Petak, 03.06.2016.

07:27

Prva vožnja: Opel Astra SportsTourer

Izvor: B92

Prva vožnja: Opel Astra SportsTourer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Ilija

pre 7 godina

Izabereš npr. astru karavan 1,6 dizel u Enjoy paketu "za dobre pare". I imaš čelične felne od 16". Doplatiš 150 eura za drugu vrstu ratkapni od 16". I opet imaš ČELIČNE felne. Opel je to. To nema ni kod dačije.
Ili, kod neke Zafire, umesto standardnih alu 17", hoćeš manji točak, alu od 16". Može. Doplata 300 ! Doplata za manji točak iste vrste ??? Opel je to.

nikolas

pre 7 godina

astra i megan su trenutno najatraktivnija ponuda a sto se cena tice mislim da suvise komentarisete jer ovde 95% ljudi nema ni za novu daciju al ajde...da li uzimati polovnu j st ili cekati ovu za par godina???

legla plata

pre 7 godina

Marketing magovi automobilske industrije su se dosetili da na promocije dovoze najopremljenije modele koji su retkost i u jednoj Švajcarskoj a kamoli u Srbiji. Tako da će retko ko (niko?) u Srbiji da smesti svoju zadnjicu u ona kožna produžena sedišta, da umorna ledja počasti masažom a oči led svetlima. Bogami ni biturbo u Astri se neće ovde naigrati. Lepo je videti šta sve može Opel ili neki drugi proizvodjač da potrpa u automobil C segmenta, ali nas interesuju početni i eventualno srednji paketi opreme i slabiji motori. Ja uopšte nemam dilemu da biturbo od 160ks kida u vozilu nize srednje klase.

Generalno, Opel karavani su u Srbiji možda i najčešći karavani, tako da su ovde svoj na svome. Ko ima vecu porodicu, plac, ide na neka duža putovanja karavan je skroz ok. Ravan pod pozadi je vrlo prakticna stvar. Ja kod svoje Insignije imam neki ogroman greben koji onemogućava smeštaj trećeg odraslog putnika. Tu je Astra u prednosti. Ne znam kakve su joj kočnice, ali u mojoj Insigniji su prilično neodlučne (auto star dva meseca). Vožnja na pravcu je uživanje ali u oštrijim krivinama... Paaa ajd da kažem nije baš opuštajuća. Generalno Opeli su večito tu negde, nit najbolji nit najgori. Ipak praktični su nisu skupi/komplikovani za održavanje i nekako traju.

Stanojica

pre 7 godina

Nisam imao vremena da kuckam sve detalje, ali cu napomenuti da sam pored testirane Astre 1,6d sa 136ks vozio i Renault Megana u HB verziji sa 1.5dci motorom od 110ks. Astra stvarno dobro vuce, ali Megan uopste ne zaostaje, cak sta vise odlicno ide iako Astra ima dosta vise konjskih snaga po deklaraciji. Megan je dobro zvucno izolovan. Tek na oko 120-130km/h se cuje buka, dok je to kod Astre vec oko 100km/h. Mozda je razlog tome ovaj noviji motor koji ima lanac umesto klasicnog remena, ne znam. Ostaje da se vidi kako ce se pokazati u buducnosti. Renaultov 1.5dci je proverena masina. Astra ipak nudi vise prostora pozadi jer je kod Megana stvarno malo mesta. Rekao bih cak razocaravajuce. Nije da sad nesto kudim jedne ili druge, to su cisto zapazanja jednog potencijalnog kupca.

pera

pre 7 godina

Bila bi fora da se vrate staroj tradiciji i naprave karavan sa 3 vrata. Ali pravi karavan kao ovaj, ne neka shooting break varijanta.

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet.

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet. Da li bi vi pre kupili navedenu Astru karavan ili Insigniju za iste pare?

kele

pre 7 godina

ne ulazim u tehnicke detalje, enterijer i funkcionalnost, dizajn = 0. jednostavno ne znaju da naprave atraktivan karavan.
(ledenjak, 03. jun 2016 13:21)
Možeš li dati primjer atraktivnog karavana iz C segmenta? I ako Insignia nije atraktivan karavan, šta onda jeste? Škoda Octavia, Golf ili Laguna?
I Karleuša je atraktivna, a da li je lijepa, to je drugo pitanje.

Hehe

pre 7 godina

Zanimljivo da je astra dugacka 4.7m a gepek nije najveci u klasi, ni blizu. Npr. aktuelni i30 karavan je 4.5m i ima gepek od 528l, ali je pomalo tesan na zadnjoj klupi, dok prethodni model (2007-2011) je isto malo ispod 4.5m, i ima manji gepek od oko 415 litara, ali prostora na zadnjoj klupi koliko hoces. Golf karavan je oko 600 litara, a ima i mesta pozadi, isto i Civic karavan i da ne nabrajam dalje. Svi manji od astre tourer, a vise prostora? Svidja mi se vizuelno astra, ali imam utisak da se ne trude dovoljno, jer je konkurencija bas jaka.

balansero

pre 7 godina

Ili ste znatno viši od 182 ili se niste vozili u Astri.

Ja sa sličnom visinom sedim potpuno komotno i opušteno, a iza mene isto tako najnormalnije sede osobe visoke kao i ja. Oni iole niži mogu da putuju 2000km bez problema.

U pitanju je Astra H hečbek. O prostoru u karavanu je izlišno trošiti reči. Škoda i u većoj klasi ima manje mesta, pa je nepotrebno povlačiti takve paralele. VW generalno ima problem dizajna enterijera, tako da bude funkcionalan po pitanju prostora. Astra J je po tom pitanju bila loša u hečbek verziji, ali je to sada popravljeno.

Pajo

pre 7 godina

Po meni, smo su dva-tri vozila C segmenta kod kojih vredi doplatiti za karavan. To su, pre svega, 308 i megan, jer oba kao karavni imaju uvećano medjusovinsko rastojanje (308 SW ima 273 cm, a megan SW ima oko 271 cm). I oktavija. Samo ta vozila u C segmentu nude dovoljan komfor u drugom redu.
Sve ostalo je čisto sviranje. Kupio ti focus karavan ili astru karavan, imaš isto medjusovinsko rastojanje kao kod HB-a i nemaš prostora za noge pozadi, pa mislim da je čisti promašaj to kupiti ( ako mislite u kolima voziti bilo koga pozadi višeg od 175 cm). A kao HB su oba vozila još veća katastrofa, jer sa rezervnim točkoma oba imaju zapreminu gepeka debelo ispod 300 litara (manje nego li jedna fabija). Npr, focus sa rezervnim točkom punih dimenzija ima samo 277 litara. Evo i link:
http://www.magazinauto.com/test-ford-focus-15-tdci-business/
A astra ima toliko otprilike sa tankim rezervnim točkom. Smešno.

Banjalučanin

pre 7 godina

@(MarkoNS, 03. jun 2016 11:32)

Moram se složiti s tim oko prostora na zadnjoj klupi. Zato mi se svidio onaj koncept lade koja je produžena za 20+ cm, a većina tog prostora je iskorištena za smještaj na zadnju klupu. 20 je možda mnogo, ali 15 je svakako poželjno...

miks

pre 7 godina

Ja imam 1.90 i kad sjedim u Astri svi se normalno smjeste nazad, čak i ja kad sjednem na zadnje imam prostora. Jesi siguran ti da znaš namjestiti sjedište?

MarkoNS

pre 7 godina

Sve je to lepo ali ja kod gotovo svakog savremenog automobila u ovom segmentu imam jedan te isti problem. Na poziciji vozaca se udobno smestim (visok sam 182cm i tezak 90kg) i onda onaj ko sedi iza mene moze da izdrzi 50km. Isti je slucaj i sa suvozacem kada se on udobno smesti. Pa se ja pitam gde je taj silni napredak u konstrukciji automobila i gde nestadose ti silni centimetri. Ova Astra jako lepo izgleda i rado bih je vozio ali se nikad ne bi vozio pozadi upravo iz ovog razloga. Po tom pitanju skidam kapu Superbu pogotovo kad pogledam cenovnik. Nazalost ova Astra sa biturbom kosta kao Superb 2.0 Dizel. Da napomenem da nisam nikakav bot Skode. Cak sam godinama vozio sluzbenu Astru H. Jednostavno kad nesto nije konkurentno onda nije...

Lepi Jovica

pre 7 godina

Zasto je uvek prezentacija dizelasa? Dizel vozila su skuplja.Dizel gorivo je skupljo. Isplativost dizel automobila je 30 hiljada kilometara godisnje.U inostranstvu je i porez na dizel gorivo veci.Prema ovoj tabeli potrosnja dizel goriva u odnosu na benzin ni jedan litar

Lepi Jovica

pre 7 godina

Zasto je uvek prezentacija dizelasa? Dizel vozila su skuplja.Dizel gorivo je skupljo. Isplativost dizel automobila je 30 hiljada kilometara godisnje.U inostranstvu je i porez na dizel gorivo veci.Prema ovoj tabeli potrosnja dizel goriva u odnosu na benzin ni jedan litar

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet. Da li bi vi pre kupili navedenu Astru karavan ili Insigniju za iste pare?

MarkoNS

pre 7 godina

Sve je to lepo ali ja kod gotovo svakog savremenog automobila u ovom segmentu imam jedan te isti problem. Na poziciji vozaca se udobno smestim (visok sam 182cm i tezak 90kg) i onda onaj ko sedi iza mene moze da izdrzi 50km. Isti je slucaj i sa suvozacem kada se on udobno smesti. Pa se ja pitam gde je taj silni napredak u konstrukciji automobila i gde nestadose ti silni centimetri. Ova Astra jako lepo izgleda i rado bih je vozio ali se nikad ne bi vozio pozadi upravo iz ovog razloga. Po tom pitanju skidam kapu Superbu pogotovo kad pogledam cenovnik. Nazalost ova Astra sa biturbom kosta kao Superb 2.0 Dizel. Da napomenem da nisam nikakav bot Skode. Cak sam godinama vozio sluzbenu Astru H. Jednostavno kad nesto nije konkurentno onda nije...

legla plata

pre 7 godina

Marketing magovi automobilske industrije su se dosetili da na promocije dovoze najopremljenije modele koji su retkost i u jednoj Švajcarskoj a kamoli u Srbiji. Tako da će retko ko (niko?) u Srbiji da smesti svoju zadnjicu u ona kožna produžena sedišta, da umorna ledja počasti masažom a oči led svetlima. Bogami ni biturbo u Astri se neće ovde naigrati. Lepo je videti šta sve može Opel ili neki drugi proizvodjač da potrpa u automobil C segmenta, ali nas interesuju početni i eventualno srednji paketi opreme i slabiji motori. Ja uopšte nemam dilemu da biturbo od 160ks kida u vozilu nize srednje klase.

Generalno, Opel karavani su u Srbiji možda i najčešći karavani, tako da su ovde svoj na svome. Ko ima vecu porodicu, plac, ide na neka duža putovanja karavan je skroz ok. Ravan pod pozadi je vrlo prakticna stvar. Ja kod svoje Insignije imam neki ogroman greben koji onemogućava smeštaj trećeg odraslog putnika. Tu je Astra u prednosti. Ne znam kakve su joj kočnice, ali u mojoj Insigniji su prilično neodlučne (auto star dva meseca). Vožnja na pravcu je uživanje ali u oštrijim krivinama... Paaa ajd da kažem nije baš opuštajuća. Generalno Opeli su večito tu negde, nit najbolji nit najgori. Ipak praktični su nisu skupi/komplikovani za održavanje i nekako traju.

miks

pre 7 godina

Ja imam 1.90 i kad sjedim u Astri svi se normalno smjeste nazad, čak i ja kad sjednem na zadnje imam prostora. Jesi siguran ti da znaš namjestiti sjedište?

kele

pre 7 godina

ne ulazim u tehnicke detalje, enterijer i funkcionalnost, dizajn = 0. jednostavno ne znaju da naprave atraktivan karavan.
(ledenjak, 03. jun 2016 13:21)
Možeš li dati primjer atraktivnog karavana iz C segmenta? I ako Insignia nije atraktivan karavan, šta onda jeste? Škoda Octavia, Golf ili Laguna?
I Karleuša je atraktivna, a da li je lijepa, to je drugo pitanje.

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet.

Stanojica

pre 7 godina

Nisam imao vremena da kuckam sve detalje, ali cu napomenuti da sam pored testirane Astre 1,6d sa 136ks vozio i Renault Megana u HB verziji sa 1.5dci motorom od 110ks. Astra stvarno dobro vuce, ali Megan uopste ne zaostaje, cak sta vise odlicno ide iako Astra ima dosta vise konjskih snaga po deklaraciji. Megan je dobro zvucno izolovan. Tek na oko 120-130km/h se cuje buka, dok je to kod Astre vec oko 100km/h. Mozda je razlog tome ovaj noviji motor koji ima lanac umesto klasicnog remena, ne znam. Ostaje da se vidi kako ce se pokazati u buducnosti. Renaultov 1.5dci je proverena masina. Astra ipak nudi vise prostora pozadi jer je kod Megana stvarno malo mesta. Rekao bih cak razocaravajuce. Nije da sad nesto kudim jedne ili druge, to su cisto zapazanja jednog potencijalnog kupca.

Ilija

pre 7 godina

Izabereš npr. astru karavan 1,6 dizel u Enjoy paketu "za dobre pare". I imaš čelične felne od 16". Doplatiš 150 eura za drugu vrstu ratkapni od 16". I opet imaš ČELIČNE felne. Opel je to. To nema ni kod dačije.
Ili, kod neke Zafire, umesto standardnih alu 17", hoćeš manji točak, alu od 16". Može. Doplata 300 ! Doplata za manji točak iste vrste ??? Opel je to.

Banjalučanin

pre 7 godina

@(MarkoNS, 03. jun 2016 11:32)

Moram se složiti s tim oko prostora na zadnjoj klupi. Zato mi se svidio onaj koncept lade koja je produžena za 20+ cm, a većina tog prostora je iskorištena za smještaj na zadnju klupu. 20 je možda mnogo, ali 15 je svakako poželjno...

nikolas

pre 7 godina

astra i megan su trenutno najatraktivnija ponuda a sto se cena tice mislim da suvise komentarisete jer ovde 95% ljudi nema ni za novu daciju al ajde...da li uzimati polovnu j st ili cekati ovu za par godina???

Pajo

pre 7 godina

Po meni, smo su dva-tri vozila C segmenta kod kojih vredi doplatiti za karavan. To su, pre svega, 308 i megan, jer oba kao karavni imaju uvećano medjusovinsko rastojanje (308 SW ima 273 cm, a megan SW ima oko 271 cm). I oktavija. Samo ta vozila u C segmentu nude dovoljan komfor u drugom redu.
Sve ostalo je čisto sviranje. Kupio ti focus karavan ili astru karavan, imaš isto medjusovinsko rastojanje kao kod HB-a i nemaš prostora za noge pozadi, pa mislim da je čisti promašaj to kupiti ( ako mislite u kolima voziti bilo koga pozadi višeg od 175 cm). A kao HB su oba vozila još veća katastrofa, jer sa rezervnim točkoma oba imaju zapreminu gepeka debelo ispod 300 litara (manje nego li jedna fabija). Npr, focus sa rezervnim točkom punih dimenzija ima samo 277 litara. Evo i link:
http://www.magazinauto.com/test-ford-focus-15-tdci-business/
A astra ima toliko otprilike sa tankim rezervnim točkom. Smešno.

Hehe

pre 7 godina

Zanimljivo da je astra dugacka 4.7m a gepek nije najveci u klasi, ni blizu. Npr. aktuelni i30 karavan je 4.5m i ima gepek od 528l, ali je pomalo tesan na zadnjoj klupi, dok prethodni model (2007-2011) je isto malo ispod 4.5m, i ima manji gepek od oko 415 litara, ali prostora na zadnjoj klupi koliko hoces. Golf karavan je oko 600 litara, a ima i mesta pozadi, isto i Civic karavan i da ne nabrajam dalje. Svi manji od astre tourer, a vise prostora? Svidja mi se vizuelno astra, ali imam utisak da se ne trude dovoljno, jer je konkurencija bas jaka.

balansero

pre 7 godina

Ili ste znatno viši od 182 ili se niste vozili u Astri.

Ja sa sličnom visinom sedim potpuno komotno i opušteno, a iza mene isto tako najnormalnije sede osobe visoke kao i ja. Oni iole niži mogu da putuju 2000km bez problema.

U pitanju je Astra H hečbek. O prostoru u karavanu je izlišno trošiti reči. Škoda i u većoj klasi ima manje mesta, pa je nepotrebno povlačiti takve paralele. VW generalno ima problem dizajna enterijera, tako da bude funkcionalan po pitanju prostora. Astra J je po tom pitanju bila loša u hečbek verziji, ali je to sada popravljeno.

pera

pre 7 godina

Bila bi fora da se vrate staroj tradiciji i naprave karavan sa 3 vrata. Ali pravi karavan kao ovaj, ne neka shooting break varijanta.

MarkoNS

pre 7 godina

Sve je to lepo ali ja kod gotovo svakog savremenog automobila u ovom segmentu imam jedan te isti problem. Na poziciji vozaca se udobno smestim (visok sam 182cm i tezak 90kg) i onda onaj ko sedi iza mene moze da izdrzi 50km. Isti je slucaj i sa suvozacem kada se on udobno smesti. Pa se ja pitam gde je taj silni napredak u konstrukciji automobila i gde nestadose ti silni centimetri. Ova Astra jako lepo izgleda i rado bih je vozio ali se nikad ne bi vozio pozadi upravo iz ovog razloga. Po tom pitanju skidam kapu Superbu pogotovo kad pogledam cenovnik. Nazalost ova Astra sa biturbom kosta kao Superb 2.0 Dizel. Da napomenem da nisam nikakav bot Skode. Cak sam godinama vozio sluzbenu Astru H. Jednostavno kad nesto nije konkurentno onda nije...

Lepi Jovica

pre 7 godina

Zasto je uvek prezentacija dizelasa? Dizel vozila su skuplja.Dizel gorivo je skupljo. Isplativost dizel automobila je 30 hiljada kilometara godisnje.U inostranstvu je i porez na dizel gorivo veci.Prema ovoj tabeli potrosnja dizel goriva u odnosu na benzin ni jedan litar

miks

pre 7 godina

Ja imam 1.90 i kad sjedim u Astri svi se normalno smjeste nazad, čak i ja kad sjednem na zadnje imam prostora. Jesi siguran ti da znaš namjestiti sjedište?

Pajo

pre 7 godina

Po meni, smo su dva-tri vozila C segmenta kod kojih vredi doplatiti za karavan. To su, pre svega, 308 i megan, jer oba kao karavni imaju uvećano medjusovinsko rastojanje (308 SW ima 273 cm, a megan SW ima oko 271 cm). I oktavija. Samo ta vozila u C segmentu nude dovoljan komfor u drugom redu.
Sve ostalo je čisto sviranje. Kupio ti focus karavan ili astru karavan, imaš isto medjusovinsko rastojanje kao kod HB-a i nemaš prostora za noge pozadi, pa mislim da je čisti promašaj to kupiti ( ako mislite u kolima voziti bilo koga pozadi višeg od 175 cm). A kao HB su oba vozila još veća katastrofa, jer sa rezervnim točkoma oba imaju zapreminu gepeka debelo ispod 300 litara (manje nego li jedna fabija). Npr, focus sa rezervnim točkom punih dimenzija ima samo 277 litara. Evo i link:
http://www.magazinauto.com/test-ford-focus-15-tdci-business/
A astra ima toliko otprilike sa tankim rezervnim točkom. Smešno.

balansero

pre 7 godina

Ili ste znatno viši od 182 ili se niste vozili u Astri.

Ja sa sličnom visinom sedim potpuno komotno i opušteno, a iza mene isto tako najnormalnije sede osobe visoke kao i ja. Oni iole niži mogu da putuju 2000km bez problema.

U pitanju je Astra H hečbek. O prostoru u karavanu je izlišno trošiti reči. Škoda i u većoj klasi ima manje mesta, pa je nepotrebno povlačiti takve paralele. VW generalno ima problem dizajna enterijera, tako da bude funkcionalan po pitanju prostora. Astra J je po tom pitanju bila loša u hečbek verziji, ali je to sada popravljeno.

Hehe

pre 7 godina

Zanimljivo da je astra dugacka 4.7m a gepek nije najveci u klasi, ni blizu. Npr. aktuelni i30 karavan je 4.5m i ima gepek od 528l, ali je pomalo tesan na zadnjoj klupi, dok prethodni model (2007-2011) je isto malo ispod 4.5m, i ima manji gepek od oko 415 litara, ali prostora na zadnjoj klupi koliko hoces. Golf karavan je oko 600 litara, a ima i mesta pozadi, isto i Civic karavan i da ne nabrajam dalje. Svi manji od astre tourer, a vise prostora? Svidja mi se vizuelno astra, ali imam utisak da se ne trude dovoljno, jer je konkurencija bas jaka.

Ilija

pre 7 godina

Izabereš npr. astru karavan 1,6 dizel u Enjoy paketu "za dobre pare". I imaš čelične felne od 16". Doplatiš 150 eura za drugu vrstu ratkapni od 16". I opet imaš ČELIČNE felne. Opel je to. To nema ni kod dačije.
Ili, kod neke Zafire, umesto standardnih alu 17", hoćeš manji točak, alu od 16". Može. Doplata 300 ! Doplata za manji točak iste vrste ??? Opel je to.

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet. Da li bi vi pre kupili navedenu Astru karavan ili Insigniju za iste pare?

Stanojica

pre 7 godina

Licno sam vozio pomenuti model sa sve matrix led farovima. Zaista su to dobra kola. Ipak, posle pomenute voznje sam se na neki nacin razocarao i po ko zna koji put se uverio da je marketing najveca moguca obmana. Testna Astra je mini svemirski brod, ali kada kasnije pocnete da se dogovarate oko kupovine shvatite da takav automobil uopste ne postoji u slobodnoj prodaji. Cist primer su ti matrix farovi, koji se reklamiraju kao prvi u klasi i u serijskoj proizvodnji. Covek se bukvalno za to zalepi. Medjutim, u stvarnosti, Astra u najbogatijem i najskupljem paketu opreme poseduje tek bi ksenon farove, dok su matrix farovi samo dodatna oprema koju treba papreno platiti i jako su retka opcija. Slicno je sa polovinom sistema koji su navedeni u tekstu. Kad pogledate srednje pakete opreme uopste nisu bogati. Takva Astra kosta vise od bogato opremljene Insignije sto je kuriozitet.

kele

pre 7 godina

ne ulazim u tehnicke detalje, enterijer i funkcionalnost, dizajn = 0. jednostavno ne znaju da naprave atraktivan karavan.
(ledenjak, 03. jun 2016 13:21)
Možeš li dati primjer atraktivnog karavana iz C segmenta? I ako Insignia nije atraktivan karavan, šta onda jeste? Škoda Octavia, Golf ili Laguna?
I Karleuša je atraktivna, a da li je lijepa, to je drugo pitanje.

pera

pre 7 godina

Bila bi fora da se vrate staroj tradiciji i naprave karavan sa 3 vrata. Ali pravi karavan kao ovaj, ne neka shooting break varijanta.

Banjalučanin

pre 7 godina

@(MarkoNS, 03. jun 2016 11:32)

Moram se složiti s tim oko prostora na zadnjoj klupi. Zato mi se svidio onaj koncept lade koja je produžena za 20+ cm, a većina tog prostora je iskorištena za smještaj na zadnju klupu. 20 je možda mnogo, ali 15 je svakako poželjno...

Stanojica

pre 7 godina

Nisam imao vremena da kuckam sve detalje, ali cu napomenuti da sam pored testirane Astre 1,6d sa 136ks vozio i Renault Megana u HB verziji sa 1.5dci motorom od 110ks. Astra stvarno dobro vuce, ali Megan uopste ne zaostaje, cak sta vise odlicno ide iako Astra ima dosta vise konjskih snaga po deklaraciji. Megan je dobro zvucno izolovan. Tek na oko 120-130km/h se cuje buka, dok je to kod Astre vec oko 100km/h. Mozda je razlog tome ovaj noviji motor koji ima lanac umesto klasicnog remena, ne znam. Ostaje da se vidi kako ce se pokazati u buducnosti. Renaultov 1.5dci je proverena masina. Astra ipak nudi vise prostora pozadi jer je kod Megana stvarno malo mesta. Rekao bih cak razocaravajuce. Nije da sad nesto kudim jedne ili druge, to su cisto zapazanja jednog potencijalnog kupca.

legla plata

pre 7 godina

Marketing magovi automobilske industrije su se dosetili da na promocije dovoze najopremljenije modele koji su retkost i u jednoj Švajcarskoj a kamoli u Srbiji. Tako da će retko ko (niko?) u Srbiji da smesti svoju zadnjicu u ona kožna produžena sedišta, da umorna ledja počasti masažom a oči led svetlima. Bogami ni biturbo u Astri se neće ovde naigrati. Lepo je videti šta sve može Opel ili neki drugi proizvodjač da potrpa u automobil C segmenta, ali nas interesuju početni i eventualno srednji paketi opreme i slabiji motori. Ja uopšte nemam dilemu da biturbo od 160ks kida u vozilu nize srednje klase.

Generalno, Opel karavani su u Srbiji možda i najčešći karavani, tako da su ovde svoj na svome. Ko ima vecu porodicu, plac, ide na neka duža putovanja karavan je skroz ok. Ravan pod pozadi je vrlo prakticna stvar. Ja kod svoje Insignije imam neki ogroman greben koji onemogućava smeštaj trećeg odraslog putnika. Tu je Astra u prednosti. Ne znam kakve su joj kočnice, ali u mojoj Insigniji su prilično neodlučne (auto star dva meseca). Vožnja na pravcu je uživanje ali u oštrijim krivinama... Paaa ajd da kažem nije baš opuštajuća. Generalno Opeli su večito tu negde, nit najbolji nit najgori. Ipak praktični su nisu skupi/komplikovani za održavanje i nekako traju.

nikolas

pre 7 godina

astra i megan su trenutno najatraktivnija ponuda a sto se cena tice mislim da suvise komentarisete jer ovde 95% ljudi nema ni za novu daciju al ajde...da li uzimati polovnu j st ili cekati ovu za par godina???