Petak, 06.05.2016.

08:22

Test: Mercedes C 220 BlueTec

Izvor: B92

Test: Mercedes C 220 BlueTec IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Zox

pre 7 godina

Mercedes je uvek bio skup.Mercedes 190 2.3 16v je kostao koliko i S420 sa full opremom 80-ih godina.Za znak,prestiz i ostalo mora da se plati.Mercedes je decenijama statusni automobil sto BMW i Audi nikad nece biti.E sad,nekad mercedes je bio u samom vrhu sto se tice pouzdanosti.Nikad Mercedes nece napraviti serije kao sto su W123,W124,W201,W126,W202.To nije znalo da se pokvari ali danas je drugo vreme,nekad kad imas Mecku onda si morao nesto da budes a sad svaka djudja moze da ga kupi.

DC

pre 7 godina

Au… i ono sto je tapacirano, ovako na slikama je ispon nivoa jednog Ford Focus-a. Nije normalno sta se pojedinim proizvodjacima tolerise, samo na racun premijum imidza. Imao sam prilike da poredim gore pomenuti Focus 2013. godiste (nije moj) sa BMW X1, i svi sto smo se u tom momentu nasli tu smo imali isti zakljucak, da je enterijer Focus-a uradjen od kvalitetnijih materijala, iako ni on nije vrh svoje klase a o premijumu da ne pricamo.

Imam utisak da mediji (kako nasi tako i strani, a pratim pre svega engleske i nemacke) prosto imaju strah da upute bilo koji vid kritike na racun tri 'premijum' nemacke marke. BMW serije 3 je stvarno super auto, al' retko ko da se usudi da zucne da propusta prilicno velik nivo buke od tockova i vetra ili da je ovaj MB od 2100 kubika jedan brundav dizel, manje rafiniran od bilo kog drugog novog slicnog motora osim mozda Fiatovog.

Bello

pre 7 godina

obican sam smrtnik I nikada necu imati ni 10 a kamo li 50k € za auto....Da kazemo sta valja sta ne...Auto je prelep elegancija u pokretu I to je to,a mane?Prvo kubikaza motora preko 2000,drugo sam motor ne znam kakva je ova nova evolucija ali Blue Tec su jako losi motori tj. kvarljivi,trece porosnja 7.8 u proseku za prosecnih 48km/h?Nije malo.Cetvrto ovo je cetvorosed,peto onaj silni alu minijum na kontrolnoj tabli ce sigurno u pojedinim trenutcima suncevim zaslepeti vozaca I putnike(sto moze biti opasno),sesto ce biti dve stavke to je display kompjutera(ili tablet kako vi kazete) I netapacirana zadnja sedista u gepeku na sta li ste bre mislili vi iz Mercedesa?

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Replay, 7. maj 2016 09:03)

Zato sto radis za Audi! Do pre godinu dana je Mercedes bio najbolji (pricao si da vozis B klasu) po tebi, sada Audi. Kida i jedne i druge BMW al to ces tek shvatiti kad predjes da radis u BMW.

nije sve tako crno

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)
(Mike, 06. maj 2016 08:53)

pa i nije vodeci...od 2006 godine kad je BMW preuzeo vrh bas od njih do danas je BMW broj 1 u svijetu ,ako govorimo o preimum proizvodjacima...

metnem

pre 7 godina

@replay zato sto je tvoj audi a4 najbolji auto na planeti verovatno? Da li je to tacan odgovor?
Opet tvoja cuvena objektivnost. U voznji za seriju 3 smesan, penzionerski izgleda i za c klasu i za trojku, pouzdanost po mnogim istrazivanjima losija od gorepomenutih konkurenata. Ali ti i da vozis Ladu bi tvrdio da je bolja od svih, tako da se uvek nasmejem na tvoje komentare..
A ovo za test Sat-a na 70 hiljada km jeste sramota, pa to je auto od skoro 50 soma, i to Mercedes. Meni se cini da trka za profitom toliko uzima maha da samo gledaju da izbacuju nove klase i nove modele, da ne stizu dobro da istestiraju pre pustanja u proizvodnju, pa onda ovce koje kupe nagrabuse.

Hehe

pre 7 godina

Na tim SAT testovima i dosta "obicnih" auta je imalo razne falinke, nadjite za pandu ili koji god drugi, tako da ne cudi da ce mercedes prepun elektronike da ima nekih problema na njihovim testovima.

Replay

pre 7 godina

@Vozac
Jos kad bi auto prodavalo to gde je motor, na osovini ili iza osovine. heheh Pa sto onda moj A4 bolje gazi put i lezi u krivini od drugove C klase? :)

kele

pre 7 godina

Za 50K su mogli malo da tapaciraju gepek, da ne izgleda kao u Daciji.
(vozac, 06. maj 2016 09:41)
Iskreno je i meni to prvo zapalo za oko. Prosto sramota za te novce. Pa ja sam u 15 godina staroj Lybri imao kompletno tapaciran gepek. Ni meni se ne dopada fazon sa tabletom. Inače, najljepši u klasi.

Hehe

pre 7 godina

@(vozac, 6. maj 2016 14:33)

Idealno u vecini slucajeva bi bilo da je motor bas na osovini, tj u toj ravni, ali nije lose ni kad je iza sa zadnjim pogonom :)

Ja

pre 7 godina

Vidim mnogo stručnjaka se javlja i zamera kako nema obložen "plafon" gepeka.
A koji to auto ima ?
Nemaju ni Audi ni BMW.

http://www.autocar.co.uk/car-review/bmw/3-series-2012-2014

Bilo bi lepše da imaju, ali nemaju.
Ali dobro, valja naći neku manu, makar ona bila besmislena.

bimmer

pre 7 godina

48 000 evradi, a nema cak ni obloge zadnjih sedista u gepeku, nego onako goli lim i to u 2016-toj? Pa to sam ja imao jos na mom prvom autu Kadetu iz 1985 godine. Sramota za Mercedes

dzoni

pre 7 godina

Lepo neko napisa..mi ovde smo naj...za 5-10 godina..kad citas SAT test na 100 000 ovih novih automobila i vidis sta sve zamenjeno u garantnom roku i to kad je auto praktivno nov mozes samo da zamislis sta ce biti kad dodje kod nas ko polovnjak sa 300 000 vracenih na 150 000 i kad ga SRbin sa 300 eura platom kupi ..ja sam vozio i vozim clia 2003 ..ima 1.5 dci motor 4 tocka ,volan i to mu je sva oprema ,nema klimu ,nema ni bord kompjuter ,nema bas nista ...i sluzi extra..i onda me djavo terao hocu ja opremu sve na dugme i puknem 14 000 eura na 3 godine staru zapadnu limuzunu gde je sve "na dugme" dvozonska klima,xenon farovi,navigacija ,tempomat ,koza,zavese u prozorima,bezkontakntni kljuc,sve automatski itd (naravno jos ga otplacujem na kredit inace bi ga gurnuo niz provaliju u afektu) ..znaci svakih par meseci nesto ode i u proseku u dva meseca 10 dana provede u servisu ..stotine nekih senzora koji rade na tome da me bankrotiju ..ako mi verujete 100 puta sam rekao majstoru jel moze da radi bez toga..da se izbaci iz auta jer ocigledno im jedina svrha da stoje u autu i da se kvare ...o ostalom da ne pricam...i ako imam natprosecnu zaradu za srbiju sve mi ode u taj auto..i onda sednem u clio koji samo sipaj ,vozi i jednom godisnje promenim filter i ulje i vrati mi se osmeh na lice

nemanja

pre 7 godina

Juce se vozio u jednom, auto je stvarno ladja, bas kao bebi S klasa, ali 47k je bas puno. U mercedesovom cenovniku vidim da je cena oko 35k, sta se dobije od opreme u toj osnovi, verovanto samo volan i tockovi.

vozac

pre 7 godina

@Nemanja

Slazem se da je 48K mnogo, ali kada budes imao priliku da vozis auto koji ima uzduzno postavljen motor iza prednje osovine (ne ispred kao Audi) i zadnju vucu, tada ces shvatiti da placas mnogo vise od znacke na haubi kada kupis BMW pre svega, a takodje i Mecku.

Manner

pre 7 godina

@(Milan, 6. maj 2016 11:29)

Au bre ljudi sto ste dosadni sa tim kad je koliko nesto kostalo. Da li ste vi culi za nesto sto se zove vremenska vrednost novca!?!? I ja sam pre deset godina placao parce pice 18 dinara a danas 110......

Replay

pre 7 godina

Mislim da nasi prodavci hoce debelo da se ogrades sa ovim cenama. I to auto nema ni pola sta moze da se ugradi od ekstrata, realno. Meni je u ovoj klasi A4 zakon, najveci i najbolju pojavu ima, najoouzdaniji i najbolje drzi cenu.

Milan

pre 7 godina

sve je to super ali cena od 50.000evra, to je suludo, kad se setim pre manje od deset godina audi A6 na akcciji odlazeći modeli oko 33.000evra, E klasa isto, ne premijum te klase košta neto 18.000evra, Mazda, Insignija, Mondeo i nemaju plehane pozadine zadnjih sedišta i smešnu belu boju

sve u svemu, daleko im lepa kuća, ovo je mnogo i za dobrostojeću višusrednju klasu amerikanaca, nemaca i skandinavaca

mile iz bgd

pre 7 godina

A meni se bas ovaj dizajn Mercedesa ne svidja.... Previse futuristicki, izgubljen pecat po kome su poznati. Kao i bmw posle 2000te.Sada bmw ima mnogo lepsi dizajn od Mercedesa... Audi takodje.

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lep auto, meni se dopada pogotovo unutra. Medjutim, sinoc sam kupio SAT reviju gde je bas ovakav 220 dizel na testu polovnjaka i ostao zapanjen kad sam poceo da citam-sa 70.000 km toliko vanrednih poseta servisu- alternator-sva 4 amortizera-sva 4 diska sa plocicama-neka jedinica vezana za menjac na volanu-koza volana oguljena u toku prve godine-vlasnik se zalio na udobnost-klima nekoliko puta prestajala sa radom, zadnja kamera prestaje sa radom, a cene za ovo astronomske. Nije da sam planirao da ga kupim, ali kad vidite sta se desi u prvih godinu dana, razmisljam kako ce da se provede onaj sto ga(ili neki slican auto sa toliko osetljivih delova i elektronike) kupi polovnog sa recimo 5 godina i 200.000km, i prodje me jeza. I sta da vozimo mi za 10 godina ovde na Balkanu? Za novo vecina nema, a ovakav polovnjak je rupa bez dna. Za sad ostajem veran svom ljubimcu iz 2006, izgleda da ce da se vozi jos 10, a mozdai 20 godina :) pozdrav

Nemanja

pre 7 godina

48 hiljada evra za auto koji nema nikakvu specijalnu opremu?????? Nema nikakve aktivne tempomate, brojne el sisteme asistencije, kozu i jos sto sta. I za takav auto dati 48 hiljada, strasno. To je glavni problem nemaca, pocetna cena je jos i ok, a onda dodas malo opreme (ono sto je standardno kod visih paketa konkurenata) i cena ode u nebesa. Ako hoces zaista da opremis Mercedes C kao najluksuznije verzije npr. Renaulta Talisman, Mazde 6 itd. (koza, navigacija, aktivno upravljanje, svi el sistemi asistencije, farovi koji prate krivinu, BOSE ili neko slicno ozuvcenje itd.) ta cena ode u vasionu i dolazi bez problema do 60-ak hiljada. Tako da se tu javlja razlika od 15-20 hiljada evra za motor slicne snage, a auto nije toliko kvalitetniji... Ista ova prica vazi i za BMW i Audi, placate znacku na haubi!

dzonikg

pre 7 godina

Nikako ne mogu sa svarim taj tablet jeftino zalepljen na tablu.. Ne radi to samo mercedes već mnogi tzv premijum.. Cak je i u novoj bmw sedmici... Automobilu od 100 000 eura a meni izgleda kao jeftin kineski tablet od 50 eura zalepljen za tablu.. Mogli su da se potrude da to malo lepse integrišu u tablu

Kol

pre 7 godina

Realno nijednu zamerku nemam ali ovaj tablet na centralnoj konzoli totalno se ne uklapa u dizajn enterijera, pa u pretprosloj generaciji su imali ekran koji se elegantno izvlacio a ovo zaista izgleda lose! Sa druge strane zaista prelepo izgleda spolja!

vlado

pre 7 godina

Mercedes sa svojim besmislenim copy/paste dizajnom, audi je za njih postao ultra lako prepizbatljiv medju modelima, hajde sad raspoznaj c,e,s klasu itd..a generalno skoro citava gama ima iste farove :-D

Mike

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)

Rimtuti

pre 7 godina

Probao sam ovu novu C klasu. Fenomenalno odradjen interijer. Posle njega kad sam sjeo u svoj A4 (2013 god), tuga me uhvatila. Iskreno, kapa dole Mercedesu za nove modele.

Nemanja

pre 7 godina

48 hiljada evra za auto koji nema nikakvu specijalnu opremu?????? Nema nikakve aktivne tempomate, brojne el sisteme asistencije, kozu i jos sto sta. I za takav auto dati 48 hiljada, strasno. To je glavni problem nemaca, pocetna cena je jos i ok, a onda dodas malo opreme (ono sto je standardno kod visih paketa konkurenata) i cena ode u nebesa. Ako hoces zaista da opremis Mercedes C kao najluksuznije verzije npr. Renaulta Talisman, Mazde 6 itd. (koza, navigacija, aktivno upravljanje, svi el sistemi asistencije, farovi koji prate krivinu, BOSE ili neko slicno ozuvcenje itd.) ta cena ode u vasionu i dolazi bez problema do 60-ak hiljada. Tako da se tu javlja razlika od 15-20 hiljada evra za motor slicne snage, a auto nije toliko kvalitetniji... Ista ova prica vazi i za BMW i Audi, placate znacku na haubi!

dzoni

pre 7 godina

Lepo neko napisa..mi ovde smo naj...za 5-10 godina..kad citas SAT test na 100 000 ovih novih automobila i vidis sta sve zamenjeno u garantnom roku i to kad je auto praktivno nov mozes samo da zamislis sta ce biti kad dodje kod nas ko polovnjak sa 300 000 vracenih na 150 000 i kad ga SRbin sa 300 eura platom kupi ..ja sam vozio i vozim clia 2003 ..ima 1.5 dci motor 4 tocka ,volan i to mu je sva oprema ,nema klimu ,nema ni bord kompjuter ,nema bas nista ...i sluzi extra..i onda me djavo terao hocu ja opremu sve na dugme i puknem 14 000 eura na 3 godine staru zapadnu limuzunu gde je sve "na dugme" dvozonska klima,xenon farovi,navigacija ,tempomat ,koza,zavese u prozorima,bezkontakntni kljuc,sve automatski itd (naravno jos ga otplacujem na kredit inace bi ga gurnuo niz provaliju u afektu) ..znaci svakih par meseci nesto ode i u proseku u dva meseca 10 dana provede u servisu ..stotine nekih senzora koji rade na tome da me bankrotiju ..ako mi verujete 100 puta sam rekao majstoru jel moze da radi bez toga..da se izbaci iz auta jer ocigledno im jedina svrha da stoje u autu i da se kvare ...o ostalom da ne pricam...i ako imam natprosecnu zaradu za srbiju sve mi ode u taj auto..i onda sednem u clio koji samo sipaj ,vozi i jednom godisnje promenim filter i ulje i vrati mi se osmeh na lice

dzonikg

pre 7 godina

Nikako ne mogu sa svarim taj tablet jeftino zalepljen na tablu.. Ne radi to samo mercedes već mnogi tzv premijum.. Cak je i u novoj bmw sedmici... Automobilu od 100 000 eura a meni izgleda kao jeftin kineski tablet od 50 eura zalepljen za tablu.. Mogli su da se potrude da to malo lepse integrišu u tablu

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lep auto, meni se dopada pogotovo unutra. Medjutim, sinoc sam kupio SAT reviju gde je bas ovakav 220 dizel na testu polovnjaka i ostao zapanjen kad sam poceo da citam-sa 70.000 km toliko vanrednih poseta servisu- alternator-sva 4 amortizera-sva 4 diska sa plocicama-neka jedinica vezana za menjac na volanu-koza volana oguljena u toku prve godine-vlasnik se zalio na udobnost-klima nekoliko puta prestajala sa radom, zadnja kamera prestaje sa radom, a cene za ovo astronomske. Nije da sam planirao da ga kupim, ali kad vidite sta se desi u prvih godinu dana, razmisljam kako ce da se provede onaj sto ga(ili neki slican auto sa toliko osetljivih delova i elektronike) kupi polovnog sa recimo 5 godina i 200.000km, i prodje me jeza. I sta da vozimo mi za 10 godina ovde na Balkanu? Za novo vecina nema, a ovakav polovnjak je rupa bez dna. Za sad ostajem veran svom ljubimcu iz 2006, izgleda da ce da se vozi jos 10, a mozdai 20 godina :) pozdrav

Rimtuti

pre 7 godina

Probao sam ovu novu C klasu. Fenomenalno odradjen interijer. Posle njega kad sam sjeo u svoj A4 (2013 god), tuga me uhvatila. Iskreno, kapa dole Mercedesu za nove modele.

bimmer

pre 7 godina

48 000 evradi, a nema cak ni obloge zadnjih sedista u gepeku, nego onako goli lim i to u 2016-toj? Pa to sam ja imao jos na mom prvom autu Kadetu iz 1985 godine. Sramota za Mercedes

Milan

pre 7 godina

sve je to super ali cena od 50.000evra, to je suludo, kad se setim pre manje od deset godina audi A6 na akcciji odlazeći modeli oko 33.000evra, E klasa isto, ne premijum te klase košta neto 18.000evra, Mazda, Insignija, Mondeo i nemaju plehane pozadine zadnjih sedišta i smešnu belu boju

sve u svemu, daleko im lepa kuća, ovo je mnogo i za dobrostojeću višusrednju klasu amerikanaca, nemaca i skandinavaca

vlado

pre 7 godina

Mercedes sa svojim besmislenim copy/paste dizajnom, audi je za njih postao ultra lako prepizbatljiv medju modelima, hajde sad raspoznaj c,e,s klasu itd..a generalno skoro citava gama ima iste farove :-D

Mike

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)

nemanja

pre 7 godina

Juce se vozio u jednom, auto je stvarno ladja, bas kao bebi S klasa, ali 47k je bas puno. U mercedesovom cenovniku vidim da je cena oko 35k, sta se dobije od opreme u toj osnovi, verovanto samo volan i tockovi.

Kol

pre 7 godina

Realno nijednu zamerku nemam ali ovaj tablet na centralnoj konzoli totalno se ne uklapa u dizajn enterijera, pa u pretprosloj generaciji su imali ekran koji se elegantno izvlacio a ovo zaista izgleda lose! Sa druge strane zaista prelepo izgleda spolja!

kele

pre 7 godina

Za 50K su mogli malo da tapaciraju gepek, da ne izgleda kao u Daciji.
(vozac, 06. maj 2016 09:41)
Iskreno je i meni to prvo zapalo za oko. Prosto sramota za te novce. Pa ja sam u 15 godina staroj Lybri imao kompletno tapaciran gepek. Ni meni se ne dopada fazon sa tabletom. Inače, najljepši u klasi.

Manner

pre 7 godina

@(Milan, 6. maj 2016 11:29)

Au bre ljudi sto ste dosadni sa tim kad je koliko nesto kostalo. Da li ste vi culi za nesto sto se zove vremenska vrednost novca!?!? I ja sam pre deset godina placao parce pice 18 dinara a danas 110......

vozac

pre 7 godina

@Nemanja

Slazem se da je 48K mnogo, ali kada budes imao priliku da vozis auto koji ima uzduzno postavljen motor iza prednje osovine (ne ispred kao Audi) i zadnju vucu, tada ces shvatiti da placas mnogo vise od znacke na haubi kada kupis BMW pre svega, a takodje i Mecku.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Replay, 7. maj 2016 09:03)

Zato sto radis za Audi! Do pre godinu dana je Mercedes bio najbolji (pricao si da vozis B klasu) po tebi, sada Audi. Kida i jedne i druge BMW al to ces tek shvatiti kad predjes da radis u BMW.

metnem

pre 7 godina

@replay zato sto je tvoj audi a4 najbolji auto na planeti verovatno? Da li je to tacan odgovor?
Opet tvoja cuvena objektivnost. U voznji za seriju 3 smesan, penzionerski izgleda i za c klasu i za trojku, pouzdanost po mnogim istrazivanjima losija od gorepomenutih konkurenata. Ali ti i da vozis Ladu bi tvrdio da je bolja od svih, tako da se uvek nasmejem na tvoje komentare..
A ovo za test Sat-a na 70 hiljada km jeste sramota, pa to je auto od skoro 50 soma, i to Mercedes. Meni se cini da trka za profitom toliko uzima maha da samo gledaju da izbacuju nove klase i nove modele, da ne stizu dobro da istestiraju pre pustanja u proizvodnju, pa onda ovce koje kupe nagrabuse.

DC

pre 7 godina

Au… i ono sto je tapacirano, ovako na slikama je ispon nivoa jednog Ford Focus-a. Nije normalno sta se pojedinim proizvodjacima tolerise, samo na racun premijum imidza. Imao sam prilike da poredim gore pomenuti Focus 2013. godiste (nije moj) sa BMW X1, i svi sto smo se u tom momentu nasli tu smo imali isti zakljucak, da je enterijer Focus-a uradjen od kvalitetnijih materijala, iako ni on nije vrh svoje klase a o premijumu da ne pricamo.

Imam utisak da mediji (kako nasi tako i strani, a pratim pre svega engleske i nemacke) prosto imaju strah da upute bilo koji vid kritike na racun tri 'premijum' nemacke marke. BMW serije 3 je stvarno super auto, al' retko ko da se usudi da zucne da propusta prilicno velik nivo buke od tockova i vetra ili da je ovaj MB od 2100 kubika jedan brundav dizel, manje rafiniran od bilo kog drugog novog slicnog motora osim mozda Fiatovog.

mile iz bgd

pre 7 godina

A meni se bas ovaj dizajn Mercedesa ne svidja.... Previse futuristicki, izgubljen pecat po kome su poznati. Kao i bmw posle 2000te.Sada bmw ima mnogo lepsi dizajn od Mercedesa... Audi takodje.

Zox

pre 7 godina

Mercedes je uvek bio skup.Mercedes 190 2.3 16v je kostao koliko i S420 sa full opremom 80-ih godina.Za znak,prestiz i ostalo mora da se plati.Mercedes je decenijama statusni automobil sto BMW i Audi nikad nece biti.E sad,nekad mercedes je bio u samom vrhu sto se tice pouzdanosti.Nikad Mercedes nece napraviti serije kao sto su W123,W124,W201,W126,W202.To nije znalo da se pokvari ali danas je drugo vreme,nekad kad imas Mecku onda si morao nesto da budes a sad svaka djudja moze da ga kupi.

nije sve tako crno

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)
(Mike, 06. maj 2016 08:53)

pa i nije vodeci...od 2006 godine kad je BMW preuzeo vrh bas od njih do danas je BMW broj 1 u svijetu ,ako govorimo o preimum proizvodjacima...

Bello

pre 7 godina

obican sam smrtnik I nikada necu imati ni 10 a kamo li 50k € za auto....Da kazemo sta valja sta ne...Auto je prelep elegancija u pokretu I to je to,a mane?Prvo kubikaza motora preko 2000,drugo sam motor ne znam kakva je ova nova evolucija ali Blue Tec su jako losi motori tj. kvarljivi,trece porosnja 7.8 u proseku za prosecnih 48km/h?Nije malo.Cetvrto ovo je cetvorosed,peto onaj silni alu minijum na kontrolnoj tabli ce sigurno u pojedinim trenutcima suncevim zaslepeti vozaca I putnike(sto moze biti opasno),sesto ce biti dve stavke to je display kompjutera(ili tablet kako vi kazete) I netapacirana zadnja sedista u gepeku na sta li ste bre mislili vi iz Mercedesa?

Replay

pre 7 godina

@Vozac
Jos kad bi auto prodavalo to gde je motor, na osovini ili iza osovine. heheh Pa sto onda moj A4 bolje gazi put i lezi u krivini od drugove C klase? :)

Replay

pre 7 godina

Mislim da nasi prodavci hoce debelo da se ogrades sa ovim cenama. I to auto nema ni pola sta moze da se ugradi od ekstrata, realno. Meni je u ovoj klasi A4 zakon, najveci i najbolju pojavu ima, najoouzdaniji i najbolje drzi cenu.

Hehe

pre 7 godina

@(vozac, 6. maj 2016 14:33)

Idealno u vecini slucajeva bi bilo da je motor bas na osovini, tj u toj ravni, ali nije lose ni kad je iza sa zadnjim pogonom :)

Ja

pre 7 godina

Vidim mnogo stručnjaka se javlja i zamera kako nema obložen "plafon" gepeka.
A koji to auto ima ?
Nemaju ni Audi ni BMW.

http://www.autocar.co.uk/car-review/bmw/3-series-2012-2014

Bilo bi lepše da imaju, ali nemaju.
Ali dobro, valja naći neku manu, makar ona bila besmislena.

Hehe

pre 7 godina

Na tim SAT testovima i dosta "obicnih" auta je imalo razne falinke, nadjite za pandu ili koji god drugi, tako da ne cudi da ce mercedes prepun elektronike da ima nekih problema na njihovim testovima.

Replay

pre 7 godina

@Vozac
Jos kad bi auto prodavalo to gde je motor, na osovini ili iza osovine. heheh Pa sto onda moj A4 bolje gazi put i lezi u krivini od drugove C klase? :)

Replay

pre 7 godina

Mislim da nasi prodavci hoce debelo da se ogrades sa ovim cenama. I to auto nema ni pola sta moze da se ugradi od ekstrata, realno. Meni je u ovoj klasi A4 zakon, najveci i najbolju pojavu ima, najoouzdaniji i najbolje drzi cenu.

vlado

pre 7 godina

Mercedes sa svojim besmislenim copy/paste dizajnom, audi je za njih postao ultra lako prepizbatljiv medju modelima, hajde sad raspoznaj c,e,s klasu itd..a generalno skoro citava gama ima iste farove :-D

mile iz bgd

pre 7 godina

A meni se bas ovaj dizajn Mercedesa ne svidja.... Previse futuristicki, izgubljen pecat po kome su poznati. Kao i bmw posle 2000te.Sada bmw ima mnogo lepsi dizajn od Mercedesa... Audi takodje.

Bello

pre 7 godina

obican sam smrtnik I nikada necu imati ni 10 a kamo li 50k € za auto....Da kazemo sta valja sta ne...Auto je prelep elegancija u pokretu I to je to,a mane?Prvo kubikaza motora preko 2000,drugo sam motor ne znam kakva je ova nova evolucija ali Blue Tec su jako losi motori tj. kvarljivi,trece porosnja 7.8 u proseku za prosecnih 48km/h?Nije malo.Cetvrto ovo je cetvorosed,peto onaj silni alu minijum na kontrolnoj tabli ce sigurno u pojedinim trenutcima suncevim zaslepeti vozaca I putnike(sto moze biti opasno),sesto ce biti dve stavke to je display kompjutera(ili tablet kako vi kazete) I netapacirana zadnja sedista u gepeku na sta li ste bre mislili vi iz Mercedesa?

Ja

pre 7 godina

Vidim mnogo stručnjaka se javlja i zamera kako nema obložen "plafon" gepeka.
A koji to auto ima ?
Nemaju ni Audi ni BMW.

http://www.autocar.co.uk/car-review/bmw/3-series-2012-2014

Bilo bi lepše da imaju, ali nemaju.
Ali dobro, valja naći neku manu, makar ona bila besmislena.

Rimtuti

pre 7 godina

Probao sam ovu novu C klasu. Fenomenalno odradjen interijer. Posle njega kad sam sjeo u svoj A4 (2013 god), tuga me uhvatila. Iskreno, kapa dole Mercedesu za nove modele.

Mike

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)

dzonikg

pre 7 godina

Nikako ne mogu sa svarim taj tablet jeftino zalepljen na tablu.. Ne radi to samo mercedes već mnogi tzv premijum.. Cak je i u novoj bmw sedmici... Automobilu od 100 000 eura a meni izgleda kao jeftin kineski tablet od 50 eura zalepljen za tablu.. Mogli su da se potrude da to malo lepse integrišu u tablu

Nemanja

pre 7 godina

48 hiljada evra za auto koji nema nikakvu specijalnu opremu?????? Nema nikakve aktivne tempomate, brojne el sisteme asistencije, kozu i jos sto sta. I za takav auto dati 48 hiljada, strasno. To je glavni problem nemaca, pocetna cena je jos i ok, a onda dodas malo opreme (ono sto je standardno kod visih paketa konkurenata) i cena ode u nebesa. Ako hoces zaista da opremis Mercedes C kao najluksuznije verzije npr. Renaulta Talisman, Mazde 6 itd. (koza, navigacija, aktivno upravljanje, svi el sistemi asistencije, farovi koji prate krivinu, BOSE ili neko slicno ozuvcenje itd.) ta cena ode u vasionu i dolazi bez problema do 60-ak hiljada. Tako da se tu javlja razlika od 15-20 hiljada evra za motor slicne snage, a auto nije toliko kvalitetniji... Ista ova prica vazi i za BMW i Audi, placate znacku na haubi!

Hehe

pre 7 godina

Na tim SAT testovima i dosta "obicnih" auta je imalo razne falinke, nadjite za pandu ili koji god drugi, tako da ne cudi da ce mercedes prepun elektronike da ima nekih problema na njihovim testovima.

vozac

pre 7 godina

@Nemanja

Slazem se da je 48K mnogo, ali kada budes imao priliku da vozis auto koji ima uzduzno postavljen motor iza prednje osovine (ne ispred kao Audi) i zadnju vucu, tada ces shvatiti da placas mnogo vise od znacke na haubi kada kupis BMW pre svega, a takodje i Mecku.

nije sve tako crno

pre 7 godina

Auto je odlican i verovatno vise od toga, nije dzaba MB vodeci u premium klasi, linija savrsena, bela boja vrh, ali ovaj display kvari celokupnu sliku automobila i nije mi jasno kako nisu nasli bolje resenje za njega (ovako odaje utisak jeftinosti i stvarno je ocajan). Sve u svemu brutalan automobil :)
(Mike, 06. maj 2016 08:53)

pa i nije vodeci...od 2006 godine kad je BMW preuzeo vrh bas od njih do danas je BMW broj 1 u svijetu ,ako govorimo o preimum proizvodjacima...

Kol

pre 7 godina

Realno nijednu zamerku nemam ali ovaj tablet na centralnoj konzoli totalno se ne uklapa u dizajn enterijera, pa u pretprosloj generaciji su imali ekran koji se elegantno izvlacio a ovo zaista izgleda lose! Sa druge strane zaista prelepo izgleda spolja!

Manner

pre 7 godina

@(Milan, 6. maj 2016 11:29)

Au bre ljudi sto ste dosadni sa tim kad je koliko nesto kostalo. Da li ste vi culi za nesto sto se zove vremenska vrednost novca!?!? I ja sam pre deset godina placao parce pice 18 dinara a danas 110......

Zox

pre 7 godina

Mercedes je uvek bio skup.Mercedes 190 2.3 16v je kostao koliko i S420 sa full opremom 80-ih godina.Za znak,prestiz i ostalo mora da se plati.Mercedes je decenijama statusni automobil sto BMW i Audi nikad nece biti.E sad,nekad mercedes je bio u samom vrhu sto se tice pouzdanosti.Nikad Mercedes nece napraviti serije kao sto su W123,W124,W201,W126,W202.To nije znalo da se pokvari ali danas je drugo vreme,nekad kad imas Mecku onda si morao nesto da budes a sad svaka djudja moze da ga kupi.

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lep auto, meni se dopada pogotovo unutra. Medjutim, sinoc sam kupio SAT reviju gde je bas ovakav 220 dizel na testu polovnjaka i ostao zapanjen kad sam poceo da citam-sa 70.000 km toliko vanrednih poseta servisu- alternator-sva 4 amortizera-sva 4 diska sa plocicama-neka jedinica vezana za menjac na volanu-koza volana oguljena u toku prve godine-vlasnik se zalio na udobnost-klima nekoliko puta prestajala sa radom, zadnja kamera prestaje sa radom, a cene za ovo astronomske. Nije da sam planirao da ga kupim, ali kad vidite sta se desi u prvih godinu dana, razmisljam kako ce da se provede onaj sto ga(ili neki slican auto sa toliko osetljivih delova i elektronike) kupi polovnog sa recimo 5 godina i 200.000km, i prodje me jeza. I sta da vozimo mi za 10 godina ovde na Balkanu? Za novo vecina nema, a ovakav polovnjak je rupa bez dna. Za sad ostajem veran svom ljubimcu iz 2006, izgleda da ce da se vozi jos 10, a mozdai 20 godina :) pozdrav

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Replay, 7. maj 2016 09:03)

Zato sto radis za Audi! Do pre godinu dana je Mercedes bio najbolji (pricao si da vozis B klasu) po tebi, sada Audi. Kida i jedne i druge BMW al to ces tek shvatiti kad predjes da radis u BMW.

Milan

pre 7 godina

sve je to super ali cena od 50.000evra, to je suludo, kad se setim pre manje od deset godina audi A6 na akcciji odlazeći modeli oko 33.000evra, E klasa isto, ne premijum te klase košta neto 18.000evra, Mazda, Insignija, Mondeo i nemaju plehane pozadine zadnjih sedišta i smešnu belu boju

sve u svemu, daleko im lepa kuća, ovo je mnogo i za dobrostojeću višusrednju klasu amerikanaca, nemaca i skandinavaca

dzoni

pre 7 godina

Lepo neko napisa..mi ovde smo naj...za 5-10 godina..kad citas SAT test na 100 000 ovih novih automobila i vidis sta sve zamenjeno u garantnom roku i to kad je auto praktivno nov mozes samo da zamislis sta ce biti kad dodje kod nas ko polovnjak sa 300 000 vracenih na 150 000 i kad ga SRbin sa 300 eura platom kupi ..ja sam vozio i vozim clia 2003 ..ima 1.5 dci motor 4 tocka ,volan i to mu je sva oprema ,nema klimu ,nema ni bord kompjuter ,nema bas nista ...i sluzi extra..i onda me djavo terao hocu ja opremu sve na dugme i puknem 14 000 eura na 3 godine staru zapadnu limuzunu gde je sve "na dugme" dvozonska klima,xenon farovi,navigacija ,tempomat ,koza,zavese u prozorima,bezkontakntni kljuc,sve automatski itd (naravno jos ga otplacujem na kredit inace bi ga gurnuo niz provaliju u afektu) ..znaci svakih par meseci nesto ode i u proseku u dva meseca 10 dana provede u servisu ..stotine nekih senzora koji rade na tome da me bankrotiju ..ako mi verujete 100 puta sam rekao majstoru jel moze da radi bez toga..da se izbaci iz auta jer ocigledno im jedina svrha da stoje u autu i da se kvare ...o ostalom da ne pricam...i ako imam natprosecnu zaradu za srbiju sve mi ode u taj auto..i onda sednem u clio koji samo sipaj ,vozi i jednom godisnje promenim filter i ulje i vrati mi se osmeh na lice

metnem

pre 7 godina

@replay zato sto je tvoj audi a4 najbolji auto na planeti verovatno? Da li je to tacan odgovor?
Opet tvoja cuvena objektivnost. U voznji za seriju 3 smesan, penzionerski izgleda i za c klasu i za trojku, pouzdanost po mnogim istrazivanjima losija od gorepomenutih konkurenata. Ali ti i da vozis Ladu bi tvrdio da je bolja od svih, tako da se uvek nasmejem na tvoje komentare..
A ovo za test Sat-a na 70 hiljada km jeste sramota, pa to je auto od skoro 50 soma, i to Mercedes. Meni se cini da trka za profitom toliko uzima maha da samo gledaju da izbacuju nove klase i nove modele, da ne stizu dobro da istestiraju pre pustanja u proizvodnju, pa onda ovce koje kupe nagrabuse.

bimmer

pre 7 godina

48 000 evradi, a nema cak ni obloge zadnjih sedista u gepeku, nego onako goli lim i to u 2016-toj? Pa to sam ja imao jos na mom prvom autu Kadetu iz 1985 godine. Sramota za Mercedes

DC

pre 7 godina

Au… i ono sto je tapacirano, ovako na slikama je ispon nivoa jednog Ford Focus-a. Nije normalno sta se pojedinim proizvodjacima tolerise, samo na racun premijum imidza. Imao sam prilike da poredim gore pomenuti Focus 2013. godiste (nije moj) sa BMW X1, i svi sto smo se u tom momentu nasli tu smo imali isti zakljucak, da je enterijer Focus-a uradjen od kvalitetnijih materijala, iako ni on nije vrh svoje klase a o premijumu da ne pricamo.

Imam utisak da mediji (kako nasi tako i strani, a pratim pre svega engleske i nemacke) prosto imaju strah da upute bilo koji vid kritike na racun tri 'premijum' nemacke marke. BMW serije 3 je stvarno super auto, al' retko ko da se usudi da zucne da propusta prilicno velik nivo buke od tockova i vetra ili da je ovaj MB od 2100 kubika jedan brundav dizel, manje rafiniran od bilo kog drugog novog slicnog motora osim mozda Fiatovog.

kele

pre 7 godina

Za 50K su mogli malo da tapaciraju gepek, da ne izgleda kao u Daciji.
(vozac, 06. maj 2016 09:41)
Iskreno je i meni to prvo zapalo za oko. Prosto sramota za te novce. Pa ja sam u 15 godina staroj Lybri imao kompletno tapaciran gepek. Ni meni se ne dopada fazon sa tabletom. Inače, najljepši u klasi.

nemanja

pre 7 godina

Juce se vozio u jednom, auto je stvarno ladja, bas kao bebi S klasa, ali 47k je bas puno. U mercedesovom cenovniku vidim da je cena oko 35k, sta se dobije od opreme u toj osnovi, verovanto samo volan i tockovi.

Hehe

pre 7 godina

@(vozac, 6. maj 2016 14:33)

Idealno u vecini slucajeva bi bilo da je motor bas na osovini, tj u toj ravni, ali nije lose ni kad je iza sa zadnjim pogonom :)