Petak, 05.08.2016.

14:30

Kratka vožnja: Honda HR-V 1.5 iVTEC Elegance

Izvor: B92

Kratka vožnja: Honda HR-V 1.5 iVTEC Elegance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

IMT-539

pre 7 godina

n, 12. avgust 2016 08:36
Pitaš za mane civica karavana?
Pa,nema crnje mane od crne mu cene.Kao da je klasa iznad.A i sama ta doplata od 3.500 za karavan u Srbiji je lopovska ako u Nemačkoj to naplaćuju 1.000. Ili ti misliš da je to pošteno?
U vreme dok je (crveni) bio izložen u salonu (mislim da su samo dva kroz njega kada prošla),meni najveća mana je bio manjak prostora u drugom redu sedišta. Ali je to i za razumeti ako pogledaš razmak izmedju prednje i zadnje osovine. Najmanji je u golf segmentu (niko manji nema),a dosta liči na takvu dimenziju kod novog reno clia (a on je polo segment).Zar treba da platim cenu kao za passat klasu,a dobijem komfor kao u pola?
Onda imaš problem manjka prostora za stopala (tj.za pete) suvozača,posledica rezervoara ispod sedišta suvozača (da ne pominjem zvuk bućkanja odatle na šta se mnogi žale).
Gepek naizgled jeste veliki,ali samo zato jer se tu računa i ona rupa na dnu,gde svi normalni proizvodjači stavljaju rezervni točak.Tada točka nije bilo.Na prošlom sajmu ga je bilo u HB,ali zamisli šta onda ostaje od gepeka (znatno manje od onoga što deklarišu i čime se hvale).
Sve ostalo je stvar ukusa.Ali,da bi pričali u ukusu, treba i cena.
Ne zaboravi da kasnije redizajnirani civic karavan nikada nije ni uvežen u Srbiju.Baš zbog mana neredizajniranog,koje redizajn nije mogao da reši.

Prelude for life

pre 7 godina

"Koncept i veličina su praktično isti,"

Veličina možd ada ali koncept ne d anije isti nego ni izbliza! HRV prve gen je pravljen kao mali džip a a ovaj kao gradski porodični auto sa malo većim ground clearencom.

Preskup auto, iskreno. Da je početni model oko 17-18k evra pa i da neko razmili o njemu, a ovako je preskup, a i ovaj 1.5 benzinac je preslabašan. Konja ima, ali samo na papiru u praksi slabo. 1.6 dizel ide puno bolje ali košta još više! Veli9ki promašaj za Hondu sa moje tačke gledišta

IMT-539

pre 7 godina

Kada sam gledao karavan, gledao sam i civica karavana i ppored svih njegovih mana. Sve sam bio spreman da oprostim (jer je Honda), ali ne i to da je kod nas karavan bio skuplji 3.500 eura od HB-a (istog motora i opreme). Gledao sam razliku cena HBa i karavana po raznim zemljama, obično je samo 1.000 (kao i u Nemačkoj), samo kod nas 3.500. Delta kolje. Zato ga više nema ni u cenovniku, a u celoj Srbiji imaju 2-3 komada.
Tako i HRV.Cene su mu daleko više nego u Nemačkoj. Pa su česti kao žena sa tri sise.
Cene Honde kod nas su nenormalne.Civic HB 1,8 u drugom paketu je 20.000 eura. ako ćete već Japanca, za te pare imate daleko bolje opremljenu mazdu tri takumi. Naravno, imate za manje pare i brdo odličnih i bolje opremljenih dizela C segmenta ( megan, 308, astra ...).
Naravno, Honda je Honda. I njena kupovina (samo u svetlu cene) veze sa razumom nema.

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли је скуп за наше људе? Дилема, да ли људи који имају у просеку 300-400 евра месечно, што је недовољно за голо преживљавање, треба да уопште коментаришу нешто што кошта 20000 евра? Ајде да кажемо, зашто не би, и све би ово могло некако да се и разуме. Оно што никако не може да се разуме је однос према нечему што је право вогатство, а неко То "рашчлањивањем " прикаже као глупо, неубедљиво... смешно. Најсмешнији је однос према Јужнокорејским аутомибилима. Они су у самом светском врху, а ми их и даље са подсмехом коментаришемо. КОМЕ СИ МИ СМЕЈЕМО? ШТА МИ ТО ЗНАМО! ШТА ТО ИМАМО ДА ПОНУДИМО? "Покрите се са ушима", и Хонду и Јужнокоренце када помињете, прво устаните са столице.

84

pre 7 godina

Ubija ih carina. Još uvek ne mogu da verujem da je tako dobar automobil kao akord izbačen sa tržišta a ni ovom modelu se ne piše dobro. Automobil prodaje cena bez obzira na sve i tu je kraj priče. Moraju otvoriti fabriku u Evropi ako im je stalo do prodaje na ovom kontinentu.

Miloš

pre 7 godina

"Ipak, glavni "krivac" za višu cenu je izuzetno bogata oprema, koja je u baznom, "komfort" paketu bogatija nego kod nekih konkurenata u višim nivoima opreme"

Oni to pričaju o Hondi HRV koja standardno nema čak ni policu iza zadnjih sedišta, već se opciono doplaćuje oko 220 eura. Ali, svaki hondista će vam reći kako je to sasvim ok.

Hehe

pre 7 godina

@(Mile Honda, 7. avgust 2016 13:44)
Kao vlasnik 2 hyundai vozila, a u siroj porodici nekoliko, nista se nije pokvarilo jos uvek (osim elektromotora fara na jednom dok je bio u garanciji, zamenjen ceo far, trosak 0din). Najstariji hyundai u porodici je 9 godina. Istina postoji razlika u kvalitetu u korist honde. Imao sam prilike da vozim accord type s 2.4 180KS i to je avion. Moj brat ima aktuelni CRV 1.6 dizel i bruka kako je dobro uradjen. A ono sto bih ja voleo od honde da imam i da budzim je Integra DC2 :)

Jason

pre 7 godina

Šta sam sve od opreme dobio u svom Qasqai-u ne bi stalo u ceo tekst o Hrv-u.O automatskom menjaču i da ne pričam. Cena 20800€.Uzeh ga na Renault finansiranje i dobih 5 godina garancije.Da budem iskren do kraja,motor je 1.2 turbo od 115ks ali zato ima obrtni momenat 195nm.Bilo bi lepo da je jači al' ne može i jare i pare.Skromno cenim da je ova honda precenjena.

Jovan

pre 7 godina

Evo da kazem nesto iz licnog iskustva,
Posto smo u martu uzeli dotichni 1.6 dizel u najosnovnijoj opremi.
Prvo, potpumo je nerezonski porediti cx3 sa hrv-om (posto nam je mazda bila jedan od konkurenata za kupovinu), jer u cx-3 odrasla osoba ne moze (iz lichnog iskustva kazem isko sam visok samo 1.70) da sedi na zadnjem sedishtu.
Hrv je kao fatamorgana, spolja izgleda majushno ali iznutra stvarno komforno. Pricham jer modeli iz "visheg" segmenta, quashqai, kadjar i ford kuga (koji su takodje bili jedna od opcija) za te pare nude isto, ako ne i manje prostora, ogradjujem se za kugu jer je na zadnjem sedishtu dosta vishi, tj opushteno sedi neko od 190. Shto se tiche motora, tu malo shta trrba komentarisati, sem da npr honda daje garanciju od miliom predjemih kilometara.
A shto se tiche crv i cx-5 i chega josh ne, naravno to su bolji i veci automobili, ali kad bi tako krenuli pa za "malo para", prim prev. Od 3-4000€ pa nadalje, kupovali bolji auto, ja bih verovatno dogurao do nekog x5 ;)

hiavata

pre 7 godina

(Gonzo, 06. avgust 2016 23:02)

Ti infotainment sistemi po kolima su generalno losi jer ga uklapaju u dizajn automobila godinama unapred, a samo izbacivanje novog modela traje godinama. Tako npr. touch screen u novom mondeu mora posteno da se pritisne da bi reagovao a u skodi oktaviji boje izgledaju isprano. Pritom dizajn UI kod takvih sistema je evolutivni proces koji traje da bi se dobio savrsen interfejs, a proizvodjaci to izbace samo da radi i zaborave. Buducnost je u sistemu kao sto je openxc. Otvoren i standardizovan API, a same aplikacije treba da razvija neko drugi.

NIKOLA

pre 7 godina

Ala ce da prodju sa ovom cenom. Veci segment SUV-a Ford Kuga 2.0 dizel 150 konja sve sa metalik bojom, alu felnama, krovnim nosačima,zatamnjena stakla itd 22.830 evra.

Mile Honda

pre 7 godina

Vozim Honde godinama i vrhunski su automobili, pouzdani i kvalitetni, ne znam sto toliko hejtujete HR-V. Pristojan, praktican, porodicni mali SUV, verujem da se zenama svidja dizajn. Da, Hyundai je jeftiniji ali to nesto govori i o Hondi i Hyundaiju, da vidmo koliko ce koji da visi u servisu i koliko ce koji da kosta za 5 godina i u kakvom ce stanju da bude. Ccc

Bago

pre 7 godina

Kupio sam Suzuki Vitaru za 12 000 evra. Ima 120 ks, klimu, cd radio i sve bezbednosne elemente. Verovatno nije kvalitetna kao Honda i ima manje opreme, ali razlika u ceni od vise od 8 000 evra nema opravdanje. Za ciljnu grupu ove vrste i klase automobila, to je stravicno veliki iznos.

hiavata

pre 7 godina

Za 24k moze da se kupi skoro pa cx5 ili rav4. Moze skoda superb 2.0 dizel od 150ks, ili novi ford mondeo. Ovako dobijes auto izmedju B i C segmenta sa malo vecim prtljaznikom i omanjim 1.5 atmo benzinskim motorom. Ovo moze da kupi samo onaj ko ne istrazi trziste ni najmanje.

Honda rules

pre 7 godina

Ovaj automobil je konacno objasnio. Dizajn, pouzdaniost, praktican, ekonimican -japanac. Koja konkurencija da odgovori?!!?! komentati su smesni

Gonzo

pre 7 godina

Ja probah ovaj autić i generalno nije los,motor na koji neki kukaju je vrlo pristojan i samo to.Enterijer je onako,relativno dosadan,mesta ima skoro da ne poveruješ a to uključuje i gepek.Ono što je meni jako zasmetalo je tzv "infotejment" sistem,toliko je spor i zastareo da izgleda kao da je neko stavio najjeftiniji kineski tablet u auto.Nekako mi je to nespojivo sa japancima,dok sam bio mlađi sva vrhunska tehnika je upravo dolazila iz te zemlje a sad ispada da svi to rade bolje od njih.Što se prodaje tiče,na žalost,ubija ih carina i kurs jena prema euru,nema ništa od njih u Evropi iako to jesu jako kvalitetni automobili,mehanički gledano.

duki

pre 7 godina

Delta urnise sa cenama, nista novo. Ovaj hrv je stvarno zanimljiv auto. Stari je isto trazen za vikendice i kaljuge jer je visokr, kratak i ima 4x4, novi to nema.

Nepljuvac

pre 7 godina

Za taj benzinac ne znam, ali sam vozio ovo sa 1.6 dizel motorom. Dizajn je stvar ukusa, kao i boje, ali se ovaj auto mnogo lepo vozi. Pre svega taj dizel motor i preciznost na volanu.
Šteta što ima carinu, ali mislim da vredi te pare kada probaš njega i nekog od konkurencije, a ne samo poređenje na papiru...

Marko

pre 7 godina

Nemojte svu krivicu za viske cene da stavljate uvozniku.Evo i kod nas u MKD cene Honde su nerealno visoke.Mislim da sa ovim cenama ni u Evropi a ne na Balkanu nece Honda postici veliku prodazbu.

drnda

pre 7 godina

Skupo je to za "meku plastiku"...em nas razvaljuju sa registracijom em još da se plaća 18%.Za šta?Za nešto što i drugi nudi...isto kvalitetno i lepo.Oni koji kupuju nova kola i menjaju ih redovno...U sadašnjem trenutku sasvim je sve jedno koji je proizvođač u igri.Sve je to isto.

Haha

pre 7 godina

155 Nm pri 4600 obrtaja je recept za potrosnju od 12-13 litara u gradu
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 5. avgust 2016 16:32)

Bas suprotno. Potrosnja u gradu ce biti pristojna jer maksimum obrtnog momenta motor postize na dosta visokim obrtajima. U poslednjih 10ak godina proizvodjaci ovakvih atmo benzinaca se drze price - max obrtni moment na oko 3.6k do 4.2k obrtaja. Kod ove honde na 4600, motor ce slabije vuci ispod toga, automatski i manje trositi. Sa druge strane ako ga cesto budete terali u visoke obrtaje trosice bas lepo, kao da vozite mnogo jaci auto. Pretpostavljam da ce na 120km/h auto biti na nekih 4000rpm, pa se i tu pravi mala usteda u gorivu. Sve u svemu, previse orijentisani na CO2 i potrosnju kad je ovaj motor i podesavanje istog u pitanju. Jos neki proizvodjaci su eksperimentisali na ovaj nacin, pa se vratili na kraju da max obrt. moment bude ispod 4k obrtaja.

drone

pre 7 godina

Dizajn-ništa naročito. Malo mi je sumnjivo ovih 2000mm spoljne dimenzije kad tako ne deluje. Što se tiče neprikosnovenog kvaliteta, ne zanosite se, nisu baš ni ti japanci bez mana, svi oni traže dobro održavanje pa su onda kao i kvalitetni. Imam staru korolu pa znam. Da dobro služi to je tačno i nikad me nije izdala, ali...ima tu još mnogo stvari. Jednostavno nema zapuštanja, a ro košta.

akio toyoda

pre 7 godina

@RJK evo i toyota koja je poznata kao velo konzervativna fiema izbacuje 1.2 turbo koji je oo performansama i potrosnji pre svega bolji od njenog cuvenog 1.6 sa 136KS i 155nm. ne znam sta honda ceka taj 1.5 svakako nine lis motor ali vremw ga gazi.

Realno

pre 7 godina

Za te pare tesko da ce iko u Srbiji da ga kupi sem ako nije bas veliki fan Honde! Qasqai, Tucson, CX5 ili mozda bas Renegade 2.0 jtd 4x4!

Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet

pre 7 godina

Super je, ali zašto ovaj manji suv sa 1.5 motorom, košta kao veći CRV sa 2.0? Ljubitelji honde su specifična grupa ljudi koja ceni prefinjenu tehniku, ali nisu milioneri.Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet,imate i BMW, šišajte na njima.

Jum

pre 7 godina

Honda nije zdrava s cenama, posle im kriv djavo na prodajnim rezultatima. Pa pogledajte samo u S.Americi cene novih hondi i u Eu, nije mi bas najjasnije...

Milan

pre 7 godina

Za razliku od doba "svemirca" i dve poslednje generacije akorda sadašnji dizajn honde je katastrofa.
Drugi veliki problem honde na našem tržištu su fabrike na pogrešnim lokacijama. Dok japan višu cenu opravdava vrhunskim kvalitetom, engleska visokom cenom rada i južna amerika carinom ubijaju cenom. Honda treba fabriku u evropi i evropske modele ili da se povuku sa trzista.
Treći problem je slab izbor motora, vreme je da predstave turbobenzince.

Boris

pre 7 godina

U gomili sličnih automobila i velikoj konkurenciji mislim da je ovo jedan od lošijih odabira, jednostavno ružan, nedorečen, preskup, nekako mi ne liči na hondu već na neki jevtini indijski model. Konkurencija ga gazi opasno.

zlatiborac

pre 7 godina

Honda ima odlicnu reputaciju neunistivih automobila. I dan danas ljudi vole da kupe sve na cemu pise Honda, bilo da su u pitanju motocikli, bacaci snega, razne masine za pranje pod pritiskom itd, itd. I sam sam jedan od takvih. E sad, sto u Srbiji prodavci vozila nabiju cene za osnovne modele i na taj nacin ogade ljudima brendove, to je druga prica. Dok se ugradi proizvodjac, drzava, dobavljac, prodavac, ljudima ostaje samo da ljutito gledaju ili da se mrste na visoke cene sto je i razumljivo. Recimo, u USA ovaj model kosta $18000-$19000 sa dobrom opremom, motorom od 1.8 kubika i sestostepenim menjacem. Sa tom cenom, Hondinom reputaciom i americkom platom izbor nije los. Nazalost, u Srbiji je egzotika i tako ce i ostati. Ford je odavno rekao cuvenu recenicu da nije samo dovoljno proizvoditi dobar automobil vec morate imati radnika koji moze da ga kupi. Jedno iziskuje drugo, zar ne. Ford je otisao u legendu upravo zbog insistiranja na ovom drugom.

RJK

pre 7 godina

akio toyoda: Decko, sa ili bez turba on ima 136 konjskih snaga, da izadje bmw sa takvim motorom niko nista ne bi rekao ali posto nije nemac, a posto smo mi mentalno zaostali onda je ovaj motor za nas los

sreten

pre 7 godina

@akio toyoda, ja pokusao kod nekoliko prodavaca da kupim te osnovne verzije od 11-12000, ispostavi se uvek da to ima samo u cenovniku...

akio toyoda

pre 7 godina

ruzan auto a uz to i preskup. motor od 1.5 l bez turba je smesan za ovakav auto. cena je posebna prica do pre par godina za te pare se kupovao veci cr-v a sada samo ovo sto je napravljeno za malezijsko i filipinsko trziste pa su ga naprasno gurnuli i u evropu. delta polako unistava prodaju honde u srbiji najjeftiniji civik je 18000 evra a konkurenti imaju osnovne verzije vec od 11000.

japanac

pre 7 godina

Novi dizajn Hrv-a mi se baš i ne dopada ali ako vam to ne smeta i ako cenite kvalitet, sigurno bi moglo da se ovaj auto nađe u razmatranje za vašu kupovinu...

Bojan

pre 7 godina

Po vanjskim dimenzijama odgovara vise civicu nego jazzu, na cijoj je platformi napravljen.
Mislim i pored svega da je precjenjen. Za isti novac se moze uzeti bolji civic ili za 30% manje jazz. Razumem potrebu ljudi za vecim crossoverima i suv-ovima, ali ovu klasu automobila zajedno sa cx3 stvarno ne mogu da svarim, nije mi jasna svrha.

akio toyoda

pre 7 godina

ruzan auto a uz to i preskup. motor od 1.5 l bez turba je smesan za ovakav auto. cena je posebna prica do pre par godina za te pare se kupovao veci cr-v a sada samo ovo sto je napravljeno za malezijsko i filipinsko trziste pa su ga naprasno gurnuli i u evropu. delta polako unistava prodaju honde u srbiji najjeftiniji civik je 18000 evra a konkurenti imaju osnovne verzije vec od 11000.

zlatiborac

pre 7 godina

Honda ima odlicnu reputaciju neunistivih automobila. I dan danas ljudi vole da kupe sve na cemu pise Honda, bilo da su u pitanju motocikli, bacaci snega, razne masine za pranje pod pritiskom itd, itd. I sam sam jedan od takvih. E sad, sto u Srbiji prodavci vozila nabiju cene za osnovne modele i na taj nacin ogade ljudima brendove, to je druga prica. Dok se ugradi proizvodjac, drzava, dobavljac, prodavac, ljudima ostaje samo da ljutito gledaju ili da se mrste na visoke cene sto je i razumljivo. Recimo, u USA ovaj model kosta $18000-$19000 sa dobrom opremom, motorom od 1.8 kubika i sestostepenim menjacem. Sa tom cenom, Hondinom reputaciom i americkom platom izbor nije los. Nazalost, u Srbiji je egzotika i tako ce i ostati. Ford je odavno rekao cuvenu recenicu da nije samo dovoljno proizvoditi dobar automobil vec morate imati radnika koji moze da ga kupi. Jedno iziskuje drugo, zar ne. Ford je otisao u legendu upravo zbog insistiranja na ovom drugom.

hiavata

pre 7 godina

Za 24k moze da se kupi skoro pa cx5 ili rav4. Moze skoda superb 2.0 dizel od 150ks, ili novi ford mondeo. Ovako dobijes auto izmedju B i C segmenta sa malo vecim prtljaznikom i omanjim 1.5 atmo benzinskim motorom. Ovo moze da kupi samo onaj ko ne istrazi trziste ni najmanje.

Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet

pre 7 godina

Super je, ali zašto ovaj manji suv sa 1.5 motorom, košta kao veći CRV sa 2.0? Ljubitelji honde su specifična grupa ljudi koja ceni prefinjenu tehniku, ali nisu milioneri.Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet,imate i BMW, šišajte na njima.

Bago

pre 7 godina

Kupio sam Suzuki Vitaru za 12 000 evra. Ima 120 ks, klimu, cd radio i sve bezbednosne elemente. Verovatno nije kvalitetna kao Honda i ima manje opreme, ali razlika u ceni od vise od 8 000 evra nema opravdanje. Za ciljnu grupu ove vrste i klase automobila, to je stravicno veliki iznos.

sreten

pre 7 godina

@akio toyoda, ja pokusao kod nekoliko prodavaca da kupim te osnovne verzije od 11-12000, ispostavi se uvek da to ima samo u cenovniku...

Milan

pre 7 godina

Za razliku od doba "svemirca" i dve poslednje generacije akorda sadašnji dizajn honde je katastrofa.
Drugi veliki problem honde na našem tržištu su fabrike na pogrešnim lokacijama. Dok japan višu cenu opravdava vrhunskim kvalitetom, engleska visokom cenom rada i južna amerika carinom ubijaju cenom. Honda treba fabriku u evropi i evropske modele ili da se povuku sa trzista.
Treći problem je slab izbor motora, vreme je da predstave turbobenzince.

RJK

pre 7 godina

akio toyoda: Decko, sa ili bez turba on ima 136 konjskih snaga, da izadje bmw sa takvim motorom niko nista ne bi rekao ali posto nije nemac, a posto smo mi mentalno zaostali onda je ovaj motor za nas los

Realno

pre 7 godina

Za te pare tesko da ce iko u Srbiji da ga kupi sem ako nije bas veliki fan Honde! Qasqai, Tucson, CX5 ili mozda bas Renegade 2.0 jtd 4x4!

japanac

pre 7 godina

Novi dizajn Hrv-a mi se baš i ne dopada ali ako vam to ne smeta i ako cenite kvalitet, sigurno bi moglo da se ovaj auto nađe u razmatranje za vašu kupovinu...

Gonzo

pre 7 godina

Ja probah ovaj autić i generalno nije los,motor na koji neki kukaju je vrlo pristojan i samo to.Enterijer je onako,relativno dosadan,mesta ima skoro da ne poveruješ a to uključuje i gepek.Ono što je meni jako zasmetalo je tzv "infotejment" sistem,toliko je spor i zastareo da izgleda kao da je neko stavio najjeftiniji kineski tablet u auto.Nekako mi je to nespojivo sa japancima,dok sam bio mlađi sva vrhunska tehnika je upravo dolazila iz te zemlje a sad ispada da svi to rade bolje od njih.Što se prodaje tiče,na žalost,ubija ih carina i kurs jena prema euru,nema ništa od njih u Evropi iako to jesu jako kvalitetni automobili,mehanički gledano.

Jason

pre 7 godina

Šta sam sve od opreme dobio u svom Qasqai-u ne bi stalo u ceo tekst o Hrv-u.O automatskom menjaču i da ne pričam. Cena 20800€.Uzeh ga na Renault finansiranje i dobih 5 godina garancije.Da budem iskren do kraja,motor je 1.2 turbo od 115ks ali zato ima obrtni momenat 195nm.Bilo bi lepo da je jači al' ne može i jare i pare.Skromno cenim da je ova honda precenjena.

Marko

pre 7 godina

Nemojte svu krivicu za viske cene da stavljate uvozniku.Evo i kod nas u MKD cene Honde su nerealno visoke.Mislim da sa ovim cenama ni u Evropi a ne na Balkanu nece Honda postici veliku prodazbu.

Jum

pre 7 godina

Honda nije zdrava s cenama, posle im kriv djavo na prodajnim rezultatima. Pa pogledajte samo u S.Americi cene novih hondi i u Eu, nije mi bas najjasnije...

Boris

pre 7 godina

U gomili sličnih automobila i velikoj konkurenciji mislim da je ovo jedan od lošijih odabira, jednostavno ružan, nedorečen, preskup, nekako mi ne liči na hondu već na neki jevtini indijski model. Konkurencija ga gazi opasno.

Jovan

pre 7 godina

Evo da kazem nesto iz licnog iskustva,
Posto smo u martu uzeli dotichni 1.6 dizel u najosnovnijoj opremi.
Prvo, potpumo je nerezonski porediti cx3 sa hrv-om (posto nam je mazda bila jedan od konkurenata za kupovinu), jer u cx-3 odrasla osoba ne moze (iz lichnog iskustva kazem isko sam visok samo 1.70) da sedi na zadnjem sedishtu.
Hrv je kao fatamorgana, spolja izgleda majushno ali iznutra stvarno komforno. Pricham jer modeli iz "visheg" segmenta, quashqai, kadjar i ford kuga (koji su takodje bili jedna od opcija) za te pare nude isto, ako ne i manje prostora, ogradjujem se za kugu jer je na zadnjem sedishtu dosta vishi, tj opushteno sedi neko od 190. Shto se tiche motora, tu malo shta trrba komentarisati, sem da npr honda daje garanciju od miliom predjemih kilometara.
A shto se tiche crv i cx-5 i chega josh ne, naravno to su bolji i veci automobili, ali kad bi tako krenuli pa za "malo para", prim prev. Od 3-4000€ pa nadalje, kupovali bolji auto, ja bih verovatno dogurao do nekog x5 ;)

Miloš

pre 7 godina

"Ipak, glavni "krivac" za višu cenu je izuzetno bogata oprema, koja je u baznom, "komfort" paketu bogatija nego kod nekih konkurenata u višim nivoima opreme"

Oni to pričaju o Hondi HRV koja standardno nema čak ni policu iza zadnjih sedišta, već se opciono doplaćuje oko 220 eura. Ali, svaki hondista će vam reći kako je to sasvim ok.

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли је скуп за наше људе? Дилема, да ли људи који имају у просеку 300-400 евра месечно, што је недовољно за голо преживљавање, треба да уопште коментаришу нешто што кошта 20000 евра? Ајде да кажемо, зашто не би, и све би ово могло некако да се и разуме. Оно што никако не може да се разуме је однос према нечему што је право вогатство, а неко То "рашчлањивањем " прикаже као глупо, неубедљиво... смешно. Најсмешнији је однос према Јужнокорејским аутомибилима. Они су у самом светском врху, а ми их и даље са подсмехом коментаришемо. КОМЕ СИ МИ СМЕЈЕМО? ШТА МИ ТО ЗНАМО! ШТА ТО ИМАМО ДА ПОНУДИМО? "Покрите се са ушима", и Хонду и Јужнокоренце када помињете, прво устаните са столице.

duki

pre 7 godina

Delta urnise sa cenama, nista novo. Ovaj hrv je stvarno zanimljiv auto. Stari je isto trazen za vikendice i kaljuge jer je visokr, kratak i ima 4x4, novi to nema.

Nepljuvac

pre 7 godina

Za taj benzinac ne znam, ali sam vozio ovo sa 1.6 dizel motorom. Dizajn je stvar ukusa, kao i boje, ali se ovaj auto mnogo lepo vozi. Pre svega taj dizel motor i preciznost na volanu.
Šteta što ima carinu, ali mislim da vredi te pare kada probaš njega i nekog od konkurencije, a ne samo poređenje na papiru...

84

pre 7 godina

Ubija ih carina. Još uvek ne mogu da verujem da je tako dobar automobil kao akord izbačen sa tržišta a ni ovom modelu se ne piše dobro. Automobil prodaje cena bez obzira na sve i tu je kraj priče. Moraju otvoriti fabriku u Evropi ako im je stalo do prodaje na ovom kontinentu.

drone

pre 7 godina

Dizajn-ništa naročito. Malo mi je sumnjivo ovih 2000mm spoljne dimenzije kad tako ne deluje. Što se tiče neprikosnovenog kvaliteta, ne zanosite se, nisu baš ni ti japanci bez mana, svi oni traže dobro održavanje pa su onda kao i kvalitetni. Imam staru korolu pa znam. Da dobro služi to je tačno i nikad me nije izdala, ali...ima tu još mnogo stvari. Jednostavno nema zapuštanja, a ro košta.

Honda rules

pre 7 godina

Ovaj automobil je konacno objasnio. Dizajn, pouzdaniost, praktican, ekonimican -japanac. Koja konkurencija da odgovori?!!?! komentati su smesni

Mile Honda

pre 7 godina

Vozim Honde godinama i vrhunski su automobili, pouzdani i kvalitetni, ne znam sto toliko hejtujete HR-V. Pristojan, praktican, porodicni mali SUV, verujem da se zenama svidja dizajn. Da, Hyundai je jeftiniji ali to nesto govori i o Hondi i Hyundaiju, da vidmo koliko ce koji da visi u servisu i koliko ce koji da kosta za 5 godina i u kakvom ce stanju da bude. Ccc

NIKOLA

pre 7 godina

Ala ce da prodju sa ovom cenom. Veci segment SUV-a Ford Kuga 2.0 dizel 150 konja sve sa metalik bojom, alu felnama, krovnim nosačima,zatamnjena stakla itd 22.830 evra.

Bojan

pre 7 godina

Po vanjskim dimenzijama odgovara vise civicu nego jazzu, na cijoj je platformi napravljen.
Mislim i pored svega da je precjenjen. Za isti novac se moze uzeti bolji civic ili za 30% manje jazz. Razumem potrebu ljudi za vecim crossoverima i suv-ovima, ali ovu klasu automobila zajedno sa cx3 stvarno ne mogu da svarim, nije mi jasna svrha.

IMT-539

pre 7 godina

Kada sam gledao karavan, gledao sam i civica karavana i ppored svih njegovih mana. Sve sam bio spreman da oprostim (jer je Honda), ali ne i to da je kod nas karavan bio skuplji 3.500 eura od HB-a (istog motora i opreme). Gledao sam razliku cena HBa i karavana po raznim zemljama, obično je samo 1.000 (kao i u Nemačkoj), samo kod nas 3.500. Delta kolje. Zato ga više nema ni u cenovniku, a u celoj Srbiji imaju 2-3 komada.
Tako i HRV.Cene su mu daleko više nego u Nemačkoj. Pa su česti kao žena sa tri sise.
Cene Honde kod nas su nenormalne.Civic HB 1,8 u drugom paketu je 20.000 eura. ako ćete već Japanca, za te pare imate daleko bolje opremljenu mazdu tri takumi. Naravno, imate za manje pare i brdo odličnih i bolje opremljenih dizela C segmenta ( megan, 308, astra ...).
Naravno, Honda je Honda. I njena kupovina (samo u svetlu cene) veze sa razumom nema.

drnda

pre 7 godina

Skupo je to za "meku plastiku"...em nas razvaljuju sa registracijom em još da se plaća 18%.Za šta?Za nešto što i drugi nudi...isto kvalitetno i lepo.Oni koji kupuju nova kola i menjaju ih redovno...U sadašnjem trenutku sasvim je sve jedno koji je proizvođač u igri.Sve je to isto.

Hehe

pre 7 godina

@(Mile Honda, 7. avgust 2016 13:44)
Kao vlasnik 2 hyundai vozila, a u siroj porodici nekoliko, nista se nije pokvarilo jos uvek (osim elektromotora fara na jednom dok je bio u garanciji, zamenjen ceo far, trosak 0din). Najstariji hyundai u porodici je 9 godina. Istina postoji razlika u kvalitetu u korist honde. Imao sam prilike da vozim accord type s 2.4 180KS i to je avion. Moj brat ima aktuelni CRV 1.6 dizel i bruka kako je dobro uradjen. A ono sto bih ja voleo od honde da imam i da budzim je Integra DC2 :)

akio toyoda

pre 7 godina

@RJK evo i toyota koja je poznata kao velo konzervativna fiema izbacuje 1.2 turbo koji je oo performansama i potrosnji pre svega bolji od njenog cuvenog 1.6 sa 136KS i 155nm. ne znam sta honda ceka taj 1.5 svakako nine lis motor ali vremw ga gazi.

hiavata

pre 7 godina

(Gonzo, 06. avgust 2016 23:02)

Ti infotainment sistemi po kolima su generalno losi jer ga uklapaju u dizajn automobila godinama unapred, a samo izbacivanje novog modela traje godinama. Tako npr. touch screen u novom mondeu mora posteno da se pritisne da bi reagovao a u skodi oktaviji boje izgledaju isprano. Pritom dizajn UI kod takvih sistema je evolutivni proces koji traje da bi se dobio savrsen interfejs, a proizvodjaci to izbace samo da radi i zaborave. Buducnost je u sistemu kao sto je openxc. Otvoren i standardizovan API, a same aplikacije treba da razvija neko drugi.

Prelude for life

pre 7 godina

"Koncept i veličina su praktično isti,"

Veličina možd ada ali koncept ne d anije isti nego ni izbliza! HRV prve gen je pravljen kao mali džip a a ovaj kao gradski porodični auto sa malo većim ground clearencom.

Preskup auto, iskreno. Da je početni model oko 17-18k evra pa i da neko razmili o njemu, a ovako je preskup, a i ovaj 1.5 benzinac je preslabašan. Konja ima, ali samo na papiru u praksi slabo. 1.6 dizel ide puno bolje ali košta još više! Veli9ki promašaj za Hondu sa moje tačke gledišta

Haha

pre 7 godina

155 Nm pri 4600 obrtaja je recept za potrosnju od 12-13 litara u gradu
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 5. avgust 2016 16:32)

Bas suprotno. Potrosnja u gradu ce biti pristojna jer maksimum obrtnog momenta motor postize na dosta visokim obrtajima. U poslednjih 10ak godina proizvodjaci ovakvih atmo benzinaca se drze price - max obrtni moment na oko 3.6k do 4.2k obrtaja. Kod ove honde na 4600, motor ce slabije vuci ispod toga, automatski i manje trositi. Sa druge strane ako ga cesto budete terali u visoke obrtaje trosice bas lepo, kao da vozite mnogo jaci auto. Pretpostavljam da ce na 120km/h auto biti na nekih 4000rpm, pa se i tu pravi mala usteda u gorivu. Sve u svemu, previse orijentisani na CO2 i potrosnju kad je ovaj motor i podesavanje istog u pitanju. Jos neki proizvodjaci su eksperimentisali na ovaj nacin, pa se vratili na kraju da max obrt. moment bude ispod 4k obrtaja.

IMT-539

pre 7 godina

n, 12. avgust 2016 08:36
Pitaš za mane civica karavana?
Pa,nema crnje mane od crne mu cene.Kao da je klasa iznad.A i sama ta doplata od 3.500 za karavan u Srbiji je lopovska ako u Nemačkoj to naplaćuju 1.000. Ili ti misliš da je to pošteno?
U vreme dok je (crveni) bio izložen u salonu (mislim da su samo dva kroz njega kada prošla),meni najveća mana je bio manjak prostora u drugom redu sedišta. Ali je to i za razumeti ako pogledaš razmak izmedju prednje i zadnje osovine. Najmanji je u golf segmentu (niko manji nema),a dosta liči na takvu dimenziju kod novog reno clia (a on je polo segment).Zar treba da platim cenu kao za passat klasu,a dobijem komfor kao u pola?
Onda imaš problem manjka prostora za stopala (tj.za pete) suvozača,posledica rezervoara ispod sedišta suvozača (da ne pominjem zvuk bućkanja odatle na šta se mnogi žale).
Gepek naizgled jeste veliki,ali samo zato jer se tu računa i ona rupa na dnu,gde svi normalni proizvodjači stavljaju rezervni točak.Tada točka nije bilo.Na prošlom sajmu ga je bilo u HB,ali zamisli šta onda ostaje od gepeka (znatno manje od onoga što deklarišu i čime se hvale).
Sve ostalo je stvar ukusa.Ali,da bi pričali u ukusu, treba i cena.
Ne zaboravi da kasnije redizajnirani civic karavan nikada nije ni uvežen u Srbiju.Baš zbog mana neredizajniranog,koje redizajn nije mogao da reši.

Honda rules

pre 7 godina

Ovaj automobil je konacno objasnio. Dizajn, pouzdaniost, praktican, ekonimican -japanac. Koja konkurencija da odgovori?!!?! komentati su smesni

akio toyoda

pre 7 godina

ruzan auto a uz to i preskup. motor od 1.5 l bez turba je smesan za ovakav auto. cena je posebna prica do pre par godina za te pare se kupovao veci cr-v a sada samo ovo sto je napravljeno za malezijsko i filipinsko trziste pa su ga naprasno gurnuli i u evropu. delta polako unistava prodaju honde u srbiji najjeftiniji civik je 18000 evra a konkurenti imaju osnovne verzije vec od 11000.

japanac

pre 7 godina

Novi dizajn Hrv-a mi se baš i ne dopada ali ako vam to ne smeta i ako cenite kvalitet, sigurno bi moglo da se ovaj auto nađe u razmatranje za vašu kupovinu...

Haha

pre 7 godina

155 Nm pri 4600 obrtaja je recept za potrosnju od 12-13 litara u gradu
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 5. avgust 2016 16:32)

Bas suprotno. Potrosnja u gradu ce biti pristojna jer maksimum obrtnog momenta motor postize na dosta visokim obrtajima. U poslednjih 10ak godina proizvodjaci ovakvih atmo benzinaca se drze price - max obrtni moment na oko 3.6k do 4.2k obrtaja. Kod ove honde na 4600, motor ce slabije vuci ispod toga, automatski i manje trositi. Sa druge strane ako ga cesto budete terali u visoke obrtaje trosice bas lepo, kao da vozite mnogo jaci auto. Pretpostavljam da ce na 120km/h auto biti na nekih 4000rpm, pa se i tu pravi mala usteda u gorivu. Sve u svemu, previse orijentisani na CO2 i potrosnju kad je ovaj motor i podesavanje istog u pitanju. Jos neki proizvodjaci su eksperimentisali na ovaj nacin, pa se vratili na kraju da max obrt. moment bude ispod 4k obrtaja.

RJK

pre 7 godina

akio toyoda: Decko, sa ili bez turba on ima 136 konjskih snaga, da izadje bmw sa takvim motorom niko nista ne bi rekao ali posto nije nemac, a posto smo mi mentalno zaostali onda je ovaj motor za nas los

akio toyoda

pre 7 godina

@RJK evo i toyota koja je poznata kao velo konzervativna fiema izbacuje 1.2 turbo koji je oo performansama i potrosnji pre svega bolji od njenog cuvenog 1.6 sa 136KS i 155nm. ne znam sta honda ceka taj 1.5 svakako nine lis motor ali vremw ga gazi.

Jason

pre 7 godina

Šta sam sve od opreme dobio u svom Qasqai-u ne bi stalo u ceo tekst o Hrv-u.O automatskom menjaču i da ne pričam. Cena 20800€.Uzeh ga na Renault finansiranje i dobih 5 godina garancije.Da budem iskren do kraja,motor je 1.2 turbo od 115ks ali zato ima obrtni momenat 195nm.Bilo bi lepo da je jači al' ne može i jare i pare.Skromno cenim da je ova honda precenjena.

Mile Honda

pre 7 godina

Vozim Honde godinama i vrhunski su automobili, pouzdani i kvalitetni, ne znam sto toliko hejtujete HR-V. Pristojan, praktican, porodicni mali SUV, verujem da se zenama svidja dizajn. Da, Hyundai je jeftiniji ali to nesto govori i o Hondi i Hyundaiju, da vidmo koliko ce koji da visi u servisu i koliko ce koji da kosta za 5 godina i u kakvom ce stanju da bude. Ccc

Boris

pre 7 godina

U gomili sličnih automobila i velikoj konkurenciji mislim da je ovo jedan od lošijih odabira, jednostavno ružan, nedorečen, preskup, nekako mi ne liči na hondu već na neki jevtini indijski model. Konkurencija ga gazi opasno.

drone

pre 7 godina

Dizajn-ništa naročito. Malo mi je sumnjivo ovih 2000mm spoljne dimenzije kad tako ne deluje. Što se tiče neprikosnovenog kvaliteta, ne zanosite se, nisu baš ni ti japanci bez mana, svi oni traže dobro održavanje pa su onda kao i kvalitetni. Imam staru korolu pa znam. Da dobro služi to je tačno i nikad me nije izdala, ali...ima tu još mnogo stvari. Jednostavno nema zapuštanja, a ro košta.

Bojan

pre 7 godina

Po vanjskim dimenzijama odgovara vise civicu nego jazzu, na cijoj je platformi napravljen.
Mislim i pored svega da je precjenjen. Za isti novac se moze uzeti bolji civic ili za 30% manje jazz. Razumem potrebu ljudi za vecim crossoverima i suv-ovima, ali ovu klasu automobila zajedno sa cx3 stvarno ne mogu da svarim, nije mi jasna svrha.

hiavata

pre 7 godina

Za 24k moze da se kupi skoro pa cx5 ili rav4. Moze skoda superb 2.0 dizel od 150ks, ili novi ford mondeo. Ovako dobijes auto izmedju B i C segmenta sa malo vecim prtljaznikom i omanjim 1.5 atmo benzinskim motorom. Ovo moze da kupi samo onaj ko ne istrazi trziste ni najmanje.

Nepljuvac

pre 7 godina

Za taj benzinac ne znam, ali sam vozio ovo sa 1.6 dizel motorom. Dizajn je stvar ukusa, kao i boje, ali se ovaj auto mnogo lepo vozi. Pre svega taj dizel motor i preciznost na volanu.
Šteta što ima carinu, ali mislim da vredi te pare kada probaš njega i nekog od konkurencije, a ne samo poređenje na papiru...

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли је скуп за наше људе? Дилема, да ли људи који имају у просеку 300-400 евра месечно, што је недовољно за голо преживљавање, треба да уопште коментаришу нешто што кошта 20000 евра? Ајде да кажемо, зашто не би, и све би ово могло некако да се и разуме. Оно што никако не може да се разуме је однос према нечему што је право вогатство, а неко То "рашчлањивањем " прикаже као глупо, неубедљиво... смешно. Најсмешнији је однос према Јужнокорејским аутомибилима. Они су у самом светском врху, а ми их и даље са подсмехом коментаришемо. КОМЕ СИ МИ СМЕЈЕМО? ШТА МИ ТО ЗНАМО! ШТА ТО ИМАМО ДА ПОНУДИМО? "Покрите се са ушима", и Хонду и Јужнокоренце када помињете, прво устаните са столице.

drnda

pre 7 godina

Skupo je to za "meku plastiku"...em nas razvaljuju sa registracijom em još da se plaća 18%.Za šta?Za nešto što i drugi nudi...isto kvalitetno i lepo.Oni koji kupuju nova kola i menjaju ih redovno...U sadašnjem trenutku sasvim je sve jedno koji je proizvođač u igri.Sve je to isto.

Hehe

pre 7 godina

@(Mile Honda, 7. avgust 2016 13:44)
Kao vlasnik 2 hyundai vozila, a u siroj porodici nekoliko, nista se nije pokvarilo jos uvek (osim elektromotora fara na jednom dok je bio u garanciji, zamenjen ceo far, trosak 0din). Najstariji hyundai u porodici je 9 godina. Istina postoji razlika u kvalitetu u korist honde. Imao sam prilike da vozim accord type s 2.4 180KS i to je avion. Moj brat ima aktuelni CRV 1.6 dizel i bruka kako je dobro uradjen. A ono sto bih ja voleo od honde da imam i da budzim je Integra DC2 :)

Miloš

pre 7 godina

"Ipak, glavni "krivac" za višu cenu je izuzetno bogata oprema, koja je u baznom, "komfort" paketu bogatija nego kod nekih konkurenata u višim nivoima opreme"

Oni to pričaju o Hondi HRV koja standardno nema čak ni policu iza zadnjih sedišta, već se opciono doplaćuje oko 220 eura. Ali, svaki hondista će vam reći kako je to sasvim ok.

Prelude for life

pre 7 godina

"Koncept i veličina su praktično isti,"

Veličina možd ada ali koncept ne d anije isti nego ni izbliza! HRV prve gen je pravljen kao mali džip a a ovaj kao gradski porodični auto sa malo većim ground clearencom.

Preskup auto, iskreno. Da je početni model oko 17-18k evra pa i da neko razmili o njemu, a ovako je preskup, a i ovaj 1.5 benzinac je preslabašan. Konja ima, ali samo na papiru u praksi slabo. 1.6 dizel ide puno bolje ali košta još više! Veli9ki promašaj za Hondu sa moje tačke gledišta

NIKOLA

pre 7 godina

Ala ce da prodju sa ovom cenom. Veci segment SUV-a Ford Kuga 2.0 dizel 150 konja sve sa metalik bojom, alu felnama, krovnim nosačima,zatamnjena stakla itd 22.830 evra.

84

pre 7 godina

Ubija ih carina. Još uvek ne mogu da verujem da je tako dobar automobil kao akord izbačen sa tržišta a ni ovom modelu se ne piše dobro. Automobil prodaje cena bez obzira na sve i tu je kraj priče. Moraju otvoriti fabriku u Evropi ako im je stalo do prodaje na ovom kontinentu.

Milan

pre 7 godina

Za razliku od doba "svemirca" i dve poslednje generacije akorda sadašnji dizajn honde je katastrofa.
Drugi veliki problem honde na našem tržištu su fabrike na pogrešnim lokacijama. Dok japan višu cenu opravdava vrhunskim kvalitetom, engleska visokom cenom rada i južna amerika carinom ubijaju cenom. Honda treba fabriku u evropi i evropske modele ili da se povuku sa trzista.
Treći problem je slab izbor motora, vreme je da predstave turbobenzince.

Realno

pre 7 godina

Za te pare tesko da ce iko u Srbiji da ga kupi sem ako nije bas veliki fan Honde! Qasqai, Tucson, CX5 ili mozda bas Renegade 2.0 jtd 4x4!

sreten

pre 7 godina

@akio toyoda, ja pokusao kod nekoliko prodavaca da kupim te osnovne verzije od 11-12000, ispostavi se uvek da to ima samo u cenovniku...

Jum

pre 7 godina

Honda nije zdrava s cenama, posle im kriv djavo na prodajnim rezultatima. Pa pogledajte samo u S.Americi cene novih hondi i u Eu, nije mi bas najjasnije...

Bago

pre 7 godina

Kupio sam Suzuki Vitaru za 12 000 evra. Ima 120 ks, klimu, cd radio i sve bezbednosne elemente. Verovatno nije kvalitetna kao Honda i ima manje opreme, ali razlika u ceni od vise od 8 000 evra nema opravdanje. Za ciljnu grupu ove vrste i klase automobila, to je stravicno veliki iznos.

Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet

pre 7 godina

Super je, ali zašto ovaj manji suv sa 1.5 motorom, košta kao veći CRV sa 2.0? Ljubitelji honde su specifična grupa ljudi koja ceni prefinjenu tehniku, ali nisu milioneri.Uvoznici kad smanjite maržu, povećaćete promet,imate i BMW, šišajte na njima.

Marko

pre 7 godina

Nemojte svu krivicu za viske cene da stavljate uvozniku.Evo i kod nas u MKD cene Honde su nerealno visoke.Mislim da sa ovim cenama ni u Evropi a ne na Balkanu nece Honda postici veliku prodazbu.

Jovan

pre 7 godina

Evo da kazem nesto iz licnog iskustva,
Posto smo u martu uzeli dotichni 1.6 dizel u najosnovnijoj opremi.
Prvo, potpumo je nerezonski porediti cx3 sa hrv-om (posto nam je mazda bila jedan od konkurenata za kupovinu), jer u cx-3 odrasla osoba ne moze (iz lichnog iskustva kazem isko sam visok samo 1.70) da sedi na zadnjem sedishtu.
Hrv je kao fatamorgana, spolja izgleda majushno ali iznutra stvarno komforno. Pricham jer modeli iz "visheg" segmenta, quashqai, kadjar i ford kuga (koji su takodje bili jedna od opcija) za te pare nude isto, ako ne i manje prostora, ogradjujem se za kugu jer je na zadnjem sedishtu dosta vishi, tj opushteno sedi neko od 190. Shto se tiche motora, tu malo shta trrba komentarisati, sem da npr honda daje garanciju od miliom predjemih kilometara.
A shto se tiche crv i cx-5 i chega josh ne, naravno to su bolji i veci automobili, ali kad bi tako krenuli pa za "malo para", prim prev. Od 3-4000€ pa nadalje, kupovali bolji auto, ja bih verovatno dogurao do nekog x5 ;)

Gonzo

pre 7 godina

Ja probah ovaj autić i generalno nije los,motor na koji neki kukaju je vrlo pristojan i samo to.Enterijer je onako,relativno dosadan,mesta ima skoro da ne poveruješ a to uključuje i gepek.Ono što je meni jako zasmetalo je tzv "infotejment" sistem,toliko je spor i zastareo da izgleda kao da je neko stavio najjeftiniji kineski tablet u auto.Nekako mi je to nespojivo sa japancima,dok sam bio mlađi sva vrhunska tehnika je upravo dolazila iz te zemlje a sad ispada da svi to rade bolje od njih.Što se prodaje tiče,na žalost,ubija ih carina i kurs jena prema euru,nema ništa od njih u Evropi iako to jesu jako kvalitetni automobili,mehanički gledano.

hiavata

pre 7 godina

(Gonzo, 06. avgust 2016 23:02)

Ti infotainment sistemi po kolima su generalno losi jer ga uklapaju u dizajn automobila godinama unapred, a samo izbacivanje novog modela traje godinama. Tako npr. touch screen u novom mondeu mora posteno da se pritisne da bi reagovao a u skodi oktaviji boje izgledaju isprano. Pritom dizajn UI kod takvih sistema je evolutivni proces koji traje da bi se dobio savrsen interfejs, a proizvodjaci to izbace samo da radi i zaborave. Buducnost je u sistemu kao sto je openxc. Otvoren i standardizovan API, a same aplikacije treba da razvija neko drugi.

zlatiborac

pre 7 godina

Honda ima odlicnu reputaciju neunistivih automobila. I dan danas ljudi vole da kupe sve na cemu pise Honda, bilo da su u pitanju motocikli, bacaci snega, razne masine za pranje pod pritiskom itd, itd. I sam sam jedan od takvih. E sad, sto u Srbiji prodavci vozila nabiju cene za osnovne modele i na taj nacin ogade ljudima brendove, to je druga prica. Dok se ugradi proizvodjac, drzava, dobavljac, prodavac, ljudima ostaje samo da ljutito gledaju ili da se mrste na visoke cene sto je i razumljivo. Recimo, u USA ovaj model kosta $18000-$19000 sa dobrom opremom, motorom od 1.8 kubika i sestostepenim menjacem. Sa tom cenom, Hondinom reputaciom i americkom platom izbor nije los. Nazalost, u Srbiji je egzotika i tako ce i ostati. Ford je odavno rekao cuvenu recenicu da nije samo dovoljno proizvoditi dobar automobil vec morate imati radnika koji moze da ga kupi. Jedno iziskuje drugo, zar ne. Ford je otisao u legendu upravo zbog insistiranja na ovom drugom.

duki

pre 7 godina

Delta urnise sa cenama, nista novo. Ovaj hrv je stvarno zanimljiv auto. Stari je isto trazen za vikendice i kaljuge jer je visokr, kratak i ima 4x4, novi to nema.

IMT-539

pre 7 godina

Kada sam gledao karavan, gledao sam i civica karavana i ppored svih njegovih mana. Sve sam bio spreman da oprostim (jer je Honda), ali ne i to da je kod nas karavan bio skuplji 3.500 eura od HB-a (istog motora i opreme). Gledao sam razliku cena HBa i karavana po raznim zemljama, obično je samo 1.000 (kao i u Nemačkoj), samo kod nas 3.500. Delta kolje. Zato ga više nema ni u cenovniku, a u celoj Srbiji imaju 2-3 komada.
Tako i HRV.Cene su mu daleko više nego u Nemačkoj. Pa su česti kao žena sa tri sise.
Cene Honde kod nas su nenormalne.Civic HB 1,8 u drugom paketu je 20.000 eura. ako ćete već Japanca, za te pare imate daleko bolje opremljenu mazdu tri takumi. Naravno, imate za manje pare i brdo odličnih i bolje opremljenih dizela C segmenta ( megan, 308, astra ...).
Naravno, Honda je Honda. I njena kupovina (samo u svetlu cene) veze sa razumom nema.

IMT-539

pre 7 godina

n, 12. avgust 2016 08:36
Pitaš za mane civica karavana?
Pa,nema crnje mane od crne mu cene.Kao da je klasa iznad.A i sama ta doplata od 3.500 za karavan u Srbiji je lopovska ako u Nemačkoj to naplaćuju 1.000. Ili ti misliš da je to pošteno?
U vreme dok je (crveni) bio izložen u salonu (mislim da su samo dva kroz njega kada prošla),meni najveća mana je bio manjak prostora u drugom redu sedišta. Ali je to i za razumeti ako pogledaš razmak izmedju prednje i zadnje osovine. Najmanji je u golf segmentu (niko manji nema),a dosta liči na takvu dimenziju kod novog reno clia (a on je polo segment).Zar treba da platim cenu kao za passat klasu,a dobijem komfor kao u pola?
Onda imaš problem manjka prostora za stopala (tj.za pete) suvozača,posledica rezervoara ispod sedišta suvozača (da ne pominjem zvuk bućkanja odatle na šta se mnogi žale).
Gepek naizgled jeste veliki,ali samo zato jer se tu računa i ona rupa na dnu,gde svi normalni proizvodjači stavljaju rezervni točak.Tada točka nije bilo.Na prošlom sajmu ga je bilo u HB,ali zamisli šta onda ostaje od gepeka (znatno manje od onoga što deklarišu i čime se hvale).
Sve ostalo je stvar ukusa.Ali,da bi pričali u ukusu, treba i cena.
Ne zaboravi da kasnije redizajnirani civic karavan nikada nije ni uvežen u Srbiju.Baš zbog mana neredizajniranog,koje redizajn nije mogao da reši.