Ponedeljak, 11.09.2017.

10:56

"Jugo" u društvu Lamborghinija, Paganija, Porschea

Izvor: B92

"Jugo" u društvu Lamborghinija, Paganija, Porschea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Ivan ZG

pre 6 godina

Yugo 55 od kada je dobio elektrosko paljenje je bio sasvim solidan auto. Dobro, bio je malo zastario po izgledu, ali je bio OK.
Moja je sestra kupila Yugo 45 za 4.200 maraka. To su bile njezine 4 plaće za Markovića. E pa sada vas ja pitam koji auto vi sada ne bi kupili, a da je nov za 4 plaće? Ja bi Yugo i sada kupio da je za moje 4 plaće.
E sad zamislite da nije bilo rata gdje bi Zastava sada bila?
Ali bilo je previše usijanih glava kao i pohlepe jer je trava kod susjeda uvijek zelenija.

kaokakao

pre 6 godina

Mislim da smo pametni, kao sto nismo, mogli da unovcimo ovu popularnost Yuga u americi, jer tamo mozes da prodas sve samo ako je popularno, pa makar i u negativnom kontekstu. Medjutim mi sad imamo "srpski" Fiat i bole nas brige.

Goran

pre 6 godina

Kako su ga uvezli tamo? Kao staro gvozdje, umetnicki eksponat, oldtajmera ili....? Bilo bi interesantno saznati. Inace, meni je na 55-ici otisla bregasta na 12000 km. Kao da crkne ekran na tv-u posle mesec dana. A bile sankcije, malo se vozilo i auto vec bio izasao iz garancije. Tadasnja popravka od 270 maraka, u vreme kad su plate bile 3-5 maraka, bila je kao da novi auto kupujem.

velizar

pre 6 godina

Vozim Yuga 55 koji je 90 godište i nikad hvala Bogu nisam ima problema sa njim,samo redovno održavanje i to je to. Odveze me gde god hoću,nikad me nije izdao. Prešao je divnih 105.000 i još gura voziću ga dok se ne raspadne. :)

Superhik

pre 6 godina

Mi smo Zapadu jedini pobedjeni "protivnik" pa mu i ovaj vremesni,skromni autic dodje zgodan za izrugivanje!Mogu oni da nabave i Lade,ima ih po Evropi i na Kubi pa da sa njima prave cirkus,ali skoriji dogadjaji u Siriji i na ostalim sukobnim tackama im bas ne idu na ruku pa se svako toliko sete Srba na kolenima i njihovog Yuga da malo dodju sebi!

Maxx

pre 6 godina

Umesto novih modela Zastava je sredstva usmerila u dohodak zaposlenih, i na taj nacin i izabrala da umesto svoje buducnosti izgradi Kragujevac.

Gagi

pre 6 godina

@cx

Mislim da ti a ni mnogi drugi ama baš ništa ne razumete.
To što su vam oči, misli, snovi ... prepuni potrošačkog zapadnjačkog mentaliteta, što bi radili pola života za posr*** mercedes (pišem ovo iz ugla prosečnog ali i dovoljno samosvojnog srbina) govori o tome koliko vam je iz mozga isprana pamet i senzor za stvarne potrebe, život i njegove vrednosti. Samo napred kupujte Persil jer samo on pere najbolje, Mercedese i sl. jer samo se njima možete voziti, aIFON-e jer se drugačije ni ne znate družiti itd. Ja bih radije da ono malo para što imam (a to je realnost) usmerim u korisno, a ne u moderno.
Usput budi rečeno, mene je Yugo sasvim lepo služio, stigao sam njime u baš sve delove Slobodne Evrope svojevremeno, a mogao sam ga (gle čuda) i kupiti i to kao student.

Juge

pre 6 godina

@ (manje vise, 11. septembar 2017 20:10)
Jes vala dobar auto. Na pešes 'iljada menjaš ulje, na trijes radiš generalku. I tako u krug. Ako mećeš kvalitetnije delove i imaš sreće da je blok motora dobro "sazreo" na livadi pored fabrike (stariji znaju o čemu govorim), možeš da dobaciš do dvesta 'iljadarki km. Na kraju ga prodaš na kilo u staro gvožđe, što zapravo i jeste. Kada sam ga prodao tri dana se nisam treznio.

Logic

pre 6 godina

Pa REALNO!! Yugic je tehnologija fiat 128 koji je bio auto godine ALI 1968!!
A zastava je tu tehnologiju (da ne spominjem nepostojecu kontrolu kvalitete i ono kakva meni plata takva tebi vrata) forsirala 40 godina !!
A cela YU (do raspada) imala carine od 100% na uvozna kola da je zastava mogla uvaliti ove krseve narodu.. Recimo Hyundai je poceo raditi kola 25 godina!! posle zastave a sad?!

"Hahahahaha"

pre 6 godina

Jugo je bio pokusaj od auta. I to pokusaj sa pola snage. Ruzan i glup. Trebalo je da 1985 bude ugasena proizvodnja, a zatim da se u nekom novom osvremenjenom Jugu pojavi nova tehnologija. Do sada bi vozili 7-mu generaciju Juga, koji bi imao i tempomat. Ali ne, lencuge menjaju branik i lajsnu, pa posle dodali onaj kvazi-spojler pozadi. I tako sve do 2007. E, i treba da nam se smeju. Naglas.

irelandcalling

pre 6 godina

Realno da su ga izradjivali malo kvalitetnije, prodavali po realnoj, upola manjoj ceni, i kupovao bi se i vozio i prodavai i proizvodio, mozda i do sad...neka prica ko sta hoce ali Yugo kabriolet je bio lepuskast autic, narocito u crvenoj boji...

manje vise

pre 6 godina

ukratko - jugic je u usa prodavan po ceni po kojoj nikom nije padalo na pamet da ga odrzava ili bilo sta. Ako mu ne sipate ulje i ne menjate filtere, on propada. Nakon 30 godina, dosao je do statusa "najgoreg automobila ikad", ali nikom nije palo na pamet da mu sipa ulje u medjuvremenu jer su svi bili u fazonu - kad crkne, kupicu drugi.

Jugo, kakav god da je bio, a realno to je auto sa kraja 70ih, bio je odlican za - od vardara do triglava, leti do dalmacije i do trsta po farmerice.

Ja sam imao jednog pre dvadesetak godina, nije stao nikad, palio uvek, vozio me kroz pola evrope, a odrzavanje me je kostalo tipa 20ak DEM godisnje plus registracija. Nit jeftinijeg nit zahvalnijeg auta nikad nisam imao.

Danas vozim ozbiljnije aute, ali ne volim kad se po jugicu pljuje posto iskreno mislim da ne zasluzuje to.

svakom po meri

pre 6 godina

Upoznao jednog amera ovde, bio neko vreme ovde pa je vozao tastovog Juga. A razume se u auta prilicno. Pitam ga ja kako ti izgleda jugo posle tvog truck-a? Kaze on, pusti to, sluzi, ide, a sta god mu i bude, popravim ga sam za 10-20 dolara, gde to jos ima.

Strokavi mozak

pre 6 godina

Yugo 55 moj prvi auto,jes da bio nikakav ali sve lepe uspomene me vezu za njega.De je on prosao i sta sve u njemu nije radjeno,eee te lepe godine.Pa ne bih menjao ni jedan taj momenat proveden u njemu za sve ove automobile sa reklame.

Pera Ložač

pre 6 godina

27 godina star. 347 hiljada kilometara. Troši oko 7 litara na 100 kilometara. Na auto-putu može da ide preko ograničenja brzine. Po katalogu vredi 150 evra a za registraciju treba oko 100 evra. Preživeo jednu malu i jednu veliku poplavu. Najgori auto, ali je moj ljubimac.

Brenki

pre 6 godina

Jugo nije lep, ali sigurno nije ni ružan. Barem meni, ima proporcije, oblik karoserije prate ostali elementi, kao sto su prozori, farovi, stakla, sve je četvrtasto. Golf 1 je daleko kvalitetniji, ali dizajnerski ne odstupa mnogo od tog koncepta. Kad se setim Citroen Vise, ili Renoa 8, Jugo u poredjenju sa njima zaslužuje da se pojavi na skupu "24 sata elegancije", bez problema. Nedostajale su mu bolje sirovine od kojih je izradjen, završna obrada i kontrola kvaliteta da bi bio sasvim konkurentan u klasi tokom 80-ih godina. Da je prestao da se proizvodi početkom 90-ih(kao i Škoda Favorit) i da je Zastava pripala nekom od auto - giganata koji su se nudili u to vreme, danas bi bio cenjen stari auto, a mi bi proizvodili automobile dostojne bilo kojoj konkurenciji na svetu, a možda bi mogli i da ih priuštimo. Što se tiče Amerikanaca, oduvek su se sprdali sa komunizmom/socijalizmom, pa je tako rasparčana Jugoslavija bila idealna kao predmet ismevanja s obzirom da je postala krajnje nebitam faktor u svetskoj ekonomiji, a Jugo je baš odatle i došao. Samo, taj loš automobil se prodavao nekih 6-7 godina kod njih iako je važio za krš, ali to nije sprečilo nekih 150 hiljada Amerikanaca da ga kupe. To mnogo govori o njihovoj inteligenciji. Mnogo više, nego o kvalitetu Juga...

.

pre 6 godina

@Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom
(nn, 11. septembar 2017 12:35)
Pa naravno Englezi za svaki svoj proizvod od Barberija do RR prodaju pricu o nekom luksuzu, aristokratiji, prestiznosti itd. A Majbah je miljama ispred RR i Bentlija... Dok Ameri u svom stilu "moderno, civilizirano, demokratski, napredno"... Da Amerika je stvarno za neke stvari miljama ispred drugih drzava ali u sferi Automobila zna se Nemacka i Japan

saki

pre 6 godina

Jedina prednost kod Jugica je to sto je svaki drugi vlasnik ume da ga popravi u svojoj garazi, cak koristeci neke delove koji nisu ni namenjeni za servis aitomobila :)

XXL

pre 6 godina

Džabe - anglosaxonci tako pokazuju ljubav kada im je nešto priraslo srcu. Inače zašto bi se kod njih zadržao mit o njgorem autu kad je tako?

Sale sa Bagdale

pre 6 godina

Interesantno u drugom klipu od svih kola na svetu englez tenkom uništava "Juga" a u trećem klipu se hilari klinton unapred proglašava za 43. predsenika usa.

nn

pre 6 godina

Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom

cx

pre 6 godina

Ja razumem da se proizvodi jeftino djubre za siroke narodne mase u siromasnoj zemlji, razumem koncept stvarno...ali Zastava je prevazlisla sve, i ne samo to, na ovaj krs su neki i dalje ponosni, pricaju kako smo pravili 200 hiljada automobila godisnje, vrhunac nase industrije, zlatno doba...i treba da nam se smeju...

Kursor

pre 6 godina

Yugo 45 Koral je bio moj prvi auto. Mozda i nije mogao da se pohvali kvalitetom i opremom ali sam ga voleo. Ali zato ce se nas Mercedes (od miloste nazvan Vucicev) izvoziti u celu jugoistocnu evropu. Bar je tako on obecao, a taj kad obeca...Mada obecao je jos 2014 a do sad nista. Da ne zastari model?

Kursor

pre 6 godina

Yugo 45 Koral je bio moj prvi auto. Mozda i nije mogao da se pohvali kvalitetom i opremom ali sam ga voleo. Ali zato ce se nas Mercedes (od miloste nazvan Vucicev) izvoziti u celu jugoistocnu evropu. Bar je tako on obecao, a taj kad obeca...Mada obecao je jos 2014 a do sad nista. Da ne zastari model?

manje vise

pre 6 godina

ukratko - jugic je u usa prodavan po ceni po kojoj nikom nije padalo na pamet da ga odrzava ili bilo sta. Ako mu ne sipate ulje i ne menjate filtere, on propada. Nakon 30 godina, dosao je do statusa "najgoreg automobila ikad", ali nikom nije palo na pamet da mu sipa ulje u medjuvremenu jer su svi bili u fazonu - kad crkne, kupicu drugi.

Jugo, kakav god da je bio, a realno to je auto sa kraja 70ih, bio je odlican za - od vardara do triglava, leti do dalmacije i do trsta po farmerice.

Ja sam imao jednog pre dvadesetak godina, nije stao nikad, palio uvek, vozio me kroz pola evrope, a odrzavanje me je kostalo tipa 20ak DEM godisnje plus registracija. Nit jeftinijeg nit zahvalnijeg auta nikad nisam imao.

Danas vozim ozbiljnije aute, ali ne volim kad se po jugicu pljuje posto iskreno mislim da ne zasluzuje to.

nn

pre 6 godina

Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom

saki

pre 6 godina

Jedina prednost kod Jugica je to sto je svaki drugi vlasnik ume da ga popravi u svojoj garazi, cak koristeci neke delove koji nisu ni namenjeni za servis aitomobila :)

Pera Ložač

pre 6 godina

27 godina star. 347 hiljada kilometara. Troši oko 7 litara na 100 kilometara. Na auto-putu može da ide preko ograničenja brzine. Po katalogu vredi 150 evra a za registraciju treba oko 100 evra. Preživeo jednu malu i jednu veliku poplavu. Najgori auto, ali je moj ljubimac.

svakom po meri

pre 6 godina

Upoznao jednog amera ovde, bio neko vreme ovde pa je vozao tastovog Juga. A razume se u auta prilicno. Pitam ga ja kako ti izgleda jugo posle tvog truck-a? Kaze on, pusti to, sluzi, ide, a sta god mu i bude, popravim ga sam za 10-20 dolara, gde to jos ima.

.

pre 6 godina

@Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom
(nn, 11. septembar 2017 12:35)
Pa naravno Englezi za svaki svoj proizvod od Barberija do RR prodaju pricu o nekom luksuzu, aristokratiji, prestiznosti itd. A Majbah je miljama ispred RR i Bentlija... Dok Ameri u svom stilu "moderno, civilizirano, demokratski, napredno"... Da Amerika je stvarno za neke stvari miljama ispred drugih drzava ali u sferi Automobila zna se Nemacka i Japan

Brenki

pre 6 godina

Jugo nije lep, ali sigurno nije ni ružan. Barem meni, ima proporcije, oblik karoserije prate ostali elementi, kao sto su prozori, farovi, stakla, sve je četvrtasto. Golf 1 je daleko kvalitetniji, ali dizajnerski ne odstupa mnogo od tog koncepta. Kad se setim Citroen Vise, ili Renoa 8, Jugo u poredjenju sa njima zaslužuje da se pojavi na skupu "24 sata elegancije", bez problema. Nedostajale su mu bolje sirovine od kojih je izradjen, završna obrada i kontrola kvaliteta da bi bio sasvim konkurentan u klasi tokom 80-ih godina. Da je prestao da se proizvodi početkom 90-ih(kao i Škoda Favorit) i da je Zastava pripala nekom od auto - giganata koji su se nudili u to vreme, danas bi bio cenjen stari auto, a mi bi proizvodili automobile dostojne bilo kojoj konkurenciji na svetu, a možda bi mogli i da ih priuštimo. Što se tiče Amerikanaca, oduvek su se sprdali sa komunizmom/socijalizmom, pa je tako rasparčana Jugoslavija bila idealna kao predmet ismevanja s obzirom da je postala krajnje nebitam faktor u svetskoj ekonomiji, a Jugo je baš odatle i došao. Samo, taj loš automobil se prodavao nekih 6-7 godina kod njih iako je važio za krš, ali to nije sprečilo nekih 150 hiljada Amerikanaca da ga kupe. To mnogo govori o njihovoj inteligenciji. Mnogo više, nego o kvalitetu Juga...

cx

pre 6 godina

Ja razumem da se proizvodi jeftino djubre za siroke narodne mase u siromasnoj zemlji, razumem koncept stvarno...ali Zastava je prevazlisla sve, i ne samo to, na ovaj krs su neki i dalje ponosni, pricaju kako smo pravili 200 hiljada automobila godisnje, vrhunac nase industrije, zlatno doba...i treba da nam se smeju...

Strokavi mozak

pre 6 godina

Yugo 55 moj prvi auto,jes da bio nikakav ali sve lepe uspomene me vezu za njega.De je on prosao i sta sve u njemu nije radjeno,eee te lepe godine.Pa ne bih menjao ni jedan taj momenat proveden u njemu za sve ove automobile sa reklame.

Sale sa Bagdale

pre 6 godina

Interesantno u drugom klipu od svih kola na svetu englez tenkom uništava "Juga" a u trećem klipu se hilari klinton unapred proglašava za 43. predsenika usa.

Gagi

pre 6 godina

@cx

Mislim da ti a ni mnogi drugi ama baš ništa ne razumete.
To što su vam oči, misli, snovi ... prepuni potrošačkog zapadnjačkog mentaliteta, što bi radili pola života za posr*** mercedes (pišem ovo iz ugla prosečnog ali i dovoljno samosvojnog srbina) govori o tome koliko vam je iz mozga isprana pamet i senzor za stvarne potrebe, život i njegove vrednosti. Samo napred kupujte Persil jer samo on pere najbolje, Mercedese i sl. jer samo se njima možete voziti, aIFON-e jer se drugačije ni ne znate družiti itd. Ja bih radije da ono malo para što imam (a to je realnost) usmerim u korisno, a ne u moderno.
Usput budi rečeno, mene je Yugo sasvim lepo služio, stigao sam njime u baš sve delove Slobodne Evrope svojevremeno, a mogao sam ga (gle čuda) i kupiti i to kao student.

XXL

pre 6 godina

Džabe - anglosaxonci tako pokazuju ljubav kada im je nešto priraslo srcu. Inače zašto bi se kod njih zadržao mit o njgorem autu kad je tako?

"Hahahahaha"

pre 6 godina

Jugo je bio pokusaj od auta. I to pokusaj sa pola snage. Ruzan i glup. Trebalo je da 1985 bude ugasena proizvodnja, a zatim da se u nekom novom osvremenjenom Jugu pojavi nova tehnologija. Do sada bi vozili 7-mu generaciju Juga, koji bi imao i tempomat. Ali ne, lencuge menjaju branik i lajsnu, pa posle dodali onaj kvazi-spojler pozadi. I tako sve do 2007. E, i treba da nam se smeju. Naglas.

Logic

pre 6 godina

Pa REALNO!! Yugic je tehnologija fiat 128 koji je bio auto godine ALI 1968!!
A zastava je tu tehnologiju (da ne spominjem nepostojecu kontrolu kvalitete i ono kakva meni plata takva tebi vrata) forsirala 40 godina !!
A cela YU (do raspada) imala carine od 100% na uvozna kola da je zastava mogla uvaliti ove krseve narodu.. Recimo Hyundai je poceo raditi kola 25 godina!! posle zastave a sad?!

velizar

pre 6 godina

Vozim Yuga 55 koji je 90 godište i nikad hvala Bogu nisam ima problema sa njim,samo redovno održavanje i to je to. Odveze me gde god hoću,nikad me nije izdao. Prešao je divnih 105.000 i još gura voziću ga dok se ne raspadne. :)

irelandcalling

pre 6 godina

Realno da su ga izradjivali malo kvalitetnije, prodavali po realnoj, upola manjoj ceni, i kupovao bi se i vozio i prodavai i proizvodio, mozda i do sad...neka prica ko sta hoce ali Yugo kabriolet je bio lepuskast autic, narocito u crvenoj boji...

Maxx

pre 6 godina

Umesto novih modela Zastava je sredstva usmerila u dohodak zaposlenih, i na taj nacin i izabrala da umesto svoje buducnosti izgradi Kragujevac.

Juge

pre 6 godina

@ (manje vise, 11. septembar 2017 20:10)
Jes vala dobar auto. Na pešes 'iljada menjaš ulje, na trijes radiš generalku. I tako u krug. Ako mećeš kvalitetnije delove i imaš sreće da je blok motora dobro "sazreo" na livadi pored fabrike (stariji znaju o čemu govorim), možeš da dobaciš do dvesta 'iljadarki km. Na kraju ga prodaš na kilo u staro gvožđe, što zapravo i jeste. Kada sam ga prodao tri dana se nisam treznio.

Goran

pre 6 godina

Kako su ga uvezli tamo? Kao staro gvozdje, umetnicki eksponat, oldtajmera ili....? Bilo bi interesantno saznati. Inace, meni je na 55-ici otisla bregasta na 12000 km. Kao da crkne ekran na tv-u posle mesec dana. A bile sankcije, malo se vozilo i auto vec bio izasao iz garancije. Tadasnja popravka od 270 maraka, u vreme kad su plate bile 3-5 maraka, bila je kao da novi auto kupujem.

Superhik

pre 6 godina

Mi smo Zapadu jedini pobedjeni "protivnik" pa mu i ovaj vremesni,skromni autic dodje zgodan za izrugivanje!Mogu oni da nabave i Lade,ima ih po Evropi i na Kubi pa da sa njima prave cirkus,ali skoriji dogadjaji u Siriji i na ostalim sukobnim tackama im bas ne idu na ruku pa se svako toliko sete Srba na kolenima i njihovog Yuga da malo dodju sebi!

kaokakao

pre 6 godina

Mislim da smo pametni, kao sto nismo, mogli da unovcimo ovu popularnost Yuga u americi, jer tamo mozes da prodas sve samo ako je popularno, pa makar i u negativnom kontekstu. Medjutim mi sad imamo "srpski" Fiat i bole nas brige.

Ivan ZG

pre 6 godina

Yugo 55 od kada je dobio elektrosko paljenje je bio sasvim solidan auto. Dobro, bio je malo zastario po izgledu, ali je bio OK.
Moja je sestra kupila Yugo 45 za 4.200 maraka. To su bile njezine 4 plaće za Markovića. E pa sada vas ja pitam koji auto vi sada ne bi kupili, a da je nov za 4 plaće? Ja bi Yugo i sada kupio da je za moje 4 plaće.
E sad zamislite da nije bilo rata gdje bi Zastava sada bila?
Ali bilo je previše usijanih glava kao i pohlepe jer je trava kod susjeda uvijek zelenija.

cx

pre 6 godina

Ja razumem da se proizvodi jeftino djubre za siroke narodne mase u siromasnoj zemlji, razumem koncept stvarno...ali Zastava je prevazlisla sve, i ne samo to, na ovaj krs su neki i dalje ponosni, pricaju kako smo pravili 200 hiljada automobila godisnje, vrhunac nase industrije, zlatno doba...i treba da nam se smeju...

nn

pre 6 godina

Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom

.

pre 6 godina

@Yugo sigurno nije najbolji auto na svijetu ali ameri i englezi pretjeruju, moje mišljenje da oni time samo liječe komplekse jer im auto-industrija kaska za njemačkom i japanskom
(nn, 11. septembar 2017 12:35)
Pa naravno Englezi za svaki svoj proizvod od Barberija do RR prodaju pricu o nekom luksuzu, aristokratiji, prestiznosti itd. A Majbah je miljama ispred RR i Bentlija... Dok Ameri u svom stilu "moderno, civilizirano, demokratski, napredno"... Da Amerika je stvarno za neke stvari miljama ispred drugih drzava ali u sferi Automobila zna se Nemacka i Japan

Juge

pre 6 godina

@ (manje vise, 11. septembar 2017 20:10)
Jes vala dobar auto. Na pešes 'iljada menjaš ulje, na trijes radiš generalku. I tako u krug. Ako mećeš kvalitetnije delove i imaš sreće da je blok motora dobro "sazreo" na livadi pored fabrike (stariji znaju o čemu govorim), možeš da dobaciš do dvesta 'iljadarki km. Na kraju ga prodaš na kilo u staro gvožđe, što zapravo i jeste. Kada sam ga prodao tri dana se nisam treznio.

Kursor

pre 6 godina

Yugo 45 Koral je bio moj prvi auto. Mozda i nije mogao da se pohvali kvalitetom i opremom ali sam ga voleo. Ali zato ce se nas Mercedes (od miloste nazvan Vucicev) izvoziti u celu jugoistocnu evropu. Bar je tako on obecao, a taj kad obeca...Mada obecao je jos 2014 a do sad nista. Da ne zastari model?

manje vise

pre 6 godina

ukratko - jugic je u usa prodavan po ceni po kojoj nikom nije padalo na pamet da ga odrzava ili bilo sta. Ako mu ne sipate ulje i ne menjate filtere, on propada. Nakon 30 godina, dosao je do statusa "najgoreg automobila ikad", ali nikom nije palo na pamet da mu sipa ulje u medjuvremenu jer su svi bili u fazonu - kad crkne, kupicu drugi.

Jugo, kakav god da je bio, a realno to je auto sa kraja 70ih, bio je odlican za - od vardara do triglava, leti do dalmacije i do trsta po farmerice.

Ja sam imao jednog pre dvadesetak godina, nije stao nikad, palio uvek, vozio me kroz pola evrope, a odrzavanje me je kostalo tipa 20ak DEM godisnje plus registracija. Nit jeftinijeg nit zahvalnijeg auta nikad nisam imao.

Danas vozim ozbiljnije aute, ali ne volim kad se po jugicu pljuje posto iskreno mislim da ne zasluzuje to.

Gagi

pre 6 godina

@cx

Mislim da ti a ni mnogi drugi ama baš ništa ne razumete.
To što su vam oči, misli, snovi ... prepuni potrošačkog zapadnjačkog mentaliteta, što bi radili pola života za posr*** mercedes (pišem ovo iz ugla prosečnog ali i dovoljno samosvojnog srbina) govori o tome koliko vam je iz mozga isprana pamet i senzor za stvarne potrebe, život i njegove vrednosti. Samo napred kupujte Persil jer samo on pere najbolje, Mercedese i sl. jer samo se njima možete voziti, aIFON-e jer se drugačije ni ne znate družiti itd. Ja bih radije da ono malo para što imam (a to je realnost) usmerim u korisno, a ne u moderno.
Usput budi rečeno, mene je Yugo sasvim lepo služio, stigao sam njime u baš sve delove Slobodne Evrope svojevremeno, a mogao sam ga (gle čuda) i kupiti i to kao student.

Brenki

pre 6 godina

Jugo nije lep, ali sigurno nije ni ružan. Barem meni, ima proporcije, oblik karoserije prate ostali elementi, kao sto su prozori, farovi, stakla, sve je četvrtasto. Golf 1 je daleko kvalitetniji, ali dizajnerski ne odstupa mnogo od tog koncepta. Kad se setim Citroen Vise, ili Renoa 8, Jugo u poredjenju sa njima zaslužuje da se pojavi na skupu "24 sata elegancije", bez problema. Nedostajale su mu bolje sirovine od kojih je izradjen, završna obrada i kontrola kvaliteta da bi bio sasvim konkurentan u klasi tokom 80-ih godina. Da je prestao da se proizvodi početkom 90-ih(kao i Škoda Favorit) i da je Zastava pripala nekom od auto - giganata koji su se nudili u to vreme, danas bi bio cenjen stari auto, a mi bi proizvodili automobile dostojne bilo kojoj konkurenciji na svetu, a možda bi mogli i da ih priuštimo. Što se tiče Amerikanaca, oduvek su se sprdali sa komunizmom/socijalizmom, pa je tako rasparčana Jugoslavija bila idealna kao predmet ismevanja s obzirom da je postala krajnje nebitam faktor u svetskoj ekonomiji, a Jugo je baš odatle i došao. Samo, taj loš automobil se prodavao nekih 6-7 godina kod njih iako je važio za krš, ali to nije sprečilo nekih 150 hiljada Amerikanaca da ga kupe. To mnogo govori o njihovoj inteligenciji. Mnogo više, nego o kvalitetu Juga...

Superhik

pre 6 godina

Mi smo Zapadu jedini pobedjeni "protivnik" pa mu i ovaj vremesni,skromni autic dodje zgodan za izrugivanje!Mogu oni da nabave i Lade,ima ih po Evropi i na Kubi pa da sa njima prave cirkus,ali skoriji dogadjaji u Siriji i na ostalim sukobnim tackama im bas ne idu na ruku pa se svako toliko sete Srba na kolenima i njihovog Yuga da malo dodju sebi!

XXL

pre 6 godina

Džabe - anglosaxonci tako pokazuju ljubav kada im je nešto priraslo srcu. Inače zašto bi se kod njih zadržao mit o njgorem autu kad je tako?

Strokavi mozak

pre 6 godina

Yugo 55 moj prvi auto,jes da bio nikakav ali sve lepe uspomene me vezu za njega.De je on prosao i sta sve u njemu nije radjeno,eee te lepe godine.Pa ne bih menjao ni jedan taj momenat proveden u njemu za sve ove automobile sa reklame.

Sale sa Bagdale

pre 6 godina

Interesantno u drugom klipu od svih kola na svetu englez tenkom uništava "Juga" a u trećem klipu se hilari klinton unapred proglašava za 43. predsenika usa.

Goran

pre 6 godina

Kako su ga uvezli tamo? Kao staro gvozdje, umetnicki eksponat, oldtajmera ili....? Bilo bi interesantno saznati. Inace, meni je na 55-ici otisla bregasta na 12000 km. Kao da crkne ekran na tv-u posle mesec dana. A bile sankcije, malo se vozilo i auto vec bio izasao iz garancije. Tadasnja popravka od 270 maraka, u vreme kad su plate bile 3-5 maraka, bila je kao da novi auto kupujem.

saki

pre 6 godina

Jedina prednost kod Jugica je to sto je svaki drugi vlasnik ume da ga popravi u svojoj garazi, cak koristeci neke delove koji nisu ni namenjeni za servis aitomobila :)

Pera Ložač

pre 6 godina

27 godina star. 347 hiljada kilometara. Troši oko 7 litara na 100 kilometara. Na auto-putu može da ide preko ograničenja brzine. Po katalogu vredi 150 evra a za registraciju treba oko 100 evra. Preživeo jednu malu i jednu veliku poplavu. Najgori auto, ali je moj ljubimac.

svakom po meri

pre 6 godina

Upoznao jednog amera ovde, bio neko vreme ovde pa je vozao tastovog Juga. A razume se u auta prilicno. Pitam ga ja kako ti izgleda jugo posle tvog truck-a? Kaze on, pusti to, sluzi, ide, a sta god mu i bude, popravim ga sam za 10-20 dolara, gde to jos ima.

irelandcalling

pre 6 godina

Realno da su ga izradjivali malo kvalitetnije, prodavali po realnoj, upola manjoj ceni, i kupovao bi se i vozio i prodavai i proizvodio, mozda i do sad...neka prica ko sta hoce ali Yugo kabriolet je bio lepuskast autic, narocito u crvenoj boji...

"Hahahahaha"

pre 6 godina

Jugo je bio pokusaj od auta. I to pokusaj sa pola snage. Ruzan i glup. Trebalo je da 1985 bude ugasena proizvodnja, a zatim da se u nekom novom osvremenjenom Jugu pojavi nova tehnologija. Do sada bi vozili 7-mu generaciju Juga, koji bi imao i tempomat. Ali ne, lencuge menjaju branik i lajsnu, pa posle dodali onaj kvazi-spojler pozadi. I tako sve do 2007. E, i treba da nam se smeju. Naglas.

velizar

pre 6 godina

Vozim Yuga 55 koji je 90 godište i nikad hvala Bogu nisam ima problema sa njim,samo redovno održavanje i to je to. Odveze me gde god hoću,nikad me nije izdao. Prešao je divnih 105.000 i još gura voziću ga dok se ne raspadne. :)

Logic

pre 6 godina

Pa REALNO!! Yugic je tehnologija fiat 128 koji je bio auto godine ALI 1968!!
A zastava je tu tehnologiju (da ne spominjem nepostojecu kontrolu kvalitete i ono kakva meni plata takva tebi vrata) forsirala 40 godina !!
A cela YU (do raspada) imala carine od 100% na uvozna kola da je zastava mogla uvaliti ove krseve narodu.. Recimo Hyundai je poceo raditi kola 25 godina!! posle zastave a sad?!

Maxx

pre 6 godina

Umesto novih modela Zastava je sredstva usmerila u dohodak zaposlenih, i na taj nacin i izabrala da umesto svoje buducnosti izgradi Kragujevac.

kaokakao

pre 6 godina

Mislim da smo pametni, kao sto nismo, mogli da unovcimo ovu popularnost Yuga u americi, jer tamo mozes da prodas sve samo ako je popularno, pa makar i u negativnom kontekstu. Medjutim mi sad imamo "srpski" Fiat i bole nas brige.

Ivan ZG

pre 6 godina

Yugo 55 od kada je dobio elektrosko paljenje je bio sasvim solidan auto. Dobro, bio je malo zastario po izgledu, ali je bio OK.
Moja je sestra kupila Yugo 45 za 4.200 maraka. To su bile njezine 4 plaće za Markovića. E pa sada vas ja pitam koji auto vi sada ne bi kupili, a da je nov za 4 plaće? Ja bi Yugo i sada kupio da je za moje 4 plaće.
E sad zamislite da nije bilo rata gdje bi Zastava sada bila?
Ali bilo je previše usijanih glava kao i pohlepe jer je trava kod susjeda uvijek zelenija.