Utorak, 17.01.2017.

11:59

Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova

Izvor: B92

Alfa želi deo kolaèa premijum auto-brendova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Premija

pre 7 godina

Prodajem ALfu. Mesec dana mi se niko nije ni javio na oglas. Toliko o premiumu...
(putar, 17. januar 2017 12:22)

Evo, prijatelju i ja Jaguara vec tri meseca ali nista. Ma ni da pitaju. Totalna tisina.
Sta ces, tako je to sa premijum brendovima.
Auto se kupuje za voznju a ne za prodaju.

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

Prijatelju, zna se kako se vozi sportski automobil i kako se odrzava. Vozio sam Alfu kad je bilo svega par u gradu, i ostao sam joj veran iako pored jedne 159 ke imam i Fait. Oba su Mt jet i posebno sa njima nemam nikakvih problema sem redovnog odrzavanja. Nemoj misliti da nista u zivotu sem Alfe nisam vozio. Bio je tu Volvo, BMW 525, vagena, jaguar, nisana, seata, forda, mazdi, audija. Mnogo sam promenio kola u zivotu, ali sam najmanje problema imao sa Alfom, tvrdim i potpisujem. Zavisi kakav je covek vozio auto pre tebe. Nazalost nisam imao mogucnosti nikad da kupim nov auto, pa ne znam kakav je to dozivljaj kad vozis svoje a novo. Sve ovo navedeno, skidam kapu Volvou i donekle BMW u koji ie preskup za odrzavanje. Sve ostalo je kozmetika. Nemojte racunati Alfe kojim je dusa uzeta, koje su presle po milion km i koje nisu odrzavane.

Ivan

pre 7 godina

Ova Alfa 33 ja bila od najboljeg prijatelja tako da sam ju često vozio. On ju je kupio 6 mjeseci staru sa 16.000 km i vozio do 100.000 i generalke. To je bila Alfa 33 1.7 sa 107KS.
Istina je da ju je on jako gazio, ali koji je smisao kupiti sportski auto i vozit ga kao penzioner. Kod brzog mjenjanja brzina, naročito iz prve u drugu mjenjač je zapinjao. I inače je mjenjač bio za smeće.
Do 100.000 km prijatelj je promjenio barem 30 dijelova koji ne spadaju u redovno održavanje. Crkla centralna brava, zadnji brisač, ček kontrola nije nikada ni radila normalno...
Inače, tada je VW proizvodio Golf 2. Alfa je za njega bila svemirski brod i išla 5 puta bolje.
Čovjeku kojem je prodao auto mjenjač se razletio na 120.000 km. Morao je staviti drugi. Kvaliteta 0.

Za dobiti profitabilnu Alfu prodajne cifre moraju biti velike. Najmanje 100.000 godišnje po modelu. Inače su u minusu.
A biti premijum treba godine i godine. Uz jako dobru kvalitetu. U koju moraju biti uvjereni i kupci polovnih automobila inače ništa od dobre prodajne cijene polovnog auta.
Sestra je vozila 156-icu koja nije bila dobra i sada vozi 159 koji je puno bolji.

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

@(Ivan, 18. januar 2017 10:29)?
Druze,pretera ga malo, malo vise. Mozda si radio motor na Alfi 33,ali taj motor sigurno nije presao samo 100000. ili ga je vozio toliki idiot da mu je dusu uzeo. Svi znamo kako su se ti motori vrteli i jos uvek vrte. Rado bih opet vozio tu Alfu 33 1,7 16 V koja ide kao nevreme, jos onu 4x4, pravu detelinku, koju sam nekad vozio. Da si sipao ulje kvalitetno, ne bi se to desilo. I to za menjanje sinhrona si preterao. Crkavala je uvek i samo uvek druga, jer svi znamo kako smo cupali rucicu iz prve u drugu, da bi sto pre presaltali. Stara dobra vremena. Sud, Sprint, 33, 75, 90,164...

markoni

pre 7 godina

@qq
omiljeni u brdovitoj Švajcarskoj,brdovitoj Austriji,brdovitoj Švedskoj i manje vise u većini nizijskih i manje brdovitim Evropskim zemljama.Te stereotipe o Balkanu batalite,mi smo nebitno tržište.

boris

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.
(Prle, 18. januar 2017 11:00)
@Prle
Prle, Vi, ja ili bilo ko ne može da sudi o kvalitetu i cenama, jedna od najrelevantnijih ispitivanja i stvarne vrednosti šta je bolje ili kvalitetnije daje cenovnik polovnih automobila. Škoda ili Alfa, npr škoda se neuporedivo bolje kotira i drastično je skuplja od alfe isto godište i kilometraža. Tako je i na mobile. de i kod nas. Tržište i potražnja određuje cenu. Meni se isto sviđa alfa ali bi rađe dao 30 000 za novu škodu nego za alfu.

Prle

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.

qq

pre 7 godina

@Ivan, da si citao tekst s paznjom kao sto si popravljao 33ku shvatio bi da se pomenute cifre odnose na jedan jedini model - Quadrifoglio. 2.9l v6 510ks motor koji proizvodi Ferari. U pitanju je specijalna verzija modela Giulia i ne moze da se stanca kao sto to radi VW (omiljeni auto na brdovitom Balkanu). Drugo, u pitanju je veoma mlad model i treba zadovoljiti potraznju na mnogim trzistima i opet napominjem, sa ovim konkretnim modelom. Koliko je nova Alfa dobra pokazace vreme. I Jaguar je dugo vremena bio krs pa sad ponovo pravi dobre automobile i prodaju se dovoljno dobro da kompanija bude zadovoljna. I za kraj, negativno kritikovati nesto za sta nemas finansija niti ces ih imati je krajnje neozbiljno.

Реалан

pre 7 godina

Све неки злуради коментари, нико да реално сагледа стање ствари. Мене, као љубитеља аутомобила (и возача аутомобила из овог сегмента) радује појава овог аутомобила, као и Jaguara XE, немачка тројка се била превише опустила, сад мало добијају конкуренцију, а и ми, купци, ћемо имати више избора.

Најсмешније ми што овдашњи коментатори знају или да не ваља ништа или да је овај ауто врх врхова, а видели су је само на слици. Ја сам седео у њој у Новом Саду у Стојанову, ауто је скроз освежење у класи, за то кратко време једино што бих могао навести је мали гепек, у ствари можда чак није толико мали колико је мали отвор гепека (али наравно овдашњи коментатори возе само по спортским стазама, немају породице, па им гепек није битан)

Ivan

pre 7 godina

Alfa je nekada proizvodila lijepe aute sa jakim motorima koje su savršeno ležale na cesti. Sjećam se Alfe 33 sa kojom smo se po zavojitim cestama naganjali sa BMW-om 3. On nas stiže po ravnom, a u zavoju mora sa 15 km/h manjom brzinom ući da ne izleti.
To je bilo doba bokser motora koji imaju nisko težište.
Od te Alfe danas nije ostalo ništa.
Sada se pokušava u konkurenciji skupljih automobila probiti. Ne ide to tako. Kuća se gradi od temelja, a ne od krova. Tko će sada izdvojiti 50.000€ za Alfu, a ne zna da liće za 3 godine dobiti 20.000€ za nju?
Prodajne brojke su smiješne i da udeseterostruči prodaju ne bi nikoga ugrozila. Tako da su ove priče smiješne.

Da se razumijemo, talijani znaju napraviti odličan auto. Ali uvjek štede gdje ne treba. Ona Alfa 33 sa početka teksta je imala generalku na 100.000km, kada je Yugo 55 imao na 160.000km!? Do tada su 5 puta mijenjani sinhroni u mjenjaču (4x1. brzina, 2x2. i jednom 3.)!?
Alfa 159 dizel je jedan vrlo solidan auto (valjda prvi nakon 20 godina).

Jug

pre 7 godina

Kao sto je Maserati utrostrucio prodaju i pomrsio konce Porsche u sa novim limuzinama ali i SUV Levanteom, tako ce i Alfa da zada jak udarac nemackoj trojci.
Na pisti je Giulia pokazala da je Ferrari u malom a sad polako krece i prodaja i novig SUV Stelvio koji ce namuciti X3 i Q5 itekako!

živčan_neki_lik

pre 7 godina

Alfa Romeo. Cesce se otvara hauba nego vrata. Premium? Srecno.
(DOKTOR, 17. januar 2017 13:10)

Hauba se često otvara kako bi drugi videli kako motor treba da izgleda ;) A ti (i ostali) probaj da napustiš te dosetke iz 80-ih godina.

bss

pre 7 godina

pricaju za alfu da se vise otvara hauba oni sto voze jugo i golfa pa im auto vise kod majstora nego sto se vozi. Kupite alfu pa cete da vidite. A ovaj sto prodaje, ko zna u kakvom si je stanju ostvio pa se niko ne javlja

laki78

pre 7 godina

Poslednji tračak nade da neko može da malo zagorča nemačkom triju život, što je i dobro za kupce.Nemci su se malo opustili,kola su im preskupa a kvalitet izrade u padu, sa očitim ciljem da se menjaju za maksimalno 4-5 godina.Giulia ima tu svoje mesto, a nadamo se uskoro i kupe verziji, kao i novoj Giulietti koja će napasti segment Audi A3/BMW 1/Mercedes A klasu.

mile

pre 7 godina

Vozim već treću alfu(159), predhodne dve su dva dana stajale u oglasima i otišle su bez problema, bile su u boljem stanju nego pre sto sam ih kupio, dobro odrzavanje i čuvanje fiskalnih računa i nema problema prilikom prodaje. Pre alfe sam imao fiat brava sa jtd motorom i presao sa njim 400.000, i dalje se vozi...

Digbeu

pre 7 godina

@Putar

Ja svoju ne prodajem, al sam imao nekoliko ponuda, onako sa ulice... Tako da, sve zavisi, kako je čuvaš i u kakvom je stanju... I realno koji motor je u pitanju...

Momir

pre 7 godina

Vozio sam Alfu 159 2006. god. Sve je bilo super do 50k onda kad su poceli kvarovi, a nista mi garancija ne priznaje. Pa jel moguce novo auto a senzori za parking otkazali, servo volan trosi previse ulja, otkazala vodena pumpa, a sve to a nisam presao ni 80k. Prodao ga pre 3 god, uzeo polovan Citroen C5, preporodio se!

ljubisa

pre 7 godina

u Americi najvise dominiraju americki,japanski i juznokorejski automobili,a Volvo JE sto se tice evropskih automobila ,dugo bio jedan od cenjenijih automobila,tako pricaju ljudi koji zive u AMERICI

Digbeu

pre 7 godina

@Putar

Ja svoju ne prodajem, al sam imao nekoliko ponuda, onako sa ulice... Tako da, sve zavisi, kako je čuvaš i u kakvom je stanju... I realno koji motor je u pitanju...

Momir

pre 7 godina

Vozio sam Alfu 159 2006. god. Sve je bilo super do 50k onda kad su poceli kvarovi, a nista mi garancija ne priznaje. Pa jel moguce novo auto a senzori za parking otkazali, servo volan trosi previse ulja, otkazala vodena pumpa, a sve to a nisam presao ni 80k. Prodao ga pre 3 god, uzeo polovan Citroen C5, preporodio se!

ljubisa

pre 7 godina

u Americi najvise dominiraju americki,japanski i juznokorejski automobili,a Volvo JE sto se tice evropskih automobila ,dugo bio jedan od cenjenijih automobila,tako pricaju ljudi koji zive u AMERICI

živčan_neki_lik

pre 7 godina

Alfa Romeo. Cesce se otvara hauba nego vrata. Premium? Srecno.
(DOKTOR, 17. januar 2017 13:10)

Hauba se često otvara kako bi drugi videli kako motor treba da izgleda ;) A ti (i ostali) probaj da napustiš te dosetke iz 80-ih godina.

mile

pre 7 godina

Vozim već treću alfu(159), predhodne dve su dva dana stajale u oglasima i otišle su bez problema, bile su u boljem stanju nego pre sto sam ih kupio, dobro odrzavanje i čuvanje fiskalnih računa i nema problema prilikom prodaje. Pre alfe sam imao fiat brava sa jtd motorom i presao sa njim 400.000, i dalje se vozi...

Prle

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.

bss

pre 7 godina

pricaju za alfu da se vise otvara hauba oni sto voze jugo i golfa pa im auto vise kod majstora nego sto se vozi. Kupite alfu pa cete da vidite. A ovaj sto prodaje, ko zna u kakvom si je stanju ostvio pa se niko ne javlja

laki78

pre 7 godina

Poslednji tračak nade da neko može da malo zagorča nemačkom triju život, što je i dobro za kupce.Nemci su se malo opustili,kola su im preskupa a kvalitet izrade u padu, sa očitim ciljem da se menjaju za maksimalno 4-5 godina.Giulia ima tu svoje mesto, a nadamo se uskoro i kupe verziji, kao i novoj Giulietti koja će napasti segment Audi A3/BMW 1/Mercedes A klasu.

Jug

pre 7 godina

Kao sto je Maserati utrostrucio prodaju i pomrsio konce Porsche u sa novim limuzinama ali i SUV Levanteom, tako ce i Alfa da zada jak udarac nemackoj trojci.
Na pisti je Giulia pokazala da je Ferrari u malom a sad polako krece i prodaja i novig SUV Stelvio koji ce namuciti X3 i Q5 itekako!

qq

pre 7 godina

@Ivan, da si citao tekst s paznjom kao sto si popravljao 33ku shvatio bi da se pomenute cifre odnose na jedan jedini model - Quadrifoglio. 2.9l v6 510ks motor koji proizvodi Ferari. U pitanju je specijalna verzija modela Giulia i ne moze da se stanca kao sto to radi VW (omiljeni auto na brdovitom Balkanu). Drugo, u pitanju je veoma mlad model i treba zadovoljiti potraznju na mnogim trzistima i opet napominjem, sa ovim konkretnim modelom. Koliko je nova Alfa dobra pokazace vreme. I Jaguar je dugo vremena bio krs pa sad ponovo pravi dobre automobile i prodaju se dovoljno dobro da kompanija bude zadovoljna. I za kraj, negativno kritikovati nesto za sta nemas finansija niti ces ih imati je krajnje neozbiljno.

Реалан

pre 7 godina

Све неки злуради коментари, нико да реално сагледа стање ствари. Мене, као љубитеља аутомобила (и возача аутомобила из овог сегмента) радује појава овог аутомобила, као и Jaguara XE, немачка тројка се била превише опустила, сад мало добијају конкуренцију, а и ми, купци, ћемо имати више избора.

Најсмешније ми што овдашњи коментатори знају или да не ваља ништа или да је овај ауто врх врхова, а видели су је само на слици. Ја сам седео у њој у Новом Саду у Стојанову, ауто је скроз освежење у класи, за то кратко време једино што бих могао навести је мали гепек, у ствари можда чак није толико мали колико је мали отвор гепека (али наравно овдашњи коментатори возе само по спортским стазама, немају породице, па им гепек није битан)

markoni

pre 7 godina

@qq
omiljeni u brdovitoj Švajcarskoj,brdovitoj Austriji,brdovitoj Švedskoj i manje vise u većini nizijskih i manje brdovitim Evropskim zemljama.Te stereotipe o Balkanu batalite,mi smo nebitno tržište.

Ivan

pre 7 godina

Alfa je nekada proizvodila lijepe aute sa jakim motorima koje su savršeno ležale na cesti. Sjećam se Alfe 33 sa kojom smo se po zavojitim cestama naganjali sa BMW-om 3. On nas stiže po ravnom, a u zavoju mora sa 15 km/h manjom brzinom ući da ne izleti.
To je bilo doba bokser motora koji imaju nisko težište.
Od te Alfe danas nije ostalo ništa.
Sada se pokušava u konkurenciji skupljih automobila probiti. Ne ide to tako. Kuća se gradi od temelja, a ne od krova. Tko će sada izdvojiti 50.000€ za Alfu, a ne zna da liće za 3 godine dobiti 20.000€ za nju?
Prodajne brojke su smiješne i da udeseterostruči prodaju ne bi nikoga ugrozila. Tako da su ove priče smiješne.

Da se razumijemo, talijani znaju napraviti odličan auto. Ali uvjek štede gdje ne treba. Ona Alfa 33 sa početka teksta je imala generalku na 100.000km, kada je Yugo 55 imao na 160.000km!? Do tada su 5 puta mijenjani sinhroni u mjenjaču (4x1. brzina, 2x2. i jednom 3.)!?
Alfa 159 dizel je jedan vrlo solidan auto (valjda prvi nakon 20 godina).

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

@(Ivan, 18. januar 2017 10:29)?
Druze,pretera ga malo, malo vise. Mozda si radio motor na Alfi 33,ali taj motor sigurno nije presao samo 100000. ili ga je vozio toliki idiot da mu je dusu uzeo. Svi znamo kako su se ti motori vrteli i jos uvek vrte. Rado bih opet vozio tu Alfu 33 1,7 16 V koja ide kao nevreme, jos onu 4x4, pravu detelinku, koju sam nekad vozio. Da si sipao ulje kvalitetno, ne bi se to desilo. I to za menjanje sinhrona si preterao. Crkavala je uvek i samo uvek druga, jer svi znamo kako smo cupali rucicu iz prve u drugu, da bi sto pre presaltali. Stara dobra vremena. Sud, Sprint, 33, 75, 90,164...

boris

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.
(Prle, 18. januar 2017 11:00)
@Prle
Prle, Vi, ja ili bilo ko ne može da sudi o kvalitetu i cenama, jedna od najrelevantnijih ispitivanja i stvarne vrednosti šta je bolje ili kvalitetnije daje cenovnik polovnih automobila. Škoda ili Alfa, npr škoda se neuporedivo bolje kotira i drastično je skuplja od alfe isto godište i kilometraža. Tako je i na mobile. de i kod nas. Tržište i potražnja određuje cenu. Meni se isto sviđa alfa ali bi rađe dao 30 000 za novu škodu nego za alfu.

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

Prijatelju, zna se kako se vozi sportski automobil i kako se odrzava. Vozio sam Alfu kad je bilo svega par u gradu, i ostao sam joj veran iako pored jedne 159 ke imam i Fait. Oba su Mt jet i posebno sa njima nemam nikakvih problema sem redovnog odrzavanja. Nemoj misliti da nista u zivotu sem Alfe nisam vozio. Bio je tu Volvo, BMW 525, vagena, jaguar, nisana, seata, forda, mazdi, audija. Mnogo sam promenio kola u zivotu, ali sam najmanje problema imao sa Alfom, tvrdim i potpisujem. Zavisi kakav je covek vozio auto pre tebe. Nazalost nisam imao mogucnosti nikad da kupim nov auto, pa ne znam kakav je to dozivljaj kad vozis svoje a novo. Sve ovo navedeno, skidam kapu Volvou i donekle BMW u koji ie preskup za odrzavanje. Sve ostalo je kozmetika. Nemojte racunati Alfe kojim je dusa uzeta, koje su presle po milion km i koje nisu odrzavane.

Premija

pre 7 godina

Prodajem ALfu. Mesec dana mi se niko nije ni javio na oglas. Toliko o premiumu...
(putar, 17. januar 2017 12:22)

Evo, prijatelju i ja Jaguara vec tri meseca ali nista. Ma ni da pitaju. Totalna tisina.
Sta ces, tako je to sa premijum brendovima.
Auto se kupuje za voznju a ne za prodaju.

Ivan

pre 7 godina

Ova Alfa 33 ja bila od najboljeg prijatelja tako da sam ju često vozio. On ju je kupio 6 mjeseci staru sa 16.000 km i vozio do 100.000 i generalke. To je bila Alfa 33 1.7 sa 107KS.
Istina je da ju je on jako gazio, ali koji je smisao kupiti sportski auto i vozit ga kao penzioner. Kod brzog mjenjanja brzina, naročito iz prve u drugu mjenjač je zapinjao. I inače je mjenjač bio za smeće.
Do 100.000 km prijatelj je promjenio barem 30 dijelova koji ne spadaju u redovno održavanje. Crkla centralna brava, zadnji brisač, ček kontrola nije nikada ni radila normalno...
Inače, tada je VW proizvodio Golf 2. Alfa je za njega bila svemirski brod i išla 5 puta bolje.
Čovjeku kojem je prodao auto mjenjač se razletio na 120.000 km. Morao je staviti drugi. Kvaliteta 0.

Za dobiti profitabilnu Alfu prodajne cifre moraju biti velike. Najmanje 100.000 godišnje po modelu. Inače su u minusu.
A biti premijum treba godine i godine. Uz jako dobru kvalitetu. U koju moraju biti uvjereni i kupci polovnih automobila inače ništa od dobre prodajne cijene polovnog auta.
Sestra je vozila 156-icu koja nije bila dobra i sada vozi 159 koji je puno bolji.

Momir

pre 7 godina

Vozio sam Alfu 159 2006. god. Sve je bilo super do 50k onda kad su poceli kvarovi, a nista mi garancija ne priznaje. Pa jel moguce novo auto a senzori za parking otkazali, servo volan trosi previse ulja, otkazala vodena pumpa, a sve to a nisam presao ni 80k. Prodao ga pre 3 god, uzeo polovan Citroen C5, preporodio se!

boris

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.
(Prle, 18. januar 2017 11:00)
@Prle
Prle, Vi, ja ili bilo ko ne može da sudi o kvalitetu i cenama, jedna od najrelevantnijih ispitivanja i stvarne vrednosti šta je bolje ili kvalitetnije daje cenovnik polovnih automobila. Škoda ili Alfa, npr škoda se neuporedivo bolje kotira i drastično je skuplja od alfe isto godište i kilometraža. Tako je i na mobile. de i kod nas. Tržište i potražnja određuje cenu. Meni se isto sviđa alfa ali bi rađe dao 30 000 za novu škodu nego za alfu.

Digbeu

pre 7 godina

@Putar

Ja svoju ne prodajem, al sam imao nekoliko ponuda, onako sa ulice... Tako da, sve zavisi, kako je čuvaš i u kakvom je stanju... I realno koji motor je u pitanju...

ljubisa

pre 7 godina

u Americi najvise dominiraju americki,japanski i juznokorejski automobili,a Volvo JE sto se tice evropskih automobila ,dugo bio jedan od cenjenijih automobila,tako pricaju ljudi koji zive u AMERICI

Jug

pre 7 godina

Kao sto je Maserati utrostrucio prodaju i pomrsio konce Porsche u sa novim limuzinama ali i SUV Levanteom, tako ce i Alfa da zada jak udarac nemackoj trojci.
Na pisti je Giulia pokazala da je Ferrari u malom a sad polako krece i prodaja i novig SUV Stelvio koji ce namuciti X3 i Q5 itekako!

živčan_neki_lik

pre 7 godina

Alfa Romeo. Cesce se otvara hauba nego vrata. Premium? Srecno.
(DOKTOR, 17. januar 2017 13:10)

Hauba se često otvara kako bi drugi videli kako motor treba da izgleda ;) A ti (i ostali) probaj da napustiš te dosetke iz 80-ih godina.

bss

pre 7 godina

pricaju za alfu da se vise otvara hauba oni sto voze jugo i golfa pa im auto vise kod majstora nego sto se vozi. Kupite alfu pa cete da vidite. A ovaj sto prodaje, ko zna u kakvom si je stanju ostvio pa se niko ne javlja

Ivan

pre 7 godina

Ova Alfa 33 ja bila od najboljeg prijatelja tako da sam ju često vozio. On ju je kupio 6 mjeseci staru sa 16.000 km i vozio do 100.000 i generalke. To je bila Alfa 33 1.7 sa 107KS.
Istina je da ju je on jako gazio, ali koji je smisao kupiti sportski auto i vozit ga kao penzioner. Kod brzog mjenjanja brzina, naročito iz prve u drugu mjenjač je zapinjao. I inače je mjenjač bio za smeće.
Do 100.000 km prijatelj je promjenio barem 30 dijelova koji ne spadaju u redovno održavanje. Crkla centralna brava, zadnji brisač, ček kontrola nije nikada ni radila normalno...
Inače, tada je VW proizvodio Golf 2. Alfa je za njega bila svemirski brod i išla 5 puta bolje.
Čovjeku kojem je prodao auto mjenjač se razletio na 120.000 km. Morao je staviti drugi. Kvaliteta 0.

Za dobiti profitabilnu Alfu prodajne cifre moraju biti velike. Najmanje 100.000 godišnje po modelu. Inače su u minusu.
A biti premijum treba godine i godine. Uz jako dobru kvalitetu. U koju moraju biti uvjereni i kupci polovnih automobila inače ništa od dobre prodajne cijene polovnog auta.
Sestra je vozila 156-icu koja nije bila dobra i sada vozi 159 koji je puno bolji.

Prle

pre 7 godina

Alfa je Alfa sto samo ime keze,novi modeli izgledaju bas kako treba Alfa da izgleda. Ja sam imao Alfu Mito i za par dana sam prodao bez problema i to dobio bas lepe parice sobzirom da je u pitanju manji automobil.Inace sam Mita menjao zbog potrebe za petim vratima. Reci da 159 nevalja je takva glupost ali poredidi Skodu je jos veca glupost kakva samo u Srbiji moze da se cuje.Alfa je ispred Skode dve svetlosne godine i svako poredjenje je ravno cudu.Pazi Skoda,majko moja.

laki78

pre 7 godina

Poslednji tračak nade da neko može da malo zagorča nemačkom triju život, što je i dobro za kupce.Nemci su se malo opustili,kola su im preskupa a kvalitet izrade u padu, sa očitim ciljem da se menjaju za maksimalno 4-5 godina.Giulia ima tu svoje mesto, a nadamo se uskoro i kupe verziji, kao i novoj Giulietti koja će napasti segment Audi A3/BMW 1/Mercedes A klasu.

Ivan

pre 7 godina

Alfa je nekada proizvodila lijepe aute sa jakim motorima koje su savršeno ležale na cesti. Sjećam se Alfe 33 sa kojom smo se po zavojitim cestama naganjali sa BMW-om 3. On nas stiže po ravnom, a u zavoju mora sa 15 km/h manjom brzinom ući da ne izleti.
To je bilo doba bokser motora koji imaju nisko težište.
Od te Alfe danas nije ostalo ništa.
Sada se pokušava u konkurenciji skupljih automobila probiti. Ne ide to tako. Kuća se gradi od temelja, a ne od krova. Tko će sada izdvojiti 50.000€ za Alfu, a ne zna da liće za 3 godine dobiti 20.000€ za nju?
Prodajne brojke su smiješne i da udeseterostruči prodaju ne bi nikoga ugrozila. Tako da su ove priče smiješne.

Da se razumijemo, talijani znaju napraviti odličan auto. Ali uvjek štede gdje ne treba. Ona Alfa 33 sa početka teksta je imala generalku na 100.000km, kada je Yugo 55 imao na 160.000km!? Do tada su 5 puta mijenjani sinhroni u mjenjaču (4x1. brzina, 2x2. i jednom 3.)!?
Alfa 159 dizel je jedan vrlo solidan auto (valjda prvi nakon 20 godina).

qq

pre 7 godina

@Ivan, da si citao tekst s paznjom kao sto si popravljao 33ku shvatio bi da se pomenute cifre odnose na jedan jedini model - Quadrifoglio. 2.9l v6 510ks motor koji proizvodi Ferari. U pitanju je specijalna verzija modela Giulia i ne moze da se stanca kao sto to radi VW (omiljeni auto na brdovitom Balkanu). Drugo, u pitanju je veoma mlad model i treba zadovoljiti potraznju na mnogim trzistima i opet napominjem, sa ovim konkretnim modelom. Koliko je nova Alfa dobra pokazace vreme. I Jaguar je dugo vremena bio krs pa sad ponovo pravi dobre automobile i prodaju se dovoljno dobro da kompanija bude zadovoljna. I za kraj, negativno kritikovati nesto za sta nemas finansija niti ces ih imati je krajnje neozbiljno.

markoni

pre 7 godina

@qq
omiljeni u brdovitoj Švajcarskoj,brdovitoj Austriji,brdovitoj Švedskoj i manje vise u većini nizijskih i manje brdovitim Evropskim zemljama.Te stereotipe o Balkanu batalite,mi smo nebitno tržište.

mile

pre 7 godina

Vozim već treću alfu(159), predhodne dve su dva dana stajale u oglasima i otišle su bez problema, bile su u boljem stanju nego pre sto sam ih kupio, dobro odrzavanje i čuvanje fiskalnih računa i nema problema prilikom prodaje. Pre alfe sam imao fiat brava sa jtd motorom i presao sa njim 400.000, i dalje se vozi...

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

Prijatelju, zna se kako se vozi sportski automobil i kako se odrzava. Vozio sam Alfu kad je bilo svega par u gradu, i ostao sam joj veran iako pored jedne 159 ke imam i Fait. Oba su Mt jet i posebno sa njima nemam nikakvih problema sem redovnog odrzavanja. Nemoj misliti da nista u zivotu sem Alfe nisam vozio. Bio je tu Volvo, BMW 525, vagena, jaguar, nisana, seata, forda, mazdi, audija. Mnogo sam promenio kola u zivotu, ali sam najmanje problema imao sa Alfom, tvrdim i potpisujem. Zavisi kakav je covek vozio auto pre tebe. Nazalost nisam imao mogucnosti nikad da kupim nov auto, pa ne znam kakav je to dozivljaj kad vozis svoje a novo. Sve ovo navedeno, skidam kapu Volvou i donekle BMW u koji ie preskup za odrzavanje. Sve ostalo je kozmetika. Nemojte racunati Alfe kojim je dusa uzeta, koje su presle po milion km i koje nisu odrzavane.

Premija

pre 7 godina

Prodajem ALfu. Mesec dana mi se niko nije ni javio na oglas. Toliko o premiumu...
(putar, 17. januar 2017 12:22)

Evo, prijatelju i ja Jaguara vec tri meseca ali nista. Ma ni da pitaju. Totalna tisina.
Sta ces, tako je to sa premijum brendovima.
Auto se kupuje za voznju a ne za prodaju.

Реалан

pre 7 godina

Све неки злуради коментари, нико да реално сагледа стање ствари. Мене, као љубитеља аутомобила (и возача аутомобила из овог сегмента) радује појава овог аутомобила, као и Jaguara XE, немачка тројка се била превише опустила, сад мало добијају конкуренцију, а и ми, купци, ћемо имати више избора.

Најсмешније ми што овдашњи коментатори знају или да не ваља ништа или да је овај ауто врх врхова, а видели су је само на слици. Ја сам седео у њој у Новом Саду у Стојанову, ауто је скроз освежење у класи, за то кратко време једино што бих могао навести је мали гепек, у ствари можда чак није толико мали колико је мали отвор гепека (али наравно овдашњи коментатори возе само по спортским стазама, немају породице, па им гепек није битан)

Eto, samo razmisljam, onako...

pre 7 godina

@(Ivan, 18. januar 2017 10:29)?
Druze,pretera ga malo, malo vise. Mozda si radio motor na Alfi 33,ali taj motor sigurno nije presao samo 100000. ili ga je vozio toliki idiot da mu je dusu uzeo. Svi znamo kako su se ti motori vrteli i jos uvek vrte. Rado bih opet vozio tu Alfu 33 1,7 16 V koja ide kao nevreme, jos onu 4x4, pravu detelinku, koju sam nekad vozio. Da si sipao ulje kvalitetno, ne bi se to desilo. I to za menjanje sinhrona si preterao. Crkavala je uvek i samo uvek druga, jer svi znamo kako smo cupali rucicu iz prve u drugu, da bi sto pre presaltali. Stara dobra vremena. Sud, Sprint, 33, 75, 90,164...