Ponedeljak, 27.03.2017.

10:03

Prva Lada nove generacije na sajmu u BG

Izvor: B92

Prva Lada nove generacije na sajmu u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

sremac_dt

pre 6 godina

Evo ja sam kupio Ladu Vestu pocetkom novembra. Istina do sada sam presaosamo 1000km ali je sveopsti utisak iznenadjujuce dobar.
Kupio sam je u norma komplektaciji plus alu felne 16`` i to me je kostalo 10200e.
Sto se same cene tice, za taj nivo opreme se prosto ne moze kupiti auto na nasem trzistu osim ako nije na nekoj zestokoj akciji. Najbliza je Dacia sa Laureat opremom i izadje 10500e kad se sve doda sto ima lada vesta.
Krenucu odmah sa kritikama da ne ispadne da samo hvalim svoga konja:)
-Pri otvaranju vrata pregibi u kojima vrata treba da stoje otvorena su relativno slabi.Ovo je pogotovo prisutno na zadnjim vratima dok je na prednjim ok.
- Fali zastitna lajsna na vratim mada je u toj klasi i druga kola retko imaju.
- Zvucna izolacija nij najbolja pa se pri brzinama vecim od 90 sa desne strane se cuje sustanje vetra mada slabijim intenzitetom.
E sad dobre stvari:
- Ogibljenje pri vrlo neravnom putu veoma dobro amortizuje apsolutno sve. Cvrstoca karoserije u krivinama takodje vrlo dobra. Rekao bi na nivou Skode Octavie.
- Zavrsna obrada enterijera u klasi peugeot,skoda, citroen-a...
- Vrata se zatvaraju malim prstom sto je ladu izjednacava sa konkurencijom.
-Upravljanje volanom vrlo precizno.
- Potrosnja u gradu oko 8.5l pri hladnom vremenu.
- Euro 6d standard za razliku ok Dacie koja je 6b.
Sve u svemu izgleda kao dobra kupovina.
Da nema carine cena bi iznosila 9k evra sto bi sigurno znacjano povecalo prodaju.
Eto informacija iz prve ruke.

stosone

pre 7 godina

Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije... 
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.
(stefan, 29. mart 2017 02:02)

Sve se slažem, i ja bih pre kupio Fokusa nego Ladu naravno. Jedino me nervira što ljudi ovde šire dezinformacije. Pa ko je lud da kupi Ladu u istoj opremi i po istoj ceni ako ima takav isti Fokus ili Astru, Aurisa itd. Problem je samo što ti automobili nemaju istu cenu sa istim nivoom opreme i nikada je neće imati baš zbog toga što si ti naveo kao razliku između ova dva modela. Skoro je tu neko tvrdio da Suzuki košta koliko i Dačija pa sam mu dokazao da ne govori istinu. To je bio jedini motiv mog komentarisanja.

Gagi

pre 7 godina

Ovog puta neću pokušavati da u članku o "Ladi" i komentarima čitalaca koji uslede, pobijam tvrdnje koje ne stoje, već ću napisati samo: a sada zamislite da i "Lada" može da se, baš kao automobili proizvedeni u EU, kod nas prodaje bez obračulate carine, čitaj - oko hiljadu evra jeftinije. Da l' bi to valjalo? Nego, taj u komentarima pomenuti "FIAT Tipo"... Obzorom da se proizvodi u Turskoj, zemlji van EU, da li nam ga prodaju sa ili bez obračunate carine?

stefan

pre 7 godina

@stosone
Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije...
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.

Goran

pre 7 godina

Lada je oduvek bila jeftin automobil sa malo većom potrošnjom koji je zadovoljavao osnovne potrebe a ujedno je bila i jeftina za održavanje čak neki put jeftinija i od domaćih vozila ako su novi modeli bazirani na istoj filozofiji lada će sigurno pronaći svoje mesto na tržištu

Nema sumnje

pre 7 godina

Izgleda da je bolji auto od Dacie,ali,problem je servisne mreže.Dacia je 80% Renault,servisna mreža je velika,imam garanciju 7 godina i pomoć na putu na teritoriji cele Evrope.Platio sam novi Logan pre 3 godine 8100 eura u srednjem paketu opreme(klima,maglenke,itd).Ovaj auto je bolji,nema sumnje,ali mislim da ima malo manje dimenzije nego Logan i manji gepek.Logan ima 510 litara.

Обичан човек

pre 7 godina

Ова Лада је много боље урађена од Дачије Логан или Дачије Сандеро који су јој најближа конкуренција. Квалитет коришћених материјала је много бољи у овој Лади и то бар за две класе. У најјачем пакету опреме и за ту цену нико не нуди више од ове Ладе, са обзиром да нуди ABS+BAS+ESC+HSА+Bluetooth, два предња и два бочна ваздушна јастука, мултифункционални волан, темпомат, навигацију, камеру за паркирање у назад, паркинг сензоре, грејање седишта, возачево седиште подесиво по висини, лумбалну подршку на возачевом седишту, подесив волан по висини и дубини, грејање ветробранског стакла, лед дневна светла, преклопиви кључ, Isofix, преклапање задње клупе 60/40, три наслона за главу позади, металик боју и алу фелне, резервни точак у пуној величини са потребним алатом и дизалицом. Наглашавам да је то у најјачем пакету опреме, али без обзира, доста ове опреме се код других произвођача не налази ни у једном пакету опреме већ мора да се доплати и то за доста новца. Са друге стране Лада ће морати да се потруди да докаже да је квалитет нових модела на нивоу конкуренције, а поготову антикорозивна својства каросерије. Што се склопова тиче видљив је огроман напредак, јер се нпр. врата на сваком од постављених модела затварају лагано и без икаквог отпора, са чиме се не могу похвалити ни знатно скупљи модели. Лада је боља него раније, али треба сачекати пар месеци са куповином јер се очекују модели са Nissan мотором и мењачем од 116КС.

stosone

pre 7 godina

Covek prica o sajamskoj ponudi forda.
(stefan, 28. mart 2017 09:44)

Nešto nisam primetio da ta sajamska ponuda za te pare ima grejače sedišta i parking senzore.

CJ

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.
(Ruski voz, 27. mart 2017 13:07)

Cena ove Lade u Rusiji kreće od 500 hiljada rubalja ili oko 8 hiljada eura, prema podacima sa sajta Lade.

stosone

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e
(Gaca, 27. mart 2017 14:45)

Nisu ni Reno benzinski motori mnogo štedljiviji, barem ne oni koje ugrađuju u njihove pod brendove. Vozim Daciu Sandero sa Reno motorom 1.4 i on isto toliko troši u gradu.

dali

pre 7 godina

Prijatno me iznenadila ova Lada,enterijer je po kvalitetu kao kod Dacie i Suzukia,sto je za Ladu uspeh.A najvece iznenadjenje je bilo kada sam zatvorio vrata ,bez i najmanje sile vrata su se zatvorila,sto sa mnogim automobilima na sajmu nije slucaj,vec je potrebno iz drugog puta jace zalupiti.Komentar jednog coveka koji je bio pored mene "bog te pa ovo kao kod mercedesa" :)

Legend

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je
(Nikola, 28. mart 2017 00:03)


Koliko samo pogrešan način razmišljanja.Da li ti kupuješ auto da bi kada te neko pitao "Šta voziš?" mogao da ga zadiviš,ili kupuješ ono što je najbolje za tvoje potrebe? Ako je ovo prvo ti slobodno kupi Ferrari Mondial za nekih 20 000 evra pa kada te neko pita "Šta voziš" ti reci "Ferrari"......čovek će zanemeti,ali koga je briga?

N57

pre 7 godina

@tony Putin kaze moze F500L ali kada bude 51% srpski proizvod, jako su zaj... po pitanju uvoza nase robe znaju da nije nas nego Italijanski a mi bi da im izvozimo sa povlasticom odnosno da Rusi ne placaju carinu na uvozu. Gospodar Putin nije dalabu tako da Gospodar Vucic moze samo da ga kumi i moli da ovaj pristane u sta cisto sumnjam neko je prvo viknuo hop pa skocio kao i za sve ostalo ...

Ketty i Nina

pre 7 godina

Lada sa robotizovanim menjačem?? Ha ha ha pa to je neka teska sprdnja! Ja sam za te pare kupio nedavno mercedes C klasu 2012 sa 92000 km i ima da sahrani 3 ovakve lade!

Nikola

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je

Mestar

pre 7 godina

Bio danas, seo pogledao, unutra je puno bolja od Dacije. Čak ova Lux varijanta ima multimedijalni ekran sa navigacijom, kamerom za parkiranje unazad... kakav je u vožnji, vešanje, kočnice, menjač, potrošnja, treba videti.

NSalajka

pre 7 godina

@tony
Ide i FIAT u Rusiju.Poblematika je u tome što mi tražimo da se ne carini pa da bude konkurentniji na ruskom tržištu.Tu zapinje pošto i Rusi iste uslove traže za Ladu na našem tržištu.

Naki

pre 7 godina

Moj prijatelj radi u rusiji osnovni model za njihovo trziste je oko 5500 evra plus carina pdv izadje oko 8 sto je mnogo manje nego ovako

ja

pre 7 godina

grešite, FIAT neče u Rusiju zbog Nazarbajeva, pošto ti imaju sporazum, Belorusija, Rusija i Kazahstan. Rusi bi pustili ali Kazahstan nije pristao.

hersascha

pre 7 godina

Ma extra samo da ne kupuje narod svoj proizvod pa posle da se nakalemi kako je propala Zastava a promovisu se jeftinije kante umesto da se da subvencija i da se stimulise narod da se kupuje domaci proizvod jer taj narod koji radi u fabrici Zastava treba isto da zivi i da prima plate.

stosone

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...
(Mladen, 27. mart 2017 11:45)

Ne znam da li je Lada dobra kupovina ili ne. Ali me čudi da su ljudi spremni u eri interneta da iznose netačne informacije. Sad sam bio na Ford-ovom sajtu i ne postoji nijedan Fokus za 11990. Najjeftiniji je 12900 a to da nema grejače sedišta i parking senzore ne treba ni da pominjem. Znači niti je po toj ceni niti ima više opreme, čisto radi istinitosti informacija.

Heroj Pinki

pre 7 godina

@(ĐOLE, 27. mart 2017 11:07) # Link komentara

Pa jel bolje da bescarinski uvozimo Fiat, Reno, Pezo, Mercedes, BMW, Alfu, Volvo, Citroen... ili da svima njima uvedemo carinu da bi bescarinski uvozili Ladu?
Ne moze i jedno i drugo. Ja mislim da je izbor ocigledan.

roadrunner

pre 7 godina

Ljudi ne kapiraju tj ne znaju da je Reno grupa postala vlasnik većinskog paketa u Autovazu i da je ovo Reno. Te fore sve preko 3 000 evra je mnogo, a auto niste ni videli ostavite za političke antiruske tirade. Tj to je ta cena za taj kvalitet i klasu auta ( ni mlao ni mnogo), sve ostalo je stvar da li ili šta volite. Za te pare o je good deal, kolko pare tolko i muzike, imate Reno megan na kome piše Lada (isto kad kupujete Škodu kupujete u VW u principu), ali znam da to smeta snobovima of course jabome

Gaca

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e

badjura

pre 7 godina

То је екстра цена у односу нс остале,јер је у ствари то меган Рено
А од дачије је реално квалитетнија ова Лада.

Mile

pre 7 godina

I sada ce Srbi masovno poceti da kupuju Ladu. Sta ovaj rezim radi ovom narodu pa to je za Ginisa.Evropo, uvedi nam carine, povuci sve investicije, uvedi vize, obustavi sve donacije i ostavi nas na pustom ostrvu.Mi kao narod nismo nista dobro zasluzili.

miki

pre 7 godina

Da je 8000e pa da čovek razmisli. Fiat tipo je za mene favorit bar kada su novi automobili u pitanju. Jer se nema sredstava za nešto skuplje i kvalitetnije..

Ruski voz

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.

Trta

pre 7 godina

Ova Vesta je iskorak napred ka dobrom autu za duža putovanja. Na izgled je i Granta bila OK, ali joj je međuosovinsko rastojanje 2476 kao kraćeg hečbeka B klase.

Mladen

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...

ĐOLE

pre 7 godina

10 hiljada eura?
Da li su oni normalni?
Koliko ovaj isti model košta u Rusiji?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (CJ, 27. mart 2017 10:16)

Srbija po Ugovoru sa EU ne naplaćuje carinu na vozila proizvedena u EU. Na ruska vozila Srbija zaračunava carinu i PDV na carinu pa to zbirno iznosi oko 25%. E kada Srbija ukine carinu na Ladu - tada će Rusi da odobre bescarinski kontigent fijata 500L. Kako srpska NATO vlast nikada to neće uraditi, neće ni Rusi pustiti 500L bez carine. Čiča, miča i gotova priča! DAČIJA SE U SRBIJU UVOZI BEZ CARINE!!!!

T

pre 7 godina

Lepo izgleda, ali mislim da bi cena morala da bude niža. Ne kažem da ona ne vredi te pare, ali praktično od nule kreću na tržište, kupci će biti nepoverljivi.

tony

pre 7 godina

...sve je ovo super, Lada se ponovo prodaje u Srbiji...nego, imam ja jedno pitanje za Vučića, šta je bilo sa izvozom Fiata 500L na tržište Rusije, već 5 godina nas zamajava pričama o izvozu u Rusiju, Lada može u Srbiju, ali Fiat 500L ne može u Rusiju...samo napreDNO...svaka čast Vučiću

Boko

pre 7 godina

Najači su ovi što upoređuju Fiat tipo sa Ladom, pa ovo ne može da se poredi sa Tipom, pogledajte kako ružno izgleda, pa Lada, plastika, smejurija za 12 hiljada.

Totalno drugciji od drugih

pre 7 godina

Da nisam je video uzivo ne bih verovao da je Lada toliko napredovala. Do 10k evrica je odlicna kupovina. Konkurenti su joj Fiat Tipo 1.4 u baznoj verziji, Dacia Logan 1.0 i 1.2 u Laureat opremi, Citroen C Eliz 1.2 u baznoj opremi. Sve su to porodicne limuzine. S tim da je Lada sa najvecom kubikazom, snagom i opremom. O pouzdanosti, ceni servisa nekom drugom prilikom. Za cetvoroclanu porodicu sa malom kilometrazom i manjim prihodima gore navedeni sve zadovoljavaju.
Inace do tih 10k evra ima Dacia Sandero, Ford Fiesta, Fiat Punto, 500l (uz reciklazu), Citroen C3 itd, svi manji modeli za grad.
Ko hoce kvalitetnije i vece od gore navedenih morace dublje u dzep.
Nov automobil je nov automobil. Minimum tri godine u garanciji, nema boga oca predjenih kilometara iza sebe....

ĐOLE

pre 7 godina

10 hiljada eura?
Da li su oni normalni?
Koliko ovaj isti model košta u Rusiji?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (CJ, 27. mart 2017 10:16)

Srbija po Ugovoru sa EU ne naplaćuje carinu na vozila proizvedena u EU. Na ruska vozila Srbija zaračunava carinu i PDV na carinu pa to zbirno iznosi oko 25%. E kada Srbija ukine carinu na Ladu - tada će Rusi da odobre bescarinski kontigent fijata 500L. Kako srpska NATO vlast nikada to neće uraditi, neće ni Rusi pustiti 500L bez carine. Čiča, miča i gotova priča! DAČIJA SE U SRBIJU UVOZI BEZ CARINE!!!!

tony

pre 7 godina

...sve je ovo super, Lada se ponovo prodaje u Srbiji...nego, imam ja jedno pitanje za Vučića, šta je bilo sa izvozom Fiata 500L na tržište Rusije, već 5 godina nas zamajava pričama o izvozu u Rusiju, Lada može u Srbiju, ali Fiat 500L ne može u Rusiju...samo napreDNO...svaka čast Vučiću

Totalno drugciji od drugih

pre 7 godina

Da nisam je video uzivo ne bih verovao da je Lada toliko napredovala. Do 10k evrica je odlicna kupovina. Konkurenti su joj Fiat Tipo 1.4 u baznoj verziji, Dacia Logan 1.0 i 1.2 u Laureat opremi, Citroen C Eliz 1.2 u baznoj opremi. Sve su to porodicne limuzine. S tim da je Lada sa najvecom kubikazom, snagom i opremom. O pouzdanosti, ceni servisa nekom drugom prilikom. Za cetvoroclanu porodicu sa malom kilometrazom i manjim prihodima gore navedeni sve zadovoljavaju.
Inace do tih 10k evra ima Dacia Sandero, Ford Fiesta, Fiat Punto, 500l (uz reciklazu), Citroen C3 itd, svi manji modeli za grad.
Ko hoce kvalitetnije i vece od gore navedenih morace dublje u dzep.
Nov automobil je nov automobil. Minimum tri godine u garanciji, nema boga oca predjenih kilometara iza sebe....

Mladen

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...

T

pre 7 godina

Lepo izgleda, ali mislim da bi cena morala da bude niža. Ne kažem da ona ne vredi te pare, ali praktično od nule kreću na tržište, kupci će biti nepoverljivi.

miki

pre 7 godina

Da je 8000e pa da čovek razmisli. Fiat tipo je za mene favorit bar kada su novi automobili u pitanju. Jer se nema sredstava za nešto skuplje i kvalitetnije..

Boko

pre 7 godina

Najači su ovi što upoređuju Fiat tipo sa Ladom, pa ovo ne može da se poredi sa Tipom, pogledajte kako ružno izgleda, pa Lada, plastika, smejurija za 12 hiljada.

Ruski voz

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.

Mile

pre 7 godina

I sada ce Srbi masovno poceti da kupuju Ladu. Sta ovaj rezim radi ovom narodu pa to je za Ginisa.Evropo, uvedi nam carine, povuci sve investicije, uvedi vize, obustavi sve donacije i ostavi nas na pustom ostrvu.Mi kao narod nismo nista dobro zasluzili.

badjura

pre 7 godina

То је екстра цена у односу нс остале,јер је у ствари то меган Рено
А од дачије је реално квалитетнија ова Лада.

Trta

pre 7 godina

Ova Vesta je iskorak napred ka dobrom autu za duža putovanja. Na izgled je i Granta bila OK, ali joj je međuosovinsko rastojanje 2476 kao kraćeg hečbeka B klase.

stosone

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...
(Mladen, 27. mart 2017 11:45)

Ne znam da li je Lada dobra kupovina ili ne. Ali me čudi da su ljudi spremni u eri interneta da iznose netačne informacije. Sad sam bio na Ford-ovom sajtu i ne postoji nijedan Fokus za 11990. Najjeftiniji je 12900 a to da nema grejače sedišta i parking senzore ne treba ni da pominjem. Znači niti je po toj ceni niti ima više opreme, čisto radi istinitosti informacija.

Legend

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je
(Nikola, 28. mart 2017 00:03)


Koliko samo pogrešan način razmišljanja.Da li ti kupuješ auto da bi kada te neko pitao "Šta voziš?" mogao da ga zadiviš,ili kupuješ ono što je najbolje za tvoje potrebe? Ako je ovo prvo ti slobodno kupi Ferrari Mondial za nekih 20 000 evra pa kada te neko pita "Šta voziš" ti reci "Ferrari"......čovek će zanemeti,ali koga je briga?

Обичан човек

pre 7 godina

Ова Лада је много боље урађена од Дачије Логан или Дачије Сандеро који су јој најближа конкуренција. Квалитет коришћених материјала је много бољи у овој Лади и то бар за две класе. У најјачем пакету опреме и за ту цену нико не нуди више од ове Ладе, са обзиром да нуди ABS+BAS+ESC+HSА+Bluetooth, два предња и два бочна ваздушна јастука, мултифункционални волан, темпомат, навигацију, камеру за паркирање у назад, паркинг сензоре, грејање седишта, возачево седиште подесиво по висини, лумбалну подршку на возачевом седишту, подесив волан по висини и дубини, грејање ветробранског стакла, лед дневна светла, преклопиви кључ, Isofix, преклапање задње клупе 60/40, три наслона за главу позади, металик боју и алу фелне, резервни точак у пуној величини са потребним алатом и дизалицом. Наглашавам да је то у најјачем пакету опреме, али без обзира, доста ове опреме се код других произвођача не налази ни у једном пакету опреме већ мора да се доплати и то за доста новца. Са друге стране Лада ће морати да се потруди да докаже да је квалитет нових модела на нивоу конкуренције, а поготову антикорозивна својства каросерије. Што се склопова тиче видљив је огроман напредак, јер се нпр. врата на сваком од постављених модела затварају лагано и без икаквог отпора, са чиме се не могу похвалити ни знатно скупљи модели. Лада је боља него раније, али треба сачекати пар месеци са куповином јер се очекују модели са Nissan мотором и мењачем од 116КС.

roadrunner

pre 7 godina

Ljudi ne kapiraju tj ne znaju da je Reno grupa postala vlasnik većinskog paketa u Autovazu i da je ovo Reno. Te fore sve preko 3 000 evra je mnogo, a auto niste ni videli ostavite za političke antiruske tirade. Tj to je ta cena za taj kvalitet i klasu auta ( ni mlao ni mnogo), sve ostalo je stvar da li ili šta volite. Za te pare o je good deal, kolko pare tolko i muzike, imate Reno megan na kome piše Lada (isto kad kupujete Škodu kupujete u VW u principu), ali znam da to smeta snobovima of course jabome

Mestar

pre 7 godina

Bio danas, seo pogledao, unutra je puno bolja od Dacije. Čak ova Lux varijanta ima multimedijalni ekran sa navigacijom, kamerom za parkiranje unazad... kakav je u vožnji, vešanje, kočnice, menjač, potrošnja, treba videti.

dali

pre 7 godina

Prijatno me iznenadila ova Lada,enterijer je po kvalitetu kao kod Dacie i Suzukia,sto je za Ladu uspeh.A najvece iznenadjenje je bilo kada sam zatvorio vrata ,bez i najmanje sile vrata su se zatvorila,sto sa mnogim automobilima na sajmu nije slucaj,vec je potrebno iz drugog puta jace zalupiti.Komentar jednog coveka koji je bio pored mene "bog te pa ovo kao kod mercedesa" :)

Gagi

pre 7 godina

Ovog puta neću pokušavati da u članku o "Ladi" i komentarima čitalaca koji uslede, pobijam tvrdnje koje ne stoje, već ću napisati samo: a sada zamislite da i "Lada" može da se, baš kao automobili proizvedeni u EU, kod nas prodaje bez obračulate carine, čitaj - oko hiljadu evra jeftinije. Da l' bi to valjalo? Nego, taj u komentarima pomenuti "FIAT Tipo"... Obzorom da se proizvodi u Turskoj, zemlji van EU, da li nam ga prodaju sa ili bez obračunate carine?

NSalajka

pre 7 godina

@tony
Ide i FIAT u Rusiju.Poblematika je u tome što mi tražimo da se ne carini pa da bude konkurentniji na ruskom tržištu.Tu zapinje pošto i Rusi iste uslove traže za Ladu na našem tržištu.

stosone

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e
(Gaca, 27. mart 2017 14:45)

Nisu ni Reno benzinski motori mnogo štedljiviji, barem ne oni koje ugrađuju u njihove pod brendove. Vozim Daciu Sandero sa Reno motorom 1.4 i on isto toliko troši u gradu.

Goran

pre 7 godina

Lada je oduvek bila jeftin automobil sa malo većom potrošnjom koji je zadovoljavao osnovne potrebe a ujedno je bila i jeftina za održavanje čak neki put jeftinija i od domaćih vozila ako su novi modeli bazirani na istoj filozofiji lada će sigurno pronaći svoje mesto na tržištu

N57

pre 7 godina

@tony Putin kaze moze F500L ali kada bude 51% srpski proizvod, jako su zaj... po pitanju uvoza nase robe znaju da nije nas nego Italijanski a mi bi da im izvozimo sa povlasticom odnosno da Rusi ne placaju carinu na uvozu. Gospodar Putin nije dalabu tako da Gospodar Vucic moze samo da ga kumi i moli da ovaj pristane u sta cisto sumnjam neko je prvo viknuo hop pa skocio kao i za sve ostalo ...

stosone

pre 7 godina

Covek prica o sajamskoj ponudi forda.
(stefan, 28. mart 2017 09:44)

Nešto nisam primetio da ta sajamska ponuda za te pare ima grejače sedišta i parking senzore.

Heroj Pinki

pre 7 godina

@(ĐOLE, 27. mart 2017 11:07) # Link komentara

Pa jel bolje da bescarinski uvozimo Fiat, Reno, Pezo, Mercedes, BMW, Alfu, Volvo, Citroen... ili da svima njima uvedemo carinu da bi bescarinski uvozili Ladu?
Ne moze i jedno i drugo. Ja mislim da je izbor ocigledan.

CJ

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.
(Ruski voz, 27. mart 2017 13:07)

Cena ove Lade u Rusiji kreće od 500 hiljada rubalja ili oko 8 hiljada eura, prema podacima sa sajta Lade.

Nema sumnje

pre 7 godina

Izgleda da je bolji auto od Dacie,ali,problem je servisne mreže.Dacia je 80% Renault,servisna mreža je velika,imam garanciju 7 godina i pomoć na putu na teritoriji cele Evrope.Platio sam novi Logan pre 3 godine 8100 eura u srednjem paketu opreme(klima,maglenke,itd).Ovaj auto je bolji,nema sumnje,ali mislim da ima malo manje dimenzije nego Logan i manji gepek.Logan ima 510 litara.

stosone

pre 7 godina

Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije... 
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.
(stefan, 29. mart 2017 02:02)

Sve se slažem, i ja bih pre kupio Fokusa nego Ladu naravno. Jedino me nervira što ljudi ovde šire dezinformacije. Pa ko je lud da kupi Ladu u istoj opremi i po istoj ceni ako ima takav isti Fokus ili Astru, Aurisa itd. Problem je samo što ti automobili nemaju istu cenu sa istim nivoom opreme i nikada je neće imati baš zbog toga što si ti naveo kao razliku između ova dva modela. Skoro je tu neko tvrdio da Suzuki košta koliko i Dačija pa sam mu dokazao da ne govori istinu. To je bio jedini motiv mog komentarisanja.

ja

pre 7 godina

grešite, FIAT neče u Rusiju zbog Nazarbajeva, pošto ti imaju sporazum, Belorusija, Rusija i Kazahstan. Rusi bi pustili ali Kazahstan nije pristao.

Naki

pre 7 godina

Moj prijatelj radi u rusiji osnovni model za njihovo trziste je oko 5500 evra plus carina pdv izadje oko 8 sto je mnogo manje nego ovako

Nikola

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je

sremac_dt

pre 6 godina

Evo ja sam kupio Ladu Vestu pocetkom novembra. Istina do sada sam presaosamo 1000km ali je sveopsti utisak iznenadjujuce dobar.
Kupio sam je u norma komplektaciji plus alu felne 16`` i to me je kostalo 10200e.
Sto se same cene tice, za taj nivo opreme se prosto ne moze kupiti auto na nasem trzistu osim ako nije na nekoj zestokoj akciji. Najbliza je Dacia sa Laureat opremom i izadje 10500e kad se sve doda sto ima lada vesta.
Krenucu odmah sa kritikama da ne ispadne da samo hvalim svoga konja:)
-Pri otvaranju vrata pregibi u kojima vrata treba da stoje otvorena su relativno slabi.Ovo je pogotovo prisutno na zadnjim vratima dok je na prednjim ok.
- Fali zastitna lajsna na vratim mada je u toj klasi i druga kola retko imaju.
- Zvucna izolacija nij najbolja pa se pri brzinama vecim od 90 sa desne strane se cuje sustanje vetra mada slabijim intenzitetom.
E sad dobre stvari:
- Ogibljenje pri vrlo neravnom putu veoma dobro amortizuje apsolutno sve. Cvrstoca karoserije u krivinama takodje vrlo dobra. Rekao bi na nivou Skode Octavie.
- Zavrsna obrada enterijera u klasi peugeot,skoda, citroen-a...
- Vrata se zatvaraju malim prstom sto je ladu izjednacava sa konkurencijom.
-Upravljanje volanom vrlo precizno.
- Potrosnja u gradu oko 8.5l pri hladnom vremenu.
- Euro 6d standard za razliku ok Dacie koja je 6b.
Sve u svemu izgleda kao dobra kupovina.
Da nema carine cena bi iznosila 9k evra sto bi sigurno znacjano povecalo prodaju.
Eto informacija iz prve ruke.

Ketty i Nina

pre 7 godina

Lada sa robotizovanim menjačem?? Ha ha ha pa to je neka teska sprdnja! Ja sam za te pare kupio nedavno mercedes C klasu 2012 sa 92000 km i ima da sahrani 3 ovakve lade!

stefan

pre 7 godina

@stosone
Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije...
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.

Gaca

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e

hersascha

pre 7 godina

Ma extra samo da ne kupuje narod svoj proizvod pa posle da se nakalemi kako je propala Zastava a promovisu se jeftinije kante umesto da se da subvencija i da se stimulise narod da se kupuje domaci proizvod jer taj narod koji radi u fabrici Zastava treba isto da zivi i da prima plate.

Mile

pre 7 godina

I sada ce Srbi masovno poceti da kupuju Ladu. Sta ovaj rezim radi ovom narodu pa to je za Ginisa.Evropo, uvedi nam carine, povuci sve investicije, uvedi vize, obustavi sve donacije i ostavi nas na pustom ostrvu.Mi kao narod nismo nista dobro zasluzili.

Boko

pre 7 godina

Najači su ovi što upoređuju Fiat tipo sa Ladom, pa ovo ne može da se poredi sa Tipom, pogledajte kako ružno izgleda, pa Lada, plastika, smejurija za 12 hiljada.

Ketty i Nina

pre 7 godina

Lada sa robotizovanim menjačem?? Ha ha ha pa to je neka teska sprdnja! Ja sam za te pare kupio nedavno mercedes C klasu 2012 sa 92000 km i ima da sahrani 3 ovakve lade!

Nikola

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je

Mladen

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...

badjura

pre 7 godina

То је екстра цена у односу нс остале,јер је у ствари то меган Рено
А од дачије је реално квалитетнија ова Лада.

Totalno drugciji od drugih

pre 7 godina

Da nisam je video uzivo ne bih verovao da je Lada toliko napredovala. Do 10k evrica je odlicna kupovina. Konkurenti su joj Fiat Tipo 1.4 u baznoj verziji, Dacia Logan 1.0 i 1.2 u Laureat opremi, Citroen C Eliz 1.2 u baznoj opremi. Sve su to porodicne limuzine. S tim da je Lada sa najvecom kubikazom, snagom i opremom. O pouzdanosti, ceni servisa nekom drugom prilikom. Za cetvoroclanu porodicu sa malom kilometrazom i manjim prihodima gore navedeni sve zadovoljavaju.
Inace do tih 10k evra ima Dacia Sandero, Ford Fiesta, Fiat Punto, 500l (uz reciklazu), Citroen C3 itd, svi manji modeli za grad.
Ko hoce kvalitetnije i vece od gore navedenih morace dublje u dzep.
Nov automobil je nov automobil. Minimum tri godine u garanciji, nema boga oca predjenih kilometara iza sebe....

ĐOLE

pre 7 godina

10 hiljada eura?
Da li su oni normalni?
Koliko ovaj isti model košta u Rusiji?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (CJ, 27. mart 2017 10:16)

Srbija po Ugovoru sa EU ne naplaćuje carinu na vozila proizvedena u EU. Na ruska vozila Srbija zaračunava carinu i PDV na carinu pa to zbirno iznosi oko 25%. E kada Srbija ukine carinu na Ladu - tada će Rusi da odobre bescarinski kontigent fijata 500L. Kako srpska NATO vlast nikada to neće uraditi, neće ni Rusi pustiti 500L bez carine. Čiča, miča i gotova priča! DAČIJA SE U SRBIJU UVOZI BEZ CARINE!!!!

tony

pre 7 godina

...sve je ovo super, Lada se ponovo prodaje u Srbiji...nego, imam ja jedno pitanje za Vučića, šta je bilo sa izvozom Fiata 500L na tržište Rusije, već 5 godina nas zamajava pričama o izvozu u Rusiju, Lada može u Srbiju, ali Fiat 500L ne može u Rusiju...samo napreDNO...svaka čast Vučiću

miki

pre 7 godina

Da je 8000e pa da čovek razmisli. Fiat tipo je za mene favorit bar kada su novi automobili u pitanju. Jer se nema sredstava za nešto skuplje i kvalitetnije..

T

pre 7 godina

Lepo izgleda, ali mislim da bi cena morala da bude niža. Ne kažem da ona ne vredi te pare, ali praktično od nule kreću na tržište, kupci će biti nepoverljivi.

Ruski voz

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.

hersascha

pre 7 godina

Ma extra samo da ne kupuje narod svoj proizvod pa posle da se nakalemi kako je propala Zastava a promovisu se jeftinije kante umesto da se da subvencija i da se stimulise narod da se kupuje domaci proizvod jer taj narod koji radi u fabrici Zastava treba isto da zivi i da prima plate.

Trta

pre 7 godina

Ova Vesta je iskorak napred ka dobrom autu za duža putovanja. Na izgled je i Granta bila OK, ali joj je međuosovinsko rastojanje 2476 kao kraćeg hečbeka B klase.

CJ

pre 7 godina

Evo, cena u Rusiji za tu varijantu je 735000 rublji ili 11800 evra, proverio sam. To je maloprodajna cena. Od nje odbijte vrednost carine, pa cete videti da je jeftinija u Srbiji nego u Rusiji.
(Ruski voz, 27. mart 2017 13:07)

Cena ove Lade u Rusiji kreće od 500 hiljada rubalja ili oko 8 hiljada eura, prema podacima sa sajta Lade.

Nema sumnje

pre 7 godina

Izgleda da je bolji auto od Dacie,ali,problem je servisne mreže.Dacia je 80% Renault,servisna mreža je velika,imam garanciju 7 godina i pomoć na putu na teritoriji cele Evrope.Platio sam novi Logan pre 3 godine 8100 eura u srednjem paketu opreme(klima,maglenke,itd).Ovaj auto je bolji,nema sumnje,ali mislim da ima malo manje dimenzije nego Logan i manji gepek.Logan ima 510 litara.

Heroj Pinki

pre 7 godina

@(ĐOLE, 27. mart 2017 11:07) # Link komentara

Pa jel bolje da bescarinski uvozimo Fiat, Reno, Pezo, Mercedes, BMW, Alfu, Volvo, Citroen... ili da svima njima uvedemo carinu da bi bescarinski uvozili Ladu?
Ne moze i jedno i drugo. Ja mislim da je izbor ocigledan.

dali

pre 7 godina

Prijatno me iznenadila ova Lada,enterijer je po kvalitetu kao kod Dacie i Suzukia,sto je za Ladu uspeh.A najvece iznenadjenje je bilo kada sam zatvorio vrata ,bez i najmanje sile vrata su se zatvorila,sto sa mnogim automobilima na sajmu nije slucaj,vec je potrebno iz drugog puta jace zalupiti.Komentar jednog coveka koji je bio pored mene "bog te pa ovo kao kod mercedesa" :)

stosone

pre 7 godina

Ford focus, nov 1.0 ecoboost sa mnooogo boljom opremom 11990. A o razlici izmedju konstrukcijskih resenja I kvaliteta izrade ne bih trosio reci...
(Mladen, 27. mart 2017 11:45)

Ne znam da li je Lada dobra kupovina ili ne. Ali me čudi da su ljudi spremni u eri interneta da iznose netačne informacije. Sad sam bio na Ford-ovom sajtu i ne postoji nijedan Fokus za 11990. Najjeftiniji je 12900 a to da nema grejače sedišta i parking senzore ne treba ni da pominjem. Znači niti je po toj ceni niti ima više opreme, čisto radi istinitosti informacija.

Naki

pre 7 godina

Moj prijatelj radi u rusiji osnovni model za njihovo trziste je oko 5500 evra plus carina pdv izadje oko 8 sto je mnogo manje nego ovako

Legend

pre 7 godina

Koliko god da je napredovala, Lada je ipak Lada. Onaj ko je bude platio 10 000 evrica treba da bude prilicno zaljubljen u ovaj brend, jer realno za te poare moze da se pazari daleko bolji brend od Lade, doduse manji gradski auto ali ipak, razmislite da vas neko pita "Sta vozis" a ti kazes "Ladu" a dao si 10 somica za nju....mislim, sto je mnogo, mnogo je
(Nikola, 28. mart 2017 00:03)


Koliko samo pogrešan način razmišljanja.Da li ti kupuješ auto da bi kada te neko pitao "Šta voziš?" mogao da ga zadiviš,ili kupuješ ono što je najbolje za tvoje potrebe? Ako je ovo prvo ti slobodno kupi Ferrari Mondial za nekih 20 000 evra pa kada te neko pita "Šta voziš" ti reci "Ferrari"......čovek će zanemeti,ali koga je briga?

Goran

pre 7 godina

Lada je oduvek bila jeftin automobil sa malo većom potrošnjom koji je zadovoljavao osnovne potrebe a ujedno je bila i jeftina za održavanje čak neki put jeftinija i od domaćih vozila ako su novi modeli bazirani na istoj filozofiji lada će sigurno pronaći svoje mesto na tržištu

Mestar

pre 7 godina

Bio danas, seo pogledao, unutra je puno bolja od Dacije. Čak ova Lux varijanta ima multimedijalni ekran sa navigacijom, kamerom za parkiranje unazad... kakav je u vožnji, vešanje, kočnice, menjač, potrošnja, treba videti.

Обичан човек

pre 7 godina

Ова Лада је много боље урађена од Дачије Логан или Дачије Сандеро који су јој најближа конкуренција. Квалитет коришћених материјала је много бољи у овој Лади и то бар за две класе. У најјачем пакету опреме и за ту цену нико не нуди више од ове Ладе, са обзиром да нуди ABS+BAS+ESC+HSА+Bluetooth, два предња и два бочна ваздушна јастука, мултифункционални волан, темпомат, навигацију, камеру за паркирање у назад, паркинг сензоре, грејање седишта, возачево седиште подесиво по висини, лумбалну подршку на возачевом седишту, подесив волан по висини и дубини, грејање ветробранског стакла, лед дневна светла, преклопиви кључ, Isofix, преклапање задње клупе 60/40, три наслона за главу позади, металик боју и алу фелне, резервни точак у пуној величини са потребним алатом и дизалицом. Наглашавам да је то у најјачем пакету опреме, али без обзира, доста ове опреме се код других произвођача не налази ни у једном пакету опреме већ мора да се доплати и то за доста новца. Са друге стране Лада ће морати да се потруди да докаже да је квалитет нових модела на нивоу конкуренције, а поготову антикорозивна својства каросерије. Што се склопова тиче видљив је огроман напредак, јер се нпр. врата на сваком од постављених модела затварају лагано и без икаквог отпора, са чиме се не могу похвалити ни знатно скупљи модели. Лада је боља него раније, али треба сачекати пар месеци са куповином јер се очекују модели са Nissan мотором и мењачем од 116КС.

stosone

pre 7 godina

Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije... 
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.
(stefan, 29. mart 2017 02:02)

Sve se slažem, i ja bih pre kupio Fokusa nego Ladu naravno. Jedino me nervira što ljudi ovde šire dezinformacije. Pa ko je lud da kupi Ladu u istoj opremi i po istoj ceni ako ima takav isti Fokus ili Astru, Aurisa itd. Problem je samo što ti automobili nemaju istu cenu sa istim nivoom opreme i nikada je neće imati baš zbog toga što si ti naveo kao razliku između ova dva modela. Skoro je tu neko tvrdio da Suzuki košta koliko i Dačija pa sam mu dokazao da ne govori istinu. To je bio jedini motiv mog komentarisanja.

Gaca

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e

stosone

pre 7 godina

Lada stvarno lepo izgleda,ali po fabrickim podacima sa santa Lada.ru troši u gradu 9.6 litara.Mogli su od Francuza da uzmu štedljivije motore za naše tržište,lako je njima kad im je gorivo oko 62 din.Najskuplja varijanta sa motorom 1.6 je 11200e
(Gaca, 27. mart 2017 14:45)

Nisu ni Reno benzinski motori mnogo štedljiviji, barem ne oni koje ugrađuju u njihove pod brendove. Vozim Daciu Sandero sa Reno motorom 1.4 i on isto toliko troši u gradu.

N57

pre 7 godina

@tony Putin kaze moze F500L ali kada bude 51% srpski proizvod, jako su zaj... po pitanju uvoza nase robe znaju da nije nas nego Italijanski a mi bi da im izvozimo sa povlasticom odnosno da Rusi ne placaju carinu na uvozu. Gospodar Putin nije dalabu tako da Gospodar Vucic moze samo da ga kumi i moli da ovaj pristane u sta cisto sumnjam neko je prvo viknuo hop pa skocio kao i za sve ostalo ...

stefan

pre 7 godina

@stosone
Nema, istina. S druge strane, ima neuporedivo moderniji motor i vozne karakteristike, bolje materijale u unutrasnjosti i generalno visi nivo zavrsne obrade. A i brate, lepsi je focus, da se ne lazemo. Sad, kome je sta bitnije...
Da budem iskren, meni je svejedno - moj domet je ionako polovnjak od 2000 eur kojeg trenutno vozim, tako da su mi oba podjednako dobra i nepriustiva.

roadrunner

pre 7 godina

Ljudi ne kapiraju tj ne znaju da je Reno grupa postala vlasnik većinskog paketa u Autovazu i da je ovo Reno. Te fore sve preko 3 000 evra je mnogo, a auto niste ni videli ostavite za političke antiruske tirade. Tj to je ta cena za taj kvalitet i klasu auta ( ni mlao ni mnogo), sve ostalo je stvar da li ili šta volite. Za te pare o je good deal, kolko pare tolko i muzike, imate Reno megan na kome piše Lada (isto kad kupujete Škodu kupujete u VW u principu), ali znam da to smeta snobovima of course jabome

ja

pre 7 godina

grešite, FIAT neče u Rusiju zbog Nazarbajeva, pošto ti imaju sporazum, Belorusija, Rusija i Kazahstan. Rusi bi pustili ali Kazahstan nije pristao.

NSalajka

pre 7 godina

@tony
Ide i FIAT u Rusiju.Poblematika je u tome što mi tražimo da se ne carini pa da bude konkurentniji na ruskom tržištu.Tu zapinje pošto i Rusi iste uslove traže za Ladu na našem tržištu.

stosone

pre 7 godina

Covek prica o sajamskoj ponudi forda.
(stefan, 28. mart 2017 09:44)

Nešto nisam primetio da ta sajamska ponuda za te pare ima grejače sedišta i parking senzore.

sremac_dt

pre 6 godina

Evo ja sam kupio Ladu Vestu pocetkom novembra. Istina do sada sam presaosamo 1000km ali je sveopsti utisak iznenadjujuce dobar.
Kupio sam je u norma komplektaciji plus alu felne 16`` i to me je kostalo 10200e.
Sto se same cene tice, za taj nivo opreme se prosto ne moze kupiti auto na nasem trzistu osim ako nije na nekoj zestokoj akciji. Najbliza je Dacia sa Laureat opremom i izadje 10500e kad se sve doda sto ima lada vesta.
Krenucu odmah sa kritikama da ne ispadne da samo hvalim svoga konja:)
-Pri otvaranju vrata pregibi u kojima vrata treba da stoje otvorena su relativno slabi.Ovo je pogotovo prisutno na zadnjim vratima dok je na prednjim ok.
- Fali zastitna lajsna na vratim mada je u toj klasi i druga kola retko imaju.
- Zvucna izolacija nij najbolja pa se pri brzinama vecim od 90 sa desne strane se cuje sustanje vetra mada slabijim intenzitetom.
E sad dobre stvari:
- Ogibljenje pri vrlo neravnom putu veoma dobro amortizuje apsolutno sve. Cvrstoca karoserije u krivinama takodje vrlo dobra. Rekao bi na nivou Skode Octavie.
- Zavrsna obrada enterijera u klasi peugeot,skoda, citroen-a...
- Vrata se zatvaraju malim prstom sto je ladu izjednacava sa konkurencijom.
-Upravljanje volanom vrlo precizno.
- Potrosnja u gradu oko 8.5l pri hladnom vremenu.
- Euro 6d standard za razliku ok Dacie koja je 6b.
Sve u svemu izgleda kao dobra kupovina.
Da nema carine cena bi iznosila 9k evra sto bi sigurno znacjano povecalo prodaju.
Eto informacija iz prve ruke.

Gagi

pre 7 godina

Ovog puta neću pokušavati da u članku o "Ladi" i komentarima čitalaca koji uslede, pobijam tvrdnje koje ne stoje, već ću napisati samo: a sada zamislite da i "Lada" može da se, baš kao automobili proizvedeni u EU, kod nas prodaje bez obračulate carine, čitaj - oko hiljadu evra jeftinije. Da l' bi to valjalo? Nego, taj u komentarima pomenuti "FIAT Tipo"... Obzorom da se proizvodi u Turskoj, zemlji van EU, da li nam ga prodaju sa ili bez obračunate carine?