Novi Clio dobio 5 NCAP zvezdica

Renault Clio četvrte generacije dobio je najvišu ocenu za sigurnost na najnovijem testiranju organizacije EuroNCAP.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Nikada necu svoju porodicu staviti u mali auto posebno ne zato sto je "ekonomican".
  Moze da se pogine i u velikom automobilu, ali sanse da prezivite su mnogo vece nego u malom.
  Cak ni ostecenje koje pretrpe veliki i mali auto nisu bitni,jer u nekim slucajevima na malom automobilu skoro i da nema nekog velikog ostecenja,dok putnici u istom pretrpe unutrasnja krvarenja ili odpadanje organa usled udarca,dok veci automobili mogu da izgledaju dosta vise unisteno, a da putnici izadju iz istog sa malim povredama jer se energija sudara prenosila preko haube (recimo) koja je mnogo duza nego kod malog automobila, dok je mali automobil primio udarac na samo pola metra od volana ili 70cm.
  Naravno pri sudaru,hiljadu je kombinacija i situacija, ali ako vec mogu da biram,biram veci auto uvek jer sve sto sam stekao u zivotu stavicu u taj auto na suvozacevo mesto i pozadi.

  Sto se tice tih pet zvezdica koje se dele i sakom i kapom, zamislite sta bi se desilo nekoj uciteljici kod koje svi imaju petice ili svi imaju keceve?
  U naj manju ruku morala bi komisiji da objasni nacin ocenjivanja.
  Neko bi trebao da se proveri i nacin ocenjivanja ovih kod kojih su skoro svi odlikasi, a ljudi i dalje ginu pri da ne kazem glupavim sudarima.
  (velicina je bitna,skuplja ali bitna, 12. septembar 2012 21:38)

  # Link komentara

 2. Reno je poznat po 5* i kvalitetnim motorima. Kod nas je problem sto se uglavnom kupuju polovni automobili sa sumnjivom prosloscu, pa tako Dacia ispada bolji auto od tate Renoa. Ipak je Reno Reno, pa ne bi Mercedes ubacivao Renoov motor u najnoviju A klasu, to ipak nesto govori. Licno vozim Reno a i otac ga je vozio.
   (Thalia, 30. avgust 2012 01:15)

  # Link komentara

 3. Nikad vise francuski automobil, vozim treci po redu i uvek kad sam ih kupovao govorio sam ma to je bio problem samo sa ovim... Pa klima, pa ventilacija pa lezajevi, pa automat, pa dizna, pa suska uvek nesto, srpski putevi ih bas ne stede. Pricam sve o automobilima koji su bili stari izmedju 1-3 godine kako neko nebi pomislio da su neki krsevi i kupljeni su novi u Srbiji.
  Pre neki dan sednem sa drugarom koji vozi Corsu 1.0 trocilindras, star 10 godina i ostanem bez teksta koliko je taj automobil iako je 2 generacije iza moga neuporedivo bolji, upravljiviji, cvrsci, lezi na cesti sjajno sem sto je spor ali to i nije toliko bitno. Da dodam da je ta ista Corsa presla skoro duplo vise nego moj auto.
  Sledeca kola ce biti ili Japanska ili Nemacka
   (razocaran, 29. avgust 2012 20:47)

  # Link komentara

 4. Bravo za Renault. Već godinama na polju bezbednosti postiču fantastične rezultate.
  (Miloš Grabić, 29. avgust 2012 19:08)

  # Link komentara

 5. Red je da se poostre kriterijumi Crash testova. Sva moderna vozila bez izuzetka dobijaju pet zvezdica sa malom razlikom u dobijenim poenima tako da crash test kakav je sad ne daje realne podatke o bezbednosti testiranog modela
   (djole, 29. avgust 2012 16:08)

  # Link komentara

Vesti

Toyota razvija novu platformu i planira velike uštede

27.03.2015. | 14:59 | Komentari: 1

Najveći proizvođač automobila na svetu, kompanija Toyota, planira da uvede značajne promene koje bi joj donele uštede u procesu razvoja i proizvodnje vozila. Jedna od novina je nova modularna platforma koja bi bila osnova za veliki broj različitih modela

Posle onog što je doživeo, sledeći put će vezati pojas

27.02.2015. | Komentari: 4

Da li zbog zaprećene kazne ili podizanja nivoa svesti o značaju sigurnosnog pojasa, u Srbiji se poslednjih godina smanjio broj vozača koji se ne vezuju u automobilu. Iako su u zemljama sa razvijenijom saobraćajnom kulturom, poput SAD, vozači "istrenirani"