Petak, 13.05.2016.

09:06

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi EX Exclusive A/T AWD

Izvor: B92

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi EX Exclusive A/T AWD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan021

pre 7 godina

@drive Dobro je napisano.Kada pridjes gepeku sa i auto detektuje kjuc,daje zvucne signale i vrata se otvaraju.Dovoljno se zadrzati 3 sekunde na udaljenosti od 1,5m.Ako samo prodjes cuce se jedan signal,ali se vrata otvoriti nece..
Da ponovim,iz mog iskustva,ja sam sa ovim automobilom zadovoljan.Kada sam kupovao auto,pogledao sam mnoge druge,ukljucujuci i ML,X5,Q7...Ne nameravam da tvrdim da je Kia bolja,ali...ja sam platio Kiu Sorento u full opremi 30000 €...Ova tri su bila od 50-60000€.E,toliko oni nisu bolji sigurno!

Mikiveliki

pre 7 godina

Када вам је "аргумент ", "ко је луд да за те паре купи КИУ", онда је рекао све, колико се разуме у аутомобиле...Десетине и стотине милиона "будала " широм света. У Европи, "глупим Немцима, и осталима, продају сваки минут, по један ауто. Али када неко купи половног немца, и плати га као бицикл, пар хиљада евра, а притом размишља како ће тај крш од аута, већ стар 10-так.година,.моћи да прода за 4-5 година, и изгуби 500евра, онда су за њега непојмљиве ствари да ико нормалан, гледа, а не купи КИУ. Ви браћо Срби, уз заправо не причате о аутомобилима, ваше размишљање је повезано са вашим стандардом, тако да је куповина новог Јагуара, глупља од половног Голфа.

Mikiveliki

pre 7 godina

Када је КИА умислила да је премијум бренд, и кошта толико много, да ли сте се замислили, ко онда купује по свету толико јужнокореанце? Ова КИА конкретно је у једној Аистралији проглашена за најбољи СУВ у тој ценовној категорији. У земљи да људи имају један од највећих стандарда нм на свети, и у складу са тим, возе најбоље аутомобиле који постоје. У много независних и стручних коментара је описана као изузетно добар ауто. Али ми, који о аутима знамо на основу размишљања, и предубеђења, нама су они смешни као аутомобили и бренд. 99% вас који критикујете, када би имали прилике да возите овај ауто, који је са својих 436nm, и 200 кс,прави монструм на путу,који има од опреме као аутомобили који коштају 100000$ , на крају би рекао, да не може да разуме човека који би платио нешто два пута више, јер не би могао да види, шта плаћа? Зато, да закључим, оставите ви глупе Јужнокореанце, и њихову погрешну политику цена, да они и даље бележе нетабележени раст продаје у историји аутомобила,и да већ за коју годину буду у прве три највеће компаније на свету, и живите у свом свету, где су једном за увек ствари постављене, где се за увел зна ко је ко, и где ће То тако и остати.

zvezdan

pre 7 godina

Driver, druze dragi. X3 ima vece medjuosovinsko rastojanje od Sorenta. Neznatno doduse, zato i pripadaju istoj klasi geometrijski, i jedino geometrijski. GLE (kako ti kazes ML) Q7 i X5 cak ni po dimenzijama nisu uporedivi sa Sorentom.
To su samo automobili, druze, razonoda, zabava... nema mesta zloj krvi.
Pozz

drive

pre 7 godina

@zvezdan
X3 ili GLC ili Q5 ?!
decko mesas babe i zabe.. Q7, ML - sada GLE, X5...
da ne komentarisem slicne izjave da je preskup ovo ono.. kosta tacno koliko treba, pa kome odgovara nek uzme... ne znam sta tu nije jasno.. GLE sa 2.2 motorom i svom opremom kosta sigurno preko 70k..
samo mi nije jasno iz teksta sta je pisac hteo reci sa pametnim otvaranjem prtljaznika?
"Prilikom prilaska osobe kod koje se nalazi "pametni ključ", vozilo serijom signala obaveštava da sledi automatsko otvaranje prtljažnih vrata."
Znam za senzor kad mahnes nogom pa se otvore vrata, ali ovako.. kao da ce svaki put kad pridjes autu da se otvori gepek.. proverite da li je autor teksta bas to napisao, pa niste lepo preveli...

Hehe

pre 7 godina

Svi komentarisu kako ne valja ovo, ne valja ono, kod konkurencije bolje, a niko nije ni probao, a kamoli vozio jedan ceo dan. Ja da sam slusao te price, ovaj ne valja, onaj ne valja, nikada ne bih uzeo auto koji danas vozim (nebitna marka), pa jos nov i na sve to uzivam u njemu. Lepo iznajmite na dan takav auto, probate, onda drugi itd. Ja sam tako dosao do sadasnjeg auta i ne planiram da menjam brend.

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1130824#k20342160

Ta garancija vec neko vreme nije adut, posto vecina sada daje 5 godina + mogucnost dokupa dodatne garancije. Plus na to je niza garancija na koroziju kod kia vozila u odnosu na konkurenciju iz premium segmenta koju je moguce uzeti za taj novac, istina ne te velicine vozila ali priblizne a ipak kvalitetnije automobile po svim aspektima. Auto je jednostavno preskup, istina nije primarno pravljen za EU trziste vec US trziste gde je opet i jeftiniji i gde taj V6 ima smisla kao i velicina. Kod nas uzevsi sve u obzir nije ni priblizno najpametnija kupovina ako cemo iskreno koliko god je bolji od prethodnika a nesumnjivo je osetno bolji mada opet za taj novac motorizacija+transmisija nisu konkurentni kao ni ostalo uzevsi sve u obzir.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovo je super, sačekaš pa ko ovo kupuje desi se da ga brzo prodaje a malo prešao, pa onda nemože da ga proda i da ga za male pare a on još u garanciji.

Eno antara ful oprema 4x4,automatski menjač,2,2 dizel,kraj 2012,uradjen servis registrovana do kraja godine,prešla nešto smešno,koštala oko 40000 evra a na kraju otišla za 14.000 evra ili manje.

iDook

pre 7 godina

" Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.
(BMW5, 14. maj 2016 13:54)"

Jesi ti kupio nekad neki auto ili samo "probaš"?

Srdjan021

pre 7 godina

Voleo bih da znam da li je neko od cenjenih komentatora koji nipodastavaju ovaj auto,ga probao barem malo,ako ga vec nije vozio ozbiljniju kilometrazu?Moje iskustvo sa ovim autom je odlicno!Imam ovaj model, 3,3 V6, 300 ks,presao 20 000 km...Potrosnja,iako ovde nije vazna je sasvim prihvatljiva za velicinu i snagu auta,izmedju 13-14 litara gradske voznje,po guzvama daleko vecim od recimo beogradskih.Izgled auta,kako kome,nekome lep nekome ruzan...Enterijer je odlican,gumirana plastika,i premijum koza u full opremi...A cena..nije mala,ali koliko izadje neki on konkurenata sa istom opremom,sigurno jos + 10 000€,a Kia daje i 7 godina garancije...

Domaćin

pre 7 godina

Skuplji od Pajera, tačno dva puta skuplji od Outlandera. Enterijer izgleda jeftino kineski, čak ne ni korejski. Motor od 200ks je za vozilo od 2 tone plus putnici, plus prtljag preskroman. Pogotovu za te pare. Jedino što mi se sviđa je gepek, ali za te pare kupim kamper pa imam dnevnu sobu, kuhinju i kupatilo. Sve u svemu, besmisleno vozilo za te novce.

BMW5

pre 7 godina

Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.

Replay

pre 7 godina

56000 eura za OVO? Nadam se da citaju ove komentare iz predstavnistva. Realno 25000 ne sme da preskoci. Za ove pare GLC/Q5/X3. I mnogo drugih jakih i poznatih limuzina. Pa nova E klasa je ovoliko i to u ok opremi. hehe

zlatiborac

pre 7 godina

Uz duzno postovanje, ipak je to KIA. Brend u nastajanju, solidnog kvaliteta. Da je potraznja tolika koliko se u tekstu pominje, cisto sumnjam da bi se menadzment odrekao trzisnog kolaca. Pa nije to Ferari, pobogu. Danas je trziste tesko osvojiti i za mnogo poznatije brendove, kamo li za KIA-u. Drugo, tesko da ce ovaj SUV na prebukiranom americkom trzistu kostati 60 000 dolara!!?? Verovatno negde oko 40 000 dolara sto mu je i realna cena. Cak i tada, u ovom cenovnom rangu, ima pregrst dobrih automobila. Mada, za nas kupce, sto veca ponuda to bolje, pa ko voli nek izvoli.

Indijanac

pre 7 godina

Auto jeste americki ali cijena sigurno nije.
U americi je najskuplji model sa 3.3 V6 motorom i svim mogucim opcijama $49500 bez poreza koji je maksimalno dodatnih $5000

http://www.kia.com/us/en/build/sorento/2016/summary?trim=95&model=479&exterior=228&interior=452&fabric=17&packages=4152&options=4381,4380,4382,4378,4386,4385,4384,4383,4388,4389,4390,4391

Jum

pre 7 godina

@japanac zavisi na kojim ulicama gledas automobile. Ako je to u RS jos u unutrasnjosti budi srecan ako vidis neki stari ceeda, a ne ovo :)

Nenad-EU

pre 7 godina

Ovaj auto je kupio drug pa sam ga probao malo. Kvalitet izrade je solidno bolji nego kod starih Kia. U najvišem paketu imaš sve od opreme a to kod Nemaca košta mnogo. Ima dosta mesta i udoban je. Jedino je mana što ne ostavlja nikakav utisak za volanom. Motor i menjač isporučuju veoma skromne performanse a motor je pritom i malo bučniji. Ok auto za američkog kupca ali u Evropi malo teže prolazi.

zvezdan

pre 7 godina

Lep auto. Ne mogu da zamislim ko bi umesto za X3 ili GLC ili Q5, iskesirao novac za Sorento. Ko je prepustio "menjacki" posao ZF 8-stepenom automatiku, a isto tako i ovom u Sorentu, samo to je dovoljan argument, a ima ih milion. Kia me sve vise iritira sa ovim, najblaze receno, pretencioznim trzisnim nastupom. Nude metalni kovani novac po ceni zlatnika. Distributeri u Srbiji taj osecaj dodatno produbljuju. Pozz svima.

Aleksandar

pre 7 godina

Ovaj model u punom paketu opreme mi je bio u izboru za sledeci sluzbeni auto (menadzerksa pozicija, firma u EU). Gledajuci promo video, sajt i prospekte, mislio sam to je to, s obzirom na odnos ponude i cene (jos uvek povoljniji od nemacke grupacije ili Tojote). Mudjutim, posle test voznje sam odustao. Zasto? Jer za NE male novce dobijate, hmm kako reci korektno, polu proizvod. To jos nije nivo koji ocekujete za 50k+ eur. Napr, jeste koza, ali niskog kvaliteta. Jeste automatik, ali deliko iza konkurencije. Jeste xy opcija, ali ceo paket ne daje utisak vrednosti 50k+. Slazem se, korak napred za Kiu, veliki/ogroman SUV, ali to jos nije to (bar za mene). Za taj nivo para, ipak se trazi vise, a Sorento to ne pruza.

japanac

pre 7 godina

Ni prethodni model se nije mnogo viđao na ulicama. Proći će dosta vremena da se potražnja za ovakvom Kiom ustali i poveća. Zato - srećno!

BrS004

pre 7 godina

Model bas “americki” izgleda,nisam siguran da ce privuci previse kupaca na drugim kontinentima ali mozda to i nije bio njihov cilj.
Unutrasnjost kao neka buduca generacija Kia Rio modela,nije mi jasno kako ovo moze da prodje u ovako skupom automobilu.

Aleksandar

pre 7 godina

Ovaj model u punom paketu opreme mi je bio u izboru za sledeci sluzbeni auto (menadzerksa pozicija, firma u EU). Gledajuci promo video, sajt i prospekte, mislio sam to je to, s obzirom na odnos ponude i cene (jos uvek povoljniji od nemacke grupacije ili Tojote). Mudjutim, posle test voznje sam odustao. Zasto? Jer za NE male novce dobijate, hmm kako reci korektno, polu proizvod. To jos nije nivo koji ocekujete za 50k+ eur. Napr, jeste koza, ali niskog kvaliteta. Jeste automatik, ali deliko iza konkurencije. Jeste xy opcija, ali ceo paket ne daje utisak vrednosti 50k+. Slazem se, korak napred za Kiu, veliki/ogroman SUV, ali to jos nije to (bar za mene). Za taj nivo para, ipak se trazi vise, a Sorento to ne pruza.

zvezdan

pre 7 godina

Lep auto. Ne mogu da zamislim ko bi umesto za X3 ili GLC ili Q5, iskesirao novac za Sorento. Ko je prepustio "menjacki" posao ZF 8-stepenom automatiku, a isto tako i ovom u Sorentu, samo to je dovoljan argument, a ima ih milion. Kia me sve vise iritira sa ovim, najblaze receno, pretencioznim trzisnim nastupom. Nude metalni kovani novac po ceni zlatnika. Distributeri u Srbiji taj osecaj dodatno produbljuju. Pozz svima.

Replay

pre 7 godina

56000 eura za OVO? Nadam se da citaju ove komentare iz predstavnistva. Realno 25000 ne sme da preskoci. Za ove pare GLC/Q5/X3. I mnogo drugih jakih i poznatih limuzina. Pa nova E klasa je ovoliko i to u ok opremi. hehe

Nenad-EU

pre 7 godina

Ovaj auto je kupio drug pa sam ga probao malo. Kvalitet izrade je solidno bolji nego kod starih Kia. U najvišem paketu imaš sve od opreme a to kod Nemaca košta mnogo. Ima dosta mesta i udoban je. Jedino je mana što ne ostavlja nikakav utisak za volanom. Motor i menjač isporučuju veoma skromne performanse a motor je pritom i malo bučniji. Ok auto za američkog kupca ali u Evropi malo teže prolazi.

BrS004

pre 7 godina

Model bas “americki” izgleda,nisam siguran da ce privuci previse kupaca na drugim kontinentima ali mozda to i nije bio njihov cilj.
Unutrasnjost kao neka buduca generacija Kia Rio modela,nije mi jasno kako ovo moze da prodje u ovako skupom automobilu.

japanac

pre 7 godina

Ni prethodni model se nije mnogo viđao na ulicama. Proći će dosta vremena da se potražnja za ovakvom Kiom ustali i poveća. Zato - srećno!

Domaćin

pre 7 godina

Skuplji od Pajera, tačno dva puta skuplji od Outlandera. Enterijer izgleda jeftino kineski, čak ne ni korejski. Motor od 200ks je za vozilo od 2 tone plus putnici, plus prtljag preskroman. Pogotovu za te pare. Jedino što mi se sviđa je gepek, ali za te pare kupim kamper pa imam dnevnu sobu, kuhinju i kupatilo. Sve u svemu, besmisleno vozilo za te novce.

zlatiborac

pre 7 godina

Uz duzno postovanje, ipak je to KIA. Brend u nastajanju, solidnog kvaliteta. Da je potraznja tolika koliko se u tekstu pominje, cisto sumnjam da bi se menadzment odrekao trzisnog kolaca. Pa nije to Ferari, pobogu. Danas je trziste tesko osvojiti i za mnogo poznatije brendove, kamo li za KIA-u. Drugo, tesko da ce ovaj SUV na prebukiranom americkom trzistu kostati 60 000 dolara!!?? Verovatno negde oko 40 000 dolara sto mu je i realna cena. Cak i tada, u ovom cenovnom rangu, ima pregrst dobrih automobila. Mada, za nas kupce, sto veca ponuda to bolje, pa ko voli nek izvoli.

BMW5

pre 7 godina

Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.

Mikiveliki

pre 7 godina

Када вам је "аргумент ", "ко је луд да за те паре купи КИУ", онда је рекао све, колико се разуме у аутомобиле...Десетине и стотине милиона "будала " широм света. У Европи, "глупим Немцима, и осталима, продају сваки минут, по један ауто. Али када неко купи половног немца, и плати га као бицикл, пар хиљада евра, а притом размишља како ће тај крш од аута, већ стар 10-так.година,.моћи да прода за 4-5 година, и изгуби 500евра, онда су за њега непојмљиве ствари да ико нормалан, гледа, а не купи КИУ. Ви браћо Срби, уз заправо не причате о аутомобилима, ваше размишљање је повезано са вашим стандардом, тако да је куповина новог Јагуара, глупља од половног Голфа.

Indijanac

pre 7 godina

Auto jeste americki ali cijena sigurno nije.
U americi je najskuplji model sa 3.3 V6 motorom i svim mogucim opcijama $49500 bez poreza koji je maksimalno dodatnih $5000

http://www.kia.com/us/en/build/sorento/2016/summary?trim=95&model=479&exterior=228&interior=452&fabric=17&packages=4152&options=4381,4380,4382,4378,4386,4385,4384,4383,4388,4389,4390,4391

Srdjan021

pre 7 godina

@drive Dobro je napisano.Kada pridjes gepeku sa i auto detektuje kjuc,daje zvucne signale i vrata se otvaraju.Dovoljno se zadrzati 3 sekunde na udaljenosti od 1,5m.Ako samo prodjes cuce se jedan signal,ali se vrata otvoriti nece..
Da ponovim,iz mog iskustva,ja sam sa ovim automobilom zadovoljan.Kada sam kupovao auto,pogledao sam mnoge druge,ukljucujuci i ML,X5,Q7...Ne nameravam da tvrdim da je Kia bolja,ali...ja sam platio Kiu Sorento u full opremi 30000 €...Ova tri su bila od 50-60000€.E,toliko oni nisu bolji sigurno!

iDook

pre 7 godina

" Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.
(BMW5, 14. maj 2016 13:54)"

Jesi ti kupio nekad neki auto ili samo "probaš"?

Jum

pre 7 godina

@japanac zavisi na kojim ulicama gledas automobile. Ako je to u RS jos u unutrasnjosti budi srecan ako vidis neki stari ceeda, a ne ovo :)

Mikiveliki

pre 7 godina

Када је КИА умислила да је премијум бренд, и кошта толико много, да ли сте се замислили, ко онда купује по свету толико јужнокореанце? Ова КИА конкретно је у једној Аистралији проглашена за најбољи СУВ у тој ценовној категорији. У земљи да људи имају један од највећих стандарда нм на свети, и у складу са тим, возе најбоље аутомобиле који постоје. У много независних и стручних коментара је описана као изузетно добар ауто. Али ми, који о аутима знамо на основу размишљања, и предубеђења, нама су они смешни као аутомобили и бренд. 99% вас који критикујете, када би имали прилике да возите овај ауто, који је са својих 436nm, и 200 кс,прави монструм на путу,који има од опреме као аутомобили који коштају 100000$ , на крају би рекао, да не може да разуме човека који би платио нешто два пута више, јер не би могао да види, шта плаћа? Зато, да закључим, оставите ви глупе Јужнокореанце, и њихову погрешну политику цена, да они и даље бележе нетабележени раст продаје у историји аутомобила,и да већ за коју годину буду у прве три највеће компаније на свету, и живите у свом свету, где су једном за увек ствари постављене, где се за увел зна ко је ко, и где ће То тако и остати.

Srdjan021

pre 7 godina

Voleo bih da znam da li je neko od cenjenih komentatora koji nipodastavaju ovaj auto,ga probao barem malo,ako ga vec nije vozio ozbiljniju kilometrazu?Moje iskustvo sa ovim autom je odlicno!Imam ovaj model, 3,3 V6, 300 ks,presao 20 000 km...Potrosnja,iako ovde nije vazna je sasvim prihvatljiva za velicinu i snagu auta,izmedju 13-14 litara gradske voznje,po guzvama daleko vecim od recimo beogradskih.Izgled auta,kako kome,nekome lep nekome ruzan...Enterijer je odlican,gumirana plastika,i premijum koza u full opremi...A cena..nije mala,ali koliko izadje neki on konkurenata sa istom opremom,sigurno jos + 10 000€,a Kia daje i 7 godina garancije...

NIKOLA

pre 7 godina

Ovo je super, sačekaš pa ko ovo kupuje desi se da ga brzo prodaje a malo prešao, pa onda nemože da ga proda i da ga za male pare a on još u garanciji.

Eno antara ful oprema 4x4,automatski menjač,2,2 dizel,kraj 2012,uradjen servis registrovana do kraja godine,prešla nešto smešno,koštala oko 40000 evra a na kraju otišla za 14.000 evra ili manje.

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1130824#k20342160

Ta garancija vec neko vreme nije adut, posto vecina sada daje 5 godina + mogucnost dokupa dodatne garancije. Plus na to je niza garancija na koroziju kod kia vozila u odnosu na konkurenciju iz premium segmenta koju je moguce uzeti za taj novac, istina ne te velicine vozila ali priblizne a ipak kvalitetnije automobile po svim aspektima. Auto je jednostavno preskup, istina nije primarno pravljen za EU trziste vec US trziste gde je opet i jeftiniji i gde taj V6 ima smisla kao i velicina. Kod nas uzevsi sve u obzir nije ni priblizno najpametnija kupovina ako cemo iskreno koliko god je bolji od prethodnika a nesumnjivo je osetno bolji mada opet za taj novac motorizacija+transmisija nisu konkurentni kao ni ostalo uzevsi sve u obzir.

Hehe

pre 7 godina

Svi komentarisu kako ne valja ovo, ne valja ono, kod konkurencije bolje, a niko nije ni probao, a kamoli vozio jedan ceo dan. Ja da sam slusao te price, ovaj ne valja, onaj ne valja, nikada ne bih uzeo auto koji danas vozim (nebitna marka), pa jos nov i na sve to uzivam u njemu. Lepo iznajmite na dan takav auto, probate, onda drugi itd. Ja sam tako dosao do sadasnjeg auta i ne planiram da menjam brend.

drive

pre 7 godina

@zvezdan
X3 ili GLC ili Q5 ?!
decko mesas babe i zabe.. Q7, ML - sada GLE, X5...
da ne komentarisem slicne izjave da je preskup ovo ono.. kosta tacno koliko treba, pa kome odgovara nek uzme... ne znam sta tu nije jasno.. GLE sa 2.2 motorom i svom opremom kosta sigurno preko 70k..
samo mi nije jasno iz teksta sta je pisac hteo reci sa pametnim otvaranjem prtljaznika?
"Prilikom prilaska osobe kod koje se nalazi "pametni ključ", vozilo serijom signala obaveštava da sledi automatsko otvaranje prtljažnih vrata."
Znam za senzor kad mahnes nogom pa se otvore vrata, ali ovako.. kao da ce svaki put kad pridjes autu da se otvori gepek.. proverite da li je autor teksta bas to napisao, pa niste lepo preveli...

zvezdan

pre 7 godina

Driver, druze dragi. X3 ima vece medjuosovinsko rastojanje od Sorenta. Neznatno doduse, zato i pripadaju istoj klasi geometrijski, i jedino geometrijski. GLE (kako ti kazes ML) Q7 i X5 cak ni po dimenzijama nisu uporedivi sa Sorentom.
To su samo automobili, druze, razonoda, zabava... nema mesta zloj krvi.
Pozz

Replay

pre 7 godina

56000 eura za OVO? Nadam se da citaju ove komentare iz predstavnistva. Realno 25000 ne sme da preskoci. Za ove pare GLC/Q5/X3. I mnogo drugih jakih i poznatih limuzina. Pa nova E klasa je ovoliko i to u ok opremi. hehe

Domaćin

pre 7 godina

Skuplji od Pajera, tačno dva puta skuplji od Outlandera. Enterijer izgleda jeftino kineski, čak ne ni korejski. Motor od 200ks je za vozilo od 2 tone plus putnici, plus prtljag preskroman. Pogotovu za te pare. Jedino što mi se sviđa je gepek, ali za te pare kupim kamper pa imam dnevnu sobu, kuhinju i kupatilo. Sve u svemu, besmisleno vozilo za te novce.

Aleksandar

pre 7 godina

Ovaj model u punom paketu opreme mi je bio u izboru za sledeci sluzbeni auto (menadzerksa pozicija, firma u EU). Gledajuci promo video, sajt i prospekte, mislio sam to je to, s obzirom na odnos ponude i cene (jos uvek povoljniji od nemacke grupacije ili Tojote). Mudjutim, posle test voznje sam odustao. Zasto? Jer za NE male novce dobijate, hmm kako reci korektno, polu proizvod. To jos nije nivo koji ocekujete za 50k+ eur. Napr, jeste koza, ali niskog kvaliteta. Jeste automatik, ali deliko iza konkurencije. Jeste xy opcija, ali ceo paket ne daje utisak vrednosti 50k+. Slazem se, korak napred za Kiu, veliki/ogroman SUV, ali to jos nije to (bar za mene). Za taj nivo para, ipak se trazi vise, a Sorento to ne pruza.

zvezdan

pre 7 godina

Lep auto. Ne mogu da zamislim ko bi umesto za X3 ili GLC ili Q5, iskesirao novac za Sorento. Ko je prepustio "menjacki" posao ZF 8-stepenom automatiku, a isto tako i ovom u Sorentu, samo to je dovoljan argument, a ima ih milion. Kia me sve vise iritira sa ovim, najblaze receno, pretencioznim trzisnim nastupom. Nude metalni kovani novac po ceni zlatnika. Distributeri u Srbiji taj osecaj dodatno produbljuju. Pozz svima.

Nenad-EU

pre 7 godina

Ovaj auto je kupio drug pa sam ga probao malo. Kvalitet izrade je solidno bolji nego kod starih Kia. U najvišem paketu imaš sve od opreme a to kod Nemaca košta mnogo. Ima dosta mesta i udoban je. Jedino je mana što ne ostavlja nikakav utisak za volanom. Motor i menjač isporučuju veoma skromne performanse a motor je pritom i malo bučniji. Ok auto za američkog kupca ali u Evropi malo teže prolazi.

Srdjan021

pre 7 godina

Voleo bih da znam da li je neko od cenjenih komentatora koji nipodastavaju ovaj auto,ga probao barem malo,ako ga vec nije vozio ozbiljniju kilometrazu?Moje iskustvo sa ovim autom je odlicno!Imam ovaj model, 3,3 V6, 300 ks,presao 20 000 km...Potrosnja,iako ovde nije vazna je sasvim prihvatljiva za velicinu i snagu auta,izmedju 13-14 litara gradske voznje,po guzvama daleko vecim od recimo beogradskih.Izgled auta,kako kome,nekome lep nekome ruzan...Enterijer je odlican,gumirana plastika,i premijum koza u full opremi...A cena..nije mala,ali koliko izadje neki on konkurenata sa istom opremom,sigurno jos + 10 000€,a Kia daje i 7 godina garancije...

BMW5

pre 7 godina

Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.

BrS004

pre 7 godina

Model bas “americki” izgleda,nisam siguran da ce privuci previse kupaca na drugim kontinentima ali mozda to i nije bio njihov cilj.
Unutrasnjost kao neka buduca generacija Kia Rio modela,nije mi jasno kako ovo moze da prodje u ovako skupom automobilu.

zlatiborac

pre 7 godina

Uz duzno postovanje, ipak je to KIA. Brend u nastajanju, solidnog kvaliteta. Da je potraznja tolika koliko se u tekstu pominje, cisto sumnjam da bi se menadzment odrekao trzisnog kolaca. Pa nije to Ferari, pobogu. Danas je trziste tesko osvojiti i za mnogo poznatije brendove, kamo li za KIA-u. Drugo, tesko da ce ovaj SUV na prebukiranom americkom trzistu kostati 60 000 dolara!!?? Verovatno negde oko 40 000 dolara sto mu je i realna cena. Cak i tada, u ovom cenovnom rangu, ima pregrst dobrih automobila. Mada, za nas kupce, sto veca ponuda to bolje, pa ko voli nek izvoli.

japanac

pre 7 godina

Ni prethodni model se nije mnogo viđao na ulicama. Proći će dosta vremena da se potražnja za ovakvom Kiom ustali i poveća. Zato - srećno!

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1130824#k20342160

Ta garancija vec neko vreme nije adut, posto vecina sada daje 5 godina + mogucnost dokupa dodatne garancije. Plus na to je niza garancija na koroziju kod kia vozila u odnosu na konkurenciju iz premium segmenta koju je moguce uzeti za taj novac, istina ne te velicine vozila ali priblizne a ipak kvalitetnije automobile po svim aspektima. Auto je jednostavno preskup, istina nije primarno pravljen za EU trziste vec US trziste gde je opet i jeftiniji i gde taj V6 ima smisla kao i velicina. Kod nas uzevsi sve u obzir nije ni priblizno najpametnija kupovina ako cemo iskreno koliko god je bolji od prethodnika a nesumnjivo je osetno bolji mada opet za taj novac motorizacija+transmisija nisu konkurentni kao ni ostalo uzevsi sve u obzir.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovo je super, sačekaš pa ko ovo kupuje desi se da ga brzo prodaje a malo prešao, pa onda nemože da ga proda i da ga za male pare a on još u garanciji.

Eno antara ful oprema 4x4,automatski menjač,2,2 dizel,kraj 2012,uradjen servis registrovana do kraja godine,prešla nešto smešno,koštala oko 40000 evra a na kraju otišla za 14.000 evra ili manje.

drive

pre 7 godina

@zvezdan
X3 ili GLC ili Q5 ?!
decko mesas babe i zabe.. Q7, ML - sada GLE, X5...
da ne komentarisem slicne izjave da je preskup ovo ono.. kosta tacno koliko treba, pa kome odgovara nek uzme... ne znam sta tu nije jasno.. GLE sa 2.2 motorom i svom opremom kosta sigurno preko 70k..
samo mi nije jasno iz teksta sta je pisac hteo reci sa pametnim otvaranjem prtljaznika?
"Prilikom prilaska osobe kod koje se nalazi "pametni ključ", vozilo serijom signala obaveštava da sledi automatsko otvaranje prtljažnih vrata."
Znam za senzor kad mahnes nogom pa se otvore vrata, ali ovako.. kao da ce svaki put kad pridjes autu da se otvori gepek.. proverite da li je autor teksta bas to napisao, pa niste lepo preveli...

Mikiveliki

pre 7 godina

Када је КИА умислила да је премијум бренд, и кошта толико много, да ли сте се замислили, ко онда купује по свету толико јужнокореанце? Ова КИА конкретно је у једној Аистралији проглашена за најбољи СУВ у тој ценовној категорији. У земљи да људи имају један од највећих стандарда нм на свети, и у складу са тим, возе најбоље аутомобиле који постоје. У много независних и стручних коментара је описана као изузетно добар ауто. Али ми, који о аутима знамо на основу размишљања, и предубеђења, нама су они смешни као аутомобили и бренд. 99% вас који критикујете, када би имали прилике да возите овај ауто, који је са својих 436nm, и 200 кс,прави монструм на путу,који има од опреме као аутомобили који коштају 100000$ , на крају би рекао, да не може да разуме човека који би платио нешто два пута више, јер не би могао да види, шта плаћа? Зато, да закључим, оставите ви глупе Јужнокореанце, и њихову погрешну политику цена, да они и даље бележе нетабележени раст продаје у историји аутомобила,и да већ за коју годину буду у прве три највеће компаније на свету, и живите у свом свету, где су једном за увек ствари постављене, где се за увел зна ко је ко, и где ће То тако и остати.

Mikiveliki

pre 7 godina

Када вам је "аргумент ", "ко је луд да за те паре купи КИУ", онда је рекао све, колико се разуме у аутомобиле...Десетине и стотине милиона "будала " широм света. У Европи, "глупим Немцима, и осталима, продају сваки минут, по један ауто. Али када неко купи половног немца, и плати га као бицикл, пар хиљада евра, а притом размишља како ће тај крш од аута, већ стар 10-так.година,.моћи да прода за 4-5 година, и изгуби 500евра, онда су за њега непојмљиве ствари да ико нормалан, гледа, а не купи КИУ. Ви браћо Срби, уз заправо не причате о аутомобилима, ваше размишљање је повезано са вашим стандардом, тако да је куповина новог Јагуара, глупља од половног Голфа.

zvezdan

pre 7 godina

Driver, druze dragi. X3 ima vece medjuosovinsko rastojanje od Sorenta. Neznatno doduse, zato i pripadaju istoj klasi geometrijski, i jedino geometrijski. GLE (kako ti kazes ML) Q7 i X5 cak ni po dimenzijama nisu uporedivi sa Sorentom.
To su samo automobili, druze, razonoda, zabava... nema mesta zloj krvi.
Pozz

Jum

pre 7 godina

@japanac zavisi na kojim ulicama gledas automobile. Ako je to u RS jos u unutrasnjosti budi srecan ako vidis neki stari ceeda, a ne ovo :)

Srdjan021

pre 7 godina

@drive Dobro je napisano.Kada pridjes gepeku sa i auto detektuje kjuc,daje zvucne signale i vrata se otvaraju.Dovoljno se zadrzati 3 sekunde na udaljenosti od 1,5m.Ako samo prodjes cuce se jedan signal,ali se vrata otvoriti nece..
Da ponovim,iz mog iskustva,ja sam sa ovim automobilom zadovoljan.Kada sam kupovao auto,pogledao sam mnoge druge,ukljucujuci i ML,X5,Q7...Ne nameravam da tvrdim da je Kia bolja,ali...ja sam platio Kiu Sorento u full opremi 30000 €...Ova tri su bila od 50-60000€.E,toliko oni nisu bolji sigurno!

Indijanac

pre 7 godina

Auto jeste americki ali cijena sigurno nije.
U americi je najskuplji model sa 3.3 V6 motorom i svim mogucim opcijama $49500 bez poreza koji je maksimalno dodatnih $5000

http://www.kia.com/us/en/build/sorento/2016/summary?trim=95&model=479&exterior=228&interior=452&fabric=17&packages=4152&options=4381,4380,4382,4378,4386,4385,4384,4383,4388,4389,4390,4391

Hehe

pre 7 godina

Svi komentarisu kako ne valja ovo, ne valja ono, kod konkurencije bolje, a niko nije ni probao, a kamoli vozio jedan ceo dan. Ja da sam slusao te price, ovaj ne valja, onaj ne valja, nikada ne bih uzeo auto koji danas vozim (nebitna marka), pa jos nov i na sve to uzivam u njemu. Lepo iznajmite na dan takav auto, probate, onda drugi itd. Ja sam tako dosao do sadasnjeg auta i ne planiram da menjam brend.

iDook

pre 7 godina

" Apsolutno nerealna cena. Da je cenal 42K, pa da se sačeka neka akcija i auto kupi za 39-40K, to bi moglo da prodje. I tada bi bilo pregršt dilema i lično moj izbor bi bio drugačiji. Inače zadnje 2 godine sam proveo po salonima isprobavajući automobile vrednosti 40-80K. Sve! Neke vise puta. Pola fakulteta sam mogao završiti. Probao samnekoliko puta Santafe. Običan i produženi, 2.2. Srednji kvalitet po svim kriterijumima osim po prostornosti koja je dobra i donekle nadprosečan dizajn. Autom. menjač slab. Ako je ovo isti/jako sličan auto onda je cena od 56K van pameti posebno ako se zna da je Santafe bio/jeste? oko 40K.
(BMW5, 14. maj 2016 13:54)"

Jesi ti kupio nekad neki auto ili samo "probaš"?