Utorak, 13.10.2015.

09:41

Može li Mercedes da prestigne BMW u 2015?

Izvor: B92

Može li Mercedes da prestigne BMW u 2015? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Aiii

pre 8 godina

Ovdje se raspravlja ko je bolji a ja kazem da su Merc i BMW dva brata od istog tate ali od razlicitih majki, if you catch my drift ;)) Samo je pitanje da li zelis vozacku masinu ili luksuz i udobnost, jer sve ne moze zajedno. Kvalitet ces dobiti u oba slucaja. Imam bmw i vrijedi svaki cent koji sam dao za njega jer mi pruza tacno ono sto zelim.

BMWista

pre 8 godina

Nemam nista protiv da MB ili Audi predju u vodjstvo sledece godine. BMW ce morati malo da popusti sa cenama i popustima. Neki dileri u Torontu daju svega 1% popusta na zvanicnu cenu sto je neozbiljno. Zivela konkurencija!

s

pre 8 godina

Neznam zasto spominjete Audi?Pa oni su ugasili sa ovim WV dizelom jer ako su lagali za motore lagace i za drugo tako da ove dve firme ce voditi rat.

kerkez

pre 8 godina

Naravno da nema sanse....X1, stari, u septembru se prodao u Nemackoj oko 150 komada (a inace se u Nemackoj regularno ti modeli prodaju po 3-4 hiljade komada). Ovo cisto da pokazem da je u zadnja 3 meseca gotovo stala prodaja ovog modela jer izlazi novi model, cija prodaja krece krajem oktobra. S druge strane Mercedes ima potpuno novi GLA. Ista je situacija sa S klasom i serijom 7, a i serija 3 jos uvek posle izlaska fejslifta u avgustu nije stigla na svoj uobicajeni nivo. Ova godina je verovatno bila prilika da merc preuzme (makar na nekoliko meseci/nedelja) prvu poziciju, ali nista....ovih 20.000 komada razlike je sasvim dovoljno da do kraja godine BMW zadrzi lidersku poziciju....

Sever

pre 8 godina

Imao u svom vlasnistvu i mecku i bmw i to vise modela i generacija, bmw je inace i trenutno u garazi,borba izmedju ova dva brenda je rekao bih vecita i samo ukus i stil vozaca opredeljuje na jednu ili drugu stranu. Audi tu nema sta da trazi, to je jednostavno druga liga i tehnoloski i vozno,taj brend kupuju totalni nepoznavaoci automobila i ljubitelji dioda.

meeskec

pre 8 godina

Ako samo brojke govore da li je auto premium, da li to znaci da si pored Volvoa ti otpisao i moćni Lexus? Brojke, brojke, brojke...majko moja. Ne uci se o automobilima samo na netu, brojke svako zna da prepiše.

andrijano

pre 8 godina

volim bmw zato sto je agresivan i sportski auto ali uvek sam govorio da je mercedes po kvalitetu bolji auto.a onda je dosla 98 godina i sve se promenilo na gore.nekada su 124 mercedesi mogli da predju po milion i nesto bez vecih kvarova.enterijer uvek najbolji tekstil,skupa plastika i najbolje drvo.a danas stavljaju u c i e klasu imitaciju hroma od plastike unutra.imitiraju mahagoni drvo prebojenom plastikom i zbog elektronike cak i iz salona da kupite auto nikad ne znate kad ce stati.a i dalje su najskuplji od svih.zato su japanci pobedili.upravo zbog ovakvih primera.

rosonero

pre 8 godina

mercedes ( ne gotovim ih) je uvideo ocigledne greške , popravio se u svakom pogledu , pogotovo dizajn, i verovatno ce prvi završiti . BMW-e konstantan , videcemo da li je to dovoljno da zadrži prvo mesto ?! A meni omiljeni audi drži se odlično a tek su stigli a4 i q7 , koji je uživo brutalan i odvalice prodajom garant, sledeće godine a5 i q5 i mislim da ce sledeće godine biti prvi i pored nedaća sa e189.

Zdravko

pre 8 godina

I ja mislim da ako ove godine ne uspe, tek sledeće neće biti ni blizu.

Velike brojeve drže serije 3,5,7.

Nova sedmica je tek izašla na tržište, i što je ljudi budu više viđali bolje će se i prodavati. Da ne pričamo u velikom iskoraku u tehnologijama, ugljeničnim vlaknima i šta sve ne, što konkurenti trenutno nemaju.

BMW serija 5 je jednostavno tata-mata u svojoj klasi, a ne zaboravite da sledeće godine izlazi novi model, mada i ovaj da nastavi da se prodaje još jedno 5 godina...i dalje će ostati tata-mata za konkurente.

Trojka se standardno dobro prodaje, ali nije dominantna u odnosu na C-klasu i A4, pa Merc ako prešiša ove godine seriju 3 neće biti ništa čudno.

Sledeće godine se očekuje rast nove sedmice, a ako nova petica bude preuzela neka inžinjerska rešenja od većeg brata, tek će tada da se odlepi od konkurencije, kao da im već dovoljno ne beži...

320i

pre 8 godina

I tako vec 10 godina... Sve i da preteknu, ne bi bilo cudo posle ubedljivo najvise noviteta koje je izbacio u poslednje vreme. Reakcija BMW-a se tek ocekuje sa novim serijama 3 i 5, koje ce biti predstavljene upravo tim redosledom sledece godine. Bila bi to svakako pirova pobeda sve i da se desi jer ce BMW sa upravo predstavljenom serijom 7 i "trojkom" koja sledi 2016. godine a nesto kasnije i "peticom", ponovo povratiti tron i napraviti jos ubedljiviju razliku u sledece dve godine. Opet, sve i da Mercedes u "foto finisu" ove godine preuzme tron, ali je to malo verovatno. Druga stvar, BMW ima vec plasirane serije i3 i i8 koje se prodaju bolje nego sto je i sam BMW ocekivao, a u planu je i i9 hibrid visoke klase na kojem BMW vec uveliko radi. Poenta price je da BMW vec sad razmislja o (ne tako) dalekoj buducnosti i pozicionirao se u ovoj klasi gde Mercedes i Audi nemaju nikakav odgovor. BMW vec sad postaje dominantan proizvodjac ekoloskih hibridnih modela i ta cinjenica ce vrlo brzo postati presudna u brojevima prodatih primeraka modela tri nemacka giganta. Ako sad i do sad nisu mogli da prestignu BMW, tek ce u bliskoj buducnosti izgubiti korak jer ekoloski standardi nemaju alternativu (pitajte VW ako mi ne verujete) a Mercedes i Audi su po tom pitanju vec sad u tehnoloskom zaostatku jedno 5-6 godina za BMW-om. I to je razlog uspeha BMW-anu poslednjoj deceniji, jer uvek "gleda malo dalje" od konkurencije. Pozitivni rezultati toga ce tek u skoroj buducnosti postati ocigledni.

Malisa

pre 8 godina

U USA vecina kupaca se odlucuje za BMW u odnosu na Mercedes zbog garancija koje daje BMW, prilikom kupovine novog ili certified-preowned vozila jednostavno je sve pokriveno, dok kod Mercedesa to nije tako.

Mercedes-Benz

pre 8 godina

Svi su automobili dobri ali Mečka je Mečka, vozio sam svašta uglavnom jače konjske snage Mercedes je broj 1 , pouzdan Auto, Lux Itd. Dobar je Volvo i BMW i Lexus i Infinity ali će uvek ostati posle MB.

Ivan son of Miodrag

pre 8 godina

Zakljucno sa septembrom BMW vodi za nekih 20-tak hiljada. Do kraja godine ima jos tri meseca tako da je moguce da Merc konacno prestigne decenijskog lidera. Zavisi od prodaje u zadnjem tromesecju. Ako ove godine ne uspeju, mislim da ce sledece vec biti mnogo teze. C- klasa vise nije tako nov model i polako usporava, A4 se pojavio u nezgodnom trenutku u jeku dizel afere, sto ce svakako uticati na prodaju, u kojoj meri videce se, tako da je ova godina kljucna, ako BMW ostane lider, smesi se jos jedna decenija dominacije.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, pa sta si zi sada meni rekao tim silnim procentima u ciju tacnost i tvoju objektivnost ne sumnjam?
Jedini promasaj u tvom komentaru je tvrdnja da XC60 ne spada u premijum segment, sto dovodi u pitanje tvoje znanje o stanju stvari u autoindustriji.
To sto odes na neki link i prepises procente, nije dovoljno, veruj mi. Tek za Q7 si omasio poprilicno, ali dobro, sta da se radi. Inace kroz tvoje komentare na ovom topiku provejava to cinicko potcenjivanje svega sto nije nemacko, a tu debeeeelo gresis. Da ne krenem sada da pisem o britanskoj autoindustriji koja je Bog i batina za njih itd...jer ti nece mnogo pomoci.

Che

pre 8 godina

Mislim da će BMW ove godine zdržati prvo mesto, ali sledeće godine mislim da to mesto preuzima Audi, s obzirom da tek sada polako kreće isporuka novog modela A4, izlazi novi Q5 za sledeću godinu, kao i A5 coupe i sportback tako da iz audija očekuju da će premašiti prodaju BMW-a. Pozdrav svima!

Igor

pre 8 godina

Audi ne samo da ima dosadan dizajn vec 15 godina, nego je profitirao uveliko od prodajne mreze VW-a u Kini, koji je sam tamo vec 40 godina. Zato se Audi prodavao bolje u Kini od 2005, dok je Mercedes morao da pocne od nule. Ali vec ove godine ga je prestigao - sada je na redu BMW.

Zivi bili pa videli.

Replay

pre 8 godina

@tetki lek
Da znas da se Q7 odlicno drzao da su se svi zivi cudili kako posle toliko godina. Fora je u tome sto se bolje prodaje od GLE i X5. Kakav XC60 koji ne moze da se meri sa premijum trojkom nikad. Pogledaj dobro brojke pa ces da vidis.

Sto se tice Kine, Mercedes je imao rast od 31% dok su BMW i Audi znatno manje rasli, 0.3% i 4%. U Kini je Audi najprodavaniji.
U Americi je Audi porastao 17%, Mercedes 10% i BMW sa 6. Mercedes je najprodavaniji u SAD.
U Nemackoj Audi rast 5%, Mercedes 5.2% a BMW 3%. Najprodavaniji je Mercedes, mada mgu je Audi veoma blizu.
Pojedinci se nesto ljute, kao ja pristrasan, pa ja ovo ne izmisljam nego samo prenosim sa nemackih i americkih sajtova. hahah To sto se pojedincima ne svidjaju podaci ja nisam kriv.

@GajaG
BMW je prodao 180k primeraka, 215k je cela grupacija prodala.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, greska. XC60 je najprodavaniji u klasi. Prodaja Q7 je udvostrucena, tacno, ali to nije uopste neka cifra niti izazov jer se Q7 ocajno prodavao poslednje 3 godine, a pogotovo u 2014. Ubedljivo najmanje prodatih primeraka u svojoj klasi. Malo vise razumevanja i malo siru sliku posmatraj.

Mališa

pre 8 godina

Sva tri proizvođača beleže rast prodaje, dakle svi imaju dobre rezultate, ne zaboravite da ovde pričano o 1,8 miliona vozila, pa 2-3% nije za potcenjivanje. BMW drži poziciju suvereno i prodaje se podjednako dobro po celoj planeti, ali tržište na kome za nijansu dominira su arapske zemlje, gde su se jednostavno najbolje pokazali (čuvena opcija zamenskog vozila dok je vaše na servisu mnoge je prelomila). Mercedes očigledno uspeva donekle parirati većom prodajom na Kineskom tržištu, dok za Audi ovi rezultati predstavljaju izuzetan uspeh, obzirom da je Audi daleko manja fabrika, ali kao deo VW grupacije, svakako nastupa kao gigant. Mercedes je u poslednje vreme izbacio dosta novih modela, po ovim rezultatima deluje kao odličan posao, BMW osim X1 modela nije imao neku upadljivu promenu, kao ni Audi. Siguran sam da će i oni ubrzo odgovoriti, jer je savršeno jasno da jedni od drugih "prepisuju" recept uspeha. Važno je napomenuti da se koplja lome na tržištu premijum automobila.

GajaG

pre 8 godina

Cekaj, pa dvije vijesti nize, pise da je BMW u septemru prodao oko 215 000 modela. Ocigledno ovdje u ovoj vijesti nedostaju MINI modelu. Sve u svemu mislim da BMW ostaje broj 1 jos koju godinu.

Replay

pre 8 godina

Mnogo Mercedes prodaje dobro C klasu, SUV vozila i kompakt klasu (A, B, CLA). Sto je najjace ni luksut ne kaska. S klasa se prodaje kao neki normalni auto, kao sto su uspeli da prodaju 104000 primeraka u 2014. godini. Kako je krenulo, uspece. Imao je Audi sansu, ali su kasnili sa A4 i Q7. Q5 isto kasni. A4 pocinje ovih dana da se prodaje, Q7 je poceo i nenormalno da se prodaje, gotovo udvostrucena prodaja, a Q5 koji je najprodavaniji u klasi inace dolazi valjda pocetkom 2016. godine.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Mecka je napravila svojevrsni zaokret ubacivanjem novih modela koji su privlacni i mladjoj klijenteli. Pre svega A, CLA, nova B klasa, mnogo agresivnija C klasa, novi GLC, GLE Coupe itd itd. Audi placa danak dizajnu koji je zasitio mnoge, ali drze se solidno. Bmw ipak ostaje proj 1, a ocekujem da se Audi u 2016 totalno priblizi Mercu jer je novi A4 tek izasao itd.

Malisa

pre 8 godina

U USA vecina kupaca se odlucuje za BMW u odnosu na Mercedes zbog garancija koje daje BMW, prilikom kupovine novog ili certified-preowned vozila jednostavno je sve pokriveno, dok kod Mercedesa to nije tako.

Ivan son of Miodrag

pre 8 godina

Zakljucno sa septembrom BMW vodi za nekih 20-tak hiljada. Do kraja godine ima jos tri meseca tako da je moguce da Merc konacno prestigne decenijskog lidera. Zavisi od prodaje u zadnjem tromesecju. Ako ove godine ne uspeju, mislim da ce sledece vec biti mnogo teze. C- klasa vise nije tako nov model i polako usporava, A4 se pojavio u nezgodnom trenutku u jeku dizel afere, sto ce svakako uticati na prodaju, u kojoj meri videce se, tako da je ova godina kljucna, ako BMW ostane lider, smesi se jos jedna decenija dominacije.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Mecka je napravila svojevrsni zaokret ubacivanjem novih modela koji su privlacni i mladjoj klijenteli. Pre svega A, CLA, nova B klasa, mnogo agresivnija C klasa, novi GLC, GLE Coupe itd itd. Audi placa danak dizajnu koji je zasitio mnoge, ali drze se solidno. Bmw ipak ostaje proj 1, a ocekujem da se Audi u 2016 totalno priblizi Mercu jer je novi A4 tek izasao itd.

Mercedes-Benz

pre 8 godina

Svi su automobili dobri ali Mečka je Mečka, vozio sam svašta uglavnom jače konjske snage Mercedes je broj 1 , pouzdan Auto, Lux Itd. Dobar je Volvo i BMW i Lexus i Infinity ali će uvek ostati posle MB.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, greska. XC60 je najprodavaniji u klasi. Prodaja Q7 je udvostrucena, tacno, ali to nije uopste neka cifra niti izazov jer se Q7 ocajno prodavao poslednje 3 godine, a pogotovo u 2014. Ubedljivo najmanje prodatih primeraka u svojoj klasi. Malo vise razumevanja i malo siru sliku posmatraj.

Mališa

pre 8 godina

Sva tri proizvođača beleže rast prodaje, dakle svi imaju dobre rezultate, ne zaboravite da ovde pričano o 1,8 miliona vozila, pa 2-3% nije za potcenjivanje. BMW drži poziciju suvereno i prodaje se podjednako dobro po celoj planeti, ali tržište na kome za nijansu dominira su arapske zemlje, gde su se jednostavno najbolje pokazali (čuvena opcija zamenskog vozila dok je vaše na servisu mnoge je prelomila). Mercedes očigledno uspeva donekle parirati većom prodajom na Kineskom tržištu, dok za Audi ovi rezultati predstavljaju izuzetan uspeh, obzirom da je Audi daleko manja fabrika, ali kao deo VW grupacije, svakako nastupa kao gigant. Mercedes je u poslednje vreme izbacio dosta novih modela, po ovim rezultatima deluje kao odličan posao, BMW osim X1 modela nije imao neku upadljivu promenu, kao ni Audi. Siguran sam da će i oni ubrzo odgovoriti, jer je savršeno jasno da jedni od drugih "prepisuju" recept uspeha. Važno je napomenuti da se koplja lome na tržištu premijum automobila.

Igor

pre 8 godina

Audi ne samo da ima dosadan dizajn vec 15 godina, nego je profitirao uveliko od prodajne mreze VW-a u Kini, koji je sam tamo vec 40 godina. Zato se Audi prodavao bolje u Kini od 2005, dok je Mercedes morao da pocne od nule. Ali vec ove godine ga je prestigao - sada je na redu BMW.

Zivi bili pa videli.

Sever

pre 8 godina

Imao u svom vlasnistvu i mecku i bmw i to vise modela i generacija, bmw je inace i trenutno u garazi,borba izmedju ova dva brenda je rekao bih vecita i samo ukus i stil vozaca opredeljuje na jednu ili drugu stranu. Audi tu nema sta da trazi, to je jednostavno druga liga i tehnoloski i vozno,taj brend kupuju totalni nepoznavaoci automobila i ljubitelji dioda.

GajaG

pre 8 godina

Cekaj, pa dvije vijesti nize, pise da je BMW u septemru prodao oko 215 000 modela. Ocigledno ovdje u ovoj vijesti nedostaju MINI modelu. Sve u svemu mislim da BMW ostaje broj 1 jos koju godinu.

Replay

pre 8 godina

Mnogo Mercedes prodaje dobro C klasu, SUV vozila i kompakt klasu (A, B, CLA). Sto je najjace ni luksut ne kaska. S klasa se prodaje kao neki normalni auto, kao sto su uspeli da prodaju 104000 primeraka u 2014. godini. Kako je krenulo, uspece. Imao je Audi sansu, ali su kasnili sa A4 i Q7. Q5 isto kasni. A4 pocinje ovih dana da se prodaje, Q7 je poceo i nenormalno da se prodaje, gotovo udvostrucena prodaja, a Q5 koji je najprodavaniji u klasi inace dolazi valjda pocetkom 2016. godine.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, pa sta si zi sada meni rekao tim silnim procentima u ciju tacnost i tvoju objektivnost ne sumnjam?
Jedini promasaj u tvom komentaru je tvrdnja da XC60 ne spada u premijum segment, sto dovodi u pitanje tvoje znanje o stanju stvari u autoindustriji.
To sto odes na neki link i prepises procente, nije dovoljno, veruj mi. Tek za Q7 si omasio poprilicno, ali dobro, sta da se radi. Inace kroz tvoje komentare na ovom topiku provejava to cinicko potcenjivanje svega sto nije nemacko, a tu debeeeelo gresis. Da ne krenem sada da pisem o britanskoj autoindustriji koja je Bog i batina za njih itd...jer ti nece mnogo pomoci.

s

pre 8 godina

Neznam zasto spominjete Audi?Pa oni su ugasili sa ovim WV dizelom jer ako su lagali za motore lagace i za drugo tako da ove dve firme ce voditi rat.

Replay

pre 8 godina

@tetki lek
Da znas da se Q7 odlicno drzao da su se svi zivi cudili kako posle toliko godina. Fora je u tome sto se bolje prodaje od GLE i X5. Kakav XC60 koji ne moze da se meri sa premijum trojkom nikad. Pogledaj dobro brojke pa ces da vidis.

Sto se tice Kine, Mercedes je imao rast od 31% dok su BMW i Audi znatno manje rasli, 0.3% i 4%. U Kini je Audi najprodavaniji.
U Americi je Audi porastao 17%, Mercedes 10% i BMW sa 6. Mercedes je najprodavaniji u SAD.
U Nemackoj Audi rast 5%, Mercedes 5.2% a BMW 3%. Najprodavaniji je Mercedes, mada mgu je Audi veoma blizu.
Pojedinci se nesto ljute, kao ja pristrasan, pa ja ovo ne izmisljam nego samo prenosim sa nemackih i americkih sajtova. hahah To sto se pojedincima ne svidjaju podaci ja nisam kriv.

@GajaG
BMW je prodao 180k primeraka, 215k je cela grupacija prodala.

andrijano

pre 8 godina

volim bmw zato sto je agresivan i sportski auto ali uvek sam govorio da je mercedes po kvalitetu bolji auto.a onda je dosla 98 godina i sve se promenilo na gore.nekada su 124 mercedesi mogli da predju po milion i nesto bez vecih kvarova.enterijer uvek najbolji tekstil,skupa plastika i najbolje drvo.a danas stavljaju u c i e klasu imitaciju hroma od plastike unutra.imitiraju mahagoni drvo prebojenom plastikom i zbog elektronike cak i iz salona da kupite auto nikad ne znate kad ce stati.a i dalje su najskuplji od svih.zato su japanci pobedili.upravo zbog ovakvih primera.

Che

pre 8 godina

Mislim da će BMW ove godine zdržati prvo mesto, ali sledeće godine mislim da to mesto preuzima Audi, s obzirom da tek sada polako kreće isporuka novog modela A4, izlazi novi Q5 za sledeću godinu, kao i A5 coupe i sportback tako da iz audija očekuju da će premašiti prodaju BMW-a. Pozdrav svima!

BMWista

pre 8 godina

Nemam nista protiv da MB ili Audi predju u vodjstvo sledece godine. BMW ce morati malo da popusti sa cenama i popustima. Neki dileri u Torontu daju svega 1% popusta na zvanicnu cenu sto je neozbiljno. Zivela konkurencija!

kerkez

pre 8 godina

Naravno da nema sanse....X1, stari, u septembru se prodao u Nemackoj oko 150 komada (a inace se u Nemackoj regularno ti modeli prodaju po 3-4 hiljade komada). Ovo cisto da pokazem da je u zadnja 3 meseca gotovo stala prodaja ovog modela jer izlazi novi model, cija prodaja krece krajem oktobra. S druge strane Mercedes ima potpuno novi GLA. Ista je situacija sa S klasom i serijom 7, a i serija 3 jos uvek posle izlaska fejslifta u avgustu nije stigla na svoj uobicajeni nivo. Ova godina je verovatno bila prilika da merc preuzme (makar na nekoliko meseci/nedelja) prvu poziciju, ali nista....ovih 20.000 komada razlike je sasvim dovoljno da do kraja godine BMW zadrzi lidersku poziciju....

320i

pre 8 godina

I tako vec 10 godina... Sve i da preteknu, ne bi bilo cudo posle ubedljivo najvise noviteta koje je izbacio u poslednje vreme. Reakcija BMW-a se tek ocekuje sa novim serijama 3 i 5, koje ce biti predstavljene upravo tim redosledom sledece godine. Bila bi to svakako pirova pobeda sve i da se desi jer ce BMW sa upravo predstavljenom serijom 7 i "trojkom" koja sledi 2016. godine a nesto kasnije i "peticom", ponovo povratiti tron i napraviti jos ubedljiviju razliku u sledece dve godine. Opet, sve i da Mercedes u "foto finisu" ove godine preuzme tron, ali je to malo verovatno. Druga stvar, BMW ima vec plasirane serije i3 i i8 koje se prodaju bolje nego sto je i sam BMW ocekivao, a u planu je i i9 hibrid visoke klase na kojem BMW vec uveliko radi. Poenta price je da BMW vec sad razmislja o (ne tako) dalekoj buducnosti i pozicionirao se u ovoj klasi gde Mercedes i Audi nemaju nikakav odgovor. BMW vec sad postaje dominantan proizvodjac ekoloskih hibridnih modela i ta cinjenica ce vrlo brzo postati presudna u brojevima prodatih primeraka modela tri nemacka giganta. Ako sad i do sad nisu mogli da prestignu BMW, tek ce u bliskoj buducnosti izgubiti korak jer ekoloski standardi nemaju alternativu (pitajte VW ako mi ne verujete) a Mercedes i Audi su po tom pitanju vec sad u tehnoloskom zaostatku jedno 5-6 godina za BMW-om. I to je razlog uspeha BMW-anu poslednjoj deceniji, jer uvek "gleda malo dalje" od konkurencije. Pozitivni rezultati toga ce tek u skoroj buducnosti postati ocigledni.

Zdravko

pre 8 godina

I ja mislim da ako ove godine ne uspe, tek sledeće neće biti ni blizu.

Velike brojeve drže serije 3,5,7.

Nova sedmica je tek izašla na tržište, i što je ljudi budu više viđali bolje će se i prodavati. Da ne pričamo u velikom iskoraku u tehnologijama, ugljeničnim vlaknima i šta sve ne, što konkurenti trenutno nemaju.

BMW serija 5 je jednostavno tata-mata u svojoj klasi, a ne zaboravite da sledeće godine izlazi novi model, mada i ovaj da nastavi da se prodaje još jedno 5 godina...i dalje će ostati tata-mata za konkurente.

Trojka se standardno dobro prodaje, ali nije dominantna u odnosu na C-klasu i A4, pa Merc ako prešiša ove godine seriju 3 neće biti ništa čudno.

Sledeće godine se očekuje rast nove sedmice, a ako nova petica bude preuzela neka inžinjerska rešenja od većeg brata, tek će tada da se odlepi od konkurencije, kao da im već dovoljno ne beži...

meeskec

pre 8 godina

Ako samo brojke govore da li je auto premium, da li to znaci da si pored Volvoa ti otpisao i moćni Lexus? Brojke, brojke, brojke...majko moja. Ne uci se o automobilima samo na netu, brojke svako zna da prepiše.

rosonero

pre 8 godina

mercedes ( ne gotovim ih) je uvideo ocigledne greške , popravio se u svakom pogledu , pogotovo dizajn, i verovatno ce prvi završiti . BMW-e konstantan , videcemo da li je to dovoljno da zadrži prvo mesto ?! A meni omiljeni audi drži se odlično a tek su stigli a4 i q7 , koji je uživo brutalan i odvalice prodajom garant, sledeće godine a5 i q5 i mislim da ce sledeće godine biti prvi i pored nedaća sa e189.

Aiii

pre 8 godina

Ovdje se raspravlja ko je bolji a ja kazem da su Merc i BMW dva brata od istog tate ali od razlicitih majki, if you catch my drift ;)) Samo je pitanje da li zelis vozacku masinu ili luksuz i udobnost, jer sve ne moze zajedno. Kvalitet ces dobiti u oba slucaja. Imam bmw i vrijedi svaki cent koji sam dao za njega jer mi pruza tacno ono sto zelim.

Che

pre 8 godina

Mislim da će BMW ove godine zdržati prvo mesto, ali sledeće godine mislim da to mesto preuzima Audi, s obzirom da tek sada polako kreće isporuka novog modela A4, izlazi novi Q5 za sledeću godinu, kao i A5 coupe i sportback tako da iz audija očekuju da će premašiti prodaju BMW-a. Pozdrav svima!

Mercedes-Benz

pre 8 godina

Svi su automobili dobri ali Mečka je Mečka, vozio sam svašta uglavnom jače konjske snage Mercedes je broj 1 , pouzdan Auto, Lux Itd. Dobar je Volvo i BMW i Lexus i Infinity ali će uvek ostati posle MB.

Replay

pre 8 godina

@tetki lek
Da znas da se Q7 odlicno drzao da su se svi zivi cudili kako posle toliko godina. Fora je u tome sto se bolje prodaje od GLE i X5. Kakav XC60 koji ne moze da se meri sa premijum trojkom nikad. Pogledaj dobro brojke pa ces da vidis.

Sto se tice Kine, Mercedes je imao rast od 31% dok su BMW i Audi znatno manje rasli, 0.3% i 4%. U Kini je Audi najprodavaniji.
U Americi je Audi porastao 17%, Mercedes 10% i BMW sa 6. Mercedes je najprodavaniji u SAD.
U Nemackoj Audi rast 5%, Mercedes 5.2% a BMW 3%. Najprodavaniji je Mercedes, mada mgu je Audi veoma blizu.
Pojedinci se nesto ljute, kao ja pristrasan, pa ja ovo ne izmisljam nego samo prenosim sa nemackih i americkih sajtova. hahah To sto se pojedincima ne svidjaju podaci ja nisam kriv.

@GajaG
BMW je prodao 180k primeraka, 215k je cela grupacija prodala.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Mecka je napravila svojevrsni zaokret ubacivanjem novih modela koji su privlacni i mladjoj klijenteli. Pre svega A, CLA, nova B klasa, mnogo agresivnija C klasa, novi GLC, GLE Coupe itd itd. Audi placa danak dizajnu koji je zasitio mnoge, ali drze se solidno. Bmw ipak ostaje proj 1, a ocekujem da se Audi u 2016 totalno priblizi Mercu jer je novi A4 tek izasao itd.

Replay

pre 8 godina

Mnogo Mercedes prodaje dobro C klasu, SUV vozila i kompakt klasu (A, B, CLA). Sto je najjace ni luksut ne kaska. S klasa se prodaje kao neki normalni auto, kao sto su uspeli da prodaju 104000 primeraka u 2014. godini. Kako je krenulo, uspece. Imao je Audi sansu, ali su kasnili sa A4 i Q7. Q5 isto kasni. A4 pocinje ovih dana da se prodaje, Q7 je poceo i nenormalno da se prodaje, gotovo udvostrucena prodaja, a Q5 koji je najprodavaniji u klasi inace dolazi valjda pocetkom 2016. godine.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, pa sta si zi sada meni rekao tim silnim procentima u ciju tacnost i tvoju objektivnost ne sumnjam?
Jedini promasaj u tvom komentaru je tvrdnja da XC60 ne spada u premijum segment, sto dovodi u pitanje tvoje znanje o stanju stvari u autoindustriji.
To sto odes na neki link i prepises procente, nije dovoljno, veruj mi. Tek za Q7 si omasio poprilicno, ali dobro, sta da se radi. Inace kroz tvoje komentare na ovom topiku provejava to cinicko potcenjivanje svega sto nije nemacko, a tu debeeeelo gresis. Da ne krenem sada da pisem o britanskoj autoindustriji koja je Bog i batina za njih itd...jer ti nece mnogo pomoci.

Igor

pre 8 godina

Audi ne samo da ima dosadan dizajn vec 15 godina, nego je profitirao uveliko od prodajne mreze VW-a u Kini, koji je sam tamo vec 40 godina. Zato se Audi prodavao bolje u Kini od 2005, dok je Mercedes morao da pocne od nule. Ali vec ove godine ga je prestigao - sada je na redu BMW.

Zivi bili pa videli.

GajaG

pre 8 godina

Cekaj, pa dvije vijesti nize, pise da je BMW u septemru prodao oko 215 000 modela. Ocigledno ovdje u ovoj vijesti nedostaju MINI modelu. Sve u svemu mislim da BMW ostaje broj 1 jos koju godinu.

tetki lek da odnesem

pre 8 godina

Replay, greska. XC60 je najprodavaniji u klasi. Prodaja Q7 je udvostrucena, tacno, ali to nije uopste neka cifra niti izazov jer se Q7 ocajno prodavao poslednje 3 godine, a pogotovo u 2014. Ubedljivo najmanje prodatih primeraka u svojoj klasi. Malo vise razumevanja i malo siru sliku posmatraj.

Ivan son of Miodrag

pre 8 godina

Zakljucno sa septembrom BMW vodi za nekih 20-tak hiljada. Do kraja godine ima jos tri meseca tako da je moguce da Merc konacno prestigne decenijskog lidera. Zavisi od prodaje u zadnjem tromesecju. Ako ove godine ne uspeju, mislim da ce sledece vec biti mnogo teze. C- klasa vise nije tako nov model i polako usporava, A4 se pojavio u nezgodnom trenutku u jeku dizel afere, sto ce svakako uticati na prodaju, u kojoj meri videce se, tako da je ova godina kljucna, ako BMW ostane lider, smesi se jos jedna decenija dominacije.

rosonero

pre 8 godina

mercedes ( ne gotovim ih) je uvideo ocigledne greške , popravio se u svakom pogledu , pogotovo dizajn, i verovatno ce prvi završiti . BMW-e konstantan , videcemo da li je to dovoljno da zadrži prvo mesto ?! A meni omiljeni audi drži se odlično a tek su stigli a4 i q7 , koji je uživo brutalan i odvalice prodajom garant, sledeće godine a5 i q5 i mislim da ce sledeće godine biti prvi i pored nedaća sa e189.

Mališa

pre 8 godina

Sva tri proizvođača beleže rast prodaje, dakle svi imaju dobre rezultate, ne zaboravite da ovde pričano o 1,8 miliona vozila, pa 2-3% nije za potcenjivanje. BMW drži poziciju suvereno i prodaje se podjednako dobro po celoj planeti, ali tržište na kome za nijansu dominira su arapske zemlje, gde su se jednostavno najbolje pokazali (čuvena opcija zamenskog vozila dok je vaše na servisu mnoge je prelomila). Mercedes očigledno uspeva donekle parirati većom prodajom na Kineskom tržištu, dok za Audi ovi rezultati predstavljaju izuzetan uspeh, obzirom da je Audi daleko manja fabrika, ali kao deo VW grupacije, svakako nastupa kao gigant. Mercedes je u poslednje vreme izbacio dosta novih modela, po ovim rezultatima deluje kao odličan posao, BMW osim X1 modela nije imao neku upadljivu promenu, kao ni Audi. Siguran sam da će i oni ubrzo odgovoriti, jer je savršeno jasno da jedni od drugih "prepisuju" recept uspeha. Važno je napomenuti da se koplja lome na tržištu premijum automobila.

320i

pre 8 godina

I tako vec 10 godina... Sve i da preteknu, ne bi bilo cudo posle ubedljivo najvise noviteta koje je izbacio u poslednje vreme. Reakcija BMW-a se tek ocekuje sa novim serijama 3 i 5, koje ce biti predstavljene upravo tim redosledom sledece godine. Bila bi to svakako pirova pobeda sve i da se desi jer ce BMW sa upravo predstavljenom serijom 7 i "trojkom" koja sledi 2016. godine a nesto kasnije i "peticom", ponovo povratiti tron i napraviti jos ubedljiviju razliku u sledece dve godine. Opet, sve i da Mercedes u "foto finisu" ove godine preuzme tron, ali je to malo verovatno. Druga stvar, BMW ima vec plasirane serije i3 i i8 koje se prodaju bolje nego sto je i sam BMW ocekivao, a u planu je i i9 hibrid visoke klase na kojem BMW vec uveliko radi. Poenta price je da BMW vec sad razmislja o (ne tako) dalekoj buducnosti i pozicionirao se u ovoj klasi gde Mercedes i Audi nemaju nikakav odgovor. BMW vec sad postaje dominantan proizvodjac ekoloskih hibridnih modela i ta cinjenica ce vrlo brzo postati presudna u brojevima prodatih primeraka modela tri nemacka giganta. Ako sad i do sad nisu mogli da prestignu BMW, tek ce u bliskoj buducnosti izgubiti korak jer ekoloski standardi nemaju alternativu (pitajte VW ako mi ne verujete) a Mercedes i Audi su po tom pitanju vec sad u tehnoloskom zaostatku jedno 5-6 godina za BMW-om. I to je razlog uspeha BMW-anu poslednjoj deceniji, jer uvek "gleda malo dalje" od konkurencije. Pozitivni rezultati toga ce tek u skoroj buducnosti postati ocigledni.

Zdravko

pre 8 godina

I ja mislim da ako ove godine ne uspe, tek sledeće neće biti ni blizu.

Velike brojeve drže serije 3,5,7.

Nova sedmica je tek izašla na tržište, i što je ljudi budu više viđali bolje će se i prodavati. Da ne pričamo u velikom iskoraku u tehnologijama, ugljeničnim vlaknima i šta sve ne, što konkurenti trenutno nemaju.

BMW serija 5 je jednostavno tata-mata u svojoj klasi, a ne zaboravite da sledeće godine izlazi novi model, mada i ovaj da nastavi da se prodaje još jedno 5 godina...i dalje će ostati tata-mata za konkurente.

Trojka se standardno dobro prodaje, ali nije dominantna u odnosu na C-klasu i A4, pa Merc ako prešiša ove godine seriju 3 neće biti ništa čudno.

Sledeće godine se očekuje rast nove sedmice, a ako nova petica bude preuzela neka inžinjerska rešenja od većeg brata, tek će tada da se odlepi od konkurencije, kao da im već dovoljno ne beži...

meeskec

pre 8 godina

Ako samo brojke govore da li je auto premium, da li to znaci da si pored Volvoa ti otpisao i moćni Lexus? Brojke, brojke, brojke...majko moja. Ne uci se o automobilima samo na netu, brojke svako zna da prepiše.

Sever

pre 8 godina

Imao u svom vlasnistvu i mecku i bmw i to vise modela i generacija, bmw je inace i trenutno u garazi,borba izmedju ova dva brenda je rekao bih vecita i samo ukus i stil vozaca opredeljuje na jednu ili drugu stranu. Audi tu nema sta da trazi, to je jednostavno druga liga i tehnoloski i vozno,taj brend kupuju totalni nepoznavaoci automobila i ljubitelji dioda.

Malisa

pre 8 godina

U USA vecina kupaca se odlucuje za BMW u odnosu na Mercedes zbog garancija koje daje BMW, prilikom kupovine novog ili certified-preowned vozila jednostavno je sve pokriveno, dok kod Mercedesa to nije tako.

andrijano

pre 8 godina

volim bmw zato sto je agresivan i sportski auto ali uvek sam govorio da je mercedes po kvalitetu bolji auto.a onda je dosla 98 godina i sve se promenilo na gore.nekada su 124 mercedesi mogli da predju po milion i nesto bez vecih kvarova.enterijer uvek najbolji tekstil,skupa plastika i najbolje drvo.a danas stavljaju u c i e klasu imitaciju hroma od plastike unutra.imitiraju mahagoni drvo prebojenom plastikom i zbog elektronike cak i iz salona da kupite auto nikad ne znate kad ce stati.a i dalje su najskuplji od svih.zato su japanci pobedili.upravo zbog ovakvih primera.

BMWista

pre 8 godina

Nemam nista protiv da MB ili Audi predju u vodjstvo sledece godine. BMW ce morati malo da popusti sa cenama i popustima. Neki dileri u Torontu daju svega 1% popusta na zvanicnu cenu sto je neozbiljno. Zivela konkurencija!

kerkez

pre 8 godina

Naravno da nema sanse....X1, stari, u septembru se prodao u Nemackoj oko 150 komada (a inace se u Nemackoj regularno ti modeli prodaju po 3-4 hiljade komada). Ovo cisto da pokazem da je u zadnja 3 meseca gotovo stala prodaja ovog modela jer izlazi novi model, cija prodaja krece krajem oktobra. S druge strane Mercedes ima potpuno novi GLA. Ista je situacija sa S klasom i serijom 7, a i serija 3 jos uvek posle izlaska fejslifta u avgustu nije stigla na svoj uobicajeni nivo. Ova godina je verovatno bila prilika da merc preuzme (makar na nekoliko meseci/nedelja) prvu poziciju, ali nista....ovih 20.000 komada razlike je sasvim dovoljno da do kraja godine BMW zadrzi lidersku poziciju....

s

pre 8 godina

Neznam zasto spominjete Audi?Pa oni su ugasili sa ovim WV dizelom jer ako su lagali za motore lagace i za drugo tako da ove dve firme ce voditi rat.

Aiii

pre 8 godina

Ovdje se raspravlja ko je bolji a ja kazem da su Merc i BMW dva brata od istog tate ali od razlicitih majki, if you catch my drift ;)) Samo je pitanje da li zelis vozacku masinu ili luksuz i udobnost, jer sve ne moze zajedno. Kvalitet ces dobiti u oba slucaja. Imam bmw i vrijedi svaki cent koji sam dao za njega jer mi pruza tacno ono sto zelim.