Četvrtak, 27.07.2017.

10:13

Ford predstavio Focus N1 za mala i srednja preduzeća

Izvor: PR

Ford predstavio Focus N1 za mala i srednja preduzeæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

noname

pre 6 godina

Ljudi vozim fiestu 2014. 1.5 tdci. na satu je 156 hiljada, nisam imao problema nikakvih. Menjane disk plocice prednje, termostat i jednom sijalica.

rog

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.
(Velimir, 28. jul 2017 08:16)

To je taj forum na kom je i komentator ispod. Moze tamo svasta da se nadje pametno a bogami i gluposti. Zato kazem da sam sumnjicav ali moguce i da je istina, ne bi me iznenadilo.

rog

pre 6 godina

 Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.
(who cares, 28. jul 2017 09:05)

Fabrika Genko vise nije u funkciji. Novi mondeo mk5 se proizvodi u Spaniji. Jedan od navodnih razloga zasto se kasnilo sa mondeom koji je vec nekoliko godina pod imenom ford fusion u prodaji u USA je izmestanje fabrike.

marwell

pre 6 godina

@asd

Када сам 2015 године код Гранда куповао Фиесту, у Новом Саду, мени је такође речено да ми је гаранција 5 година или 100000 км. Нико није споменуо ништа више. Тек када смо дошли преузети возило дата нам је црна торбица на којој је био Фордов знак и речено нам је "да би било добро да прочитамо шта пише унутра и да се тога придржавамо како би нам гаранција била важећа и призната". Нарано да сам прочитао,када сам дошао кући, и тада први пут сазнајем да је гаранција 100% две године а да су наредне 3 године уз моје учешће у различитим процентима. Сутра одем до Гранда и питам их зашто су ми то прећутали пре куповине возила или што ми то нису дали да прочитам пре куповине јер бих онда добро размислио да ли бих купио Форда? Добијем немушт одговор типа " па зар Вам то нисмо рекли? Мислимо да смо Вам то рекли али да сте Ви превидели". Ипак сам пре куповине у салон навраћао 3-4 пута док сам се распитивао о возилу и сигурно бих запамтио причу о гаранцији, поготово што сам поставио директно питање о истој, дужини и условима. Још сам им споменуо и Киа гаранцију од 7 година уз констатацију да је Форд ипак квалитет и да ми је довољно њихових 5. Кад не лежи враже није 5 него 2 године. Ево сад је на сату 71000 км и појавило се уље око турбине а мене хвата паника шта ми је сад чинити јер сам одрадио 3 сервиса у Гранду и немам више 100% гаранцију. А мењач и даље воле с времена на време да покаже своју чуд и напусти брзину кад му се прохте. Исто мислим да сам успео одговорити пар људи од куповине Форда. Комшије и кумове сигурно јесам јер су на крају комшије уместо Форда купили Цитроен, а кумови Опела.

Sova

pre 6 godina

Ford Focus za balkansko trziste se sastavlja u Portugalu, dok sam kupovao auto pogledao sam focusa i nisam bio nesto impresioniran, poluga za micanje sjedala nije radila kako spada, iza malo mjesta, tvrda plastika na vratima ,ogrebano ogledalo retrovizora, mjenjac jako tezak i zapinje malo(inace ford treba imati dobre mjenjace), infotainment sustav zaostao i spor, auto mi se cini zaostao, a kosta kao nova astra i megane. Mislim da su Renault i Opel napravili bolji posao sa Meganeom i Astrom, na kraju sam kupio Astru uz 18% popusta.

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Ta dva izraza nisu za poredjenje. Baba, deda i pijaca je po meni uvreda za ljude koji kupuju polovnjake iz uvoza. Kao svi naivni kupili krs sa mnogo km.
Cinjenica je da ima veliki broj prevaranata. Ali ko zeli da smanji mogucnost da bude prevaren, treba da ode u ovlascen servis, ili kod nekog mehanicara u koga ima poverenja.
Mfg.

hm

pre 6 godina

@Oliver

Potpuno si u pravu. Upotrebio sam nepotrebnu hiperbolu. Takodje sam primetio da se cesto pominje da neki auto "trosi k'o upaljac". Mislim da je to nemoguce, i da ne treba to pricati. Neko moze stvarno da pomisli da je to istina!

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Zasto odmah kada se pomene polovnjak iz inostranstva svi odmah pominju babe/dede vikend vozace do pijace/groblja? Kao da je to neka prednost. Moze Vam biti poznato ko je vozio auto samo ako ste bas licno poznavali vlasnika ( komsija, prijatelj... ).
Zivim u EU. Kola sam do sada kupovao polovna sa malo km direktno od prodavca ( zamenjeni staro za novo ). Nemam pojma ko ih je vozio niti se opterecujem time. U svakoj zemlji ima raznih vozaca. Neko vozi i cuva, neko se izivljava svejedno da li ga je on kupio ili mama i tata ili je firmin auto.

Aleksandar

pre 6 godina

Cisto da dodam i za garanciju. Nisu me oni slagali. Otisao sam u salon i raspitivao se oko detalja uslova placanja opreme i na kraju pitao kolika je garancija. Rekli su 5 godina na sta sam ja pitao a ogranicenje kilometraze rekli su mi bez ogranicenja. Nisam se cenjkao i uzeo sam auto koji je bio u salonu da nebih cekao. Nisu me slagali ali mi nisu sve ni rekli sve detalje. Kada sam dobio auto dobio sam pomenutu knjizicu ali tada je vec bilo kasno. Isto se ponovilo sa flekom. Ponavljam njihove reci "ukoliko se pokaze da je do Forda necete snositi nikakve troskove sanacije". To sam ja razumeo da ce proveriti i necu placati popravku ako je do Forda. Nije mi receno ako nije do njih platicete proveru na sta bi ja znajuci njihove cene verovatno prvo oterao auto u perionicu. Opet mozda je greska u meni ali licno sam se osecao prevareno. Vi presudite ko je u pravu. Platio sam skolu i savet za sve: pre kupovine raspitajte se za sve detalje ukljucujuci i cene servisiranja pa tek onda kupujte.

Aleksandar

pre 6 godina

@asd Auto je presao 45 hiljada i pre mesec dana je uradjen 3 servis. Benzinac je 1.0 ecoboost i ne vozi se puno. Ispadanje auta iz rikverca se ne desava cesto, nema pravila. Kada se prvi put desilo cimao sam ga ceo dan da bi ponovio i nista se nije desilo. Prodje par meseci pre nego sto se ponovi. Generalno kod dosta automobila koje sam vozio rikverc ponekad nije hvatao tako da se sa tim nisam opterecivao(nisam cepidlaka), pogotovu sto bi mi auto stajao kod njih dok ne pronadju sta je. Za 45000 stvarno nisam imao nikakvih kvarova. Par dana nakon kupovine pumpica za prskanje soferke se izvukla iz lezista. Idi u Grand i pogledaj mesto gde se zavrsava nebo pre soferke. Tu je nebo samo iseceno bez ikakve gume ili lajsne. Kederi oko vrata su samo zalepljeni, a one gume sa unutrasnje strane se izvlace na najmanje povlacenje. Sve su to sitnice ali izgleda jeftino i toga nema kod kolega koji su kupili druge marke (da ne spominjem). Ovo za fleku na krovu sam sam kriv ali sigurno ne bih ostavio njima da mi je naglaseno da ce naplatiti proveru. Inace vodeci se tim, pitanje je sta bi se desilo ako bi im ostavio da pregledaju menjac. Da li bi mi naplatili proveru ukoliko bi rekli da je sve ok? Kolega koji je kupio auto druge marke je za lupkanje u zadnjem delu koje je zahtevalo da auto ostane kod njih dobio zamenski auto. Na kraju je ispalo da mu je kamen tamo negde upao ali nista mu nisu naplatili. Tako se stice poverenje kupaca.

who cares

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.  

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.  

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji. 
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11) 
Izmisli ga samo tako podstaknut tekstovima o Nuteli ili sta vec? Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.

Miki

pre 6 godina

Imao sam Focusa 2 i sve je bilo dobro osim opšteg utiska da mu uvek nešto malo fali. Upali se lampica, otišao MAF senzor, pa onda otišao komplet EGR, pa usvinjio unutrašnjost usisne grane. Inače nikad nisam vozio automobil koji je manje trošio 1.6 tdci 66kw, 3,9-4,4 dizela. Posle 4 godine kupim Škodu i za sada nemam nikakvih problema.

Velimir

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.

marwell

pre 6 godina

Aлександре. Исто искусто са Грандом и мењачем као и Ви али са Фиестом. Жалио се још један човек на овим странама исто на Фиесту, чак су говорили да смо он и ја иста особа. Видим да се тај више не оглашава а мене је прошла воља да утичем на људе да се ману Гранда и Форда, да не направе моју грешку. Ма нека лупају главом од зид кад тако желе. Али је битно да нам ту неки Молдери соле памет и испирају мозак како поучени нашим искуством у ствари ми грешимо по оној народној "зар не верујеш мени, него својим очима." Форд је добра марка возила, али у Србији је обичан Грандов бофл и ништа више.

asd

pre 6 godina

Aleksandar@ Vidi, kada sam 2013. godine kod tih istih koje spominješ kupovao Focus-a, lepo su mi objasnili kako funkcioniše garancija... tako da sumnjam u tvoju priču, pogotovo što od 4 komentara, 3 "pljuju" po istom prodavcu. Inače dobio si knjižicu na kojoj piše "Dodatna garancija" u kojoj je objašnjen princip "franšizinga" u zavisnosti od broja pređenih kilometara ( ja sam je dobio ), a ako je nisi čitao sam si kriv. Ja sam kod njih kupovao do sada 2 Focus-a i uopšte ne mogu da kažem ružnu reč, mada sam sa prvim imao dosta problema. Kada je bilo nešto van redovnog servisiranja, oni te lepo pozovu i pitaju da li da popravljaju ili ne. A za menjač, pa što se nisi žalio u garantnom roku, ili si zaboravio da kažeš koliko si prešao sa njim.

rog

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže. 

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka. 

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11)

Mene bas zanima da vidim uzivo to sto pricas. Malo sam sumnjicav ali nije da ti ne verujem. Evo ja imam novijeg mondea kupljenog u Srbiji pa mozemo negde da se nadjemo ako si u Beogradu. Kontaktiracu te preko ford foruma ako si zainteresovan.

Dusan Novakovic

pre 6 godina

Sve sto je navedeno za nove Ford automobile, vazi i za druge marke, pa cak i za BMW i cuveni Delta motors. Zasto to tvrdim? Zato sto sam izmenjao vise marki automobila. Svaki auto je imao nedostatke i nedovrsenosti raznih profila. Kazem, cak i BMW i njihov diler Delta motors nisu bili iskljuceni po automatizmu kao sto bi se ocekivalo. Doduse, u pitanju je bio BMW serije 1, ali mislim da to ne bi trebalo da ima veze kada se radi o proizvodjacu luksuznih automobila. Verovali ili ne, tako je. Trenutno vozim C-max 2015. iz Granda. Videcu. Za sada nema pojazatelja habanja.
I na kraju da konstatujem najvaznije za ovu temu, apsolutno najveci uticaj na habanje automobila ima vozac.

hm

pre 6 godina

@popovicvl

Podstasknut tvojim komentarom bacih brzi pogled na cene u srbiji i nemackoj. Primer c-max 1.0 ecoboost 1.0 u trend paketu: u srbiji 16360 u nemackoj 21450.
Nisam ulazio u detalje da li je paket isti na oba mesta (verovatno nije) ali i cena sama govori.

PS mondeo iz belgije je verovatno kupljen od babe sto ide vikendom na pijac?

popovicvl

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.

zbunjeni

pre 6 godina

Koliko rata po 99€, koliko je učešće, kolika je ukupna cena??? Koji motori su u pitanju (vrsta goriva i snaga)???
Fali i neka slika pa da ova pošvrna informacija bude zaista informacija.

Aleksandar

pre 6 godina

Kvalitet Forda u Srbiji je upitan. Ubedjen sam da je za nas i istocne zemlje poput nutele "kvalitet prilagodjen ukusu kupaca!!!". Kupio sam novog fokusa 2014 da bi prilikom stavljanja zimskih guma primetio da je jedna guma iz 2012 a ostale regularno 2014. Naravno da to nije nikako objasnjeno iz Granda. Spoj izmedju table i desnog boka je imao razmak vise od 1cm. Kaseta se nije lepo zatvarala. Na drugom servisu sam usput napomenuo da postoji fleka na plafonu i pitao jesu li imali slicnih iskustava. Rekli su da ce proveriti. Naravno proverili su i posto nije do njih naplatili su papreno proveru. Nije bilo do njih i fleka se skinula ali sam postupak gde nisu napomenuli da se provera naplacuje je po meni prevara ali ajde ok moja greska. Sada ima auto 3 godine i keder se sa donje strane na prednjim desnim i zadnjim levim vratima odlepio (zalepljen je dok je kod vecine drugih na zabicama). Naravno da to nisam prijavio i sam sam zalepio jer poznajuci Ford opet bi ispalo da nije do njih. Ponekad se desi da auto sam izadje iz rikverca uz zvuk jakog udarca.Cena radnog sata najveca od svih proizvodjaca. Kada sam kupovao rekli su mi da je garancija 5 godina bez ogranicenja ali kada sam preuzeo auto video sam da posle 2 godine kupac ucestvuje u popravci srazmerno kilometrazi. Radim u firmi od 1000 inzenjera gde je prosecna plata 1200e. Moje iskustvo ih je kostalo prilicno novih musterija.

Aleksandar

pre 6 godina

Kvalitet Forda u Srbiji je upitan. Ubedjen sam da je za nas i istocne zemlje poput nutele "kvalitet prilagodjen ukusu kupaca!!!". Kupio sam novog fokusa 2014 da bi prilikom stavljanja zimskih guma primetio da je jedna guma iz 2012 a ostale regularno 2014. Naravno da to nije nikako objasnjeno iz Granda. Spoj izmedju table i desnog boka je imao razmak vise od 1cm. Kaseta se nije lepo zatvarala. Na drugom servisu sam usput napomenuo da postoji fleka na plafonu i pitao jesu li imali slicnih iskustava. Rekli su da ce proveriti. Naravno proverili su i posto nije do njih naplatili su papreno proveru. Nije bilo do njih i fleka se skinula ali sam postupak gde nisu napomenuli da se provera naplacuje je po meni prevara ali ajde ok moja greska. Sada ima auto 3 godine i keder se sa donje strane na prednjim desnim i zadnjim levim vratima odlepio (zalepljen je dok je kod vecine drugih na zabicama). Naravno da to nisam prijavio i sam sam zalepio jer poznajuci Ford opet bi ispalo da nije do njih. Ponekad se desi da auto sam izadje iz rikverca uz zvuk jakog udarca.Cena radnog sata najveca od svih proizvodjaca. Kada sam kupovao rekli su mi da je garancija 5 godina bez ogranicenja ali kada sam preuzeo auto video sam da posle 2 godine kupac ucestvuje u popravci srazmerno kilometrazi. Radim u firmi od 1000 inzenjera gde je prosecna plata 1200e. Moje iskustvo ih je kostalo prilicno novih musterija.

zbunjeni

pre 6 godina

Koliko rata po 99€, koliko je učešće, kolika je ukupna cena??? Koji motori su u pitanju (vrsta goriva i snaga)???
Fali i neka slika pa da ova pošvrna informacija bude zaista informacija.

popovicvl

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.

Aleksandar

pre 6 godina

@asd Auto je presao 45 hiljada i pre mesec dana je uradjen 3 servis. Benzinac je 1.0 ecoboost i ne vozi se puno. Ispadanje auta iz rikverca se ne desava cesto, nema pravila. Kada se prvi put desilo cimao sam ga ceo dan da bi ponovio i nista se nije desilo. Prodje par meseci pre nego sto se ponovi. Generalno kod dosta automobila koje sam vozio rikverc ponekad nije hvatao tako da se sa tim nisam opterecivao(nisam cepidlaka), pogotovu sto bi mi auto stajao kod njih dok ne pronadju sta je. Za 45000 stvarno nisam imao nikakvih kvarova. Par dana nakon kupovine pumpica za prskanje soferke se izvukla iz lezista. Idi u Grand i pogledaj mesto gde se zavrsava nebo pre soferke. Tu je nebo samo iseceno bez ikakve gume ili lajsne. Kederi oko vrata su samo zalepljeni, a one gume sa unutrasnje strane se izvlace na najmanje povlacenje. Sve su to sitnice ali izgleda jeftino i toga nema kod kolega koji su kupili druge marke (da ne spominjem). Ovo za fleku na krovu sam sam kriv ali sigurno ne bih ostavio njima da mi je naglaseno da ce naplatiti proveru. Inace vodeci se tim, pitanje je sta bi se desilo ako bi im ostavio da pregledaju menjac. Da li bi mi naplatili proveru ukoliko bi rekli da je sve ok? Kolega koji je kupio auto druge marke je za lupkanje u zadnjem delu koje je zahtevalo da auto ostane kod njih dobio zamenski auto. Na kraju je ispalo da mu je kamen tamo negde upao ali nista mu nisu naplatili. Tako se stice poverenje kupaca.

Dusan Novakovic

pre 6 godina

Sve sto je navedeno za nove Ford automobile, vazi i za druge marke, pa cak i za BMW i cuveni Delta motors. Zasto to tvrdim? Zato sto sam izmenjao vise marki automobila. Svaki auto je imao nedostatke i nedovrsenosti raznih profila. Kazem, cak i BMW i njihov diler Delta motors nisu bili iskljuceni po automatizmu kao sto bi se ocekivalo. Doduse, u pitanju je bio BMW serije 1, ali mislim da to ne bi trebalo da ima veze kada se radi o proizvodjacu luksuznih automobila. Verovali ili ne, tako je. Trenutno vozim C-max 2015. iz Granda. Videcu. Za sada nema pojazatelja habanja.
I na kraju da konstatujem najvaznije za ovu temu, apsolutno najveci uticaj na habanje automobila ima vozac.

hm

pre 6 godina

@popovicvl

Podstasknut tvojim komentarom bacih brzi pogled na cene u srbiji i nemackoj. Primer c-max 1.0 ecoboost 1.0 u trend paketu: u srbiji 16360 u nemackoj 21450.
Nisam ulazio u detalje da li je paket isti na oba mesta (verovatno nije) ali i cena sama govori.

PS mondeo iz belgije je verovatno kupljen od babe sto ide vikendom na pijac?

Velimir

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.

Aleksandar

pre 6 godina

Cisto da dodam i za garanciju. Nisu me oni slagali. Otisao sam u salon i raspitivao se oko detalja uslova placanja opreme i na kraju pitao kolika je garancija. Rekli su 5 godina na sta sam ja pitao a ogranicenje kilometraze rekli su mi bez ogranicenja. Nisam se cenjkao i uzeo sam auto koji je bio u salonu da nebih cekao. Nisu me slagali ali mi nisu sve ni rekli sve detalje. Kada sam dobio auto dobio sam pomenutu knjizicu ali tada je vec bilo kasno. Isto se ponovilo sa flekom. Ponavljam njihove reci "ukoliko se pokaze da je do Forda necete snositi nikakve troskove sanacije". To sam ja razumeo da ce proveriti i necu placati popravku ako je do Forda. Nije mi receno ako nije do njih platicete proveru na sta bi ja znajuci njihove cene verovatno prvo oterao auto u perionicu. Opet mozda je greska u meni ali licno sam se osecao prevareno. Vi presudite ko je u pravu. Platio sam skolu i savet za sve: pre kupovine raspitajte se za sve detalje ukljucujuci i cene servisiranja pa tek onda kupujte.

rog

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže. 

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka. 

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11)

Mene bas zanima da vidim uzivo to sto pricas. Malo sam sumnjicav ali nije da ti ne verujem. Evo ja imam novijeg mondea kupljenog u Srbiji pa mozemo negde da se nadjemo ako si u Beogradu. Kontaktiracu te preko ford foruma ako si zainteresovan.

who cares

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.  

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.  

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji. 
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11) 
Izmisli ga samo tako podstaknut tekstovima o Nuteli ili sta vec? Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Zasto odmah kada se pomene polovnjak iz inostranstva svi odmah pominju babe/dede vikend vozace do pijace/groblja? Kao da je to neka prednost. Moze Vam biti poznato ko je vozio auto samo ako ste bas licno poznavali vlasnika ( komsija, prijatelj... ).
Zivim u EU. Kola sam do sada kupovao polovna sa malo km direktno od prodavca ( zamenjeni staro za novo ). Nemam pojma ko ih je vozio niti se opterecujem time. U svakoj zemlji ima raznih vozaca. Neko vozi i cuva, neko se izivljava svejedno da li ga je on kupio ili mama i tata ili je firmin auto.

asd

pre 6 godina

Aleksandar@ Vidi, kada sam 2013. godine kod tih istih koje spominješ kupovao Focus-a, lepo su mi objasnili kako funkcioniše garancija... tako da sumnjam u tvoju priču, pogotovo što od 4 komentara, 3 "pljuju" po istom prodavcu. Inače dobio si knjižicu na kojoj piše "Dodatna garancija" u kojoj je objašnjen princip "franšizinga" u zavisnosti od broja pređenih kilometara ( ja sam je dobio ), a ako je nisi čitao sam si kriv. Ja sam kod njih kupovao do sada 2 Focus-a i uopšte ne mogu da kažem ružnu reč, mada sam sa prvim imao dosta problema. Kada je bilo nešto van redovnog servisiranja, oni te lepo pozovu i pitaju da li da popravljaju ili ne. A za menjač, pa što se nisi žalio u garantnom roku, ili si zaboravio da kažeš koliko si prešao sa njim.

Miki

pre 6 godina

Imao sam Focusa 2 i sve je bilo dobro osim opšteg utiska da mu uvek nešto malo fali. Upali se lampica, otišao MAF senzor, pa onda otišao komplet EGR, pa usvinjio unutrašnjost usisne grane. Inače nikad nisam vozio automobil koji je manje trošio 1.6 tdci 66kw, 3,9-4,4 dizela. Posle 4 godine kupim Škodu i za sada nemam nikakvih problema.

marwell

pre 6 godina

Aлександре. Исто искусто са Грандом и мењачем као и Ви али са Фиестом. Жалио се још један човек на овим странама исто на Фиесту, чак су говорили да смо он и ја иста особа. Видим да се тај више не оглашава а мене је прошла воља да утичем на људе да се ману Гранда и Форда, да не направе моју грешку. Ма нека лупају главом од зид кад тако желе. Али је битно да нам ту неки Молдери соле памет и испирају мозак како поучени нашим искуством у ствари ми грешимо по оној народној "зар не верујеш мени, него својим очима." Форд је добра марка возила, али у Србији је обичан Грандов бофл и ништа више.

Sova

pre 6 godina

Ford Focus za balkansko trziste se sastavlja u Portugalu, dok sam kupovao auto pogledao sam focusa i nisam bio nesto impresioniran, poluga za micanje sjedala nije radila kako spada, iza malo mjesta, tvrda plastika na vratima ,ogrebano ogledalo retrovizora, mjenjac jako tezak i zapinje malo(inace ford treba imati dobre mjenjace), infotainment sustav zaostao i spor, auto mi se cini zaostao, a kosta kao nova astra i megane. Mislim da su Renault i Opel napravili bolji posao sa Meganeom i Astrom, na kraju sam kupio Astru uz 18% popusta.

marwell

pre 6 godina

@asd

Када сам 2015 године код Гранда куповао Фиесту, у Новом Саду, мени је такође речено да ми је гаранција 5 година или 100000 км. Нико није споменуо ништа више. Тек када смо дошли преузети возило дата нам је црна торбица на којој је био Фордов знак и речено нам је "да би било добро да прочитамо шта пише унутра и да се тога придржавамо како би нам гаранција била важећа и призната". Нарано да сам прочитао,када сам дошао кући, и тада први пут сазнајем да је гаранција 100% две године а да су наредне 3 године уз моје учешће у различитим процентима. Сутра одем до Гранда и питам их зашто су ми то прећутали пре куповине возила или што ми то нису дали да прочитам пре куповине јер бих онда добро размислио да ли бих купио Форда? Добијем немушт одговор типа " па зар Вам то нисмо рекли? Мислимо да смо Вам то рекли али да сте Ви превидели". Ипак сам пре куповине у салон навраћао 3-4 пута док сам се распитивао о возилу и сигурно бих запамтио причу о гаранцији, поготово што сам поставио директно питање о истој, дужини и условима. Још сам им споменуо и Киа гаранцију од 7 година уз констатацију да је Форд ипак квалитет и да ми је довољно њихових 5. Кад не лежи враже није 5 него 2 године. Ево сад је на сату 71000 км и појавило се уље око турбине а мене хвата паника шта ми је сад чинити јер сам одрадио 3 сервиса у Гранду и немам више 100% гаранцију. А мењач и даље воле с времена на време да покаже своју чуд и напусти брзину кад му се прохте. Исто мислим да сам успео одговорити пар људи од куповине Форда. Комшије и кумове сигурно јесам јер су на крају комшије уместо Форда купили Цитроен, а кумови Опела.

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Ta dva izraza nisu za poredjenje. Baba, deda i pijaca je po meni uvreda za ljude koji kupuju polovnjake iz uvoza. Kao svi naivni kupili krs sa mnogo km.
Cinjenica je da ima veliki broj prevaranata. Ali ko zeli da smanji mogucnost da bude prevaren, treba da ode u ovlascen servis, ili kod nekog mehanicara u koga ima poverenja.
Mfg.

rog

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.
(Velimir, 28. jul 2017 08:16)

To je taj forum na kom je i komentator ispod. Moze tamo svasta da se nadje pametno a bogami i gluposti. Zato kazem da sam sumnjicav ali moguce i da je istina, ne bi me iznenadilo.

hm

pre 6 godina

@Oliver

Potpuno si u pravu. Upotrebio sam nepotrebnu hiperbolu. Takodje sam primetio da se cesto pominje da neki auto "trosi k'o upaljac". Mislim da je to nemoguce, i da ne treba to pricati. Neko moze stvarno da pomisli da je to istina!

rog

pre 6 godina

 Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.
(who cares, 28. jul 2017 09:05)

Fabrika Genko vise nije u funkciji. Novi mondeo mk5 se proizvodi u Spaniji. Jedan od navodnih razloga zasto se kasnilo sa mondeom koji je vec nekoliko godina pod imenom ford fusion u prodaji u USA je izmestanje fabrike.

noname

pre 6 godina

Ljudi vozim fiestu 2014. 1.5 tdci. na satu je 156 hiljada, nisam imao problema nikakvih. Menjane disk plocice prednje, termostat i jednom sijalica.

Aleksandar

pre 6 godina

Kvalitet Forda u Srbiji je upitan. Ubedjen sam da je za nas i istocne zemlje poput nutele "kvalitet prilagodjen ukusu kupaca!!!". Kupio sam novog fokusa 2014 da bi prilikom stavljanja zimskih guma primetio da je jedna guma iz 2012 a ostale regularno 2014. Naravno da to nije nikako objasnjeno iz Granda. Spoj izmedju table i desnog boka je imao razmak vise od 1cm. Kaseta se nije lepo zatvarala. Na drugom servisu sam usput napomenuo da postoji fleka na plafonu i pitao jesu li imali slicnih iskustava. Rekli su da ce proveriti. Naravno proverili su i posto nije do njih naplatili su papreno proveru. Nije bilo do njih i fleka se skinula ali sam postupak gde nisu napomenuli da se provera naplacuje je po meni prevara ali ajde ok moja greska. Sada ima auto 3 godine i keder se sa donje strane na prednjim desnim i zadnjim levim vratima odlepio (zalepljen je dok je kod vecine drugih na zabicama). Naravno da to nisam prijavio i sam sam zalepio jer poznajuci Ford opet bi ispalo da nije do njih. Ponekad se desi da auto sam izadje iz rikverca uz zvuk jakog udarca.Cena radnog sata najveca od svih proizvodjaca. Kada sam kupovao rekli su mi da je garancija 5 godina bez ogranicenja ali kada sam preuzeo auto video sam da posle 2 godine kupac ucestvuje u popravci srazmerno kilometrazi. Radim u firmi od 1000 inzenjera gde je prosecna plata 1200e. Moje iskustvo ih je kostalo prilicno novih musterija.

popovicvl

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.

Miki

pre 6 godina

Imao sam Focusa 2 i sve je bilo dobro osim opšteg utiska da mu uvek nešto malo fali. Upali se lampica, otišao MAF senzor, pa onda otišao komplet EGR, pa usvinjio unutrašnjost usisne grane. Inače nikad nisam vozio automobil koji je manje trošio 1.6 tdci 66kw, 3,9-4,4 dizela. Posle 4 godine kupim Škodu i za sada nemam nikakvih problema.

Sova

pre 6 godina

Ford Focus za balkansko trziste se sastavlja u Portugalu, dok sam kupovao auto pogledao sam focusa i nisam bio nesto impresioniran, poluga za micanje sjedala nije radila kako spada, iza malo mjesta, tvrda plastika na vratima ,ogrebano ogledalo retrovizora, mjenjac jako tezak i zapinje malo(inace ford treba imati dobre mjenjace), infotainment sustav zaostao i spor, auto mi se cini zaostao, a kosta kao nova astra i megane. Mislim da su Renault i Opel napravili bolji posao sa Meganeom i Astrom, na kraju sam kupio Astru uz 18% popusta.

hm

pre 6 godina

@popovicvl

Podstasknut tvojim komentarom bacih brzi pogled na cene u srbiji i nemackoj. Primer c-max 1.0 ecoboost 1.0 u trend paketu: u srbiji 16360 u nemackoj 21450.
Nisam ulazio u detalje da li je paket isti na oba mesta (verovatno nije) ali i cena sama govori.

PS mondeo iz belgije je verovatno kupljen od babe sto ide vikendom na pijac?

asd

pre 6 godina

Aleksandar@ Vidi, kada sam 2013. godine kod tih istih koje spominješ kupovao Focus-a, lepo su mi objasnili kako funkcioniše garancija... tako da sumnjam u tvoju priču, pogotovo što od 4 komentara, 3 "pljuju" po istom prodavcu. Inače dobio si knjižicu na kojoj piše "Dodatna garancija" u kojoj je objašnjen princip "franšizinga" u zavisnosti od broja pređenih kilometara ( ja sam je dobio ), a ako je nisi čitao sam si kriv. Ja sam kod njih kupovao do sada 2 Focus-a i uopšte ne mogu da kažem ružnu reč, mada sam sa prvim imao dosta problema. Kada je bilo nešto van redovnog servisiranja, oni te lepo pozovu i pitaju da li da popravljaju ili ne. A za menjač, pa što se nisi žalio u garantnom roku, ili si zaboravio da kažeš koliko si prešao sa njim.

Velimir

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.

who cares

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže.  

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka.  

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji. 
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11) 
Izmisli ga samo tako podstaknut tekstovima o Nuteli ili sta vec? Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Ta dva izraza nisu za poredjenje. Baba, deda i pijaca je po meni uvreda za ljude koji kupuju polovnjake iz uvoza. Kao svi naivni kupili krs sa mnogo km.
Cinjenica je da ima veliki broj prevaranata. Ali ko zeli da smanji mogucnost da bude prevaren, treba da ode u ovlascen servis, ili kod nekog mehanicara u koga ima poverenja.
Mfg.

marwell

pre 6 godina

@asd

Када сам 2015 године код Гранда куповао Фиесту, у Новом Саду, мени је такође речено да ми је гаранција 5 година или 100000 км. Нико није споменуо ништа више. Тек када смо дошли преузети возило дата нам је црна торбица на којој је био Фордов знак и речено нам је "да би било добро да прочитамо шта пише унутра и да се тога придржавамо како би нам гаранција била важећа и призната". Нарано да сам прочитао,када сам дошао кући, и тада први пут сазнајем да је гаранција 100% две године а да су наредне 3 године уз моје учешће у различитим процентима. Сутра одем до Гранда и питам их зашто су ми то прећутали пре куповине возила или што ми то нису дали да прочитам пре куповине јер бих онда добро размислио да ли бих купио Форда? Добијем немушт одговор типа " па зар Вам то нисмо рекли? Мислимо да смо Вам то рекли али да сте Ви превидели". Ипак сам пре куповине у салон навраћао 3-4 пута док сам се распитивао о возилу и сигурно бих запамтио причу о гаранцији, поготово што сам поставио директно питање о истој, дужини и условима. Још сам им споменуо и Киа гаранцију од 7 година уз констатацију да је Форд ипак квалитет и да ми је довољно њихових 5. Кад не лежи враже није 5 него 2 године. Ево сад је на сату 71000 км и појавило се уље око турбине а мене хвата паника шта ми је сад чинити јер сам одрадио 3 сервиса у Гранду и немам више 100% гаранцију. А мењач и даље воле с времена на време да покаже своју чуд и напусти брзину кад му се прохте. Исто мислим да сам успео одговорити пар људи од куповине Форда. Комшије и кумове сигурно јесам јер су на крају комшије уместо Форда купили Цитроен, а кумови Опела.

zbunjeni

pre 6 godina

Koliko rata po 99€, koliko je učešće, kolika je ukupna cena??? Koji motori su u pitanju (vrsta goriva i snaga)???
Fali i neka slika pa da ova pošvrna informacija bude zaista informacija.

Aleksandar

pre 6 godina

Cisto da dodam i za garanciju. Nisu me oni slagali. Otisao sam u salon i raspitivao se oko detalja uslova placanja opreme i na kraju pitao kolika je garancija. Rekli su 5 godina na sta sam ja pitao a ogranicenje kilometraze rekli su mi bez ogranicenja. Nisam se cenjkao i uzeo sam auto koji je bio u salonu da nebih cekao. Nisu me slagali ali mi nisu sve ni rekli sve detalje. Kada sam dobio auto dobio sam pomenutu knjizicu ali tada je vec bilo kasno. Isto se ponovilo sa flekom. Ponavljam njihove reci "ukoliko se pokaze da je do Forda necete snositi nikakve troskove sanacije". To sam ja razumeo da ce proveriti i necu placati popravku ako je do Forda. Nije mi receno ako nije do njih platicete proveru na sta bi ja znajuci njihove cene verovatno prvo oterao auto u perionicu. Opet mozda je greska u meni ali licno sam se osecao prevareno. Vi presudite ko je u pravu. Platio sam skolu i savet za sve: pre kupovine raspitajte se za sve detalje ukljucujuci i cene servisiranja pa tek onda kupujte.

Oliver

pre 6 godina

@ hm,
Zasto odmah kada se pomene polovnjak iz inostranstva svi odmah pominju babe/dede vikend vozace do pijace/groblja? Kao da je to neka prednost. Moze Vam biti poznato ko je vozio auto samo ako ste bas licno poznavali vlasnika ( komsija, prijatelj... ).
Zivim u EU. Kola sam do sada kupovao polovna sa malo km direktno od prodavca ( zamenjeni staro za novo ). Nemam pojma ko ih je vozio niti se opterecujem time. U svakoj zemlji ima raznih vozaca. Neko vozi i cuva, neko se izivljava svejedno da li ga je on kupio ili mama i tata ili je firmin auto.

rog

pre 6 godina

Aleksandre, nisi primetio ništa neobično. Imao sam priliku pri servisu kod jednog dugogodišnjeg servisera Forda u Novom Sadu da zagledam Mondea. Ušao u njega da vidim kakav je, reko šta je ovo!? Iznenađeno. I sam vozim takav model, ali ovo je bio užas i pored manje kilometraže. 

Majstor samo magnuo rukom, ha, kupljen nov u Srbiji. Moj je uvezen polovan iz Belgije. To su bila dva različita auta sličnog izgleda slične opreme. Počevšti od kvaliteta sedišta, tapacira, plastike, završne obrade...sve. Majsto mi reče, lupi dlanom po šasiji, po vratima kod tebe, pa kod njega. Kod mene iznutra su lepljene bitumen ploče, kod "domaćeg" Forda ništa, zveči ko limenka. 

Da sam u prilici da nov kupim auto, bilo koje marke, sigurno ne bih to uradio u Srbiji.
(popovicvl, 27. jul 2017 14:11)

Mene bas zanima da vidim uzivo to sto pricas. Malo sam sumnjicav ali nije da ti ne verujem. Evo ja imam novijeg mondea kupljenog u Srbiji pa mozemo negde da se nadjemo ako si u Beogradu. Kontaktiracu te preko ford foruma ako si zainteresovan.

marwell

pre 6 godina

Aлександре. Исто искусто са Грандом и мењачем као и Ви али са Фиестом. Жалио се још један човек на овим странама исто на Фиесту, чак су говорили да смо он и ја иста особа. Видим да се тај више не оглашава а мене је прошла воља да утичем на људе да се ману Гранда и Форда, да не направе моју грешку. Ма нека лупају главом од зид кад тако желе. Али је битно да нам ту неки Молдери соле памет и испирају мозак како поучени нашим искуством у ствари ми грешимо по оној народној "зар не верујеш мени, него својим очима." Форд је добра марка возила, али у Србији је обичан Грандов бофл и ништа више.

Aleksandar

pre 6 godina

@asd Auto je presao 45 hiljada i pre mesec dana je uradjen 3 servis. Benzinac je 1.0 ecoboost i ne vozi se puno. Ispadanje auta iz rikverca se ne desava cesto, nema pravila. Kada se prvi put desilo cimao sam ga ceo dan da bi ponovio i nista se nije desilo. Prodje par meseci pre nego sto se ponovi. Generalno kod dosta automobila koje sam vozio rikverc ponekad nije hvatao tako da se sa tim nisam opterecivao(nisam cepidlaka), pogotovu sto bi mi auto stajao kod njih dok ne pronadju sta je. Za 45000 stvarno nisam imao nikakvih kvarova. Par dana nakon kupovine pumpica za prskanje soferke se izvukla iz lezista. Idi u Grand i pogledaj mesto gde se zavrsava nebo pre soferke. Tu je nebo samo iseceno bez ikakve gume ili lajsne. Kederi oko vrata su samo zalepljeni, a one gume sa unutrasnje strane se izvlace na najmanje povlacenje. Sve su to sitnice ali izgleda jeftino i toga nema kod kolega koji su kupili druge marke (da ne spominjem). Ovo za fleku na krovu sam sam kriv ali sigurno ne bih ostavio njima da mi je naglaseno da ce naplatiti proveru. Inace vodeci se tim, pitanje je sta bi se desilo ako bi im ostavio da pregledaju menjac. Da li bi mi naplatili proveru ukoliko bi rekli da je sve ok? Kolega koji je kupio auto druge marke je za lupkanje u zadnjem delu koje je zahtevalo da auto ostane kod njih dobio zamenski auto. Na kraju je ispalo da mu je kamen tamo negde upao ali nista mu nisu naplatili. Tako se stice poverenje kupaca.

hm

pre 6 godina

@Oliver

Potpuno si u pravu. Upotrebio sam nepotrebnu hiperbolu. Takodje sam primetio da se cesto pominje da neki auto "trosi k'o upaljac". Mislim da je to nemoguce, i da ne treba to pricati. Neko moze stvarno da pomisli da je to istina!

rog

pre 6 godina

Nemam link, ali znam da je na jednom domacem forumu utvrdjeno da zvucna izolacija kod Mondea (visoka klasa!) nije ista kod automobila koji se prodaje u Srbiji, i onog koji se prodaje u zapadnoj evropi. Samo, licno mislim da je za to odgovoran narucilac iz Srbije, koji narucuje takva vozila, da bi u nabavci bila jeftinija, nego sam Ford.
(Velimir, 28. jul 2017 08:16)

To je taj forum na kom je i komentator ispod. Moze tamo svasta da se nadje pametno a bogami i gluposti. Zato kazem da sam sumnjicav ali moguce i da je istina, ne bi me iznenadilo.

Dusan Novakovic

pre 6 godina

Sve sto je navedeno za nove Ford automobile, vazi i za druge marke, pa cak i za BMW i cuveni Delta motors. Zasto to tvrdim? Zato sto sam izmenjao vise marki automobila. Svaki auto je imao nedostatke i nedovrsenosti raznih profila. Kazem, cak i BMW i njihov diler Delta motors nisu bili iskljuceni po automatizmu kao sto bi se ocekivalo. Doduse, u pitanju je bio BMW serije 1, ali mislim da to ne bi trebalo da ima veze kada se radi o proizvodjacu luksuznih automobila. Verovali ili ne, tako je. Trenutno vozim C-max 2015. iz Granda. Videcu. Za sada nema pojazatelja habanja.
I na kraju da konstatujem najvaznije za ovu temu, apsolutno najveci uticaj na habanje automobila ima vozac.

noname

pre 6 godina

Ljudi vozim fiestu 2014. 1.5 tdci. na satu je 156 hiljada, nisam imao problema nikakvih. Menjane disk plocice prednje, termostat i jednom sijalica.

rog

pre 6 godina

 Svaki Ford za evropsko trziste se proizvodi u istoj fabrici, u Nemackoj, a ako nisi znao jedan model auta se prodaje sa u vise varijanti, koja podrazumeva bolju opremu, skuplje unutrasnjosti, drugi tip motoro od osnovne verzije, tako da nema nikakve veze gde si ga kupio sto se Evrope tice. Dok kod polovnog auta je druga stvar vec, nije isto 100 hiljada km po uglacanim ravnim putevima i po ovim rupcagama kojima mi vozimo.
(who cares, 28. jul 2017 09:05)

Fabrika Genko vise nije u funkciji. Novi mondeo mk5 se proizvodi u Spaniji. Jedan od navodnih razloga zasto se kasnilo sa mondeom koji je vec nekoliko godina pod imenom ford fusion u prodaji u USA je izmestanje fabrike.