Subota, 03.10.2015.

09:21

Prva vožnja: Toyota Avensis (redizajn)

Izvor: B92

Prva vožnja: Toyota Avensis (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Boki

pre 8 godina

Nisam baš siguran da su Japanci sabrali dva i dva i pisali BMW u da bi želeli njihove dizel motore.Pre će biti da je Toyota 10 godina ispred ostalih proizvodjača što se tiče hibridne tehnologije,koja je trebala BMW u,pa je sklopljen poslovni dogovor.Bilo bi lepo kada bi naši novinari pokušali da budu objektivni što se tiče auto industrije Nemci odavno prodaju automobile na staru slavu,naša planeta je ogromna nije samo Evropa svet,pa drugovi novinari pogledajte recimo šta se vozi najviše po Africi i Bliskom Istoku gde su temperature ekstremne,putevi loši i nema servisa.Tu se vozi 90% Japanskih automobila,a sada su krenuli i Koreanci,to je kvalitet dokazan.Nije "Nemac" odavno što je bio,a da umreš od smeha ,kada ih prodaju po oglasima prešao 250000 km kao nov.

Coma

pre 8 godina

Vlasnik Toyota Avensis , novog, 2009 godine, presao 115.000 km. Uredno odrzavan u ovlastenom servisu u Krnjaci. Do sada promenjeno, popravljeno:
- kvacilo - 1950 evra
- upravljacka tabla za klima uredjaj - nov 700evra , polovan 200evra
- cetkice na alnaseru - 100 evra
ako je ovo kvalitet, pri cemu vozilo nije menjalo vlasnika, nije islo po makadamu, prasini i ne znam cemu jos, onda je Toyota kvalitet.

Sve ostale osobine su potpuno odgovarajuce za moj stil, udobnost, brzina, potrosnja, ugodnost voznje, osjecaj sigurnosti. Sam dizajn je nesto sto je licne prirode, tako da meni odgovara.

Lexus is 2.2d

pre 8 godina

Ne razumem kako neko moze da gleda samo auto po potrosnji goriva.Meni je na prvom mestu sigurnost, udobnost, kvalitet, dizajn,ekonomicnost.

Gandalf_Zlatni

pre 8 godina

Vise sam zeljan da podelim informaciju sa ostalima, ne provociran raznim komentarima.
Corollu Verso vozim od 2009, novu 2,2 diesel, do danas sam presao 130,000 za nase uslove poprilicna kilometraza. Potrosnju merim na sledeci nacin: sipam do kraja, pa kad ponovo sipam proverim kilometrazu, obicno predjem po 670-700km, ne proveravam vec dugo. Od Nisa do Nirnberga stignem i za 11h, 1350km, trosi do 11l/100km kada vozim 190km/h, mozda i 5l/100km kada se vozi 110km/h, mozda i vise a mozda i manje, nije me briga.
Ono sto je bitno, ocesam se prijatno, ne bole me ledja kada izadjem iz auta posle duzih tura, recimo 750km iz cuga, buka je priblizno ista kod svih dizelasa, manje vise, ima dosta konfora, nije sportski auto za divljanje, a kod nas posteno nema ni gde da se divlja vise, putevi su katastrofa.
Svima preporucujem da kupe nov auto, koji kod, ako mogu ako ne od poznatog coveka je bolje nego macku u dzaku.
Nije vise ni taj VW/golf sto je nekad bio, niti su vozaci, deonice i tajming sto je nekad bio. Istocnjacka kultura i njihova uloga u auto industriji ce ostaviti neizbrisiv trag u svetu, to se vec vidi kroz ekspanziju juzno koreanskog Brenda Hyndai-ja i njegovog pod-Brenda Kia-e. Da je sreca da se zapati nekokod nas da nesto ljudski pravi da narod moze da kupi nesto i da se vozi, ostalo su samo balkanska naklapanja, tu smo najjaci.
Sretan put svima koji putuju: Ne brze od zivota!

Sale

pre 8 godina

@konstatacija

Neće biti da je Toyota krš, nego da ovlašćeni servis 5 para ne daje za te "sitnice". Zato je uredno "zamenjen" ležaj prednjeg točka za 200€.
Dok ne izađe iz ovl. servisa nećete znati kakvo je stanje na kolima.
Ja vozim 6 meseci ovaj auto, bio sam u dva neovl. servisa i poklapaju se nalazi. Dakle, Toyote se kvare, možda su to nebitni kvarovi, ali svakako većina ljudi ni ne zna za njih jer ovl. servis prećutkuje te stvari. Otuda "konstatacija" da su Toyote bez greške.
Za razliku od VW gde svaki šraf može da se kupi/naruči, kod Toyote toga nema. Menja se npr. ceo alternator iako je samo jedna dioda pregorela.

Iz iskustva pricam

pre 8 godina

@Sasa NS
Stvarno je tuzno da se skoro sve ali bas skoro sve svodi na to koliko trosi! Ne pricamo o 7 naspram 27l pa da je to nesto najbitnije. Iz kog iskustva pricas, moje iskustvo je da imam Aurisa 1.6 2015 godiste i presao sam 10000km. Samo jednom je mereci od cepa do cepa potrosnja bila 9.5l po Beogradu i skoro ceo rezervoar je otisao po spicu ili malo ostrijoj voznji, obzirom da je bio nov pa sam ga probavao. pri tom taj rezervoar je trosio 95 oktana i nikad vise nisam i necu sipati 95, zato sto je sledeci "najlosiji rezultat" bio 8.5l u mozda cak i gorim uslovima od gore navedenih. Malo realnosti nije na odmet, a iskustvo ako postoji jos bolje, mada, lupanje gluposti je otprilike limit i jedino iskustvo nekih, na zalost.

kele

pre 8 godina

@ vw > toyoda
Vrlo zanimljivo je da su koja iskustva dijametralno suprotna. Službene Toyote bez ijednog jedinog vanrednog mehaničkog kvara. A unutrašnjost je katastrofa. Barem ove koje dolaze iz Turske. Vw Golf IV i to baš taj nesrećni 1.4 benzin imala moja tetka u DE. Po njenom priznanju najgori auto koji je imala. Sa 95.000 km završio na otpadu zbog uništenog mjenjača. Prije toga su mijenjali kvačilo 2 puta, a što je najzanimljivije pukle su joj obe prednje opruge na amortizerima. U razmaku od 10-ak dana. O drugim sitnicama da ne pričam.

vw > toyoda

pre 8 godina

Imao toyotu otisla turbina na 150.000,kvacilo,brisaci,vec sam i zaboravio sta sve ne.Prije toga golfa 4 1.4 kupljenog u zg kod zubaka novog 2000.g. 300.000km prije prodaje bez IJEDNOG kvara.Od tih para kupio ovog avensisa.Prodano.I da imam para opet bi kupio novog golfa benzinca>pored toga drzanje ceste i upravljanje je kad sjednete iz golfa u toyotu je kao da ste sjeli iz kartinga u ladju.Ono sto bi pohvalio kod toyote je kvalitetna unutrasnjost.
pozdrav

Zar je bitno

pre 8 godina

Ja nisam imao nameru da lazem nekog niti da uvredim. Stvarno mozda i taj bord laze ja sam napisao sta mi pise i moje utiske, da zaista vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 benzinca 1.2, a mnogo vise vozim sada kad sam uzeo toyotu. Ja samo kazem moje utiske. Kazem da sam zadovoljan licno, nemam nameru nekog da ubedjujem da kupi taj auto ili da radim za toyotu pa da ih hvalim. Kao sto ne mogu da hvalim ili da kazem nesto lose o insigniji, akordu, superbu i autima u tom rangu kad ih nisam vozio, a nikada se ne vodim onim sta drugi pisu nego licnim ukusom i zadovoljstvom nekog proizvoda, ako je meni dobar i meni odgovara bas me briga sto je drugima los ili pisu lose o njemu, ukusi se razlikuju da nije tako postojale bi 2 marke i 2-3 modela automobila. Birajte auto po licnom zadovoljstvu a ne utiscima i komentarima drugih kome je neko mozda uvalio los polovan auto pa pljuje sve redom.

otac Makarije

pre 8 godina

@Zar je bitno
Znaš li zašto bord kompjuter zovu "blesimetar"? Zbog "tačnosti" podataka koje pokazuje. Svaki bord "laže", smo treba da pouzdano utvrdiš za koliko ( npr, pustiš ga da "meri svoje" 10.000 km, a ti za taj isti put "ručno upisuješ" i utvrdiš stvarnu potrošnju, te poredjenjem vidiš kolika je stvarna "laž" na "blesimetru" ).
Inače, na auto putu je vetar ( makar i blag ) veoma česta pojava ( posebno taj ka ZGB i SLO ili ka Madjarskoj ) i vetar od "par metara u sekundi" ćuda znači za prosečnu potrošnju.
Ja znam iz BG istim ritmom otići do Subotice i nazad u istom danu i imati razliku prosečne potrošnje i skoro dva litra ( sa dizelom 1,6 MJ ).
Vetar je čudo.
Kao i "blesimetar".
Čovek treba da je realan i iskren prema sebi. Mada, u lažima se lakše živi ...

begi

pre 8 godina

@Zar je bitno
Vidim citas samo sa borda, zna se da malkicke "lazuckaju", mogu biti off i do 10%, taman koliko mislim da trebas da dodas na svoju potrosnju.
Inace, vrlo mi je drago da vozis auto koji ti se dopada i u kome svakako uzivas, ipak je to danas retkost :)
Lep pozdrav!

Pera

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1046595#k17865585

Potvrdjujem ovo. Vozih se letos u avensisu sa istim motorom auto putem, 120-130 km/h brzina, nas dvojica, najvisa brzina i jedva 2k obrtaja ako se dobro secam i nije isla potrosnja na bordu ispod 6! Otkud njemu litar manje nije mi jasno a da napomenem da je ovo pod dobrim uslovima, dakle bez kise i slicnog, i bez upotrebe klime.

Zar je bitno

pre 8 godina

@begi Nemam sta da dodajem prepisao sam brojke sa table, pre svakog putovanja resetujem prosecnu potrosnju i na kraju svakog meseca i postoji dugme "car" koji posle svakog reseta belezi u tabelu koja se moze videti na ekranu i statisticki je prikazana. Pre toga sam imao Hyundai i10 benzinac 1.2 2009. godiste nov sam uzeo i vise mi je trosio. U Toyoti sam Avensis kupio kao test vozilo sa Luna opremom, nisam imao poverenja u oglase, zato sam zeleo provereno vozilo i slucajno naisao na Avensis jer su ga spremali da ga stave na oglase jer im je doslo novo vozilo koje ce stajati u izlogu za 2014/15 godinu i stvarno mi se budzet sto se tice goriva mnogo poboljsao i mnogo vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 koji mi je dok sam bio student odlicno sluzio za nase gradske prilike i parkiranja jer je bio pravi studentski auto za gradsku voznju. Ono cime sam se ja vodio prilikom kupovina automobila jeste potrosnja, udobnost, sigurnost, pouzdanost. Ja kilometre niti dodajem niti oduzimam samo prenosim ono sto mi statisticki pise na ekranu a i prilikom voznje uvek mi je ukljucena crta trenutne potrosnje, a i pratim program na tabli koji mi pokazuje kada menjati brzinu za najekonomicniju voznju tako da postizem taj prosek i prezadovoljan sam potrosnjom i ostalim stvarima u ovom autu, ne vodim se pricama moj drugar vozi Avensis pa mi kaze ovo kaze ono, kvari mu se ovo kvari mu se ono, vlasnik sam auta pa prenosim svoja iskustva.

konstatacija

pre 8 godina

@Sale
Naveo si potrosni materijal, koji je iz nekog razloga(?) u tvom vozilu ocigledno bednog kvaliteta , daleko ispod nivoa Tojote.
Moguci razlozi su:
-U doticnom servisu te opasno valjaju, a onda je svasta u toj kombinaciji moguce.
-Englezi, mislim da se tamo sklapa(o), ugradili kineske semeringe, gumice a moguce i jos po nesto, za istocnoevropski kontigent.

Jeste moze

pre 8 godina

(Zar je bitno, 5. oktobar 2015 00:30)
4.9-5.3 pri 130 km/h???Imao sam taj isti plastikaner do pre mesec dana i nije trosio ispod 6 litara nemackog diesela na autoputu pri normalnoj voznji.

Sale

pre 8 godina

@hm

Vozim Avensis 2007. koji je održavan u ovl. servisu. Stanja posle izlaska iz tog servisa: semering birača brzina puštao ulje, loše gumice zadnje balans štangle, pušta pumpa za vodu, antifriz nikad nije menjan. Posle mi je crkao alternator. I kažeš ne kvari se. Kilometara 167k.

@ JTD

pre 8 godina

I sam sam dosao do istog zakljucka. Imam priliku da vozim Fabiju i Yaris. Fabija na rucici zmigavca menja podatke na racunaru/displeju, ima tih nekih fensi sitnica... I to je to. Tehnologija iz devedesetih, karoserija katastrofa, ne lezi nikako. TDI ide, ali kontam da je to ista masina iz Golfa II, samo sa tim turbom. Traktor najobicniji ako mene pitate.

Napsram nje, Yaris. Plastika je stvarno na ivici (dna), "gedzeti" takodje, ali.... Jedno veliko ALI:
1.4 D4D je izmislio dizel motor za TDI. Tako lepo da radi, prosto prede, ne gadi se visokih obrtaja, cak sta vise. Ne opominje na 2000rpm da menjam brzinu (sto Fabia radi da bi kako tako potrosnja ostala mala), uzivam bukvalno u svakom predjenom kilometru. Sasija je kao da je karting, auto lezi zalepljen kao pegla! Menjac sa 6 brzina (da, 6 brzina), je totalni vrh.

Negde se moralo stedeti, stedeli su na glupostima (komande na rucicama, mebl stof i ostalo), ali su zato dali za VW nedostizan motor, menjac i karoseriju.

Fabia je u odnosu na Yaris, iz vozackog ugla, bar 20 godina iza. Sa svakim sam presao min. po 20.000km, da ne bude zabune.

Cak je Fabia I bolji auto od Fabie II, ako mene pitate, vise je vozacki.
U Fabiji II sedim kao na klupi u parku, ispred mene neka ogromna tabla, kokpit, i soferka za broj manja. Tuzno.... Yaris apsolutni vrh.

exec

pre 8 godina

@petar

Ako Vam nije teško da navedete koje modele imaju kolege i šta im se to toliko kvari?

Kupujete auto srcem? Srcem se kupuje benzinska Lancia ili Alfa - zvuk, obrtaji, upravljivost. JTD se kupuje da manje troši (a ako je u Fiatu - da i košta manje od svake konkurencije).


Svi su nešto "srčani" i zahtevni na volanu, a problem je i zamena ulja na novom autu u servisu ( a ne kod komšija Mike ), gume da ne pominjem.

Zar je bitno

pre 8 godina

Vlasnik sam Toyote Avensis 2013 godiste dizel 2.0 motor. S obzirom da sa autom putujem u inostranstvo, mogu samo reci sve reci hvale, pre toyote sam imao hyundai za koji takodje mogu da kazem da nisam imao nikakve kvarove i probleme. Sto se tice servisa za takav auto prolazim super, ne menjaju ono sto nije potrosemo i sto je u redu, barem mene nisu nikad prevarili. Sto se samog auta tice, mogu reci da se u zimskim uslovima ponasa bolje nego neka SUV vozila, nisam nikada proklizao, na uzbrdici po snegu sve lagano sto me je zaista iznenadilo jer sam cuo price o tome ali nisam verovao sad kada ga posedujem uverio sam se. Potrosnja do Slovenije na 130 km/h 4.9l, sa klimom 5.3, u Beogradu izmedju 5.7 i 6.2. Ja sam prezadovoljan autom, jedina mana po meni je sto bi gepek mogao da se podize ko na superbu kao peta vrata inace ostalo savrseno. Sto se tice "plastike" sto neki spominju nikada nista nije zaskripelo, inace na dodir to nije plastika nego mesavina kao gume i plastike. Dok sam u hjundaiu imao cistu plastiku ali opet bez skripanja. Avensis pravi porodicni auto, nije za sportsku voznju, za mene udobna i opustajuca voznja u kojoj uzivam sto je za vozaca najvaznije po meni, a plus se osecam sigurno u pouzdanom i sigurnom autu. Sve je stvar ukusa.

Jtd

pre 8 godina

Vozio sam se u 2 Jarisa i Koroli Verso, sve novo. Unutrašnjost mi se nije nešto svidela, a Verso ima izraženu buku od vešanja pozadi. Vozim se i razmišljam, ako je njihova cena približna u odnosu na npr. VW vozila iste kategorije, a koja imaju na oko bolju unutrašnjost, na čemu je onda proizvođač uštedeo? Sad je svima jasno, na svemu ostalom! Važno da štof i plastika lepo izgledaju, da se vrata zatvaraju uz prijatan zvuk... Japancima je to manje važno, važno je da ono što se kvari, tj. mehanika, bude što kvalitetnija, to je ta razlika.

west serbia

pre 8 godina

(Pera, 3. oktobar 2015 21:10)
Moj druze, u BiH jedino uvoznik toyote koliko-toliko funkcionise, ostali Japanci nista. Kao sto znas ovo je golf drzava sa nadogradnjom na mercedes kad se ima para, pa da vide komsije. Da ti kazem da se mazda 6 prodaje za 32000 evra, a u Srbiji je sa tim paketom 25000 ili CRV za 30000,a u Srbiji je 25000 neces mi vjerovati. Meni je licno najfascinatniji japanac koga sam vozio Subaru, ali kako ja njega da rijesim za 2 do 3 godine kad ga izgustiram?! Nisan je francuski auto, premalo je tu japanca, sad je ovaj Kadjar najbolji pokazatelj toga. A moc toyote sam skapirao u Americi, kod njih su dosta ekstremni uslovi eksploatacije od velikih vrucina, prasine, jakih zima do velikih kilometraza i toyota suvereno vlada tamo. Drugari mi ratuju po Iraku i Afganistanu i svi kao sluzbena auta imaju toyote, a tamo ni postenog puta nema i ista je prica. I nijedan njemacki premijum nije bolji od toyote, znam to jer sam ih sve vozio, samo kao sto napisah placas znacku i divljenje komsiluka, a to su seljacka posla. I da, na sve to vozim benzince iskljucivo, malo zbog ekologije, a vise zbog povoljne eksploatacije i razumnih servisa. I ne drze japanci slucajno atmosferske benzince dan danas u vozilima slucajno, ovi turbo motori tek treba da pokazu svoje pravo lice, a vidim da su oglasi u Njemackoj puni bas njih.

Kobajashi

pre 8 godina

Meni ovo izgleda jako dobro. Dizajnerski neobičan na prvi pogled ne kupi sve simpatije ali lep, sveden dizajn je ono što ovaj auto čini ozbiljnim i uzvišenim. Bezobrazno je pričati o tehničkim karakteristikama ovog automobila i njegovoj tehnologiji a naročito o kvalitetu i pouzdanosti. Pa ako nekome do sada nije jasno iz kog dela planete dolaze ubedljivo najkvalitetniji proizvodi iz automobilske industrije onda ima gadan problem u glavi. Nova Korola je po meni best buy u klasi, a ne sumnjam ni u novi Avensis.

zvezdan

pre 8 godina

Radikalan dizajn, ali ne po dobru:) Izuzev tehnoloski naprednih hibrida, ostali motori nude performance koje su karakterisale napredna vozila pre 12 - 15 godina. Ali, osnovni razlog zbog kojeg ne bi kupio Toyotu (cak I s Renault npr, dizajnom) je najveci distributer. Privrednici, s te strane Alpa, nas tretiraju, kao da smo nepismeni.

NikolaBGD

pre 8 godina

@Sasa NS
Ma taj motor troši 30 litara u leru. Ili ti možda ne znaš da voziš ? Imam Corollu sa tim motorom i sa potrošnjom od 8 litara lepši mi je osećaj u vožnji nego sa službenom Octaviom 1.6 TDI koja troši oko 6,5 litara po gradu.

petar

pre 8 godina

Neko dole napisa : " Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru".

Ja stalno vozim kolege po servisima, kad im se pokvare njihov Japanac. Sa mojim JTD koji je dosta stariji od tih japanaca I duplo veče kilometraže. Sve što me pitaju kad vide kilometražu je "Da li se stvarno ništa ne kvari?"

inače Japanci bi mogli malo u Italiju na školu dizajna I kvalitete. Auto kupujem srcem I uživam u svakom pređenom kilometru. O ovim kutijama japasnkim to je verovatno samo mrtvilo od tačke A do tačke B.

Petar

pre 8 godina

Vozim aktuelni model i sasvim je ok za cenu. Uzmite u obzir da je Avensis cenovno konkurencija Superbu a ne Passatu, Mazdi 6 itd ... Dizajn je uvek pitanje stila i ne vredi o tome mnogo raspravljati, jedinooo automatski menjac?!?!! wtf?!? ja sam sokiran dizajnom. ovakav dizajn rucice, duzine iste kao i okruzenja se nije promenio 20+ godina ... neverovatno

gure

pre 8 godina

polako gube kompas japanci. i lexus is su npr. unakazili, honda vec odavno ishitreno u futurizan srlja. koreanci posle uspesnih godina ih polako prate.. kad pogledam talisman ili C klasu nekao mi ih zao...

Superstar

pre 8 godina

Dizajn je takav da sam gledao krajolike na slikama... Verujem da je kvalitetan, ali lično mi se uopšte ne sviđa pravac u kome ide skoro cela Japanska autoindustrija, čast izuzecima(Mazda).

Hehe

pre 8 godina

@(Miki, 3. oktobar 2015 11:47)

Ovo me podseti na datsuna sa pocetka 80tih sto sam imao. Neunistiv auto, a unutra 70% sve meko na dodir, sundjerasto i poneka beton tvrda plastika :)

SRBIN

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo
(nope, 03. oktobar 2015 11:35)



Cini mi se da si bas ti bio u blizini reaktora u FUKUSHIMI!!!

Marko

pre 8 godina

Niste napisali da li su plastike u kabini počele da škripuću odmah ili tek posle 5000 km. Toyota nenormalno mnogo (u)laže u marketing(u), to će vam naravno naplatiti na redovnom servisu. Sintetičko ulje 5-30 u zvaničnim servisima Toyote u BG košta 3200 dinara (sa PDV) litar. To isto (identično) na kome je potpisan Mobile, možete u prodavnici kupiti za 1150 dinara. E pa onda razmislite na čemu je baziran taj biznis. Naravno serviseri vam neće znati rešiti ni jedan problem - osim onoga što ulazi u redovno servisiranje.

Aleks

pre 8 godina

Od svih komentara na vesti iz autobilizma najgori su ovi sto velicaju japance kao savrsenstvo. I japanci se kvare a pored toga dizajn i osecaj u voznji zaostaje za konkurencijom(izuzev mazde). Kao da im evropa nije bitna i prave automobile po ukusu Amerikanaca. Ovaj Avensis pored Mazde 6, novog Pasata, Mondea, Insignije nema sta da trazi. Prodaja ce biti minimalna. Kupio bi ga samo kao sluzbeni auto.

Sasa NS

pre 8 godina

1.6 poznat iz Aurisa! Da li je poznato da Auris sa tim motorom trosi 12,8 l/100 km u gradu.(iz iskustva pricam),a pritom ide kao prebijena macka!

Zoran

pre 8 godina

Znate vec da vas prozivam redovno za Mazde i Renoe, ALI ovo uopste nije lose. Mogu da primetim da je dizajn nasledjen i unapredjen od predhodnog modela. Deluje svedeno, dizajnerski harmonično i savremeno. Dodamo li poznatu pouzdanost i dugorocnost brenda. Mogu samo da kazem: Bravo Toyota!

Koreanac

pre 8 godina

Tojota je bila broj jedan godinama po kvalitetu ali su uvek muku mucili da dizajnom i tehnickim resenjima. Sada naplacuju staru slavu ali ce im to doci glave. Vrte tri motora i dva menjaca i samo dodaju lajsne i nebulozne farove. Za to vreme ih koreanci stizu i uskoro prestizu sto je bruka nevidjena.

Zz

pre 8 godina

Zasto benzinski motori nemaju turbinu??I zasto bi normalna osoba uzimala avensis sa 2.0 i 152ks kad moze uzeti 1.8 sa 5 konja manje(manja registracija i potrosnja i odrzavanje)

GT

pre 8 godina

Nisam fan toyote,medjutim,danas sam bio na sajmu u Nisu,i sedeo upravo u Avensisu. Plastika,koja mi se nikako nije dopala u Yarisu i Priusu ovde deluje daleko lepse i ozbiljnije! dizajn je vrhunski,zadnji deo malo vuce na mazdu 6,ali to je svakako dobro! Prostora ima na pretek,i osecao sam se zaista lepo u ovom automobilu. Kasnije sam seo u Pasata,i imao osecaj da sam seo u nesto sto nikako ne bih mogao da vozim,iako ne sumnjam da je auto odlican!

Milance

pre 8 godina

U irskoj skoro svi taksisti vaze toyotu avensis ...
U nemackoj taxisti 90 % voze meckice koje su posebno pravljene za taksiste
Eto zivim u nemackoj i vozim toyotu avensis T22 2002 1.8 benzinac i osecaj da ne moram da obilazim service je fenomenalan. Boli me kada bacam pare po servisima a poslednjih 5 godina otkada imam avenzis pare ostaju u novcaniku.

ogavna sterilnost kao kljuc uspeha

pre 8 godina

Veoma cenim Toyotu zbog nekih modela iz proslosti, ali dizajn u ovom veku im je katastrofa. Izuzev nekoliko retkih modela, ostatak game je ogavan. U potpunosti ih razumem ali ne opravdavam. Jer, s obzirom na ogavne, novonastale trendove u svetu, prirodno je da je i ukus potrosaca postao ogavan, a Toyota je tu samo iskusno reagovala. Na vec tradicionalnu pouzdanost, dodala je i ekstremno ogavan dizajn i postala proizvodjac broj 1 u svetu. Pa iz aviona se vidi da umeju a nece. Vec namerno naruze automobil, omeksaju ga na volanu, da bi pecali babetine i one koji se tako osecaju.

badjura

pre 8 godina

Bome opasan auto,kvalitet i izdrzljivost su uvek bili kod Japanaca osobina,i dobra limarija uz benzinske motore,a za dizel bas nisam siguran!

hm

pre 8 godina

Miki, meni uopšte nije žalosno što sa 110.000 km na mom Avensisu (2.0 D4D) niti jednom nisam bio u servisu, izuzimajući redovne (ulje, filteri, i sl.)

Sljoki

pre 8 godina

Odlicno, malo radikalno, ali odlicno. Bio bih ponosan da ga imam. Jos samo da otplatim kredite, pa da pocnem da skupljam za njega. Recimo, jedno 17-18 god i tu sam na desetini od cene novog.

NikolaBGD

pre 8 godina

U SAD se proda više automobila nego u celoj Evropi na godišnjem nivou a tamo Toyota dominira. Evropa im je usputna stanica. Razbijaju i u Aziji. Ali ipak ih ovde savetuju da se ugledaju na Mazdu po dizajnu ?! Mazdu koja prodaje 10 puta manje automobila i koja je svoj najveći adut Skyactive tehnologiju dala pogađate - Toyoti i to u zamenu za Fuelcell tehnologiju ?! Kupujte sta vam se svida i šta mislite da treba ali ne pišite ovde gluposti svakako ih niko iz Toyote ne čita a i da citaju bilo bi im jako zabavno.

west serbia

pre 8 godina

Toyota se kupuje razumom, a ne srcem. Pregledam sve , svidja mi se i ovo i ono, ali onda krene razum, njemacki premijumi se kradu i placas znackicu, Francuzi i Italijani gube na vrijednosti i "vole" servis koji uvijek kosta, evropske ekspoziture americkih proizvodjaca me nerviraju i na kraju opet kupim toyotu. I to cetvrtu. Jedino bi mi se mogao pomijesati mozda volvo sa toyotom, ali kod volva vise zaradjuje distributer nego kompanija.

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Sad će se neki pametnjakovici javiti, tvrdeći da je ovo ružno auto i da Japanci pojma nemaju a pri tome im je golf vrhunac dizajna. Japanski stil i futurizam je 15 godina ispred švabe .

Tarabić Mitar-Taraba

pre 8 godina

Po mnogim ozbiljnim auto časopisima ovo je poslednje što vidimo od Avensisa u Evropi.Predviđa mu se ista sudbina kao i Hondi Accord, jer je konkurencija u ovom segmentu "ubitačna".

nope

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo

Vozač

pre 8 godina

Još uvek imaju ravan pod ispred drugog reda sedišta, savršeno.A što se nemačkih dizel motora tiče,za razliku u ceni mogu da pređem 30.000 km na benzin, i da ne trujem komšiluk.

kele

pre 8 godina

1.Mnogo ljepši od prethodnog modela.
2.Sjedalni dio pozadi izgleda jako kratak za duža putovanja (slično kao u Alfi 159 od 2008.-me na ovamo) da bi se zvao "executive" autom.
3. 1.8 miliona prodatih je oko 100.000 godišnje, što je malo i u Evropi, a kamoli u svijetu.
4. Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru. Puno troše (garantovano najviše od svih dizela na tržištu ) a više i ne idu nešto posebno dinamično. Fiat je prespavao razvoj dizel motora od 2005.-te na ovamo. Ovo pišem iz ličnog iskustva.
5. Iako je trajnost neupitna, lično ne bih kupio polovnu Toyotu,osim za baš male pare u odnosu na konkurenciju. Samo zbog održavanja.
6. Za sve ostalo skidam kapu.

Miki

pre 8 godina

Zalosno izgleda u poredjenju sa Hyundai i40, Insigniom, Mazdom 6...itd. Mislim da Toyota NIKAD nece napraviti lep i dopadljiv auto, samo mi nemojte pricati o kvalitet, Komsija vozi Avensis, posle godinu dana se izlizala koza na volanu, a sredisnji tunel koji sluzi za odmaranje ruke se isto izlizao i udubio kao da je po njemu neko skakao, a ne naslanjao laktove. Plastika instrument table tvrda kao beton, nigde sundjerastih detalja, sve u svemu jako zalosno.

west serbia

pre 8 godina

Toyota se kupuje razumom, a ne srcem. Pregledam sve , svidja mi se i ovo i ono, ali onda krene razum, njemacki premijumi se kradu i placas znackicu, Francuzi i Italijani gube na vrijednosti i "vole" servis koji uvijek kosta, evropske ekspoziture americkih proizvodjaca me nerviraju i na kraju opet kupim toyotu. I to cetvrtu. Jedino bi mi se mogao pomijesati mozda volvo sa toyotom, ali kod volva vise zaradjuje distributer nego kompanija.

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Sad će se neki pametnjakovici javiti, tvrdeći da je ovo ružno auto i da Japanci pojma nemaju a pri tome im je golf vrhunac dizajna. Japanski stil i futurizam je 15 godina ispred švabe .

Sljoki

pre 8 godina

Odlicno, malo radikalno, ali odlicno. Bio bih ponosan da ga imam. Jos samo da otplatim kredite, pa da pocnem da skupljam za njega. Recimo, jedno 17-18 god i tu sam na desetini od cene novog.

Vozač

pre 8 godina

Još uvek imaju ravan pod ispred drugog reda sedišta, savršeno.A što se nemačkih dizel motora tiče,za razliku u ceni mogu da pređem 30.000 km na benzin, i da ne trujem komšiluk.

Tarabić Mitar-Taraba

pre 8 godina

Po mnogim ozbiljnim auto časopisima ovo je poslednje što vidimo od Avensisa u Evropi.Predviđa mu se ista sudbina kao i Hondi Accord, jer je konkurencija u ovom segmentu "ubitačna".

Miki

pre 8 godina

Zalosno izgleda u poredjenju sa Hyundai i40, Insigniom, Mazdom 6...itd. Mislim da Toyota NIKAD nece napraviti lep i dopadljiv auto, samo mi nemojte pricati o kvalitet, Komsija vozi Avensis, posle godinu dana se izlizala koza na volanu, a sredisnji tunel koji sluzi za odmaranje ruke se isto izlizao i udubio kao da je po njemu neko skakao, a ne naslanjao laktove. Plastika instrument table tvrda kao beton, nigde sundjerastih detalja, sve u svemu jako zalosno.

west serbia

pre 8 godina

(Pera, 3. oktobar 2015 21:10)
Moj druze, u BiH jedino uvoznik toyote koliko-toliko funkcionise, ostali Japanci nista. Kao sto znas ovo je golf drzava sa nadogradnjom na mercedes kad se ima para, pa da vide komsije. Da ti kazem da se mazda 6 prodaje za 32000 evra, a u Srbiji je sa tim paketom 25000 ili CRV za 30000,a u Srbiji je 25000 neces mi vjerovati. Meni je licno najfascinatniji japanac koga sam vozio Subaru, ali kako ja njega da rijesim za 2 do 3 godine kad ga izgustiram?! Nisan je francuski auto, premalo je tu japanca, sad je ovaj Kadjar najbolji pokazatelj toga. A moc toyote sam skapirao u Americi, kod njih su dosta ekstremni uslovi eksploatacije od velikih vrucina, prasine, jakih zima do velikih kilometraza i toyota suvereno vlada tamo. Drugari mi ratuju po Iraku i Afganistanu i svi kao sluzbena auta imaju toyote, a tamo ni postenog puta nema i ista je prica. I nijedan njemacki premijum nije bolji od toyote, znam to jer sam ih sve vozio, samo kao sto napisah placas znacku i divljenje komsiluka, a to su seljacka posla. I da, na sve to vozim benzince iskljucivo, malo zbog ekologije, a vise zbog povoljne eksploatacije i razumnih servisa. I ne drze japanci slucajno atmosferske benzince dan danas u vozilima slucajno, ovi turbo motori tek treba da pokazu svoje pravo lice, a vidim da su oglasi u Njemackoj puni bas njih.

Jtd

pre 8 godina

Vozio sam se u 2 Jarisa i Koroli Verso, sve novo. Unutrašnjost mi se nije nešto svidela, a Verso ima izraženu buku od vešanja pozadi. Vozim se i razmišljam, ako je njihova cena približna u odnosu na npr. VW vozila iste kategorije, a koja imaju na oko bolju unutrašnjost, na čemu je onda proizvođač uštedeo? Sad je svima jasno, na svemu ostalom! Važno da štof i plastika lepo izgledaju, da se vrata zatvaraju uz prijatan zvuk... Japancima je to manje važno, važno je da ono što se kvari, tj. mehanika, bude što kvalitetnija, to je ta razlika.

Zar je bitno

pre 8 godina

Vlasnik sam Toyote Avensis 2013 godiste dizel 2.0 motor. S obzirom da sa autom putujem u inostranstvo, mogu samo reci sve reci hvale, pre toyote sam imao hyundai za koji takodje mogu da kazem da nisam imao nikakve kvarove i probleme. Sto se tice servisa za takav auto prolazim super, ne menjaju ono sto nije potrosemo i sto je u redu, barem mene nisu nikad prevarili. Sto se samog auta tice, mogu reci da se u zimskim uslovima ponasa bolje nego neka SUV vozila, nisam nikada proklizao, na uzbrdici po snegu sve lagano sto me je zaista iznenadilo jer sam cuo price o tome ali nisam verovao sad kada ga posedujem uverio sam se. Potrosnja do Slovenije na 130 km/h 4.9l, sa klimom 5.3, u Beogradu izmedju 5.7 i 6.2. Ja sam prezadovoljan autom, jedina mana po meni je sto bi gepek mogao da se podize ko na superbu kao peta vrata inace ostalo savrseno. Sto se tice "plastike" sto neki spominju nikada nista nije zaskripelo, inace na dodir to nije plastika nego mesavina kao gume i plastike. Dok sam u hjundaiu imao cistu plastiku ali opet bez skripanja. Avensis pravi porodicni auto, nije za sportsku voznju, za mene udobna i opustajuca voznja u kojoj uzivam sto je za vozaca najvaznije po meni, a plus se osecam sigurno u pouzdanom i sigurnom autu. Sve je stvar ukusa.

@ JTD

pre 8 godina

I sam sam dosao do istog zakljucka. Imam priliku da vozim Fabiju i Yaris. Fabija na rucici zmigavca menja podatke na racunaru/displeju, ima tih nekih fensi sitnica... I to je to. Tehnologija iz devedesetih, karoserija katastrofa, ne lezi nikako. TDI ide, ali kontam da je to ista masina iz Golfa II, samo sa tim turbom. Traktor najobicniji ako mene pitate.

Napsram nje, Yaris. Plastika je stvarno na ivici (dna), "gedzeti" takodje, ali.... Jedno veliko ALI:
1.4 D4D je izmislio dizel motor za TDI. Tako lepo da radi, prosto prede, ne gadi se visokih obrtaja, cak sta vise. Ne opominje na 2000rpm da menjam brzinu (sto Fabia radi da bi kako tako potrosnja ostala mala), uzivam bukvalno u svakom predjenom kilometru. Sasija je kao da je karting, auto lezi zalepljen kao pegla! Menjac sa 6 brzina (da, 6 brzina), je totalni vrh.

Negde se moralo stedeti, stedeli su na glupostima (komande na rucicama, mebl stof i ostalo), ali su zato dali za VW nedostizan motor, menjac i karoseriju.

Fabia je u odnosu na Yaris, iz vozackog ugla, bar 20 godina iza. Sa svakim sam presao min. po 20.000km, da ne bude zabune.

Cak je Fabia I bolji auto od Fabie II, ako mene pitate, vise je vozacki.
U Fabiji II sedim kao na klupi u parku, ispred mene neka ogromna tabla, kokpit, i soferka za broj manja. Tuzno.... Yaris apsolutni vrh.

Milance

pre 8 godina

U irskoj skoro svi taksisti vaze toyotu avensis ...
U nemackoj taxisti 90 % voze meckice koje su posebno pravljene za taksiste
Eto zivim u nemackoj i vozim toyotu avensis T22 2002 1.8 benzinac i osecaj da ne moram da obilazim service je fenomenalan. Boli me kada bacam pare po servisima a poslednjih 5 godina otkada imam avenzis pare ostaju u novcaniku.

hm

pre 8 godina

Miki, meni uopšte nije žalosno što sa 110.000 km na mom Avensisu (2.0 D4D) niti jednom nisam bio u servisu, izuzimajući redovne (ulje, filteri, i sl.)

nope

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo

NikolaBGD

pre 8 godina

U SAD se proda više automobila nego u celoj Evropi na godišnjem nivou a tamo Toyota dominira. Evropa im je usputna stanica. Razbijaju i u Aziji. Ali ipak ih ovde savetuju da se ugledaju na Mazdu po dizajnu ?! Mazdu koja prodaje 10 puta manje automobila i koja je svoj najveći adut Skyactive tehnologiju dala pogađate - Toyoti i to u zamenu za Fuelcell tehnologiju ?! Kupujte sta vam se svida i šta mislite da treba ali ne pišite ovde gluposti svakako ih niko iz Toyote ne čita a i da citaju bilo bi im jako zabavno.

GT

pre 8 godina

Nisam fan toyote,medjutim,danas sam bio na sajmu u Nisu,i sedeo upravo u Avensisu. Plastika,koja mi se nikako nije dopala u Yarisu i Priusu ovde deluje daleko lepse i ozbiljnije! dizajn je vrhunski,zadnji deo malo vuce na mazdu 6,ali to je svakako dobro! Prostora ima na pretek,i osecao sam se zaista lepo u ovom automobilu. Kasnije sam seo u Pasata,i imao osecaj da sam seo u nesto sto nikako ne bih mogao da vozim,iako ne sumnjam da je auto odlican!

Superstar

pre 8 godina

Dizajn je takav da sam gledao krajolike na slikama... Verujem da je kvalitetan, ali lično mi se uopšte ne sviđa pravac u kome ide skoro cela Japanska autoindustrija, čast izuzecima(Mazda).

Aleks

pre 8 godina

Od svih komentara na vesti iz autobilizma najgori su ovi sto velicaju japance kao savrsenstvo. I japanci se kvare a pored toga dizajn i osecaj u voznji zaostaje za konkurencijom(izuzev mazde). Kao da im evropa nije bitna i prave automobile po ukusu Amerikanaca. Ovaj Avensis pored Mazde 6, novog Pasata, Mondea, Insignije nema sta da trazi. Prodaja ce biti minimalna. Kupio bi ga samo kao sluzbeni auto.

exec

pre 8 godina

@petar

Ako Vam nije teško da navedete koje modele imaju kolege i šta im se to toliko kvari?

Kupujete auto srcem? Srcem se kupuje benzinska Lancia ili Alfa - zvuk, obrtaji, upravljivost. JTD se kupuje da manje troši (a ako je u Fiatu - da i košta manje od svake konkurencije).


Svi su nešto "srčani" i zahtevni na volanu, a problem je i zamena ulja na novom autu u servisu ( a ne kod komšija Mike ), gume da ne pominjem.

Sasa NS

pre 8 godina

1.6 poznat iz Aurisa! Da li je poznato da Auris sa tim motorom trosi 12,8 l/100 km u gradu.(iz iskustva pricam),a pritom ide kao prebijena macka!

Marko

pre 8 godina

Niste napisali da li su plastike u kabini počele da škripuću odmah ili tek posle 5000 km. Toyota nenormalno mnogo (u)laže u marketing(u), to će vam naravno naplatiti na redovnom servisu. Sintetičko ulje 5-30 u zvaničnim servisima Toyote u BG košta 3200 dinara (sa PDV) litar. To isto (identično) na kome je potpisan Mobile, možete u prodavnici kupiti za 1150 dinara. E pa onda razmislite na čemu je baziran taj biznis. Naravno serviseri vam neće znati rešiti ni jedan problem - osim onoga što ulazi u redovno servisiranje.

Petar

pre 8 godina

Vozim aktuelni model i sasvim je ok za cenu. Uzmite u obzir da je Avensis cenovno konkurencija Superbu a ne Passatu, Mazdi 6 itd ... Dizajn je uvek pitanje stila i ne vredi o tome mnogo raspravljati, jedinooo automatski menjac?!?!! wtf?!? ja sam sokiran dizajnom. ovakav dizajn rucice, duzine iste kao i okruzenja se nije promenio 20+ godina ... neverovatno

Kobajashi

pre 8 godina

Meni ovo izgleda jako dobro. Dizajnerski neobičan na prvi pogled ne kupi sve simpatije ali lep, sveden dizajn je ono što ovaj auto čini ozbiljnim i uzvišenim. Bezobrazno je pričati o tehničkim karakteristikama ovog automobila i njegovoj tehnologiji a naročito o kvalitetu i pouzdanosti. Pa ako nekome do sada nije jasno iz kog dela planete dolaze ubedljivo najkvalitetniji proizvodi iz automobilske industrije onda ima gadan problem u glavi. Nova Korola je po meni best buy u klasi, a ne sumnjam ni u novi Avensis.

Koreanac

pre 8 godina

Tojota je bila broj jedan godinama po kvalitetu ali su uvek muku mucili da dizajnom i tehnickim resenjima. Sada naplacuju staru slavu ali ce im to doci glave. Vrte tri motora i dva menjaca i samo dodaju lajsne i nebulozne farove. Za to vreme ih koreanci stizu i uskoro prestizu sto je bruka nevidjena.

NikolaBGD

pre 8 godina

@Sasa NS
Ma taj motor troši 30 litara u leru. Ili ti možda ne znaš da voziš ? Imam Corollu sa tim motorom i sa potrošnjom od 8 litara lepši mi je osećaj u vožnji nego sa službenom Octaviom 1.6 TDI koja troši oko 6,5 litara po gradu.

Sale

pre 8 godina

@hm

Vozim Avensis 2007. koji je održavan u ovl. servisu. Stanja posle izlaska iz tog servisa: semering birača brzina puštao ulje, loše gumice zadnje balans štangle, pušta pumpa za vodu, antifriz nikad nije menjan. Posle mi je crkao alternator. I kažeš ne kvari se. Kilometara 167k.

Gandalf_Zlatni

pre 8 godina

Vise sam zeljan da podelim informaciju sa ostalima, ne provociran raznim komentarima.
Corollu Verso vozim od 2009, novu 2,2 diesel, do danas sam presao 130,000 za nase uslove poprilicna kilometraza. Potrosnju merim na sledeci nacin: sipam do kraja, pa kad ponovo sipam proverim kilometrazu, obicno predjem po 670-700km, ne proveravam vec dugo. Od Nisa do Nirnberga stignem i za 11h, 1350km, trosi do 11l/100km kada vozim 190km/h, mozda i 5l/100km kada se vozi 110km/h, mozda i vise a mozda i manje, nije me briga.
Ono sto je bitno, ocesam se prijatno, ne bole me ledja kada izadjem iz auta posle duzih tura, recimo 750km iz cuga, buka je priblizno ista kod svih dizelasa, manje vise, ima dosta konfora, nije sportski auto za divljanje, a kod nas posteno nema ni gde da se divlja vise, putevi su katastrofa.
Svima preporucujem da kupe nov auto, koji kod, ako mogu ako ne od poznatog coveka je bolje nego macku u dzaku.
Nije vise ni taj VW/golf sto je nekad bio, niti su vozaci, deonice i tajming sto je nekad bio. Istocnjacka kultura i njihova uloga u auto industriji ce ostaviti neizbrisiv trag u svetu, to se vec vidi kroz ekspanziju juzno koreanskog Brenda Hyndai-ja i njegovog pod-Brenda Kia-e. Da je sreca da se zapati nekokod nas da nesto ljudski pravi da narod moze da kupi nesto i da se vozi, ostalo su samo balkanska naklapanja, tu smo najjaci.
Sretan put svima koji putuju: Ne brze od zivota!

gure

pre 8 godina

polako gube kompas japanci. i lexus is su npr. unakazili, honda vec odavno ishitreno u futurizan srlja. koreanci posle uspesnih godina ih polako prate.. kad pogledam talisman ili C klasu nekao mi ih zao...

otac Makarije

pre 8 godina

@Zar je bitno
Znaš li zašto bord kompjuter zovu "blesimetar"? Zbog "tačnosti" podataka koje pokazuje. Svaki bord "laže", smo treba da pouzdano utvrdiš za koliko ( npr, pustiš ga da "meri svoje" 10.000 km, a ti za taj isti put "ručno upisuješ" i utvrdiš stvarnu potrošnju, te poredjenjem vidiš kolika je stvarna "laž" na "blesimetru" ).
Inače, na auto putu je vetar ( makar i blag ) veoma česta pojava ( posebno taj ka ZGB i SLO ili ka Madjarskoj ) i vetar od "par metara u sekundi" ćuda znači za prosečnu potrošnju.
Ja znam iz BG istim ritmom otići do Subotice i nazad u istom danu i imati razliku prosečne potrošnje i skoro dva litra ( sa dizelom 1,6 MJ ).
Vetar je čudo.
Kao i "blesimetar".
Čovek treba da je realan i iskren prema sebi. Mada, u lažima se lakše živi ...

SRBIN

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo
(nope, 03. oktobar 2015 11:35)



Cini mi se da si bas ti bio u blizini reaktora u FUKUSHIMI!!!

Hehe

pre 8 godina

@(Miki, 3. oktobar 2015 11:47)

Ovo me podseti na datsuna sa pocetka 80tih sto sam imao. Neunistiv auto, a unutra 70% sve meko na dodir, sundjerasto i poneka beton tvrda plastika :)

kele

pre 8 godina

1.Mnogo ljepši od prethodnog modela.
2.Sjedalni dio pozadi izgleda jako kratak za duža putovanja (slično kao u Alfi 159 od 2008.-me na ovamo) da bi se zvao "executive" autom.
3. 1.8 miliona prodatih je oko 100.000 godišnje, što je malo i u Evropi, a kamoli u svijetu.
4. Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru. Puno troše (garantovano najviše od svih dizela na tržištu ) a više i ne idu nešto posebno dinamično. Fiat je prespavao razvoj dizel motora od 2005.-te na ovamo. Ovo pišem iz ličnog iskustva.
5. Iako je trajnost neupitna, lično ne bih kupio polovnu Toyotu,osim za baš male pare u odnosu na konkurenciju. Samo zbog održavanja.
6. Za sve ostalo skidam kapu.

Zz

pre 8 godina

Zasto benzinski motori nemaju turbinu??I zasto bi normalna osoba uzimala avensis sa 2.0 i 152ks kad moze uzeti 1.8 sa 5 konja manje(manja registracija i potrosnja i odrzavanje)

petar

pre 8 godina

Neko dole napisa : " Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru".

Ja stalno vozim kolege po servisima, kad im se pokvare njihov Japanac. Sa mojim JTD koji je dosta stariji od tih japanaca I duplo veče kilometraže. Sve što me pitaju kad vide kilometražu je "Da li se stvarno ništa ne kvari?"

inače Japanci bi mogli malo u Italiju na školu dizajna I kvalitete. Auto kupujem srcem I uživam u svakom pređenom kilometru. O ovim kutijama japasnkim to je verovatno samo mrtvilo od tačke A do tačke B.

Zoran

pre 8 godina

Znate vec da vas prozivam redovno za Mazde i Renoe, ALI ovo uopste nije lose. Mogu da primetim da je dizajn nasledjen i unapredjen od predhodnog modela. Deluje svedeno, dizajnerski harmonično i savremeno. Dodamo li poznatu pouzdanost i dugorocnost brenda. Mogu samo da kazem: Bravo Toyota!

Iz iskustva pricam

pre 8 godina

@Sasa NS
Stvarno je tuzno da se skoro sve ali bas skoro sve svodi na to koliko trosi! Ne pricamo o 7 naspram 27l pa da je to nesto najbitnije. Iz kog iskustva pricas, moje iskustvo je da imam Aurisa 1.6 2015 godiste i presao sam 10000km. Samo jednom je mereci od cepa do cepa potrosnja bila 9.5l po Beogradu i skoro ceo rezervoar je otisao po spicu ili malo ostrijoj voznji, obzirom da je bio nov pa sam ga probavao. pri tom taj rezervoar je trosio 95 oktana i nikad vise nisam i necu sipati 95, zato sto je sledeci "najlosiji rezultat" bio 8.5l u mozda cak i gorim uslovima od gore navedenih. Malo realnosti nije na odmet, a iskustvo ako postoji jos bolje, mada, lupanje gluposti je otprilike limit i jedino iskustvo nekih, na zalost.

ogavna sterilnost kao kljuc uspeha

pre 8 godina

Veoma cenim Toyotu zbog nekih modela iz proslosti, ali dizajn u ovom veku im je katastrofa. Izuzev nekoliko retkih modela, ostatak game je ogavan. U potpunosti ih razumem ali ne opravdavam. Jer, s obzirom na ogavne, novonastale trendove u svetu, prirodno je da je i ukus potrosaca postao ogavan, a Toyota je tu samo iskusno reagovala. Na vec tradicionalnu pouzdanost, dodala je i ekstremno ogavan dizajn i postala proizvodjac broj 1 u svetu. Pa iz aviona se vidi da umeju a nece. Vec namerno naruze automobil, omeksaju ga na volanu, da bi pecali babetine i one koji se tako osecaju.

Zar je bitno

pre 8 godina

Ja nisam imao nameru da lazem nekog niti da uvredim. Stvarno mozda i taj bord laze ja sam napisao sta mi pise i moje utiske, da zaista vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 benzinca 1.2, a mnogo vise vozim sada kad sam uzeo toyotu. Ja samo kazem moje utiske. Kazem da sam zadovoljan licno, nemam nameru nekog da ubedjujem da kupi taj auto ili da radim za toyotu pa da ih hvalim. Kao sto ne mogu da hvalim ili da kazem nesto lose o insigniji, akordu, superbu i autima u tom rangu kad ih nisam vozio, a nikada se ne vodim onim sta drugi pisu nego licnim ukusom i zadovoljstvom nekog proizvoda, ako je meni dobar i meni odgovara bas me briga sto je drugima los ili pisu lose o njemu, ukusi se razlikuju da nije tako postojale bi 2 marke i 2-3 modela automobila. Birajte auto po licnom zadovoljstvu a ne utiscima i komentarima drugih kome je neko mozda uvalio los polovan auto pa pljuje sve redom.

kele

pre 8 godina

@ vw > toyoda
Vrlo zanimljivo je da su koja iskustva dijametralno suprotna. Službene Toyote bez ijednog jedinog vanrednog mehaničkog kvara. A unutrašnjost je katastrofa. Barem ove koje dolaze iz Turske. Vw Golf IV i to baš taj nesrećni 1.4 benzin imala moja tetka u DE. Po njenom priznanju najgori auto koji je imala. Sa 95.000 km završio na otpadu zbog uništenog mjenjača. Prije toga su mijenjali kvačilo 2 puta, a što je najzanimljivije pukle su joj obe prednje opruge na amortizerima. U razmaku od 10-ak dana. O drugim sitnicama da ne pričam.

zvezdan

pre 8 godina

Radikalan dizajn, ali ne po dobru:) Izuzev tehnoloski naprednih hibrida, ostali motori nude performance koje su karakterisale napredna vozila pre 12 - 15 godina. Ali, osnovni razlog zbog kojeg ne bi kupio Toyotu (cak I s Renault npr, dizajnom) je najveci distributer. Privrednici, s te strane Alpa, nas tretiraju, kao da smo nepismeni.

Jeste moze

pre 8 godina

(Zar je bitno, 5. oktobar 2015 00:30)
4.9-5.3 pri 130 km/h???Imao sam taj isti plastikaner do pre mesec dana i nije trosio ispod 6 litara nemackog diesela na autoputu pri normalnoj voznji.

Pera

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1046595#k17865585

Potvrdjujem ovo. Vozih se letos u avensisu sa istim motorom auto putem, 120-130 km/h brzina, nas dvojica, najvisa brzina i jedva 2k obrtaja ako se dobro secam i nije isla potrosnja na bordu ispod 6! Otkud njemu litar manje nije mi jasno a da napomenem da je ovo pod dobrim uslovima, dakle bez kise i slicnog, i bez upotrebe klime.

badjura

pre 8 godina

Bome opasan auto,kvalitet i izdrzljivost su uvek bili kod Japanaca osobina,i dobra limarija uz benzinske motore,a za dizel bas nisam siguran!

Zar je bitno

pre 8 godina

@begi Nemam sta da dodajem prepisao sam brojke sa table, pre svakog putovanja resetujem prosecnu potrosnju i na kraju svakog meseca i postoji dugme "car" koji posle svakog reseta belezi u tabelu koja se moze videti na ekranu i statisticki je prikazana. Pre toga sam imao Hyundai i10 benzinac 1.2 2009. godiste nov sam uzeo i vise mi je trosio. U Toyoti sam Avensis kupio kao test vozilo sa Luna opremom, nisam imao poverenja u oglase, zato sam zeleo provereno vozilo i slucajno naisao na Avensis jer su ga spremali da ga stave na oglase jer im je doslo novo vozilo koje ce stajati u izlogu za 2014/15 godinu i stvarno mi se budzet sto se tice goriva mnogo poboljsao i mnogo vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 koji mi je dok sam bio student odlicno sluzio za nase gradske prilike i parkiranja jer je bio pravi studentski auto za gradsku voznju. Ono cime sam se ja vodio prilikom kupovina automobila jeste potrosnja, udobnost, sigurnost, pouzdanost. Ja kilometre niti dodajem niti oduzimam samo prenosim ono sto mi statisticki pise na ekranu a i prilikom voznje uvek mi je ukljucena crta trenutne potrosnje, a i pratim program na tabli koji mi pokazuje kada menjati brzinu za najekonomicniju voznju tako da postizem taj prosek i prezadovoljan sam potrosnjom i ostalim stvarima u ovom autu, ne vodim se pricama moj drugar vozi Avensis pa mi kaze ovo kaze ono, kvari mu se ovo kvari mu se ono, vlasnik sam auta pa prenosim svoja iskustva.

begi

pre 8 godina

@Zar je bitno
Vidim citas samo sa borda, zna se da malkicke "lazuckaju", mogu biti off i do 10%, taman koliko mislim da trebas da dodas na svoju potrosnju.
Inace, vrlo mi je drago da vozis auto koji ti se dopada i u kome svakako uzivas, ipak je to danas retkost :)
Lep pozdrav!

vw > toyoda

pre 8 godina

Imao toyotu otisla turbina na 150.000,kvacilo,brisaci,vec sam i zaboravio sta sve ne.Prije toga golfa 4 1.4 kupljenog u zg kod zubaka novog 2000.g. 300.000km prije prodaje bez IJEDNOG kvara.Od tih para kupio ovog avensisa.Prodano.I da imam para opet bi kupio novog golfa benzinca>pored toga drzanje ceste i upravljanje je kad sjednete iz golfa u toyotu je kao da ste sjeli iz kartinga u ladju.Ono sto bi pohvalio kod toyote je kvalitetna unutrasnjost.
pozdrav

Sale

pre 8 godina

@konstatacija

Neće biti da je Toyota krš, nego da ovlašćeni servis 5 para ne daje za te "sitnice". Zato je uredno "zamenjen" ležaj prednjeg točka za 200€.
Dok ne izađe iz ovl. servisa nećete znati kakvo je stanje na kolima.
Ja vozim 6 meseci ovaj auto, bio sam u dva neovl. servisa i poklapaju se nalazi. Dakle, Toyote se kvare, možda su to nebitni kvarovi, ali svakako većina ljudi ni ne zna za njih jer ovl. servis prećutkuje te stvari. Otuda "konstatacija" da su Toyote bez greške.
Za razliku od VW gde svaki šraf može da se kupi/naruči, kod Toyote toga nema. Menja se npr. ceo alternator iako je samo jedna dioda pregorela.

Lexus is 2.2d

pre 8 godina

Ne razumem kako neko moze da gleda samo auto po potrosnji goriva.Meni je na prvom mestu sigurnost, udobnost, kvalitet, dizajn,ekonomicnost.

konstatacija

pre 8 godina

@Sale
Naveo si potrosni materijal, koji je iz nekog razloga(?) u tvom vozilu ocigledno bednog kvaliteta , daleko ispod nivoa Tojote.
Moguci razlozi su:
-U doticnom servisu te opasno valjaju, a onda je svasta u toj kombinaciji moguce.
-Englezi, mislim da se tamo sklapa(o), ugradili kineske semeringe, gumice a moguce i jos po nesto, za istocnoevropski kontigent.

Boki

pre 8 godina

Nisam baš siguran da su Japanci sabrali dva i dva i pisali BMW u da bi želeli njihove dizel motore.Pre će biti da je Toyota 10 godina ispred ostalih proizvodjača što se tiče hibridne tehnologije,koja je trebala BMW u,pa je sklopljen poslovni dogovor.Bilo bi lepo kada bi naši novinari pokušali da budu objektivni što se tiče auto industrije Nemci odavno prodaju automobile na staru slavu,naša planeta je ogromna nije samo Evropa svet,pa drugovi novinari pogledajte recimo šta se vozi najviše po Africi i Bliskom Istoku gde su temperature ekstremne,putevi loši i nema servisa.Tu se vozi 90% Japanskih automobila,a sada su krenuli i Koreanci,to je kvalitet dokazan.Nije "Nemac" odavno što je bio,a da umreš od smeha ,kada ih prodaju po oglasima prešao 250000 km kao nov.

Coma

pre 8 godina

Vlasnik Toyota Avensis , novog, 2009 godine, presao 115.000 km. Uredno odrzavan u ovlastenom servisu u Krnjaci. Do sada promenjeno, popravljeno:
- kvacilo - 1950 evra
- upravljacka tabla za klima uredjaj - nov 700evra , polovan 200evra
- cetkice na alnaseru - 100 evra
ako je ovo kvalitet, pri cemu vozilo nije menjalo vlasnika, nije islo po makadamu, prasini i ne znam cemu jos, onda je Toyota kvalitet.

Sve ostale osobine su potpuno odgovarajuce za moj stil, udobnost, brzina, potrosnja, ugodnost voznje, osjecaj sigurnosti. Sam dizajn je nesto sto je licne prirode, tako da meni odgovara.

Miki

pre 8 godina

Zalosno izgleda u poredjenju sa Hyundai i40, Insigniom, Mazdom 6...itd. Mislim da Toyota NIKAD nece napraviti lep i dopadljiv auto, samo mi nemojte pricati o kvalitet, Komsija vozi Avensis, posle godinu dana se izlizala koza na volanu, a sredisnji tunel koji sluzi za odmaranje ruke se isto izlizao i udubio kao da je po njemu neko skakao, a ne naslanjao laktove. Plastika instrument table tvrda kao beton, nigde sundjerastih detalja, sve u svemu jako zalosno.

nope

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Sad će se neki pametnjakovici javiti, tvrdeći da je ovo ružno auto i da Japanci pojma nemaju a pri tome im je golf vrhunac dizajna. Japanski stil i futurizam je 15 godina ispred švabe .

kele

pre 8 godina

1.Mnogo ljepši od prethodnog modela.
2.Sjedalni dio pozadi izgleda jako kratak za duža putovanja (slično kao u Alfi 159 od 2008.-me na ovamo) da bi se zvao "executive" autom.
3. 1.8 miliona prodatih je oko 100.000 godišnje, što je malo i u Evropi, a kamoli u svijetu.
4. Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru. Puno troše (garantovano najviše od svih dizela na tržištu ) a više i ne idu nešto posebno dinamično. Fiat je prespavao razvoj dizel motora od 2005.-te na ovamo. Ovo pišem iz ličnog iskustva.
5. Iako je trajnost neupitna, lično ne bih kupio polovnu Toyotu,osim za baš male pare u odnosu na konkurenciju. Samo zbog održavanja.
6. Za sve ostalo skidam kapu.

petar

pre 8 godina

Neko dole napisa : " Neke će možda začuditi zašto ne JTD. Pa zato što im motori, osim pouzdanosti, nisu nizašta od kad su prešli na 4v po cilindru".

Ja stalno vozim kolege po servisima, kad im se pokvare njihov Japanac. Sa mojim JTD koji je dosta stariji od tih japanaca I duplo veče kilometraže. Sve što me pitaju kad vide kilometražu je "Da li se stvarno ništa ne kvari?"

inače Japanci bi mogli malo u Italiju na školu dizajna I kvalitete. Auto kupujem srcem I uživam u svakom pređenom kilometru. O ovim kutijama japasnkim to je verovatno samo mrtvilo od tačke A do tačke B.

Sasa NS

pre 8 godina

1.6 poznat iz Aurisa! Da li je poznato da Auris sa tim motorom trosi 12,8 l/100 km u gradu.(iz iskustva pricam),a pritom ide kao prebijena macka!

Aleks

pre 8 godina

Od svih komentara na vesti iz autobilizma najgori su ovi sto velicaju japance kao savrsenstvo. I japanci se kvare a pored toga dizajn i osecaj u voznji zaostaje za konkurencijom(izuzev mazde). Kao da im evropa nije bitna i prave automobile po ukusu Amerikanaca. Ovaj Avensis pored Mazde 6, novog Pasata, Mondea, Insignije nema sta da trazi. Prodaja ce biti minimalna. Kupio bi ga samo kao sluzbeni auto.

gure

pre 8 godina

polako gube kompas japanci. i lexus is su npr. unakazili, honda vec odavno ishitreno u futurizan srlja. koreanci posle uspesnih godina ih polako prate.. kad pogledam talisman ili C klasu nekao mi ih zao...

Tarabić Mitar-Taraba

pre 8 godina

Po mnogim ozbiljnim auto časopisima ovo je poslednje što vidimo od Avensisa u Evropi.Predviđa mu se ista sudbina kao i Hondi Accord, jer je konkurencija u ovom segmentu "ubitačna".

west serbia

pre 8 godina

Toyota se kupuje razumom, a ne srcem. Pregledam sve , svidja mi se i ovo i ono, ali onda krene razum, njemacki premijumi se kradu i placas znackicu, Francuzi i Italijani gube na vrijednosti i "vole" servis koji uvijek kosta, evropske ekspoziture americkih proizvodjaca me nerviraju i na kraju opet kupim toyotu. I to cetvrtu. Jedino bi mi se mogao pomijesati mozda volvo sa toyotom, ali kod volva vise zaradjuje distributer nego kompanija.

vw > toyoda

pre 8 godina

Imao toyotu otisla turbina na 150.000,kvacilo,brisaci,vec sam i zaboravio sta sve ne.Prije toga golfa 4 1.4 kupljenog u zg kod zubaka novog 2000.g. 300.000km prije prodaje bez IJEDNOG kvara.Od tih para kupio ovog avensisa.Prodano.I da imam para opet bi kupio novog golfa benzinca>pored toga drzanje ceste i upravljanje je kad sjednete iz golfa u toyotu je kao da ste sjeli iz kartinga u ladju.Ono sto bi pohvalio kod toyote je kvalitetna unutrasnjost.
pozdrav

Sljoki

pre 8 godina

Odlicno, malo radikalno, ali odlicno. Bio bih ponosan da ga imam. Jos samo da otplatim kredite, pa da pocnem da skupljam za njega. Recimo, jedno 17-18 god i tu sam na desetini od cene novog.

Marko

pre 8 godina

Niste napisali da li su plastike u kabini počele da škripuću odmah ili tek posle 5000 km. Toyota nenormalno mnogo (u)laže u marketing(u), to će vam naravno naplatiti na redovnom servisu. Sintetičko ulje 5-30 u zvaničnim servisima Toyote u BG košta 3200 dinara (sa PDV) litar. To isto (identično) na kome je potpisan Mobile, možete u prodavnici kupiti za 1150 dinara. E pa onda razmislite na čemu je baziran taj biznis. Naravno serviseri vam neće znati rešiti ni jedan problem - osim onoga što ulazi u redovno servisiranje.

Zz

pre 8 godina

Zasto benzinski motori nemaju turbinu??I zasto bi normalna osoba uzimala avensis sa 2.0 i 152ks kad moze uzeti 1.8 sa 5 konja manje(manja registracija i potrosnja i odrzavanje)

Zoran

pre 8 godina

Znate vec da vas prozivam redovno za Mazde i Renoe, ALI ovo uopste nije lose. Mogu da primetim da je dizajn nasledjen i unapredjen od predhodnog modela. Deluje svedeno, dizajnerski harmonično i savremeno. Dodamo li poznatu pouzdanost i dugorocnost brenda. Mogu samo da kazem: Bravo Toyota!

Koreanac

pre 8 godina

Tojota je bila broj jedan godinama po kvalitetu ali su uvek muku mucili da dizajnom i tehnickim resenjima. Sada naplacuju staru slavu ali ce im to doci glave. Vrte tri motora i dva menjaca i samo dodaju lajsne i nebulozne farove. Za to vreme ih koreanci stizu i uskoro prestizu sto je bruka nevidjena.

NikolaBGD

pre 8 godina

U SAD se proda više automobila nego u celoj Evropi na godišnjem nivou a tamo Toyota dominira. Evropa im je usputna stanica. Razbijaju i u Aziji. Ali ipak ih ovde savetuju da se ugledaju na Mazdu po dizajnu ?! Mazdu koja prodaje 10 puta manje automobila i koja je svoj najveći adut Skyactive tehnologiju dala pogađate - Toyoti i to u zamenu za Fuelcell tehnologiju ?! Kupujte sta vam se svida i šta mislite da treba ali ne pišite ovde gluposti svakako ih niko iz Toyote ne čita a i da citaju bilo bi im jako zabavno.

ogavna sterilnost kao kljuc uspeha

pre 8 godina

Veoma cenim Toyotu zbog nekih modela iz proslosti, ali dizajn u ovom veku im je katastrofa. Izuzev nekoliko retkih modela, ostatak game je ogavan. U potpunosti ih razumem ali ne opravdavam. Jer, s obzirom na ogavne, novonastale trendove u svetu, prirodno je da je i ukus potrosaca postao ogavan, a Toyota je tu samo iskusno reagovala. Na vec tradicionalnu pouzdanost, dodala je i ekstremno ogavan dizajn i postala proizvodjac broj 1 u svetu. Pa iz aviona se vidi da umeju a nece. Vec namerno naruze automobil, omeksaju ga na volanu, da bi pecali babetine i one koji se tako osecaju.

Sale

pre 8 godina

@konstatacija

Neće biti da je Toyota krš, nego da ovlašćeni servis 5 para ne daje za te "sitnice". Zato je uredno "zamenjen" ležaj prednjeg točka za 200€.
Dok ne izađe iz ovl. servisa nećete znati kakvo je stanje na kolima.
Ja vozim 6 meseci ovaj auto, bio sam u dva neovl. servisa i poklapaju se nalazi. Dakle, Toyote se kvare, možda su to nebitni kvarovi, ali svakako većina ljudi ni ne zna za njih jer ovl. servis prećutkuje te stvari. Otuda "konstatacija" da su Toyote bez greške.
Za razliku od VW gde svaki šraf može da se kupi/naruči, kod Toyote toga nema. Menja se npr. ceo alternator iako je samo jedna dioda pregorela.

Vozač

pre 8 godina

Još uvek imaju ravan pod ispred drugog reda sedišta, savršeno.A što se nemačkih dizel motora tiče,za razliku u ceni mogu da pređem 30.000 km na benzin, i da ne trujem komšiluk.

Superstar

pre 8 godina

Dizajn je takav da sam gledao krajolike na slikama... Verujem da je kvalitetan, ali lično mi se uopšte ne sviđa pravac u kome ide skoro cela Japanska autoindustrija, čast izuzecima(Mazda).

SRBIN

pre 8 godina

auto je jako dobar i kvalitetan, ali ovaj dizajn je čisti pomašaj, retko ružno vozilo. izgleda da je fukušima utecala na japance više nego što se mislilo
(nope, 03. oktobar 2015 11:35)



Cini mi se da si bas ti bio u blizini reaktora u FUKUSHIMI!!!

GT

pre 8 godina

Nisam fan toyote,medjutim,danas sam bio na sajmu u Nisu,i sedeo upravo u Avensisu. Plastika,koja mi se nikako nije dopala u Yarisu i Priusu ovde deluje daleko lepse i ozbiljnije! dizajn je vrhunski,zadnji deo malo vuce na mazdu 6,ali to je svakako dobro! Prostora ima na pretek,i osecao sam se zaista lepo u ovom automobilu. Kasnije sam seo u Pasata,i imao osecaj da sam seo u nesto sto nikako ne bih mogao da vozim,iako ne sumnjam da je auto odlican!

Milance

pre 8 godina

U irskoj skoro svi taksisti vaze toyotu avensis ...
U nemackoj taxisti 90 % voze meckice koje su posebno pravljene za taksiste
Eto zivim u nemackoj i vozim toyotu avensis T22 2002 1.8 benzinac i osecaj da ne moram da obilazim service je fenomenalan. Boli me kada bacam pare po servisima a poslednjih 5 godina otkada imam avenzis pare ostaju u novcaniku.

badjura

pre 8 godina

Bome opasan auto,kvalitet i izdrzljivost su uvek bili kod Japanaca osobina,i dobra limarija uz benzinske motore,a za dizel bas nisam siguran!

Zar je bitno

pre 8 godina

Vlasnik sam Toyote Avensis 2013 godiste dizel 2.0 motor. S obzirom da sa autom putujem u inostranstvo, mogu samo reci sve reci hvale, pre toyote sam imao hyundai za koji takodje mogu da kazem da nisam imao nikakve kvarove i probleme. Sto se tice servisa za takav auto prolazim super, ne menjaju ono sto nije potrosemo i sto je u redu, barem mene nisu nikad prevarili. Sto se samog auta tice, mogu reci da se u zimskim uslovima ponasa bolje nego neka SUV vozila, nisam nikada proklizao, na uzbrdici po snegu sve lagano sto me je zaista iznenadilo jer sam cuo price o tome ali nisam verovao sad kada ga posedujem uverio sam se. Potrosnja do Slovenije na 130 km/h 4.9l, sa klimom 5.3, u Beogradu izmedju 5.7 i 6.2. Ja sam prezadovoljan autom, jedina mana po meni je sto bi gepek mogao da se podize ko na superbu kao peta vrata inace ostalo savrseno. Sto se tice "plastike" sto neki spominju nikada nista nije zaskripelo, inace na dodir to nije plastika nego mesavina kao gume i plastike. Dok sam u hjundaiu imao cistu plastiku ali opet bez skripanja. Avensis pravi porodicni auto, nije za sportsku voznju, za mene udobna i opustajuca voznja u kojoj uzivam sto je za vozaca najvaznije po meni, a plus se osecam sigurno u pouzdanom i sigurnom autu. Sve je stvar ukusa.

@ JTD

pre 8 godina

I sam sam dosao do istog zakljucka. Imam priliku da vozim Fabiju i Yaris. Fabija na rucici zmigavca menja podatke na racunaru/displeju, ima tih nekih fensi sitnica... I to je to. Tehnologija iz devedesetih, karoserija katastrofa, ne lezi nikako. TDI ide, ali kontam da je to ista masina iz Golfa II, samo sa tim turbom. Traktor najobicniji ako mene pitate.

Napsram nje, Yaris. Plastika je stvarno na ivici (dna), "gedzeti" takodje, ali.... Jedno veliko ALI:
1.4 D4D je izmislio dizel motor za TDI. Tako lepo da radi, prosto prede, ne gadi se visokih obrtaja, cak sta vise. Ne opominje na 2000rpm da menjam brzinu (sto Fabia radi da bi kako tako potrosnja ostala mala), uzivam bukvalno u svakom predjenom kilometru. Sasija je kao da je karting, auto lezi zalepljen kao pegla! Menjac sa 6 brzina (da, 6 brzina), je totalni vrh.

Negde se moralo stedeti, stedeli su na glupostima (komande na rucicama, mebl stof i ostalo), ali su zato dali za VW nedostizan motor, menjac i karoseriju.

Fabia je u odnosu na Yaris, iz vozackog ugla, bar 20 godina iza. Sa svakim sam presao min. po 20.000km, da ne bude zabune.

Cak je Fabia I bolji auto od Fabie II, ako mene pitate, vise je vozacki.
U Fabiji II sedim kao na klupi u parku, ispred mene neka ogromna tabla, kokpit, i soferka za broj manja. Tuzno.... Yaris apsolutni vrh.

Sale

pre 8 godina

@hm

Vozim Avensis 2007. koji je održavan u ovl. servisu. Stanja posle izlaska iz tog servisa: semering birača brzina puštao ulje, loše gumice zadnje balans štangle, pušta pumpa za vodu, antifriz nikad nije menjan. Posle mi je crkao alternator. I kažeš ne kvari se. Kilometara 167k.

hm

pre 8 godina

Miki, meni uopšte nije žalosno što sa 110.000 km na mom Avensisu (2.0 D4D) niti jednom nisam bio u servisu, izuzimajući redovne (ulje, filteri, i sl.)

west serbia

pre 8 godina

(Pera, 3. oktobar 2015 21:10)
Moj druze, u BiH jedino uvoznik toyote koliko-toliko funkcionise, ostali Japanci nista. Kao sto znas ovo je golf drzava sa nadogradnjom na mercedes kad se ima para, pa da vide komsije. Da ti kazem da se mazda 6 prodaje za 32000 evra, a u Srbiji je sa tim paketom 25000 ili CRV za 30000,a u Srbiji je 25000 neces mi vjerovati. Meni je licno najfascinatniji japanac koga sam vozio Subaru, ali kako ja njega da rijesim za 2 do 3 godine kad ga izgustiram?! Nisan je francuski auto, premalo je tu japanca, sad je ovaj Kadjar najbolji pokazatelj toga. A moc toyote sam skapirao u Americi, kod njih su dosta ekstremni uslovi eksploatacije od velikih vrucina, prasine, jakih zima do velikih kilometraza i toyota suvereno vlada tamo. Drugari mi ratuju po Iraku i Afganistanu i svi kao sluzbena auta imaju toyote, a tamo ni postenog puta nema i ista je prica. I nijedan njemacki premijum nije bolji od toyote, znam to jer sam ih sve vozio, samo kao sto napisah placas znacku i divljenje komsiluka, a to su seljacka posla. I da, na sve to vozim benzince iskljucivo, malo zbog ekologije, a vise zbog povoljne eksploatacije i razumnih servisa. I ne drze japanci slucajno atmosferske benzince dan danas u vozilima slucajno, ovi turbo motori tek treba da pokazu svoje pravo lice, a vidim da su oglasi u Njemackoj puni bas njih.

otac Makarije

pre 8 godina

@Zar je bitno
Znaš li zašto bord kompjuter zovu "blesimetar"? Zbog "tačnosti" podataka koje pokazuje. Svaki bord "laže", smo treba da pouzdano utvrdiš za koliko ( npr, pustiš ga da "meri svoje" 10.000 km, a ti za taj isti put "ručno upisuješ" i utvrdiš stvarnu potrošnju, te poredjenjem vidiš kolika je stvarna "laž" na "blesimetru" ).
Inače, na auto putu je vetar ( makar i blag ) veoma česta pojava ( posebno taj ka ZGB i SLO ili ka Madjarskoj ) i vetar od "par metara u sekundi" ćuda znači za prosečnu potrošnju.
Ja znam iz BG istim ritmom otići do Subotice i nazad u istom danu i imati razliku prosečne potrošnje i skoro dva litra ( sa dizelom 1,6 MJ ).
Vetar je čudo.
Kao i "blesimetar".
Čovek treba da je realan i iskren prema sebi. Mada, u lažima se lakše živi ...

Petar

pre 8 godina

Vozim aktuelni model i sasvim je ok za cenu. Uzmite u obzir da je Avensis cenovno konkurencija Superbu a ne Passatu, Mazdi 6 itd ... Dizajn je uvek pitanje stila i ne vredi o tome mnogo raspravljati, jedinooo automatski menjac?!?!! wtf?!? ja sam sokiran dizajnom. ovakav dizajn rucice, duzine iste kao i okruzenja se nije promenio 20+ godina ... neverovatno

Kobajashi

pre 8 godina

Meni ovo izgleda jako dobro. Dizajnerski neobičan na prvi pogled ne kupi sve simpatije ali lep, sveden dizajn je ono što ovaj auto čini ozbiljnim i uzvišenim. Bezobrazno je pričati o tehničkim karakteristikama ovog automobila i njegovoj tehnologiji a naročito o kvalitetu i pouzdanosti. Pa ako nekome do sada nije jasno iz kog dela planete dolaze ubedljivo najkvalitetniji proizvodi iz automobilske industrije onda ima gadan problem u glavi. Nova Korola je po meni best buy u klasi, a ne sumnjam ni u novi Avensis.

Jtd

pre 8 godina

Vozio sam se u 2 Jarisa i Koroli Verso, sve novo. Unutrašnjost mi se nije nešto svidela, a Verso ima izraženu buku od vešanja pozadi. Vozim se i razmišljam, ako je njihova cena približna u odnosu na npr. VW vozila iste kategorije, a koja imaju na oko bolju unutrašnjost, na čemu je onda proizvođač uštedeo? Sad je svima jasno, na svemu ostalom! Važno da štof i plastika lepo izgledaju, da se vrata zatvaraju uz prijatan zvuk... Japancima je to manje važno, važno je da ono što se kvari, tj. mehanika, bude što kvalitetnija, to je ta razlika.

konstatacija

pre 8 godina

@Sale
Naveo si potrosni materijal, koji je iz nekog razloga(?) u tvom vozilu ocigledno bednog kvaliteta , daleko ispod nivoa Tojote.
Moguci razlozi su:
-U doticnom servisu te opasno valjaju, a onda je svasta u toj kombinaciji moguce.
-Englezi, mislim da se tamo sklapa(o), ugradili kineske semeringe, gumice a moguce i jos po nesto, za istocnoevropski kontigent.

Hehe

pre 8 godina

@(Miki, 3. oktobar 2015 11:47)

Ovo me podseti na datsuna sa pocetka 80tih sto sam imao. Neunistiv auto, a unutra 70% sve meko na dodir, sundjerasto i poneka beton tvrda plastika :)

NikolaBGD

pre 8 godina

@Sasa NS
Ma taj motor troši 30 litara u leru. Ili ti možda ne znaš da voziš ? Imam Corollu sa tim motorom i sa potrošnjom od 8 litara lepši mi je osećaj u vožnji nego sa službenom Octaviom 1.6 TDI koja troši oko 6,5 litara po gradu.

Zar je bitno

pre 8 godina

@begi Nemam sta da dodajem prepisao sam brojke sa table, pre svakog putovanja resetujem prosecnu potrosnju i na kraju svakog meseca i postoji dugme "car" koji posle svakog reseta belezi u tabelu koja se moze videti na ekranu i statisticki je prikazana. Pre toga sam imao Hyundai i10 benzinac 1.2 2009. godiste nov sam uzeo i vise mi je trosio. U Toyoti sam Avensis kupio kao test vozilo sa Luna opremom, nisam imao poverenja u oglase, zato sam zeleo provereno vozilo i slucajno naisao na Avensis jer su ga spremali da ga stave na oglase jer im je doslo novo vozilo koje ce stajati u izlogu za 2014/15 godinu i stvarno mi se budzet sto se tice goriva mnogo poboljsao i mnogo vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 koji mi je dok sam bio student odlicno sluzio za nase gradske prilike i parkiranja jer je bio pravi studentski auto za gradsku voznju. Ono cime sam se ja vodio prilikom kupovina automobila jeste potrosnja, udobnost, sigurnost, pouzdanost. Ja kilometre niti dodajem niti oduzimam samo prenosim ono sto mi statisticki pise na ekranu a i prilikom voznje uvek mi je ukljucena crta trenutne potrosnje, a i pratim program na tabli koji mi pokazuje kada menjati brzinu za najekonomicniju voznju tako da postizem taj prosek i prezadovoljan sam potrosnjom i ostalim stvarima u ovom autu, ne vodim se pricama moj drugar vozi Avensis pa mi kaze ovo kaze ono, kvari mu se ovo kvari mu se ono, vlasnik sam auta pa prenosim svoja iskustva.

kele

pre 8 godina

@ vw > toyoda
Vrlo zanimljivo je da su koja iskustva dijametralno suprotna. Službene Toyote bez ijednog jedinog vanrednog mehaničkog kvara. A unutrašnjost je katastrofa. Barem ove koje dolaze iz Turske. Vw Golf IV i to baš taj nesrećni 1.4 benzin imala moja tetka u DE. Po njenom priznanju najgori auto koji je imala. Sa 95.000 km završio na otpadu zbog uništenog mjenjača. Prije toga su mijenjali kvačilo 2 puta, a što je najzanimljivije pukle su joj obe prednje opruge na amortizerima. U razmaku od 10-ak dana. O drugim sitnicama da ne pričam.

zvezdan

pre 8 godina

Radikalan dizajn, ali ne po dobru:) Izuzev tehnoloski naprednih hibrida, ostali motori nude performance koje su karakterisale napredna vozila pre 12 - 15 godina. Ali, osnovni razlog zbog kojeg ne bi kupio Toyotu (cak I s Renault npr, dizajnom) je najveci distributer. Privrednici, s te strane Alpa, nas tretiraju, kao da smo nepismeni.

Zar je bitno

pre 8 godina

Ja nisam imao nameru da lazem nekog niti da uvredim. Stvarno mozda i taj bord laze ja sam napisao sta mi pise i moje utiske, da zaista vise ustedim nego kad sam vozio hyundai i10 benzinca 1.2, a mnogo vise vozim sada kad sam uzeo toyotu. Ja samo kazem moje utiske. Kazem da sam zadovoljan licno, nemam nameru nekog da ubedjujem da kupi taj auto ili da radim za toyotu pa da ih hvalim. Kao sto ne mogu da hvalim ili da kazem nesto lose o insigniji, akordu, superbu i autima u tom rangu kad ih nisam vozio, a nikada se ne vodim onim sta drugi pisu nego licnim ukusom i zadovoljstvom nekog proizvoda, ako je meni dobar i meni odgovara bas me briga sto je drugima los ili pisu lose o njemu, ukusi se razlikuju da nije tako postojale bi 2 marke i 2-3 modela automobila. Birajte auto po licnom zadovoljstvu a ne utiscima i komentarima drugih kome je neko mozda uvalio los polovan auto pa pljuje sve redom.

Jeste moze

pre 8 godina

(Zar je bitno, 5. oktobar 2015 00:30)
4.9-5.3 pri 130 km/h???Imao sam taj isti plastikaner do pre mesec dana i nije trosio ispod 6 litara nemackog diesela na autoputu pri normalnoj voznji.

Coma

pre 8 godina

Vlasnik Toyota Avensis , novog, 2009 godine, presao 115.000 km. Uredno odrzavan u ovlastenom servisu u Krnjaci. Do sada promenjeno, popravljeno:
- kvacilo - 1950 evra
- upravljacka tabla za klima uredjaj - nov 700evra , polovan 200evra
- cetkice na alnaseru - 100 evra
ako je ovo kvalitet, pri cemu vozilo nije menjalo vlasnika, nije islo po makadamu, prasini i ne znam cemu jos, onda je Toyota kvalitet.

Sve ostale osobine su potpuno odgovarajuce za moj stil, udobnost, brzina, potrosnja, ugodnost voznje, osjecaj sigurnosti. Sam dizajn je nesto sto je licne prirode, tako da meni odgovara.

exec

pre 8 godina

@petar

Ako Vam nije teško da navedete koje modele imaju kolege i šta im se to toliko kvari?

Kupujete auto srcem? Srcem se kupuje benzinska Lancia ili Alfa - zvuk, obrtaji, upravljivost. JTD se kupuje da manje troši (a ako je u Fiatu - da i košta manje od svake konkurencije).


Svi su nešto "srčani" i zahtevni na volanu, a problem je i zamena ulja na novom autu u servisu ( a ne kod komšija Mike ), gume da ne pominjem.

Pera

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1046595#k17865585

Potvrdjujem ovo. Vozih se letos u avensisu sa istim motorom auto putem, 120-130 km/h brzina, nas dvojica, najvisa brzina i jedva 2k obrtaja ako se dobro secam i nije isla potrosnja na bordu ispod 6! Otkud njemu litar manje nije mi jasno a da napomenem da je ovo pod dobrim uslovima, dakle bez kise i slicnog, i bez upotrebe klime.

begi

pre 8 godina

@Zar je bitno
Vidim citas samo sa borda, zna se da malkicke "lazuckaju", mogu biti off i do 10%, taman koliko mislim da trebas da dodas na svoju potrosnju.
Inace, vrlo mi je drago da vozis auto koji ti se dopada i u kome svakako uzivas, ipak je to danas retkost :)
Lep pozdrav!

Iz iskustva pricam

pre 8 godina

@Sasa NS
Stvarno je tuzno da se skoro sve ali bas skoro sve svodi na to koliko trosi! Ne pricamo o 7 naspram 27l pa da je to nesto najbitnije. Iz kog iskustva pricas, moje iskustvo je da imam Aurisa 1.6 2015 godiste i presao sam 10000km. Samo jednom je mereci od cepa do cepa potrosnja bila 9.5l po Beogradu i skoro ceo rezervoar je otisao po spicu ili malo ostrijoj voznji, obzirom da je bio nov pa sam ga probavao. pri tom taj rezervoar je trosio 95 oktana i nikad vise nisam i necu sipati 95, zato sto je sledeci "najlosiji rezultat" bio 8.5l u mozda cak i gorim uslovima od gore navedenih. Malo realnosti nije na odmet, a iskustvo ako postoji jos bolje, mada, lupanje gluposti je otprilike limit i jedino iskustvo nekih, na zalost.

Gandalf_Zlatni

pre 8 godina

Vise sam zeljan da podelim informaciju sa ostalima, ne provociran raznim komentarima.
Corollu Verso vozim od 2009, novu 2,2 diesel, do danas sam presao 130,000 za nase uslove poprilicna kilometraza. Potrosnju merim na sledeci nacin: sipam do kraja, pa kad ponovo sipam proverim kilometrazu, obicno predjem po 670-700km, ne proveravam vec dugo. Od Nisa do Nirnberga stignem i za 11h, 1350km, trosi do 11l/100km kada vozim 190km/h, mozda i 5l/100km kada se vozi 110km/h, mozda i vise a mozda i manje, nije me briga.
Ono sto je bitno, ocesam se prijatno, ne bole me ledja kada izadjem iz auta posle duzih tura, recimo 750km iz cuga, buka je priblizno ista kod svih dizelasa, manje vise, ima dosta konfora, nije sportski auto za divljanje, a kod nas posteno nema ni gde da se divlja vise, putevi su katastrofa.
Svima preporucujem da kupe nov auto, koji kod, ako mogu ako ne od poznatog coveka je bolje nego macku u dzaku.
Nije vise ni taj VW/golf sto je nekad bio, niti su vozaci, deonice i tajming sto je nekad bio. Istocnjacka kultura i njihova uloga u auto industriji ce ostaviti neizbrisiv trag u svetu, to se vec vidi kroz ekspanziju juzno koreanskog Brenda Hyndai-ja i njegovog pod-Brenda Kia-e. Da je sreca da se zapati nekokod nas da nesto ljudski pravi da narod moze da kupi nesto i da se vozi, ostalo su samo balkanska naklapanja, tu smo najjaci.
Sretan put svima koji putuju: Ne brze od zivota!

Lexus is 2.2d

pre 8 godina

Ne razumem kako neko moze da gleda samo auto po potrosnji goriva.Meni je na prvom mestu sigurnost, udobnost, kvalitet, dizajn,ekonomicnost.

Boki

pre 8 godina

Nisam baš siguran da su Japanci sabrali dva i dva i pisali BMW u da bi želeli njihove dizel motore.Pre će biti da je Toyota 10 godina ispred ostalih proizvodjača što se tiče hibridne tehnologije,koja je trebala BMW u,pa je sklopljen poslovni dogovor.Bilo bi lepo kada bi naši novinari pokušali da budu objektivni što se tiče auto industrije Nemci odavno prodaju automobile na staru slavu,naša planeta je ogromna nije samo Evropa svet,pa drugovi novinari pogledajte recimo šta se vozi najviše po Africi i Bliskom Istoku gde su temperature ekstremne,putevi loši i nema servisa.Tu se vozi 90% Japanskih automobila,a sada su krenuli i Koreanci,to je kvalitet dokazan.Nije "Nemac" odavno što je bio,a da umreš od smeha ,kada ih prodaju po oglasima prešao 250000 km kao nov.