Petak, 10.06.2016.

08:29

Uhvaćeni ste sa 0,3-0,5 promila? Put nastavljate peške

Izvor: B92

Uhvaæeni ste sa 0,3-0,5 promila? Put nastavljate peške IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

boxe

pre 7 godina

vesti koje nemaju veze sa mozgom sluze za zaglupljivanje dokonog naroda, od kojih su vecina ti, diplomirani pravnici, inzinjeri, bez posla i kojima je kriv sistem..plus sve znaju i u sve se razumeju, od najnovijeg aut menjaca do slova zakona.....
I do sada si odlazio od policije sa 0,30 pesaka kuci.....samo za razliku od 0,50, si mogao posle 12 sati da vozis ponovo..a u drugom slucaju ste iskljuceni 24 sata....

Xobotnica

pre 7 godina

У Русији си већину казни могао да средиш на лицу места. Али за вожњу у пијаном стању, тј. са било колико алкохола (0.01нпр.) у крви, нема сређивања, чак ни за 500 УСД!

т

pre 7 godina

Промили су безвредни. Главно је питање утицаја алкохола на способности возача, а то се тестира моториком и реаговањем, а не промилима. Исто као што некога чашица омами, а некога два пива ни да додирну.

т

pre 7 godina

Два фактора која стављају промиле у апсурд:
1. Индивидуално је колико ће иста количина алкохола код кога приказати промила (не колико је омамљен).
2. Индивидуално је колико ти исти промили реално умањују способност реаговања.

Значи, Дрегер могу у ђубре да баце.

U socijalizmu 20.000 km godisnje u demokratiji 2.500 km !

pre 7 godina

Najveca opasnosti u saobracaju predstavljaju porez i akciza ! Mnogo vece nego 0.3 promila ! Ko malo vozi taj vozi lose. Visoka cena benzina je glavni razlog da vozimo lose jer voznja je samo praksa !

jel me voles?

pre 7 godina

(cica glisa, 11. jun 2016 11:04)

Ne moze biti kaznjen? O cemu ti? Moze i ne mora biti kaznjen za bilo sta, prekinite da pricate kao da zivimo u diznilendu. Opet ova prica, postene ne zaustavljaju. Ej covece, pa ako im treba para, iskopace ti nesto saobracajac, i njemu treba za pivo. A bahat nece platiti nista, a mozda i i hoce, tutnuti 20 evrica i dovidjence. Muka mi je od "politicki korektnih vitezova" koji i ne kapiraju o cemu je rec.

jel me voles?

pre 7 godina

Ne fali njima reda, niti rade to zbog reda, vec zbog PARA, to im treba. Naravno, to je jos jedna rupa za dalji razvoj korupcije. Simpaticna mi je ova nasa drzava koja se ponasa kao da je ovde sve uredjeno, a teska kaubojstina.

Sinisa

pre 7 godina

Jos jedna vrlo bitna stvar koju retko ko zna, a ja sam na sopstvenoj kozi osetio.

Inhalatori za ASTMU podizu nivo alkohola pri alko testu cak do 0.6 promila. To se desava ukoliko se alko test radi u prvih 10 minuta. Naravno, ne podize nivo alkohola u krvi.
Ovo je opste poznata cinjenica u zapadnm svetu, gde recimo policajci vas prvi pitaju da li ste uzeli inhalator, pa ako jeste, cekate 10 do 20 minuta pre testa. Kod nas naravno niko ne zna za to.

jel me voles?

pre 7 godina

(Dragan, 10. jun 2016 10:26)

Meni je OK da neko ko je popio dva piva sedne za volan, mora da postoji neka realna tolerancija. Vi to odmah gurate u ekstreme i predstavljate kao da je neko zesca pijandura i na drogama, vozi crni audi 200 i kosi sve pred sobom. E vidis, takvi ne odgovaraju. I? Gde je u tom ekstremizmu i netoleranciji razum? "Za svaki slucaj"? Pa da odmah streljamo sve ljude "za svaki slucaj", moze se nesto desiti? Umesto da se utvrdi jasna linija, vi upravo tu liniju mutite i kategorizujete ljude u ekstreme. Zna se tacno sta je problem i ovako se to ne resava.

perica

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.
(Kapetanovic Fedja, 12. jun 2016 20:56)

U vise od pola drzava u evropi je 0.05. A tih tvojih 0.00 je u 6 drzava ukupno sto je, slozices se, dosta manje od pola evrope, tako da ne lupaj ;).

Pera

pre 7 godina

Meni se desava da kada god me zaustave nocu, od 20h pa nadalje, iako ne izgledam niti sumnjivo, niti vozim takav auto, niti bilo sta slicno svi do jednog mi postave pitanje "odakle putujete" a neki pored toga i "gde putujete".
Da li je to u redu? Zar to ne narusava privatnost?

Razumeo bih da svakoga isto tretiraju ali eto mene u autu male kubikaze, vracam se s aposla, pored mene voda, sako i torba a mene "driluju" kraj puta dok crni bmw (ne preterujem!) sa svim zatamnjenim staklima prolazi bar 80kmh kraj nas.

Sto se tice alkohola, popih jedno vece 2x0,3l svetla piva i posle 40min naduvah 0.00, toliko o tome. Naravno rekao sam policajcu da sam popio. Ovaj je posle mislio da se sprdam s njim.

Kapetanovic Fedja

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.

Ah

pre 7 godina

Samo ostro. Gledam na parkingu popravljaju aute, uz pivo, onda sednu i odvezu se i slicno. Uzimaj bre dozvole, kakvo pice kad vozis. Ima tu i drugi problem kao sto je neko vec rekao, razni povlasceni koje ovo ne dotice. U sustini kod nas je problem je u mentalitetu, tj bahatosti.

Dragan,Niš

pre 7 godina

Najveći biser je ovo što su tamo neki policijski čelnici odlučili da se STRIKTNO poštuje zakon.Do sada je primenjivan izgleda samo kada nekog treba da reketirate??

mozak

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Domaćin, 10. jun 2016 10:18)


//// Imaš pravo da odbiješ duvanje i da tražiš da te odmah nose na vađenje krvi u prvu medicinsku ustanovu gde mogu ustanoviti nivo alkohola u krvi. ////

Vojislav

pre 7 godina

Ponovo bi smo da budemo veci katolici od Pape ali na glupostima. Apsolutno sam protiv pijanih manijaka za volanom, ali u celoj Evropi je prosek dozvoljene kolicine alkohola 0,05 a u nekoliko zemalja je 0,08 promila. Dakle, nasih 0,03 je ne samo manje od ogromne vecine zemalja nego se po normalnim merilima ne smatra cak ni bitno a kamoli toliko strasno da bi vas policija izbacila iz automobila. Nesrece prave idioti koji voze tesko pijani a 0,03 je cisto maltretiranje ljudi, uz uzimanje para koje je kod nas glavni razlog za sve.

Stefan

pre 7 godina

Maltretiranje naroda ? Ne mozes pijan za volan i tacka, za 0,3 treba malo vise nego sto kazu jer onaj ko pije i planira da vozi sigurno ce ostaviti neki vremenski prostor pre nego sto sedne za volan. Kad vec poredite drzave, u Madjarskoj je za sve preko 0,0 nedozvoljeno.

cica glisa

pre 7 godina

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.
(срам да буде власт, 10. jun 2016 10:26)

Posten covek nece sesti za volan pijan, pa ne moze biti kaznjen, ali zato bahat hoce

N

pre 7 godina

Treba menjati zakon o saobracaju,do 0,3 promila da bude dozvoljeno.Preko prva kazna 100 000 din i oduzimanje vozacke na sest meseci.A drugi put trajno odzimanje vozacke i svih kategorija!Tako da bi se sve sredilo,nama moze sto zakona,oduzimanja vozila placanje kazni,samo da nam se dozvola ne uzme,to je ubitacno!Ne mogu da razumem matore ljude koima profesija i porodica zavisi od voznje kamiona i autobusa,takozvane profesionalce da voze pijani i da im policija bude kriva za oduzimanje dozvole.Od 1981 od kada se prati u saobracaju u Srbiji je poginulo preko 45 000 ljudi,do je jedan veliki grad.Pa da stavimo ptrst na celo!

šveđanin

pre 7 godina

Evo ja znam lika kome je zabranjeno upravljanje motornim vozilima, platio paprenu kaznu, ali on i dalje vozika, ali tu kilometar-dva od kuće gde zna da nema nikad policije. Ode do najbliže kafane na 5-6 rakija ili piva, pa nazad kući.

Gde mogu (anonimno) da ga prijavim, pa neka ga sačekaju u civilnom autu, oduzmu auto i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom (bar bih takav zakon progurao, kad bih se pitao)?

Nisu problem toliki ovi sa 0.4 ili 0.7, problem su ovi što voze konstantno sa preko 1 ili čak 2, ali njih ima toliko da policija nahvata samo svakog 10. ili 20., a možda i manji procenat, pa dok ih nahvata sve redom, ovima koji su prvi uhvaćeni istekne zabrana i oni nastave po starom!


Dakle, represija nad onima koji čine minimalne prekršaje umesto da se povećaju kazne za ove najbezobraznije i najbahatije, kao i za povratnike (jednom uhvaćen sa preko 2, sledeći put ako ima preko 2 promila oduzima se trajno vozačka, plus 3x veća novčana kazna, a treći put ako ga uhvate ponovo za volanom i bez alkohola, novčana kazna, zatvor i oduzimanje vozila)

Igor

pre 7 godina

Ako naduvas 0.4 promila dovoljno je da odmoris pored auta pola h i to ce da padne na 0.29 promila. Trazis, zahtevas da duvas ponovo da bi te pustili da se odvezes kuci i resen problem.

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

srbistan

pre 7 godina

Običan harač za sirotinju raju,neka napišu malom Šijanu prijavu za divljačku vožnju kojom se javno hvali preko medija.Ili bilo kome mafijašu- bogatašu sa vezama i vezicama.Moju suprugu nastavnicu zaustavljaju na putu za školu ujutru u sedam sati i teraju da duva ha,ha,ha žena krenula na nastavu i kukavice joj guraju Dreger pod nos....Diznilend.

sicer

pre 7 godina

prosle godine popio manju casu piva tipa 1-2dcl zaustavila policija i imao 0,05. pitam saobracajca da sam vozio skuter, a on kaze ne znam koliko hiljada din kazne...
mislim da je stvarno katastrofalna 0 tolerancija za motoriste jer nikad ne znas da li mozda imas neki 0,01 i da zbog toga nastradas.
ne znam sta misle motoristi misle, ja mislim da treba da ima neke tolerancije 0.05-0.1

steva

pre 7 godina

osim ako niste sin Mr. Pinka, TV voditeljka, sin pokojnog krimosa i kafanske pevajke...
(Bojan, 10. jun 2016 11:06)
Ili Luka Kakadžić koji je u alkoholisanom stanju ubio čoveka na pešačkom prelazu.

MAreBG

pre 7 godina

Gluposti..u Nemackoj i vecini zemalja dozvoljena kolicina alkohola je 0.8 promila...oni su ludi a mi pametni...
(Miks, 10. jun 2016 09:21)

U Nemačkoj je 0.5.

удри по поштеним људима, небуне се

pre 7 godina

Онај што тврди да граница мора бити нула, нек се мало образује има и интернет видим.
Уколико не зна шта је варење и шта је алкохол односно шта је ферметација. Нека само поједе два хлеба намазана домаћим џемом па ће да види колико ће да надувана. Да не причам о чоколади или неком слатком воћу.

Bozza

pre 7 godina

Bas lepo...znaci sad imaju novu foru em ti napisu kaznu em ti uzmu mito da te puste da nastavis...i kvota ispunjena i lova u dzepu!Milina!

Choban

pre 7 godina

Sve dok budu prodavali maglu biće mrtvih na putevime. Koga interesuje uzeće statistiku i videti koliko alkohol utiče na bezbednost u saobraćaju. I me samo kod nas nego u svetu

Ovako koriste pojes,alkohol i slične gluposti samo da uzmu novac a ne da rade na bezbednosti.

A vi kako hoćete,vaše glave su u torbi!

...

pre 7 godina

molim stručno objašnjenje koji su tačno članovi zakona koji ne moraju da se striktno poštuju a koji moraju??? I ko je drumskim razbojnicima dozvolio da odlučuju koje članove zakona sprovode a koje ne baš striktno???

I DA LI ĆE IKADA U OVOJ "DRŽAVI" NEKO DA ODGOVARA ZA NEČINJENJE????

Domaćin

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.

срам да буде власт

pre 7 godina

Ово је класична замена теза. Није био никакав проблем да људи попију по пиво и тај проценат алкохола у крви. Проблем су били они који су кршили закон и возили амортус пијани.
Ригорзним мерама нећете повећати безбедност, јер ће и даље постојати бахати који ће кршити прописе и имати имунитет.

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.

Dragan

pre 7 godina

Za one koji su promasili poentu: vama je ok sedati za volan pod dejstvom alkohola?
Po vama to znaci sledece: dok su drugi bahati, i ja cu.

I onda se cudimo sto ljudi i dalje ginu. Naravno da ne ginu samo zbog alkohola. Alkohol je samo jedna stavka koja treba da se resi.

Ne razumem te "face" koje kazu "ma ja mogu da vozim i kad popijem". Mozes brate mili, samo se pitam na sta cesse vaditi kada "pokupis" nekoga na putu.

Iron Ican

pre 7 godina

"Čak i jedno klasično pivo (0,5 l), naročito na prazan stomak, može da vas dovede do 0,4 promila alkohola"

Tako i treba, te pijandure koje popiju celo pivo treba odmah na treznjenje.

Vuk

pre 7 godina

Ljudi, ne vozite pod dejstvom alkohola. I malo slabija pažnja može da košta života, i to često tuđeg. Pre vožnje ne pijem. Ako i nekad popijem, dosta vode ubrzava izbacivanje alkohola. Provereno.

ima li koga?

pre 7 godina

pa više od pola vas pandura je pijano za volanom! pre neki dan mi pandur na motoru za malo nije ubio sestru na pešačkom, iako se vozilo u drugoj traci regularno zaustavilo...znate o čemu pričam, da ne smaram više...

Iron Ican

pre 7 godina

"Čak i jedno klasično pivo (0,5 l), naročito na prazan stomak, može da vas dovede do 0,4 promila alkohola"

Tako i treba, te pijandure koje popiju celo pivo treba odmah na treznjenje.

ima li koga?

pre 7 godina

pa više od pola vas pandura je pijano za volanom! pre neki dan mi pandur na motoru za malo nije ubio sestru na pešačkom, iako se vozilo u drugoj traci regularno zaustavilo...znate o čemu pričam, da ne smaram više...

Domaćin

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.

срам да буде власт

pre 7 godina

Ово је класична замена теза. Није био никакав проблем да људи попију по пиво и тај проценат алкохола у крви. Проблем су били они који су кршили закон и возили амортус пијани.
Ригорзним мерама нећете повећати безбедност, јер ће и даље постојати бахати који ће кршити прописе и имати имунитет.

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.

...

pre 7 godina

molim stručno objašnjenje koji su tačno članovi zakona koji ne moraju da se striktno poštuju a koji moraju??? I ko je drumskim razbojnicima dozvolio da odlučuju koje članove zakona sprovode a koje ne baš striktno???

I DA LI ĆE IKADA U OVOJ "DRŽAVI" NEKO DA ODGOVARA ZA NEČINJENJE????

удри по поштеним људима, небуне се

pre 7 godina

Онај што тврди да граница мора бити нула, нек се мало образује има и интернет видим.
Уколико не зна шта је варење и шта је алкохол односно шта је ферметација. Нека само поједе два хлеба намазана домаћим џемом па ће да види колико ће да надувана. Да не причам о чоколади или неком слатком воћу.

MAreBG

pre 7 godina

Gluposti..u Nemackoj i vecini zemalja dozvoljena kolicina alkohola je 0.8 promila...oni su ludi a mi pametni...
(Miks, 10. jun 2016 09:21)

U Nemačkoj je 0.5.

Bozza

pre 7 godina

Bas lepo...znaci sad imaju novu foru em ti napisu kaznu em ti uzmu mito da te puste da nastavis...i kvota ispunjena i lova u dzepu!Milina!

Choban

pre 7 godina

Sve dok budu prodavali maglu biće mrtvih na putevime. Koga interesuje uzeće statistiku i videti koliko alkohol utiče na bezbednost u saobraćaju. I me samo kod nas nego u svetu

Ovako koriste pojes,alkohol i slične gluposti samo da uzmu novac a ne da rade na bezbednosti.

A vi kako hoćete,vaše glave su u torbi!

Vuk

pre 7 godina

Ljudi, ne vozite pod dejstvom alkohola. I malo slabija pažnja može da košta života, i to često tuđeg. Pre vožnje ne pijem. Ako i nekad popijem, dosta vode ubrzava izbacivanje alkohola. Provereno.

Dragan

pre 7 godina

Za one koji su promasili poentu: vama je ok sedati za volan pod dejstvom alkohola?
Po vama to znaci sledece: dok su drugi bahati, i ja cu.

I onda se cudimo sto ljudi i dalje ginu. Naravno da ne ginu samo zbog alkohola. Alkohol je samo jedna stavka koja treba da se resi.

Ne razumem te "face" koje kazu "ma ja mogu da vozim i kad popijem". Mozes brate mili, samo se pitam na sta cesse vaditi kada "pokupis" nekoga na putu.

Vojislav

pre 7 godina

Ponovo bi smo da budemo veci katolici od Pape ali na glupostima. Apsolutno sam protiv pijanih manijaka za volanom, ali u celoj Evropi je prosek dozvoljene kolicine alkohola 0,05 a u nekoliko zemalja je 0,08 promila. Dakle, nasih 0,03 je ne samo manje od ogromne vecine zemalja nego se po normalnim merilima ne smatra cak ni bitno a kamoli toliko strasno da bi vas policija izbacila iz automobila. Nesrece prave idioti koji voze tesko pijani a 0,03 je cisto maltretiranje ljudi, uz uzimanje para koje je kod nas glavni razlog za sve.

srbistan

pre 7 godina

Običan harač za sirotinju raju,neka napišu malom Šijanu prijavu za divljačku vožnju kojom se javno hvali preko medija.Ili bilo kome mafijašu- bogatašu sa vezama i vezicama.Moju suprugu nastavnicu zaustavljaju na putu za školu ujutru u sedam sati i teraju da duva ha,ha,ha žena krenula na nastavu i kukavice joj guraju Dreger pod nos....Diznilend.

cica glisa

pre 7 godina

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.
(срам да буде власт, 10. jun 2016 10:26)

Posten covek nece sesti za volan pijan, pa ne moze biti kaznjen, ali zato bahat hoce

steva

pre 7 godina

osim ako niste sin Mr. Pinka, TV voditeljka, sin pokojnog krimosa i kafanske pevajke...
(Bojan, 10. jun 2016 11:06)
Ili Luka Kakadžić koji je u alkoholisanom stanju ubio čoveka na pešačkom prelazu.

šveđanin

pre 7 godina

Evo ja znam lika kome je zabranjeno upravljanje motornim vozilima, platio paprenu kaznu, ali on i dalje vozika, ali tu kilometar-dva od kuće gde zna da nema nikad policije. Ode do najbliže kafane na 5-6 rakija ili piva, pa nazad kući.

Gde mogu (anonimno) da ga prijavim, pa neka ga sačekaju u civilnom autu, oduzmu auto i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom (bar bih takav zakon progurao, kad bih se pitao)?

Nisu problem toliki ovi sa 0.4 ili 0.7, problem su ovi što voze konstantno sa preko 1 ili čak 2, ali njih ima toliko da policija nahvata samo svakog 10. ili 20., a možda i manji procenat, pa dok ih nahvata sve redom, ovima koji su prvi uhvaćeni istekne zabrana i oni nastave po starom!


Dakle, represija nad onima koji čine minimalne prekršaje umesto da se povećaju kazne za ove najbezobraznije i najbahatije, kao i za povratnike (jednom uhvaćen sa preko 2, sledeći put ako ima preko 2 promila oduzima se trajno vozačka, plus 3x veća novčana kazna, a treći put ako ga uhvate ponovo za volanom i bez alkohola, novčana kazna, zatvor i oduzimanje vozila)

N

pre 7 godina

Treba menjati zakon o saobracaju,do 0,3 promila da bude dozvoljeno.Preko prva kazna 100 000 din i oduzimanje vozacke na sest meseci.A drugi put trajno odzimanje vozacke i svih kategorija!Tako da bi se sve sredilo,nama moze sto zakona,oduzimanja vozila placanje kazni,samo da nam se dozvola ne uzme,to je ubitacno!Ne mogu da razumem matore ljude koima profesija i porodica zavisi od voznje kamiona i autobusa,takozvane profesionalce da voze pijani i da im policija bude kriva za oduzimanje dozvole.Od 1981 od kada se prati u saobracaju u Srbiji je poginulo preko 45 000 ljudi,do je jedan veliki grad.Pa da stavimo ptrst na celo!

Dragan,Niš

pre 7 godina

Najveći biser je ovo što su tamo neki policijski čelnici odlučili da se STRIKTNO poštuje zakon.Do sada je primenjivan izgleda samo kada nekog treba da reketirate??

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

Stefan

pre 7 godina

Maltretiranje naroda ? Ne mozes pijan za volan i tacka, za 0,3 treba malo vise nego sto kazu jer onaj ko pije i planira da vozi sigurno ce ostaviti neki vremenski prostor pre nego sto sedne za volan. Kad vec poredite drzave, u Madjarskoj je za sve preko 0,0 nedozvoljeno.

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

Igor

pre 7 godina

Ako naduvas 0.4 promila dovoljno je da odmoris pored auta pola h i to ce da padne na 0.29 promila. Trazis, zahtevas da duvas ponovo da bi te pustili da se odvezes kuci i resen problem.

mozak

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Domaćin, 10. jun 2016 10:18)


//// Imaš pravo da odbiješ duvanje i da tražiš da te odmah nose na vađenje krvi u prvu medicinsku ustanovu gde mogu ustanoviti nivo alkohola u krvi. ////

U socijalizmu 20.000 km godisnje u demokratiji 2.500 km !

pre 7 godina

Najveca opasnosti u saobracaju predstavljaju porez i akciza ! Mnogo vece nego 0.3 promila ! Ko malo vozi taj vozi lose. Visoka cena benzina je glavni razlog da vozimo lose jer voznja je samo praksa !

sicer

pre 7 godina

prosle godine popio manju casu piva tipa 1-2dcl zaustavila policija i imao 0,05. pitam saobracajca da sam vozio skuter, a on kaze ne znam koliko hiljada din kazne...
mislim da je stvarno katastrofalna 0 tolerancija za motoriste jer nikad ne znas da li mozda imas neki 0,01 i da zbog toga nastradas.
ne znam sta misle motoristi misle, ja mislim da treba da ima neke tolerancije 0.05-0.1

Sinisa

pre 7 godina

Jos jedna vrlo bitna stvar koju retko ko zna, a ja sam na sopstvenoj kozi osetio.

Inhalatori za ASTMU podizu nivo alkohola pri alko testu cak do 0.6 promila. To se desava ukoliko se alko test radi u prvih 10 minuta. Naravno, ne podize nivo alkohola u krvi.
Ovo je opste poznata cinjenica u zapadnm svetu, gde recimo policajci vas prvi pitaju da li ste uzeli inhalator, pa ako jeste, cekate 10 do 20 minuta pre testa. Kod nas naravno niko ne zna za to.

Kapetanovic Fedja

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.

Ah

pre 7 godina

Samo ostro. Gledam na parkingu popravljaju aute, uz pivo, onda sednu i odvezu se i slicno. Uzimaj bre dozvole, kakvo pice kad vozis. Ima tu i drugi problem kao sto je neko vec rekao, razni povlasceni koje ovo ne dotice. U sustini kod nas je problem je u mentalitetu, tj bahatosti.

Pera

pre 7 godina

Meni se desava da kada god me zaustave nocu, od 20h pa nadalje, iako ne izgledam niti sumnjivo, niti vozim takav auto, niti bilo sta slicno svi do jednog mi postave pitanje "odakle putujete" a neki pored toga i "gde putujete".
Da li je to u redu? Zar to ne narusava privatnost?

Razumeo bih da svakoga isto tretiraju ali eto mene u autu male kubikaze, vracam se s aposla, pored mene voda, sako i torba a mene "driluju" kraj puta dok crni bmw (ne preterujem!) sa svim zatamnjenim staklima prolazi bar 80kmh kraj nas.

Sto se tice alkohola, popih jedno vece 2x0,3l svetla piva i posle 40min naduvah 0.00, toliko o tome. Naravno rekao sam policajcu da sam popio. Ovaj je posle mislio da se sprdam s njim.

perica

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.
(Kapetanovic Fedja, 12. jun 2016 20:56)

U vise od pola drzava u evropi je 0.05. A tih tvojih 0.00 je u 6 drzava ukupno sto je, slozices se, dosta manje od pola evrope, tako da ne lupaj ;).

jel me voles?

pre 7 godina

(Dragan, 10. jun 2016 10:26)

Meni je OK da neko ko je popio dva piva sedne za volan, mora da postoji neka realna tolerancija. Vi to odmah gurate u ekstreme i predstavljate kao da je neko zesca pijandura i na drogama, vozi crni audi 200 i kosi sve pred sobom. E vidis, takvi ne odgovaraju. I? Gde je u tom ekstremizmu i netoleranciji razum? "Za svaki slucaj"? Pa da odmah streljamo sve ljude "za svaki slucaj", moze se nesto desiti? Umesto da se utvrdi jasna linija, vi upravo tu liniju mutite i kategorizujete ljude u ekstreme. Zna se tacno sta je problem i ovako se to ne resava.

jel me voles?

pre 7 godina

(cica glisa, 11. jun 2016 11:04)

Ne moze biti kaznjen? O cemu ti? Moze i ne mora biti kaznjen za bilo sta, prekinite da pricate kao da zivimo u diznilendu. Opet ova prica, postene ne zaustavljaju. Ej covece, pa ako im treba para, iskopace ti nesto saobracajac, i njemu treba za pivo. A bahat nece platiti nista, a mozda i i hoce, tutnuti 20 evrica i dovidjence. Muka mi je od "politicki korektnih vitezova" koji i ne kapiraju o cemu je rec.

jel me voles?

pre 7 godina

Ne fali njima reda, niti rade to zbog reda, vec zbog PARA, to im treba. Naravno, to je jos jedna rupa za dalji razvoj korupcije. Simpaticna mi je ova nasa drzava koja se ponasa kao da je ovde sve uredjeno, a teska kaubojstina.

т

pre 7 godina

Промили су безвредни. Главно је питање утицаја алкохола на способности возача, а то се тестира моториком и реаговањем, а не промилима. Исто као што некога чашица омами, а некога два пива ни да додирну.

т

pre 7 godina

Два фактора која стављају промиле у апсурд:
1. Индивидуално је колико ће иста количина алкохола код кога приказати промила (не колико је омамљен).
2. Индивидуално је колико ти исти промили реално умањују способност реаговања.

Значи, Дрегер могу у ђубре да баце.

Xobotnica

pre 7 godina

У Русији си већину казни могао да средиш на лицу места. Али за вожњу у пијаном стању, тј. са било колико алкохола (0.01нпр.) у крви, нема сређивања, чак ни за 500 УСД!

boxe

pre 7 godina

vesti koje nemaju veze sa mozgom sluze za zaglupljivanje dokonog naroda, od kojih su vecina ti, diplomirani pravnici, inzinjeri, bez posla i kojima je kriv sistem..plus sve znaju i u sve se razumeju, od najnovijeg aut menjaca do slova zakona.....
I do sada si odlazio od policije sa 0,30 pesaka kuci.....samo za razliku od 0,50, si mogao posle 12 sati da vozis ponovo..a u drugom slucaju ste iskljuceni 24 sata....

Dragan

pre 7 godina

Za one koji su promasili poentu: vama je ok sedati za volan pod dejstvom alkohola?
Po vama to znaci sledece: dok su drugi bahati, i ja cu.

I onda se cudimo sto ljudi i dalje ginu. Naravno da ne ginu samo zbog alkohola. Alkohol je samo jedna stavka koja treba da se resi.

Ne razumem te "face" koje kazu "ma ja mogu da vozim i kad popijem". Mozes brate mili, samo se pitam na sta cesse vaditi kada "pokupis" nekoga na putu.

Stefan

pre 7 godina

Maltretiranje naroda ? Ne mozes pijan za volan i tacka, za 0,3 treba malo vise nego sto kazu jer onaj ko pije i planira da vozi sigurno ce ostaviti neki vremenski prostor pre nego sto sedne za volan. Kad vec poredite drzave, u Madjarskoj je za sve preko 0,0 nedozvoljeno.

Iron Ican

pre 7 godina

"Čak i jedno klasično pivo (0,5 l), naročito na prazan stomak, može da vas dovede do 0,4 promila alkohola"

Tako i treba, te pijandure koje popiju celo pivo treba odmah na treznjenje.

cica glisa

pre 7 godina

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.
(срам да буде власт, 10. jun 2016 10:26)

Posten covek nece sesti za volan pijan, pa ne moze biti kaznjen, ali zato bahat hoce

MAreBG

pre 7 godina

Gluposti..u Nemackoj i vecini zemalja dozvoljena kolicina alkohola je 0.8 promila...oni su ludi a mi pametni...
(Miks, 10. jun 2016 09:21)

U Nemačkoj je 0.5.

Vojislav

pre 7 godina

Ponovo bi smo da budemo veci katolici od Pape ali na glupostima. Apsolutno sam protiv pijanih manijaka za volanom, ali u celoj Evropi je prosek dozvoljene kolicine alkohola 0,05 a u nekoliko zemalja je 0,08 promila. Dakle, nasih 0,03 je ne samo manje od ogromne vecine zemalja nego se po normalnim merilima ne smatra cak ni bitno a kamoli toliko strasno da bi vas policija izbacila iz automobila. Nesrece prave idioti koji voze tesko pijani a 0,03 je cisto maltretiranje ljudi, uz uzimanje para koje je kod nas glavni razlog za sve.

срам да буде власт

pre 7 godina

Ово је класична замена теза. Није био никакав проблем да људи попију по пиво и тај проценат алкохола у крви. Проблем су били они који су кршили закон и возили амортус пијани.
Ригорзним мерама нећете повећати безбедност, јер ће и даље постојати бахати који ће кршити прописе и имати имунитет.

Овај закон и прописи ничем другом не служе осим отимању пара и малтретирају поштених људи.

удри по поштеним људима, небуне се

pre 7 godina

Онај што тврди да граница мора бити нула, нек се мало образује има и интернет видим.
Уколико не зна шта је варење и шта је алкохол односно шта је ферметација. Нека само поједе два хлеба намазана домаћим џемом па ће да види колико ће да надувана. Да не причам о чоколади или неком слатком воћу.

ima li koga?

pre 7 godina

pa više od pola vas pandura je pijano za volanom! pre neki dan mi pandur na motoru za malo nije ubio sestru na pešačkom, iako se vozilo u drugoj traci regularno zaustavilo...znate o čemu pričam, da ne smaram više...

N

pre 7 godina

Treba menjati zakon o saobracaju,do 0,3 promila da bude dozvoljeno.Preko prva kazna 100 000 din i oduzimanje vozacke na sest meseci.A drugi put trajno odzimanje vozacke i svih kategorija!Tako da bi se sve sredilo,nama moze sto zakona,oduzimanja vozila placanje kazni,samo da nam se dozvola ne uzme,to je ubitacno!Ne mogu da razumem matore ljude koima profesija i porodica zavisi od voznje kamiona i autobusa,takozvane profesionalce da voze pijani i da im policija bude kriva za oduzimanje dozvole.Od 1981 od kada se prati u saobracaju u Srbiji je poginulo preko 45 000 ljudi,do je jedan veliki grad.Pa da stavimo ptrst na celo!

Domaćin

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.

Vuk

pre 7 godina

Ljudi, ne vozite pod dejstvom alkohola. I malo slabija pažnja može da košta života, i to često tuđeg. Pre vožnje ne pijem. Ako i nekad popijem, dosta vode ubrzava izbacivanje alkohola. Provereno.

Choban

pre 7 godina

Sve dok budu prodavali maglu biće mrtvih na putevime. Koga interesuje uzeće statistiku i videti koliko alkohol utiče na bezbednost u saobraćaju. I me samo kod nas nego u svetu

Ovako koriste pojes,alkohol i slične gluposti samo da uzmu novac a ne da rade na bezbednosti.

A vi kako hoćete,vaše glave su u torbi!

Kapetanovic Fedja

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.

Bozza

pre 7 godina

Bas lepo...znaci sad imaju novu foru em ti napisu kaznu em ti uzmu mito da te puste da nastavis...i kvota ispunjena i lova u dzepu!Milina!

sicer

pre 7 godina

prosle godine popio manju casu piva tipa 1-2dcl zaustavila policija i imao 0,05. pitam saobracajca da sam vozio skuter, a on kaze ne znam koliko hiljada din kazne...
mislim da je stvarno katastrofalna 0 tolerancija za motoriste jer nikad ne znas da li mozda imas neki 0,01 i da zbog toga nastradas.
ne znam sta misle motoristi misle, ja mislim da treba da ima neke tolerancije 0.05-0.1

srbistan

pre 7 godina

Običan harač za sirotinju raju,neka napišu malom Šijanu prijavu za divljačku vožnju kojom se javno hvali preko medija.Ili bilo kome mafijašu- bogatašu sa vezama i vezicama.Moju suprugu nastavnicu zaustavljaju na putu za školu ujutru u sedam sati i teraju da duva ha,ha,ha žena krenula na nastavu i kukavice joj guraju Dreger pod nos....Diznilend.

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

Ah

pre 7 godina

Samo ostro. Gledam na parkingu popravljaju aute, uz pivo, onda sednu i odvezu se i slicno. Uzimaj bre dozvole, kakvo pice kad vozis. Ima tu i drugi problem kao sto je neko vec rekao, razni povlasceni koje ovo ne dotice. U sustini kod nas je problem je u mentalitetu, tj bahatosti.

...

pre 7 godina

molim stručno objašnjenje koji su tačno članovi zakona koji ne moraju da se striktno poštuju a koji moraju??? I ko je drumskim razbojnicima dozvolio da odlučuju koje članove zakona sprovode a koje ne baš striktno???

I DA LI ĆE IKADA U OVOJ "DRŽAVI" NEKO DA ODGOVARA ZA NEČINJENJE????

nesa

pre 7 godina

slazem se da svi koji imaju preko 0,5promila budu kaznjeni.ali ovaj zakon da budu vozaci kaznjeni preko 0,3promila cista ludost i silovanje srpskih vozaca. shvatio bih ovaj zakon ali pod uslovom da vazi za sve vozace u srbiji i za anonimuse i za javne licnosti

perica

pre 7 godina

Vidi ga ovaj sto kaze od namaza i voca mozes da naduvas hahah, pola evrope ima 0 kao limit za alkohol, dakle nista.
Koliko zatucanih koji brane voznju uz alkohol, kao 0,3 je ok, a ne znaju da voze ni trezni.
(Kapetanovic Fedja, 12. jun 2016 20:56)

U vise od pola drzava u evropi je 0.05. A tih tvojih 0.00 je u 6 drzava ukupno sto je, slozices se, dosta manje od pola evrope, tako da ne lupaj ;).

Igor

pre 7 godina

Ako naduvas 0.4 promila dovoljno je da odmoris pored auta pola h i to ce da padne na 0.29 promila. Trazis, zahtevas da duvas ponovo da bi te pustili da se odvezes kuci i resen problem.

šveđanin

pre 7 godina

Evo ja znam lika kome je zabranjeno upravljanje motornim vozilima, platio paprenu kaznu, ali on i dalje vozika, ali tu kilometar-dva od kuće gde zna da nema nikad policije. Ode do najbliže kafane na 5-6 rakija ili piva, pa nazad kući.

Gde mogu (anonimno) da ga prijavim, pa neka ga sačekaju u civilnom autu, oduzmu auto i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom (bar bih takav zakon progurao, kad bih se pitao)?

Nisu problem toliki ovi sa 0.4 ili 0.7, problem su ovi što voze konstantno sa preko 1 ili čak 2, ali njih ima toliko da policija nahvata samo svakog 10. ili 20., a možda i manji procenat, pa dok ih nahvata sve redom, ovima koji su prvi uhvaćeni istekne zabrana i oni nastave po starom!


Dakle, represija nad onima koji čine minimalne prekršaje umesto da se povećaju kazne za ove najbezobraznije i najbahatije, kao i za povratnike (jednom uhvaćen sa preko 2, sledeći put ako ima preko 2 promila oduzima se trajno vozačka, plus 3x veća novčana kazna, a treći put ako ga uhvate ponovo za volanom i bez alkohola, novčana kazna, zatvor i oduzimanje vozila)

jel me voles?

pre 7 godina

(Dragan, 10. jun 2016 10:26)

Meni je OK da neko ko je popio dva piva sedne za volan, mora da postoji neka realna tolerancija. Vi to odmah gurate u ekstreme i predstavljate kao da je neko zesca pijandura i na drogama, vozi crni audi 200 i kosi sve pred sobom. E vidis, takvi ne odgovaraju. I? Gde je u tom ekstremizmu i netoleranciji razum? "Za svaki slucaj"? Pa da odmah streljamo sve ljude "za svaki slucaj", moze se nesto desiti? Umesto da se utvrdi jasna linija, vi upravo tu liniju mutite i kategorizujete ljude u ekstreme. Zna se tacno sta je problem i ovako se to ne resava.

steva

pre 7 godina

osim ako niste sin Mr. Pinka, TV voditeljka, sin pokojnog krimosa i kafanske pevajke...
(Bojan, 10. jun 2016 11:06)
Ili Luka Kakadžić koji je u alkoholisanom stanju ubio čoveka na pešačkom prelazu.

mozak

pre 7 godina

Pre neki dan vraćam se sa puta oko 1 noću i svratim u Mek drajv, uzmem čizburger i pojedem ga usput u vožnji. Poslednji zalogaj, zaustavi me patrola. Pita policajac da li sam pio. Odgovaram da nisam, jer zaista nisam. Gura on meni ono njuškalo da dunem u njega. Dunem, ovaj pišti da je namirisao alkohol, pa da sad duvam u dreger. Ja reko evo sad sam pojeo čizburger, možda je namirisao lukac i kečap. Kaže policajac da aparat ne meri čizburgere nego alkohol i da duvam u dreger. Naduvam 0.2 a prošlo je 38 sati od kada sam popio pivo i 2 minuta od kada sam pojeo čizburger. Krene policajac da me proziva kako lažem da nisam pio. Šta bi bilo da sam pojeo dva čizburgera? Kad pijem, ne vozim pa opet naduvam 0.2 na njihovim "preciznim" meračima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Domaćin, 10. jun 2016 10:18)


//// Imaš pravo da odbiješ duvanje i da tražiš da te odmah nose na vađenje krvi u prvu medicinsku ustanovu gde mogu ustanoviti nivo alkohola u krvi. ////

Dragan,Niš

pre 7 godina

Najveći biser je ovo što su tamo neki policijski čelnici odlučili da se STRIKTNO poštuje zakon.Do sada je primenjivan izgleda samo kada nekog treba da reketirate??

Sinisa

pre 7 godina

Jos jedna vrlo bitna stvar koju retko ko zna, a ja sam na sopstvenoj kozi osetio.

Inhalatori za ASTMU podizu nivo alkohola pri alko testu cak do 0.6 promila. To se desava ukoliko se alko test radi u prvih 10 minuta. Naravno, ne podize nivo alkohola u krvi.
Ovo je opste poznata cinjenica u zapadnm svetu, gde recimo policajci vas prvi pitaju da li ste uzeli inhalator, pa ako jeste, cekate 10 do 20 minuta pre testa. Kod nas naravno niko ne zna za to.

U socijalizmu 20.000 km godisnje u demokratiji 2.500 km !

pre 7 godina

Najveca opasnosti u saobracaju predstavljaju porez i akciza ! Mnogo vece nego 0.3 promila ! Ko malo vozi taj vozi lose. Visoka cena benzina je glavni razlog da vozimo lose jer voznja je samo praksa !

boxe

pre 7 godina

vesti koje nemaju veze sa mozgom sluze za zaglupljivanje dokonog naroda, od kojih su vecina ti, diplomirani pravnici, inzinjeri, bez posla i kojima je kriv sistem..plus sve znaju i u sve se razumeju, od najnovijeg aut menjaca do slova zakona.....
I do sada si odlazio od policije sa 0,30 pesaka kuci.....samo za razliku od 0,50, si mogao posle 12 sati da vozis ponovo..a u drugom slucaju ste iskljuceni 24 sata....

Pera

pre 7 godina

Meni se desava da kada god me zaustave nocu, od 20h pa nadalje, iako ne izgledam niti sumnjivo, niti vozim takav auto, niti bilo sta slicno svi do jednog mi postave pitanje "odakle putujete" a neki pored toga i "gde putujete".
Da li je to u redu? Zar to ne narusava privatnost?

Razumeo bih da svakoga isto tretiraju ali eto mene u autu male kubikaze, vracam se s aposla, pored mene voda, sako i torba a mene "driluju" kraj puta dok crni bmw (ne preterujem!) sa svim zatamnjenim staklima prolazi bar 80kmh kraj nas.

Sto se tice alkohola, popih jedno vece 2x0,3l svetla piva i posle 40min naduvah 0.00, toliko o tome. Naravno rekao sam policajcu da sam popio. Ovaj je posle mislio da se sprdam s njim.

jel me voles?

pre 7 godina

Ne fali njima reda, niti rade to zbog reda, vec zbog PARA, to im treba. Naravno, to je jos jedna rupa za dalji razvoj korupcije. Simpaticna mi je ova nasa drzava koja se ponasa kao da je ovde sve uredjeno, a teska kaubojstina.

jel me voles?

pre 7 godina

(cica glisa, 11. jun 2016 11:04)

Ne moze biti kaznjen? O cemu ti? Moze i ne mora biti kaznjen za bilo sta, prekinite da pricate kao da zivimo u diznilendu. Opet ova prica, postene ne zaustavljaju. Ej covece, pa ako im treba para, iskopace ti nesto saobracajac, i njemu treba za pivo. A bahat nece platiti nista, a mozda i i hoce, tutnuti 20 evrica i dovidjence. Muka mi je od "politicki korektnih vitezova" koji i ne kapiraju o cemu je rec.

т

pre 7 godina

Промили су безвредни. Главно је питање утицаја алкохола на способности возача, а то се тестира моториком и реаговањем, а не промилима. Исто као што некога чашица омами, а некога два пива ни да додирну.

т

pre 7 godina

Два фактора која стављају промиле у апсурд:
1. Индивидуално је колико ће иста количина алкохола код кога приказати промила (не колико је омамљен).
2. Индивидуално је колико ти исти промили реално умањују способност реаговања.

Значи, Дрегер могу у ђубре да баце.

Xobotnica

pre 7 godina

У Русији си већину казни могао да средиш на лицу места. Али за вожњу у пијаном стању, тј. са било колико алкохола (0.01нпр.) у крви, нема сређивања, чак ни за 500 УСД!