Ponedeljak, 18.09.2017.

11:15

BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa

Izvor: B92

BMW bi da se otarasi klasiènog automobilskog kljuèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Beton

pre 6 godina

"Otključavanje i startovanje motora bez ključa najviše pogoduje lopovima jer su na žalost tehnički uvek korak ispred proizvođača.
(Vlada, 18. septembar 2017 11:50)
228"
@Vlada. Lopovi ce doprineti povecanju prodaje... mozda :)

Ja

pre 6 godina

Da dodam posto kazem imam senic star 14 koji ima isto to beskontaktno paljenje i otvaranje vrata a imam ga dugo godina (imam ga i na laguni) postoji tu jos jedan problem sem baterije na telefonu a to je praznjene akomulatora iz nekog razloga...moze da bude i duze ne vozis zimi i akumator se sam isprazni posle nekog vremena i to je prirodno cak i ako je glanc nov..ako imas telefon kako ces onda da otvoris vrata..,na kartici na renou ima skriveni mali kljucic za otavranje vrata manuelno

Ja

pre 6 godina

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora.
Ja imam to i na polovnom reno senicu starom 14 godina..a da menja smartphone je glupost neopevana ,,treba da gledam u pasulj da mi se ne istrosi baterija

EU Citizen

pre 6 godina

Osim što će negativno uticati na prodaju, jer mnogi ljubitelji baš ovog brenda obožavaju da bacaju ključeve na sto, :)) mislim da je ovo jako loša ideja, jer se smartfoni relativno lako hakuju, često im se dešava da ostanu bez baterije, i slično, pa bih ja za nešto što je čoveku često životno važno kao što je auto, isto kao i za kuću, koja isto može da se otključava smartfonom, pa niko to ne radi, ili kreditnu karticu, koju meni lično, i većini ljudi koje znam ne pada na pamet da zamene plaćanjem preko mobila (iako živim i krećem se po državama gde takve usluge već koju godinu postoje i funkcionišu), jer je poenta upravo da novac bude odvojen, i na taj način dodatno bezbedan, definitvno preferirao da imam separatan način za otključavanje u bilo kom obliku. Do te mere, da automobil koji takvu opciju ne nudi, već me ograničava na aplikacije i smartfone, jednostavno nikada ne bih kupio.

markoni

pre 6 godina

@sebistan
Mrdnu li ti Srbine van ovih granica ikada ? Da jesi,video bi da je u 99 % zemalja na svetu takvo ograničenje negde i manje,a samo u Nemačkoj neograničeno !

markoni

pre 6 godina

@comment
To je slična prica kao i sa elektronskom ručnom kocnicom.Ona je morala ostati mehanička kao poslednja varijanta kad elektronika otkaze.

hhhhh

pre 6 godina

Baterija za otkljucavanje auta i baterija za displej na kljucu su odvojene, tako da ako se isprazni ta baterija za displej, ucicete u a
uto bez problema kao sa normalnim kljucem. pozz

comment

pre 6 godina

Argento@ ispricacu ti jednu pricu iz Vijetnamskog rata . Tada najmoderniji lovac cuveni F4 fantom naoruzan raketama Sidewinder i.Sparow apsolutno tehnoloski superioran u odnosu na protivnicke Mig 17 i Mig 21,inzinjeri se odluce da u njega ne ugrade obican top kao zastarelo oruzje. U praksi se pokazalo da su tehnoloski zaostali avioni bolje prolazilu u dogfightu tj. vazdusnoj borbi jer su imali top. Rakete su
promasivale kvarile se itd... top je radio. Isto je i sa kljucem . Bez obzira dali zivis u Njemackoj ili Holandiji ili Balkanu akumulator moze da se isprazni a baterija na telefonu moze i da "crkne " bas kad ti najvise treba. Mali komad metala ti u dzepu nece smetati . Kao sto ni top nebi smetao F4 ....p.s.kasnije su ga ugradili i Migovi su padali kao lisce u jesen.

Ethan Hunt

pre 6 godina

@zfke pa imaće mobilni AI software sa hologramskim prikazom BMW logoa koji automatski prepoznaje prisustvo starlete, sponzoriše, fufica, cica, mica... Smešno, kako šta će?!

Hm

pre 6 godina

Ovu pojavu da se neki licni nedostaci kompenzuju materijalnim stvarima, u ovom slucaju kljucevima bmw-a, ne bih komentarisao jer nisam strucan za oblast psihologije. Ili mozda psihijatrije - ko sto rekih ne znam te stvari. Ali bi na pitanje 'sta ako se isprazni baterija ili izgubim tel' samo postavio drugo pitanje: sta ako uzgubim kljuc.

Argentto

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.
(A baterija?, 18. septembar 2017 17:02)

Za vas sa takvim obrazovanjem gde baterija na telefonu "crkne", a televizor "gori" pomenuti automobili i nisu namenjeni.. s toga nikome u BMW korporaciji nije bitno sta vi mislite. Drugo, akumulator je upravo baterija, kako to da telefonska baterija "crkne" a automobilska baterija se isprazni ???

Zvezdan

pre 6 godina

Koja ce onda gozba za lopove da nastane. Zamisli kod za otkljucavanje na smarfonu. Osiguravajuce kuce to nece dozvoliti, takk da cemo imati i dalje sta da bacimo na sto u kafiću. Taj osećaj, kad stavim Davidoff i oreko njega ključ od VW golf 2, neprocenjivo....

saki

pre 6 godina

Crkne baterija na fonu, nema signala (setite se onog jadnika sa Teslom u sred pustinje sto mu se zakljuca auto) sve su to neki faktori koji mogu mnogo da iznerviraju. Drugo ne volim ni ove pametne kljuceve, lakse mi da pritisnem dugme na daljinskom, zatim gurnem kljuc u bravu i upalim nego da nosim ovaj novi pametni BMW kljuc. Nosim kljuceve u jakni ili pantalonama kad nemam jaknu i stvarno nemam mesta za nesto sto mi ustedi 3 sekunde pre nego sto udjem u auto.

bgd

pre 6 godina

ovi iz BMW-a nisu normalni.Umesto da uzmu sve ove srpske komentatore za savetnike,oni gube vreme sa onim njihovim skolovanim inzenjerima.Zato je BMW tu gde jeste.

Gorski

pre 6 godina

Komšija ima reno lagunu triput je menjao karticu za startovanje motora ,ja na pežoa malo bravu naprskam wd sprejom kad blokira i palim i vozim dalje!

Sinisa Mihajlovic

pre 6 godina

@Bavaria: jeste, ali:

1) racunar aviona nije na internetu
2) racunar aviona ne slusa "remote" komande

Jedini nacin da mu pristupis je da fizicki sednes za volan.

Na taj nacin i nezakrpljeni Windows 98 je apsolutno siguran - skini ga sa svega osim struje, nema te sile koja ce da ga hakuje ako ne uzme tastaturu u ruke.

Beogradjanin

pre 6 godina

@ (Djox, 18. septembar 2017 14:01)

Pre malo manje od 100 godina, tacnije posle kurble, automobili su se palili na dugme. Onda je neko video da se takvi lako kradu pa je pocela upotreba kljuca.
Drugo, niko nije protiv tableta na centralnoj konzoli nego protiv ovog nakaradnog postavljanja na vrh, bez lepog uklapanja. Zato Mercedes recimo na S klasi ima uklopljen ekran u komandnu tablu dok je kod C klase on jednostavno nataknut. Slicno je i kod BMW-a 3 recimo, kod E90 su modeli sa navigacijom imali drugaciju centralnu konzolu, kod novih je to zakaceno na vrh, bez ikakvih okvira. Da ne pricam o otiscima prstiju i nemogucnosti da se bilo sta vidi pri jakom suncu kod automobila koji nemaju nikakve dugmice ili rucice vec samo tablet.
Imaju i stare tehnologije neke prednosti, kao kod telefona: koliko god da su pametni telefoni bolji, kod starih sa tastaturom si mogao da otkucas poruku napamet, u jednoj ruci, bez gledanja ekrana...

Blue

pre 6 godina

BMW sigurno nece pitati zlurade srbende za misljenje! Varijante koje se u ovim komentarima iznose su na nivou primitivizma iz veselih sedamdesetih. Pre skoro 20 godina su poceli masovno sa kljuc karticama, keyless otkljucavanje i paljenje automobila. Nema nazad, razmisljajte o konjima ako hocete full ekoloski prevozno sredstvo jer se trovaci vise nece tolerisati!

Nenad

pre 6 godina

Hej konzervativci, automobil vam nije zena pa da je volite. Auto vas vozi od tacke A do tacke B , sigurno, lako i brzo- a za to je neophodna uvek nova tehnologija. Dakle zakljucak- zene se vole a automobili voze ...

A baterija?

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.

3фке

pre 6 godina

Па како ће онда старлете знати кога да спопадају?!Без кључа на столу мислиће да се возиш градским!!! :-)

Rani

pre 6 godina

Mislim da bi bio pravi hit kada bi neki proizvodjač, u moru ovih samovozećih, autonomnih, elektronskih skalamerija, napravio običan automobil, prost, jednostavan, sa ključem! Znam, sada će neko reći, imaš Daciju, Fiat, ali ne mislim na njih, mislim na Ford, VW, BMW, Audi......

Aca

pre 6 godina

Bmw je premium proizvodjac i ako ukinu kljuceve gube na ekskluzivnosti. Nije problem pokretati auto putem telefona telefon ima svako, ali kljuc od bmw-a ima svoju posebnu draz.

Nenad

pre 6 godina

Kojom aplikacijom da otključam bravu na vratima kada se akumulator isprazni?
Telefon izgubim, on se isprazni (danas auto stalno komunicira sa ključem i ako on nije u kontakt bravi)...

hm

pre 6 godina

Svima vama bi ja kurblu u ruke pa da okrecete kad ste tolko "setni za starim dobrim vremenima".

PS. Nisam klinac, imam dvodecenijsko iskustvo sa voznjom ali vi ga preteraste.

PPS Moj deda ne sme da koristi bankomat. Nista lepse od cekanja u redu 'pred postom. Ispricas se s' komsijama... ma milina.

Пеђа

pre 6 godina

А шта ако се батерија телефона испразни? Ниједан смартфон данас траје дуже од дана и не дај Боже да неко оде увече на пиће ....

krol

pre 6 godina

Foko, za to uvek cuvam svoj matori auto :)
Za te trenutke kada mi je muka od hifi, 4k, ultra HD i ostalih stvari.
Ali ruku na srce, leti, jerbo nema klimu, pitam se zasto ga jos uvek registrujem :)

berkut Orao

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.
(Kobaja Grande, 18. septembar 2017 12:04)

Ja želim sve gore nabrojano...

Djox

pre 6 godina

Narodu treba bar jedna decenija da se navikne, kada je Reno pre 15 godina izbacio kljuc narod se zgrazavao pa ce se navici na kraju (jer je jednostavno bolje resenje od kljuca), sada im smeta tablet na centralnoj konzoli pa ce se navici i na to (a gde imace staviti tablet nego tamo gde se najbolje vidi?). Kljuc je postojao 100 godina, prevazidjen je.

Bavaria

pre 6 godina

Za sve koji se brinu oko hakerskih napada, cisto informativno da vec poduze vremena avionima upravlja racunar i do sad se nije desio ni jedan pokusaj hakovanja ili neki problem zbog toga.
Ne brinite nista, kao neko iz struke, mogu pouzdano da kazem da nema za sta da se brinete.

A ovu ideju podrzavam i te kako. Bravo za BMW

Aca

pre 6 godina

@foka: Znam osećaj. Imam Opel kadett C iz 1976. god. Radost koju osećam i pogledi po ulici koje moj automobil dobije ne može nijedna savremena plastična igračka. Nema elektro volana, ručne na taster, startovanja na taster,... čista mehanika. Ako stane široka traka, 2m paljene žice i kombinirke rešavaju svaki kvar :)

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.

foka

pre 6 godina

da, sve je na mestu, novi automobili stvarno pokazuju napredak tehnologije, zadovoljstvo je sedeti u njima, besumni, startni, ekonomicni, dizajn pristojan, ali... nema duse tu, mozda sam ja primitivac, konzervativac, mozda ne idem u korak sa vremenom, ali osecaj kad na minus 20 okrenes kljuc na golfu kecu i on upali na "pola kljuca", kad se zagreje posle 10 min pa skines jaknu, uhvatis stanicu na radiju, ona suska malo, stavis lenonke, zapalis crveni marlboro, izadjes na magistralu, pevusis i tapkas prstima po volanu.. meni je zao nadolazecih generacija, toliko povrsnosti, bezlicnosti, sve je nekako sterilno i ugladjeno.. kaze poslovica "zivot pocinje kad napustis zonu komfora.." p.s. malo sam se zaneo, ali sve u svemu znate na sta sam mislio.. tuga..

Dozivljaj

pre 6 godina

Sve je to lepo ali... Sto kaze moj gazda: Izem ti auto na dugme, kao da ukljucujem ves masinu. Nema lepseg osecaja nego kad okrenes kljuc, pa zasvetli tabla pa zaverglas...

foka

pre 6 godina

da, sve je na mestu, novi automobili stvarno pokazuju napredak tehnologije, zadovoljstvo je sedeti u njima, besumni, startni, ekonomicni, dizajn pristojan, ali... nema duse tu, mozda sam ja primitivac, konzervativac, mozda ne idem u korak sa vremenom, ali osecaj kad na minus 20 okrenes kljuc na golfu kecu i on upali na "pola kljuca", kad se zagreje posle 10 min pa skines jaknu, uhvatis stanicu na radiju, ona suska malo, stavis lenonke, zapalis crveni marlboro, izadjes na magistralu, pevusis i tapkas prstima po volanu.. meni je zao nadolazecih generacija, toliko povrsnosti, bezlicnosti, sve je nekako sterilno i ugladjeno.. kaze poslovica "zivot pocinje kad napustis zonu komfora.." p.s. malo sam se zaneo, ali sve u svemu znate na sta sam mislio.. tuga..

3фке

pre 6 godina

Па како ће онда старлете знати кога да спопадају?!Без кључа на столу мислиће да се возиш градским!!! :-)

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.

Dozivljaj

pre 6 godina

Sve je to lepo ali... Sto kaze moj gazda: Izem ti auto na dugme, kao da ukljucujem ves masinu. Nema lepseg osecaja nego kad okrenes kljuc, pa zasvetli tabla pa zaverglas...

hm

pre 6 godina

Svima vama bi ja kurblu u ruke pa da okrecete kad ste tolko "setni za starim dobrim vremenima".

PS. Nisam klinac, imam dvodecenijsko iskustvo sa voznjom ali vi ga preteraste.

PPS Moj deda ne sme da koristi bankomat. Nista lepse od cekanja u redu 'pred postom. Ispricas se s' komsijama... ma milina.

Aca

pre 6 godina

Bmw je premium proizvodjac i ako ukinu kljuceve gube na ekskluzivnosti. Nije problem pokretati auto putem telefona telefon ima svako, ali kljuc od bmw-a ima svoju posebnu draz.

A baterija?

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.

Zvezdan

pre 6 godina

Koja ce onda gozba za lopove da nastane. Zamisli kod za otkljucavanje na smarfonu. Osiguravajuce kuce to nece dozvoliti, takk da cemo imati i dalje sta da bacimo na sto u kafiću. Taj osećaj, kad stavim Davidoff i oreko njega ključ od VW golf 2, neprocenjivo....

bgd

pre 6 godina

ovi iz BMW-a nisu normalni.Umesto da uzmu sve ove srpske komentatore za savetnike,oni gube vreme sa onim njihovim skolovanim inzenjerima.Zato je BMW tu gde jeste.

Пеђа

pre 6 godina

А шта ако се батерија телефона испразни? Ниједан смартфон данас траје дуже од дана и не дај Боже да неко оде увече на пиће ....

berkut Orao

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.
(Kobaja Grande, 18. septembar 2017 12:04)

Ja želim sve gore nabrojano...

Rani

pre 6 godina

Mislim da bi bio pravi hit kada bi neki proizvodjač, u moru ovih samovozećih, autonomnih, elektronskih skalamerija, napravio običan automobil, prost, jednostavan, sa ključem! Znam, sada će neko reći, imaš Daciju, Fiat, ali ne mislim na njih, mislim na Ford, VW, BMW, Audi......

Aca

pre 6 godina

@foka: Znam osećaj. Imam Opel kadett C iz 1976. god. Radost koju osećam i pogledi po ulici koje moj automobil dobije ne može nijedna savremena plastična igračka. Nema elektro volana, ručne na taster, startovanja na taster,... čista mehanika. Ako stane široka traka, 2m paljene žice i kombinirke rešavaju svaki kvar :)

Nenad

pre 6 godina

Kojom aplikacijom da otključam bravu na vratima kada se akumulator isprazni?
Telefon izgubim, on se isprazni (danas auto stalno komunicira sa ključem i ako on nije u kontakt bravi)...

Sinisa Mihajlovic

pre 6 godina

@Bavaria: jeste, ali:

1) racunar aviona nije na internetu
2) racunar aviona ne slusa "remote" komande

Jedini nacin da mu pristupis je da fizicki sednes za volan.

Na taj nacin i nezakrpljeni Windows 98 je apsolutno siguran - skini ga sa svega osim struje, nema te sile koja ce da ga hakuje ako ne uzme tastaturu u ruke.

Beogradjanin

pre 6 godina

@ (Djox, 18. septembar 2017 14:01)

Pre malo manje od 100 godina, tacnije posle kurble, automobili su se palili na dugme. Onda je neko video da se takvi lako kradu pa je pocela upotreba kljuca.
Drugo, niko nije protiv tableta na centralnoj konzoli nego protiv ovog nakaradnog postavljanja na vrh, bez lepog uklapanja. Zato Mercedes recimo na S klasi ima uklopljen ekran u komandnu tablu dok je kod C klase on jednostavno nataknut. Slicno je i kod BMW-a 3 recimo, kod E90 su modeli sa navigacijom imali drugaciju centralnu konzolu, kod novih je to zakaceno na vrh, bez ikakvih okvira. Da ne pricam o otiscima prstiju i nemogucnosti da se bilo sta vidi pri jakom suncu kod automobila koji nemaju nikakve dugmice ili rucice vec samo tablet.
Imaju i stare tehnologije neke prednosti, kao kod telefona: koliko god da su pametni telefoni bolji, kod starih sa tastaturom si mogao da otkucas poruku napamet, u jednoj ruci, bez gledanja ekrana...

Nenad

pre 6 godina

Hej konzervativci, automobil vam nije zena pa da je volite. Auto vas vozi od tacke A do tacke B , sigurno, lako i brzo- a za to je neophodna uvek nova tehnologija. Dakle zakljucak- zene se vole a automobili voze ...

krol

pre 6 godina

Foko, za to uvek cuvam svoj matori auto :)
Za te trenutke kada mi je muka od hifi, 4k, ultra HD i ostalih stvari.
Ali ruku na srce, leti, jerbo nema klimu, pitam se zasto ga jos uvek registrujem :)

comment

pre 6 godina

Argento@ ispricacu ti jednu pricu iz Vijetnamskog rata . Tada najmoderniji lovac cuveni F4 fantom naoruzan raketama Sidewinder i.Sparow apsolutno tehnoloski superioran u odnosu na protivnicke Mig 17 i Mig 21,inzinjeri se odluce da u njega ne ugrade obican top kao zastarelo oruzje. U praksi se pokazalo da su tehnoloski zaostali avioni bolje prolazilu u dogfightu tj. vazdusnoj borbi jer su imali top. Rakete su
promasivale kvarile se itd... top je radio. Isto je i sa kljucem . Bez obzira dali zivis u Njemackoj ili Holandiji ili Balkanu akumulator moze da se isprazni a baterija na telefonu moze i da "crkne " bas kad ti najvise treba. Mali komad metala ti u dzepu nece smetati . Kao sto ni top nebi smetao F4 ....p.s.kasnije su ga ugradili i Migovi su padali kao lisce u jesen.

Gorski

pre 6 godina

Komšija ima reno lagunu triput je menjao karticu za startovanje motora ,ja na pežoa malo bravu naprskam wd sprejom kad blokira i palim i vozim dalje!

Bavaria

pre 6 godina

Za sve koji se brinu oko hakerskih napada, cisto informativno da vec poduze vremena avionima upravlja racunar i do sad se nije desio ni jedan pokusaj hakovanja ili neki problem zbog toga.
Ne brinite nista, kao neko iz struke, mogu pouzdano da kazem da nema za sta da se brinete.

A ovu ideju podrzavam i te kako. Bravo za BMW

EU Citizen

pre 6 godina

Osim što će negativno uticati na prodaju, jer mnogi ljubitelji baš ovog brenda obožavaju da bacaju ključeve na sto, :)) mislim da je ovo jako loša ideja, jer se smartfoni relativno lako hakuju, često im se dešava da ostanu bez baterije, i slično, pa bih ja za nešto što je čoveku često životno važno kao što je auto, isto kao i za kuću, koja isto može da se otključava smartfonom, pa niko to ne radi, ili kreditnu karticu, koju meni lično, i većini ljudi koje znam ne pada na pamet da zamene plaćanjem preko mobila (iako živim i krećem se po državama gde takve usluge već koju godinu postoje i funkcionišu), jer je poenta upravo da novac bude odvojen, i na taj način dodatno bezbedan, definitvno preferirao da imam separatan način za otključavanje u bilo kom obliku. Do te mere, da automobil koji takvu opciju ne nudi, već me ograničava na aplikacije i smartfone, jednostavno nikada ne bih kupio.

saki

pre 6 godina

Crkne baterija na fonu, nema signala (setite se onog jadnika sa Teslom u sred pustinje sto mu se zakljuca auto) sve su to neki faktori koji mogu mnogo da iznerviraju. Drugo ne volim ni ove pametne kljuceve, lakse mi da pritisnem dugme na daljinskom, zatim gurnem kljuc u bravu i upalim nego da nosim ovaj novi pametni BMW kljuc. Nosim kljuceve u jakni ili pantalonama kad nemam jaknu i stvarno nemam mesta za nesto sto mi ustedi 3 sekunde pre nego sto udjem u auto.

Ethan Hunt

pre 6 godina

@zfke pa imaće mobilni AI software sa hologramskim prikazom BMW logoa koji automatski prepoznaje prisustvo starlete, sponzoriše, fufica, cica, mica... Smešno, kako šta će?!

Argentto

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.
(A baterija?, 18. septembar 2017 17:02)

Za vas sa takvim obrazovanjem gde baterija na telefonu "crkne", a televizor "gori" pomenuti automobili i nisu namenjeni.. s toga nikome u BMW korporaciji nije bitno sta vi mislite. Drugo, akumulator je upravo baterija, kako to da telefonska baterija "crkne" a automobilska baterija se isprazni ???

markoni

pre 6 godina

@comment
To je slična prica kao i sa elektronskom ručnom kocnicom.Ona je morala ostati mehanička kao poslednja varijanta kad elektronika otkaze.

Djox

pre 6 godina

Narodu treba bar jedna decenija da se navikne, kada je Reno pre 15 godina izbacio kljuc narod se zgrazavao pa ce se navici na kraju (jer je jednostavno bolje resenje od kljuca), sada im smeta tablet na centralnoj konzoli pa ce se navici i na to (a gde imace staviti tablet nego tamo gde se najbolje vidi?). Kljuc je postojao 100 godina, prevazidjen je.

Ja

pre 6 godina

Da dodam posto kazem imam senic star 14 koji ima isto to beskontaktno paljenje i otvaranje vrata a imam ga dugo godina (imam ga i na laguni) postoji tu jos jedan problem sem baterije na telefonu a to je praznjene akomulatora iz nekog razloga...moze da bude i duze ne vozis zimi i akumator se sam isprazni posle nekog vremena i to je prirodno cak i ako je glanc nov..ako imas telefon kako ces onda da otvoris vrata..,na kartici na renou ima skriveni mali kljucic za otavranje vrata manuelno

Blue

pre 6 godina

BMW sigurno nece pitati zlurade srbende za misljenje! Varijante koje se u ovim komentarima iznose su na nivou primitivizma iz veselih sedamdesetih. Pre skoro 20 godina su poceli masovno sa kljuc karticama, keyless otkljucavanje i paljenje automobila. Nema nazad, razmisljajte o konjima ako hocete full ekoloski prevozno sredstvo jer se trovaci vise nece tolerisati!

hhhhh

pre 6 godina

Baterija za otkljucavanje auta i baterija za displej na kljucu su odvojene, tako da ako se isprazni ta baterija za displej, ucicete u a
uto bez problema kao sa normalnim kljucem. pozz

Hm

pre 6 godina

Ovu pojavu da se neki licni nedostaci kompenzuju materijalnim stvarima, u ovom slucaju kljucevima bmw-a, ne bih komentarisao jer nisam strucan za oblast psihologije. Ili mozda psihijatrije - ko sto rekih ne znam te stvari. Ali bi na pitanje 'sta ako se isprazni baterija ili izgubim tel' samo postavio drugo pitanje: sta ako uzgubim kljuc.

Ja

pre 6 godina

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora.
Ja imam to i na polovnom reno senicu starom 14 godina..a da menja smartphone je glupost neopevana ,,treba da gledam u pasulj da mi se ne istrosi baterija

markoni

pre 6 godina

@sebistan
Mrdnu li ti Srbine van ovih granica ikada ? Da jesi,video bi da je u 99 % zemalja na svetu takvo ograničenje negde i manje,a samo u Nemačkoj neograničeno !

Beton

pre 6 godina

"Otključavanje i startovanje motora bez ključa najviše pogoduje lopovima jer su na žalost tehnički uvek korak ispred proizvođača.
(Vlada, 18. septembar 2017 11:50)
228"
@Vlada. Lopovi ce doprineti povecanju prodaje... mozda :)

foka

pre 6 godina

da, sve je na mestu, novi automobili stvarno pokazuju napredak tehnologije, zadovoljstvo je sedeti u njima, besumni, startni, ekonomicni, dizajn pristojan, ali... nema duse tu, mozda sam ja primitivac, konzervativac, mozda ne idem u korak sa vremenom, ali osecaj kad na minus 20 okrenes kljuc na golfu kecu i on upali na "pola kljuca", kad se zagreje posle 10 min pa skines jaknu, uhvatis stanicu na radiju, ona suska malo, stavis lenonke, zapalis crveni marlboro, izadjes na magistralu, pevusis i tapkas prstima po volanu.. meni je zao nadolazecih generacija, toliko povrsnosti, bezlicnosti, sve je nekako sterilno i ugladjeno.. kaze poslovica "zivot pocinje kad napustis zonu komfora.." p.s. malo sam se zaneo, ali sve u svemu znate na sta sam mislio.. tuga..

Nenad

pre 6 godina

Hej konzervativci, automobil vam nije zena pa da je volite. Auto vas vozi od tacke A do tacke B , sigurno, lako i brzo- a za to je neophodna uvek nova tehnologija. Dakle zakljucak- zene se vole a automobili voze ...

Kobaja Grande

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.

Argentto

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.
(A baterija?, 18. septembar 2017 17:02)

Za vas sa takvim obrazovanjem gde baterija na telefonu "crkne", a televizor "gori" pomenuti automobili i nisu namenjeni.. s toga nikome u BMW korporaciji nije bitno sta vi mislite. Drugo, akumulator je upravo baterija, kako to da telefonska baterija "crkne" a automobilska baterija se isprazni ???

Dozivljaj

pre 6 godina

Sve je to lepo ali... Sto kaze moj gazda: Izem ti auto na dugme, kao da ukljucujem ves masinu. Nema lepseg osecaja nego kad okrenes kljuc, pa zasvetli tabla pa zaverglas...

Djox

pre 6 godina

Narodu treba bar jedna decenija da se navikne, kada je Reno pre 15 godina izbacio kljuc narod se zgrazavao pa ce se navici na kraju (jer je jednostavno bolje resenje od kljuca), sada im smeta tablet na centralnoj konzoli pa ce se navici i na to (a gde imace staviti tablet nego tamo gde se najbolje vidi?). Kljuc je postojao 100 godina, prevazidjen je.

Bavaria

pre 6 godina

Za sve koji se brinu oko hakerskih napada, cisto informativno da vec poduze vremena avionima upravlja racunar i do sad se nije desio ni jedan pokusaj hakovanja ili neki problem zbog toga.
Ne brinite nista, kao neko iz struke, mogu pouzdano da kazem da nema za sta da se brinete.

A ovu ideju podrzavam i te kako. Bravo za BMW

berkut Orao

pre 6 godina

Ne zelim televizor umesto instrument-table, ne zelim "infotejnment", ne zelim kljuc-mobilni telefon, ne zelim da mi automobil sam drzi traku...zelim da JA vozim auto, da bude jednostavan, lak za odrzavanje, trajan i upotrebljiv.
(Kobaja Grande, 18. septembar 2017 12:04)

Ja želim sve gore nabrojano...

Blue

pre 6 godina

BMW sigurno nece pitati zlurade srbende za misljenje! Varijante koje se u ovim komentarima iznose su na nivou primitivizma iz veselih sedamdesetih. Pre skoro 20 godina su poceli masovno sa kljuc karticama, keyless otkljucavanje i paljenje automobila. Nema nazad, razmisljajte o konjima ako hocete full ekoloski prevozno sredstvo jer se trovaci vise nece tolerisati!

Rani

pre 6 godina

Mislim da bi bio pravi hit kada bi neki proizvodjač, u moru ovih samovozećih, autonomnih, elektronskih skalamerija, napravio običan automobil, prost, jednostavan, sa ključem! Znam, sada će neko reći, imaš Daciju, Fiat, ali ne mislim na njih, mislim na Ford, VW, BMW, Audi......

hm

pre 6 godina

Svima vama bi ja kurblu u ruke pa da okrecete kad ste tolko "setni za starim dobrim vremenima".

PS. Nisam klinac, imam dvodecenijsko iskustvo sa voznjom ali vi ga preteraste.

PPS Moj deda ne sme da koristi bankomat. Nista lepse od cekanja u redu 'pred postom. Ispricas se s' komsijama... ma milina.

Aca

pre 6 godina

Bmw je premium proizvodjac i ako ukinu kljuceve gube na ekskluzivnosti. Nije problem pokretati auto putem telefona telefon ima svako, ali kljuc od bmw-a ima svoju posebnu draz.

Aca

pre 6 godina

@foka: Znam osećaj. Imam Opel kadett C iz 1976. god. Radost koju osećam i pogledi po ulici koje moj automobil dobije ne može nijedna savremena plastična igračka. Nema elektro volana, ručne na taster, startovanja na taster,... čista mehanika. Ako stane široka traka, 2m paljene žice i kombinirke rešavaju svaki kvar :)

Gorski

pre 6 godina

Komšija ima reno lagunu triput je menjao karticu za startovanje motora ,ja na pežoa malo bravu naprskam wd sprejom kad blokira i palim i vozim dalje!

bgd

pre 6 godina

ovi iz BMW-a nisu normalni.Umesto da uzmu sve ove srpske komentatore za savetnike,oni gube vreme sa onim njihovim skolovanim inzenjerima.Zato je BMW tu gde jeste.

A baterija?

pre 6 godina

Sve je to lepo, ali ukoliko crkne baterija na telefonu ili se isprazni akumulator, bas me interesuje kako ce se ući u auto bez fizičkog kljuca.

Пеђа

pre 6 godina

А шта ако се батерија телефона испразни? Ниједан смартфон данас траје дуже од дана и не дај Боже да неко оде увече на пиће ....

saki

pre 6 godina

Crkne baterija na fonu, nema signala (setite se onog jadnika sa Teslom u sred pustinje sto mu se zakljuca auto) sve su to neki faktori koji mogu mnogo da iznerviraju. Drugo ne volim ni ove pametne kljuceve, lakse mi da pritisnem dugme na daljinskom, zatim gurnem kljuc u bravu i upalim nego da nosim ovaj novi pametni BMW kljuc. Nosim kljuceve u jakni ili pantalonama kad nemam jaknu i stvarno nemam mesta za nesto sto mi ustedi 3 sekunde pre nego sto udjem u auto.

Nenad

pre 6 godina

Kojom aplikacijom da otključam bravu na vratima kada se akumulator isprazni?
Telefon izgubim, on se isprazni (danas auto stalno komunicira sa ključem i ako on nije u kontakt bravi)...

Beogradjanin

pre 6 godina

@ (Djox, 18. septembar 2017 14:01)

Pre malo manje od 100 godina, tacnije posle kurble, automobili su se palili na dugme. Onda je neko video da se takvi lako kradu pa je pocela upotreba kljuca.
Drugo, niko nije protiv tableta na centralnoj konzoli nego protiv ovog nakaradnog postavljanja na vrh, bez lepog uklapanja. Zato Mercedes recimo na S klasi ima uklopljen ekran u komandnu tablu dok je kod C klase on jednostavno nataknut. Slicno je i kod BMW-a 3 recimo, kod E90 su modeli sa navigacijom imali drugaciju centralnu konzolu, kod novih je to zakaceno na vrh, bez ikakvih okvira. Da ne pricam o otiscima prstiju i nemogucnosti da se bilo sta vidi pri jakom suncu kod automobila koji nemaju nikakve dugmice ili rucice vec samo tablet.
Imaju i stare tehnologije neke prednosti, kao kod telefona: koliko god da su pametni telefoni bolji, kod starih sa tastaturom si mogao da otkucas poruku napamet, u jednoj ruci, bez gledanja ekrana...

3фке

pre 6 godina

Па како ће онда старлете знати кога да спопадају?!Без кључа на столу мислиће да се возиш градским!!! :-)

Hm

pre 6 godina

Ovu pojavu da se neki licni nedostaci kompenzuju materijalnim stvarima, u ovom slucaju kljucevima bmw-a, ne bih komentarisao jer nisam strucan za oblast psihologije. Ili mozda psihijatrije - ko sto rekih ne znam te stvari. Ali bi na pitanje 'sta ako se isprazni baterija ili izgubim tel' samo postavio drugo pitanje: sta ako uzgubim kljuc.

EU Citizen

pre 6 godina

Osim što će negativno uticati na prodaju, jer mnogi ljubitelji baš ovog brenda obožavaju da bacaju ključeve na sto, :)) mislim da je ovo jako loša ideja, jer se smartfoni relativno lako hakuju, često im se dešava da ostanu bez baterije, i slično, pa bih ja za nešto što je čoveku često životno važno kao što je auto, isto kao i za kuću, koja isto može da se otključava smartfonom, pa niko to ne radi, ili kreditnu karticu, koju meni lično, i većini ljudi koje znam ne pada na pamet da zamene plaćanjem preko mobila (iako živim i krećem se po državama gde takve usluge već koju godinu postoje i funkcionišu), jer je poenta upravo da novac bude odvojen, i na taj način dodatno bezbedan, definitvno preferirao da imam separatan način za otključavanje u bilo kom obliku. Do te mere, da automobil koji takvu opciju ne nudi, već me ograničava na aplikacije i smartfone, jednostavno nikada ne bih kupio.

krol

pre 6 godina

Foko, za to uvek cuvam svoj matori auto :)
Za te trenutke kada mi je muka od hifi, 4k, ultra HD i ostalih stvari.
Ali ruku na srce, leti, jerbo nema klimu, pitam se zasto ga jos uvek registrujem :)

Sinisa Mihajlovic

pre 6 godina

@Bavaria: jeste, ali:

1) racunar aviona nije na internetu
2) racunar aviona ne slusa "remote" komande

Jedini nacin da mu pristupis je da fizicki sednes za volan.

Na taj nacin i nezakrpljeni Windows 98 je apsolutno siguran - skini ga sa svega osim struje, nema te sile koja ce da ga hakuje ako ne uzme tastaturu u ruke.

Zvezdan

pre 6 godina

Koja ce onda gozba za lopove da nastane. Zamisli kod za otkljucavanje na smarfonu. Osiguravajuce kuce to nece dozvoliti, takk da cemo imati i dalje sta da bacimo na sto u kafiću. Taj osećaj, kad stavim Davidoff i oreko njega ključ od VW golf 2, neprocenjivo....

comment

pre 6 godina

Argento@ ispricacu ti jednu pricu iz Vijetnamskog rata . Tada najmoderniji lovac cuveni F4 fantom naoruzan raketama Sidewinder i.Sparow apsolutno tehnoloski superioran u odnosu na protivnicke Mig 17 i Mig 21,inzinjeri se odluce da u njega ne ugrade obican top kao zastarelo oruzje. U praksi se pokazalo da su tehnoloski zaostali avioni bolje prolazilu u dogfightu tj. vazdusnoj borbi jer su imali top. Rakete su
promasivale kvarile se itd... top je radio. Isto je i sa kljucem . Bez obzira dali zivis u Njemackoj ili Holandiji ili Balkanu akumulator moze da se isprazni a baterija na telefonu moze i da "crkne " bas kad ti najvise treba. Mali komad metala ti u dzepu nece smetati . Kao sto ni top nebi smetao F4 ....p.s.kasnije su ga ugradili i Migovi su padali kao lisce u jesen.

markoni

pre 6 godina

@sebistan
Mrdnu li ti Srbine van ovih granica ikada ? Da jesi,video bi da je u 99 % zemalja na svetu takvo ograničenje negde i manje,a samo u Nemačkoj neograničeno !

Ja

pre 6 godina

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora.
Ja imam to i na polovnom reno senicu starom 14 godina..a da menja smartphone je glupost neopevana ,,treba da gledam u pasulj da mi se ne istrosi baterija

Beton

pre 6 godina

"Otključavanje i startovanje motora bez ključa najviše pogoduje lopovima jer su na žalost tehnički uvek korak ispred proizvođača.
(Vlada, 18. septembar 2017 11:50)
228"
@Vlada. Lopovi ce doprineti povecanju prodaje... mozda :)

hhhhh

pre 6 godina

Baterija za otkljucavanje auta i baterija za displej na kljucu su odvojene, tako da ako se isprazni ta baterija za displej, ucicete u a
uto bez problema kao sa normalnim kljucem. pozz

markoni

pre 6 godina

@comment
To je slična prica kao i sa elektronskom ručnom kocnicom.Ona je morala ostati mehanička kao poslednja varijanta kad elektronika otkaze.

Ja

pre 6 godina

Da dodam posto kazem imam senic star 14 koji ima isto to beskontaktno paljenje i otvaranje vrata a imam ga dugo godina (imam ga i na laguni) postoji tu jos jedan problem sem baterije na telefonu a to je praznjene akomulatora iz nekog razloga...moze da bude i duze ne vozis zimi i akumator se sam isprazni posle nekog vremena i to je prirodno cak i ako je glanc nov..ako imas telefon kako ces onda da otvoris vrata..,na kartici na renou ima skriveni mali kljucic za otavranje vrata manuelno

Ethan Hunt

pre 6 godina

@zfke pa imaće mobilni AI software sa hologramskim prikazom BMW logoa koji automatski prepoznaje prisustvo starlete, sponzoriše, fufica, cica, mica... Smešno, kako šta će?!