Utorak, 25.02.2020.

15:00

Francuzi ponovo imaju luksuznu limuzinu u Evropi VIDEO/FOTO

Izvor: B92

Francuzi ponovo imaju luksuznu limuzinu u Evropi VIDEO/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

prgudčić 13ti

pre 4 godine

XiDe, 26. februar 2020 14:24
Senator moze samo biti pandan Mercedesu W123 i BMW seriji 5 (E28) a nikako S Klassi...
To sto ti mislis je Admiral i Diplomat sa V8 Motorima...ali to je iz nekog drugog vremena, davno beše

Seven

pre 4 godine

Sve su to igračke.Nemci su toliki odskočili od drugih da im dugo niko neće moći prići,niti im je orišao..Džaba udruživanja grupacija,džaba sve.Jaz nastaje sve veći.

Kime

pre 4 godine

Od kada su napravili novu DS liniju,manje vise mi se dosta toga svidjalo, u enterijeru i dizajnu naročito,ti detalji...ali ovo....kanta, nasminkana kanta koja je iz aviona pezo 508. jako sam razocaran!

posmatrač

pre 4 godine

@srbin
Čiji su koalicioni partneri bili ti tvoji Japanci, pa upravo od tih SS i takođe su se bavili pljačkom svega što su osvojili.

kimi R

pre 4 godine

@kako da ne
Znaš kako se kaže, a to važi za još neke sledbenike određenih proizvođača na izdisaju"bilo nekad, sad se samo pripoveda"

nick

pre 4 godine

@kako da ne
Kad je baba bila djevojka, tada je i ona skakala preko plota, a sad nemere ni ravnim putem ici.
Postujem ja sve ostalo ali kupujem i vozim nemce, nisu oni najbolji oduvek ali su najbolji zanavek :)
Inace francuzi ce jos malo da buranijaju dok ih ne kupe kinezi sve u kompletu za sitnu sicu.Inace kada bi se nemcima dopustilo da u punom kapacitetu razvijaju sta mogu, pa svo drugi bi mogli jedino i da pricaju kako su imali svijetle primjere u svojoj casnoj i svijetloj proslosti.
p.s
Saim se sa "j".

kako da ne

pre 4 godine

@nick
O kom Bmw i Audi ti pricas i njihovoj tradiciji skupih limuzina vec 50 godina? Kada je Francuz tj Citroen pravio limuzine i trkao se sa Mercedesom, Bmw je pravio Bmw Isseta, a Audi je imao kopiju Jette kao jedini model. Audi krece u neki jak tempo 90-tih, Bmw ranije, ali prvo sa sportskim limuzinama. Kada je Citroen izmislio hidrauliku, Rolls Royce je kopirao pa zatim i Mercedes. Pa prvi kocioni diskovi u serijskoj produkciji, hidro servo volan, pa pre toga prvi auto sa prednjom vucom isto Citroen model traction avant. Kakav je Citroen nekada bio, vi ni ne znate. Najgore sto nije pao na ove grane zbog stranaca vec direktno od ruke Pežoa koji je zeleo da bude iznad Citroena i tako ga godinama unazadjuje jos od kada su pazarili Citroen. Procitajte malo kada ne znate o Citroenima DS, GS, CX, SM...SM ne bio prvi GT auto sa prednjom vučom, obilje luksuza, vrhunska dinamika, udobnost, kada je Citroen to pravio Audi je imao rekoh kopiju Jette sa 4 prstena na haubi.

nick

pre 4 godine

@Srbin
Volvo?
Mislis na skandinavsko-azisku igrariju, koja pokusava nesto sa dizajnom i satro bezbednoscu.
Buranija.
Da budu najbolji sto mogu ni za 30 godina nece prici germanima.
p.s
Ne uzimaj u usta rezim koji je unazadio ceo svet, da bi unizio najbolje inzenjere danasnjice.

sledeći auto opet Ford.I samo novo.

pre 4 godine

Fiesta Aston Martin 100k juče okrenula. Kupljen nov, čuvan. Ni jedan jedini kvar, ali ni sijalica,ni osigurač!

Jeste doduše Nemac pravio ali smarate s tim nemačkim markama. Danas svi prave dobre automobile pa i Francuzi, ali nemački su većinom dosadnog dizajna i to me odbija.

Ivan NG

pre 4 godine

Cija je auto industrija nakon pocetka 2000tih i avangardnih dizajna svela linije i pocela da lici na konkurenciju? Neko je ovde od srpskih mufljuza izjavio da je vw iskopirao talismana, pa izbacio passat b7, a on izasao par godina pre talismana, ali nema veze bitno je da se hejtuju nemci, za koje se nema lova ni za polovne, zlatno doba vrele usne.

max

pre 4 godine

@Shkot Takodje i ja vozim C5 i želeo sam kao onaj prototip od pre nekoliko godina za ds9 al daleko od toga da je i ovaj ružan samo mi jako smeta prednji deo al videćemo ga sad u Ženevi uživo možda je lepši a unutrašnjost 100 god ispred Nemaca

Ivan NG

pre 4 godine

Na nasim ulicama mozete videti najvise kojih automobila, tacnije iz koje drzave? Francuske dabome. Od 206 sa pokrivljenim tockovima, raspalim torzijama, 206+, 306, 307, 308, 406, 407, po neki 508, megani, lagune, senici, c1, c3, c4, i po neki poslednji mohikanci velsatis i c6. Zasto? Jeftini su, a uzevsi u obzir mentalitet naseg naroda, u rangu ovce, kojoj treba coban, odmah se pregrupisava u svoj tor, otud gomila minuseva na kritike francuza i nicim izazvan izliv besa i mrznje ka nemackim brendovima, jer su dosta skuplji, a srpski mufljuzi za njih nemaju love, nakon vucicevog zlatnog doba i polovan nemac je preskup, zato su im francuzi keva. Cuj njega c5 avangarda, bas si ti avangarda, sta ima taj auto 5 tocka? Lupate gluposti sve videh nakupovaste se i prethodnog DS5, sve sami ljubitelji francuskih auta fali francuza iz sedista svog megana s 50 kubika francuskog prdeza u njemu.

Srbin

pre 4 godine

@Nick
Nik,zaplenili ste kao da ste Hićin potomak! Čoveče Volvo je pojam za te vaše SS divizije, takodje i Lexus, Infiniti ili Masserati. Kad su vasi ljubimci u II sv ratu okupirali Francusku najpre su opljačkali razvojne centre Pežoa, Sitroena i Simke. Gzavije Reno ih je dočekao sa šampanjcem pošto je bio vatreni nacionalista i Petenov finansijer. Samo vi vozite "auta" iz Nemačke i "ljubite" žene iz najgorih budžaka. Zbog vas tako bistrih Srbija je krcata "atomskom fizičarima" i prva u Evropi-od pozadi, naravno.

Alex

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Rečeno hiljadu puta, ne mrzi me i 1001.put: Kvalitet vozila se ogleda kroz listu POUZDANOSTI a tu su japaneri broj 1 u svetu. Lista prodaje oslikava uspeh marketinga i to je sve.

zikapn

pre 4 godine

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.
(ja, 26. februar 2020 15:20)

Jos kad bi znao od cega sve zavisi globalna prodaja ne bi tako pricao?!
Jel si mozda upoznat kako se danas kupuju novi automobili i ko ih kupuje?!
Mislis sednes ti sa svog kuma odete u salon i kupite ganz nov auto!? E pa nije, prike moj, broj prodatih novih automobila od strane fizickih lica je zanemarljiv u odnosu na pravna lica, a tu u prvi mah se pita sve ostalo samo ne koj je auto bolji. E kad ga firmasi izakaju dokle moze onda nasi lesinari idu na groblja i dovoze leseve. E tako se zida broj prodatih automobila u svetu a ne kupnjom onog koj je stvarno bolji.

Shkot

pre 4 godine

Eto, ja sam jutros zakasnio na posao, iako sam krenuo na vreme. Put je bio prepun pokvarenih francuskih automobila, da sam se jedva provukao između njih.
Šalu na stranu. Ja sam, kao veliki ljubimac Citroena, razočaran kad pomislim na prototip DS 9 od prije nekoliko godina. Nadam se da sljedeća C5-ica nije kopija kineske C6.
I da ja sam u zadnjih 14 godina imao tri C5 i prešao preko 450 000 km, bez ijednog kvara.

ja

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Radovan

pre 4 godine

Glavna ideja bezbednosti kod auta sa prednjim pogonom, gde se motor i kompletna transmisija smeštaju poprečno na smer kretanja, je da prilikom čeonog sudara, sva ta mehanika bude gurana ispod poda auta uz obilato trošenje kinetičke energije auta koji vas je udario čeono, pa se udar amortizuje delimično.
Sadašnje šasije sa prednjom vučom, zadržale su oblik poda od zadnje vuče u vidu tunela između vozača i suvozača, kao kutijasto ojačanje limenog korita odnosno poda, omogućavajući podu da izdrži guranje motora i transmisije ispod poda, a sa zadatkom da sve to ne uđe u putnički prostor.

Kod zadnje vuče gde su motor i menjač uzdužno postavljeni, pored sve umešnosti inženjera u projektovanju i konstruisanju poda, motor i menjač prilikom sudara ipak prodiru u putnički prostor.
Pa šta onda mislite o firmi koja hvali svoja vozila "sa fantastičnim osećajem u vožnji", a zadnja je prešla na prednju vuču?

Takozvana "prirodna koža" koja se danas ugrađuje u aute niže cene kao što su "premium", najčešće se pravi od mikrofibera koji je sastavljen od poliestera i poliamida, materijali iz snova za sve namene. Od njih se pravi ona sjajna i glatka hladna koža za sedišta.
Prava koža je basnoslovno skupa da bi se ugrađivala u aute, jer treba dosta rada i materijala, pa se upotrebljava u skupocenim autima tipa FERRARI,LAMBO, itd.

XiDe

pre 4 godine

(Bane, 26. februar 2020 09:33)

Ovakvi likovi su najjaci :) Pricaj to ovoj danasnoj deci posto ne znaju ;)Sentaor je druze pandan Mercedosovoj S-Klasi ajd sad napravi krug po gradu i nnadji nneki Senator pa pogledaj kako izgleda pa ga Uporedi sa nekom S-Klasom tog godista ili nadji neki BMW E32 koji je za oba Avion
Uzmi nekog pezoa iz 80tih pa ga uporedi sa nekom Meckom iz te generacije!Inace jos jedna stvar koji ljudi (narocito ovi sto kupuju francuze ne kapiraju) Kod Nemaca se sve placa posebno pa tako si recimo kocku mogao da kupis sa opremom kao u stojadina a mogo si da je kupis i celoj u kozi samo je kinta u pitanju :)Inace ta ista kocka je bila u to vreme donja klasa BMW-a 80-90% po bisvoj jugi su bili 316i 318i po neki 320i i veoma retki 323i i 325i M3 Kocka je tada bio egzotika ;)taj Mercedes 123 koji ti spominjes ces i dalje da vidis po ulicama kao i Kocku ili recimo Golf1 ili Golf2 daj da vidimo koliko tih tvojih vrhusnki komfornih masinna jos ima po ulicama?

Hromi Daba

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.
(mungos, 26. februar 2020 12:50)

Vozio opela davne 98', suzu. Kad si ti vozio nemca? Imaš dva pežoa i to jednog 15 godina starog? Sedi u Mercedesa ili Audija...u klasi tih "renoa" "pežoa"... sa ovim francuzom na slici poredi se Maybach i A8..pa ti uporedi, ako budes imao prilike...

ko-ometator

pre 4 godine

Imao covek ds5, sjajan auto prelep unutra, oprema vrhunska. Otisao menjac. Automatik. Pitajte vaseg majstora koliko to kosta da ne bude da vas ja lazem. Sva kola imaju mane ja najvise volim audi ali vozio sam i japance i ford i gm grupaciju u srbiji je bitno jako da se ne zaletite na izgled kad kupujete. A sa ovakvim modelima je to bas lako. Ja bi ga uzeo bez razmisljanja, ali budzet mi ne dozvoljava da ne razmisljam kad uzimam kola.

mungos

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.

zikapn

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!

Dejan Cvejić

pre 4 godine

Vozio cx Atinu 10godina sada xm desetu godinu. Ako niste vozili velike Citroen trebalo bi samo da čitate . Da komentarišete ne

Kobaja Grande

pre 4 godine

114 komentara and still counting...
Ocito je da se radi o kontroverznom modelu, cim se emocije toliko bude.
Svaka cast, PSA je uspeo da uzburka javnost.

miša

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (insajder, 26. februar 2020 09:12)

Za ovo si dobio, u trenutku dok ovo pišem, 15 pluseva i SAMO dva minusa.

Razumem da neko napiše nešto ovako, tastatura trpi sve, ali da nisi jedini.... Au.

Pritom si tako siguran u sebe, pa mu još dodade i "e moj..."

Zemljo, otvori se.

Veliki brat

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
(insajder, 26. februar 2020 09:12)

Ne znam za S klasu, ali čovek je tužio Mercedes zbog veštačke kože u E klasi i dobio ih na sudu, jer je alergičan na veštačku kožu, a on platio doplatu za "kožna" sedišta i navodno su ga ubedili da je 100% prirodna koža, a ono u stvari SKAJ (kako ga mi zovemo, bez obzira na kvalitet, dok se kod nas npr. za nameštaj već koristi naziv "eko koža").

Dakle, koliko god izgledala prirodno, može čak i da bude skuplja u proizvodnji od prirodne, ne može po nekim stvarima da se poredi sa prirodnom kožom - eto, postoje i ljudi koji su alergični na veštačku kožu, počnu da se preterano znoje i sl.

roman

pre 4 godine

biti bogat zdrav i neprimetan je prava stvar...pored ovakvog auta nikad nemca kupio ne bih pa taman da traje dve godine...posle te dve bih ponovo kupio isti ... pa opet...

nick

pre 4 godine

Nikad ali nikad nece bilo ko sem nemaca moci da napravi prestizniji auto u segmentu od 50k pa na vise.Oni taj posao rade 100god u istom maniru.
Mogu drugi da naprave kvalitetnije, tehnoloski da imaju neku mogucnost (i to samo za momemenat vise), ali da sada bilo kome se stavi 50k eura na sto i da bira, samo bi se kupilo nesto iz M.A.B divizije.
Za te novce i preko toga se iskljucivo kupuje zarad prestiza i vrhunskog dozivljaja.
Ko hoce da se vozi u krstarici za manje neka kupu Superb.
Kakva PS diviza , Renoi, Fiati i ostalo.
M.A.B divizijim mogu da prikljucim i Porshe i Maserati i to je tacka.
Sramota da za bilo kakakv DS ili Lexus das vise od 30k.
Kao i Seiko koga nosim i imam nikada nece biti prestizniji sat od Rolexa.
Kada su velike pare u pitanju gadja se i prestiz, kakve performanse i bakraci, sve je to vec svako dostigao i moze (Reno je u Formuli i Reno moze da napravi slicno Ferariju i za ulicu), ali niko na planeti nece za Renoa dati 300k eura da bi kvazi imitirao Ferari, pa sve i da leti i trosi vazduh i da oplodjava cvece.
p.s
Po pitanju DS-a pristojna prica za konkurenciju sa Wagenom za do 35k, i ni dinar vise.

Bane

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020 05:30)

I Rusi lete u svemir pa ne znaju da naprave auto.

Bane

pre 4 godine

Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.
(kako da ne, 25. februar 2020 23:42)

Praktično, koji god da uzmeš Nemac pre 85-te je realno krš u smislu nekakvog komfora, udobnosti, zvučne izolacije. Kada se setim BMW trojke kockice sa tapacirungom na vratima kao kod Stojadina, Mercedesa 123 sa feder sedištima od skaja i 0 voznim osobinama, ta Audi 100 kockica. A tek VW na šta je ličio, svi se tresli i radili ko traktori.
Matere mi moje ako Opel u to vreme još nije bio i najbolji Nemac sa svojim Senatorima, Omegama i sl.

Francuzi tada svaki model bio ušuškan kao u dnevnoj sobi, sedišta kao fotelje. Vozio sam se tada u tom CX-u, kao na letećem ćilimu. Mada, meni su Francuzi i danas po pitanju kvaliteta materijala u kabini na visokom nivou, njih više neke druge stvari danas muče.

dk

pre 4 godine

Na osnovu komentara mozemo zakljuciti da nas narod kao u Svajcarskoj vozi auta najvise 4god stara. Nas narod , bez obzira sto nikad nije ni seo ni vozio ni IMAO, zna o tom autu sta se kvari, na kojoj km se sta kvari, od kojih je.materijala napravljen...Kvalitet Nemaca, VW-doba Golfa 5 korozija, problemi sa TSI motorima, sa FSI motorima, sa 2.0tdi motorima, Mercedes korozija, BMW problemi sa lancima i motorima, VW tasteri na svakom modelu se oljuste...Hocemo jos o njihovom kvalitetu????

Paštetaš

pre 4 godine

Loš auto, ne znaju naše sponzoruše za njega, a i sumnjam da bih nekad dobio u kladionici da odem tamo s njim. Škoda i Audijo jedu ovo za doručak. Živi bili, pa videli.

Godeep

pre 4 godine

Francuska lađa!Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije. Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020)
Parkiras ovo pored bilo koje generacije BMW 5 i shvatis koliko pricas besmislice, cuj tehnoloska sila a izmislili sta, amortizer? 20 godina slusamo o common rail kao francuskom izumu a ovamo Nemac iz Alfe Romeo povezao dva i dva jos 1989. Jedino sta su Francuzi izmislili je pobratimljenje sa šlepadzijom.

insajder

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Sticajem okolnosti promenio sam par C3 i C4 u skorije vreme. Nisam imao problema, osim na C3 što se povremeno ukljucivao alarm da abs ne radi. Vidim da ljudi dosta kod nas voze C5, vozili me, ja udobniji auto nikad nisam doziveo. Svidja mi se hrabrost kojom DS nastupa, nadam se da će uspeti. Ionako je sve ostalo konfekcija, osim premijum marki naravno.

roca

pre 4 godine

Jedino u sta sam siguran kod ovog automobila jeste da ce ga Makron prvi imati. Premijum podrazumeva, kvalitet, kontinuitet, i doslednost principima. Zato imate BMW serija 2,3,5 godinama, mercedes serija a, b, c, e. DS kao premium u okviru PSG grupe nastaje '11 '12 godine nisu sastavili ni nekoliko godina sve su pretumbali, ovi sto imaju francuze automobile uvek cete ostati na proseku, koliko god se vi trudili.

Automehaničar

pre 4 godine

Što više Francuza to više posla za nas. Porediti Francuski ne kvalitet sa ozbiljnim proizvođačima je suludo, o tome ne treba diskutovati. Francuski automobili su jeftinij jer su im materijali od kojih su napravljeni daleko jeftinij. Zaprepastili bi se kad bi znali da su ova na oko simpatična sedista napravljena od veštačke kože. Francuz sa ozbiljnijim motorom do 200000km posle toga krecu ogromne stavke u održavanju.

Eldorado

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.

Shomi

pre 4 godine

Miso, 25 prijatelju odakle ti idea da kao ljubitelj (citronea) udobne voznje,kupis 535d?Bmw 535d je snaznna dinamicna sportskta limiuzina. razarac puteva apsolutna supronost u odnosu na Citroen C5 :) Ta dva auta se ne mogu uporediti ni po cemu ni po klasi ni po filizofiji ama bas nista nemaju zajednicko.

Simeon

pre 4 godine

Boris,nije citroen vw pa da prevozi paprike svinje itd.Zna se ko to radi golf 2,pasat itd.Seljaci su vazda vozili vw,dok su citroen ajkulu,citroen sm,citroen cx prestige vozili bogatasi,gospoda ,poznate licnosti i ljudi s ukusom.Samo ne znam po kom osnovu vi s vw mozete da se mjerite s citroenom.

Simeon

pre 4 godine

Ex radex,pasat bolji???jos za klasu???jel se ti drogiras,a jos nesto ovaj ds9 je veca klasa od pasata i da je manja opet je za vas pasat ili golf bog i batina

kako da ne

pre 4 godine

@Pantelija
Moja preporuka ti je da probas C5 sa 3.0 V6 benzicem, sigurno po dinamici u voznji nije poput Bmw 535, cak nisu ni klasa, a uopste i necete lako naci auto koji je za voznju bolji od Bmw (mislim na slobodniju, brzu voznju), ali da je mnogo daleko od Bmw, ne bih se slozio. Imao sam prilike da vozim i Bmw 535 2014 i C5 2011 3.0 V6, full paket oprema. Nov kostao preko oko 55.000 koliko se secam, kvalitet materijala, snaga, dizajn, neverovatan auto. Pritom idealan za srpske ogromne trotoare, podignes i popneš se lagano, spustiš i izadjes iz auta :)
Posto mnogi spominju avangardni dizajn C6 pa i DS5 i kako su ocekivali isto od ovog modela, C6 vam je dizajnerski naslednik CX-a, pogledajte lepo auto, liniju. CX je bio uspesan model, C6 ne. Zasto? Zato sto je vreme C6-ice drukcije. Ljudi nisu toliko zeljni te neke prefinjenosti, ljudi danas kupuju ono sto svako kupuje verujuci da rade pravu stvar. Drugo, C6 je bio jako skup i ne mozete napasti npr Bmw 5 sa vecom cenom, a vi ste Citroen koji u tom momentu nema bas neku paznju kupaca. Audi je primer kako se pravi premijum brend. Oni su ‘80 tih imali onaj model 100, pre toga nista, tj imali ali bilo smesno. Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.

pedja sarkazam

pre 4 godine

sta vozite vi sto kazete da je krš? verovatno nekog nemca sa pocetka 21 veka. Ja razumem da volite nemce, ali niste ni malo realni. Meni se nemci svidjaju, ali nisam veliki fun zbog precenjenosti i cena. kod njih je gotovo sve dodatna oprema i od osnovne verzije koja kosta npr 35000eur bez problema u fulu isti mozete platiti 70 000€. svidjaju mi se nemci sa jacom opremom ali cena im je daleko veca od ostalih, ali mi se i ovaj itekako svidja.

shame boner

pre 4 godine

Ovve godine pustaju novi C5 i već dugo obećavaju radikalniji dizajn za njega. Izguglao sam par slika koje bi mogle biti priblizne konacnom rjesenju (koje nazalost uvijek ima previse kompromisa),ali ako bi i priblizno bio kao na slikama mislim da ce napraviti lom u sedan verziji. Ovaj DS mi se ne svidja toliko, izmjesano je tu svega i svacega za moj ukus,ali boze moj.

oscar

pre 4 godine

Jel moze na plin dide? Jel moze na odlozeno nesto da se kupi. I kakav je za odrzavanje, jel skup mali servis? Ako ima lanac onda necu ni da radim veliki servis. Ili da kupim bajo fau ve, ili Skodu super be?

kako da ne

pre 4 godine

@Citroen
Sta si ocekivao od C1 i najmanjeg gradskog auta koji kosta manje od 10 hiljada. Luksuz Rolls Royce-a, dinamiku u voznji nalik McLaren-u...To je malo gradski auto, jeftin, namenjen da se prevezes u velikom gradu do posla i nazad, da se lakse parkiras. Nije tu bitan luksuz...Mogli ste da kupite malo veci gradski auto poput DS3 i imali bi kožu, lepu plastiku pa i karbon itd...

Igor

pre 4 godine

Nema ni E od elegancije, niti mi se dizajn sviđa. Bukvalno su stavili sve i svuda...Alu lajsne, LED svetla i LEd trake, Touch elemente,...ono kada nemaš originalnu ideju pa preteraš.
Sedite u enterijer bilo kojeg Volvoa sa Inscription paketom, pa uporedite sa ovim šizofrenim dizajnom, shvatićete o čemu pričam.
Jednostavnost u dizajnu je uvek bila vrhunsko dostignuće, to ne može svako, tu su skandinavci majstori.

....

pre 4 godine

(insajder, 25. februar 2020 19:53)

Evo, ja sam pogledao Arteon i 5008. Arteon ima mnogo lepsu liniju, za razliku od 5008. Nisam ljubitelj ni jednog ni drugog, ali to je moje misljenje. Ovaj DS nije los, ali mu je dizajn cudan ( kao i kod 5008).

kako da ne

pre 4 godine

Da naucimo nesto ljude na brzinu. Svi brendovi ili grupacije sada imaju jednu platformu za vise modela, tako stede jer danas je tako, svi samo gledaju profit. Tako imate Q5 na istoj platformi kao Passat ili Skoda SuperB. Ili pak imate A1 koji isto to deli sa Polo. Pa onda A4 koji deli tu platformu sa vecim modelima, sve je to normalno i nije loše tu nista. Vi ste Bentli imali na VW Phaeton-u baziran, platforma, motori itd. To sto ovaj i 508 dele platformu je skroz okej i normalno, to je nova i vrhunska platforma u PSA grupi. Sto se tice auta, vrhunski. Igraju na sigurniju kartu tj nisu se previse zaigrali dizajnom kao sa DS5 koji je dizajnom fantastican i prelep auto, ali DRUKČIJI od svih, a trziste danas kaze da ljudi ne zele nista drukcije, vec ono sto se uklapa u okolinu (pogledati broj Oktavia ili Golfa na ulicama). Ljudi danas biraju ono ‘e ovo cu, cuo sam da je dobro, a i nije ruzan’. Proslo je vreme kada su ljudi kupovali auto zbog nekog šmeka, neke istinske zelje, drukcijeg dizajna, izdvajanje iz mase...Ima takvih i danas, ali su manjina sto je i jos bolje! Kada vi, Srbi moji koji ste imali jugo i zastavu zapljujete na dizajn Francuza, samo se setite ko je napravio jedan od najlepsih automobila IKADA. Francuzi, Citroen i legendarni DS tj u Srb poznata kao ‘ajkula’. Da li ce ovaj auto imati uspeha, videcemo. DS7 im ide bolje nego sto su ocekivali...

duki

pre 4 godine

Obozavam limuzine, ili kako strucniji kazu trozapreminske (!?) limuzine. Nema komfornijeg prevoza. Problem je nakaradna motorizacija koja ne prati izgled auta. Posle se cudite sto superba i passata ima na svakom cosku. Pa kad izgledaju kako izgledaju, cak se i iznenadis pozitivno u nekim situacijama. Ako pravite auta da izgledaju kao da imaju warp pogon onda i dajte warp pogon, a ne neki eco smile pogon koji izbacuje baloncice od sapunice kroz auspuh.

DS Ajkula

pre 4 godine

Moju Lancia Deltu TT menjao bi samo za DS5. Jedini auto koji je lepši od Delte u tom segmentu. Stvar ukusa. Ograđujem se. Meni je na žalost izgled auta na prvom mestu a to mi se uglavnom obije o glavu.

City Slicker

pre 4 godine

Kada se u svoje vreme pojavio na tržištu, Citroen C6 je bio daleko avangardniji i originalniji. Od DS pod-brenda sam ipak očekivao nešto drugačije.

kele®

pre 4 godine

naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Učili su od najboljih, jer MLBevo platformu koristi Audi: a4,a5,a6,a7,a8,q5,q7,q8, e-tron, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne i naravno VW Touareg. Znači od 35.000 do 250.000 evra. Niti jedan za zadnjim pogonom. Baš su lopovi ti Francuzi.

123321

pre 4 godine

Vozio DS4 1.6hdi automatik...Ne mogu da verujem koliko je Citroen napredovao u odnosu na recimo prvi C5, prvi C4... Bukvalno se igrate sa autom, uzivate i vozite dok auto sve sam radi za vas. Iako je citroen , nije mek i nesto udoban, nema savijanja u krivinama zalepljen je za asfalt. Kakav je ovaj model samo mogu da zamisljam.... Los nije sigurno

max

pre 4 godine

A čekao sam da zamenim moj C5 ovim modelom ali nije to to neko je dole napisao da je očekivao malo avangardnije od DS-a isto takodje i ja a najviše što mi smeta je prednja maska liči mi previše na Citroen elyse bezveze iskreno naravno moje mišljenje

Pantelija

pre 4 godine

@Miso
Nisi ti BMW imao ni na posteru. Porediti Citroen i BMW, još kako kažeš 535, je krajnje neozbiljno, pogotovo u segmentu zanimljivosti u vožnji. Taj C5 je udobniji, stvarno je lađa, ali samo u pravolinijskoj vožnji i to mu je jedini plus u odnosu na BMW 535.

комша

pre 4 godine

Pa jos nam uskoro stize i novi C5.

Ala ce da se cesaju nemci.
[(Dezon, 25. februar 2020 16:55)
Стижу и C4 и нова 308ца.

xxo

pre 4 godine

Pogled sa strane ukazuje vezu sa 508 sto nije lose jer 508ica uzivo izgleda fenomenalno. Nije mi jasno kako neko moze za ovaj auto da kaze da je lose, velika limuzina iz Citroena, uz dodatak DS luksuza, godina 2020... Sta ljudi vozite da za ovako nesto kazete da je lose ????

dr peugeot

pre 4 godine

u moru komentara nađu se poznavaoci Peugeot automobila koji tvrde da majstori trljaju ruke i da vas auto ostavi na putu. Poštovani vi koji to tvrdite, vozio sam 307 1,6hdi 109ks imao je 420.000 kada sam ga prodao a kupljen je sa 167.000, a zadnjih pet godina vozim 308 1.6hdi 115ks automatik, uzet sa 116.700 a sada ima 249.300. Za 12 godina koliko sam proveo u ova dva Peugeota, mene ova dva auta nijednom nisu ostavila na putu uprkos nasim putevima i nasem gorivu. Tako da pre nego sto napisete takvu glupost predjite barem upola kao sto sam ja presao sa dva Peugeot automobila. Jednom PSA uvek PSA.

Btw ovaj model DS nece biti popularan kao nemacka trojka toga sam svestan ali da ce uzeti deo kolaca na trzistu u to ne sumnjam. Hrabar potez Francuza, zelim im uspeh.

max

pre 4 godine

Spoljni izgled dobar,mada bih voleo da je jos osobeniji,ali kome je bitno kako izgleda auto kad sedne u njega.Enterijer u najbogatijoj opremi sa braon kožom izgleda savršeno.Ni A6 ni BMW 5,E Klasa ni Lexus nemaju takav enterijer.

Miso

pre 4 godine

Konacno naslednik C5....mada nije me nesto odusevio, C5 iz 2008 je bio mnogo smeliji, avangardniji. Nije mi kasno zasto ljudi pljuju francuze a hvale nemce, ja sam sa Francuzima imao najbolja iskustva, tipa Megane 2005, C5 2008, napravio pola miliona bez da me je ostavio na putu ili da sam imao neki kvar van redovnog odrzavanja. Sada vozim BMW 535 i tek sada ne shvatam po cemu su to Nemci bolji, kvalitetniji u odnosu na ulozen novac sto je jedino pravedno poredjenje. Konkretno za 70.000 koliko vozim BMW imao sam dve ozbiljne intervencije (1500+ €), sada cekam trecu. Osecaj za volanom je nesto drugo, jeste BMW malo vise sportski al mi je hydro C5 bio mnogo zanimljiviji za voznju, udobniji na duze staze, lepsi na neki svoj nacin....ima neku emociju sto svabo nikad nece imati.

zv

pre 4 godine

neki tamo srba sa golfom cuo za platformu pa sad nesto pametuje. ne smeta mu sto audi ima istu platformu sa skodom i seatom platikanerom, ali mu smeta sto ovaj deli platformi sa pezoom 508. smeta im prednja vuca (kod audija im ne smeta), a lepo pise da postoji i pogon na svim tockovima

insajder

pre 4 godine

Uf koja histerija po komentarima,to samo znaci da je psa uradila dobar posao sa ovim modelom.Naravno da ce se 508 porediti sa arteonom,jer i jesu ista klasa.I naravno da svakom iole objektivnom coveku je 508-ica kilometrima lepsa od arteona.Uvek sam postovao ove francuze zbog toga sto imaju hrabrosti da na trziste izbace nesto novo,za razliku od vw koji decenijama pravi jedne te iste automobile uz minimalne dizajnerske promene.Svet se menja,dobre automobile vise ne prave samo Nemci,prihvatite tu cinjenicu.

misko

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

Kako ce ovaj model proci, ne znam, ali zadnja vuca nije uslov uspeha limuzine. Audi A4 i A6 se prave sa prednjom vucom (naravno quattro je odlican, ali je opcija), a do otprilike 2013 je i A8 postojao u varijanti sa prednjom vucom.

realan

pre 4 godine

obozavam francuske aute, ali ovo je kattasttrofa, posle DS3 DS4 DS5 napravitti ovakvu rugobu koja podseca na mesavinu korejanskih i nemackih auta zaista nisam ocekivao. unutra je super, ali spolja zaista nije za evropsko ttrziste

kole

pre 4 godine

Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

(Radovan, 25. februar 2020 16:13)
odakle ti to da su kola za zadnjom vucom nebezbedna kod ceonih udesa i nestabilna u krivinama?!?

kakodane

pre 4 godine

Dobar je i Talisman sto se tice francuskih limuzina ali nije ovako luksuzan. Sitnice kao kod Tesle, kvake izlaze iz vrata, centralni displej sa svim funkcijama...

pera

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

IsNoGood

pre 4 godine

Očekivao sam nešto avangardnije od DS9. Znao sam da je kraj sa DS linijom od kad su promenili masku na DS5. Nešto prelepo su unakazili sa onom crnom plastiketinom. Ovo ni Kinezi ne vole. Koncept DS9 iz 2012 je avion za ovo.

Citroen fan

pre 4 godine

Lepo. A meni je i ds5 i dan danas van konkurencije po izgledu eksterijera. Mada je unutra ipak sportski, uske kadice za sedišta i sl. Šteta, nisam ta ciljna grupa.

DSSSSS

pre 4 godine

Lepotica lepa. Najzad nešto novo u autosvetu. Francuska toplina i šarm. Udobnost kakvu jedino mečka ima. Iz ličnog iskusta i predjenih mnogo kilometara u 206, 307, 407, 208, peugeot partner itd..motori su stvarno jako dobri i neverovatno izdržljivi. Prvo Peugeot sa 508 a sada i Citroen sa ovom 9kom unose najzad one promene kakve svi očekujemo sa svakim modelom. Nalepi tablet i prospi priču kako je manje više zna svako. Manje je više ima smisla u poslu, odnosima itd ali nikako kada je auto u pitanju.

Ivan

pre 4 godine

Eee i još nešto,nisam završio,što je ovo,neki hibrid Mercedesa i Pežoa 508 ? Nije loše ispao,fino izgleda,enterijer mi se baš sviđa i ova boja je prelijepa. Što se tiče materijala korišćenih u izradi enterijera izgledaju kvalitetno.

Kegla

pre 4 godine

Od nazad super, iznutra super, ali spreda, kao da su se uplasili da naprave nesto originalno i dobro. Kao igrac sam pred golom kada promasi.

Ivan

pre 4 godine

Vala za ovaj komentar da je 508 ljepši od Arteona i A5,pa ne vjerujem,508 je jedino na slike lijep mada i to je diskutabilno a uživo,pa bez majke ne mogu da kažem da je ružan ali da je lijep,nije lijep i to ni malo nije lijep,znači ne znam što je onamo lijepo. U stvari vama je lijep jer mrzite iz nekog nepoznatog razloga VW,Audi,Mercedes i BMW i onda svi imaju potrebu da svaki mogući auto uporede sa Njemcima i obavezno da naglase da su mnogo bolji i ljepši. I još nešto,ovaj auto ne može da se uporedi sa A5,to je realnost i činjenica,ne izmišljam toplu vodu a i Arteon mi je ljepši od ovoga vanzemaljca a o kvalitetu neću ni da pričam. Inače sam uporedio 508 sa ovima,nadovezao sam se na komentar od Nemanje.

Radovan

pre 4 godine

1)Prednja vuča je dobitna kombinacija za fabriku jer smanjuje visoke troškove proizvodnje zadnje vuče.
2)Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

Današnji kupac hvali ove dve glavne osobine, ali ko još normalan ovo hvali?

Fabrike koje budu imale manji broj šasija, i sa modularnom gradnjom prednjeg,srednjeg i zadnjeg dela šasije, preživeće.
Grupacija VW ima samo 2 šasije u VW fabrici i 2 šasije u PORSCHE fabrici.
GENERAL MOTORS ima 14 šasija.
MERCEDES ima 4 šasije.

Takođe, firme koje budu podsticale veštačku potražnju pri ponudi "takozvanih novih modela" imaće bolju prodaju i brži promet/obrt uloženih sredstava, nego firme koje ne izbacuju češće "nove modele".
Nemački marketing je ovo odlično savladao. Šasija traje 2 generacije modela odnosno 14 godina, a karoserija se menja svakih 7 godina. Sasvim dovoljno da se zagolicaju dlanovi/novčanici kupaca, uz "podsticaj" kao što su izduvni gasovi i ostali zakonski propisi, koji podstiču "nove proizvode".
Važno je da se vrti.

Reziel

pre 4 godine

U pomami za SUV vozilima, klasične limuzine doživljavaju pravu renesansu. Ne bih znao za koji da se odlučim danas da uzimam tu klasu vozila - Mazda 6, Talisman, Peugeot 508, sad ovaj Citroen izgleda zaista vrhunski. Ova lajsna po sredini, smelo i napokon nešto drugačije. Unutrašnjost je neverovatna.

S druge strane, gledam E klasu recimo, polovna iz 2016-te već ima za 35.000 sa 4matic pogonom i AMG opremom. Ako uporedimo sa nekim GLE-om tog godišta recimo, ispod 50.000 nema ništa približno, a da li je baš za 15k eura bolji? Mislim da su danas klasične limuzine i karavani racionalan izbor za vozača kome treba veliki, udoban automobil. Nažalost, pomama za visokim mestom sedenja je tolika da će mnogi stvarno sjajni sedani, poput ovog, ostati neprimećeni na tržištu.

Djuro

pre 4 godine

Ahahahahahaaaa... Ko će bre da kupi ovaj kičeraj?! Vidi se da je pravljeno za kineze, a o pouzdanosti već vidim majstore kako zadovoljno trljaju ruke.

Coyote

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.

Iggy

pre 4 godine

Sramota da jedan ovakan krndelj od auta nosi ime boginje kakva je bila originalna citroen DS! Ovo ko da su sklepavali direktor prodaje sa menadzerom marketinga sa svezim istrazivanjem trzista nezavisne marketinske agencije za sve i svasta i sefom razvoja Pezoa da ne bi puno kostalo!

Radovan

pre 4 godine

1)Prednja vuča je dobitna kombinacija za fabriku jer smanjuje visoke troškove proizvodnje zadnje vuče.
2)Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

Današnji kupac hvali ove dve glavne osobine, ali ko još normalan ovo hvali?

Fabrike koje budu imale manji broj šasija, i sa modularnom gradnjom prednjeg,srednjeg i zadnjeg dela šasije, preživeće.
Grupacija VW ima samo 2 šasije u VW fabrici i 2 šasije u PORSCHE fabrici.
GENERAL MOTORS ima 14 šasija.
MERCEDES ima 4 šasije.

Takođe, firme koje budu podsticale veštačku potražnju pri ponudi "takozvanih novih modela" imaće bolju prodaju i brži promet/obrt uloženih sredstava, nego firme koje ne izbacuju češće "nove modele".
Nemački marketing je ovo odlično savladao. Šasija traje 2 generacije modela odnosno 14 godina, a karoserija se menja svakih 7 godina. Sasvim dovoljno da se zagolicaju dlanovi/novčanici kupaca, uz "podsticaj" kao što su izduvni gasovi i ostali zakonski propisi, koji podstiču "nove proizvode".
Važno je da se vrti.

dr peugeot

pre 4 godine

u moru komentara nađu se poznavaoci Peugeot automobila koji tvrde da majstori trljaju ruke i da vas auto ostavi na putu. Poštovani vi koji to tvrdite, vozio sam 307 1,6hdi 109ks imao je 420.000 kada sam ga prodao a kupljen je sa 167.000, a zadnjih pet godina vozim 308 1.6hdi 115ks automatik, uzet sa 116.700 a sada ima 249.300. Za 12 godina koliko sam proveo u ova dva Peugeota, mene ova dva auta nijednom nisu ostavila na putu uprkos nasim putevima i nasem gorivu. Tako da pre nego sto napisete takvu glupost predjite barem upola kao sto sam ja presao sa dva Peugeot automobila. Jednom PSA uvek PSA.

Btw ovaj model DS nece biti popularan kao nemacka trojka toga sam svestan ali da ce uzeti deo kolaca na trzistu u to ne sumnjam. Hrabar potez Francuza, zelim im uspeh.

Reziel

pre 4 godine

U pomami za SUV vozilima, klasične limuzine doživljavaju pravu renesansu. Ne bih znao za koji da se odlučim danas da uzimam tu klasu vozila - Mazda 6, Talisman, Peugeot 508, sad ovaj Citroen izgleda zaista vrhunski. Ova lajsna po sredini, smelo i napokon nešto drugačije. Unutrašnjost je neverovatna.

S druge strane, gledam E klasu recimo, polovna iz 2016-te već ima za 35.000 sa 4matic pogonom i AMG opremom. Ako uporedimo sa nekim GLE-om tog godišta recimo, ispod 50.000 nema ništa približno, a da li je baš za 15k eura bolji? Mislim da su danas klasične limuzine i karavani racionalan izbor za vozača kome treba veliki, udoban automobil. Nažalost, pomama za visokim mestom sedenja je tolika da će mnogi stvarno sjajni sedani, poput ovog, ostati neprimećeni na tržištu.

kele®

pre 4 godine

naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Učili su od najboljih, jer MLBevo platformu koristi Audi: a4,a5,a6,a7,a8,q5,q7,q8, e-tron, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne i naravno VW Touareg. Znači od 35.000 do 250.000 evra. Niti jedan za zadnjim pogonom. Baš su lopovi ti Francuzi.

Citroen fan

pre 4 godine

Lepo. A meni je i ds5 i dan danas van konkurencije po izgledu eksterijera. Mada je unutra ipak sportski, uske kadice za sedišta i sl. Šteta, nisam ta ciljna grupa.

xxo

pre 4 godine

Pogled sa strane ukazuje vezu sa 508 sto nije lose jer 508ica uzivo izgleda fenomenalno. Nije mi jasno kako neko moze za ovaj auto da kaze da je lose, velika limuzina iz Citroena, uz dodatak DS luksuza, godina 2020... Sta ljudi vozite da za ovako nesto kazete da je lose ????

zv

pre 4 godine

neki tamo srba sa golfom cuo za platformu pa sad nesto pametuje. ne smeta mu sto audi ima istu platformu sa skodom i seatom platikanerom, ali mu smeta sto ovaj deli platformi sa pezoom 508. smeta im prednja vuca (kod audija im ne smeta), a lepo pise da postoji i pogon na svim tockovima

kako da ne

pre 4 godine

@Pantelija
Moja preporuka ti je da probas C5 sa 3.0 V6 benzicem, sigurno po dinamici u voznji nije poput Bmw 535, cak nisu ni klasa, a uopste i necete lako naci auto koji je za voznju bolji od Bmw (mislim na slobodniju, brzu voznju), ali da je mnogo daleko od Bmw, ne bih se slozio. Imao sam prilike da vozim i Bmw 535 2014 i C5 2011 3.0 V6, full paket oprema. Nov kostao preko oko 55.000 koliko se secam, kvalitet materijala, snaga, dizajn, neverovatan auto. Pritom idealan za srpske ogromne trotoare, podignes i popneš se lagano, spustiš i izadjes iz auta :)
Posto mnogi spominju avangardni dizajn C6 pa i DS5 i kako su ocekivali isto od ovog modela, C6 vam je dizajnerski naslednik CX-a, pogledajte lepo auto, liniju. CX je bio uspesan model, C6 ne. Zasto? Zato sto je vreme C6-ice drukcije. Ljudi nisu toliko zeljni te neke prefinjenosti, ljudi danas kupuju ono sto svako kupuje verujuci da rade pravu stvar. Drugo, C6 je bio jako skup i ne mozete napasti npr Bmw 5 sa vecom cenom, a vi ste Citroen koji u tom momentu nema bas neku paznju kupaca. Audi je primer kako se pravi premijum brend. Oni su ‘80 tih imali onaj model 100, pre toga nista, tj imali ali bilo smesno. Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.

pedja sarkazam

pre 4 godine

sta vozite vi sto kazete da je krš? verovatno nekog nemca sa pocetka 21 veka. Ja razumem da volite nemce, ali niste ni malo realni. Meni se nemci svidjaju, ali nisam veliki fun zbog precenjenosti i cena. kod njih je gotovo sve dodatna oprema i od osnovne verzije koja kosta npr 35000eur bez problema u fulu isti mozete platiti 70 000€. svidjaju mi se nemci sa jacom opremom ali cena im je daleko veca od ostalih, ali mi se i ovaj itekako svidja.

insajder

pre 4 godine

Uf koja histerija po komentarima,to samo znaci da je psa uradila dobar posao sa ovim modelom.Naravno da ce se 508 porediti sa arteonom,jer i jesu ista klasa.I naravno da svakom iole objektivnom coveku je 508-ica kilometrima lepsa od arteona.Uvek sam postovao ove francuze zbog toga sto imaju hrabrosti da na trziste izbace nesto novo,za razliku od vw koji decenijama pravi jedne te iste automobile uz minimalne dizajnerske promene.Svet se menja,dobre automobile vise ne prave samo Nemci,prihvatite tu cinjenicu.

oscar

pre 4 godine

Jel moze na plin dide? Jel moze na odlozeno nesto da se kupi. I kakav je za odrzavanje, jel skup mali servis? Ako ima lanac onda necu ni da radim veliki servis. Ili da kupim bajo fau ve, ili Skodu super be?

Miso

pre 4 godine

Konacno naslednik C5....mada nije me nesto odusevio, C5 iz 2008 je bio mnogo smeliji, avangardniji. Nije mi kasno zasto ljudi pljuju francuze a hvale nemce, ja sam sa Francuzima imao najbolja iskustva, tipa Megane 2005, C5 2008, napravio pola miliona bez da me je ostavio na putu ili da sam imao neki kvar van redovnog odrzavanja. Sada vozim BMW 535 i tek sada ne shvatam po cemu su to Nemci bolji, kvalitetniji u odnosu na ulozen novac sto je jedino pravedno poredjenje. Konkretno za 70.000 koliko vozim BMW imao sam dve ozbiljne intervencije (1500+ €), sada cekam trecu. Osecaj za volanom je nesto drugo, jeste BMW malo vise sportski al mi je hydro C5 bio mnogo zanimljiviji za voznju, udobniji na duze staze, lepsi na neki svoj nacin....ima neku emociju sto svabo nikad nece imati.

Simeon

pre 4 godine

Boris,nije citroen vw pa da prevozi paprike svinje itd.Zna se ko to radi golf 2,pasat itd.Seljaci su vazda vozili vw,dok su citroen ajkulu,citroen sm,citroen cx prestige vozili bogatasi,gospoda ,poznate licnosti i ljudi s ukusom.Samo ne znam po kom osnovu vi s vw mozete da se mjerite s citroenom.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Sticajem okolnosti promenio sam par C3 i C4 u skorije vreme. Nisam imao problema, osim na C3 što se povremeno ukljucivao alarm da abs ne radi. Vidim da ljudi dosta kod nas voze C5, vozili me, ja udobniji auto nikad nisam doziveo. Svidja mi se hrabrost kojom DS nastupa, nadam se da će uspeti. Ionako je sve ostalo konfekcija, osim premijum marki naravno.

duki

pre 4 godine

Obozavam limuzine, ili kako strucniji kazu trozapreminske (!?) limuzine. Nema komfornijeg prevoza. Problem je nakaradna motorizacija koja ne prati izgled auta. Posle se cudite sto superba i passata ima na svakom cosku. Pa kad izgledaju kako izgledaju, cak se i iznenadis pozitivno u nekim situacijama. Ako pravite auta da izgledaju kao da imaju warp pogon onda i dajte warp pogon, a ne neki eco smile pogon koji izbacuje baloncice od sapunice kroz auspuh.

Coyote

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.

DSSSSS

pre 4 godine

Lepotica lepa. Najzad nešto novo u autosvetu. Francuska toplina i šarm. Udobnost kakvu jedino mečka ima. Iz ličnog iskusta i predjenih mnogo kilometara u 206, 307, 407, 208, peugeot partner itd..motori su stvarno jako dobri i neverovatno izdržljivi. Prvo Peugeot sa 508 a sada i Citroen sa ovom 9kom unose najzad one promene kakve svi očekujemo sa svakim modelom. Nalepi tablet i prospi priču kako je manje više zna svako. Manje je više ima smisla u poslu, odnosima itd ali nikako kada je auto u pitanju.

123321

pre 4 godine

Vozio DS4 1.6hdi automatik...Ne mogu da verujem koliko je Citroen napredovao u odnosu na recimo prvi C5, prvi C4... Bukvalno se igrate sa autom, uzivate i vozite dok auto sve sam radi za vas. Iako je citroen , nije mek i nesto udoban, nema savijanja u krivinama zalepljen je za asfalt. Kakav je ovaj model samo mogu da zamisljam.... Los nije sigurno

Bane

pre 4 godine

Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.
(kako da ne, 25. februar 2020 23:42)

Praktično, koji god da uzmeš Nemac pre 85-te je realno krš u smislu nekakvog komfora, udobnosti, zvučne izolacije. Kada se setim BMW trojke kockice sa tapacirungom na vratima kao kod Stojadina, Mercedesa 123 sa feder sedištima od skaja i 0 voznim osobinama, ta Audi 100 kockica. A tek VW na šta je ličio, svi se tresli i radili ko traktori.
Matere mi moje ako Opel u to vreme još nije bio i najbolji Nemac sa svojim Senatorima, Omegama i sl.

Francuzi tada svaki model bio ušuškan kao u dnevnoj sobi, sedišta kao fotelje. Vozio sam se tada u tom CX-u, kao na letećem ćilimu. Mada, meni su Francuzi i danas po pitanju kvaliteta materijala u kabini na visokom nivou, njih više neke druge stvari danas muče.

kako da ne

pre 4 godine

Da naucimo nesto ljude na brzinu. Svi brendovi ili grupacije sada imaju jednu platformu za vise modela, tako stede jer danas je tako, svi samo gledaju profit. Tako imate Q5 na istoj platformi kao Passat ili Skoda SuperB. Ili pak imate A1 koji isto to deli sa Polo. Pa onda A4 koji deli tu platformu sa vecim modelima, sve je to normalno i nije loše tu nista. Vi ste Bentli imali na VW Phaeton-u baziran, platforma, motori itd. To sto ovaj i 508 dele platformu je skroz okej i normalno, to je nova i vrhunska platforma u PSA grupi. Sto se tice auta, vrhunski. Igraju na sigurniju kartu tj nisu se previse zaigrali dizajnom kao sa DS5 koji je dizajnom fantastican i prelep auto, ali DRUKČIJI od svih, a trziste danas kaze da ljudi ne zele nista drukcije, vec ono sto se uklapa u okolinu (pogledati broj Oktavia ili Golfa na ulicama). Ljudi danas biraju ono ‘e ovo cu, cuo sam da je dobro, a i nije ruzan’. Proslo je vreme kada su ljudi kupovali auto zbog nekog šmeka, neke istinske zelje, drukcijeg dizajna, izdvajanje iz mase...Ima takvih i danas, ali su manjina sto je i jos bolje! Kada vi, Srbi moji koji ste imali jugo i zastavu zapljujete na dizajn Francuza, samo se setite ko je napravio jedan od najlepsih automobila IKADA. Francuzi, Citroen i legendarni DS tj u Srb poznata kao ‘ajkula’. Da li ce ovaj auto imati uspeha, videcemo. DS7 im ide bolje nego sto su ocekivali...

pera

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

IsNoGood

pre 4 godine

Očekivao sam nešto avangardnije od DS9. Znao sam da je kraj sa DS linijom od kad su promenili masku na DS5. Nešto prelepo su unakazili sa onom crnom plastiketinom. Ovo ni Kinezi ne vole. Koncept DS9 iz 2012 je avion za ovo.

DS Ajkula

pre 4 godine

Moju Lancia Deltu TT menjao bi samo za DS5. Jedini auto koji je lepši od Delte u tom segmentu. Stvar ukusa. Ograđujem se. Meni je na žalost izgled auta na prvom mestu a to mi se uglavnom obije o glavu.

Eldorado

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.

Shomi

pre 4 godine

Miso, 25 prijatelju odakle ti idea da kao ljubitelj (citronea) udobne voznje,kupis 535d?Bmw 535d je snaznna dinamicna sportskta limiuzina. razarac puteva apsolutna supronost u odnosu na Citroen C5 :) Ta dva auta se ne mogu uporediti ni po cemu ni po klasi ni po filizofiji ama bas nista nemaju zajednicko.

City Slicker

pre 4 godine

Kada se u svoje vreme pojavio na tržištu, Citroen C6 je bio daleko avangardniji i originalniji. Od DS pod-brenda sam ipak očekivao nešto drugačije.

kako da ne

pre 4 godine

@Citroen
Sta si ocekivao od C1 i najmanjeg gradskog auta koji kosta manje od 10 hiljada. Luksuz Rolls Royce-a, dinamiku u voznji nalik McLaren-u...To je malo gradski auto, jeftin, namenjen da se prevezes u velikom gradu do posla i nazad, da se lakse parkiras. Nije tu bitan luksuz...Mogli ste da kupite malo veci gradski auto poput DS3 i imali bi kožu, lepu plastiku pa i karbon itd...

dk

pre 4 godine

Na osnovu komentara mozemo zakljuciti da nas narod kao u Svajcarskoj vozi auta najvise 4god stara. Nas narod , bez obzira sto nikad nije ni seo ni vozio ni IMAO, zna o tom autu sta se kvari, na kojoj km se sta kvari, od kojih je.materijala napravljen...Kvalitet Nemaca, VW-doba Golfa 5 korozija, problemi sa TSI motorima, sa FSI motorima, sa 2.0tdi motorima, Mercedes korozija, BMW problemi sa lancima i motorima, VW tasteri na svakom modelu se oljuste...Hocemo jos o njihovom kvalitetu????

комша

pre 4 godine

Pa jos nam uskoro stize i novi C5.

Ala ce da se cesaju nemci.
[(Dezon, 25. februar 2020 16:55)
Стижу и C4 и нова 308ца.

kole

pre 4 godine

Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

(Radovan, 25. februar 2020 16:13)
odakle ti to da su kola za zadnjom vucom nebezbedna kod ceonih udesa i nestabilna u krivinama?!?

Simeon

pre 4 godine

Ex radex,pasat bolji???jos za klasu???jel se ti drogiras,a jos nesto ovaj ds9 je veca klasa od pasata i da je manja opet je za vas pasat ili golf bog i batina

Kegla

pre 4 godine

Od nazad super, iznutra super, ali spreda, kao da su se uplasili da naprave nesto originalno i dobro. Kao igrac sam pred golom kada promasi.

Pantelija

pre 4 godine

@Miso
Nisi ti BMW imao ni na posteru. Porediti Citroen i BMW, još kako kažeš 535, je krajnje neozbiljno, pogotovo u segmentu zanimljivosti u vožnji. Taj C5 je udobniji, stvarno je lađa, ali samo u pravolinijskoj vožnji i to mu je jedini plus u odnosu na BMW 535.

roman

pre 4 godine

biti bogat zdrav i neprimetan je prava stvar...pored ovakvog auta nikad nemca kupio ne bih pa taman da traje dve godine...posle te dve bih ponovo kupio isti ... pa opet...

Igor

pre 4 godine

Nema ni E od elegancije, niti mi se dizajn sviđa. Bukvalno su stavili sve i svuda...Alu lajsne, LED svetla i LEd trake, Touch elemente,...ono kada nemaš originalnu ideju pa preteraš.
Sedite u enterijer bilo kojeg Volvoa sa Inscription paketom, pa uporedite sa ovim šizofrenim dizajnom, shvatićete o čemu pričam.
Jednostavnost u dizajnu je uvek bila vrhunsko dostignuće, to ne može svako, tu su skandinavci majstori.

shame boner

pre 4 godine

Ovve godine pustaju novi C5 i već dugo obećavaju radikalniji dizajn za njega. Izguglao sam par slika koje bi mogle biti priblizne konacnom rjesenju (koje nazalost uvijek ima previse kompromisa),ali ako bi i priblizno bio kao na slikama mislim da ce napraviti lom u sedan verziji. Ovaj DS mi se ne svidja toliko, izmjesano je tu svega i svacega za moj ukus,ali boze moj.

Iggy

pre 4 godine

Sramota da jedan ovakan krndelj od auta nosi ime boginje kakva je bila originalna citroen DS! Ovo ko da su sklepavali direktor prodaje sa menadzerom marketinga sa svezim istrazivanjem trzista nezavisne marketinske agencije za sve i svasta i sefom razvoja Pezoa da ne bi puno kostalo!

Ivan

pre 4 godine

Eee i još nešto,nisam završio,što je ovo,neki hibrid Mercedesa i Pežoa 508 ? Nije loše ispao,fino izgleda,enterijer mi se baš sviđa i ova boja je prelijepa. Što se tiče materijala korišćenih u izradi enterijera izgledaju kvalitetno.

Dejan Cvejić

pre 4 godine

Vozio cx Atinu 10godina sada xm desetu godinu. Ako niste vozili velike Citroen trebalo bi samo da čitate . Da komentarišete ne

Bane

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020 05:30)

I Rusi lete u svemir pa ne znaju da naprave auto.

Ivan

pre 4 godine

Vala za ovaj komentar da je 508 ljepši od Arteona i A5,pa ne vjerujem,508 je jedino na slike lijep mada i to je diskutabilno a uživo,pa bez majke ne mogu da kažem da je ružan ali da je lijep,nije lijep i to ni malo nije lijep,znači ne znam što je onamo lijepo. U stvari vama je lijep jer mrzite iz nekog nepoznatog razloga VW,Audi,Mercedes i BMW i onda svi imaju potrebu da svaki mogući auto uporede sa Njemcima i obavezno da naglase da su mnogo bolji i ljepši. I još nešto,ovaj auto ne može da se uporedi sa A5,to je realnost i činjenica,ne izmišljam toplu vodu a i Arteon mi je ljepši od ovoga vanzemaljca a o kvalitetu neću ni da pričam. Inače sam uporedio 508 sa ovima,nadovezao sam se na komentar od Nemanje.

Veliki brat

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
(insajder, 26. februar 2020 09:12)

Ne znam za S klasu, ali čovek je tužio Mercedes zbog veštačke kože u E klasi i dobio ih na sudu, jer je alergičan na veštačku kožu, a on platio doplatu za "kožna" sedišta i navodno su ga ubedili da je 100% prirodna koža, a ono u stvari SKAJ (kako ga mi zovemo, bez obzira na kvalitet, dok se kod nas npr. za nameštaj već koristi naziv "eko koža").

Dakle, koliko god izgledala prirodno, može čak i da bude skuplja u proizvodnji od prirodne, ne može po nekim stvarima da se poredi sa prirodnom kožom - eto, postoje i ljudi koji su alergični na veštačku kožu, počnu da se preterano znoje i sl.

kako da ne

pre 4 godine

@nick
O kom Bmw i Audi ti pricas i njihovoj tradiciji skupih limuzina vec 50 godina? Kada je Francuz tj Citroen pravio limuzine i trkao se sa Mercedesom, Bmw je pravio Bmw Isseta, a Audi je imao kopiju Jette kao jedini model. Audi krece u neki jak tempo 90-tih, Bmw ranije, ali prvo sa sportskim limuzinama. Kada je Citroen izmislio hidrauliku, Rolls Royce je kopirao pa zatim i Mercedes. Pa prvi kocioni diskovi u serijskoj produkciji, hidro servo volan, pa pre toga prvi auto sa prednjom vucom isto Citroen model traction avant. Kakav je Citroen nekada bio, vi ni ne znate. Najgore sto nije pao na ove grane zbog stranaca vec direktno od ruke Pežoa koji je zeleo da bude iznad Citroena i tako ga godinama unazadjuje jos od kada su pazarili Citroen. Procitajte malo kada ne znate o Citroenima DS, GS, CX, SM...SM ne bio prvi GT auto sa prednjom vučom, obilje luksuza, vrhunska dinamika, udobnost, kada je Citroen to pravio Audi je imao rekoh kopiju Jette sa 4 prstena na haubi.

max

pre 4 godine

Spoljni izgled dobar,mada bih voleo da je jos osobeniji,ali kome je bitno kako izgleda auto kad sedne u njega.Enterijer u najbogatijoj opremi sa braon kožom izgleda savršeno.Ni A6 ni BMW 5,E Klasa ni Lexus nemaju takav enterijer.

misko

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

Kako ce ovaj model proci, ne znam, ali zadnja vuca nije uslov uspeha limuzine. Audi A4 i A6 se prave sa prednjom vucom (naravno quattro je odlican, ali je opcija), a do otprilike 2013 je i A8 postojao u varijanti sa prednjom vucom.

Kobaja Grande

pre 4 godine

114 komentara and still counting...
Ocito je da se radi o kontroverznom modelu, cim se emocije toliko bude.
Svaka cast, PSA je uspeo da uzburka javnost.

Djuro

pre 4 godine

Ahahahahahaaaa... Ko će bre da kupi ovaj kičeraj?! Vidi se da je pravljeno za kineze, a o pouzdanosti već vidim majstore kako zadovoljno trljaju ruke.

insajder

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.

Shkot

pre 4 godine

Eto, ja sam jutros zakasnio na posao, iako sam krenuo na vreme. Put je bio prepun pokvarenih francuskih automobila, da sam se jedva provukao između njih.
Šalu na stranu. Ja sam, kao veliki ljubimac Citroena, razočaran kad pomislim na prototip DS 9 od prije nekoliko godina. Nadam se da sljedeća C5-ica nije kopija kineske C6.
I da ja sam u zadnjih 14 godina imao tri C5 i prešao preko 450 000 km, bez ijednog kvara.

zikapn

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!

max

pre 4 godine

A čekao sam da zamenim moj C5 ovim modelom ali nije to to neko je dole napisao da je očekivao malo avangardnije od DS-a isto takodje i ja a najviše što mi smeta je prednja maska liči mi previše na Citroen elyse bezveze iskreno naravno moje mišljenje

mungos

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.

Srbin

pre 4 godine

@Nick
Nik,zaplenili ste kao da ste Hićin potomak! Čoveče Volvo je pojam za te vaše SS divizije, takodje i Lexus, Infiniti ili Masserati. Kad su vasi ljubimci u II sv ratu okupirali Francusku najpre su opljačkali razvojne centre Pežoa, Sitroena i Simke. Gzavije Reno ih je dočekao sa šampanjcem pošto je bio vatreni nacionalista i Petenov finansijer. Samo vi vozite "auta" iz Nemačke i "ljubite" žene iz najgorih budžaka. Zbog vas tako bistrih Srbija je krcata "atomskom fizičarima" i prva u Evropi-od pozadi, naravno.

sledeći auto opet Ford.I samo novo.

pre 4 godine

Fiesta Aston Martin 100k juče okrenula. Kupljen nov, čuvan. Ni jedan jedini kvar, ali ni sijalica,ni osigurač!

Jeste doduše Nemac pravio ali smarate s tim nemačkim markama. Danas svi prave dobre automobile pa i Francuzi, ali nemački su većinom dosadnog dizajna i to me odbija.

roca

pre 4 godine

Jedino u sta sam siguran kod ovog automobila jeste da ce ga Makron prvi imati. Premijum podrazumeva, kvalitet, kontinuitet, i doslednost principima. Zato imate BMW serija 2,3,5 godinama, mercedes serija a, b, c, e. DS kao premium u okviru PSG grupe nastaje '11 '12 godine nisu sastavili ni nekoliko godina sve su pretumbali, ovi sto imaju francuze automobile uvek cete ostati na proseku, koliko god se vi trudili.

nick

pre 4 godine

Nikad ali nikad nece bilo ko sem nemaca moci da napravi prestizniji auto u segmentu od 50k pa na vise.Oni taj posao rade 100god u istom maniru.
Mogu drugi da naprave kvalitetnije, tehnoloski da imaju neku mogucnost (i to samo za momemenat vise), ali da sada bilo kome se stavi 50k eura na sto i da bira, samo bi se kupilo nesto iz M.A.B divizije.
Za te novce i preko toga se iskljucivo kupuje zarad prestiza i vrhunskog dozivljaja.
Ko hoce da se vozi u krstarici za manje neka kupu Superb.
Kakva PS diviza , Renoi, Fiati i ostalo.
M.A.B divizijim mogu da prikljucim i Porshe i Maserati i to je tacka.
Sramota da za bilo kakakv DS ili Lexus das vise od 30k.
Kao i Seiko koga nosim i imam nikada nece biti prestizniji sat od Rolexa.
Kada su velike pare u pitanju gadja se i prestiz, kakve performanse i bakraci, sve je to vec svako dostigao i moze (Reno je u Formuli i Reno moze da napravi slicno Ferariju i za ulicu), ali niko na planeti nece za Renoa dati 300k eura da bi kvazi imitirao Ferari, pa sve i da leti i trosi vazduh i da oplodjava cvece.
p.s
Po pitanju DS-a pristojna prica za konkurenciju sa Wagenom za do 35k, i ni dinar vise.

kakodane

pre 4 godine

Dobar je i Talisman sto se tice francuskih limuzina ali nije ovako luksuzan. Sitnice kao kod Tesle, kvake izlaze iz vrata, centralni displej sa svim funkcijama...

Alex

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Rečeno hiljadu puta, ne mrzi me i 1001.put: Kvalitet vozila se ogleda kroz listu POUZDANOSTI a tu su japaneri broj 1 u svetu. Lista prodaje oslikava uspeh marketinga i to je sve.

Automehaničar

pre 4 godine

Što više Francuza to više posla za nas. Porediti Francuski ne kvalitet sa ozbiljnim proizvođačima je suludo, o tome ne treba diskutovati. Francuski automobili su jeftinij jer su im materijali od kojih su napravljeni daleko jeftinij. Zaprepastili bi se kad bi znali da su ova na oko simpatična sedista napravljena od veštačke kože. Francuz sa ozbiljnijim motorom do 200000km posle toga krecu ogromne stavke u održavanju.

Paštetaš

pre 4 godine

Loš auto, ne znaju naše sponzoruše za njega, a i sumnjam da bih nekad dobio u kladionici da odem tamo s njim. Škoda i Audijo jedu ovo za doručak. Živi bili, pa videli.

....

pre 4 godine

(insajder, 25. februar 2020 19:53)

Evo, ja sam pogledao Arteon i 5008. Arteon ima mnogo lepsu liniju, za razliku od 5008. Nisam ljubitelj ni jednog ni drugog, ali to je moje misljenje. Ovaj DS nije los, ali mu je dizajn cudan ( kao i kod 5008).

Radovan

pre 4 godine

Glavna ideja bezbednosti kod auta sa prednjim pogonom, gde se motor i kompletna transmisija smeštaju poprečno na smer kretanja, je da prilikom čeonog sudara, sva ta mehanika bude gurana ispod poda auta uz obilato trošenje kinetičke energije auta koji vas je udario čeono, pa se udar amortizuje delimično.
Sadašnje šasije sa prednjom vučom, zadržale su oblik poda od zadnje vuče u vidu tunela između vozača i suvozača, kao kutijasto ojačanje limenog korita odnosno poda, omogućavajući podu da izdrži guranje motora i transmisije ispod poda, a sa zadatkom da sve to ne uđe u putnički prostor.

Kod zadnje vuče gde su motor i menjač uzdužno postavljeni, pored sve umešnosti inženjera u projektovanju i konstruisanju poda, motor i menjač prilikom sudara ipak prodiru u putnički prostor.
Pa šta onda mislite o firmi koja hvali svoja vozila "sa fantastičnim osećajem u vožnji", a zadnja je prešla na prednju vuču?

Takozvana "prirodna koža" koja se danas ugrađuje u aute niže cene kao što su "premium", najčešće se pravi od mikrofibera koji je sastavljen od poliestera i poliamida, materijali iz snova za sve namene. Od njih se pravi ona sjajna i glatka hladna koža za sedišta.
Prava koža je basnoslovno skupa da bi se ugrađivala u aute, jer treba dosta rada i materijala, pa se upotrebljava u skupocenim autima tipa FERRARI,LAMBO, itd.

realan

pre 4 godine

obozavam francuske aute, ali ovo je kattasttrofa, posle DS3 DS4 DS5 napravitti ovakvu rugobu koja podseca na mesavinu korejanskih i nemackih auta zaista nisam ocekivao. unutra je super, ali spolja zaista nije za evropsko ttrziste

Godeep

pre 4 godine

Francuska lađa!Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije. Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020)
Parkiras ovo pored bilo koje generacije BMW 5 i shvatis koliko pricas besmislice, cuj tehnoloska sila a izmislili sta, amortizer? 20 godina slusamo o common rail kao francuskom izumu a ovamo Nemac iz Alfe Romeo povezao dva i dva jos 1989. Jedino sta su Francuzi izmislili je pobratimljenje sa šlepadzijom.

zikapn

pre 4 godine

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.
(ja, 26. februar 2020 15:20)

Jos kad bi znao od cega sve zavisi globalna prodaja ne bi tako pricao?!
Jel si mozda upoznat kako se danas kupuju novi automobili i ko ih kupuje?!
Mislis sednes ti sa svog kuma odete u salon i kupite ganz nov auto!? E pa nije, prike moj, broj prodatih novih automobila od strane fizickih lica je zanemarljiv u odnosu na pravna lica, a tu u prvi mah se pita sve ostalo samo ne koj je auto bolji. E kad ga firmasi izakaju dokle moze onda nasi lesinari idu na groblja i dovoze leseve. E tako se zida broj prodatih automobila u svetu a ne kupnjom onog koj je stvarno bolji.

ko-ometator

pre 4 godine

Imao covek ds5, sjajan auto prelep unutra, oprema vrhunska. Otisao menjac. Automatik. Pitajte vaseg majstora koliko to kosta da ne bude da vas ja lazem. Sva kola imaju mane ja najvise volim audi ali vozio sam i japance i ford i gm grupaciju u srbiji je bitno jako da se ne zaletite na izgled kad kupujete. A sa ovakvim modelima je to bas lako. Ja bi ga uzeo bez razmisljanja, ali budzet mi ne dozvoljava da ne razmisljam kad uzimam kola.

max

pre 4 godine

@Shkot Takodje i ja vozim C5 i želeo sam kao onaj prototip od pre nekoliko godina za ds9 al daleko od toga da je i ovaj ružan samo mi jako smeta prednji deo al videćemo ga sad u Ženevi uživo možda je lepši a unutrašnjost 100 god ispred Nemaca

miša

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (insajder, 26. februar 2020 09:12)

Za ovo si dobio, u trenutku dok ovo pišem, 15 pluseva i SAMO dva minusa.

Razumem da neko napiše nešto ovako, tastatura trpi sve, ali da nisi jedini.... Au.

Pritom si tako siguran u sebe, pa mu još dodade i "e moj..."

Zemljo, otvori se.

Hromi Daba

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.
(mungos, 26. februar 2020 12:50)

Vozio opela davne 98', suzu. Kad si ti vozio nemca? Imaš dva pežoa i to jednog 15 godina starog? Sedi u Mercedesa ili Audija...u klasi tih "renoa" "pežoa"... sa ovim francuzom na slici poredi se Maybach i A8..pa ti uporedi, ako budes imao prilike...

posmatrač

pre 4 godine

@srbin
Čiji su koalicioni partneri bili ti tvoji Japanci, pa upravo od tih SS i takođe su se bavili pljačkom svega što su osvojili.

XiDe

pre 4 godine

(Bane, 26. februar 2020 09:33)

Ovakvi likovi su najjaci :) Pricaj to ovoj danasnoj deci posto ne znaju ;)Sentaor je druze pandan Mercedosovoj S-Klasi ajd sad napravi krug po gradu i nnadji nneki Senator pa pogledaj kako izgleda pa ga Uporedi sa nekom S-Klasom tog godista ili nadji neki BMW E32 koji je za oba Avion
Uzmi nekog pezoa iz 80tih pa ga uporedi sa nekom Meckom iz te generacije!Inace jos jedna stvar koji ljudi (narocito ovi sto kupuju francuze ne kapiraju) Kod Nemaca se sve placa posebno pa tako si recimo kocku mogao da kupis sa opremom kao u stojadina a mogo si da je kupis i celoj u kozi samo je kinta u pitanju :)Inace ta ista kocka je bila u to vreme donja klasa BMW-a 80-90% po bisvoj jugi su bili 316i 318i po neki 320i i veoma retki 323i i 325i M3 Kocka je tada bio egzotika ;)taj Mercedes 123 koji ti spominjes ces i dalje da vidis po ulicama kao i Kocku ili recimo Golf1 ili Golf2 daj da vidimo koliko tih tvojih vrhusnki komfornih masinna jos ima po ulicama?

ja

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Ivan NG

pre 4 godine

Na nasim ulicama mozete videti najvise kojih automobila, tacnije iz koje drzave? Francuske dabome. Od 206 sa pokrivljenim tockovima, raspalim torzijama, 206+, 306, 307, 308, 406, 407, po neki 508, megani, lagune, senici, c1, c3, c4, i po neki poslednji mohikanci velsatis i c6. Zasto? Jeftini su, a uzevsi u obzir mentalitet naseg naroda, u rangu ovce, kojoj treba coban, odmah se pregrupisava u svoj tor, otud gomila minuseva na kritike francuza i nicim izazvan izliv besa i mrznje ka nemackim brendovima, jer su dosta skuplji, a srpski mufljuzi za njih nemaju love, nakon vucicevog zlatnog doba i polovan nemac je preskup, zato su im francuzi keva. Cuj njega c5 avangarda, bas si ti avangarda, sta ima taj auto 5 tocka? Lupate gluposti sve videh nakupovaste se i prethodnog DS5, sve sami ljubitelji francuskih auta fali francuza iz sedista svog megana s 50 kubika francuskog prdeza u njemu.

nick

pre 4 godine

@kako da ne
Kad je baba bila djevojka, tada je i ona skakala preko plota, a sad nemere ni ravnim putem ici.
Postujem ja sve ostalo ali kupujem i vozim nemce, nisu oni najbolji oduvek ali su najbolji zanavek :)
Inace francuzi ce jos malo da buranijaju dok ih ne kupe kinezi sve u kompletu za sitnu sicu.Inace kada bi se nemcima dopustilo da u punom kapacitetu razvijaju sta mogu, pa svo drugi bi mogli jedino i da pricaju kako su imali svijetle primjere u svojoj casnoj i svijetloj proslosti.
p.s
Saim se sa "j".

Seven

pre 4 godine

Sve su to igračke.Nemci su toliki odskočili od drugih da im dugo niko neće moći prići,niti im je orišao..Džaba udruživanja grupacija,džaba sve.Jaz nastaje sve veći.

prgudčić 13ti

pre 4 godine

XiDe, 26. februar 2020 14:24
Senator moze samo biti pandan Mercedesu W123 i BMW seriji 5 (E28) a nikako S Klassi...
To sto ti mislis je Admiral i Diplomat sa V8 Motorima...ali to je iz nekog drugog vremena, davno beše

Ivan NG

pre 4 godine

Cija je auto industrija nakon pocetka 2000tih i avangardnih dizajna svela linije i pocela da lici na konkurenciju? Neko je ovde od srpskih mufljuza izjavio da je vw iskopirao talismana, pa izbacio passat b7, a on izasao par godina pre talismana, ali nema veze bitno je da se hejtuju nemci, za koje se nema lova ni za polovne, zlatno doba vrele usne.

nick

pre 4 godine

@Srbin
Volvo?
Mislis na skandinavsko-azisku igrariju, koja pokusava nesto sa dizajnom i satro bezbednoscu.
Buranija.
Da budu najbolji sto mogu ni za 30 godina nece prici germanima.
p.s
Ne uzimaj u usta rezim koji je unazadio ceo svet, da bi unizio najbolje inzenjere danasnjice.

kimi R

pre 4 godine

@kako da ne
Znaš kako se kaže, a to važi za još neke sledbenike određenih proizvođača na izdisaju"bilo nekad, sad se samo pripoveda"

Kime

pre 4 godine

Od kada su napravili novu DS liniju,manje vise mi se dosta toga svidjalo, u enterijeru i dizajnu naročito,ti detalji...ali ovo....kanta, nasminkana kanta koja je iz aviona pezo 508. jako sam razocaran!

Coyote

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.

Djuro

pre 4 godine

Ahahahahahaaaa... Ko će bre da kupi ovaj kičeraj?! Vidi se da je pravljeno za kineze, a o pouzdanosti već vidim majstore kako zadovoljno trljaju ruke.

pera

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

Ivan

pre 4 godine

Vala za ovaj komentar da je 508 ljepši od Arteona i A5,pa ne vjerujem,508 je jedino na slike lijep mada i to je diskutabilno a uživo,pa bez majke ne mogu da kažem da je ružan ali da je lijep,nije lijep i to ni malo nije lijep,znači ne znam što je onamo lijepo. U stvari vama je lijep jer mrzite iz nekog nepoznatog razloga VW,Audi,Mercedes i BMW i onda svi imaju potrebu da svaki mogući auto uporede sa Njemcima i obavezno da naglase da su mnogo bolji i ljepši. I još nešto,ovaj auto ne može da se uporedi sa A5,to je realnost i činjenica,ne izmišljam toplu vodu a i Arteon mi je ljepši od ovoga vanzemaljca a o kvalitetu neću ni da pričam. Inače sam uporedio 508 sa ovima,nadovezao sam se na komentar od Nemanje.

Iggy

pre 4 godine

Sramota da jedan ovakan krndelj od auta nosi ime boginje kakva je bila originalna citroen DS! Ovo ko da su sklepavali direktor prodaje sa menadzerom marketinga sa svezim istrazivanjem trzista nezavisne marketinske agencije za sve i svasta i sefom razvoja Pezoa da ne bi puno kostalo!

Automehaničar

pre 4 godine

Što više Francuza to više posla za nas. Porediti Francuski ne kvalitet sa ozbiljnim proizvođačima je suludo, o tome ne treba diskutovati. Francuski automobili su jeftinij jer su im materijali od kojih su napravljeni daleko jeftinij. Zaprepastili bi se kad bi znali da su ova na oko simpatična sedista napravljena od veštačke kože. Francuz sa ozbiljnijim motorom do 200000km posle toga krecu ogromne stavke u održavanju.

roca

pre 4 godine

Jedino u sta sam siguran kod ovog automobila jeste da ce ga Makron prvi imati. Premijum podrazumeva, kvalitet, kontinuitet, i doslednost principima. Zato imate BMW serija 2,3,5 godinama, mercedes serija a, b, c, e. DS kao premium u okviru PSG grupe nastaje '11 '12 godine nisu sastavili ni nekoliko godina sve su pretumbali, ovi sto imaju francuze automobile uvek cete ostati na proseku, koliko god se vi trudili.

Igor

pre 4 godine

Nema ni E od elegancije, niti mi se dizajn sviđa. Bukvalno su stavili sve i svuda...Alu lajsne, LED svetla i LEd trake, Touch elemente,...ono kada nemaš originalnu ideju pa preteraš.
Sedite u enterijer bilo kojeg Volvoa sa Inscription paketom, pa uporedite sa ovim šizofrenim dizajnom, shvatićete o čemu pričam.
Jednostavnost u dizajnu je uvek bila vrhunsko dostignuće, to ne može svako, tu su skandinavci majstori.

Godeep

pre 4 godine

Francuska lađa!Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije. Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020)
Parkiras ovo pored bilo koje generacije BMW 5 i shvatis koliko pricas besmislice, cuj tehnoloska sila a izmislili sta, amortizer? 20 godina slusamo o common rail kao francuskom izumu a ovamo Nemac iz Alfe Romeo povezao dva i dva jos 1989. Jedino sta su Francuzi izmislili je pobratimljenje sa šlepadzijom.

nick

pre 4 godine

Nikad ali nikad nece bilo ko sem nemaca moci da napravi prestizniji auto u segmentu od 50k pa na vise.Oni taj posao rade 100god u istom maniru.
Mogu drugi da naprave kvalitetnije, tehnoloski da imaju neku mogucnost (i to samo za momemenat vise), ali da sada bilo kome se stavi 50k eura na sto i da bira, samo bi se kupilo nesto iz M.A.B divizije.
Za te novce i preko toga se iskljucivo kupuje zarad prestiza i vrhunskog dozivljaja.
Ko hoce da se vozi u krstarici za manje neka kupu Superb.
Kakva PS diviza , Renoi, Fiati i ostalo.
M.A.B divizijim mogu da prikljucim i Porshe i Maserati i to je tacka.
Sramota da za bilo kakakv DS ili Lexus das vise od 30k.
Kao i Seiko koga nosim i imam nikada nece biti prestizniji sat od Rolexa.
Kada su velike pare u pitanju gadja se i prestiz, kakve performanse i bakraci, sve je to vec svako dostigao i moze (Reno je u Formuli i Reno moze da napravi slicno Ferariju i za ulicu), ali niko na planeti nece za Renoa dati 300k eura da bi kvazi imitirao Ferari, pa sve i da leti i trosi vazduh i da oplodjava cvece.
p.s
Po pitanju DS-a pristojna prica za konkurenciju sa Wagenom za do 35k, i ni dinar vise.

Ivan NG

pre 4 godine

Na nasim ulicama mozete videti najvise kojih automobila, tacnije iz koje drzave? Francuske dabome. Od 206 sa pokrivljenim tockovima, raspalim torzijama, 206+, 306, 307, 308, 406, 407, po neki 508, megani, lagune, senici, c1, c3, c4, i po neki poslednji mohikanci velsatis i c6. Zasto? Jeftini su, a uzevsi u obzir mentalitet naseg naroda, u rangu ovce, kojoj treba coban, odmah se pregrupisava u svoj tor, otud gomila minuseva na kritike francuza i nicim izazvan izliv besa i mrznje ka nemackim brendovima, jer su dosta skuplji, a srpski mufljuzi za njih nemaju love, nakon vucicevog zlatnog doba i polovan nemac je preskup, zato su im francuzi keva. Cuj njega c5 avangarda, bas si ti avangarda, sta ima taj auto 5 tocka? Lupate gluposti sve videh nakupovaste se i prethodnog DS5, sve sami ljubitelji francuskih auta fali francuza iz sedista svog megana s 50 kubika francuskog prdeza u njemu.

realan

pre 4 godine

obozavam francuske aute, ali ovo je kattasttrofa, posle DS3 DS4 DS5 napravitti ovakvu rugobu koja podseca na mesavinu korejanskih i nemackih auta zaista nisam ocekivao. unutra je super, ali spolja zaista nije za evropsko ttrziste

Paštetaš

pre 4 godine

Loš auto, ne znaju naše sponzoruše za njega, a i sumnjam da bih nekad dobio u kladionici da odem tamo s njim. Škoda i Audijo jedu ovo za doručak. Živi bili, pa videli.

....

pre 4 godine

(insajder, 25. februar 2020 19:53)

Evo, ja sam pogledao Arteon i 5008. Arteon ima mnogo lepsu liniju, za razliku od 5008. Nisam ljubitelj ni jednog ni drugog, ali to je moje misljenje. Ovaj DS nije los, ali mu je dizajn cudan ( kao i kod 5008).

ja

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Radovan

pre 4 godine

1)Prednja vuča je dobitna kombinacija za fabriku jer smanjuje visoke troškove proizvodnje zadnje vuče.
2)Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

Današnji kupac hvali ove dve glavne osobine, ali ko još normalan ovo hvali?

Fabrike koje budu imale manji broj šasija, i sa modularnom gradnjom prednjeg,srednjeg i zadnjeg dela šasije, preživeće.
Grupacija VW ima samo 2 šasije u VW fabrici i 2 šasije u PORSCHE fabrici.
GENERAL MOTORS ima 14 šasija.
MERCEDES ima 4 šasije.

Takođe, firme koje budu podsticale veštačku potražnju pri ponudi "takozvanih novih modela" imaće bolju prodaju i brži promet/obrt uloženih sredstava, nego firme koje ne izbacuju češće "nove modele".
Nemački marketing je ovo odlično savladao. Šasija traje 2 generacije modela odnosno 14 godina, a karoserija se menja svakih 7 godina. Sasvim dovoljno da se zagolicaju dlanovi/novčanici kupaca, uz "podsticaj" kao što su izduvni gasovi i ostali zakonski propisi, koji podstiču "nove proizvode".
Važno je da se vrti.

Seven

pre 4 godine

Sve su to igračke.Nemci su toliki odskočili od drugih da im dugo niko neće moći prići,niti im je orišao..Džaba udruživanja grupacija,džaba sve.Jaz nastaje sve veći.

IsNoGood

pre 4 godine

Očekivao sam nešto avangardnije od DS9. Znao sam da je kraj sa DS linijom od kad su promenili masku na DS5. Nešto prelepo su unakazili sa onom crnom plastiketinom. Ovo ni Kinezi ne vole. Koncept DS9 iz 2012 je avion za ovo.

oscar

pre 4 godine

Jel moze na plin dide? Jel moze na odlozeno nesto da se kupi. I kakav je za odrzavanje, jel skup mali servis? Ako ima lanac onda necu ni da radim veliki servis. Ili da kupim bajo fau ve, ili Skodu super be?

Hromi Daba

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.
(mungos, 26. februar 2020 12:50)

Vozio opela davne 98', suzu. Kad si ti vozio nemca? Imaš dva pežoa i to jednog 15 godina starog? Sedi u Mercedesa ili Audija...u klasi tih "renoa" "pežoa"... sa ovim francuzom na slici poredi se Maybach i A8..pa ti uporedi, ako budes imao prilike...

Bane

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.
(Eldorado, 26. februar 2020 05:30)

I Rusi lete u svemir pa ne znaju da naprave auto.

nick

pre 4 godine

@kako da ne
Kad je baba bila djevojka, tada je i ona skakala preko plota, a sad nemere ni ravnim putem ici.
Postujem ja sve ostalo ali kupujem i vozim nemce, nisu oni najbolji oduvek ali su najbolji zanavek :)
Inace francuzi ce jos malo da buranijaju dok ih ne kupe kinezi sve u kompletu za sitnu sicu.Inace kada bi se nemcima dopustilo da u punom kapacitetu razvijaju sta mogu, pa svo drugi bi mogli jedino i da pricaju kako su imali svijetle primjere u svojoj casnoj i svijetloj proslosti.
p.s
Saim se sa "j".

Eldorado

pre 4 godine

Francuska lađa!

Inače, francuzi su tehnološki broj 1 u Evropi. Avioni, železnica, vojna tehnologija... To što nemac pravi BMW i Mercedes nije nikakav pokazatelj situacije.
Ova vest samo pokazuje koliko su naši ljudi impresionirani nemcima. Slični komentari su i za automobile iz SAD ili Japana, opet tehnološke super sile, ali ih naši ljudi spuštaju jer eto nemci imaju bolju plastiku u autima.

insajder

pre 4 godine

Uf koja histerija po komentarima,to samo znaci da je psa uradila dobar posao sa ovim modelom.Naravno da ce se 508 porediti sa arteonom,jer i jesu ista klasa.I naravno da svakom iole objektivnom coveku je 508-ica kilometrima lepsa od arteona.Uvek sam postovao ove francuze zbog toga sto imaju hrabrosti da na trziste izbace nesto novo,za razliku od vw koji decenijama pravi jedne te iste automobile uz minimalne dizajnerske promene.Svet se menja,dobre automobile vise ne prave samo Nemci,prihvatite tu cinjenicu.

dr peugeot

pre 4 godine

u moru komentara nađu se poznavaoci Peugeot automobila koji tvrde da majstori trljaju ruke i da vas auto ostavi na putu. Poštovani vi koji to tvrdite, vozio sam 307 1,6hdi 109ks imao je 420.000 kada sam ga prodao a kupljen je sa 167.000, a zadnjih pet godina vozim 308 1.6hdi 115ks automatik, uzet sa 116.700 a sada ima 249.300. Za 12 godina koliko sam proveo u ova dva Peugeota, mene ova dva auta nijednom nisu ostavila na putu uprkos nasim putevima i nasem gorivu. Tako da pre nego sto napisete takvu glupost predjite barem upola kao sto sam ja presao sa dva Peugeot automobila. Jednom PSA uvek PSA.

Btw ovaj model DS nece biti popularan kao nemacka trojka toga sam svestan ali da ce uzeti deo kolaca na trzistu u to ne sumnjam. Hrabar potez Francuza, zelim im uspeh.

Pantelija

pre 4 godine

@Miso
Nisi ti BMW imao ni na posteru. Porediti Citroen i BMW, još kako kažeš 535, je krajnje neozbiljno, pogotovo u segmentu zanimljivosti u vožnji. Taj C5 je udobniji, stvarno je lađa, ali samo u pravolinijskoj vožnji i to mu je jedini plus u odnosu na BMW 535.

XiDe

pre 4 godine

(Bane, 26. februar 2020 09:33)

Ovakvi likovi su najjaci :) Pricaj to ovoj danasnoj deci posto ne znaju ;)Sentaor je druze pandan Mercedosovoj S-Klasi ajd sad napravi krug po gradu i nnadji nneki Senator pa pogledaj kako izgleda pa ga Uporedi sa nekom S-Klasom tog godista ili nadji neki BMW E32 koji je za oba Avion
Uzmi nekog pezoa iz 80tih pa ga uporedi sa nekom Meckom iz te generacije!Inace jos jedna stvar koji ljudi (narocito ovi sto kupuju francuze ne kapiraju) Kod Nemaca se sve placa posebno pa tako si recimo kocku mogao da kupis sa opremom kao u stojadina a mogo si da je kupis i celoj u kozi samo je kinta u pitanju :)Inace ta ista kocka je bila u to vreme donja klasa BMW-a 80-90% po bisvoj jugi su bili 316i 318i po neki 320i i veoma retki 323i i 325i M3 Kocka je tada bio egzotika ;)taj Mercedes 123 koji ti spominjes ces i dalje da vidis po ulicama kao i Kocku ili recimo Golf1 ili Golf2 daj da vidimo koliko tih tvojih vrhusnki komfornih masinna jos ima po ulicama?

kako da ne

pre 4 godine

Da naucimo nesto ljude na brzinu. Svi brendovi ili grupacije sada imaju jednu platformu za vise modela, tako stede jer danas je tako, svi samo gledaju profit. Tako imate Q5 na istoj platformi kao Passat ili Skoda SuperB. Ili pak imate A1 koji isto to deli sa Polo. Pa onda A4 koji deli tu platformu sa vecim modelima, sve je to normalno i nije loše tu nista. Vi ste Bentli imali na VW Phaeton-u baziran, platforma, motori itd. To sto ovaj i 508 dele platformu je skroz okej i normalno, to je nova i vrhunska platforma u PSA grupi. Sto se tice auta, vrhunski. Igraju na sigurniju kartu tj nisu se previse zaigrali dizajnom kao sa DS5 koji je dizajnom fantastican i prelep auto, ali DRUKČIJI od svih, a trziste danas kaze da ljudi ne zele nista drukcije, vec ono sto se uklapa u okolinu (pogledati broj Oktavia ili Golfa na ulicama). Ljudi danas biraju ono ‘e ovo cu, cuo sam da je dobro, a i nije ruzan’. Proslo je vreme kada su ljudi kupovali auto zbog nekog šmeka, neke istinske zelje, drukcijeg dizajna, izdvajanje iz mase...Ima takvih i danas, ali su manjina sto je i jos bolje! Kada vi, Srbi moji koji ste imali jugo i zastavu zapljujete na dizajn Francuza, samo se setite ko je napravio jedan od najlepsih automobila IKADA. Francuzi, Citroen i legendarni DS tj u Srb poznata kao ‘ajkula’. Da li ce ovaj auto imati uspeha, videcemo. DS7 im ide bolje nego sto su ocekivali...

Ivan NG

pre 4 godine

Cija je auto industrija nakon pocetka 2000tih i avangardnih dizajna svela linije i pocela da lici na konkurenciju? Neko je ovde od srpskih mufljuza izjavio da je vw iskopirao talismana, pa izbacio passat b7, a on izasao par godina pre talismana, ali nema veze bitno je da se hejtuju nemci, za koje se nema lova ni za polovne, zlatno doba vrele usne.

nick

pre 4 godine

@Srbin
Volvo?
Mislis na skandinavsko-azisku igrariju, koja pokusava nesto sa dizajnom i satro bezbednoscu.
Buranija.
Da budu najbolji sto mogu ni za 30 godina nece prici germanima.
p.s
Ne uzimaj u usta rezim koji je unazadio ceo svet, da bi unizio najbolje inzenjere danasnjice.

kako da ne

pre 4 godine

@Pantelija
Moja preporuka ti je da probas C5 sa 3.0 V6 benzicem, sigurno po dinamici u voznji nije poput Bmw 535, cak nisu ni klasa, a uopste i necete lako naci auto koji je za voznju bolji od Bmw (mislim na slobodniju, brzu voznju), ali da je mnogo daleko od Bmw, ne bih se slozio. Imao sam prilike da vozim i Bmw 535 2014 i C5 2011 3.0 V6, full paket oprema. Nov kostao preko oko 55.000 koliko se secam, kvalitet materijala, snaga, dizajn, neverovatan auto. Pritom idealan za srpske ogromne trotoare, podignes i popneš se lagano, spustiš i izadjes iz auta :)
Posto mnogi spominju avangardni dizajn C6 pa i DS5 i kako su ocekivali isto od ovog modela, C6 vam je dizajnerski naslednik CX-a, pogledajte lepo auto, liniju. CX je bio uspesan model, C6 ne. Zasto? Zato sto je vreme C6-ice drukcije. Ljudi nisu toliko zeljni te neke prefinjenosti, ljudi danas kupuju ono sto svako kupuje verujuci da rade pravu stvar. Drugo, C6 je bio jako skup i ne mozete napasti npr Bmw 5 sa vecom cenom, a vi ste Citroen koji u tom momentu nema bas neku paznju kupaca. Audi je primer kako se pravi premijum brend. Oni su ‘80 tih imali onaj model 100, pre toga nista, tj imali ali bilo smesno. Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.

Miso

pre 4 godine

Konacno naslednik C5....mada nije me nesto odusevio, C5 iz 2008 je bio mnogo smeliji, avangardniji. Nije mi kasno zasto ljudi pljuju francuze a hvale nemce, ja sam sa Francuzima imao najbolja iskustva, tipa Megane 2005, C5 2008, napravio pola miliona bez da me je ostavio na putu ili da sam imao neki kvar van redovnog odrzavanja. Sada vozim BMW 535 i tek sada ne shvatam po cemu su to Nemci bolji, kvalitetniji u odnosu na ulozen novac sto je jedino pravedno poredjenje. Konkretno za 70.000 koliko vozim BMW imao sam dve ozbiljne intervencije (1500+ €), sada cekam trecu. Osecaj za volanom je nesto drugo, jeste BMW malo vise sportski al mi je hydro C5 bio mnogo zanimljiviji za voznju, udobniji na duze staze, lepsi na neki svoj nacin....ima neku emociju sto svabo nikad nece imati.

Reziel

pre 4 godine

U pomami za SUV vozilima, klasične limuzine doživljavaju pravu renesansu. Ne bih znao za koji da se odlučim danas da uzimam tu klasu vozila - Mazda 6, Talisman, Peugeot 508, sad ovaj Citroen izgleda zaista vrhunski. Ova lajsna po sredini, smelo i napokon nešto drugačije. Unutrašnjost je neverovatna.

S druge strane, gledam E klasu recimo, polovna iz 2016-te već ima za 35.000 sa 4matic pogonom i AMG opremom. Ako uporedimo sa nekim GLE-om tog godišta recimo, ispod 50.000 nema ništa približno, a da li je baš za 15k eura bolji? Mislim da su danas klasične limuzine i karavani racionalan izbor za vozača kome treba veliki, udoban automobil. Nažalost, pomama za visokim mestom sedenja je tolika da će mnogi stvarno sjajni sedani, poput ovog, ostati neprimećeni na tržištu.

Kime

pre 4 godine

Od kada su napravili novu DS liniju,manje vise mi se dosta toga svidjalo, u enterijeru i dizajnu naročito,ti detalji...ali ovo....kanta, nasminkana kanta koja je iz aviona pezo 508. jako sam razocaran!

DS Ajkula

pre 4 godine

Moju Lancia Deltu TT menjao bi samo za DS5. Jedini auto koji je lepši od Delte u tom segmentu. Stvar ukusa. Ograđujem se. Meni je na žalost izgled auta na prvom mestu a to mi se uglavnom obije o glavu.

roman

pre 4 godine

biti bogat zdrav i neprimetan je prava stvar...pored ovakvog auta nikad nemca kupio ne bih pa taman da traje dve godine...posle te dve bih ponovo kupio isti ... pa opet...

Ivan

pre 4 godine

Eee i još nešto,nisam završio,što je ovo,neki hibrid Mercedesa i Pežoa 508 ? Nije loše ispao,fino izgleda,enterijer mi se baš sviđa i ova boja je prelijepa. Što se tiče materijala korišćenih u izradi enterijera izgledaju kvalitetno.

DSSSSS

pre 4 godine

Lepotica lepa. Najzad nešto novo u autosvetu. Francuska toplina i šarm. Udobnost kakvu jedino mečka ima. Iz ličnog iskusta i predjenih mnogo kilometara u 206, 307, 407, 208, peugeot partner itd..motori su stvarno jako dobri i neverovatno izdržljivi. Prvo Peugeot sa 508 a sada i Citroen sa ovom 9kom unose najzad one promene kakve svi očekujemo sa svakim modelom. Nalepi tablet i prospi priču kako je manje više zna svako. Manje je više ima smisla u poslu, odnosima itd ali nikako kada je auto u pitanju.

misko

pre 4 godine

@Otac_čokatčije naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Nemaš druze kome da pričaš, vidis koliko si minusa skupio.
Najviše pluseva je ovde dobio čovek koji 508 stavii u klasu sa Arteonom, a bilo ih je koji su ga na ovom sajtu poredili sa CLS-om.
Jednostavno ne znaju, ali vole da pišu.
Ovaj DS će proći isto kao i ultra mega giga avantgardni biser više srednje klase C6.

Kako ce ovaj model proci, ne znam, ali zadnja vuca nije uslov uspeha limuzine. Audi A4 i A6 se prave sa prednjom vucom (naravno quattro je odlican, ali je opcija), a do otprilike 2013 je i A8 postojao u varijanti sa prednjom vucom.

Shomi

pre 4 godine

Miso, 25 prijatelju odakle ti idea da kao ljubitelj (citronea) udobne voznje,kupis 535d?Bmw 535d je snaznna dinamicna sportskta limiuzina. razarac puteva apsolutna supronost u odnosu na Citroen C5 :) Ta dva auta se ne mogu uporediti ni po cemu ni po klasi ni po filizofiji ama bas nista nemaju zajednicko.

insajder

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.

kole

pre 4 godine

Zadnja vuča je gubitna kombinacija za kupca jer dobija:
-nepotrebno duži auto
-manji zadnji gepek
-manji unutrašnji prostor
-nebezbedan auto kod čeonog sudara
-nestabilan auto u krivinama i na klizavoj podlozi
-auto sa višom proizvodnom i prodajnom cenom

(Radovan, 25. februar 2020 16:13)
odakle ti to da su kola za zadnjom vucom nebezbedna kod ceonih udesa i nestabilna u krivinama?!?

max

pre 4 godine

Spoljni izgled dobar,mada bih voleo da je jos osobeniji,ali kome je bitno kako izgleda auto kad sedne u njega.Enterijer u najbogatijoj opremi sa braon kožom izgleda savršeno.Ni A6 ni BMW 5,E Klasa ni Lexus nemaju takav enterijer.

kele®

pre 4 godine

naravno da je promašaj kada koriste jednu te istu platformu za vozila srednje i vise klase. Platforma sa prednjim pogonom je odlična za automobile Golf klase i ispod. Za luksuznu limuzinu mora platforma sa zadnjim pogonom. Posto hvataju prečice i štede tako ce i proci.
(Coyote, 25. februar 2020 15:19)

Učili su od najboljih, jer MLBevo platformu koristi Audi: a4,a5,a6,a7,a8,q5,q7,q8, e-tron, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne i naravno VW Touareg. Znači od 35.000 do 250.000 evra. Niti jedan za zadnjim pogonom. Baš su lopovi ti Francuzi.

ko-ometator

pre 4 godine

Imao covek ds5, sjajan auto prelep unutra, oprema vrhunska. Otisao menjac. Automatik. Pitajte vaseg majstora koliko to kosta da ne bude da vas ja lazem. Sva kola imaju mane ja najvise volim audi ali vozio sam i japance i ford i gm grupaciju u srbiji je bitno jako da se ne zaletite na izgled kad kupujete. A sa ovakvim modelima je to bas lako. Ja bi ga uzeo bez razmisljanja, ali budzet mi ne dozvoljava da ne razmisljam kad uzimam kola.

zv

pre 4 godine

neki tamo srba sa golfom cuo za platformu pa sad nesto pametuje. ne smeta mu sto audi ima istu platformu sa skodom i seatom platikanerom, ali mu smeta sto ovaj deli platformi sa pezoom 508. smeta im prednja vuca (kod audija im ne smeta), a lepo pise da postoji i pogon na svim tockovima

duki

pre 4 godine

Obozavam limuzine, ili kako strucniji kazu trozapreminske (!?) limuzine. Nema komfornijeg prevoza. Problem je nakaradna motorizacija koja ne prati izgled auta. Posle se cudite sto superba i passata ima na svakom cosku. Pa kad izgledaju kako izgledaju, cak se i iznenadis pozitivno u nekim situacijama. Ako pravite auta da izgledaju kao da imaju warp pogon onda i dajte warp pogon, a ne neki eco smile pogon koji izbacuje baloncice od sapunice kroz auspuh.

pedja sarkazam

pre 4 godine

sta vozite vi sto kazete da je krš? verovatno nekog nemca sa pocetka 21 veka. Ja razumem da volite nemce, ali niste ni malo realni. Meni se nemci svidjaju, ali nisam veliki fun zbog precenjenosti i cena. kod njih je gotovo sve dodatna oprema i od osnovne verzije koja kosta npr 35000eur bez problema u fulu isti mozete platiti 70 000€. svidjaju mi se nemci sa jacom opremom ali cena im je daleko veca od ostalih, ali mi se i ovaj itekako svidja.

Simeon

pre 4 godine

Ex radex,pasat bolji???jos za klasu???jel se ti drogiras,a jos nesto ovaj ds9 je veca klasa od pasata i da je manja opet je za vas pasat ili golf bog i batina

Kegla

pre 4 godine

Od nazad super, iznutra super, ali spreda, kao da su se uplasili da naprave nesto originalno i dobro. Kao igrac sam pred golom kada promasi.

Citroen fan

pre 4 godine

Lepo. A meni je i ds5 i dan danas van konkurencije po izgledu eksterijera. Mada je unutra ipak sportski, uske kadice za sedišta i sl. Šteta, nisam ta ciljna grupa.

max

pre 4 godine

A čekao sam da zamenim moj C5 ovim modelom ali nije to to neko je dole napisao da je očekivao malo avangardnije od DS-a isto takodje i ja a najviše što mi smeta je prednja maska liči mi previše na Citroen elyse bezveze iskreno naravno moje mišljenje

Simeon

pre 4 godine

Boris,nije citroen vw pa da prevozi paprike svinje itd.Zna se ko to radi golf 2,pasat itd.Seljaci su vazda vozili vw,dok su citroen ajkulu,citroen sm,citroen cx prestige vozili bogatasi,gospoda ,poznate licnosti i ljudi s ukusom.Samo ne znam po kom osnovu vi s vw mozete da se mjerite s citroenom.

Bane

pre 4 godine

Taj model 100 je npr CX gazio kako zeli u svakom segmentu. Onda Audi ‘90-tih dodaje gas i nudi mnogo toga za manje para nego kod Mercedesa i Bmw-a. 4x4, mnogo vise opreme, veci auto itd. Tako su dosli do toga da su danas premijum i to sa odlicnim prodajnim brojkama. Ako francuzi zele isto, moraju da obaraju cene i nude vise za manje para od nemaca.
(kako da ne, 25. februar 2020 23:42)

Praktično, koji god da uzmeš Nemac pre 85-te je realno krš u smislu nekakvog komfora, udobnosti, zvučne izolacije. Kada se setim BMW trojke kockice sa tapacirungom na vratima kao kod Stojadina, Mercedesa 123 sa feder sedištima od skaja i 0 voznim osobinama, ta Audi 100 kockica. A tek VW na šta je ličio, svi se tresli i radili ko traktori.
Matere mi moje ako Opel u to vreme još nije bio i najbolji Nemac sa svojim Senatorima, Omegama i sl.

Francuzi tada svaki model bio ušuškan kao u dnevnoj sobi, sedišta kao fotelje. Vozio sam se tada u tom CX-u, kao na letećem ćilimu. Mada, meni su Francuzi i danas po pitanju kvaliteta materijala u kabini na visokom nivou, njih više neke druge stvari danas muče.

dk

pre 4 godine

Na osnovu komentara mozemo zakljuciti da nas narod kao u Svajcarskoj vozi auta najvise 4god stara. Nas narod , bez obzira sto nikad nije ni seo ni vozio ni IMAO, zna o tom autu sta se kvari, na kojoj km se sta kvari, od kojih je.materijala napravljen...Kvalitet Nemaca, VW-doba Golfa 5 korozija, problemi sa TSI motorima, sa FSI motorima, sa 2.0tdi motorima, Mercedes korozija, BMW problemi sa lancima i motorima, VW tasteri na svakom modelu se oljuste...Hocemo jos o njihovom kvalitetu????

xxo

pre 4 godine

Pogled sa strane ukazuje vezu sa 508 sto nije lose jer 508ica uzivo izgleda fenomenalno. Nije mi jasno kako neko moze za ovaj auto da kaze da je lose, velika limuzina iz Citroena, uz dodatak DS luksuza, godina 2020... Sta ljudi vozite da za ovako nesto kazete da je lose ????

комша

pre 4 godine

Pa jos nam uskoro stize i novi C5.

Ala ce da se cesaju nemci.
[(Dezon, 25. februar 2020 16:55)
Стижу и C4 и нова 308ца.

123321

pre 4 godine

Vozio DS4 1.6hdi automatik...Ne mogu da verujem koliko je Citroen napredovao u odnosu na recimo prvi C5, prvi C4... Bukvalno se igrate sa autom, uzivate i vozite dok auto sve sam radi za vas. Iako je citroen , nije mek i nesto udoban, nema savijanja u krivinama zalepljen je za asfalt. Kakav je ovaj model samo mogu da zamisljam.... Los nije sigurno

mungos

pre 4 godine

Auto je vrh vrhova! I sama 508ica je bomba, ali ovaj DS. Van svog vremena. Uostalom kao i svi DS modeli do sad.
A to, sto pojedinci kritikuju Pezo, Citroen.. Oni su zadojeni time da "Devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke".
Ja licno sam vozio i Nemce i francuze.
Udobnost i konfor koji daje francuz nemac moze sanjati.
Evo, uz 5008 Pezo imam i 407, iz 2005.god
2.0 HDi, 312.000km, kupio ga na 217hkm od prvog vlasnika 2015.
5 godina bez ikakvih problema.

kako da ne

pre 4 godine

@Citroen
Sta si ocekivao od C1 i najmanjeg gradskog auta koji kosta manje od 10 hiljada. Luksuz Rolls Royce-a, dinamiku u voznji nalik McLaren-u...To je malo gradski auto, jeftin, namenjen da se prevezes u velikom gradu do posla i nazad, da se lakse parkiras. Nije tu bitan luksuz...Mogli ste da kupite malo veci gradski auto poput DS3 i imali bi kožu, lepu plastiku pa i karbon itd...

miša

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (insajder, 26. februar 2020 09:12)

Za ovo si dobio, u trenutku dok ovo pišem, 15 pluseva i SAMO dva minusa.

Razumem da neko napiše nešto ovako, tastatura trpi sve, ali da nisi jedini.... Au.

Pritom si tako siguran u sebe, pa mu još dodade i "e moj..."

Zemljo, otvori se.

shame boner

pre 4 godine

Ovve godine pustaju novi C5 i već dugo obećavaju radikalniji dizajn za njega. Izguglao sam par slika koje bi mogle biti priblizne konacnom rjesenju (koje nazalost uvijek ima previse kompromisa),ali ako bi i priblizno bio kao na slikama mislim da ce napraviti lom u sedan verziji. Ovaj DS mi se ne svidja toliko, izmjesano je tu svega i svacega za moj ukus,ali boze moj.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Sticajem okolnosti promenio sam par C3 i C4 u skorije vreme. Nisam imao problema, osim na C3 što se povremeno ukljucivao alarm da abs ne radi. Vidim da ljudi dosta kod nas voze C5, vozili me, ja udobniji auto nikad nisam doziveo. Svidja mi se hrabrost kojom DS nastupa, nadam se da će uspeti. Ionako je sve ostalo konfekcija, osim premijum marki naravno.

zikapn

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!

Alex

pre 4 godine

Neka mi neko objasni sta ima Passat bolje, kvalitetnije od ovog francuza?!
Motor? Jok!
Limariju? Jok!
Enterijer? Mozda malo kvalitetniji ali dosadniji!
Elektroniku? Isti mandrak!
Odrzavanje? Kad, gde, kod kog majstora, sa kojim delovima..Kako bre to poredite?!
(zikapn, 26. februar 2020 12:33)

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.

Rečeno hiljadu puta, ne mrzi me i 1001.put: Kvalitet vozila se ogleda kroz listu POUZDANOSTI a tu su japaneri broj 1 u svetu. Lista prodaje oslikava uspeh marketinga i to je sve.

kakodane

pre 4 godine

Dobar je i Talisman sto se tice francuskih limuzina ali nije ovako luksuzan. Sitnice kao kod Tesle, kvake izlaze iz vrata, centralni displej sa svim funkcijama...

Kobaja Grande

pre 4 godine

114 komentara and still counting...
Ocito je da se radi o kontroverznom modelu, cim se emocije toliko bude.
Svaka cast, PSA je uspeo da uzburka javnost.

Dejan Cvejić

pre 4 godine

Vozio cx Atinu 10godina sada xm desetu godinu. Ako niste vozili velike Citroen trebalo bi samo da čitate . Da komentarišete ne

max

pre 4 godine

@Shkot Takodje i ja vozim C5 i želeo sam kao onaj prototip od pre nekoliko godina za ds9 al daleko od toga da je i ovaj ružan samo mi jako smeta prednji deo al videćemo ga sad u Ženevi uživo možda je lepši a unutrašnjost 100 god ispred Nemaca

kako da ne

pre 4 godine

@nick
O kom Bmw i Audi ti pricas i njihovoj tradiciji skupih limuzina vec 50 godina? Kada je Francuz tj Citroen pravio limuzine i trkao se sa Mercedesom, Bmw je pravio Bmw Isseta, a Audi je imao kopiju Jette kao jedini model. Audi krece u neki jak tempo 90-tih, Bmw ranije, ali prvo sa sportskim limuzinama. Kada je Citroen izmislio hidrauliku, Rolls Royce je kopirao pa zatim i Mercedes. Pa prvi kocioni diskovi u serijskoj produkciji, hidro servo volan, pa pre toga prvi auto sa prednjom vucom isto Citroen model traction avant. Kakav je Citroen nekada bio, vi ni ne znate. Najgore sto nije pao na ove grane zbog stranaca vec direktno od ruke Pežoa koji je zeleo da bude iznad Citroena i tako ga godinama unazadjuje jos od kada su pazarili Citroen. Procitajte malo kada ne znate o Citroenima DS, GS, CX, SM...SM ne bio prvi GT auto sa prednjom vučom, obilje luksuza, vrhunska dinamika, udobnost, kada je Citroen to pravio Audi je imao rekoh kopiju Jette sa 4 prstena na haubi.

kimi R

pre 4 godine

@kako da ne
Znaš kako se kaže, a to važi za još neke sledbenike određenih proizvođača na izdisaju"bilo nekad, sad se samo pripoveda"

Radovan

pre 4 godine

Glavna ideja bezbednosti kod auta sa prednjim pogonom, gde se motor i kompletna transmisija smeštaju poprečno na smer kretanja, je da prilikom čeonog sudara, sva ta mehanika bude gurana ispod poda auta uz obilato trošenje kinetičke energije auta koji vas je udario čeono, pa se udar amortizuje delimično.
Sadašnje šasije sa prednjom vučom, zadržale su oblik poda od zadnje vuče u vidu tunela između vozača i suvozača, kao kutijasto ojačanje limenog korita odnosno poda, omogućavajući podu da izdrži guranje motora i transmisije ispod poda, a sa zadatkom da sve to ne uđe u putnički prostor.

Kod zadnje vuče gde su motor i menjač uzdužno postavljeni, pored sve umešnosti inženjera u projektovanju i konstruisanju poda, motor i menjač prilikom sudara ipak prodiru u putnički prostor.
Pa šta onda mislite o firmi koja hvali svoja vozila "sa fantastičnim osećajem u vožnji", a zadnja je prešla na prednju vuču?

Takozvana "prirodna koža" koja se danas ugrađuje u aute niže cene kao što su "premium", najčešće se pravi od mikrofibera koji je sastavljen od poliestera i poliamida, materijali iz snova za sve namene. Od njih se pravi ona sjajna i glatka hladna koža za sedišta.
Prava koža je basnoslovno skupa da bi se ugrađivala u aute, jer treba dosta rada i materijala, pa se upotrebljava u skupocenim autima tipa FERRARI,LAMBO, itd.

Shkot

pre 4 godine

Eto, ja sam jutros zakasnio na posao, iako sam krenuo na vreme. Put je bio prepun pokvarenih francuskih automobila, da sam se jedva provukao između njih.
Šalu na stranu. Ja sam, kao veliki ljubimac Citroena, razočaran kad pomislim na prototip DS 9 od prije nekoliko godina. Nadam se da sljedeća C5-ica nije kopija kineske C6.
I da ja sam u zadnjih 14 godina imao tri C5 i prešao preko 450 000 km, bez ijednog kvara.

Srbin

pre 4 godine

@Nick
Nik,zaplenili ste kao da ste Hićin potomak! Čoveče Volvo je pojam za te vaše SS divizije, takodje i Lexus, Infiniti ili Masserati. Kad su vasi ljubimci u II sv ratu okupirali Francusku najpre su opljačkali razvojne centre Pežoa, Sitroena i Simke. Gzavije Reno ih je dočekao sa šampanjcem pošto je bio vatreni nacionalista i Petenov finansijer. Samo vi vozite "auta" iz Nemačke i "ljubite" žene iz najgorih budžaka. Zbog vas tako bistrih Srbija je krcata "atomskom fizičarima" i prva u Evropi-od pozadi, naravno.

City Slicker

pre 4 godine

Kada se u svoje vreme pojavio na tržištu, Citroen C6 je bio daleko avangardniji i originalniji. Od DS pod-brenda sam ipak očekivao nešto drugačije.

zikapn

pre 4 godine

redosled prodaje modela ti sve govori, ostalo je subjektivno kao tvoj komentar.
(ja, 26. februar 2020 15:20)

Jos kad bi znao od cega sve zavisi globalna prodaja ne bi tako pricao?!
Jel si mozda upoznat kako se danas kupuju novi automobili i ko ih kupuje?!
Mislis sednes ti sa svog kuma odete u salon i kupite ganz nov auto!? E pa nije, prike moj, broj prodatih novih automobila od strane fizickih lica je zanemarljiv u odnosu na pravna lica, a tu u prvi mah se pita sve ostalo samo ne koj je auto bolji. E kad ga firmasi izakaju dokle moze onda nasi lesinari idu na groblja i dovoze leseve. E tako se zida broj prodatih automobila u svetu a ne kupnjom onog koj je stvarno bolji.

sledeći auto opet Ford.I samo novo.

pre 4 godine

Fiesta Aston Martin 100k juče okrenula. Kupljen nov, čuvan. Ni jedan jedini kvar, ali ni sijalica,ni osigurač!

Jeste doduše Nemac pravio ali smarate s tim nemačkim markama. Danas svi prave dobre automobile pa i Francuzi, ali nemački su većinom dosadnog dizajna i to me odbija.

prgudčić 13ti

pre 4 godine

XiDe, 26. februar 2020 14:24
Senator moze samo biti pandan Mercedesu W123 i BMW seriji 5 (E28) a nikako S Klassi...
To sto ti mislis je Admiral i Diplomat sa V8 Motorima...ali to je iz nekog drugog vremena, davno beše

Veliki brat

pre 4 godine

@automehanicar E moj automehanicaru,zaprepastio bi se kad bi znao da se vec desetak godina ne koristi prirodna koza u automobilskoj industriji,vec iskljucivo vestacka.
(insajder, 26. februar 2020 09:12)

Ne znam za S klasu, ali čovek je tužio Mercedes zbog veštačke kože u E klasi i dobio ih na sudu, jer je alergičan na veštačku kožu, a on platio doplatu za "kožna" sedišta i navodno su ga ubedili da je 100% prirodna koža, a ono u stvari SKAJ (kako ga mi zovemo, bez obzira na kvalitet, dok se kod nas npr. za nameštaj već koristi naziv "eko koža").

Dakle, koliko god izgledala prirodno, može čak i da bude skuplja u proizvodnji od prirodne, ne može po nekim stvarima da se poredi sa prirodnom kožom - eto, postoje i ljudi koji su alergični na veštačku kožu, počnu da se preterano znoje i sl.

posmatrač

pre 4 godine

@srbin
Čiji su koalicioni partneri bili ti tvoji Japanci, pa upravo od tih SS i takođe su se bavili pljačkom svega što su osvojili.