Subota, 03.09.2016.

11:10

Supertest: Kia Cee'd 1.6 GDI EX Style (2. deo)

Izvor: B92

Supertest: Kia Cee'd 1.6 GDI EX Style (2. deo) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

jednogodišnja garancija na audio sistem, samo KIA ...

pre 7 godina

Lepo je videti da se napokon javilo više njih da odbrani sve neosporne kvalitete kie i njenih superiornih atmosferskih motora.

vlada

pre 7 godina

Vrlo je zanimljiv fenomen da Srbi ne znaju i ne vole da koriste menjač, pa su im preticanja nebezbedna i strašna, ali se u isto vreme zgražavaju da kupe automatski menjač jer pobogu to je za devojčice! I priče tipa preznojavaju se putnici dok se auto vrti na 40000/min, ma dajet nemojte me sa tim budalaštinama putnici će da se voze i na 1000 i na 4000 obrtaaja, šta sad. Ceo život vozim Honde koje generalno vbažne za viskoturažne mašine koje salbo vuku sa nižih obrtaja, i nikada nikakav problem sa preticanjem nisam imao, daleko od toga. evo od kad sedoh u službenog Passata 2.0 tdi, iskreno da vam kažem nije da su mi preticanja nešto brža ili bezbednija, isti andrak, samo na dizelu često moram i da šaltam u sred preticanja šlepera što je svojevrsno smaranje a i nije da povećava bezbednost preticanja svakako. Ko ne zna da vozi treba biti svestan svojih limita i voziti iza kamiona, i ne preticati. Bolje sat vremena kasnije na destinaciju nego 30 godina pre roka pod zemlju!

contradictio in adjecto

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.
(Gile, 11. septembar 2016 16:32)
@
Jedino dobro je da se ne kvari i da je veoma pouzdan?! Koja tebe muka tera da punih 6 godina voziš automobil sa kojim si tako nezadovoljan i od koga je sva konkurencija bolja? Možda je u pitanju siromaštvo ali odakle onda 15+ hiljada evra za ceed?

gasoline

pre 7 godina

Imam 1,6 GDI i svima koji pričaju o tome kako je sa njim "rizično preticati" mogu samo reći da su veoma loši vozači. Pre toga sam imao turbo dizela i ne pada mi na pamet da se ikada više u životu mučim sa turbinom, diznama, PVP, plivajućim zamajcem i ostalim skupim i nepouzdanim delovima. Voziću benzinske atmosferce dokle god postoje. Istaknutu potrebu za visokim obrtnim momentom imaju uglavnom nervozni i neiživljeni vozači.

Gile

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.

Kia se krade

pre 7 godina

Krade se. Da li se krala pre dve godine, ne znam, ali meni je ukraden pre 9 meseci. Ako neko ne veruje, nije nikakav problem da mu dokazem policijskim zapisnikom i resenjem kasko osiguranja. U osiguravajucoj kuci su mi rekli da su jos dva komada ukradena. Dakle, krade se, budite pazljivi.

Haha

pre 7 godina

Casovi voznje kome je taj 1.6GDI motor slab, pa da vezbate preticanja i procene, posto kazete da je mnogo rizicno sa njim obavljati preticanja.

uvoznik

pre 7 godina

Šta ste svi zapeli za tu "šestu brzinu"? Hoćete "petu" ?

Od 80-120 km/h u petom stepenu prenosa motoru 1,6 GDI eco sa 135 ks u "sidu" treba oko 16,5 sekundi.

Za to isto pežou 308 1,2 turbo sa 130 ks u petoj treba 8,6 sekundi. A manje košta od sida 1,0 turbo.

karavandžija

pre 7 godina

(Haha, 7. septembar 2016 15:42)
Pa,imao sam 1,6 GDI.I znam kako on ide i ne ide.I da mu je elastičnost "duplo golo" (igrao si domine,to je ono "ništa"?). Ako ga pre preticanja ne držim na 4.000 o/min uz znojava čela svih putnika,koji od te buke u strahu čekaju trzaj i kada ću gas da potopim,nema sa njim brzog i bezbednog preticanja.
Ili,probaj sa njim po nekim brdima,Debelo brdo recimo,česte krivine i usponi,u trećoj uzbrdo ne može da povuče (guši se),a u drugoj mu prebrzo,prebučno i trza se stalno uz moguće aktivacije ASR-a.
Tužan motor u odnosu na TSI ili verovatno bilo koji drugi savremeni turbo.

Haha

pre 7 godina

@(karavandžija, 7. septembar 2016 13:44)

Opet ovi o turbu i atmosfercima. Ubacis u trecu taj 1.6GDI i 70-110 nema zime. Cemu vise te price o losem ubrzanju prilikom te brzine kad nisu tacne? Ko jos pretice iz 5. ili 6. na toj brzini ako je kratak pravac za preticanje? Ako tako rezonujete najbolje da kupite auto od 200+ KS, ili jos bolje Nissan GTR ili nesto sa takvim ubrzanjima i ima da preticete sve u 10ak metara!

Baxuz

pre 7 godina

(moron, 07. septembar 2016 09:21)

I ja tvrdim da je najrizicnije, zato i kazem da treba biti pazljiv a ne uzdati se u elasticnost motora. Nista strasno nismo se sporazumeli.

karavandžija

pre 7 godina

Imao sam ceed 1,6 GDI karavan i "zamenio ga" posle za oktaviju karavan 1,4 TSI.
Ko nije probao da vozi nekog savremenog turbo benzinca (bilo kog, dosta ih danas imate),taj ne može da zna kakva je razlika u elastičnosti izmedju tih i savremenih atmosferskih motora.
To su dva sveta.
Koliko je elastičnost bitna,prosudite sami, ali čak je i volvo pre više od 30-35 godina u svojim prodajnim katalozima za seriju 244/264, govoreći o bezbednosti, potencirao baš pitanje ubrzanja od 70-110 km/h PRI PRETICANJU( kako je tamo pisalo "When You realy need it" ), pri čemu su tada skoro svi motori bili sa po 2 ventila po cilindru, nisu bili "navijeni" kao ovi danas, nije im najveći moment bio na 4.500-5.000 ( već na 2.500-3.000 ), pa su bili daleko elastičniji od ovih danas.
Neko je oko ovoga problema pominjao i jugo.Da,jugo jeste elastičan ( kaoi stara lada),ali ne verujem da KIA želi da neko njen današnji 1,6 GDI sa time poredi.
Da, 70-110 km/h, to je "When You realy need it ...", a ne 0-100 km/h. A tu "kada vam baš treba", GDI pada kao kruška.

moron

pre 7 godina

(Baxuz, 6. septembar 2016 19:58)
Imaš 30 godina vozačku? Vidiš, baš kao i ja (mada i 32 ako računam i prethodnu dozvolu) i neverovatno mi je da ja preticanje smatram najrizičnijom radnjom u saobraćaju, a ti ne.
I, ne, ne vozim 2,0 TDI, niti vršim propagandu dizela :) Već ukazujem na OČITE mane atmo motora.
Ne brini,baš zbog dužine vozačkog staža,imao sam i ja "mrtve konje" i znam šta znači kada se atmosferski motor "zaguši" na naglo dodavanje gasa ukoliko nije u zoni obrtaja blizu onih gde ostvaruje najveći obrtni moment. A to nekada može da Vam se desi bez obzira na Vaše veliko ili malo vozačko iskustvo, jer u saobraćaju, na žalost, ne zavisi uvek sve samo od Vas sa 100%. I tada Vas "mrtvi" atmosferac potencijalno vodi u smrt,zajedno sa ostalima u vozilu.
Jedini (tehnički) lek za smanjenje tih rizika jeste ELASTIČAN motor.
Ja, inače, nisam smislio način testiranja elastičnosti,ali znam da pročitam izmerene rezultate testova. Na žalost po KIU i Hyundai, rezultat za 1,6 GDI ( ili 1,6 MPI ) je očajan. Očajno je da on ni za jedan sekund nije elastičniji od njihovog savremenog 1,4.
I, kada, ukoliko kupujete novo vozilo, za potpuno iste pare možete da kupite HB C segmenta kome od 80-120 km/h treba 21,5 sekundu (npr.i30 1,6 MPI), 20-20,5 sekundi (GDI ili 1,4) ili 12 sekundi (308 THP 130, koji košta i manje od KIA 1,0 turbo sa 120 ks),svako treba sam da odluči koliko mu šta u životu znači.
Pozdrav

Baxuz

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
(moron, 05. septembar 2016 22:47)

E zbog ovakvog razmisljanja se gine! Koliko puta sam video na ibarskoj slupane automobile sa elasticnim motorom koji su u suprotnoj traci. Pretices kad je bezbedno, kad je isprekidana linija, prav i pregledan put i nista ne ide u susret. A ta fora vozim "dizlo" 2.0tdi (ilustrativno navidim) pa cu proletim.. aha how yes no, kad tad djavo dodje po svoje. Preticao sam sa jugom, skalom, reno 5, bmw 320d, fabijom 1.2, megane 3 1.6 i sad megane 4 1.2 turbo uvek na isti nacin, a vozacku imam u decembru punih 30 godina, prevezao mozda i milion km po regionalnim putevima zapadne i centralne srbije od LO do KG i od SA do UE, gde su traktori, motokultivatori, konjske zaprege i sl normalna stvar i ni jednom nisam doveo sebe u opasnost. Oladite malo ljudi, putevi su postali stratista, krenite 15 min ranije, pa sad u petak na auto putu kod velike plane stoji autobus a putnici pretcavaju auto put. To sto vi niste ludi ne znaci da su svi drugi ucesnici u saobracaju normalni.

Aca

pre 7 godina

Zaista ima nečeg manipulativnog, nejasnog i navalentnog kod prodavaca i prodanje politike naseg prodavca KIA vozila...ja sam posle testa i vise razgovora oko kupovine napustio ovu pricu, iako je ceed odlican auto. Opredelio sam se za Hyundai I30. Iako ranije nisam vozio ovu marku, probao sm sve i svasta, utisci su posle godinu dana IZVANREDNI! Imam motor benzin 1.6 sa 120 ks i opremom confort+ . Auto je u nivou svih evropskih modela te klase, osim premium marki. Cak i blago koketira sa visom klasom po izradi i tisini u kabini. I KIA i HYUNDAI su danas globalno postali ozbiljni brendovi sa odlicnim autima i sjajnim dizajnom. Pozdrav svima.

Iceman

pre 7 godina

Pre mesec sam imao priliku da vozim Kia Cee'd na test vožnji, 1.6 benzinac, sa tada oko 500km na satu, potrošnja po bordu je iznosila 9,5l uz tvrdnju prodavca da je auto nov, da nije razrađen i da se svakodnevno vozi na relaciji NBGD - Zemun pod klimom u najvećoj gradskoj gužvi. Kada sam ga pitao zašto modeli za 2016 godinu koji su izloženi u salonu nemaju restilizovana zadnja svetla u led tehnologiji sa belim detaljem rekao mi je da ga imaju samo GT Line paketi opreme a kada na Mobile.de u pretrazi ukucaš model 2016, nov svi imaju takva svetla. Kada sam pitao za EURO CUP model, na keca me je otkačio i rekao da ih ima još 7 na lageru ali samo 1.4 benzinac. Pitam se zašto se reklamiraju kada ih nemaju u ponudi. Isto nije imao cenovnik kod sebe i nije znao cene, inače je prodavac po struci...i posao mu je da ih zna u pola noći...generalno mi se auto dopada ali mislim da muljaju nešto sa modelima koje imaju na lageru jer je ločično da moraju da ih rasprodaju pre nego da neko poruču novi restilizovani model...mislim da bi morali da budu daleko provesionalniji ali da se ne lažemo, ovo je ipak SRBistan i ovde se sve sme i može a mi kao potrošači nemamo apsolutno nikakva prava.

IMT-539

pre 7 godina

Najlošija osobina svakog atmosferskog motora ove vrste je veoma slab obrtni moment i zato ljudi i pišu da je kao mrtav konj osim kada je u visokim obrtajima ( jer on tek na skoro 5.000 o/min razvija svoj najveći obrtni moment).
Pogledajte grafikon (ko je pismen, razumeće):
http://www.automobile-catalog.com/curve/2015/1773860/kia_ceed_1_6_gdi_vision.html
Sa grafikona vidite da na 2.000 o/min ovaj motor sa 135 ks nema više od 130 Nm (dok vam, recimo, 1,2 PSA sa 130 ks na tim obrtajima ima 230 Nm, dok čak i prethodni 1,4 TSI sa 140 ks u Oktraviji i na nižim obrtajima ima 250 Nm).
Zato turbo odlično vuče/ubrzava kao elektromotor i od malih obrtaja. A atmosferac je mrtav konj bar sve do oko 4.000 o/min.
Dizele da i ne pominjemo,jer nisu isti svet (pa to nisu uporedivi motori po elastičnosti),ali, primera radi, fijatov 1,6 dizel prethodne generacije (EURO5) sa samo 105 ks već "na ler gasu" (recimo, na 1.000 o/min) ima daleko veći obrtni moment nego li je najveći obrtni moment svih napred pobrojanih.
No,generalno,na terenu benzinaca,atmosferci su druga klasa po pitanju elastičnosti u odnosu na turbaše koji ih polako menjaju.

Z

pre 7 godina

Cemu tolika rasprava oko toga da li su bolji atmosferski ili turbo benzinci?Pa nisu proizvodjaci automobila glupi pa im u pomudi stoje 95% motora sa turbinama

moron

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
Ako pogledate na internetu (npr. podatke na AutoCataloque ),videćete da vam,bez razlike da li se radi i kijinom atmosferskom motoru od 1,4 litra sa 100 ks,o ovde testiranom 1,6 GDI sa 135 ks ili mazdinom G120, za ubrzanje od 80-120 km/h treba oko 20 sekundi (plus/minus pola sekunde).Naizgled malo čudno,ali 1,6 GDI skoro nema ništa bolje medjubrzanje u tom rasponu od 1,4.
Neko će pomisliti,spas je u savremenom turbo benzincu.I jeste i nije.Ako uzmete megan ili 308,oba turbo sa 130 ks,trebaće vam za to isto oko 12 sekundi (podaci sa sajta Peugeot.rs i Renault.rs),ali,ako uzmete savremeni kijin turbo sa 120 ks (sa kojim je ceed čak i skuplji od megana ili 308 sa pomenutim motorima), opet će vam trebati 20 sekundi, kao da ste u atmosferskom 1,4 kijinom motoru.
Ja lično mislim da za bezbedno preticanje može imati uticaja (i) da li je vozilo za pomenuto medjuubrzanje "deklarisano" sa 12 ili 20 sekundi.Neko će reći da nije,da je način merenja neprimeren i pogrešan.Ali, on je isti za sva vozila. Samo što neka vozila u istim uslovima ostvare lošiji rezultat (20 sekundi),a neki bolji (12).
Neko,na žalost,glavu izgubi i zbog jedne sekunde.Nekad cele porodice izginu.Ili deca bez rodtelja ostanu.Mislite i tome kada birate vozilo i motor.Možda ćete jednom i preticati,a nećete prethodno biti na 5.000 rpm.

hiavata

pre 7 godina

Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)
(KIA bot marketing diler prevarant, 05. 

Toyotin servis uopste nije toliko skup u odnosu na konkurenciju, a pored redovnog servisa sansa da cete morati da popravljate nesto vanredno je daleko manja od vecine drugih. Pritom znate da uzimate super pouzdane automobile koji drze cenu i lako se prodaju, sa razlogom. Kad je stiska sa budzetom a hteli bi senzore za svetla pa se opredelite za KIA ili hyundai, to je vec drugi problem. Ja iskreno verovatno nikad ne bih kupio ni KIA ni hyundai vozile iz vise razloga, a to su redom: lose vozne karakteristike, losa postprodaja, osrednja motorizacija, sumnjiva prodajna politika i garancija.

Baxuz

pre 7 godina

Sad pogledah cenovnik: sa 17.200€ ova kia je "ladno" nesto skuplja od mog Megane Turbo benzin 130ks sa paketom opreme Intens, (otprilike ista oprema). Ambiciozno od Kia, staviti cenu jacu od modernijeg i boljeg evropljanina.. Ako im prolazi onda ok, drago mi je zbog njih.

Znam da srbi ne cene reno i to mi je ok, ali skuplja je i od "svapske" Astre, turbo benzin, auta godine. Ovom cenom je cak u rangu srpskog bozanstva golfa, kako ce joj srpski zivalj oprostiti to? Dobro golfa u osnovnom paketu, al za srbina kad je golf moze da ima i farove na petrolej.

Braco korejanci mora to za bar 1.500€ evra manje. Ovo mora da kosta manje od 16.000. Ne moze fora sedam godina garancija a za svaku godinu preko 4 uobicajene 500€ na cenu.

Haha

pre 7 godina

(C i n i k, 4. septembar 2016 13:29)
Pregledanjem oglasa vidim da felne nije problem naci, jer iste pasuju na vise proizvodjaca iz azije tj. japana.

Savo

pre 7 godina

(zvezdan, 5. septembar 2016 10:53)
Treba da uživaš u vozilu koje imaš.Ja uživam u mom sidu.Meni najbolji.I mojoj porodici.Ide i ubrzava kao strela kada ga držim iznad 4.000 obrtaja po minuti.Ispod je malo trom,ali meni ne smeta,jer znam kako treba da se vozi takav motor.Kao i svaki atmosferski.Budi siguran da bolje za te pare,pa i veće,još nije izmišljeno,niti će.
I pusti glupe turbaše.To ne može da radi bez kvara milion kilometara kao što može moj atmosferski.Dizele da ne pominjem.To je tek promašaj.

Bane

pre 7 godina

@ zvezdan
@ KIA bot marketing diler prevarant

Što je najgore, 1.6 GDI uopšte nije motor sa tehnologijom iz prošlog veka. To je vrlo savremen motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre i varijabilnim razvodom ventila. Jedina razlika između njega i "savremenih" turbo benzinaca je što nema turbinu. U prilog tome govori i činjenica da je "savremeni" 1.6 T-GDI od 177 ks i 265 Nm obrtnog momanta zapravo isti taj motor samo da dodatom turbinom. Za sve ostalo se donekle slažem i sa jednim i sa drugim. I tubro benzinci i atmosverski benzinci imaju svojih i prednosi i mana posmatrajući iz ugla različitih pojedinaca sa različitim afinitetima, željama i potrebama.

Bojan

pre 7 godina

Moj drugar je prije par mjeseci krenuo u obilaske salona da kupi neko auto koje ne kosta previse a pruza prihvatljiv nivo komfora, udobnosti za 4-clanu porodicu i ok troskove.
Kia u Hyundai su na moj savjet bili prva varijanta da pogleda. Ta auta u standardnom nivou opreme i sa pocetnim motorom su ok. Problem je ako se trazi nesto dodatno od opreme ili malo bolji motor.

Nakon 2-3 mjeseca provjere i svega, na kraju se odlucio za novu astru karavan 1.4 enjoy. Znam, mnogi ce reci motor je slab, i ja sam predlagao da uzme jaci motor ali budzet mu je bio ogranicen, a oprema mu je bila znacajnija od motora. Uraidio je test vozjnu i rekao da je ok za njegove potrebe.

Npr tempomat i senzori brisaca su nesto sto se kod KIAe dobija tek u visim nivoima opreme, a tu se cijene izjednacavaju ili idu iznad opela, toyote, i nekih drugih brendova.

Da zakljucim i30/ceed je sasvim dobro auto u prvom nivou opreme i sa osnovnim motorom. Za nekoga ko zeli novo auto te klase da ga dobro sluzi, da nije zahtjevan po pitanju opreme i unutrasnjosti i da uzima auto da ga sluzi vise od 5,6,7 godina, ovo su jako dobre opcije. Za ostale kupce postoje i druge konkurentne ponude.

zvezdan

pre 7 godina

Sve se slazem sa Kia dilerom. Preporuka za ljude kojima nije najvaznije uzivanje u voznji (sto potpuno razumem), je onda Fiat 500 L sa 95ks, udoban, dopadljiv, komforan, i najvaznije proizveden ovde sa cenom od 10-13hilj (dramaticno jeftiniji od Ceed). Pa da razvijamo Kragujevac i Sumadiju umesto Seula, Ziline i Maribora. Pozz svima

KIA bot marketing diler prevarant

pre 7 godina

@ zvezdan
Pozdrav za čuvenog KIA mrzitelja. Većini vozača ni puki Nm kao i dostupnost konjskih snaga ne znače ništa ako se automobil uglavnom vozi po gradskim gužvama gde je prosečna brzina vozila 40-50 km/h. Jedino za grupu namrštenih i nervoznih šofera koja voli da vozi žutom trakom 150 na sat, preseca kolone i vozi nasilnički ili uživa u noćnim trkama širokim bulevarima. Ni u uslovima vangradske vožnje 90% vozača ne zanima za koliko se stiže od 0-100 i da li će Nm biti ovakav ili onakav. Za to se uglavnom zanimaju entuzijaste kojih na tržištu nema mnogo. Najviše ljudi zanimaju praktična i udobna vozila kao i njihova pouzdanost a turbine, pumpe visokog pritiska i osetljive dizne tome mnogo ne doprinose. Bolje proverena i pouzdana tehnologija iz "prošlog veka" bez kvarova i posete servisu nego visok Nm i dostupnost KS koje nemaju gde da se upregnu a zahtevaju skupo i komplikovano održavanje. Najbolje od svega je što nemaju baš svi turbo motori "nemerljivo bolje performanse", naprotiv radi se o sasvim merljivim i najčešće za većinu vozača potpuno zanemarljivim razlikama. Mnogo sreće sa opelom i renaultom, to je suvi kvalitet i pouzdanost po bagatelnoj ceni i sjajnim performansama. Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)

Jovan

pre 7 godina

Pre oko mesec dana sam kupio Fiat Tipo hečbek 1,6 dizel u najvišem paketu.Košta nešto kao ova kija.
Moj kolega je nedavno kod Komnenovića kupio astru i dobio sedam godina garancije.Nisam mogao da verujem da to daje opel.
Moj fiat je Turčin i ima garanciju samo pet godina ili 200.000 km.I to me je iznenadilo,jer sam do kupovine bio ubedjen da im je garancija i dalje samo dve godine (mada kažu neki da će da se raspadne i pre toga).
Gledao sam ja i ceed.Ne mislim da je loš.Naprotiv.Ali,u svetlu cene i onoga što dobiješ,mislim da je moj Tipo za nijansu manje loša kupovina.
Rekao bih da je najbolja kupovina kod nas i30.On i u najvišem paketu opreme dodje sa točkovima od 15".Moj je došao sa 17" na alu.I ta jedna guma je kao dve za i30 (baš merkam zimske).Kia je zlatna sredina u svemu.Dobra je ona.A po ovom testu ispada da ona kao benzinac sa 135 konja troši manje od mog dizela od 120 ks.Fascinantna tehnologija.Zato sam najpre i razmišljao o Korejancu.Svaka im čast.

zvezdan

pre 7 godina

Tekst mnogo vise zvuci kao saopstenje Kia marketing nego kao test. Dalje, auto je preskup!!! Kosta vise od 15,5 hilj eur a ima motor po tehnologiji iz proslog veka. Sta ce mi 135 ks sa obrtnim momentom malim oko 5 hilj obrtaja. 95% vremena se vozi brzinama nizim od 150km/h, sto znaci da je puka snaga nebitna, vec Nm i dostupnost istih. Svi turbo motori pruzaju nemerljivo bolje performanse u 95% voznje. Koliko sama Kia ceni da vredi vise 3-cil turbo motor od samo 1 litar u odnosu na ovaj 1,6 vidite i po cenovniku a i na site Polovni automobili gde sa Ceed sa tim motorom star godinu dana traze 10% nizu cenu od novog BMW serije 1 (1,6 lit) iliti 30% vise nego za 1,6. Golf sa najslabijim ali savremenim turbo motorom je cak jeftiniji od ovog Ceed-a. Nije inteligentno porediti Golf 130+ sa ovim proizvodom. Citam komentare Kia dilera, u fazonu mi smo botovi nekih drugih distributera. Jesam, ja sam bot i Opela, i Renaulta i Honde i Toyote i Vw, ma svi su mnogo bolja ponuda. Sve u vezi sa ovim brandom je prevara kupca!!! Ne padajte na ovakve textove, danas je moral pri dnu. Pozz svima

toni

pre 7 godina

Mene je prvi servis za 1.6 GDI kostao 17,700 rsd u Nisu pre dve godine. Bez fiskalnog racuna naravno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neko, 4. septembar 2016 21:35) # Link komentara


Ko ti je kriv? Imas li usta da trazis fiskalni racun?

Ljutko

pre 7 godina

Ne znam kakav je ovaj ceed znam samo da su nase ulice pune novih KIA/hyndai automobila a po komentarima botova iz konkurentskih kuća vidim da im je KIA ogroman trn u oku. Otkinuli su im veliki deo prodajnog kolača i mnogo su ljuti zbog toga. Znate li zašto danas ljudi u velikom broju kupuju korejska vozila? Zato što su pre njih imali evropska srednje klase i vrlo su dobro upoznati sa "kvalitetom", uslovima garancije i cenama servisa i delova. Iz tih razloga su i izgubili klijentelu koju sada bezuspešno pokušavaju da privuku tako što će blatiti konkurenciju. Slaba vajda od toga.

Ivan

pre 7 godina

Pre godinu dana sam kupio 1,6 GDI. Svaki dan idem sa njim na posao,relacija Blok 70-Vračar.Ispod 9 ne može nikako,najčešće oko 10,kada ima vozila ili zimi i do 12.
Onako mešano,grad i redovno van njega,malo auto puta i za godinu dana prosek mi je oko 8,5.Očekivao sam manje.I bliže obećanom.
Primetio sam da bord računar nije potpuno precizan i da je greška barem oko pola litra,pa je potrošnja i veća.
Prvi redovan servis sam platio skoro 19.000 dinara (toliko sam u ovlašćenom pre toga plaćao i za C4 1,6 dizel,koji je u proseku trošio 2-3 litra manje goriva).
Tek kada sam kupio kola i pročitao garantnu knjižicu shvatio sam da uslovi garancije nisu samo ono što se reklamira.
Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima kie.

MIljan

pre 7 godina

@moje ime

Ja tokodje vozim ovaj auto i sto se tice potrosnje, ona je opala u proseku za litar nakon predjenih 10000 km. Verovatno se posle tog intervala motor razradio kako treba. Sada je 7,7l po gradu, ali u Nisu gde se retko vozi cetvrtom brzinom. Na auto putu je oko 6l u zavisnisti da li ides 120km/h ili 150km/h. Pozdrav od zadovoljnog vlasnika proo ceed-a!

mare

pre 7 godina

Bio sam na ivici da kupim ovaj auto, i na kraju nisam iz dva razloga:

- jako los pocetni paket opreme, dok dodjes do opreme koju honda, a tek toyota, imaju u osnovnom paketu, kosta ti kao da kupis hondu ili toyotu.

- nakon cekiranja cenovnika na netu, otisao sam u salon. Nisam rekao da znam cene, a onda mi je prodavac rekao preveliku cenu za model koji sam trazio. Trazio sam cenovnik, rekao mi je da ne drze cenovnik u salonu. Ponudio mi je cenu za eur 1,000 vecu nego na internetu sto pise, nakon cega sam se okrenuo i kupio Aurisa sa vise opreme, za nize pare.

Nakon testiranja svih automobila, moj zakljucak je da ovaj auto, osim ako nije par hiljada jeftiniji od ostalih, ne vredi kupovati.

raf

pre 7 godina

kao sto se da videti cena servisa je 100e. aj sad objavite cene servisa i ostalih proizvodjaca. evo ja cu prvi, seat golf, benzinci, prvi servis 180e....

saša

pre 7 godina

nista manje tvrde plastika nego u svim ostalim evropskim brendovima u koji i Kia spada- (razvojni centar u Frankfurtu,motor iz Duselldorfa,montaza u Slovačkoj)

Milan

pre 7 godina

Guglovah malo da nadjem i cenu. 15690 za EX style sa ovim motorom, uz metalik boju i Xenone 17000. Nije lose, Golf sa ovakvom opremomi motorom od 130+KS je debelo preko 21.500. Nema turbine pa je opasnost od skupih kvarova manja. Mana je imidz i teza psotprodaja- duze cete cekati kupca, zato ga treba uzeti samo ako planirate voziti bar 7-8 godina.

Pera

pre 7 godina

Jos nisam doziveo da su mi za sest godina servisiranja u tom servisu sa slike stavili obloge na volan ili na sediste! Inace momak iz servisa sa slike je za svaku pohvalu zaista!

A kao neko ko razmatra kupovinu novog auta mislim da bi u seledecem modelu ceed morao da se nadje u osnovnom paketu motor od 3 cilindra sa turbom, jednostavno ovi atmosverci su prevazidjeni ma koliko oni nama delovali dobro odnosno bolje u odnosu na nesto od ranije.

Trolls are real

pre 7 godina

Doticni auto moze da trosi 4,2 ako ima oznaku crdi i vozite ga 110 u 6toj brzini... Inace je auto za svu pohvalu! A potrosnja inace je 5. 5,5 na otvorenom a u centru naseg divnog grada... Potrosnja je 7 litara... Naravno ako ima istu oznaku di...

Lemi

pre 7 godina

Dajte auto da ga mi vozimo na taxiju pa ćete onda videti sve vrline i mane i znati pravo stanje. Pozdrav za ekipu
(taxi, 4. septembar 2016 12:28)

A ko je vas slagao da ste vi neki eksperti u voznji!? To sto sedite u autu 4-8h dnevno ne znaci da ste dobri vozaci, samo da nicim drugim ne mozete vise da zaradjujete u zivotu.
Nagledao sam se suvih genijalaca taksista u neispravnim krsinama koji pojma nemaju ni o voznji ni o automobilima ... koji voze kontra smerom u jednosmernoj, blokiraju saobracaj jer im se moze, seku druge ljude u voznji jer su bahati do iznemoglosti, saltaju na 1,500 obrtaja, seku preko ivicnjaka kao nenormalni, voze automobile sa 4-5 lampica koje im vriste sa instrument table, odrzavaju automobile kod nekog majstor Radise na selu jer ima najpovoljnije Turske delove, a najmanje uzima za ruke, itd. itd. ... spisak je podugacak.
I vi ste eksperti za nesto?

Jum

pre 7 godina

dobar je, ali ne koliko ga ovi nahvalise. Jos ovo za potrosnju, pa prosto je nemoguce da trosi 5.8l. Golf ja 1.9 motorom dizel trosi toliko a ne benzinac od 130hp. Drugo ovo za garanciju necu ni da komentarisem. Gubim garanciju ako ne servisiram tamo? To mogu samo na balkanu da smisle... Trece ta garancija je parcijalna garancija, tj garantuju ono sto se inace ne kvari, a za sve ostalo pljas po novcaniku. Zakljucak: auto je i vise nego dobar ali servisi i uvoznici nas ubijaju sa cenama i sitnim potkradanjima. 7 godina garancije je laz i izgovor da biste isli i davali velike novce za servisoranje kod njih. Ja zbog toga nisam za ovaj auto...

Boris

pre 7 godina

Uvoznik u Srbiji je u rangu dilera sa buvljaka, muljaju sa beskamatnim kreditima i tada su kola skuplja 1500eur. Trude se na sve načine da uzmete beskamatni kredit nego da iskeširate kola. Rade muljanje i sa cenovnikom., kola koja su najpovoljnija i start ne postoje, tako smo mi za osrednji ceed., 1.4 benz, bez alu felni sa osnovnim peketom dobili ponudu na 14600 eur, i onda tu istu ponudu napišu olovkom na papiru i cenkaju se kako Vas odokativno procene. Auto sa tim motorom je mrtav konj, to je za plakati, mislim da je po tom pitanju i Jugić konkretniji, nas troje selo u kola legla su do poda, potrošnja po gradu 9litara kaže prodavac, kola su tiha, udobnost onako, nije loše, ali gomila lepo upakovane i jevtine plastike, kad se bolje zagledate sem lepog izgleda sve je ispod realnog očekivanja u klasi, prosto ova kola uporediti sa 308, C4, ili Golfom koje smo posle gledali nije moguće. Drastična razlika u kvalitetu na štetu Ceed. a. Da ponovim, sem izgleda spolja sve je razočarenje.

C i n i k

pre 7 godina

Da,trosi 7 l u gradu...Razumem ja placene oglase i to da ti neko ostavi 2 meseca auto besplatno,samo treba kasnije da napises da je to super auto...ali,preteraste. Nije KiA los auto,ne pisem to,ali je text mucan,los,navijacki,nerealan. Ko ce bre da kupi KiU? Koliko oni servisa imaju ovde? Posta su delovi? Za njega tesko mozes polovne alu felne da nadjes,moras nove da kupis,a da ne pricamo o dodatnoj opemi ako si slucajno zaboravio da je narucis?! Kome da posle 7 g prodas ovo i po kojoj ceni? KiA je ok auto,nista vise od toga. Ja bih uvek nemacku autoindustriju birao,a mozda i japansku.

Vozač

pre 7 godina

Podatak o 1.2 dinara po kilometru jednostavno nije tačan.Redovan servis obuhvata samo ulje filtere i kaiš, ako motor nema lanac.Do 150 .000 kilometara vam treba bar dva para pločica, verovatno i jedan komplet diskova, 4 kompleta guma, nekoliko pari metlica brisača,možda čak i akumulator i komplet amortizera.Ulje za kočnice se po preporuci mnogih proizvođača takođe menja na dve godine, a to maltene niko osim Tojote ne radi, osim ako se posebno ne traži.

japanac

pre 7 godina

Posto nije navedeno pretpostavljam da i nije bilo nepredvidjenih kvarova vozila. Takodje nisam primetio ni to da li je klima bila ukljucena tokom voznje i koliko utice na potrosnju.

fatima

pre 7 godina

Ovo su po meni poprilično velike cene za mali i veliki servis....ko što i kaže poslovica ...ako ne na mostu onda na ćupriji.(od 8-9000 plaćam mali servis za 1.9 jtd na Altini)

Zadovoljan vlasnik

pre 7 godina

Sve pohvale za B92 za nastavak testa.
Ceed je ubedljivo najbolji u toj klasi,a garancija KIE je najbolja koja kod nas postoji.
Ја sam do sada imao samo dva problema u garanciji (podizač vozačkog prozora i letva volana) i to sa prozorom je rešeno o trošku garancije.
Automobil baš malo troši (1,6),ide kao raketa,oprema sve što treba i ne treba i prezadovoljan sam.

Smuleco

pre 7 godina

Vozio sam ovog Cee'd-a. Odličan je u performansama; dobro vešanje, odlične kočnice. Kamer za parkiranje u nazad, izuzetno korisna stvar. Ono što bi moglo biti bolje je veći prtljažni prostor, i malo "ozbiljniji" kokpit i enterijer. Dosta je tu kvalitetne, ali i jeftine plastike.

s mile

pre 7 godina

Svojevremeno sam citao S.A.T reviju, u njoj je bio odlican test, koji se sastojio iz nekoliko tema, gradska voznja, vangradska voznja, opis auta, servisiranje itd itd. Dugotrajan test od 6meseci koriscenja, i prilicno svestrano opisivanje auta. Ne vidim nijedan razlog da tako nesto ne postoji u web varijanti. I svojevremeno na B92 polovnjak rubrika, je privlacila puuuno paznje. Zasto je ugasena...... Ko to zna. Znam samo da sam je rado citao

mojeime

pre 7 godina

Posedujem doticni auto sa tim motorom ali malo nizi paket opreme.
Za sada imam samo reci hvali ali jedna stvar ovde bode oci.

Dokle mislite da pisete ovako nesto o potrosnji?

Ja ne tempomatu 130 Km/h autoput 7.5-8 l potrosnja, kako ste se vi spustili ispod 6 to bih voleo da vidim.

Takodje u gradu nemoguce je ispod 8 litara, izmedju 8-9 leti a 9-10 zimi.

To je ono sto je realno sa ovim motorom!

Takodje dodao bih da board komp laze na potrosnji, ako pokazuje 7.5 ja sam potrosio 8 kao 2 i 2.

Neki dan je bio tekst o laganju vezano za potrosnju, ako laze fabrika zasto to radite i vi?

mojeime

pre 7 godina

Posedujem doticni auto sa tim motorom ali malo nizi paket opreme.
Za sada imam samo reci hvali ali jedna stvar ovde bode oci.

Dokle mislite da pisete ovako nesto o potrosnji?

Ja ne tempomatu 130 Km/h autoput 7.5-8 l potrosnja, kako ste se vi spustili ispod 6 to bih voleo da vidim.

Takodje u gradu nemoguce je ispod 8 litara, izmedju 8-9 leti a 9-10 zimi.

To je ono sto je realno sa ovim motorom!

Takodje dodao bih da board komp laze na potrosnji, ako pokazuje 7.5 ja sam potrosio 8 kao 2 i 2.

Neki dan je bio tekst o laganju vezano za potrosnju, ako laze fabrika zasto to radite i vi?

s mile

pre 7 godina

Svojevremeno sam citao S.A.T reviju, u njoj je bio odlican test, koji se sastojio iz nekoliko tema, gradska voznja, vangradska voznja, opis auta, servisiranje itd itd. Dugotrajan test od 6meseci koriscenja, i prilicno svestrano opisivanje auta. Ne vidim nijedan razlog da tako nesto ne postoji u web varijanti. I svojevremeno na B92 polovnjak rubrika, je privlacila puuuno paznje. Zasto je ugasena...... Ko to zna. Znam samo da sam je rado citao

Lemi

pre 7 godina

Dajte auto da ga mi vozimo na taxiju pa ćete onda videti sve vrline i mane i znati pravo stanje. Pozdrav za ekipu
(taxi, 4. septembar 2016 12:28)

A ko je vas slagao da ste vi neki eksperti u voznji!? To sto sedite u autu 4-8h dnevno ne znaci da ste dobri vozaci, samo da nicim drugim ne mozete vise da zaradjujete u zivotu.
Nagledao sam se suvih genijalaca taksista u neispravnim krsinama koji pojma nemaju ni o voznji ni o automobilima ... koji voze kontra smerom u jednosmernoj, blokiraju saobracaj jer im se moze, seku druge ljude u voznji jer su bahati do iznemoglosti, saltaju na 1,500 obrtaja, seku preko ivicnjaka kao nenormalni, voze automobile sa 4-5 lampica koje im vriste sa instrument table, odrzavaju automobile kod nekog majstor Radise na selu jer ima najpovoljnije Turske delove, a najmanje uzima za ruke, itd. itd. ... spisak je podugacak.
I vi ste eksperti za nesto?

mare

pre 7 godina

Bio sam na ivici da kupim ovaj auto, i na kraju nisam iz dva razloga:

- jako los pocetni paket opreme, dok dodjes do opreme koju honda, a tek toyota, imaju u osnovnom paketu, kosta ti kao da kupis hondu ili toyotu.

- nakon cekiranja cenovnika na netu, otisao sam u salon. Nisam rekao da znam cene, a onda mi je prodavac rekao preveliku cenu za model koji sam trazio. Trazio sam cenovnik, rekao mi je da ne drze cenovnik u salonu. Ponudio mi je cenu za eur 1,000 vecu nego na internetu sto pise, nakon cega sam se okrenuo i kupio Aurisa sa vise opreme, za nize pare.

Nakon testiranja svih automobila, moj zakljucak je da ovaj auto, osim ako nije par hiljada jeftiniji od ostalih, ne vredi kupovati.

japanac

pre 7 godina

Posto nije navedeno pretpostavljam da i nije bilo nepredvidjenih kvarova vozila. Takodje nisam primetio ni to da li je klima bila ukljucena tokom voznje i koliko utice na potrosnju.

Smuleco

pre 7 godina

Vozio sam ovog Cee'd-a. Odličan je u performansama; dobro vešanje, odlične kočnice. Kamer za parkiranje u nazad, izuzetno korisna stvar. Ono što bi moglo biti bolje je veći prtljažni prostor, i malo "ozbiljniji" kokpit i enterijer. Dosta je tu kvalitetne, ali i jeftine plastike.

Boris

pre 7 godina

Uvoznik u Srbiji je u rangu dilera sa buvljaka, muljaju sa beskamatnim kreditima i tada su kola skuplja 1500eur. Trude se na sve načine da uzmete beskamatni kredit nego da iskeširate kola. Rade muljanje i sa cenovnikom., kola koja su najpovoljnija i start ne postoje, tako smo mi za osrednji ceed., 1.4 benz, bez alu felni sa osnovnim peketom dobili ponudu na 14600 eur, i onda tu istu ponudu napišu olovkom na papiru i cenkaju se kako Vas odokativno procene. Auto sa tim motorom je mrtav konj, to je za plakati, mislim da je po tom pitanju i Jugić konkretniji, nas troje selo u kola legla su do poda, potrošnja po gradu 9litara kaže prodavac, kola su tiha, udobnost onako, nije loše, ali gomila lepo upakovane i jevtine plastike, kad se bolje zagledate sem lepog izgleda sve je ispod realnog očekivanja u klasi, prosto ova kola uporediti sa 308, C4, ili Golfom koje smo posle gledali nije moguće. Drastična razlika u kvalitetu na štetu Ceed. a. Da ponovim, sem izgleda spolja sve je razočarenje.

Ivan

pre 7 godina

Pre godinu dana sam kupio 1,6 GDI. Svaki dan idem sa njim na posao,relacija Blok 70-Vračar.Ispod 9 ne može nikako,najčešće oko 10,kada ima vozila ili zimi i do 12.
Onako mešano,grad i redovno van njega,malo auto puta i za godinu dana prosek mi je oko 8,5.Očekivao sam manje.I bliže obećanom.
Primetio sam da bord računar nije potpuno precizan i da je greška barem oko pola litra,pa je potrošnja i veća.
Prvi redovan servis sam platio skoro 19.000 dinara (toliko sam u ovlašćenom pre toga plaćao i za C4 1,6 dizel,koji je u proseku trošio 2-3 litra manje goriva).
Tek kada sam kupio kola i pročitao garantnu knjižicu shvatio sam da uslovi garancije nisu samo ono što se reklamira.
Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima kie.

toni

pre 7 godina

Mene je prvi servis za 1.6 GDI kostao 17,700 rsd u Nisu pre dve godine. Bez fiskalnog racuna naravno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neko, 4. septembar 2016 21:35) # Link komentara


Ko ti je kriv? Imas li usta da trazis fiskalni racun?

C i n i k

pre 7 godina

Da,trosi 7 l u gradu...Razumem ja placene oglase i to da ti neko ostavi 2 meseca auto besplatno,samo treba kasnije da napises da je to super auto...ali,preteraste. Nije KiA los auto,ne pisem to,ali je text mucan,los,navijacki,nerealan. Ko ce bre da kupi KiU? Koliko oni servisa imaju ovde? Posta su delovi? Za njega tesko mozes polovne alu felne da nadjes,moras nove da kupis,a da ne pricamo o dodatnoj opemi ako si slucajno zaboravio da je narucis?! Kome da posle 7 g prodas ovo i po kojoj ceni? KiA je ok auto,nista vise od toga. Ja bih uvek nemacku autoindustriju birao,a mozda i japansku.

zvezdan

pre 7 godina

Sve se slazem sa Kia dilerom. Preporuka za ljude kojima nije najvaznije uzivanje u voznji (sto potpuno razumem), je onda Fiat 500 L sa 95ks, udoban, dopadljiv, komforan, i najvaznije proizveden ovde sa cenom od 10-13hilj (dramaticno jeftiniji od Ceed). Pa da razvijamo Kragujevac i Sumadiju umesto Seula, Ziline i Maribora. Pozz svima

Vozač

pre 7 godina

Podatak o 1.2 dinara po kilometru jednostavno nije tačan.Redovan servis obuhvata samo ulje filtere i kaiš, ako motor nema lanac.Do 150 .000 kilometara vam treba bar dva para pločica, verovatno i jedan komplet diskova, 4 kompleta guma, nekoliko pari metlica brisača,možda čak i akumulator i komplet amortizera.Ulje za kočnice se po preporuci mnogih proizvođača takođe menja na dve godine, a to maltene niko osim Tojote ne radi, osim ako se posebno ne traži.

raf

pre 7 godina

kao sto se da videti cena servisa je 100e. aj sad objavite cene servisa i ostalih proizvodjaca. evo ja cu prvi, seat golf, benzinci, prvi servis 180e....

KIA bot marketing diler prevarant

pre 7 godina

@ zvezdan
Pozdrav za čuvenog KIA mrzitelja. Većini vozača ni puki Nm kao i dostupnost konjskih snaga ne znače ništa ako se automobil uglavnom vozi po gradskim gužvama gde je prosečna brzina vozila 40-50 km/h. Jedino za grupu namrštenih i nervoznih šofera koja voli da vozi žutom trakom 150 na sat, preseca kolone i vozi nasilnički ili uživa u noćnim trkama širokim bulevarima. Ni u uslovima vangradske vožnje 90% vozača ne zanima za koliko se stiže od 0-100 i da li će Nm biti ovakav ili onakav. Za to se uglavnom zanimaju entuzijaste kojih na tržištu nema mnogo. Najviše ljudi zanimaju praktična i udobna vozila kao i njihova pouzdanost a turbine, pumpe visokog pritiska i osetljive dizne tome mnogo ne doprinose. Bolje proverena i pouzdana tehnologija iz "prošlog veka" bez kvarova i posete servisu nego visok Nm i dostupnost KS koje nemaju gde da se upregnu a zahtevaju skupo i komplikovano održavanje. Najbolje od svega je što nemaju baš svi turbo motori "nemerljivo bolje performanse", naprotiv radi se o sasvim merljivim i najčešće za većinu vozača potpuno zanemarljivim razlikama. Mnogo sreće sa opelom i renaultom, to je suvi kvalitet i pouzdanost po bagatelnoj ceni i sjajnim performansama. Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)

MIljan

pre 7 godina

@moje ime

Ja tokodje vozim ovaj auto i sto se tice potrosnje, ona je opala u proseku za litar nakon predjenih 10000 km. Verovatno se posle tog intervala motor razradio kako treba. Sada je 7,7l po gradu, ali u Nisu gde se retko vozi cetvrtom brzinom. Na auto putu je oko 6l u zavisnisti da li ides 120km/h ili 150km/h. Pozdrav od zadovoljnog vlasnika proo ceed-a!

zvezdan

pre 7 godina

Tekst mnogo vise zvuci kao saopstenje Kia marketing nego kao test. Dalje, auto je preskup!!! Kosta vise od 15,5 hilj eur a ima motor po tehnologiji iz proslog veka. Sta ce mi 135 ks sa obrtnim momentom malim oko 5 hilj obrtaja. 95% vremena se vozi brzinama nizim od 150km/h, sto znaci da je puka snaga nebitna, vec Nm i dostupnost istih. Svi turbo motori pruzaju nemerljivo bolje performanse u 95% voznje. Koliko sama Kia ceni da vredi vise 3-cil turbo motor od samo 1 litar u odnosu na ovaj 1,6 vidite i po cenovniku a i na site Polovni automobili gde sa Ceed sa tim motorom star godinu dana traze 10% nizu cenu od novog BMW serije 1 (1,6 lit) iliti 30% vise nego za 1,6. Golf sa najslabijim ali savremenim turbo motorom je cak jeftiniji od ovog Ceed-a. Nije inteligentno porediti Golf 130+ sa ovim proizvodom. Citam komentare Kia dilera, u fazonu mi smo botovi nekih drugih distributera. Jesam, ja sam bot i Opela, i Renaulta i Honde i Toyote i Vw, ma svi su mnogo bolja ponuda. Sve u vezi sa ovim brandom je prevara kupca!!! Ne padajte na ovakve textove, danas je moral pri dnu. Pozz svima

Jum

pre 7 godina

dobar je, ali ne koliko ga ovi nahvalise. Jos ovo za potrosnju, pa prosto je nemoguce da trosi 5.8l. Golf ja 1.9 motorom dizel trosi toliko a ne benzinac od 130hp. Drugo ovo za garanciju necu ni da komentarisem. Gubim garanciju ako ne servisiram tamo? To mogu samo na balkanu da smisle... Trece ta garancija je parcijalna garancija, tj garantuju ono sto se inace ne kvari, a za sve ostalo pljas po novcaniku. Zakljucak: auto je i vise nego dobar ali servisi i uvoznici nas ubijaju sa cenama i sitnim potkradanjima. 7 godina garancije je laz i izgovor da biste isli i davali velike novce za servisoranje kod njih. Ja zbog toga nisam za ovaj auto...

Jovan

pre 7 godina

Pre oko mesec dana sam kupio Fiat Tipo hečbek 1,6 dizel u najvišem paketu.Košta nešto kao ova kija.
Moj kolega je nedavno kod Komnenovića kupio astru i dobio sedam godina garancije.Nisam mogao da verujem da to daje opel.
Moj fiat je Turčin i ima garanciju samo pet godina ili 200.000 km.I to me je iznenadilo,jer sam do kupovine bio ubedjen da im je garancija i dalje samo dve godine (mada kažu neki da će da se raspadne i pre toga).
Gledao sam ja i ceed.Ne mislim da je loš.Naprotiv.Ali,u svetlu cene i onoga što dobiješ,mislim da je moj Tipo za nijansu manje loša kupovina.
Rekao bih da je najbolja kupovina kod nas i30.On i u najvišem paketu opreme dodje sa točkovima od 15".Moj je došao sa 17" na alu.I ta jedna guma je kao dve za i30 (baš merkam zimske).Kia je zlatna sredina u svemu.Dobra je ona.A po ovom testu ispada da ona kao benzinac sa 135 konja troši manje od mog dizela od 120 ks.Fascinantna tehnologija.Zato sam najpre i razmišljao o Korejancu.Svaka im čast.

Baxuz

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
(moron, 05. septembar 2016 22:47)

E zbog ovakvog razmisljanja se gine! Koliko puta sam video na ibarskoj slupane automobile sa elasticnim motorom koji su u suprotnoj traci. Pretices kad je bezbedno, kad je isprekidana linija, prav i pregledan put i nista ne ide u susret. A ta fora vozim "dizlo" 2.0tdi (ilustrativno navidim) pa cu proletim.. aha how yes no, kad tad djavo dodje po svoje. Preticao sam sa jugom, skalom, reno 5, bmw 320d, fabijom 1.2, megane 3 1.6 i sad megane 4 1.2 turbo uvek na isti nacin, a vozacku imam u decembru punih 30 godina, prevezao mozda i milion km po regionalnim putevima zapadne i centralne srbije od LO do KG i od SA do UE, gde su traktori, motokultivatori, konjske zaprege i sl normalna stvar i ni jednom nisam doveo sebe u opasnost. Oladite malo ljudi, putevi su postali stratista, krenite 15 min ranije, pa sad u petak na auto putu kod velike plane stoji autobus a putnici pretcavaju auto put. To sto vi niste ludi ne znaci da su svi drugi ucesnici u saobracaju normalni.

Haha

pre 7 godina

@(karavandžija, 7. septembar 2016 13:44)

Opet ovi o turbu i atmosfercima. Ubacis u trecu taj 1.6GDI i 70-110 nema zime. Cemu vise te price o losem ubrzanju prilikom te brzine kad nisu tacne? Ko jos pretice iz 5. ili 6. na toj brzini ako je kratak pravac za preticanje? Ako tako rezonujete najbolje da kupite auto od 200+ KS, ili jos bolje Nissan GTR ili nesto sa takvim ubrzanjima i ima da preticete sve u 10ak metara!

Ljutko

pre 7 godina

Ne znam kakav je ovaj ceed znam samo da su nase ulice pune novih KIA/hyndai automobila a po komentarima botova iz konkurentskih kuća vidim da im je KIA ogroman trn u oku. Otkinuli su im veliki deo prodajnog kolača i mnogo su ljuti zbog toga. Znate li zašto danas ljudi u velikom broju kupuju korejska vozila? Zato što su pre njih imali evropska srednje klase i vrlo su dobro upoznati sa "kvalitetom", uslovima garancije i cenama servisa i delova. Iz tih razloga su i izgubili klijentelu koju sada bezuspešno pokušavaju da privuku tako što će blatiti konkurenciju. Slaba vajda od toga.

Milan

pre 7 godina

Guglovah malo da nadjem i cenu. 15690 za EX style sa ovim motorom, uz metalik boju i Xenone 17000. Nije lose, Golf sa ovakvom opremomi motorom od 130+KS je debelo preko 21.500. Nema turbine pa je opasnost od skupih kvarova manja. Mana je imidz i teza psotprodaja- duze cete cekati kupca, zato ga treba uzeti samo ako planirate voziti bar 7-8 godina.

vlada

pre 7 godina

Vrlo je zanimljiv fenomen da Srbi ne znaju i ne vole da koriste menjač, pa su im preticanja nebezbedna i strašna, ali se u isto vreme zgražavaju da kupe automatski menjač jer pobogu to je za devojčice! I priče tipa preznojavaju se putnici dok se auto vrti na 40000/min, ma dajet nemojte me sa tim budalaštinama putnici će da se voze i na 1000 i na 4000 obrtaaja, šta sad. Ceo život vozim Honde koje generalno vbažne za viskoturažne mašine koje salbo vuku sa nižih obrtaja, i nikada nikakav problem sa preticanjem nisam imao, daleko od toga. evo od kad sedoh u službenog Passata 2.0 tdi, iskreno da vam kažem nije da su mi preticanja nešto brža ili bezbednija, isti andrak, samo na dizelu često moram i da šaltam u sred preticanja šlepera što je svojevrsno smaranje a i nije da povećava bezbednost preticanja svakako. Ko ne zna da vozi treba biti svestan svojih limita i voziti iza kamiona, i ne preticati. Bolje sat vremena kasnije na destinaciju nego 30 godina pre roka pod zemlju!

saša

pre 7 godina

nista manje tvrde plastika nego u svim ostalim evropskim brendovima u koji i Kia spada- (razvojni centar u Frankfurtu,motor iz Duselldorfa,montaza u Slovačkoj)

Trolls are real

pre 7 godina

Doticni auto moze da trosi 4,2 ako ima oznaku crdi i vozite ga 110 u 6toj brzini... Inace je auto za svu pohvalu! A potrosnja inace je 5. 5,5 na otvorenom a u centru naseg divnog grada... Potrosnja je 7 litara... Naravno ako ima istu oznaku di...

Savo

pre 7 godina

(zvezdan, 5. septembar 2016 10:53)
Treba da uživaš u vozilu koje imaš.Ja uživam u mom sidu.Meni najbolji.I mojoj porodici.Ide i ubrzava kao strela kada ga držim iznad 4.000 obrtaja po minuti.Ispod je malo trom,ali meni ne smeta,jer znam kako treba da se vozi takav motor.Kao i svaki atmosferski.Budi siguran da bolje za te pare,pa i veće,još nije izmišljeno,niti će.
I pusti glupe turbaše.To ne može da radi bez kvara milion kilometara kao što može moj atmosferski.Dizele da ne pominjem.To je tek promašaj.

Bane

pre 7 godina

@ zvezdan
@ KIA bot marketing diler prevarant

Što je najgore, 1.6 GDI uopšte nije motor sa tehnologijom iz prošlog veka. To je vrlo savremen motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre i varijabilnim razvodom ventila. Jedina razlika između njega i "savremenih" turbo benzinaca je što nema turbinu. U prilog tome govori i činjenica da je "savremeni" 1.6 T-GDI od 177 ks i 265 Nm obrtnog momanta zapravo isti taj motor samo da dodatom turbinom. Za sve ostalo se donekle slažem i sa jednim i sa drugim. I tubro benzinci i atmosverski benzinci imaju svojih i prednosi i mana posmatrajući iz ugla različitih pojedinaca sa različitim afinitetima, željama i potrebama.

Iceman

pre 7 godina

Pre mesec sam imao priliku da vozim Kia Cee'd na test vožnji, 1.6 benzinac, sa tada oko 500km na satu, potrošnja po bordu je iznosila 9,5l uz tvrdnju prodavca da je auto nov, da nije razrađen i da se svakodnevno vozi na relaciji NBGD - Zemun pod klimom u najvećoj gradskoj gužvi. Kada sam ga pitao zašto modeli za 2016 godinu koji su izloženi u salonu nemaju restilizovana zadnja svetla u led tehnologiji sa belim detaljem rekao mi je da ga imaju samo GT Line paketi opreme a kada na Mobile.de u pretrazi ukucaš model 2016, nov svi imaju takva svetla. Kada sam pitao za EURO CUP model, na keca me je otkačio i rekao da ih ima još 7 na lageru ali samo 1.4 benzinac. Pitam se zašto se reklamiraju kada ih nemaju u ponudi. Isto nije imao cenovnik kod sebe i nije znao cene, inače je prodavac po struci...i posao mu je da ih zna u pola noći...generalno mi se auto dopada ali mislim da muljaju nešto sa modelima koje imaju na lageru jer je ločično da moraju da ih rasprodaju pre nego da neko poruču novi restilizovani model...mislim da bi morali da budu daleko provesionalniji ali da se ne lažemo, ovo je ipak SRBistan i ovde se sve sme i može a mi kao potrošači nemamo apsolutno nikakva prava.

Bojan

pre 7 godina

Moj drugar je prije par mjeseci krenuo u obilaske salona da kupi neko auto koje ne kosta previse a pruza prihvatljiv nivo komfora, udobnosti za 4-clanu porodicu i ok troskove.
Kia u Hyundai su na moj savjet bili prva varijanta da pogleda. Ta auta u standardnom nivou opreme i sa pocetnim motorom su ok. Problem je ako se trazi nesto dodatno od opreme ili malo bolji motor.

Nakon 2-3 mjeseca provjere i svega, na kraju se odlucio za novu astru karavan 1.4 enjoy. Znam, mnogi ce reci motor je slab, i ja sam predlagao da uzme jaci motor ali budzet mu je bio ogranicen, a oprema mu je bila znacajnija od motora. Uraidio je test vozjnu i rekao da je ok za njegove potrebe.

Npr tempomat i senzori brisaca su nesto sto se kod KIAe dobija tek u visim nivoima opreme, a tu se cijene izjednacavaju ili idu iznad opela, toyote, i nekih drugih brendova.

Da zakljucim i30/ceed je sasvim dobro auto u prvom nivou opreme i sa osnovnim motorom. Za nekoga ko zeli novo auto te klase da ga dobro sluzi, da nije zahtjevan po pitanju opreme i unutrasnjosti i da uzima auto da ga sluzi vise od 5,6,7 godina, ovo su jako dobre opcije. Za ostale kupce postoje i druge konkurentne ponude.

Aca

pre 7 godina

Zaista ima nečeg manipulativnog, nejasnog i navalentnog kod prodavaca i prodanje politike naseg prodavca KIA vozila...ja sam posle testa i vise razgovora oko kupovine napustio ovu pricu, iako je ceed odlican auto. Opredelio sam se za Hyundai I30. Iako ranije nisam vozio ovu marku, probao sm sve i svasta, utisci su posle godinu dana IZVANREDNI! Imam motor benzin 1.6 sa 120 ks i opremom confort+ . Auto je u nivou svih evropskih modela te klase, osim premium marki. Cak i blago koketira sa visom klasom po izradi i tisini u kabini. I KIA i HYUNDAI su danas globalno postali ozbiljni brendovi sa odlicnim autima i sjajnim dizajnom. Pozdrav svima.

moron

pre 7 godina

(Baxuz, 6. septembar 2016 19:58)
Imaš 30 godina vozačku? Vidiš, baš kao i ja (mada i 32 ako računam i prethodnu dozvolu) i neverovatno mi je da ja preticanje smatram najrizičnijom radnjom u saobraćaju, a ti ne.
I, ne, ne vozim 2,0 TDI, niti vršim propagandu dizela :) Već ukazujem na OČITE mane atmo motora.
Ne brini,baš zbog dužine vozačkog staža,imao sam i ja "mrtve konje" i znam šta znači kada se atmosferski motor "zaguši" na naglo dodavanje gasa ukoliko nije u zoni obrtaja blizu onih gde ostvaruje najveći obrtni moment. A to nekada može da Vam se desi bez obzira na Vaše veliko ili malo vozačko iskustvo, jer u saobraćaju, na žalost, ne zavisi uvek sve samo od Vas sa 100%. I tada Vas "mrtvi" atmosferac potencijalno vodi u smrt,zajedno sa ostalima u vozilu.
Jedini (tehnički) lek za smanjenje tih rizika jeste ELASTIČAN motor.
Ja, inače, nisam smislio način testiranja elastičnosti,ali znam da pročitam izmerene rezultate testova. Na žalost po KIU i Hyundai, rezultat za 1,6 GDI ( ili 1,6 MPI ) je očajan. Očajno je da on ni za jedan sekund nije elastičniji od njihovog savremenog 1,4.
I, kada, ukoliko kupujete novo vozilo, za potpuno iste pare možete da kupite HB C segmenta kome od 80-120 km/h treba 21,5 sekundu (npr.i30 1,6 MPI), 20-20,5 sekundi (GDI ili 1,4) ili 12 sekundi (308 THP 130, koji košta i manje od KIA 1,0 turbo sa 120 ks),svako treba sam da odluči koliko mu šta u životu znači.
Pozdrav

gasoline

pre 7 godina

Imam 1,6 GDI i svima koji pričaju o tome kako je sa njim "rizično preticati" mogu samo reći da su veoma loši vozači. Pre toga sam imao turbo dizela i ne pada mi na pamet da se ikada više u životu mučim sa turbinom, diznama, PVP, plivajućim zamajcem i ostalim skupim i nepouzdanim delovima. Voziću benzinske atmosferce dokle god postoje. Istaknutu potrebu za visokim obrtnim momentom imaju uglavnom nervozni i neiživljeni vozači.

moron

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
Ako pogledate na internetu (npr. podatke na AutoCataloque ),videćete da vam,bez razlike da li se radi i kijinom atmosferskom motoru od 1,4 litra sa 100 ks,o ovde testiranom 1,6 GDI sa 135 ks ili mazdinom G120, za ubrzanje od 80-120 km/h treba oko 20 sekundi (plus/minus pola sekunde).Naizgled malo čudno,ali 1,6 GDI skoro nema ništa bolje medjubrzanje u tom rasponu od 1,4.
Neko će pomisliti,spas je u savremenom turbo benzincu.I jeste i nije.Ako uzmete megan ili 308,oba turbo sa 130 ks,trebaće vam za to isto oko 12 sekundi (podaci sa sajta Peugeot.rs i Renault.rs),ali,ako uzmete savremeni kijin turbo sa 120 ks (sa kojim je ceed čak i skuplji od megana ili 308 sa pomenutim motorima), opet će vam trebati 20 sekundi, kao da ste u atmosferskom 1,4 kijinom motoru.
Ja lično mislim da za bezbedno preticanje može imati uticaja (i) da li je vozilo za pomenuto medjuubrzanje "deklarisano" sa 12 ili 20 sekundi.Neko će reći da nije,da je način merenja neprimeren i pogrešan.Ali, on je isti za sva vozila. Samo što neka vozila u istim uslovima ostvare lošiji rezultat (20 sekundi),a neki bolji (12).
Neko,na žalost,glavu izgubi i zbog jedne sekunde.Nekad cele porodice izginu.Ili deca bez rodtelja ostanu.Mislite i tome kada birate vozilo i motor.Možda ćete jednom i preticati,a nećete prethodno biti na 5.000 rpm.

Haha

pre 7 godina

Casovi voznje kome je taj 1.6GDI motor slab, pa da vezbate preticanja i procene, posto kazete da je mnogo rizicno sa njim obavljati preticanja.

fatima

pre 7 godina

Ovo su po meni poprilično velike cene za mali i veliki servis....ko što i kaže poslovica ...ako ne na mostu onda na ćupriji.(od 8-9000 plaćam mali servis za 1.9 jtd na Altini)

contradictio in adjecto

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.
(Gile, 11. septembar 2016 16:32)
@
Jedino dobro je da se ne kvari i da je veoma pouzdan?! Koja tebe muka tera da punih 6 godina voziš automobil sa kojim si tako nezadovoljan i od koga je sva konkurencija bolja? Možda je u pitanju siromaštvo ali odakle onda 15+ hiljada evra za ceed?

Pera

pre 7 godina

Jos nisam doziveo da su mi za sest godina servisiranja u tom servisu sa slike stavili obloge na volan ili na sediste! Inace momak iz servisa sa slike je za svaku pohvalu zaista!

A kao neko ko razmatra kupovinu novog auta mislim da bi u seledecem modelu ceed morao da se nadje u osnovnom paketu motor od 3 cilindra sa turbom, jednostavno ovi atmosverci su prevazidjeni ma koliko oni nama delovali dobro odnosno bolje u odnosu na nesto od ranije.

karavandžija

pre 7 godina

Imao sam ceed 1,6 GDI karavan i "zamenio ga" posle za oktaviju karavan 1,4 TSI.
Ko nije probao da vozi nekog savremenog turbo benzinca (bilo kog, dosta ih danas imate),taj ne može da zna kakva je razlika u elastičnosti izmedju tih i savremenih atmosferskih motora.
To su dva sveta.
Koliko je elastičnost bitna,prosudite sami, ali čak je i volvo pre više od 30-35 godina u svojim prodajnim katalozima za seriju 244/264, govoreći o bezbednosti, potencirao baš pitanje ubrzanja od 70-110 km/h PRI PRETICANJU( kako je tamo pisalo "When You realy need it" ), pri čemu su tada skoro svi motori bili sa po 2 ventila po cilindru, nisu bili "navijeni" kao ovi danas, nije im najveći moment bio na 4.500-5.000 ( već na 2.500-3.000 ), pa su bili daleko elastičniji od ovih danas.
Neko je oko ovoga problema pominjao i jugo.Da,jugo jeste elastičan ( kaoi stara lada),ali ne verujem da KIA želi da neko njen današnji 1,6 GDI sa time poredi.
Da, 70-110 km/h, to je "When You realy need it ...", a ne 0-100 km/h. A tu "kada vam baš treba", GDI pada kao kruška.

karavandžija

pre 7 godina

(Haha, 7. septembar 2016 15:42)
Pa,imao sam 1,6 GDI.I znam kako on ide i ne ide.I da mu je elastičnost "duplo golo" (igrao si domine,to je ono "ništa"?). Ako ga pre preticanja ne držim na 4.000 o/min uz znojava čela svih putnika,koji od te buke u strahu čekaju trzaj i kada ću gas da potopim,nema sa njim brzog i bezbednog preticanja.
Ili,probaj sa njim po nekim brdima,Debelo brdo recimo,česte krivine i usponi,u trećoj uzbrdo ne može da povuče (guši se),a u drugoj mu prebrzo,prebučno i trza se stalno uz moguće aktivacije ASR-a.
Tužan motor u odnosu na TSI ili verovatno bilo koji drugi savremeni turbo.

uvoznik

pre 7 godina

Šta ste svi zapeli za tu "šestu brzinu"? Hoćete "petu" ?

Od 80-120 km/h u petom stepenu prenosa motoru 1,6 GDI eco sa 135 ks u "sidu" treba oko 16,5 sekundi.

Za to isto pežou 308 1,2 turbo sa 130 ks u petoj treba 8,6 sekundi. A manje košta od sida 1,0 turbo.

IMT-539

pre 7 godina

Najlošija osobina svakog atmosferskog motora ove vrste je veoma slab obrtni moment i zato ljudi i pišu da je kao mrtav konj osim kada je u visokim obrtajima ( jer on tek na skoro 5.000 o/min razvija svoj najveći obrtni moment).
Pogledajte grafikon (ko je pismen, razumeće):
http://www.automobile-catalog.com/curve/2015/1773860/kia_ceed_1_6_gdi_vision.html
Sa grafikona vidite da na 2.000 o/min ovaj motor sa 135 ks nema više od 130 Nm (dok vam, recimo, 1,2 PSA sa 130 ks na tim obrtajima ima 230 Nm, dok čak i prethodni 1,4 TSI sa 140 ks u Oktraviji i na nižim obrtajima ima 250 Nm).
Zato turbo odlično vuče/ubrzava kao elektromotor i od malih obrtaja. A atmosferac je mrtav konj bar sve do oko 4.000 o/min.
Dizele da i ne pominjemo,jer nisu isti svet (pa to nisu uporedivi motori po elastičnosti),ali, primera radi, fijatov 1,6 dizel prethodne generacije (EURO5) sa samo 105 ks već "na ler gasu" (recimo, na 1.000 o/min) ima daleko veći obrtni moment nego li je najveći obrtni moment svih napred pobrojanih.
No,generalno,na terenu benzinaca,atmosferci su druga klasa po pitanju elastičnosti u odnosu na turbaše koji ih polako menjaju.

Baxuz

pre 7 godina

Sad pogledah cenovnik: sa 17.200€ ova kia je "ladno" nesto skuplja od mog Megane Turbo benzin 130ks sa paketom opreme Intens, (otprilike ista oprema). Ambiciozno od Kia, staviti cenu jacu od modernijeg i boljeg evropljanina.. Ako im prolazi onda ok, drago mi je zbog njih.

Znam da srbi ne cene reno i to mi je ok, ali skuplja je i od "svapske" Astre, turbo benzin, auta godine. Ovom cenom je cak u rangu srpskog bozanstva golfa, kako ce joj srpski zivalj oprostiti to? Dobro golfa u osnovnom paketu, al za srbina kad je golf moze da ima i farove na petrolej.

Braco korejanci mora to za bar 1.500€ evra manje. Ovo mora da kosta manje od 16.000. Ne moze fora sedam godina garancija a za svaku godinu preko 4 uobicajene 500€ na cenu.

Kia se krade

pre 7 godina

Krade se. Da li se krala pre dve godine, ne znam, ali meni je ukraden pre 9 meseci. Ako neko ne veruje, nije nikakav problem da mu dokazem policijskim zapisnikom i resenjem kasko osiguranja. U osiguravajucoj kuci su mi rekli da su jos dva komada ukradena. Dakle, krade se, budite pazljivi.

hiavata

pre 7 godina

Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)
(KIA bot marketing diler prevarant, 05. 

Toyotin servis uopste nije toliko skup u odnosu na konkurenciju, a pored redovnog servisa sansa da cete morati da popravljate nesto vanredno je daleko manja od vecine drugih. Pritom znate da uzimate super pouzdane automobile koji drze cenu i lako se prodaju, sa razlogom. Kad je stiska sa budzetom a hteli bi senzore za svetla pa se opredelite za KIA ili hyundai, to je vec drugi problem. Ja iskreno verovatno nikad ne bih kupio ni KIA ni hyundai vozile iz vise razloga, a to su redom: lose vozne karakteristike, losa postprodaja, osrednja motorizacija, sumnjiva prodajna politika i garancija.

Gile

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.

jednogodišnja garancija na audio sistem, samo KIA ...

pre 7 godina

Lepo je videti da se napokon javilo više njih da odbrani sve neosporne kvalitete kie i njenih superiornih atmosferskih motora.

Haha

pre 7 godina

(C i n i k, 4. septembar 2016 13:29)
Pregledanjem oglasa vidim da felne nije problem naci, jer iste pasuju na vise proizvodjaca iz azije tj. japana.

Z

pre 7 godina

Cemu tolika rasprava oko toga da li su bolji atmosferski ili turbo benzinci?Pa nisu proizvodjaci automobila glupi pa im u pomudi stoje 95% motora sa turbinama

Zadovoljan vlasnik

pre 7 godina

Sve pohvale za B92 za nastavak testa.
Ceed je ubedljivo najbolji u toj klasi,a garancija KIE je najbolja koja kod nas postoji.
Ја sam do sada imao samo dva problema u garanciji (podizač vozačkog prozora i letva volana) i to sa prozorom je rešeno o trošku garancije.
Automobil baš malo troši (1,6),ide kao raketa,oprema sve što treba i ne treba i prezadovoljan sam.

Baxuz

pre 7 godina

(moron, 07. septembar 2016 09:21)

I ja tvrdim da je najrizicnije, zato i kazem da treba biti pazljiv a ne uzdati se u elasticnost motora. Nista strasno nismo se sporazumeli.

Savo

pre 7 godina

(zvezdan, 5. septembar 2016 10:53)
Treba da uživaš u vozilu koje imaš.Ja uživam u mom sidu.Meni najbolji.I mojoj porodici.Ide i ubrzava kao strela kada ga držim iznad 4.000 obrtaja po minuti.Ispod je malo trom,ali meni ne smeta,jer znam kako treba da se vozi takav motor.Kao i svaki atmosferski.Budi siguran da bolje za te pare,pa i veće,još nije izmišljeno,niti će.
I pusti glupe turbaše.To ne može da radi bez kvara milion kilometara kao što može moj atmosferski.Dizele da ne pominjem.To je tek promašaj.

KIA bot marketing diler prevarant

pre 7 godina

@ zvezdan
Pozdrav za čuvenog KIA mrzitelja. Većini vozača ni puki Nm kao i dostupnost konjskih snaga ne znače ništa ako se automobil uglavnom vozi po gradskim gužvama gde je prosečna brzina vozila 40-50 km/h. Jedino za grupu namrštenih i nervoznih šofera koja voli da vozi žutom trakom 150 na sat, preseca kolone i vozi nasilnički ili uživa u noćnim trkama širokim bulevarima. Ni u uslovima vangradske vožnje 90% vozača ne zanima za koliko se stiže od 0-100 i da li će Nm biti ovakav ili onakav. Za to se uglavnom zanimaju entuzijaste kojih na tržištu nema mnogo. Najviše ljudi zanimaju praktična i udobna vozila kao i njihova pouzdanost a turbine, pumpe visokog pritiska i osetljive dizne tome mnogo ne doprinose. Bolje proverena i pouzdana tehnologija iz "prošlog veka" bez kvarova i posete servisu nego visok Nm i dostupnost KS koje nemaju gde da se upregnu a zahtevaju skupo i komplikovano održavanje. Najbolje od svega je što nemaju baš svi turbo motori "nemerljivo bolje performanse", naprotiv radi se o sasvim merljivim i najčešće za većinu vozača potpuno zanemarljivim razlikama. Mnogo sreće sa opelom i renaultom, to je suvi kvalitet i pouzdanost po bagatelnoj ceni i sjajnim performansama. Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)

zvezdan

pre 7 godina

Tekst mnogo vise zvuci kao saopstenje Kia marketing nego kao test. Dalje, auto je preskup!!! Kosta vise od 15,5 hilj eur a ima motor po tehnologiji iz proslog veka. Sta ce mi 135 ks sa obrtnim momentom malim oko 5 hilj obrtaja. 95% vremena se vozi brzinama nizim od 150km/h, sto znaci da je puka snaga nebitna, vec Nm i dostupnost istih. Svi turbo motori pruzaju nemerljivo bolje performanse u 95% voznje. Koliko sama Kia ceni da vredi vise 3-cil turbo motor od samo 1 litar u odnosu na ovaj 1,6 vidite i po cenovniku a i na site Polovni automobili gde sa Ceed sa tim motorom star godinu dana traze 10% nizu cenu od novog BMW serije 1 (1,6 lit) iliti 30% vise nego za 1,6. Golf sa najslabijim ali savremenim turbo motorom je cak jeftiniji od ovog Ceed-a. Nije inteligentno porediti Golf 130+ sa ovim proizvodom. Citam komentare Kia dilera, u fazonu mi smo botovi nekih drugih distributera. Jesam, ja sam bot i Opela, i Renaulta i Honde i Toyote i Vw, ma svi su mnogo bolja ponuda. Sve u vezi sa ovim brandom je prevara kupca!!! Ne padajte na ovakve textove, danas je moral pri dnu. Pozz svima

C i n i k

pre 7 godina

Da,trosi 7 l u gradu...Razumem ja placene oglase i to da ti neko ostavi 2 meseca auto besplatno,samo treba kasnije da napises da je to super auto...ali,preteraste. Nije KiA los auto,ne pisem to,ali je text mucan,los,navijacki,nerealan. Ko ce bre da kupi KiU? Koliko oni servisa imaju ovde? Posta su delovi? Za njega tesko mozes polovne alu felne da nadjes,moras nove da kupis,a da ne pricamo o dodatnoj opemi ako si slucajno zaboravio da je narucis?! Kome da posle 7 g prodas ovo i po kojoj ceni? KiA je ok auto,nista vise od toga. Ja bih uvek nemacku autoindustriju birao,a mozda i japansku.

karavandžija

pre 7 godina

(Haha, 7. septembar 2016 15:42)
Pa,imao sam 1,6 GDI.I znam kako on ide i ne ide.I da mu je elastičnost "duplo golo" (igrao si domine,to je ono "ništa"?). Ako ga pre preticanja ne držim na 4.000 o/min uz znojava čela svih putnika,koji od te buke u strahu čekaju trzaj i kada ću gas da potopim,nema sa njim brzog i bezbednog preticanja.
Ili,probaj sa njim po nekim brdima,Debelo brdo recimo,česte krivine i usponi,u trećoj uzbrdo ne može da povuče (guši se),a u drugoj mu prebrzo,prebučno i trza se stalno uz moguće aktivacije ASR-a.
Tužan motor u odnosu na TSI ili verovatno bilo koji drugi savremeni turbo.

Haha

pre 7 godina

@(karavandžija, 7. septembar 2016 13:44)

Opet ovi o turbu i atmosfercima. Ubacis u trecu taj 1.6GDI i 70-110 nema zime. Cemu vise te price o losem ubrzanju prilikom te brzine kad nisu tacne? Ko jos pretice iz 5. ili 6. na toj brzini ako je kratak pravac za preticanje? Ako tako rezonujete najbolje da kupite auto od 200+ KS, ili jos bolje Nissan GTR ili nesto sa takvim ubrzanjima i ima da preticete sve u 10ak metara!

Ljutko

pre 7 godina

Ne znam kakav je ovaj ceed znam samo da su nase ulice pune novih KIA/hyndai automobila a po komentarima botova iz konkurentskih kuća vidim da im je KIA ogroman trn u oku. Otkinuli su im veliki deo prodajnog kolača i mnogo su ljuti zbog toga. Znate li zašto danas ljudi u velikom broju kupuju korejska vozila? Zato što su pre njih imali evropska srednje klase i vrlo su dobro upoznati sa "kvalitetom", uslovima garancije i cenama servisa i delova. Iz tih razloga su i izgubili klijentelu koju sada bezuspešno pokušavaju da privuku tako što će blatiti konkurenciju. Slaba vajda od toga.

Boris

pre 7 godina

Uvoznik u Srbiji je u rangu dilera sa buvljaka, muljaju sa beskamatnim kreditima i tada su kola skuplja 1500eur. Trude se na sve načine da uzmete beskamatni kredit nego da iskeširate kola. Rade muljanje i sa cenovnikom., kola koja su najpovoljnija i start ne postoje, tako smo mi za osrednji ceed., 1.4 benz, bez alu felni sa osnovnim peketom dobili ponudu na 14600 eur, i onda tu istu ponudu napišu olovkom na papiru i cenkaju se kako Vas odokativno procene. Auto sa tim motorom je mrtav konj, to je za plakati, mislim da je po tom pitanju i Jugić konkretniji, nas troje selo u kola legla su do poda, potrošnja po gradu 9litara kaže prodavac, kola su tiha, udobnost onako, nije loše, ali gomila lepo upakovane i jevtine plastike, kad se bolje zagledate sem lepog izgleda sve je ispod realnog očekivanja u klasi, prosto ova kola uporediti sa 308, C4, ili Golfom koje smo posle gledali nije moguće. Drastična razlika u kvalitetu na štetu Ceed. a. Da ponovim, sem izgleda spolja sve je razočarenje.

Jum

pre 7 godina

dobar je, ali ne koliko ga ovi nahvalise. Jos ovo za potrosnju, pa prosto je nemoguce da trosi 5.8l. Golf ja 1.9 motorom dizel trosi toliko a ne benzinac od 130hp. Drugo ovo za garanciju necu ni da komentarisem. Gubim garanciju ako ne servisiram tamo? To mogu samo na balkanu da smisle... Trece ta garancija je parcijalna garancija, tj garantuju ono sto se inace ne kvari, a za sve ostalo pljas po novcaniku. Zakljucak: auto je i vise nego dobar ali servisi i uvoznici nas ubijaju sa cenama i sitnim potkradanjima. 7 godina garancije je laz i izgovor da biste isli i davali velike novce za servisoranje kod njih. Ja zbog toga nisam za ovaj auto...

MIljan

pre 7 godina

@moje ime

Ja tokodje vozim ovaj auto i sto se tice potrosnje, ona je opala u proseku za litar nakon predjenih 10000 km. Verovatno se posle tog intervala motor razradio kako treba. Sada je 7,7l po gradu, ali u Nisu gde se retko vozi cetvrtom brzinom. Na auto putu je oko 6l u zavisnisti da li ides 120km/h ili 150km/h. Pozdrav od zadovoljnog vlasnika proo ceed-a!

Gile

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.

Zadovoljan vlasnik

pre 7 godina

Sve pohvale za B92 za nastavak testa.
Ceed je ubedljivo najbolji u toj klasi,a garancija KIE je najbolja koja kod nas postoji.
Ја sam do sada imao samo dva problema u garanciji (podizač vozačkog prozora i letva volana) i to sa prozorom je rešeno o trošku garancije.
Automobil baš malo troši (1,6),ide kao raketa,oprema sve što treba i ne treba i prezadovoljan sam.

saša

pre 7 godina

nista manje tvrde plastika nego u svim ostalim evropskim brendovima u koji i Kia spada- (razvojni centar u Frankfurtu,motor iz Duselldorfa,montaza u Slovačkoj)

mare

pre 7 godina

Bio sam na ivici da kupim ovaj auto, i na kraju nisam iz dva razloga:

- jako los pocetni paket opreme, dok dodjes do opreme koju honda, a tek toyota, imaju u osnovnom paketu, kosta ti kao da kupis hondu ili toyotu.

- nakon cekiranja cenovnika na netu, otisao sam u salon. Nisam rekao da znam cene, a onda mi je prodavac rekao preveliku cenu za model koji sam trazio. Trazio sam cenovnik, rekao mi je da ne drze cenovnik u salonu. Ponudio mi je cenu za eur 1,000 vecu nego na internetu sto pise, nakon cega sam se okrenuo i kupio Aurisa sa vise opreme, za nize pare.

Nakon testiranja svih automobila, moj zakljucak je da ovaj auto, osim ako nije par hiljada jeftiniji od ostalih, ne vredi kupovati.

karavandžija

pre 7 godina

Imao sam ceed 1,6 GDI karavan i "zamenio ga" posle za oktaviju karavan 1,4 TSI.
Ko nije probao da vozi nekog savremenog turbo benzinca (bilo kog, dosta ih danas imate),taj ne može da zna kakva je razlika u elastičnosti izmedju tih i savremenih atmosferskih motora.
To su dva sveta.
Koliko je elastičnost bitna,prosudite sami, ali čak je i volvo pre više od 30-35 godina u svojim prodajnim katalozima za seriju 244/264, govoreći o bezbednosti, potencirao baš pitanje ubrzanja od 70-110 km/h PRI PRETICANJU( kako je tamo pisalo "When You realy need it" ), pri čemu su tada skoro svi motori bili sa po 2 ventila po cilindru, nisu bili "navijeni" kao ovi danas, nije im najveći moment bio na 4.500-5.000 ( već na 2.500-3.000 ), pa su bili daleko elastičniji od ovih danas.
Neko je oko ovoga problema pominjao i jugo.Da,jugo jeste elastičan ( kaoi stara lada),ali ne verujem da KIA želi da neko njen današnji 1,6 GDI sa time poredi.
Da, 70-110 km/h, to je "When You realy need it ...", a ne 0-100 km/h. A tu "kada vam baš treba", GDI pada kao kruška.

Haha

pre 7 godina

Casovi voznje kome je taj 1.6GDI motor slab, pa da vezbate preticanja i procene, posto kazete da je mnogo rizicno sa njim obavljati preticanja.

Smuleco

pre 7 godina

Vozio sam ovog Cee'd-a. Odličan je u performansama; dobro vešanje, odlične kočnice. Kamer za parkiranje u nazad, izuzetno korisna stvar. Ono što bi moglo biti bolje je veći prtljažni prostor, i malo "ozbiljniji" kokpit i enterijer. Dosta je tu kvalitetne, ali i jeftine plastike.

Baxuz

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
(moron, 05. septembar 2016 22:47)

E zbog ovakvog razmisljanja se gine! Koliko puta sam video na ibarskoj slupane automobile sa elasticnim motorom koji su u suprotnoj traci. Pretices kad je bezbedno, kad je isprekidana linija, prav i pregledan put i nista ne ide u susret. A ta fora vozim "dizlo" 2.0tdi (ilustrativno navidim) pa cu proletim.. aha how yes no, kad tad djavo dodje po svoje. Preticao sam sa jugom, skalom, reno 5, bmw 320d, fabijom 1.2, megane 3 1.6 i sad megane 4 1.2 turbo uvek na isti nacin, a vozacku imam u decembru punih 30 godina, prevezao mozda i milion km po regionalnim putevima zapadne i centralne srbije od LO do KG i od SA do UE, gde su traktori, motokultivatori, konjske zaprege i sl normalna stvar i ni jednom nisam doveo sebe u opasnost. Oladite malo ljudi, putevi su postali stratista, krenite 15 min ranije, pa sad u petak na auto putu kod velike plane stoji autobus a putnici pretcavaju auto put. To sto vi niste ludi ne znaci da su svi drugi ucesnici u saobracaju normalni.

Milan

pre 7 godina

Guglovah malo da nadjem i cenu. 15690 za EX style sa ovim motorom, uz metalik boju i Xenone 17000. Nije lose, Golf sa ovakvom opremomi motorom od 130+KS je debelo preko 21.500. Nema turbine pa je opasnost od skupih kvarova manja. Mana je imidz i teza psotprodaja- duze cete cekati kupca, zato ga treba uzeti samo ako planirate voziti bar 7-8 godina.

fatima

pre 7 godina

Ovo su po meni poprilično velike cene za mali i veliki servis....ko što i kaže poslovica ...ako ne na mostu onda na ćupriji.(od 8-9000 plaćam mali servis za 1.9 jtd na Altini)

Pera

pre 7 godina

Jos nisam doziveo da su mi za sest godina servisiranja u tom servisu sa slike stavili obloge na volan ili na sediste! Inace momak iz servisa sa slike je za svaku pohvalu zaista!

A kao neko ko razmatra kupovinu novog auta mislim da bi u seledecem modelu ceed morao da se nadje u osnovnom paketu motor od 3 cilindra sa turbom, jednostavno ovi atmosverci su prevazidjeni ma koliko oni nama delovali dobro odnosno bolje u odnosu na nesto od ranije.

moron

pre 7 godina

Najrizičnija radnja u vožnji je preticanje,a za bezbedno preticanje je bitna i elastičnost motora,jer od toga zavisi i da li će Vam preticanje trajati par sekundi više ili manje.
Ako pogledate na internetu (npr. podatke na AutoCataloque ),videćete da vam,bez razlike da li se radi i kijinom atmosferskom motoru od 1,4 litra sa 100 ks,o ovde testiranom 1,6 GDI sa 135 ks ili mazdinom G120, za ubrzanje od 80-120 km/h treba oko 20 sekundi (plus/minus pola sekunde).Naizgled malo čudno,ali 1,6 GDI skoro nema ništa bolje medjubrzanje u tom rasponu od 1,4.
Neko će pomisliti,spas je u savremenom turbo benzincu.I jeste i nije.Ako uzmete megan ili 308,oba turbo sa 130 ks,trebaće vam za to isto oko 12 sekundi (podaci sa sajta Peugeot.rs i Renault.rs),ali,ako uzmete savremeni kijin turbo sa 120 ks (sa kojim je ceed čak i skuplji od megana ili 308 sa pomenutim motorima), opet će vam trebati 20 sekundi, kao da ste u atmosferskom 1,4 kijinom motoru.
Ja lično mislim da za bezbedno preticanje može imati uticaja (i) da li je vozilo za pomenuto medjuubrzanje "deklarisano" sa 12 ili 20 sekundi.Neko će reći da nije,da je način merenja neprimeren i pogrešan.Ali, on je isti za sva vozila. Samo što neka vozila u istim uslovima ostvare lošiji rezultat (20 sekundi),a neki bolji (12).
Neko,na žalost,glavu izgubi i zbog jedne sekunde.Nekad cele porodice izginu.Ili deca bez rodtelja ostanu.Mislite i tome kada birate vozilo i motor.Možda ćete jednom i preticati,a nećete prethodno biti na 5.000 rpm.

mojeime

pre 7 godina

Posedujem doticni auto sa tim motorom ali malo nizi paket opreme.
Za sada imam samo reci hvali ali jedna stvar ovde bode oci.

Dokle mislite da pisete ovako nesto o potrosnji?

Ja ne tempomatu 130 Km/h autoput 7.5-8 l potrosnja, kako ste se vi spustili ispod 6 to bih voleo da vidim.

Takodje u gradu nemoguce je ispod 8 litara, izmedju 8-9 leti a 9-10 zimi.

To je ono sto je realno sa ovim motorom!

Takodje dodao bih da board komp laze na potrosnji, ako pokazuje 7.5 ja sam potrosio 8 kao 2 i 2.

Neki dan je bio tekst o laganju vezano za potrosnju, ako laze fabrika zasto to radite i vi?

uvoznik

pre 7 godina

Šta ste svi zapeli za tu "šestu brzinu"? Hoćete "petu" ?

Od 80-120 km/h u petom stepenu prenosa motoru 1,6 GDI eco sa 135 ks u "sidu" treba oko 16,5 sekundi.

Za to isto pežou 308 1,2 turbo sa 130 ks u petoj treba 8,6 sekundi. A manje košta od sida 1,0 turbo.

japanac

pre 7 godina

Posto nije navedeno pretpostavljam da i nije bilo nepredvidjenih kvarova vozila. Takodje nisam primetio ni to da li je klima bila ukljucena tokom voznje i koliko utice na potrosnju.

toni

pre 7 godina

Mene je prvi servis za 1.6 GDI kostao 17,700 rsd u Nisu pre dve godine. Bez fiskalnog racuna naravno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neko, 4. septembar 2016 21:35) # Link komentara


Ko ti je kriv? Imas li usta da trazis fiskalni racun?

zvezdan

pre 7 godina

Sve se slazem sa Kia dilerom. Preporuka za ljude kojima nije najvaznije uzivanje u voznji (sto potpuno razumem), je onda Fiat 500 L sa 95ks, udoban, dopadljiv, komforan, i najvaznije proizveden ovde sa cenom od 10-13hilj (dramaticno jeftiniji od Ceed). Pa da razvijamo Kragujevac i Sumadiju umesto Seula, Ziline i Maribora. Pozz svima

Bojan

pre 7 godina

Moj drugar je prije par mjeseci krenuo u obilaske salona da kupi neko auto koje ne kosta previse a pruza prihvatljiv nivo komfora, udobnosti za 4-clanu porodicu i ok troskove.
Kia u Hyundai su na moj savjet bili prva varijanta da pogleda. Ta auta u standardnom nivou opreme i sa pocetnim motorom su ok. Problem je ako se trazi nesto dodatno od opreme ili malo bolji motor.

Nakon 2-3 mjeseca provjere i svega, na kraju se odlucio za novu astru karavan 1.4 enjoy. Znam, mnogi ce reci motor je slab, i ja sam predlagao da uzme jaci motor ali budzet mu je bio ogranicen, a oprema mu je bila znacajnija od motora. Uraidio je test vozjnu i rekao da je ok za njegove potrebe.

Npr tempomat i senzori brisaca su nesto sto se kod KIAe dobija tek u visim nivoima opreme, a tu se cijene izjednacavaju ili idu iznad opela, toyote, i nekih drugih brendova.

Da zakljucim i30/ceed je sasvim dobro auto u prvom nivou opreme i sa osnovnim motorom. Za nekoga ko zeli novo auto te klase da ga dobro sluzi, da nije zahtjevan po pitanju opreme i unutrasnjosti i da uzima auto da ga sluzi vise od 5,6,7 godina, ovo su jako dobre opcije. Za ostale kupce postoje i druge konkurentne ponude.

hiavata

pre 7 godina

Honda, Toyota i VW su takodje veoma povoljni sa cenama i servisom što dobro znaju njihovi sadašnji i bivši vlasnici. Pogotovo su upoznati sa moralom njihovih dilera sve puki altruisti i humaniste. VW-u se naročito može verovati i u svetu su čuveni po visokom moralu i etici, ništa marketing:)
(KIA bot marketing diler prevarant, 05. 

Toyotin servis uopste nije toliko skup u odnosu na konkurenciju, a pored redovnog servisa sansa da cete morati da popravljate nesto vanredno je daleko manja od vecine drugih. Pritom znate da uzimate super pouzdane automobile koji drze cenu i lako se prodaju, sa razlogom. Kad je stiska sa budzetom a hteli bi senzore za svetla pa se opredelite za KIA ili hyundai, to je vec drugi problem. Ja iskreno verovatno nikad ne bih kupio ni KIA ni hyundai vozile iz vise razloga, a to su redom: lose vozne karakteristike, losa postprodaja, osrednja motorizacija, sumnjiva prodajna politika i garancija.

moron

pre 7 godina

(Baxuz, 6. septembar 2016 19:58)
Imaš 30 godina vozačku? Vidiš, baš kao i ja (mada i 32 ako računam i prethodnu dozvolu) i neverovatno mi je da ja preticanje smatram najrizičnijom radnjom u saobraćaju, a ti ne.
I, ne, ne vozim 2,0 TDI, niti vršim propagandu dizela :) Već ukazujem na OČITE mane atmo motora.
Ne brini,baš zbog dužine vozačkog staža,imao sam i ja "mrtve konje" i znam šta znači kada se atmosferski motor "zaguši" na naglo dodavanje gasa ukoliko nije u zoni obrtaja blizu onih gde ostvaruje najveći obrtni moment. A to nekada može da Vam se desi bez obzira na Vaše veliko ili malo vozačko iskustvo, jer u saobraćaju, na žalost, ne zavisi uvek sve samo od Vas sa 100%. I tada Vas "mrtvi" atmosferac potencijalno vodi u smrt,zajedno sa ostalima u vozilu.
Jedini (tehnički) lek za smanjenje tih rizika jeste ELASTIČAN motor.
Ja, inače, nisam smislio način testiranja elastičnosti,ali znam da pročitam izmerene rezultate testova. Na žalost po KIU i Hyundai, rezultat za 1,6 GDI ( ili 1,6 MPI ) je očajan. Očajno je da on ni za jedan sekund nije elastičniji od njihovog savremenog 1,4.
I, kada, ukoliko kupujete novo vozilo, za potpuno iste pare možete da kupite HB C segmenta kome od 80-120 km/h treba 21,5 sekundu (npr.i30 1,6 MPI), 20-20,5 sekundi (GDI ili 1,4) ili 12 sekundi (308 THP 130, koji košta i manje od KIA 1,0 turbo sa 120 ks),svako treba sam da odluči koliko mu šta u životu znači.
Pozdrav

raf

pre 7 godina

kao sto se da videti cena servisa je 100e. aj sad objavite cene servisa i ostalih proizvodjaca. evo ja cu prvi, seat golf, benzinci, prvi servis 180e....

Aca

pre 7 godina

Zaista ima nečeg manipulativnog, nejasnog i navalentnog kod prodavaca i prodanje politike naseg prodavca KIA vozila...ja sam posle testa i vise razgovora oko kupovine napustio ovu pricu, iako je ceed odlican auto. Opredelio sam se za Hyundai I30. Iako ranije nisam vozio ovu marku, probao sm sve i svasta, utisci su posle godinu dana IZVANREDNI! Imam motor benzin 1.6 sa 120 ks i opremom confort+ . Auto je u nivou svih evropskih modela te klase, osim premium marki. Cak i blago koketira sa visom klasom po izradi i tisini u kabini. I KIA i HYUNDAI su danas globalno postali ozbiljni brendovi sa odlicnim autima i sjajnim dizajnom. Pozdrav svima.

Lemi

pre 7 godina

Dajte auto da ga mi vozimo na taxiju pa ćete onda videti sve vrline i mane i znati pravo stanje. Pozdrav za ekipu
(taxi, 4. septembar 2016 12:28)

A ko je vas slagao da ste vi neki eksperti u voznji!? To sto sedite u autu 4-8h dnevno ne znaci da ste dobri vozaci, samo da nicim drugim ne mozete vise da zaradjujete u zivotu.
Nagledao sam se suvih genijalaca taksista u neispravnim krsinama koji pojma nemaju ni o voznji ni o automobilima ... koji voze kontra smerom u jednosmernoj, blokiraju saobracaj jer im se moze, seku druge ljude u voznji jer su bahati do iznemoglosti, saltaju na 1,500 obrtaja, seku preko ivicnjaka kao nenormalni, voze automobile sa 4-5 lampica koje im vriste sa instrument table, odrzavaju automobile kod nekog majstor Radise na selu jer ima najpovoljnije Turske delove, a najmanje uzima za ruke, itd. itd. ... spisak je podugacak.
I vi ste eksperti za nesto?

Trolls are real

pre 7 godina

Doticni auto moze da trosi 4,2 ako ima oznaku crdi i vozite ga 110 u 6toj brzini... Inace je auto za svu pohvalu! A potrosnja inace je 5. 5,5 na otvorenom a u centru naseg divnog grada... Potrosnja je 7 litara... Naravno ako ima istu oznaku di...

Baxuz

pre 7 godina

Sad pogledah cenovnik: sa 17.200€ ova kia je "ladno" nesto skuplja od mog Megane Turbo benzin 130ks sa paketom opreme Intens, (otprilike ista oprema). Ambiciozno od Kia, staviti cenu jacu od modernijeg i boljeg evropljanina.. Ako im prolazi onda ok, drago mi je zbog njih.

Znam da srbi ne cene reno i to mi je ok, ali skuplja je i od "svapske" Astre, turbo benzin, auta godine. Ovom cenom je cak u rangu srpskog bozanstva golfa, kako ce joj srpski zivalj oprostiti to? Dobro golfa u osnovnom paketu, al za srbina kad je golf moze da ima i farove na petrolej.

Braco korejanci mora to za bar 1.500€ evra manje. Ovo mora da kosta manje od 16.000. Ne moze fora sedam godina garancija a za svaku godinu preko 4 uobicajene 500€ na cenu.

IMT-539

pre 7 godina

Najlošija osobina svakog atmosferskog motora ove vrste je veoma slab obrtni moment i zato ljudi i pišu da je kao mrtav konj osim kada je u visokim obrtajima ( jer on tek na skoro 5.000 o/min razvija svoj najveći obrtni moment).
Pogledajte grafikon (ko je pismen, razumeće):
http://www.automobile-catalog.com/curve/2015/1773860/kia_ceed_1_6_gdi_vision.html
Sa grafikona vidite da na 2.000 o/min ovaj motor sa 135 ks nema više od 130 Nm (dok vam, recimo, 1,2 PSA sa 130 ks na tim obrtajima ima 230 Nm, dok čak i prethodni 1,4 TSI sa 140 ks u Oktraviji i na nižim obrtajima ima 250 Nm).
Zato turbo odlično vuče/ubrzava kao elektromotor i od malih obrtaja. A atmosferac je mrtav konj bar sve do oko 4.000 o/min.
Dizele da i ne pominjemo,jer nisu isti svet (pa to nisu uporedivi motori po elastičnosti),ali, primera radi, fijatov 1,6 dizel prethodne generacije (EURO5) sa samo 105 ks već "na ler gasu" (recimo, na 1.000 o/min) ima daleko veći obrtni moment nego li je najveći obrtni moment svih napred pobrojanih.
No,generalno,na terenu benzinaca,atmosferci su druga klasa po pitanju elastičnosti u odnosu na turbaše koji ih polako menjaju.

Kia se krade

pre 7 godina

Krade se. Da li se krala pre dve godine, ne znam, ali meni je ukraden pre 9 meseci. Ako neko ne veruje, nije nikakav problem da mu dokazem policijskim zapisnikom i resenjem kasko osiguranja. U osiguravajucoj kuci su mi rekli da su jos dva komada ukradena. Dakle, krade se, budite pazljivi.

Bane

pre 7 godina

@ zvezdan
@ KIA bot marketing diler prevarant

Što je najgore, 1.6 GDI uopšte nije motor sa tehnologijom iz prošlog veka. To je vrlo savremen motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre i varijabilnim razvodom ventila. Jedina razlika između njega i "savremenih" turbo benzinaca je što nema turbinu. U prilog tome govori i činjenica da je "savremeni" 1.6 T-GDI od 177 ks i 265 Nm obrtnog momanta zapravo isti taj motor samo da dodatom turbinom. Za sve ostalo se donekle slažem i sa jednim i sa drugim. I tubro benzinci i atmosverski benzinci imaju svojih i prednosi i mana posmatrajući iz ugla različitih pojedinaca sa različitim afinitetima, željama i potrebama.

Z

pre 7 godina

Cemu tolika rasprava oko toga da li su bolji atmosferski ili turbo benzinci?Pa nisu proizvodjaci automobila glupi pa im u pomudi stoje 95% motora sa turbinama

jednogodišnja garancija na audio sistem, samo KIA ...

pre 7 godina

Lepo je videti da se napokon javilo više njih da odbrani sve neosporne kvalitete kie i njenih superiornih atmosferskih motora.

Vozač

pre 7 godina

Podatak o 1.2 dinara po kilometru jednostavno nije tačan.Redovan servis obuhvata samo ulje filtere i kaiš, ako motor nema lanac.Do 150 .000 kilometara vam treba bar dva para pločica, verovatno i jedan komplet diskova, 4 kompleta guma, nekoliko pari metlica brisača,možda čak i akumulator i komplet amortizera.Ulje za kočnice se po preporuci mnogih proizvođača takođe menja na dve godine, a to maltene niko osim Tojote ne radi, osim ako se posebno ne traži.

Baxuz

pre 7 godina

(moron, 07. septembar 2016 09:21)

I ja tvrdim da je najrizicnije, zato i kazem da treba biti pazljiv a ne uzdati se u elasticnost motora. Nista strasno nismo se sporazumeli.

Ivan

pre 7 godina

Pre godinu dana sam kupio 1,6 GDI. Svaki dan idem sa njim na posao,relacija Blok 70-Vračar.Ispod 9 ne može nikako,najčešće oko 10,kada ima vozila ili zimi i do 12.
Onako mešano,grad i redovno van njega,malo auto puta i za godinu dana prosek mi je oko 8,5.Očekivao sam manje.I bliže obećanom.
Primetio sam da bord računar nije potpuno precizan i da je greška barem oko pola litra,pa je potrošnja i veća.
Prvi redovan servis sam platio skoro 19.000 dinara (toliko sam u ovlašćenom pre toga plaćao i za C4 1,6 dizel,koji je u proseku trošio 2-3 litra manje goriva).
Tek kada sam kupio kola i pročitao garantnu knjižicu shvatio sam da uslovi garancije nisu samo ono što se reklamira.
Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima kie.

contradictio in adjecto

pre 7 godina

Posedujem stari model Ceed-a vec 6 godina (1.6 motor). Jedino dobro sto se moze reci o automobilu je da se ne kvari i da je veoma pouzdan. Sve ostalo je na strani evropskih i japanskih prozivodjaca. Nemojte da se lozite kako je Kia neka marka. To je auto za siromasne, koji nemaju para za nesto bolje.
(Gile, 11. septembar 2016 16:32)
@
Jedino dobro je da se ne kvari i da je veoma pouzdan?! Koja tebe muka tera da punih 6 godina voziš automobil sa kojim si tako nezadovoljan i od koga je sva konkurencija bolja? Možda je u pitanju siromaštvo ali odakle onda 15+ hiljada evra za ceed?

s mile

pre 7 godina

Svojevremeno sam citao S.A.T reviju, u njoj je bio odlican test, koji se sastojio iz nekoliko tema, gradska voznja, vangradska voznja, opis auta, servisiranje itd itd. Dugotrajan test od 6meseci koriscenja, i prilicno svestrano opisivanje auta. Ne vidim nijedan razlog da tako nesto ne postoji u web varijanti. I svojevremeno na B92 polovnjak rubrika, je privlacila puuuno paznje. Zasto je ugasena...... Ko to zna. Znam samo da sam je rado citao

Jovan

pre 7 godina

Pre oko mesec dana sam kupio Fiat Tipo hečbek 1,6 dizel u najvišem paketu.Košta nešto kao ova kija.
Moj kolega je nedavno kod Komnenovića kupio astru i dobio sedam godina garancije.Nisam mogao da verujem da to daje opel.
Moj fiat je Turčin i ima garanciju samo pet godina ili 200.000 km.I to me je iznenadilo,jer sam do kupovine bio ubedjen da im je garancija i dalje samo dve godine (mada kažu neki da će da se raspadne i pre toga).
Gledao sam ja i ceed.Ne mislim da je loš.Naprotiv.Ali,u svetlu cene i onoga što dobiješ,mislim da je moj Tipo za nijansu manje loša kupovina.
Rekao bih da je najbolja kupovina kod nas i30.On i u najvišem paketu opreme dodje sa točkovima od 15".Moj je došao sa 17" na alu.I ta jedna guma je kao dve za i30 (baš merkam zimske).Kia je zlatna sredina u svemu.Dobra je ona.A po ovom testu ispada da ona kao benzinac sa 135 konja troši manje od mog dizela od 120 ks.Fascinantna tehnologija.Zato sam najpre i razmišljao o Korejancu.Svaka im čast.

Haha

pre 7 godina

(C i n i k, 4. septembar 2016 13:29)
Pregledanjem oglasa vidim da felne nije problem naci, jer iste pasuju na vise proizvodjaca iz azije tj. japana.

vlada

pre 7 godina

Vrlo je zanimljiv fenomen da Srbi ne znaju i ne vole da koriste menjač, pa su im preticanja nebezbedna i strašna, ali se u isto vreme zgražavaju da kupe automatski menjač jer pobogu to je za devojčice! I priče tipa preznojavaju se putnici dok se auto vrti na 40000/min, ma dajet nemojte me sa tim budalaštinama putnici će da se voze i na 1000 i na 4000 obrtaaja, šta sad. Ceo život vozim Honde koje generalno vbažne za viskoturažne mašine koje salbo vuku sa nižih obrtaja, i nikada nikakav problem sa preticanjem nisam imao, daleko od toga. evo od kad sedoh u službenog Passata 2.0 tdi, iskreno da vam kažem nije da su mi preticanja nešto brža ili bezbednija, isti andrak, samo na dizelu često moram i da šaltam u sred preticanja šlepera što je svojevrsno smaranje a i nije da povećava bezbednost preticanja svakako. Ko ne zna da vozi treba biti svestan svojih limita i voziti iza kamiona, i ne preticati. Bolje sat vremena kasnije na destinaciju nego 30 godina pre roka pod zemlju!

Iceman

pre 7 godina

Pre mesec sam imao priliku da vozim Kia Cee'd na test vožnji, 1.6 benzinac, sa tada oko 500km na satu, potrošnja po bordu je iznosila 9,5l uz tvrdnju prodavca da je auto nov, da nije razrađen i da se svakodnevno vozi na relaciji NBGD - Zemun pod klimom u najvećoj gradskoj gužvi. Kada sam ga pitao zašto modeli za 2016 godinu koji su izloženi u salonu nemaju restilizovana zadnja svetla u led tehnologiji sa belim detaljem rekao mi je da ga imaju samo GT Line paketi opreme a kada na Mobile.de u pretrazi ukucaš model 2016, nov svi imaju takva svetla. Kada sam pitao za EURO CUP model, na keca me je otkačio i rekao da ih ima još 7 na lageru ali samo 1.4 benzinac. Pitam se zašto se reklamiraju kada ih nemaju u ponudi. Isto nije imao cenovnik kod sebe i nije znao cene, inače je prodavac po struci...i posao mu je da ih zna u pola noći...generalno mi se auto dopada ali mislim da muljaju nešto sa modelima koje imaju na lageru jer je ločično da moraju da ih rasprodaju pre nego da neko poruču novi restilizovani model...mislim da bi morali da budu daleko provesionalniji ali da se ne lažemo, ovo je ipak SRBistan i ovde se sve sme i može a mi kao potrošači nemamo apsolutno nikakva prava.

gasoline

pre 7 godina

Imam 1,6 GDI i svima koji pričaju o tome kako je sa njim "rizično preticati" mogu samo reći da su veoma loši vozači. Pre toga sam imao turbo dizela i ne pada mi na pamet da se ikada više u životu mučim sa turbinom, diznama, PVP, plivajućim zamajcem i ostalim skupim i nepouzdanim delovima. Voziću benzinske atmosferce dokle god postoje. Istaknutu potrebu za visokim obrtnim momentom imaju uglavnom nervozni i neiživljeni vozači.