Nedelja, 24.07.2016.

12:32

"Hot hatch" duel: Focus RS vs. Golf R (VIDEO)

Izvor: B92

"Hot hatch" duel: Focus RS vs. Golf R (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Mita

pre 7 godina

Svi ste vise dosadili,i bogu i narodu.Mislio sam da cu da procitam neki pametni komentar,da nesto naucim,a ono kao i na svakoj drugoj temi.Svako u svoj tabor,da ne kazem obor,i onda udri po protivniku.Ovi sto vole VW,mrze ove sto vole Forda,ovi sto voze Japance,ne vole Nemce,i tako u besvest.Bas kao i teme o musko-zenskim odnosima,sletanju na Mesec,Zemlja je ravna ploca,jedni za Ruse,drugi za EU,podstanar-stanodavac,ma uzas.Gore nego na najgorem buvljaku na svetu.

Gonzo

pre 7 godina

@hiavata
Daaaa....Paaa ovako...Slažem se,ima online da se pročita svašta tačno i zanimljivo pa i doktorske disertacije ako te zanimaju iste,takođe se mogu pročitati kako nas sve kontrolišu neke antene iz Borče ili kako nas zaprašuju putnički avioni.Ovo su komentari na objavljeni članak,lepo sam napisao da NISAM probao Fokusa,ali jesam AMGa,možeš da mi veruješ a i ne moraš,meni je svejedno.Moja iskustva su takva kakva jesu a ni to ne mogu da promenim kao ni tvoja koja ne znam kakva su,niti me trenutno zanima.Osećaj vožnje brzog automobila je veoma subjektivna stvar,kao i dizajn vozila uopšte.Brojevi nešto govore ali ne sve,takođe testovi na YT govore nešto ali su daleko od objektivnosti jer niko od nas nema pojma dok se lično ne uveri kakav je stvarno automobil.To što smo mi smešno tržište i što ovaj Focus možeš da probaš samo u snu zahvali nazovi uvozniku,ja imam sreće pa povremeno probam nešto zanimljivo,ti očigledno nemaš tu sreću čim si toliko ogorčen na moj nick...

Replay

pre 7 godina

@Modni
Kakvo je to lupetanje, Audi RS3 ce da ostavi ovog Focusa na 100m, ima najbolji redni petak motor na svetu 2.5 sa 367 ks i quattro pogon. Ovaj Focus ne bi mogao cak ni sa S3 koji ima 310 ks. Pa ovaj Golf ga pobedjuje kad ima DSG menjac...

A ovo ti je trka najbrzih hecbekova na svetu.
https://youtu.be/97lNMnjJGAE

kimiNS

pre 7 godina

Al me isprozivase ljudi!
Nemam nameru da gubim vreme i svakom pojedinacno odgovaram. Samo sam napisao svoje iskustvo. To sto je to za nepoverovati, samo govori koliko smo jadni u ovoj drzavi. Ali nema veze, ja se ne ljutim. Zivi, zdravi i veseli vi meni bili. E da... i da vozite i bolje auteo od ovih. Zonda je dobar izbor. Aj uzdravlje.

hiavata

pre 7 godina

Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.
(Gonzo, 25. jul 2016 15:31)

Znaci nemoj nista da citas, ne uci nista iz tudjih iskustava nego kupuj automobile od 35.000eur svakih 6 meseci, i onda, samo onda, ces biti dovoljno kvalifikovan da komentarises na istoj vesti kao i ja sa 20 godina iskustva. A sta fali citanju na internetu? Jel znate vi da vecinu objavljenih doktorskih disertacija i istrazivanja renomiranih ustanova mozete da nadjete na internetu? Pa sigurno necu pre da poverujem nekom ko se zove po karakteru iz crtanog filma.

Zox

pre 7 godina

Ko nema para za S3 imace za Golf R.Fokus RS je napravljen kao konkurent STI-ju zato sto STI u Severnoj Americi vec deceniju belezi dobru prodaju pa su iz Forda zeleli da uzmu malo od trzisnog kolaca.
Slazem se da Golf R je mnogo luksuzniji od STI,slazem se da Fokus RS je na pravcu brzi od STI.Ali,cik nek se od njih suprostavi STI-ju na stazi.Jednostavno nemaju sanse protiv Subarovog AWD sistema.
Znam da STI nije hot hatch ali je u cenovnom rangu sa VW i Fordom.

modni

pre 7 godina

@ Gonzo

Svi vrlo dobro znamo da je u 90% slucajeva Ford kaskao za VW-om, dok ranije nije ni mogao da stane na crtu Mercedesu i Audiju, pa ne vidim razlog zasto i sad ne bi bilo drugacije, osim ako Ford zaista nije napravio bolju masinu? Tacno je da casopisi nisu bas uvek objektivni, ali isto pitanje. Zasto bi sad bilo drugacije? Glume, izmisljaju? Ne znam kakvo je tvoje iskustvo, niti u to ulazim, ali mislim da je mnogo bitnije kako se auto ponasa na asfaltu, kako "pegla" krivine, da li vozacu izvlaci osmeh na lice, nego da li ima 380, 500, 600 "konja", i da li do 100-ke ubrazava za 3-4-5 sekundi. Bar je danas lako iz manje kubikaze izvuci vise snage. Dzabe i Audiju 400hp, kad prednji kraj ne moze da isprati tu istu krivinu kao Focus.

Gonzo

pre 7 godina

@modni
Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.

modni

pre 7 godina

Vi sto mnogo pametujete o a45, rs3 i drugim autima koji su mnogo skuplji, treba da imate u vidu samo jednu stvar. Ovde se govori o voznji i ponasanju auta na asfaltu, a ne o kvalitetu plastike i sedista. Taj Audi koji je skoro 20k evra skuplji ovom Focusu ne moze ni da pridje po voznima karakteristikama. Imate mnogo testova na netu, pa pogledajte sami. Imate cak i video o Focusu protiv svih mogucih hecbekova koji se nalaze na trzistu. Onaj ko pati od znacke i ima pare, naravno da ce pre kupiti rs3 ili a45, ali to ne znaci da je kupio pravi auto.

NIKOLA

pre 7 godina

Kako poredis s3 sa ovim fokusom to klasa ispod po svim karakteristikama,ovaj fokus treba da stane po snazi i ubrzanju na crtu rs3,a45amg,ostali m135,ovaj golf, wrx sti su isto malo ispod,a civic r pa njega je ovaj golf ostavio daleko iza sebe,ima sve na testovima 1vs2 premda nisu ni oni nešto pouzdani ipak čovek vozi a obično testiraju sa nekim novinarima ili poluamaterima.

RUS

pre 7 godina

Organizovati trku po pravcu a u jedan auto sipati preko 30 litara goriva manje je amaterski, sem ukoliko nisu želeli da nivelišu razliku u težinama vozača, ali bi to značilo da je vozač u Focusu 25 kilograma teži (33-34 litara x masa benzina 0.739 kg).

Neko je primetio da Focus u trci malo "beži" u stranu te je to razlog zašto ga Golf sustiže. Primeni Pitagorinu teoremu i za dužu katetu uzmi rastojanje trke (800m) a za kraću katetu uzmi rastojanje za koje misliš da je Focus "pobegao" od idealnog pravca, pa izračunaj koliko je milimetara a ne metara prešao duži put.

Laza

pre 7 godina

@(kimiNS, 25. jul 2016 10:47)
i ja sam imao pagani zondu,m5,m3,r8,slr,f50,galjardo,a kupiću na kraju vejrona,jer ipak mislim da on najbolje može da se doradi...

kimiNS

pre 7 godina

Imao sam S3 i Imprecu WRX STI. I pored toga sto je S3 slabiji, po meni je to najbolji auto za te pare. Mislim da su i Ford i golf slabija auta od S3. A ja sad trenutno skupljam pare za RS3. Sa minimalnom doradom u MTM ima 420hp. Ubrzanje oko 4sec. Po meni je dobar izbor i bmw 135, ali on nije 4x4 i nije u ovoj prici. A mercedes A45 je jos uvek preskup, a na testovima na stazi(vreme na stazi je po meni jedini pravi test) se bas i nije super pokazao.

Error404

pre 7 godina

Dva najmoćnija hečbeka? Ako su ova dva najmoćnija, šta su onda RS3, A45 AMG i M135i?
(SS, 25. jul 2016 03:51)
Vise bi video golfa R u uporednom testo sa Civicom type R, iako nije 4x4, ima slicnu snagi, a forda sa modele koje si naveo.
Ford moze se uvrati u najjace hacbek automobile, vw je daleko od toga, iako ima 300ks!
Po meni pobedjuje Civic Type R, koji i najvecim paletom opreme kosta 38'000 franaka, dok su svi ostali preko 50'000 franaka!!

Tile

pre 7 godina

Ocigledan bolji start focusa je zbog toga sto on moze i do 100% momenta da prebaci na zadnju osovinu za razliku od golfa 4motion koji moze znatno manje.

R32

pre 7 godina

Kakve masine braco mila! Golf R/GTI,Astra OPC,Megan RS,Civic type R,Fokus RS....sve ljute guje,pa ko sta voli! :-) A najbolja je fora u tome sto ovi,da kazem "porodicni" automobili,mogu itekako da stanu na crtu i postide itekako skuplje kocije! :-) Fokus ipak ima najjaci motor pa je nekako i za ocekivati da je najbrzi.Iako sam ja licno veliki fan Golfa,kao i svih "porodicnih jurilica" pa ce ispasti da nisam objektivan i da navijacki pisem,ali se ipak primjecuje da je Golf imao los start,tu je dosta izgubio,a i manuelni mjenjac....Sigurno bi bilo gusto da je bio sa dsg mjenjacem! Pozdrav za sve nas automanijake! ;-)

Abudabinus Filohije

pre 7 godina

Imam novog focusa 1.0 ecoboost 125 ks sa ludom opremom. Platio ga 16000 i mogu reci da sam prezadovoljan. Pre toga sam imao mk2 iz 2006. Nikakve slicnosti sa starim fokusom. Za 5 klasa je novi bolji. Odlican i prelep auto. 1.0 motor bukvalno rezi kad se malo nagazi!

Haha

pre 7 godina

Veliki sam VW hejter, ponajvise zbog raznoraznih prevara i generalno imidza na ovim prostorima, ali mislim da je ipak fokus za nijansu pre krenuo. Na 1:46 (https://youtu.be/US63FbxydQ4?t=106) obratite paznju. Tako izgleda, e sad, da li me oci varaju... ko zna.

Rubybuby

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)... Dizajneru poenta je u performansama i tu fokus dominira, a ne u dizajnu niti iko hothatch kupuje zbog dizajna!

RUS

pre 7 godina

To što je Focus krenuo bez proklizavanja, a Golf pola sekunde "kopao" u mestu je možda greška vozača a ne superiornost jednog u odnosu na drugi auto. Golf je brži od 0-130 km/h što govori da i pored "kopanja" bolje ubrzava.

Za svakodnevnu vožnju mnogo je važnije ubrzanje u 4. brzini od 60-100 km/h i u 5. brzini od 80-120 km/h. Čak je u trka 0-100-0 km/h bolji pokazatelj kvaliteta vozila od pravolinijske trke.

Vidim da mnogi veličaju Focus, a Ford je upotrebio prostu tehniku - ako ne možeš da napraviš auto koji sa isto kubika ide kao suparnički ti ubaci motor veće kubikaže/snage.

Mile

pre 7 godina

Svaka čast za focus ali on je 2.2 i ima 50hp vise i s obzirom na to trebalo bi da ima daleko bolje vreme od Golfa, što nije slučaj, jer vagen Ima daleko usavršavanji sistem prenosa i pogona na sva 4 točka.
Takodje da su se koristili automatski menjač, Ford ni sa toliko više snage, ne bi imao šanse.

pera

pre 7 godina

uvek mi je bio debilan podatak koliko je ubrzanje od 0 do 100 ili jos vise od 0 do 200. To mozda treba nekom za trke al ovo su civilna vozila. Mnogo je bitnija elasticnost motora,ubrzanje od 80 do 120 i slicno. Ili dal je max brzina limitirana na 250 ili je 300kmh. Pa gde da vozis toliko a da te ne oderu od kazni?

Car

pre 7 godina

Golf mnogo lepši i jednostavniji. Čista linija, sve na svom mestu, kao i uvek. Mada se ne bih bunio ni ovog Fokusa da vozim. Sve je dobro dok nije Megan ili slični. :-D

Argentto

pre 7 godina

Golf toliko zaostaje u dizajnu za Fokusom, da vizuelno deluje kao da se radi o visegeneracijskoj razlici izmedju ova dva modela...

btcc

pre 7 godina

@srboman

jeste, zato sto je ovo golf sa manuelnim menjacem koji nema launch control..golf r sa dsg menjacem ima launch control i u ovakvoj trci je brzi od fokusa, ima dosta videa na youtubu na tu temu.

inace najbrza je mecka a klase sto je i razumljivo jer je ubedljivo najjaca, a od golfa su u ovoj klasi jaci jos i bmw,novi civic type r, pa cak i novi golf gti clubsport s..tako da ovo nisu 2 najjaca auta u klasi...

Inspektor

pre 7 godina

Jel' ovo neki stari Golf? Sudeći po izgledu, rekao bih da je model od pre 10 godina. Naravno da ne može da se nosi sa novim modelima, kao što je ovaj Focus.

popovicvl

pre 7 godina

Zasto vozac sa Focusom ide po dijagonali staze? Da je isao pravo, presao bi nesto manje ukupno metara i napravio bi bolji rezultat.

Tacno se vidi kad je poceo da se odvaja u levu stranu, tad se Golf prikljucio trci.

Baxuz

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)

Pa po dizajnu golf zaostaje za svim automobilima u klasi. Megane, Civic, 308, Auris, Mazda 3, Giulietta, Leon, Ceed, i30 koji od njih nije lepsi od Golfa?

the wut

pre 7 godina

Pre bih uzeo R jer volim "sleeper" automobile. Mašina samo takva a ništa ga ne odaje osim quad pipes i nekoliko R zalepljenih po automobilu. I RS je odlična mašina, ne sporim samo svako ima svoj ukus.

Replay

pre 7 godina

Nijedan ne bih kupio, bacene pare za ovakav tip vozila. Inace, vidim Focus startniji ali Golf kasnije brzi a i u startu su blizu. Ali je ipak Focus 50 ks snazniji... Bolje dati jos para pa kupiti S3-RS3, M135i, A45.. :)

čanjski

pre 7 godina

s mile@
onda si ti pogresio vest. trebao si da ides na turizam. nego da te pitam,posto pominjes pejzaze i to: vozis auto po krivinama,penjes se na jedan lep vidikovac,koliko ces gledati prirodu,a koliko na put cisto da ne bi zaginuo. ovde je rec o sportskim kolima koji nisu za te tvoje pejzaze. za to mozes lagano i zastavu 10 ,2006 godiste i 50ks. uzivaj

Sale

pre 7 godina

Pa kakvo je ovo uporedjenje kada se i na snimku vidi da je gorivo u golfu napunjeno do kraja dok je u fordu na pola tako da ispada da razlike u kilazi automobila nema kao sto je navedeno

Petar

pre 7 godina

Zasto bi neko pored onakvog focusa kupio Gnjolfa? Mada dobro se drzi,nisam to ocekivao od VW iskreno. Mozda bas zato sto tako skromno izgleda

Autobot

pre 7 godina

Ljubitelj sam Golf modela, valjda zbog toga sto i sam vozim golf, ali u ovaj Ford sam se 'zaljubio' jos na prvi pogled u jednoj emisiji o automobilima.

NIKOLA

pre 7 godina

Golf matora platforma,fokus matora platforma karoserije, a fokus po dizajnu ispred pet godina,aj malo nek se Wv uozbilji.Baš su teški aj Ford oni uvek ko da prave tenk, najlakša Kuga ima skoro 1600kg,ali Wv.

NIKOLA

pre 7 godina

Ekobust je zakon za turbace i po izdrzljivosti i po potrošnji, svaka im čast,uložili znanje,pare,vreme a ostali bi na brzaka pa onda troši ulje,loce benzin,odlazi turbina,raspada se itd.

Лошми

pre 7 godina

Ово је ја мислим најбоља драг трка до сада што сам гледао, све објашњено, свака част.

Gonzo

pre 7 godina

Mercedes A amg45,376 KS,4.2 do 100,GLA 4.4 sekunde.Audi RS 3,362 KS,4.3 sekunde do 100 km/h.E sad,to su sve brojevi a kad smo kod istih ovaj Focus jeste neverovatno brz za tu cenu jer su ovi brži od njega i značajno skuplji.Doduše pošto probah ovaj AMG mogu samo da kažem da se sa takvim vozilom garantovano ostaje bez dozvole u najkraćem mogućem periodu.Ko voli i ima para može da bira između gomile automobila sa neverovatnim performansama do skora rezervisanim samo za super automobile,tehnologija je neverovatno otišla napred u tom pogledu.

sasa

pre 7 godina

Eeee, al Ford nema kvalitetnu plastiku. Ah da, koga jos zabole za plastiku, kad u rukama imas savrsenu masinu za voznju. VW nek se bavi softverima, tu su najbolji.

s mile

pre 7 godina

Uvek sam se divio onima koji se pale na trke ubrzanja. Koliko li cesto u voznji to koriste. Tako puno uzivanja u voznji, krivinama.... pejzazima kojima se vozi. A ovde ko je brzi za 0.2 sek.......

s mile

pre 7 godina

Uvek sam se divio onima koji se pale na trke ubrzanja. Koliko li cesto u voznji to koriste. Tako puno uzivanja u voznji, krivinama.... pejzazima kojima se vozi. A ovde ko je brzi za 0.2 sek.......

Baxuz

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)

Pa po dizajnu golf zaostaje za svim automobilima u klasi. Megane, Civic, 308, Auris, Mazda 3, Giulietta, Leon, Ceed, i30 koji od njih nije lepsi od Golfa?

Argentto

pre 7 godina

Golf toliko zaostaje u dizajnu za Fokusom, da vizuelno deluje kao da se radi o visegeneracijskoj razlici izmedju ova dva modela...

sasa

pre 7 godina

Eeee, al Ford nema kvalitetnu plastiku. Ah da, koga jos zabole za plastiku, kad u rukama imas savrsenu masinu za voznju. VW nek se bavi softverima, tu su najbolji.

Abudabinus Filohije

pre 7 godina

Imam novog focusa 1.0 ecoboost 125 ks sa ludom opremom. Platio ga 16000 i mogu reci da sam prezadovoljan. Pre toga sam imao mk2 iz 2006. Nikakve slicnosti sa starim fokusom. Za 5 klasa je novi bolji. Odlican i prelep auto. 1.0 motor bukvalno rezi kad se malo nagazi!

R32

pre 7 godina

Kakve masine braco mila! Golf R/GTI,Astra OPC,Megan RS,Civic type R,Fokus RS....sve ljute guje,pa ko sta voli! :-) A najbolja je fora u tome sto ovi,da kazem "porodicni" automobili,mogu itekako da stanu na crtu i postide itekako skuplje kocije! :-) Fokus ipak ima najjaci motor pa je nekako i za ocekivati da je najbrzi.Iako sam ja licno veliki fan Golfa,kao i svih "porodicnih jurilica" pa ce ispasti da nisam objektivan i da navijacki pisem,ali se ipak primjecuje da je Golf imao los start,tu je dosta izgubio,a i manuelni mjenjac....Sigurno bi bilo gusto da je bio sa dsg mjenjacem! Pozdrav za sve nas automanijake! ;-)

pera

pre 7 godina

uvek mi je bio debilan podatak koliko je ubrzanje od 0 do 100 ili jos vise od 0 do 200. To mozda treba nekom za trke al ovo su civilna vozila. Mnogo je bitnija elasticnost motora,ubrzanje od 80 do 120 i slicno. Ili dal je max brzina limitirana na 250 ili je 300kmh. Pa gde da vozis toliko a da te ne oderu od kazni?

modni

pre 7 godina

Vi sto mnogo pametujete o a45, rs3 i drugim autima koji su mnogo skuplji, treba da imate u vidu samo jednu stvar. Ovde se govori o voznji i ponasanju auta na asfaltu, a ne o kvalitetu plastike i sedista. Taj Audi koji je skoro 20k evra skuplji ovom Focusu ne moze ni da pridje po voznima karakteristikama. Imate mnogo testova na netu, pa pogledajte sami. Imate cak i video o Focusu protiv svih mogucih hecbekova koji se nalaze na trzistu. Onaj ko pati od znacke i ima pare, naravno da ce pre kupiti rs3 ili a45, ali to ne znaci da je kupio pravi auto.

Gonzo

pre 7 godina

Mercedes A amg45,376 KS,4.2 do 100,GLA 4.4 sekunde.Audi RS 3,362 KS,4.3 sekunde do 100 km/h.E sad,to su sve brojevi a kad smo kod istih ovaj Focus jeste neverovatno brz za tu cenu jer su ovi brži od njega i značajno skuplji.Doduše pošto probah ovaj AMG mogu samo da kažem da se sa takvim vozilom garantovano ostaje bez dozvole u najkraćem mogućem periodu.Ko voli i ima para može da bira između gomile automobila sa neverovatnim performansama do skora rezervisanim samo za super automobile,tehnologija je neverovatno otišla napred u tom pogledu.

Petar

pre 7 godina

Zasto bi neko pored onakvog focusa kupio Gnjolfa? Mada dobro se drzi,nisam to ocekivao od VW iskreno. Mozda bas zato sto tako skromno izgleda

Inspektor

pre 7 godina

Jel' ovo neki stari Golf? Sudeći po izgledu, rekao bih da je model od pre 10 godina. Naravno da ne može da se nosi sa novim modelima, kao što je ovaj Focus.

Mita

pre 7 godina

Svi ste vise dosadili,i bogu i narodu.Mislio sam da cu da procitam neki pametni komentar,da nesto naucim,a ono kao i na svakoj drugoj temi.Svako u svoj tabor,da ne kazem obor,i onda udri po protivniku.Ovi sto vole VW,mrze ove sto vole Forda,ovi sto voze Japance,ne vole Nemce,i tako u besvest.Bas kao i teme o musko-zenskim odnosima,sletanju na Mesec,Zemlja je ravna ploca,jedni za Ruse,drugi za EU,podstanar-stanodavac,ma uzas.Gore nego na najgorem buvljaku na svetu.

čanjski

pre 7 godina

s mile@
onda si ti pogresio vest. trebao si da ides na turizam. nego da te pitam,posto pominjes pejzaze i to: vozis auto po krivinama,penjes se na jedan lep vidikovac,koliko ces gledati prirodu,a koliko na put cisto da ne bi zaginuo. ovde je rec o sportskim kolima koji nisu za te tvoje pejzaze. za to mozes lagano i zastavu 10 ,2006 godiste i 50ks. uzivaj

Laza

pre 7 godina

@(kimiNS, 25. jul 2016 10:47)
i ja sam imao pagani zondu,m5,m3,r8,slr,f50,galjardo,a kupiću na kraju vejrona,jer ipak mislim da on najbolje može da se doradi...

NIKOLA

pre 7 godina

Ekobust je zakon za turbace i po izdrzljivosti i po potrošnji, svaka im čast,uložili znanje,pare,vreme a ostali bi na brzaka pa onda troši ulje,loce benzin,odlazi turbina,raspada se itd.

Autobot

pre 7 godina

Ljubitelj sam Golf modela, valjda zbog toga sto i sam vozim golf, ali u ovaj Ford sam se 'zaljubio' jos na prvi pogled u jednoj emisiji o automobilima.

the wut

pre 7 godina

Pre bih uzeo R jer volim "sleeper" automobile. Mašina samo takva a ništa ga ne odaje osim quad pipes i nekoliko R zalepljenih po automobilu. I RS je odlična mašina, ne sporim samo svako ima svoj ukus.

modni

pre 7 godina

@ Gonzo

Svi vrlo dobro znamo da je u 90% slucajeva Ford kaskao za VW-om, dok ranije nije ni mogao da stane na crtu Mercedesu i Audiju, pa ne vidim razlog zasto i sad ne bi bilo drugacije, osim ako Ford zaista nije napravio bolju masinu? Tacno je da casopisi nisu bas uvek objektivni, ali isto pitanje. Zasto bi sad bilo drugacije? Glume, izmisljaju? Ne znam kakvo je tvoje iskustvo, niti u to ulazim, ali mislim da je mnogo bitnije kako se auto ponasa na asfaltu, kako "pegla" krivine, da li vozacu izvlaci osmeh na lice, nego da li ima 380, 500, 600 "konja", i da li do 100-ke ubrazava za 3-4-5 sekundi. Bar je danas lako iz manje kubikaze izvuci vise snage. Dzabe i Audiju 400hp, kad prednji kraj ne moze da isprati tu istu krivinu kao Focus.

btcc

pre 7 godina

@srboman

jeste, zato sto je ovo golf sa manuelnim menjacem koji nema launch control..golf r sa dsg menjacem ima launch control i u ovakvoj trci je brzi od fokusa, ima dosta videa na youtubu na tu temu.

inace najbrza je mecka a klase sto je i razumljivo jer je ubedljivo najjaca, a od golfa su u ovoj klasi jaci jos i bmw,novi civic type r, pa cak i novi golf gti clubsport s..tako da ovo nisu 2 najjaca auta u klasi...

Car

pre 7 godina

Golf mnogo lepši i jednostavniji. Čista linija, sve na svom mestu, kao i uvek. Mada se ne bih bunio ni ovog Fokusa da vozim. Sve je dobro dok nije Megan ili slični. :-D

popovicvl

pre 7 godina

Zasto vozac sa Focusom ide po dijagonali staze? Da je isao pravo, presao bi nesto manje ukupno metara i napravio bi bolji rezultat.

Tacno se vidi kad je poceo da se odvaja u levu stranu, tad se Golf prikljucio trci.

RUS

pre 7 godina

To što je Focus krenuo bez proklizavanja, a Golf pola sekunde "kopao" u mestu je možda greška vozača a ne superiornost jednog u odnosu na drugi auto. Golf je brži od 0-130 km/h što govori da i pored "kopanja" bolje ubrzava.

Za svakodnevnu vožnju mnogo je važnije ubrzanje u 4. brzini od 60-100 km/h i u 5. brzini od 80-120 km/h. Čak je u trka 0-100-0 km/h bolji pokazatelj kvaliteta vozila od pravolinijske trke.

Vidim da mnogi veličaju Focus, a Ford je upotrebio prostu tehniku - ako ne možeš da napraviš auto koji sa isto kubika ide kao suparnički ti ubaci motor veće kubikaže/snage.

Error404

pre 7 godina

Dva najmoćnija hečbeka? Ako su ova dva najmoćnija, šta su onda RS3, A45 AMG i M135i?
(SS, 25. jul 2016 03:51)
Vise bi video golfa R u uporednom testo sa Civicom type R, iako nije 4x4, ima slicnu snagi, a forda sa modele koje si naveo.
Ford moze se uvrati u najjace hacbek automobile, vw je daleko od toga, iako ima 300ks!
Po meni pobedjuje Civic Type R, koji i najvecim paletom opreme kosta 38'000 franaka, dok su svi ostali preko 50'000 franaka!!

NIKOLA

pre 7 godina

Golf matora platforma,fokus matora platforma karoserije, a fokus po dizajnu ispred pet godina,aj malo nek se Wv uozbilji.Baš su teški aj Ford oni uvek ko da prave tenk, najlakša Kuga ima skoro 1600kg,ali Wv.

Лошми

pre 7 godina

Ово је ја мислим најбоља драг трка до сада што сам гледао, све објашњено, свака част.

RUS

pre 7 godina

Organizovati trku po pravcu a u jedan auto sipati preko 30 litara goriva manje je amaterski, sem ukoliko nisu želeli da nivelišu razliku u težinama vozača, ali bi to značilo da je vozač u Focusu 25 kilograma teži (33-34 litara x masa benzina 0.739 kg).

Neko je primetio da Focus u trci malo "beži" u stranu te je to razlog zašto ga Golf sustiže. Primeni Pitagorinu teoremu i za dužu katetu uzmi rastojanje trke (800m) a za kraću katetu uzmi rastojanje za koje misliš da je Focus "pobegao" od idealnog pravca, pa izračunaj koliko je milimetara a ne metara prešao duži put.

kimiNS

pre 7 godina

Al me isprozivase ljudi!
Nemam nameru da gubim vreme i svakom pojedinacno odgovaram. Samo sam napisao svoje iskustvo. To sto je to za nepoverovati, samo govori koliko smo jadni u ovoj drzavi. Ali nema veze, ja se ne ljutim. Zivi, zdravi i veseli vi meni bili. E da... i da vozite i bolje auteo od ovih. Zonda je dobar izbor. Aj uzdravlje.

Replay

pre 7 godina

@Modni
Kakvo je to lupetanje, Audi RS3 ce da ostavi ovog Focusa na 100m, ima najbolji redni petak motor na svetu 2.5 sa 367 ks i quattro pogon. Ovaj Focus ne bi mogao cak ni sa S3 koji ima 310 ks. Pa ovaj Golf ga pobedjuje kad ima DSG menjac...

A ovo ti je trka najbrzih hecbekova na svetu.
https://youtu.be/97lNMnjJGAE

Replay

pre 7 godina

Nijedan ne bih kupio, bacene pare za ovakav tip vozila. Inace, vidim Focus startniji ali Golf kasnije brzi a i u startu su blizu. Ali je ipak Focus 50 ks snazniji... Bolje dati jos para pa kupiti S3-RS3, M135i, A45.. :)

Haha

pre 7 godina

Veliki sam VW hejter, ponajvise zbog raznoraznih prevara i generalno imidza na ovim prostorima, ali mislim da je ipak fokus za nijansu pre krenuo. Na 1:46 (https://youtu.be/US63FbxydQ4?t=106) obratite paznju. Tako izgleda, e sad, da li me oci varaju... ko zna.

kimiNS

pre 7 godina

Imao sam S3 i Imprecu WRX STI. I pored toga sto je S3 slabiji, po meni je to najbolji auto za te pare. Mislim da su i Ford i golf slabija auta od S3. A ja sad trenutno skupljam pare za RS3. Sa minimalnom doradom u MTM ima 420hp. Ubrzanje oko 4sec. Po meni je dobar izbor i bmw 135, ali on nije 4x4 i nije u ovoj prici. A mercedes A45 je jos uvek preskup, a na testovima na stazi(vreme na stazi je po meni jedini pravi test) se bas i nije super pokazao.

Zox

pre 7 godina

Ko nema para za S3 imace za Golf R.Fokus RS je napravljen kao konkurent STI-ju zato sto STI u Severnoj Americi vec deceniju belezi dobru prodaju pa su iz Forda zeleli da uzmu malo od trzisnog kolaca.
Slazem se da Golf R je mnogo luksuzniji od STI,slazem se da Fokus RS je na pravcu brzi od STI.Ali,cik nek se od njih suprostavi STI-ju na stazi.Jednostavno nemaju sanse protiv Subarovog AWD sistema.
Znam da STI nije hot hatch ali je u cenovnom rangu sa VW i Fordom.

Sale

pre 7 godina

Pa kakvo je ovo uporedjenje kada se i na snimku vidi da je gorivo u golfu napunjeno do kraja dok je u fordu na pola tako da ispada da razlike u kilazi automobila nema kao sto je navedeno

Gonzo

pre 7 godina

@modni
Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.

Mile

pre 7 godina

Svaka čast za focus ali on je 2.2 i ima 50hp vise i s obzirom na to trebalo bi da ima daleko bolje vreme od Golfa, što nije slučaj, jer vagen Ima daleko usavršavanji sistem prenosa i pogona na sva 4 točka.
Takodje da su se koristili automatski menjač, Ford ni sa toliko više snage, ne bi imao šanse.

Rubybuby

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)... Dizajneru poenta je u performansama i tu fokus dominira, a ne u dizajnu niti iko hothatch kupuje zbog dizajna!

Tile

pre 7 godina

Ocigledan bolji start focusa je zbog toga sto on moze i do 100% momenta da prebaci na zadnju osovinu za razliku od golfa 4motion koji moze znatno manje.

Gonzo

pre 7 godina

@hiavata
Daaaa....Paaa ovako...Slažem se,ima online da se pročita svašta tačno i zanimljivo pa i doktorske disertacije ako te zanimaju iste,takođe se mogu pročitati kako nas sve kontrolišu neke antene iz Borče ili kako nas zaprašuju putnički avioni.Ovo su komentari na objavljeni članak,lepo sam napisao da NISAM probao Fokusa,ali jesam AMGa,možeš da mi veruješ a i ne moraš,meni je svejedno.Moja iskustva su takva kakva jesu a ni to ne mogu da promenim kao ni tvoja koja ne znam kakva su,niti me trenutno zanima.Osećaj vožnje brzog automobila je veoma subjektivna stvar,kao i dizajn vozila uopšte.Brojevi nešto govore ali ne sve,takođe testovi na YT govore nešto ali su daleko od objektivnosti jer niko od nas nema pojma dok se lično ne uveri kakav je stvarno automobil.To što smo mi smešno tržište i što ovaj Focus možeš da probaš samo u snu zahvali nazovi uvozniku,ja imam sreće pa povremeno probam nešto zanimljivo,ti očigledno nemaš tu sreću čim si toliko ogorčen na moj nick...

hiavata

pre 7 godina

Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.
(Gonzo, 25. jul 2016 15:31)

Znaci nemoj nista da citas, ne uci nista iz tudjih iskustava nego kupuj automobile od 35.000eur svakih 6 meseci, i onda, samo onda, ces biti dovoljno kvalifikovan da komentarises na istoj vesti kao i ja sa 20 godina iskustva. A sta fali citanju na internetu? Jel znate vi da vecinu objavljenih doktorskih disertacija i istrazivanja renomiranih ustanova mozete da nadjete na internetu? Pa sigurno necu pre da poverujem nekom ko se zove po karakteru iz crtanog filma.

NIKOLA

pre 7 godina

Kako poredis s3 sa ovim fokusom to klasa ispod po svim karakteristikama,ovaj fokus treba da stane po snazi i ubrzanju na crtu rs3,a45amg,ostali m135,ovaj golf, wrx sti su isto malo ispod,a civic r pa njega je ovaj golf ostavio daleko iza sebe,ima sve na testovima 1vs2 premda nisu ni oni nešto pouzdani ipak čovek vozi a obično testiraju sa nekim novinarima ili poluamaterima.

Car

pre 7 godina

Golf mnogo lepši i jednostavniji. Čista linija, sve na svom mestu, kao i uvek. Mada se ne bih bunio ni ovog Fokusa da vozim. Sve je dobro dok nije Megan ili slični. :-D

RUS

pre 7 godina

To što je Focus krenuo bez proklizavanja, a Golf pola sekunde "kopao" u mestu je možda greška vozača a ne superiornost jednog u odnosu na drugi auto. Golf je brži od 0-130 km/h što govori da i pored "kopanja" bolje ubrzava.

Za svakodnevnu vožnju mnogo je važnije ubrzanje u 4. brzini od 60-100 km/h i u 5. brzini od 80-120 km/h. Čak je u trka 0-100-0 km/h bolji pokazatelj kvaliteta vozila od pravolinijske trke.

Vidim da mnogi veličaju Focus, a Ford je upotrebio prostu tehniku - ako ne možeš da napraviš auto koji sa isto kubika ide kao suparnički ti ubaci motor veće kubikaže/snage.

Mile

pre 7 godina

Svaka čast za focus ali on je 2.2 i ima 50hp vise i s obzirom na to trebalo bi da ima daleko bolje vreme od Golfa, što nije slučaj, jer vagen Ima daleko usavršavanji sistem prenosa i pogona na sva 4 točka.
Takodje da su se koristili automatski menjač, Ford ni sa toliko više snage, ne bi imao šanse.

s mile

pre 7 godina

Uvek sam se divio onima koji se pale na trke ubrzanja. Koliko li cesto u voznji to koriste. Tako puno uzivanja u voznji, krivinama.... pejzazima kojima se vozi. A ovde ko je brzi za 0.2 sek.......

kimiNS

pre 7 godina

Imao sam S3 i Imprecu WRX STI. I pored toga sto je S3 slabiji, po meni je to najbolji auto za te pare. Mislim da su i Ford i golf slabija auta od S3. A ja sad trenutno skupljam pare za RS3. Sa minimalnom doradom u MTM ima 420hp. Ubrzanje oko 4sec. Po meni je dobar izbor i bmw 135, ali on nije 4x4 i nije u ovoj prici. A mercedes A45 je jos uvek preskup, a na testovima na stazi(vreme na stazi je po meni jedini pravi test) se bas i nije super pokazao.

Haha

pre 7 godina

Veliki sam VW hejter, ponajvise zbog raznoraznih prevara i generalno imidza na ovim prostorima, ali mislim da je ipak fokus za nijansu pre krenuo. Na 1:46 (https://youtu.be/US63FbxydQ4?t=106) obratite paznju. Tako izgleda, e sad, da li me oci varaju... ko zna.

Tile

pre 7 godina

Ocigledan bolji start focusa je zbog toga sto on moze i do 100% momenta da prebaci na zadnju osovinu za razliku od golfa 4motion koji moze znatno manje.

Error404

pre 7 godina

Dva najmoćnija hečbeka? Ako su ova dva najmoćnija, šta su onda RS3, A45 AMG i M135i?
(SS, 25. jul 2016 03:51)
Vise bi video golfa R u uporednom testo sa Civicom type R, iako nije 4x4, ima slicnu snagi, a forda sa modele koje si naveo.
Ford moze se uvrati u najjace hacbek automobile, vw je daleko od toga, iako ima 300ks!
Po meni pobedjuje Civic Type R, koji i najvecim paletom opreme kosta 38'000 franaka, dok su svi ostali preko 50'000 franaka!!

Rubybuby

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)... Dizajneru poenta je u performansama i tu fokus dominira, a ne u dizajnu niti iko hothatch kupuje zbog dizajna!

Gonzo

pre 7 godina

@modni
Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.

Replay

pre 7 godina

Nijedan ne bih kupio, bacene pare za ovakav tip vozila. Inace, vidim Focus startniji ali Golf kasnije brzi a i u startu su blizu. Ali je ipak Focus 50 ks snazniji... Bolje dati jos para pa kupiti S3-RS3, M135i, A45.. :)

Sale

pre 7 godina

Pa kakvo je ovo uporedjenje kada se i na snimku vidi da je gorivo u golfu napunjeno do kraja dok je u fordu na pola tako da ispada da razlike u kilazi automobila nema kao sto je navedeno

Replay

pre 7 godina

@Modni
Kakvo je to lupetanje, Audi RS3 ce da ostavi ovog Focusa na 100m, ima najbolji redni petak motor na svetu 2.5 sa 367 ks i quattro pogon. Ovaj Focus ne bi mogao cak ni sa S3 koji ima 310 ks. Pa ovaj Golf ga pobedjuje kad ima DSG menjac...

A ovo ti je trka najbrzih hecbekova na svetu.
https://youtu.be/97lNMnjJGAE

NIKOLA

pre 7 godina

Kako poredis s3 sa ovim fokusom to klasa ispod po svim karakteristikama,ovaj fokus treba da stane po snazi i ubrzanju na crtu rs3,a45amg,ostali m135,ovaj golf, wrx sti su isto malo ispod,a civic r pa njega je ovaj golf ostavio daleko iza sebe,ima sve na testovima 1vs2 premda nisu ni oni nešto pouzdani ipak čovek vozi a obično testiraju sa nekim novinarima ili poluamaterima.

sasa

pre 7 godina

Eeee, al Ford nema kvalitetnu plastiku. Ah da, koga jos zabole za plastiku, kad u rukama imas savrsenu masinu za voznju. VW nek se bavi softverima, tu su najbolji.

NIKOLA

pre 7 godina

Golf matora platforma,fokus matora platforma karoserije, a fokus po dizajnu ispred pet godina,aj malo nek se Wv uozbilji.Baš su teški aj Ford oni uvek ko da prave tenk, najlakša Kuga ima skoro 1600kg,ali Wv.

R32

pre 7 godina

Kakve masine braco mila! Golf R/GTI,Astra OPC,Megan RS,Civic type R,Fokus RS....sve ljute guje,pa ko sta voli! :-) A najbolja je fora u tome sto ovi,da kazem "porodicni" automobili,mogu itekako da stanu na crtu i postide itekako skuplje kocije! :-) Fokus ipak ima najjaci motor pa je nekako i za ocekivati da je najbrzi.Iako sam ja licno veliki fan Golfa,kao i svih "porodicnih jurilica" pa ce ispasti da nisam objektivan i da navijacki pisem,ali se ipak primjecuje da je Golf imao los start,tu je dosta izgubio,a i manuelni mjenjac....Sigurno bi bilo gusto da je bio sa dsg mjenjacem! Pozdrav za sve nas automanijake! ;-)

popovicvl

pre 7 godina

Zasto vozac sa Focusom ide po dijagonali staze? Da je isao pravo, presao bi nesto manje ukupno metara i napravio bi bolji rezultat.

Tacno se vidi kad je poceo da se odvaja u levu stranu, tad se Golf prikljucio trci.

Inspektor

pre 7 godina

Jel' ovo neki stari Golf? Sudeći po izgledu, rekao bih da je model od pre 10 godina. Naravno da ne može da se nosi sa novim modelima, kao što je ovaj Focus.

Abudabinus Filohije

pre 7 godina

Imam novog focusa 1.0 ecoboost 125 ks sa ludom opremom. Platio ga 16000 i mogu reci da sam prezadovoljan. Pre toga sam imao mk2 iz 2006. Nikakve slicnosti sa starim fokusom. Za 5 klasa je novi bolji. Odlican i prelep auto. 1.0 motor bukvalno rezi kad se malo nagazi!

čanjski

pre 7 godina

s mile@
onda si ti pogresio vest. trebao si da ides na turizam. nego da te pitam,posto pominjes pejzaze i to: vozis auto po krivinama,penjes se na jedan lep vidikovac,koliko ces gledati prirodu,a koliko na put cisto da ne bi zaginuo. ovde je rec o sportskim kolima koji nisu za te tvoje pejzaze. za to mozes lagano i zastavu 10 ,2006 godiste i 50ks. uzivaj

btcc

pre 7 godina

@srboman

jeste, zato sto je ovo golf sa manuelnim menjacem koji nema launch control..golf r sa dsg menjacem ima launch control i u ovakvoj trci je brzi od fokusa, ima dosta videa na youtubu na tu temu.

inace najbrza je mecka a klase sto je i razumljivo jer je ubedljivo najjaca, a od golfa su u ovoj klasi jaci jos i bmw,novi civic type r, pa cak i novi golf gti clubsport s..tako da ovo nisu 2 najjaca auta u klasi...

NIKOLA

pre 7 godina

Ekobust je zakon za turbace i po izdrzljivosti i po potrošnji, svaka im čast,uložili znanje,pare,vreme a ostali bi na brzaka pa onda troši ulje,loce benzin,odlazi turbina,raspada se itd.

Argentto

pre 7 godina

Golf toliko zaostaje u dizajnu za Fokusom, da vizuelno deluje kao da se radi o visegeneracijskoj razlici izmedju ova dva modela...

modni

pre 7 godina

Vi sto mnogo pametujete o a45, rs3 i drugim autima koji su mnogo skuplji, treba da imate u vidu samo jednu stvar. Ovde se govori o voznji i ponasanju auta na asfaltu, a ne o kvalitetu plastike i sedista. Taj Audi koji je skoro 20k evra skuplji ovom Focusu ne moze ni da pridje po voznima karakteristikama. Imate mnogo testova na netu, pa pogledajte sami. Imate cak i video o Focusu protiv svih mogucih hecbekova koji se nalaze na trzistu. Onaj ko pati od znacke i ima pare, naravno da ce pre kupiti rs3 ili a45, ali to ne znaci da je kupio pravi auto.

Petar

pre 7 godina

Zasto bi neko pored onakvog focusa kupio Gnjolfa? Mada dobro se drzi,nisam to ocekivao od VW iskreno. Mozda bas zato sto tako skromno izgleda

pera

pre 7 godina

uvek mi je bio debilan podatak koliko je ubrzanje od 0 do 100 ili jos vise od 0 do 200. To mozda treba nekom za trke al ovo su civilna vozila. Mnogo je bitnija elasticnost motora,ubrzanje od 80 do 120 i slicno. Ili dal je max brzina limitirana na 250 ili je 300kmh. Pa gde da vozis toliko a da te ne oderu od kazni?

modni

pre 7 godina

@ Gonzo

Svi vrlo dobro znamo da je u 90% slucajeva Ford kaskao za VW-om, dok ranije nije ni mogao da stane na crtu Mercedesu i Audiju, pa ne vidim razlog zasto i sad ne bi bilo drugacije, osim ako Ford zaista nije napravio bolju masinu? Tacno je da casopisi nisu bas uvek objektivni, ali isto pitanje. Zasto bi sad bilo drugacije? Glume, izmisljaju? Ne znam kakvo je tvoje iskustvo, niti u to ulazim, ali mislim da je mnogo bitnije kako se auto ponasa na asfaltu, kako "pegla" krivine, da li vozacu izvlaci osmeh na lice, nego da li ima 380, 500, 600 "konja", i da li do 100-ke ubrazava za 3-4-5 sekundi. Bar je danas lako iz manje kubikaze izvuci vise snage. Dzabe i Audiju 400hp, kad prednji kraj ne moze da isprati tu istu krivinu kao Focus.

Baxuz

pre 7 godina

Tek se sad vidi koliko golf zaostaje za fokusom po dizajnu
(coa90, 24. jul 2016 12:47)

Pa po dizajnu golf zaostaje za svim automobilima u klasi. Megane, Civic, 308, Auris, Mazda 3, Giulietta, Leon, Ceed, i30 koji od njih nije lepsi od Golfa?

Autobot

pre 7 godina

Ljubitelj sam Golf modela, valjda zbog toga sto i sam vozim golf, ali u ovaj Ford sam se 'zaljubio' jos na prvi pogled u jednoj emisiji o automobilima.

the wut

pre 7 godina

Pre bih uzeo R jer volim "sleeper" automobile. Mašina samo takva a ništa ga ne odaje osim quad pipes i nekoliko R zalepljenih po automobilu. I RS je odlična mašina, ne sporim samo svako ima svoj ukus.

Gonzo

pre 7 godina

@hiavata
Daaaa....Paaa ovako...Slažem se,ima online da se pročita svašta tačno i zanimljivo pa i doktorske disertacije ako te zanimaju iste,takođe se mogu pročitati kako nas sve kontrolišu neke antene iz Borče ili kako nas zaprašuju putnički avioni.Ovo su komentari na objavljeni članak,lepo sam napisao da NISAM probao Fokusa,ali jesam AMGa,možeš da mi veruješ a i ne moraš,meni je svejedno.Moja iskustva su takva kakva jesu a ni to ne mogu da promenim kao ni tvoja koja ne znam kakva su,niti me trenutno zanima.Osećaj vožnje brzog automobila je veoma subjektivna stvar,kao i dizajn vozila uopšte.Brojevi nešto govore ali ne sve,takođe testovi na YT govore nešto ali su daleko od objektivnosti jer niko od nas nema pojma dok se lično ne uveri kakav je stvarno automobil.To što smo mi smešno tržište i što ovaj Focus možeš da probaš samo u snu zahvali nazovi uvozniku,ja imam sreće pa povremeno probam nešto zanimljivo,ti očigledno nemaš tu sreću čim si toliko ogorčen na moj nick...

Лошми

pre 7 godina

Ово је ја мислим најбоља драг трка до сада што сам гледао, све објашњено, свака част.

Laza

pre 7 godina

@(kimiNS, 25. jul 2016 10:47)
i ja sam imao pagani zondu,m5,m3,r8,slr,f50,galjardo,a kupiću na kraju vejrona,jer ipak mislim da on najbolje može da se doradi...

Zox

pre 7 godina

Ko nema para za S3 imace za Golf R.Fokus RS je napravljen kao konkurent STI-ju zato sto STI u Severnoj Americi vec deceniju belezi dobru prodaju pa su iz Forda zeleli da uzmu malo od trzisnog kolaca.
Slazem se da Golf R je mnogo luksuzniji od STI,slazem se da Fokus RS je na pravcu brzi od STI.Ali,cik nek se od njih suprostavi STI-ju na stazi.Jednostavno nemaju sanse protiv Subarovog AWD sistema.
Znam da STI nije hot hatch ali je u cenovnom rangu sa VW i Fordom.

hiavata

pre 7 godina

Pametovao ili ne,ako neko daje 35K€ za auto koji služi za zabavu onda će dati i više jer mu se može.Da li su inženjeri Forda napravili odličan automobil,pa to niko ne spori ali su likovi iz AMGa ipak izvukli skoro 380KS iz motora od samo 2 litre.Ako ti je osnovni izvor informacija YT onda verovatno veruješ i u sve što pročitaš u novinama i ono što ti puste na televiziji,probaj neke stvari u životu pa prenesi iskustva drugima.Što se automobila tiče,smatram da sa svojim vozačkim statusom od preko 20 godina i sa gomilom probanih vozila imam pravo da prenesem svoja iskustva.
(Gonzo, 25. jul 2016 15:31)

Znaci nemoj nista da citas, ne uci nista iz tudjih iskustava nego kupuj automobile od 35.000eur svakih 6 meseci, i onda, samo onda, ces biti dovoljno kvalifikovan da komentarises na istoj vesti kao i ja sa 20 godina iskustva. A sta fali citanju na internetu? Jel znate vi da vecinu objavljenih doktorskih disertacija i istrazivanja renomiranih ustanova mozete da nadjete na internetu? Pa sigurno necu pre da poverujem nekom ko se zove po karakteru iz crtanog filma.

kimiNS

pre 7 godina

Al me isprozivase ljudi!
Nemam nameru da gubim vreme i svakom pojedinacno odgovaram. Samo sam napisao svoje iskustvo. To sto je to za nepoverovati, samo govori koliko smo jadni u ovoj drzavi. Ali nema veze, ja se ne ljutim. Zivi, zdravi i veseli vi meni bili. E da... i da vozite i bolje auteo od ovih. Zonda je dobar izbor. Aj uzdravlje.

Gonzo

pre 7 godina

Mercedes A amg45,376 KS,4.2 do 100,GLA 4.4 sekunde.Audi RS 3,362 KS,4.3 sekunde do 100 km/h.E sad,to su sve brojevi a kad smo kod istih ovaj Focus jeste neverovatno brz za tu cenu jer su ovi brži od njega i značajno skuplji.Doduše pošto probah ovaj AMG mogu samo da kažem da se sa takvim vozilom garantovano ostaje bez dozvole u najkraćem mogućem periodu.Ko voli i ima para može da bira između gomile automobila sa neverovatnim performansama do skora rezervisanim samo za super automobile,tehnologija je neverovatno otišla napred u tom pogledu.

RUS

pre 7 godina

Organizovati trku po pravcu a u jedan auto sipati preko 30 litara goriva manje je amaterski, sem ukoliko nisu želeli da nivelišu razliku u težinama vozača, ali bi to značilo da je vozač u Focusu 25 kilograma teži (33-34 litara x masa benzina 0.739 kg).

Neko je primetio da Focus u trci malo "beži" u stranu te je to razlog zašto ga Golf sustiže. Primeni Pitagorinu teoremu i za dužu katetu uzmi rastojanje trke (800m) a za kraću katetu uzmi rastojanje za koje misliš da je Focus "pobegao" od idealnog pravca, pa izračunaj koliko je milimetara a ne metara prešao duži put.

Mita

pre 7 godina

Svi ste vise dosadili,i bogu i narodu.Mislio sam da cu da procitam neki pametni komentar,da nesto naucim,a ono kao i na svakoj drugoj temi.Svako u svoj tabor,da ne kazem obor,i onda udri po protivniku.Ovi sto vole VW,mrze ove sto vole Forda,ovi sto voze Japance,ne vole Nemce,i tako u besvest.Bas kao i teme o musko-zenskim odnosima,sletanju na Mesec,Zemlja je ravna ploca,jedni za Ruse,drugi za EU,podstanar-stanodavac,ma uzas.Gore nego na najgorem buvljaku na svetu.