Petak, 10.06.2016.

09:24

Test: Mazda 6 G165 Revolution (redizajn)

Izvor: B92

Test: Mazda 6 G165 Revolution (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Svaka cast Perici ali subjektivno
Supruga vozi trojku pa kad ja normalno sednem pozadi jedva dete moze da sedi,ista prica sa zadnjim akordom koji je veći segment kao i novim fokusom.E sad kod kuge koja je na platformi fokusa sedim i ja i onaj iza mene komforno.Sedeo u vitari povucem sedište skroz ja sedim jedva normalno bez dodatnog komfora a pozadi nema sanse bilo ko da sedi a kod kaptura mesta i za mene i za onog iza mene super itd,tako da je najbolje Bona Fide sedneš vidiš, proceniš svoje potrebe,uzmeš dobre i loše strane i jednog i drugog pa teraj.Za mene cx3 neuporedivo bolje rešenje,ali sa porodicom kako i jedan i drugi kubure sa prostorom nikad ih ne bi kupio,zato sam prošle godine pazario novu kugu i sad kad idem na more spakujem stvari,povucem zavesicu iznad gepeka i teraj.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
"Veličinu" i "komfor" mazde CX-3 je lepo opisao i naš novinar Perica Rajković u tesu za "Vrele gume":
"Dvojka uprkos imenu.
Ukoliko ste se zapitali odakle „ispade“ CX-3, znajte da je za bazu poslužila nova Mazda 2, iako bi se na osnovu imena dalo pomisliti da je bliži „trojki“. Od prve je duži za 21 cm ( 4,27 m), ali je istovremo kraći od Mazde 3 za 28 cm, tako da je za otkrivanje porekla poslužilo međuosovinsko odstojanje. Isto je kao kod „dvojke“, u šta smo se uverili čim smo se instalirali na zadnju klupu. Sa svojih 1,72 m visine, dole potpisani „delija“ staje bez veće muke, s tim da mi kolena dodiruju naslon prednjeg sedišta, podešenog za vozača sličnih dimenzija. Bez da smo merili u santimetar, reklo bi se da prostora ima manje nego li kod konkurenata tipa Renault Captur, Peugeot 2008, Fiat 500X, Opel Mokka... Osim toga, subjektivan utisak stešnjenosti pojačan je malim staklenim površinama. Shvatili ste, bez obzira što je najduži u segmentu, CX-3 nema pretenzija da postane familijarni SUV ..."

Pa, ako u CX-3 pozadi "delija" sa 172 cm udara kolenima u prednje sedište, čemu porodica da se nada? Danas deca od 12 godina imaju tih 172.
Ako mazda CX-3 nije komforom konkurent mazdi 3, kako bi mogla biti aurisu?
Za čoveka samca koji želi da se "pokaže" CX-3 je "dobar" koliko i Juke i sl. Za "pokazivanje".Ali, za porodicu (što znači i dete) CX-3 nije. Ali, mazda 6 karavan jeste (ako je imperativ baš mazda). Ili obična trojka,ako je cilj C segment.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Kako ces bona fide da objasniš da je cx3 manji segment od aurisa kad su iste dužine,širine,medjuosovinskog rastojanja,zapremine prtljažnika,a cx3 viša za skoro 10 cm,imaš sve na vikipediji,nema to veze sto deli platformu dvojke kad su dimenzije drugačije,to ti je kao kad bi Cx 5 izjednačio sa trojkom jel dele istu platformu.Ps osim ovog i dole napisanog u korist cx3 bona fide imaj u vidu da je auris model 2012godine a cx3 2015 godine.

NIKOLA

pre 7 godina

Bona fide, 2. jul 2016 15:40
Mislim da je auris daleko komforniji,jeftiniji i praktičniji automobil (čak i kao HB). Mazda CX3 ti je teskoba od kola (ipak je to u osnovi V segment, niža klasa od aurisa). A i nimalo jeftina. Izmedju ta dva, ja bih bez dileme odabrao aurisa. A iako vozim karavan dizela C segmenta (do mora i nazad sam otišao sa realnom (merenom) potrošnjom 4,3),mislim da je i kod aurisa i kod mazde doplata za dizela neisplativa ako ne prelaziš najmanje 15-20 kkm godišnje (ako su ti samo ta dva vozila u fokusu).

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA, 2. jul 2016 00:22 & (DC, 1. jul 2016 16:06)
Naravno da je sve samo marketing. I J.D. Power i J.D. Survey.
Isto kao i ono kada je mazda 3 sa 2,2 dizelom po Beču pre oko dve godine navodno trošila oko 30% goriva manje nego fabrika deklariše. Ili “KODO dizajn”... Ili Sky active tehnologija... Atmosferci koji su bolji i od turbo benzinaca i od dizela ...
Svaki brend ima svoj deterdžent za ispiranje mozga. Problem je samo kada neko počne da nam ispira mozak i da potcenjuje zdrav razum. Tada botovi počnu da ubijaju sve nas.
Pozdrav

NIKOLA

pre 7 godina

bona fide
Moje mišljenje da tu nema sta da se premisljas, dizel bi izbacio iz opcije i ostavio izbor benzinaca a lako je što je Cx 3 mnogo bolji izbor pre svega u pitanju je krosover koji je uzdignut, fensi izgleda i vrlo su postali popularni i drže cenu,zatim aurisov motor 1.33 99 konja je trom i potpuno dosadan za vožnju zbog čega treba gledati 1.6 od 132 konja koji je opet manje elastičan i sa manje nm od cx3 2.0 od 120 konja,u obe varijante neidu osnovni paketi opreme jer im fale neke stvari sto je greota nemati,i na kraju dolazimo do oko 1500-2000 evra skuplja cx3 ali nisu to pare u odnosu na razliku.ama cx3 sa onom trula višnja bojom izgleda top pored nje auris kao ruznija sestra.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
ovde se komentarise mazda benzinac auto koji u osnovi ima legendarni 2.0 atmosferaa sa lancem koji je prvo ugrađen u mondea 2001 godine a oni ga usavrsili i uz smanjenje težine i aero dinamicnost doveli do smanjenja potrošnje i povećanja Elasticnosti,o kvalitetu mazde ne diskutujem i za mene ta američka privatna i verovatno nameštena istraživanja nek okače mačku o repa.Sto se tiče Kie oni svojim marketingom nek mazu nekog drugog,klasičan primer novi sportage sa starim 1.6 atmosfercem od 132 konja koji loce a trom i jadnom opremom 17990 evra a Kuga
koja je malo veća 1.5 turbo benzin 150 konja i 240nm,koja sa 1600kg troši manje a mnogo bolje ide i boljom bazenom opremom isto 17990.

DC

pre 7 godina

@NIKOLA: Ne treba verovati brojevima na slepo vec se malo informisati i sta oni predstavljaju. J.D. Power istrazivanja se ne bave objektivnim ocenjivanjem automobila vec analizom koliko su vlasnici vozila zadovoljni svojom kupovinom a ta dva nisu jedno te isto. Cisto primera radi, u Velikoj Britaniji je niz godina najbolje ocenjeni brend bila Skoda a normalno je da je Englez koji kupuje Skodu u 2005 (a koja u to vreme nije imala neki positivni imidz) bio s njom mnogo vise zadovoljan jer nije ni imao neka ocekivanja, nego neko ko spiska gomilu para na Mercedes S-klasu i onda ce naravno da bude mnogo veca 'picajzla' i gleda svaku sitnicu. Realno, bez obzira koliko je danas Kia ozbiljan proizvodjac, mislim da su jos uvek ocekivanja kupaca Kie manja nego li kod kupaca nekih japanskih proizvodjaca, sto rezultati J.D. Survey i oslikavaju.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
Imenjače, ako pratiš dešavanja u auto svetu,verujem da si nedavno pročitao vest da je "Kia najkvalitetniji automobilski brend u Sjedinjenim Državama za 2016. godinu, prema istraživanju IQS (Initial Quality Study) koje sprovodi agencija J.D. Power ...", na kom takmičenju je mazda "osvojila" tek 29. mesto i bila POSLEDNJA od japanskih vozila. Fiat koji pominješ je bio iza,još 4-5 mesta.
Evio ti i link za tu vest ( ako sam nešto netačno preneo, ja ću svima da se izvinem ):
http://www.vrelegume.rs/vesti1/kia-jd-power-listi-inicijalnog-kvaliteta-ankete/
Da ne bude zabune, nemam (sada) ni mazdu (imao sam), ni japanca (imao sam i osim mazde), ni fiat ili kiju.
Ford koji voziš, cenim kao brend, a i kao vozilo, ali samo ukoliko je u njemu HDI motor. Ove nove TDCI motore malo prezirem,jer su unazadili ono što je for pre koristio. Ako s ene varam, u fodu je 1.6 dizel od 115 ks imao 285 Nm, a sada 1,5 dizel EURO 6 od 120 ks ima samo 250 Nm, dok EURO 6 bolji dizeli tog ranga danas gadjaju 300-320 Nm.
Pozdrav svima (osim botovima). Botovi uništavaju sve lepo ...

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

aj lepo se preimenuj, mnogo sam pre tebe na ovim komentarima,još mi treba da me neko poistovećuje sa tobom koji si pljuvač mazde i po kome je i fiat od nje bolji.Ja vozim zadnjih 5 godina forda, supruga drugu mazdu benzinca a njena familija već petu,i ja sam je vozio jedno vreme a kako promenih dosta marki automobila nemoj da nam se smeju, baš me briga za tebe, nego pomisle ja pišem a dole komentar potpuno suprotan.

NIKOLA

pre 7 godina

kalwi, 27. jun 2016 20:53
Čitam ove komentare i gledah i taj mazda klub Srbija.Majko moja.Vozim dizele sa DPF-om skoro 13-14 godina (fiatov i citroenov dizel),sve na naše gorivo.I nikada problem sa DPF-om,EGR-om,diznama ili bilo čime sličnim nisam imao.Jer oni to znaju da naprave da valja i traje.Kao i VW.A na ranijim vestima o mazdi ovde možeta naći i izjave ljudi (koji se deklarišu kao vlasnici mazdi), u kojima se kaže da su recimo vozili samo van grada mazdu dizel pa opet imali problem sa DPF-om,da su im kola upadala u safe mode i trista čuda.Jedan je pisao da mu je zbog DPF-a crkao motor na novoj mazdi na svega oko 5-6000 km.Ko nije imao japanca,taj ne zna šta je to (a ja sam ga imao).To je dugoročno samo bankrot.Za vlasnika.
Nije nu čudo da je mazda na ovoj listi kvaliteta u Americi na dnu,zajedno sa fiatom.

Petar

pre 7 godina

Čitam juče onu najnoviju studiju i J.D Power listu inicijalnog kvaliteta. Evo ovde:
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2016/06/23/kia-prva-na-j.d.-power-listi-inicijalnog-kvaliteta
Mazda je bila ubedljivo poslednja od svih Japanaca, ukupno 28. mesto, dok je FIAT bio na 32. mestu. Poslednji smart.
Očito nema neke velike razlike izmedju mazde i kvaliteta opisanog u sloganu "Ne dao ti bog rata i fiata" .

DC

pre 7 godina

@marko: Izvini sto kasnim, imao sam vrlo malo pristupa internetu zadnjih nedelju dana. Evo ovako, informacije o opozivu se mogu naci na Engleskom na sledecim linkovima, i konkretno u Engleskoj je opozvano 395 vozila:
http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=88085EB42BA01E6A80257D70002AF887
http://www.theaa.com/allaboutcars/recalls/recalls.jsp?modelID=6&makeName=Mazda&makeId=C6 - ovaj opoziv je pod 2
http://vinalert.com/extradata/ukrecalls.php?model=3&make=MAZDA (pod brojem 6)
Posto ne zivim u Srbiji, na zalost ne mogu da ti pomognem sa nekim drugim informacijama, kao npr odgovorom zasto nas uvoznik nezna nista o tome ali im mozda vredi pokazati ovo posto se radi o simptomima koje ste ti i drugi opisali.

@Redakcija: Da li ste u mogucnosti da prosledite ovo coveku na email posto mu je potrebna pomoc a pitao je odavno? Hvala!

japanske cene

pre 7 godina

Pre kupovine nove mazde na "Mazda Club Serbia" treba malo pogledati i iskustva vlasnika mazde. Može da se nadje, izmedju ostalog, da neko sa 101.000 predjenih km ( jer se "javio problem blinkanja DPF lampe i aktiviranja "Safe Mode"-a na auto putu, pri oko 101000km." ) ode u servis i da mu za zamenu DPF-a naplate lepe pare ( "preko 400.000 din.").
Imate takvih ("safe mode") iskustava koliko hoćete.
http://www.mazdaclub.rs/forum/viewtopic.php?f=307&t=48084
Treba misliti o svim tim cenama na vreme.

Tata

pre 7 godina

Imam Mazdu 6 benzinac 2000 ccm 145 ks, 2015 godište, paket opreme Attraction sa dodatno kupljenom kamerom za hod unazad. Prešao do sada 37.000 km i izuzetno sam zadovoljan ponašanjem vozila. Prosečna potrošnja za ovih 37.000 km je 7,60 l/100 km po bord kompjuteru (40% grad, 40% autoput i 20% regionalni putevi). Prethodno vozio Mondea MK IV 1.6 125 ks benzinac i u odnosu na njega Mazda mi je "aždaja" a i dosta manje troši i upavljivija je. Jedine mane su mi prtljažnik (ne može da se poredi sa Mondeovim 5-tim vratima), kao i fabričke letnje Toyo gume koje su veoma bučne (zimski Michelin Alpine 5 se ne čuju). Redovan servis skup cca 250 eur.

Ivan

pre 7 godina

Mazda 6 je ranije bila previše tvrd auto za moja leđa, čak i na holandskim i belgijskim putevima. Jel' ova ima bar malo normalnije podešeno vešanje pošto mi se čini da se drži na putu dobro samo zbog superkrutog ogibljenja?

Petar

pre 7 godina

Ovo mi se dopada na svakoj temi o mazdi. Čim neko napiše da mu mazda troši kao ostala slično motorizovana (atmosferska) vozila, odmah mu kažu da ili je "bot" ili da "gasira" mazdu, da je mnogo forsira.
Jer, Bože moj, to je mazda i ona ne može da buda kao druga vozila ( pa da benzinac po gradu troši i "10-14" ), ona troši "oko 6 u gradu". Ali, samo u varijanti 2.0 sa 165 ks :)

NIKOLA

pre 7 godina

Saša
Ako nisi bot,naravno da kad auto gasiras i voziš na velikim obrtajima u nižim brzinama da će da potroši mnogo više, ovde je samo reč da botovi, Mazdici čast izuzecima kao i oni koji testiraju ova vozila a u dilu su sa distributerima,neprave idiotima narod sa pričama o 7 litara po gradu za ovoliki auto od 2000 kubika.

MomaSRB

pre 7 godina

Šta reći osim "imao sam je" i "nikada više". Bile je to prva šestica 2.0 dizel. Naizgled prava zver od auta.Generalno, BIO SAM PREZADOVOLJAN AUTOM, dok nije počela KOROZIJA, a počela je brzo i svuda, na obodima vrata, poklopcu motora i prtljažnika, donjem postroju i zadnjem obrubu točka. To su bile RUPETINE od KOROZIJE.
Menjao sam dosta "limarije",lepe pare dao,plakalo mi se od muke,ne zbog para,već nekvaliteta.
Moj komšija je vozio logana istog godišta,on nije imao koroziju,a moja mazda je podsećala na korozijom pojedeni Fiat 132.
I posle zamene lomarije,korozija je opet počela da se javlja. I prodao sam je.
Posle dva japanska vozila, oba sklona koroziji,rekao sam sebi "Japanac nikada više". Može da bude lep koliko hoće. Ali za moj novac želim i kvalitet i da to malo traje.

Miki

pre 7 godina

Saša
Sve si u pravu, kompleksi, test je o mazdi 6. Zato sam ja i rekao da meni moja sestica "po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki."
Ali, hajde ti objasni ljudima da ne treba da iznose neistine o mazdi.

Saša

pre 7 godina

Tekst je Mazdi6 i njenoj potrošnji i stvarno dosta više vaših priča koliko troši vaš koji god auto po gradu kad jurcate od crvenog do crvenog, pritiskate papučicu gasa do poda prilikom svakog obilaženja da bi stali na raskrsnici ili semaforu posle 20 metara, turirate na semaforu, glumite da vozite GP Monaka kroz Terazijski tunel u Beogradu i slični načni vožnje neiživljenih iskompleksiranih likova.
Bez obzira bili zaljubljeni u vaš Golf, BMW, Mazdu, Škodu, Toyotu, Audi, Hyundai za takvu vožnju koliko god da piše u fabričkoj specifikaciji ili u nekom testu pomnožite sa 2, 2.5 ili 3.
Kompleksi se leče.

moron

pre 7 godina

Ove ogromnom većinom romansirane priče o potrošnji mazde sa 2.0 benzincem "ne teraju" da kažem neku reč.
Imam dva dizela sa 1,6 motorom (308 i 500L). I ako je istina ono što se ovde piše, onda je očito da je mazdin benzinac 2.0 daleko, daleko ekonomičniji od tih dizela. Pa ekonomoćniji i od ranijeg 1.6 dizela u mazdi 3. Pa i čak od najnovijeg dizela 2,2 u mazdi.
A to je smešno :)
Pozdrav svim ljudima koji su dali iskrena iskustva o mazdi. Ali i onima (posebno botovima uvoznika) koji ovde potcenjuju zdrav razum svima nama ...

joko stari

pre 7 godina

@gogi
Pa tebi ispade ta Mazda benzinac od 2000 kubika, da manje troši od nove Mazde 3 2,2 D. Ili si ti u krivu ili ja. Nešto nije u redu.....

Bojan

pre 7 godina

Mazda 6 za mene je dobro auto, ali sa svojih skoro pa 5m je malo glomazna za manevrisanje po gradu. Na slikama ne djeluje tako, ali uzivo mi izgleda nezgrapno i predimenzionirano - mislim na prednji dio. Mazda 3 mi izgleda dosta dizajnerski i po dimenzijama odmerenije.

Da li je neko od vas vozio obe mazde 3 i 6 - koja je razlika u praksi i osjecaju, po pitanju stabilnosti, zvucne izolacije, udobnosti za vozaca, stabilnosti?

marko

pre 7 godina

@DC

Kako to da o tom opozivu u nasem predstavnistu mazde nemaju pojma, danas sam zvao i pitao! Gde mogu to da uradim ako slucajno znate, ili kako da im objasnim.

@Milos
Meni se desilo jednom, a zena mi je isto pomenula da joj se desilo jednom. Daleko od toga da je svaki cas, za dve godine dvaput, zaglupeo, sve se unutra popalilo, ponovo ukljucio auto i sve normalno. Nemam vise informacija. Iskreno mislim da je u pitanju software nego neki kvar.

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Sve su ovo lepe bajke,dok je ne kupiš.A onda ni braća Grim ne mogu da pomognu.Ko će meni da opravi moju mazdu CD129 da motor radi kako treba? Niko! Kome god se žalim kaže mi kao "Znate,to je stari motor,on je imao takvih problema,ali ovi novi su odlični".
Svaki mazdin motor i model hvale do besvesti kada se pojavi,a posle ti na pomen problema kažu "To je stari motor".

DC

pre 7 godina

Za gospodu sa problemima sa paljenjem, odn bagovanjem: Sve Sestice proizvede u periodu 30 Oktobar 2013 - 28 Februar 2014, brojevi sasije: JMZGJ***21 154313 - JMZGJ***21 169715 i JMZBM5476 21 124994 - JMZBM5476 21 140892 su bile opozvane na re-programiranje Power Control Module (PCM) motora, opoziv R/2014/134. Proverite da li je to uradjeno i ako ne zahtevajte da vam se odradi, trebalo bi da je do toga.
@ Japanska kola su najbolja: Bez turba danas malo teze ali ima jos uvek dobrih cetvorocilindrasa u klasi: Passat 2.0TSI (220 i 280ks), Skoda Superb (takodje 2.0TSI), Mondeo 2.0SCTi (203 i 240ks), Audi A4 2.0TFSI, BMW 320i i 328i. Sve su ovo motori od 2000ccm sa kojima cak i Mazdin 2.5 tesko da moze da se nosi, pri tome 'no disrespect to Mazda', svaka cast njoj na odabiru da sledi svoj pravac, sto sam uvek voleo kod proizvodjaca. Inace ne znam otkud tolika fama da su turbo motori problematicni. Audi, Saab, Volvo su ih jos pre 30 godina pravili sposobne za ogromne kilometraze a i u kamionima koji prelaze na stotine hiljada godisnje to je retko kad problem.

Cak ni turbo-tri nije toliko los. Daihatsu Charrade GTti je bio prava zujalica i sada vec legendaran auto. Sve zavisi od toga u cemu se motor nalazi, a na ovu temu sam vec pisao u komentarima o Skodi Oktaviji pa da ne davim ponovo.

gogi

pre 7 godina

Ja imam mazdu 3 G120 vec dve godine. Mogu samo da kazem da sam prezadovoljan, narocito motorom. Gde to ima da benzinac 2.0 po BG mi u najvecim guzvama i centru trosi 7 litara,zimi i do 7,2. Ljudi, Atkinsonov ciklus.Ugradili su varijabilno upravljanje ventilima, direktno ubrizgavanje i stavili bolje materijale radi manjeg unutarnjeg trenja. Sto se tice performansi motora, odlicne su samo ako znate da vozite atmosferca od nula do 100 za 8.8 je za svaku pohvalu.

Dikh tu kava

pre 7 godina

2013 trojka 1.6 D. Nikad korozija. Po bord kompjuteru 7.6 l. Bilo je i autoputa dosta, manje magistrale, najviše grada, i to uglavnom vrlo kratke relacije. Bilo bi dobro da nas nauče učeni ljudi kako da milimo u koloni, na gužvetinama po Gazeli i Milentija Popovića, a da potrošnja bude 4 l. Vozilo inače ima mana, ima i vrlina, na kraju dana, dosta je balansiran automobil, estetski vrlo prihvatljiv. A da li bih ponovo uzeo Mazdu je hipotetičko pitanje koje zavisi od mnogo činilaca. Nisam "zaljubljen" u brend, šta mi se u datom trenutku učini najbolja opcija, to uzimam. Nikad mi nisu bili jasni "fanovi" određenog automobilskog brenda. Sutra mi se žena ofarba u crveno, i više je ne volim, jer sam "fan" brineta? Ma ajte ljudi molim vas..

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Ne znam kakav je današnji 2,2 dizel, ja vozim onaj prethodni od 129 ks u mazdi 6. Više puta (prestao sam da brojim) mi je motor uletao u safe mode,u sred vožnje ili preticanja, u Srbiji i van nje, na auto putu, neće preko 2-2.500 obrtaja,ne možeš uzbrdo da se popneš ni u drugoj, jednom mi se nekoliko puta gasio uz Rudnik. Isto tako i od Trebinja kao Herceg Novom.Bio sam u servisu X puta,u granciji i van nje,svašta su znali reći (EGR,DPF,filter goriva, gradska vožnja...bla,bla),a i dobre pare uzeti,ali nikada nisu znali opraviti.
Jedno sam naučio. Kada se to desi,ugasim,sačekam, upalim i vozim dok se opet ne desi. Može opet za pet minuta, pet puta u pet minuta, za pet dana ili za pet meseci.
Nekada bih je najradije zapalio.Imam kola,a nemam kola.
Posle ove mazde nešto drugo.Sigurno ne mazda.

Brana

pre 7 godina

@Dejan
I ja sam najviše razočaran potrošnjom moje šestice. Nisam to očekivao, baš toliko.
Ali jesam znao da je loša na medjuubrzanjima. No to ne mogu da zamerim. Atmosferac je. I znao sam.

Hehe

pre 7 godina

Neki sto pljuju po mazdi i potrosnji benzinaca, kazu da su je imali i da su srecni sto su se resili iste. Pitam, jesu li imali sa ovim benzinskim motorom? Ljudi, atkinsonov ciklus, veca kompresija itd., realno je da potrosnja bude niza osim ako je ne patosirate cesto i blejite veci deo voznje na semaforima. Toga nije bilo u prethodnoj sestici ili trojci. Jedino ostaje pitanje trajnosti i odrzavanja takovg motora, a to ce vreme pokazati.

Btw. ne vozim mazdu, nisam bot, jedino sto favorizujem benzince u odnosu na dizelase i to samo iz razloga izduvnih gasova i raznoraznih preuvelicavanja i bajki koje vlasnici dizelasa iznose. Ova sestica je ekstra auto i rado bih posedovao jednu (samo novo), ali mi budzet ne dozvoljava. A pljuvacima bih porucio, dzabe vam.

Rade

pre 7 godina

@Marko i @ Milos
I meni je mazda šestica "zabagovala". Pet puta u dve godine. Tri puta sam bio u servisu zbog toga. Dujagnostika ništa nije našla i to je po njima navodno sve kako treba. A, očito nije. Prave se ludi. Ili zaista ništa o održavanju i opravkama ne znaju. Ja samo znam da imam problem koji me dovodi do očaja. A uvoznik, umesto da mi kola opravi, ovde botuje. SRAMOTA!!!

S70

pre 7 godina

Volim da čitam komentare na svaku vest o Mazdi, čovek se retko sreće sa modernim bajkama danas.

Bajke o potrošnji su u najmanju ruku smešne, ali nema veze - to je priča za neke koji veruju u to.

Ja bih se osvrnuo na dizajn - o čemu vi ljudi pričate?! Mazda 6 najlepša u klasi? Znam da je to stvar ukusa, i to poštujem, ali evo - kao neko ko voli kola od malih nogu i jako puno toga sam video (i isprobao), a imam i godina - meni ovaj auto izgleda kao mešavina US i japanskog dizajna - kutija koja je mestimično preterano zaobljena. Mislim - ne znam šta je gore, prednji deo, profil, užas. Jednostavno, nezgrapno izgleda.

Pozdrav.

metnem

pre 7 godina

Izgleda da mnogima smeta mala potrosnja. Meni je zanimljivo sto su na ovom testu postigli super potrosnju, a mnogi i dalje ne veruju. A sto se tice izgleda-ovo je skulptura na tockovima, svaki put kad prodje pored mene okrenem se i uzdahnem.
This time next year...

milos

pre 7 godina

@Marko,
kako ti se auto zabagovao? I meni je jedom isto, vozikao sam se po gradu, stao na 50 mesta, i kad sam jednom hteo da krenem, probam da upalim, i nista svetli kao jelka unutra neke lampice, i tako par sekundi, oblije me hladan znoj izadjem napolje popusim cigaru i vratim se sve normalno radi. Ne budem lenj odem do mazde, nakace me na dijagnostiku i u greskama nista !!! I kazu mi da se jos nikom nije desilo slicno, a sad vidim da je i tebi. Auto je iz 2014, voleo bih ako mozes jos nesto da napises ( Meni se desilo dvaput, stim sto je jednom bilo bas strasno), a jednom je samo na sekund. ALi u greskama nema nista.

Milan

pre 7 godina

Uzeh nedavno 508 SW BlueHDI Allure, a pre sam imao 407 SW Premium Pack. Gledao sam i mazdu šest dizel. I razmišljao dosta. Nije mi bila presudna cena registracija, ali me nanervirala cena redovnog servisa. Za 2.0 HDI ulje i svi filteri (pa i goriva) su oko 150, a kod mazde oko 250. Neću da me neko sisa na taj nacin narednih 150-200 km

Micko

pre 7 godina

Pohvale uvozniku koji je na svakoj vesti o mazdi u stanju da angažuje više botova, nego li vodeća stranka u predizborne svrhe.
Srećom, imah je, pa se samo smejem na ove bajke o potrošnji. Cene održavanja i delova niko i ne pominje. Koroziju takođe. A moja je bila posle sedam osam godina kao sa dna mora izvučena. Čitao sam a verovati ne mogah da je rezervni točak danas opcija od oko šesto eura. Proverio i sledio se. Moja mazda.
Pametnome dosta.
Pozdrav svima koji su ovde izneli istine, a ne laži. I bajke.

Beogradjanin sa desne obale Save

pre 7 godina

Imao sam prethodnu trojku 1,6 dizel. Po gradu mi je trošila 7-8, a zimi je,ako je hladno,znala nekada čak i 9. Kada kažem po gradu, ne mislim na vožnju auto putem po gradu,već na vožnju u krugu dvojke. Na otvorenom je trošila 5-6 u pravilu (na jako slabom gasu i oko 4,5, po auto putu do 130 km/h oko 6,5).Bio sam jako zadovoljan.Ali sam hteo novu,jer mi se baš dopadala,a čitao sam i da je novi 2,2 dizel baš ekonomičan,da može da troši i manje od deklarisanog,bio i neki test u Beču pre dve godine,pisalo je svuda ovde (baš sada nadjoh opet: "Kako god bilo, u Mazdi će znati da marketinški upotrebe podatak da su postignute potrosnje od 3,15 l na 100 km, što je više od 35 odsto manje nego sto je Mazda homologirala svoju „trojku“ za urbanu potrošnju. ").
Prošle godine sam verujući u taj high tech nabavio novu trojku 2,2 dizel.Bog da pomogne kako to može dobro da ide.Ali Bog da pomogne i koliko to auto troši.Meni po gradu ne može ispod 8,pravilo je 8-9,zimi lako 10.Na otvorenom može i 5,5 ako idete baš sporo.Uz iole bržu vožnju,bez 6,5 šanse nema.
Saberi-oduzmi,troši 1-2 litra više od one stare 1,6. I samo budala kao ja je mogla verovati PR saopšetnjima mazde.
I onda čitam šta se ovde piše koliko kao troši mazda 6 sa 2.0 benzincem. Neko je očito na lakim drogama :)

Miki

pre 7 godina

Šestica koja troši šest? Na Ibarskoj da, na malom gasu. Meni moja sa 145.ks po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki.

Haha

pre 7 godina

@ (deki, 11. jun 2016 22:18)

Sveukupno japanci su pouzdaniji. To sto ti volis da pljujes po njima na svakoj vesti je nesto drugo u pitanju.

Milan

pre 7 godina

@NIKOLA
Svaka cast na ukusu, i meni se bas dopao. Razmisljah prvo o turbobenzincu ali su kod njih obrtni momenti uzasno mali, kao i kod ove mazde. Bez 300Nm nema uzivanja sa ovolikim autom. Takodje, meni je jako vazna zvucna izolacija a kod mazde, forda, opela i sl je to na zalost vrlo slabo.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Veljo, 12. jun 2016 07:32)

Samo nisi napisao koja Mazda 3... Dakle jedino ako je u pitanju nova trojka mozes da komentarises, a nije u pitanju sigurno. Meni Mazda CX5 (vlasnik sam vec dve i po godine) sa 2.2 motorom od 175 ks torsi prosecno 7.5 litara (mereno rucno, ne po kompijuteru). Dakle auto sa pogonom na sva 4 tocka, vecom snagom,masom od skoro 1600kg, veceg otpora, sa non stop ukljucenim klima uredjajem ne moze da trosi manje od Mazde 3 sa istim a slabijim i ekonomcinijim motorom. Dakle, jedino ako je u pitanju prosla Mazda 3, to mozda (teza je, stari motor itd.). Naravno, moze da se desi da u nekim situacijama trosi vise od prosecnih 7,5 litara, ali nikad nisam zabelezio preko 8,7 litara, kada je bilo bas mucenje auta. Dakle, ili ne znas da vozis, vozis stari model ili izmisljas, treceg nema...

NIKOLA

pre 7 godina

Ne izmišljate o potrošnji Mazdici postali ste gori od Alfista,prvo motor 2.0 benzin koji je 2012 godine finisiran je u osnovi onaj koji je stavljen u mondeo 2001 godine,skaj aktiv tehnologija je taj motor usavrsila od kompresije preko obrtnog momenta itd i uz aero dinamičnost i veliko smanjenje težine vozila dovela do smanjenja potrošnje goriva.Medjutim onaj stedljiviju od 145 konja fabrički po gradu troši 7,2 litra a ne postoji benzinac sve da mu sipate 100oktanski benzin uz start stop sistem i vožnju po ps,da po Beogradu mešovite vožnje ne potroši 2-3 litra više.Ajde opklada sto kilometara po Beogradu na istoj pumpi istom pištolju pun do vrha 200km i onda punjenje do vrha na istom pištolju.

PetarPan

pre 7 godina

(Medenica, 11. jun 2016 15:18)

Batice ti mazdu ne vozis sigurno.Ako si ljubitelj Nemaca nemoj da lupas gluposti kad ne znas niti vozis Japanca.Ja ti odgovorno tvrdim da potrosnja ide ispod 6l jer sam merio od cepa do cepa sve zavisi od nacina voznje na otvorenom,a po gradu 7~7.5l.sa benzinski motorom od 145ks.

Veljo

pre 7 godina

Svaka čast za mazda botove, ali ne razumem čemu laž. Meni trojka dizel po gradu troši 7,5-9 litara. Ne pričajte bajke o benzincu u šestici.
A tanji lim, lošiji kvalitet farbe i slabiju zvučnu izolaciju za te pare nisam video.

deki

pre 7 godina

Moja Octavia 8 godina dizel 2.0 ,160 000 i nikad nikakav kvar,tako da ovo sto kao voze po 2 godine i kao nikakav kvar je budalastina.Mada ,s obzirom da je japanac u pitanju i treba da je iznenadjenje sto nakon 2 god nema kao kvara.

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", ja imam 113kg i moje sediste jos nije defirmisano i ni traga od toga!
"Misa", ako su vama nebitne: fenomenalno uzvucenje, "city brake asistent" koji koci automatski do 30km/h ako van nesto bude izaslo pred autom, asistent koji alarmira kad promenite traku bez zmigavca...onda kupite sebi stojadin i bicete presrecni. Cao

6-ica

pre 7 godina

Medenica, vozim staru mazdu 6 2.0 sa 147 ks, i evo mojih utisaka.
Generalno sam zadovoljan. Auto je 2006 godiste i presao 250 kkm.
Potrosnja je jako relativan pojam. Uglavnom vozim po Bg, gde mi trosi od 8 do 10 litara, dakle uzduz i popreko. Autoput na 120 od 6.7 do 7.2, 140kmh oko 8-8.5. Magistrala je oko 6, s tim da sam jednom bas lagano od Surduka do Obilicevog stadiona imao prosecnu od 5.5. Tako da mi je neverovatno da toliko trosi nova, jer svuda iskustva kazu(testovi, vlasnici) da malo trosi, i verujem da trosi u proseku litar-litar ipo manje od moje. Zato mi je cudno za menjac, ako na 140 ide oko 3000 rpm, to je super, moja je tu na 3500, i cak i to je ok za benzinca. Lim jeste tanak i na staroj, i to i jeste moja jedina primedba.

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", a koje to gorivo vi upotrebljavate? U Austriju ja sipam 95 oktana, vozim ga do 130 km/h, ne mucim ga u 2 i 3 do 100km/h zato sto nije nimalo neophodno, i kao rezultat svega toga trosi mi izmedju 6 i 6,5 , a vi meni ne morate verovati, to nece promenuti potrosnju mazde. Pozdrav!

duki

pre 7 godina

Ko place za turbinom nek saceka mps verziju, imace preko 300ks. Vozio sam pre par godina staru mps 3 i 6 i to ide kao blesavo. Pitanje kako se vozi ovaj atmosferac s obzirom da mu 9s treba do 100kmh i da li vredi doplata u odnosu na slabiji. Kod nove trojke nema razlike a potrosnja je veca. Oprema je fantasticna, jedino zameram sto nema siber uopste ali sta sad. Eno je crna Grandova ispred zgrade, sa crnim felnama, moram priznati da bas mocno izgleda.

nikolas

pre 7 godina

mene ovaj automobil fascinira u svakom pogledu ali mi nikako u glavu ne ide kako su napravili auto od skoro 5m a da je tezak 1300kg?????????????????pojam

Medenica

pre 7 godina

Sramota je koliko botova, kao na politickim vestima.
Vozim skoro tri godine ovakvu mazdu kao i gospodin koji tvrdi da mu trosi ispod 6. Meni trosi ispod 10, najcesca relacija autokomanda banovci...ravno. Lak i farba su jadni i tanki, tako da se ostecenja tesko saniraju. Oba kruzna dugmeta na muzici preskacu. Sediste se deformisalo sa ulazne strane(imam 84 kg). Zvucna izolacija u pokusaju. Sesta brzina prekratko sracunata...moglo bi 500rpm duze.
E da, vrh je, ne kvari se.

millan

pre 7 godina

Možda me a6 i e klasa koje imadoh razmazili ali ova mazda je daleko od premium klase. Prvo kad uđete i vidite plastiku, sve vam je jasno. Da se razumemo, verujem da je auto dobar ali to nije dovoljno. Fali ovde luksuza u enterijeru.

Miki

pre 7 godina

Aca@ Da, postiže 210Nm na 4000 obrtaja, ali treba znati da postiže čak 190Nm na samo 2000 obrtaja, e to je ono što mnogi ne znaju, a što ga čini podjednakom efikasnim kao neki turbo motori 1.4 ili 1.6 zapremine. Kome je baš i to malo, moj prijatelj ga je u Nemačkoj cipovao za 400 eura je dobio čak 240Nm, od toga 215Nm na samo 2000 obrtaja i kaže da je potpuno konkurentan njegovom Passatu 1.8tsi kojeg je imao pre Mazde, ali zato Mazda se lepse vozi i manje troši u proseku za 1 do 2 litre u zavisnosti od stila vožnje. Da se ponaša kao turbo motor pokazuje i podatak da na 140 km/h se vrti na samo 2800 obrtaja.

Nemanja

pre 7 godina

@ (Misa, 10. jun 2016 16:22)

6-ica karavan ima AWD pogon u ponudi, limuzina ne sto je steta. U Japanu i na pojedinim trzistima se nudi cak i Mazda 3 sa pogonom na sva cetri tocka. Tehnicki je izvodljivo jer su platforme Mazda 3, 6 i CX5 iste, samo variraju u duzini. Tako da je to neka procena kom trzistu sta treba...

kele

pre 7 godina

I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.
(Misa, 10. jun 2016 16:22)
Od prošle godine postoji Mazda 6 u ponudi sa 4x4 pogonom.

R2D2

pre 7 godina

Ja vozim Mazdu 3 dizel iz 2008 i ne primecujem nikakve tragove korozije, doduse imam garazu pa mozda i zbog toga. Auto je izuzetno elastican i prava je uzivancija voziti ga. Ipak, sledeca Mazda ce definitivno biti benzin jer je odrzavanje mnogo jeftinije, narocito ako treba menjati bilo sta osim ulja i filtera. Original delovi su veoma skupi, a i satnica u ovlascenim servisima. Ali ako hocete pouzdan automobil cenu morate da platite.

džigi-bau

pre 7 godina

Dosta komentara ovde počinje rečima..."nije bitno prvom vlasniku"..Trebalo bi da i njemu bude bitno kao i meni koji preferiram polovnim kolima.Da neće možda da vozi ta kola 10-15 godina?Da ih baci pored puta?Valjda će hteti neki novac da izvuče iz njih da bi ponovo vozio nova kola?
Mazda,Honda sa ovakvim motorima uvek će biti interesantni za dalju prodaju.Motori su kvalitetni i dugovečni i omogućavaju i dorade i poboljšanje.

GS

pre 7 godina

Vozim cx5 2.2 d. Auto je savrsen. Neverovatno stabilan za jedan SUV, motor ima 150 ks a prilikom ubrzavanja se cini da ima bar 20 konja vise. Postoji verzija sa istim motorom i 175konja. Potrosnja je sjajna za auto od skoro 1,6 tona. Benzinac nisam probao ali sam cuo od ljudi koji ga poseduju da se radi o fenomenalnim motorima. I da, lanac umesto zup. kajsa.

Nemanja

pre 7 godina

Kako izgleda ovaj auto, nemam reci. Zaista kada ga stavite pored bilo kog, ali bilo kog konkurenta, pa makar to bila i nemacka trojka, jednostavno deluje bolje. Svakako se o ukusima ne raspravlja, ali ovaj dizajn... Sto je najgore, uzivo je jos bolji...

lalegator

pre 7 godina

Vlada, 10. jun 2016 10:20)
______
prosle godine sam gledao uporedni test
1.4Turbo protiv 2.0 atmosferca
oba automobila su imali istu konjazu 170

1.4 turbo nije imao nista bolje perfirmanse od atmosferca cak u nekim situacijama je i slabije ubrzavai...

A najvece iznenadjenje je bila potrosnja
goriva
Atmosferac je u svim rezimima trosio isto ili manje nego turbo na testu.

Ali tehnologija napreduje i problemi turbo motora se resavaju elektricnom turbinom
koja ce uskoro zameniti klasicne turbine

Dux

pre 7 godina

Definitivno jedna od vrhunskih kola! Imao sam Mazdu 3 pre mnogo godina i bila je fenomenalna. Ovaj Mazda 6 će definitivno napraviti glavobolje svim proizvođačima kola, uključujući i velikoj luksuznoj trojci (Audiju, BMWu i Mercedesu). U crvenoj boji izgleda pakleno!!!

hiavata

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...
(japanac, 10. jun 2016 11:02)

Doplata za metalik boju (verovatno i ne postoji drugi izbor) 510€. U tom paketu opreme (emotion) nema nikakve parking senzore, nema kozni volan niti rucicu menjaca. Nema cak ni maglenke prednje. Ima nekakav radio sa 4 zvucnika. Za te pare moze da se dobije znatno bogatija oprema sa jacim motorima kod konkurencije. Mada realno spolja izgleda odlicno. Pitanje je sta ko preferira. Meni recimo jako smeta sto toliki auto nema peta vrata. A treba biti i realan, ovi motori sigurno ne idu dobro kao turbaci, tu nema polemike.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovaj auto i mondeo su mi bili ljubav na prvi pogled dok nisam video reno talisman oprema zen energy dizel 160 konja sa 18 alu felnama koji sa više opreme košta kao ova mazda,svemirski brod,nisam ljubitelj francuza ali bruka kako uživo izgleda.

Misa

pre 7 godina

Neki komentari ipak deluju da ih pise neko iz Mazde. Ovo sto Dejan prica za revolution paket je istina i potrebna je kamera za ovoliki auto. Ali uz taj paket te primorava da uzmes jos neke sitnice od opreme koje su skupe, a mislim da nisu tako neophodne. I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.

Ćelavi

pre 7 godina

dejan, 10. jun 2016 13:44
Vozim mazdu trojku 2,2 dizel. Troši toliko koliko ti kažeš da ti troši benzinac u šestici. Nemoj, molim te, čemu to? I ja volim mazdu,ali mislim da istina treba da je malo iznad ljubavi kao vozilu.

ledenjak

pre 7 godina

Sve ok, auto mi se jako dopada mada je meni oko otislo na karavan opciju. Jedno u sta ne verujem a vozim vec 15god i jake i slabe i benzince i dizele je potrosnja. Toliko min na otovrenom trose savremeni dizeli iste zapremine kad se stvarno voze.

D9

pre 7 godina

Što se tiče izgleda... Ovako na fotografijama mi je solidna, ništa posebno. Ne ulici kad je vidim, ne mogu da se ne okrenem nekoliko puta... Fantastična

marko

pre 7 godina

Mazda 6 je vrhunski auto, imam ga vec dve godine i jako sam zadovoljan ( oko 45k sam presao sa njim). Pre njega sam imao bmw e90 320i, i moram priznati da je mazda jako dobra. Ali iskreno ne moze jos prici bavarcima ( u sta verujem da ce se skoro desiti). Bmw slicne snage se bolje ponasa na putu, nekako bolje lezi, i menjac je malo drugaciji ( Ne kazem bolji samo drugaciji, pa je mozda i navika). Takodje na e90 mi je nekako zvucna izolacija bila bolja i ima neki malo drugaciji osecaj. Ali sobzirom da je auto u slicnoj opremi duplo jeftiniji od e90, mazda je pravi izbor i uvek bih je od sad kupio pre trojke. Jedino sto mi se ne svidja je prekomplikovana elektronika, meni se jednom auto bukvalno zabagovao, ali iskljucis i upalis opet sve po starom :D

dejan

pre 7 godina

Posedujem ovakav auto od 2013 godine sa Revolution opremom. Sve sto je receno u tekstu je istina. Vozim ga svaki dan oko 60km, grad + autoput, i bez ikakvih problema se dostize potrosnja od 6-6,5l/100km, a sa malo vise truda i manje od 6l/100km!!!Bez sale! Ima trenutno oko 45.000km i nikada nista nije bilo osim gorivo, ulje i filteri. Auto je veoma stabilan tokom vozjne, mnogo je prostran, lezi na cesti isto kao BMW. Kvalitet je fenomenalan, sve funksionise kao pre 3 godine. Sto se tice toga koju opremu uzeti, ja bi svakome ko ima mogucnosti preporucio Revolution opremu: Kamera pozadi je veeelika pomoc tokom parkiranja, Bose sistem uzvucenja sa 11 zvucnika je fenomenalan, i svi drugi elektronski pomocni sistemi su veoma bitni. Naravno da to kosta vise, ali je vredna svaki Dinar. Nikako ne bi uzeo opremu bez senzora parkiranja, zbog duzine auta.

idu dani

pre 7 godina

Ne razumem koga se tice da li ispod haube imate atmosferca ili turbo benzinca. Valjda gledate performanse, potrosnju i nivo buke. Da li cu za 9 sekundi da dodjem do 100km/h sa motorom A ili B, meni svejedno. Jos na novim kolima! Ovo je verovatno Mazdin poslednji model samo sa atmosferskim benzincem. Sledeci ce imati turbinu, kao sto ju je imao Saab pre 5 decenija. Drugo je sto mi na svaki nov auto gledamo sta ce biti sa njim nakon 15 godina i 350.000km, pa strahujemo da ce turbina da crkne. Auto ima milion komponenti tako da turbina na benzincu je verovatno poslednje sto se kvari.

Mazda 6 je ok, cena je solidna, malo zahteva vise igranja sa menjacem ali nista strasno. Nekako mi je niska pozadi, deluje klaustrofobicno. Posebno pozdravljam sva ta elektronska pomagala. Ne znam kolika je doplata za njih.

Saša

pre 7 godina

Nekih 2 meseca vozim Mazdu6 2.0 benzin sa G145 motorom. Suštinski isti kao ovaj G165 samo snagom spuštenom za 20KS. Prosečna potrošnja mi je, za ne poverovati, 6.7l. Motor i menjač su toliko dobro urađeni i upareni, auto se po autoputu vozi na 140km/h ispod 3000 obrtaja.

@Munze Ljux
Do skoro sam vozio Mazdu3 2008. godište, auto bez ijednog traga korozije. Treba auto da da se održava, pere zimi od soli i slično. Nije antikorozivna zaštita svemoćna.
Mazda daje 8 godina garancije na perforirajuću koroziju, ali svake godine mora pregled.

Milos

pre 7 godina

Samo mala ispravka na teskt, motor od 192 KS koji pominjete je 2.5 litra zapremine, ne dvolitarski kako pise.

Inace, sjajan auto, prosle godine sam imao dilemu izmedju sestice i trojke, ali je razum prevladao i morao sam da se zadovoljim manjim clanom Mazda familije. :)

japanac

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...

meeskec

pre 7 godina

Pricate o ubrzanjima... Vozis benzinca, spustis ga brzinu, dve nize i onda obavis preticanje, vratis se u traku i u vecu brzinu, sta je tako strasno? Nema velikog nm, pa? Svi se ponasate kao da vam je prvi auto imao 400nm minimum. Ne menjaju vam se brzine? Postujem Mazdu sto u svoje automobile ne trpa 2 i 3 cilindra sa 1.2 litra radne zapremine sa turbinom.

uros.bg

pre 7 godina

@Vlada Mislim da 'bolji rezultati' oznacavaju manju potrosnju. Koliko sam cuo turbo benzinci trose dosta iznad specifikacija kad se 'gaze' (a specifikacija prakticno oznacava voznju 1.4 motora bez turbine na niskim obrtajima). Mazda je krenula putem da poveca kompresiju i time poveca efikasnost motora u svim rezimima tj i u realnosti kad je nagazis. Moment je povecala povecanjem zapremine i time prakticno parira turbo benzincima.
Kada kazes da je manji moment tu si u pravu ali pogledaj i prenosne odnose menjaca pa ces videti da tu Mazda kompenzuje te razlike.
Po meni, taj 1.4 koji pominjes je super motor i ne bih imao nista protiv da su i njega stavili u moju Mazdu 3. Prosto je druga filozofija.
Da, a i pouzdanost je veca bez turbine. Slazem se da to nije bitno prvom vlasniku ali ko zna, mozda se to odrazi na preprodajnu vrednost.
Pozdrav.

Kenzo

pre 7 godina

Imam ovaj auto.
Izrada je vrhunska a potrošnja smešno mala!
Auto koji ima skoro 5 metara, 2000ccm BENZIN, 165 KS, troši na regionalnim putevima ispod 6 litara! Sveukupni prosek je ispod 8 litara!
I pritom vuče odlično, nema šanse da vas ostavi prilikom preticanja!

Rico Suave

pre 7 godina

Izgleda kao auto iz crtanog SF filma, što se meni lično ne sviđa ali ukusi su lična stvar.

Da li može neko da potvrdi koliko je ovaj auto komotan za ljude više od 190 cm? Kako napred, tako i pozadi.

Ivan Grozni mlađi

pre 7 godina

Pokraj ovako savršenog benzinca dizel nema nikakvog smisla. Jedanko troši, ali je zato skuplji, bučniji i skuplji za održavanje. Iako i ova verzija od 165 KS nema smisla. Ona od 145KS ide skoro isto, a puno je jeftinija.

milos

pre 7 godina

da, super auto obozavam ga i pitam se samo koji uzeti chellange, attraction, revolution i da li je zaista potrebno dati pare na toliku dodatnu opremu. Ali ipak na kraju ja ovde ne vidim nikakav redizajn :).

Munze Ljux

pre 7 godina

Elektricna rucna kocnica mora biti opcija, a ne standard. Ta skalamerija poskupljuje auto za vise stotina evra, a rucnu kocnicu koristim tri puta godisnje. Kada se pokvari, mora da se menja kompjuter rucne i da se slozenim postupkom i dijagnostikom prilagodi automobilu. Na Grand Seniku ta zamena kosta 500 evra. Inace, auto je lep i podrzavam nastojanje Mazde da razvija taj dvolitras, umesto da uvodi te male motore sa turbinom. Njihov glavni problem je limarija i ne znam kako ce to da izgleda na ovom modelu. Bio sam pre par godina u Kanadi kod brata i on vozi Tojotu Camry, a zena Mazdu 6. Oba auta su iz 2008 i sluze odlicno, ali Mazda ima problem sa korozijom oko rubova i na donjem delu vrata, dok na Tojoti nema ni traga rdji.

Vlada

pre 7 godina

Molio bih bolje i dobronamerne poznavaoce da mi objasne ovo:

"atmosferci "prave" zapremine imaju povećanu kompresiju i mnoge druge modifikacije, tako da postižu iste, ako ne i bolje rezultate u eksploataciji od turbo benzinaca smanjene zapremine"

Ne kontam sta znaci "bolji rezultati" ako je obrtni momenat manji, medjuubrzanja duza, tek na 4000 obrtaja dostize max Nm.
Najbitinija stvar po meni je npr. ubrzanje 80-120 ali se bojim da i tu gubi trku od TB.

U svim ovim parametrima je vec i nejobicniji 1.4 Turbo benzinac bolji.

Jedino sto je nepoznanica je dogovecnost motora, mada i to predstavlja manje bitnu stvar kad su novi automobili u pitanju jer ce svi oni super ici 100.000 km sto je u proseku 7-8 god voznje prosecnog vozaca u Srbiji.

Inace, ovaj auto mi je otkrovenje jos od pre par godina kad sam ga prvi put video, tada sam rekao sebi da ce mi kad tad biti sledeci auto koji cu kupiti.

Pozdrav.

meeskec

pre 7 godina

Pricate o ubrzanjima... Vozis benzinca, spustis ga brzinu, dve nize i onda obavis preticanje, vratis se u traku i u vecu brzinu, sta je tako strasno? Nema velikog nm, pa? Svi se ponasate kao da vam je prvi auto imao 400nm minimum. Ne menjaju vam se brzine? Postujem Mazdu sto u svoje automobile ne trpa 2 i 3 cilindra sa 1.2 litra radne zapremine sa turbinom.

dejan

pre 7 godina

Posedujem ovakav auto od 2013 godine sa Revolution opremom. Sve sto je receno u tekstu je istina. Vozim ga svaki dan oko 60km, grad + autoput, i bez ikakvih problema se dostize potrosnja od 6-6,5l/100km, a sa malo vise truda i manje od 6l/100km!!!Bez sale! Ima trenutno oko 45.000km i nikada nista nije bilo osim gorivo, ulje i filteri. Auto je veoma stabilan tokom vozjne, mnogo je prostran, lezi na cesti isto kao BMW. Kvalitet je fenomenalan, sve funksionise kao pre 3 godine. Sto se tice toga koju opremu uzeti, ja bi svakome ko ima mogucnosti preporucio Revolution opremu: Kamera pozadi je veeelika pomoc tokom parkiranja, Bose sistem uzvucenja sa 11 zvucnika je fenomenalan, i svi drugi elektronski pomocni sistemi su veoma bitni. Naravno da to kosta vise, ali je vredna svaki Dinar. Nikako ne bi uzeo opremu bez senzora parkiranja, zbog duzine auta.

Kenzo

pre 7 godina

Imam ovaj auto.
Izrada je vrhunska a potrošnja smešno mala!
Auto koji ima skoro 5 metara, 2000ccm BENZIN, 165 KS, troši na regionalnim putevima ispod 6 litara! Sveukupni prosek je ispod 8 litara!
I pritom vuče odlično, nema šanse da vas ostavi prilikom preticanja!

japanac

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...

Milos

pre 7 godina

Samo mala ispravka na teskt, motor od 192 KS koji pominjete je 2.5 litra zapremine, ne dvolitarski kako pise.

Inace, sjajan auto, prosle godine sam imao dilemu izmedju sestice i trojke, ali je razum prevladao i morao sam da se zadovoljim manjim clanom Mazda familije. :)

Ivan Grozni mlađi

pre 7 godina

Pokraj ovako savršenog benzinca dizel nema nikakvog smisla. Jedanko troši, ali je zato skuplji, bučniji i skuplji za održavanje. Iako i ova verzija od 165 KS nema smisla. Ona od 145KS ide skoro isto, a puno je jeftinija.

Saša

pre 7 godina

Nekih 2 meseca vozim Mazdu6 2.0 benzin sa G145 motorom. Suštinski isti kao ovaj G165 samo snagom spuštenom za 20KS. Prosečna potrošnja mi je, za ne poverovati, 6.7l. Motor i menjač su toliko dobro urađeni i upareni, auto se po autoputu vozi na 140km/h ispod 3000 obrtaja.

@Munze Ljux
Do skoro sam vozio Mazdu3 2008. godište, auto bez ijednog traga korozije. Treba auto da da se održava, pere zimi od soli i slično. Nije antikorozivna zaštita svemoćna.
Mazda daje 8 godina garancije na perforirajuću koroziju, ali svake godine mora pregled.

uros.bg

pre 7 godina

@Vlada Mislim da 'bolji rezultati' oznacavaju manju potrosnju. Koliko sam cuo turbo benzinci trose dosta iznad specifikacija kad se 'gaze' (a specifikacija prakticno oznacava voznju 1.4 motora bez turbine na niskim obrtajima). Mazda je krenula putem da poveca kompresiju i time poveca efikasnost motora u svim rezimima tj i u realnosti kad je nagazis. Moment je povecala povecanjem zapremine i time prakticno parira turbo benzincima.
Kada kazes da je manji moment tu si u pravu ali pogledaj i prenosne odnose menjaca pa ces videti da tu Mazda kompenzuje te razlike.
Po meni, taj 1.4 koji pominjes je super motor i ne bih imao nista protiv da su i njega stavili u moju Mazdu 3. Prosto je druga filozofija.
Da, a i pouzdanost je veca bez turbine. Slazem se da to nije bitno prvom vlasniku ali ko zna, mozda se to odrazi na preprodajnu vrednost.
Pozdrav.

Munze Ljux

pre 7 godina

Elektricna rucna kocnica mora biti opcija, a ne standard. Ta skalamerija poskupljuje auto za vise stotina evra, a rucnu kocnicu koristim tri puta godisnje. Kada se pokvari, mora da se menja kompjuter rucne i da se slozenim postupkom i dijagnostikom prilagodi automobilu. Na Grand Seniku ta zamena kosta 500 evra. Inace, auto je lep i podrzavam nastojanje Mazde da razvija taj dvolitras, umesto da uvodi te male motore sa turbinom. Njihov glavni problem je limarija i ne znam kako ce to da izgleda na ovom modelu. Bio sam pre par godina u Kanadi kod brata i on vozi Tojotu Camry, a zena Mazdu 6. Oba auta su iz 2008 i sluze odlicno, ali Mazda ima problem sa korozijom oko rubova i na donjem delu vrata, dok na Tojoti nema ni traga rdji.

Vlada

pre 7 godina

Molio bih bolje i dobronamerne poznavaoce da mi objasne ovo:

"atmosferci "prave" zapremine imaju povećanu kompresiju i mnoge druge modifikacije, tako da postižu iste, ako ne i bolje rezultate u eksploataciji od turbo benzinaca smanjene zapremine"

Ne kontam sta znaci "bolji rezultati" ako je obrtni momenat manji, medjuubrzanja duza, tek na 4000 obrtaja dostize max Nm.
Najbitinija stvar po meni je npr. ubrzanje 80-120 ali se bojim da i tu gubi trku od TB.

U svim ovim parametrima je vec i nejobicniji 1.4 Turbo benzinac bolji.

Jedino sto je nepoznanica je dogovecnost motora, mada i to predstavlja manje bitnu stvar kad su novi automobili u pitanju jer ce svi oni super ici 100.000 km sto je u proseku 7-8 god voznje prosecnog vozaca u Srbiji.

Inace, ovaj auto mi je otkrovenje jos od pre par godina kad sam ga prvi put video, tada sam rekao sebi da ce mi kad tad biti sledeci auto koji cu kupiti.

Pozdrav.

Nemanja

pre 7 godina

Kako izgleda ovaj auto, nemam reci. Zaista kada ga stavite pored bilo kog, ali bilo kog konkurenta, pa makar to bila i nemacka trojka, jednostavno deluje bolje. Svakako se o ukusima ne raspravlja, ali ovaj dizajn... Sto je najgore, uzivo je jos bolji...

Medenica

pre 7 godina

Sramota je koliko botova, kao na politickim vestima.
Vozim skoro tri godine ovakvu mazdu kao i gospodin koji tvrdi da mu trosi ispod 6. Meni trosi ispod 10, najcesca relacija autokomanda banovci...ravno. Lak i farba su jadni i tanki, tako da se ostecenja tesko saniraju. Oba kruzna dugmeta na muzici preskacu. Sediste se deformisalo sa ulazne strane(imam 84 kg). Zvucna izolacija u pokusaju. Sesta brzina prekratko sracunata...moglo bi 500rpm duze.
E da, vrh je, ne kvari se.

Miki

pre 7 godina

Aca@ Da, postiže 210Nm na 4000 obrtaja, ali treba znati da postiže čak 190Nm na samo 2000 obrtaja, e to je ono što mnogi ne znaju, a što ga čini podjednakom efikasnim kao neki turbo motori 1.4 ili 1.6 zapremine. Kome je baš i to malo, moj prijatelj ga je u Nemačkoj cipovao za 400 eura je dobio čak 240Nm, od toga 215Nm na samo 2000 obrtaja i kaže da je potpuno konkurentan njegovom Passatu 1.8tsi kojeg je imao pre Mazde, ali zato Mazda se lepse vozi i manje troši u proseku za 1 do 2 litre u zavisnosti od stila vožnje. Da se ponaša kao turbo motor pokazuje i podatak da na 140 km/h se vrti na samo 2800 obrtaja.

Dux

pre 7 godina

Definitivno jedna od vrhunskih kola! Imao sam Mazdu 3 pre mnogo godina i bila je fenomenalna. Ovaj Mazda 6 će definitivno napraviti glavobolje svim proizvođačima kola, uključujući i velikoj luksuznoj trojci (Audiju, BMWu i Mercedesu). U crvenoj boji izgleda pakleno!!!

millan

pre 7 godina

Možda me a6 i e klasa koje imadoh razmazili ali ova mazda je daleko od premium klase. Prvo kad uđete i vidite plastiku, sve vam je jasno. Da se razumemo, verujem da je auto dobar ali to nije dovoljno. Fali ovde luksuza u enterijeru.

džigi-bau

pre 7 godina

Dosta komentara ovde počinje rečima..."nije bitno prvom vlasniku"..Trebalo bi da i njemu bude bitno kao i meni koji preferiram polovnim kolima.Da neće možda da vozi ta kola 10-15 godina?Da ih baci pored puta?Valjda će hteti neki novac da izvuče iz njih da bi ponovo vozio nova kola?
Mazda,Honda sa ovakvim motorima uvek će biti interesantni za dalju prodaju.Motori su kvalitetni i dugovečni i omogućavaju i dorade i poboljšanje.

milos

pre 7 godina

da, super auto obozavam ga i pitam se samo koji uzeti chellange, attraction, revolution i da li je zaista potrebno dati pare na toliku dodatnu opremu. Ali ipak na kraju ja ovde ne vidim nikakav redizajn :).

Miki

pre 7 godina

Šestica koja troši šest? Na Ibarskoj da, na malom gasu. Meni moja sa 145.ks po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki.

Beogradjanin sa desne obale Save

pre 7 godina

Imao sam prethodnu trojku 1,6 dizel. Po gradu mi je trošila 7-8, a zimi je,ako je hladno,znala nekada čak i 9. Kada kažem po gradu, ne mislim na vožnju auto putem po gradu,već na vožnju u krugu dvojke. Na otvorenom je trošila 5-6 u pravilu (na jako slabom gasu i oko 4,5, po auto putu do 130 km/h oko 6,5).Bio sam jako zadovoljan.Ali sam hteo novu,jer mi se baš dopadala,a čitao sam i da je novi 2,2 dizel baš ekonomičan,da može da troši i manje od deklarisanog,bio i neki test u Beču pre dve godine,pisalo je svuda ovde (baš sada nadjoh opet: "Kako god bilo, u Mazdi će znati da marketinški upotrebe podatak da su postignute potrosnje od 3,15 l na 100 km, što je više od 35 odsto manje nego sto je Mazda homologirala svoju „trojku“ za urbanu potrošnju. ").
Prošle godine sam verujući u taj high tech nabavio novu trojku 2,2 dizel.Bog da pomogne kako to može dobro da ide.Ali Bog da pomogne i koliko to auto troši.Meni po gradu ne može ispod 8,pravilo je 8-9,zimi lako 10.Na otvorenom može i 5,5 ako idete baš sporo.Uz iole bržu vožnju,bez 6,5 šanse nema.
Saberi-oduzmi,troši 1-2 litra više od one stare 1,6. I samo budala kao ja je mogla verovati PR saopšetnjima mazde.
I onda čitam šta se ovde piše koliko kao troši mazda 6 sa 2.0 benzincem. Neko je očito na lakim drogama :)

R2D2

pre 7 godina

Ja vozim Mazdu 3 dizel iz 2008 i ne primecujem nikakve tragove korozije, doduse imam garazu pa mozda i zbog toga. Auto je izuzetno elastican i prava je uzivancija voziti ga. Ipak, sledeca Mazda ce definitivno biti benzin jer je odrzavanje mnogo jeftinije, narocito ako treba menjati bilo sta osim ulja i filtera. Original delovi su veoma skupi, a i satnica u ovlascenim servisima. Ali ako hocete pouzdan automobil cenu morate da platite.

PetarPan

pre 7 godina

(Medenica, 11. jun 2016 15:18)

Batice ti mazdu ne vozis sigurno.Ako si ljubitelj Nemaca nemoj da lupas gluposti kad ne znas niti vozis Japanca.Ja ti odgovorno tvrdim da potrosnja ide ispod 6l jer sam merio od cepa do cepa sve zavisi od nacina voznje na otvorenom,a po gradu 7~7.5l.sa benzinski motorom od 145ks.

metnem

pre 7 godina

Izgleda da mnogima smeta mala potrosnja. Meni je zanimljivo sto su na ovom testu postigli super potrosnju, a mnogi i dalje ne veruju. A sto se tice izgleda-ovo je skulptura na tockovima, svaki put kad prodje pored mene okrenem se i uzdahnem.
This time next year...

GS

pre 7 godina

Vozim cx5 2.2 d. Auto je savrsen. Neverovatno stabilan za jedan SUV, motor ima 150 ks a prilikom ubrzavanja se cini da ima bar 20 konja vise. Postoji verzija sa istim motorom i 175konja. Potrosnja je sjajna za auto od skoro 1,6 tona. Benzinac nisam probao ali sam cuo od ljudi koji ga poseduju da se radi o fenomenalnim motorima. I da, lanac umesto zup. kajsa.

lalegator

pre 7 godina

Vlada, 10. jun 2016 10:20)
______
prosle godine sam gledao uporedni test
1.4Turbo protiv 2.0 atmosferca
oba automobila su imali istu konjazu 170

1.4 turbo nije imao nista bolje perfirmanse od atmosferca cak u nekim situacijama je i slabije ubrzavai...

A najvece iznenadjenje je bila potrosnja
goriva
Atmosferac je u svim rezimima trosio isto ili manje nego turbo na testu.

Ali tehnologija napreduje i problemi turbo motora se resavaju elektricnom turbinom
koja ce uskoro zameniti klasicne turbine

6-ica

pre 7 godina

Medenica, vozim staru mazdu 6 2.0 sa 147 ks, i evo mojih utisaka.
Generalno sam zadovoljan. Auto je 2006 godiste i presao 250 kkm.
Potrosnja je jako relativan pojam. Uglavnom vozim po Bg, gde mi trosi od 8 do 10 litara, dakle uzduz i popreko. Autoput na 120 od 6.7 do 7.2, 140kmh oko 8-8.5. Magistrala je oko 6, s tim da sam jednom bas lagano od Surduka do Obilicevog stadiona imao prosecnu od 5.5. Tako da mi je neverovatno da toliko trosi nova, jer svuda iskustva kazu(testovi, vlasnici) da malo trosi, i verujem da trosi u proseku litar-litar ipo manje od moje. Zato mi je cudno za menjac, ako na 140 ide oko 3000 rpm, to je super, moja je tu na 3500, i cak i to je ok za benzinca. Lim jeste tanak i na staroj, i to i jeste moja jedina primedba.

D9

pre 7 godina

Što se tiče izgleda... Ovako na fotografijama mi je solidna, ništa posebno. Ne ulici kad je vidim, ne mogu da se ne okrenem nekoliko puta... Fantastična

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", ja imam 113kg i moje sediste jos nije defirmisano i ni traga od toga!
"Misa", ako su vama nebitne: fenomenalno uzvucenje, "city brake asistent" koji koci automatski do 30km/h ako van nesto bude izaslo pred autom, asistent koji alarmira kad promenite traku bez zmigavca...onda kupite sebi stojadin i bicete presrecni. Cao

marko

pre 7 godina

Mazda 6 je vrhunski auto, imam ga vec dve godine i jako sam zadovoljan ( oko 45k sam presao sa njim). Pre njega sam imao bmw e90 320i, i moram priznati da je mazda jako dobra. Ali iskreno ne moze jos prici bavarcima ( u sta verujem da ce se skoro desiti). Bmw slicne snage se bolje ponasa na putu, nekako bolje lezi, i menjac je malo drugaciji ( Ne kazem bolji samo drugaciji, pa je mozda i navika). Takodje na e90 mi je nekako zvucna izolacija bila bolja i ima neki malo drugaciji osecaj. Ali sobzirom da je auto u slicnoj opremi duplo jeftiniji od e90, mazda je pravi izbor i uvek bih je od sad kupio pre trojke. Jedino sto mi se ne svidja je prekomplikovana elektronika, meni se jednom auto bukvalno zabagovao, ali iskljucis i upalis opet sve po starom :D

Micko

pre 7 godina

Pohvale uvozniku koji je na svakoj vesti o mazdi u stanju da angažuje više botova, nego li vodeća stranka u predizborne svrhe.
Srećom, imah je, pa se samo smejem na ove bajke o potrošnji. Cene održavanja i delova niko i ne pominje. Koroziju takođe. A moja je bila posle sedam osam godina kao sa dna mora izvučena. Čitao sam a verovati ne mogah da je rezervni točak danas opcija od oko šesto eura. Proverio i sledio se. Moja mazda.
Pametnome dosta.
Pozdrav svima koji su ovde izneli istine, a ne laži. I bajke.

idu dani

pre 7 godina

Ne razumem koga se tice da li ispod haube imate atmosferca ili turbo benzinca. Valjda gledate performanse, potrosnju i nivo buke. Da li cu za 9 sekundi da dodjem do 100km/h sa motorom A ili B, meni svejedno. Jos na novim kolima! Ovo je verovatno Mazdin poslednji model samo sa atmosferskim benzincem. Sledeci ce imati turbinu, kao sto ju je imao Saab pre 5 decenija. Drugo je sto mi na svaki nov auto gledamo sta ce biti sa njim nakon 15 godina i 350.000km, pa strahujemo da ce turbina da crkne. Auto ima milion komponenti tako da turbina na benzincu je verovatno poslednje sto se kvari.

Mazda 6 je ok, cena je solidna, malo zahteva vise igranja sa menjacem ali nista strasno. Nekako mi je niska pozadi, deluje klaustrofobicno. Posebno pozdravljam sva ta elektronska pomagala. Ne znam kolika je doplata za njih.

nikolas

pre 7 godina

mene ovaj automobil fascinira u svakom pogledu ali mi nikako u glavu ne ide kako su napravili auto od skoro 5m a da je tezak 1300kg?????????????????pojam

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", a koje to gorivo vi upotrebljavate? U Austriju ja sipam 95 oktana, vozim ga do 130 km/h, ne mucim ga u 2 i 3 do 100km/h zato sto nije nimalo neophodno, i kao rezultat svega toga trosi mi izmedju 6 i 6,5 , a vi meni ne morate verovati, to nece promenuti potrosnju mazde. Pozdrav!

Rade

pre 7 godina

@Marko i @ Milos
I meni je mazda šestica "zabagovala". Pet puta u dve godine. Tri puta sam bio u servisu zbog toga. Dujagnostika ništa nije našla i to je po njima navodno sve kako treba. A, očito nije. Prave se ludi. Ili zaista ništa o održavanju i opravkama ne znaju. Ja samo znam da imam problem koji me dovodi do očaja. A uvoznik, umesto da mi kola opravi, ovde botuje. SRAMOTA!!!

Dikh tu kava

pre 7 godina

2013 trojka 1.6 D. Nikad korozija. Po bord kompjuteru 7.6 l. Bilo je i autoputa dosta, manje magistrale, najviše grada, i to uglavnom vrlo kratke relacije. Bilo bi dobro da nas nauče učeni ljudi kako da milimo u koloni, na gužvetinama po Gazeli i Milentija Popovića, a da potrošnja bude 4 l. Vozilo inače ima mana, ima i vrlina, na kraju dana, dosta je balansiran automobil, estetski vrlo prihvatljiv. A da li bih ponovo uzeo Mazdu je hipotetičko pitanje koje zavisi od mnogo činilaca. Nisam "zaljubljen" u brend, šta mi se u datom trenutku učini najbolja opcija, to uzimam. Nikad mi nisu bili jasni "fanovi" određenog automobilskog brenda. Sutra mi se žena ofarba u crveno, i više je ne volim, jer sam "fan" brineta? Ma ajte ljudi molim vas..

Milan

pre 7 godina

Uzeh nedavno 508 SW BlueHDI Allure, a pre sam imao 407 SW Premium Pack. Gledao sam i mazdu šest dizel. I razmišljao dosta. Nije mi bila presudna cena registracija, ali me nanervirala cena redovnog servisa. Za 2.0 HDI ulje i svi filteri (pa i goriva) su oko 150, a kod mazde oko 250. Neću da me neko sisa na taj nacin narednih 150-200 km

NIKOLA

pre 7 godina

Ovaj auto i mondeo su mi bili ljubav na prvi pogled dok nisam video reno talisman oprema zen energy dizel 160 konja sa 18 alu felnama koji sa više opreme košta kao ova mazda,svemirski brod,nisam ljubitelj francuza ali bruka kako uživo izgleda.

milos

pre 7 godina

@Marko,
kako ti se auto zabagovao? I meni je jedom isto, vozikao sam se po gradu, stao na 50 mesta, i kad sam jednom hteo da krenem, probam da upalim, i nista svetli kao jelka unutra neke lampice, i tako par sekundi, oblije me hladan znoj izadjem napolje popusim cigaru i vratim se sve normalno radi. Ne budem lenj odem do mazde, nakace me na dijagnostiku i u greskama nista !!! I kazu mi da se jos nikom nije desilo slicno, a sad vidim da je i tebi. Auto je iz 2014, voleo bih ako mozes jos nesto da napises ( Meni se desilo dvaput, stim sto je jednom bilo bas strasno), a jednom je samo na sekund. ALi u greskama nema nista.

hiavata

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...
(japanac, 10. jun 2016 11:02)

Doplata za metalik boju (verovatno i ne postoji drugi izbor) 510€. U tom paketu opreme (emotion) nema nikakve parking senzore, nema kozni volan niti rucicu menjaca. Nema cak ni maglenke prednje. Ima nekakav radio sa 4 zvucnika. Za te pare moze da se dobije znatno bogatija oprema sa jacim motorima kod konkurencije. Mada realno spolja izgleda odlicno. Pitanje je sta ko preferira. Meni recimo jako smeta sto toliki auto nema peta vrata. A treba biti i realan, ovi motori sigurno ne idu dobro kao turbaci, tu nema polemike.

Haha

pre 7 godina

@ (deki, 11. jun 2016 22:18)

Sveukupno japanci su pouzdaniji. To sto ti volis da pljujes po njima na svakoj vesti je nesto drugo u pitanju.

kele

pre 7 godina

I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.
(Misa, 10. jun 2016 16:22)
Od prošle godine postoji Mazda 6 u ponudi sa 4x4 pogonom.

NIKOLA

pre 7 godina

Ne izmišljate o potrošnji Mazdici postali ste gori od Alfista,prvo motor 2.0 benzin koji je 2012 godine finisiran je u osnovi onaj koji je stavljen u mondeo 2001 godine,skaj aktiv tehnologija je taj motor usavrsila od kompresije preko obrtnog momenta itd i uz aero dinamičnost i veliko smanjenje težine vozila dovela do smanjenja potrošnje goriva.Medjutim onaj stedljiviju od 145 konja fabrički po gradu troši 7,2 litra a ne postoji benzinac sve da mu sipate 100oktanski benzin uz start stop sistem i vožnju po ps,da po Beogradu mešovite vožnje ne potroši 2-3 litra više.Ajde opklada sto kilometara po Beogradu na istoj pumpi istom pištolju pun do vrha 200km i onda punjenje do vrha na istom pištolju.

Veljo

pre 7 godina

Svaka čast za mazda botove, ali ne razumem čemu laž. Meni trojka dizel po gradu troši 7,5-9 litara. Ne pričajte bajke o benzincu u šestici.
A tanji lim, lošiji kvalitet farbe i slabiju zvučnu izolaciju za te pare nisam video.

gogi

pre 7 godina

Ja imam mazdu 3 G120 vec dve godine. Mogu samo da kazem da sam prezadovoljan, narocito motorom. Gde to ima da benzinac 2.0 po BG mi u najvecim guzvama i centru trosi 7 litara,zimi i do 7,2. Ljudi, Atkinsonov ciklus.Ugradili su varijabilno upravljanje ventilima, direktno ubrizgavanje i stavili bolje materijale radi manjeg unutarnjeg trenja. Sto se tice performansi motora, odlicne su samo ako znate da vozite atmosferca od nula do 100 za 8.8 je za svaku pohvalu.

Hehe

pre 7 godina

Neki sto pljuju po mazdi i potrosnji benzinaca, kazu da su je imali i da su srecni sto su se resili iste. Pitam, jesu li imali sa ovim benzinskim motorom? Ljudi, atkinsonov ciklus, veca kompresija itd., realno je da potrosnja bude niza osim ako je ne patosirate cesto i blejite veci deo voznje na semaforima. Toga nije bilo u prethodnoj sestici ili trojci. Jedino ostaje pitanje trajnosti i odrzavanja takovg motora, a to ce vreme pokazati.

Btw. ne vozim mazdu, nisam bot, jedino sto favorizujem benzince u odnosu na dizelase i to samo iz razloga izduvnih gasova i raznoraznih preuvelicavanja i bajki koje vlasnici dizelasa iznose. Ova sestica je ekstra auto i rado bih posedovao jednu (samo novo), ali mi budzet ne dozvoljava. A pljuvacima bih porucio, dzabe vam.

Rico Suave

pre 7 godina

Izgleda kao auto iz crtanog SF filma, što se meni lično ne sviđa ali ukusi su lična stvar.

Da li može neko da potvrdi koliko je ovaj auto komotan za ljude više od 190 cm? Kako napred, tako i pozadi.

Ćelavi

pre 7 godina

dejan, 10. jun 2016 13:44
Vozim mazdu trojku 2,2 dizel. Troši toliko koliko ti kažeš da ti troši benzinac u šestici. Nemoj, molim te, čemu to? I ja volim mazdu,ali mislim da istina treba da je malo iznad ljubavi kao vozilu.

Nemanja

pre 7 godina

@ (Misa, 10. jun 2016 16:22)

6-ica karavan ima AWD pogon u ponudi, limuzina ne sto je steta. U Japanu i na pojedinim trzistima se nudi cak i Mazda 3 sa pogonom na sva cetri tocka. Tehnicki je izvodljivo jer su platforme Mazda 3, 6 i CX5 iste, samo variraju u duzini. Tako da je to neka procena kom trzistu sta treba...

Misa

pre 7 godina

Neki komentari ipak deluju da ih pise neko iz Mazde. Ovo sto Dejan prica za revolution paket je istina i potrebna je kamera za ovoliki auto. Ali uz taj paket te primorava da uzmes jos neke sitnice od opreme koje su skupe, a mislim da nisu tako neophodne. I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Ne znam kakav je današnji 2,2 dizel, ja vozim onaj prethodni od 129 ks u mazdi 6. Više puta (prestao sam da brojim) mi je motor uletao u safe mode,u sred vožnje ili preticanja, u Srbiji i van nje, na auto putu, neće preko 2-2.500 obrtaja,ne možeš uzbrdo da se popneš ni u drugoj, jednom mi se nekoliko puta gasio uz Rudnik. Isto tako i od Trebinja kao Herceg Novom.Bio sam u servisu X puta,u granciji i van nje,svašta su znali reći (EGR,DPF,filter goriva, gradska vožnja...bla,bla),a i dobre pare uzeti,ali nikada nisu znali opraviti.
Jedno sam naučio. Kada se to desi,ugasim,sačekam, upalim i vozim dok se opet ne desi. Može opet za pet minuta, pet puta u pet minuta, za pet dana ili za pet meseci.
Nekada bih je najradije zapalio.Imam kola,a nemam kola.
Posle ove mazde nešto drugo.Sigurno ne mazda.

ledenjak

pre 7 godina

Sve ok, auto mi se jako dopada mada je meni oko otislo na karavan opciju. Jedno u sta ne verujem a vozim vec 15god i jake i slabe i benzince i dizele je potrosnja. Toliko min na otovrenom trose savremeni dizeli iste zapremine kad se stvarno voze.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Veljo, 12. jun 2016 07:32)

Samo nisi napisao koja Mazda 3... Dakle jedino ako je u pitanju nova trojka mozes da komentarises, a nije u pitanju sigurno. Meni Mazda CX5 (vlasnik sam vec dve i po godine) sa 2.2 motorom od 175 ks torsi prosecno 7.5 litara (mereno rucno, ne po kompijuteru). Dakle auto sa pogonom na sva 4 tocka, vecom snagom,masom od skoro 1600kg, veceg otpora, sa non stop ukljucenim klima uredjajem ne moze da trosi manje od Mazde 3 sa istim a slabijim i ekonomcinijim motorom. Dakle, jedino ako je u pitanju prosla Mazda 3, to mozda (teza je, stari motor itd.). Naravno, moze da se desi da u nekim situacijama trosi vise od prosecnih 7,5 litara, ali nikad nisam zabelezio preko 8,7 litara, kada je bilo bas mucenje auta. Dakle, ili ne znas da vozis, vozis stari model ili izmisljas, treceg nema...

Saša

pre 7 godina

Tekst je Mazdi6 i njenoj potrošnji i stvarno dosta više vaših priča koliko troši vaš koji god auto po gradu kad jurcate od crvenog do crvenog, pritiskate papučicu gasa do poda prilikom svakog obilaženja da bi stali na raskrsnici ili semaforu posle 20 metara, turirate na semaforu, glumite da vozite GP Monaka kroz Terazijski tunel u Beogradu i slični načni vožnje neiživljenih iskompleksiranih likova.
Bez obzira bili zaljubljeni u vaš Golf, BMW, Mazdu, Škodu, Toyotu, Audi, Hyundai za takvu vožnju koliko god da piše u fabričkoj specifikaciji ili u nekom testu pomnožite sa 2, 2.5 ili 3.
Kompleksi se leče.

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Sve su ovo lepe bajke,dok je ne kupiš.A onda ni braća Grim ne mogu da pomognu.Ko će meni da opravi moju mazdu CD129 da motor radi kako treba? Niko! Kome god se žalim kaže mi kao "Znate,to je stari motor,on je imao takvih problema,ali ovi novi su odlični".
Svaki mazdin motor i model hvale do besvesti kada se pojavi,a posle ti na pomen problema kažu "To je stari motor".

Tata

pre 7 godina

Imam Mazdu 6 benzinac 2000 ccm 145 ks, 2015 godište, paket opreme Attraction sa dodatno kupljenom kamerom za hod unazad. Prešao do sada 37.000 km i izuzetno sam zadovoljan ponašanjem vozila. Prosečna potrošnja za ovih 37.000 km je 7,60 l/100 km po bord kompjuteru (40% grad, 40% autoput i 20% regionalni putevi). Prethodno vozio Mondea MK IV 1.6 125 ks benzinac i u odnosu na njega Mazda mi je "aždaja" a i dosta manje troši i upavljivija je. Jedine mane su mi prtljažnik (ne može da se poredi sa Mondeovim 5-tim vratima), kao i fabričke letnje Toyo gume koje su veoma bučne (zimski Michelin Alpine 5 se ne čuju). Redovan servis skup cca 250 eur.

duki

pre 7 godina

Ko place za turbinom nek saceka mps verziju, imace preko 300ks. Vozio sam pre par godina staru mps 3 i 6 i to ide kao blesavo. Pitanje kako se vozi ovaj atmosferac s obzirom da mu 9s treba do 100kmh i da li vredi doplata u odnosu na slabiji. Kod nove trojke nema razlike a potrosnja je veca. Oprema je fantasticna, jedino zameram sto nema siber uopste ali sta sad. Eno je crna Grandova ispred zgrade, sa crnim felnama, moram priznati da bas mocno izgleda.

DC

pre 7 godina

Za gospodu sa problemima sa paljenjem, odn bagovanjem: Sve Sestice proizvede u periodu 30 Oktobar 2013 - 28 Februar 2014, brojevi sasije: JMZGJ***21 154313 - JMZGJ***21 169715 i JMZBM5476 21 124994 - JMZBM5476 21 140892 su bile opozvane na re-programiranje Power Control Module (PCM) motora, opoziv R/2014/134. Proverite da li je to uradjeno i ako ne zahtevajte da vam se odradi, trebalo bi da je do toga.
@ Japanska kola su najbolja: Bez turba danas malo teze ali ima jos uvek dobrih cetvorocilindrasa u klasi: Passat 2.0TSI (220 i 280ks), Skoda Superb (takodje 2.0TSI), Mondeo 2.0SCTi (203 i 240ks), Audi A4 2.0TFSI, BMW 320i i 328i. Sve su ovo motori od 2000ccm sa kojima cak i Mazdin 2.5 tesko da moze da se nosi, pri tome 'no disrespect to Mazda', svaka cast njoj na odabiru da sledi svoj pravac, sto sam uvek voleo kod proizvodjaca. Inace ne znam otkud tolika fama da su turbo motori problematicni. Audi, Saab, Volvo su ih jos pre 30 godina pravili sposobne za ogromne kilometraze a i u kamionima koji prelaze na stotine hiljada godisnje to je retko kad problem.

Cak ni turbo-tri nije toliko los. Daihatsu Charrade GTti je bio prava zujalica i sada vec legendaran auto. Sve zavisi od toga u cemu se motor nalazi, a na ovu temu sam vec pisao u komentarima o Skodi Oktaviji pa da ne davim ponovo.

Petar

pre 7 godina

Ovo mi se dopada na svakoj temi o mazdi. Čim neko napiše da mu mazda troši kao ostala slično motorizovana (atmosferska) vozila, odmah mu kažu da ili je "bot" ili da "gasira" mazdu, da je mnogo forsira.
Jer, Bože moj, to je mazda i ona ne može da buda kao druga vozila ( pa da benzinac po gradu troši i "10-14" ), ona troši "oko 6 u gradu". Ali, samo u varijanti 2.0 sa 165 ks :)

Milan

pre 7 godina

@NIKOLA
Svaka cast na ukusu, i meni se bas dopao. Razmisljah prvo o turbobenzincu ali su kod njih obrtni momenti uzasno mali, kao i kod ove mazde. Bez 300Nm nema uzivanja sa ovolikim autom. Takodje, meni je jako vazna zvucna izolacija a kod mazde, forda, opela i sl je to na zalost vrlo slabo.

S70

pre 7 godina

Volim da čitam komentare na svaku vest o Mazdi, čovek se retko sreće sa modernim bajkama danas.

Bajke o potrošnji su u najmanju ruku smešne, ali nema veze - to je priča za neke koji veruju u to.

Ja bih se osvrnuo na dizajn - o čemu vi ljudi pričate?! Mazda 6 najlepša u klasi? Znam da je to stvar ukusa, i to poštujem, ali evo - kao neko ko voli kola od malih nogu i jako puno toga sam video (i isprobao), a imam i godina - meni ovaj auto izgleda kao mešavina US i japanskog dizajna - kutija koja je mestimično preterano zaobljena. Mislim - ne znam šta je gore, prednji deo, profil, užas. Jednostavno, nezgrapno izgleda.

Pozdrav.

moron

pre 7 godina

Ove ogromnom većinom romansirane priče o potrošnji mazde sa 2.0 benzincem "ne teraju" da kažem neku reč.
Imam dva dizela sa 1,6 motorom (308 i 500L). I ako je istina ono što se ovde piše, onda je očito da je mazdin benzinac 2.0 daleko, daleko ekonomičniji od tih dizela. Pa ekonomoćniji i od ranijeg 1.6 dizela u mazdi 3. Pa i čak od najnovijeg dizela 2,2 u mazdi.
A to je smešno :)
Pozdrav svim ljudima koji su dali iskrena iskustva o mazdi. Ali i onima (posebno botovima uvoznika) koji ovde potcenjuju zdrav razum svima nama ...

deki

pre 7 godina

Moja Octavia 8 godina dizel 2.0 ,160 000 i nikad nikakav kvar,tako da ovo sto kao voze po 2 godine i kao nikakav kvar je budalastina.Mada ,s obzirom da je japanac u pitanju i treba da je iznenadjenje sto nakon 2 god nema kao kvara.

MomaSRB

pre 7 godina

Šta reći osim "imao sam je" i "nikada više". Bile je to prva šestica 2.0 dizel. Naizgled prava zver od auta.Generalno, BIO SAM PREZADOVOLJAN AUTOM, dok nije počela KOROZIJA, a počela je brzo i svuda, na obodima vrata, poklopcu motora i prtljažnika, donjem postroju i zadnjem obrubu točka. To su bile RUPETINE od KOROZIJE.
Menjao sam dosta "limarije",lepe pare dao,plakalo mi se od muke,ne zbog para,već nekvaliteta.
Moj komšija je vozio logana istog godišta,on nije imao koroziju,a moja mazda je podsećala na korozijom pojedeni Fiat 132.
I posle zamene lomarije,korozija je opet počela da se javlja. I prodao sam je.
Posle dva japanska vozila, oba sklona koroziji,rekao sam sebi "Japanac nikada više". Može da bude lep koliko hoće. Ali za moj novac želim i kvalitet i da to malo traje.

Brana

pre 7 godina

@Dejan
I ja sam najviše razočaran potrošnjom moje šestice. Nisam to očekivao, baš toliko.
Ali jesam znao da je loša na medjuubrzanjima. No to ne mogu da zamerim. Atmosferac je. I znao sam.

Miki

pre 7 godina

Saša
Sve si u pravu, kompleksi, test je o mazdi 6. Zato sam ja i rekao da meni moja sestica "po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki."
Ali, hajde ti objasni ljudima da ne treba da iznose neistine o mazdi.

NIKOLA

pre 7 godina

Saša
Ako nisi bot,naravno da kad auto gasiras i voziš na velikim obrtajima u nižim brzinama da će da potroši mnogo više, ovde je samo reč da botovi, Mazdici čast izuzecima kao i oni koji testiraju ova vozila a u dilu su sa distributerima,neprave idiotima narod sa pričama o 7 litara po gradu za ovoliki auto od 2000 kubika.

japanske cene

pre 7 godina

Pre kupovine nove mazde na "Mazda Club Serbia" treba malo pogledati i iskustva vlasnika mazde. Može da se nadje, izmedju ostalog, da neko sa 101.000 predjenih km ( jer se "javio problem blinkanja DPF lampe i aktiviranja "Safe Mode"-a na auto putu, pri oko 101000km." ) ode u servis i da mu za zamenu DPF-a naplate lepe pare ( "preko 400.000 din.").
Imate takvih ("safe mode") iskustava koliko hoćete.
http://www.mazdaclub.rs/forum/viewtopic.php?f=307&t=48084
Treba misliti o svim tim cenama na vreme.

DC

pre 7 godina

@marko: Izvini sto kasnim, imao sam vrlo malo pristupa internetu zadnjih nedelju dana. Evo ovako, informacije o opozivu se mogu naci na Engleskom na sledecim linkovima, i konkretno u Engleskoj je opozvano 395 vozila:
http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=88085EB42BA01E6A80257D70002AF887
http://www.theaa.com/allaboutcars/recalls/recalls.jsp?modelID=6&makeName=Mazda&makeId=C6 - ovaj opoziv je pod 2
http://vinalert.com/extradata/ukrecalls.php?model=3&make=MAZDA (pod brojem 6)
Posto ne zivim u Srbiji, na zalost ne mogu da ti pomognem sa nekim drugim informacijama, kao npr odgovorom zasto nas uvoznik nezna nista o tome ali im mozda vredi pokazati ovo posto se radi o simptomima koje ste ti i drugi opisali.

@Redakcija: Da li ste u mogucnosti da prosledite ovo coveku na email posto mu je potrebna pomoc a pitao je odavno? Hvala!

NIKOLA

pre 7 godina

bona fide
Moje mišljenje da tu nema sta da se premisljas, dizel bi izbacio iz opcije i ostavio izbor benzinaca a lako je što je Cx 3 mnogo bolji izbor pre svega u pitanju je krosover koji je uzdignut, fensi izgleda i vrlo su postali popularni i drže cenu,zatim aurisov motor 1.33 99 konja je trom i potpuno dosadan za vožnju zbog čega treba gledati 1.6 od 132 konja koji je opet manje elastičan i sa manje nm od cx3 2.0 od 120 konja,u obe varijante neidu osnovni paketi opreme jer im fale neke stvari sto je greota nemati,i na kraju dolazimo do oko 1500-2000 evra skuplja cx3 ali nisu to pare u odnosu na razliku.ama cx3 sa onom trula višnja bojom izgleda top pored nje auris kao ruznija sestra.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA, 2. jul 2016 00:22 & (DC, 1. jul 2016 16:06)
Naravno da je sve samo marketing. I J.D. Power i J.D. Survey.
Isto kao i ono kada je mazda 3 sa 2,2 dizelom po Beču pre oko dve godine navodno trošila oko 30% goriva manje nego fabrika deklariše. Ili “KODO dizajn”... Ili Sky active tehnologija... Atmosferci koji su bolji i od turbo benzinaca i od dizela ...
Svaki brend ima svoj deterdžent za ispiranje mozga. Problem je samo kada neko počne da nam ispira mozak i da potcenjuje zdrav razum. Tada botovi počnu da ubijaju sve nas.
Pozdrav

joko stari

pre 7 godina

@gogi
Pa tebi ispade ta Mazda benzinac od 2000 kubika, da manje troši od nove Mazde 3 2,2 D. Ili si ti u krivu ili ja. Nešto nije u redu.....

DC

pre 7 godina

@NIKOLA: Ne treba verovati brojevima na slepo vec se malo informisati i sta oni predstavljaju. J.D. Power istrazivanja se ne bave objektivnim ocenjivanjem automobila vec analizom koliko su vlasnici vozila zadovoljni svojom kupovinom a ta dva nisu jedno te isto. Cisto primera radi, u Velikoj Britaniji je niz godina najbolje ocenjeni brend bila Skoda a normalno je da je Englez koji kupuje Skodu u 2005 (a koja u to vreme nije imala neki positivni imidz) bio s njom mnogo vise zadovoljan jer nije ni imao neka ocekivanja, nego neko ko spiska gomilu para na Mercedes S-klasu i onda ce naravno da bude mnogo veca 'picajzla' i gleda svaku sitnicu. Realno, bez obzira koliko je danas Kia ozbiljan proizvodjac, mislim da su jos uvek ocekivanja kupaca Kie manja nego li kod kupaca nekih japanskih proizvodjaca, sto rezultati J.D. Survey i oslikavaju.

Ivan

pre 7 godina

Mazda 6 je ranije bila previše tvrd auto za moja leđa, čak i na holandskim i belgijskim putevima. Jel' ova ima bar malo normalnije podešeno vešanje pošto mi se čini da se drži na putu dobro samo zbog superkrutog ogibljenja?

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Kako ces bona fide da objasniš da je cx3 manji segment od aurisa kad su iste dužine,širine,medjuosovinskog rastojanja,zapremine prtljažnika,a cx3 viša za skoro 10 cm,imaš sve na vikipediji,nema to veze sto deli platformu dvojke kad su dimenzije drugačije,to ti je kao kad bi Cx 5 izjednačio sa trojkom jel dele istu platformu.Ps osim ovog i dole napisanog u korist cx3 bona fide imaj u vidu da je auris model 2012godine a cx3 2015 godine.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
"Veličinu" i "komfor" mazde CX-3 je lepo opisao i naš novinar Perica Rajković u tesu za "Vrele gume":
"Dvojka uprkos imenu.
Ukoliko ste se zapitali odakle „ispade“ CX-3, znajte da je za bazu poslužila nova Mazda 2, iako bi se na osnovu imena dalo pomisliti da je bliži „trojki“. Od prve je duži za 21 cm ( 4,27 m), ali je istovremo kraći od Mazde 3 za 28 cm, tako da je za otkrivanje porekla poslužilo međuosovinsko odstojanje. Isto je kao kod „dvojke“, u šta smo se uverili čim smo se instalirali na zadnju klupu. Sa svojih 1,72 m visine, dole potpisani „delija“ staje bez veće muke, s tim da mi kolena dodiruju naslon prednjeg sedišta, podešenog za vozača sličnih dimenzija. Bez da smo merili u santimetar, reklo bi se da prostora ima manje nego li kod konkurenata tipa Renault Captur, Peugeot 2008, Fiat 500X, Opel Mokka... Osim toga, subjektivan utisak stešnjenosti pojačan je malim staklenim površinama. Shvatili ste, bez obzira što je najduži u segmentu, CX-3 nema pretenzija da postane familijarni SUV ..."

Pa, ako u CX-3 pozadi "delija" sa 172 cm udara kolenima u prednje sedište, čemu porodica da se nada? Danas deca od 12 godina imaju tih 172.
Ako mazda CX-3 nije komforom konkurent mazdi 3, kako bi mogla biti aurisu?
Za čoveka samca koji želi da se "pokaže" CX-3 je "dobar" koliko i Juke i sl. Za "pokazivanje".Ali, za porodicu (što znači i dete) CX-3 nije. Ali, mazda 6 karavan jeste (ako je imperativ baš mazda). Ili obična trojka,ako je cilj C segment.

Petar

pre 7 godina

Čitam juče onu najnoviju studiju i J.D Power listu inicijalnog kvaliteta. Evo ovde:
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2016/06/23/kia-prva-na-j.d.-power-listi-inicijalnog-kvaliteta
Mazda je bila ubedljivo poslednja od svih Japanaca, ukupno 28. mesto, dok je FIAT bio na 32. mestu. Poslednji smart.
Očito nema neke velike razlike izmedju mazde i kvaliteta opisanog u sloganu "Ne dao ti bog rata i fiata" .

NIKOLA

pre 7 godina

kalwi, 27. jun 2016 20:53
Čitam ove komentare i gledah i taj mazda klub Srbija.Majko moja.Vozim dizele sa DPF-om skoro 13-14 godina (fiatov i citroenov dizel),sve na naše gorivo.I nikada problem sa DPF-om,EGR-om,diznama ili bilo čime sličnim nisam imao.Jer oni to znaju da naprave da valja i traje.Kao i VW.A na ranijim vestima o mazdi ovde možeta naći i izjave ljudi (koji se deklarišu kao vlasnici mazdi), u kojima se kaže da su recimo vozili samo van grada mazdu dizel pa opet imali problem sa DPF-om,da su im kola upadala u safe mode i trista čuda.Jedan je pisao da mu je zbog DPF-a crkao motor na novoj mazdi na svega oko 5-6000 km.Ko nije imao japanca,taj ne zna šta je to (a ja sam ga imao).To je dugoročno samo bankrot.Za vlasnika.
Nije nu čudo da je mazda na ovoj listi kvaliteta u Americi na dnu,zajedno sa fiatom.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
Imenjače, ako pratiš dešavanja u auto svetu,verujem da si nedavno pročitao vest da je "Kia najkvalitetniji automobilski brend u Sjedinjenim Državama za 2016. godinu, prema istraživanju IQS (Initial Quality Study) koje sprovodi agencija J.D. Power ...", na kom takmičenju je mazda "osvojila" tek 29. mesto i bila POSLEDNJA od japanskih vozila. Fiat koji pominješ je bio iza,još 4-5 mesta.
Evio ti i link za tu vest ( ako sam nešto netačno preneo, ja ću svima da se izvinem ):
http://www.vrelegume.rs/vesti1/kia-jd-power-listi-inicijalnog-kvaliteta-ankete/
Da ne bude zabune, nemam (sada) ni mazdu (imao sam), ni japanca (imao sam i osim mazde), ni fiat ili kiju.
Ford koji voziš, cenim kao brend, a i kao vozilo, ali samo ukoliko je u njemu HDI motor. Ove nove TDCI motore malo prezirem,jer su unazadili ono što je for pre koristio. Ako s ene varam, u fodu je 1.6 dizel od 115 ks imao 285 Nm, a sada 1,5 dizel EURO 6 od 120 ks ima samo 250 Nm, dok EURO 6 bolji dizeli tog ranga danas gadjaju 300-320 Nm.
Pozdrav svima (osim botovima). Botovi uništavaju sve lepo ...

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
ovde se komentarise mazda benzinac auto koji u osnovi ima legendarni 2.0 atmosferaa sa lancem koji je prvo ugrađen u mondea 2001 godine a oni ga usavrsili i uz smanjenje težine i aero dinamicnost doveli do smanjenja potrošnje i povećanja Elasticnosti,o kvalitetu mazde ne diskutujem i za mene ta američka privatna i verovatno nameštena istraživanja nek okače mačku o repa.Sto se tiče Kie oni svojim marketingom nek mazu nekog drugog,klasičan primer novi sportage sa starim 1.6 atmosfercem od 132 konja koji loce a trom i jadnom opremom 17990 evra a Kuga
koja je malo veća 1.5 turbo benzin 150 konja i 240nm,koja sa 1600kg troši manje a mnogo bolje ide i boljom bazenom opremom isto 17990.

marko

pre 7 godina

@DC

Kako to da o tom opozivu u nasem predstavnistu mazde nemaju pojma, danas sam zvao i pitao! Gde mogu to da uradim ako slucajno znate, ili kako da im objasnim.

@Milos
Meni se desilo jednom, a zena mi je isto pomenula da joj se desilo jednom. Daleko od toga da je svaki cas, za dve godine dvaput, zaglupeo, sve se unutra popalilo, ponovo ukljucio auto i sve normalno. Nemam vise informacija. Iskreno mislim da je u pitanju software nego neki kvar.

Bojan

pre 7 godina

Mazda 6 za mene je dobro auto, ali sa svojih skoro pa 5m je malo glomazna za manevrisanje po gradu. Na slikama ne djeluje tako, ali uzivo mi izgleda nezgrapno i predimenzionirano - mislim na prednji dio. Mazda 3 mi izgleda dosta dizajnerski i po dimenzijama odmerenije.

Da li je neko od vas vozio obe mazde 3 i 6 - koja je razlika u praksi i osjecaju, po pitanju stabilnosti, zvucne izolacije, udobnosti za vozaca, stabilnosti?

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Svaka cast Perici ali subjektivno
Supruga vozi trojku pa kad ja normalno sednem pozadi jedva dete moze da sedi,ista prica sa zadnjim akordom koji je veći segment kao i novim fokusom.E sad kod kuge koja je na platformi fokusa sedim i ja i onaj iza mene komforno.Sedeo u vitari povucem sedište skroz ja sedim jedva normalno bez dodatnog komfora a pozadi nema sanse bilo ko da sedi a kod kaptura mesta i za mene i za onog iza mene super itd,tako da je najbolje Bona Fide sedneš vidiš, proceniš svoje potrebe,uzmeš dobre i loše strane i jednog i drugog pa teraj.Za mene cx3 neuporedivo bolje rešenje,ali sa porodicom kako i jedan i drugi kubure sa prostorom nikad ih ne bi kupio,zato sam prošle godine pazario novu kugu i sad kad idem na more spakujem stvari,povucem zavesicu iznad gepeka i teraj.

NIKOLA

pre 7 godina

Bona fide, 2. jul 2016 15:40
Mislim da je auris daleko komforniji,jeftiniji i praktičniji automobil (čak i kao HB). Mazda CX3 ti je teskoba od kola (ipak je to u osnovi V segment, niža klasa od aurisa). A i nimalo jeftina. Izmedju ta dva, ja bih bez dileme odabrao aurisa. A iako vozim karavan dizela C segmenta (do mora i nazad sam otišao sa realnom (merenom) potrošnjom 4,3),mislim da je i kod aurisa i kod mazde doplata za dizela neisplativa ako ne prelaziš najmanje 15-20 kkm godišnje (ako su ti samo ta dva vozila u fokusu).

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

aj lepo se preimenuj, mnogo sam pre tebe na ovim komentarima,još mi treba da me neko poistovećuje sa tobom koji si pljuvač mazde i po kome je i fiat od nje bolji.Ja vozim zadnjih 5 godina forda, supruga drugu mazdu benzinca a njena familija već petu,i ja sam je vozio jedno vreme a kako promenih dosta marki automobila nemoj da nam se smeju, baš me briga za tebe, nego pomisle ja pišem a dole komentar potpuno suprotan.

S70

pre 7 godina

Volim da čitam komentare na svaku vest o Mazdi, čovek se retko sreće sa modernim bajkama danas.

Bajke o potrošnji su u najmanju ruku smešne, ali nema veze - to je priča za neke koji veruju u to.

Ja bih se osvrnuo na dizajn - o čemu vi ljudi pričate?! Mazda 6 najlepša u klasi? Znam da je to stvar ukusa, i to poštujem, ali evo - kao neko ko voli kola od malih nogu i jako puno toga sam video (i isprobao), a imam i godina - meni ovaj auto izgleda kao mešavina US i japanskog dizajna - kutija koja je mestimično preterano zaobljena. Mislim - ne znam šta je gore, prednji deo, profil, užas. Jednostavno, nezgrapno izgleda.

Pozdrav.

Rico Suave

pre 7 godina

Izgleda kao auto iz crtanog SF filma, što se meni lično ne sviđa ali ukusi su lična stvar.

Da li može neko da potvrdi koliko je ovaj auto komotan za ljude više od 190 cm? Kako napred, tako i pozadi.

idu dani

pre 7 godina

Ne razumem koga se tice da li ispod haube imate atmosferca ili turbo benzinca. Valjda gledate performanse, potrosnju i nivo buke. Da li cu za 9 sekundi da dodjem do 100km/h sa motorom A ili B, meni svejedno. Jos na novim kolima! Ovo je verovatno Mazdin poslednji model samo sa atmosferskim benzincem. Sledeci ce imati turbinu, kao sto ju je imao Saab pre 5 decenija. Drugo je sto mi na svaki nov auto gledamo sta ce biti sa njim nakon 15 godina i 350.000km, pa strahujemo da ce turbina da crkne. Auto ima milion komponenti tako da turbina na benzincu je verovatno poslednje sto se kvari.

Mazda 6 je ok, cena je solidna, malo zahteva vise igranja sa menjacem ali nista strasno. Nekako mi je niska pozadi, deluje klaustrofobicno. Posebno pozdravljam sva ta elektronska pomagala. Ne znam kolika je doplata za njih.

deki

pre 7 godina

Moja Octavia 8 godina dizel 2.0 ,160 000 i nikad nikakav kvar,tako da ovo sto kao voze po 2 godine i kao nikakav kvar je budalastina.Mada ,s obzirom da je japanac u pitanju i treba da je iznenadjenje sto nakon 2 god nema kao kvara.

Medenica

pre 7 godina

Sramota je koliko botova, kao na politickim vestima.
Vozim skoro tri godine ovakvu mazdu kao i gospodin koji tvrdi da mu trosi ispod 6. Meni trosi ispod 10, najcesca relacija autokomanda banovci...ravno. Lak i farba su jadni i tanki, tako da se ostecenja tesko saniraju. Oba kruzna dugmeta na muzici preskacu. Sediste se deformisalo sa ulazne strane(imam 84 kg). Zvucna izolacija u pokusaju. Sesta brzina prekratko sracunata...moglo bi 500rpm duze.
E da, vrh je, ne kvari se.

millan

pre 7 godina

Možda me a6 i e klasa koje imadoh razmazili ali ova mazda je daleko od premium klase. Prvo kad uđete i vidite plastiku, sve vam je jasno. Da se razumemo, verujem da je auto dobar ali to nije dovoljno. Fali ovde luksuza u enterijeru.

hiavata

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...
(japanac, 10. jun 2016 11:02)

Doplata za metalik boju (verovatno i ne postoji drugi izbor) 510€. U tom paketu opreme (emotion) nema nikakve parking senzore, nema kozni volan niti rucicu menjaca. Nema cak ni maglenke prednje. Ima nekakav radio sa 4 zvucnika. Za te pare moze da se dobije znatno bogatija oprema sa jacim motorima kod konkurencije. Mada realno spolja izgleda odlicno. Pitanje je sta ko preferira. Meni recimo jako smeta sto toliki auto nema peta vrata. A treba biti i realan, ovi motori sigurno ne idu dobro kao turbaci, tu nema polemike.

Veljo

pre 7 godina

Svaka čast za mazda botove, ali ne razumem čemu laž. Meni trojka dizel po gradu troši 7,5-9 litara. Ne pričajte bajke o benzincu u šestici.
A tanji lim, lošiji kvalitet farbe i slabiju zvučnu izolaciju za te pare nisam video.

NIKOLA

pre 7 godina

kalwi, 27. jun 2016 20:53
Čitam ove komentare i gledah i taj mazda klub Srbija.Majko moja.Vozim dizele sa DPF-om skoro 13-14 godina (fiatov i citroenov dizel),sve na naše gorivo.I nikada problem sa DPF-om,EGR-om,diznama ili bilo čime sličnim nisam imao.Jer oni to znaju da naprave da valja i traje.Kao i VW.A na ranijim vestima o mazdi ovde možeta naći i izjave ljudi (koji se deklarišu kao vlasnici mazdi), u kojima se kaže da su recimo vozili samo van grada mazdu dizel pa opet imali problem sa DPF-om,da su im kola upadala u safe mode i trista čuda.Jedan je pisao da mu je zbog DPF-a crkao motor na novoj mazdi na svega oko 5-6000 km.Ko nije imao japanca,taj ne zna šta je to (a ja sam ga imao).To je dugoročno samo bankrot.Za vlasnika.
Nije nu čudo da je mazda na ovoj listi kvaliteta u Americi na dnu,zajedno sa fiatom.

MomaSRB

pre 7 godina

Šta reći osim "imao sam je" i "nikada više". Bile je to prva šestica 2.0 dizel. Naizgled prava zver od auta.Generalno, BIO SAM PREZADOVOLJAN AUTOM, dok nije počela KOROZIJA, a počela je brzo i svuda, na obodima vrata, poklopcu motora i prtljažnika, donjem postroju i zadnjem obrubu točka. To su bile RUPETINE od KOROZIJE.
Menjao sam dosta "limarije",lepe pare dao,plakalo mi se od muke,ne zbog para,već nekvaliteta.
Moj komšija je vozio logana istog godišta,on nije imao koroziju,a moja mazda je podsećala na korozijom pojedeni Fiat 132.
I posle zamene lomarije,korozija je opet počela da se javlja. I prodao sam je.
Posle dva japanska vozila, oba sklona koroziji,rekao sam sebi "Japanac nikada više". Može da bude lep koliko hoće. Ali za moj novac želim i kvalitet i da to malo traje.

PetarPan

pre 7 godina

(Medenica, 11. jun 2016 15:18)

Batice ti mazdu ne vozis sigurno.Ako si ljubitelj Nemaca nemoj da lupas gluposti kad ne znas niti vozis Japanca.Ja ti odgovorno tvrdim da potrosnja ide ispod 6l jer sam merio od cepa do cepa sve zavisi od nacina voznje na otvorenom,a po gradu 7~7.5l.sa benzinski motorom od 145ks.

Munze Ljux

pre 7 godina

Elektricna rucna kocnica mora biti opcija, a ne standard. Ta skalamerija poskupljuje auto za vise stotina evra, a rucnu kocnicu koristim tri puta godisnje. Kada se pokvari, mora da se menja kompjuter rucne i da se slozenim postupkom i dijagnostikom prilagodi automobilu. Na Grand Seniku ta zamena kosta 500 evra. Inace, auto je lep i podrzavam nastojanje Mazde da razvija taj dvolitras, umesto da uvodi te male motore sa turbinom. Njihov glavni problem je limarija i ne znam kako ce to da izgleda na ovom modelu. Bio sam pre par godina u Kanadi kod brata i on vozi Tojotu Camry, a zena Mazdu 6. Oba auta su iz 2008 i sluze odlicno, ali Mazda ima problem sa korozijom oko rubova i na donjem delu vrata, dok na Tojoti nema ni traga rdji.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovaj auto i mondeo su mi bili ljubav na prvi pogled dok nisam video reno talisman oprema zen energy dizel 160 konja sa 18 alu felnama koji sa više opreme košta kao ova mazda,svemirski brod,nisam ljubitelj francuza ali bruka kako uživo izgleda.

Ivan Grozni mlađi

pre 7 godina

Pokraj ovako savršenog benzinca dizel nema nikakvog smisla. Jedanko troši, ali je zato skuplji, bučniji i skuplji za održavanje. Iako i ova verzija od 165 KS nema smisla. Ona od 145KS ide skoro isto, a puno je jeftinija.

Micko

pre 7 godina

Pohvale uvozniku koji je na svakoj vesti o mazdi u stanju da angažuje više botova, nego li vodeća stranka u predizborne svrhe.
Srećom, imah je, pa se samo smejem na ove bajke o potrošnji. Cene održavanja i delova niko i ne pominje. Koroziju takođe. A moja je bila posle sedam osam godina kao sa dna mora izvučena. Čitao sam a verovati ne mogah da je rezervni točak danas opcija od oko šesto eura. Proverio i sledio se. Moja mazda.
Pametnome dosta.
Pozdrav svima koji su ovde izneli istine, a ne laži. I bajke.

Vlada

pre 7 godina

Molio bih bolje i dobronamerne poznavaoce da mi objasne ovo:

"atmosferci "prave" zapremine imaju povećanu kompresiju i mnoge druge modifikacije, tako da postižu iste, ako ne i bolje rezultate u eksploataciji od turbo benzinaca smanjene zapremine"

Ne kontam sta znaci "bolji rezultati" ako je obrtni momenat manji, medjuubrzanja duza, tek na 4000 obrtaja dostize max Nm.
Najbitinija stvar po meni je npr. ubrzanje 80-120 ali se bojim da i tu gubi trku od TB.

U svim ovim parametrima je vec i nejobicniji 1.4 Turbo benzinac bolji.

Jedino sto je nepoznanica je dogovecnost motora, mada i to predstavlja manje bitnu stvar kad su novi automobili u pitanju jer ce svi oni super ici 100.000 km sto je u proseku 7-8 god voznje prosecnog vozaca u Srbiji.

Inace, ovaj auto mi je otkrovenje jos od pre par godina kad sam ga prvi put video, tada sam rekao sebi da ce mi kad tad biti sledeci auto koji cu kupiti.

Pozdrav.

dejan

pre 7 godina

Posedujem ovakav auto od 2013 godine sa Revolution opremom. Sve sto je receno u tekstu je istina. Vozim ga svaki dan oko 60km, grad + autoput, i bez ikakvih problema se dostize potrosnja od 6-6,5l/100km, a sa malo vise truda i manje od 6l/100km!!!Bez sale! Ima trenutno oko 45.000km i nikada nista nije bilo osim gorivo, ulje i filteri. Auto je veoma stabilan tokom vozjne, mnogo je prostran, lezi na cesti isto kao BMW. Kvalitet je fenomenalan, sve funksionise kao pre 3 godine. Sto se tice toga koju opremu uzeti, ja bi svakome ko ima mogucnosti preporucio Revolution opremu: Kamera pozadi je veeelika pomoc tokom parkiranja, Bose sistem uzvucenja sa 11 zvucnika je fenomenalan, i svi drugi elektronski pomocni sistemi su veoma bitni. Naravno da to kosta vise, ali je vredna svaki Dinar. Nikako ne bi uzeo opremu bez senzora parkiranja, zbog duzine auta.

Miki

pre 7 godina

Šestica koja troši šest? Na Ibarskoj da, na malom gasu. Meni moja sa 145.ks po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki.

Petar

pre 7 godina

Čitam juče onu najnoviju studiju i J.D Power listu inicijalnog kvaliteta. Evo ovde:
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2016/06/23/kia-prva-na-j.d.-power-listi-inicijalnog-kvaliteta
Mazda je bila ubedljivo poslednja od svih Japanaca, ukupno 28. mesto, dok je FIAT bio na 32. mestu. Poslednji smart.
Očito nema neke velike razlike izmedju mazde i kvaliteta opisanog u sloganu "Ne dao ti bog rata i fiata" .

milos

pre 7 godina

da, super auto obozavam ga i pitam se samo koji uzeti chellange, attraction, revolution i da li je zaista potrebno dati pare na toliku dodatnu opremu. Ali ipak na kraju ja ovde ne vidim nikakav redizajn :).

meeskec

pre 7 godina

Pricate o ubrzanjima... Vozis benzinca, spustis ga brzinu, dve nize i onda obavis preticanje, vratis se u traku i u vecu brzinu, sta je tako strasno? Nema velikog nm, pa? Svi se ponasate kao da vam je prvi auto imao 400nm minimum. Ne menjaju vam se brzine? Postujem Mazdu sto u svoje automobile ne trpa 2 i 3 cilindra sa 1.2 litra radne zapremine sa turbinom.

Misa

pre 7 godina

Neki komentari ipak deluju da ih pise neko iz Mazde. Ovo sto Dejan prica za revolution paket je istina i potrebna je kamera za ovoliki auto. Ali uz taj paket te primorava da uzmes jos neke sitnice od opreme koje su skupe, a mislim da nisu tako neophodne. I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Veljo, 12. jun 2016 07:32)

Samo nisi napisao koja Mazda 3... Dakle jedino ako je u pitanju nova trojka mozes da komentarises, a nije u pitanju sigurno. Meni Mazda CX5 (vlasnik sam vec dve i po godine) sa 2.2 motorom od 175 ks torsi prosecno 7.5 litara (mereno rucno, ne po kompijuteru). Dakle auto sa pogonom na sva 4 tocka, vecom snagom,masom od skoro 1600kg, veceg otpora, sa non stop ukljucenim klima uredjajem ne moze da trosi manje od Mazde 3 sa istim a slabijim i ekonomcinijim motorom. Dakle, jedino ako je u pitanju prosla Mazda 3, to mozda (teza je, stari motor itd.). Naravno, moze da se desi da u nekim situacijama trosi vise od prosecnih 7,5 litara, ali nikad nisam zabelezio preko 8,7 litara, kada je bilo bas mucenje auta. Dakle, ili ne znas da vozis, vozis stari model ili izmisljas, treceg nema...

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", ja imam 113kg i moje sediste jos nije defirmisano i ni traga od toga!
"Misa", ako su vama nebitne: fenomenalno uzvucenje, "city brake asistent" koji koci automatski do 30km/h ako van nesto bude izaslo pred autom, asistent koji alarmira kad promenite traku bez zmigavca...onda kupite sebi stojadin i bicete presrecni. Cao

Ćelavi

pre 7 godina

dejan, 10. jun 2016 13:44
Vozim mazdu trojku 2,2 dizel. Troši toliko koliko ti kažeš da ti troši benzinac u šestici. Nemoj, molim te, čemu to? I ja volim mazdu,ali mislim da istina treba da je malo iznad ljubavi kao vozilu.

Milan

pre 7 godina

@NIKOLA
Svaka cast na ukusu, i meni se bas dopao. Razmisljah prvo o turbobenzincu ali su kod njih obrtni momenti uzasno mali, kao i kod ove mazde. Bez 300Nm nema uzivanja sa ovolikim autom. Takodje, meni je jako vazna zvucna izolacija a kod mazde, forda, opela i sl je to na zalost vrlo slabo.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Svaka cast Perici ali subjektivno
Supruga vozi trojku pa kad ja normalno sednem pozadi jedva dete moze da sedi,ista prica sa zadnjim akordom koji je veći segment kao i novim fokusom.E sad kod kuge koja je na platformi fokusa sedim i ja i onaj iza mene komforno.Sedeo u vitari povucem sedište skroz ja sedim jedva normalno bez dodatnog komfora a pozadi nema sanse bilo ko da sedi a kod kaptura mesta i za mene i za onog iza mene super itd,tako da je najbolje Bona Fide sedneš vidiš, proceniš svoje potrebe,uzmeš dobre i loše strane i jednog i drugog pa teraj.Za mene cx3 neuporedivo bolje rešenje,ali sa porodicom kako i jedan i drugi kubure sa prostorom nikad ih ne bi kupio,zato sam prošle godine pazario novu kugu i sad kad idem na more spakujem stvari,povucem zavesicu iznad gepeka i teraj.

NIKOLA

pre 7 godina

Ne izmišljate o potrošnji Mazdici postali ste gori od Alfista,prvo motor 2.0 benzin koji je 2012 godine finisiran je u osnovi onaj koji je stavljen u mondeo 2001 godine,skaj aktiv tehnologija je taj motor usavrsila od kompresije preko obrtnog momenta itd i uz aero dinamičnost i veliko smanjenje težine vozila dovela do smanjenja potrošnje goriva.Medjutim onaj stedljiviju od 145 konja fabrički po gradu troši 7,2 litra a ne postoji benzinac sve da mu sipate 100oktanski benzin uz start stop sistem i vožnju po ps,da po Beogradu mešovite vožnje ne potroši 2-3 litra više.Ajde opklada sto kilometara po Beogradu na istoj pumpi istom pištolju pun do vrha 200km i onda punjenje do vrha na istom pištolju.

Kenzo

pre 7 godina

Imam ovaj auto.
Izrada je vrhunska a potrošnja smešno mala!
Auto koji ima skoro 5 metara, 2000ccm BENZIN, 165 KS, troši na regionalnim putevima ispod 6 litara! Sveukupni prosek je ispod 8 litara!
I pritom vuče odlično, nema šanse da vas ostavi prilikom preticanja!

Nemanja

pre 7 godina

Kako izgleda ovaj auto, nemam reci. Zaista kada ga stavite pored bilo kog, ali bilo kog konkurenta, pa makar to bila i nemacka trojka, jednostavno deluje bolje. Svakako se o ukusima ne raspravlja, ali ovaj dizajn... Sto je najgore, uzivo je jos bolji...

GS

pre 7 godina

Vozim cx5 2.2 d. Auto je savrsen. Neverovatno stabilan za jedan SUV, motor ima 150 ks a prilikom ubrzavanja se cini da ima bar 20 konja vise. Postoji verzija sa istim motorom i 175konja. Potrosnja je sjajna za auto od skoro 1,6 tona. Benzinac nisam probao ali sam cuo od ljudi koji ga poseduju da se radi o fenomenalnim motorima. I da, lanac umesto zup. kajsa.

Miki

pre 7 godina

Aca@ Da, postiže 210Nm na 4000 obrtaja, ali treba znati da postiže čak 190Nm na samo 2000 obrtaja, e to je ono što mnogi ne znaju, a što ga čini podjednakom efikasnim kao neki turbo motori 1.4 ili 1.6 zapremine. Kome je baš i to malo, moj prijatelj ga je u Nemačkoj cipovao za 400 eura je dobio čak 240Nm, od toga 215Nm na samo 2000 obrtaja i kaže da je potpuno konkurentan njegovom Passatu 1.8tsi kojeg je imao pre Mazde, ali zato Mazda se lepse vozi i manje troši u proseku za 1 do 2 litre u zavisnosti od stila vožnje. Da se ponaša kao turbo motor pokazuje i podatak da na 140 km/h se vrti na samo 2800 obrtaja.

metnem

pre 7 godina

Izgleda da mnogima smeta mala potrosnja. Meni je zanimljivo sto su na ovom testu postigli super potrosnju, a mnogi i dalje ne veruju. A sto se tice izgleda-ovo je skulptura na tockovima, svaki put kad prodje pored mene okrenem se i uzdahnem.
This time next year...

Dux

pre 7 godina

Definitivno jedna od vrhunskih kola! Imao sam Mazdu 3 pre mnogo godina i bila je fenomenalna. Ovaj Mazda 6 će definitivno napraviti glavobolje svim proizvođačima kola, uključujući i velikoj luksuznoj trojci (Audiju, BMWu i Mercedesu). U crvenoj boji izgleda pakleno!!!

Brana

pre 7 godina

@Dejan
I ja sam najviše razočaran potrošnjom moje šestice. Nisam to očekivao, baš toliko.
Ali jesam znao da je loša na medjuubrzanjima. No to ne mogu da zamerim. Atmosferac je. I znao sam.

NIKOLA

pre 7 godina

Bona fide, 2. jul 2016 15:40
Mislim da je auris daleko komforniji,jeftiniji i praktičniji automobil (čak i kao HB). Mazda CX3 ti je teskoba od kola (ipak je to u osnovi V segment, niža klasa od aurisa). A i nimalo jeftina. Izmedju ta dva, ja bih bez dileme odabrao aurisa. A iako vozim karavan dizela C segmenta (do mora i nazad sam otišao sa realnom (merenom) potrošnjom 4,3),mislim da je i kod aurisa i kod mazde doplata za dizela neisplativa ako ne prelaziš najmanje 15-20 kkm godišnje (ako su ti samo ta dva vozila u fokusu).

lalegator

pre 7 godina

Vlada, 10. jun 2016 10:20)
______
prosle godine sam gledao uporedni test
1.4Turbo protiv 2.0 atmosferca
oba automobila su imali istu konjazu 170

1.4 turbo nije imao nista bolje perfirmanse od atmosferca cak u nekim situacijama je i slabije ubrzavai...

A najvece iznenadjenje je bila potrosnja
goriva
Atmosferac je u svim rezimima trosio isto ili manje nego turbo na testu.

Ali tehnologija napreduje i problemi turbo motora se resavaju elektricnom turbinom
koja ce uskoro zameniti klasicne turbine

Dejan

pre 7 godina

"Medenica", a koje to gorivo vi upotrebljavate? U Austriju ja sipam 95 oktana, vozim ga do 130 km/h, ne mucim ga u 2 i 3 do 100km/h zato sto nije nimalo neophodno, i kao rezultat svega toga trosi mi izmedju 6 i 6,5 , a vi meni ne morate verovati, to nece promenuti potrosnju mazde. Pozdrav!

Haha

pre 7 godina

@ (deki, 11. jun 2016 22:18)

Sveukupno japanci su pouzdaniji. To sto ti volis da pljujes po njima na svakoj vesti je nesto drugo u pitanju.

Hehe

pre 7 godina

Neki sto pljuju po mazdi i potrosnji benzinaca, kazu da su je imali i da su srecni sto su se resili iste. Pitam, jesu li imali sa ovim benzinskim motorom? Ljudi, atkinsonov ciklus, veca kompresija itd., realno je da potrosnja bude niza osim ako je ne patosirate cesto i blejite veci deo voznje na semaforima. Toga nije bilo u prethodnoj sestici ili trojci. Jedino ostaje pitanje trajnosti i odrzavanja takovg motora, a to ce vreme pokazati.

Btw. ne vozim mazdu, nisam bot, jedino sto favorizujem benzince u odnosu na dizelase i to samo iz razloga izduvnih gasova i raznoraznih preuvelicavanja i bajki koje vlasnici dizelasa iznose. Ova sestica je ekstra auto i rado bih posedovao jednu (samo novo), ali mi budzet ne dozvoljava. A pljuvacima bih porucio, dzabe vam.

gogi

pre 7 godina

Ja imam mazdu 3 G120 vec dve godine. Mogu samo da kazem da sam prezadovoljan, narocito motorom. Gde to ima da benzinac 2.0 po BG mi u najvecim guzvama i centru trosi 7 litara,zimi i do 7,2. Ljudi, Atkinsonov ciklus.Ugradili su varijabilno upravljanje ventilima, direktno ubrizgavanje i stavili bolje materijale radi manjeg unutarnjeg trenja. Sto se tice performansi motora, odlicne su samo ako znate da vozite atmosferca od nula do 100 za 8.8 je za svaku pohvalu.

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Sve su ovo lepe bajke,dok je ne kupiš.A onda ni braća Grim ne mogu da pomognu.Ko će meni da opravi moju mazdu CD129 da motor radi kako treba? Niko! Kome god se žalim kaže mi kao "Znate,to je stari motor,on je imao takvih problema,ali ovi novi su odlični".
Svaki mazdin motor i model hvale do besvesti kada se pojavi,a posle ti na pomen problema kažu "To je stari motor".

japanac

pre 7 godina

Cena od oko 22k evra je iznenađujuće dobra, znajući koliko je ispod konkurencije i to da dolazi iz Japana gde nije oslobođena carine...

uros.bg

pre 7 godina

@Vlada Mislim da 'bolji rezultati' oznacavaju manju potrosnju. Koliko sam cuo turbo benzinci trose dosta iznad specifikacija kad se 'gaze' (a specifikacija prakticno oznacava voznju 1.4 motora bez turbine na niskim obrtajima). Mazda je krenula putem da poveca kompresiju i time poveca efikasnost motora u svim rezimima tj i u realnosti kad je nagazis. Moment je povecala povecanjem zapremine i time prakticno parira turbo benzincima.
Kada kazes da je manji moment tu si u pravu ali pogledaj i prenosne odnose menjaca pa ces videti da tu Mazda kompenzuje te razlike.
Po meni, taj 1.4 koji pominjes je super motor i ne bih imao nista protiv da su i njega stavili u moju Mazdu 3. Prosto je druga filozofija.
Da, a i pouzdanost je veca bez turbine. Slazem se da to nije bitno prvom vlasniku ali ko zna, mozda se to odrazi na preprodajnu vrednost.
Pozdrav.

lepotica Dalekog Istoka

pre 7 godina

Ne znam kakav je današnji 2,2 dizel, ja vozim onaj prethodni od 129 ks u mazdi 6. Više puta (prestao sam da brojim) mi je motor uletao u safe mode,u sred vožnje ili preticanja, u Srbiji i van nje, na auto putu, neće preko 2-2.500 obrtaja,ne možeš uzbrdo da se popneš ni u drugoj, jednom mi se nekoliko puta gasio uz Rudnik. Isto tako i od Trebinja kao Herceg Novom.Bio sam u servisu X puta,u granciji i van nje,svašta su znali reći (EGR,DPF,filter goriva, gradska vožnja...bla,bla),a i dobre pare uzeti,ali nikada nisu znali opraviti.
Jedno sam naučio. Kada se to desi,ugasim,sačekam, upalim i vozim dok se opet ne desi. Može opet za pet minuta, pet puta u pet minuta, za pet dana ili za pet meseci.
Nekada bih je najradije zapalio.Imam kola,a nemam kola.
Posle ove mazde nešto drugo.Sigurno ne mazda.

Saša

pre 7 godina

Tekst je Mazdi6 i njenoj potrošnji i stvarno dosta više vaših priča koliko troši vaš koji god auto po gradu kad jurcate od crvenog do crvenog, pritiskate papučicu gasa do poda prilikom svakog obilaženja da bi stali na raskrsnici ili semaforu posle 20 metara, turirate na semaforu, glumite da vozite GP Monaka kroz Terazijski tunel u Beogradu i slični načni vožnje neiživljenih iskompleksiranih likova.
Bez obzira bili zaljubljeni u vaš Golf, BMW, Mazdu, Škodu, Toyotu, Audi, Hyundai za takvu vožnju koliko god da piše u fabričkoj specifikaciji ili u nekom testu pomnožite sa 2, 2.5 ili 3.
Kompleksi se leče.

japanske cene

pre 7 godina

Pre kupovine nove mazde na "Mazda Club Serbia" treba malo pogledati i iskustva vlasnika mazde. Može da se nadje, izmedju ostalog, da neko sa 101.000 predjenih km ( jer se "javio problem blinkanja DPF lampe i aktiviranja "Safe Mode"-a na auto putu, pri oko 101000km." ) ode u servis i da mu za zamenu DPF-a naplate lepe pare ( "preko 400.000 din.").
Imate takvih ("safe mode") iskustava koliko hoćete.
http://www.mazdaclub.rs/forum/viewtopic.php?f=307&t=48084
Treba misliti o svim tim cenama na vreme.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
ovde se komentarise mazda benzinac auto koji u osnovi ima legendarni 2.0 atmosferaa sa lancem koji je prvo ugrađen u mondea 2001 godine a oni ga usavrsili i uz smanjenje težine i aero dinamicnost doveli do smanjenja potrošnje i povećanja Elasticnosti,o kvalitetu mazde ne diskutujem i za mene ta američka privatna i verovatno nameštena istraživanja nek okače mačku o repa.Sto se tiče Kie oni svojim marketingom nek mazu nekog drugog,klasičan primer novi sportage sa starim 1.6 atmosfercem od 132 konja koji loce a trom i jadnom opremom 17990 evra a Kuga
koja je malo veća 1.5 turbo benzin 150 konja i 240nm,koja sa 1600kg troši manje a mnogo bolje ide i boljom bazenom opremom isto 17990.

Beogradjanin sa desne obale Save

pre 7 godina

Imao sam prethodnu trojku 1,6 dizel. Po gradu mi je trošila 7-8, a zimi je,ako je hladno,znala nekada čak i 9. Kada kažem po gradu, ne mislim na vožnju auto putem po gradu,već na vožnju u krugu dvojke. Na otvorenom je trošila 5-6 u pravilu (na jako slabom gasu i oko 4,5, po auto putu do 130 km/h oko 6,5).Bio sam jako zadovoljan.Ali sam hteo novu,jer mi se baš dopadala,a čitao sam i da je novi 2,2 dizel baš ekonomičan,da može da troši i manje od deklarisanog,bio i neki test u Beču pre dve godine,pisalo je svuda ovde (baš sada nadjoh opet: "Kako god bilo, u Mazdi će znati da marketinški upotrebe podatak da su postignute potrosnje od 3,15 l na 100 km, što je više od 35 odsto manje nego sto je Mazda homologirala svoju „trojku“ za urbanu potrošnju. ").
Prošle godine sam verujući u taj high tech nabavio novu trojku 2,2 dizel.Bog da pomogne kako to može dobro da ide.Ali Bog da pomogne i koliko to auto troši.Meni po gradu ne može ispod 8,pravilo je 8-9,zimi lako 10.Na otvorenom može i 5,5 ako idete baš sporo.Uz iole bržu vožnju,bez 6,5 šanse nema.
Saberi-oduzmi,troši 1-2 litra više od one stare 1,6. I samo budala kao ja je mogla verovati PR saopšetnjima mazde.
I onda čitam šta se ovde piše koliko kao troši mazda 6 sa 2.0 benzincem. Neko je očito na lakim drogama :)

Petar

pre 7 godina

Ovo mi se dopada na svakoj temi o mazdi. Čim neko napiše da mu mazda troši kao ostala slično motorizovana (atmosferska) vozila, odmah mu kažu da ili je "bot" ili da "gasira" mazdu, da je mnogo forsira.
Jer, Bože moj, to je mazda i ona ne može da buda kao druga vozila ( pa da benzinac po gradu troši i "10-14" ), ona troši "oko 6 u gradu". Ali, samo u varijanti 2.0 sa 165 ks :)

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
"Veličinu" i "komfor" mazde CX-3 je lepo opisao i naš novinar Perica Rajković u tesu za "Vrele gume":
"Dvojka uprkos imenu.
Ukoliko ste se zapitali odakle „ispade“ CX-3, znajte da je za bazu poslužila nova Mazda 2, iako bi se na osnovu imena dalo pomisliti da je bliži „trojki“. Od prve je duži za 21 cm ( 4,27 m), ali je istovremo kraći od Mazde 3 za 28 cm, tako da je za otkrivanje porekla poslužilo međuosovinsko odstojanje. Isto je kao kod „dvojke“, u šta smo se uverili čim smo se instalirali na zadnju klupu. Sa svojih 1,72 m visine, dole potpisani „delija“ staje bez veće muke, s tim da mi kolena dodiruju naslon prednjeg sedišta, podešenog za vozača sličnih dimenzija. Bez da smo merili u santimetar, reklo bi se da prostora ima manje nego li kod konkurenata tipa Renault Captur, Peugeot 2008, Fiat 500X, Opel Mokka... Osim toga, subjektivan utisak stešnjenosti pojačan je malim staklenim površinama. Shvatili ste, bez obzira što je najduži u segmentu, CX-3 nema pretenzija da postane familijarni SUV ..."

Pa, ako u CX-3 pozadi "delija" sa 172 cm udara kolenima u prednje sedište, čemu porodica da se nada? Danas deca od 12 godina imaju tih 172.
Ako mazda CX-3 nije komforom konkurent mazdi 3, kako bi mogla biti aurisu?
Za čoveka samca koji želi da se "pokaže" CX-3 je "dobar" koliko i Juke i sl. Za "pokazivanje".Ali, za porodicu (što znači i dete) CX-3 nije. Ali, mazda 6 karavan jeste (ako je imperativ baš mazda). Ili obična trojka,ako je cilj C segment.

R2D2

pre 7 godina

Ja vozim Mazdu 3 dizel iz 2008 i ne primecujem nikakve tragove korozije, doduse imam garazu pa mozda i zbog toga. Auto je izuzetno elastican i prava je uzivancija voziti ga. Ipak, sledeca Mazda ce definitivno biti benzin jer je odrzavanje mnogo jeftinije, narocito ako treba menjati bilo sta osim ulja i filtera. Original delovi su veoma skupi, a i satnica u ovlascenim servisima. Ali ako hocete pouzdan automobil cenu morate da platite.

Ivan

pre 7 godina

Mazda 6 je ranije bila previše tvrd auto za moja leđa, čak i na holandskim i belgijskim putevima. Jel' ova ima bar malo normalnije podešeno vešanje pošto mi se čini da se drži na putu dobro samo zbog superkrutog ogibljenja?

Milos

pre 7 godina

Samo mala ispravka na teskt, motor od 192 KS koji pominjete je 2.5 litra zapremine, ne dvolitarski kako pise.

Inace, sjajan auto, prosle godine sam imao dilemu izmedju sestice i trojke, ali je razum prevladao i morao sam da se zadovoljim manjim clanom Mazda familije. :)

kele

pre 7 godina

I ogromna zamerka mi je sto nema Mazda u ponudi 4x4 kao konkurencija.
(Misa, 10. jun 2016 16:22)
Od prošle godine postoji Mazda 6 u ponudi sa 4x4 pogonom.

duki

pre 7 godina

Ko place za turbinom nek saceka mps verziju, imace preko 300ks. Vozio sam pre par godina staru mps 3 i 6 i to ide kao blesavo. Pitanje kako se vozi ovaj atmosferac s obzirom da mu 9s treba do 100kmh i da li vredi doplata u odnosu na slabiji. Kod nove trojke nema razlike a potrosnja je veca. Oprema je fantasticna, jedino zameram sto nema siber uopste ali sta sad. Eno je crna Grandova ispred zgrade, sa crnim felnama, moram priznati da bas mocno izgleda.

6-ica

pre 7 godina

Medenica, vozim staru mazdu 6 2.0 sa 147 ks, i evo mojih utisaka.
Generalno sam zadovoljan. Auto je 2006 godiste i presao 250 kkm.
Potrosnja je jako relativan pojam. Uglavnom vozim po Bg, gde mi trosi od 8 do 10 litara, dakle uzduz i popreko. Autoput na 120 od 6.7 do 7.2, 140kmh oko 8-8.5. Magistrala je oko 6, s tim da sam jednom bas lagano od Surduka do Obilicevog stadiona imao prosecnu od 5.5. Tako da mi je neverovatno da toliko trosi nova, jer svuda iskustva kazu(testovi, vlasnici) da malo trosi, i verujem da trosi u proseku litar-litar ipo manje od moje. Zato mi je cudno za menjac, ako na 140 ide oko 3000 rpm, to je super, moja je tu na 3500, i cak i to je ok za benzinca. Lim jeste tanak i na staroj, i to i jeste moja jedina primedba.

milos

pre 7 godina

@Marko,
kako ti se auto zabagovao? I meni je jedom isto, vozikao sam se po gradu, stao na 50 mesta, i kad sam jednom hteo da krenem, probam da upalim, i nista svetli kao jelka unutra neke lampice, i tako par sekundi, oblije me hladan znoj izadjem napolje popusim cigaru i vratim se sve normalno radi. Ne budem lenj odem do mazde, nakace me na dijagnostiku i u greskama nista !!! I kazu mi da se jos nikom nije desilo slicno, a sad vidim da je i tebi. Auto je iz 2014, voleo bih ako mozes jos nesto da napises ( Meni se desilo dvaput, stim sto je jednom bilo bas strasno), a jednom je samo na sekund. ALi u greskama nema nista.

Rade

pre 7 godina

@Marko i @ Milos
I meni je mazda šestica "zabagovala". Pet puta u dve godine. Tri puta sam bio u servisu zbog toga. Dujagnostika ništa nije našla i to je po njima navodno sve kako treba. A, očito nije. Prave se ludi. Ili zaista ništa o održavanju i opravkama ne znaju. Ja samo znam da imam problem koji me dovodi do očaja. A uvoznik, umesto da mi kola opravi, ovde botuje. SRAMOTA!!!

moron

pre 7 godina

Ove ogromnom većinom romansirane priče o potrošnji mazde sa 2.0 benzincem "ne teraju" da kažem neku reč.
Imam dva dizela sa 1,6 motorom (308 i 500L). I ako je istina ono što se ovde piše, onda je očito da je mazdin benzinac 2.0 daleko, daleko ekonomičniji od tih dizela. Pa ekonomoćniji i od ranijeg 1.6 dizela u mazdi 3. Pa i čak od najnovijeg dizela 2,2 u mazdi.
A to je smešno :)
Pozdrav svim ljudima koji su dali iskrena iskustva o mazdi. Ali i onima (posebno botovima uvoznika) koji ovde potcenjuju zdrav razum svima nama ...

Miki

pre 7 godina

Saša
Sve si u pravu, kompleksi, test je o mazdi 6. Zato sam ja i rekao da meni moja sestica "po Beogradu pije 10-14, kako kada, na otvorenom 6-8 ako je ne gazim, a auto put ubije koliko pije. Manite se romansiranih bajki."
Ali, hajde ti objasni ljudima da ne treba da iznose neistine o mazdi.

NIKOLA

pre 7 godina

Saša
Ako nisi bot,naravno da kad auto gasiras i voziš na velikim obrtajima u nižim brzinama da će da potroši mnogo više, ovde je samo reč da botovi, Mazdici čast izuzecima kao i oni koji testiraju ova vozila a u dilu su sa distributerima,neprave idiotima narod sa pričama o 7 litara po gradu za ovoliki auto od 2000 kubika.

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA, 2. jul 2016 00:22 & (DC, 1. jul 2016 16:06)
Naravno da je sve samo marketing. I J.D. Power i J.D. Survey.
Isto kao i ono kada je mazda 3 sa 2,2 dizelom po Beču pre oko dve godine navodno trošila oko 30% goriva manje nego fabrika deklariše. Ili “KODO dizajn”... Ili Sky active tehnologija... Atmosferci koji su bolji i od turbo benzinaca i od dizela ...
Svaki brend ima svoj deterdžent za ispiranje mozga. Problem je samo kada neko počne da nam ispira mozak i da potcenjuje zdrav razum. Tada botovi počnu da ubijaju sve nas.
Pozdrav

Saša

pre 7 godina

Nekih 2 meseca vozim Mazdu6 2.0 benzin sa G145 motorom. Suštinski isti kao ovaj G165 samo snagom spuštenom za 20KS. Prosečna potrošnja mi je, za ne poverovati, 6.7l. Motor i menjač su toliko dobro urađeni i upareni, auto se po autoputu vozi na 140km/h ispod 3000 obrtaja.

@Munze Ljux
Do skoro sam vozio Mazdu3 2008. godište, auto bez ijednog traga korozije. Treba auto da da se održava, pere zimi od soli i slično. Nije antikorozivna zaštita svemoćna.
Mazda daje 8 godina garancije na perforirajuću koroziju, ali svake godine mora pregled.

ledenjak

pre 7 godina

Sve ok, auto mi se jako dopada mada je meni oko otislo na karavan opciju. Jedno u sta ne verujem a vozim vec 15god i jake i slabe i benzince i dizele je potrosnja. Toliko min na otovrenom trose savremeni dizeli iste zapremine kad se stvarno voze.

džigi-bau

pre 7 godina

Dosta komentara ovde počinje rečima..."nije bitno prvom vlasniku"..Trebalo bi da i njemu bude bitno kao i meni koji preferiram polovnim kolima.Da neće možda da vozi ta kola 10-15 godina?Da ih baci pored puta?Valjda će hteti neki novac da izvuče iz njih da bi ponovo vozio nova kola?
Mazda,Honda sa ovakvim motorima uvek će biti interesantni za dalju prodaju.Motori su kvalitetni i dugovečni i omogućavaju i dorade i poboljšanje.

Dikh tu kava

pre 7 godina

2013 trojka 1.6 D. Nikad korozija. Po bord kompjuteru 7.6 l. Bilo je i autoputa dosta, manje magistrale, najviše grada, i to uglavnom vrlo kratke relacije. Bilo bi dobro da nas nauče učeni ljudi kako da milimo u koloni, na gužvetinama po Gazeli i Milentija Popovića, a da potrošnja bude 4 l. Vozilo inače ima mana, ima i vrlina, na kraju dana, dosta je balansiran automobil, estetski vrlo prihvatljiv. A da li bih ponovo uzeo Mazdu je hipotetičko pitanje koje zavisi od mnogo činilaca. Nisam "zaljubljen" u brend, šta mi se u datom trenutku učini najbolja opcija, to uzimam. Nikad mi nisu bili jasni "fanovi" određenog automobilskog brenda. Sutra mi se žena ofarba u crveno, i više je ne volim, jer sam "fan" brineta? Ma ajte ljudi molim vas..

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA
Imenjače, ako pratiš dešavanja u auto svetu,verujem da si nedavno pročitao vest da je "Kia najkvalitetniji automobilski brend u Sjedinjenim Državama za 2016. godinu, prema istraživanju IQS (Initial Quality Study) koje sprovodi agencija J.D. Power ...", na kom takmičenju je mazda "osvojila" tek 29. mesto i bila POSLEDNJA od japanskih vozila. Fiat koji pominješ je bio iza,još 4-5 mesta.
Evio ti i link za tu vest ( ako sam nešto netačno preneo, ja ću svima da se izvinem ):
http://www.vrelegume.rs/vesti1/kia-jd-power-listi-inicijalnog-kvaliteta-ankete/
Da ne bude zabune, nemam (sada) ni mazdu (imao sam), ni japanca (imao sam i osim mazde), ni fiat ili kiju.
Ford koji voziš, cenim kao brend, a i kao vozilo, ali samo ukoliko je u njemu HDI motor. Ove nove TDCI motore malo prezirem,jer su unazadili ono što je for pre koristio. Ako s ene varam, u fodu je 1.6 dizel od 115 ks imao 285 Nm, a sada 1,5 dizel EURO 6 od 120 ks ima samo 250 Nm, dok EURO 6 bolji dizeli tog ranga danas gadjaju 300-320 Nm.
Pozdrav svima (osim botovima). Botovi uništavaju sve lepo ...

D9

pre 7 godina

Što se tiče izgleda... Ovako na fotografijama mi je solidna, ništa posebno. Ne ulici kad je vidim, ne mogu da se ne okrenem nekoliko puta... Fantastična

nikolas

pre 7 godina

mene ovaj automobil fascinira u svakom pogledu ali mi nikako u glavu ne ide kako su napravili auto od skoro 5m a da je tezak 1300kg?????????????????pojam

Milan

pre 7 godina

Uzeh nedavno 508 SW BlueHDI Allure, a pre sam imao 407 SW Premium Pack. Gledao sam i mazdu šest dizel. I razmišljao dosta. Nije mi bila presudna cena registracija, ali me nanervirala cena redovnog servisa. Za 2.0 HDI ulje i svi filteri (pa i goriva) su oko 150, a kod mazde oko 250. Neću da me neko sisa na taj nacin narednih 150-200 km

joko stari

pre 7 godina

@gogi
Pa tebi ispade ta Mazda benzinac od 2000 kubika, da manje troši od nove Mazde 3 2,2 D. Ili si ti u krivu ili ja. Nešto nije u redu.....

Tata

pre 7 godina

Imam Mazdu 6 benzinac 2000 ccm 145 ks, 2015 godište, paket opreme Attraction sa dodatno kupljenom kamerom za hod unazad. Prešao do sada 37.000 km i izuzetno sam zadovoljan ponašanjem vozila. Prosečna potrošnja za ovih 37.000 km je 7,60 l/100 km po bord kompjuteru (40% grad, 40% autoput i 20% regionalni putevi). Prethodno vozio Mondea MK IV 1.6 125 ks benzinac i u odnosu na njega Mazda mi je "aždaja" a i dosta manje troši i upavljivija je. Jedine mane su mi prtljažnik (ne može da se poredi sa Mondeovim 5-tim vratima), kao i fabričke letnje Toyo gume koje su veoma bučne (zimski Michelin Alpine 5 se ne čuju). Redovan servis skup cca 250 eur.

marko

pre 7 godina

Mazda 6 je vrhunski auto, imam ga vec dve godine i jako sam zadovoljan ( oko 45k sam presao sa njim). Pre njega sam imao bmw e90 320i, i moram priznati da je mazda jako dobra. Ali iskreno ne moze jos prici bavarcima ( u sta verujem da ce se skoro desiti). Bmw slicne snage se bolje ponasa na putu, nekako bolje lezi, i menjac je malo drugaciji ( Ne kazem bolji samo drugaciji, pa je mozda i navika). Takodje na e90 mi je nekako zvucna izolacija bila bolja i ima neki malo drugaciji osecaj. Ali sobzirom da je auto u slicnoj opremi duplo jeftiniji od e90, mazda je pravi izbor i uvek bih je od sad kupio pre trojke. Jedino sto mi se ne svidja je prekomplikovana elektronika, meni se jednom auto bukvalno zabagovao, ali iskljucis i upalis opet sve po starom :D

DC

pre 7 godina

Za gospodu sa problemima sa paljenjem, odn bagovanjem: Sve Sestice proizvede u periodu 30 Oktobar 2013 - 28 Februar 2014, brojevi sasije: JMZGJ***21 154313 - JMZGJ***21 169715 i JMZBM5476 21 124994 - JMZBM5476 21 140892 su bile opozvane na re-programiranje Power Control Module (PCM) motora, opoziv R/2014/134. Proverite da li je to uradjeno i ako ne zahtevajte da vam se odradi, trebalo bi da je do toga.
@ Japanska kola su najbolja: Bez turba danas malo teze ali ima jos uvek dobrih cetvorocilindrasa u klasi: Passat 2.0TSI (220 i 280ks), Skoda Superb (takodje 2.0TSI), Mondeo 2.0SCTi (203 i 240ks), Audi A4 2.0TFSI, BMW 320i i 328i. Sve su ovo motori od 2000ccm sa kojima cak i Mazdin 2.5 tesko da moze da se nosi, pri tome 'no disrespect to Mazda', svaka cast njoj na odabiru da sledi svoj pravac, sto sam uvek voleo kod proizvodjaca. Inace ne znam otkud tolika fama da su turbo motori problematicni. Audi, Saab, Volvo su ih jos pre 30 godina pravili sposobne za ogromne kilometraze a i u kamionima koji prelaze na stotine hiljada godisnje to je retko kad problem.

Cak ni turbo-tri nije toliko los. Daihatsu Charrade GTti je bio prava zujalica i sada vec legendaran auto. Sve zavisi od toga u cemu se motor nalazi, a na ovu temu sam vec pisao u komentarima o Skodi Oktaviji pa da ne davim ponovo.

Bojan

pre 7 godina

Mazda 6 za mene je dobro auto, ali sa svojih skoro pa 5m je malo glomazna za manevrisanje po gradu. Na slikama ne djeluje tako, ali uzivo mi izgleda nezgrapno i predimenzionirano - mislim na prednji dio. Mazda 3 mi izgleda dosta dizajnerski i po dimenzijama odmerenije.

Da li je neko od vas vozio obe mazde 3 i 6 - koja je razlika u praksi i osjecaju, po pitanju stabilnosti, zvucne izolacije, udobnosti za vozaca, stabilnosti?

DC

pre 7 godina

@marko: Izvini sto kasnim, imao sam vrlo malo pristupa internetu zadnjih nedelju dana. Evo ovako, informacije o opozivu se mogu naci na Engleskom na sledecim linkovima, i konkretno u Engleskoj je opozvano 395 vozila:
http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=88085EB42BA01E6A80257D70002AF887
http://www.theaa.com/allaboutcars/recalls/recalls.jsp?modelID=6&makeName=Mazda&makeId=C6 - ovaj opoziv je pod 2
http://vinalert.com/extradata/ukrecalls.php?model=3&make=MAZDA (pod brojem 6)
Posto ne zivim u Srbiji, na zalost ne mogu da ti pomognem sa nekim drugim informacijama, kao npr odgovorom zasto nas uvoznik nezna nista o tome ali im mozda vredi pokazati ovo posto se radi o simptomima koje ste ti i drugi opisali.

@Redakcija: Da li ste u mogucnosti da prosledite ovo coveku na email posto mu je potrebna pomoc a pitao je odavno? Hvala!

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

aj lepo se preimenuj, mnogo sam pre tebe na ovim komentarima,još mi treba da me neko poistovećuje sa tobom koji si pljuvač mazde i po kome je i fiat od nje bolji.Ja vozim zadnjih 5 godina forda, supruga drugu mazdu benzinca a njena familija već petu,i ja sam je vozio jedno vreme a kako promenih dosta marki automobila nemoj da nam se smeju, baš me briga za tebe, nego pomisle ja pišem a dole komentar potpuno suprotan.

DC

pre 7 godina

@NIKOLA: Ne treba verovati brojevima na slepo vec se malo informisati i sta oni predstavljaju. J.D. Power istrazivanja se ne bave objektivnim ocenjivanjem automobila vec analizom koliko su vlasnici vozila zadovoljni svojom kupovinom a ta dva nisu jedno te isto. Cisto primera radi, u Velikoj Britaniji je niz godina najbolje ocenjeni brend bila Skoda a normalno je da je Englez koji kupuje Skodu u 2005 (a koja u to vreme nije imala neki positivni imidz) bio s njom mnogo vise zadovoljan jer nije ni imao neka ocekivanja, nego neko ko spiska gomilu para na Mercedes S-klasu i onda ce naravno da bude mnogo veca 'picajzla' i gleda svaku sitnicu. Realno, bez obzira koliko je danas Kia ozbiljan proizvodjac, mislim da su jos uvek ocekivanja kupaca Kie manja nego li kod kupaca nekih japanskih proizvodjaca, sto rezultati J.D. Survey i oslikavaju.

NIKOLA

pre 7 godina

bona fide
Moje mišljenje da tu nema sta da se premisljas, dizel bi izbacio iz opcije i ostavio izbor benzinaca a lako je što je Cx 3 mnogo bolji izbor pre svega u pitanju je krosover koji je uzdignut, fensi izgleda i vrlo su postali popularni i drže cenu,zatim aurisov motor 1.33 99 konja je trom i potpuno dosadan za vožnju zbog čega treba gledati 1.6 od 132 konja koji je opet manje elastičan i sa manje nm od cx3 2.0 od 120 konja,u obe varijante neidu osnovni paketi opreme jer im fale neke stvari sto je greota nemati,i na kraju dolazimo do oko 1500-2000 evra skuplja cx3 ali nisu to pare u odnosu na razliku.ama cx3 sa onom trula višnja bojom izgleda top pored nje auris kao ruznija sestra.

Nemanja

pre 7 godina

@ (Misa, 10. jun 2016 16:22)

6-ica karavan ima AWD pogon u ponudi, limuzina ne sto je steta. U Japanu i na pojedinim trzistima se nudi cak i Mazda 3 sa pogonom na sva cetri tocka. Tehnicki je izvodljivo jer su platforme Mazda 3, 6 i CX5 iste, samo variraju u duzini. Tako da je to neka procena kom trzistu sta treba...

NIKOLA

pre 7 godina

NIKOLA

Kako ces bona fide da objasniš da je cx3 manji segment od aurisa kad su iste dužine,širine,medjuosovinskog rastojanja,zapremine prtljažnika,a cx3 viša za skoro 10 cm,imaš sve na vikipediji,nema to veze sto deli platformu dvojke kad su dimenzije drugačije,to ti je kao kad bi Cx 5 izjednačio sa trojkom jel dele istu platformu.Ps osim ovog i dole napisanog u korist cx3 bona fide imaj u vidu da je auris model 2012godine a cx3 2015 godine.

marko

pre 7 godina

@DC

Kako to da o tom opozivu u nasem predstavnistu mazde nemaju pojma, danas sam zvao i pitao! Gde mogu to da uradim ako slucajno znate, ili kako da im objasnim.

@Milos
Meni se desilo jednom, a zena mi je isto pomenula da joj se desilo jednom. Daleko od toga da je svaki cas, za dve godine dvaput, zaglupeo, sve se unutra popalilo, ponovo ukljucio auto i sve normalno. Nemam vise informacija. Iskreno mislim da je u pitanju software nego neki kvar.