Ponedeljak, 13.02.2017.

13:31

Kako izgleda put FIAT-a 500L od fabrike do kupca/ VIDEO

Izvor: B92

Kako izgleda put FIAT-a 500L od fabrike do kupca/ VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Seljak iz Vuckovice

pre 7 godina

Za sve kritizere:
500L se proizvodi u Kragujevcu... Dodjite da posetite kompletan preseraj, karoseriju, lakirnicu i naravno montazu.... Motori i menjaci se kupuju kao gotov proizvod od Fiatovih fabrika motora...
Ne vidim tu nista cudno, mozda i Vi ponosno vozite Opel Corsu ili Merivu sa Fiatovim dizel motorom 1.3 Multijet, najboljim i najprodavanijim u svojoj klasi... Da ne pominjem ostale fabrike koje kupuju Fiatove motore, cak i japanski proizvodjaci...(vidi projekat novog Fiata 124 Spider).
Takodje za kraj jos jedan izazov: snimite vi neki prilog o nekoj boljoj fabrici bilo cega u Srbiji, a mi cemo da prokomentarisemo i fabriku i proizvod koji iz nje izlazi!

markoni

pre 7 godina

FIAT nije nas nego Talijanski proizvod koji se SKLAPA u Srbiji ! Po nekim ljudima ovde bi Pezo,Audi,Kia,Hjundai,Samsung,LG i mnogi drugi recimo bili Slovacki,jel boze moj tamo se proizvode !

Marko, Beograd

pre 7 godina

Čekajte bre ljudi, o čemu govorite. Valjda je prodaja ključni pokazatelj. A u toj klasi (mini ili small MPV) 500L je najprodavaniji u Evropi, i to duplo "šije" svaku konkurenciju: http://carsalesbase.com/european-sales-2016-first-half-small-mpv-segment/ Vidim gore porede CMAX sa ovim automobilom - opet, pogledajte šta spada u mini MPV kategoriju, to je Meriva, BMAX, itd.

Blackman

pre 7 godina

@Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto
Ko kaze da Jugo nije valjao? Kada se pojavio kao serijski model, pa do raspada SFRJ bio je OK auto. Imao je i tada mane, ali je za to vreme bio pristojan i jeftin autic kakav je, recimo, Sandero. Problem lezi u tome sto je pravljen 30 godina (!), u istom obliku. Zato je, ni kriv - ni duzan, postao predmet podsmeha. Da se Florida pojavila 1985. i da je imala ulogu Jugo mark II, danas bi imali sedmu ili osmu generaciju "jugica", a one prve bi se secali kao sto se danas prisecaju vlasnici prvih Fijesti ili Poloa.

igor

pre 7 godina

Sta ovde covek nece da procita sve vrhunski poznavaoci automobila koji voze polovnjake od dvadeset godina.Prvo 500l je prosecan auto sto bi rekli za siroke narodne mase porodican otud i kvalitet tog auta je prosecan nije znaci ferari.Drugo auto je u rangu sa ostalim u toj klasi pa se nema potrebe traziti nesto vise od toga.Sve u svemu jedan lep i pristojan auto .

Cakic 012

pre 7 godina

ja ne verujem sta čitam ovde...jao video fićka preko i sav ponosan što je "NAŠ" pa te jos neki ...nema veze ako je loš važno da je to "nas" auto ... alooo bre koji nas srpski auto...mi smo naš auto pokopali bez malo stida i srama ...a rumuni nam se smeju i napreduju... čuj naš auto...kao što je mali pežo Slovački

mrk

pre 7 godina

(Sumadija, 13. februar 2017 23:17)

ne lupaj gluposti, radio sam u zrenjaninu u fabrici mecaplast koja vam dostavlja plastiku za ovaj model, zalosno je sta smo sve slali za kg. od iskrivljenih i izvitoperenih plastika za B stub, plastike sa flekama za A stub a o spoljnim plastikama da ne govorim, tu je islo sve i svasta. pogotovo ona plastika sa prohromom sto ide na vrata od prtljaznika. pa to je uzas zivi sta se slalo. a vracali ste samo delove kojima je BAS falilo nesto, tako da ne pricaj price. sigurno je sve unutra lose kao i ta plastika

Z

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki, 13. februar 2017 16:36)
C max si mogao samo polovan da uzmes za istu cifru.Ekvivalentan C-max je skuplji bar jedno 4 hiljade

Vlada

pre 7 godina

Vlasnik sam ovog modela vec 2 godine. Auto je solidan,ima nekih sitnica koje znaju da nerviraju ali nije los. Ovo mi je drugi novi Fiat. Da se ne lazemo za te pare nema sanse da kupite bilo sta slicno. Ja sam ga uzeo na akciji i u opremi Lounge (koja je najvisi nivo ) me je izasao 12 100eur. Hteo sam da uzmem c max,ali bi on bio bar 8000 eur skuplji. Inace model koji ja imam je druga serija pa su ispravljene neke sitnice kao stu su sedista sad je duzi sedalni deo,udobnija su i jos neke sitnice. Inace moja preporuka svakom ko zeli da kupi ovaj auto . Za porodicu je idealan,povoljan,dovoljno velik,a ni ne trosi mnogo. Jedina veca zamerka je motor,koji je slab,ali ako niste navikli da jurcate nego normalno i smireno da vozite moze da prodje :) Nadam se da ce poceti jos neki model da sklapaju kod nas.

Zvezdan

pre 7 godina

E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja

Građani Srbija plaćaju radnike FIAT-a

pre 7 godina

@E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja
(Zvezdan, 14. februar 2017 10:07)
Ta deca jedu zahvaljujući vladi koja je otela nekoj drugoj deci iz ostatka Srbije, putem smanjenja plata, penzija, dečijih dodataka, ukidanja povraćaja pdv na dečiju opremu i slično.Od tog novca isplaćuje subvencije FIATu od kojih Kragujevačka deca jedu.

moron

pre 7 godina

Dao sam 15.000 za panoramski 500L sa 1,6 dizelom.
Da li sam se zajebao, to će vreme pokazati.
Najveći do sada uočeni nedostatak se svodi na dodatni plastični krovni spojiler na vratima gepeka, zbog čega tu ne može da se montira nosač za bicikle Thule 9103.
Takodje, zbog visine vozila (165 cm), meni, visokom 192 cm, nije baš potpuno lako "sa zemlje" na krovne nosače staviti četiri bicikla, dva "krajnja" je lako (na kolima visine 150 bez problema na sredinu krova postavim dva "srednja" bajsa).
Verujem da bi to (visina kola) bilo problem i za utovar/istovar krovne Thule kutije.
Eto, to sam za ovih skoro dve godine uočio kao najveće nedostake na 500L.
Za razliku od Fiata, škoda je kod oktavije (samo kod karavana) više vodila računa o "nama biciklistima", pa na petim vratima nema plastičnih dodataka, zbog čega na ta vrata može da se stavi nosač za bicikle.
Tako da je po tom pitanju škoda oktavija svakako bolje vozilo za bicikliste.

Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto

pre 7 godina

U ovom Fiatu je samo vazduh u gumamama Srpski, za razliku od onog juga koji nikom nije valjao, a bio je 100% doamći proizvod.I da, pravio se u 200.000 komada godišnje.

Neko ko se razume

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1230206#k22750779

Da, kada se poredi sa onim sporetima sto ste nam pre prodavali putem protekcije od strane drzave.

Kada se poredi sa konkurencijom sve je isto ako ne i losije, odlicno nije! Zasto nije odlicno? Uporedi materijale koji se koriste za skoljku, vecina vec koristi celik koji je generaciju ispred tog na 500l, a premium segment je vec otisao dalje za 1,5-2 generacije u tehnologiji materijala za skoljku. Dalje, preciznost izrade je na samom zacelju u nivou, kako proveriti? Svaki vlasnik moze proveriti zazore izmedju recimo haube i krila itd i uporediti sa konstrukcijom. Pa onda mateirjali za zvucnu izolaciju, njihova kolicina, tip i pozicioniranje, nije u rangu konkurencije! Sistem oslanjanja? Od kojih je materijala? Kocnice? Nije nista odlicno i vrhunksi vec je prosek koji je povoljan u Srbiji a preko nije konkurentan ako cemo iskreno, fiat odnosno italijani idu na izgled.
Da me ne shvatis pogresno to nema veze sa nama vec sa politikom Fiat-a koja je prisutna i kod njegovih ostalih marki...

Orginalno

pre 7 godina

Ima neka taxi firma uzela se nove te fiate 500l.Vozio sam se u jednom 170000 je imao predjenih,bas sam pogledao jer me zanimalo.Auto je spolja odlicno izgledao a i unutra je bio ok u smislu da plastike se nisu izlizale,tapaciri sedista isto super,s obzirom da ko zna koliko ljudi dnevno sedne u njega.Ali u toku voznje svaka plastka je skipala,puckala,krckala u njemu.Trapovi lupali ko u juga,puca nesto kad skrece ma propast.I sad ja mislim se kod taxista vidi kakav je auto jer ga oni ne gase i bas ga eksploatisu.Ovakav auto definitivno nije za ozbiljnije cimanje.

Pedja

pre 7 godina

Pa sta ako ide preko okeana i ima prekrivac ? Ovi sto idu iz luke Bar do Italije su u zatvorenom prostoru... ne verujem da preko okeana putuju na palubi tako sto se suncaju i kisnu... p.s. sta rade sa ovim pokislim modelima kojih je bilo u izobilju kako na vagonu a tako i na kamionu ?

vlajko

pre 7 godina

Pricali su mi drugari iz Bara koji rade izvozno carinjenje i utovar na Grmaldijeve brodove da je stiglo oko 4000 komada bez benzina, valjda zaboravili da sipaju u fabrici, sta ces kupili su cisternu sa 20.000L, doterali u luku i ajd u sipaj u svakog po 5L, otpali su od posla

Salee

pre 7 godina

Svaka cast za video. Koliko operacija treba da bi neko u Evropi dobio kljuc u ruke. Inace 500 L Trekking je sjajan poodican lifestajl auto. sve pohvale za FCA

mrk

pre 7 godina

menadzerka ne mestu gde treba da bude saobracajni inzenjer. i posle se pitate zasto bezimo. e pa zato sto priuceni megadens menageri zauzimaju ono sto mi treba da radimo

dejan za.

pre 7 godina

posle 4 godine voznje fiata 500L, moglo je to i malo bolje...sitne "decije bolesti" nasi prepotentni serviseri, ne znam da li bi sa ovom pamecu kupio opet!!!

rejder nacija

pre 7 godina

Stručnjaci...vozim ga već 3 god. Postoji velika razlika u odnosu na to koji je motor u pitanju. Twinair 1.2 je lenj ali stedljiv, idealan za taxi...ja imam dizel 1.6 odličan auto, porodičan, snažan, troši ali i dalje za svaku preporuku.

Dr Ce

pre 7 godina

Pre dve godine sam kupio nov Fiat 500L i do sada već prešao s njim 65 hiljada km, bez ijednog kvara i problema! Osećaj kada se preuzme nov auto, sa 2 km na satu, je nezamenjiv! Vi ste prvi za tim volanom i sve radi i nema trčanje kod majstor Miće da se radi veliki, mali servis, da se menja pola trapa itd. Dosada sam imao preko 20 raznoraznih automobila, koji su "malo" prešli i koji su imali "prave" kilometraže i sve je to lepo, ali za mene je dobar auto onaj koji mi ne troši pare i koji služi meni, a ne ja njemu! Jako je lep osećaj kada krenete na odmor i samo okrenete ključ i odete, a ne prvo kod majstora na "pripremu" za put, gde sam uvek ostavljao pola letovanja, da bi bio koliko toliko ispravan pred put! Vredi svaku paru, a ko voli oldajmere, nek uživa u njima, meni je bilo dosta!

Dragan

pre 7 godina

Da znaju kupci novih automobila sta rade sa njima vozaci za prevoz ,posebno nasi,ne bi ih kupovali nikada.Daju gas do daske,jure kao ludi,licno gledao.

Michael Clayton

pre 7 godina

Skoro kad sam ga video u Monaku na ulici,a meni srce puno. A vi sto idete od Palanke do Pazara,drzite se i dalje passata sa milion predjenjenih kilometara,bolje i za vas i za nas.

mihajlo ZR

pre 7 godina

Dobar, bezbedan i prostran auto sa par odličnih motora (veoma dinamični turbo benzinac 1.4 od 160 KS i štedljivi dizel 1.6 od 120 KS). Lepo se vozi i udoban je. U mini-MPV klasi nema bolje kupovine. Dizajn je stvar ukusa, meni licno je ok mada je 500X ipak vizuelno dosta efektniji.

ha ha ha

pre 7 godina

@blinkikoala

Ne brini, nece ti niko to ni ponuditi, za tvoj pasat 2003. godiste moze eventualno neko da ti ponudi dva stojadina istog godista.

Miki

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.

Milutin

pre 7 godina

Zašto je jedan prekriven skroz folijom? (MikaRC, 13. februar 2017 13:59)

Taj ide preko okeana, receno u prilogu da oni imaju specijalne pokrivke od grada.

cкочимиш

pre 7 godina

Nakači utisak ova manekenka što ga je šatro kupila,kako samo flertuje sa kamerom:-) A 500l bio bi super da je ulozeno još malo truda u dizajn,lepsi mi je onaj 500x.

Z

pre 7 godina

Jedva čekam da ovaj predimenzionisani Mini Moris ode u istoriju kao horor automobilskog dizajna.
(Pera, 13. februar 2017 14:08)
Ajde idi siri mrznju negde drugde.

blinkikoala

pre 7 godina

E vozio sam ga sad skoro od Smederevske Palanke do Novog Pazara. 0 od automobila a skup je vatra, ne bih menjao moj pasat 2003 godiste za dva ovakva nova

Zvezdan

pre 7 godina

Neverovatno lep auto. Kvalitet izrade deluje zaista izvanredno. Ponuda prostora takođe. Može da odigra ulogu za porodicu u rasponu od B pa sve do D segmenta. Unutrašnjost deluje kao da košta 23 hiljade Eur a ne 15-17 h (u odličnoj opremi i motorizaciji). Ubedljivo najbolja kupovina i u ekonomskom i u patriotskom smislu. Pozz

Z

pre 7 godina

Jedva čekam da ovaj predimenzionisani Mini Moris ode u istoriju kao horor automobilskog dizajna.
(Pera, 13. februar 2017 14:08)
Ajde idi siri mrznju negde drugde.

Milutin

pre 7 godina

Zašto je jedan prekriven skroz folijom? (MikaRC, 13. februar 2017 13:59)

Taj ide preko okeana, receno u prilogu da oni imaju specijalne pokrivke od grada.

Zvezdan

pre 7 godina

Neverovatno lep auto. Kvalitet izrade deluje zaista izvanredno. Ponuda prostora takođe. Može da odigra ulogu za porodicu u rasponu od B pa sve do D segmenta. Unutrašnjost deluje kao da košta 23 hiljade Eur a ne 15-17 h (u odličnoj opremi i motorizaciji). Ubedljivo najbolja kupovina i u ekonomskom i u patriotskom smislu. Pozz

Dr Ce

pre 7 godina

Pre dve godine sam kupio nov Fiat 500L i do sada već prešao s njim 65 hiljada km, bez ijednog kvara i problema! Osećaj kada se preuzme nov auto, sa 2 km na satu, je nezamenjiv! Vi ste prvi za tim volanom i sve radi i nema trčanje kod majstor Miće da se radi veliki, mali servis, da se menja pola trapa itd. Dosada sam imao preko 20 raznoraznih automobila, koji su "malo" prešli i koji su imali "prave" kilometraže i sve je to lepo, ali za mene je dobar auto onaj koji mi ne troši pare i koji služi meni, a ne ja njemu! Jako je lep osećaj kada krenete na odmor i samo okrenete ključ i odete, a ne prvo kod majstora na "pripremu" za put, gde sam uvek ostavljao pola letovanja, da bi bio koliko toliko ispravan pred put! Vredi svaku paru, a ko voli oldajmere, nek uživa u njima, meni je bilo dosta!

Michael Clayton

pre 7 godina

Skoro kad sam ga video u Monaku na ulici,a meni srce puno. A vi sto idete od Palanke do Pazara,drzite se i dalje passata sa milion predjenjenih kilometara,bolje i za vas i za nas.

blinkikoala

pre 7 godina

E vozio sam ga sad skoro od Smederevske Palanke do Novog Pazara. 0 od automobila a skup je vatra, ne bih menjao moj pasat 2003 godiste za dva ovakva nova

igor

pre 7 godina

Sta ovde covek nece da procita sve vrhunski poznavaoci automobila koji voze polovnjake od dvadeset godina.Prvo 500l je prosecan auto sto bi rekli za siroke narodne mase porodican otud i kvalitet tog auta je prosecan nije znaci ferari.Drugo auto je u rangu sa ostalim u toj klasi pa se nema potrebe traziti nesto vise od toga.Sve u svemu jedan lep i pristojan auto .

ha ha ha

pre 7 godina

@blinkikoala

Ne brini, nece ti niko to ni ponuditi, za tvoj pasat 2003. godiste moze eventualno neko da ti ponudi dva stojadina istog godista.

Vlada

pre 7 godina

Vlasnik sam ovog modela vec 2 godine. Auto je solidan,ima nekih sitnica koje znaju da nerviraju ali nije los. Ovo mi je drugi novi Fiat. Da se ne lazemo za te pare nema sanse da kupite bilo sta slicno. Ja sam ga uzeo na akciji i u opremi Lounge (koja je najvisi nivo ) me je izasao 12 100eur. Hteo sam da uzmem c max,ali bi on bio bar 8000 eur skuplji. Inace model koji ja imam je druga serija pa su ispravljene neke sitnice kao stu su sedista sad je duzi sedalni deo,udobnija su i jos neke sitnice. Inace moja preporuka svakom ko zeli da kupi ovaj auto . Za porodicu je idealan,povoljan,dovoljno velik,a ni ne trosi mnogo. Jedina veca zamerka je motor,koji je slab,ali ako niste navikli da jurcate nego normalno i smireno da vozite moze da prodje :) Nadam se da ce poceti jos neki model da sklapaju kod nas.

Z

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki, 13. februar 2017 16:36)
C max si mogao samo polovan da uzmes za istu cifru.Ekvivalentan C-max je skuplji bar jedno 4 hiljade

mrk

pre 7 godina

menadzerka ne mestu gde treba da bude saobracajni inzenjer. i posle se pitate zasto bezimo. e pa zato sto priuceni megadens menageri zauzimaju ono sto mi treba da radimo

Salee

pre 7 godina

Svaka cast za video. Koliko operacija treba da bi neko u Evropi dobio kljuc u ruke. Inace 500 L Trekking je sjajan poodican lifestajl auto. sve pohvale za FCA

Građani Srbija plaćaju radnike FIAT-a

pre 7 godina

@E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja
(Zvezdan, 14. februar 2017 10:07)
Ta deca jedu zahvaljujući vladi koja je otela nekoj drugoj deci iz ostatka Srbije, putem smanjenja plata, penzija, dečijih dodataka, ukidanja povraćaja pdv na dečiju opremu i slično.Od tog novca isplaćuje subvencije FIATu od kojih Kragujevačka deca jedu.

vlajko

pre 7 godina

Pricali su mi drugari iz Bara koji rade izvozno carinjenje i utovar na Grmaldijeve brodove da je stiglo oko 4000 komada bez benzina, valjda zaboravili da sipaju u fabrici, sta ces kupili su cisternu sa 20.000L, doterali u luku i ajd u sipaj u svakog po 5L, otpali su od posla

mihajlo ZR

pre 7 godina

Dobar, bezbedan i prostran auto sa par odličnih motora (veoma dinamični turbo benzinac 1.4 od 160 KS i štedljivi dizel 1.6 od 120 KS). Lepo se vozi i udoban je. U mini-MPV klasi nema bolje kupovine. Dizajn je stvar ukusa, meni licno je ok mada je 500X ipak vizuelno dosta efektniji.

rejder nacija

pre 7 godina

Stručnjaci...vozim ga već 3 god. Postoji velika razlika u odnosu na to koji je motor u pitanju. Twinair 1.2 je lenj ali stedljiv, idealan za taxi...ja imam dizel 1.6 odličan auto, porodičan, snažan, troši ali i dalje za svaku preporuku.

dejan za.

pre 7 godina

posle 4 godine voznje fiata 500L, moglo je to i malo bolje...sitne "decije bolesti" nasi prepotentni serviseri, ne znam da li bi sa ovom pamecu kupio opet!!!

Cakic 012

pre 7 godina

ja ne verujem sta čitam ovde...jao video fićka preko i sav ponosan što je "NAŠ" pa te jos neki ...nema veze ako je loš važno da je to "nas" auto ... alooo bre koji nas srpski auto...mi smo naš auto pokopali bez malo stida i srama ...a rumuni nam se smeju i napreduju... čuj naš auto...kao što je mali pežo Slovački

Zvezdan

pre 7 godina

E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja

moron

pre 7 godina

Dao sam 15.000 za panoramski 500L sa 1,6 dizelom.
Da li sam se zajebao, to će vreme pokazati.
Najveći do sada uočeni nedostatak se svodi na dodatni plastični krovni spojiler na vratima gepeka, zbog čega tu ne može da se montira nosač za bicikle Thule 9103.
Takodje, zbog visine vozila (165 cm), meni, visokom 192 cm, nije baš potpuno lako "sa zemlje" na krovne nosače staviti četiri bicikla, dva "krajnja" je lako (na kolima visine 150 bez problema na sredinu krova postavim dva "srednja" bajsa).
Verujem da bi to (visina kola) bilo problem i za utovar/istovar krovne Thule kutije.
Eto, to sam za ovih skoro dve godine uočio kao najveće nedostake na 500L.
Za razliku od Fiata, škoda je kod oktavije (samo kod karavana) više vodila računa o "nama biciklistima", pa na petim vratima nema plastičnih dodataka, zbog čega na ta vrata može da se stavi nosač za bicikle.
Tako da je po tom pitanju škoda oktavija svakako bolje vozilo za bicikliste.

Blackman

pre 7 godina

@Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto
Ko kaze da Jugo nije valjao? Kada se pojavio kao serijski model, pa do raspada SFRJ bio je OK auto. Imao je i tada mane, ali je za to vreme bio pristojan i jeftin autic kakav je, recimo, Sandero. Problem lezi u tome sto je pravljen 30 godina (!), u istom obliku. Zato je, ni kriv - ni duzan, postao predmet podsmeha. Da se Florida pojavila 1985. i da je imala ulogu Jugo mark II, danas bi imali sedmu ili osmu generaciju "jugica", a one prve bi se secali kao sto se danas prisecaju vlasnici prvih Fijesti ili Poloa.

Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto

pre 7 godina

U ovom Fiatu je samo vazduh u gumamama Srpski, za razliku od onog juga koji nikom nije valjao, a bio je 100% doamći proizvod.I da, pravio se u 200.000 komada godišnje.

Orginalno

pre 7 godina

Ima neka taxi firma uzela se nove te fiate 500l.Vozio sam se u jednom 170000 je imao predjenih,bas sam pogledao jer me zanimalo.Auto je spolja odlicno izgledao a i unutra je bio ok u smislu da plastike se nisu izlizale,tapaciri sedista isto super,s obzirom da ko zna koliko ljudi dnevno sedne u njega.Ali u toku voznje svaka plastka je skipala,puckala,krckala u njemu.Trapovi lupali ko u juga,puca nesto kad skrece ma propast.I sad ja mislim se kod taxista vidi kakav je auto jer ga oni ne gase i bas ga eksploatisu.Ovakav auto definitivno nije za ozbiljnije cimanje.

Pedja

pre 7 godina

Pa sta ako ide preko okeana i ima prekrivac ? Ovi sto idu iz luke Bar do Italije su u zatvorenom prostoru... ne verujem da preko okeana putuju na palubi tako sto se suncaju i kisnu... p.s. sta rade sa ovim pokislim modelima kojih je bilo u izobilju kako na vagonu a tako i na kamionu ?

mrk

pre 7 godina

(Sumadija, 13. februar 2017 23:17)

ne lupaj gluposti, radio sam u zrenjaninu u fabrici mecaplast koja vam dostavlja plastiku za ovaj model, zalosno je sta smo sve slali za kg. od iskrivljenih i izvitoperenih plastika za B stub, plastike sa flekama za A stub a o spoljnim plastikama da ne govorim, tu je islo sve i svasta. pogotovo ona plastika sa prohromom sto ide na vrata od prtljaznika. pa to je uzas zivi sta se slalo. a vracali ste samo delove kojima je BAS falilo nesto, tako da ne pricaj price. sigurno je sve unutra lose kao i ta plastika

Seljak iz Vuckovice

pre 7 godina

Za sve kritizere:
500L se proizvodi u Kragujevcu... Dodjite da posetite kompletan preseraj, karoseriju, lakirnicu i naravno montazu.... Motori i menjaci se kupuju kao gotov proizvod od Fiatovih fabrika motora...
Ne vidim tu nista cudno, mozda i Vi ponosno vozite Opel Corsu ili Merivu sa Fiatovim dizel motorom 1.3 Multijet, najboljim i najprodavanijim u svojoj klasi... Da ne pominjem ostale fabrike koje kupuju Fiatove motore, cak i japanski proizvodjaci...(vidi projekat novog Fiata 124 Spider).
Takodje za kraj jos jedan izazov: snimite vi neki prilog o nekoj boljoj fabrici bilo cega u Srbiji, a mi cemo da prokomentarisemo i fabriku i proizvod koji iz nje izlazi!

Neko ko se razume

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1230206#k22750779

Da, kada se poredi sa onim sporetima sto ste nam pre prodavali putem protekcije od strane drzave.

Kada se poredi sa konkurencijom sve je isto ako ne i losije, odlicno nije! Zasto nije odlicno? Uporedi materijale koji se koriste za skoljku, vecina vec koristi celik koji je generaciju ispred tog na 500l, a premium segment je vec otisao dalje za 1,5-2 generacije u tehnologiji materijala za skoljku. Dalje, preciznost izrade je na samom zacelju u nivou, kako proveriti? Svaki vlasnik moze proveriti zazore izmedju recimo haube i krila itd i uporediti sa konstrukcijom. Pa onda mateirjali za zvucnu izolaciju, njihova kolicina, tip i pozicioniranje, nije u rangu konkurencije! Sistem oslanjanja? Od kojih je materijala? Kocnice? Nije nista odlicno i vrhunksi vec je prosek koji je povoljan u Srbiji a preko nije konkurentan ako cemo iskreno, fiat odnosno italijani idu na izgled.
Da me ne shvatis pogresno to nema veze sa nama vec sa politikom Fiat-a koja je prisutna i kod njegovih ostalih marki...

Miki

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.

Marko, Beograd

pre 7 godina

Čekajte bre ljudi, o čemu govorite. Valjda je prodaja ključni pokazatelj. A u toj klasi (mini ili small MPV) 500L je najprodavaniji u Evropi, i to duplo "šije" svaku konkurenciju: http://carsalesbase.com/european-sales-2016-first-half-small-mpv-segment/ Vidim gore porede CMAX sa ovim automobilom - opet, pogledajte šta spada u mini MPV kategoriju, to je Meriva, BMAX, itd.

Dragan

pre 7 godina

Da znaju kupci novih automobila sta rade sa njima vozaci za prevoz ,posebno nasi,ne bi ih kupovali nikada.Daju gas do daske,jure kao ludi,licno gledao.

cкочимиш

pre 7 godina

Nakači utisak ova manekenka što ga je šatro kupila,kako samo flertuje sa kamerom:-) A 500l bio bi super da je ulozeno još malo truda u dizajn,lepsi mi je onaj 500x.

markoni

pre 7 godina

FIAT nije nas nego Talijanski proizvod koji se SKLAPA u Srbiji ! Po nekim ljudima ovde bi Pezo,Audi,Kia,Hjundai,Samsung,LG i mnogi drugi recimo bili Slovacki,jel boze moj tamo se proizvode !

blinkikoala

pre 7 godina

E vozio sam ga sad skoro od Smederevske Palanke do Novog Pazara. 0 od automobila a skup je vatra, ne bih menjao moj pasat 2003 godiste za dva ovakva nova

Zvezdan

pre 7 godina

Neverovatno lep auto. Kvalitet izrade deluje zaista izvanredno. Ponuda prostora takođe. Može da odigra ulogu za porodicu u rasponu od B pa sve do D segmenta. Unutrašnjost deluje kao da košta 23 hiljade Eur a ne 15-17 h (u odličnoj opremi i motorizaciji). Ubedljivo najbolja kupovina i u ekonomskom i u patriotskom smislu. Pozz

Z

pre 7 godina

Jedva čekam da ovaj predimenzionisani Mini Moris ode u istoriju kao horor automobilskog dizajna.
(Pera, 13. februar 2017 14:08)
Ajde idi siri mrznju negde drugde.

Miki

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.

mrk

pre 7 godina

(Sumadija, 13. februar 2017 23:17)

ne lupaj gluposti, radio sam u zrenjaninu u fabrici mecaplast koja vam dostavlja plastiku za ovaj model, zalosno je sta smo sve slali za kg. od iskrivljenih i izvitoperenih plastika za B stub, plastike sa flekama za A stub a o spoljnim plastikama da ne govorim, tu je islo sve i svasta. pogotovo ona plastika sa prohromom sto ide na vrata od prtljaznika. pa to je uzas zivi sta se slalo. a vracali ste samo delove kojima je BAS falilo nesto, tako da ne pricaj price. sigurno je sve unutra lose kao i ta plastika

Neko ko se razume

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1230206#k22750779

Da, kada se poredi sa onim sporetima sto ste nam pre prodavali putem protekcije od strane drzave.

Kada se poredi sa konkurencijom sve je isto ako ne i losije, odlicno nije! Zasto nije odlicno? Uporedi materijale koji se koriste za skoljku, vecina vec koristi celik koji je generaciju ispred tog na 500l, a premium segment je vec otisao dalje za 1,5-2 generacije u tehnologiji materijala za skoljku. Dalje, preciznost izrade je na samom zacelju u nivou, kako proveriti? Svaki vlasnik moze proveriti zazore izmedju recimo haube i krila itd i uporediti sa konstrukcijom. Pa onda mateirjali za zvucnu izolaciju, njihova kolicina, tip i pozicioniranje, nije u rangu konkurencije! Sistem oslanjanja? Od kojih je materijala? Kocnice? Nije nista odlicno i vrhunksi vec je prosek koji je povoljan u Srbiji a preko nije konkurentan ako cemo iskreno, fiat odnosno italijani idu na izgled.
Da me ne shvatis pogresno to nema veze sa nama vec sa politikom Fiat-a koja je prisutna i kod njegovih ostalih marki...

Građani Srbija plaćaju radnike FIAT-a

pre 7 godina

@E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja
(Zvezdan, 14. februar 2017 10:07)
Ta deca jedu zahvaljujući vladi koja je otela nekoj drugoj deci iz ostatka Srbije, putem smanjenja plata, penzija, dečijih dodataka, ukidanja povraćaja pdv na dečiju opremu i slično.Od tog novca isplaćuje subvencije FIATu od kojih Kragujevačka deca jedu.

Orginalno

pre 7 godina

Ima neka taxi firma uzela se nove te fiate 500l.Vozio sam se u jednom 170000 je imao predjenih,bas sam pogledao jer me zanimalo.Auto je spolja odlicno izgledao a i unutra je bio ok u smislu da plastike se nisu izlizale,tapaciri sedista isto super,s obzirom da ko zna koliko ljudi dnevno sedne u njega.Ali u toku voznje svaka plastka je skipala,puckala,krckala u njemu.Trapovi lupali ko u juga,puca nesto kad skrece ma propast.I sad ja mislim se kod taxista vidi kakav je auto jer ga oni ne gase i bas ga eksploatisu.Ovakav auto definitivno nije za ozbiljnije cimanje.

Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto

pre 7 godina

U ovom Fiatu je samo vazduh u gumamama Srpski, za razliku od onog juga koji nikom nije valjao, a bio je 100% doamći proizvod.I da, pravio se u 200.000 komada godišnje.

Dragan

pre 7 godina

Da znaju kupci novih automobila sta rade sa njima vozaci za prevoz ,posebno nasi,ne bi ih kupovali nikada.Daju gas do daske,jure kao ludi,licno gledao.

Cakic 012

pre 7 godina

ja ne verujem sta čitam ovde...jao video fićka preko i sav ponosan što je "NAŠ" pa te jos neki ...nema veze ako je loš važno da je to "nas" auto ... alooo bre koji nas srpski auto...mi smo naš auto pokopali bez malo stida i srama ...a rumuni nam se smeju i napreduju... čuj naš auto...kao što je mali pežo Slovački

moron

pre 7 godina

Dao sam 15.000 za panoramski 500L sa 1,6 dizelom.
Da li sam se zajebao, to će vreme pokazati.
Najveći do sada uočeni nedostatak se svodi na dodatni plastični krovni spojiler na vratima gepeka, zbog čega tu ne može da se montira nosač za bicikle Thule 9103.
Takodje, zbog visine vozila (165 cm), meni, visokom 192 cm, nije baš potpuno lako "sa zemlje" na krovne nosače staviti četiri bicikla, dva "krajnja" je lako (na kolima visine 150 bez problema na sredinu krova postavim dva "srednja" bajsa).
Verujem da bi to (visina kola) bilo problem i za utovar/istovar krovne Thule kutije.
Eto, to sam za ovih skoro dve godine uočio kao najveće nedostake na 500L.
Za razliku od Fiata, škoda je kod oktavije (samo kod karavana) više vodila računa o "nama biciklistima", pa na petim vratima nema plastičnih dodataka, zbog čega na ta vrata može da se stavi nosač za bicikle.
Tako da je po tom pitanju škoda oktavija svakako bolje vozilo za bicikliste.

Zvezdan

pre 7 godina

E moj Miki Srbine... Sve mane stoje, ali je 500L zaista best buy. I puno naše dece ima šta da jede baš zato što je naš tj proizvodi se u Kg. Žalimo se kako nas tretiraju strani investitori a to je samo refleksija našeg samopoštovanja

Michael Clayton

pre 7 godina

Skoro kad sam ga video u Monaku na ulici,a meni srce puno. A vi sto idete od Palanke do Pazara,drzite se i dalje passata sa milion predjenjenih kilometara,bolje i za vas i za nas.

Z

pre 7 godina

Zvezdan@ Ma sta kazes, moze da zameni Mazdu 6, Passat, Insigniu....ali si se natreskao sa ovim komentarom. Vozio sam ga, sedista prekratka, potpora za butine uzas na i malo duzoj relaciji, na zadnjem sedist sve odrasle osobe nemaju sta da traze i malo komisije, dakle kratko sa svih strana da nema dalje. Motorizacija takodje slaba, pogotovo benzinci. Menjac neverovatno ruznog oblika, dosta neprecizan, a izgleda kao u FAP kamionima od pre 40 godina, izbija iz poda. Gepek takodje kratak, dakle svagde ga fali i to dosta. Tu priču mozes pricati nekom ko ga nije testirao, ja jesam. Odlučio sam se za Ford C Max, za skoro istu cifru sam dobio auto koji u poredjenju, izgleda kao svemirski brod za 500l.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki, 13. februar 2017 16:36)
C max si mogao samo polovan da uzmes za istu cifru.Ekvivalentan C-max je skuplji bar jedno 4 hiljade

Dr Ce

pre 7 godina

Pre dve godine sam kupio nov Fiat 500L i do sada već prešao s njim 65 hiljada km, bez ijednog kvara i problema! Osećaj kada se preuzme nov auto, sa 2 km na satu, je nezamenjiv! Vi ste prvi za tim volanom i sve radi i nema trčanje kod majstor Miće da se radi veliki, mali servis, da se menja pola trapa itd. Dosada sam imao preko 20 raznoraznih automobila, koji su "malo" prešli i koji su imali "prave" kilometraže i sve je to lepo, ali za mene je dobar auto onaj koji mi ne troši pare i koji služi meni, a ne ja njemu! Jako je lep osećaj kada krenete na odmor i samo okrenete ključ i odete, a ne prvo kod majstora na "pripremu" za put, gde sam uvek ostavljao pola letovanja, da bi bio koliko toliko ispravan pred put! Vredi svaku paru, a ko voli oldajmere, nek uživa u njima, meni je bilo dosta!

mrk

pre 7 godina

menadzerka ne mestu gde treba da bude saobracajni inzenjer. i posle se pitate zasto bezimo. e pa zato sto priuceni megadens menageri zauzimaju ono sto mi treba da radimo

cкочимиш

pre 7 godina

Nakači utisak ova manekenka što ga je šatro kupila,kako samo flertuje sa kamerom:-) A 500l bio bi super da je ulozeno još malo truda u dizajn,lepsi mi je onaj 500x.

vlajko

pre 7 godina

Pricali su mi drugari iz Bara koji rade izvozno carinjenje i utovar na Grmaldijeve brodove da je stiglo oko 4000 komada bez benzina, valjda zaboravili da sipaju u fabrici, sta ces kupili su cisternu sa 20.000L, doterali u luku i ajd u sipaj u svakog po 5L, otpali su od posla

mihajlo ZR

pre 7 godina

Dobar, bezbedan i prostran auto sa par odličnih motora (veoma dinamični turbo benzinac 1.4 od 160 KS i štedljivi dizel 1.6 od 120 KS). Lepo se vozi i udoban je. U mini-MPV klasi nema bolje kupovine. Dizajn je stvar ukusa, meni licno je ok mada je 500X ipak vizuelno dosta efektniji.

rejder nacija

pre 7 godina

Stručnjaci...vozim ga već 3 god. Postoji velika razlika u odnosu na to koji je motor u pitanju. Twinair 1.2 je lenj ali stedljiv, idealan za taxi...ja imam dizel 1.6 odličan auto, porodičan, snažan, troši ali i dalje za svaku preporuku.

dejan za.

pre 7 godina

posle 4 godine voznje fiata 500L, moglo je to i malo bolje...sitne "decije bolesti" nasi prepotentni serviseri, ne znam da li bi sa ovom pamecu kupio opet!!!

Salee

pre 7 godina

Svaka cast za video. Koliko operacija treba da bi neko u Evropi dobio kljuc u ruke. Inace 500 L Trekking je sjajan poodican lifestajl auto. sve pohvale za FCA

Pedja

pre 7 godina

Pa sta ako ide preko okeana i ima prekrivac ? Ovi sto idu iz luke Bar do Italije su u zatvorenom prostoru... ne verujem da preko okeana putuju na palubi tako sto se suncaju i kisnu... p.s. sta rade sa ovim pokislim modelima kojih je bilo u izobilju kako na vagonu a tako i na kamionu ?

Milutin

pre 7 godina

Zašto je jedan prekriven skroz folijom? (MikaRC, 13. februar 2017 13:59)

Taj ide preko okeana, receno u prilogu da oni imaju specijalne pokrivke od grada.

ha ha ha

pre 7 godina

@blinkikoala

Ne brini, nece ti niko to ni ponuditi, za tvoj pasat 2003. godiste moze eventualno neko da ti ponudi dva stojadina istog godista.

Vlada

pre 7 godina

Vlasnik sam ovog modela vec 2 godine. Auto je solidan,ima nekih sitnica koje znaju da nerviraju ali nije los. Ovo mi je drugi novi Fiat. Da se ne lazemo za te pare nema sanse da kupite bilo sta slicno. Ja sam ga uzeo na akciji i u opremi Lounge (koja je najvisi nivo ) me je izasao 12 100eur. Hteo sam da uzmem c max,ali bi on bio bar 8000 eur skuplji. Inace model koji ja imam je druga serija pa su ispravljene neke sitnice kao stu su sedista sad je duzi sedalni deo,udobnija su i jos neke sitnice. Inace moja preporuka svakom ko zeli da kupi ovaj auto . Za porodicu je idealan,povoljan,dovoljno velik,a ni ne trosi mnogo. Jedina veca zamerka je motor,koji je slab,ali ako niste navikli da jurcate nego normalno i smireno da vozite moze da prodje :) Nadam se da ce poceti jos neki model da sklapaju kod nas.

igor

pre 7 godina

Sta ovde covek nece da procita sve vrhunski poznavaoci automobila koji voze polovnjake od dvadeset godina.Prvo 500l je prosecan auto sto bi rekli za siroke narodne mase porodican otud i kvalitet tog auta je prosecan nije znaci ferari.Drugo auto je u rangu sa ostalim u toj klasi pa se nema potrebe traziti nesto vise od toga.Sve u svemu jedan lep i pristojan auto .

markoni

pre 7 godina

FIAT nije nas nego Talijanski proizvod koji se SKLAPA u Srbiji ! Po nekim ljudima ovde bi Pezo,Audi,Kia,Hjundai,Samsung,LG i mnogi drugi recimo bili Slovacki,jel boze moj tamo se proizvode !

Blackman

pre 7 godina

@Italijani, uvalili svetu špagete kao meso, pa hoće i Fiat kao auto
Ko kaze da Jugo nije valjao? Kada se pojavio kao serijski model, pa do raspada SFRJ bio je OK auto. Imao je i tada mane, ali je za to vreme bio pristojan i jeftin autic kakav je, recimo, Sandero. Problem lezi u tome sto je pravljen 30 godina (!), u istom obliku. Zato je, ni kriv - ni duzan, postao predmet podsmeha. Da se Florida pojavila 1985. i da je imala ulogu Jugo mark II, danas bi imali sedmu ili osmu generaciju "jugica", a one prve bi se secali kao sto se danas prisecaju vlasnici prvih Fijesti ili Poloa.

Marko, Beograd

pre 7 godina

Čekajte bre ljudi, o čemu govorite. Valjda je prodaja ključni pokazatelj. A u toj klasi (mini ili small MPV) 500L je najprodavaniji u Evropi, i to duplo "šije" svaku konkurenciju: http://carsalesbase.com/european-sales-2016-first-half-small-mpv-segment/ Vidim gore porede CMAX sa ovim automobilom - opet, pogledajte šta spada u mini MPV kategoriju, to je Meriva, BMAX, itd.

Seljak iz Vuckovice

pre 7 godina

Za sve kritizere:
500L se proizvodi u Kragujevcu... Dodjite da posetite kompletan preseraj, karoseriju, lakirnicu i naravno montazu.... Motori i menjaci se kupuju kao gotov proizvod od Fiatovih fabrika motora...
Ne vidim tu nista cudno, mozda i Vi ponosno vozite Opel Corsu ili Merivu sa Fiatovim dizel motorom 1.3 Multijet, najboljim i najprodavanijim u svojoj klasi... Da ne pominjem ostale fabrike koje kupuju Fiatove motore, cak i japanski proizvodjaci...(vidi projekat novog Fiata 124 Spider).
Takodje za kraj jos jedan izazov: snimite vi neki prilog o nekoj boljoj fabrici bilo cega u Srbiji, a mi cemo da prokomentarisemo i fabriku i proizvod koji iz nje izlazi!