Četvrtak, 06.04.2017.

11:42

Suzuki: Sajamske cene i posle sajma

Izvor: B92

Suzuki: Sajamske cene i posle sajma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga 
Da dodam samo i kad se poredi sa S cross, 500l je kraći 15 cm, ali medjuosovinsko rastojanje duže 1cm, sa prtljažnikom manjim 30l, a o unutrašnjem i spoljnom dizajnu nećemo komentarisati...

Jovan

pre 7 godina

Na sajtu Sprimonitor.de možete pronaći podatke o potrošnji vozila koje vlasnici prijavljuju za razna vozila.
Sve vidite, koji je vlasnik pratio koliko km ( neki prate i preko 100.000 km ), da li je vozio po gradu po auto putu, leti, zimi, sa klimom, bez nje ... Sve.
Imate razne kriterijume pretrage i možete da sortirate kako hoćete ( npr. da vidite samo one koji su pratili najmanje 50 ili 100.000 km).
I tamo možete da vidite, primera radi, da ima oko 150 testiranih benzinskih vitara i oko 40 dizelskih, da prosek svih tih benzinaca iznosi nešto manje od 9, a dizela nešto više od 6.
Imate i za ovaj novi turbo 1,4. Prosek potrošnje je preko 8.
Tako da lako zaključite koliko vitara 1,6 MJ manje potroši na oko 100.000 km od bilo kog njihovog benzinca. Razlika je 2.-3.000 litara goriva.

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga
Komentar važi jedino za vazdušni jastuk za kolena, 25 KS benzinca ništa ne znače jer sam uzeo 1.3MJ sa 95 KS, pa ne bih to komentarisao dalje.
Takođe ne znam o kojih 15 cm pišeš??
Vitara je duža 2.8 cm, sa 11 cm manjim medjuosovinskim rastojanjem i oko 35 l manjim prtljažnikom. Tako da... nije loše malo proguglati, ako se već ne da otići u salone i isprobati...

Pero

pre 7 godina

Vlasnik sam Swifta od 2010. godine. Odličan auto. I ponovo bih kupio svaki model. Ali, nikada više u Srbiji. Euro sumar kao distributer je sramota za Suzuki brend.

hiavata

pre 7 godina

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.
(Andol, 09. april 2017 14:12

"In commerce, products are named 'classic' to denote a long-standing popular version or model". Dakle buba jeste klasik.

Ilija

pre 7 godina

(Živorad, 8. april 2017 23:16)

Prema prijavljenim "praćenim potrošnjama" vlasnika za taj 1,4 turbo ( na Spritmonitor.de), prosečna potrošnja tog motora prebacuje 8 litara. Toliko je "ekonomičan".
Dok, recimo, za Vitaru, na bazi proseka za 145 "praćenih" benzinaca, prosečna potrošnja "benzinca" je 8,67, a fiatovog dizela u Vitari 6,29 ( prosek za 36 "praćenih" dizela ).

Pa ti sada vidi. Na 100.000 km taj plemeniti suzuki benzinac "popije" barem oko 2.500 litara više goriva od 1,6 MJ u vitari .

Cena je ista, ali je klasa druga

pre 7 godina

@Nije moj, ali mi se sviđa
U tom cenovnom rangu kupih letos Fiat 500 l i čekah ga 7 dana...
(Niko iz mase, 8. april 2017 00:21)
Da ali sa 25 ks i 15 cm manje, i bez jastuka za kolena vozača.

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23282022

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.

Živorad

pre 7 godina

Da li neko zna koliko troši u realnosti 1.4 BoosterJet motor Suzukija? Na sajmu ga silno reklamirali, kao, troši kao dizel, ali kad se pogleda na netu (mahom ruski testovi, ostsli ga svi testiraju po planinskim putevima???), troši između 5 i 6 na otvorenom ako se vozi brzinom 90. Ali, ako se vozi npr. 180 troši bez problema 30 litara na 100km!!! Pri toj brzini Octavia dizel 1.6 mislim da ne prelazi 8,5??? Zna li neko šta je realno? Npr procena vožnju od 150km/h (brzina koja se, navodno, toleriše u CRO na autoputu). Hvala

hiavata

pre 7 godina

Simpaticno izgleda swift a u prethodnoj verziji mu je enterijer izgledao super. Problem je prtljaznik koji je prilicno mali cak i za gradski auto. Sumnjam da mogu da se spakuju decija kolica (i to kisobran) bez pripreme od 20 minuta.

hiavata

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo. 
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore. 
koga zanima razlika neka progugla.
(juge i nece, 08. april 2017 09:14)

Problem kod benzinskih motora sa direktnim ubrizgavanjem (gdi) je talozenje karbonskih naslaga na ventilima i glavi motora jer kroz ventile ne prolazi kao kod mpi benzin koji cisti ove naslage. Toyota je na svom 1.33 imala izmene bas zbog ovoga. Kako je to reseno (i da li je) kod hyundaia ne znam.

juge i nece

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo.
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore.
koga zanima razlika neka progugla.

Ilija

pre 7 godina

Nova vitara mi se veoma mnogo dopada, sa 1,6 benzincem možda i nije previše skupa, ali, kako imam SX4 sa tim motorom par godina, ja je ne bih kupio sa dva razloga.

Jedan razlog je to što nije ni malo veća unutra od SX4 (logično,jer imaju i identičan medjuosovinski razmak, samo 250cm), a i sve spoljne dimenzije su im klonirane.

Drugi razlog je baš motor. Jeste pouzdan. Ali, priče o potrošnji o samo 7 litara po gradu su teška bajka. Moj ima deklarisano 8,2, a retko troši manje od 10 i to leti. Zimi dosta više. Pričam o Beogradu. Ko ne veruje, neka pogleda specifikacije o potrošnji i CO". Taj motor guta gorivo. Ali, istina, neuporedivo je bolji od one prethodne, slabije verzije benzinca.
Da je to istina, pogledajte i oglase o polovnim suzukijima koji se prodaju. Skoro svi sa 1,6 imaju ugradjen plin. Šta mislite zašto?

Milos

pre 7 godina

Uzeo nedavno scross, 1.6, 120ks, doduse 2 godine star, paket skoro najvisi, CVT menjac, allgrip 4x4(samo nema panoramu), vrlo zadovoljan za sad ali videcemo kako ce biti dalje. Inace sam iz BG ali sam pazario u NS. U BG u eurosumaru nisam bas naisao na toplu dobrodoslicu, licni utisak, vrlo nadmen stav. U NS bolja situacija ali nije ista firma. Najvise se kod suzukija bojim distributera, auto je stvarno ok tako da me ponasanje na sajmu ne iznenadjuje nimalo

xnah

pre 7 godina

zato što su prošle godine dobili Balena kao premijeru i nisu im dali Japanci da ga otvaraju, kao što je bio ove godine slučaj sa Swiftom

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23266360

Auto iz jednog od najzastupljenijih segmenata koji se masovno proizvodi, sa onakvom unutrasnjoscu gde nema ni naslon za ruku u 2017-oj godini, gde je plastika takva kakva je a sve ostalo cisti prosek NE MOZE biti "klasik". Klasik mogu biti retki automobili, avangarde ili ne ali retki koji plene dizajnom i kojima kvalitet bar nije ispod proseka ali prvenstveno proizvedeni u malim serijama! Vitara to nije! To je kao kada bi neko smatrao golf ili korolu iz osamdesetih za klasike! Oni to NISU niti mogu biti jer ih ima mali milion! Mozda od novijih iz masovne proizvodnje i to samo mozda citroen c6, pa reno avantgarde recimo, saab modeli proizvedeni u manjim serijama (dakle 9-5 poslednji), pezo rcz i tome slicno ali jedna vitara moze biti klasik koliko i opel astra g karavan u Srbiji!

Jovan

pre 7 godina

Kupio sam novu Vitaru pre više od godinu dana. Motor 1,6 benzin. Svaki dan idem sa njom i na posao, relacija N.BG-krug dvojke i nazad, u špicu. Brankov most.
Leti u tim gradskim uslovima troši 10-11, a zimi i do 12-13.
Naravno, na otvorenom troši značajno manje, nekada i samo 7 (ako baš lagano vozim). Može i po gradu manje, ako je vozim auto putem ili bulevarima po N.BGD noću ili van špica. Po auto putu sve zavisi od brzine, jer je ubija velika čeona površina, pa pri većim brzinama baš dosta troši.
Ali, meni ne smeta. Jako mi se dopada. A i ne prelazim mnogo godišnje. Jedva oko 15.000 km.

Oslo

pre 7 godina

Aktuelna Vitara im je toliko lepa i skladna da mi se oci zalepe za nju svaki put kad je vidim. Taj auto je klasik u najavi.
(Karlos Rojteman, 7. april 2017 10:47)

Sreca tvoja nisi sedao u nju.

Nije moj, ali mi se sviđa

pre 7 godina

Povremeno pozajmljujem S kros 1.6 benzin sa 120 ks od kolege.Njemu na 20.000 km potrošnja 7 litara, uglavnom gradske vožnje.Kada ga je kupovao dobio je maglenke i prvu zamenu ulja i filtera gratis.Pre dve godine za 12.000 je to bila najbolja moguća kupovina.Čekao ga je tri meseca, koliko se čeka i za sva ostala kola koja je gledao u tom cenovnom rangu.

cnc

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota (mirko, 7. april 2017 00:49)

Odes u Madjarsku, tamo je Suzuki narodno vozilo zbog fabrike u Estergomu, izbiras, platis i resis posao. Napravi dobar dil sa prodavcem. Dobijes nazad porez i zavrsio si pricu. Naravno, prvo napravi racunicu da li ti se isplati (porez+carina kod nas), uporedi sa cenom ovde, ali Madjarska je blizu.

Jovan

pre 7 godina

Suzuki uvek ali EUROSUMAR nikad više. Najgori ovlašćeni servis u Srbiji,prevaranti najobičniji,sipaju neki mix od ulja,ne menjaju filtere a uračunaju ih u cenu... Kupio sam swifta 2013-e i za auto imam samo reči hvale,odličan gradski auto ali EUROSUMAR NIKAD VIŠE.

Z

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mirko, 7. april 2017 00:49)
Zasto je sramota?Nemaju na lageru pa se ceka kao i kod svakog drugog proizvodjaca

Nebojša

pre 7 godina

Na prošlogodišnjem sajmu bio sam zainteresovan da kupim Baleno.Svi izloženi automobili su bili zaključani.Nisam uspeo da ga pogledam iznutra. Ove godine uhvatim se za kvaku Swifta,zaključano.Kažu ne može da se otvori, nije na prodaju.

Mister bn

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10. 
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.
(Vitara, 06. april 2017 13:00)

*nisam njihov bot*
novi njihov 1.6 benzinac u vitari troši u realnoj vožnji ne više od 7 litara..uporedjujes auto od 14,000 sa autom od 20,000€, naravno da je bolji kad je skuplji za 6000€, razmisli npr koji polovni auto možeš da kupiš za 1000 a koji za 7000 evra?

mirko

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota

Kru

pre 7 godina

Cene iste: pre, za vreme i posle sajma! Dosta bre prevare. Pa nismo rasli u saksili. Ako nas RTS, Pink i Informer zamajavaju, ne damo da nas barem prodavci automobila zamajavaju.
Hvala!

Mikac

pre 7 godina

Suzuki kao brend ima sta da ponudi ali za bilo kakvu ozbiljniju pricu treba puno toga-mreza servisa, dostupnost i normalne cene delova itd.Iskustva svih vlasnika na forumima su da se radi o dobrim automobilima ali da je podrska uzasna u sta sam se kao potencijani kupac i sam uverio. Naime nova vitara mi je predmet interesovanja medjutim u gradu u kome zivim navedena je firma u lancu prodajne i servisne mreze Auto Luka Nis, koji niti ima neko vozlo izlozeno niti ima adekvatan servis i prostorije tako da je automatski jasno o cemu se radi. Na hravatskim forumima se dosta hvali vitara dosta pruza za cenu ali vec se javlja nezadovoljsto vlasnika sto se tice cene delova servisa i dodatne opreme tako da na zalost taj auto nije vise predmet mog interesovanja.

Milan

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.
(Miroslav_NS, 6. april 2017 11:52)

Potpuno tačno ja sam na njihovom štandu na sajmu pitao da li imaju sajamske popuste i oni su rekli da nemaju i da su sve cene regularne. Iz čega jelda sledi da je nemoguće da posle sajma ne budu sajamske cene ;-)

Vitara

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10.
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.

Miroslav_NS

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.

Miroslav_NS

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.

Kru

pre 7 godina

Cene iste: pre, za vreme i posle sajma! Dosta bre prevare. Pa nismo rasli u saksili. Ako nas RTS, Pink i Informer zamajavaju, ne damo da nas barem prodavci automobila zamajavaju.
Hvala!

Milan

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.
(Miroslav_NS, 6. april 2017 11:52)

Potpuno tačno ja sam na njihovom štandu na sajmu pitao da li imaju sajamske popuste i oni su rekli da nemaju i da su sve cene regularne. Iz čega jelda sledi da je nemoguće da posle sajma ne budu sajamske cene ;-)

cnc

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota (mirko, 7. april 2017 00:49)

Odes u Madjarsku, tamo je Suzuki narodno vozilo zbog fabrike u Estergomu, izbiras, platis i resis posao. Napravi dobar dil sa prodavcem. Dobijes nazad porez i zavrsio si pricu. Naravno, prvo napravi racunicu da li ti se isplati (porez+carina kod nas), uporedi sa cenom ovde, ali Madjarska je blizu.

Vitara

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10.
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.

Mister bn

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10. 
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.
(Vitara, 06. april 2017 13:00)

*nisam njihov bot*
novi njihov 1.6 benzinac u vitari troši u realnoj vožnji ne više od 7 litara..uporedjujes auto od 14,000 sa autom od 20,000€, naravno da je bolji kad je skuplji za 6000€, razmisli npr koji polovni auto možeš da kupiš za 1000 a koji za 7000 evra?

Nebojša

pre 7 godina

Na prošlogodišnjem sajmu bio sam zainteresovan da kupim Baleno.Svi izloženi automobili su bili zaključani.Nisam uspeo da ga pogledam iznutra. Ove godine uhvatim se za kvaku Swifta,zaključano.Kažu ne može da se otvori, nije na prodaju.

Nije moj, ali mi se sviđa

pre 7 godina

Povremeno pozajmljujem S kros 1.6 benzin sa 120 ks od kolege.Njemu na 20.000 km potrošnja 7 litara, uglavnom gradske vožnje.Kada ga je kupovao dobio je maglenke i prvu zamenu ulja i filtera gratis.Pre dve godine za 12.000 je to bila najbolja moguća kupovina.Čekao ga je tri meseca, koliko se čeka i za sva ostala kola koja je gledao u tom cenovnom rangu.

Mikac

pre 7 godina

Suzuki kao brend ima sta da ponudi ali za bilo kakvu ozbiljniju pricu treba puno toga-mreza servisa, dostupnost i normalne cene delova itd.Iskustva svih vlasnika na forumima su da se radi o dobrim automobilima ali da je podrska uzasna u sta sam se kao potencijani kupac i sam uverio. Naime nova vitara mi je predmet interesovanja medjutim u gradu u kome zivim navedena je firma u lancu prodajne i servisne mreze Auto Luka Nis, koji niti ima neko vozlo izlozeno niti ima adekvatan servis i prostorije tako da je automatski jasno o cemu se radi. Na hravatskim forumima se dosta hvali vitara dosta pruza za cenu ali vec se javlja nezadovoljsto vlasnika sto se tice cene delova servisa i dodatne opreme tako da na zalost taj auto nije vise predmet mog interesovanja.

mirko

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota

Z

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mirko, 7. april 2017 00:49)
Zasto je sramota?Nemaju na lageru pa se ceka kao i kod svakog drugog proizvodjaca

Jovan

pre 7 godina

Kupio sam novu Vitaru pre više od godinu dana. Motor 1,6 benzin. Svaki dan idem sa njom i na posao, relacija N.BG-krug dvojke i nazad, u špicu. Brankov most.
Leti u tim gradskim uslovima troši 10-11, a zimi i do 12-13.
Naravno, na otvorenom troši značajno manje, nekada i samo 7 (ako baš lagano vozim). Može i po gradu manje, ako je vozim auto putem ili bulevarima po N.BGD noću ili van špica. Po auto putu sve zavisi od brzine, jer je ubija velika čeona površina, pa pri većim brzinama baš dosta troši.
Ali, meni ne smeta. Jako mi se dopada. A i ne prelazim mnogo godišnje. Jedva oko 15.000 km.

Milos

pre 7 godina

Uzeo nedavno scross, 1.6, 120ks, doduse 2 godine star, paket skoro najvisi, CVT menjac, allgrip 4x4(samo nema panoramu), vrlo zadovoljan za sad ali videcemo kako ce biti dalje. Inace sam iz BG ali sam pazario u NS. U BG u eurosumaru nisam bas naisao na toplu dobrodoslicu, licni utisak, vrlo nadmen stav. U NS bolja situacija ali nije ista firma. Najvise se kod suzukija bojim distributera, auto je stvarno ok tako da me ponasanje na sajmu ne iznenadjuje nimalo

Jovan

pre 7 godina

Suzuki uvek ali EUROSUMAR nikad više. Najgori ovlašćeni servis u Srbiji,prevaranti najobičniji,sipaju neki mix od ulja,ne menjaju filtere a uračunaju ih u cenu... Kupio sam swifta 2013-e i za auto imam samo reči hvale,odličan gradski auto ali EUROSUMAR NIKAD VIŠE.

Ilija

pre 7 godina

Nova vitara mi se veoma mnogo dopada, sa 1,6 benzincem možda i nije previše skupa, ali, kako imam SX4 sa tim motorom par godina, ja je ne bih kupio sa dva razloga.

Jedan razlog je to što nije ni malo veća unutra od SX4 (logično,jer imaju i identičan medjuosovinski razmak, samo 250cm), a i sve spoljne dimenzije su im klonirane.

Drugi razlog je baš motor. Jeste pouzdan. Ali, priče o potrošnji o samo 7 litara po gradu su teška bajka. Moj ima deklarisano 8,2, a retko troši manje od 10 i to leti. Zimi dosta više. Pričam o Beogradu. Ko ne veruje, neka pogleda specifikacije o potrošnji i CO". Taj motor guta gorivo. Ali, istina, neuporedivo je bolji od one prethodne, slabije verzije benzinca.
Da je to istina, pogledajte i oglase o polovnim suzukijima koji se prodaju. Skoro svi sa 1,6 imaju ugradjen plin. Šta mislite zašto?

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23266360

Auto iz jednog od najzastupljenijih segmenata koji se masovno proizvodi, sa onakvom unutrasnjoscu gde nema ni naslon za ruku u 2017-oj godini, gde je plastika takva kakva je a sve ostalo cisti prosek NE MOZE biti "klasik". Klasik mogu biti retki automobili, avangarde ili ne ali retki koji plene dizajnom i kojima kvalitet bar nije ispod proseka ali prvenstveno proizvedeni u malim serijama! Vitara to nije! To je kao kada bi neko smatrao golf ili korolu iz osamdesetih za klasike! Oni to NISU niti mogu biti jer ih ima mali milion! Mozda od novijih iz masovne proizvodnje i to samo mozda citroen c6, pa reno avantgarde recimo, saab modeli proizvedeni u manjim serijama (dakle 9-5 poslednji), pezo rcz i tome slicno ali jedna vitara moze biti klasik koliko i opel astra g karavan u Srbiji!

Pero

pre 7 godina

Vlasnik sam Swifta od 2010. godine. Odličan auto. I ponovo bih kupio svaki model. Ali, nikada više u Srbiji. Euro sumar kao distributer je sramota za Suzuki brend.

hiavata

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo. 
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore. 
koga zanima razlika neka progugla.
(juge i nece, 08. april 2017 09:14)

Problem kod benzinskih motora sa direktnim ubrizgavanjem (gdi) je talozenje karbonskih naslaga na ventilima i glavi motora jer kroz ventile ne prolazi kao kod mpi benzin koji cisti ove naslage. Toyota je na svom 1.33 imala izmene bas zbog ovoga. Kako je to reseno (i da li je) kod hyundaia ne znam.

Oslo

pre 7 godina

Aktuelna Vitara im je toliko lepa i skladna da mi se oci zalepe za nju svaki put kad je vidim. Taj auto je klasik u najavi.
(Karlos Rojteman, 7. april 2017 10:47)

Sreca tvoja nisi sedao u nju.

xnah

pre 7 godina

zato što su prošle godine dobili Balena kao premijeru i nisu im dali Japanci da ga otvaraju, kao što je bio ove godine slučaj sa Swiftom

hiavata

pre 7 godina

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.
(Andol, 09. april 2017 14:12

"In commerce, products are named 'classic' to denote a long-standing popular version or model". Dakle buba jeste klasik.

juge i nece

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo.
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore.
koga zanima razlika neka progugla.

hiavata

pre 7 godina

Simpaticno izgleda swift a u prethodnoj verziji mu je enterijer izgledao super. Problem je prtljaznik koji je prilicno mali cak i za gradski auto. Sumnjam da mogu da se spakuju decija kolica (i to kisobran) bez pripreme od 20 minuta.

Jovan

pre 7 godina

Na sajtu Sprimonitor.de možete pronaći podatke o potrošnji vozila koje vlasnici prijavljuju za razna vozila.
Sve vidite, koji je vlasnik pratio koliko km ( neki prate i preko 100.000 km ), da li je vozio po gradu po auto putu, leti, zimi, sa klimom, bez nje ... Sve.
Imate razne kriterijume pretrage i možete da sortirate kako hoćete ( npr. da vidite samo one koji su pratili najmanje 50 ili 100.000 km).
I tamo možete da vidite, primera radi, da ima oko 150 testiranih benzinskih vitara i oko 40 dizelskih, da prosek svih tih benzinaca iznosi nešto manje od 9, a dizela nešto više od 6.
Imate i za ovaj novi turbo 1,4. Prosek potrošnje je preko 8.
Tako da lako zaključite koliko vitara 1,6 MJ manje potroši na oko 100.000 km od bilo kog njihovog benzinca. Razlika je 2.-3.000 litara goriva.

Cena je ista, ali je klasa druga

pre 7 godina

@Nije moj, ali mi se sviđa
U tom cenovnom rangu kupih letos Fiat 500 l i čekah ga 7 dana...
(Niko iz mase, 8. april 2017 00:21)
Da ali sa 25 ks i 15 cm manje, i bez jastuka za kolena vozača.

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga
Komentar važi jedino za vazdušni jastuk za kolena, 25 KS benzinca ništa ne znače jer sam uzeo 1.3MJ sa 95 KS, pa ne bih to komentarisao dalje.
Takođe ne znam o kojih 15 cm pišeš??
Vitara je duža 2.8 cm, sa 11 cm manjim medjuosovinskim rastojanjem i oko 35 l manjim prtljažnikom. Tako da... nije loše malo proguglati, ako se već ne da otići u salone i isprobati...

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga 
Da dodam samo i kad se poredi sa S cross, 500l je kraći 15 cm, ali medjuosovinsko rastojanje duže 1cm, sa prtljažnikom manjim 30l, a o unutrašnjem i spoljnom dizajnu nećemo komentarisati...

Živorad

pre 7 godina

Da li neko zna koliko troši u realnosti 1.4 BoosterJet motor Suzukija? Na sajmu ga silno reklamirali, kao, troši kao dizel, ali kad se pogleda na netu (mahom ruski testovi, ostsli ga svi testiraju po planinskim putevima???), troši između 5 i 6 na otvorenom ako se vozi brzinom 90. Ali, ako se vozi npr. 180 troši bez problema 30 litara na 100km!!! Pri toj brzini Octavia dizel 1.6 mislim da ne prelazi 8,5??? Zna li neko šta je realno? Npr procena vožnju od 150km/h (brzina koja se, navodno, toleriše u CRO na autoputu). Hvala

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23282022

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.

Ilija

pre 7 godina

(Živorad, 8. april 2017 23:16)

Prema prijavljenim "praćenim potrošnjama" vlasnika za taj 1,4 turbo ( na Spritmonitor.de), prosečna potrošnja tog motora prebacuje 8 litara. Toliko je "ekonomičan".
Dok, recimo, za Vitaru, na bazi proseka za 145 "praćenih" benzinaca, prosečna potrošnja "benzinca" je 8,67, a fiatovog dizela u Vitari 6,29 ( prosek za 36 "praćenih" dizela ).

Pa ti sada vidi. Na 100.000 km taj plemeniti suzuki benzinac "popije" barem oko 2.500 litara više goriva od 1,6 MJ u vitari .

Vitara

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10.
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.

Z

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mirko, 7. april 2017 00:49)
Zasto je sramota?Nemaju na lageru pa se ceka kao i kod svakog drugog proizvodjaca

mirko

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota

Živorad

pre 7 godina

Da li neko zna koliko troši u realnosti 1.4 BoosterJet motor Suzukija? Na sajmu ga silno reklamirali, kao, troši kao dizel, ali kad se pogleda na netu (mahom ruski testovi, ostsli ga svi testiraju po planinskim putevima???), troši između 5 i 6 na otvorenom ako se vozi brzinom 90. Ali, ako se vozi npr. 180 troši bez problema 30 litara na 100km!!! Pri toj brzini Octavia dizel 1.6 mislim da ne prelazi 8,5??? Zna li neko šta je realno? Npr procena vožnju od 150km/h (brzina koja se, navodno, toleriše u CRO na autoputu). Hvala

Mister bn

pre 7 godina

Suzuki bih kupio samo kao dizel. Zbog fiatovog motora. Imao sam suzukijev benzinac 1.6. I bio je dosta rastrošan. Godišnja prosečna potrošnja mi je prelazila 10. 
Opet, za 19.900 ima sada Jeep Renegade 1,6 MJ sa DSG menjačem, u odličnoj opremi,za 19.900, što je daleko bolja kupovina nego bilo koja vitara.
(Vitara, 06. april 2017 13:00)

*nisam njihov bot*
novi njihov 1.6 benzinac u vitari troši u realnoj vožnji ne više od 7 litara..uporedjujes auto od 14,000 sa autom od 20,000€, naravno da je bolji kad je skuplji za 6000€, razmisli npr koji polovni auto možeš da kupiš za 1000 a koji za 7000 evra?

Oslo

pre 7 godina

Aktuelna Vitara im je toliko lepa i skladna da mi se oci zalepe za nju svaki put kad je vidim. Taj auto je klasik u najavi.
(Karlos Rojteman, 7. april 2017 10:47)

Sreca tvoja nisi sedao u nju.

Nije moj, ali mi se sviđa

pre 7 godina

Povremeno pozajmljujem S kros 1.6 benzin sa 120 ks od kolege.Njemu na 20.000 km potrošnja 7 litara, uglavnom gradske vožnje.Kada ga je kupovao dobio je maglenke i prvu zamenu ulja i filtera gratis.Pre dve godine za 12.000 je to bila najbolja moguća kupovina.Čekao ga je tri meseca, koliko se čeka i za sva ostala kola koja je gledao u tom cenovnom rangu.

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23266360

Auto iz jednog od najzastupljenijih segmenata koji se masovno proizvodi, sa onakvom unutrasnjoscu gde nema ni naslon za ruku u 2017-oj godini, gde je plastika takva kakva je a sve ostalo cisti prosek NE MOZE biti "klasik". Klasik mogu biti retki automobili, avangarde ili ne ali retki koji plene dizajnom i kojima kvalitet bar nije ispod proseka ali prvenstveno proizvedeni u malim serijama! Vitara to nije! To je kao kada bi neko smatrao golf ili korolu iz osamdesetih za klasike! Oni to NISU niti mogu biti jer ih ima mali milion! Mozda od novijih iz masovne proizvodnje i to samo mozda citroen c6, pa reno avantgarde recimo, saab modeli proizvedeni u manjim serijama (dakle 9-5 poslednji), pezo rcz i tome slicno ali jedna vitara moze biti klasik koliko i opel astra g karavan u Srbiji!

juge i nece

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo.
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore.
koga zanima razlika neka progugla.

Andol

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1247741#k23282022

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.

Cena je ista, ali je klasa druga

pre 7 godina

@Nije moj, ali mi se sviđa
U tom cenovnom rangu kupih letos Fiat 500 l i čekah ga 7 dana...
(Niko iz mase, 8. april 2017 00:21)
Da ali sa 25 ks i 15 cm manje, i bez jastuka za kolena vozača.

xnah

pre 7 godina

zato što su prošle godine dobili Balena kao premijeru i nisu im dali Japanci da ga otvaraju, kao što je bio ove godine slučaj sa Swiftom

Ilija

pre 7 godina

Nova vitara mi se veoma mnogo dopada, sa 1,6 benzincem možda i nije previše skupa, ali, kako imam SX4 sa tim motorom par godina, ja je ne bih kupio sa dva razloga.

Jedan razlog je to što nije ni malo veća unutra od SX4 (logično,jer imaju i identičan medjuosovinski razmak, samo 250cm), a i sve spoljne dimenzije su im klonirane.

Drugi razlog je baš motor. Jeste pouzdan. Ali, priče o potrošnji o samo 7 litara po gradu su teška bajka. Moj ima deklarisano 8,2, a retko troši manje od 10 i to leti. Zimi dosta više. Pričam o Beogradu. Ko ne veruje, neka pogleda specifikacije o potrošnji i CO". Taj motor guta gorivo. Ali, istina, neuporedivo je bolji od one prethodne, slabije verzije benzinca.
Da je to istina, pogledajte i oglase o polovnim suzukijima koji se prodaju. Skoro svi sa 1,6 imaju ugradjen plin. Šta mislite zašto?

Ilija

pre 7 godina

(Živorad, 8. april 2017 23:16)

Prema prijavljenim "praćenim potrošnjama" vlasnika za taj 1,4 turbo ( na Spritmonitor.de), prosečna potrošnja tog motora prebacuje 8 litara. Toliko je "ekonomičan".
Dok, recimo, za Vitaru, na bazi proseka za 145 "praćenih" benzinaca, prosečna potrošnja "benzinca" je 8,67, a fiatovog dizela u Vitari 6,29 ( prosek za 36 "praćenih" dizela ).

Pa ti sada vidi. Na 100.000 km taj plemeniti suzuki benzinac "popije" barem oko 2.500 litara više goriva od 1,6 MJ u vitari .

Mikac

pre 7 godina

Suzuki kao brend ima sta da ponudi ali za bilo kakvu ozbiljniju pricu treba puno toga-mreza servisa, dostupnost i normalne cene delova itd.Iskustva svih vlasnika na forumima su da se radi o dobrim automobilima ali da je podrska uzasna u sta sam se kao potencijani kupac i sam uverio. Naime nova vitara mi je predmet interesovanja medjutim u gradu u kome zivim navedena je firma u lancu prodajne i servisne mreze Auto Luka Nis, koji niti ima neko vozlo izlozeno niti ima adekvatan servis i prostorije tako da je automatski jasno o cemu se radi. Na hravatskim forumima se dosta hvali vitara dosta pruza za cenu ali vec se javlja nezadovoljsto vlasnika sto se tice cene delova servisa i dodatne opreme tako da na zalost taj auto nije vise predmet mog interesovanja.

Kru

pre 7 godina

Cene iste: pre, za vreme i posle sajma! Dosta bre prevare. Pa nismo rasli u saksili. Ako nas RTS, Pink i Informer zamajavaju, ne damo da nas barem prodavci automobila zamajavaju.
Hvala!

Jovan

pre 7 godina

Kupio sam novu Vitaru pre više od godinu dana. Motor 1,6 benzin. Svaki dan idem sa njom i na posao, relacija N.BG-krug dvojke i nazad, u špicu. Brankov most.
Leti u tim gradskim uslovima troši 10-11, a zimi i do 12-13.
Naravno, na otvorenom troši značajno manje, nekada i samo 7 (ako baš lagano vozim). Može i po gradu manje, ako je vozim auto putem ili bulevarima po N.BGD noću ili van špica. Po auto putu sve zavisi od brzine, jer je ubija velika čeona površina, pa pri većim brzinama baš dosta troši.
Ali, meni ne smeta. Jako mi se dopada. A i ne prelazim mnogo godišnje. Jedva oko 15.000 km.

Miroslav_NS

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.

Jovan

pre 7 godina

Suzuki uvek ali EUROSUMAR nikad više. Najgori ovlašćeni servis u Srbiji,prevaranti najobičniji,sipaju neki mix od ulja,ne menjaju filtere a uračunaju ih u cenu... Kupio sam swifta 2013-e i za auto imam samo reči hvale,odličan gradski auto ali EUROSUMAR NIKAD VIŠE.

cnc

pre 7 godina

Otišao da kupim cross sa GLX paketom ( skoro najviši) motor 1.4 benzin, rekli mi da čekam do jula, a ako hoću da biram boju i još duže. Sramota (mirko, 7. april 2017 00:49)

Odes u Madjarsku, tamo je Suzuki narodno vozilo zbog fabrike u Estergomu, izbiras, platis i resis posao. Napravi dobar dil sa prodavcem. Dobijes nazad porez i zavrsio si pricu. Naravno, prvo napravi racunicu da li ti se isplati (porez+carina kod nas), uporedi sa cenom ovde, ali Madjarska je blizu.

Milan

pre 7 godina

Sram vas bilo (mislim na distributera vozila), da vas sram bude: cene su potpuno iste kao i pre sajma, i kao i od momenta pojavljivanja ovih modela u ponudi.

Sram vas bilo.
(Miroslav_NS, 6. april 2017 11:52)

Potpuno tačno ja sam na njihovom štandu na sajmu pitao da li imaju sajamske popuste i oni su rekli da nemaju i da su sve cene regularne. Iz čega jelda sledi da je nemoguće da posle sajma ne budu sajamske cene ;-)

Nebojša

pre 7 godina

Na prošlogodišnjem sajmu bio sam zainteresovan da kupim Baleno.Svi izloženi automobili su bili zaključani.Nisam uspeo da ga pogledam iznutra. Ove godine uhvatim se za kvaku Swifta,zaključano.Kažu ne može da se otvori, nije na prodaju.

Milos

pre 7 godina

Uzeo nedavno scross, 1.6, 120ks, doduse 2 godine star, paket skoro najvisi, CVT menjac, allgrip 4x4(samo nema panoramu), vrlo zadovoljan za sad ali videcemo kako ce biti dalje. Inace sam iz BG ali sam pazario u NS. U BG u eurosumaru nisam bas naisao na toplu dobrodoslicu, licni utisak, vrlo nadmen stav. U NS bolja situacija ali nije ista firma. Najvise se kod suzukija bojim distributera, auto je stvarno ok tako da me ponasanje na sajmu ne iznenadjuje nimalo

hiavata

pre 7 godina

Simpaticno izgleda swift a u prethodnoj verziji mu je enterijer izgledao super. Problem je prtljaznik koji je prilicno mali cak i za gradski auto. Sumnjam da mogu da se spakuju decija kolica (i to kisobran) bez pripreme od 20 minuta.

Pero

pre 7 godina

Vlasnik sam Swifta od 2010. godine. Odličan auto. I ponovo bih kupio svaki model. Ali, nikada više u Srbiji. Euro sumar kao distributer je sramota za Suzuki brend.

hiavata

pre 7 godina

1.6 benzinac stare MPI tehnologije koji srce gorivo. 
tako i hjundai u novu elantru ugradjuje velikig potrosaca 1.6 mpi dok u i30 i tucsona ugradjuju stedljivije 1.6 gdi motore. 
koga zanima razlika neka progugla.
(juge i nece, 08. april 2017 09:14)

Problem kod benzinskih motora sa direktnim ubrizgavanjem (gdi) je talozenje karbonskih naslaga na ventilima i glavi motora jer kroz ventile ne prolazi kao kod mpi benzin koji cisti ove naslage. Toyota je na svom 1.33 imala izmene bas zbog ovoga. Kako je to reseno (i da li je) kod hyundaia ne znam.

hiavata

pre 7 godina

Da da, avantime. :) Izbace me iz takta sa nebulozama... sad je i buba klasik... isto kao i corolla sedan 1.3 u crvenoj boji iz 1989. mog komsije koji je svakodnevno glanca, drzi pod cebetom i i dalje cuva originalnu rezervnu koja je kao nova i posle tri decenije.
(Andol, 09. april 2017 14:12

"In commerce, products are named 'classic' to denote a long-standing popular version or model". Dakle buba jeste klasik.

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga
Komentar važi jedino za vazdušni jastuk za kolena, 25 KS benzinca ništa ne znače jer sam uzeo 1.3MJ sa 95 KS, pa ne bih to komentarisao dalje.
Takođe ne znam o kojih 15 cm pišeš??
Vitara je duža 2.8 cm, sa 11 cm manjim medjuosovinskim rastojanjem i oko 35 l manjim prtljažnikom. Tako da... nije loše malo proguglati, ako se već ne da otići u salone i isprobati...

Jovan

pre 7 godina

Na sajtu Sprimonitor.de možete pronaći podatke o potrošnji vozila koje vlasnici prijavljuju za razna vozila.
Sve vidite, koji je vlasnik pratio koliko km ( neki prate i preko 100.000 km ), da li je vozio po gradu po auto putu, leti, zimi, sa klimom, bez nje ... Sve.
Imate razne kriterijume pretrage i možete da sortirate kako hoćete ( npr. da vidite samo one koji su pratili najmanje 50 ili 100.000 km).
I tamo možete da vidite, primera radi, da ima oko 150 testiranih benzinskih vitara i oko 40 dizelskih, da prosek svih tih benzinaca iznosi nešto manje od 9, a dizela nešto više od 6.
Imate i za ovaj novi turbo 1,4. Prosek potrošnje je preko 8.
Tako da lako zaključite koliko vitara 1,6 MJ manje potroši na oko 100.000 km od bilo kog njihovog benzinca. Razlika je 2.-3.000 litara goriva.

Niko iz mase

pre 7 godina

@Cena je ista, ali je klasa druga 
Da dodam samo i kad se poredi sa S cross, 500l je kraći 15 cm, ali medjuosovinsko rastojanje duže 1cm, sa prtljažnikom manjim 30l, a o unutrašnjem i spoljnom dizajnu nećemo komentarisati...