Petak, 14.09.2012.

12:41

Šta vozi američka policija?

Izvor: B92

Šta vozi amerièka policija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Unknown

pre 11 godina

@butch cassidy,
Mercury Marauder nikad nije imao policijsku verziju (osim tokom 1960ih godina), kao ni jedan drugi Mercury. Postojao je samo dizajnerski slican (ali mehanicki razlicit) Ford Crown Victoria, koja je cinila vecinu policijskih auta na ulicama.

Unknown

pre 11 godina

@ljubomir,
Ajde malo potrazi po google ciji je taj LS 6.0 u Commodore i ciji je Coyotte 5.0 u Falconu. Oba motora su razvijeni i uradjeni od strane GM-a (6.0) i Forda (5.0) u Americi i onda koristeni na globalnom nivou.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Naša policija bi mogla da se ugleda na američku,barem po stilu obeležavanja policijskih automobila. Ujedno,ovo što je Ford predstavio je čudo,jer ako sa ovim motorom troši 12 ili 13 l po gradu to je ništa !

Зоран

pre 11 godina

Неки не верују да Buick Enclave троши толико. ЅЕво вам спецификација:

Enclave CX FWD EPA-Estimated 17 MPG city/ 24 MPG highway.

MPG je миља по галону.

Ако лажу, не смеју много. У мом случају не лађу ни мало.

Ево вам и линк:

http://www.buick.com/enclave-luxury-crossover-suv.html?seo=goo_|_2012_Buick_Retention_|_IMG_Buick_Enclave_|_Buick_Enclave_MPG_|_buick_enclave_miles_per_gallon

V6, 3500 кубика, 8 седишта, 300 коња. Невероватно? Па невероватно кад вуи имате неке своје слиек у главама. А интернет вам да дохват руке, ал џабе.

Зоран

pre 11 godina

"Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja."

Значи на сваком путу бар три полицајца? Ево како: Први јавља да га други засутави, јер је први само видео грешку, а овај прошао, не може и да га заустави, ако је прекорачио брзину. Други неће одмах да ставља јежеве јер можда ће човек и да стане. Ако не стане, други јавља трећем да стави јежеве. А то што од првог до другог и од другог до трећег овај може да скрене на 10 излаза, то је небитно. Пријатељу, кад Амери нису нашли да смање трошка и повећају зараду, веруј да је екстремно тешко да га ја и ти нађемо.

Зоран

pre 11 godina

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.
(Aleksandar, 14. septembar 2012 22:44)

А шта ће да му ради са хеликоптером? Да пуца на њега или да му каже да стане? А ако стане, шта ће онда, да слети на ауто пут или ће специјалци низ конопац из хеликоптера директ пред ауто?

ја сам возио tahoe, ишао 15 миља брже (око 140км на сат), измерио ме, кренуо за мном, стигао и упалио светла. Да нисам ишао би испред мене и кочио. Ако и то не пали, јурио би за мном и причао ониам испред где идем да могу да ме сачекају на том путу где излазим или скрећем. Ви по Европи сте тако компликовани да је то ужас.

igro

pre 11 godina

Mozda rusi i imaju par policijskih Kajena,ali ovde se prica o policijskom vozilu za celu policiju,flotu voyila,kao sto je bio Kec u SFRJ...e sad,ako tvrdis da svaki ruski policajac ima na raspolaganju Kajena,to je cista fikcija rusofila koji sanjaju bajke o "majci rusiji koja je bogatija od Emirata"....sto naravno da nije tacno.

Djera

pre 11 godina

Sto se tice potrosnje,tacna je...Ja vozim Nissan Murano,3500 Kubika,V6,250ks ,180kw. Potrosnja je izmedju 9 i 12 litara.. Radi se o modelu koji je pravljen za Americko trziste..

srdjan

pre 11 godina

(ljubomir, 15. septembar 2012 04:51)
Ljubomire sine ja radim u "Holden GM Port Melbourne plant" zadnjih deset godina i znam da je sve jedan v8 motor dizajniran i proizveden u USA bilo da je Ford ili Holden, a sto se tice v6 motora holden proizvodi svoje ovde, ali po licenci dok ford falcon ima svoj originalni mada ce najverovatnije prestati da ga proizvode i uvoziti ce neki od ovih iz teksta. Sto se tice potrosnje ona se ne povecava proporcionalno sa povecanjem kubikaze motora, jer se pri vecoj kubikazi drasticno poveca obrtni momenat tako da se moze sve to uskladiti sa menjacem iliti "gear ratio". Vidi Holden SS V8 koji ima 6 litara motor u sestom stepenu prenosa na 110 kmh ima svega 1780 obrtaja /min. Voznja po gradu jeste tu negdje oko 13 litara, samo treba imati u vidu da se evropski gradovi i americki mnogo razlikuju.

android

pre 11 godina

Stos je u tome da narod vidi da je policija dobro opremljena i da nema zezanja. Dobro obucen policajac u dobrim kolima ce sigurno odvratiti mnoge jajare da se ne k.....A za ove prave kriminalce njima je ionako svejedno samo malo vise stresa.

Marko

pre 11 godina

@Zoran
Sa Bjuikom ili ne, pravi si amer, nema šta.
Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja.
Evropljani imaju daleko bolje automobile ali imaju i ograničenje koliko policija vozi brzo presretačima, akcija se koordinira, nema tu slepe jurnjave, ramovanja i slično.
Youtube pod browser i edukacija

ljubomir

pre 11 godina

u australiji highway patrole voze v8 6 litara holden ss ili ford falcon v8 5litara coyote, ili v6 4litre turbo svi imaju preko 300kw i izgledaju masu dobbro. ameri im stalno zavide, znam da su trebali da kupe ta auta od austr. ali su im previse skupa

gradjanin srbije

pre 11 godina

Ma sta je to u poredjenju sa ruskim policajcem u Ladi Nivi??? :-)
(igro, 14. septembar 2012 17:32)

ruski policajci voze i porsche cayenne, ne postoji vise SSSR, a ni SFRJ. Uhvati korak sa svetskim zbivanjima pa komentarisi. Osim, ako nisi hteo da budes maliciozan prema Rusiji, ili rusofilima, onda u redu.

Bane

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

Ha, ha, kažete telegrafa. Već vidim policajca kako trči u poštu da pošalje telegram.

Ko ima , taj se i vozi

pre 11 godina

@(bluesmobile, 14. septembar 2012 18:10)

Vozim Chrysler 300m , malo modifikovan, 295 KS, V6 , trosi mi u proseku od 11 do 13 lit. TNG, ide kao zver.Probao sam ga , ide 240km/h, i kada stisnes gas hoce da poleti.Na 1500 o/m ide 100 km/h.Udobnost je neopisiva, a vozio sam sve ove evropske,...Covek je potpuno u pravu. E sada , svi ovi novi automobili sto se spominju u policiji imaju HEMI motore najnovije generacije,kada ga vozite malim brzinama u V8 motoru rade samo 4 cilindra, pa je zbog toga potrosnja na primer Dodge Chargeru RT u gradu manja nego na otvorenom, grad 11 lit/na otvorenom 16 lit. U svakom slucaju, takvi automobili prelaze milion kilometara kao iz topa, a sta jos reci da je veliki servis jeftiniji od vecine evropskih modela.

satelit

pre 11 godina

Za sve koji nagadjaju kolika je potrosnja ovih automobila: vozim Ford Mustanga sa istim 3.7 V6 305ks motorom. Prosecna potrosnja (sa gazenjem na semaforima i ukljucenjima na autoput) mi je oko 11.5 l/100km. Cist autoput pri 125kmh potrosnja je oko 8-8.5 l/100km u sestoj. Motor radi na 1900rpm u tim uslovima.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Зоран, 14. septembar 2012 18:20)

Nijedan begunac se ne zaustavlja vozilom (vozila služe za gonjenje i sustuzanje) - za to se koristi mreža od sajli (upetlja se točak i auto se zaustavlja) ili sečiva koja se razvlače (iseku se gume, jedino što ako imate RFT gume, onda možete dalje).

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.

bas si pcelica

pre 11 godina

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.
(Зоран, 14. septembar 2012 18:20)
Jedna javi, drugi sacekaju - blokiraju put/ulicu. Nece ga taj koji ga je primetio i kome nije stao vijati. U tom slucaju mu ne bi pomogao ni Veyron a ne neki Ford... A u prvom slucaju je tacno, i Fice su dovoljne. Ali sta ih briga, ne placaju oni nego poreski obveznici

?

pre 11 godina

Први кориснцици ових аутомобила ће бити њујоршки полицајци, вероватно најплаћенији полицајци у САД. Можда у свету. Па онда остали ће доћи на ред за нови аутомобил.

Зоран

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.
(Marko, 14. septembar 2012 15:32)

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.

Зоран

pre 11 godina

Ha-ha-ha-ha!!! 13,1 litar po gradu. Pa nismo mi Amerikanci da poverujemo u takvu laž. Slobodno ,Bože zdravlja, pomnožite to sa 2.
(Evropa, 14. septembar 2012 14:38)

Јел знаш колико троши мој Buick Enclave, 3500 кубика, 300 коња, 8 седишта? 24 миље пређе за галон на ауто путу. Миља је 1.6км, галон је 3.79 литара. То је мало више од 9л на 100км.

bluesmobile

pre 11 godina

Pored standardnog Taurusa sa 305 KS, State Tropper-i (highway patrole) imaju i tzv. SHO verziju Taurusa od 360 KS.

Da ne pomislite da sam neki red-neck reci cu da vozim Hondu Civic, ali sam pre par godina , iz zezanja i za sitne pare kupio P71 (to je Ford Crown Victoria Police Interceptor) star 9 godina sa 265 KS (V8 4.8 litre), otprilike mogu da predjem 12-13 milja po galonu sto je u grubo nekih 18-20 l/100km, to je neunistiv auto, ima ojacanu karoseriju, posebno vesanje, dodatni kuler za ulje, poseban menjac (sam diferencijal zauzima vise od pola prtljaznika). Auto je presao preko 200.000 milja ali i dan-danas kad nagazim gas, prednji kraj se digne kao da hoce da poleti, a najbolje je na auto-putu kad vozim 80 mph (130 kmh) sa 1200 obrtaja u minuti, osecaj je kao da sedim na kaucu u dnevnoj sobi, nista ne vibrira, nema sumova i zvukova. Naravno ne koristim ga da idem sa njim na posao, vec ponekad kad idemo na duge rute jer nakon 14 sati voznje iz njega izadjete kao da ste izasli iz kreveta.

Charger

pre 11 godina

Meni je i dalje novi Dodge Charger Pursuit broj jedan.
https://www.fleet.chrysler.com/fleetcda/portal?pageid=dbbe365479fe6110VgnVCM100000e9261c35RCRD§ionid=fb66cce1be7f5110VgnVCM10000091f4e735RCRD&ptitle=Charger Pursuit

Marko

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

Djordje

pre 11 godina

Sta ce da vozi policija u Americi se odredjuje na lokalnom nivou, tako da jedan grad moze da vozi Ford Taurus (koji se tek sada uvodi), drugi Ford Victoria, treci Dodge Charger, a cetvrti Chevrolet Impala.

velika kriza u americi

pre 11 godina

ko gleda top gear us, u prvoj epizodi, pored forda mogao je da vidi i ostale nove policijske automobile, a najjaci koji imaju je corvette z06..

crown vic

pre 11 godina

Naravno, da nece mozda da voze peugeot ili fiat, ccc.
(hladisa, 14. septembar 2012 13:27)
Za nase je mnogo i Peugeot i Fiat, treba ih vratiti u keceve i tristace. Pa one VW 6-ice od pre par meseci su vec polu-unistene, sta oni rade sa tim autima samo oni znaju

run to the hills...

pre 11 godina

Više gradova u US je za svoju policiju naručilo nove Carbon E7 sa BMW dizel motorima i menjačima. Mada više liče na vozila iz Judge Dread-a.
evo i link: http://www.youtube.com/watch?v=W1uutcP5dBc

Ja

pre 11 godina

Potrošnja uopšte nije velika za tako veliki i snažan automobil. Moj auto ima benzinski četvorocilindrični motor od 1600 kubika a po gradu troši između 10 i 11 litara.

crown vic

pre 11 godina

Naravno, da nece mozda da voze peugeot ili fiat, ccc.
(hladisa, 14. septembar 2012 13:27)
Za nase je mnogo i Peugeot i Fiat, treba ih vratiti u keceve i tristace. Pa one VW 6-ice od pre par meseci su vec polu-unistene, sta oni rade sa tim autima samo oni znaju

Ja

pre 11 godina

Potrošnja uopšte nije velika za tako veliki i snažan automobil. Moj auto ima benzinski četvorocilindrični motor od 1600 kubika a po gradu troši između 10 i 11 litara.

Djordje

pre 11 godina

Sta ce da vozi policija u Americi se odredjuje na lokalnom nivou, tako da jedan grad moze da vozi Ford Taurus (koji se tek sada uvodi), drugi Ford Victoria, treci Dodge Charger, a cetvrti Chevrolet Impala.

bluesmobile

pre 11 godina

Pored standardnog Taurusa sa 305 KS, State Tropper-i (highway patrole) imaju i tzv. SHO verziju Taurusa od 360 KS.

Da ne pomislite da sam neki red-neck reci cu da vozim Hondu Civic, ali sam pre par godina , iz zezanja i za sitne pare kupio P71 (to je Ford Crown Victoria Police Interceptor) star 9 godina sa 265 KS (V8 4.8 litre), otprilike mogu da predjem 12-13 milja po galonu sto je u grubo nekih 18-20 l/100km, to je neunistiv auto, ima ojacanu karoseriju, posebno vesanje, dodatni kuler za ulje, poseban menjac (sam diferencijal zauzima vise od pola prtljaznika). Auto je presao preko 200.000 milja ali i dan-danas kad nagazim gas, prednji kraj se digne kao da hoce da poleti, a najbolje je na auto-putu kad vozim 80 mph (130 kmh) sa 1200 obrtaja u minuti, osecaj je kao da sedim na kaucu u dnevnoj sobi, nista ne vibrira, nema sumova i zvukova. Naravno ne koristim ga da idem sa njim na posao, vec ponekad kad idemo na duge rute jer nakon 14 sati voznje iz njega izadjete kao da ste izasli iz kreveta.

velika kriza u americi

pre 11 godina

ko gleda top gear us, u prvoj epizodi, pored forda mogao je da vidi i ostale nove policijske automobile, a najjaci koji imaju je corvette z06..

Marko

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

run to the hills...

pre 11 godina

Više gradova u US je za svoju policiju naručilo nove Carbon E7 sa BMW dizel motorima i menjačima. Mada više liče na vozila iz Judge Dread-a.
evo i link: http://www.youtube.com/watch?v=W1uutcP5dBc

Зоран

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.
(Marko, 14. septembar 2012 15:32)

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.

Зоран

pre 11 godina

Ha-ha-ha-ha!!! 13,1 litar po gradu. Pa nismo mi Amerikanci da poverujemo u takvu laž. Slobodno ,Bože zdravlja, pomnožite to sa 2.
(Evropa, 14. septembar 2012 14:38)

Јел знаш колико троши мој Buick Enclave, 3500 кубика, 300 коња, 8 седишта? 24 миље пређе за галон на ауто путу. Миља је 1.6км, галон је 3.79 литара. То је мало више од 9л на 100км.

Ko ima , taj se i vozi

pre 11 godina

@(bluesmobile, 14. septembar 2012 18:10)

Vozim Chrysler 300m , malo modifikovan, 295 KS, V6 , trosi mi u proseku od 11 do 13 lit. TNG, ide kao zver.Probao sam ga , ide 240km/h, i kada stisnes gas hoce da poleti.Na 1500 o/m ide 100 km/h.Udobnost je neopisiva, a vozio sam sve ove evropske,...Covek je potpuno u pravu. E sada , svi ovi novi automobili sto se spominju u policiji imaju HEMI motore najnovije generacije,kada ga vozite malim brzinama u V8 motoru rade samo 4 cilindra, pa je zbog toga potrosnja na primer Dodge Chargeru RT u gradu manja nego na otvorenom, grad 11 lit/na otvorenom 16 lit. U svakom slucaju, takvi automobili prelaze milion kilometara kao iz topa, a sta jos reci da je veliki servis jeftiniji od vecine evropskih modela.

srdjan

pre 11 godina

(ljubomir, 15. septembar 2012 04:51)
Ljubomire sine ja radim u "Holden GM Port Melbourne plant" zadnjih deset godina i znam da je sve jedan v8 motor dizajniran i proizveden u USA bilo da je Ford ili Holden, a sto se tice v6 motora holden proizvodi svoje ovde, ali po licenci dok ford falcon ima svoj originalni mada ce najverovatnije prestati da ga proizvode i uvoziti ce neki od ovih iz teksta. Sto se tice potrosnje ona se ne povecava proporcionalno sa povecanjem kubikaze motora, jer se pri vecoj kubikazi drasticno poveca obrtni momenat tako da se moze sve to uskladiti sa menjacem iliti "gear ratio". Vidi Holden SS V8 koji ima 6 litara motor u sestom stepenu prenosa na 110 kmh ima svega 1780 obrtaja /min. Voznja po gradu jeste tu negdje oko 13 litara, samo treba imati u vidu da se evropski gradovi i americki mnogo razlikuju.

?

pre 11 godina

Први кориснцици ових аутомобила ће бити њујоршки полицајци, вероватно најплаћенији полицајци у САД. Можда у свету. Па онда остали ће доћи на ред за нови аутомобил.

android

pre 11 godina

Stos je u tome da narod vidi da je policija dobro opremljena i da nema zezanja. Dobro obucen policajac u dobrim kolima ce sigurno odvratiti mnoge jajare da se ne k.....A za ove prave kriminalce njima je ionako svejedno samo malo vise stresa.

igro

pre 11 godina

Mozda rusi i imaju par policijskih Kajena,ali ovde se prica o policijskom vozilu za celu policiju,flotu voyila,kao sto je bio Kec u SFRJ...e sad,ako tvrdis da svaki ruski policajac ima na raspolaganju Kajena,to je cista fikcija rusofila koji sanjaju bajke o "majci rusiji koja je bogatija od Emirata"....sto naravno da nije tacno.

satelit

pre 11 godina

Za sve koji nagadjaju kolika je potrosnja ovih automobila: vozim Ford Mustanga sa istim 3.7 V6 305ks motorom. Prosecna potrosnja (sa gazenjem na semaforima i ukljucenjima na autoput) mi je oko 11.5 l/100km. Cist autoput pri 125kmh potrosnja je oko 8-8.5 l/100km u sestoj. Motor radi na 1900rpm u tim uslovima.

gradjanin srbije

pre 11 godina

Ma sta je to u poredjenju sa ruskim policajcem u Ladi Nivi??? :-)
(igro, 14. septembar 2012 17:32)

ruski policajci voze i porsche cayenne, ne postoji vise SSSR, a ni SFRJ. Uhvati korak sa svetskim zbivanjima pa komentarisi. Osim, ako nisi hteo da budes maliciozan prema Rusiji, ili rusofilima, onda u redu.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Зоран, 14. septembar 2012 18:20)

Nijedan begunac se ne zaustavlja vozilom (vozila služe za gonjenje i sustuzanje) - za to se koristi mreža od sajli (upetlja se točak i auto se zaustavlja) ili sečiva koja se razvlače (iseku se gume, jedino što ako imate RFT gume, onda možete dalje).

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.

Marko

pre 11 godina

@Zoran
Sa Bjuikom ili ne, pravi si amer, nema šta.
Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja.
Evropljani imaju daleko bolje automobile ali imaju i ograničenje koliko policija vozi brzo presretačima, akcija se koordinira, nema tu slepe jurnjave, ramovanja i slično.
Youtube pod browser i edukacija

Charger

pre 11 godina

Meni je i dalje novi Dodge Charger Pursuit broj jedan.
https://www.fleet.chrysler.com/fleetcda/portal?pageid=dbbe365479fe6110VgnVCM100000e9261c35RCRD§ionid=fb66cce1be7f5110VgnVCM10000091f4e735RCRD&ptitle=Charger Pursuit

Bane

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

Ha, ha, kažete telegrafa. Već vidim policajca kako trči u poštu da pošalje telegram.

ljubomir

pre 11 godina

u australiji highway patrole voze v8 6 litara holden ss ili ford falcon v8 5litara coyote, ili v6 4litre turbo svi imaju preko 300kw i izgledaju masu dobbro. ameri im stalno zavide, znam da su trebali da kupe ta auta od austr. ali su im previse skupa

ex demokrata 1

pre 11 godina

Naša policija bi mogla da se ugleda na američku,barem po stilu obeležavanja policijskih automobila. Ujedno,ovo što je Ford predstavio je čudo,jer ako sa ovim motorom troši 12 ili 13 l po gradu to je ništa !

bas si pcelica

pre 11 godina

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.
(Зоран, 14. septembar 2012 18:20)
Jedna javi, drugi sacekaju - blokiraju put/ulicu. Nece ga taj koji ga je primetio i kome nije stao vijati. U tom slucaju mu ne bi pomogao ni Veyron a ne neki Ford... A u prvom slucaju je tacno, i Fice su dovoljne. Ali sta ih briga, ne placaju oni nego poreski obveznici

Djera

pre 11 godina

Sto se tice potrosnje,tacna je...Ja vozim Nissan Murano,3500 Kubika,V6,250ks ,180kw. Potrosnja je izmedju 9 i 12 litara.. Radi se o modelu koji je pravljen za Americko trziste..

Зоран

pre 11 godina

"Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja."

Значи на сваком путу бар три полицајца? Ево како: Први јавља да га други засутави, јер је први само видео грешку, а овај прошао, не може и да га заустави, ако је прекорачио брзину. Други неће одмах да ставља јежеве јер можда ће човек и да стане. Ако не стане, други јавља трећем да стави јежеве. А то што од првог до другог и од другог до трећег овај може да скрене на 10 излаза, то је небитно. Пријатељу, кад Амери нису нашли да смање трошка и повећају зараду, веруј да је екстремно тешко да га ја и ти нађемо.

Зоран

pre 11 godina

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.
(Aleksandar, 14. septembar 2012 22:44)

А шта ће да му ради са хеликоптером? Да пуца на њега или да му каже да стане? А ако стане, шта ће онда, да слети на ауто пут или ће специјалци низ конопац из хеликоптера директ пред ауто?

ја сам возио tahoe, ишао 15 миља брже (око 140км на сат), измерио ме, кренуо за мном, стигао и упалио светла. Да нисам ишао би испред мене и кочио. Ако и то не пали, јурио би за мном и причао ониам испред где идем да могу да ме сачекају на том путу где излазим или скрећем. Ви по Европи сте тако компликовани да је то ужас.

Зоран

pre 11 godina

Неки не верују да Buick Enclave троши толико. ЅЕво вам спецификација:

Enclave CX FWD EPA-Estimated 17 MPG city/ 24 MPG highway.

MPG je миља по галону.

Ако лажу, не смеју много. У мом случају не лађу ни мало.

Ево вам и линк:

http://www.buick.com/enclave-luxury-crossover-suv.html?seo=goo_|_2012_Buick_Retention_|_IMG_Buick_Enclave_|_Buick_Enclave_MPG_|_buick_enclave_miles_per_gallon

V6, 3500 кубика, 8 седишта, 300 коња. Невероватно? Па невероватно кад вуи имате неке своје слиек у главама. А интернет вам да дохват руке, ал џабе.

Unknown

pre 11 godina

@ljubomir,
Ajde malo potrazi po google ciji je taj LS 6.0 u Commodore i ciji je Coyotte 5.0 u Falconu. Oba motora su razvijeni i uradjeni od strane GM-a (6.0) i Forda (5.0) u Americi i onda koristeni na globalnom nivou.

Unknown

pre 11 godina

@butch cassidy,
Mercury Marauder nikad nije imao policijsku verziju (osim tokom 1960ih godina), kao ni jedan drugi Mercury. Postojao je samo dizajnerski slican (ali mehanicki razlicit) Ford Crown Victoria, koja je cinila vecinu policijskih auta na ulicama.

Marko

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

Зоран

pre 11 godina

Ha-ha-ha-ha!!! 13,1 litar po gradu. Pa nismo mi Amerikanci da poverujemo u takvu laž. Slobodno ,Bože zdravlja, pomnožite to sa 2.
(Evropa, 14. septembar 2012 14:38)

Јел знаш колико троши мој Buick Enclave, 3500 кубика, 300 коња, 8 седишта? 24 миље пређе за галон на ауто путу. Миља је 1.6км, галон је 3.79 литара. То је мало више од 9л на 100км.

gradjanin srbije

pre 11 godina

Ma sta je to u poredjenju sa ruskim policajcem u Ladi Nivi??? :-)
(igro, 14. septembar 2012 17:32)

ruski policajci voze i porsche cayenne, ne postoji vise SSSR, a ni SFRJ. Uhvati korak sa svetskim zbivanjima pa komentarisi. Osim, ako nisi hteo da budes maliciozan prema Rusiji, ili rusofilima, onda u redu.

Зоран

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.
(Marko, 14. septembar 2012 15:32)

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.

Зоран

pre 11 godina

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.
(Aleksandar, 14. septembar 2012 22:44)

А шта ће да му ради са хеликоптером? Да пуца на њега или да му каже да стане? А ако стане, шта ће онда, да слети на ауто пут или ће специјалци низ конопац из хеликоптера директ пред ауто?

ја сам возио tahoe, ишао 15 миља брже (око 140км на сат), измерио ме, кренуо за мном, стигао и упалио светла. Да нисам ишао би испред мене и кочио. Ако и то не пали, јурио би за мном и причао ониам испред где идем да могу да ме сачекају на том путу где излазим или скрећем. Ви по Европи сте тако компликовани да је то ужас.

Ja

pre 11 godina

Potrošnja uopšte nije velika za tako veliki i snažan automobil. Moj auto ima benzinski četvorocilindrični motor od 1600 kubika a po gradu troši između 10 i 11 litara.

Charger

pre 11 godina

Meni je i dalje novi Dodge Charger Pursuit broj jedan.
https://www.fleet.chrysler.com/fleetcda/portal?pageid=dbbe365479fe6110VgnVCM100000e9261c35RCRD§ionid=fb66cce1be7f5110VgnVCM10000091f4e735RCRD&ptitle=Charger Pursuit

Зоран

pre 11 godina

Неки не верују да Buick Enclave троши толико. ЅЕво вам спецификација:

Enclave CX FWD EPA-Estimated 17 MPG city/ 24 MPG highway.

MPG je миља по галону.

Ако лажу, не смеју много. У мом случају не лађу ни мало.

Ево вам и линк:

http://www.buick.com/enclave-luxury-crossover-suv.html?seo=goo_|_2012_Buick_Retention_|_IMG_Buick_Enclave_|_Buick_Enclave_MPG_|_buick_enclave_miles_per_gallon

V6, 3500 кубика, 8 седишта, 300 коња. Невероватно? Па невероватно кад вуи имате неке своје слиек у главама. А интернет вам да дохват руке, ал џабе.

ljubomir

pre 11 godina

u australiji highway patrole voze v8 6 litara holden ss ili ford falcon v8 5litara coyote, ili v6 4litre turbo svi imaju preko 300kw i izgledaju masu dobbro. ameri im stalno zavide, znam da su trebali da kupe ta auta od austr. ali su im previse skupa

igro

pre 11 godina

Mozda rusi i imaju par policijskih Kajena,ali ovde se prica o policijskom vozilu za celu policiju,flotu voyila,kao sto je bio Kec u SFRJ...e sad,ako tvrdis da svaki ruski policajac ima na raspolaganju Kajena,to je cista fikcija rusofila koji sanjaju bajke o "majci rusiji koja je bogatija od Emirata"....sto naravno da nije tacno.

run to the hills...

pre 11 godina

Više gradova u US je za svoju policiju naručilo nove Carbon E7 sa BMW dizel motorima i menjačima. Mada više liče na vozila iz Judge Dread-a.
evo i link: http://www.youtube.com/watch?v=W1uutcP5dBc

crown vic

pre 11 godina

Naravno, da nece mozda da voze peugeot ili fiat, ccc.
(hladisa, 14. septembar 2012 13:27)
Za nase je mnogo i Peugeot i Fiat, treba ih vratiti u keceve i tristace. Pa one VW 6-ice od pre par meseci su vec polu-unistene, sta oni rade sa tim autima samo oni znaju

bas si pcelica

pre 11 godina

Паметан си као пчелица. А шта ће јадна патрола у фићи ако подигне стоп знак а овај не стане и пројури са 170 на сат? Да плаче? А и која будала би стала ако вај не може да га стигне.
(Зоран, 14. septembar 2012 18:20)
Jedna javi, drugi sacekaju - blokiraju put/ulicu. Nece ga taj koji ga je primetio i kome nije stao vijati. U tom slucaju mu ne bi pomogao ni Veyron a ne neki Ford... A u prvom slucaju je tacno, i Fice su dovoljne. Ali sta ih briga, ne placaju oni nego poreski obveznici

Ko ima , taj se i vozi

pre 11 godina

@(bluesmobile, 14. septembar 2012 18:10)

Vozim Chrysler 300m , malo modifikovan, 295 KS, V6 , trosi mi u proseku od 11 do 13 lit. TNG, ide kao zver.Probao sam ga , ide 240km/h, i kada stisnes gas hoce da poleti.Na 1500 o/m ide 100 km/h.Udobnost je neopisiva, a vozio sam sve ove evropske,...Covek je potpuno u pravu. E sada , svi ovi novi automobili sto se spominju u policiji imaju HEMI motore najnovije generacije,kada ga vozite malim brzinama u V8 motoru rade samo 4 cilindra, pa je zbog toga potrosnja na primer Dodge Chargeru RT u gradu manja nego na otvorenom, grad 11 lit/na otvorenom 16 lit. U svakom slucaju, takvi automobili prelaze milion kilometara kao iz topa, a sta jos reci da je veliki servis jeftiniji od vecine evropskih modela.

Marko

pre 11 godina

@Zoran
Sa Bjuikom ili ne, pravi si amer, nema šta.
Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja.
Evropljani imaju daleko bolje automobile ali imaju i ograničenje koliko policija vozi brzo presretačima, akcija se koordinira, nema tu slepe jurnjave, ramovanja i slično.
Youtube pod browser i edukacija

bluesmobile

pre 11 godina

Pored standardnog Taurusa sa 305 KS, State Tropper-i (highway patrole) imaju i tzv. SHO verziju Taurusa od 360 KS.

Da ne pomislite da sam neki red-neck reci cu da vozim Hondu Civic, ali sam pre par godina , iz zezanja i za sitne pare kupio P71 (to je Ford Crown Victoria Police Interceptor) star 9 godina sa 265 KS (V8 4.8 litre), otprilike mogu da predjem 12-13 milja po galonu sto je u grubo nekih 18-20 l/100km, to je neunistiv auto, ima ojacanu karoseriju, posebno vesanje, dodatni kuler za ulje, poseban menjac (sam diferencijal zauzima vise od pola prtljaznika). Auto je presao preko 200.000 milja ali i dan-danas kad nagazim gas, prednji kraj se digne kao da hoce da poleti, a najbolje je na auto-putu kad vozim 80 mph (130 kmh) sa 1200 obrtaja u minuti, osecaj je kao da sedim na kaucu u dnevnoj sobi, nista ne vibrira, nema sumova i zvukova. Naravno ne koristim ga da idem sa njim na posao, vec ponekad kad idemo na duge rute jer nakon 14 sati voznje iz njega izadjete kao da ste izasli iz kreveta.

?

pre 11 godina

Први кориснцици ових аутомобила ће бити њујоршки полицајци, вероватно најплаћенији полицајци у САД. Можда у свету. Па онда остали ће доћи на ред за нови аутомобил.

Djordje

pre 11 godina

Sta ce da vozi policija u Americi se odredjuje na lokalnom nivou, tako da jedan grad moze da vozi Ford Taurus (koji se tek sada uvodi), drugi Ford Victoria, treci Dodge Charger, a cetvrti Chevrolet Impala.

velika kriza u americi

pre 11 godina

ko gleda top gear us, u prvoj epizodi, pored forda mogao je da vidi i ostale nove policijske automobile, a najjaci koji imaju je corvette z06..

Bane

pre 11 godina

Ne shvacam ovo s presretacima. Kao da zivimo u vremenima prije telefona i telegrafa. Sta nije jednostavnije dojaviti sljedecoj patroli koji autombil trebaju zaustaviti nego ulagati pare u brze i skupe aute. Da ne govorim o tome da je jurnjava i presretanje brzog automobila samo dodatno ugrozavanje ostalih u prometu.

Ha, ha, kažete telegrafa. Već vidim policajca kako trči u poštu da pošalje telegram.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Naša policija bi mogla da se ugleda na američku,barem po stilu obeležavanja policijskih automobila. Ujedno,ovo što je Ford predstavio je čudo,jer ako sa ovim motorom troši 12 ili 13 l po gradu to je ništa !

satelit

pre 11 godina

Za sve koji nagadjaju kolika je potrosnja ovih automobila: vozim Ford Mustanga sa istim 3.7 V6 305ks motorom. Prosecna potrosnja (sa gazenjem na semaforima i ukljucenjima na autoput) mi je oko 11.5 l/100km. Cist autoput pri 125kmh potrosnja je oko 8-8.5 l/100km u sestoj. Motor radi na 1900rpm u tim uslovima.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Зоран, 14. septembar 2012 18:20)

Nijedan begunac se ne zaustavlja vozilom (vozila služe za gonjenje i sustuzanje) - za to se koristi mreža od sajli (upetlja se točak i auto se zaustavlja) ili sečiva koja se razvlače (iseku se gume, jedino što ako imate RFT gume, onda možete dalje).

Treće, u svim većim gradovima ima i policijski helikopter - tako da nema šanse da pobegneš.

Djera

pre 11 godina

Sto se tice potrosnje,tacna je...Ja vozim Nissan Murano,3500 Kubika,V6,250ks ,180kw. Potrosnja je izmedju 9 i 12 litara.. Radi se o modelu koji je pravljen za Americko trziste..

Зоран

pre 11 godina

"Ako su kilometar dva dalje počnu da zaustavljaju odmah, svi uspore pa nema ni jurnjave, a ako je već sam, ježevi i doviđenja."

Значи на сваком путу бар три полицајца? Ево како: Први јавља да га други засутави, јер је први само видео грешку, а овај прошао, не може и да га заустави, ако је прекорачио брзину. Други неће одмах да ставља јежеве јер можда ће човек и да стане. Ако не стане, други јавља трећем да стави јежеве. А то што од првог до другог и од другог до трећег овај може да скрене на 10 излаза, то је небитно. Пријатељу, кад Амери нису нашли да смање трошка и повећају зараду, веруј да је екстремно тешко да га ја и ти нађемо.

Unknown

pre 11 godina

@ljubomir,
Ajde malo potrazi po google ciji je taj LS 6.0 u Commodore i ciji je Coyotte 5.0 u Falconu. Oba motora su razvijeni i uradjeni od strane GM-a (6.0) i Forda (5.0) u Americi i onda koristeni na globalnom nivou.

android

pre 11 godina

Stos je u tome da narod vidi da je policija dobro opremljena i da nema zezanja. Dobro obucen policajac u dobrim kolima ce sigurno odvratiti mnoge jajare da se ne k.....A za ove prave kriminalce njima je ionako svejedno samo malo vise stresa.

srdjan

pre 11 godina

(ljubomir, 15. septembar 2012 04:51)
Ljubomire sine ja radim u "Holden GM Port Melbourne plant" zadnjih deset godina i znam da je sve jedan v8 motor dizajniran i proizveden u USA bilo da je Ford ili Holden, a sto se tice v6 motora holden proizvodi svoje ovde, ali po licenci dok ford falcon ima svoj originalni mada ce najverovatnije prestati da ga proizvode i uvoziti ce neki od ovih iz teksta. Sto se tice potrosnje ona se ne povecava proporcionalno sa povecanjem kubikaze motora, jer se pri vecoj kubikazi drasticno poveca obrtni momenat tako da se moze sve to uskladiti sa menjacem iliti "gear ratio". Vidi Holden SS V8 koji ima 6 litara motor u sestom stepenu prenosa na 110 kmh ima svega 1780 obrtaja /min. Voznja po gradu jeste tu negdje oko 13 litara, samo treba imati u vidu da se evropski gradovi i americki mnogo razlikuju.

Unknown

pre 11 godina

@butch cassidy,
Mercury Marauder nikad nije imao policijsku verziju (osim tokom 1960ih godina), kao ni jedan drugi Mercury. Postojao je samo dizajnerski slican (ali mehanicki razlicit) Ford Crown Victoria, koja je cinila vecinu policijskih auta na ulicama.