Ponedeljak, 17.09.2012.

15:35

Civic sa novim turbo-dizel motorom

Izvor: B92

Civic sa novim turbo-dizel motorom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 11 godina

Zarko ili nekog drugog vlasnika nove generacije civica, molio bih da ako su u mogucnosti da mi se jave na mail radi detaljnijih informacije u vezi iskustava sa novim civicom
gmisic10@gmail.com

ZArko

pre 11 godina

Branko, manje divljajte po putu i pasce potrosnja. Ne znam kako da stupim u kontakt i posaljem ti sliku sa borda koja pokazuje potrosnju od 4.7l a saveti ni ne trebaju. Novi model koji imam poseduje econ opciju koja govori koliko ekoloski vozis. Ako je zeleni displej, potrosnja je mala, kad je plavi onda je veca. Posle malo privikavanja sad mi je 95% voznje zeleni displej. Ali pravi balkanski vozac nije kupio auto da bi se cvoljao nego da ga turira i gazi pa nije ni cudo da je potrosnja onda duplo veca.

Branko

pre 11 godina

@ponosni vlasnik prethodne generacije civica: Pet mojih kolega i ja smo svojevremeno kupili Honde Civic 1.8 (firma imala popust kod Delte). Šest ljudi, šest različitih stilova vožnja. Nijedan, ali nijedan nema potrošnju po gradu ispod 9 litara ma kako vozili auto, a u proseku je potrošnja oko 8 litara na 100 km. Pošto sam upravo pričao sa par kolega, radi smo da nam daš časove vožnje, koje bi platili po 50 evra po času kako bi smanjili potrošnju na tvoje brojke.

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

(Bojan, 18. septembar 2012 22:39)

pametna upotreba menjača, lagana noga na gasu, i pažljiva, bez naglih kočenja i ubrzavanja i sam ćeš ga svući na 5l, pa i ispod. Meni je isto trebalo neko vreme da se prilagodim autu. I osnovni moto, svuda gde si krenuo stićićeš na vreme ako si krenuo na vreme, a ne ako požuriš!!!

Bojan

pre 11 godina

Mislim da je Honda sa ovim dizelasem ciljala na segment ekoloski svjesnih kupaca, a to je vezano sa emisijom CO2. Pored toga 120ks nije puno, ali u mnogim evropskim zemljama porez se placa po KS. Sa niskom emisijom CO2 dobijate mogucnosti npr jeftinijeg parkinga i sl.

Vjerujem da ce imati solidne performanse, tipa ubrzanje do 100 ispod 10s i uvjerljiva medjuubrzanja. Vjerovatno ce nakon njega osvjeziti 2,2 ili napraviti neki drugi dizel motor koji ce pruziti i jare i pare.

Ono sto mene malo zabrinjava (kao vlasnika prethodne generacije 1.8) je odsustvo znacajnijih promjena na 1.8 motoru. Mislim da je 1.4 takodje preslab za karoseriju i na njemu ne uocavam neke znacajne tehnoloske inovacije. U ovim stvarima Honda kaska, a mislim da generalno svi Japanci krecu malo da kaskaju za Evropljanima, pa cak negdje i za Korejcima. I cjenovna politika im nije bas za pohvaliti.

Btw moj civic trosi na autoputu 6-7, na otvorenom 5,5, u gradu 8-8,5. Ne znam kako je ovaj ispod dobio 4,5 na otvorenom, ili je sedan puno drugaciji od hecbeka?

Poi Son

pre 11 godina

Honda - simbol kvaliteta! I CRV i Civic ce sa ovim motorom biti pravi zmajevi. Ko ne veruje moci ce uskoro da proba. Poredjenje Fiata i Honde je kao poredjenje bicikla i aviona. Usput, Honda proizvodi motocikle, automobile, avion, a sledece nedelje u posetu Srbiji stize i Asimo. Pa ko to jos ima i ume???

Mare

pre 11 godina

Uzeo sam novog civica 1.4. Jednostavno, honda pravi odlicne benzinske motore koji su pouzdani a ovde gde zivim je dizel ionako skuplji od benzina. Potrosnja mi je kombinovano oko 4.5-5l tako da sam zadovoljan.
Inace, ono u cemu civic prednjaci je dodatna oprema,u srednjem paketu dolazi dual klima, otvaranje automatsko i na daljinsku komandu prozora, retrovizora, tempomat, limitator, 17" alufelne... Kad sam racunao isti nivo opreme kod audi a3 izasao me bukvalno 40% na osnovnu cenu usled cega sam i odustao. Mada, kako mi rece kolega nemac na poslu- gde ti je patriotizam, na sta sam mu rekao da fiat proizveden u Srbiji jos nije poceo da se proizvodi :)

vlada

pre 11 godina

(???, 18. septembar 2012 09:43)

sve i da ima smisla sve sto si napisao, da honda kasni 5 godina sa dizel motorima (kasne oni i vise ali su bar dosli sa jako knkurentnim dizel motorima, jednom kad su dosli sa svojim motorom), da pitam ja tebe kada će Fiat ili bilo ko drugi proizvodjač, i da li će uopšte napraviti benzinski motor kao što su Hondini VTEC motori. fiat kasni jedno 20tak godina a ko zna da li će ikada napraviti takvog benzinca, verovatno neće. Pominješ neke tamo ekoboostove i slične turbo zujalice a honda još pre 20 godina pravila ATMOSFERSKE motore sa 100ks po litru snage, integra ima i 200ks iz 1.8l... Veliko je pitanje ko tu za kim kasni i da li uopšte neko negde kasni. Svako ima neku svoju filozofiju koje se manje više drži i to je to. Tržište diktira neke trendove to je tačno, ali ne i presudno, a ti trendovi se lako mogu promeniti.

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW
(Lepomir, 18. septembar 2012 08:46)

Na otvorenom mi troši oko 4.5 litara, retko kad uspem da ga spustim ispod te cifre, a i retko ga prebacim preko 5l, i to ono baš kad divljam i pretičem u visokim obrtajima, mada sam ja generalno više za opuštenu i laganu vožnju pa shodno tome takva je i potrošnja. Po gradu je tu negde oko 7-7.5l, preko 8,5l je išao samo kada su bile one najgore gužve i radovi na gazali. Moj kolega vozi fabilu 1.2 i troši mu više nego moja Honda.
Svi podaci po bordu, bord laže oko 0.1-0.2 litra, a kada se vozim po belom svetu ne laži ni malo.
I ja sam želieo jednog BMW, ali nisam imao para za njega pa je civic sedan tu uskočio kao odlična kupovina i nisam se pokajao...

Aleksa

pre 11 godina

@ ???,
Nisu uvek snaga i obrtni momenat jedini parametri na koje treba obracati paznju. Ako je tacno da ovaj Civic za ovim motorom ispusta samo 93 CO2, to ce isti svrstati prakticno u kategoriju hibrida pa samim tim i porez koji se placa u zapadnoj Evropi ce biti minimalan. Potrosnja je opet veoma niska pa se i tu troskovi rezu. U svakom slucaju napredna tehnologija za stvarno vrhunski auto

Toto

pre 11 godina

Bivsi sam (zadovoljni) vlasnik Honde i zaista cenim ovu marku. Medjutim kanda su malo zakasnili sa ovim motorom. Npr jedno 5 godina.

Performanse nisu za bacanje, ali su daleko od revolucionarnih. Od jedne inovativne kuce kao sto je Honda ocekivao bih nesto bas avangardno. Ford npr sada izbacuje eco-boost motore od hiljadu kubika sa 120ks, BMW spusta potrosnju dizela od 2 hiljade ccm na 4 litra... Honda? Nakon silnih najava i godina razvoja, izbacuje vec vidjeno. Naprosto moraju Japanci (ne samo Honda) vise da porade na ravoju dizel motora, jer ozbiljno gube trku sa Evropom.

Iako bih pre uzeo benzinca, za Civic je ovo sjajan dizel agregat svakako adekvatniji nego preskupi 2.2. Problem je sto ce ovaj motor ugradjivati i u CR-V, e to vec nema nikakvog smisla.

dizajn -

pre 11 godina

Prethodna generacija je daleko lepša od ove, obično je novi model lepši od prethodnog ali to ovde nije slučaj,ružan je i to je to.Pre bih uzeo stari dizajn a sa ovim motorom.

zapažanje

pre 11 godina

U Hondi kažu da će novi Civic hečbek opremljen ovim motorom u kombinovanom režimu vožnje prosečno trošiti 3,6 l/100 km, dok će emisija ugljen-dioksida iznositi 94 g/km (na modelu sa 16 inčnim točkovima)."
pitam se da li će veće zagađenje biti ako se opredelim za 15-inčne, jeftinije točkove? :-)

???

pre 11 godina

Otidite na sajt polovniautomobili com pa pretrazite malo. Fiat Bravo 1.6 MJTD ima od 2008 godista. Zapremina motora 1600 ccm, snaga 120 KS i obrtni moment 300 NM.
Sto ce reci vec 4 godine tako nesto postoji. I vi se zgranjavate i odusevljavate? Cime?
Kada je Fiat Powertrain Technologies (posebno registrovana firma, a u vlasnistvu FIAT-a) predstavio (daaavno) taj 1.6 MJTD rekli su, izmedju ostalog, da je predvidjeno da se prvo otvaranje motora radi na 750.000 km.
Potrosnja oko 4 litre na otvorenom...
Ko je ikada imao JTD motor u nekom svom autu, zna o cemu pricam. Sa jednim sam presao 360.000 a sa narednim sam presao vec oko 200.000 km
Prvi i dalje vozi naredni vlasnik a ko zna koliko je jos presao.
Jedino sto sam menjao na prvom su Bosch protokomer i Bosch EGR ventil (tj. cistio).
Sto ce (opet) reci, jedino na JTD sto sam menjao ili cistio su nemacki delovi...
xD

Lepomir

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.
(ponosni vlasnik prethodne generacije civica, 18. septembar 2012 01:20)

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.

nepristrasniposmatarc

pre 11 godina

Kakav uvrnut auto,istovremeno i lep i ružan!! Al' jedno je sigurno,želim,ali uzalud,ovo je Srbija. Novi ako dobijem 7. na lotou,polovni niko živ neće prodavati,japanski auto se kupuje da traje,možda tek za jedno 7-8 godina... Mogu samo da bacam čežnjive poglede kad se sretnemo u prolazu!

djox

pre 11 godina

Ali zašto nisu napravili 1.7, 1.8, 1.9 i max 2.0 od bar 170ks? Zašto, pa Honda mora biti fun to drive! Zašto? Oni su rešili da ja zauvek vozim moju 22g staru Hondicu!

Boticheli

pre 11 godina

Cini mi se da je ovo diesel motor koji ce bas odgovarati Civic-u.
2.2 sa 340Nm je skoro pa cupao lamelu. Jos uz subvenciju drzave za vozila ispod 100g/km (bese 100.000 dinara?) ima da bude baš po meri.

Milan

pre 11 godina

Još samo da su ga ugradili u "svemirca" a ne u ovog "insekta". Motor je na papiru odličan, onajprošli sa 2,2l u akordu je bio ubedljivo najtiši i najelastičniji u klasi.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Pokušavam da razumem šta je uzrok fascinacija. Poštujem kvalitet i ime Honda, ali ovaj motor ama baš ni po čemu se ne ističe u odnosu na konkurenciju, naprotiv. Prelistavajući malo inostrane relevantne sajtove, neki od njih naglašavaju prosečnost motora, sirovost itd. Ja nisam neki ekspert, ali mi se čini da Renault-ov novi 1.6 Dci ima 320 Nm i 130 Ks, a ne verujem da će trošiti više.

Mrx

pre 11 godina

Odlična vest za novi motor, pozdravljam...ovaj 2,2 je bio problematičan za srpske zakone, kada je u pitanju registracija. Jednostavno, onaj ko se dvoumio između Honde i nekog drugog modela odlučivao se ili za Hondu benzinca ili za neki 1,9 TDI.
Samo, pitanje je kako će taj motor da radi sa ovim našim dizelom! Ima da bude iznenađen! :)

nsadjanin

pre 11 godina

Konačno... Falio je taj jedan 1.6l, pored postojećeg 2.2l. Pošto sam ponosni vlasnik Civic-a prethodne generacije, koji mi je mnoooogo lepši, čekam da izbace sledeću. Ovu ću propustiti... :)

boki

pre 11 godina

Napokon su u Hondi shvatili sto je potrebno evropskom kupcu. Svaka cast, sta god je od Honde to nemoze da nije exstra! I naravno da se napravi razlika izmedju juznokorejskih plastikanera i pravog kvalitetnog japanca!! Razlika ce se videti iz aviona nakon 5-6 god. svakako.

nepristrasniposmatarc

pre 11 godina

Kakav uvrnut auto,istovremeno i lep i ružan!! Al' jedno je sigurno,želim,ali uzalud,ovo je Srbija. Novi ako dobijem 7. na lotou,polovni niko živ neće prodavati,japanski auto se kupuje da traje,možda tek za jedno 7-8 godina... Mogu samo da bacam čežnjive poglede kad se sretnemo u prolazu!

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.

???

pre 11 godina

Otidite na sajt polovniautomobili com pa pretrazite malo. Fiat Bravo 1.6 MJTD ima od 2008 godista. Zapremina motora 1600 ccm, snaga 120 KS i obrtni moment 300 NM.
Sto ce reci vec 4 godine tako nesto postoji. I vi se zgranjavate i odusevljavate? Cime?
Kada je Fiat Powertrain Technologies (posebno registrovana firma, a u vlasnistvu FIAT-a) predstavio (daaavno) taj 1.6 MJTD rekli su, izmedju ostalog, da je predvidjeno da se prvo otvaranje motora radi na 750.000 km.
Potrosnja oko 4 litre na otvorenom...
Ko je ikada imao JTD motor u nekom svom autu, zna o cemu pricam. Sa jednim sam presao 360.000 a sa narednim sam presao vec oko 200.000 km
Prvi i dalje vozi naredni vlasnik a ko zna koliko je jos presao.
Jedino sto sam menjao na prvom su Bosch protokomer i Bosch EGR ventil (tj. cistio).
Sto ce (opet) reci, jedino na JTD sto sam menjao ili cistio su nemacki delovi...
xD

vlada

pre 11 godina

(???, 18. septembar 2012 09:43)

sve i da ima smisla sve sto si napisao, da honda kasni 5 godina sa dizel motorima (kasne oni i vise ali su bar dosli sa jako knkurentnim dizel motorima, jednom kad su dosli sa svojim motorom), da pitam ja tebe kada će Fiat ili bilo ko drugi proizvodjač, i da li će uopšte napraviti benzinski motor kao što su Hondini VTEC motori. fiat kasni jedno 20tak godina a ko zna da li će ikada napraviti takvog benzinca, verovatno neće. Pominješ neke tamo ekoboostove i slične turbo zujalice a honda još pre 20 godina pravila ATMOSFERSKE motore sa 100ks po litru snage, integra ima i 200ks iz 1.8l... Veliko je pitanje ko tu za kim kasni i da li uopšte neko negde kasni. Svako ima neku svoju filozofiju koje se manje više drži i to je to. Tržište diktira neke trendove to je tačno, ali ne i presudno, a ti trendovi se lako mogu promeniti.

Aleksa

pre 11 godina

@ ???,
Nisu uvek snaga i obrtni momenat jedini parametri na koje treba obracati paznju. Ako je tacno da ovaj Civic za ovim motorom ispusta samo 93 CO2, to ce isti svrstati prakticno u kategoriju hibrida pa samim tim i porez koji se placa u zapadnoj Evropi ce biti minimalan. Potrosnja je opet veoma niska pa se i tu troskovi rezu. U svakom slucaju napredna tehnologija za stvarno vrhunski auto

boki

pre 11 godina

Napokon su u Hondi shvatili sto je potrebno evropskom kupcu. Svaka cast, sta god je od Honde to nemoze da nije exstra! I naravno da se napravi razlika izmedju juznokorejskih plastikanera i pravog kvalitetnog japanca!! Razlika ce se videti iz aviona nakon 5-6 god. svakako.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Pokušavam da razumem šta je uzrok fascinacija. Poštujem kvalitet i ime Honda, ali ovaj motor ama baš ni po čemu se ne ističe u odnosu na konkurenciju, naprotiv. Prelistavajući malo inostrane relevantne sajtove, neki od njih naglašavaju prosečnost motora, sirovost itd. Ja nisam neki ekspert, ali mi se čini da Renault-ov novi 1.6 Dci ima 320 Nm i 130 Ks, a ne verujem da će trošiti više.

djox

pre 11 godina

Ali zašto nisu napravili 1.7, 1.8, 1.9 i max 2.0 od bar 170ks? Zašto, pa Honda mora biti fun to drive! Zašto? Oni su rešili da ja zauvek vozim moju 22g staru Hondicu!

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW
(Lepomir, 18. septembar 2012 08:46)

Na otvorenom mi troši oko 4.5 litara, retko kad uspem da ga spustim ispod te cifre, a i retko ga prebacim preko 5l, i to ono baš kad divljam i pretičem u visokim obrtajima, mada sam ja generalno više za opuštenu i laganu vožnju pa shodno tome takva je i potrošnja. Po gradu je tu negde oko 7-7.5l, preko 8,5l je išao samo kada su bile one najgore gužve i radovi na gazali. Moj kolega vozi fabilu 1.2 i troši mu više nego moja Honda.
Svi podaci po bordu, bord laže oko 0.1-0.2 litra, a kada se vozim po belom svetu ne laži ni malo.
I ja sam želieo jednog BMW, ali nisam imao para za njega pa je civic sedan tu uskočio kao odlična kupovina i nisam se pokajao...

Mrx

pre 11 godina

Odlična vest za novi motor, pozdravljam...ovaj 2,2 je bio problematičan za srpske zakone, kada je u pitanju registracija. Jednostavno, onaj ko se dvoumio između Honde i nekog drugog modela odlučivao se ili za Hondu benzinca ili za neki 1,9 TDI.
Samo, pitanje je kako će taj motor da radi sa ovim našim dizelom! Ima da bude iznenađen! :)

Mare

pre 11 godina

Uzeo sam novog civica 1.4. Jednostavno, honda pravi odlicne benzinske motore koji su pouzdani a ovde gde zivim je dizel ionako skuplji od benzina. Potrosnja mi je kombinovano oko 4.5-5l tako da sam zadovoljan.
Inace, ono u cemu civic prednjaci je dodatna oprema,u srednjem paketu dolazi dual klima, otvaranje automatsko i na daljinsku komandu prozora, retrovizora, tempomat, limitator, 17" alufelne... Kad sam racunao isti nivo opreme kod audi a3 izasao me bukvalno 40% na osnovnu cenu usled cega sam i odustao. Mada, kako mi rece kolega nemac na poslu- gde ti je patriotizam, na sta sam mu rekao da fiat proizveden u Srbiji jos nije poceo da se proizvodi :)

nsadjanin

pre 11 godina

Konačno... Falio je taj jedan 1.6l, pored postojećeg 2.2l. Pošto sam ponosni vlasnik Civic-a prethodne generacije, koji mi je mnoooogo lepši, čekam da izbace sledeću. Ovu ću propustiti... :)

Milan

pre 11 godina

Još samo da su ga ugradili u "svemirca" a ne u ovog "insekta". Motor je na papiru odličan, onajprošli sa 2,2l u akordu je bio ubedljivo najtiši i najelastičniji u klasi.

Boticheli

pre 11 godina

Cini mi se da je ovo diesel motor koji ce bas odgovarati Civic-u.
2.2 sa 340Nm je skoro pa cupao lamelu. Jos uz subvenciju drzave za vozila ispod 100g/km (bese 100.000 dinara?) ima da bude baš po meri.

Toto

pre 11 godina

Bivsi sam (zadovoljni) vlasnik Honde i zaista cenim ovu marku. Medjutim kanda su malo zakasnili sa ovim motorom. Npr jedno 5 godina.

Performanse nisu za bacanje, ali su daleko od revolucionarnih. Od jedne inovativne kuce kao sto je Honda ocekivao bih nesto bas avangardno. Ford npr sada izbacuje eco-boost motore od hiljadu kubika sa 120ks, BMW spusta potrosnju dizela od 2 hiljade ccm na 4 litra... Honda? Nakon silnih najava i godina razvoja, izbacuje vec vidjeno. Naprosto moraju Japanci (ne samo Honda) vise da porade na ravoju dizel motora, jer ozbiljno gube trku sa Evropom.

Iako bih pre uzeo benzinca, za Civic je ovo sjajan dizel agregat svakako adekvatniji nego preskupi 2.2. Problem je sto ce ovaj motor ugradjivati i u CR-V, e to vec nema nikakvog smisla.

dizajn -

pre 11 godina

Prethodna generacija je daleko lepša od ove, obično je novi model lepši od prethodnog ali to ovde nije slučaj,ružan je i to je to.Pre bih uzeo stari dizajn a sa ovim motorom.

Poi Son

pre 11 godina

Honda - simbol kvaliteta! I CRV i Civic ce sa ovim motorom biti pravi zmajevi. Ko ne veruje moci ce uskoro da proba. Poredjenje Fiata i Honde je kao poredjenje bicikla i aviona. Usput, Honda proizvodi motocikle, automobile, avion, a sledece nedelje u posetu Srbiji stize i Asimo. Pa ko to jos ima i ume???

Lepomir

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.
(ponosni vlasnik prethodne generacije civica, 18. septembar 2012 01:20)

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW

zapažanje

pre 11 godina

U Hondi kažu da će novi Civic hečbek opremljen ovim motorom u kombinovanom režimu vožnje prosečno trošiti 3,6 l/100 km, dok će emisija ugljen-dioksida iznositi 94 g/km (na modelu sa 16 inčnim točkovima)."
pitam se da li će veće zagađenje biti ako se opredelim za 15-inčne, jeftinije točkove? :-)

Bojan

pre 11 godina

Mislim da je Honda sa ovim dizelasem ciljala na segment ekoloski svjesnih kupaca, a to je vezano sa emisijom CO2. Pored toga 120ks nije puno, ali u mnogim evropskim zemljama porez se placa po KS. Sa niskom emisijom CO2 dobijate mogucnosti npr jeftinijeg parkinga i sl.

Vjerujem da ce imati solidne performanse, tipa ubrzanje do 100 ispod 10s i uvjerljiva medjuubrzanja. Vjerovatno ce nakon njega osvjeziti 2,2 ili napraviti neki drugi dizel motor koji ce pruziti i jare i pare.

Ono sto mene malo zabrinjava (kao vlasnika prethodne generacije 1.8) je odsustvo znacajnijih promjena na 1.8 motoru. Mislim da je 1.4 takodje preslab za karoseriju i na njemu ne uocavam neke znacajne tehnoloske inovacije. U ovim stvarima Honda kaska, a mislim da generalno svi Japanci krecu malo da kaskaju za Evropljanima, pa cak negdje i za Korejcima. I cjenovna politika im nije bas za pohvaliti.

Btw moj civic trosi na autoputu 6-7, na otvorenom 5,5, u gradu 8-8,5. Ne znam kako je ovaj ispod dobio 4,5 na otvorenom, ili je sedan puno drugaciji od hecbeka?

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

(Bojan, 18. septembar 2012 22:39)

pametna upotreba menjača, lagana noga na gasu, i pažljiva, bez naglih kočenja i ubrzavanja i sam ćeš ga svući na 5l, pa i ispod. Meni je isto trebalo neko vreme da se prilagodim autu. I osnovni moto, svuda gde si krenuo stićićeš na vreme ako si krenuo na vreme, a ne ako požuriš!!!

Branko

pre 11 godina

@ponosni vlasnik prethodne generacije civica: Pet mojih kolega i ja smo svojevremeno kupili Honde Civic 1.8 (firma imala popust kod Delte). Šest ljudi, šest različitih stilova vožnja. Nijedan, ali nijedan nema potrošnju po gradu ispod 9 litara ma kako vozili auto, a u proseku je potrošnja oko 8 litara na 100 km. Pošto sam upravo pričao sa par kolega, radi smo da nam daš časove vožnje, koje bi platili po 50 evra po času kako bi smanjili potrošnju na tvoje brojke.

ZArko

pre 11 godina

Branko, manje divljajte po putu i pasce potrosnja. Ne znam kako da stupim u kontakt i posaljem ti sliku sa borda koja pokazuje potrosnju od 4.7l a saveti ni ne trebaju. Novi model koji imam poseduje econ opciju koja govori koliko ekoloski vozis. Ako je zeleni displej, potrosnja je mala, kad je plavi onda je veca. Posle malo privikavanja sad mi je 95% voznje zeleni displej. Ali pravi balkanski vozac nije kupio auto da bi se cvoljao nego da ga turira i gazi pa nije ni cudo da je potrosnja onda duplo veca.

Goran

pre 11 godina

Zarko ili nekog drugog vlasnika nove generacije civica, molio bih da ako su u mogucnosti da mi se jave na mail radi detaljnijih informacije u vezi iskustava sa novim civicom
gmisic10@gmail.com

Lepomir

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.
(ponosni vlasnik prethodne generacije civica, 18. septembar 2012 01:20)

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW

???

pre 11 godina

Otidite na sajt polovniautomobili com pa pretrazite malo. Fiat Bravo 1.6 MJTD ima od 2008 godista. Zapremina motora 1600 ccm, snaga 120 KS i obrtni moment 300 NM.
Sto ce reci vec 4 godine tako nesto postoji. I vi se zgranjavate i odusevljavate? Cime?
Kada je Fiat Powertrain Technologies (posebno registrovana firma, a u vlasnistvu FIAT-a) predstavio (daaavno) taj 1.6 MJTD rekli su, izmedju ostalog, da je predvidjeno da se prvo otvaranje motora radi na 750.000 km.
Potrosnja oko 4 litre na otvorenom...
Ko je ikada imao JTD motor u nekom svom autu, zna o cemu pricam. Sa jednim sam presao 360.000 a sa narednim sam presao vec oko 200.000 km
Prvi i dalje vozi naredni vlasnik a ko zna koliko je jos presao.
Jedino sto sam menjao na prvom su Bosch protokomer i Bosch EGR ventil (tj. cistio).
Sto ce (opet) reci, jedino na JTD sto sam menjao ili cistio su nemacki delovi...
xD

djox

pre 11 godina

Ali zašto nisu napravili 1.7, 1.8, 1.9 i max 2.0 od bar 170ks? Zašto, pa Honda mora biti fun to drive! Zašto? Oni su rešili da ja zauvek vozim moju 22g staru Hondicu!

dizajn -

pre 11 godina

Prethodna generacija je daleko lepša od ove, obično je novi model lepši od prethodnog ali to ovde nije slučaj,ružan je i to je to.Pre bih uzeo stari dizajn a sa ovim motorom.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Pokušavam da razumem šta je uzrok fascinacija. Poštujem kvalitet i ime Honda, ali ovaj motor ama baš ni po čemu se ne ističe u odnosu na konkurenciju, naprotiv. Prelistavajući malo inostrane relevantne sajtove, neki od njih naglašavaju prosečnost motora, sirovost itd. Ja nisam neki ekspert, ali mi se čini da Renault-ov novi 1.6 Dci ima 320 Nm i 130 Ks, a ne verujem da će trošiti više.

Toto

pre 11 godina

Bivsi sam (zadovoljni) vlasnik Honde i zaista cenim ovu marku. Medjutim kanda su malo zakasnili sa ovim motorom. Npr jedno 5 godina.

Performanse nisu za bacanje, ali su daleko od revolucionarnih. Od jedne inovativne kuce kao sto je Honda ocekivao bih nesto bas avangardno. Ford npr sada izbacuje eco-boost motore od hiljadu kubika sa 120ks, BMW spusta potrosnju dizela od 2 hiljade ccm na 4 litra... Honda? Nakon silnih najava i godina razvoja, izbacuje vec vidjeno. Naprosto moraju Japanci (ne samo Honda) vise da porade na ravoju dizel motora, jer ozbiljno gube trku sa Evropom.

Iako bih pre uzeo benzinca, za Civic je ovo sjajan dizel agregat svakako adekvatniji nego preskupi 2.2. Problem je sto ce ovaj motor ugradjivati i u CR-V, e to vec nema nikakvog smisla.

boki

pre 11 godina

Napokon su u Hondi shvatili sto je potrebno evropskom kupcu. Svaka cast, sta god je od Honde to nemoze da nije exstra! I naravno da se napravi razlika izmedju juznokorejskih plastikanera i pravog kvalitetnog japanca!! Razlika ce se videti iz aviona nakon 5-6 god. svakako.

vlada

pre 11 godina

(???, 18. septembar 2012 09:43)

sve i da ima smisla sve sto si napisao, da honda kasni 5 godina sa dizel motorima (kasne oni i vise ali su bar dosli sa jako knkurentnim dizel motorima, jednom kad su dosli sa svojim motorom), da pitam ja tebe kada će Fiat ili bilo ko drugi proizvodjač, i da li će uopšte napraviti benzinski motor kao što su Hondini VTEC motori. fiat kasni jedno 20tak godina a ko zna da li će ikada napraviti takvog benzinca, verovatno neće. Pominješ neke tamo ekoboostove i slične turbo zujalice a honda još pre 20 godina pravila ATMOSFERSKE motore sa 100ks po litru snage, integra ima i 200ks iz 1.8l... Veliko je pitanje ko tu za kim kasni i da li uopšte neko negde kasni. Svako ima neku svoju filozofiju koje se manje više drži i to je to. Tržište diktira neke trendove to je tačno, ali ne i presudno, a ti trendovi se lako mogu promeniti.

Milan

pre 11 godina

Još samo da su ga ugradili u "svemirca" a ne u ovog "insekta". Motor je na papiru odličan, onajprošli sa 2,2l u akordu je bio ubedljivo najtiši i najelastičniji u klasi.

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

čisto da se konkurenciji baci rukavica u lice!

Ja lično pored onog fantastičnog 1.8 benzinskog motora ne treba ni jedan drugi. Sjajn motor, dovoljno jak kad treba a potrošnja kao da je 1.2 motor.

Mare

pre 11 godina

Uzeo sam novog civica 1.4. Jednostavno, honda pravi odlicne benzinske motore koji su pouzdani a ovde gde zivim je dizel ionako skuplji od benzina. Potrosnja mi je kombinovano oko 4.5-5l tako da sam zadovoljan.
Inace, ono u cemu civic prednjaci je dodatna oprema,u srednjem paketu dolazi dual klima, otvaranje automatsko i na daljinsku komandu prozora, retrovizora, tempomat, limitator, 17" alufelne... Kad sam racunao isti nivo opreme kod audi a3 izasao me bukvalno 40% na osnovnu cenu usled cega sam i odustao. Mada, kako mi rece kolega nemac na poslu- gde ti je patriotizam, na sta sam mu rekao da fiat proizveden u Srbiji jos nije poceo da se proizvodi :)

Bojan

pre 11 godina

Mislim da je Honda sa ovim dizelasem ciljala na segment ekoloski svjesnih kupaca, a to je vezano sa emisijom CO2. Pored toga 120ks nije puno, ali u mnogim evropskim zemljama porez se placa po KS. Sa niskom emisijom CO2 dobijate mogucnosti npr jeftinijeg parkinga i sl.

Vjerujem da ce imati solidne performanse, tipa ubrzanje do 100 ispod 10s i uvjerljiva medjuubrzanja. Vjerovatno ce nakon njega osvjeziti 2,2 ili napraviti neki drugi dizel motor koji ce pruziti i jare i pare.

Ono sto mene malo zabrinjava (kao vlasnika prethodne generacije 1.8) je odsustvo znacajnijih promjena na 1.8 motoru. Mislim da je 1.4 takodje preslab za karoseriju i na njemu ne uocavam neke znacajne tehnoloske inovacije. U ovim stvarima Honda kaska, a mislim da generalno svi Japanci krecu malo da kaskaju za Evropljanima, pa cak negdje i za Korejcima. I cjenovna politika im nije bas za pohvaliti.

Btw moj civic trosi na autoputu 6-7, na otvorenom 5,5, u gradu 8-8,5. Ne znam kako je ovaj ispod dobio 4,5 na otvorenom, ili je sedan puno drugaciji od hecbeka?

Branko

pre 11 godina

@ponosni vlasnik prethodne generacije civica: Pet mojih kolega i ja smo svojevremeno kupili Honde Civic 1.8 (firma imala popust kod Delte). Šest ljudi, šest različitih stilova vožnja. Nijedan, ali nijedan nema potrošnju po gradu ispod 9 litara ma kako vozili auto, a u proseku je potrošnja oko 8 litara na 100 km. Pošto sam upravo pričao sa par kolega, radi smo da nam daš časove vožnje, koje bi platili po 50 evra po času kako bi smanjili potrošnju na tvoje brojke.

Mrx

pre 11 godina

Odlična vest za novi motor, pozdravljam...ovaj 2,2 je bio problematičan za srpske zakone, kada je u pitanju registracija. Jednostavno, onaj ko se dvoumio između Honde i nekog drugog modela odlučivao se ili za Hondu benzinca ili za neki 1,9 TDI.
Samo, pitanje je kako će taj motor da radi sa ovim našim dizelom! Ima da bude iznenađen! :)

nepristrasniposmatarc

pre 11 godina

Kakav uvrnut auto,istovremeno i lep i ružan!! Al' jedno je sigurno,želim,ali uzalud,ovo je Srbija. Novi ako dobijem 7. na lotou,polovni niko živ neće prodavati,japanski auto se kupuje da traje,možda tek za jedno 7-8 godina... Mogu samo da bacam čežnjive poglede kad se sretnemo u prolazu!

zapažanje

pre 11 godina

U Hondi kažu da će novi Civic hečbek opremljen ovim motorom u kombinovanom režimu vožnje prosečno trošiti 3,6 l/100 km, dok će emisija ugljen-dioksida iznositi 94 g/km (na modelu sa 16 inčnim točkovima)."
pitam se da li će veće zagađenje biti ako se opredelim za 15-inčne, jeftinije točkove? :-)

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

Kako troši kao da je 1.2 majke ti?!?
Ja vozim BMW
(Lepomir, 18. septembar 2012 08:46)

Na otvorenom mi troši oko 4.5 litara, retko kad uspem da ga spustim ispod te cifre, a i retko ga prebacim preko 5l, i to ono baš kad divljam i pretičem u visokim obrtajima, mada sam ja generalno više za opuštenu i laganu vožnju pa shodno tome takva je i potrošnja. Po gradu je tu negde oko 7-7.5l, preko 8,5l je išao samo kada su bile one najgore gužve i radovi na gazali. Moj kolega vozi fabilu 1.2 i troši mu više nego moja Honda.
Svi podaci po bordu, bord laže oko 0.1-0.2 litra, a kada se vozim po belom svetu ne laži ni malo.
I ja sam želieo jednog BMW, ali nisam imao para za njega pa je civic sedan tu uskočio kao odlična kupovina i nisam se pokajao...

ponosni vlasnik prethodne generacije civica

pre 11 godina

(Bojan, 18. septembar 2012 22:39)

pametna upotreba menjača, lagana noga na gasu, i pažljiva, bez naglih kočenja i ubrzavanja i sam ćeš ga svući na 5l, pa i ispod. Meni je isto trebalo neko vreme da se prilagodim autu. I osnovni moto, svuda gde si krenuo stićićeš na vreme ako si krenuo na vreme, a ne ako požuriš!!!

nsadjanin

pre 11 godina

Konačno... Falio je taj jedan 1.6l, pored postojećeg 2.2l. Pošto sam ponosni vlasnik Civic-a prethodne generacije, koji mi je mnoooogo lepši, čekam da izbace sledeću. Ovu ću propustiti... :)

Boticheli

pre 11 godina

Cini mi se da je ovo diesel motor koji ce bas odgovarati Civic-u.
2.2 sa 340Nm je skoro pa cupao lamelu. Jos uz subvenciju drzave za vozila ispod 100g/km (bese 100.000 dinara?) ima da bude baš po meri.

Aleksa

pre 11 godina

@ ???,
Nisu uvek snaga i obrtni momenat jedini parametri na koje treba obracati paznju. Ako je tacno da ovaj Civic za ovim motorom ispusta samo 93 CO2, to ce isti svrstati prakticno u kategoriju hibrida pa samim tim i porez koji se placa u zapadnoj Evropi ce biti minimalan. Potrosnja je opet veoma niska pa se i tu troskovi rezu. U svakom slucaju napredna tehnologija za stvarno vrhunski auto

Poi Son

pre 11 godina

Honda - simbol kvaliteta! I CRV i Civic ce sa ovim motorom biti pravi zmajevi. Ko ne veruje moci ce uskoro da proba. Poredjenje Fiata i Honde je kao poredjenje bicikla i aviona. Usput, Honda proizvodi motocikle, automobile, avion, a sledece nedelje u posetu Srbiji stize i Asimo. Pa ko to jos ima i ume???

ZArko

pre 11 godina

Branko, manje divljajte po putu i pasce potrosnja. Ne znam kako da stupim u kontakt i posaljem ti sliku sa borda koja pokazuje potrosnju od 4.7l a saveti ni ne trebaju. Novi model koji imam poseduje econ opciju koja govori koliko ekoloski vozis. Ako je zeleni displej, potrosnja je mala, kad je plavi onda je veca. Posle malo privikavanja sad mi je 95% voznje zeleni displej. Ali pravi balkanski vozac nije kupio auto da bi se cvoljao nego da ga turira i gazi pa nije ni cudo da je potrosnja onda duplo veca.

Goran

pre 11 godina

Zarko ili nekog drugog vlasnika nove generacije civica, molio bih da ako su u mogucnosti da mi se jave na mail radi detaljnijih informacije u vezi iskustava sa novim civicom
gmisic10@gmail.com