Subota, 09.09.2017.

09:25

Test: Nissan X-Trail 2.0 dCi Tekna X-Tronic 4WD

Izvor: B92

Test: Nissan X-Trail 2.0 dCi Tekna X-Tronic 4WD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Ja tebi

pre 6 godina

'Ja' - Kodiaka nisam imao prilike da vozim ali obzirom da je na VW modularnoj platformi vjerovatno dosta toga dijeli sa Tiguanom sto nije lose , a prostora ima jos i vise. Nissan je pravi porodični SUV, udoban, veliki prtljažni prostor, puno safety opreme, i povratak 2.0 dCi motora je pun pogodak , sto garantuje lakša preticanja na autoputu i solidan off road kapacitet kad treba povuci. Na JATCO CVT mjenjač se ne hvale , bilo je navodno problema , no sad bi sa novom logikom softvera i mehan izmjenama trebao biti bolji jer je NISSAN dobro pritisnuo. U svakom slucaju sa X Trailom ne mozes pogriješiti . Mazda CX-5 je već drugačija filozofija . Iako je nesto manja od X traila sto pogađa kapacitet prtljaga, međuosovinski ratnak je veliki pa se udobno sjedi i na zadnjoj klupi. Off road karakteristike su iznenađujuće dobre iako ih Mazda ne reklamira naročito . Cx-5 to duguje izuzetno naprednom i prediktivnom AWD sistemu koji mjeri 27 različitih parametara 200 puta u sekundi! Automatski mjenjač je izvanredan, te je kombinacija kladicnog i DSG. Ima hidrodinamički konvertor momenta koji na nizbrdicama u tiptronik modu igra ulogu reduktora! 2.2 dizel je priča za sebe, a CX-5 se uprkos veličini vozi kao malo auto. Mazda svojim sportskim k-kama izvlači osmijeh na lice:) Moj savjet je biraj izmedju X traila i CX-5. Oba se prave u Japanu i mozes očekivati pouzdanost i niske troškove održavanja , uz jako dobre off road karakteristike.

Goran

pre 6 godina

Najprodavaniji uovoj klasi je Honda CRV piše svuda a jer je udobnija,pouzdanija tiša upravljivija i jeftinija i ima pouzdaniji menjač od Nisana

Гегула

pre 6 godina

NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59 
Волво и Форд су некада користили моторе ПСА групе а не Реноа.Волво сада користи своје властите моторе који су се јако добро показали.

V70 D4

pre 6 godina

A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.
(NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59

Volvo ugradjuje svoje vlastite VEA diesel motore.Vozim jednog takvog i vise nego zadovoljan.

NIKOLA

pre 6 godina

Kodiak porediti sa njim, vrlo zanimljivo,aj da zanemarimo što izgleda ko kutija,stvar ukusa, nego Škoda kao jeftinija ispostava VW naspram majstora za terence i još Japanac.A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.

Millan

pre 6 godina

Mile Gurtna@ Idi reci ovima u Mercedesu da nisu normalni sto uzimaj Reno motore i ugradjuju u svoja vozila. Zamisli nova C klasa kosta 37 000 eura sa 1.6 dizelasem od 136 konja i to Reno motor.

Mile Гуртна

pre 6 godina

(Amfilohije, 10. septembar 2017 22:32)
Амфилохије, Шкода Кодиак је за ово сокоћало спејсшатл.Продаја у Европи им је занемарљива.У Америци га можда реднекси купују.Нисан са Реноовим мотором,ха,ха.

Amfilohije

pre 6 godina

ovaj dole s komentarom u kojem spominje Skodu Kodiaq me stvarno nasmijao... Uporedjivati Nissan i Skodu je stvarno primjer ili odlicnog sarkazma ili blage ogranicenosti...
Elem, htio sam napisati i napisacu da je ovaj model u USA dostupan s motorima 2.0 i 2.5 benzin, a Qashqai ima nomenklaturu X- trail SPORT, udjite na nissan.us pa vidite ponudu i motorizaciju i cijene...

Antibot

pre 6 godina

@ posmatrač za to nisam znao, hvala. Evo još nekoliko prednosti: Jednostavno priključivanje telefona putem bluetooth-a ili usb, Drzači pića moguce grejanje/ hladzenje, ogroman prostor pozadi,duplo dno u gepeku,otvaranje i zatvaranje gepeka iz kabine,fantastičan panorama krov, 360° kamera sistem koji je neophodan za ovoliko auto( rezolucija kamera bih mogla biti bolja).A zamjerke koje sam još pronašao su: Retrovizore nije moguće zatvoriti preko ključa već samo iz kabine( postoji mogućnost putem ugradnje komfortnog modula cena ca. 150 € sa ugradnjom) neosvetljeni usb priključak , Naslone za glavu moguće podesiti samo za jedan nivo, nema usb priljucak pozadi, Nema automatsko podizanje prozora( osim Vozacevo mesto) potrebno držati taster dok god se prozor ne zatvori. Poklopac gepeka zatvara previše sporo (Najsporija elekrecna vrata na svetu) .Ali sve u svemu super porodični automobil, kad bih sad opet kupovao automobil opet bih se odlučio za Nissan X- trail.

Butragenjo

pre 6 godina

E, sada sa ovim motorom moze da pridje malo blize Skodi Kodiaw 2.0 sa 190hp... mozda sledecim modelom I prestignu Kodiaq, pod uslovom da skoda sedi skrstenih ruku

posmatrač

pre 6 godina

@Antibot
Mislim da je još jedna zamerka koja ume jako da nervira i nemogućnost unosa željenih koordinata u navigaciju, kao novu destinaciju.

Scandinavia

pre 6 godina

Izuzetno los mjenjac...steta
(CT33, 9. septembar 2017 15:36)
Tacno.CVT menjac je promasaj veka.O cistoci Renaultovih dizel motora da ne govorimo.Slabo ce ovaj motor da se prodaje u razvijenim drzavama s obzirom kakva je hajka na dizelase.

T

pre 6 godina

@n6 Objasnjeno je u tekstu. Kada ga prebacis u poluautomatski mod, tj. tamo gde ti biras stepen prenosa, postoje predefinisanih 7 polozaja. Meni je iskreno besmisleno da menjac koji ima beskonacan broj brzina koristis na taj nacin, ali valjda ima neko ko voli. To sve ionako radi sofver, pa ih ne kosta mnogo da stave kao mogucnost.

Milan

pre 6 godina

@nidžis
vidi se da nisi radio u velikoj korporaciji!
Tako je, inženjeri odrade sve kako treba a onda se pojavi veliki menadžer koji radi svog bonusa skreše troškove i često sve upropasti.
A drugari onih inženjera posle komentarišu po ovakvim forumima i objašnjavaju gde je menadžer zakinuo kupce.

b1321

pre 6 godina

Nazalost nisam vozio ovaj automobil, ali samo moram reci da mi se mnogo svidja kad proizvodjaci stave instrumente (brzinomer i obrtomer) u posebna kucista sa hrom ukrasima!

Argentto

pre 6 godina

Specifican automobil... imao sam prilike da se provozam u njemu kao suvozac... Pre toga, priznajem, skoro ih nisam ni primecivao na ulici, ali nakon 150 km voznje sa troje dece, ostao sam blago receno odusevljen. Automobil je pun pogodak za porodicu koja moze sebi da prijusti nesto ovako. Udoban, komforan, poprilican prtljaznik kome se lako pristupa, hiljadu pregradica za sitnice.. Nisam od onih koji vole da porede automobile i ne znam da li moze da se kupi bolji porodicni auto za taj novac, ali ko kupi ovo cudo sigurno nece pogresiti..

Wolf 69

pre 6 godina

Vrhunski auto! Top ponuda u ovo me segmentu.Performanse odlicne.Prethodnik mu je bez mane tako da ce ovaj biti savrsenstvo za voznju!

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Nikada ne bih kupio marku automobila koja ugradjuje motore drugih marki automobila. Ne, ako napred stoji Nissan, onda i pod haubom treba da prede Nissan.

Bager

pre 6 godina

Novi-stari motor..
(NemanjaBB, 9. septembar 2017 09:53)

Upravo tako s tim što je tehnički poboljšan što se tiče kvaliteta ležajeva radilice. Vozim Koleos 2,0, upravo taj motor i prva serija (2008) imala je grešku da na ~100k prolupa neki od ležajeva radilice i naravno, upropasti i radilicu. Kasnije je to odklonjeno. Inače motor je savršen, daje osećaj snage i nema situacije gde se može osetiti neka slabost. Inače, i kod Koleosa je upravo taj pogon, X Trail, mislim da nema boljeg pogona u toj klasi, prelazio sam preko blatnjavih jaruga bez po muke.

jo

pre 6 godina

Jedan od najboljih u klasi, a po dimenzijama u klasi za sebe, jedini konkurent mu Freemont koji takodje daje ' dosta auta za manje para'...zanimljivo sto i jedan drugi izgledaju amerikanizovano( Freemont jer je Dodge) a Nissan, valjda, jer je namenjen prvenstveno USA trzistu gde je i najprodavaniji u svojoj klasi...

Nizdis

pre 6 godina

Obozavam da citam komentare na ovakve vesti. Jave se strucnjaci koji znaju koji bi motor bolje pasovao i zaista veruju da je to njihovo misljenje ispravno, nasuprot timu strucnjaka u koje je ulozeno ko zna koliko stotina miliona koji su radili na razvoju nekog auta.

Miki

pre 6 godina

sve je super, motor unutrašnjost, ali s'polja mi je nekako kontejnerast, nema onu kompaktnost i izgled kao da je izliven iz jednog dela. Renault Espace je zver samo mu ubaciti ovaj isti motor.

NIKOLA

pre 6 godina

Opasno komforan auto kao da ste seli u Edge,Santa Fe, Sorento a dugačak samo 4.640 mm premda visina od 1.715 verovatno tom doprinosi.Auto za put, za grad, za veću porodicu uz uživanje u prostoru a uz ovaj agregat i da dobro potegne,sve to uz još 4x4 automatski menjač i poznatu marku za malo više od 35 somića nema da se nađe.Nije lepotan ali prvi izbor za višečlanu porodicu koja voli da putuje i naravno ima keša za sve to, obzirom da na ovim komentarima uvek dežurni koji izleću sa teme npr narod živi sa 200 evra,ko ima za ovo pare itd.

Antibot

pre 6 godina

@perica kao vlasnik ovog Automobila mogu da potvrdim ovo za vibriranje Haube tokom brze voznje.Što se tiče finalne obrade tu se nebi složio sa tobom. Pre nisana vozio sam audi a6 god.2009 i finalna obrada je kod nisana cak i bolja .Vozim Xtrail 1.6 sa 163 ks benzinac koštao me 32900€ nov sa sledecom opremom( Panoramski krov, Keyless Go , 360° kamera, ) .Posebno bih pohvalio malu potrošnju za toliko auto (6,5 - 9 litara ) izolaciju automobila, veliki gepek koji se da pomoću zadnje podesive klupe proširiti sa 560 litara na 700 litara zapeemine. Imao bih sledece zamerke a to su: U visini nepodesivo suvozacevo sediste, neosvetljene tipke za podizanje i spuštanje prozora, Nema Led ( samo kod Tekna verzije) nema Ambient Lighting, previše slaba sirena (smesna za toliki automobil)

Milan

pre 6 godina

Tek sa ovim motorom postao je svestrano prevozno sredstvo i pravi takmac u segmentu, mada i dalje ima znatno boljih rivala u premijum klasi

n6

pre 6 godina

nije mi jasno ako je cvt menjač u pitanju kako može automatski mod menjati brzine? kod cvt menjača imate da kažem jednu brzinu u zavisnosti koliko dajete gas tako se podižu i obrtaji ali je sve uslovno rečeno jedna brzina. nema zupčanika za svaku brzinu nego je koncept sasvim drugačiji. koga zanima moze pogledati na yt.

Jova

pre 6 godina

Vozio sam 8 god. prethodni sa dci 2.0 150ks automatik AWD.Odličan i pouzdan SUV vrlo upotrebljiv i van puta.A onda su izbacili onaj jad dci1.6 130ks cvt bez awd.
Probao sam ga i zaboravio.
Ovaj je već prava mera tj pravi X-Trail kakav je bio od prve verzije i šta on predstavlja u svetu SUV-a.
Nešto mi govori da cena neće biti baš povoljna a i malo kasno su se setili.Ja u medjuvremenu pazario
drugi auto.

Perica

pre 6 godina

Vozio do Niša 1.6 finalna obrada krš, hauba radi kada je zatvorena jer se drži na 1 osiguraču a velika je, sa druge strane za te pare nema boljeg Suva

japanac

pre 6 godina

Čini mi se da tekst nije dovršen - nedostaje cena vozila. Inače, kao što je i rečeno u tekstu, veoma je prijatne spoljašnosti i unutrašnjosti. Mogao bi se podvesti i kao porodičan SUV...

japanac

pre 6 godina

Čini mi se da tekst nije dovršen - nedostaje cena vozila. Inače, kao što je i rečeno u tekstu, veoma je prijatne spoljašnosti i unutrašnjosti. Mogao bi se podvesti i kao porodičan SUV...

Argentto

pre 6 godina

Specifican automobil... imao sam prilike da se provozam u njemu kao suvozac... Pre toga, priznajem, skoro ih nisam ni primecivao na ulici, ali nakon 150 km voznje sa troje dece, ostao sam blago receno odusevljen. Automobil je pun pogodak za porodicu koja moze sebi da prijusti nesto ovako. Udoban, komforan, poprilican prtljaznik kome se lako pristupa, hiljadu pregradica za sitnice.. Nisam od onih koji vole da porede automobile i ne znam da li moze da se kupi bolji porodicni auto za taj novac, ali ko kupi ovo cudo sigurno nece pogresiti..

Nizdis

pre 6 godina

Obozavam da citam komentare na ovakve vesti. Jave se strucnjaci koji znaju koji bi motor bolje pasovao i zaista veruju da je to njihovo misljenje ispravno, nasuprot timu strucnjaka u koje je ulozeno ko zna koliko stotina miliona koji su radili na razvoju nekog auta.

Antibot

pre 6 godina

@perica kao vlasnik ovog Automobila mogu da potvrdim ovo za vibriranje Haube tokom brze voznje.Što se tiče finalne obrade tu se nebi složio sa tobom. Pre nisana vozio sam audi a6 god.2009 i finalna obrada je kod nisana cak i bolja .Vozim Xtrail 1.6 sa 163 ks benzinac koštao me 32900€ nov sa sledecom opremom( Panoramski krov, Keyless Go , 360° kamera, ) .Posebno bih pohvalio malu potrošnju za toliko auto (6,5 - 9 litara ) izolaciju automobila, veliki gepek koji se da pomoću zadnje podesive klupe proširiti sa 560 litara na 700 litara zapeemine. Imao bih sledece zamerke a to su: U visini nepodesivo suvozacevo sediste, neosvetljene tipke za podizanje i spuštanje prozora, Nema Led ( samo kod Tekna verzije) nema Ambient Lighting, previše slaba sirena (smesna za toliki automobil)

NIKOLA

pre 6 godina

Opasno komforan auto kao da ste seli u Edge,Santa Fe, Sorento a dugačak samo 4.640 mm premda visina od 1.715 verovatno tom doprinosi.Auto za put, za grad, za veću porodicu uz uživanje u prostoru a uz ovaj agregat i da dobro potegne,sve to uz još 4x4 automatski menjač i poznatu marku za malo više od 35 somića nema da se nađe.Nije lepotan ali prvi izbor za višečlanu porodicu koja voli da putuje i naravno ima keša za sve to, obzirom da na ovim komentarima uvek dežurni koji izleću sa teme npr narod živi sa 200 evra,ko ima za ovo pare itd.

b1321

pre 6 godina

Nazalost nisam vozio ovaj automobil, ali samo moram reci da mi se mnogo svidja kad proizvodjaci stave instrumente (brzinomer i obrtomer) u posebna kucista sa hrom ukrasima!

Jova

pre 6 godina

Vozio sam 8 god. prethodni sa dci 2.0 150ks automatik AWD.Odličan i pouzdan SUV vrlo upotrebljiv i van puta.A onda su izbacili onaj jad dci1.6 130ks cvt bez awd.
Probao sam ga i zaboravio.
Ovaj je već prava mera tj pravi X-Trail kakav je bio od prve verzije i šta on predstavlja u svetu SUV-a.
Nešto mi govori da cena neće biti baš povoljna a i malo kasno su se setili.Ja u medjuvremenu pazario
drugi auto.

Amfilohije

pre 6 godina

ovaj dole s komentarom u kojem spominje Skodu Kodiaq me stvarno nasmijao... Uporedjivati Nissan i Skodu je stvarno primjer ili odlicnog sarkazma ili blage ogranicenosti...
Elem, htio sam napisati i napisacu da je ovaj model u USA dostupan s motorima 2.0 i 2.5 benzin, a Qashqai ima nomenklaturu X- trail SPORT, udjite na nissan.us pa vidite ponudu i motorizaciju i cijene...

Antibot

pre 6 godina

@ posmatrač za to nisam znao, hvala. Evo još nekoliko prednosti: Jednostavno priključivanje telefona putem bluetooth-a ili usb, Drzači pića moguce grejanje/ hladzenje, ogroman prostor pozadi,duplo dno u gepeku,otvaranje i zatvaranje gepeka iz kabine,fantastičan panorama krov, 360° kamera sistem koji je neophodan za ovoliko auto( rezolucija kamera bih mogla biti bolja).A zamjerke koje sam još pronašao su: Retrovizore nije moguće zatvoriti preko ključa već samo iz kabine( postoji mogućnost putem ugradnje komfortnog modula cena ca. 150 € sa ugradnjom) neosvetljeni usb priključak , Naslone za glavu moguće podesiti samo za jedan nivo, nema usb priljucak pozadi, Nema automatsko podizanje prozora( osim Vozacevo mesto) potrebno držati taster dok god se prozor ne zatvori. Poklopac gepeka zatvara previše sporo (Najsporija elekrecna vrata na svetu) .Ali sve u svemu super porodični automobil, kad bih sad opet kupovao automobil opet bih se odlučio za Nissan X- trail.

Milan

pre 6 godina

@nidžis
vidi se da nisi radio u velikoj korporaciji!
Tako je, inženjeri odrade sve kako treba a onda se pojavi veliki menadžer koji radi svog bonusa skreše troškove i često sve upropasti.
A drugari onih inženjera posle komentarišu po ovakvim forumima i objašnjavaju gde je menadžer zakinuo kupce.

jo

pre 6 godina

Jedan od najboljih u klasi, a po dimenzijama u klasi za sebe, jedini konkurent mu Freemont koji takodje daje ' dosta auta za manje para'...zanimljivo sto i jedan drugi izgledaju amerikanizovano( Freemont jer je Dodge) a Nissan, valjda, jer je namenjen prvenstveno USA trzistu gde je i najprodavaniji u svojoj klasi...

Bager

pre 6 godina

Novi-stari motor..
(NemanjaBB, 9. septembar 2017 09:53)

Upravo tako s tim što je tehnički poboljšan što se tiče kvaliteta ležajeva radilice. Vozim Koleos 2,0, upravo taj motor i prva serija (2008) imala je grešku da na ~100k prolupa neki od ležajeva radilice i naravno, upropasti i radilicu. Kasnije je to odklonjeno. Inače motor je savršen, daje osećaj snage i nema situacije gde se može osetiti neka slabost. Inače, i kod Koleosa je upravo taj pogon, X Trail, mislim da nema boljeg pogona u toj klasi, prelazio sam preko blatnjavih jaruga bez po muke.

Millan

pre 6 godina

Mile Gurtna@ Idi reci ovima u Mercedesu da nisu normalni sto uzimaj Reno motore i ugradjuju u svoja vozila. Zamisli nova C klasa kosta 37 000 eura sa 1.6 dizelasem od 136 konja i to Reno motor.

Wolf 69

pre 6 godina

Vrhunski auto! Top ponuda u ovo me segmentu.Performanse odlicne.Prethodnik mu je bez mane tako da ce ovaj biti savrsenstvo za voznju!

T

pre 6 godina

@n6 Objasnjeno je u tekstu. Kada ga prebacis u poluautomatski mod, tj. tamo gde ti biras stepen prenosa, postoje predefinisanih 7 polozaja. Meni je iskreno besmisleno da menjac koji ima beskonacan broj brzina koristis na taj nacin, ali valjda ima neko ko voli. To sve ionako radi sofver, pa ih ne kosta mnogo da stave kao mogucnost.

Perica

pre 6 godina

Vozio do Niša 1.6 finalna obrada krš, hauba radi kada je zatvorena jer se drži na 1 osiguraču a velika je, sa druge strane za te pare nema boljeg Suva

NIKOLA

pre 6 godina

Kodiak porediti sa njim, vrlo zanimljivo,aj da zanemarimo što izgleda ko kutija,stvar ukusa, nego Škoda kao jeftinija ispostava VW naspram majstora za terence i još Japanac.A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.

Scandinavia

pre 6 godina

Izuzetno los mjenjac...steta
(CT33, 9. septembar 2017 15:36)
Tacno.CVT menjac je promasaj veka.O cistoci Renaultovih dizel motora da ne govorimo.Slabo ce ovaj motor da se prodaje u razvijenim drzavama s obzirom kakva je hajka na dizelase.

Milan

pre 6 godina

Tek sa ovim motorom postao je svestrano prevozno sredstvo i pravi takmac u segmentu, mada i dalje ima znatno boljih rivala u premijum klasi

n6

pre 6 godina

nije mi jasno ako je cvt menjač u pitanju kako može automatski mod menjati brzine? kod cvt menjača imate da kažem jednu brzinu u zavisnosti koliko dajete gas tako se podižu i obrtaji ali je sve uslovno rečeno jedna brzina. nema zupčanika za svaku brzinu nego je koncept sasvim drugačiji. koga zanima moze pogledati na yt.

Butragenjo

pre 6 godina

E, sada sa ovim motorom moze da pridje malo blize Skodi Kodiaw 2.0 sa 190hp... mozda sledecim modelom I prestignu Kodiaq, pod uslovom da skoda sedi skrstenih ruku

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Nikada ne bih kupio marku automobila koja ugradjuje motore drugih marki automobila. Ne, ako napred stoji Nissan, onda i pod haubom treba da prede Nissan.

posmatrač

pre 6 godina

@Antibot
Mislim da je još jedna zamerka koja ume jako da nervira i nemogućnost unosa željenih koordinata u navigaciju, kao novu destinaciju.

Mile Гуртна

pre 6 godina

(Amfilohije, 10. septembar 2017 22:32)
Амфилохије, Шкода Кодиак је за ово сокоћало спејсшатл.Продаја у Европи им је занемарљива.У Америци га можда реднекси купују.Нисан са Реноовим мотором,ха,ха.

V70 D4

pre 6 godina

A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.
(NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59

Volvo ugradjuje svoje vlastite VEA diesel motore.Vozim jednog takvog i vise nego zadovoljan.

Гегула

pre 6 godina

NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59 
Волво и Форд су некада користили моторе ПСА групе а не Реноа.Волво сада користи своје властите моторе који су се јако добро показали.

Ja tebi

pre 6 godina

'Ja' - Kodiaka nisam imao prilike da vozim ali obzirom da je na VW modularnoj platformi vjerovatno dosta toga dijeli sa Tiguanom sto nije lose , a prostora ima jos i vise. Nissan je pravi porodični SUV, udoban, veliki prtljažni prostor, puno safety opreme, i povratak 2.0 dCi motora je pun pogodak , sto garantuje lakša preticanja na autoputu i solidan off road kapacitet kad treba povuci. Na JATCO CVT mjenjač se ne hvale , bilo je navodno problema , no sad bi sa novom logikom softvera i mehan izmjenama trebao biti bolji jer je NISSAN dobro pritisnuo. U svakom slucaju sa X Trailom ne mozes pogriješiti . Mazda CX-5 je već drugačija filozofija . Iako je nesto manja od X traila sto pogađa kapacitet prtljaga, međuosovinski ratnak je veliki pa se udobno sjedi i na zadnjoj klupi. Off road karakteristike su iznenađujuće dobre iako ih Mazda ne reklamira naročito . Cx-5 to duguje izuzetno naprednom i prediktivnom AWD sistemu koji mjeri 27 različitih parametara 200 puta u sekundi! Automatski mjenjač je izvanredan, te je kombinacija kladicnog i DSG. Ima hidrodinamički konvertor momenta koji na nizbrdicama u tiptronik modu igra ulogu reduktora! 2.2 dizel je priča za sebe, a CX-5 se uprkos veličini vozi kao malo auto. Mazda svojim sportskim k-kama izvlači osmijeh na lice:) Moj savjet je biraj izmedju X traila i CX-5. Oba se prave u Japanu i mozes očekivati pouzdanost i niske troškove održavanja , uz jako dobre off road karakteristike.

Goran

pre 6 godina

Najprodavaniji uovoj klasi je Honda CRV piše svuda a jer je udobnija,pouzdanija tiša upravljivija i jeftinija i ima pouzdaniji menjač od Nisana

Miki

pre 6 godina

sve je super, motor unutrašnjost, ali s'polja mi je nekako kontejnerast, nema onu kompaktnost i izgled kao da je izliven iz jednog dela. Renault Espace je zver samo mu ubaciti ovaj isti motor.

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Nikada ne bih kupio marku automobila koja ugradjuje motore drugih marki automobila. Ne, ako napred stoji Nissan, onda i pod haubom treba da prede Nissan.

Butragenjo

pre 6 godina

E, sada sa ovim motorom moze da pridje malo blize Skodi Kodiaw 2.0 sa 190hp... mozda sledecim modelom I prestignu Kodiaq, pod uslovom da skoda sedi skrstenih ruku

Perica

pre 6 godina

Vozio do Niša 1.6 finalna obrada krš, hauba radi kada je zatvorena jer se drži na 1 osiguraču a velika je, sa druge strane za te pare nema boljeg Suva

Mile Гуртна

pre 6 godina

(Amfilohije, 10. septembar 2017 22:32)
Амфилохије, Шкода Кодиак је за ово сокоћало спејсшатл.Продаја у Европи им је занемарљива.У Америци га можда реднекси купују.Нисан са Реноовим мотором,ха,ха.

Scandinavia

pre 6 godina

Izuzetno los mjenjac...steta
(CT33, 9. septembar 2017 15:36)
Tacno.CVT menjac je promasaj veka.O cistoci Renaultovih dizel motora da ne govorimo.Slabo ce ovaj motor da se prodaje u razvijenim drzavama s obzirom kakva je hajka na dizelase.

Miki

pre 6 godina

sve je super, motor unutrašnjost, ali s'polja mi je nekako kontejnerast, nema onu kompaktnost i izgled kao da je izliven iz jednog dela. Renault Espace je zver samo mu ubaciti ovaj isti motor.

n6

pre 6 godina

nije mi jasno ako je cvt menjač u pitanju kako može automatski mod menjati brzine? kod cvt menjača imate da kažem jednu brzinu u zavisnosti koliko dajete gas tako se podižu i obrtaji ali je sve uslovno rečeno jedna brzina. nema zupčanika za svaku brzinu nego je koncept sasvim drugačiji. koga zanima moze pogledati na yt.

Goran

pre 6 godina

Najprodavaniji uovoj klasi je Honda CRV piše svuda a jer je udobnija,pouzdanija tiša upravljivija i jeftinija i ima pouzdaniji menjač od Nisana

Milan

pre 6 godina

Tek sa ovim motorom postao je svestrano prevozno sredstvo i pravi takmac u segmentu, mada i dalje ima znatno boljih rivala u premijum klasi

Nizdis

pre 6 godina

Obozavam da citam komentare na ovakve vesti. Jave se strucnjaci koji znaju koji bi motor bolje pasovao i zaista veruju da je to njihovo misljenje ispravno, nasuprot timu strucnjaka u koje je ulozeno ko zna koliko stotina miliona koji su radili na razvoju nekog auta.

Amfilohije

pre 6 godina

ovaj dole s komentarom u kojem spominje Skodu Kodiaq me stvarno nasmijao... Uporedjivati Nissan i Skodu je stvarno primjer ili odlicnog sarkazma ili blage ogranicenosti...
Elem, htio sam napisati i napisacu da je ovaj model u USA dostupan s motorima 2.0 i 2.5 benzin, a Qashqai ima nomenklaturu X- trail SPORT, udjite na nissan.us pa vidite ponudu i motorizaciju i cijene...

Millan

pre 6 godina

Mile Gurtna@ Idi reci ovima u Mercedesu da nisu normalni sto uzimaj Reno motore i ugradjuju u svoja vozila. Zamisli nova C klasa kosta 37 000 eura sa 1.6 dizelasem od 136 konja i to Reno motor.

NIKOLA

pre 6 godina

Kodiak porediti sa njim, vrlo zanimljivo,aj da zanemarimo što izgleda ko kutija,stvar ukusa, nego Škoda kao jeftinija ispostava VW naspram majstora za terence i još Japanac.A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.

japanac

pre 6 godina

Čini mi se da tekst nije dovršen - nedostaje cena vozila. Inače, kao što je i rečeno u tekstu, veoma je prijatne spoljašnosti i unutrašnjosti. Mogao bi se podvesti i kao porodičan SUV...

Antibot

pre 6 godina

@perica kao vlasnik ovog Automobila mogu da potvrdim ovo za vibriranje Haube tokom brze voznje.Što se tiče finalne obrade tu se nebi složio sa tobom. Pre nisana vozio sam audi a6 god.2009 i finalna obrada je kod nisana cak i bolja .Vozim Xtrail 1.6 sa 163 ks benzinac koštao me 32900€ nov sa sledecom opremom( Panoramski krov, Keyless Go , 360° kamera, ) .Posebno bih pohvalio malu potrošnju za toliko auto (6,5 - 9 litara ) izolaciju automobila, veliki gepek koji se da pomoću zadnje podesive klupe proširiti sa 560 litara na 700 litara zapeemine. Imao bih sledece zamerke a to su: U visini nepodesivo suvozacevo sediste, neosvetljene tipke za podizanje i spuštanje prozora, Nema Led ( samo kod Tekna verzije) nema Ambient Lighting, previše slaba sirena (smesna za toliki automobil)

Argentto

pre 6 godina

Specifican automobil... imao sam prilike da se provozam u njemu kao suvozac... Pre toga, priznajem, skoro ih nisam ni primecivao na ulici, ali nakon 150 km voznje sa troje dece, ostao sam blago receno odusevljen. Automobil je pun pogodak za porodicu koja moze sebi da prijusti nesto ovako. Udoban, komforan, poprilican prtljaznik kome se lako pristupa, hiljadu pregradica za sitnice.. Nisam od onih koji vole da porede automobile i ne znam da li moze da se kupi bolji porodicni auto za taj novac, ali ko kupi ovo cudo sigurno nece pogresiti..

NIKOLA

pre 6 godina

Opasno komforan auto kao da ste seli u Edge,Santa Fe, Sorento a dugačak samo 4.640 mm premda visina od 1.715 verovatno tom doprinosi.Auto za put, za grad, za veću porodicu uz uživanje u prostoru a uz ovaj agregat i da dobro potegne,sve to uz još 4x4 automatski menjač i poznatu marku za malo više od 35 somića nema da se nađe.Nije lepotan ali prvi izbor za višečlanu porodicu koja voli da putuje i naravno ima keša za sve to, obzirom da na ovim komentarima uvek dežurni koji izleću sa teme npr narod živi sa 200 evra,ko ima za ovo pare itd.

Wolf 69

pre 6 godina

Vrhunski auto! Top ponuda u ovo me segmentu.Performanse odlicne.Prethodnik mu je bez mane tako da ce ovaj biti savrsenstvo za voznju!

Antibot

pre 6 godina

@ posmatrač za to nisam znao, hvala. Evo još nekoliko prednosti: Jednostavno priključivanje telefona putem bluetooth-a ili usb, Drzači pića moguce grejanje/ hladzenje, ogroman prostor pozadi,duplo dno u gepeku,otvaranje i zatvaranje gepeka iz kabine,fantastičan panorama krov, 360° kamera sistem koji je neophodan za ovoliko auto( rezolucija kamera bih mogla biti bolja).A zamjerke koje sam još pronašao su: Retrovizore nije moguće zatvoriti preko ključa već samo iz kabine( postoji mogućnost putem ugradnje komfortnog modula cena ca. 150 € sa ugradnjom) neosvetljeni usb priključak , Naslone za glavu moguće podesiti samo za jedan nivo, nema usb priljucak pozadi, Nema automatsko podizanje prozora( osim Vozacevo mesto) potrebno držati taster dok god se prozor ne zatvori. Poklopac gepeka zatvara previše sporo (Najsporija elekrecna vrata na svetu) .Ali sve u svemu super porodični automobil, kad bih sad opet kupovao automobil opet bih se odlučio za Nissan X- trail.

jo

pre 6 godina

Jedan od najboljih u klasi, a po dimenzijama u klasi za sebe, jedini konkurent mu Freemont koji takodje daje ' dosta auta za manje para'...zanimljivo sto i jedan drugi izgledaju amerikanizovano( Freemont jer je Dodge) a Nissan, valjda, jer je namenjen prvenstveno USA trzistu gde je i najprodavaniji u svojoj klasi...

b1321

pre 6 godina

Nazalost nisam vozio ovaj automobil, ali samo moram reci da mi se mnogo svidja kad proizvodjaci stave instrumente (brzinomer i obrtomer) u posebna kucista sa hrom ukrasima!

Milan

pre 6 godina

@nidžis
vidi se da nisi radio u velikoj korporaciji!
Tako je, inženjeri odrade sve kako treba a onda se pojavi veliki menadžer koji radi svog bonusa skreše troškove i često sve upropasti.
A drugari onih inženjera posle komentarišu po ovakvim forumima i objašnjavaju gde je menadžer zakinuo kupce.

posmatrač

pre 6 godina

@Antibot
Mislim da je još jedna zamerka koja ume jako da nervira i nemogućnost unosa željenih koordinata u navigaciju, kao novu destinaciju.

V70 D4

pre 6 godina

A ovima što je problem tudj motor pa šta ono beše ugrađuje od dizela npr Mercedes,Ford,Volvo itd sigurno ne što je loš nego se pokazao vrhunski.
(NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59

Volvo ugradjuje svoje vlastite VEA diesel motore.Vozim jednog takvog i vise nego zadovoljan.

Bager

pre 6 godina

Novi-stari motor..
(NemanjaBB, 9. septembar 2017 09:53)

Upravo tako s tim što je tehnički poboljšan što se tiče kvaliteta ležajeva radilice. Vozim Koleos 2,0, upravo taj motor i prva serija (2008) imala je grešku da na ~100k prolupa neki od ležajeva radilice i naravno, upropasti i radilicu. Kasnije je to odklonjeno. Inače motor je savršen, daje osećaj snage i nema situacije gde se može osetiti neka slabost. Inače, i kod Koleosa je upravo taj pogon, X Trail, mislim da nema boljeg pogona u toj klasi, prelazio sam preko blatnjavih jaruga bez po muke.

Ja tebi

pre 6 godina

'Ja' - Kodiaka nisam imao prilike da vozim ali obzirom da je na VW modularnoj platformi vjerovatno dosta toga dijeli sa Tiguanom sto nije lose , a prostora ima jos i vise. Nissan je pravi porodični SUV, udoban, veliki prtljažni prostor, puno safety opreme, i povratak 2.0 dCi motora je pun pogodak , sto garantuje lakša preticanja na autoputu i solidan off road kapacitet kad treba povuci. Na JATCO CVT mjenjač se ne hvale , bilo je navodno problema , no sad bi sa novom logikom softvera i mehan izmjenama trebao biti bolji jer je NISSAN dobro pritisnuo. U svakom slucaju sa X Trailom ne mozes pogriješiti . Mazda CX-5 je već drugačija filozofija . Iako je nesto manja od X traila sto pogađa kapacitet prtljaga, međuosovinski ratnak je veliki pa se udobno sjedi i na zadnjoj klupi. Off road karakteristike su iznenađujuće dobre iako ih Mazda ne reklamira naročito . Cx-5 to duguje izuzetno naprednom i prediktivnom AWD sistemu koji mjeri 27 različitih parametara 200 puta u sekundi! Automatski mjenjač je izvanredan, te je kombinacija kladicnog i DSG. Ima hidrodinamički konvertor momenta koji na nizbrdicama u tiptronik modu igra ulogu reduktora! 2.2 dizel je priča za sebe, a CX-5 se uprkos veličini vozi kao malo auto. Mazda svojim sportskim k-kama izvlači osmijeh na lice:) Moj savjet je biraj izmedju X traila i CX-5. Oba se prave u Japanu i mozes očekivati pouzdanost i niske troškove održavanja , uz jako dobre off road karakteristike.

Jova

pre 6 godina

Vozio sam 8 god. prethodni sa dci 2.0 150ks automatik AWD.Odličan i pouzdan SUV vrlo upotrebljiv i van puta.A onda su izbacili onaj jad dci1.6 130ks cvt bez awd.
Probao sam ga i zaboravio.
Ovaj je već prava mera tj pravi X-Trail kakav je bio od prve verzije i šta on predstavlja u svetu SUV-a.
Nešto mi govori da cena neće biti baš povoljna a i malo kasno su se setili.Ja u medjuvremenu pazario
drugi auto.

Гегула

pre 6 godina

NIKOLA, 13. septembar 2017 17:59 
Волво и Форд су некада користили моторе ПСА групе а не Реноа.Волво сада користи своје властите моторе који су се јако добро показали.

T

pre 6 godina

@n6 Objasnjeno je u tekstu. Kada ga prebacis u poluautomatski mod, tj. tamo gde ti biras stepen prenosa, postoje predefinisanih 7 polozaja. Meni je iskreno besmisleno da menjac koji ima beskonacan broj brzina koristis na taj nacin, ali valjda ima neko ko voli. To sve ionako radi sofver, pa ih ne kosta mnogo da stave kao mogucnost.