Sreda, 13.07.2005.

10:58

Polovnjak: Sitroen Ksara

Izvor: B92

Polovnjak: Sitroen Ksara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

peugeot expert

pre 9 godina

Grešite što kažete da treba izbegavati 1.9D motor. Za naše uslove priča je drugačija. Tačno je da bučan i lenj ali ti motori su vrlo pouzdani i prelaze jako mnogo. Varijanta sa bosch pumpom je pravi pogodak, mada je retkost. HDI jesu bolji u ekonomičnosti, performansama, prefinjenosti ali ne prelaze toliko i cene popravki su višestruko veće nego na 1.9d (turbina, dizne, itd). Ipak su to automobili od 10 i više godina.
Jedini potencijalni problem je što je većina Citroena i Pežoa sa 1.9 bila za komercijalnu upotrebu. Jasno je i zašto. Serviser u Pežo servisu u Francuskoj reče da su predviđeni da prelaze 400.000km.
Kao komercijalni znači da su verovatno prešli već dosta, ali su bili i redovno servisirani u ovlašćenim servisima...

Mirko

pre 10 godina

Imam Xsaru 2002 godiste. 2.0 hdi 80 kw. za 3,5 godina koliko je imam preso sam 70000km. radio sam samo redovne servise. medjutim oslabele su mi baterije na kljucu tako da moram mehamicki da otkljucavam. u servisima izbegavaju da zamene bateriju da ne bi izgubio kod. iz unutrasnjosti sam i nemam mogucnosti da odem u neki bolji servis. a auto je nezamenljiv.

Gordan Velimirović

pre 10 godina

Pozdrav imam Citroena Xsaru 1-1.8i-16v-Vts Coupe-2000 godište,vozim je 3 godine već i mogu vam reći da sam prezadovoljan ovim autom i ne planiram da ga menjam,prvo jer mu je motor u veoma dobrom stanju,drugo što sam ja drugi vlasnik i auto je uvezen iz Švajcarske...elem nikakvih ulaganja zaista nisam imao u ovaj auto osim potrošnog materijala kao što su diskovi sa pločicama,prednji stabilizatori levog i desnog točka,krajevi na viljuškama silen gume i naravno redovni godišnji servis motora,ulje ,filteri itd.Elem od pre neki dan upalio mi se na instrument tabli indikator motora zanima me šta on znači,ma da sam u prospektu automobila video da piše da taj indikator kada se pokazuje moze da znači da su dizne zaprljane naravno od ovog našeg krš goriva ili ima nekakve veze sa ubrizgavanjem tako piše moguće da je injection zaprljan ili tako nešto,zanima me šta mi vi možete reći u vezi toga?...ne primećujem da se nešto dešava motor savršeno radi i itd...veliki pozz i hvala

Milos

pre 11 godina

Plovak ti dobro radi ali fabricki nije predvidjeno da prestane da radi iako vozis na plin, mozes sipati i pun rezervoar a kazaljka ce i dalje padati. Elem, ima da se kupi za Xsaru elektronika oko 1300 dinara koja vara plovak(kako da kazem)ali opet, zasto trositi novac? JUCE htedoh da sam promenim ulje. Za filter Vam je potrebna gedora 29, prvo skinuti poklopac izduvne grane zbog vadjenja filtera. Elem, ispustio sam staro ulje odvrnuvsi sraf kartera. Kada sam hteo da ga vratim-vidim, navoj na karteru oblajznuo(sva sreca pa je trunje ostalo na srafu. Mozete uraditi dve stvari u ovakvom slucaju. 1> Ako vam sraf koliko toliko hvata, dobro ocistiti rupu na karteru kao i sam sraf-obilno namazati crvenim silikonom za visoke temperature sraf kao i sajbnu sa obe strane. Zavrnite rukom koliko mozete, onda malo i kljuchem ali pazite da ne "preskoci".Ostavite minimum 3 sata da se sushi. Kada se silikon osushi-sipajte za pocetak 1 litar, sacekajte nekoliko minuta i proverite da li mozda kaplje,vlazi. Ako kaplje-kod majstora da vam napravi novi navoj na karteru(mora da se skida kompresor klime kao i sam karter to vam je sa rukama i novim navojem oko 5000 din, mozete proci i bolje ali karter mora da se kod pravljenja novih navoja skine zato sto ce prljavstina nastala od novog navoja svakako da zavrsi u karteru.Naravno i novi sraf koji ce sada verovatno umesto starog biti pola cola(stari navoj je 3/8 cola). To je odprilike to. Kod mene je upalila jeftina kombinacija br 1.

djura

pre 11 godina

Pozdrav svima....imam xsaru 2.0 hdi 2001 sa vts opremom...fenomenalan auto.. motor idealan za njegovu sasiju sasvim dovoljno snage...imam ga nekoliko.meseci zasad sam prezadovoljan...odradjen veliki i mali servis....nego imam pitanje za iskusniije ili ko je imao slican problem....ne radi mi plafonsko ovetljenje ni kad su otvorena vrata ni kad je stalno ukluceno , ni onaj napred ni pozadi kao ni lampica u zatvorenoj pregradi...a lampa za citanje radi.....promenuo.sam sijalice i pogledao osigurace (po semi bi trebalo da su f22 ) nije tu problem...nego negde dalje ...ako je neko imao slican problem kako ga je resio. ...inace u svemu ostalom sam i vise nego zadovoljan , komforan i pre svega jako udoban auto , dosta mali potrosac , ide ko djavo

mara

pre 11 godina

Obozavam moju xsaru 1, 1998g. 1,8l 110ks. Snazna, pouzdana, brza... To je bilo pravo otkrovenje, a kupila sam je sasvim slucajno. Nikad se nisam pokajala. Bolji auto za te pare necete naci. A izrazi lica mojih suvozaca... NEPROCENJIVO!

Milos

pre 11 godina

185/65/15 gume nece moci na Xsaru(obicnu na Pikasa moze)-probao ja da ih stavim...pa sam morao da ih prodam...185/60/15 moze, mogu i 195/50/15 ali nista lepse od fabricke velicine 195/55/15. Antifriz ako imas para sipaj dugotrajni inace nije ni bitno samo da ga ima....Plin sam ugradio pre nekoliko godina(pogledaj moje postove ovde ima ih barem 5 od prvog dana) i to mi je ugradjen jeftiniji sekvenc sa Tomaseto rasprsivacem-puna kola, ukljucena klima na otvorenom 7.1 plina sa brzinama do 120 Km/najjeftinija ugradnja u BG(ustvari najkvalitetnija ti je AC Rasic-tomaseto je tamo trenutno oko 590 eur sa tim sto im radnja sa kojom saradjuju ugradjuje oklop za plinsku bocu toroidnu za oko 50 eur.na ovo dodajes i atest i novu saobracajnu i tehnicki a to ti je jos oko 70 eur.(proveri cena ali tu su).Uzivaj u voznji, Xsara kao ni jedan drugi auto!

Drakče

pre 11 godina

Pozdrav smima. Pre 2 meseca sam kupio Xsaru 2001god. 1.6, 16v, exkluziv, benzinac. Odmah promenio sve filtere i ulje uskoro bi trebao i zupčasti i sve što uz to ide pošto ne znam kada je menjan... Prešao oko 4000 km Za sada sam prezadovoljan i ja a i oni koji su se u njemu vozili potrošnja od 6,5-9 l/100km, udoban, puno opreme za to godište itd A evo i par piatnja za one koji je duže voze i oni koji imaju veće znanje od mene: Imali li ESP? Dali sapiti bezolovni premium bmb 95 ili bezolovni evropremium bmp 95? Zbog visoke cene benzina planiram da ugradim TNG pa me interesuju iskustva onih koji ga imaju na ovom autu, koji uređaj itd. Danas nakon sipanje 10l goriva žuta lampica se nije ugasila a poakazivac nivo i dalje stoji gde je bio, dali je zaglavio plovak ili je nešto drugo u pitanju i šta da mu radim? Pošto dolazi zima i planiram da mu stavim 4 zimske gume koje gume preporučujete i smeju li Wintera 185/65 R15 pošto sam njih našao povoljno? Baš sam odužio ali da pitam, koji antifriz koristite pošto imam 4l zelenog 100% Viskofriz na bazi Etilen-glikola, pošto neko kaže mora crveni, neko kaže ne sme crveni.

Milos

pre 11 godina

Eto prodje vec nekoliko godina, Xsara se posle 48000km vozi kao i prvog dana, perfektan auto....do sada radjeno:veliki servis(320 eur), zadnje kocnice i davac ulja serva(50 eur), bobina-stavljena nova 150 eur., komplet kvacila(oko 300 eur), svecice, kupljene i prednje kocnice ali nisu jos uvek montirane, 2 nove gume(uskoro ce morati jos 2),auspuh komplet-70 eur. a TNG sam stavio jos pre 40 000. Redovna zamena ulja i svih filtera naravno. Auto dan danas ne trosi ni kap ulja, ulje menjam na 15000 -ful sintetika. E da, radio sam i anlaser 30 eur i to je to. Obozavam svoju Xsaru(imam jos jedno 4 posta pa vidite sta se tu u toku ovih nekoliko godina desavalo).....Xsare su danas na ceni, onda kada sam ja kupovao bio je to samo jos jedan Francuz....Pozdrav!

Lazar

pre 12 godina

Samo bih dodao na članak:
Xsara 1.6 16v ima prosečnu potrošnju u gradu 8,5 l.
Na otvorenom tj na putevima do 80 km/h je potrošnja ispod 5 l . na auto putu sa 120 km/h je oko 6 l.
Iz ličnog iskustva :D

sasa

pre 12 godina

Citroen Xsara 2001 godiste 2.0 HDi Exclusive 90ps. interesuju me neke pojedinosti oko motora dali ima zubcasti remen ili lanac i jos ako neko ima pohvale ili kritike oko motora ili samog auta.Unaprijed hvala.

XSARAC

pre 12 godina

Imam ves vise od 4 godine XSARU 2.0 HDI g.pr. 2000, 90 KS, exclusive. Trosi od 5.1 - 6.7 l/100 Apsolutno nikakvih problema. Kupio sam ga 3500,-Eura jeftinije od prostog Golfa4 a ima SVE sto i Golf (bolja verzija golfa). Ko hoce da stedi nek se ne dvoumi. Ja ne znam dali su delovi skuplji, jer je u tiptop stanju!

Nikola

pre 12 godina

ODGOVOR za clana na pitanje :
ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala
(xsara, 10. novembar 2010 00:08)

Ubacite u kontakt bravu kljuc i dajte kontakt, potom pritisnite dugme na kljucu za otkljucavanje i drzite 30 sekudi dok je na kontaktu, izvadite kljuc i probajte, u 99% slucajeva to je resenje..

Pozdrav!!

xsara

pre 13 godina

ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala

darko

pre 13 godina

Pegavi
Ako je sve to uzrokovano vodom, onda je verovatno neka zica ogoljena i treba je izolovati. Zavuci se pod auto u nekoj garazi sa kanalom i lampu u ruke i gledaj redom, ako voda samo prolaskom kroz baru dodje do njega, tu je negde vidljivo golim okom.
Ja radim u jednom veoma dobrom i uglednom servisu i mogu ti reci da se svakakve stavari vidjaju, desava se i da misevi progrizu izolaciju na zicama i eto problema. Proveri i sve konektore koje budes video, mozda ne lezi dobro. Kod Citroena uglavnom nema nekih problema, a Xsara je ekstra auto. Cesto je dovoljan samo reset kompjuterske jedinice i posle sve bude u redu.
Druga stvar je recimo sa Fiatima i Alfama koji se stvarno mnogo kvare i kod kojih ne postoji skoro nista ispravno posle par godina voznje, tu ne znamo odakle da krenemo sa popravkama jer je skoro uvek mnogo stvari neispravno. Sa Citroenima takvih problema uglavnom nema, samo sporadicni slucajevi, kao kod tebe. To je neka sitnica, jer da je kvar ozbiljan, stalno bi pokazivao simtome, a ne samo kada prodjes kroz baru.

pegavi

pre 13 godina

Posedujem XARU 2.0 HDI karavan iz '02. god., vec godinu i po , isad mi se javio problem . Pri kisovitom vremenu i kad prodjem kroz baru i pri tom sapljusnem auto vodom odozdo, motor mi izgubi snagu , nece da vuce, obrtaje sporo podize samo do 2700nim-1 , i to je sve . U 5 brzini nemogu brze od 70 k/cas , mala uzbrdica mora u nizu brzinu , i sve u svemu , auto nece da ide . To traje neko vreme ili ako stanem i ugasim ga , posle jedno pola sata se sve vrati na normalu. Ako nastavim da vozim , i nenadjem baru , sve se vraca na normalu samo od sebe u ne uvek istom vremenu . Nekad za 10min., nekad za 45nim. , nikad isto . Jedanput mi se upalila lampica , tako zvana " cek point" i tad je u kompjuteru registrovan kvar : EGR ventila , papucice gasa i strujnog udara akumulatora od 5000 V . Posale gasenja pomenute lanpice , sve je bilo normalno.
Zamolio bih forumase , ako neko ima neka saznanja o ovom mom problemu i kako da ga resim , da mi se javi . Bicu Vam zahvalan . Poz.

Milan

pre 13 godina

Najbolji izbor xsara sa 2.0 HDI motorom. Imam ga godinu i po dana (2004 god, kupljen sa 120.000 pravih), prešao sam sa njim 60.000 km, i nikakve (ali nikakve) kvarove nisam imao. Lamela se menja bez zamajca, ustvari on nema plivajući zamajac, već standardno korpa, lamela, druk lager i sajla. Mene je sve to koštalo oko 250e (tamo ovamo). Auto prosto leti. Takav motor u takvom autu...
A delovi su jednako skupi kao i za bilo koji auto te generacije.

milan p.

pre 13 godina

Resio sam da kupim bas xsaru.
Samo bih postovane posetioce sajta zamolio za savet da li da uzmem benzinca 1.4 sa plinom ili 1.9 obican dizel.
Zanima me mali potrosac a pouzdan motor koji ne pravi probleme a dosta prelazi.
Unapred zahvalan.

Mladen

pre 14 godina

Xsara karavan 2001 2.0HDI 90KS exclusive kupljena na 230.000km, predjeno 20.000km.
Auto od 4.37m ima prtljaznik od 517litara uz jako dobar konfor u kabini. Dvoumio se da kupim Stila 1.9JTD karavana, ali kada sam seo u njega osecaj je kao da sedite na klupi u parku, uz to Stilo je nekih 20cm duzi a posto mi je ovo prvi karavan plasio sam se malo i snalazenja sa dugim autom. Sve u svemu auto je ekstra. Registracija je 19.000, trosi oko 5.5litara. Kupite ga.

Milos

pre 14 godina

Zimus me je na Xsari 2003 1.6, 16v zezalo nesto..Kada je hladno i vlazno ako je nagazis bez zagrevanja motora-pocne da radi na 3 klipa. Iskljucis auto, sacekas 5 sekundi, ukljucis i sve je bilo ok do pre par dana-Crkla Bobina! Eto, pokazivala se zimus, ciena popravke 13780.00 din.Jos uvek smatram da je za ovaj novac NAJVRHUNSKIJI auto ikada!

zixy

pre 14 godina

Xsara (kao i vecina citroena), je besprekoran auto! U klasi golfa 4, konkurenciju ostavlja iza sebe po ceni, udobnosti, pouzdanosti, kvalitetu koji pruza za ulozeno, bezbednosti i... Vozim hdi 2.0, idealan motor, puno rezerve za preticanje, odličan je! Pa hoću reći da svako ko tipuje na golfa, opela, reno, japance, greši jer kasnija ulaganja u takva vozila su mnogo veća a xsara pruza više i uzima manje iz đžepa!

deki

pre 14 godina

vozim xsaru 1.4 benzinca 2001g. godinu dana .odlican porodicni automobil mala potrosnja na otvorenom dok u gradu prelazi 9 litara . udoban sa svom dodatnom opremom , dobra izolacija .motor u gradu nije problem ali preteci sleper u grdelickoj klisuri vec predstavlja problem . sve ostalo dobro podnosi auto put 120 130 kmh. ugradio sam i plin tako da pod opterecenjem pri brzini od 120 i ukljucenom klimom trosi 8 lit.plina. sve u svemu dobar auto ali sa ovim motorom neracunajte na neka rizicna preticanja jer ni u vecim obrtajima nevuce

Đorđe

pre 14 godina

Imam Xsaru 1.9D 70KS! Auto je fenomenalan! Kupio sam ga sa 148000km, a sada ima 180000km, a kod mene je godinu dana! Imam dva mala problemcica, pa ako neko moze da mi pomogne! Pri vecim temperaturama kazaljka predje 90 stepeni i auto kao da slabije vuce! Crkao mi je EGR ventil koji kosta 11000 dinara! Vozim ga bez toga, ali mi se desava da imam jako puno garezi na izduvnoj grani! Nijedan majstor ne zna zasto je to tako, da li zbog goriva ili zbog neceg drugog! Da li je neko imao problema sa ovim?

MISA

pre 14 godina

Pozdrav svima, skoro sam kupio Xsaru 2.0 vts, sa sekvencijalnim plinom, poseduje originalnu servisnu knjizicu i u izuzetnom je stanju.Ima li neko iskustva sa ovim modelom? Hvala unapred.

bole

pre 15 godina

xsara je sasvim ok, solidan autic,pouzdan pre svega.
stilo je jedan od najnekvalitetnijih automobila ikada proizvedenih, olicenje lose izrade, neudobnosti i kvarljivosti. ako zelite pouzdan i udoban auto,xsara je pravi izbor.
takodje,ima mnogo bolju i tisu voznju od stila. ako zelite atraktivniji auto koji ce se stalno kvariti i zadavati vam glavobolje, uzmite stila.
ako vam se xsara ne svidja, razmotrite jos neki auto, ali fiat nije nikako za preporuku.

nikola

pre 15 godina

izvinite, samo da pitam, sta mislite dali je bolji fiat stilo ili citroen xsara? u komentarima je xsara bolja a po karakteristikama je bolji stilo, pa sad neznam. zanima me i vase misljenje. hvala unapred.

Milos

pre 15 godina

Postujem 5 put. Jutros mi je sa 8 sprata na Xaricu pala ledenica razvalila shoferku ,haubu i krilo.....cccc.Osiguranje mi pokriva samo stakla(odmah sam otiso u Dunav osigur. u Ljermontovoj) a za ostalo cu da vidim. U glass servisu shoferka 13000 din.Eto, baksuz...

Milos

pre 15 godina

Postujem 4 put. Elem, problem se desio (desava vec 2 put) kada ga malo, nagazim pri temperaturama ispod nule, pocne da radi motor na 3 klipa-da li je kabl ili svecice , ne znam - elem, problem nestane kada iskljucim motor i posle minut kresnem ponovo. Pritom me pri radu na 3 klipa prati i zvucna kao i vizuelna signalizacija check engine. Otisao sam do servisa i promenio sve 4 svecice pre neki dan (4300.00din sa rukama, bile su loshe) ali je problem ostao ! Tipujem da je strujni kabl na svecici(nekoj).. a sta ako je brizgaljka?

Milos

pre 15 godina

Postujem 3 put. Iscurelo mi je ulje iz serva volana. Ulje 400din.Zamena davacha ulja na servu, zadnje kocnice i 1L. 100% Antifriza + ruke, kostali su 5900,00 din. Nadam se da sam zavrsio sa ulaganjima! Inace se Xara i posle 6000km. ponasa kao ni jedan auto u toj klasi koji sam do sada imao prilike da vozim - VRHUNSKI u Svakom pogledu!!!

DONZ

pre 15 godina

Kupih Xsaru ´98 1.9TD (nije hdi) ima sve od opreme auto je fenomenalan u svakom smislu! ubrzanje,udobnost,potrosnja i jos ide na D2! a ja hteo da kupim Bravo...tek sad vidim da je ovo za klasu bolji i kvalitetniji auto,svakom ga preporucujem!

Milos

pre 15 godina

Uradjen veeeliki servis za Xaru 2003 1600 16v - Cijena 28848.00 din. Zamenjeni: SVI filteri(uljni, vazdusni,ulja i goriva, polenski), vodena pumpa, kajsevi i spaner, zamenjeno ulje-sintetika Qvarc 5v40(racunar pokazuje da je sledece menjanje za 20000), antifriz, proveren nivo ulja u menjacu. Servis zapocet u 9:00 trajao do 16h.

Velja HDI

pre 15 godina

Pazarih 1.4 HDI 2004. Beli kup, korišćen kao van, uvezen iz francuske, prešao 126k. Uradio mali servis i zamenio paknove 12k dinara. Auto je prilično širok i nizak, što u kombinaciji sa fabričkim 195/55/15 daje izuzetnu upravljivost i stabilnost. Sa Pirelijevim gumama probao do 155km/h gde aerodinamičnost dolazi do izražaja...gume su bučnije od motora i otpora vazduha, ali na neravninama prenose prilično tvrd auditivni efekat. Sedišta odlično profilisana sa kvalitetnim meblom. Ne igrati se sa delovima, najjeftiniji su u vitro grupu jer ih oni i uvoze, a ruke po želji. Kod kupovine obratiti pažnju da li su zadnji točkovi odpozadi paralelni, na leru izduvni bi trebalo da su bezbojni - nevidljivi, turbina se ne čuje u kabini i nema turbo rupu, proverite da li je zaštita bloka na mestu ili oštečena. Zamerke; Suviše nisko postavljena kontakt brava...na auto putu u prvoj vožnji kolenom sam slučajno vratio ključ u kontakt položaj i isprepadao se jer je ,,auto izgubio struju,, ( ako te ne bude zezala elektronika ...navozačeš se citroena). Zadnja šoferka izuzetno plitka u retrovizoru i zadnji stubovi preširoki (cena dinamičnog izgleda kupea) Ako ne dobijete rezervni ključ, novi je oko 7k dinara bez daljinca.

...Macanski auto ....uporedite dizajn sa Meganom (hteo reno da namesti nisan frizuru)

Milos

pre 15 godina

...i odem, konacno, juce u Citrona servis sa svojom Leeepom Xarom 2003 metalik trula TRESNJA benz. 1600 16v 110ks i platim dijagnostiku (2000din.)i saznam sledece: Neko (sta mislite ko) je prckao po kompjuteru pa ne mozes da ocitas pravu kilometrazu (a kupih je na Ofenbah table sa predjenih-96777 km)- sve ostalo(vesanje, limarija,auspuh,gume,enterijer) je u izvrsnom stanju! Za oko 2400km bi trebalo odraditi veliki servis-spaner,kajsh,ulje i filt. ulja, to ce biti 320e. A takodje sam saznao i jednu NEVEROVATNU informaciju - Imam Blindirana prednja vrata!!! A kad vidim i da imam 3 rupe za upaljac - postane mi jasno da ga je vozila neka tamo murja...Takodje je uskoro potrebna zamena dihtunga menjaca (oko 150e.) i sve u svemu - To sam i ocekivao! Veoma sam zadovoljan automobilom i preporucujem ga - VEEEOMA! Ali preporuka za kupovinu je sledeca: SAMO na strane table, platite nekoj shlep sluzbi da ga odveze do servisa na DIJAGNOSTIKU a onada - OBARAJTE CENU! Toliko je prosto! Ja sam je pazario za 5900e.A Moglo je i bar 300e. manje! Caos! P.S. Potrosnja na otvorenom je ispod 7 lit. sa ukljucenom klimom i bez razmisljanja o papucici gasa....

Andrej

pre 15 godina

Kupio sam Xsaru karavan 1.6 16V pre tri nedelje i mogu da vam kažem da je auto super. Pre toga sam vozio Nemce Golfa I 85, Vektru I 90, Ibizu 2002., i mogu da vam kažem da sam ŽIVEO U ZABLUDI!!! Ovaj auto plovi, nema zvučnih udara po bubnim opnama kad naletiš na neravninu kao kod Švaba. Odmah mi se vratila slika iz detinjstva kada je moj deda vozio Pežo 204..... pa do Crikvenice preko Ličkih planina, eh, to je bilo vreme!!!

m.t.

pre 15 godina

Vozi sam Xsaru, 1.9 TDI. Auto je pre svega extra udoban, i sa dosta rezerve u snazi. Samo sam primetio jednu zamerku, pri visokim spolj. temperaturama, uz vožnju na uzbrdici (Begaljicko brdo iz pravca Nisa, npr.) pri punom gasu i sa ukljucenom klimom, temperatura se dize do 110 stepeni, te je neophodno rateretiti motor ili ugasiti klimu.

aca

pre 15 godina

pa ne znam sta da ti navedem kao manu automobila,stvarno je odlican. ti imas 1.9d,a i ja bih ti preporucio dizel,mada su i benzinci odlicni, ali vidis kakve su cene goriva,treba gledati ekonomicnost. mozda bi bilo jos bolje da si uzeo HDI, ima tisi i lepsi rad(cak i pri hladnom startu je tih),neuporedivo bolje vuce,snage ima na pretek,a sve to za 5,5l evrodizela na 100km. xsara je veoma udobna,sedista su odlicna,lepo lezi u krivinama,ali je malo kruta na neravninama.auto se jednostavno ne kvari,pouzdanost je BESPREKORNA. bilo bi dobro da ima malo vise mesta na zadnjoj klupi,i da u motornom prostoru nije sve tako zbijeno. ali,to su sitnice. epilog-fantastican auto!

milan

pre 15 godina

aco hvala na komentaru, xara je bela karavan 2002 godiste kupio sam je pre dve godine i na satu je bilo 127000km nisam imao nikakvih problema do sada a presao sam 50000 km. Dali imas jos nekakvi komentara na ovaj automobil.

aca

pre 15 godina

delovi za ovaj auto su vrlo jeftini,da ne kazem bagatelni. sve sto se tice vesanja je dugotrajno i izdrzljivo. tvoja xsara je verovatno bela i sa troja vrata,odnosno bila je van,pa je usled ogromne kilometraze poceo da popusta zadnji trap. imam pezo 307 '05.godiste,van,koji je za samo godinu i po dana u sluzbi dostavnog vozila prevalio neverovatnih 180000km.i pored tog,u fantasticnom je stanju.uzeo sam ga sa servisnom knjigom,pa znam sve o vozilu. ne bi me cudilo da vanovi sa 4-5 godina starosti predju i preko pola miliona. a kod nas na svakom autu stoji kilometraza od 80000km.zato,pazite kad uzimate takva kola. kod nas je
svaki beli auto sa troja vrata omrazen,ali ne zbog boje,vec ljudi izbegavaju firmina vozila i prevare preprodavaca.

aca

pre 15 godina

xsara je fantastican i veoma kvalitetan auto! ja mislim da samo nekoliko automobila ima pocinkovanu limariju,a xsara je je jedan od njih.

maja

pre 16 godina

za danijela.Indikator grejaca motora se uopste ne pali, u servisu kazu da ce se3 upaliti na temperaturi manjoj od o c. Radio cd je popravjen, ali nikako ne mogu da aktiviram RDS, kako ga aktivirati? takodje kada se oduzme gas u toku voznje, cuje se neko zvizdanje, da li je to normalna pojava? pozdrav

daniel

pre 16 godina

kada das kontakt u automobilu znaci kada ubacis kljuc u brawu i das kontakt ti vidis sve indikatore i grejac za motor i abs i sve ostalo tipa acr i sl...radio moze da neradi zbog antene ili je u prekidu zica jer je mozda neko pokusao da iscupa isto...sto se tice brave verovatno je se pokvarila a zbog cega ...pa verovatno je dozivela mehanicke udare ili tako nesto ali to se veoma retko kvari i svi ovi kvarovi nisu uobicajeni tako da bez brige Majo..,automobil koji imas je sjajan...i nikako kod majstora....STROGO U OVLASCENI SERVIS!!!!! pozdrav

aleksandar

pre 16 godina

Evo ovako:vozim xsaru 1.6 sa full opremom(exclusive).Ovaj citroen je po evropskim statistikama pouzdan auto,sto sam i iz svog iskustva zakljucio.Za novac od 6500 jevreja imate i corsu C,punto,clio, ali su to mali autici sa slabijim performansama i daleko su neudobniji od xsare.Glavna prednost ovog citroena je izuzetno udobna voznja,prostor i veoma kvalitetna plastika,koja ne skripi kao kod gore pomenutih auta iz b segmenta.Iz licnog iskvustva vam mogu reci i da je daleko udobniji auto i od opel astre,a kada se poredi sa cenovno slicnim citroenom c3, onda je sva prednost na strani xsare.Naravno srbi vise kupuju c3(koji je daleko nepouzdaniji auto)ili male autice(punto,corsa c,renault clio) sto je direktna posledica neinformisanosti.automobil se,umom slucaju,a i kod mog druga koji vozi xsaru 2.0 hdi, pokazao izuzetno izdrzljiv i pouzdan.Dakle,xsara je po meni jedna od najboljih kupovina auta u nizoj srednjoj klasi.Pozdrav iz Leskovca.

goksi

pre 16 godina

za Sophy. najverovatnije je lamdasonda pokvarena, bez cega mozes da vozis, ali se ne preporucuje, jer racunar koji upravlja radom motora, ne dobija nikakve podatke o sagorevanju , sto je neophodno kako bi se postigao optimum smese, pa samim tim i auto manje trosio goriva. Najbolje je da se obratis nekom ovlascenom servisu citroena, nikako priucenim majstorima koji su na neki nacin dosli do dijagnosticjkih aparata a pitanje da li to znaju i da koriste, gde ce se utvrditi pravi uzrok, a to je UVEK najeftinije, ma koliko kostalo. pozdrav

sophy

pre 16 godina

Xsara 1.6 16v, benzinac, bez ikakvog jasnog razloga stalno gori indikator za motor. Sta bi to moglo znaciti? Imam je tek par dana, a kad sam je kupila nije to pokazivao. Jel se tu sipa bezolovni?

maja

pre 16 godina

kupila sam xaru 2001god,hdi 90 ks, i imam nekoliko pitanja:prvo na tabli se uopste ne pojavljuje indikator grejaca motora, prosto se pitam da li uopste postoji ili je nesto u kvaru? drugo iako auto pouzdano poseduje abs, na tabli ne postoji indikator za abs, ili je to mozda neki drugaciji od uobicajenog indikatora? Takodje daljinska komanda za centr. bravu ne radi, jel neko imao slican problem? takodje orginalni radio cd ne moze da pronadje radio stanice, jednostavno tuner pretrazuje bez prekida, a kada se predje na manuelni mod sa direktnim izabirom stanice, onda samo susti. molim za pomoc forumase.

vlada

pre 16 godina

u xsaru se ugradjuju dve verzije hdi motora,od 90ks i od 110ks,razlika je u drugacijoj konstrukciji turbo punjaca. hdi od 110ks je dizel za koga je uvreda kada se kaze da ide kao benzinac-on ide bolje od benzinca! na svaki pritisak papucice gasa odgovara silovitim ubrzanjima,a uz to jedini zvuk koji dopire iz motornog prostora u toku voznje je "pevanje" turbo kompresora. ubrzanja su neverovatna,auto prosto leti! mozda zbog relativno male mase vozila,a mozda i zbog obrtnog momenta od skoro 300nm. u svakom slucaju,motor je za svaku preporuku,za dve godine kod mene nikakav kvar nije bio,pouzdanos je besprekorna.

Daniel

pre 16 godina

Sitroen Xsara 1.4Hdi ima 50kw odnosno 70ks.Polovni delovi se mogu naci u cacku na putu ka kragujevcu.Novi delovi imaju da se nadju u bg(potrzit adresu na internetu) A servis ima i u Cacku i u Mladenovcu.Jos neke informacije???

Daniel Jesic

pre 16 godina

Kupio sam Xsaru 1.4hdi i ne mogu jos nista da kazem konkretno jer je vozim tek 15 dana ali sam odusevljen na prvi pogled.Auto je star tri godine i udoban je a posto sam imao prilike da se vozim u mercedesima i starijim i novijim tipovima ne mogu da kezem koji je udobniji.

ivan

pre 16 godina

Imam citroen c5 2.0 HDI 110 konja. To je jako dobar motor ali je jako osetljiv kada je u pitanju lose gorivo. Ja iskljucivo uzimam gorivo na luk oilu i molu iz razloga sto kada uzmem na bilo kojoj drugoj pumpi auto radi kao traktor, slabo vuce i jako je bucan. Kada je dobro gorivo motor se u leru ne cuje... Svaki citroenov model ima problem sa elektronikom tako da to ne bi trebalo da brine vlasnike citroena koji misle da je samo njihov ljubimac u problemu. To su jako dobri automobili imaju dusu u odnosu na ostale a ergonomija im je bolje resena nego u bilo kom nemackom automobilu!!!
Imao sam xsaru 1.9D u odnosu na C5 to je bolje uradjen automobil i limarijski i po pitanju zavrsne obrade u unutrasnjosti ali mu je motor jako trom...HDI 2.0 je neuporedivo brzi i startniji i ako je ugradjen u c5 koji je od xsare tezi bar 400 kg.
VODITE RACUNA O GORIVU !!!!

ivan

pre 16 godina

Samo da znate da je XSARA 1 mnogo bolje uradjena od restilizovane verzije 2... XSARA 2 je mnogo tvrdja, plastika je losijeg kvaliteta a o elektronici da ne pricam, od 2000 godine elektronski cipovi se prave sa ogranicenim trajanjem tako da je bolje uzeti ksaru 1997-9 nego 2001-03... Imao sam i jednu i drugu tako da vam pricam iz licnog iskustva.

Era s onog svijeta

pre 16 godina

postovana gospodo,
Dugo me nije bilo na ovom sajtu pa videh da ima jedan komentar na moj.Jako mi je zao za vaseg prijatelja sto mu se desilo ali to nije jedini slucaj.Moj najbolji prijatelj isto vozi 307 2.0 i sem redovnog servisanema nikakvih problema vec 2 godine.To je kada je kupljen bio best bay i on je prezadovoljan.Kvalitet vise nije kao nekada ni u jednoj zemlji mislim pre svega zbog cene i konkurencije.Ja idalje vozim i vozicu PSA sa klasicnim dizel motorima i automobili me generalno ne zanimaju samo ulozeno dobijeno.Svaki kupljen nov auto je cist ekonomski gubitak.Ko sta voli neka izvoli i srecno mu bilo.Sada se trba okretati alternativnim izvorima energije jer nafta iscezava i cena joj raste a klimatse promene su vise nego ocigledne.Za Xsaru 1.9D moze se sipati obican dizel ali ne preporucljivo.Ovo je najbolji izbor za nase trziste.Srecno

Sasa

pre 16 godina

Kupio moj brat Xsaru 1,9 D, 2001, prodavac mu rekao da sipa obican dizel i redovno menja ulje (obavezno neko kvalitetno) i nema glava da ga boli. Jel u tu Xsaru 1,9 D ide obican dizel, D2 i jel ima potrebe sipati neke aditive i slicno? unapred hvala

goggyso

pre 17 godina

za eru s onog sveta:
jel ti to pričaš za one PSA u koje spada i PEUGEOT 307, 2,0 HDI koji poseduje moj dobar prijatelj oko 3 godine, kupio novog u minhenu, na samom isteku garancije od 2 godine na putu u povratku kući u minhen prilikom šaltanja iz 3 u 4 nešto je puklo i auto je stao, odšlepao sam ga kadetom do grada odakle je prenesen šlepom u ovlašteni servis u kom su ustanovili da je pukao zamajac,pri tom samleo korpu i lamelu i spojničku osovinu a sve to na nekih 60.000km predjenih. posle 2 nedelje pozvan je da dodje po auto i prilikom potpisivanja papira pročitao neverovatnu cifru od 13.000e za kompletnu uslugu (delovi,menjač nov 7,500e, zamajac,korpa,lamela) šlepanje i ruke, ali na sreću zadnji dan garancije. Čovek se "šlogirao" od cifre i rešio da ga se reši čim se vrati u nemačku. za 13 hiljada eura se može kupiti solidan nov auto a ne popravljati PSA. toliko od mene, hvala!

dzaver

pre 17 godina

Zna li neko cene nekih delova za Xsaru 1,4 1998god. kao na primer :svetlosne grupe, blatobran prednji,Diskovi,plocice,kocioni cilindar,sofersajbna,ugradnja plina koliko staje,...ovakve podatke nisam nasao nigde jos a desava se cesto da i to spada u troskove kao i to da ne zaboravimo pneumatike i opruge ,amortizere,zglobove i ramena...Unapred Hvala.Dzaver.

Ada

pre 17 godina

Moze li neko da mi kaze gde bih mogla da pronadjem soversajbnu,vrata,tj.limariju za Xsaru 2003 god.sa 5 vrata.Hvala puno!Ako mi pomognete pre cu sesti u auto i samim tim poslati neki ,verovatno pozitivan komentar.

brana

pre 17 godina

Poz svima. Ja vozim xsaru 1.6 benzinca, 2001, moj otac c5 2.0 benzinca, 2002., Oba kupili polovna, oba perfektno rade. Menjali ulje i sipali gorivo. I gume, naravno. Ko voli da se normalno vozi, a ne treba mu auto da ga svi primete (mada u c5 te i primete :) ), samo nek uzme citroena, prijatno ce se iznenaditi. Deluje kao reklama, ali stvarno mi to nije na kraj pameti. Za te pare bolje ne moze da se kupi. A i ne treba.

Dimitrije

pre 17 godina

Peugeotov motor 1,9D je fantastican izbor ako je nekome stalo do male potrosnje i pouzdanosti. Moj prijatelj je privatnik i ima nekoliko Partnera sa tim motorom. Kaze da prelaze po 400.000 km bez potrebe da pogleda ispod haube. Samo gorivo i ulje sipa i vozi.

marjan

pre 17 godina

Prosle sam godine kupio citroen xsaru 1998.god.1,6.benzinac i zasad sam zadovoljan. Medjutim, imam italijansko upustvo o svim karakteristikama vozila - da li znate na kom sajtu bi mogao dobiti trazeno upustvo?

Profi

pre 18 godina

Vozim xsaru 1.6i iz 1998. Nemam zamerki,solidan auto, udoban i racionalan, brz.Ali imam zamerke na nase gorivo koje je kastrofa pa se desava da se upali K-lampa.Pre xsare sam vozio Mercedes, naravno, ima razlike. Ali bi xsara preporucio svakom ko se premislja izmedju Opel astre, bilo kog fiat-a, i naravno Renault-a Megana, koji je u istoj klasi samo su delovi duplo skuplji.

Puky

pre 18 godina

Tjah...prikazaste Xaru i preskociste SaXo. c c c
No, Citroen SaXo je zadivljujuce skroz OK i za predjenih 87000 km. Samo redovni servis i gorivo. :D
Ima dosta zvanicnih servisa u SCG (www.citroen.co.yu) i nisu skupi kao sto neki misle.

Era s onog sveta

pre 18 godina

Postovana gospodo,
Zivim u Sweden i pre dve godine sam kupio Xsaru I 98 1.9D sa 50kw klasican dizel koji je tada presao 360000km i bio na taxiju tri godine.Ja sam presao sada oko 400000km i za ovo auto vrlo puno pohvala od pouzdanosti do udobnosti i ponasanja u voznji.Ovaj dizel je iz starijih generacija PSA dizel motora i neznam koje su mu mane.Moj ide na sinteticko ulje i ne prosipa ni kapi a i ne trosi nesto posebno ulje vrlo malo.Tehnicke preglede sam prosao bez problema a sve sam mogu odratiti na njoj jer je jednostavna.Ja sam vozac Peugeot i Citroen vozila i dobro ih poznajem i sa njima sam pre zadovoljan od cene do onoga sto oni pruzaju a vozim bas puno.PSA dizeli su klasa a to su odlicna vozila sa normalne puteve i gorivo sto mi nemamo.Ja imam iPeugeot 605 2.1 TD 93 god on je presao oko 320000km i to je limuzincina u svakom pogledu jer sam vozio slicna auta u toj klasi i nebi se menja tek tako sa njima.Za novac koji se kupi polovan PSA auto pogotovu dizel ne postoji bolji izbor ja mislim.Cenim sve testove i to stoji ali danas se novac tesko zaradjuje i treba biti racionalan a ja imam iskustvo sa PSA vozilima i to mi stedi puno novca i nerava.Ici na put sa Citroenom i nekim drugim autom je drugaciji osecaj i to je pitanje udobnosti a i ekonomicnosti jer danas benzin ide samo gore sa cenom.Za nase uslove ovaj moj Xsara 1.9D bio bio pun pogodak jer on ima klasicen dizel motor a ima i 1.9TD DHY od 66kw koji je isto perfektan motor.HDI motori nisu za nasu naftu i glupo je porediti njihov rad dole i ovde u EU jer su HDI bili ipak za mnoge avangarda a i filteri koji se ugradjuju za smanjenje zagadjivanja postaju ovde malte ne obavezni a to je kod PSA sada standard.Ono sto covek kupi uz Xsaru za druga auta mora platiti visea nece dobiti vise to sam siguran.U voznji je auto odlican i mekan a voziti ga je lagano i opustajuce.Ja imam sedan sa 4D i sasvim je dovoljan za porodicu i ima dovoljno prostora.Kvalitet delova je dobar a cene kao i svih drugih orginalnih delova.To je moje iskustvo i preporuka je za nekoga ko razmislja da nece pogresiti.Noviji 1.9D WJZ ima hidro podizace i nesto drugaciji motor ovde je jako dobar mada ga treba cesce servisirati i koristiti dobro ulje i nema problema.Xsara sve imaju isto vesanje i promena motora za klasican 1.9TD iz bilo kog 1.9TD peugeota ili citroena posle 93 nije problem.Kod nas ljudi nemaju novca za zivot a kamoli za luxuz pa zelja da covek ima dobro auto za malo para je nerealna i to je problem.Pozdrav i srecno na putevima ovog leta ja dolazim sa Peugeotom u septembru.

lazar bojanić

pre 18 godina

@Vuk

astra 2.0 dti 100Ks(1270Kg prazan auto + 500Kg max load) sa racionalnom vožnjom pri punom težinskom opterćenju na putu do mora (NS-Foča-Nikšić-Podgorica-Cetinje-Budva)potroši 5l dizela .....provereno 3x za dve godine , odstupanje +/- 0.1 l po turi ..... koliko konja ima taj 1.4HDI i koliko Kg ima takva Xara ?

Kale

pre 18 godina

Vozim Xsaru godinu dana staru 1.6, benzinac, 110 KS, nemam ni jedne reci zamerke.Potrosnaj u gradu, pogotovo na kratkim realcijama je 10litara min. Kompjuter koji vam pokazuje trenutnu potrosnju goriva je super, jer cesto shvatim da vozim 170 km, tek kad pokaze potrosnju od 14 litara! Kolika je njena trenitna cena na trzistu, ako neko zna, cisto da vidim gde sam?

reptyl

pre 18 godina

a sta bi ste rekli za Xantiu? elektronska dizna za HDi varijantu kosta oko 400e, a svakako ima ih cetri, a nas euro dizel se samo zove tako i nije ni blizu evropskom i vrlo brzo unisti motor je ima veci procenat sumpora nego sto je dozvoljeno.

Yuk-yuk

pre 18 godina

Mozda bi ipak neko mogao da nam kaze kakve su cene elektronskih komponenti koje mu se kvare i delova od kojih se sastoji ogibljenje. Jer, to mu se kvari, zar ne?

observer

pre 18 godina

Šta zapravo znači da je motor od 1.6l manje napregnut od motora 1.4l kada ako preračunamo odnos snage i zapremine dobijamo da motor od 1.6l ima 55 KS po jednom litru zapremine a motor od 1.4l ima 53.57 KS po litru zapremine?

vw

pre 18 godina

Mislim da motor 1,9 diesel ipak nije los izbor za one kojima performanse nisu na prvom mestu. Ovaj motor je verovatno jeftiniji za odrzavanje i za generalni remont od HDI motora, a i sa potrosnjom je blizu HDI-a...

Vuk

pre 18 godina

Za Xsaru sve pohvale, naravno. Vozim model sa neobicnim motorom - 1.4HDI. Pre dve nedelje sam isao do Crne Gore, i posto nije bilo dizela na nasim pumpama vozio sam krajnje racionalno. Rezultat - 4.5l dizela na 100 km:).

Stari fan, od vremena BX, preko XM do nove Xsare, sve pohvale stoje. Delovi? Nemam pojma, ne kvari se.

Vuk

pre 18 godina

Za Xsaru sve pohvale, naravno. Vozim model sa neobicnim motorom - 1.4HDI. Pre dve nedelje sam isao do Crne Gore, i posto nije bilo dizela na nasim pumpama vozio sam krajnje racionalno. Rezultat - 4.5l dizela na 100 km:).

Stari fan, od vremena BX, preko XM do nove Xsare, sve pohvale stoje. Delovi? Nemam pojma, ne kvari se.

Đorđe

pre 14 godina

Imam Xsaru 1.9D 70KS! Auto je fenomenalan! Kupio sam ga sa 148000km, a sada ima 180000km, a kod mene je godinu dana! Imam dva mala problemcica, pa ako neko moze da mi pomogne! Pri vecim temperaturama kazaljka predje 90 stepeni i auto kao da slabije vuce! Crkao mi je EGR ventil koji kosta 11000 dinara! Vozim ga bez toga, ali mi se desava da imam jako puno garezi na izduvnoj grani! Nijedan majstor ne zna zasto je to tako, da li zbog goriva ili zbog neceg drugog! Da li je neko imao problema sa ovim?

zixy

pre 14 godina

Xsara (kao i vecina citroena), je besprekoran auto! U klasi golfa 4, konkurenciju ostavlja iza sebe po ceni, udobnosti, pouzdanosti, kvalitetu koji pruza za ulozeno, bezbednosti i... Vozim hdi 2.0, idealan motor, puno rezerve za preticanje, odličan je! Pa hoću reći da svako ko tipuje na golfa, opela, reno, japance, greši jer kasnija ulaganja u takva vozila su mnogo veća a xsara pruza više i uzima manje iz đžepa!

milan p.

pre 13 godina

Resio sam da kupim bas xsaru.
Samo bih postovane posetioce sajta zamolio za savet da li da uzmem benzinca 1.4 sa plinom ili 1.9 obican dizel.
Zanima me mali potrosac a pouzdan motor koji ne pravi probleme a dosta prelazi.
Unapred zahvalan.

Nikola

pre 12 godina

ODGOVOR za clana na pitanje :
ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala
(xsara, 10. novembar 2010 00:08)

Ubacite u kontakt bravu kljuc i dajte kontakt, potom pritisnite dugme na kljucu za otkljucavanje i drzite 30 sekudi dok je na kontaktu, izvadite kljuc i probajte, u 99% slucajeva to je resenje..

Pozdrav!!

aca

pre 15 godina

pa ne znam sta da ti navedem kao manu automobila,stvarno je odlican. ti imas 1.9d,a i ja bih ti preporucio dizel,mada su i benzinci odlicni, ali vidis kakve su cene goriva,treba gledati ekonomicnost. mozda bi bilo jos bolje da si uzeo HDI, ima tisi i lepsi rad(cak i pri hladnom startu je tih),neuporedivo bolje vuce,snage ima na pretek,a sve to za 5,5l evrodizela na 100km. xsara je veoma udobna,sedista su odlicna,lepo lezi u krivinama,ali je malo kruta na neravninama.auto se jednostavno ne kvari,pouzdanost je BESPREKORNA. bilo bi dobro da ima malo vise mesta na zadnjoj klupi,i da u motornom prostoru nije sve tako zbijeno. ali,to su sitnice. epilog-fantastican auto!

Milos

pre 15 godina

...i odem, konacno, juce u Citrona servis sa svojom Leeepom Xarom 2003 metalik trula TRESNJA benz. 1600 16v 110ks i platim dijagnostiku (2000din.)i saznam sledece: Neko (sta mislite ko) je prckao po kompjuteru pa ne mozes da ocitas pravu kilometrazu (a kupih je na Ofenbah table sa predjenih-96777 km)- sve ostalo(vesanje, limarija,auspuh,gume,enterijer) je u izvrsnom stanju! Za oko 2400km bi trebalo odraditi veliki servis-spaner,kajsh,ulje i filt. ulja, to ce biti 320e. A takodje sam saznao i jednu NEVEROVATNU informaciju - Imam Blindirana prednja vrata!!! A kad vidim i da imam 3 rupe za upaljac - postane mi jasno da ga je vozila neka tamo murja...Takodje je uskoro potrebna zamena dihtunga menjaca (oko 150e.) i sve u svemu - To sam i ocekivao! Veoma sam zadovoljan automobilom i preporucujem ga - VEEEOMA! Ali preporuka za kupovinu je sledeca: SAMO na strane table, platite nekoj shlep sluzbi da ga odveze do servisa na DIJAGNOSTIKU a onada - OBARAJTE CENU! Toliko je prosto! Ja sam je pazario za 5900e.A Moglo je i bar 300e. manje! Caos! P.S. Potrosnja na otvorenom je ispod 7 lit. sa ukljucenom klimom i bez razmisljanja o papucici gasa....

Sasa

pre 16 godina

Kupio moj brat Xsaru 1,9 D, 2001, prodavac mu rekao da sipa obican dizel i redovno menja ulje (obavezno neko kvalitetno) i nema glava da ga boli. Jel u tu Xsaru 1,9 D ide obican dizel, D2 i jel ima potrebe sipati neke aditive i slicno? unapred hvala

Mladen

pre 14 godina

Xsara karavan 2001 2.0HDI 90KS exclusive kupljena na 230.000km, predjeno 20.000km.
Auto od 4.37m ima prtljaznik od 517litara uz jako dobar konfor u kabini. Dvoumio se da kupim Stila 1.9JTD karavana, ali kada sam seo u njega osecaj je kao da sedite na klupi u parku, uz to Stilo je nekih 20cm duzi a posto mi je ovo prvi karavan plasio sam se malo i snalazenja sa dugim autom. Sve u svemu auto je ekstra. Registracija je 19.000, trosi oko 5.5litara. Kupite ga.

maja

pre 16 godina

kupila sam xaru 2001god,hdi 90 ks, i imam nekoliko pitanja:prvo na tabli se uopste ne pojavljuje indikator grejaca motora, prosto se pitam da li uopste postoji ili je nesto u kvaru? drugo iako auto pouzdano poseduje abs, na tabli ne postoji indikator za abs, ili je to mozda neki drugaciji od uobicajenog indikatora? Takodje daljinska komanda za centr. bravu ne radi, jel neko imao slican problem? takodje orginalni radio cd ne moze da pronadje radio stanice, jednostavno tuner pretrazuje bez prekida, a kada se predje na manuelni mod sa direktnim izabirom stanice, onda samo susti. molim za pomoc forumase.

vw

pre 18 godina

Mislim da motor 1,9 diesel ipak nije los izbor za one kojima performanse nisu na prvom mestu. Ovaj motor je verovatno jeftiniji za odrzavanje i za generalni remont od HDI motora, a i sa potrosnjom je blizu HDI-a...

marjan

pre 17 godina

Prosle sam godine kupio citroen xsaru 1998.god.1,6.benzinac i zasad sam zadovoljan. Medjutim, imam italijansko upustvo o svim karakteristikama vozila - da li znate na kom sajtu bi mogao dobiti trazeno upustvo?

Andrej

pre 15 godina

Kupio sam Xsaru karavan 1.6 16V pre tri nedelje i mogu da vam kažem da je auto super. Pre toga sam vozio Nemce Golfa I 85, Vektru I 90, Ibizu 2002., i mogu da vam kažem da sam ŽIVEO U ZABLUDI!!! Ovaj auto plovi, nema zvučnih udara po bubnim opnama kad naletiš na neravninu kao kod Švaba. Odmah mi se vratila slika iz detinjstva kada je moj deda vozio Pežo 204..... pa do Crikvenice preko Ličkih planina, eh, to je bilo vreme!!!

Milos

pre 15 godina

Uradjen veeeliki servis za Xaru 2003 1600 16v - Cijena 28848.00 din. Zamenjeni: SVI filteri(uljni, vazdusni,ulja i goriva, polenski), vodena pumpa, kajsevi i spaner, zamenjeno ulje-sintetika Qvarc 5v40(racunar pokazuje da je sledece menjanje za 20000), antifriz, proveren nivo ulja u menjacu. Servis zapocet u 9:00 trajao do 16h.

Milos

pre 15 godina

Postujem 3 put. Iscurelo mi je ulje iz serva volana. Ulje 400din.Zamena davacha ulja na servu, zadnje kocnice i 1L. 100% Antifriza + ruke, kostali su 5900,00 din. Nadam se da sam zavrsio sa ulaganjima! Inace se Xara i posle 6000km. ponasa kao ni jedan auto u toj klasi koji sam do sada imao prilike da vozim - VRHUNSKI u Svakom pogledu!!!

Lazar

pre 12 godina

Samo bih dodao na članak:
Xsara 1.6 16v ima prosečnu potrošnju u gradu 8,5 l.
Na otvorenom tj na putevima do 80 km/h je potrošnja ispod 5 l . na auto putu sa 120 km/h je oko 6 l.
Iz ličnog iskustva :D

Yuk-yuk

pre 18 godina

Mozda bi ipak neko mogao da nam kaze kakve su cene elektronskih komponenti koje mu se kvare i delova od kojih se sastoji ogibljenje. Jer, to mu se kvari, zar ne?

Milos

pre 14 godina

Zimus me je na Xsari 2003 1.6, 16v zezalo nesto..Kada je hladno i vlazno ako je nagazis bez zagrevanja motora-pocne da radi na 3 klipa. Iskljucis auto, sacekas 5 sekundi, ukljucis i sve je bilo ok do pre par dana-Crkla Bobina! Eto, pokazivala se zimus, ciena popravke 13780.00 din.Jos uvek smatram da je za ovaj novac NAJVRHUNSKIJI auto ikada!

bole

pre 15 godina

xsara je sasvim ok, solidan autic,pouzdan pre svega.
stilo je jedan od najnekvalitetnijih automobila ikada proizvedenih, olicenje lose izrade, neudobnosti i kvarljivosti. ako zelite pouzdan i udoban auto,xsara je pravi izbor.
takodje,ima mnogo bolju i tisu voznju od stila. ako zelite atraktivniji auto koji ce se stalno kvariti i zadavati vam glavobolje, uzmite stila.
ako vam se xsara ne svidja, razmotrite jos neki auto, ali fiat nije nikako za preporuku.

nikola

pre 15 godina

izvinite, samo da pitam, sta mislite dali je bolji fiat stilo ili citroen xsara? u komentarima je xsara bolja a po karakteristikama je bolji stilo, pa sad neznam. zanima me i vase misljenje. hvala unapred.

Velja HDI

pre 15 godina

Pazarih 1.4 HDI 2004. Beli kup, korišćen kao van, uvezen iz francuske, prešao 126k. Uradio mali servis i zamenio paknove 12k dinara. Auto je prilično širok i nizak, što u kombinaciji sa fabričkim 195/55/15 daje izuzetnu upravljivost i stabilnost. Sa Pirelijevim gumama probao do 155km/h gde aerodinamičnost dolazi do izražaja...gume su bučnije od motora i otpora vazduha, ali na neravninama prenose prilično tvrd auditivni efekat. Sedišta odlično profilisana sa kvalitetnim meblom. Ne igrati se sa delovima, najjeftiniji su u vitro grupu jer ih oni i uvoze, a ruke po želji. Kod kupovine obratiti pažnju da li su zadnji točkovi odpozadi paralelni, na leru izduvni bi trebalo da su bezbojni - nevidljivi, turbina se ne čuje u kabini i nema turbo rupu, proverite da li je zaštita bloka na mestu ili oštečena. Zamerke; Suviše nisko postavljena kontakt brava...na auto putu u prvoj vožnji kolenom sam slučajno vratio ključ u kontakt položaj i isprepadao se jer je ,,auto izgubio struju,, ( ako te ne bude zezala elektronika ...navozačeš se citroena). Zadnja šoferka izuzetno plitka u retrovizoru i zadnji stubovi preširoki (cena dinamičnog izgleda kupea) Ako ne dobijete rezervni ključ, novi je oko 7k dinara bez daljinca.

...Macanski auto ....uporedite dizajn sa Meganom (hteo reno da namesti nisan frizuru)

MISA

pre 14 godina

Pozdrav svima, skoro sam kupio Xsaru 2.0 vts, sa sekvencijalnim plinom, poseduje originalnu servisnu knjizicu i u izuzetnom je stanju.Ima li neko iskustva sa ovim modelom? Hvala unapred.

dzaver

pre 17 godina

Zna li neko cene nekih delova za Xsaru 1,4 1998god. kao na primer :svetlosne grupe, blatobran prednji,Diskovi,plocice,kocioni cilindar,sofersajbna,ugradnja plina koliko staje,...ovakve podatke nisam nasao nigde jos a desava se cesto da i to spada u troskove kao i to da ne zaboravimo pneumatike i opruge ,amortizere,zglobove i ramena...Unapred Hvala.Dzaver.

deki

pre 14 godina

vozim xsaru 1.4 benzinca 2001g. godinu dana .odlican porodicni automobil mala potrosnja na otvorenom dok u gradu prelazi 9 litara . udoban sa svom dodatnom opremom , dobra izolacija .motor u gradu nije problem ali preteci sleper u grdelickoj klisuri vec predstavlja problem . sve ostalo dobro podnosi auto put 120 130 kmh. ugradio sam i plin tako da pod opterecenjem pri brzini od 120 i ukljucenom klimom trosi 8 lit.plina. sve u svemu dobar auto ali sa ovim motorom neracunajte na neka rizicna preticanja jer ni u vecim obrtajima nevuce

Milos

pre 11 godina

Eto prodje vec nekoliko godina, Xsara se posle 48000km vozi kao i prvog dana, perfektan auto....do sada radjeno:veliki servis(320 eur), zadnje kocnice i davac ulja serva(50 eur), bobina-stavljena nova 150 eur., komplet kvacila(oko 300 eur), svecice, kupljene i prednje kocnice ali nisu jos uvek montirane, 2 nove gume(uskoro ce morati jos 2),auspuh komplet-70 eur. a TNG sam stavio jos pre 40 000. Redovna zamena ulja i svih filtera naravno. Auto dan danas ne trosi ni kap ulja, ulje menjam na 15000 -ful sintetika. E da, radio sam i anlaser 30 eur i to je to. Obozavam svoju Xsaru(imam jos jedno 4 posta pa vidite sta se tu u toku ovih nekoliko godina desavalo).....Xsare su danas na ceni, onda kada sam ja kupovao bio je to samo jos jedan Francuz....Pozdrav!

brana

pre 17 godina

Poz svima. Ja vozim xsaru 1.6 benzinca, 2001, moj otac c5 2.0 benzinca, 2002., Oba kupili polovna, oba perfektno rade. Menjali ulje i sipali gorivo. I gume, naravno. Ko voli da se normalno vozi, a ne treba mu auto da ga svi primete (mada u c5 te i primete :) ), samo nek uzme citroena, prijatno ce se iznenaditi. Deluje kao reklama, ali stvarno mi to nije na kraj pameti. Za te pare bolje ne moze da se kupi. A i ne treba.

Era s onog sveta

pre 18 godina

Postovana gospodo,
Zivim u Sweden i pre dve godine sam kupio Xsaru I 98 1.9D sa 50kw klasican dizel koji je tada presao 360000km i bio na taxiju tri godine.Ja sam presao sada oko 400000km i za ovo auto vrlo puno pohvala od pouzdanosti do udobnosti i ponasanja u voznji.Ovaj dizel je iz starijih generacija PSA dizel motora i neznam koje su mu mane.Moj ide na sinteticko ulje i ne prosipa ni kapi a i ne trosi nesto posebno ulje vrlo malo.Tehnicke preglede sam prosao bez problema a sve sam mogu odratiti na njoj jer je jednostavna.Ja sam vozac Peugeot i Citroen vozila i dobro ih poznajem i sa njima sam pre zadovoljan od cene do onoga sto oni pruzaju a vozim bas puno.PSA dizeli su klasa a to su odlicna vozila sa normalne puteve i gorivo sto mi nemamo.Ja imam iPeugeot 605 2.1 TD 93 god on je presao oko 320000km i to je limuzincina u svakom pogledu jer sam vozio slicna auta u toj klasi i nebi se menja tek tako sa njima.Za novac koji se kupi polovan PSA auto pogotovu dizel ne postoji bolji izbor ja mislim.Cenim sve testove i to stoji ali danas se novac tesko zaradjuje i treba biti racionalan a ja imam iskustvo sa PSA vozilima i to mi stedi puno novca i nerava.Ici na put sa Citroenom i nekim drugim autom je drugaciji osecaj i to je pitanje udobnosti a i ekonomicnosti jer danas benzin ide samo gore sa cenom.Za nase uslove ovaj moj Xsara 1.9D bio bio pun pogodak jer on ima klasicen dizel motor a ima i 1.9TD DHY od 66kw koji je isto perfektan motor.HDI motori nisu za nasu naftu i glupo je porediti njihov rad dole i ovde u EU jer su HDI bili ipak za mnoge avangarda a i filteri koji se ugradjuju za smanjenje zagadjivanja postaju ovde malte ne obavezni a to je kod PSA sada standard.Ono sto covek kupi uz Xsaru za druga auta mora platiti visea nece dobiti vise to sam siguran.U voznji je auto odlican i mekan a voziti ga je lagano i opustajuce.Ja imam sedan sa 4D i sasvim je dovoljan za porodicu i ima dovoljno prostora.Kvalitet delova je dobar a cene kao i svih drugih orginalnih delova.To je moje iskustvo i preporuka je za nekoga ko razmislja da nece pogresiti.Noviji 1.9D WJZ ima hidro podizace i nesto drugaciji motor ovde je jako dobar mada ga treba cesce servisirati i koristiti dobro ulje i nema problema.Xsara sve imaju isto vesanje i promena motora za klasican 1.9TD iz bilo kog 1.9TD peugeota ili citroena posle 93 nije problem.Kod nas ljudi nemaju novca za zivot a kamoli za luxuz pa zelja da covek ima dobro auto za malo para je nerealna i to je problem.Pozdrav i srecno na putevima ovog leta ja dolazim sa Peugeotom u septembru.

ivan

pre 16 godina

Imam citroen c5 2.0 HDI 110 konja. To je jako dobar motor ali je jako osetljiv kada je u pitanju lose gorivo. Ja iskljucivo uzimam gorivo na luk oilu i molu iz razloga sto kada uzmem na bilo kojoj drugoj pumpi auto radi kao traktor, slabo vuce i jako je bucan. Kada je dobro gorivo motor se u leru ne cuje... Svaki citroenov model ima problem sa elektronikom tako da to ne bi trebalo da brine vlasnike citroena koji misle da je samo njihov ljubimac u problemu. To su jako dobri automobili imaju dusu u odnosu na ostale a ergonomija im je bolje resena nego u bilo kom nemackom automobilu!!!
Imao sam xsaru 1.9D u odnosu na C5 to je bolje uradjen automobil i limarijski i po pitanju zavrsne obrade u unutrasnjosti ali mu je motor jako trom...HDI 2.0 je neuporedivo brzi i startniji i ako je ugradjen u c5 koji je od xsare tezi bar 400 kg.
VODITE RACUNA O GORIVU !!!!

vlada

pre 16 godina

u xsaru se ugradjuju dve verzije hdi motora,od 90ks i od 110ks,razlika je u drugacijoj konstrukciji turbo punjaca. hdi od 110ks je dizel za koga je uvreda kada se kaze da ide kao benzinac-on ide bolje od benzinca! na svaki pritisak papucice gasa odgovara silovitim ubrzanjima,a uz to jedini zvuk koji dopire iz motornog prostora u toku voznje je "pevanje" turbo kompresora. ubrzanja su neverovatna,auto prosto leti! mozda zbog relativno male mase vozila,a mozda i zbog obrtnog momenta od skoro 300nm. u svakom slucaju,motor je za svaku preporuku,za dve godine kod mene nikakav kvar nije bio,pouzdanos je besprekorna.

Milos

pre 11 godina

Plovak ti dobro radi ali fabricki nije predvidjeno da prestane da radi iako vozis na plin, mozes sipati i pun rezervoar a kazaljka ce i dalje padati. Elem, ima da se kupi za Xsaru elektronika oko 1300 dinara koja vara plovak(kako da kazem)ali opet, zasto trositi novac? JUCE htedoh da sam promenim ulje. Za filter Vam je potrebna gedora 29, prvo skinuti poklopac izduvne grane zbog vadjenja filtera. Elem, ispustio sam staro ulje odvrnuvsi sraf kartera. Kada sam hteo da ga vratim-vidim, navoj na karteru oblajznuo(sva sreca pa je trunje ostalo na srafu. Mozete uraditi dve stvari u ovakvom slucaju. 1> Ako vam sraf koliko toliko hvata, dobro ocistiti rupu na karteru kao i sam sraf-obilno namazati crvenim silikonom za visoke temperature sraf kao i sajbnu sa obe strane. Zavrnite rukom koliko mozete, onda malo i kljuchem ali pazite da ne "preskoci".Ostavite minimum 3 sata da se sushi. Kada se silikon osushi-sipajte za pocetak 1 litar, sacekajte nekoliko minuta i proverite da li mozda kaplje,vlazi. Ako kaplje-kod majstora da vam napravi novi navoj na karteru(mora da se skida kompresor klime kao i sam karter to vam je sa rukama i novim navojem oko 5000 din, mozete proci i bolje ali karter mora da se kod pravljenja novih navoja skine zato sto ce prljavstina nastala od novog navoja svakako da zavrsi u karteru.Naravno i novi sraf koji ce sada verovatno umesto starog biti pola cola(stari navoj je 3/8 cola). To je odprilike to. Kod mene je upalila jeftina kombinacija br 1.

DONZ

pre 15 godina

Kupih Xsaru ´98 1.9TD (nije hdi) ima sve od opreme auto je fenomenalan u svakom smislu! ubrzanje,udobnost,potrosnja i jos ide na D2! a ja hteo da kupim Bravo...tek sad vidim da je ovo za klasu bolji i kvalitetniji auto,svakom ga preporucujem!

Drakče

pre 11 godina

Pozdrav smima. Pre 2 meseca sam kupio Xsaru 2001god. 1.6, 16v, exkluziv, benzinac. Odmah promenio sve filtere i ulje uskoro bi trebao i zupčasti i sve što uz to ide pošto ne znam kada je menjan... Prešao oko 4000 km Za sada sam prezadovoljan i ja a i oni koji su se u njemu vozili potrošnja od 6,5-9 l/100km, udoban, puno opreme za to godište itd A evo i par piatnja za one koji je duže voze i oni koji imaju veće znanje od mene: Imali li ESP? Dali sapiti bezolovni premium bmb 95 ili bezolovni evropremium bmp 95? Zbog visoke cene benzina planiram da ugradim TNG pa me interesuju iskustva onih koji ga imaju na ovom autu, koji uređaj itd. Danas nakon sipanje 10l goriva žuta lampica se nije ugasila a poakazivac nivo i dalje stoji gde je bio, dali je zaglavio plovak ili je nešto drugo u pitanju i šta da mu radim? Pošto dolazi zima i planiram da mu stavim 4 zimske gume koje gume preporučujete i smeju li Wintera 185/65 R15 pošto sam njih našao povoljno? Baš sam odužio ali da pitam, koji antifriz koristite pošto imam 4l zelenog 100% Viskofriz na bazi Etilen-glikola, pošto neko kaže mora crveni, neko kaže ne sme crveni.

aca

pre 15 godina

delovi za ovaj auto su vrlo jeftini,da ne kazem bagatelni. sve sto se tice vesanja je dugotrajno i izdrzljivo. tvoja xsara je verovatno bela i sa troja vrata,odnosno bila je van,pa je usled ogromne kilometraze poceo da popusta zadnji trap. imam pezo 307 '05.godiste,van,koji je za samo godinu i po dana u sluzbi dostavnog vozila prevalio neverovatnih 180000km.i pored tog,u fantasticnom je stanju.uzeo sam ga sa servisnom knjigom,pa znam sve o vozilu. ne bi me cudilo da vanovi sa 4-5 godina starosti predju i preko pola miliona. a kod nas na svakom autu stoji kilometraza od 80000km.zato,pazite kad uzimate takva kola. kod nas je
svaki beli auto sa troja vrata omrazen,ali ne zbog boje,vec ljudi izbegavaju firmina vozila i prevare preprodavaca.

Profi

pre 18 godina

Vozim xsaru 1.6i iz 1998. Nemam zamerki,solidan auto, udoban i racionalan, brz.Ali imam zamerke na nase gorivo koje je kastrofa pa se desava da se upali K-lampa.Pre xsare sam vozio Mercedes, naravno, ima razlike. Ali bi xsara preporucio svakom ko se premislja izmedju Opel astre, bilo kog fiat-a, i naravno Renault-a Megana, koji je u istoj klasi samo su delovi duplo skuplji.

aca

pre 15 godina

xsara je fantastican i veoma kvalitetan auto! ja mislim da samo nekoliko automobila ima pocinkovanu limariju,a xsara je je jedan od njih.

Milos

pre 15 godina

Postujem 5 put. Jutros mi je sa 8 sprata na Xaricu pala ledenica razvalila shoferku ,haubu i krilo.....cccc.Osiguranje mi pokriva samo stakla(odmah sam otiso u Dunav osigur. u Ljermontovoj) a za ostalo cu da vidim. U glass servisu shoferka 13000 din.Eto, baksuz...

sasa

pre 12 godina

Citroen Xsara 2001 godiste 2.0 HDi Exclusive 90ps. interesuju me neke pojedinosti oko motora dali ima zubcasti remen ili lanac i jos ako neko ima pohvale ili kritike oko motora ili samog auta.Unaprijed hvala.

maja

pre 16 godina

za danijela.Indikator grejaca motora se uopste ne pali, u servisu kazu da ce se3 upaliti na temperaturi manjoj od o c. Radio cd je popravjen, ali nikako ne mogu da aktiviram RDS, kako ga aktivirati? takodje kada se oduzme gas u toku voznje, cuje se neko zvizdanje, da li je to normalna pojava? pozdrav

Milos

pre 15 godina

Postujem 4 put. Elem, problem se desio (desava vec 2 put) kada ga malo, nagazim pri temperaturama ispod nule, pocne da radi motor na 3 klipa-da li je kabl ili svecice , ne znam - elem, problem nestane kada iskljucim motor i posle minut kresnem ponovo. Pritom me pri radu na 3 klipa prati i zvucna kao i vizuelna signalizacija check engine. Otisao sam do servisa i promenio sve 4 svecice pre neki dan (4300.00din sa rukama, bile su loshe) ali je problem ostao ! Tipujem da je strujni kabl na svecici(nekoj).. a sta ako je brizgaljka?

Milan

pre 13 godina

Najbolji izbor xsara sa 2.0 HDI motorom. Imam ga godinu i po dana (2004 god, kupljen sa 120.000 pravih), prešao sam sa njim 60.000 km, i nikakve (ali nikakve) kvarove nisam imao. Lamela se menja bez zamajca, ustvari on nema plivajući zamajac, već standardno korpa, lamela, druk lager i sajla. Mene je sve to koštalo oko 250e (tamo ovamo). Auto prosto leti. Takav motor u takvom autu...
A delovi su jednako skupi kao i za bilo koji auto te generacije.

darko

pre 13 godina

Pegavi
Ako je sve to uzrokovano vodom, onda je verovatno neka zica ogoljena i treba je izolovati. Zavuci se pod auto u nekoj garazi sa kanalom i lampu u ruke i gledaj redom, ako voda samo prolaskom kroz baru dodje do njega, tu je negde vidljivo golim okom.
Ja radim u jednom veoma dobrom i uglednom servisu i mogu ti reci da se svakakve stavari vidjaju, desava se i da misevi progrizu izolaciju na zicama i eto problema. Proveri i sve konektore koje budes video, mozda ne lezi dobro. Kod Citroena uglavnom nema nekih problema, a Xsara je ekstra auto. Cesto je dovoljan samo reset kompjuterske jedinice i posle sve bude u redu.
Druga stvar je recimo sa Fiatima i Alfama koji se stvarno mnogo kvare i kod kojih ne postoji skoro nista ispravno posle par godina voznje, tu ne znamo odakle da krenemo sa popravkama jer je skoro uvek mnogo stvari neispravno. Sa Citroenima takvih problema uglavnom nema, samo sporadicni slucajevi, kao kod tebe. To je neka sitnica, jer da je kvar ozbiljan, stalno bi pokazivao simtome, a ne samo kada prodjes kroz baru.

XSARAC

pre 12 godina

Imam ves vise od 4 godine XSARU 2.0 HDI g.pr. 2000, 90 KS, exclusive. Trosi od 5.1 - 6.7 l/100 Apsolutno nikakvih problema. Kupio sam ga 3500,-Eura jeftinije od prostog Golfa4 a ima SVE sto i Golf (bolja verzija golfa). Ko hoce da stedi nek se ne dvoumi. Ja ne znam dali su delovi skuplji, jer je u tiptop stanju!

xsara

pre 13 godina

ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala

Milos

pre 11 godina

185/65/15 gume nece moci na Xsaru(obicnu na Pikasa moze)-probao ja da ih stavim...pa sam morao da ih prodam...185/60/15 moze, mogu i 195/50/15 ali nista lepse od fabricke velicine 195/55/15. Antifriz ako imas para sipaj dugotrajni inace nije ni bitno samo da ga ima....Plin sam ugradio pre nekoliko godina(pogledaj moje postove ovde ima ih barem 5 od prvog dana) i to mi je ugradjen jeftiniji sekvenc sa Tomaseto rasprsivacem-puna kola, ukljucena klima na otvorenom 7.1 plina sa brzinama do 120 Km/najjeftinija ugradnja u BG(ustvari najkvalitetnija ti je AC Rasic-tomaseto je tamo trenutno oko 590 eur sa tim sto im radnja sa kojom saradjuju ugradjuje oklop za plinsku bocu toroidnu za oko 50 eur.na ovo dodajes i atest i novu saobracajnu i tehnicki a to ti je jos oko 70 eur.(proveri cena ali tu su).Uzivaj u voznji, Xsara kao ni jedan drugi auto!

mara

pre 11 godina

Obozavam moju xsaru 1, 1998g. 1,8l 110ks. Snazna, pouzdana, brza... To je bilo pravo otkrovenje, a kupila sam je sasvim slucajno. Nikad se nisam pokajala. Bolji auto za te pare necete naci. A izrazi lica mojih suvozaca... NEPROCENJIVO!

aleksandar

pre 16 godina

Evo ovako:vozim xsaru 1.6 sa full opremom(exclusive).Ovaj citroen je po evropskim statistikama pouzdan auto,sto sam i iz svog iskustva zakljucio.Za novac od 6500 jevreja imate i corsu C,punto,clio, ali su to mali autici sa slabijim performansama i daleko su neudobniji od xsare.Glavna prednost ovog citroena je izuzetno udobna voznja,prostor i veoma kvalitetna plastika,koja ne skripi kao kod gore pomenutih auta iz b segmenta.Iz licnog iskvustva vam mogu reci i da je daleko udobniji auto i od opel astre,a kada se poredi sa cenovno slicnim citroenom c3, onda je sva prednost na strani xsare.Naravno srbi vise kupuju c3(koji je daleko nepouzdaniji auto)ili male autice(punto,corsa c,renault clio) sto je direktna posledica neinformisanosti.automobil se,umom slucaju,a i kod mog druga koji vozi xsaru 2.0 hdi, pokazao izuzetno izdrzljiv i pouzdan.Dakle,xsara je po meni jedna od najboljih kupovina auta u nizoj srednjoj klasi.Pozdrav iz Leskovca.

Dimitrije

pre 17 godina

Peugeotov motor 1,9D je fantastican izbor ako je nekome stalo do male potrosnje i pouzdanosti. Moj prijatelj je privatnik i ima nekoliko Partnera sa tim motorom. Kaze da prelaze po 400.000 km bez potrebe da pogleda ispod haube. Samo gorivo i ulje sipa i vozi.

milan

pre 15 godina

aco hvala na komentaru, xara je bela karavan 2002 godiste kupio sam je pre dve godine i na satu je bilo 127000km nisam imao nikakvih problema do sada a presao sam 50000 km. Dali imas jos nekakvi komentara na ovaj automobil.

Mirko

pre 10 godina

Imam Xsaru 2002 godiste. 2.0 hdi 80 kw. za 3,5 godina koliko je imam preso sam 70000km. radio sam samo redovne servise. medjutim oslabele su mi baterije na kljucu tako da moram mehamicki da otkljucavam. u servisima izbegavaju da zamene bateriju da ne bi izgubio kod. iz unutrasnjosti sam i nemam mogucnosti da odem u neki bolji servis. a auto je nezamenljiv.

reptyl

pre 18 godina

a sta bi ste rekli za Xantiu? elektronska dizna za HDi varijantu kosta oko 400e, a svakako ima ih cetri, a nas euro dizel se samo zove tako i nije ni blizu evropskom i vrlo brzo unisti motor je ima veci procenat sumpora nego sto je dozvoljeno.

ivan

pre 16 godina

Samo da znate da je XSARA 1 mnogo bolje uradjena od restilizovane verzije 2... XSARA 2 je mnogo tvrdja, plastika je losijeg kvaliteta a o elektronici da ne pricam, od 2000 godine elektronski cipovi se prave sa ogranicenim trajanjem tako da je bolje uzeti ksaru 1997-9 nego 2001-03... Imao sam i jednu i drugu tako da vam pricam iz licnog iskustva.

Gordan Velimirović

pre 10 godina

Pozdrav imam Citroena Xsaru 1-1.8i-16v-Vts Coupe-2000 godište,vozim je 3 godine već i mogu vam reći da sam prezadovoljan ovim autom i ne planiram da ga menjam,prvo jer mu je motor u veoma dobrom stanju,drugo što sam ja drugi vlasnik i auto je uvezen iz Švajcarske...elem nikakvih ulaganja zaista nisam imao u ovaj auto osim potrošnog materijala kao što su diskovi sa pločicama,prednji stabilizatori levog i desnog točka,krajevi na viljuškama silen gume i naravno redovni godišnji servis motora,ulje ,filteri itd.Elem od pre neki dan upalio mi se na instrument tabli indikator motora zanima me šta on znači,ma da sam u prospektu automobila video da piše da taj indikator kada se pokazuje moze da znači da su dizne zaprljane naravno od ovog našeg krš goriva ili ima nekakve veze sa ubrizgavanjem tako piše moguće da je injection zaprljan ili tako nešto,zanima me šta mi vi možete reći u vezi toga?...ne primećujem da se nešto dešava motor savršeno radi i itd...veliki pozz i hvala

observer

pre 18 godina

Šta zapravo znači da je motor od 1.6l manje napregnut od motora 1.4l kada ako preračunamo odnos snage i zapremine dobijamo da motor od 1.6l ima 55 KS po jednom litru zapremine a motor od 1.4l ima 53.57 KS po litru zapremine?

Kale

pre 18 godina

Vozim Xsaru godinu dana staru 1.6, benzinac, 110 KS, nemam ni jedne reci zamerke.Potrosnaj u gradu, pogotovo na kratkim realcijama je 10litara min. Kompjuter koji vam pokazuje trenutnu potrosnju goriva je super, jer cesto shvatim da vozim 170 km, tek kad pokaze potrosnju od 14 litara! Kolika je njena trenitna cena na trzistu, ako neko zna, cisto da vidim gde sam?

Era s onog svijeta

pre 16 godina

postovana gospodo,
Dugo me nije bilo na ovom sajtu pa videh da ima jedan komentar na moj.Jako mi je zao za vaseg prijatelja sto mu se desilo ali to nije jedini slucaj.Moj najbolji prijatelj isto vozi 307 2.0 i sem redovnog servisanema nikakvih problema vec 2 godine.To je kada je kupljen bio best bay i on je prezadovoljan.Kvalitet vise nije kao nekada ni u jednoj zemlji mislim pre svega zbog cene i konkurencije.Ja idalje vozim i vozicu PSA sa klasicnim dizel motorima i automobili me generalno ne zanimaju samo ulozeno dobijeno.Svaki kupljen nov auto je cist ekonomski gubitak.Ko sta voli neka izvoli i srecno mu bilo.Sada se trba okretati alternativnim izvorima energije jer nafta iscezava i cena joj raste a klimatse promene su vise nego ocigledne.Za Xsaru 1.9D moze se sipati obican dizel ali ne preporucljivo.Ovo je najbolji izbor za nase trziste.Srecno

Daniel Jesic

pre 16 godina

Kupio sam Xsaru 1.4hdi i ne mogu jos nista da kazem konkretno jer je vozim tek 15 dana ali sam odusevljen na prvi pogled.Auto je star tri godine i udoban je a posto sam imao prilike da se vozim u mercedesima i starijim i novijim tipovima ne mogu da kezem koji je udobniji.

sophy

pre 16 godina

Xsara 1.6 16v, benzinac, bez ikakvog jasnog razloga stalno gori indikator za motor. Sta bi to moglo znaciti? Imam je tek par dana, a kad sam je kupila nije to pokazivao. Jel se tu sipa bezolovni?

pegavi

pre 13 godina

Posedujem XARU 2.0 HDI karavan iz '02. god., vec godinu i po , isad mi se javio problem . Pri kisovitom vremenu i kad prodjem kroz baru i pri tom sapljusnem auto vodom odozdo, motor mi izgubi snagu , nece da vuce, obrtaje sporo podize samo do 2700nim-1 , i to je sve . U 5 brzini nemogu brze od 70 k/cas , mala uzbrdica mora u nizu brzinu , i sve u svemu , auto nece da ide . To traje neko vreme ili ako stanem i ugasim ga , posle jedno pola sata se sve vrati na normalu. Ako nastavim da vozim , i nenadjem baru , sve se vraca na normalu samo od sebe u ne uvek istom vremenu . Nekad za 10min., nekad za 45nim. , nikad isto . Jedanput mi se upalila lampica , tako zvana " cek point" i tad je u kompjuteru registrovan kvar : EGR ventila , papucice gasa i strujnog udara akumulatora od 5000 V . Posale gasenja pomenute lanpice , sve je bilo normalno.
Zamolio bih forumase , ako neko ima neka saznanja o ovom mom problemu i kako da ga resim , da mi se javi . Bicu Vam zahvalan . Poz.

Puky

pre 18 godina

Tjah...prikazaste Xaru i preskociste SaXo. c c c
No, Citroen SaXo je zadivljujuce skroz OK i za predjenih 87000 km. Samo redovni servis i gorivo. :D
Ima dosta zvanicnih servisa u SCG (www.citroen.co.yu) i nisu skupi kao sto neki misle.

Ada

pre 17 godina

Moze li neko da mi kaze gde bih mogla da pronadjem soversajbnu,vrata,tj.limariju za Xsaru 2003 god.sa 5 vrata.Hvala puno!Ako mi pomognete pre cu sesti u auto i samim tim poslati neki ,verovatno pozitivan komentar.

goggyso

pre 17 godina

za eru s onog sveta:
jel ti to pričaš za one PSA u koje spada i PEUGEOT 307, 2,0 HDI koji poseduje moj dobar prijatelj oko 3 godine, kupio novog u minhenu, na samom isteku garancije od 2 godine na putu u povratku kući u minhen prilikom šaltanja iz 3 u 4 nešto je puklo i auto je stao, odšlepao sam ga kadetom do grada odakle je prenesen šlepom u ovlašteni servis u kom su ustanovili da je pukao zamajac,pri tom samleo korpu i lamelu i spojničku osovinu a sve to na nekih 60.000km predjenih. posle 2 nedelje pozvan je da dodje po auto i prilikom potpisivanja papira pročitao neverovatnu cifru od 13.000e za kompletnu uslugu (delovi,menjač nov 7,500e, zamajac,korpa,lamela) šlepanje i ruke, ali na sreću zadnji dan garancije. Čovek se "šlogirao" od cifre i rešio da ga se reši čim se vrati u nemačku. za 13 hiljada eura se može kupiti solidan nov auto a ne popravljati PSA. toliko od mene, hvala!

lazar bojanić

pre 18 godina

@Vuk

astra 2.0 dti 100Ks(1270Kg prazan auto + 500Kg max load) sa racionalnom vožnjom pri punom težinskom opterćenju na putu do mora (NS-Foča-Nikšić-Podgorica-Cetinje-Budva)potroši 5l dizela .....provereno 3x za dve godine , odstupanje +/- 0.1 l po turi ..... koliko konja ima taj 1.4HDI i koliko Kg ima takva Xara ?

Daniel

pre 16 godina

Sitroen Xsara 1.4Hdi ima 50kw odnosno 70ks.Polovni delovi se mogu naci u cacku na putu ka kragujevcu.Novi delovi imaju da se nadju u bg(potrzit adresu na internetu) A servis ima i u Cacku i u Mladenovcu.Jos neke informacije???

djura

pre 11 godina

Pozdrav svima....imam xsaru 2.0 hdi 2001 sa vts opremom...fenomenalan auto.. motor idealan za njegovu sasiju sasvim dovoljno snage...imam ga nekoliko.meseci zasad sam prezadovoljan...odradjen veliki i mali servis....nego imam pitanje za iskusniije ili ko je imao slican problem....ne radi mi plafonsko ovetljenje ni kad su otvorena vrata ni kad je stalno ukluceno , ni onaj napred ni pozadi kao ni lampica u zatvorenoj pregradi...a lampa za citanje radi.....promenuo.sam sijalice i pogledao osigurace (po semi bi trebalo da su f22 ) nije tu problem...nego negde dalje ...ako je neko imao slican problem kako ga je resio. ...inace u svemu ostalom sam i vise nego zadovoljan , komforan i pre svega jako udoban auto , dosta mali potrosac , ide ko djavo

m.t.

pre 15 godina

Vozi sam Xsaru, 1.9 TDI. Auto je pre svega extra udoban, i sa dosta rezerve u snazi. Samo sam primetio jednu zamerku, pri visokim spolj. temperaturama, uz vožnju na uzbrdici (Begaljicko brdo iz pravca Nisa, npr.) pri punom gasu i sa ukljucenom klimom, temperatura se dize do 110 stepeni, te je neophodno rateretiti motor ili ugasiti klimu.

daniel

pre 16 godina

kada das kontakt u automobilu znaci kada ubacis kljuc u brawu i das kontakt ti vidis sve indikatore i grejac za motor i abs i sve ostalo tipa acr i sl...radio moze da neradi zbog antene ili je u prekidu zica jer je mozda neko pokusao da iscupa isto...sto se tice brave verovatno je se pokvarila a zbog cega ...pa verovatno je dozivela mehanicke udare ili tako nesto ali to se veoma retko kvari i svi ovi kvarovi nisu uobicajeni tako da bez brige Majo..,automobil koji imas je sjajan...i nikako kod majstora....STROGO U OVLASCENI SERVIS!!!!! pozdrav

peugeot expert

pre 9 godina

Grešite što kažete da treba izbegavati 1.9D motor. Za naše uslove priča je drugačija. Tačno je da bučan i lenj ali ti motori su vrlo pouzdani i prelaze jako mnogo. Varijanta sa bosch pumpom je pravi pogodak, mada je retkost. HDI jesu bolji u ekonomičnosti, performansama, prefinjenosti ali ne prelaze toliko i cene popravki su višestruko veće nego na 1.9d (turbina, dizne, itd). Ipak su to automobili od 10 i više godina.
Jedini potencijalni problem je što je većina Citroena i Pežoa sa 1.9 bila za komercijalnu upotrebu. Jasno je i zašto. Serviser u Pežo servisu u Francuskoj reče da su predviđeni da prelaze 400.000km.
Kao komercijalni znači da su verovatno prešli već dosta, ali su bili i redovno servisirani u ovlašćenim servisima...

goksi

pre 16 godina

za Sophy. najverovatnije je lamdasonda pokvarena, bez cega mozes da vozis, ali se ne preporucuje, jer racunar koji upravlja radom motora, ne dobija nikakve podatke o sagorevanju , sto je neophodno kako bi se postigao optimum smese, pa samim tim i auto manje trosio goriva. Najbolje je da se obratis nekom ovlascenom servisu citroena, nikako priucenim majstorima koji su na neki nacin dosli do dijagnosticjkih aparata a pitanje da li to znaju i da koriste, gde ce se utvrditi pravi uzrok, a to je UVEK najeftinije, ma koliko kostalo. pozdrav

lazar bojanić

pre 18 godina

@Vuk

astra 2.0 dti 100Ks(1270Kg prazan auto + 500Kg max load) sa racionalnom vožnjom pri punom težinskom opterćenju na putu do mora (NS-Foča-Nikšić-Podgorica-Cetinje-Budva)potroši 5l dizela .....provereno 3x za dve godine , odstupanje +/- 0.1 l po turi ..... koliko konja ima taj 1.4HDI i koliko Kg ima takva Xara ?

goggyso

pre 17 godina

za eru s onog sveta:
jel ti to pričaš za one PSA u koje spada i PEUGEOT 307, 2,0 HDI koji poseduje moj dobar prijatelj oko 3 godine, kupio novog u minhenu, na samom isteku garancije od 2 godine na putu u povratku kući u minhen prilikom šaltanja iz 3 u 4 nešto je puklo i auto je stao, odšlepao sam ga kadetom do grada odakle je prenesen šlepom u ovlašteni servis u kom su ustanovili da je pukao zamajac,pri tom samleo korpu i lamelu i spojničku osovinu a sve to na nekih 60.000km predjenih. posle 2 nedelje pozvan je da dodje po auto i prilikom potpisivanja papira pročitao neverovatnu cifru od 13.000e za kompletnu uslugu (delovi,menjač nov 7,500e, zamajac,korpa,lamela) šlepanje i ruke, ali na sreću zadnji dan garancije. Čovek se "šlogirao" od cifre i rešio da ga se reši čim se vrati u nemačku. za 13 hiljada eura se može kupiti solidan nov auto a ne popravljati PSA. toliko od mene, hvala!

ivan

pre 16 godina

Samo da znate da je XSARA 1 mnogo bolje uradjena od restilizovane verzije 2... XSARA 2 je mnogo tvrdja, plastika je losijeg kvaliteta a o elektronici da ne pricam, od 2000 godine elektronski cipovi se prave sa ogranicenim trajanjem tako da je bolje uzeti ksaru 1997-9 nego 2001-03... Imao sam i jednu i drugu tako da vam pricam iz licnog iskustva.

Đorđe

pre 14 godina

Imam Xsaru 1.9D 70KS! Auto je fenomenalan! Kupio sam ga sa 148000km, a sada ima 180000km, a kod mene je godinu dana! Imam dva mala problemcica, pa ako neko moze da mi pomogne! Pri vecim temperaturama kazaljka predje 90 stepeni i auto kao da slabije vuce! Crkao mi je EGR ventil koji kosta 11000 dinara! Vozim ga bez toga, ali mi se desava da imam jako puno garezi na izduvnoj grani! Nijedan majstor ne zna zasto je to tako, da li zbog goriva ili zbog neceg drugog! Da li je neko imao problema sa ovim?

darko

pre 13 godina

Pegavi
Ako je sve to uzrokovano vodom, onda je verovatno neka zica ogoljena i treba je izolovati. Zavuci se pod auto u nekoj garazi sa kanalom i lampu u ruke i gledaj redom, ako voda samo prolaskom kroz baru dodje do njega, tu je negde vidljivo golim okom.
Ja radim u jednom veoma dobrom i uglednom servisu i mogu ti reci da se svakakve stavari vidjaju, desava se i da misevi progrizu izolaciju na zicama i eto problema. Proveri i sve konektore koje budes video, mozda ne lezi dobro. Kod Citroena uglavnom nema nekih problema, a Xsara je ekstra auto. Cesto je dovoljan samo reset kompjuterske jedinice i posle sve bude u redu.
Druga stvar je recimo sa Fiatima i Alfama koji se stvarno mnogo kvare i kod kojih ne postoji skoro nista ispravno posle par godina voznje, tu ne znamo odakle da krenemo sa popravkama jer je skoro uvek mnogo stvari neispravno. Sa Citroenima takvih problema uglavnom nema, samo sporadicni slucajevi, kao kod tebe. To je neka sitnica, jer da je kvar ozbiljan, stalno bi pokazivao simtome, a ne samo kada prodjes kroz baru.

observer

pre 18 godina

Šta zapravo znači da je motor od 1.6l manje napregnut od motora 1.4l kada ako preračunamo odnos snage i zapremine dobijamo da motor od 1.6l ima 55 KS po jednom litru zapremine a motor od 1.4l ima 53.57 KS po litru zapremine?

maja

pre 16 godina

kupila sam xaru 2001god,hdi 90 ks, i imam nekoliko pitanja:prvo na tabli se uopste ne pojavljuje indikator grejaca motora, prosto se pitam da li uopste postoji ili je nesto u kvaru? drugo iako auto pouzdano poseduje abs, na tabli ne postoji indikator za abs, ili je to mozda neki drugaciji od uobicajenog indikatora? Takodje daljinska komanda za centr. bravu ne radi, jel neko imao slican problem? takodje orginalni radio cd ne moze da pronadje radio stanice, jednostavno tuner pretrazuje bez prekida, a kada se predje na manuelni mod sa direktnim izabirom stanice, onda samo susti. molim za pomoc forumase.

vw

pre 18 godina

Mislim da motor 1,9 diesel ipak nije los izbor za one kojima performanse nisu na prvom mestu. Ovaj motor je verovatno jeftiniji za odrzavanje i za generalni remont od HDI motora, a i sa potrosnjom je blizu HDI-a...

Yuk-yuk

pre 18 godina

Mozda bi ipak neko mogao da nam kaze kakve su cene elektronskih komponenti koje mu se kvare i delova od kojih se sastoji ogibljenje. Jer, to mu se kvari, zar ne?

Dimitrije

pre 17 godina

Peugeotov motor 1,9D je fantastican izbor ako je nekome stalo do male potrosnje i pouzdanosti. Moj prijatelj je privatnik i ima nekoliko Partnera sa tim motorom. Kaze da prelaze po 400.000 km bez potrebe da pogleda ispod haube. Samo gorivo i ulje sipa i vozi.

Milos

pre 14 godina

Zimus me je na Xsari 2003 1.6, 16v zezalo nesto..Kada je hladno i vlazno ako je nagazis bez zagrevanja motora-pocne da radi na 3 klipa. Iskljucis auto, sacekas 5 sekundi, ukljucis i sve je bilo ok do pre par dana-Crkla Bobina! Eto, pokazivala se zimus, ciena popravke 13780.00 din.Jos uvek smatram da je za ovaj novac NAJVRHUNSKIJI auto ikada!

Milos

pre 15 godina

Postujem 4 put. Elem, problem se desio (desava vec 2 put) kada ga malo, nagazim pri temperaturama ispod nule, pocne da radi motor na 3 klipa-da li je kabl ili svecice , ne znam - elem, problem nestane kada iskljucim motor i posle minut kresnem ponovo. Pritom me pri radu na 3 klipa prati i zvucna kao i vizuelna signalizacija check engine. Otisao sam do servisa i promenio sve 4 svecice pre neki dan (4300.00din sa rukama, bile su loshe) ali je problem ostao ! Tipujem da je strujni kabl na svecici(nekoj).. a sta ako je brizgaljka?

XSARAC

pre 12 godina

Imam ves vise od 4 godine XSARU 2.0 HDI g.pr. 2000, 90 KS, exclusive. Trosi od 5.1 - 6.7 l/100 Apsolutno nikakvih problema. Kupio sam ga 3500,-Eura jeftinije od prostog Golfa4 a ima SVE sto i Golf (bolja verzija golfa). Ko hoce da stedi nek se ne dvoumi. Ja ne znam dali su delovi skuplji, jer je u tiptop stanju!

Vuk

pre 18 godina

Za Xsaru sve pohvale, naravno. Vozim model sa neobicnim motorom - 1.4HDI. Pre dve nedelje sam isao do Crne Gore, i posto nije bilo dizela na nasim pumpama vozio sam krajnje racionalno. Rezultat - 4.5l dizela na 100 km:).

Stari fan, od vremena BX, preko XM do nove Xsare, sve pohvale stoje. Delovi? Nemam pojma, ne kvari se.

marjan

pre 17 godina

Prosle sam godine kupio citroen xsaru 1998.god.1,6.benzinac i zasad sam zadovoljan. Medjutim, imam italijansko upustvo o svim karakteristikama vozila - da li znate na kom sajtu bi mogao dobiti trazeno upustvo?

m.t.

pre 15 godina

Vozi sam Xsaru, 1.9 TDI. Auto je pre svega extra udoban, i sa dosta rezerve u snazi. Samo sam primetio jednu zamerku, pri visokim spolj. temperaturama, uz vožnju na uzbrdici (Begaljicko brdo iz pravca Nisa, npr.) pri punom gasu i sa ukljucenom klimom, temperatura se dize do 110 stepeni, te je neophodno rateretiti motor ili ugasiti klimu.

Milos

pre 15 godina

Postujem 5 put. Jutros mi je sa 8 sprata na Xaricu pala ledenica razvalila shoferku ,haubu i krilo.....cccc.Osiguranje mi pokriva samo stakla(odmah sam otiso u Dunav osigur. u Ljermontovoj) a za ostalo cu da vidim. U glass servisu shoferka 13000 din.Eto, baksuz...

zixy

pre 14 godina

Xsara (kao i vecina citroena), je besprekoran auto! U klasi golfa 4, konkurenciju ostavlja iza sebe po ceni, udobnosti, pouzdanosti, kvalitetu koji pruza za ulozeno, bezbednosti i... Vozim hdi 2.0, idealan motor, puno rezerve za preticanje, odličan je! Pa hoću reći da svako ko tipuje na golfa, opela, reno, japance, greši jer kasnija ulaganja u takva vozila su mnogo veća a xsara pruza više i uzima manje iz đžepa!

milan p.

pre 13 godina

Resio sam da kupim bas xsaru.
Samo bih postovane posetioce sajta zamolio za savet da li da uzmem benzinca 1.4 sa plinom ili 1.9 obican dizel.
Zanima me mali potrosac a pouzdan motor koji ne pravi probleme a dosta prelazi.
Unapred zahvalan.

xsara

pre 13 godina

ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala

Nikola

pre 12 godina

ODGOVOR za clana na pitanje :
ne radi mi daljinsko zakljucavanje i otkljuc. prominuo sam bateriju i opet nista.... da li je treba nesto jos da se uradi?
i da li mogu nekako da vidim da li se cip nalazi u kucistu kljuca ili ga nema uopste? hvala
(xsara, 10. novembar 2010 00:08)

Ubacite u kontakt bravu kljuc i dajte kontakt, potom pritisnite dugme na kljucu za otkljucavanje i drzite 30 sekudi dok je na kontaktu, izvadite kljuc i probajte, u 99% slucajeva to je resenje..

Pozdrav!!

sasa

pre 12 godina

Citroen Xsara 2001 godiste 2.0 HDi Exclusive 90ps. interesuju me neke pojedinosti oko motora dali ima zubcasti remen ili lanac i jos ako neko ima pohvale ili kritike oko motora ili samog auta.Unaprijed hvala.

Milos

pre 11 godina

Eto prodje vec nekoliko godina, Xsara se posle 48000km vozi kao i prvog dana, perfektan auto....do sada radjeno:veliki servis(320 eur), zadnje kocnice i davac ulja serva(50 eur), bobina-stavljena nova 150 eur., komplet kvacila(oko 300 eur), svecice, kupljene i prednje kocnice ali nisu jos uvek montirane, 2 nove gume(uskoro ce morati jos 2),auspuh komplet-70 eur. a TNG sam stavio jos pre 40 000. Redovna zamena ulja i svih filtera naravno. Auto dan danas ne trosi ni kap ulja, ulje menjam na 15000 -ful sintetika. E da, radio sam i anlaser 30 eur i to je to. Obozavam svoju Xsaru(imam jos jedno 4 posta pa vidite sta se tu u toku ovih nekoliko godina desavalo).....Xsare su danas na ceni, onda kada sam ja kupovao bio je to samo jos jedan Francuz....Pozdrav!

mara

pre 11 godina

Obozavam moju xsaru 1, 1998g. 1,8l 110ks. Snazna, pouzdana, brza... To je bilo pravo otkrovenje, a kupila sam je sasvim slucajno. Nikad se nisam pokajala. Bolji auto za te pare necete naci. A izrazi lica mojih suvozaca... NEPROCENJIVO!

Gordan Velimirović

pre 10 godina

Pozdrav imam Citroena Xsaru 1-1.8i-16v-Vts Coupe-2000 godište,vozim je 3 godine već i mogu vam reći da sam prezadovoljan ovim autom i ne planiram da ga menjam,prvo jer mu je motor u veoma dobrom stanju,drugo što sam ja drugi vlasnik i auto je uvezen iz Švajcarske...elem nikakvih ulaganja zaista nisam imao u ovaj auto osim potrošnog materijala kao što su diskovi sa pločicama,prednji stabilizatori levog i desnog točka,krajevi na viljuškama silen gume i naravno redovni godišnji servis motora,ulje ,filteri itd.Elem od pre neki dan upalio mi se na instrument tabli indikator motora zanima me šta on znači,ma da sam u prospektu automobila video da piše da taj indikator kada se pokazuje moze da znači da su dizne zaprljane naravno od ovog našeg krš goriva ili ima nekakve veze sa ubrizgavanjem tako piše moguće da je injection zaprljan ili tako nešto,zanima me šta mi vi možete reći u vezi toga?...ne primećujem da se nešto dešava motor savršeno radi i itd...veliki pozz i hvala

sophy

pre 16 godina

Xsara 1.6 16v, benzinac, bez ikakvog jasnog razloga stalno gori indikator za motor. Sta bi to moglo znaciti? Imam je tek par dana, a kad sam je kupila nije to pokazivao. Jel se tu sipa bezolovni?

goksi

pre 16 godina

za Sophy. najverovatnije je lamdasonda pokvarena, bez cega mozes da vozis, ali se ne preporucuje, jer racunar koji upravlja radom motora, ne dobija nikakve podatke o sagorevanju , sto je neophodno kako bi se postigao optimum smese, pa samim tim i auto manje trosio goriva. Najbolje je da se obratis nekom ovlascenom servisu citroena, nikako priucenim majstorima koji su na neki nacin dosli do dijagnosticjkih aparata a pitanje da li to znaju i da koriste, gde ce se utvrditi pravi uzrok, a to je UVEK najeftinije, ma koliko kostalo. pozdrav

aca

pre 15 godina

pa ne znam sta da ti navedem kao manu automobila,stvarno je odlican. ti imas 1.9d,a i ja bih ti preporucio dizel,mada su i benzinci odlicni, ali vidis kakve su cene goriva,treba gledati ekonomicnost. mozda bi bilo jos bolje da si uzeo HDI, ima tisi i lepsi rad(cak i pri hladnom startu je tih),neuporedivo bolje vuce,snage ima na pretek,a sve to za 5,5l evrodizela na 100km. xsara je veoma udobna,sedista su odlicna,lepo lezi u krivinama,ali je malo kruta na neravninama.auto se jednostavno ne kvari,pouzdanost je BESPREKORNA. bilo bi dobro da ima malo vise mesta na zadnjoj klupi,i da u motornom prostoru nije sve tako zbijeno. ali,to su sitnice. epilog-fantastican auto!

Milos

pre 15 godina

Postujem 3 put. Iscurelo mi je ulje iz serva volana. Ulje 400din.Zamena davacha ulja na servu, zadnje kocnice i 1L. 100% Antifriza + ruke, kostali su 5900,00 din. Nadam se da sam zavrsio sa ulaganjima! Inace se Xara i posle 6000km. ponasa kao ni jedan auto u toj klasi koji sam do sada imao prilike da vozim - VRHUNSKI u Svakom pogledu!!!

bole

pre 15 godina

xsara je sasvim ok, solidan autic,pouzdan pre svega.
stilo je jedan od najnekvalitetnijih automobila ikada proizvedenih, olicenje lose izrade, neudobnosti i kvarljivosti. ako zelite pouzdan i udoban auto,xsara je pravi izbor.
takodje,ima mnogo bolju i tisu voznju od stila. ako zelite atraktivniji auto koji ce se stalno kvariti i zadavati vam glavobolje, uzmite stila.
ako vam se xsara ne svidja, razmotrite jos neki auto, ali fiat nije nikako za preporuku.

Milan

pre 13 godina

Najbolji izbor xsara sa 2.0 HDI motorom. Imam ga godinu i po dana (2004 god, kupljen sa 120.000 pravih), prešao sam sa njim 60.000 km, i nikakve (ali nikakve) kvarove nisam imao. Lamela se menja bez zamajca, ustvari on nema plivajući zamajac, već standardno korpa, lamela, druk lager i sajla. Mene je sve to koštalo oko 250e (tamo ovamo). Auto prosto leti. Takav motor u takvom autu...
A delovi su jednako skupi kao i za bilo koji auto te generacije.

Lazar

pre 12 godina

Samo bih dodao na članak:
Xsara 1.6 16v ima prosečnu potrošnju u gradu 8,5 l.
Na otvorenom tj na putevima do 80 km/h je potrošnja ispod 5 l . na auto putu sa 120 km/h je oko 6 l.
Iz ličnog iskustva :D

Milos

pre 11 godina

185/65/15 gume nece moci na Xsaru(obicnu na Pikasa moze)-probao ja da ih stavim...pa sam morao da ih prodam...185/60/15 moze, mogu i 195/50/15 ali nista lepse od fabricke velicine 195/55/15. Antifriz ako imas para sipaj dugotrajni inace nije ni bitno samo da ga ima....Plin sam ugradio pre nekoliko godina(pogledaj moje postove ovde ima ih barem 5 od prvog dana) i to mi je ugradjen jeftiniji sekvenc sa Tomaseto rasprsivacem-puna kola, ukljucena klima na otvorenom 7.1 plina sa brzinama do 120 Km/najjeftinija ugradnja u BG(ustvari najkvalitetnija ti je AC Rasic-tomaseto je tamo trenutno oko 590 eur sa tim sto im radnja sa kojom saradjuju ugradjuje oklop za plinsku bocu toroidnu za oko 50 eur.na ovo dodajes i atest i novu saobracajnu i tehnicki a to ti je jos oko 70 eur.(proveri cena ali tu su).Uzivaj u voznji, Xsara kao ni jedan drugi auto!

djura

pre 11 godina

Pozdrav svima....imam xsaru 2.0 hdi 2001 sa vts opremom...fenomenalan auto.. motor idealan za njegovu sasiju sasvim dovoljno snage...imam ga nekoliko.meseci zasad sam prezadovoljan...odradjen veliki i mali servis....nego imam pitanje za iskusniije ili ko je imao slican problem....ne radi mi plafonsko ovetljenje ni kad su otvorena vrata ni kad je stalno ukluceno , ni onaj napred ni pozadi kao ni lampica u zatvorenoj pregradi...a lampa za citanje radi.....promenuo.sam sijalice i pogledao osigurace (po semi bi trebalo da su f22 ) nije tu problem...nego negde dalje ...ako je neko imao slican problem kako ga je resio. ...inace u svemu ostalom sam i vise nego zadovoljan , komforan i pre svega jako udoban auto , dosta mali potrosac , ide ko djavo

Era s onog sveta

pre 18 godina

Postovana gospodo,
Zivim u Sweden i pre dve godine sam kupio Xsaru I 98 1.9D sa 50kw klasican dizel koji je tada presao 360000km i bio na taxiju tri godine.Ja sam presao sada oko 400000km i za ovo auto vrlo puno pohvala od pouzdanosti do udobnosti i ponasanja u voznji.Ovaj dizel je iz starijih generacija PSA dizel motora i neznam koje su mu mane.Moj ide na sinteticko ulje i ne prosipa ni kapi a i ne trosi nesto posebno ulje vrlo malo.Tehnicke preglede sam prosao bez problema a sve sam mogu odratiti na njoj jer je jednostavna.Ja sam vozac Peugeot i Citroen vozila i dobro ih poznajem i sa njima sam pre zadovoljan od cene do onoga sto oni pruzaju a vozim bas puno.PSA dizeli su klasa a to su odlicna vozila sa normalne puteve i gorivo sto mi nemamo.Ja imam iPeugeot 605 2.1 TD 93 god on je presao oko 320000km i to je limuzincina u svakom pogledu jer sam vozio slicna auta u toj klasi i nebi se menja tek tako sa njima.Za novac koji se kupi polovan PSA auto pogotovu dizel ne postoji bolji izbor ja mislim.Cenim sve testove i to stoji ali danas se novac tesko zaradjuje i treba biti racionalan a ja imam iskustvo sa PSA vozilima i to mi stedi puno novca i nerava.Ici na put sa Citroenom i nekim drugim autom je drugaciji osecaj i to je pitanje udobnosti a i ekonomicnosti jer danas benzin ide samo gore sa cenom.Za nase uslove ovaj moj Xsara 1.9D bio bio pun pogodak jer on ima klasicen dizel motor a ima i 1.9TD DHY od 66kw koji je isto perfektan motor.HDI motori nisu za nasu naftu i glupo je porediti njihov rad dole i ovde u EU jer su HDI bili ipak za mnoge avangarda a i filteri koji se ugradjuju za smanjenje zagadjivanja postaju ovde malte ne obavezni a to je kod PSA sada standard.Ono sto covek kupi uz Xsaru za druga auta mora platiti visea nece dobiti vise to sam siguran.U voznji je auto odlican i mekan a voziti ga je lagano i opustajuce.Ja imam sedan sa 4D i sasvim je dovoljan za porodicu i ima dovoljno prostora.Kvalitet delova je dobar a cene kao i svih drugih orginalnih delova.To je moje iskustvo i preporuka je za nekoga ko razmislja da nece pogresiti.Noviji 1.9D WJZ ima hidro podizace i nesto drugaciji motor ovde je jako dobar mada ga treba cesce servisirati i koristiti dobro ulje i nema problema.Xsara sve imaju isto vesanje i promena motora za klasican 1.9TD iz bilo kog 1.9TD peugeota ili citroena posle 93 nije problem.Kod nas ljudi nemaju novca za zivot a kamoli za luxuz pa zelja da covek ima dobro auto za malo para je nerealna i to je problem.Pozdrav i srecno na putevima ovog leta ja dolazim sa Peugeotom u septembru.

Sasa

pre 16 godina

Kupio moj brat Xsaru 1,9 D, 2001, prodavac mu rekao da sipa obican dizel i redovno menja ulje (obavezno neko kvalitetno) i nema glava da ga boli. Jel u tu Xsaru 1,9 D ide obican dizel, D2 i jel ima potrebe sipati neke aditive i slicno? unapred hvala

Era s onog svijeta

pre 16 godina

postovana gospodo,
Dugo me nije bilo na ovom sajtu pa videh da ima jedan komentar na moj.Jako mi je zao za vaseg prijatelja sto mu se desilo ali to nije jedini slucaj.Moj najbolji prijatelj isto vozi 307 2.0 i sem redovnog servisanema nikakvih problema vec 2 godine.To je kada je kupljen bio best bay i on je prezadovoljan.Kvalitet vise nije kao nekada ni u jednoj zemlji mislim pre svega zbog cene i konkurencije.Ja idalje vozim i vozicu PSA sa klasicnim dizel motorima i automobili me generalno ne zanimaju samo ulozeno dobijeno.Svaki kupljen nov auto je cist ekonomski gubitak.Ko sta voli neka izvoli i srecno mu bilo.Sada se trba okretati alternativnim izvorima energije jer nafta iscezava i cena joj raste a klimatse promene su vise nego ocigledne.Za Xsaru 1.9D moze se sipati obican dizel ali ne preporucljivo.Ovo je najbolji izbor za nase trziste.Srecno

ivan

pre 16 godina

Imam citroen c5 2.0 HDI 110 konja. To je jako dobar motor ali je jako osetljiv kada je u pitanju lose gorivo. Ja iskljucivo uzimam gorivo na luk oilu i molu iz razloga sto kada uzmem na bilo kojoj drugoj pumpi auto radi kao traktor, slabo vuce i jako je bucan. Kada je dobro gorivo motor se u leru ne cuje... Svaki citroenov model ima problem sa elektronikom tako da to ne bi trebalo da brine vlasnike citroena koji misle da je samo njihov ljubimac u problemu. To su jako dobri automobili imaju dusu u odnosu na ostale a ergonomija im je bolje resena nego u bilo kom nemackom automobilu!!!
Imao sam xsaru 1.9D u odnosu na C5 to je bolje uradjen automobil i limarijski i po pitanju zavrsne obrade u unutrasnjosti ali mu je motor jako trom...HDI 2.0 je neuporedivo brzi i startniji i ako je ugradjen u c5 koji je od xsare tezi bar 400 kg.
VODITE RACUNA O GORIVU !!!!

Mirko

pre 10 godina

Imam Xsaru 2002 godiste. 2.0 hdi 80 kw. za 3,5 godina koliko je imam preso sam 70000km. radio sam samo redovne servise. medjutim oslabele su mi baterije na kljucu tako da moram mehamicki da otkljucavam. u servisima izbegavaju da zamene bateriju da ne bi izgubio kod. iz unutrasnjosti sam i nemam mogucnosti da odem u neki bolji servis. a auto je nezamenljiv.

reptyl

pre 18 godina

a sta bi ste rekli za Xantiu? elektronska dizna za HDi varijantu kosta oko 400e, a svakako ima ih cetri, a nas euro dizel se samo zove tako i nije ni blizu evropskom i vrlo brzo unisti motor je ima veci procenat sumpora nego sto je dozvoljeno.

Puky

pre 18 godina

Tjah...prikazaste Xaru i preskociste SaXo. c c c
No, Citroen SaXo je zadivljujuce skroz OK i za predjenih 87000 km. Samo redovni servis i gorivo. :D
Ima dosta zvanicnih servisa u SCG (www.citroen.co.yu) i nisu skupi kao sto neki misle.

Ada

pre 17 godina

Moze li neko da mi kaze gde bih mogla da pronadjem soversajbnu,vrata,tj.limariju za Xsaru 2003 god.sa 5 vrata.Hvala puno!Ako mi pomognete pre cu sesti u auto i samim tim poslati neki ,verovatno pozitivan komentar.

vlada

pre 16 godina

u xsaru se ugradjuju dve verzije hdi motora,od 90ks i od 110ks,razlika je u drugacijoj konstrukciji turbo punjaca. hdi od 110ks je dizel za koga je uvreda kada se kaze da ide kao benzinac-on ide bolje od benzinca! na svaki pritisak papucice gasa odgovara silovitim ubrzanjima,a uz to jedini zvuk koji dopire iz motornog prostora u toku voznje je "pevanje" turbo kompresora. ubrzanja su neverovatna,auto prosto leti! mozda zbog relativno male mase vozila,a mozda i zbog obrtnog momenta od skoro 300nm. u svakom slucaju,motor je za svaku preporuku,za dve godine kod mene nikakav kvar nije bio,pouzdanos je besprekorna.

aleksandar

pre 16 godina

Evo ovako:vozim xsaru 1.6 sa full opremom(exclusive).Ovaj citroen je po evropskim statistikama pouzdan auto,sto sam i iz svog iskustva zakljucio.Za novac od 6500 jevreja imate i corsu C,punto,clio, ali su to mali autici sa slabijim performansama i daleko su neudobniji od xsare.Glavna prednost ovog citroena je izuzetno udobna voznja,prostor i veoma kvalitetna plastika,koja ne skripi kao kod gore pomenutih auta iz b segmenta.Iz licnog iskvustva vam mogu reci i da je daleko udobniji auto i od opel astre,a kada se poredi sa cenovno slicnim citroenom c3, onda je sva prednost na strani xsare.Naravno srbi vise kupuju c3(koji je daleko nepouzdaniji auto)ili male autice(punto,corsa c,renault clio) sto je direktna posledica neinformisanosti.automobil se,umom slucaju,a i kod mog druga koji vozi xsaru 2.0 hdi, pokazao izuzetno izdrzljiv i pouzdan.Dakle,xsara je po meni jedna od najboljih kupovina auta u nizoj srednjoj klasi.Pozdrav iz Leskovca.

aca

pre 15 godina

delovi za ovaj auto su vrlo jeftini,da ne kazem bagatelni. sve sto se tice vesanja je dugotrajno i izdrzljivo. tvoja xsara je verovatno bela i sa troja vrata,odnosno bila je van,pa je usled ogromne kilometraze poceo da popusta zadnji trap. imam pezo 307 '05.godiste,van,koji je za samo godinu i po dana u sluzbi dostavnog vozila prevalio neverovatnih 180000km.i pored tog,u fantasticnom je stanju.uzeo sam ga sa servisnom knjigom,pa znam sve o vozilu. ne bi me cudilo da vanovi sa 4-5 godina starosti predju i preko pola miliona. a kod nas na svakom autu stoji kilometraza od 80000km.zato,pazite kad uzimate takva kola. kod nas je
svaki beli auto sa troja vrata omrazen,ali ne zbog boje,vec ljudi izbegavaju firmina vozila i prevare preprodavaca.

Velja HDI

pre 15 godina

Pazarih 1.4 HDI 2004. Beli kup, korišćen kao van, uvezen iz francuske, prešao 126k. Uradio mali servis i zamenio paknove 12k dinara. Auto je prilično širok i nizak, što u kombinaciji sa fabričkim 195/55/15 daje izuzetnu upravljivost i stabilnost. Sa Pirelijevim gumama probao do 155km/h gde aerodinamičnost dolazi do izražaja...gume su bučnije od motora i otpora vazduha, ali na neravninama prenose prilično tvrd auditivni efekat. Sedišta odlično profilisana sa kvalitetnim meblom. Ne igrati se sa delovima, najjeftiniji su u vitro grupu jer ih oni i uvoze, a ruke po želji. Kod kupovine obratiti pažnju da li su zadnji točkovi odpozadi paralelni, na leru izduvni bi trebalo da su bezbojni - nevidljivi, turbina se ne čuje u kabini i nema turbo rupu, proverite da li je zaštita bloka na mestu ili oštečena. Zamerke; Suviše nisko postavljena kontakt brava...na auto putu u prvoj vožnji kolenom sam slučajno vratio ključ u kontakt položaj i isprepadao se jer je ,,auto izgubio struju,, ( ako te ne bude zezala elektronika ...navozačeš se citroena). Zadnja šoferka izuzetno plitka u retrovizoru i zadnji stubovi preširoki (cena dinamičnog izgleda kupea) Ako ne dobijete rezervni ključ, novi je oko 7k dinara bez daljinca.

...Macanski auto ....uporedite dizajn sa Meganom (hteo reno da namesti nisan frizuru)

Milos

pre 15 godina

Uradjen veeeliki servis za Xaru 2003 1600 16v - Cijena 28848.00 din. Zamenjeni: SVI filteri(uljni, vazdusni,ulja i goriva, polenski), vodena pumpa, kajsevi i spaner, zamenjeno ulje-sintetika Qvarc 5v40(racunar pokazuje da je sledece menjanje za 20000), antifriz, proveren nivo ulja u menjacu. Servis zapocet u 9:00 trajao do 16h.

deki

pre 14 godina

vozim xsaru 1.4 benzinca 2001g. godinu dana .odlican porodicni automobil mala potrosnja na otvorenom dok u gradu prelazi 9 litara . udoban sa svom dodatnom opremom , dobra izolacija .motor u gradu nije problem ali preteci sleper u grdelickoj klisuri vec predstavlja problem . sve ostalo dobro podnosi auto put 120 130 kmh. ugradio sam i plin tako da pod opterecenjem pri brzini od 120 i ukljucenom klimom trosi 8 lit.plina. sve u svemu dobar auto ali sa ovim motorom neracunajte na neka rizicna preticanja jer ni u vecim obrtajima nevuce

peugeot expert

pre 9 godina

Grešite što kažete da treba izbegavati 1.9D motor. Za naše uslove priča je drugačija. Tačno je da bučan i lenj ali ti motori su vrlo pouzdani i prelaze jako mnogo. Varijanta sa bosch pumpom je pravi pogodak, mada je retkost. HDI jesu bolji u ekonomičnosti, performansama, prefinjenosti ali ne prelaze toliko i cene popravki su višestruko veće nego na 1.9d (turbina, dizne, itd). Ipak su to automobili od 10 i više godina.
Jedini potencijalni problem je što je većina Citroena i Pežoa sa 1.9 bila za komercijalnu upotrebu. Jasno je i zašto. Serviser u Pežo servisu u Francuskoj reče da su predviđeni da prelaze 400.000km.
Kao komercijalni znači da su verovatno prešli već dosta, ali su bili i redovno servisirani u ovlašćenim servisima...

Kale

pre 18 godina

Vozim Xsaru godinu dana staru 1.6, benzinac, 110 KS, nemam ni jedne reci zamerke.Potrosnaj u gradu, pogotovo na kratkim realcijama je 10litara min. Kompjuter koji vam pokazuje trenutnu potrosnju goriva je super, jer cesto shvatim da vozim 170 km, tek kad pokaze potrosnju od 14 litara! Kolika je njena trenitna cena na trzistu, ako neko zna, cisto da vidim gde sam?

Profi

pre 18 godina

Vozim xsaru 1.6i iz 1998. Nemam zamerki,solidan auto, udoban i racionalan, brz.Ali imam zamerke na nase gorivo koje je kastrofa pa se desava da se upali K-lampa.Pre xsare sam vozio Mercedes, naravno, ima razlike. Ali bi xsara preporucio svakom ko se premislja izmedju Opel astre, bilo kog fiat-a, i naravno Renault-a Megana, koji je u istoj klasi samo su delovi duplo skuplji.

brana

pre 17 godina

Poz svima. Ja vozim xsaru 1.6 benzinca, 2001, moj otac c5 2.0 benzinca, 2002., Oba kupili polovna, oba perfektno rade. Menjali ulje i sipali gorivo. I gume, naravno. Ko voli da se normalno vozi, a ne treba mu auto da ga svi primete (mada u c5 te i primete :) ), samo nek uzme citroena, prijatno ce se iznenaditi. Deluje kao reklama, ali stvarno mi to nije na kraj pameti. Za te pare bolje ne moze da se kupi. A i ne treba.

dzaver

pre 17 godina

Zna li neko cene nekih delova za Xsaru 1,4 1998god. kao na primer :svetlosne grupe, blatobran prednji,Diskovi,plocice,kocioni cilindar,sofersajbna,ugradnja plina koliko staje,...ovakve podatke nisam nasao nigde jos a desava se cesto da i to spada u troskove kao i to da ne zaboravimo pneumatike i opruge ,amortizere,zglobove i ramena...Unapred Hvala.Dzaver.

Daniel Jesic

pre 16 godina

Kupio sam Xsaru 1.4hdi i ne mogu jos nista da kazem konkretno jer je vozim tek 15 dana ali sam odusevljen na prvi pogled.Auto je star tri godine i udoban je a posto sam imao prilike da se vozim u mercedesima i starijim i novijim tipovima ne mogu da kezem koji je udobniji.

Daniel

pre 16 godina

Sitroen Xsara 1.4Hdi ima 50kw odnosno 70ks.Polovni delovi se mogu naci u cacku na putu ka kragujevcu.Novi delovi imaju da se nadju u bg(potrzit adresu na internetu) A servis ima i u Cacku i u Mladenovcu.Jos neke informacije???

daniel

pre 16 godina

kada das kontakt u automobilu znaci kada ubacis kljuc u brawu i das kontakt ti vidis sve indikatore i grejac za motor i abs i sve ostalo tipa acr i sl...radio moze da neradi zbog antene ili je u prekidu zica jer je mozda neko pokusao da iscupa isto...sto se tice brave verovatno je se pokvarila a zbog cega ...pa verovatno je dozivela mehanicke udare ili tako nesto ali to se veoma retko kvari i svi ovi kvarovi nisu uobicajeni tako da bez brige Majo..,automobil koji imas je sjajan...i nikako kod majstora....STROGO U OVLASCENI SERVIS!!!!! pozdrav

maja

pre 16 godina

za danijela.Indikator grejaca motora se uopste ne pali, u servisu kazu da ce se3 upaliti na temperaturi manjoj od o c. Radio cd je popravjen, ali nikako ne mogu da aktiviram RDS, kako ga aktivirati? takodje kada se oduzme gas u toku voznje, cuje se neko zvizdanje, da li je to normalna pojava? pozdrav

aca

pre 15 godina

xsara je fantastican i veoma kvalitetan auto! ja mislim da samo nekoliko automobila ima pocinkovanu limariju,a xsara je je jedan od njih.

milan

pre 15 godina

aco hvala na komentaru, xara je bela karavan 2002 godiste kupio sam je pre dve godine i na satu je bilo 127000km nisam imao nikakvih problema do sada a presao sam 50000 km. Dali imas jos nekakvi komentara na ovaj automobil.

Andrej

pre 15 godina

Kupio sam Xsaru karavan 1.6 16V pre tri nedelje i mogu da vam kažem da je auto super. Pre toga sam vozio Nemce Golfa I 85, Vektru I 90, Ibizu 2002., i mogu da vam kažem da sam ŽIVEO U ZABLUDI!!! Ovaj auto plovi, nema zvučnih udara po bubnim opnama kad naletiš na neravninu kao kod Švaba. Odmah mi se vratila slika iz detinjstva kada je moj deda vozio Pežo 204..... pa do Crikvenice preko Ličkih planina, eh, to je bilo vreme!!!

Milos

pre 15 godina

...i odem, konacno, juce u Citrona servis sa svojom Leeepom Xarom 2003 metalik trula TRESNJA benz. 1600 16v 110ks i platim dijagnostiku (2000din.)i saznam sledece: Neko (sta mislite ko) je prckao po kompjuteru pa ne mozes da ocitas pravu kilometrazu (a kupih je na Ofenbah table sa predjenih-96777 km)- sve ostalo(vesanje, limarija,auspuh,gume,enterijer) je u izvrsnom stanju! Za oko 2400km bi trebalo odraditi veliki servis-spaner,kajsh,ulje i filt. ulja, to ce biti 320e. A takodje sam saznao i jednu NEVEROVATNU informaciju - Imam Blindirana prednja vrata!!! A kad vidim i da imam 3 rupe za upaljac - postane mi jasno da ga je vozila neka tamo murja...Takodje je uskoro potrebna zamena dihtunga menjaca (oko 150e.) i sve u svemu - To sam i ocekivao! Veoma sam zadovoljan automobilom i preporucujem ga - VEEEOMA! Ali preporuka za kupovinu je sledeca: SAMO na strane table, platite nekoj shlep sluzbi da ga odveze do servisa na DIJAGNOSTIKU a onada - OBARAJTE CENU! Toliko je prosto! Ja sam je pazario za 5900e.A Moglo je i bar 300e. manje! Caos! P.S. Potrosnja na otvorenom je ispod 7 lit. sa ukljucenom klimom i bez razmisljanja o papucici gasa....

DONZ

pre 15 godina

Kupih Xsaru ´98 1.9TD (nije hdi) ima sve od opreme auto je fenomenalan u svakom smislu! ubrzanje,udobnost,potrosnja i jos ide na D2! a ja hteo da kupim Bravo...tek sad vidim da je ovo za klasu bolji i kvalitetniji auto,svakom ga preporucujem!

nikola

pre 15 godina

izvinite, samo da pitam, sta mislite dali je bolji fiat stilo ili citroen xsara? u komentarima je xsara bolja a po karakteristikama je bolji stilo, pa sad neznam. zanima me i vase misljenje. hvala unapred.

MISA

pre 14 godina

Pozdrav svima, skoro sam kupio Xsaru 2.0 vts, sa sekvencijalnim plinom, poseduje originalnu servisnu knjizicu i u izuzetnom je stanju.Ima li neko iskustva sa ovim modelom? Hvala unapred.

Mladen

pre 14 godina

Xsara karavan 2001 2.0HDI 90KS exclusive kupljena na 230.000km, predjeno 20.000km.
Auto od 4.37m ima prtljaznik od 517litara uz jako dobar konfor u kabini. Dvoumio se da kupim Stila 1.9JTD karavana, ali kada sam seo u njega osecaj je kao da sedite na klupi u parku, uz to Stilo je nekih 20cm duzi a posto mi je ovo prvi karavan plasio sam se malo i snalazenja sa dugim autom. Sve u svemu auto je ekstra. Registracija je 19.000, trosi oko 5.5litara. Kupite ga.

pegavi

pre 13 godina

Posedujem XARU 2.0 HDI karavan iz '02. god., vec godinu i po , isad mi se javio problem . Pri kisovitom vremenu i kad prodjem kroz baru i pri tom sapljusnem auto vodom odozdo, motor mi izgubi snagu , nece da vuce, obrtaje sporo podize samo do 2700nim-1 , i to je sve . U 5 brzini nemogu brze od 70 k/cas , mala uzbrdica mora u nizu brzinu , i sve u svemu , auto nece da ide . To traje neko vreme ili ako stanem i ugasim ga , posle jedno pola sata se sve vrati na normalu. Ako nastavim da vozim , i nenadjem baru , sve se vraca na normalu samo od sebe u ne uvek istom vremenu . Nekad za 10min., nekad za 45nim. , nikad isto . Jedanput mi se upalila lampica , tako zvana " cek point" i tad je u kompjuteru registrovan kvar : EGR ventila , papucice gasa i strujnog udara akumulatora od 5000 V . Posale gasenja pomenute lanpice , sve je bilo normalno.
Zamolio bih forumase , ako neko ima neka saznanja o ovom mom problemu i kako da ga resim , da mi se javi . Bicu Vam zahvalan . Poz.

Drakče

pre 11 godina

Pozdrav smima. Pre 2 meseca sam kupio Xsaru 2001god. 1.6, 16v, exkluziv, benzinac. Odmah promenio sve filtere i ulje uskoro bi trebao i zupčasti i sve što uz to ide pošto ne znam kada je menjan... Prešao oko 4000 km Za sada sam prezadovoljan i ja a i oni koji su se u njemu vozili potrošnja od 6,5-9 l/100km, udoban, puno opreme za to godište itd A evo i par piatnja za one koji je duže voze i oni koji imaju veće znanje od mene: Imali li ESP? Dali sapiti bezolovni premium bmb 95 ili bezolovni evropremium bmp 95? Zbog visoke cene benzina planiram da ugradim TNG pa me interesuju iskustva onih koji ga imaju na ovom autu, koji uređaj itd. Danas nakon sipanje 10l goriva žuta lampica se nije ugasila a poakazivac nivo i dalje stoji gde je bio, dali je zaglavio plovak ili je nešto drugo u pitanju i šta da mu radim? Pošto dolazi zima i planiram da mu stavim 4 zimske gume koje gume preporučujete i smeju li Wintera 185/65 R15 pošto sam njih našao povoljno? Baš sam odužio ali da pitam, koji antifriz koristite pošto imam 4l zelenog 100% Viskofriz na bazi Etilen-glikola, pošto neko kaže mora crveni, neko kaže ne sme crveni.

Milos

pre 11 godina

Plovak ti dobro radi ali fabricki nije predvidjeno da prestane da radi iako vozis na plin, mozes sipati i pun rezervoar a kazaljka ce i dalje padati. Elem, ima da se kupi za Xsaru elektronika oko 1300 dinara koja vara plovak(kako da kazem)ali opet, zasto trositi novac? JUCE htedoh da sam promenim ulje. Za filter Vam je potrebna gedora 29, prvo skinuti poklopac izduvne grane zbog vadjenja filtera. Elem, ispustio sam staro ulje odvrnuvsi sraf kartera. Kada sam hteo da ga vratim-vidim, navoj na karteru oblajznuo(sva sreca pa je trunje ostalo na srafu. Mozete uraditi dve stvari u ovakvom slucaju. 1> Ako vam sraf koliko toliko hvata, dobro ocistiti rupu na karteru kao i sam sraf-obilno namazati crvenim silikonom za visoke temperature sraf kao i sajbnu sa obe strane. Zavrnite rukom koliko mozete, onda malo i kljuchem ali pazite da ne "preskoci".Ostavite minimum 3 sata da se sushi. Kada se silikon osushi-sipajte za pocetak 1 litar, sacekajte nekoliko minuta i proverite da li mozda kaplje,vlazi. Ako kaplje-kod majstora da vam napravi novi navoj na karteru(mora da se skida kompresor klime kao i sam karter to vam je sa rukama i novim navojem oko 5000 din, mozete proci i bolje ali karter mora da se kod pravljenja novih navoja skine zato sto ce prljavstina nastala od novog navoja svakako da zavrsi u karteru.Naravno i novi sraf koji ce sada verovatno umesto starog biti pola cola(stari navoj je 3/8 cola). To je odprilike to. Kod mene je upalila jeftina kombinacija br 1.