Sreda, 14.09.2011.

09:18

Suzuki Swift - gradski samuraj

Izvor: B92

Suzuki Swift - gradski samuraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

13 Komentari

Sortiraj po:

Borci

pre 12 godina

Kao ponosni vlasnik novog swifta,posle mesec dana voznje i predjenih 1000 km mogu da kazem da sam izuzetno zadovoljan. Potrosnja u kombinovanoj voznji je 6.1, 6.2 l sto je ( po meni ) sasvim prihvatljivo a na auto putu pri 2000 obrtaja potrosnja se spusta i ispod 4 l( 3.8, 3.9) ali takva voznja je krajnje dosadna. Zivahan motor vas prosto tera da papucicu od gasa stisnete a onda dobija dodatnu snagu i ubrzanje na oko 3.5 , 4 hiljade obrtaja.
Dugo sam razmisljao pri izboru auta i mislim da je najbolja ponuda u klasi!
Ne znam samo sto se tice servisa i komentara da su preskupi ( Ima li neko informaciju koja je cifra u pitanju ? ) .
Moja najiskrenija preporuka za ovaj auto na koji niko ne ostaje ravnodusan.
POzz
B.

Bane

pre 12 godina

(Iz prve ruke., 15. septembar 2011 00:50)

Lepo je to što što pritiskaš servis da snizi cene ali ne treba praviti famu od toga (osim ako ne prelaziš 40-50k godišnje). Auto se ne kvari, a redovni servisi nisu baš toliko skupi. Ja sam samo za ovogodišnju registraciju i osnovno osiguranje dao više para nego za redovan servis u prethodne 3 godine kako imam Swifta.
Uostalom ima i drugih servisa koji dobro rade. Poznajem ljude koji voze drugi ili treći Suzuki i posle prvog servisa svesno idu u "svoj" servis (iako time mogu izgubiti garanciju) jer su sigurni u kvalitet vozila, a žele bolju i jeftiniju uslugu.

Dusan_bg

pre 12 godina

Zaista je cudesan broj negativnih glasova za svaki od pozitivnih komentara vlasnika ovog auta. Ajde, dajte neki kometar sta to nevelja kod ovog auta, a ne ovako, izgleda kao da se ekipa iz ostalih predstavnistva dogovorila da lupa negativne komentare.
Ja se razmisljam o novom autu i upravo mi je ovaj swift favorit, pravi mali auto za grad, sa ok motorom i umerenom potrosnjom. Unutra ima dovoljno prostora, jedini problem je zaista minijaturan prtljaznik - koji retko koristim, ali bih bar voleo da znam da mogu da stavim vecu torbu, sto nije slucaj..

nindzarevizor

pre 12 godina

@ Dusan_bg, 16. septembar 2011 12:06
Ja imam prethodni model u GS opremi i stvarno ogromni koferi ne mogu da stanu u prtljaznik. Takodje, decija kolica jedva stanu zbog dimenzija.
Ali, posto prtljaznik ima dva nivoa, kada se spakuje pregrada ima dovoljno mesta za jedan kofer srednje velicine i jedan mali kofer a ostane i malo mesta da se uglavi neki ranac.
To je dovoljno za kracu odmor za dve osobe.

godja

pre 12 godina

Pre desetak dana sam uzeo ovog Swifta (samo u GLX) opremi. Kvalitet materijala je isti kao i u GS-u, razlika je samo u opremi.
Prvi utisci su odlični. Najviše mi se dopada što je neverovatno tih, a kad se doda gas, zvuk motora je prelep.
Stabilnost je izuzetna. Potrošnja po hard-core gradu mi je ispod 7l.

Sve preporuke za taj auto. Kome ne treba veliki gepek neće naći kvalitetniji auto za te pare.

Inače, Euro-sumar više ne daje garanciju od 4 godine, nego je sada garancija direktno od Suzukija - 3 godine + 12 godina na lim.
Tako da se tu situacija malko promenila.

Miki

pre 12 godina

može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.
(Vuk, 14. septembar 2011 10:42)

Vuče, gde i pošto? Dobro bi bilo da znamo koliko tamo košta novi Swift u GS ili GLX opremi (bez afa tj. mađarskog pdv-a) inače tvoj komentar nema nekog smisla.

Komentar za predstavništvo ti je suvišan jer Suzuki ima poznate (isključivo) prodajne kriterijume za otvaranje predstavništva koje naši dileri ne ispunjavaju. Ako si time nezadovoljan, ti otvori firmu i ako ispunjavaš kriterijume postani autodiler pa pomozi prodajom da se otvori Suzuki predstavništvo.

Ja inače vozim Swifta starog 12 godina i obećavam (časna reč) da ću ga zameniti novim kada se na njemu prvi put nešto pokvari :) Posle 120k km (10k godišnje) sve u gradu Beogradu znači kao 300k+ u normalnim uslovima, posle milion rupa i krdže od benzina koju sam točio bez biranja i dalje ide bez ijednog kvara i 7l prosečne potrošnje (u gradu naravno). Leti se spustim i na 6,5l.

putnik

pre 12 godina

ja sam se nedavno rastao od prethodnog modela, takođe u paketu GS.

za 90k km i 4 godine nijedan problem (zamenjeni brisači ,pločice na 80 k km redovni servisi i to je sve).

automobil je prosto sjajan.

e sad, kao i svaki ima i neke mane - među kojima je jedina vredna pomena malo manja stavrna snaga motora ili elastičnost (npr peugeot 207 sa 75 ks imao je bolja međuubrzanja nego swift sa 92ks).

i da, kao što je primećenu u testu menjač je savršen sa sve klik zvukom kao u passat-u:-)

u svakom slučaju moja preporuka za taj nonac nije i neće biti boljeg izbora za mali gradski automobil

Swift

pre 12 godina

Dobar autić, bio i pre ovog redizajna. Pre svega za vožnju, vozio sam 1.3 model pre ovog i bio je živahan i prostran (doduše bučan i nerafiniran kao neki konkurenti). GS oprema sadrži sve što treba i u višoj klasi a kamoli u ovoj gradskoj.
U svakom slučaju, bolje rešenje od npr anemičnog Polo-a 1.2 sa tri cilindra.
Polo je bolji auto ali tek sa 1.2 TSI motorom i minimum Comfortline opremom i još jedno 1,500 EUR opcija da bi bio pristojan za vožnju. Tada Polo košta cca 15,500 EUR a ovaj Swift je oko 3,000 EUR manje.
Po meni, najkompletniji auto u ovoj klasi (i najbolji za vožnju) je Fiesta. Probao 1.25 benzinac, sjajan auto. Prostran i upravljiv. Zadovoljstvo ga je voziti. Razumne je cene jedino je garancija samo dve godine dok je kod Swift-a i Polo-a četiri godine.

Uros

pre 12 godina

Moram da pohvalim ekipu koja je radila ovaj test.Posto sam vlasnik istog vozila i ne mogu recima opisati koliko sam zadovoljan istim.Ovo je najtacniji i najbolji test koji je uradjen,jer ste stvarno osetili auto u svakom pogledu.Zaista je auto izuzetno opremljen i moram da pohvalim kvalitet zvuka fabrickog uradjaja koji je stvarno odlican.Osim kvalitetnog zvuka,radija,CD MP3,ima i ulaz za USB,takodje je preko bluetooth moguce povezati telefon i sa njega pustati muziku.Pozdrav jos jednom i da napomenem da kome god prtljaznik nije na prvom mestu,slobodno neka uzme Swift,jer je stvarno prava mala zujalica.Meni je gradska potrosnja 7,dok na otvorenom je 5,5 litara.Osecaj za volanom je odlican i necete imati osecaj da ste u malom automobilu.Fabricko ubrzanje nije tacno jer do 100 stize za 11sekundi.Max brzina je oko 190km/h,ali se na 150-160 zaista lepo i sigurno vozi.Ono sto je odlicno kod njega su medju-ubrzanja koja su odlicna i necete imati problema prilikom preticanja i osecate se sigurno.Sa njim se pretice u 4 i 5 brzini,a za 3. brzinom sam potezao samo ako ima neki veci sleper ili nesto slicno na putu.Napominjem da je ovo 1.2 benzinac,ali motor koji voli da se vrti i mislim da je Suzuki bas tu napravio najbolji potez.Takodje sa ukljucenom klimom ne gubi snagu sto je bio ocigledan problem na mojim proslim automobilima.U kabini je sve zategnuto i imam osecaj da vozim nekog tvrdjeg nemca,sto meni licno odgovara,jer je izuzetno upravljiv.Takodje nema skripanja,lupkanja i nekih zvukova koji mogu da nerviraju.Zvucna izolacija je odlicna do 140,posle malo bucniji,ali podnosljivo.Takodje auto od 1000kg ima sva 4 diska i koci odlicno.Ajmo sada na mane.Ocekivano mali prtljaznik,ali najveca mana po meni je ako uzmemo u obzir da je ovo mali autic,zaokret volana.Znaci ako okrenete volan do kraja (kao da je tu skracen okret)krug okreta je velik.Sto znaci da ako hocete da uradite polukruzno ili da se na nekom parkingu izokrecete za to ce vam trebati prostora i okretanja volana kao da vozite neku ogromnu limuzinu.Nadam se da ste me razumeli :) U svakom slucaju odlican auto i veliko je zadovoljstvo voziti ga.Nadam se da sam pomogao..Pozdrav svima..

manLi

pre 12 godina

Pozdrav za ekipu AutoLogije. Odlično ste uradili test malenog suzukija. Ukoliko u budućnosti budete došli do nove kije rio, mogli biste i nju testirati, a naročito verziju sa manjim dizel motorom.

Vuk

pre 12 godina

Ovo je jeftini japanski auto poput Zastave 10 ili Sandera, za one kojima je cena presudna pri izboru. Suzuki nema predstavništvo u Srbiji (videti sajt) tako da se kod nas preprodaje, a može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.

Vuk

pre 12 godina

Ovo je jeftini japanski auto poput Zastave 10 ili Sandera, za one kojima je cena presudna pri izboru. Suzuki nema predstavništvo u Srbiji (videti sajt) tako da se kod nas preprodaje, a može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.

Uros

pre 12 godina

Moram da pohvalim ekipu koja je radila ovaj test.Posto sam vlasnik istog vozila i ne mogu recima opisati koliko sam zadovoljan istim.Ovo je najtacniji i najbolji test koji je uradjen,jer ste stvarno osetili auto u svakom pogledu.Zaista je auto izuzetno opremljen i moram da pohvalim kvalitet zvuka fabrickog uradjaja koji je stvarno odlican.Osim kvalitetnog zvuka,radija,CD MP3,ima i ulaz za USB,takodje je preko bluetooth moguce povezati telefon i sa njega pustati muziku.Pozdrav jos jednom i da napomenem da kome god prtljaznik nije na prvom mestu,slobodno neka uzme Swift,jer je stvarno prava mala zujalica.Meni je gradska potrosnja 7,dok na otvorenom je 5,5 litara.Osecaj za volanom je odlican i necete imati osecaj da ste u malom automobilu.Fabricko ubrzanje nije tacno jer do 100 stize za 11sekundi.Max brzina je oko 190km/h,ali se na 150-160 zaista lepo i sigurno vozi.Ono sto je odlicno kod njega su medju-ubrzanja koja su odlicna i necete imati problema prilikom preticanja i osecate se sigurno.Sa njim se pretice u 4 i 5 brzini,a za 3. brzinom sam potezao samo ako ima neki veci sleper ili nesto slicno na putu.Napominjem da je ovo 1.2 benzinac,ali motor koji voli da se vrti i mislim da je Suzuki bas tu napravio najbolji potez.Takodje sa ukljucenom klimom ne gubi snagu sto je bio ocigledan problem na mojim proslim automobilima.U kabini je sve zategnuto i imam osecaj da vozim nekog tvrdjeg nemca,sto meni licno odgovara,jer je izuzetno upravljiv.Takodje nema skripanja,lupkanja i nekih zvukova koji mogu da nerviraju.Zvucna izolacija je odlicna do 140,posle malo bucniji,ali podnosljivo.Takodje auto od 1000kg ima sva 4 diska i koci odlicno.Ajmo sada na mane.Ocekivano mali prtljaznik,ali najveca mana po meni je ako uzmemo u obzir da je ovo mali autic,zaokret volana.Znaci ako okrenete volan do kraja (kao da je tu skracen okret)krug okreta je velik.Sto znaci da ako hocete da uradite polukruzno ili da se na nekom parkingu izokrecete za to ce vam trebati prostora i okretanja volana kao da vozite neku ogromnu limuzinu.Nadam se da ste me razumeli :) U svakom slucaju odlican auto i veliko je zadovoljstvo voziti ga.Nadam se da sam pomogao..Pozdrav svima..

Dusan_bg

pre 12 godina

Zaista je cudesan broj negativnih glasova za svaki od pozitivnih komentara vlasnika ovog auta. Ajde, dajte neki kometar sta to nevelja kod ovog auta, a ne ovako, izgleda kao da se ekipa iz ostalih predstavnistva dogovorila da lupa negativne komentare.
Ja se razmisljam o novom autu i upravo mi je ovaj swift favorit, pravi mali auto za grad, sa ok motorom i umerenom potrosnjom. Unutra ima dovoljno prostora, jedini problem je zaista minijaturan prtljaznik - koji retko koristim, ali bih bar voleo da znam da mogu da stavim vecu torbu, sto nije slucaj..

Miki

pre 12 godina

može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.
(Vuk, 14. septembar 2011 10:42)

Vuče, gde i pošto? Dobro bi bilo da znamo koliko tamo košta novi Swift u GS ili GLX opremi (bez afa tj. mađarskog pdv-a) inače tvoj komentar nema nekog smisla.

Komentar za predstavništvo ti je suvišan jer Suzuki ima poznate (isključivo) prodajne kriterijume za otvaranje predstavništva koje naši dileri ne ispunjavaju. Ako si time nezadovoljan, ti otvori firmu i ako ispunjavaš kriterijume postani autodiler pa pomozi prodajom da se otvori Suzuki predstavništvo.

Ja inače vozim Swifta starog 12 godina i obećavam (časna reč) da ću ga zameniti novim kada se na njemu prvi put nešto pokvari :) Posle 120k km (10k godišnje) sve u gradu Beogradu znači kao 300k+ u normalnim uslovima, posle milion rupa i krdže od benzina koju sam točio bez biranja i dalje ide bez ijednog kvara i 7l prosečne potrošnje (u gradu naravno). Leti se spustim i na 6,5l.

manLi

pre 12 godina

Pozdrav za ekipu AutoLogije. Odlično ste uradili test malenog suzukija. Ukoliko u budućnosti budete došli do nove kije rio, mogli biste i nju testirati, a naročito verziju sa manjim dizel motorom.

putnik

pre 12 godina

ja sam se nedavno rastao od prethodnog modela, takođe u paketu GS.

za 90k km i 4 godine nijedan problem (zamenjeni brisači ,pločice na 80 k km redovni servisi i to je sve).

automobil je prosto sjajan.

e sad, kao i svaki ima i neke mane - među kojima je jedina vredna pomena malo manja stavrna snaga motora ili elastičnost (npr peugeot 207 sa 75 ks imao je bolja međuubrzanja nego swift sa 92ks).

i da, kao što je primećenu u testu menjač je savršen sa sve klik zvukom kao u passat-u:-)

u svakom slučaju moja preporuka za taj nonac nije i neće biti boljeg izbora za mali gradski automobil

godja

pre 12 godina

Pre desetak dana sam uzeo ovog Swifta (samo u GLX) opremi. Kvalitet materijala je isti kao i u GS-u, razlika je samo u opremi.
Prvi utisci su odlični. Najviše mi se dopada što je neverovatno tih, a kad se doda gas, zvuk motora je prelep.
Stabilnost je izuzetna. Potrošnja po hard-core gradu mi je ispod 7l.

Sve preporuke za taj auto. Kome ne treba veliki gepek neće naći kvalitetniji auto za te pare.

Inače, Euro-sumar više ne daje garanciju od 4 godine, nego je sada garancija direktno od Suzukija - 3 godine + 12 godina na lim.
Tako da se tu situacija malko promenila.

Swift

pre 12 godina

Dobar autić, bio i pre ovog redizajna. Pre svega za vožnju, vozio sam 1.3 model pre ovog i bio je živahan i prostran (doduše bučan i nerafiniran kao neki konkurenti). GS oprema sadrži sve što treba i u višoj klasi a kamoli u ovoj gradskoj.
U svakom slučaju, bolje rešenje od npr anemičnog Polo-a 1.2 sa tri cilindra.
Polo je bolji auto ali tek sa 1.2 TSI motorom i minimum Comfortline opremom i još jedno 1,500 EUR opcija da bi bio pristojan za vožnju. Tada Polo košta cca 15,500 EUR a ovaj Swift je oko 3,000 EUR manje.
Po meni, najkompletniji auto u ovoj klasi (i najbolji za vožnju) je Fiesta. Probao 1.25 benzinac, sjajan auto. Prostran i upravljiv. Zadovoljstvo ga je voziti. Razumne je cene jedino je garancija samo dve godine dok je kod Swift-a i Polo-a četiri godine.

nindzarevizor

pre 12 godina

@ Dusan_bg, 16. septembar 2011 12:06
Ja imam prethodni model u GS opremi i stvarno ogromni koferi ne mogu da stanu u prtljaznik. Takodje, decija kolica jedva stanu zbog dimenzija.
Ali, posto prtljaznik ima dva nivoa, kada se spakuje pregrada ima dovoljno mesta za jedan kofer srednje velicine i jedan mali kofer a ostane i malo mesta da se uglavi neki ranac.
To je dovoljno za kracu odmor za dve osobe.

Bane

pre 12 godina

(Iz prve ruke., 15. septembar 2011 00:50)

Lepo je to što što pritiskaš servis da snizi cene ali ne treba praviti famu od toga (osim ako ne prelaziš 40-50k godišnje). Auto se ne kvari, a redovni servisi nisu baš toliko skupi. Ja sam samo za ovogodišnju registraciju i osnovno osiguranje dao više para nego za redovan servis u prethodne 3 godine kako imam Swifta.
Uostalom ima i drugih servisa koji dobro rade. Poznajem ljude koji voze drugi ili treći Suzuki i posle prvog servisa svesno idu u "svoj" servis (iako time mogu izgubiti garanciju) jer su sigurni u kvalitet vozila, a žele bolju i jeftiniju uslugu.

Borci

pre 12 godina

Kao ponosni vlasnik novog swifta,posle mesec dana voznje i predjenih 1000 km mogu da kazem da sam izuzetno zadovoljan. Potrosnja u kombinovanoj voznji je 6.1, 6.2 l sto je ( po meni ) sasvim prihvatljivo a na auto putu pri 2000 obrtaja potrosnja se spusta i ispod 4 l( 3.8, 3.9) ali takva voznja je krajnje dosadna. Zivahan motor vas prosto tera da papucicu od gasa stisnete a onda dobija dodatnu snagu i ubrzanje na oko 3.5 , 4 hiljade obrtaja.
Dugo sam razmisljao pri izboru auta i mislim da je najbolja ponuda u klasi!
Ne znam samo sto se tice servisa i komentara da su preskupi ( Ima li neko informaciju koja je cifra u pitanju ? ) .
Moja najiskrenija preporuka za ovaj auto na koji niko ne ostaje ravnodusan.
POzz
B.

Uros

pre 12 godina

Moram da pohvalim ekipu koja je radila ovaj test.Posto sam vlasnik istog vozila i ne mogu recima opisati koliko sam zadovoljan istim.Ovo je najtacniji i najbolji test koji je uradjen,jer ste stvarno osetili auto u svakom pogledu.Zaista je auto izuzetno opremljen i moram da pohvalim kvalitet zvuka fabrickog uradjaja koji je stvarno odlican.Osim kvalitetnog zvuka,radija,CD MP3,ima i ulaz za USB,takodje je preko bluetooth moguce povezati telefon i sa njega pustati muziku.Pozdrav jos jednom i da napomenem da kome god prtljaznik nije na prvom mestu,slobodno neka uzme Swift,jer je stvarno prava mala zujalica.Meni je gradska potrosnja 7,dok na otvorenom je 5,5 litara.Osecaj za volanom je odlican i necete imati osecaj da ste u malom automobilu.Fabricko ubrzanje nije tacno jer do 100 stize za 11sekundi.Max brzina je oko 190km/h,ali se na 150-160 zaista lepo i sigurno vozi.Ono sto je odlicno kod njega su medju-ubrzanja koja su odlicna i necete imati problema prilikom preticanja i osecate se sigurno.Sa njim se pretice u 4 i 5 brzini,a za 3. brzinom sam potezao samo ako ima neki veci sleper ili nesto slicno na putu.Napominjem da je ovo 1.2 benzinac,ali motor koji voli da se vrti i mislim da je Suzuki bas tu napravio najbolji potez.Takodje sa ukljucenom klimom ne gubi snagu sto je bio ocigledan problem na mojim proslim automobilima.U kabini je sve zategnuto i imam osecaj da vozim nekog tvrdjeg nemca,sto meni licno odgovara,jer je izuzetno upravljiv.Takodje nema skripanja,lupkanja i nekih zvukova koji mogu da nerviraju.Zvucna izolacija je odlicna do 140,posle malo bucniji,ali podnosljivo.Takodje auto od 1000kg ima sva 4 diska i koci odlicno.Ajmo sada na mane.Ocekivano mali prtljaznik,ali najveca mana po meni je ako uzmemo u obzir da je ovo mali autic,zaokret volana.Znaci ako okrenete volan do kraja (kao da je tu skracen okret)krug okreta je velik.Sto znaci da ako hocete da uradite polukruzno ili da se na nekom parkingu izokrecete za to ce vam trebati prostora i okretanja volana kao da vozite neku ogromnu limuzinu.Nadam se da ste me razumeli :) U svakom slucaju odlican auto i veliko je zadovoljstvo voziti ga.Nadam se da sam pomogao..Pozdrav svima..

Swift

pre 12 godina

Dobar autić, bio i pre ovog redizajna. Pre svega za vožnju, vozio sam 1.3 model pre ovog i bio je živahan i prostran (doduše bučan i nerafiniran kao neki konkurenti). GS oprema sadrži sve što treba i u višoj klasi a kamoli u ovoj gradskoj.
U svakom slučaju, bolje rešenje od npr anemičnog Polo-a 1.2 sa tri cilindra.
Polo je bolji auto ali tek sa 1.2 TSI motorom i minimum Comfortline opremom i još jedno 1,500 EUR opcija da bi bio pristojan za vožnju. Tada Polo košta cca 15,500 EUR a ovaj Swift je oko 3,000 EUR manje.
Po meni, najkompletniji auto u ovoj klasi (i najbolji za vožnju) je Fiesta. Probao 1.25 benzinac, sjajan auto. Prostran i upravljiv. Zadovoljstvo ga je voziti. Razumne je cene jedino je garancija samo dve godine dok je kod Swift-a i Polo-a četiri godine.

putnik

pre 12 godina

ja sam se nedavno rastao od prethodnog modela, takođe u paketu GS.

za 90k km i 4 godine nijedan problem (zamenjeni brisači ,pločice na 80 k km redovni servisi i to je sve).

automobil je prosto sjajan.

e sad, kao i svaki ima i neke mane - među kojima je jedina vredna pomena malo manja stavrna snaga motora ili elastičnost (npr peugeot 207 sa 75 ks imao je bolja međuubrzanja nego swift sa 92ks).

i da, kao što je primećenu u testu menjač je savršen sa sve klik zvukom kao u passat-u:-)

u svakom slučaju moja preporuka za taj nonac nije i neće biti boljeg izbora za mali gradski automobil

Vuk

pre 12 godina

Ovo je jeftini japanski auto poput Zastave 10 ili Sandera, za one kojima je cena presudna pri izboru. Suzuki nema predstavništvo u Srbiji (videti sajt) tako da se kod nas preprodaje, a može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.

Miki

pre 12 godina

može se u mađarskoj kupiti povoljno jer se za naše tržište tamo proizvodi.
(Vuk, 14. septembar 2011 10:42)

Vuče, gde i pošto? Dobro bi bilo da znamo koliko tamo košta novi Swift u GS ili GLX opremi (bez afa tj. mađarskog pdv-a) inače tvoj komentar nema nekog smisla.

Komentar za predstavništvo ti je suvišan jer Suzuki ima poznate (isključivo) prodajne kriterijume za otvaranje predstavništva koje naši dileri ne ispunjavaju. Ako si time nezadovoljan, ti otvori firmu i ako ispunjavaš kriterijume postani autodiler pa pomozi prodajom da se otvori Suzuki predstavništvo.

Ja inače vozim Swifta starog 12 godina i obećavam (časna reč) da ću ga zameniti novim kada se na njemu prvi put nešto pokvari :) Posle 120k km (10k godišnje) sve u gradu Beogradu znači kao 300k+ u normalnim uslovima, posle milion rupa i krdže od benzina koju sam točio bez biranja i dalje ide bez ijednog kvara i 7l prosečne potrošnje (u gradu naravno). Leti se spustim i na 6,5l.

manLi

pre 12 godina

Pozdrav za ekipu AutoLogije. Odlično ste uradili test malenog suzukija. Ukoliko u budućnosti budete došli do nove kije rio, mogli biste i nju testirati, a naročito verziju sa manjim dizel motorom.

godja

pre 12 godina

Pre desetak dana sam uzeo ovog Swifta (samo u GLX) opremi. Kvalitet materijala je isti kao i u GS-u, razlika je samo u opremi.
Prvi utisci su odlični. Najviše mi se dopada što je neverovatno tih, a kad se doda gas, zvuk motora je prelep.
Stabilnost je izuzetna. Potrošnja po hard-core gradu mi je ispod 7l.

Sve preporuke za taj auto. Kome ne treba veliki gepek neće naći kvalitetniji auto za te pare.

Inače, Euro-sumar više ne daje garanciju od 4 godine, nego je sada garancija direktno od Suzukija - 3 godine + 12 godina na lim.
Tako da se tu situacija malko promenila.

Dusan_bg

pre 12 godina

Zaista je cudesan broj negativnih glasova za svaki od pozitivnih komentara vlasnika ovog auta. Ajde, dajte neki kometar sta to nevelja kod ovog auta, a ne ovako, izgleda kao da se ekipa iz ostalih predstavnistva dogovorila da lupa negativne komentare.
Ja se razmisljam o novom autu i upravo mi je ovaj swift favorit, pravi mali auto za grad, sa ok motorom i umerenom potrosnjom. Unutra ima dovoljno prostora, jedini problem je zaista minijaturan prtljaznik - koji retko koristim, ali bih bar voleo da znam da mogu da stavim vecu torbu, sto nije slucaj..

nindzarevizor

pre 12 godina

@ Dusan_bg, 16. septembar 2011 12:06
Ja imam prethodni model u GS opremi i stvarno ogromni koferi ne mogu da stanu u prtljaznik. Takodje, decija kolica jedva stanu zbog dimenzija.
Ali, posto prtljaznik ima dva nivoa, kada se spakuje pregrada ima dovoljno mesta za jedan kofer srednje velicine i jedan mali kofer a ostane i malo mesta da se uglavi neki ranac.
To je dovoljno za kracu odmor za dve osobe.

Bane

pre 12 godina

(Iz prve ruke., 15. septembar 2011 00:50)

Lepo je to što što pritiskaš servis da snizi cene ali ne treba praviti famu od toga (osim ako ne prelaziš 40-50k godišnje). Auto se ne kvari, a redovni servisi nisu baš toliko skupi. Ja sam samo za ovogodišnju registraciju i osnovno osiguranje dao više para nego za redovan servis u prethodne 3 godine kako imam Swifta.
Uostalom ima i drugih servisa koji dobro rade. Poznajem ljude koji voze drugi ili treći Suzuki i posle prvog servisa svesno idu u "svoj" servis (iako time mogu izgubiti garanciju) jer su sigurni u kvalitet vozila, a žele bolju i jeftiniju uslugu.

Borci

pre 12 godina

Kao ponosni vlasnik novog swifta,posle mesec dana voznje i predjenih 1000 km mogu da kazem da sam izuzetno zadovoljan. Potrosnja u kombinovanoj voznji je 6.1, 6.2 l sto je ( po meni ) sasvim prihvatljivo a na auto putu pri 2000 obrtaja potrosnja se spusta i ispod 4 l( 3.8, 3.9) ali takva voznja je krajnje dosadna. Zivahan motor vas prosto tera da papucicu od gasa stisnete a onda dobija dodatnu snagu i ubrzanje na oko 3.5 , 4 hiljade obrtaja.
Dugo sam razmisljao pri izboru auta i mislim da je najbolja ponuda u klasi!
Ne znam samo sto se tice servisa i komentara da su preskupi ( Ima li neko informaciju koja je cifra u pitanju ? ) .
Moja najiskrenija preporuka za ovaj auto na koji niko ne ostaje ravnodusan.
POzz
B.