Subota, 23.07.2016.

09:39

Test: Dacia Logan MCV Life 1.5 dCi 75

Izvor: B92

Test: Dacia Logan MCV Life 1.5 dCi 75 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Бананамен

pre 7 godina

@Stojko
Изгледа као Сааб 93 из 2000-2001 очуваних и квалитетних колико хоћеш. Нећу да будем малициозан и да причам како треба узети такав неки ауто уместо ове Дачије, ипак је ново ново макар била и Дачија. Нисам љубитељ Логана због удобности и вожње која није баш пријатна бар мени лично. Једноставно ме подсећа на мој Југо. Мада као транспортно возило је супер а и незахтевним возачима боље и не треба. Да ли вреди тај новац ? Не знам , сумњам, којој ствари данас на планети је реална цена ? тако и за аутомобиле.

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Ako ćemo tako; reći ću svoje subjektivno mišljenje. Ako sam već rešio da dam te pare za daciu, radije ću uzeti nov, da miriše na novo i to je moje subjektivno mišljenje; ako ću dati 9000 dodaću još 2500 ali da zadovoljim svoju satisfakciju da imam novo vozilo i da sam prvi vlasnik. Simbolika i nema više veze sa računicom nego stvar lične satisfakcije neka bude. Ili jesi ili nisi...i naravno vodim računa o održavanju, svakoj sitnici i razvlačiš ga bar 7 godina do 10 da ga maksimalno eksploatišeš. Odmah bi mu zaštitio dodatno limariju od korozije, verovatno bih se odrekao garancije i pronašao pouzdanog servisera na glasu posle prvog servisa, garancija i onako ničemu ne služi ne znaš šta rade na servisima; mogu legitimno da ti zamene nov deo za remontovan, ne dozvoljavaju da gledaš šta rade kao da su svete krave i što bi im uopšte neko verovao; lično u večini slučajeva volim da budem prisutan da vidim šta se radi, servisira, sipa od ulja a volim lično da kupim da budem siguran jer ovlašćeni serviseri nemaju nikakav kredibilitet i verovatno ga više neće nikada imati, zbog široke lepeze "muljanja" u svakom pogledu...

Maxx80

pre 7 godina

Jesu morala ova zadnja svetla kao od 5 god starog dustera? Novi auto je generalno najbolji ali u Srbiji je praksa kupiti polovnu skodu oktaviu,golfa , audi a4 karavan, passat karavan,stilo karavan.. I jos mnogo modela za 5-6 hiljada evra ... a kad bi ih parkirali head to head dacia bi izgledala kao smejurija za tolike pare..

NIKOLA

pre 7 godina

Bane
Auto će da ode za 9200-9300 evra.Vrlo jednostavna računica neko oce nov i jeftin karavan i šta bolje mu je da plati 11500 evra za ovaj od 75 konja i jadnijom opremom sa 0 km ili onaj sa 22.000 km star manje od godinu dana sa punom opremom i 90 konja za 9200 evra i to na beskamatni isto kredit obzirom da ga prodaje autolend.

Bane

pre 7 godina

(legendo) Svako vozilo se danas brutalno obezvredjuje posle 2, 3g prezasićeno tržište, oslabila kupovna moć, nema para...Prvo što se prodaje kad nema para to je vozilo..a još dacia pored tolike konkurencije...još ako je negde proradila rdja na limariji, iznjakana sedišta...možda sam preterao ali realnost može biti surova...

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Niko normalan ti neće dati ni 9000 evra za polovnu daciu, pa da je 2015 g, samo 22000km...jedino ako je ostavinska rasprava, pokojnik umro pa hajde da se cenkamo a neko ni tad...

NIKOLA

pre 7 godina

Ovde podobijasmo minuse i pregršt komentara, na konstataciju da je ovo loša ponuda,da je bolje uzeti za te pare polovan auto, da je dačia kanta,a evo vam ljubitelji ovog brenda klasičan primer iz prakse imate na polovnim automobila baš ovaj auto i to life plus oprema od 90 konja prešao samo 22.000km,2015 godište,košta 12890 evra a prodaje se za 9500 evra a ima da ga daju i za 9200-9300 evrica.

Bane

pre 7 godina

Francuzi koji su objektvni i veoma samokritični zovu dci motore "les costeaux fragiles..?" toliko o pouzdanosti dci motora..? Ima dosta informacija na internetu povodom mnogih tema i neću da se raspravljam; da sam procenio da valja, kupio bih, neka svako živi od svoje "pameti" uvek je bilo ovca i "lakovernih" mada sve manje, jer su već prevareni...

PAL

pre 7 godina

Ja voim daciju sedam godina,kad se penjem na ivicnjak nista ne krcka,sedista su apsolutno nova,ne zvecka nista unutra,nikakvih kvarova za ovaj period

Nije nego

pre 7 godina

Što sve čovjek neće pročitati u ovim komentarima. Kao stari, ali provjeren motor. Ne ovo je najnovija verzija 1.5dci motora sa EURO 6 normom. Ne postoji novija ni bolja verzija ovog motora. Ova ista se ugrađuje i u Renault. Prijašnje generacije Dacija vozila su imale starije verzije motora. To su bili 1.4 i 1.6 benzinski motori sa 8 ventila tj. dva po cilindru i ti su odlično podnosili plin i bez ulja za hlađenje ventila.
Kod Dacije se štedi na podizačima prozora, čvrstoći karoserije, zvučnoj izolaciji i materijalima u unutrašnjosti. Sve ostalo je na nivou Ranaulta pa čak im je i pouzdanost bolja jer su jednostavnija vozila. Ovjes nije namjenjen za jurnjavu, ali podnosi i ogramne rupe bez kvara. Udobnost je na zavidnom nivou posebno u gradu. Ovo je najbolji dizel motor od Renaulta jer ide jako dobro ako se uzme u obzir potrošnja. Očito su iz suradnje sa Mercedesom profitirali pa sada ljepše vuče iz svih okretaja nego prije. A potrošnja u gradu ispod 5l i van grda ispod 4 je vrhunska.

murva

pre 7 godina

imao sam logana 1.6MPI kupljen nov plastika uzasna, ali tvrda i izdrzljiva,potrosnja 6,7L komb.
Posle sam kupio sandero takodje nov i opsta ocena je katastrofa.
kvalitet izrade daleko ispod svih ocekivanja.
sada vozim duster 1.5 dci
kupljen pre mesec dana
u eco modu kombinovanom voznjom trosi 6,6l
za sada izgleda kao jedan solidan auto

Bane

pre 7 godina

(Stojko) Uzeo sam sve parametre u opciji. Već par godina planiram da uzmem auto inače sam taksista i volim sa svih uglova da dobro proučim šta je zapravo najmudrija varijanta jer živim od tog vozila. Možeš da nadješ "respektabilan" auto za 2 do 3 hiljade evra samo moraš dosta da tražiš, pratiš ideš lično da vidiš to vozilo sa mehaničarem i to je proces, košta i gubi se vreme; preko 4 meseca pratim; obilazim placeve ali se na kraju isplati naravno uz sreću. Prezasićeno je tržište, treba biti veoma strpljiv i jurio sam najskuplja vozila primer kod multiple pa sam spuštao cenu, za 4 meseca sam našao sam 1 multiplu koja je zadovoljavala moje kriterijume a prodato je samo 3 jer sam pratio oglase. Vreme, strpljenje i naravno sreće i to naravno sve košta ali se isplati, bar meni, mogao bih odmah kolegama prodati svoj auto ali mi se ne isplati da prodjem kroz tu agoniju neivesnosti i trošiti svoje strpljenje zbog zaradjenih par stotina evra više jer znam proces a i to košta više živaca. Samo bih za sebe ponovo tražio polovan auto...

eki

pre 7 godina

uzeo Dacia Dokker 1.5dci sa 75 konja i prezadovoljan sam! Potrosnja nije kao što piše po meni jer je to laz ....realna potrošnja je 4,7 do 5.3 u gradu i otvorenom. ....a 75 konja sasvim dovoljna za normalnu vožnju. Ko želi da se iživljava na automobilu toplo bi mu poručio da izbegne ovakav auto

Brana

pre 7 godina

Ja sam za kupovinu novog vozila.
Ali, ne postoji vozilo koje možete da platite više, a dobijete manje. Realno posmatrano, NAJSKUPLJI brend auto industrije.
"Zlatna koka Renault Nissan grupacije", ne zaboravite.
Najprofitabilnije za proizodjačs, najveća ekonomska propast za kupca.

Legenda

pre 7 godina

Dacia je auto koji jednom kada se kupi posle 2-3 godine brutalno izgubi cenu, zato je ne vredi bas ni prodavati ako je uzmete novu, poenta je sto evo ja 8. godinu imam sandera 1.4 8v (75) auto nista, nikakva ulaganja osim naravno redovnih servisa, nije bajo i sjajno sto se tice unutrasnjeg kvaliteta, plastika je stvarno losa, ali mehanicki je sve ok. Skroman auto za skromne ljude, da stave znak bmw-a kostao bi 20.000 al je dacia......

Z

pre 7 godina

@Antidacista
Nisam fan dacie,ali stvarno ne znam kako mozes da lupis ovakvu glupost.Sx4 prosecno trosi 5.5l dok ovaj logan trosi 3.8l.Kad malo bolje pogledas to je skoro 50% veca potrosnja,a da ne pricamo o gradskoj voznji u kojoj benzinci(pogotovo atmosferski) mnogo vise trose ako se iole zurstije vozi.

Baxuz

pre 7 godina

Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km

A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu.

(Dejan L, 24. jul 2016 11:03)

Prva konstatacija stoji. Koleginica ima novi sandero i posle manje od godinu dana sediste pohabano svo u nekim naborima, rastegao se stof. Rekao bi neko da je nilski konj vozio a zena ima manje od 50 kg.

Druga ne stoji. Ovaj motor u cliu trosi ispod 5l u gradu. Jedino ako nije bas isti motor kao u cliu, clio ima s&s, ali tesko da i dacia moze da nakuca 7l kod onoga ko zna da vozi.

car expert

pre 7 godina

Zanimljivo je šta se sve može pročitati u komentarima. Kao da ti ljudi nikada nisu seli u auto!
Recimo, da dacija DCI troši ko Fijat Tipo benzinac 1,4! Pa ako ova Dcija troši 6, tu Tipo 1,4 troši ne manje od 10!!!
Onda, ima ovde stručnjak, kome je Dacija pala na testu, "penjanja" na trotoar!!! Pa ako ima auto da se pravi, a da se može verati po ivičnjacima, to je Dacija. Koliko je robusna, pokazuje to što prelazi i milion kilometara u taksijima širom Srbije!
Kukaju na cenu ovoga "ogromnog" auta - vana, jeftinog Espasa. Zaboravljaju da je Fiat Tipo i Skoda Rapid ista kvalitetna grupa kao ova dacija.
Uz to, u Tipa se ne mogu udobno smestiti vozači viši od 180cm (lično probao, zbog smešno malih sedišta. Tipo 1,4 je OPASAN za vožnju. To je trom motor u teškom autu, tako da vozačima preostaje da Ibarskom voze za kamionima.
Dačija je za pare koje se daju u kvalitetu Fijata ili jeftine škode Rapid!
A od svega, Dacija ima najkulturniji servis i najpovoljnije cene održavanja.

Baxuz

pre 7 godina

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.
(samo da primetim, 23. jul 2016 10:57)

Pa ti sto pljuju Daciju uglacvnom voze golfa 1 i 2 na loz ulje. Kakva crna s klasa to nisu ni videli.

Manojlo tabanas

pre 7 godina

Ja sam za 11000 kupio Hundai I 30 benzinca sa slabijim paketom opreme ali je za ovu daciju ferrari verujte mi.....pa dacija unutra izgleda kao da je iz 1994 godine......

Krle

pre 7 godina

Kupio sam novog Sandera 2009., benzin 1.4, plati ga 8400 i presao 120000km. Nikakvih problema nisam imao, samo servis i to je to. Plastika ne krcka, sve je i dalje na mestu. Naravno da ovaj auto ne moze da se poredi sa Mercedesom, ali sasvim je pristojan. Mene je vozio i na more i na planinu i, opet kazem, nije mi napravio niti jedan problem. Za te pare mogao sam da kupim nekog polovnjaka i da se molim da nisam kupio neki taksi koji je presao pola miliona.

Antidačista

pre 7 godina

Za 11.000 Fiat Tipo i Hjundai I30, za 12.000 Suzuki S kros.Idu na benzin, a troše skoro kao ovaj dizel.Nema plivajućeg zamajca, turbine i ostalih skupih igračaka.Dačija je bezobrazno skupa kada uzmemo u obzir kvalitet unutrašnjosti, stare motore( koji su se odavno isplatili pa bi trebali biti mnogo jeftiniji) i cenu radnog sata u Rumuniji.

Dejan L

pre 7 godina

Na testu koji ja zovem Ivičnjak ova Dačija Logan pada i otpada.
Zaustavite je točkom ispred ivičnjaka, ubacite u prvu, krenite lagano da se penjete na ivičnjak, sva vrata krckaju i škrguću.
Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km. Zvuk točkova je toliko jak da nema goreg, ventilacija kabine nikakva. Zimi 20 minuta ne može da se odmrzne staklo.
Škoda Rapid je kraća samo 13cm, a ima isto dovoljno prostora.
Pritom kod Rapida nema zazora koji nisu precizno uklopljeni.
Najbolji drug je imao Stepway 2014. i bacio je 11.500€, sad je prodao i uzeo Astru 2011. A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu. Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

mup

pre 7 godina

Zivot je previse kratak da bi se vozila Dacija. Mislim stvarno, nisam ja neki fensi lik, ali Dacija. Pa to prave Rumuni. Ja se drzim Audija starih 7-8 godina koje pazljivo biram, bez ikakvih problema vozim 2-3 godine i onda menjam za drugi, mladji model Audija. Gubitak pri prodaji je minimalan, a svaki put kad pridjem autu srce mi zaigra od srece i nemam potrebu da se bilo kome pravdam sto sam kupio Daciju.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Kada komentarisemo, obicno posmatramo iz nekog svog ugla i dalje od toga ne vidimo! Hipoteticki, da imamo te pare za auto, i da zelimo ekonomicni karavan za zenu i decu, dal bi pre uzeli sporan golf ili sta znam astru, sa pitaj boga koliko km predjenih, ili novu daciu? Mislim da je ipak sigurnije nov auto, i zbog sigurnosti, i zbog cinjenice da polovnjak zahteva malo vece zalaganje i paznju vlasnika. Ovaj auto takodje deluje savrseno za taksi, ili pak auto za porodice koje ne provode puno vremena u kolima ali ipak zele da imaju pouzdan i ekonomican auto za relativno male parice. Nisam ja neki fan dacie da se razumemo, ali ima ljudi kojima je vozilo samo prevozno sredstvo, a ova dacia je upravo to, karavan sa dizel motorom i komponentama koje su starije ali veoma pouzdane.

Mislite o tome!

pre 7 godina

Po meni suvise los izbor za ovu cenu. Svaka cast na orijentaciji na low segment trzista, ali deluje prejeftino cak i za ovih 11 hiljada. Za malo vece pare FIAT Tipo daje mnogo vecu ozbiljnost i ostavlja bolji utisak.

Bojan

pre 7 godina

Kolegica je kupila daciu novu, doduse ne ovaj model vec lodgy.. vozio sam se jednom i auto je djelovalo sasvim pristojno za te pare.. ok prostor, pozicija sjedenja, solidna zvucna izolacija oslanjanje.. za (realnu) kupovnu moc naseg naroda i ovo je prejako

gnojivo

pre 7 godina

Poštovani vozači, koristim priliku da se nasmejem na većinu vaših komentara. Garantujem da većina vas koji pljujete po Daciji se kune u golfa 2. Za ove pare, a ja imam logana limuzinu od 2014. nema bolje kupovine novog vozila. Zaboravili ste da kupovinom novog vozila imate garanciju servis i druge povoljnosti. Kupujte vi za 8000 evra iz uvoza pa kad nešto otkaže biće berba ušiju. Uživajte.

meeskec

pre 7 godina

Mislim da gresite kada nipodastavate Daciju. Skoro su prodali 4 000 000 vozila, malo li je? Stara i dobra Renoova tehnika, na unutrasnjosti i spoljasnjosti ima mesta napredku i bice ga.

NIKOLA

pre 7 godina

Sa tim novcem da li keš ili beskamatni kredit,ovo vam jeste najpovoljniji karavan,ali kako neko moze da ovo kupi,ej bre preko 11000 evrica plus doplata za boju,uzmite neki polovnjak jači, bolji, lepši,malo prešao, uživate u vožnji i sačuvate u džepu par hiljada evra,ova kanta ionako za par godina će da ima smesnu cenu a tantalove muke da je prodas.Nisam protivnik novih kola na kraju i ja kupih nova ali bi se baš smorio da ovo kupim novo.

Atreides

pre 7 godina

Sta je strucnjaka i prefinjenih ukusa hahaahha!!! E moji Srbi uvek cete biti tesko dno. Drzite se vi polovnih VW-a i Audi-a....preslih shatro oko 100 000 i to sve bakica vozila do pijace i nazad...za bolje i niste

...

pre 7 godina

Ne kažem da nije los od A do B ali kad vidim da pozadi su prozori na ručno okretanje okrene mi se nesto u stomaku.. Yugo Florida koju cale kupio 90tih a onda poklonio meni imala zadnje električne podizace...

Bane

pre 7 godina

i tzv. low cost vozila su preskupa, platiš na ćupriji, skupo održavanje, poznato "muljanje" svih ovlašćenih servisera koji će ti legitimno zameniti nov deo za remontovani i sve će biti po zakonu, a da ne spominjem "njihovo sumjivo" servisiranje koje je pokriveno "navodno" garancijom. Ne volim polovna vozila ali uz upornost i u naravno sreće može se naći profitabilan polovan auto za 2 do 3000 evra, nego daciu koja ima generalno lošu limariju i veliko je pitanje koliko će ti motori biti dobri u odnosu navodim primer na jedan 1.9 jtd motor koji je sad u startu jeftiniji; nekada je multipla vredela 17OOO evra a sad preko dve; dobra limarija, jeftino održavanje, ima delova i pouzdan motor u odnosu na sve nove i naravno proveren...

Joca

pre 7 godina

Neka komentatori napisu ako negde ima bolji novi dizel karavan za 11.000 evra. To sto je nama 11.000 evra ogroman novac za koji ocekujemo spektakl je tema za drugu vrstu rasprave.

kakav naslov takav komentar

pre 7 godina

Prosecan vozac u Srbiji pati od toga da mu auto ima sto manje vreme od 0 do 100 km/h. Samo mi nije jasno kada to koriste u svakodnevnoj voznji... I vole da komentarisu da je neki auto ruzan. Da li lep auto manje trosi ili se redje kvari? I zato prosecni vozacu iz Srbije, sipaj u svoj golf 2 loz ulja za 1.000 din i preskoci komentarisanje.

Replay

pre 7 godina

@Dash
Stvarno cudno, evo i na komsijinog Megana 2004. godina isto tako. :) I

Sto se tice automobila, prekupo za ovo sto nudi.
Da li je moguce da trosi po gradu 4.7l? :)

Milan

pre 7 godina

Auto koji se kupuje bez ikakvih emocija! U tome ne vidim nista lose. Nudi najjeftiniji prevoz za ulozene novce i to je to. Prijatelj je kupio proslog za firmu, za skoro 200.000 nikakvih problema. On sam naravno vozi nesto udobnije, dacija ipak nije za porodicu ako vec mozete da birate.

Diego

pre 7 godina

Возио сам у фирми дуго Соленцу и осим мотора и мењача остало је било као на Москвичу. Не знам колико су напредовали, али визуелно ова пластика изнутра ми делује исто...

Miljan

pre 7 godina

Dve godine sam vozio Daciu (putnicki Doker i Sendero).
Vozio sam ih samo sto sam morao, bili su sluzbeni.
Iz tog iskustva i predjenih 60.000 znam jedno - Nikad ne bih kupio niti jednu Daciu za privatne potrebe.

Baxuz

pre 7 godina

Motor sam probao u novom cliu i potvrdjujem da je odlican. Sto se tice ovog karavana, ne svidja mi se oblik, mozda ako bih imao preduzece za pogrebne usluge.

Radovan

pre 7 godina

Ovo je u rangu ZASTAVA,DACIA,LADA,ŠKODA i ostalih istočnoevropskih auta iz 80-tih godina, ali za 6500 DM maksimalno.
Sve je isto, samo je plastika sjajnija, da ne kažem "premijum", koju obožavaju današnji vozaći.

Car

pre 7 godina

Slab motor, ubrzanje do stotke 15 sekundi. Zamislite ga pretovarenog, sa uključenom klimom na putu do Grčke. Pa imali biste utisak da idete unazad.

Banjalučanin

pre 7 godina

Niko ko sam zarađuje svoje novce neće dati 11600€ za ovo, ne kod nas. Očekujem da će biti nekih flotnih vozila, ali da čovjek za svoj auto za ovo da 11600, nema šanse:
-prati ga reputacija jeftinog vozila, što nije
-za malo više para se kupi Koreanac, Italijan, Francuz ili i Nijemac
-kome treba baš veliki gepek njemu je ovaj mali, tj. bolji je bio u prvoj generaciji
-i, zašto da ne, za više od 10000€ se može kupiti i polovan, mlad, vrlo očuvan auto za 2 broja veći (ne mora biti premium) tipa pasat karavan, superb karavan, espace,....

ja

pre 7 godina

iz prve ruke, koliko para toliko i muzike. Slaba preglednost i na retrovizorima i malo zadnje staklo za toliki auto. Veliki mrtav ugao nocnim retrovizorima. mozda bi mogao biti malo siri unutra da ima vise mesta. Start stop sistem funkcionise super, blutut muzika i sve takodje, motor solidan, potrosnja se krece oko 6 litara za ovih 50ak hiljada km. Gepek veoma veliki ali na ustrb mesta na sedistima.

trn u oku

pre 7 godina

Ko ima 11.600 eur ima sigurno još 450 da doplati za dCi od 90ks. Mnogo živahniji i pouzdaniji motor, bolji izbor za onoga ko hoće da koristi auto svakodnevno za prevoz tereta a i porodično.

steta

pre 7 godina

Po meni je prvi logan mcv bio vrh, lozio sam caleta tada da ga kupi ali on je izabrao tada novi kangoo. mozda nisu ludi "rumuni" sto su ga skratili (u prvi je islo cak i 7 sedista) a ovo bacili u doker-a.

samo da primetim

pre 7 godina

kao i uvek.... blagi užas
(ds, 23. jul 2016 10:05)

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.

laki78

pre 7 godina

Razlika u ceni sugerise da tek na preko 100000 km dizel i benzinac se izjednacavaju u ukupnoj ceni i to pod uslovom da izostanu skupi kvarovi na dizelu a koji neizostavno dolaze pre nego sto se dohvati 200000km,verovatno i pre.

samo da primetim

pre 7 godina

kao i uvek.... blagi užas
(ds, 23. jul 2016 10:05)

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.

Car

pre 7 godina

Slab motor, ubrzanje do stotke 15 sekundi. Zamislite ga pretovarenog, sa uključenom klimom na putu do Grčke. Pa imali biste utisak da idete unazad.

steta

pre 7 godina

Po meni je prvi logan mcv bio vrh, lozio sam caleta tada da ga kupi ali on je izabrao tada novi kangoo. mozda nisu ludi "rumuni" sto su ga skratili (u prvi je islo cak i 7 sedista) a ovo bacili u doker-a.

Milan

pre 7 godina

Auto koji se kupuje bez ikakvih emocija! U tome ne vidim nista lose. Nudi najjeftiniji prevoz za ulozene novce i to je to. Prijatelj je kupio proslog za firmu, za skoro 200.000 nikakvih problema. On sam naravno vozi nesto udobnije, dacija ipak nije za porodicu ako vec mozete da birate.

gnojivo

pre 7 godina

Poštovani vozači, koristim priliku da se nasmejem na većinu vaših komentara. Garantujem da većina vas koji pljujete po Daciji se kune u golfa 2. Za ove pare, a ja imam logana limuzinu od 2014. nema bolje kupovine novog vozila. Zaboravili ste da kupovinom novog vozila imate garanciju servis i druge povoljnosti. Kupujte vi za 8000 evra iz uvoza pa kad nešto otkaže biće berba ušiju. Uživajte.

ja

pre 7 godina

iz prve ruke, koliko para toliko i muzike. Slaba preglednost i na retrovizorima i malo zadnje staklo za toliki auto. Veliki mrtav ugao nocnim retrovizorima. mozda bi mogao biti malo siri unutra da ima vise mesta. Start stop sistem funkcionise super, blutut muzika i sve takodje, motor solidan, potrosnja se krece oko 6 litara za ovih 50ak hiljada km. Gepek veoma veliki ali na ustrb mesta na sedistima.

Atreides

pre 7 godina

Sta je strucnjaka i prefinjenih ukusa hahaahha!!! E moji Srbi uvek cete biti tesko dno. Drzite se vi polovnih VW-a i Audi-a....preslih shatro oko 100 000 i to sve bakica vozila do pijace i nazad...za bolje i niste

Miljan

pre 7 godina

Dve godine sam vozio Daciu (putnicki Doker i Sendero).
Vozio sam ih samo sto sam morao, bili su sluzbeni.
Iz tog iskustva i predjenih 60.000 znam jedno - Nikad ne bih kupio niti jednu Daciu za privatne potrebe.

Banjalučanin

pre 7 godina

Niko ko sam zarađuje svoje novce neće dati 11600€ za ovo, ne kod nas. Očekujem da će biti nekih flotnih vozila, ali da čovjek za svoj auto za ovo da 11600, nema šanse:
-prati ga reputacija jeftinog vozila, što nije
-za malo više para se kupi Koreanac, Italijan, Francuz ili i Nijemac
-kome treba baš veliki gepek njemu je ovaj mali, tj. bolji je bio u prvoj generaciji
-i, zašto da ne, za više od 10000€ se može kupiti i polovan, mlad, vrlo očuvan auto za 2 broja veći (ne mora biti premium) tipa pasat karavan, superb karavan, espace,....

Baxuz

pre 7 godina

Motor sam probao u novom cliu i potvrdjujem da je odlican. Sto se tice ovog karavana, ne svidja mi se oblik, mozda ako bih imao preduzece za pogrebne usluge.

Joca

pre 7 godina

Neka komentatori napisu ako negde ima bolji novi dizel karavan za 11.000 evra. To sto je nama 11.000 evra ogroman novac za koji ocekujemo spektakl je tema za drugu vrstu rasprave.

trn u oku

pre 7 godina

Ko ima 11.600 eur ima sigurno još 450 da doplati za dCi od 90ks. Mnogo živahniji i pouzdaniji motor, bolji izbor za onoga ko hoće da koristi auto svakodnevno za prevoz tereta a i porodično.

kakav naslov takav komentar

pre 7 godina

Prosecan vozac u Srbiji pati od toga da mu auto ima sto manje vreme od 0 do 100 km/h. Samo mi nije jasno kada to koriste u svakodnevnoj voznji... I vole da komentarisu da je neki auto ruzan. Da li lep auto manje trosi ili se redje kvari? I zato prosecni vozacu iz Srbije, sipaj u svoj golf 2 loz ulja za 1.000 din i preskoci komentarisanje.

Bojan

pre 7 godina

Kolegica je kupila daciu novu, doduse ne ovaj model vec lodgy.. vozio sam se jednom i auto je djelovalo sasvim pristojno za te pare.. ok prostor, pozicija sjedenja, solidna zvucna izolacija oslanjanje.. za (realnu) kupovnu moc naseg naroda i ovo je prejako

meeskec

pre 7 godina

Mislim da gresite kada nipodastavate Daciju. Skoro su prodali 4 000 000 vozila, malo li je? Stara i dobra Renoova tehnika, na unutrasnjosti i spoljasnjosti ima mesta napredku i bice ga.

Baxuz

pre 7 godina

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.
(samo da primetim, 23. jul 2016 10:57)

Pa ti sto pljuju Daciju uglacvnom voze golfa 1 i 2 na loz ulje. Kakva crna s klasa to nisu ni videli.

Diego

pre 7 godina

Возио сам у фирми дуго Соленцу и осим мотора и мењача остало је било као на Москвичу. Не знам колико су напредовали, али визуелно ова пластика изнутра ми делује исто...

Krle

pre 7 godina

Kupio sam novog Sandera 2009., benzin 1.4, plati ga 8400 i presao 120000km. Nikakvih problema nisam imao, samo servis i to je to. Plastika ne krcka, sve je i dalje na mestu. Naravno da ovaj auto ne moze da se poredi sa Mercedesom, ali sasvim je pristojan. Mene je vozio i na more i na planinu i, opet kazem, nije mi napravio niti jedan problem. Za te pare mogao sam da kupim nekog polovnjaka i da se molim da nisam kupio neki taksi koji je presao pola miliona.

laki78

pre 7 godina

Razlika u ceni sugerise da tek na preko 100000 km dizel i benzinac se izjednacavaju u ukupnoj ceni i to pod uslovom da izostanu skupi kvarovi na dizelu a koji neizostavno dolaze pre nego sto se dohvati 200000km,verovatno i pre.

Legenda

pre 7 godina

Dacia je auto koji jednom kada se kupi posle 2-3 godine brutalno izgubi cenu, zato je ne vredi bas ni prodavati ako je uzmete novu, poenta je sto evo ja 8. godinu imam sandera 1.4 8v (75) auto nista, nikakva ulaganja osim naravno redovnih servisa, nije bajo i sjajno sto se tice unutrasnjeg kvaliteta, plastika je stvarno losa, ali mehanicki je sve ok. Skroman auto za skromne ljude, da stave znak bmw-a kostao bi 20.000 al je dacia......

Mislite o tome!

pre 7 godina

Po meni suvise los izbor za ovu cenu. Svaka cast na orijentaciji na low segment trzista, ali deluje prejeftino cak i za ovih 11 hiljada. Za malo vece pare FIAT Tipo daje mnogo vecu ozbiljnost i ostavlja bolji utisak.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Kada komentarisemo, obicno posmatramo iz nekog svog ugla i dalje od toga ne vidimo! Hipoteticki, da imamo te pare za auto, i da zelimo ekonomicni karavan za zenu i decu, dal bi pre uzeli sporan golf ili sta znam astru, sa pitaj boga koliko km predjenih, ili novu daciu? Mislim da je ipak sigurnije nov auto, i zbog sigurnosti, i zbog cinjenice da polovnjak zahteva malo vece zalaganje i paznju vlasnika. Ovaj auto takodje deluje savrseno za taksi, ili pak auto za porodice koje ne provode puno vremena u kolima ali ipak zele da imaju pouzdan i ekonomican auto za relativno male parice. Nisam ja neki fan dacie da se razumemo, ali ima ljudi kojima je vozilo samo prevozno sredstvo, a ova dacia je upravo to, karavan sa dizel motorom i komponentama koje su starije ali veoma pouzdane.

Antidačista

pre 7 godina

Za 11.000 Fiat Tipo i Hjundai I30, za 12.000 Suzuki S kros.Idu na benzin, a troše skoro kao ovaj dizel.Nema plivajućeg zamajca, turbine i ostalih skupih igračaka.Dačija je bezobrazno skupa kada uzmemo u obzir kvalitet unutrašnjosti, stare motore( koji su se odavno isplatili pa bi trebali biti mnogo jeftiniji) i cenu radnog sata u Rumuniji.

Radovan

pre 7 godina

Ovo je u rangu ZASTAVA,DACIA,LADA,ŠKODA i ostalih istočnoevropskih auta iz 80-tih godina, ali za 6500 DM maksimalno.
Sve je isto, samo je plastika sjajnija, da ne kažem "premijum", koju obožavaju današnji vozaći.

Nije nego

pre 7 godina

Što sve čovjek neće pročitati u ovim komentarima. Kao stari, ali provjeren motor. Ne ovo je najnovija verzija 1.5dci motora sa EURO 6 normom. Ne postoji novija ni bolja verzija ovog motora. Ova ista se ugrađuje i u Renault. Prijašnje generacije Dacija vozila su imale starije verzije motora. To su bili 1.4 i 1.6 benzinski motori sa 8 ventila tj. dva po cilindru i ti su odlično podnosili plin i bez ulja za hlađenje ventila.
Kod Dacije se štedi na podizačima prozora, čvrstoći karoserije, zvučnoj izolaciji i materijalima u unutrašnjosti. Sve ostalo je na nivou Ranaulta pa čak im je i pouzdanost bolja jer su jednostavnija vozila. Ovjes nije namjenjen za jurnjavu, ali podnosi i ogramne rupe bez kvara. Udobnost je na zavidnom nivou posebno u gradu. Ovo je najbolji dizel motor od Renaulta jer ide jako dobro ako se uzme u obzir potrošnja. Očito su iz suradnje sa Mercedesom profitirali pa sada ljepše vuče iz svih okretaja nego prije. A potrošnja u gradu ispod 5l i van grda ispod 4 je vrhunska.

eki

pre 7 godina

uzeo Dacia Dokker 1.5dci sa 75 konja i prezadovoljan sam! Potrosnja nije kao što piše po meni jer je to laz ....realna potrošnja je 4,7 do 5.3 u gradu i otvorenom. ....a 75 konja sasvim dovoljna za normalnu vožnju. Ko želi da se iživljava na automobilu toplo bi mu poručio da izbegne ovakav auto

car expert

pre 7 godina

Zanimljivo je šta se sve može pročitati u komentarima. Kao da ti ljudi nikada nisu seli u auto!
Recimo, da dacija DCI troši ko Fijat Tipo benzinac 1,4! Pa ako ova Dcija troši 6, tu Tipo 1,4 troši ne manje od 10!!!
Onda, ima ovde stručnjak, kome je Dacija pala na testu, "penjanja" na trotoar!!! Pa ako ima auto da se pravi, a da se može verati po ivičnjacima, to je Dacija. Koliko je robusna, pokazuje to što prelazi i milion kilometara u taksijima širom Srbije!
Kukaju na cenu ovoga "ogromnog" auta - vana, jeftinog Espasa. Zaboravljaju da je Fiat Tipo i Skoda Rapid ista kvalitetna grupa kao ova dacija.
Uz to, u Tipa se ne mogu udobno smestiti vozači viši od 180cm (lično probao, zbog smešno malih sedišta. Tipo 1,4 je OPASAN za vožnju. To je trom motor u teškom autu, tako da vozačima preostaje da Ibarskom voze za kamionima.
Dačija je za pare koje se daju u kvalitetu Fijata ili jeftine škode Rapid!
A od svega, Dacija ima najkulturniji servis i najpovoljnije cene održavanja.

PAL

pre 7 godina

Ja voim daciju sedam godina,kad se penjem na ivicnjak nista ne krcka,sedista su apsolutno nova,ne zvecka nista unutra,nikakvih kvarova za ovaj period

Dejan L

pre 7 godina

Na testu koji ja zovem Ivičnjak ova Dačija Logan pada i otpada.
Zaustavite je točkom ispred ivičnjaka, ubacite u prvu, krenite lagano da se penjete na ivičnjak, sva vrata krckaju i škrguću.
Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km. Zvuk točkova je toliko jak da nema goreg, ventilacija kabine nikakva. Zimi 20 minuta ne može da se odmrzne staklo.
Škoda Rapid je kraća samo 13cm, a ima isto dovoljno prostora.
Pritom kod Rapida nema zazora koji nisu precizno uklopljeni.
Najbolji drug je imao Stepway 2014. i bacio je 11.500€, sad je prodao i uzeo Astru 2011. A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu. Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Manojlo tabanas

pre 7 godina

Ja sam za 11000 kupio Hundai I 30 benzinca sa slabijim paketom opreme ali je za ovu daciju ferrari verujte mi.....pa dacija unutra izgleda kao da je iz 1994 godine......

NIKOLA

pre 7 godina

Sa tim novcem da li keš ili beskamatni kredit,ovo vam jeste najpovoljniji karavan,ali kako neko moze da ovo kupi,ej bre preko 11000 evrica plus doplata za boju,uzmite neki polovnjak jači, bolji, lepši,malo prešao, uživate u vožnji i sačuvate u džepu par hiljada evra,ova kanta ionako za par godina će da ima smesnu cenu a tantalove muke da je prodas.Nisam protivnik novih kola na kraju i ja kupih nova ali bi se baš smorio da ovo kupim novo.

Baxuz

pre 7 godina

Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km

A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu.

(Dejan L, 24. jul 2016 11:03)

Prva konstatacija stoji. Koleginica ima novi sandero i posle manje od godinu dana sediste pohabano svo u nekim naborima, rastegao se stof. Rekao bi neko da je nilski konj vozio a zena ima manje od 50 kg.

Druga ne stoji. Ovaj motor u cliu trosi ispod 5l u gradu. Jedino ako nije bas isti motor kao u cliu, clio ima s&s, ali tesko da i dacia moze da nakuca 7l kod onoga ko zna da vozi.

murva

pre 7 godina

imao sam logana 1.6MPI kupljen nov plastika uzasna, ali tvrda i izdrzljiva,potrosnja 6,7L komb.
Posle sam kupio sandero takodje nov i opsta ocena je katastrofa.
kvalitet izrade daleko ispod svih ocekivanja.
sada vozim duster 1.5 dci
kupljen pre mesec dana
u eco modu kombinovanom voznjom trosi 6,6l
za sada izgleda kao jedan solidan auto

Z

pre 7 godina

@Antidacista
Nisam fan dacie,ali stvarno ne znam kako mozes da lupis ovakvu glupost.Sx4 prosecno trosi 5.5l dok ovaj logan trosi 3.8l.Kad malo bolje pogledas to je skoro 50% veca potrosnja,a da ne pricamo o gradskoj voznji u kojoj benzinci(pogotovo atmosferski) mnogo vise trose ako se iole zurstije vozi.

...

pre 7 godina

Ne kažem da nije los od A do B ali kad vidim da pozadi su prozori na ručno okretanje okrene mi se nesto u stomaku.. Yugo Florida koju cale kupio 90tih a onda poklonio meni imala zadnje električne podizace...

Brana

pre 7 godina

Ja sam za kupovinu novog vozila.
Ali, ne postoji vozilo koje možete da platite više, a dobijete manje. Realno posmatrano, NAJSKUPLJI brend auto industrije.
"Zlatna koka Renault Nissan grupacije", ne zaboravite.
Najprofitabilnije za proizodjačs, najveća ekonomska propast za kupca.

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Ako ćemo tako; reći ću svoje subjektivno mišljenje. Ako sam već rešio da dam te pare za daciu, radije ću uzeti nov, da miriše na novo i to je moje subjektivno mišljenje; ako ću dati 9000 dodaću još 2500 ali da zadovoljim svoju satisfakciju da imam novo vozilo i da sam prvi vlasnik. Simbolika i nema više veze sa računicom nego stvar lične satisfakcije neka bude. Ili jesi ili nisi...i naravno vodim računa o održavanju, svakoj sitnici i razvlačiš ga bar 7 godina do 10 da ga maksimalno eksploatišeš. Odmah bi mu zaštitio dodatno limariju od korozije, verovatno bih se odrekao garancije i pronašao pouzdanog servisera na glasu posle prvog servisa, garancija i onako ničemu ne služi ne znaš šta rade na servisima; mogu legitimno da ti zamene nov deo za remontovan, ne dozvoljavaju da gledaš šta rade kao da su svete krave i što bi im uopšte neko verovao; lično u večini slučajeva volim da budem prisutan da vidim šta se radi, servisira, sipa od ulja a volim lično da kupim da budem siguran jer ovlašćeni serviseri nemaju nikakav kredibilitet i verovatno ga više neće nikada imati, zbog široke lepeze "muljanja" u svakom pogledu...

Bane

pre 7 godina

(Stojko) Uzeo sam sve parametre u opciji. Već par godina planiram da uzmem auto inače sam taksista i volim sa svih uglova da dobro proučim šta je zapravo najmudrija varijanta jer živim od tog vozila. Možeš da nadješ "respektabilan" auto za 2 do 3 hiljade evra samo moraš dosta da tražiš, pratiš ideš lično da vidiš to vozilo sa mehaničarem i to je proces, košta i gubi se vreme; preko 4 meseca pratim; obilazim placeve ali se na kraju isplati naravno uz sreću. Prezasićeno je tržište, treba biti veoma strpljiv i jurio sam najskuplja vozila primer kod multiple pa sam spuštao cenu, za 4 meseca sam našao sam 1 multiplu koja je zadovoljavala moje kriterijume a prodato je samo 3 jer sam pratio oglase. Vreme, strpljenje i naravno sreće i to naravno sve košta ali se isplati, bar meni, mogao bih odmah kolegama prodati svoj auto ali mi se ne isplati da prodjem kroz tu agoniju neivesnosti i trošiti svoje strpljenje zbog zaradjenih par stotina evra više jer znam proces a i to košta više živaca. Samo bih za sebe ponovo tražio polovan auto...

Replay

pre 7 godina

@Dash
Stvarno cudno, evo i na komsijinog Megana 2004. godina isto tako. :) I

Sto se tice automobila, prekupo za ovo sto nudi.
Da li je moguce da trosi po gradu 4.7l? :)

Bane

pre 7 godina

i tzv. low cost vozila su preskupa, platiš na ćupriji, skupo održavanje, poznato "muljanje" svih ovlašćenih servisera koji će ti legitimno zameniti nov deo za remontovani i sve će biti po zakonu, a da ne spominjem "njihovo sumjivo" servisiranje koje je pokriveno "navodno" garancijom. Ne volim polovna vozila ali uz upornost i u naravno sreće može se naći profitabilan polovan auto za 2 do 3000 evra, nego daciu koja ima generalno lošu limariju i veliko je pitanje koliko će ti motori biti dobri u odnosu navodim primer na jedan 1.9 jtd motor koji je sad u startu jeftiniji; nekada je multipla vredela 17OOO evra a sad preko dve; dobra limarija, jeftino održavanje, ima delova i pouzdan motor u odnosu na sve nove i naravno proveren...

NIKOLA

pre 7 godina

Bane
Auto će da ode za 9200-9300 evra.Vrlo jednostavna računica neko oce nov i jeftin karavan i šta bolje mu je da plati 11500 evra za ovaj od 75 konja i jadnijom opremom sa 0 km ili onaj sa 22.000 km star manje od godinu dana sa punom opremom i 90 konja za 9200 evra i to na beskamatni isto kredit obzirom da ga prodaje autolend.

mup

pre 7 godina

Zivot je previse kratak da bi se vozila Dacija. Mislim stvarno, nisam ja neki fensi lik, ali Dacija. Pa to prave Rumuni. Ja se drzim Audija starih 7-8 godina koje pazljivo biram, bez ikakvih problema vozim 2-3 godine i onda menjam za drugi, mladji model Audija. Gubitak pri prodaji je minimalan, a svaki put kad pridjem autu srce mi zaigra od srece i nemam potrebu da se bilo kome pravdam sto sam kupio Daciju.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovde podobijasmo minuse i pregršt komentara, na konstataciju da je ovo loša ponuda,da je bolje uzeti za te pare polovan auto, da je dačia kanta,a evo vam ljubitelji ovog brenda klasičan primer iz prakse imate na polovnim automobila baš ovaj auto i to life plus oprema od 90 konja prešao samo 22.000km,2015 godište,košta 12890 evra a prodaje se za 9500 evra a ima da ga daju i za 9200-9300 evrica.

Bane

pre 7 godina

Francuzi koji su objektvni i veoma samokritični zovu dci motore "les costeaux fragiles..?" toliko o pouzdanosti dci motora..? Ima dosta informacija na internetu povodom mnogih tema i neću da se raspravljam; da sam procenio da valja, kupio bih, neka svako živi od svoje "pameti" uvek je bilo ovca i "lakovernih" mada sve manje, jer su već prevareni...

Bane

pre 7 godina

(legendo) Svako vozilo se danas brutalno obezvredjuje posle 2, 3g prezasićeno tržište, oslabila kupovna moć, nema para...Prvo što se prodaje kad nema para to je vozilo..a još dacia pored tolike konkurencije...još ako je negde proradila rdja na limariji, iznjakana sedišta...možda sam preterao ali realnost može biti surova...

Maxx80

pre 7 godina

Jesu morala ova zadnja svetla kao od 5 god starog dustera? Novi auto je generalno najbolji ali u Srbiji je praksa kupiti polovnu skodu oktaviu,golfa , audi a4 karavan, passat karavan,stilo karavan.. I jos mnogo modela za 5-6 hiljada evra ... a kad bi ih parkirali head to head dacia bi izgledala kao smejurija za tolike pare..

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Niko normalan ti neće dati ni 9000 evra za polovnu daciu, pa da je 2015 g, samo 22000km...jedino ako je ostavinska rasprava, pokojnik umro pa hajde da se cenkamo a neko ni tad...

Бананамен

pre 7 godina

@Stojko
Изгледа као Сааб 93 из 2000-2001 очуваних и квалитетних колико хоћеш. Нећу да будем малициозан и да причам како треба узети такав неки ауто уместо ове Дачије, ипак је ново ново макар била и Дачија. Нисам љубитељ Логана због удобности и вожње која није баш пријатна бар мени лично. Једноставно ме подсећа на мој Југо. Мада као транспортно возило је супер а и незахтевним возачима боље и не треба. Да ли вреди тај новац ? Не знам , сумњам, којој ствари данас на планети је реална цена ? тако и за аутомобиле.

Diego

pre 7 godina

Возио сам у фирми дуго Соленцу и осим мотора и мењача остало је било као на Москвичу. Не знам колико су напредовали, али визуелно ова пластика изнутра ми делује исто...

Miljan

pre 7 godina

Dve godine sam vozio Daciu (putnicki Doker i Sendero).
Vozio sam ih samo sto sam morao, bili su sluzbeni.
Iz tog iskustva i predjenih 60.000 znam jedno - Nikad ne bih kupio niti jednu Daciu za privatne potrebe.

Dejan L

pre 7 godina

Na testu koji ja zovem Ivičnjak ova Dačija Logan pada i otpada.
Zaustavite je točkom ispred ivičnjaka, ubacite u prvu, krenite lagano da se penjete na ivičnjak, sva vrata krckaju i škrguću.
Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km. Zvuk točkova je toliko jak da nema goreg, ventilacija kabine nikakva. Zimi 20 minuta ne može da se odmrzne staklo.
Škoda Rapid je kraća samo 13cm, a ima isto dovoljno prostora.
Pritom kod Rapida nema zazora koji nisu precizno uklopljeni.
Najbolji drug je imao Stepway 2014. i bacio je 11.500€, sad je prodao i uzeo Astru 2011. A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu. Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Car

pre 7 godina

Slab motor, ubrzanje do stotke 15 sekundi. Zamislite ga pretovarenog, sa uključenom klimom na putu do Grčke. Pa imali biste utisak da idete unazad.

Radovan

pre 7 godina

Ovo je u rangu ZASTAVA,DACIA,LADA,ŠKODA i ostalih istočnoevropskih auta iz 80-tih godina, ali za 6500 DM maksimalno.
Sve je isto, samo je plastika sjajnija, da ne kažem "premijum", koju obožavaju današnji vozaći.

Banjalučanin

pre 7 godina

Niko ko sam zarađuje svoje novce neće dati 11600€ za ovo, ne kod nas. Očekujem da će biti nekih flotnih vozila, ali da čovjek za svoj auto za ovo da 11600, nema šanse:
-prati ga reputacija jeftinog vozila, što nije
-za malo više para se kupi Koreanac, Italijan, Francuz ili i Nijemac
-kome treba baš veliki gepek njemu je ovaj mali, tj. bolji je bio u prvoj generaciji
-i, zašto da ne, za više od 10000€ se može kupiti i polovan, mlad, vrlo očuvan auto za 2 broja veći (ne mora biti premium) tipa pasat karavan, superb karavan, espace,....

Bane

pre 7 godina

i tzv. low cost vozila su preskupa, platiš na ćupriji, skupo održavanje, poznato "muljanje" svih ovlašćenih servisera koji će ti legitimno zameniti nov deo za remontovani i sve će biti po zakonu, a da ne spominjem "njihovo sumjivo" servisiranje koje je pokriveno "navodno" garancijom. Ne volim polovna vozila ali uz upornost i u naravno sreće može se naći profitabilan polovan auto za 2 do 3000 evra, nego daciu koja ima generalno lošu limariju i veliko je pitanje koliko će ti motori biti dobri u odnosu navodim primer na jedan 1.9 jtd motor koji je sad u startu jeftiniji; nekada je multipla vredela 17OOO evra a sad preko dve; dobra limarija, jeftino održavanje, ima delova i pouzdan motor u odnosu na sve nove i naravno proveren...

mup

pre 7 godina

Zivot je previse kratak da bi se vozila Dacija. Mislim stvarno, nisam ja neki fensi lik, ali Dacija. Pa to prave Rumuni. Ja se drzim Audija starih 7-8 godina koje pazljivo biram, bez ikakvih problema vozim 2-3 godine i onda menjam za drugi, mladji model Audija. Gubitak pri prodaji je minimalan, a svaki put kad pridjem autu srce mi zaigra od srece i nemam potrebu da se bilo kome pravdam sto sam kupio Daciju.

...

pre 7 godina

Ne kažem da nije los od A do B ali kad vidim da pozadi su prozori na ručno okretanje okrene mi se nesto u stomaku.. Yugo Florida koju cale kupio 90tih a onda poklonio meni imala zadnje električne podizace...

NIKOLA

pre 7 godina

Sa tim novcem da li keš ili beskamatni kredit,ovo vam jeste najpovoljniji karavan,ali kako neko moze da ovo kupi,ej bre preko 11000 evrica plus doplata za boju,uzmite neki polovnjak jači, bolji, lepši,malo prešao, uživate u vožnji i sačuvate u džepu par hiljada evra,ova kanta ionako za par godina će da ima smesnu cenu a tantalove muke da je prodas.Nisam protivnik novih kola na kraju i ja kupih nova ali bi se baš smorio da ovo kupim novo.

Antidačista

pre 7 godina

Za 11.000 Fiat Tipo i Hjundai I30, za 12.000 Suzuki S kros.Idu na benzin, a troše skoro kao ovaj dizel.Nema plivajućeg zamajca, turbine i ostalih skupih igračaka.Dačija je bezobrazno skupa kada uzmemo u obzir kvalitet unutrašnjosti, stare motore( koji su se odavno isplatili pa bi trebali biti mnogo jeftiniji) i cenu radnog sata u Rumuniji.

Brana

pre 7 godina

Ja sam za kupovinu novog vozila.
Ali, ne postoji vozilo koje možete da platite više, a dobijete manje. Realno posmatrano, NAJSKUPLJI brend auto industrije.
"Zlatna koka Renault Nissan grupacije", ne zaboravite.
Najprofitabilnije za proizodjačs, najveća ekonomska propast za kupca.

gnojivo

pre 7 godina

Poštovani vozači, koristim priliku da se nasmejem na većinu vaših komentara. Garantujem da većina vas koji pljujete po Daciji se kune u golfa 2. Za ove pare, a ja imam logana limuzinu od 2014. nema bolje kupovine novog vozila. Zaboravili ste da kupovinom novog vozila imate garanciju servis i druge povoljnosti. Kupujte vi za 8000 evra iz uvoza pa kad nešto otkaže biće berba ušiju. Uživajte.

Manojlo tabanas

pre 7 godina

Ja sam za 11000 kupio Hundai I 30 benzinca sa slabijim paketom opreme ali je za ovu daciju ferrari verujte mi.....pa dacija unutra izgleda kao da je iz 1994 godine......

Mislite o tome!

pre 7 godina

Po meni suvise los izbor za ovu cenu. Svaka cast na orijentaciji na low segment trzista, ali deluje prejeftino cak i za ovih 11 hiljada. Za malo vece pare FIAT Tipo daje mnogo vecu ozbiljnost i ostavlja bolji utisak.

samo da primetim

pre 7 godina

kao i uvek.... blagi užas
(ds, 23. jul 2016 10:05)

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.

Bane

pre 7 godina

Francuzi koji su objektvni i veoma samokritični zovu dci motore "les costeaux fragiles..?" toliko o pouzdanosti dci motora..? Ima dosta informacija na internetu povodom mnogih tema i neću da se raspravljam; da sam procenio da valja, kupio bih, neka svako živi od svoje "pameti" uvek je bilo ovca i "lakovernih" mada sve manje, jer su već prevareni...

Atreides

pre 7 godina

Sta je strucnjaka i prefinjenih ukusa hahaahha!!! E moji Srbi uvek cete biti tesko dno. Drzite se vi polovnih VW-a i Audi-a....preslih shatro oko 100 000 i to sve bakica vozila do pijace i nazad...za bolje i niste

Milan

pre 7 godina

Auto koji se kupuje bez ikakvih emocija! U tome ne vidim nista lose. Nudi najjeftiniji prevoz za ulozene novce i to je to. Prijatelj je kupio proslog za firmu, za skoro 200.000 nikakvih problema. On sam naravno vozi nesto udobnije, dacija ipak nije za porodicu ako vec mozete da birate.

car expert

pre 7 godina

Zanimljivo je šta se sve može pročitati u komentarima. Kao da ti ljudi nikada nisu seli u auto!
Recimo, da dacija DCI troši ko Fijat Tipo benzinac 1,4! Pa ako ova Dcija troši 6, tu Tipo 1,4 troši ne manje od 10!!!
Onda, ima ovde stručnjak, kome je Dacija pala na testu, "penjanja" na trotoar!!! Pa ako ima auto da se pravi, a da se može verati po ivičnjacima, to je Dacija. Koliko je robusna, pokazuje to što prelazi i milion kilometara u taksijima širom Srbije!
Kukaju na cenu ovoga "ogromnog" auta - vana, jeftinog Espasa. Zaboravljaju da je Fiat Tipo i Skoda Rapid ista kvalitetna grupa kao ova dacija.
Uz to, u Tipa se ne mogu udobno smestiti vozači viši od 180cm (lično probao, zbog smešno malih sedišta. Tipo 1,4 je OPASAN za vožnju. To je trom motor u teškom autu, tako da vozačima preostaje da Ibarskom voze za kamionima.
Dačija je za pare koje se daju u kvalitetu Fijata ili jeftine škode Rapid!
A od svega, Dacija ima najkulturniji servis i najpovoljnije cene održavanja.

laki78

pre 7 godina

Razlika u ceni sugerise da tek na preko 100000 km dizel i benzinac se izjednacavaju u ukupnoj ceni i to pod uslovom da izostanu skupi kvarovi na dizelu a koji neizostavno dolaze pre nego sto se dohvati 200000km,verovatno i pre.

steta

pre 7 godina

Po meni je prvi logan mcv bio vrh, lozio sam caleta tada da ga kupi ali on je izabrao tada novi kangoo. mozda nisu ludi "rumuni" sto su ga skratili (u prvi je islo cak i 7 sedista) a ovo bacili u doker-a.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovde podobijasmo minuse i pregršt komentara, na konstataciju da je ovo loša ponuda,da je bolje uzeti za te pare polovan auto, da je dačia kanta,a evo vam ljubitelji ovog brenda klasičan primer iz prakse imate na polovnim automobila baš ovaj auto i to life plus oprema od 90 konja prešao samo 22.000km,2015 godište,košta 12890 evra a prodaje se za 9500 evra a ima da ga daju i za 9200-9300 evrica.

Replay

pre 7 godina

@Dash
Stvarno cudno, evo i na komsijinog Megana 2004. godina isto tako. :) I

Sto se tice automobila, prekupo za ovo sto nudi.
Da li je moguce da trosi po gradu 4.7l? :)

Maxx80

pre 7 godina

Jesu morala ova zadnja svetla kao od 5 god starog dustera? Novi auto je generalno najbolji ali u Srbiji je praksa kupiti polovnu skodu oktaviu,golfa , audi a4 karavan, passat karavan,stilo karavan.. I jos mnogo modela za 5-6 hiljada evra ... a kad bi ih parkirali head to head dacia bi izgledala kao smejurija za tolike pare..

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Niko normalan ti neće dati ni 9000 evra za polovnu daciu, pa da je 2015 g, samo 22000km...jedino ako je ostavinska rasprava, pokojnik umro pa hajde da se cenkamo a neko ni tad...

Baxuz

pre 7 godina

Motor sam probao u novom cliu i potvrdjujem da je odlican. Sto se tice ovog karavana, ne svidja mi se oblik, mozda ako bih imao preduzece za pogrebne usluge.

kakav naslov takav komentar

pre 7 godina

Prosecan vozac u Srbiji pati od toga da mu auto ima sto manje vreme od 0 do 100 km/h. Samo mi nije jasno kada to koriste u svakodnevnoj voznji... I vole da komentarisu da je neki auto ruzan. Da li lep auto manje trosi ili se redje kvari? I zato prosecni vozacu iz Srbije, sipaj u svoj golf 2 loz ulja za 1.000 din i preskoci komentarisanje.

Z

pre 7 godina

@Antidacista
Nisam fan dacie,ali stvarno ne znam kako mozes da lupis ovakvu glupost.Sx4 prosecno trosi 5.5l dok ovaj logan trosi 3.8l.Kad malo bolje pogledas to je skoro 50% veca potrosnja,a da ne pricamo o gradskoj voznji u kojoj benzinci(pogotovo atmosferski) mnogo vise trose ako se iole zurstije vozi.

Bane

pre 7 godina

(legendo) Svako vozilo se danas brutalno obezvredjuje posle 2, 3g prezasićeno tržište, oslabila kupovna moć, nema para...Prvo što se prodaje kad nema para to je vozilo..a još dacia pored tolike konkurencije...još ako je negde proradila rdja na limariji, iznjakana sedišta...možda sam preterao ali realnost može biti surova...

Joca

pre 7 godina

Neka komentatori napisu ako negde ima bolji novi dizel karavan za 11.000 evra. To sto je nama 11.000 evra ogroman novac za koji ocekujemo spektakl je tema za drugu vrstu rasprave.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Kada komentarisemo, obicno posmatramo iz nekog svog ugla i dalje od toga ne vidimo! Hipoteticki, da imamo te pare za auto, i da zelimo ekonomicni karavan za zenu i decu, dal bi pre uzeli sporan golf ili sta znam astru, sa pitaj boga koliko km predjenih, ili novu daciu? Mislim da je ipak sigurnije nov auto, i zbog sigurnosti, i zbog cinjenice da polovnjak zahteva malo vece zalaganje i paznju vlasnika. Ovaj auto takodje deluje savrseno za taksi, ili pak auto za porodice koje ne provode puno vremena u kolima ali ipak zele da imaju pouzdan i ekonomican auto za relativno male parice. Nisam ja neki fan dacie da se razumemo, ali ima ljudi kojima je vozilo samo prevozno sredstvo, a ova dacia je upravo to, karavan sa dizel motorom i komponentama koje su starije ali veoma pouzdane.

Baxuz

pre 7 godina

Plastika je šuplja, sedišta pogledajte na parkinzima, zarozana kao da su prešla 300.000km

A taj štedljivi 1.5dci troši 7 litara u gradu.

(Dejan L, 24. jul 2016 11:03)

Prva konstatacija stoji. Koleginica ima novi sandero i posle manje od godinu dana sediste pohabano svo u nekim naborima, rastegao se stof. Rekao bi neko da je nilski konj vozio a zena ima manje od 50 kg.

Druga ne stoji. Ovaj motor u cliu trosi ispod 5l u gradu. Jedino ako nije bas isti motor kao u cliu, clio ima s&s, ali tesko da i dacia moze da nakuca 7l kod onoga ko zna da vozi.

Bojan

pre 7 godina

Kolegica je kupila daciu novu, doduse ne ovaj model vec lodgy.. vozio sam se jednom i auto je djelovalo sasvim pristojno za te pare.. ok prostor, pozicija sjedenja, solidna zvucna izolacija oslanjanje.. za (realnu) kupovnu moc naseg naroda i ovo je prejako

Legenda

pre 7 godina

Dacia je auto koji jednom kada se kupi posle 2-3 godine brutalno izgubi cenu, zato je ne vredi bas ni prodavati ako je uzmete novu, poenta je sto evo ja 8. godinu imam sandera 1.4 8v (75) auto nista, nikakva ulaganja osim naravno redovnih servisa, nije bajo i sjajno sto se tice unutrasnjeg kvaliteta, plastika je stvarno losa, ali mehanicki je sve ok. Skroman auto za skromne ljude, da stave znak bmw-a kostao bi 20.000 al je dacia......

eki

pre 7 godina

uzeo Dacia Dokker 1.5dci sa 75 konja i prezadovoljan sam! Potrosnja nije kao što piše po meni jer je to laz ....realna potrošnja je 4,7 do 5.3 u gradu i otvorenom. ....a 75 konja sasvim dovoljna za normalnu vožnju. Ko želi da se iživljava na automobilu toplo bi mu poručio da izbegne ovakav auto

Krle

pre 7 godina

Kupio sam novog Sandera 2009., benzin 1.4, plati ga 8400 i presao 120000km. Nikakvih problema nisam imao, samo servis i to je to. Plastika ne krcka, sve je i dalje na mestu. Naravno da ovaj auto ne moze da se poredi sa Mercedesom, ali sasvim je pristojan. Mene je vozio i na more i na planinu i, opet kazem, nije mi napravio niti jedan problem. Za te pare mogao sam da kupim nekog polovnjaka i da se molim da nisam kupio neki taksi koji je presao pola miliona.

murva

pre 7 godina

imao sam logana 1.6MPI kupljen nov plastika uzasna, ali tvrda i izdrzljiva,potrosnja 6,7L komb.
Posle sam kupio sandero takodje nov i opsta ocena je katastrofa.
kvalitet izrade daleko ispod svih ocekivanja.
sada vozim duster 1.5 dci
kupljen pre mesec dana
u eco modu kombinovanom voznjom trosi 6,6l
za sada izgleda kao jedan solidan auto

PAL

pre 7 godina

Ja voim daciju sedam godina,kad se penjem na ivicnjak nista ne krcka,sedista su apsolutno nova,ne zvecka nista unutra,nikakvih kvarova za ovaj period

ja

pre 7 godina

iz prve ruke, koliko para toliko i muzike. Slaba preglednost i na retrovizorima i malo zadnje staklo za toliki auto. Veliki mrtav ugao nocnim retrovizorima. mozda bi mogao biti malo siri unutra da ima vise mesta. Start stop sistem funkcionise super, blutut muzika i sve takodje, motor solidan, potrosnja se krece oko 6 litara za ovih 50ak hiljada km. Gepek veoma veliki ali na ustrb mesta na sedistima.

meeskec

pre 7 godina

Mislim da gresite kada nipodastavate Daciju. Skoro su prodali 4 000 000 vozila, malo li je? Stara i dobra Renoova tehnika, na unutrasnjosti i spoljasnjosti ima mesta napredku i bice ga.

Bane

pre 7 godina

(Nikola) Ako ćemo tako; reći ću svoje subjektivno mišljenje. Ako sam već rešio da dam te pare za daciu, radije ću uzeti nov, da miriše na novo i to je moje subjektivno mišljenje; ako ću dati 9000 dodaću još 2500 ali da zadovoljim svoju satisfakciju da imam novo vozilo i da sam prvi vlasnik. Simbolika i nema više veze sa računicom nego stvar lične satisfakcije neka bude. Ili jesi ili nisi...i naravno vodim računa o održavanju, svakoj sitnici i razvlačiš ga bar 7 godina do 10 da ga maksimalno eksploatišeš. Odmah bi mu zaštitio dodatno limariju od korozije, verovatno bih se odrekao garancije i pronašao pouzdanog servisera na glasu posle prvog servisa, garancija i onako ničemu ne služi ne znaš šta rade na servisima; mogu legitimno da ti zamene nov deo za remontovan, ne dozvoljavaju da gledaš šta rade kao da su svete krave i što bi im uopšte neko verovao; lično u večini slučajeva volim da budem prisutan da vidim šta se radi, servisira, sipa od ulja a volim lično da kupim da budem siguran jer ovlašćeni serviseri nemaju nikakav kredibilitet i verovatno ga više neće nikada imati, zbog široke lepeze "muljanja" u svakom pogledu...

trn u oku

pre 7 godina

Ko ima 11.600 eur ima sigurno još 450 da doplati za dCi od 90ks. Mnogo živahniji i pouzdaniji motor, bolji izbor za onoga ko hoće da koristi auto svakodnevno za prevoz tereta a i porodično.

Baxuz

pre 7 godina

Bilo bi dobro da vlasnici Rols Rojseva i Mercedesa S klase ne komentarisu tekstove o najnizem trzisnom segmentu. Svi znamo da su ovakvi jeftini automobili uvreda za vas istancani ukus, ali ipak uuzmite u obzir da nisu svi u mogucnosti da daju 100.000 evra ili vise za nov automobil.
(samo da primetim, 23. jul 2016 10:57)

Pa ti sto pljuju Daciju uglacvnom voze golfa 1 i 2 na loz ulje. Kakva crna s klasa to nisu ni videli.

Bane

pre 7 godina

(Stojko) Uzeo sam sve parametre u opciji. Već par godina planiram da uzmem auto inače sam taksista i volim sa svih uglova da dobro proučim šta je zapravo najmudrija varijanta jer živim od tog vozila. Možeš da nadješ "respektabilan" auto za 2 do 3 hiljade evra samo moraš dosta da tražiš, pratiš ideš lično da vidiš to vozilo sa mehaničarem i to je proces, košta i gubi se vreme; preko 4 meseca pratim; obilazim placeve ali se na kraju isplati naravno uz sreću. Prezasićeno je tržište, treba biti veoma strpljiv i jurio sam najskuplja vozila primer kod multiple pa sam spuštao cenu, za 4 meseca sam našao sam 1 multiplu koja je zadovoljavala moje kriterijume a prodato je samo 3 jer sam pratio oglase. Vreme, strpljenje i naravno sreće i to naravno sve košta ali se isplati, bar meni, mogao bih odmah kolegama prodati svoj auto ali mi se ne isplati da prodjem kroz tu agoniju neivesnosti i trošiti svoje strpljenje zbog zaradjenih par stotina evra više jer znam proces a i to košta više živaca. Samo bih za sebe ponovo tražio polovan auto...

Nije nego

pre 7 godina

Što sve čovjek neće pročitati u ovim komentarima. Kao stari, ali provjeren motor. Ne ovo je najnovija verzija 1.5dci motora sa EURO 6 normom. Ne postoji novija ni bolja verzija ovog motora. Ova ista se ugrađuje i u Renault. Prijašnje generacije Dacija vozila su imale starije verzije motora. To su bili 1.4 i 1.6 benzinski motori sa 8 ventila tj. dva po cilindru i ti su odlično podnosili plin i bez ulja za hlađenje ventila.
Kod Dacije se štedi na podizačima prozora, čvrstoći karoserije, zvučnoj izolaciji i materijalima u unutrašnjosti. Sve ostalo je na nivou Ranaulta pa čak im je i pouzdanost bolja jer su jednostavnija vozila. Ovjes nije namjenjen za jurnjavu, ali podnosi i ogramne rupe bez kvara. Udobnost je na zavidnom nivou posebno u gradu. Ovo je najbolji dizel motor od Renaulta jer ide jako dobro ako se uzme u obzir potrošnja. Očito su iz suradnje sa Mercedesom profitirali pa sada ljepše vuče iz svih okretaja nego prije. A potrošnja u gradu ispod 5l i van grda ispod 4 je vrhunska.

Бананамен

pre 7 godina

@Stojko
Изгледа као Сааб 93 из 2000-2001 очуваних и квалитетних колико хоћеш. Нећу да будем малициозан и да причам како треба узети такав неки ауто уместо ове Дачије, ипак је ново ново макар била и Дачија. Нисам љубитељ Логана због удобности и вожње која није баш пријатна бар мени лично. Једноставно ме подсећа на мој Југо. Мада као транспортно возило је супер а и незахтевним возачима боље и не треба. Да ли вреди тај новац ? Не знам , сумњам, којој ствари данас на планети је реална цена ? тако и за аутомобиле.

NIKOLA

pre 7 godina

Bane
Auto će da ode za 9200-9300 evra.Vrlo jednostavna računica neko oce nov i jeftin karavan i šta bolje mu je da plati 11500 evra za ovaj od 75 konja i jadnijom opremom sa 0 km ili onaj sa 22.000 km star manje od godinu dana sa punom opremom i 90 konja za 9200 evra i to na beskamatni isto kredit obzirom da ga prodaje autolend.