Sreda, 22.02.2017.

09:53

Hyundai i30 Wagon za 2017. / FOTO

Izvor: B92

Hyundai i30 Wagon za 2017. / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Molder

pre 7 godina

@Ivan
Najbolje tebi da daju novac,kao regionalnom dileru juznokorejskih prozvoda...VW ima "konstrukcijsku" gresku!?Pa kako to da te nisu pronasli da im napravis auto,a tolike milione vec prodali,stvarno neverovatno...

Ivan

pre 7 godina

Ako je auto prešao samo 86.000 km onda je pod garancijom. Trebao bi biti u ovlaštenom servisu, a ne u garaži. Zato mi tu nešto ne štima.

Možda je čovjek imao problema sa zatezačem lanca, ali i ako je to nije uzrokovalo generalnu havariju kao kod VW kod kojega su pucali lanci. Kvar nekog dijela se može uvijek dogoditi, ali kod VW je riječ o konstrukcijskoj grešci.

Ne brini Hyundai/KIA motori nemaju problema sa lancem jer bi to do sada sigurno čuo. Naime SVI motori Hyundai/KIA imaju lanac tako da bi to bila masovna pojava.

Politika zastupnika pojedine marke odrauje koju opremu će imati auti koje uvozi. Na kupcima je da pažljivo promisle tko im daje najviše i najbolje aute za njihov novac.

Eldorado

pre 7 godina

Hyu je dobio "nemački dizajn". Malo hladniji i "povučeniji" ali zato prolazi kod većine.
Meni je se doduše dopadao njihov fluidni dizajn, bili su mi lepi sada. Ovako deluju ozbiljnije ali i dosadnije.
Pozdrav

moron

pre 7 godina

(Ivan, 24. februar 2017 11:41)

Opet nisi dobro gledao. Onaj Hyundai sa "lastiš-lancem" ima samo predjenih 86.000 km. A ne "milion" km.
Kao što nisi baš u toku sa lancima kod (staroG) 1,2 TSI. On je "dvoredni", a ne "jednostruki".
Pošto ja nemam VW (ni imao), niti sam ja prodavac ili imalac Hyundai-a ( kao moj "sagovornik" ), lako je zaključiti kod koga su ovde frustracije sa Hyundai "lanac-problemima", koji su (potencijalno) iste vrste kao i kod svih lančanih motora drugih brendova.

Sve to nije razlog da zajedno ne sačekamo da uživo vidimo novi i30 u karavnskoj izvedbi za Srbiju. Da vidimo motorizaciju, opremu i cenu. I to usporedimo sa konkuretima.

Ja se samo nadam da za tržište Srbije neće i dalje imati "info displej" od 2,5", kao što ga u Srbiji ima aktuelni (moguće da u "najvišem" paketu "Premium base" ima malo veći, ali, svakako je daleko ispod konkuretana C segmenta). Nije problem ni u displeju, ni felnana od 15",već u "čerupanju" svega za tržište Srbije i realno previsokim cena za ono što "preostane".

Pozdrav

Ivan

pre 7 godina

Ti si svoju priču izbajao na osnovi jednog videa starog auta za kojeg nitko ne zna koliko je prešao niti da li je uopće održavan. Ovi koji u svojoj garaži održavaju aute, a ne razumiju se u njih prave više štete nego koristi.
Kod VW- su pucali lanci (jednostruki!) novim autima sa manje od 30.000 km!!! Pa normalno da mijenjaju i izvan garancije jer znaju da je to tvornička graška koja uzrokuje generalnu havariju na motoru. I imjesto da ljudima zamjene motor za onaj koji pogoni lanac oni ostave taj lanac, a to voziš auto kao da imaš bombu pod poklopcem motora koja svaki čas može eksplodirati. Pa ga prodaš prvom prilikom i nekog drugog usrećiš koji nema pojma što je VW kvaliteta.
Zato ne širi lažne informacije bazirane na tvojoj frustraciji besprijekornom kvalietetom Hyundai automobila. Ne postoji pucanje lanca kod Hyundai automobila. I da Hyudai lanci prolaze i više od 250.000 km. To što bi ti htio voziti 1.000.000 km bez održavanja auta - ne ide. Pa čak i Hyundaija.

moron

pre 7 godina

Ivan, 23. februar 2017 17:27

Da si ti uopšte pogledao do kraja video sa linka koji sam ostavio, jasno bi video i "okačena" dva hyunadi lanca, jedan pored drugog i da se onaj "izvadjeni" baš dosta istegao.
A naravno da mu je otišao i "zatezač" ( čim je sam lanac tako rastegnut kao "lastika" ).
Sve to isto se dešava i kod TSI motora (ranije generacije), pa i njihovi dvoredni lanci se "istežu", kao što im hidrozatezaći nekada prave problem.
Sve isto. Kao i kod ostalih "lančanih" brendova. I ovoga sa Hyundai motorima imaš "kao blata". Nikakav "extra" kvalitet. To što je ovaj deo kod Hyundai-a navodno pod garancijom pet godina, to je lepo, ali, VW lance na svojim TSI motorima bez ikakve naknade menja i posle isteka garancije.
Tako da cenim da je vreme da ti svoj nik usaglasiš barem sa svojim zaposlenjem, kako se ne bi ovde stvarala zabuna i potcenjivao zdrav razum čitalaca.

Ivan

pre 7 godina

@moron

Prvo sam pomislio da ti nadimak dobro stoji, a nakon što pročitaš što si sve krivo napisao - i ti ćeš se složiti sa mojim mišljenjem.

Kao prvo ne radi se o 1.6 TSI motoru jer taj ima ravno 100 KW tj. 136 KS nego o običnom 1.6 motoru. Kao drugo 1,6 TSI nije ni postojao kada je proizveden i30 prve generacije.
Kao drugo na filmu se vidi da je lanac čitav i da je dvostruki. Dakle, ne radi se o pucanju lanaca kao kod VW motora. Iz videa se vidi na mu ne valja napinjač lanca pa da je uz napinjač lanca promjenio i lanac iako za time nije bilo potrebe (jer lanac i nije puknuo).
Iz videa se ne vidi koliko stotina tisuća kilometara je prošao ovaj auto. Tvornica daje garanciju 5 godina bez obzira na kilometražu. Takvu garanciju se usude dati samo Toyota i Hyundai.
Lanac ne traži posebno održavanje, ali traži povramenu provjeru kao i svi drugi sklopovi na vozilu naročito kada auto pređe brojku od 200.000 km.
I na kraju jedna lasta ne čini proljeće. A nikakvih problema sa lancima kod Hyundai/KIA vozila nema. Za to postoji VW.

moron

pre 7 godina

Neki su nedavno ovde pisali da kod Kia i Hyndai motora navodno nisu zabeležni slučajevi istezanja lanca kao kod TSI-a ( jer Kia i Hyundai koristi "dvostruki" lanac ), mada se na internetu može videti da to i nije baš tako, tako da i kod tih motora ima istih problema. Evo link samo do jednog (a na internetu toga imate koliko hoćete za te motore, sve to "google" odmah nadje):

https://www.youtube.com/watch?v=k2k7Zn8WAN4

Takodje, i na našem sajtu ( link: http://www.hyundaikiadelovi.com/auto-deo/Lanac/243612A000/485 ) imate u ponudi lance za sve modele motora KIA/Hyundai.

Zašto je to tako ako ti lanci traju u meri u kojoj to neki glorifikuju ( navodno kao i motor )?

Ne kažem da lanac nekome ne može da traje i 150 kkm (ili i više), samo ukazujem, kao odgovor onima koji sve to nekada iracionalno uzdižu u nebesa kao "nadnaravni kvalitet" i da se "to" navodno ne dešava (i) kod th motora. Dešava se kod svih - koji imaju lanac.

Ivan

pre 7 godina

Vidim dosta nepoznavanja tj. komentara koji su utemeljeni na nečjem mišljenju za razliku od činjenica. Kao npr. isto je da li ću kupiti Megan ili i30. Kvaliteta je svih automobila ista ili slična.

Kada bi gornje iznesene tvrdnje bile točne onda nema nikakvog razloga da se radi maraton test od 100.000 km. Bilo bi dovoljno i 2.000 km za dojmove. Da, ali ako se želi saznati koji je pouzdaniji i manje sklon kvarenju onda je 100.000 km minimum. Idealno bi bilo 200.000 km.
Slažem se da se razlika u odnosu prije 20-tak godina smanjila i da prvih 100.000 km nije više drastična.
Ali oni koji kupuju polovan auto morali bi dobro promisliti koju marku kupuju. Hyundai je u gornjih 10% najpouzdanijih automobila sa većinom japanskih. Renault je u donjih 30% zajedno sa FIAT-om i PSA koncernom. To je ogromna razlika kada se broje kvarovi.

Ivan

pre 7 godina

Zaboravio sam jedno objašnjenje u vezi opreme automobila.

Svaki zastupnik naručuje automobile godinu dana unaprijed sa opremom za koju misli da će najbolje proći kod prosječnog kupca. Vi naravno možete inzistirati na određenoj opremi ili boji, ali onda morate biti spremni na čekanje od cca.3 mjeseca do isporuke.
Naravno da razina opreme igra bitnu ulogu u cijeni auta. Zato nivo opreme zastupnik prilagođava tržištu.

moron

pre 7 godina

( Bane, 23. februar 2017 08:28 )

Pomešao si:) Nisam ja „ono“ napisao na šta „repliciraš“, već „Lars, 22. februar 2017 16:45“. Al, nema ljutnje.
Pozdrav

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

Da ti bude „lakše“, reći ću ti jednu stvar- U aktulenom i30 ili ceedSW ima više mesta za glave putnika drugog reda nego li u megane IV SW ili 308 SW km2. To je istina. Nekom će samo to biti bitno.
Kao što je istina da je aktuelni i30 SW imao serijski rezervni („ćopavi“ ) točak u vreme kada ga Kia čak ni opciono nije nudila uz ceed. Taj detalj veoma poštujem.
Ali, istovremeno je istina i sve ostalo što sam ranije napisao. Cena aktuelnog i30SW u Srbiji je postignuta „struganjem“ - opreme i motorizacije. Motorizuj ga i opremi kao bilo kog konkurenta, cena će biti bitno drugačija ( pokazao sam na primeru ceed SW Lx Champion+ 1.0 turbo, koji je sa 19.300 skuplji od pandan motorizovanog i opremljenog focusa, astre, megana, 308 ...

Što ne znači da i30 SW onako „ostrugan“ nije mnogima „dobar“. Verovatno čak i meni. Ali, svako ima pravo da smatra da postoji i „bolje“ i „realno jeftinije“. Pa i ja.

Ja se radujem novom i30SW. I jedva čekam da ga vidim (sa opremom i cenom za Srbiju).

Pozdrav

p.s. ne brini za moj "nick". Sa razlogom sam ga izabrao. Da ljudi lakše "podnesu" gluposti koje pišem ...

Vlado Jovanović

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

"Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati."

Pa, naravno kada je aktuelni i30 u prva tri paketa opreme donedavno imao samo dva vazdušna jastuka (Base, Invite i Comfort), a šest samo u najvišem (našem) paketu, pri čemu naš najviši odgovara skoro dnu u okruženju (poslednja dva paketa npr. u Sloveniji Vam imaju 16" i 17" alu felne, a nigde ne postoji 15" sa alu felnama, kao kod nas u najvišem paketu).

Nije problem skidanjem elemenata opreme skinuti cenu. Ali je to onda preskupo za kupca.

Bane

pre 7 godina

"@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili..."

Evo recimo ja sam vozio prvo jedan Japanski auto pa posle toga Evropski, u praksi (šta god ko mislio i u šta se kleo i taj Japanski nije bio nepokvarljiv i u proseku nije se barem kod mene pokazao ništa pouzdanije od Evropskog) ja sam bolje prošao sa Evropskim, isključivo zbog dostupnosti i cene delova i servisne podrške. Ni ja nisam ljubitelj niti pobornik Francuskog kvaliteta ali iako nemam iskustva sa Hyundai brenodm sumnjam da je i njegov kvalitet baš toliki koliko se kod nas veruje. Tako da trebam da biram za isti novac između recimo I30 i Megana pre bih uzeo Megana, kažem samo zato što verujem da bi mi eksploatacija tog auta u uslovima koji važe u našoj zemlji gde bih ga i koristio bila jednostavnija u smislu da bi me otklanjane problema koštalo manje vremena i živaca (pa i para) nego sa Azijskom konkurencijom.

Bojan

pre 7 godina

Po meni napred lici na kia ceed. Ajde mozda je to i logicno. Mada mi se vise dopadao hundai izgled poslednjih nekoliko godina. A zadnji deo me jako podseca na audi a6.

650 miliona za 65%

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)
Nije fazon u odnosu cena hyundai-a i kia-e vec u tome sto su i hyundai i kia do pre nekoliko godina bili dosta jeftiniji od francuza i nemaca. Znaci kvalitet je ostao isti a cena fino porasla, u tome je problem

moron

pre 7 godina

Hehe, 22. februar 2017 17:27
Nisi dobro razumeo. Premium base ( alu 15", tempomat, auto klima ...). To je "najviši" paket samo kod nas, a skoro "klot" napolju. I, naravno da je jeftiniji od ceed-a sa alu felnema (LX Champion+), jer ceed ne može da dodje sa alu 15".
Koliko su Korejci skupi (u odnosu na konkurente), vidi se iz toga da su i Kia i Hyundai kod nas ukinuli više pakete opreme (Ex Maxx-a odavno nema, jer kod ceed-a prebacivao i 24.000), a ostatak su delom "očerupali".I tako stvorili privid povoljne cene.
Kada se pojavio aktuelni i30 kod nas, najviši paket je imao alu 17" i/ili otvore klimatizacije u centralnom tunelu za putnike zadnje klupe. Danas najviši paket u Srbiji ima 15", nema tu klimatizaciju, ni dosta toga. Zato "Premium base" sada košta koliko košta.
"Najviši paket", a jedini sa tempomatom? U C segmentu ga mnogi drugi nude u baznom paketu.
"Najviši paket", a jedini sa auto klimom? Pa, uzmi bazni auris za 12.990, imaćeš auto klimu.
Taj sistem "čerupanja" opreme primenjuje i reno sa dačijom. Sa kola počupaš opremu u vrednosti od "5.000", a skineš cenu za 2.000. I neko pomisli da je jeftino (jer košta 2.000 manje od konkuretna, a fali mu opreme za 5.000).
Novi i30, bude li kod nas opremljen i motorizovan slično konkurentima, koštaće više od njih.
Kao i ceed. Jer on SW 1.0 turbo sa 120 ks sa alu 16” I auto klimom je 19.300.
A 308 SW 1,2 e-THP 130 ks sa tim istim je 17.590.
Osim ako se i novi i30 SW posebno "očerupa" za Srbiju.

Honda, Mazda brate...to je to

pre 7 godina

Majko bozja, kakve motorcice ugradjuju u ovu "monstrum" karoseriju? Najjaci benzinac 140KS, a dizelas 136KS...kubikaze i da ne spominjem? Kad covek pogleda ovaj auto rekao bi " uuu jbt., koja zver?", a ono ne da nije zver, nego nije ni obicna maca.

stari i30

pre 7 godina

Odlican auto, 4 god iskustva, 100.000 km, cvrst, tacan, pouzdan, menjac, trapovi sve kako treba i vise od toga za cenu kostanja. Samo jedna napomena, ne uzimajte nikako ali nikako najslabiji benzinski atmosferac (mada cena sa prvim boljim motorom vec postaje diskutabilna), 90 i neka konjska snaga ali siromasnih, nepunih 135Nm, toliko je lenj da je dobar izbor samo za ljude sa neogranicenim strpljenjem, koji nikada ne daju gas i ne prestrojavaju se u gradu ili ne preticu na magistrali, na auto putu nema toliko znacaja ali tkdj smeta (npr pri ukljucivanju u desnu traku sa stajalista ili benzinskih pumpi). Ponavljam, odlican auto inace...

Gastos

pre 7 godina

Za evropsko tržište Hyundai se montira u Češkoj a Kia u Slovačkoj. Niko više ne prebacuje tone gvožđa preko pola zemljine kugle.

Zvezdan

pre 7 godina

Hehe, vidim da volite juznokorejske automobile i automobile generalno. Postujem. Ali je zaista neprimereno da pomislite da je Moron bilo kakav bot. Covek u svakom komentaru iskazuje visok nivo poznavanja kako naseg trzista tako i modela u ponudi. Zadnja recenica ni ne zasluzuje komentar.
Sto se tice Huyndai-ja, pa naravno, psa kad kupujete gledate pedigre, robu kad kupujem gledam prvo interes domace privrede (a Hyundai radi sa najmanjim marzama tj porezom na dobit u Srbiji i stranim osnivacem)pa onda sve ostalo, a zatim i generalni tretman kupaca (gde Hyundai opet pada sa laznim beskamatnim kreditima, garancijom i slicno). I zato, uvek pre francuski proizvodjaci (zbog pedigrea, veceg poreza placenog u Srbiji), 500L i zbog tradicije i jos vise zbog mesta proizvodje itd itd. Jedino bi radije izabrao Huyndai u odnosu na Kia. Pozz svima

gradinar

pre 7 godina

Meni se čini da je I30 karavan sasvim dobra kupovina. Trenutna cena 12.000-17.000. Ja ne znam da li ima nešto povoljnije, a da ima taj kvalitet, dizajn, prostranost, funkcionalnost. U klasi tih karavana srednje veličine, jedino je Dacija Logan MCV povoljnija, ali ona je sasvim druga priča po kvalitetu.

Hehe

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati. Da ipak sacekamo da objave cenovnik, a manje botujemo. U pocetku mozda bude jaca cena, a posle toga ocekujem korekciju kao i za prethodne dve generacije. Ako zele da imaju dobru prodaju kod nas, morace i dalje da budu jeftiniji od konkurencije, bez obzira na napredak. Dalje, oni sa malo vise iskustva sa azijatima, biraju samo njihove benzince, generalno ih dizelasi ne zanimaju. Na kraju, ako nista drugo, barem nick si odlicno izabrao.

Ivan

pre 7 godina

Hejteri se pale na Hyundai, a Hyundai/KIA prošle godine prodali 8 miliona automobila i završili uvjerljivo 4. na svijetu.

Sa ovolikim prtljažnikom ovaj i30 postao je velika konkurencija Oktaviji. Ovaj srednji dizel sa 110 KS sam imao priliku voziti u prošlom modelu karavana. Ide odlično, ne čuje se i troši 5,5-6,5 u gradu, a izvan grada oko 5. Tko divlja na autocesti potrošit će 6. Fantastično.

Jedino ovaj novi nos ne mogu nikako progutat. Imam osjećaj da je rešetka prenisko.

Ovima što liči na sve moguće automobile rekao bi da je istina. Ima 4 kotača kao i drugi. Ostalo je u vašoj mašti i želji za neargumentiranim pljuvanjem.

Lars

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili...

ludi milojko

pre 7 godina

Svi proizvođači su napredovali u pogledu dizajna. Kvalitet je više manje sličan. Kupci biraju više po sopstvenom ukusu, izgledu automobila..a mi iz ovog dela evrope i prema troškovima održavanja i mogućnostima post prodaje.. Na žalost ja ću morati da čekam bar 5 godina da kupim ovo kao polovno. Izgleda baš atraktivno i ozbiljno.

saša

pre 7 godina

Stari je imao smeliji dizajn,ostavljao je jaci utisak. Nikako ne moze biti vremesni,ni ceed ,ni stari i 30. Ali ,modeli se menjaju nakon sest godina. S tim sto ceed i dalje deluje kao da je juce izasao u proizvodnju.,narocito proceed.

Boolean

pre 7 godina

Mene podseca malo na neke Infiniti modele (napred), ali ne vidim nista lose u tome. Nisam neki fan Hyundai-ja, ali posteno govoreci, dopada mi se i mislim da je Hyundai odradio solidan posao sa ovim karavanom.

moron

pre 7 godina

"Povećanje" zapremine prtljažnika je ostvareno time što je rezervni točak postao opcija, pa sada i rupu za točak računaju u zapreminu.
Realno, nema povećanja vrednog pomena.
Ako pogledate koliko danas kod nas košta već dosta vremešni ceed karavan 1,0 turbo sa 120 ks u paketu opreme sa automatskom klimom (oko 19.300, dok je HB 18.300), jasno vam je koliko će koštati I30 kravan sa takvim motorom i opremom (19-20.000)
A za te pare ( tačnije, za manje pare) možete da kupite karavan sa 1,5 dizelom kod megana ( Intens ) ili sa 1,6 dizelom kod 308 ( Active ).
Neko je tu pomešao lončiće.

misskur

pre 7 godina

Cela autoindustrija luda za ovom resetkom, svakom autu daje smek za 20 posto, jedino steta sto je na svakom autu ista pa ce dosaditi...

Boolean

pre 7 godina

Mene podseca malo na neke Infiniti modele (napred), ali ne vidim nista lose u tome. Nisam neki fan Hyundai-ja, ali posteno govoreci, dopada mi se i mislim da je Hyundai odradio solidan posao sa ovim karavanom.

Ivan

pre 7 godina

Hejteri se pale na Hyundai, a Hyundai/KIA prošle godine prodali 8 miliona automobila i završili uvjerljivo 4. na svijetu.

Sa ovolikim prtljažnikom ovaj i30 postao je velika konkurencija Oktaviji. Ovaj srednji dizel sa 110 KS sam imao priliku voziti u prošlom modelu karavana. Ide odlično, ne čuje se i troši 5,5-6,5 u gradu, a izvan grada oko 5. Tko divlja na autocesti potrošit će 6. Fantastično.

Jedino ovaj novi nos ne mogu nikako progutat. Imam osjećaj da je rešetka prenisko.

Ovima što liči na sve moguće automobile rekao bi da je istina. Ima 4 kotača kao i drugi. Ostalo je u vašoj mašti i želji za neargumentiranim pljuvanjem.

moron

pre 7 godina

"Povećanje" zapremine prtljažnika je ostvareno time što je rezervni točak postao opcija, pa sada i rupu za točak računaju u zapreminu.
Realno, nema povećanja vrednog pomena.
Ako pogledate koliko danas kod nas košta već dosta vremešni ceed karavan 1,0 turbo sa 120 ks u paketu opreme sa automatskom klimom (oko 19.300, dok je HB 18.300), jasno vam je koliko će koštati I30 kravan sa takvim motorom i opremom (19-20.000)
A za te pare ( tačnije, za manje pare) možete da kupite karavan sa 1,5 dizelom kod megana ( Intens ) ili sa 1,6 dizelom kod 308 ( Active ).
Neko je tu pomešao lončiće.

gradinar

pre 7 godina

Meni se čini da je I30 karavan sasvim dobra kupovina. Trenutna cena 12.000-17.000. Ja ne znam da li ima nešto povoljnije, a da ima taj kvalitet, dizajn, prostranost, funkcionalnost. U klasi tih karavana srednje veličine, jedino je Dacija Logan MCV povoljnija, ali ona je sasvim druga priča po kvalitetu.

misskur

pre 7 godina

Cela autoindustrija luda za ovom resetkom, svakom autu daje smek za 20 posto, jedino steta sto je na svakom autu ista pa ce dosaditi...

ludi milojko

pre 7 godina

Svi proizvođači su napredovali u pogledu dizajna. Kvalitet je više manje sličan. Kupci biraju više po sopstvenom ukusu, izgledu automobila..a mi iz ovog dela evrope i prema troškovima održavanja i mogućnostima post prodaje.. Na žalost ja ću morati da čekam bar 5 godina da kupim ovo kao polovno. Izgleda baš atraktivno i ozbiljno.

Lars

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili...

Hehe

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati. Da ipak sacekamo da objave cenovnik, a manje botujemo. U pocetku mozda bude jaca cena, a posle toga ocekujem korekciju kao i za prethodne dve generacije. Ako zele da imaju dobru prodaju kod nas, morace i dalje da budu jeftiniji od konkurencije, bez obzira na napredak. Dalje, oni sa malo vise iskustva sa azijatima, biraju samo njihove benzince, generalno ih dizelasi ne zanimaju. Na kraju, ako nista drugo, barem nick si odlicno izabrao.

saša

pre 7 godina

Stari je imao smeliji dizajn,ostavljao je jaci utisak. Nikako ne moze biti vremesni,ni ceed ,ni stari i 30. Ali ,modeli se menjaju nakon sest godina. S tim sto ceed i dalje deluje kao da je juce izasao u proizvodnju.,narocito proceed.

moron

pre 7 godina

Hehe, 22. februar 2017 17:27
Nisi dobro razumeo. Premium base ( alu 15", tempomat, auto klima ...). To je "najviši" paket samo kod nas, a skoro "klot" napolju. I, naravno da je jeftiniji od ceed-a sa alu felnema (LX Champion+), jer ceed ne može da dodje sa alu 15".
Koliko su Korejci skupi (u odnosu na konkurente), vidi se iz toga da su i Kia i Hyundai kod nas ukinuli više pakete opreme (Ex Maxx-a odavno nema, jer kod ceed-a prebacivao i 24.000), a ostatak su delom "očerupali".I tako stvorili privid povoljne cene.
Kada se pojavio aktuelni i30 kod nas, najviši paket je imao alu 17" i/ili otvore klimatizacije u centralnom tunelu za putnike zadnje klupe. Danas najviši paket u Srbiji ima 15", nema tu klimatizaciju, ni dosta toga. Zato "Premium base" sada košta koliko košta.
"Najviši paket", a jedini sa tempomatom? U C segmentu ga mnogi drugi nude u baznom paketu.
"Najviši paket", a jedini sa auto klimom? Pa, uzmi bazni auris za 12.990, imaćeš auto klimu.
Taj sistem "čerupanja" opreme primenjuje i reno sa dačijom. Sa kola počupaš opremu u vrednosti od "5.000", a skineš cenu za 2.000. I neko pomisli da je jeftino (jer košta 2.000 manje od konkuretna, a fali mu opreme za 5.000).
Novi i30, bude li kod nas opremljen i motorizovan slično konkurentima, koštaće više od njih.
Kao i ceed. Jer on SW 1.0 turbo sa 120 ks sa alu 16” I auto klimom je 19.300.
A 308 SW 1,2 e-THP 130 ks sa tim istim je 17.590.
Osim ako se i novi i30 SW posebno "očerupa" za Srbiju.

Gastos

pre 7 godina

Za evropsko tržište Hyundai se montira u Češkoj a Kia u Slovačkoj. Niko više ne prebacuje tone gvožđa preko pola zemljine kugle.

Bane

pre 7 godina

"@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili..."

Evo recimo ja sam vozio prvo jedan Japanski auto pa posle toga Evropski, u praksi (šta god ko mislio i u šta se kleo i taj Japanski nije bio nepokvarljiv i u proseku nije se barem kod mene pokazao ništa pouzdanije od Evropskog) ja sam bolje prošao sa Evropskim, isključivo zbog dostupnosti i cene delova i servisne podrške. Ni ja nisam ljubitelj niti pobornik Francuskog kvaliteta ali iako nemam iskustva sa Hyundai brenodm sumnjam da je i njegov kvalitet baš toliki koliko se kod nas veruje. Tako da trebam da biram za isti novac između recimo I30 i Megana pre bih uzeo Megana, kažem samo zato što verujem da bi mi eksploatacija tog auta u uslovima koji važe u našoj zemlji gde bih ga i koristio bila jednostavnija u smislu da bi me otklanjane problema koštalo manje vremena i živaca (pa i para) nego sa Azijskom konkurencijom.

stari i30

pre 7 godina

Odlican auto, 4 god iskustva, 100.000 km, cvrst, tacan, pouzdan, menjac, trapovi sve kako treba i vise od toga za cenu kostanja. Samo jedna napomena, ne uzimajte nikako ali nikako najslabiji benzinski atmosferac (mada cena sa prvim boljim motorom vec postaje diskutabilna), 90 i neka konjska snaga ali siromasnih, nepunih 135Nm, toliko je lenj da je dobar izbor samo za ljude sa neogranicenim strpljenjem, koji nikada ne daju gas i ne prestrojavaju se u gradu ili ne preticu na magistrali, na auto putu nema toliko znacaja ali tkdj smeta (npr pri ukljucivanju u desnu traku sa stajalista ili benzinskih pumpi). Ponavljam, odlican auto inace...

Vlado Jovanović

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

"Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati."

Pa, naravno kada je aktuelni i30 u prva tri paketa opreme donedavno imao samo dva vazdušna jastuka (Base, Invite i Comfort), a šest samo u najvišem (našem) paketu, pri čemu naš najviši odgovara skoro dnu u okruženju (poslednja dva paketa npr. u Sloveniji Vam imaju 16" i 17" alu felne, a nigde ne postoji 15" sa alu felnama, kao kod nas u najvišem paketu).

Nije problem skidanjem elemenata opreme skinuti cenu. Ali je to onda preskupo za kupca.

Ivan

pre 7 godina

Vidim dosta nepoznavanja tj. komentara koji su utemeljeni na nečjem mišljenju za razliku od činjenica. Kao npr. isto je da li ću kupiti Megan ili i30. Kvaliteta je svih automobila ista ili slična.

Kada bi gornje iznesene tvrdnje bile točne onda nema nikakvog razloga da se radi maraton test od 100.000 km. Bilo bi dovoljno i 2.000 km za dojmove. Da, ali ako se želi saznati koji je pouzdaniji i manje sklon kvarenju onda je 100.000 km minimum. Idealno bi bilo 200.000 km.
Slažem se da se razlika u odnosu prije 20-tak godina smanjila i da prvih 100.000 km nije više drastična.
Ali oni koji kupuju polovan auto morali bi dobro promisliti koju marku kupuju. Hyundai je u gornjih 10% najpouzdanijih automobila sa većinom japanskih. Renault je u donjih 30% zajedno sa FIAT-om i PSA koncernom. To je ogromna razlika kada se broje kvarovi.

650 miliona za 65%

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)
Nije fazon u odnosu cena hyundai-a i kia-e vec u tome sto su i hyundai i kia do pre nekoliko godina bili dosta jeftiniji od francuza i nemaca. Znaci kvalitet je ostao isti a cena fino porasla, u tome je problem

moron

pre 7 godina

(Ivan, 24. februar 2017 11:41)

Opet nisi dobro gledao. Onaj Hyundai sa "lastiš-lancem" ima samo predjenih 86.000 km. A ne "milion" km.
Kao što nisi baš u toku sa lancima kod (staroG) 1,2 TSI. On je "dvoredni", a ne "jednostruki".
Pošto ja nemam VW (ni imao), niti sam ja prodavac ili imalac Hyundai-a ( kao moj "sagovornik" ), lako je zaključiti kod koga su ovde frustracije sa Hyundai "lanac-problemima", koji su (potencijalno) iste vrste kao i kod svih lančanih motora drugih brendova.

Sve to nije razlog da zajedno ne sačekamo da uživo vidimo novi i30 u karavnskoj izvedbi za Srbiju. Da vidimo motorizaciju, opremu i cenu. I to usporedimo sa konkuretima.

Ja se samo nadam da za tržište Srbije neće i dalje imati "info displej" od 2,5", kao što ga u Srbiji ima aktuelni (moguće da u "najvišem" paketu "Premium base" ima malo veći, ali, svakako je daleko ispod konkuretana C segmenta). Nije problem ni u displeju, ni felnana od 15",već u "čerupanju" svega za tržište Srbije i realno previsokim cena za ono što "preostane".

Pozdrav

Ivan

pre 7 godina

Zaboravio sam jedno objašnjenje u vezi opreme automobila.

Svaki zastupnik naručuje automobile godinu dana unaprijed sa opremom za koju misli da će najbolje proći kod prosječnog kupca. Vi naravno možete inzistirati na određenoj opremi ili boji, ali onda morate biti spremni na čekanje od cca.3 mjeseca do isporuke.
Naravno da razina opreme igra bitnu ulogu u cijeni auta. Zato nivo opreme zastupnik prilagođava tržištu.

Zvezdan

pre 7 godina

Hehe, vidim da volite juznokorejske automobile i automobile generalno. Postujem. Ali je zaista neprimereno da pomislite da je Moron bilo kakav bot. Covek u svakom komentaru iskazuje visok nivo poznavanja kako naseg trzista tako i modela u ponudi. Zadnja recenica ni ne zasluzuje komentar.
Sto se tice Huyndai-ja, pa naravno, psa kad kupujete gledate pedigre, robu kad kupujem gledam prvo interes domace privrede (a Hyundai radi sa najmanjim marzama tj porezom na dobit u Srbiji i stranim osnivacem)pa onda sve ostalo, a zatim i generalni tretman kupaca (gde Hyundai opet pada sa laznim beskamatnim kreditima, garancijom i slicno). I zato, uvek pre francuski proizvodjaci (zbog pedigrea, veceg poreza placenog u Srbiji), 500L i zbog tradicije i jos vise zbog mesta proizvodje itd itd. Jedino bi radije izabrao Huyndai u odnosu na Kia. Pozz svima

Honda, Mazda brate...to je to

pre 7 godina

Majko bozja, kakve motorcice ugradjuju u ovu "monstrum" karoseriju? Najjaci benzinac 140KS, a dizelas 136KS...kubikaze i da ne spominjem? Kad covek pogleda ovaj auto rekao bi " uuu jbt., koja zver?", a ono ne da nije zver, nego nije ni obicna maca.

Ivan

pre 7 godina

Ti si svoju priču izbajao na osnovi jednog videa starog auta za kojeg nitko ne zna koliko je prešao niti da li je uopće održavan. Ovi koji u svojoj garaži održavaju aute, a ne razumiju se u njih prave više štete nego koristi.
Kod VW- su pucali lanci (jednostruki!) novim autima sa manje od 30.000 km!!! Pa normalno da mijenjaju i izvan garancije jer znaju da je to tvornička graška koja uzrokuje generalnu havariju na motoru. I imjesto da ljudima zamjene motor za onaj koji pogoni lanac oni ostave taj lanac, a to voziš auto kao da imaš bombu pod poklopcem motora koja svaki čas može eksplodirati. Pa ga prodaš prvom prilikom i nekog drugog usrećiš koji nema pojma što je VW kvaliteta.
Zato ne širi lažne informacije bazirane na tvojoj frustraciji besprijekornom kvalietetom Hyundai automobila. Ne postoji pucanje lanca kod Hyundai automobila. I da Hyudai lanci prolaze i više od 250.000 km. To što bi ti htio voziti 1.000.000 km bez održavanja auta - ne ide. Pa čak i Hyundaija.

moron

pre 7 godina

Neki su nedavno ovde pisali da kod Kia i Hyndai motora navodno nisu zabeležni slučajevi istezanja lanca kao kod TSI-a ( jer Kia i Hyundai koristi "dvostruki" lanac ), mada se na internetu može videti da to i nije baš tako, tako da i kod tih motora ima istih problema. Evo link samo do jednog (a na internetu toga imate koliko hoćete za te motore, sve to "google" odmah nadje):

https://www.youtube.com/watch?v=k2k7Zn8WAN4

Takodje, i na našem sajtu ( link: http://www.hyundaikiadelovi.com/auto-deo/Lanac/243612A000/485 ) imate u ponudi lance za sve modele motora KIA/Hyundai.

Zašto je to tako ako ti lanci traju u meri u kojoj to neki glorifikuju ( navodno kao i motor )?

Ne kažem da lanac nekome ne može da traje i 150 kkm (ili i više), samo ukazujem, kao odgovor onima koji sve to nekada iracionalno uzdižu u nebesa kao "nadnaravni kvalitet" i da se "to" navodno ne dešava (i) kod th motora. Dešava se kod svih - koji imaju lanac.

Ivan

pre 7 godina

Ako je auto prešao samo 86.000 km onda je pod garancijom. Trebao bi biti u ovlaštenom servisu, a ne u garaži. Zato mi tu nešto ne štima.

Možda je čovjek imao problema sa zatezačem lanca, ali i ako je to nije uzrokovalo generalnu havariju kao kod VW kod kojega su pucali lanci. Kvar nekog dijela se može uvijek dogoditi, ali kod VW je riječ o konstrukcijskoj grešci.

Ne brini Hyundai/KIA motori nemaju problema sa lancem jer bi to do sada sigurno čuo. Naime SVI motori Hyundai/KIA imaju lanac tako da bi to bila masovna pojava.

Politika zastupnika pojedine marke odrauje koju opremu će imati auti koje uvozi. Na kupcima je da pažljivo promisle tko im daje najviše i najbolje aute za njihov novac.

moron

pre 7 godina

( Bane, 23. februar 2017 08:28 )

Pomešao si:) Nisam ja „ono“ napisao na šta „repliciraš“, već „Lars, 22. februar 2017 16:45“. Al, nema ljutnje.
Pozdrav

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

Da ti bude „lakše“, reći ću ti jednu stvar- U aktulenom i30 ili ceedSW ima više mesta za glave putnika drugog reda nego li u megane IV SW ili 308 SW km2. To je istina. Nekom će samo to biti bitno.
Kao što je istina da je aktuelni i30 SW imao serijski rezervni („ćopavi“ ) točak u vreme kada ga Kia čak ni opciono nije nudila uz ceed. Taj detalj veoma poštujem.
Ali, istovremeno je istina i sve ostalo što sam ranije napisao. Cena aktuelnog i30SW u Srbiji je postignuta „struganjem“ - opreme i motorizacije. Motorizuj ga i opremi kao bilo kog konkurenta, cena će biti bitno drugačija ( pokazao sam na primeru ceed SW Lx Champion+ 1.0 turbo, koji je sa 19.300 skuplji od pandan motorizovanog i opremljenog focusa, astre, megana, 308 ...

Što ne znači da i30 SW onako „ostrugan“ nije mnogima „dobar“. Verovatno čak i meni. Ali, svako ima pravo da smatra da postoji i „bolje“ i „realno jeftinije“. Pa i ja.

Ja se radujem novom i30SW. I jedva čekam da ga vidim (sa opremom i cenom za Srbiju).

Pozdrav

p.s. ne brini za moj "nick". Sa razlogom sam ga izabrao. Da ljudi lakše "podnesu" gluposti koje pišem ...

Eldorado

pre 7 godina

Hyu je dobio "nemački dizajn". Malo hladniji i "povučeniji" ali zato prolazi kod većine.
Meni je se doduše dopadao njihov fluidni dizajn, bili su mi lepi sada. Ovako deluju ozbiljnije ali i dosadnije.
Pozdrav

Ivan

pre 7 godina

@moron

Prvo sam pomislio da ti nadimak dobro stoji, a nakon što pročitaš što si sve krivo napisao - i ti ćeš se složiti sa mojim mišljenjem.

Kao prvo ne radi se o 1.6 TSI motoru jer taj ima ravno 100 KW tj. 136 KS nego o običnom 1.6 motoru. Kao drugo 1,6 TSI nije ni postojao kada je proizveden i30 prve generacije.
Kao drugo na filmu se vidi da je lanac čitav i da je dvostruki. Dakle, ne radi se o pucanju lanaca kao kod VW motora. Iz videa se vidi na mu ne valja napinjač lanca pa da je uz napinjač lanca promjenio i lanac iako za time nije bilo potrebe (jer lanac i nije puknuo).
Iz videa se ne vidi koliko stotina tisuća kilometara je prošao ovaj auto. Tvornica daje garanciju 5 godina bez obzira na kilometražu. Takvu garanciju se usude dati samo Toyota i Hyundai.
Lanac ne traži posebno održavanje, ali traži povramenu provjeru kao i svi drugi sklopovi na vozilu naročito kada auto pređe brojku od 200.000 km.
I na kraju jedna lasta ne čini proljeće. A nikakvih problema sa lancima kod Hyundai/KIA vozila nema. Za to postoji VW.

Bojan

pre 7 godina

Po meni napred lici na kia ceed. Ajde mozda je to i logicno. Mada mi se vise dopadao hundai izgled poslednjih nekoliko godina. A zadnji deo me jako podseca na audi a6.

moron

pre 7 godina

Ivan, 23. februar 2017 17:27

Da si ti uopšte pogledao do kraja video sa linka koji sam ostavio, jasno bi video i "okačena" dva hyunadi lanca, jedan pored drugog i da se onaj "izvadjeni" baš dosta istegao.
A naravno da mu je otišao i "zatezač" ( čim je sam lanac tako rastegnut kao "lastika" ).
Sve to isto se dešava i kod TSI motora (ranije generacije), pa i njihovi dvoredni lanci se "istežu", kao što im hidrozatezaći nekada prave problem.
Sve isto. Kao i kod ostalih "lančanih" brendova. I ovoga sa Hyundai motorima imaš "kao blata". Nikakav "extra" kvalitet. To što je ovaj deo kod Hyundai-a navodno pod garancijom pet godina, to je lepo, ali, VW lance na svojim TSI motorima bez ikakve naknade menja i posle isteka garancije.
Tako da cenim da je vreme da ti svoj nik usaglasiš barem sa svojim zaposlenjem, kako se ne bi ovde stvarala zabuna i potcenjivao zdrav razum čitalaca.

Molder

pre 7 godina

@Ivan
Najbolje tebi da daju novac,kao regionalnom dileru juznokorejskih prozvoda...VW ima "konstrukcijsku" gresku!?Pa kako to da te nisu pronasli da im napravis auto,a tolike milione vec prodali,stvarno neverovatno...

moron

pre 7 godina

"Povećanje" zapremine prtljažnika je ostvareno time što je rezervni točak postao opcija, pa sada i rupu za točak računaju u zapreminu.
Realno, nema povećanja vrednog pomena.
Ako pogledate koliko danas kod nas košta već dosta vremešni ceed karavan 1,0 turbo sa 120 ks u paketu opreme sa automatskom klimom (oko 19.300, dok je HB 18.300), jasno vam je koliko će koštati I30 kravan sa takvim motorom i opremom (19-20.000)
A za te pare ( tačnije, za manje pare) možete da kupite karavan sa 1,5 dizelom kod megana ( Intens ) ili sa 1,6 dizelom kod 308 ( Active ).
Neko je tu pomešao lončiće.

Zvezdan

pre 7 godina

Hehe, vidim da volite juznokorejske automobile i automobile generalno. Postujem. Ali je zaista neprimereno da pomislite da je Moron bilo kakav bot. Covek u svakom komentaru iskazuje visok nivo poznavanja kako naseg trzista tako i modela u ponudi. Zadnja recenica ni ne zasluzuje komentar.
Sto se tice Huyndai-ja, pa naravno, psa kad kupujete gledate pedigre, robu kad kupujem gledam prvo interes domace privrede (a Hyundai radi sa najmanjim marzama tj porezom na dobit u Srbiji i stranim osnivacem)pa onda sve ostalo, a zatim i generalni tretman kupaca (gde Hyundai opet pada sa laznim beskamatnim kreditima, garancijom i slicno). I zato, uvek pre francuski proizvodjaci (zbog pedigrea, veceg poreza placenog u Srbiji), 500L i zbog tradicije i jos vise zbog mesta proizvodje itd itd. Jedino bi radije izabrao Huyndai u odnosu na Kia. Pozz svima

Honda, Mazda brate...to je to

pre 7 godina

Majko bozja, kakve motorcice ugradjuju u ovu "monstrum" karoseriju? Najjaci benzinac 140KS, a dizelas 136KS...kubikaze i da ne spominjem? Kad covek pogleda ovaj auto rekao bi " uuu jbt., koja zver?", a ono ne da nije zver, nego nije ni obicna maca.

Lars

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili...

moron

pre 7 godina

Neki su nedavno ovde pisali da kod Kia i Hyndai motora navodno nisu zabeležni slučajevi istezanja lanca kao kod TSI-a ( jer Kia i Hyundai koristi "dvostruki" lanac ), mada se na internetu može videti da to i nije baš tako, tako da i kod tih motora ima istih problema. Evo link samo do jednog (a na internetu toga imate koliko hoćete za te motore, sve to "google" odmah nadje):

https://www.youtube.com/watch?v=k2k7Zn8WAN4

Takodje, i na našem sajtu ( link: http://www.hyundaikiadelovi.com/auto-deo/Lanac/243612A000/485 ) imate u ponudi lance za sve modele motora KIA/Hyundai.

Zašto je to tako ako ti lanci traju u meri u kojoj to neki glorifikuju ( navodno kao i motor )?

Ne kažem da lanac nekome ne može da traje i 150 kkm (ili i više), samo ukazujem, kao odgovor onima koji sve to nekada iracionalno uzdižu u nebesa kao "nadnaravni kvalitet" i da se "to" navodno ne dešava (i) kod th motora. Dešava se kod svih - koji imaju lanac.

gradinar

pre 7 godina

Meni se čini da je I30 karavan sasvim dobra kupovina. Trenutna cena 12.000-17.000. Ja ne znam da li ima nešto povoljnije, a da ima taj kvalitet, dizajn, prostranost, funkcionalnost. U klasi tih karavana srednje veličine, jedino je Dacija Logan MCV povoljnija, ali ona je sasvim druga priča po kvalitetu.

moron

pre 7 godina

Ivan, 23. februar 2017 17:27

Da si ti uopšte pogledao do kraja video sa linka koji sam ostavio, jasno bi video i "okačena" dva hyunadi lanca, jedan pored drugog i da se onaj "izvadjeni" baš dosta istegao.
A naravno da mu je otišao i "zatezač" ( čim je sam lanac tako rastegnut kao "lastika" ).
Sve to isto se dešava i kod TSI motora (ranije generacije), pa i njihovi dvoredni lanci se "istežu", kao što im hidrozatezaći nekada prave problem.
Sve isto. Kao i kod ostalih "lančanih" brendova. I ovoga sa Hyundai motorima imaš "kao blata". Nikakav "extra" kvalitet. To što je ovaj deo kod Hyundai-a navodno pod garancijom pet godina, to je lepo, ali, VW lance na svojim TSI motorima bez ikakve naknade menja i posle isteka garancije.
Tako da cenim da je vreme da ti svoj nik usaglasiš barem sa svojim zaposlenjem, kako se ne bi ovde stvarala zabuna i potcenjivao zdrav razum čitalaca.

Bane

pre 7 godina

"@(moron, 22. februar 2017 14:17)

A zasto mislite da bi svi radije kupili radije Renault ili Peugeot, da nije zbog cuvenog francuskog kvaliteta!? Svaka roba ima svog kupca pa cak i francuski automobili..."

Evo recimo ja sam vozio prvo jedan Japanski auto pa posle toga Evropski, u praksi (šta god ko mislio i u šta se kleo i taj Japanski nije bio nepokvarljiv i u proseku nije se barem kod mene pokazao ništa pouzdanije od Evropskog) ja sam bolje prošao sa Evropskim, isključivo zbog dostupnosti i cene delova i servisne podrške. Ni ja nisam ljubitelj niti pobornik Francuskog kvaliteta ali iako nemam iskustva sa Hyundai brenodm sumnjam da je i njegov kvalitet baš toliki koliko se kod nas veruje. Tako da trebam da biram za isti novac između recimo I30 i Megana pre bih uzeo Megana, kažem samo zato što verujem da bi mi eksploatacija tog auta u uslovima koji važe u našoj zemlji gde bih ga i koristio bila jednostavnija u smislu da bi me otklanjane problema koštalo manje vremena i živaca (pa i para) nego sa Azijskom konkurencijom.

Ivan

pre 7 godina

Vidim dosta nepoznavanja tj. komentara koji su utemeljeni na nečjem mišljenju za razliku od činjenica. Kao npr. isto je da li ću kupiti Megan ili i30. Kvaliteta je svih automobila ista ili slična.

Kada bi gornje iznesene tvrdnje bile točne onda nema nikakvog razloga da se radi maraton test od 100.000 km. Bilo bi dovoljno i 2.000 km za dojmove. Da, ali ako se želi saznati koji je pouzdaniji i manje sklon kvarenju onda je 100.000 km minimum. Idealno bi bilo 200.000 km.
Slažem se da se razlika u odnosu prije 20-tak godina smanjila i da prvih 100.000 km nije više drastična.
Ali oni koji kupuju polovan auto morali bi dobro promisliti koju marku kupuju. Hyundai je u gornjih 10% najpouzdanijih automobila sa većinom japanskih. Renault je u donjih 30% zajedno sa FIAT-om i PSA koncernom. To je ogromna razlika kada se broje kvarovi.

Ivan

pre 7 godina

Hejteri se pale na Hyundai, a Hyundai/KIA prošle godine prodali 8 miliona automobila i završili uvjerljivo 4. na svijetu.

Sa ovolikim prtljažnikom ovaj i30 postao je velika konkurencija Oktaviji. Ovaj srednji dizel sa 110 KS sam imao priliku voziti u prošlom modelu karavana. Ide odlično, ne čuje se i troši 5,5-6,5 u gradu, a izvan grada oko 5. Tko divlja na autocesti potrošit će 6. Fantastično.

Jedino ovaj novi nos ne mogu nikako progutat. Imam osjećaj da je rešetka prenisko.

Ovima što liči na sve moguće automobile rekao bi da je istina. Ima 4 kotača kao i drugi. Ostalo je u vašoj mašti i želji za neargumentiranim pljuvanjem.

650 miliona za 65%

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)
Nije fazon u odnosu cena hyundai-a i kia-e vec u tome sto su i hyundai i kia do pre nekoliko godina bili dosta jeftiniji od francuza i nemaca. Znaci kvalitet je ostao isti a cena fino porasla, u tome je problem

Molder

pre 7 godina

@Ivan
Najbolje tebi da daju novac,kao regionalnom dileru juznokorejskih prozvoda...VW ima "konstrukcijsku" gresku!?Pa kako to da te nisu pronasli da im napravis auto,a tolike milione vec prodali,stvarno neverovatno...

misskur

pre 7 godina

Cela autoindustrija luda za ovom resetkom, svakom autu daje smek za 20 posto, jedino steta sto je na svakom autu ista pa ce dosaditi...

saša

pre 7 godina

Stari je imao smeliji dizajn,ostavljao je jaci utisak. Nikako ne moze biti vremesni,ni ceed ,ni stari i 30. Ali ,modeli se menjaju nakon sest godina. S tim sto ceed i dalje deluje kao da je juce izasao u proizvodnju.,narocito proceed.

Hehe

pre 7 godina

@(moron, 22. februar 2017 14:17)

Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati. Da ipak sacekamo da objave cenovnik, a manje botujemo. U pocetku mozda bude jaca cena, a posle toga ocekujem korekciju kao i za prethodne dve generacije. Ako zele da imaju dobru prodaju kod nas, morace i dalje da budu jeftiniji od konkurencije, bez obzira na napredak. Dalje, oni sa malo vise iskustva sa azijatima, biraju samo njihove benzince, generalno ih dizelasi ne zanimaju. Na kraju, ako nista drugo, barem nick si odlicno izabrao.

moron

pre 7 godina

(Ivan, 24. februar 2017 11:41)

Opet nisi dobro gledao. Onaj Hyundai sa "lastiš-lancem" ima samo predjenih 86.000 km. A ne "milion" km.
Kao što nisi baš u toku sa lancima kod (staroG) 1,2 TSI. On je "dvoredni", a ne "jednostruki".
Pošto ja nemam VW (ni imao), niti sam ja prodavac ili imalac Hyundai-a ( kao moj "sagovornik" ), lako je zaključiti kod koga su ovde frustracije sa Hyundai "lanac-problemima", koji su (potencijalno) iste vrste kao i kod svih lančanih motora drugih brendova.

Sve to nije razlog da zajedno ne sačekamo da uživo vidimo novi i30 u karavnskoj izvedbi za Srbiju. Da vidimo motorizaciju, opremu i cenu. I to usporedimo sa konkuretima.

Ja se samo nadam da za tržište Srbije neće i dalje imati "info displej" od 2,5", kao što ga u Srbiji ima aktuelni (moguće da u "najvišem" paketu "Premium base" ima malo veći, ali, svakako je daleko ispod konkuretana C segmenta). Nije problem ni u displeju, ni felnana od 15",već u "čerupanju" svega za tržište Srbije i realno previsokim cena za ono što "preostane".

Pozdrav

stari i30

pre 7 godina

Odlican auto, 4 god iskustva, 100.000 km, cvrst, tacan, pouzdan, menjac, trapovi sve kako treba i vise od toga za cenu kostanja. Samo jedna napomena, ne uzimajte nikako ali nikako najslabiji benzinski atmosferac (mada cena sa prvim boljim motorom vec postaje diskutabilna), 90 i neka konjska snaga ali siromasnih, nepunih 135Nm, toliko je lenj da je dobar izbor samo za ljude sa neogranicenim strpljenjem, koji nikada ne daju gas i ne prestrojavaju se u gradu ili ne preticu na magistrali, na auto putu nema toliko znacaja ali tkdj smeta (npr pri ukljucivanju u desnu traku sa stajalista ili benzinskih pumpi). Ponavljam, odlican auto inace...

moron

pre 7 godina

Hehe, 22. februar 2017 17:27
Nisi dobro razumeo. Premium base ( alu 15", tempomat, auto klima ...). To je "najviši" paket samo kod nas, a skoro "klot" napolju. I, naravno da je jeftiniji od ceed-a sa alu felnema (LX Champion+), jer ceed ne može da dodje sa alu 15".
Koliko su Korejci skupi (u odnosu na konkurente), vidi se iz toga da su i Kia i Hyundai kod nas ukinuli više pakete opreme (Ex Maxx-a odavno nema, jer kod ceed-a prebacivao i 24.000), a ostatak su delom "očerupali".I tako stvorili privid povoljne cene.
Kada se pojavio aktuelni i30 kod nas, najviši paket je imao alu 17" i/ili otvore klimatizacije u centralnom tunelu za putnike zadnje klupe. Danas najviši paket u Srbiji ima 15", nema tu klimatizaciju, ni dosta toga. Zato "Premium base" sada košta koliko košta.
"Najviši paket", a jedini sa tempomatom? U C segmentu ga mnogi drugi nude u baznom paketu.
"Najviši paket", a jedini sa auto klimom? Pa, uzmi bazni auris za 12.990, imaćeš auto klimu.
Taj sistem "čerupanja" opreme primenjuje i reno sa dačijom. Sa kola počupaš opremu u vrednosti od "5.000", a skineš cenu za 2.000. I neko pomisli da je jeftino (jer košta 2.000 manje od konkuretna, a fali mu opreme za 5.000).
Novi i30, bude li kod nas opremljen i motorizovan slično konkurentima, koštaće više od njih.
Kao i ceed. Jer on SW 1.0 turbo sa 120 ks sa alu 16” I auto klimom je 19.300.
A 308 SW 1,2 e-THP 130 ks sa tim istim je 17.590.
Osim ako se i novi i30 SW posebno "očerupa" za Srbiju.

Vlado Jovanović

pre 7 godina

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

"Uvek mora neko da se javi i da nabada nesto. Hyundai od pojave i30/ceed bio znacajno jeftiniji kod nas na trzistu od Kie, verujem da ce tako i ostati."

Pa, naravno kada je aktuelni i30 u prva tri paketa opreme donedavno imao samo dva vazdušna jastuka (Base, Invite i Comfort), a šest samo u najvišem (našem) paketu, pri čemu naš najviši odgovara skoro dnu u okruženju (poslednja dva paketa npr. u Sloveniji Vam imaju 16" i 17" alu felne, a nigde ne postoji 15" sa alu felnama, kao kod nas u najvišem paketu).

Nije problem skidanjem elemenata opreme skinuti cenu. Ali je to onda preskupo za kupca.

Ivan

pre 7 godina

@moron

Prvo sam pomislio da ti nadimak dobro stoji, a nakon što pročitaš što si sve krivo napisao - i ti ćeš se složiti sa mojim mišljenjem.

Kao prvo ne radi se o 1.6 TSI motoru jer taj ima ravno 100 KW tj. 136 KS nego o običnom 1.6 motoru. Kao drugo 1,6 TSI nije ni postojao kada je proizveden i30 prve generacije.
Kao drugo na filmu se vidi da je lanac čitav i da je dvostruki. Dakle, ne radi se o pucanju lanaca kao kod VW motora. Iz videa se vidi na mu ne valja napinjač lanca pa da je uz napinjač lanca promjenio i lanac iako za time nije bilo potrebe (jer lanac i nije puknuo).
Iz videa se ne vidi koliko stotina tisuća kilometara je prošao ovaj auto. Tvornica daje garanciju 5 godina bez obzira na kilometražu. Takvu garanciju se usude dati samo Toyota i Hyundai.
Lanac ne traži posebno održavanje, ali traži povramenu provjeru kao i svi drugi sklopovi na vozilu naročito kada auto pređe brojku od 200.000 km.
I na kraju jedna lasta ne čini proljeće. A nikakvih problema sa lancima kod Hyundai/KIA vozila nema. Za to postoji VW.

Ivan

pre 7 godina

Ti si svoju priču izbajao na osnovi jednog videa starog auta za kojeg nitko ne zna koliko je prešao niti da li je uopće održavan. Ovi koji u svojoj garaži održavaju aute, a ne razumiju se u njih prave više štete nego koristi.
Kod VW- su pucali lanci (jednostruki!) novim autima sa manje od 30.000 km!!! Pa normalno da mijenjaju i izvan garancije jer znaju da je to tvornička graška koja uzrokuje generalnu havariju na motoru. I imjesto da ljudima zamjene motor za onaj koji pogoni lanac oni ostave taj lanac, a to voziš auto kao da imaš bombu pod poklopcem motora koja svaki čas može eksplodirati. Pa ga prodaš prvom prilikom i nekog drugog usrećiš koji nema pojma što je VW kvaliteta.
Zato ne širi lažne informacije bazirane na tvojoj frustraciji besprijekornom kvalietetom Hyundai automobila. Ne postoji pucanje lanca kod Hyundai automobila. I da Hyudai lanci prolaze i više od 250.000 km. To što bi ti htio voziti 1.000.000 km bez održavanja auta - ne ide. Pa čak i Hyundaija.

Ivan

pre 7 godina

Zaboravio sam jedno objašnjenje u vezi opreme automobila.

Svaki zastupnik naručuje automobile godinu dana unaprijed sa opremom za koju misli da će najbolje proći kod prosječnog kupca. Vi naravno možete inzistirati na određenoj opremi ili boji, ali onda morate biti spremni na čekanje od cca.3 mjeseca do isporuke.
Naravno da razina opreme igra bitnu ulogu u cijeni auta. Zato nivo opreme zastupnik prilagođava tržištu.

Boolean

pre 7 godina

Mene podseca malo na neke Infiniti modele (napred), ali ne vidim nista lose u tome. Nisam neki fan Hyundai-ja, ali posteno govoreci, dopada mi se i mislim da je Hyundai odradio solidan posao sa ovim karavanom.

ludi milojko

pre 7 godina

Svi proizvođači su napredovali u pogledu dizajna. Kvalitet je više manje sličan. Kupci biraju više po sopstvenom ukusu, izgledu automobila..a mi iz ovog dela evrope i prema troškovima održavanja i mogućnostima post prodaje.. Na žalost ja ću morati da čekam bar 5 godina da kupim ovo kao polovno. Izgleda baš atraktivno i ozbiljno.

Bojan

pre 7 godina

Po meni napred lici na kia ceed. Ajde mozda je to i logicno. Mada mi se vise dopadao hundai izgled poslednjih nekoliko godina. A zadnji deo me jako podseca na audi a6.

moron

pre 7 godina

( Bane, 23. februar 2017 08:28 )

Pomešao si:) Nisam ja „ono“ napisao na šta „repliciraš“, već „Lars, 22. februar 2017 16:45“. Al, nema ljutnje.
Pozdrav

(Hehe, 22. februar 2017 17:27)

Da ti bude „lakše“, reći ću ti jednu stvar- U aktulenom i30 ili ceedSW ima više mesta za glave putnika drugog reda nego li u megane IV SW ili 308 SW km2. To je istina. Nekom će samo to biti bitno.
Kao što je istina da je aktuelni i30 SW imao serijski rezervni („ćopavi“ ) točak u vreme kada ga Kia čak ni opciono nije nudila uz ceed. Taj detalj veoma poštujem.
Ali, istovremeno je istina i sve ostalo što sam ranije napisao. Cena aktuelnog i30SW u Srbiji je postignuta „struganjem“ - opreme i motorizacije. Motorizuj ga i opremi kao bilo kog konkurenta, cena će biti bitno drugačija ( pokazao sam na primeru ceed SW Lx Champion+ 1.0 turbo, koji je sa 19.300 skuplji od pandan motorizovanog i opremljenog focusa, astre, megana, 308 ...

Što ne znači da i30 SW onako „ostrugan“ nije mnogima „dobar“. Verovatno čak i meni. Ali, svako ima pravo da smatra da postoji i „bolje“ i „realno jeftinije“. Pa i ja.

Ja se radujem novom i30SW. I jedva čekam da ga vidim (sa opremom i cenom za Srbiju).

Pozdrav

p.s. ne brini za moj "nick". Sa razlogom sam ga izabrao. Da ljudi lakše "podnesu" gluposti koje pišem ...

Eldorado

pre 7 godina

Hyu je dobio "nemački dizajn". Malo hladniji i "povučeniji" ali zato prolazi kod većine.
Meni je se doduše dopadao njihov fluidni dizajn, bili su mi lepi sada. Ovako deluju ozbiljnije ali i dosadnije.
Pozdrav

Ivan

pre 7 godina

Ako je auto prešao samo 86.000 km onda je pod garancijom. Trebao bi biti u ovlaštenom servisu, a ne u garaži. Zato mi tu nešto ne štima.

Možda je čovjek imao problema sa zatezačem lanca, ali i ako je to nije uzrokovalo generalnu havariju kao kod VW kod kojega su pucali lanci. Kvar nekog dijela se može uvijek dogoditi, ali kod VW je riječ o konstrukcijskoj grešci.

Ne brini Hyundai/KIA motori nemaju problema sa lancem jer bi to do sada sigurno čuo. Naime SVI motori Hyundai/KIA imaju lanac tako da bi to bila masovna pojava.

Politika zastupnika pojedine marke odrauje koju opremu će imati auti koje uvozi. Na kupcima je da pažljivo promisle tko im daje najviše i najbolje aute za njihov novac.

Gastos

pre 7 godina

Za evropsko tržište Hyundai se montira u Češkoj a Kia u Slovačkoj. Niko više ne prebacuje tone gvožđa preko pola zemljine kugle.