Utorak, 05.09.2017.

11:53

Koje su prednosti goriva sa aditivima

Izvor: B92

Koje su prednosti goriva sa aditivima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 8 meseci

Imam Hondu Crv 2,2cdti.par puta sam sipao obican evro dizel. Kada sam presao na Gdrive sa Nisove pumpe, nema garezi na auspuhu, tj i ne osecam ga da smrdi a auto se oseti da bolje ide. Najiskrenije.

Marr

pre 3 godine

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).
Ovo gore napisano je sve tačno sem činjenice da je razlika u ceni mala. 10 din nije mala razlika

Sinišs

pre 4 godine

Omv maxxmotion dizel je po meni najbolji dizel. Auto mi najmirnije i najtiše radi u poređenju sa drugim dizelom na drugim pumpama, a i najmanje smrdi iz auspuha. Veovatno zato što ima najmanje sumpora u sebi.

Lepi

pre 5 godina

Kada sipam skuplje gorivo u Srbiji auto mi ide isto kao kada u inostranstvu sipam najobičniji benzin. Kada u srbiji sipam običan benzin, prelazim mnogo manje kilometara. Znači da ovi naši mućkaju neki bućkuriš.

driver

pre 6 godina

"Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". "
Ne znam za tamo U Srbiji, ne znam ni sta se smatra pod "aditivima" u gorivu. Znam za ovde u USA, proizvodjaci automobila ne preporucuju dodavanje aditiva u rezervoar, prosto, jer na trzistu ima svega i svacega i proizvodjaci tih aditiva tvrde sve i svasta za svoje aditive. Za proizvodjaca automobila je najjednostavnije da preporuci da ne dodajes u gorivo stvari za koje ne postoje standardi, i nisu pod kontrolom. Medjutim, svi proizvodjaci automobila preporucuju da se u automobile sipa gorivo koje je certifikovano kao "top tier" (http://www.toptiergas.com). Mislim da je Shell poceo prvi sa tim gorivima, a sada ga slijede gotovo svi brendovi goriva. Po USA standardima goriva moraju imati odredjenu kolicinu deterdzenta u sebi. BMW, GM i Toyota su kasnije ustanovili da za njihove motore da bi bolje i duze radili potrebna veca kolicina tog deterdzenta nego sta je standardom propisano, i onda su uspostavili taj "top tier" standard, koji po zakonu/standardima nije obavezan ali ga sada skoro svi vodeci brendovi goriva slede. Top tier goriva imaju 5 puta vishe deterdzenta nego je standardom propisano, tj. nego sta imaju standardna goriva. Iz iskustva mogu reci, da sigurno mozes autom voziti 200K milja (320K km) a da nemas aposlutno nikakvu potrebu za dodatnim ciscenjem motora (injectors...etc). Tako da "aditivi", DA, ali dodani od strane prozvodjaca goriva.

xyd

pre 6 godina

pre sam sipao na eko avio dizel pa sam jedva palio auto zimus, pa sa presao na omv pa nisam bio zadovljan cenom i sad sipam na knez i sve je ok...

rog

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.
(Segamega, 06. septembar 2017 10:22)

Kako sad to kad je 98 vece od 95? Ne vredi objasnjavati, vecini koja cita je to previse komplikovano za razumeti.

Radovan

pre 6 godina

Prednost je samo za proizvođače koji naplaćuju lakovernost kupaca.
Najbolja nafta u Evropi je ona u Rumuniji.
Još za vreme Čaušeskua, sa njihovim benzinom, auspuh u gradskoj vožnji je bio najbelji od svih evropskih benzina. Tada je bio benzin sa 98 oktana.

Segamega

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.

savke automehanicar

pre 6 godina

ne zamajavajte se da nema razlike, ima i te kako jer se vidi koji je koristio aditivirana goriva a koji ne kada se otvori motor....... vozim tri automobila razlicite kubikaze i pokazala su goriva se kao odlicna

laki

pre 6 godina

u cg ima obicno i aditivirano.Ista cena za obe vrste.Kod nas 5,6 din skuplje aditivirano.A sve ukuono skuplje 20din/l u odnosu na cenu u cg.Neverovatno smo najskuplji u evropi sa gorivom.Bravo za vlasti koje se bore za narod

Gricko

pre 6 godina

Sipam bas na NIS-ovim i Gaspromovim pumpama i rad motora jeste mirniji 100% kao sto neko ovde rece, nemam dilemu jer sam do pretprosle godine koristio normalno gorivo. Potrosnja mi se takodje pokazala bolje, narocito zimi.

Realan

pre 6 godina

@Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE
Ja sam u svoj CR dizel 2011 godište sipao flašicu aditiva za čišćenje dizni i skoro potpuno utišao motor,ne čuje se onaj metalni zvuk štektanja.Auto vožen dosta po gradu,Siemens sistem koji je ionako prilično nežan i osetljiv na loše gorivo.Ovo urađeno na predlog bošiste koji je prošao obuku kod proizvođača sistema za ubrizgavanje.Sad ti budi pametan da li su aditivi dobri ili ne za motor.U mom slučaju su odradili posao i videću koliko će da potraje.
A što se tiče goriva nisam primetio neku bitnu razliku u performansi i potrošnji.Pre tri meseca sam prešao na Mol sa Nis-a i ko zna možda mi se zbog toga utišao motor.

Lala

pre 6 godina

Naše gorivo je krš sa ili bez aditiva. Pre par meseci krenem za Austriju našeg aditivisanog goriva 12.5 l na 100km auto put 130-150km. Madjarskog goriva 11.5 ista brzina. Sipam u Austriji na pumpi kod autleta Pandorf i ne gledam šta sipam tek kad sam završio skontam da sam sipao neko najjeftinije gorivo od 91 oktan(nisam ni znao da to postoji). Tog goriva 9.2l na 100km, e sad neka mi neko objasni šta se tu desilo. Izgleda da je gorivo za treće zemlje istog kvaliteta kao i Nutella za treće zemlje.

Tetris

pre 6 godina

Možete da birate, obično razblaženo gorivo bez ili sa aditivima... i tu se svaki izbor završava. Dajte vi nama neki uporedni test istog motora, potrošnja/performanse domaćeg goriva bez i sa aditivima vs. gorivo na inostranoj EU pumpi.

Pajo

pre 6 godina

кола која ми возимо су направљена у време класичног евродизела тако да је ово сувишно

Pink Panter

pre 6 godina

NIS GDrive - nikakva razlika. Još mi se čini da je u normalnim uslovima lošije palio od MaxxMotion. Sa MaxxMotion ima razlike, zimi lako pali i motor radi mirnije. Nisam baš našao razliku u potrošnji.

Hehe

pre 6 godina

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).

nislija

pre 6 godina

evo došao sam iz slovenije i tamo ne postoji dizel sa aditivima. samo dizel za 1.18e i to je to. mislim da je jasno zašto. kod nas ne postoje nezavisne laboratorije koje bi uopšte utvrdile kvalitet goriva a kamoli prisustvo aditiva, i to pumpe koriste da plasiraju šatro aditivirano gorivo. moje mišljenje...

renault team

pre 6 godina

Lukoil ekto dizel je najbolji, probajte 2 rezervoara videcete da je totalno drugaciji od drugih. Prosecna potrosnja je spala motor tise radi ima razlike. Vi sto lupate da je isto nemate pojma jer verovatno vozite kombi ili neki traktor star 20godina. Gorivo na shell pumpi v-power je vrlo kvalitetno pricajte sta hocete. pozdrav

Kralj

pre 6 godina

Ja koristim aditivirana goriva i od tad sam prestao da koristim sredstvo za ciscenje dizni. Takodje manje mi trosi pa se skroz isplati po meni.

Ђорђе

pre 6 godina

Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". Мора да нису читали "Новости".

mesar

pre 6 godina

radili britanci u ozbiljnoj emisiji testove sa ultra opremom i dokazali empirijski da nema nikakve razlike cak je shellov kao jaci benzin dao slabije rezultate,tako da ne lozite se kad sipate skuplji samo vam je u mozgu tisi motor i bolje vuce

. ilan

pre 6 godina

Ja smatram da je habanje dizel motora mnogo vece sa gorivom sa aditivima. Vodjen nekom logikom, ako je motor predvidjen da radi sa gorivom koji sagoreva i pravi odgovarajuci eksplozivnu moc, goriva sa aditiva su jaca tako da je i eksplozija znatno jaca pri cemu delovi motora trpe opterecenja. Prosto receno tuning gorivom. Misite o tome.

Nenad

pre 6 godina

Ovde će uvek biti podeljena mišljenja, ali je činjenica da ima razlike.Ne u potrošnji ali u samom radu motora da. Meni auto sa aditiviranim dizelom osetno bolje vuče nego sa običnim, i rad motora je mirniji.

vlada

pre 6 godina

Zna li neko kako se ponaša aditivirano gorivo u slučaju automobila koji su dizajnirani da koriste sopstveni aditiv iz zasbenog rezervoara (adblue, eolys ili slični DPF aditivi)? To su ipak dve različite supstance i uglavnom izbegavam aditivirano gorivo iz bojazni od potencijalne hemijske reakcije različitih aditiva.

Vlada

pre 6 godina

@KJ

U kojoj drzavi druze? Jel mozes da poredis gorivo koje se toci u Britaniji, Nemackoj ili Svajcarskoj sa ovim nasim? Redovno odrzavanje i podrazumeva kavlitetno sinteticko ulje ne neko Š klase polusinteticko koje te ubedjuje majstor Mića da je prepakovani Shell. Veliki servisi da se rade na vreme a ne kad se zapuse svi moguci filteri i kola izgube 30% snage jer jedva moze motor da radi. Ja zivim u okolini Beca sipam tamo pun rezervoar i dodjem kuci 750km i jos nisam u rezervi ali na granici sam. Dok kod nas kad sipam i krenem rezerva mi se pali negde oko Madjarsko-Austrijske granice. Kod nas i ko kupi nova kola nekako jedva ceka da istekne garancija da moze da mulja kako hoce i odrzava kola kako on ili ona misle da treba, posle kuku majko. Otiso ventil, pumpa, senzor.

seljadin

pre 6 godina

Sipam sa aditivima dizel po mojoj oceni Omv najslabiji, NIS i Mol cini se da je NIS u poslednje vreme malo bolji a najbolji ? Ubedljivo Shell V power automobil dobije 3-5% snage i ubrzanja mozda do 10% ali je i 440 forinti u Madjarskoj ili skoro 1.5 evra.

sabke

pre 6 godina

Glavna prednost aditiviranih goriva je da se uglavnom za njih koristi kvalitetnije gorivo (u slucaju dizela se koristi kvalitetniji uvozni dizel) i tu se razlika moze ocekivati. Aditivi ne znam kako deluju. Sve u svemu razliku u potrosnji kod kamiona ne bih ocekivao.

asd

pre 6 godina

Moja iskustva govore da aditivirano gorivo smanjuje potrošnju bar po board kompjuteru i to za preko pola litre na 100 km u zimskom periodu.

Aca

pre 6 godina

U reklamama za gorivo sve moze, a jedinu korist od toga imaju pumpadzije. Drzava ne kontrolise kvalitet goriva nego sadrzaj markera u gorivu i jer placen pdv. Ko ne veruje neka sipa od svakog goriva po litar u flasu i neka ga preda na analizu (o svom trosku) i bice iznenadjen rezultatima. To sve na zalost moze u srbiji jer 99% vozaca ne zna da objasni razliku izmedju beznina 95 i 98.

HT

pre 6 godina

Na NIS-ovim(Gaspromovim) pumpma sipam bmb100 u jedan auto a g-drive dizel. Kako od prvog dana kupovine auta nisam sipao tu vrstu goriva već 98 oktana i eurodizel posle nagovora prijatelja prešao sam na goriva sa aditivima. Oba su stara po 1.5 godina. Nisam primetio da je manja ili veća potrošnja ali sam primetio da mi motori rade tiše i ravnomernije.
Nisam kompetentan da hvalim ili kudim iznosim samo lično iskustvo na osnovu koga ću i u buduće sipati aditivirana goriva.

Paul Banyan

pre 6 godina

Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE

NIKOLA

pre 6 godina

Vozim turbo benzinac nove generacije pre toga atmosferce,nešto jačih konjaža,koji god 95 da sam sipao i sa aditivima pa čak i 98 i to u raznim zemljama nikakvu razliku nisam osetio za razliku od npr 100 oktanskog gde se jasno oseti jača snaga i ubrzanje posebno pri preticanju ili kad naletite na neke uspone na magistrali ili auto putu,ovo važi samo za turbaća, ranije u atmosfeca sipam 100 oktana možda nešto bolje ali skoro neprimetno.Kod nas svaka čast za OMW i G-drive oba 100 oktana, bolji su od mnogih po Evropi.Što se tiče potrošnje nikad do sada ni na jednom benzinu ne videh neku primetnu razliku osim kad su turali vodu pa čistio rezervoar ili mi usuli talog pa osim čišćenja menjao i pumpu.

dzigi

pre 6 godina

Koristio sam više puta aditiviran dizela sa NIS-a, Gasproma i OMV-a, uvek po pun rezervoar. I uvek bih se razočarao. Potrošnja ista ili minorno manja, paljenje i sama vožnja isti kao i sa običnim gorivom. Svaki put mi bude žao što dadoh nekih 5 dinara više. Pružao sam im dovoljno šanse, sad više nemaju šanse.

Dejan

pre 6 godina

Comon rail dizel ima 2 pumpe u rezervoaru i visokog pritiska. Ne lupetaj ti ispod mene :) mozda pricas za benzinca sto vozis 2001 god 16v 147.000 nov nov nov xd

маркеђани

pre 6 godina

Сипам само адитивирано гориво. Једноставно изађе скупље неких до 300 динара по резервоару и сматрам то као инвестицију у ауто.

lokator

pre 6 godina

U Crnoj Gori gorivo od 98 oktana i od 100 odlicno,auto radi perfektno.Pritom cena 1.25€ i1.31 za to gorivo je niza ili kao kod nas a znatno kvalitetnije od tog aditiranog naseg krsa.

Alisa u zemlji cuda

pre 6 godina

Ponuda goriva je zaista raznovrsna - sa malo vode, sa malo vise vode, sa manje oktana , sa jos manje oktana, sa d 2 kvalitetom , sa d2 + biodizel sa samo 10% H2O, tng SA PROPANOM , tng BEZ bUTANA, ILI SA MALO BUTANA - CNG samo ne znam gde ! Aditivi ni u hlebu ne valjaju a kamol u gorivu - Laz !!

moron

pre 6 godina

Mislim da su priče o aditiviranim gorivima čista navlaka.
Sipam 8 godina potpuno običan euro dizel. I motor radi bez ikakve greške. Pre toga sam godinama sipao običan euro dizel u prethodni automobil. Isto bez ikakve greške.
Slična priča kao za aditivirana goriva je i sa "karticama lojalnosti". Žešća prevara.
Jer, NIS mi nudi, "ako sam lojalan" i kupujem "dosta" i "redovno", popust do 5 dinara po litri. A na svakoj pumpi u "užem BG" gorivo je skuplje 5-6 dinara nego bilo gde drugde "van užeg BG"-a. A isto rade i ostali maloprodajni lanci.
Neka zadrže za sebe i aditvirana goriva i kartice lojalnosti.

berkut orao

pre 6 godina

Sipam to NIS-ovo aditivirano gorivo DizelEuro 5 i prosto sam oduševljen ali ne toliko kvalitetom nego cenom!!!
Naravno sipam ga na NIS- ovoj pumpi u Republici Srpskoj po ceni 99 dinara za litar.

Dule

pre 6 godina

Nedavno je onaj Mirko Alvirovic istrazivao gorivo na pumpama u Srb i Hu i ustanovio da kao nema razlike, ne verujem u to.
Iz sopstvenog iskustva kada sipam gorivo u Hu auto ide neuporedivo bolje a trosi oko 0.7 litra manje.
Nama ni pet aditiva nece pomoci zato sto je Nis gorivo teski krs i svi se snabdevaju od Nis-a.

Srba

pre 6 godina

Ne moze gorivo da poveca performanse kao sto kažu u NIS. Oni su samo malo vratili performanse na starom i ishabanom motoru. Isto kao kada se sipa kvalitetan aditiv u rezervoar koji malo ocisti dizne pa motor radi mirnije i ima vise snage. U sustini za nova kola nema smisla kupovati ovo gorivo, osim ako ne zelite da ulazete u onoga kome ćete ga prodati kada pređe 200 000km.

popovicvl

pre 6 godina

Znači ovako, ako moj auto ima 150KS, aditiv iz goriva dodaje +7%, odnosno oko 10 KS, a auto na to povećanje snage auto će da mi ubrzava +10%, odnosno sa 9 sekundi ubrzanje će pasni na oko 8 sekundi.

How yes no!

Kad lažete, budite malo ralniji.

Strokavi mozak

pre 6 godina

NIS vam nije dao tacne podatke.Pumpu za gorivo su pokretali motori na vozilima proizvedena do kraja 80-tih.Posle toga dolaze tkz potapajuce pumpe jer se nalaze u rezervoaru i potopljene su u gorivo.Rade na 12v i nikakve veze sa motorom nemaju osim sto mu preko creva isporucuju gorivo pod odredjenim pritiskom.Inace fina reklama za ta aditivirana goriva,prijatelji koji ih sipaju stalno kazu ima razlike u potrosnji i radu motora.Ja se drzim obicnog benzina sa 95 oktana.

KJ

pre 6 godina

Koji stručnjaci?

Pogledajte motornauljanlogspot. com, čovek je doktor elektro hemije, ako normalno održavate vozilo, nema potrebe za aditivima. Uostalom, i
,, obično '' gorivo ima i aditive i deterdžente.

berkut orao

pre 6 godina

Sipam to NIS-ovo aditivirano gorivo DizelEuro 5 i prosto sam oduševljen ali ne toliko kvalitetom nego cenom!!!
Naravno sipam ga na NIS- ovoj pumpi u Republici Srpskoj po ceni 99 dinara za litar.

KJ

pre 6 godina

Koji stručnjaci?

Pogledajte motornauljanlogspot. com, čovek je doktor elektro hemije, ako normalno održavate vozilo, nema potrebe za aditivima. Uostalom, i
,, obično '' gorivo ima i aditive i deterdžente.

Alisa u zemlji cuda

pre 6 godina

Ponuda goriva je zaista raznovrsna - sa malo vode, sa malo vise vode, sa manje oktana , sa jos manje oktana, sa d 2 kvalitetom , sa d2 + biodizel sa samo 10% H2O, tng SA PROPANOM , tng BEZ bUTANA, ILI SA MALO BUTANA - CNG samo ne znam gde ! Aditivi ni u hlebu ne valjaju a kamol u gorivu - Laz !!

Strokavi mozak

pre 6 godina

NIS vam nije dao tacne podatke.Pumpu za gorivo su pokretali motori na vozilima proizvedena do kraja 80-tih.Posle toga dolaze tkz potapajuce pumpe jer se nalaze u rezervoaru i potopljene su u gorivo.Rade na 12v i nikakve veze sa motorom nemaju osim sto mu preko creva isporucuju gorivo pod odredjenim pritiskom.Inace fina reklama za ta aditivirana goriva,prijatelji koji ih sipaju stalno kazu ima razlike u potrosnji i radu motora.Ja se drzim obicnog benzina sa 95 oktana.

Dule

pre 6 godina

Nedavno je onaj Mirko Alvirovic istrazivao gorivo na pumpama u Srb i Hu i ustanovio da kao nema razlike, ne verujem u to.
Iz sopstvenog iskustva kada sipam gorivo u Hu auto ide neuporedivo bolje a trosi oko 0.7 litra manje.
Nama ni pet aditiva nece pomoci zato sto je Nis gorivo teski krs i svi se snabdevaju od Nis-a.

popovicvl

pre 6 godina

Znači ovako, ako moj auto ima 150KS, aditiv iz goriva dodaje +7%, odnosno oko 10 KS, a auto na to povećanje snage auto će da mi ubrzava +10%, odnosno sa 9 sekundi ubrzanje će pasni na oko 8 sekundi.

How yes no!

Kad lažete, budite malo ralniji.

Lala

pre 6 godina

Naše gorivo je krš sa ili bez aditiva. Pre par meseci krenem za Austriju našeg aditivisanog goriva 12.5 l na 100km auto put 130-150km. Madjarskog goriva 11.5 ista brzina. Sipam u Austriji na pumpi kod autleta Pandorf i ne gledam šta sipam tek kad sam završio skontam da sam sipao neko najjeftinije gorivo od 91 oktan(nisam ni znao da to postoji). Tog goriva 9.2l na 100km, e sad neka mi neko objasni šta se tu desilo. Izgleda da je gorivo za treće zemlje istog kvaliteta kao i Nutella za treće zemlje.

moron

pre 6 godina

Mislim da su priče o aditiviranim gorivima čista navlaka.
Sipam 8 godina potpuno običan euro dizel. I motor radi bez ikakve greške. Pre toga sam godinama sipao običan euro dizel u prethodni automobil. Isto bez ikakve greške.
Slična priča kao za aditivirana goriva je i sa "karticama lojalnosti". Žešća prevara.
Jer, NIS mi nudi, "ako sam lojalan" i kupujem "dosta" i "redovno", popust do 5 dinara po litri. A na svakoj pumpi u "užem BG" gorivo je skuplje 5-6 dinara nego bilo gde drugde "van užeg BG"-a. A isto rade i ostali maloprodajni lanci.
Neka zadrže za sebe i aditvirana goriva i kartice lojalnosti.

laki

pre 6 godina

u cg ima obicno i aditivirano.Ista cena za obe vrste.Kod nas 5,6 din skuplje aditivirano.A sve ukuono skuplje 20din/l u odnosu na cenu u cg.Neverovatno smo najskuplji u evropi sa gorivom.Bravo za vlasti koje se bore za narod

HT

pre 6 godina

Na NIS-ovim(Gaspromovim) pumpma sipam bmb100 u jedan auto a g-drive dizel. Kako od prvog dana kupovine auta nisam sipao tu vrstu goriva već 98 oktana i eurodizel posle nagovora prijatelja prešao sam na goriva sa aditivima. Oba su stara po 1.5 godina. Nisam primetio da je manja ili veća potrošnja ali sam primetio da mi motori rade tiše i ravnomernije.
Nisam kompetentan da hvalim ili kudim iznosim samo lično iskustvo na osnovu koga ću i u buduće sipati aditivirana goriva.

Paul Banyan

pre 6 godina

Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE

Srba

pre 6 godina

Ne moze gorivo da poveca performanse kao sto kažu u NIS. Oni su samo malo vratili performanse na starom i ishabanom motoru. Isto kao kada se sipa kvalitetan aditiv u rezervoar koji malo ocisti dizne pa motor radi mirnije i ima vise snage. U sustini za nova kola nema smisla kupovati ovo gorivo, osim ako ne zelite da ulazete u onoga kome ćete ga prodati kada pređe 200 000km.

маркеђани

pre 6 godina

Сипам само адитивирано гориво. Једноставно изађе скупље неких до 300 динара по резервоару и сматрам то као инвестицију у ауто.

Tetris

pre 6 godina

Možete da birate, obično razblaženo gorivo bez ili sa aditivima... i tu se svaki izbor završava. Dajte vi nama neki uporedni test istog motora, potrošnja/performanse domaćeg goriva bez i sa aditivima vs. gorivo na inostranoj EU pumpi.

Ђорђе

pre 6 godina

Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". Мора да нису читали "Новости".

Vlada

pre 6 godina

@KJ

U kojoj drzavi druze? Jel mozes da poredis gorivo koje se toci u Britaniji, Nemackoj ili Svajcarskoj sa ovim nasim? Redovno odrzavanje i podrazumeva kavlitetno sinteticko ulje ne neko Š klase polusinteticko koje te ubedjuje majstor Mića da je prepakovani Shell. Veliki servisi da se rade na vreme a ne kad se zapuse svi moguci filteri i kola izgube 30% snage jer jedva moze motor da radi. Ja zivim u okolini Beca sipam tamo pun rezervoar i dodjem kuci 750km i jos nisam u rezervi ali na granici sam. Dok kod nas kad sipam i krenem rezerva mi se pali negde oko Madjarsko-Austrijske granice. Kod nas i ko kupi nova kola nekako jedva ceka da istekne garancija da moze da mulja kako hoce i odrzava kola kako on ili ona misle da treba, posle kuku majko. Otiso ventil, pumpa, senzor.

mesar

pre 6 godina

radili britanci u ozbiljnoj emisiji testove sa ultra opremom i dokazali empirijski da nema nikakve razlike cak je shellov kao jaci benzin dao slabije rezultate,tako da ne lozite se kad sipate skuplji samo vam je u mozgu tisi motor i bolje vuce

lokator

pre 6 godina

U Crnoj Gori gorivo od 98 oktana i od 100 odlicno,auto radi perfektno.Pritom cena 1.25€ i1.31 za to gorivo je niza ili kao kod nas a znatno kvalitetnije od tog aditiranog naseg krsa.

renault team

pre 6 godina

Lukoil ekto dizel je najbolji, probajte 2 rezervoara videcete da je totalno drugaciji od drugih. Prosecna potrosnja je spala motor tise radi ima razlike. Vi sto lupate da je isto nemate pojma jer verovatno vozite kombi ili neki traktor star 20godina. Gorivo na shell pumpi v-power je vrlo kvalitetno pricajte sta hocete. pozdrav

savke automehanicar

pre 6 godina

ne zamajavajte se da nema razlike, ima i te kako jer se vidi koji je koristio aditivirana goriva a koji ne kada se otvori motor....... vozim tri automobila razlicite kubikaze i pokazala su goriva se kao odlicna

Realan

pre 6 godina

@Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE
Ja sam u svoj CR dizel 2011 godište sipao flašicu aditiva za čišćenje dizni i skoro potpuno utišao motor,ne čuje se onaj metalni zvuk štektanja.Auto vožen dosta po gradu,Siemens sistem koji je ionako prilično nežan i osetljiv na loše gorivo.Ovo urađeno na predlog bošiste koji je prošao obuku kod proizvođača sistema za ubrizgavanje.Sad ti budi pametan da li su aditivi dobri ili ne za motor.U mom slučaju su odradili posao i videću koliko će da potraje.
A što se tiče goriva nisam primetio neku bitnu razliku u performansi i potrošnji.Pre tri meseca sam prešao na Mol sa Nis-a i ko zna možda mi se zbog toga utišao motor.

nislija

pre 6 godina

evo došao sam iz slovenije i tamo ne postoji dizel sa aditivima. samo dizel za 1.18e i to je to. mislim da je jasno zašto. kod nas ne postoje nezavisne laboratorije koje bi uopšte utvrdile kvalitet goriva a kamoli prisustvo aditiva, i to pumpe koriste da plasiraju šatro aditivirano gorivo. moje mišljenje...

Pink Panter

pre 6 godina

NIS GDrive - nikakva razlika. Još mi se čini da je u normalnim uslovima lošije palio od MaxxMotion. Sa MaxxMotion ima razlike, zimi lako pali i motor radi mirnije. Nisam baš našao razliku u potrošnji.

Gricko

pre 6 godina

Sipam bas na NIS-ovim i Gaspromovim pumpama i rad motora jeste mirniji 100% kao sto neko ovde rece, nemam dilemu jer sam do pretprosle godine koristio normalno gorivo. Potrosnja mi se takodje pokazala bolje, narocito zimi.

Radovan

pre 6 godina

Prednost je samo za proizvođače koji naplaćuju lakovernost kupaca.
Najbolja nafta u Evropi je ona u Rumuniji.
Još za vreme Čaušeskua, sa njihovim benzinom, auspuh u gradskoj vožnji je bio najbelji od svih evropskih benzina. Tada je bio benzin sa 98 oktana.

Segamega

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.

dzigi

pre 6 godina

Koristio sam više puta aditiviran dizela sa NIS-a, Gasproma i OMV-a, uvek po pun rezervoar. I uvek bih se razočarao. Potrošnja ista ili minorno manja, paljenje i sama vožnja isti kao i sa običnim gorivom. Svaki put mi bude žao što dadoh nekih 5 dinara više. Pružao sam im dovoljno šanse, sad više nemaju šanse.

Pajo

pre 6 godina

кола која ми возимо су направљена у време класичног евродизела тако да је ово сувишно

NIKOLA

pre 6 godina

Vozim turbo benzinac nove generacije pre toga atmosferce,nešto jačih konjaža,koji god 95 da sam sipao i sa aditivima pa čak i 98 i to u raznim zemljama nikakvu razliku nisam osetio za razliku od npr 100 oktanskog gde se jasno oseti jača snaga i ubrzanje posebno pri preticanju ili kad naletite na neke uspone na magistrali ili auto putu,ovo važi samo za turbaća, ranije u atmosfeca sipam 100 oktana možda nešto bolje ali skoro neprimetno.Kod nas svaka čast za OMW i G-drive oba 100 oktana, bolji su od mnogih po Evropi.Što se tiče potrošnje nikad do sada ni na jednom benzinu ne videh neku primetnu razliku osim kad su turali vodu pa čistio rezervoar ili mi usuli talog pa osim čišćenja menjao i pumpu.

Nenad

pre 6 godina

Ovde će uvek biti podeljena mišljenja, ali je činjenica da ima razlike.Ne u potrošnji ali u samom radu motora da. Meni auto sa aditiviranim dizelom osetno bolje vuče nego sa običnim, i rad motora je mirniji.

Dejan

pre 6 godina

Comon rail dizel ima 2 pumpe u rezervoaru i visokog pritiska. Ne lupetaj ti ispod mene :) mozda pricas za benzinca sto vozis 2001 god 16v 147.000 nov nov nov xd

Hehe

pre 6 godina

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).

Lepi

pre 5 godina

Kada sipam skuplje gorivo u Srbiji auto mi ide isto kao kada u inostranstvu sipam najobičniji benzin. Kada u srbiji sipam običan benzin, prelazim mnogo manje kilometara. Znači da ovi naši mućkaju neki bućkuriš.

Kralj

pre 6 godina

Ja koristim aditivirana goriva i od tad sam prestao da koristim sredstvo za ciscenje dizni. Takodje manje mi trosi pa se skroz isplati po meni.

asd

pre 6 godina

Moja iskustva govore da aditivirano gorivo smanjuje potrošnju bar po board kompjuteru i to za preko pola litre na 100 km u zimskom periodu.

Aca

pre 6 godina

U reklamama za gorivo sve moze, a jedinu korist od toga imaju pumpadzije. Drzava ne kontrolise kvalitet goriva nego sadrzaj markera u gorivu i jer placen pdv. Ko ne veruje neka sipa od svakog goriva po litar u flasu i neka ga preda na analizu (o svom trosku) i bice iznenadjen rezultatima. To sve na zalost moze u srbiji jer 99% vozaca ne zna da objasni razliku izmedju beznina 95 i 98.

seljadin

pre 6 godina

Sipam sa aditivima dizel po mojoj oceni Omv najslabiji, NIS i Mol cini se da je NIS u poslednje vreme malo bolji a najbolji ? Ubedljivo Shell V power automobil dobije 3-5% snage i ubrzanja mozda do 10% ali je i 440 forinti u Madjarskoj ili skoro 1.5 evra.

. ilan

pre 6 godina

Ja smatram da je habanje dizel motora mnogo vece sa gorivom sa aditivima. Vodjen nekom logikom, ako je motor predvidjen da radi sa gorivom koji sagoreva i pravi odgovarajuci eksplozivnu moc, goriva sa aditiva su jaca tako da je i eksplozija znatno jaca pri cemu delovi motora trpe opterecenja. Prosto receno tuning gorivom. Misite o tome.

driver

pre 6 godina

"Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". "
Ne znam za tamo U Srbiji, ne znam ni sta se smatra pod "aditivima" u gorivu. Znam za ovde u USA, proizvodjaci automobila ne preporucuju dodavanje aditiva u rezervoar, prosto, jer na trzistu ima svega i svacega i proizvodjaci tih aditiva tvrde sve i svasta za svoje aditive. Za proizvodjaca automobila je najjednostavnije da preporuci da ne dodajes u gorivo stvari za koje ne postoje standardi, i nisu pod kontrolom. Medjutim, svi proizvodjaci automobila preporucuju da se u automobile sipa gorivo koje je certifikovano kao "top tier" (http://www.toptiergas.com). Mislim da je Shell poceo prvi sa tim gorivima, a sada ga slijede gotovo svi brendovi goriva. Po USA standardima goriva moraju imati odredjenu kolicinu deterdzenta u sebi. BMW, GM i Toyota su kasnije ustanovili da za njihove motore da bi bolje i duze radili potrebna veca kolicina tog deterdzenta nego sta je standardom propisano, i onda su uspostavili taj "top tier" standard, koji po zakonu/standardima nije obavezan ali ga sada skoro svi vodeci brendovi goriva slede. Top tier goriva imaju 5 puta vishe deterdzenta nego je standardom propisano, tj. nego sta imaju standardna goriva. Iz iskustva mogu reci, da sigurno mozes autom voziti 200K milja (320K km) a da nemas aposlutno nikakvu potrebu za dodatnim ciscenjem motora (injectors...etc). Tako da "aditivi", DA, ali dodani od strane prozvodjaca goriva.

rog

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.
(Segamega, 06. septembar 2017 10:22)

Kako sad to kad je 98 vece od 95? Ne vredi objasnjavati, vecini koja cita je to previse komplikovano za razumeti.

vlada

pre 6 godina

Zna li neko kako se ponaša aditivirano gorivo u slučaju automobila koji su dizajnirani da koriste sopstveni aditiv iz zasbenog rezervoara (adblue, eolys ili slični DPF aditivi)? To su ipak dve različite supstance i uglavnom izbegavam aditivirano gorivo iz bojazni od potencijalne hemijske reakcije različitih aditiva.

Marr

pre 3 godine

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).
Ovo gore napisano je sve tačno sem činjenice da je razlika u ceni mala. 10 din nije mala razlika

sabke

pre 6 godina

Glavna prednost aditiviranih goriva je da se uglavnom za njih koristi kvalitetnije gorivo (u slucaju dizela se koristi kvalitetniji uvozni dizel) i tu se razlika moze ocekivati. Aditivi ne znam kako deluju. Sve u svemu razliku u potrosnji kod kamiona ne bih ocekivao.

xyd

pre 6 godina

pre sam sipao na eko avio dizel pa sam jedva palio auto zimus, pa sa presao na omv pa nisam bio zadovljan cenom i sad sipam na knez i sve je ok...

Sinišs

pre 4 godine

Omv maxxmotion dizel je po meni najbolji dizel. Auto mi najmirnije i najtiše radi u poređenju sa drugim dizelom na drugim pumpama, a i najmanje smrdi iz auspuha. Veovatno zato što ima najmanje sumpora u sebi.

Nenad

pre 8 meseci

Imam Hondu Crv 2,2cdti.par puta sam sipao obican evro dizel. Kada sam presao na Gdrive sa Nisove pumpe, nema garezi na auspuhu, tj i ne osecam ga da smrdi a auto se oseti da bolje ide. Najiskrenije.

xyd

pre 6 godina

pre sam sipao na eko avio dizel pa sam jedva palio auto zimus, pa sa presao na omv pa nisam bio zadovljan cenom i sad sipam na knez i sve je ok...

. ilan

pre 6 godina

Ja smatram da je habanje dizel motora mnogo vece sa gorivom sa aditivima. Vodjen nekom logikom, ako je motor predvidjen da radi sa gorivom koji sagoreva i pravi odgovarajuci eksplozivnu moc, goriva sa aditiva su jaca tako da je i eksplozija znatno jaca pri cemu delovi motora trpe opterecenja. Prosto receno tuning gorivom. Misite o tome.

Dejan

pre 6 godina

Comon rail dizel ima 2 pumpe u rezervoaru i visokog pritiska. Ne lupetaj ti ispod mene :) mozda pricas za benzinca sto vozis 2001 god 16v 147.000 nov nov nov xd

Strokavi mozak

pre 6 godina

NIS vam nije dao tacne podatke.Pumpu za gorivo su pokretali motori na vozilima proizvedena do kraja 80-tih.Posle toga dolaze tkz potapajuce pumpe jer se nalaze u rezervoaru i potopljene su u gorivo.Rade na 12v i nikakve veze sa motorom nemaju osim sto mu preko creva isporucuju gorivo pod odredjenim pritiskom.Inace fina reklama za ta aditivirana goriva,prijatelji koji ih sipaju stalno kazu ima razlike u potrosnji i radu motora.Ja se drzim obicnog benzina sa 95 oktana.

маркеђани

pre 6 godina

Сипам само адитивирано гориво. Једноставно изађе скупље неких до 300 динара по резервоару и сматрам то као инвестицију у ауто.

driver

pre 6 godina

"Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". "
Ne znam za tamo U Srbiji, ne znam ni sta se smatra pod "aditivima" u gorivu. Znam za ovde u USA, proizvodjaci automobila ne preporucuju dodavanje aditiva u rezervoar, prosto, jer na trzistu ima svega i svacega i proizvodjaci tih aditiva tvrde sve i svasta za svoje aditive. Za proizvodjaca automobila je najjednostavnije da preporuci da ne dodajes u gorivo stvari za koje ne postoje standardi, i nisu pod kontrolom. Medjutim, svi proizvodjaci automobila preporucuju da se u automobile sipa gorivo koje je certifikovano kao "top tier" (http://www.toptiergas.com). Mislim da je Shell poceo prvi sa tim gorivima, a sada ga slijede gotovo svi brendovi goriva. Po USA standardima goriva moraju imati odredjenu kolicinu deterdzenta u sebi. BMW, GM i Toyota su kasnije ustanovili da za njihove motore da bi bolje i duze radili potrebna veca kolicina tog deterdzenta nego sta je standardom propisano, i onda su uspostavili taj "top tier" standard, koji po zakonu/standardima nije obavezan ali ga sada skoro svi vodeci brendovi goriva slede. Top tier goriva imaju 5 puta vishe deterdzenta nego je standardom propisano, tj. nego sta imaju standardna goriva. Iz iskustva mogu reci, da sigurno mozes autom voziti 200K milja (320K km) a da nemas aposlutno nikakvu potrebu za dodatnim ciscenjem motora (injectors...etc). Tako da "aditivi", DA, ali dodani od strane prozvodjaca goriva.

Alisa u zemlji cuda

pre 6 godina

Ponuda goriva je zaista raznovrsna - sa malo vode, sa malo vise vode, sa manje oktana , sa jos manje oktana, sa d 2 kvalitetom , sa d2 + biodizel sa samo 10% H2O, tng SA PROPANOM , tng BEZ bUTANA, ILI SA MALO BUTANA - CNG samo ne znam gde ! Aditivi ni u hlebu ne valjaju a kamol u gorivu - Laz !!

KJ

pre 6 godina

Koji stručnjaci?

Pogledajte motornauljanlogspot. com, čovek je doktor elektro hemije, ako normalno održavate vozilo, nema potrebe za aditivima. Uostalom, i
,, obično '' gorivo ima i aditive i deterdžente.

Dule

pre 6 godina

Nedavno je onaj Mirko Alvirovic istrazivao gorivo na pumpama u Srb i Hu i ustanovio da kao nema razlike, ne verujem u to.
Iz sopstvenog iskustva kada sipam gorivo u Hu auto ide neuporedivo bolje a trosi oko 0.7 litra manje.
Nama ni pet aditiva nece pomoci zato sto je Nis gorivo teski krs i svi se snabdevaju od Nis-a.

moron

pre 6 godina

Mislim da su priče o aditiviranim gorivima čista navlaka.
Sipam 8 godina potpuno običan euro dizel. I motor radi bez ikakve greške. Pre toga sam godinama sipao običan euro dizel u prethodni automobil. Isto bez ikakve greške.
Slična priča kao za aditivirana goriva je i sa "karticama lojalnosti". Žešća prevara.
Jer, NIS mi nudi, "ako sam lojalan" i kupujem "dosta" i "redovno", popust do 5 dinara po litri. A na svakoj pumpi u "užem BG" gorivo je skuplje 5-6 dinara nego bilo gde drugde "van užeg BG"-a. A isto rade i ostali maloprodajni lanci.
Neka zadrže za sebe i aditvirana goriva i kartice lojalnosti.

popovicvl

pre 6 godina

Znači ovako, ako moj auto ima 150KS, aditiv iz goriva dodaje +7%, odnosno oko 10 KS, a auto na to povećanje snage auto će da mi ubrzava +10%, odnosno sa 9 sekundi ubrzanje će pasni na oko 8 sekundi.

How yes no!

Kad lažete, budite malo ralniji.

mesar

pre 6 godina

radili britanci u ozbiljnoj emisiji testove sa ultra opremom i dokazali empirijski da nema nikakve razlike cak je shellov kao jaci benzin dao slabije rezultate,tako da ne lozite se kad sipate skuplji samo vam je u mozgu tisi motor i bolje vuce

Lala

pre 6 godina

Naše gorivo je krš sa ili bez aditiva. Pre par meseci krenem za Austriju našeg aditivisanog goriva 12.5 l na 100km auto put 130-150km. Madjarskog goriva 11.5 ista brzina. Sipam u Austriji na pumpi kod autleta Pandorf i ne gledam šta sipam tek kad sam završio skontam da sam sipao neko najjeftinije gorivo od 91 oktan(nisam ni znao da to postoji). Tog goriva 9.2l na 100km, e sad neka mi neko objasni šta se tu desilo. Izgleda da je gorivo za treće zemlje istog kvaliteta kao i Nutella za treće zemlje.

vlada

pre 6 godina

Zna li neko kako se ponaša aditivirano gorivo u slučaju automobila koji su dizajnirani da koriste sopstveni aditiv iz zasbenog rezervoara (adblue, eolys ili slični DPF aditivi)? To su ipak dve različite supstance i uglavnom izbegavam aditivirano gorivo iz bojazni od potencijalne hemijske reakcije različitih aditiva.

Paul Banyan

pre 6 godina

Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE

lokator

pre 6 godina

U Crnoj Gori gorivo od 98 oktana i od 100 odlicno,auto radi perfektno.Pritom cena 1.25€ i1.31 za to gorivo je niza ili kao kod nas a znatno kvalitetnije od tog aditiranog naseg krsa.

Ђорђе

pre 6 godina

Аха, сигурно су у BMW-у луди па су на поклопцу за гориво на мом новом X1 написали "NO ADDITIVES". Мора да нису читали "Новости".

savke automehanicar

pre 6 godina

ne zamajavajte se da nema razlike, ima i te kako jer se vidi koji je koristio aditivirana goriva a koji ne kada se otvori motor....... vozim tri automobila razlicite kubikaze i pokazala su goriva se kao odlicna

Srba

pre 6 godina

Ne moze gorivo da poveca performanse kao sto kažu u NIS. Oni su samo malo vratili performanse na starom i ishabanom motoru. Isto kao kada se sipa kvalitetan aditiv u rezervoar koji malo ocisti dizne pa motor radi mirnije i ima vise snage. U sustini za nova kola nema smisla kupovati ovo gorivo, osim ako ne zelite da ulazete u onoga kome ćete ga prodati kada pređe 200 000km.

rog

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.
(Segamega, 06. septembar 2017 10:22)

Kako sad to kad je 98 vece od 95? Ne vredi objasnjavati, vecini koja cita je to previse komplikovano za razumeti.

nislija

pre 6 godina

evo došao sam iz slovenije i tamo ne postoji dizel sa aditivima. samo dizel za 1.18e i to je to. mislim da je jasno zašto. kod nas ne postoje nezavisne laboratorije koje bi uopšte utvrdile kvalitet goriva a kamoli prisustvo aditiva, i to pumpe koriste da plasiraju šatro aditivirano gorivo. moje mišljenje...

Pajo

pre 6 godina

кола која ми возимо су направљена у време класичног евродизела тако да је ово сувишно

HT

pre 6 godina

Na NIS-ovim(Gaspromovim) pumpma sipam bmb100 u jedan auto a g-drive dizel. Kako od prvog dana kupovine auta nisam sipao tu vrstu goriva već 98 oktana i eurodizel posle nagovora prijatelja prešao sam na goriva sa aditivima. Oba su stara po 1.5 godina. Nisam primetio da je manja ili veća potrošnja ali sam primetio da mi motori rade tiše i ravnomernije.
Nisam kompetentan da hvalim ili kudim iznosim samo lično iskustvo na osnovu koga ću i u buduće sipati aditivirana goriva.

renault team

pre 6 godina

Lukoil ekto dizel je najbolji, probajte 2 rezervoara videcete da je totalno drugaciji od drugih. Prosecna potrosnja je spala motor tise radi ima razlike. Vi sto lupate da je isto nemate pojma jer verovatno vozite kombi ili neki traktor star 20godina. Gorivo na shell pumpi v-power je vrlo kvalitetno pricajte sta hocete. pozdrav

Realan

pre 6 godina

@Lepo otvorite poklopac rezervoara svakog novijeg dizela preko 2000ccm i odnosno sestoclindrasa i lepo pise velikim slovima helvetica bold fontom NO ADDITIVE
Ja sam u svoj CR dizel 2011 godište sipao flašicu aditiva za čišćenje dizni i skoro potpuno utišao motor,ne čuje se onaj metalni zvuk štektanja.Auto vožen dosta po gradu,Siemens sistem koji je ionako prilično nežan i osetljiv na loše gorivo.Ovo urađeno na predlog bošiste koji je prošao obuku kod proizvođača sistema za ubrizgavanje.Sad ti budi pametan da li su aditivi dobri ili ne za motor.U mom slučaju su odradili posao i videću koliko će da potraje.
A što se tiče goriva nisam primetio neku bitnu razliku u performansi i potrošnji.Pre tri meseca sam prešao na Mol sa Nis-a i ko zna možda mi se zbog toga utišao motor.

Lepi

pre 5 godina

Kada sipam skuplje gorivo u Srbiji auto mi ide isto kao kada u inostranstvu sipam najobičniji benzin. Kada u srbiji sipam običan benzin, prelazim mnogo manje kilometara. Znači da ovi naši mućkaju neki bućkuriš.

Sinišs

pre 4 godine

Omv maxxmotion dizel je po meni najbolji dizel. Auto mi najmirnije i najtiše radi u poređenju sa drugim dizelom na drugim pumpama, a i najmanje smrdi iz auspuha. Veovatno zato što ima najmanje sumpora u sebi.

Gricko

pre 6 godina

Sipam bas na NIS-ovim i Gaspromovim pumpama i rad motora jeste mirniji 100% kao sto neko ovde rece, nemam dilemu jer sam do pretprosle godine koristio normalno gorivo. Potrosnja mi se takodje pokazala bolje, narocito zimi.

Segamega

pre 6 godina

Oktanska vrednost goriva predstavlja samo engine knock index. U automobil treba sipati oktansku vrednost koji je propisao proizvodjac. Vece oktanske vrednosti od te ne dodaju na snazi motora jer kompresija motora ostaje ista. Sto se tice aditiva biram gorivo sa aditivima.

sabke

pre 6 godina

Glavna prednost aditiviranih goriva je da se uglavnom za njih koristi kvalitetnije gorivo (u slucaju dizela se koristi kvalitetniji uvozni dizel) i tu se razlika moze ocekivati. Aditivi ne znam kako deluju. Sve u svemu razliku u potrosnji kod kamiona ne bih ocekivao.

seljadin

pre 6 godina

Sipam sa aditivima dizel po mojoj oceni Omv najslabiji, NIS i Mol cini se da je NIS u poslednje vreme malo bolji a najbolji ? Ubedljivo Shell V power automobil dobije 3-5% snage i ubrzanja mozda do 10% ali je i 440 forinti u Madjarskoj ili skoro 1.5 evra.

Nenad

pre 6 godina

Ovde će uvek biti podeljena mišljenja, ali je činjenica da ima razlike.Ne u potrošnji ali u samom radu motora da. Meni auto sa aditiviranim dizelom osetno bolje vuče nego sa običnim, i rad motora je mirniji.

Tetris

pre 6 godina

Možete da birate, obično razblaženo gorivo bez ili sa aditivima... i tu se svaki izbor završava. Dajte vi nama neki uporedni test istog motora, potrošnja/performanse domaćeg goriva bez i sa aditivima vs. gorivo na inostranoj EU pumpi.

laki

pre 6 godina

u cg ima obicno i aditivirano.Ista cena za obe vrste.Kod nas 5,6 din skuplje aditivirano.A sve ukuono skuplje 20din/l u odnosu na cenu u cg.Neverovatno smo najskuplji u evropi sa gorivom.Bravo za vlasti koje se bore za narod

dzigi

pre 6 godina

Koristio sam više puta aditiviran dizela sa NIS-a, Gasproma i OMV-a, uvek po pun rezervoar. I uvek bih se razočarao. Potrošnja ista ili minorno manja, paljenje i sama vožnja isti kao i sa običnim gorivom. Svaki put mi bude žao što dadoh nekih 5 dinara više. Pružao sam im dovoljno šanse, sad više nemaju šanse.

Vlada

pre 6 godina

@KJ

U kojoj drzavi druze? Jel mozes da poredis gorivo koje se toci u Britaniji, Nemackoj ili Svajcarskoj sa ovim nasim? Redovno odrzavanje i podrazumeva kavlitetno sinteticko ulje ne neko Š klase polusinteticko koje te ubedjuje majstor Mića da je prepakovani Shell. Veliki servisi da se rade na vreme a ne kad se zapuse svi moguci filteri i kola izgube 30% snage jer jedva moze motor da radi. Ja zivim u okolini Beca sipam tamo pun rezervoar i dodjem kuci 750km i jos nisam u rezervi ali na granici sam. Dok kod nas kad sipam i krenem rezerva mi se pali negde oko Madjarsko-Austrijske granice. Kod nas i ko kupi nova kola nekako jedva ceka da istekne garancija da moze da mulja kako hoce i odrzava kola kako on ili ona misle da treba, posle kuku majko. Otiso ventil, pumpa, senzor.

Kralj

pre 6 godina

Ja koristim aditivirana goriva i od tad sam prestao da koristim sredstvo za ciscenje dizni. Takodje manje mi trosi pa se skroz isplati po meni.

Pink Panter

pre 6 godina

NIS GDrive - nikakva razlika. Još mi se čini da je u normalnim uslovima lošije palio od MaxxMotion. Sa MaxxMotion ima razlike, zimi lako pali i motor radi mirnije. Nisam baš našao razliku u potrošnji.

Hehe

pre 6 godina

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).

berkut orao

pre 6 godina

Sipam to NIS-ovo aditivirano gorivo DizelEuro 5 i prosto sam oduševljen ali ne toliko kvalitetom nego cenom!!!
Naravno sipam ga na NIS- ovoj pumpi u Republici Srpskoj po ceni 99 dinara za litar.

NIKOLA

pre 6 godina

Vozim turbo benzinac nove generacije pre toga atmosferce,nešto jačih konjaža,koji god 95 da sam sipao i sa aditivima pa čak i 98 i to u raznim zemljama nikakvu razliku nisam osetio za razliku od npr 100 oktanskog gde se jasno oseti jača snaga i ubrzanje posebno pri preticanju ili kad naletite na neke uspone na magistrali ili auto putu,ovo važi samo za turbaća, ranije u atmosfeca sipam 100 oktana možda nešto bolje ali skoro neprimetno.Kod nas svaka čast za OMW i G-drive oba 100 oktana, bolji su od mnogih po Evropi.Što se tiče potrošnje nikad do sada ni na jednom benzinu ne videh neku primetnu razliku osim kad su turali vodu pa čistio rezervoar ili mi usuli talog pa osim čišćenja menjao i pumpu.

asd

pre 6 godina

Moja iskustva govore da aditivirano gorivo smanjuje potrošnju bar po board kompjuteru i to za preko pola litre na 100 km u zimskom periodu.

Aca

pre 6 godina

U reklamama za gorivo sve moze, a jedinu korist od toga imaju pumpadzije. Drzava ne kontrolise kvalitet goriva nego sadrzaj markera u gorivu i jer placen pdv. Ko ne veruje neka sipa od svakog goriva po litar u flasu i neka ga preda na analizu (o svom trosku) i bice iznenadjen rezultatima. To sve na zalost moze u srbiji jer 99% vozaca ne zna da objasni razliku izmedju beznina 95 i 98.

Radovan

pre 6 godina

Prednost je samo za proizvođače koji naplaćuju lakovernost kupaca.
Najbolja nafta u Evropi je ona u Rumuniji.
Još za vreme Čaušeskua, sa njihovim benzinom, auspuh u gradskoj vožnji je bio najbelji od svih evropskih benzina. Tada je bio benzin sa 98 oktana.

Marr

pre 3 godine

Uzmes hyundai benzinca novije generacije, natocis i u roku od 15minuta voznje dobijes odgovor kakav je bezolovni. Nisam vozio auto koji je osetljiviji na lose gorivo. Kad je dobro i verovatno sa aditivima, samo prede, ne cujes ga. Kad je lose, huci, buci, stekce motor, mislis da ce da se raspadne. Nije velika razlika u ceni tako da uglavnom tocim ova sa aditivima (ako ima od 95oktana, ako ne onda kako kad, 95, 98 ili 100).
Ovo gore napisano je sve tačno sem činjenice da je razlika u ceni mala. 10 din nije mala razlika

Nenad

pre 8 meseci

Imam Hondu Crv 2,2cdti.par puta sam sipao obican evro dizel. Kada sam presao na Gdrive sa Nisove pumpe, nema garezi na auspuhu, tj i ne osecam ga da smrdi a auto se oseti da bolje ide. Najiskrenije.