Sreda, 09.09.2015.

19:08

Prva vožnja: Toyota Auris (redizajn)

Izvor: B92

Prva vožnja: Toyota Auris (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

parz

pre 8 godina

Ulozene pare i dobijena roba, na ovogodisnjem sajmu, najbolja ponuda je bila toyota 1.33 za 12690 evra. Ova redizajnirana, samo ko zna sta da gleda moze da primeti razlike (sto znaci da je prethodna jako dobra) je skuplja za 800 evra (isti tip motora i oprema). Ovi sto imaju po 20000 za auto, nisu ciljna grupa.

Dejan

pre 8 godina

Imam Auris 2007 godište, 1,6, 132ks benzinac. Vozim ga u Tjumenu – Zapadni Sibir. Spremljen za rusko tržište automatski menjač, grejači sedišta, dvozonska klima, jače grejanje, paljenje na daljinski itd itd. Ukratko bar meni je to auto deri-peri! Od 2007 na ovamo dve sijalice stop svetala i to bi bilo to. Ostalo je samo redovno održavanje! Nemam garažu, stoji napolju. Zimi do -35 stepeni upali kao mina! Trebalo bi da ga promenim da uzmem neku paru za njega dok se još može ali mi se nekako ne da! I dan danas radi kao sat!

Alex

pre 8 godina

Kupovao sam novi auto prosle godine. Auris je bio najuzi izbor. Probao 1.33 i taj auto je neverovatno spor. Nisam vozio tromiji auto od toga. 1.6 je malo bolji ali daleko od toga da je brz. Potrebno ga je bas zavrteti da bi kao nesto isao. Unutrasnjost, onaj sat, zvuk zatvaranja vrata stvorili su jako los utisak. Odlucio sam se za konkurenciju.

cr-v

pre 8 godina

Nisam vlasnik Aurisa, štaviše nikad Toyotu vozio/posedovao nisam. Ne hejtujem, ali mi se baš nikada nije svidjao taj njihov okruglo pa na ćoše, koga briga dizajn. Uistinu ne svidja mi se ni moj CR-V, mada je djavolski kvalitetan auto. Dakle nikad svoje pare ne bih dao za Auris, ipak mi je dizajn auta bitan kod izbora. Naravno sve je stvar ukusa (meni Evropljani više leže) ali kome se svidja i ima love da kupi, good luck i dugo da vozi. Možda nema puno mesta pozadi, ali inženjeri očito računali da se pozadi retko ko vozi a da nije dete, pa ko veli čemu razvlačenje. A u Japanu ima mesta i za odrasle.

E sad, iako podržavam sve nove tehnologije, pitam se čemu služi hibrid na ovom Aurisu. Dobijate mnogo skuplji, komplikovaniji, teži auto, verovatno slabije upravljivosti, pretpostavljam i manjeg gepeka, radi 1 ipo litar manje potrošnje (držim se zvaničnih podataka o potrošnji proizvodjača). Neko ih je gadno zeznuo u proračunima.

Joca

pre 8 godina

1.2 turbo je sigurno mnogo elastičniji od 1.6 benzinca, ali deklaracije o potrošnji mogu da prevare jer mislim da taj 1.6 nema start stop sistem. Taj sistem me mnogo nervira. Srećom, na 500 L ga isključite jednom i ostaje isključen sve dok ga eventualno opet ne uključite.
Inače, odlično, ali pozadi jezivo tesno vozilo. Što reče jedan, isti megane.

Dikh tu kava

pre 8 godina

"@Petar
Brale, jesi ti sedeo nekad u Aurisu? A, jesi sedeo pozadi? E, uradi to pa onda pocepaj svoj komentar.
(w, 10. septembar 2015 13:09)"

Cisto da ne bude zabune, govorimo o starom ili novom Aurisu? Jer "stari" je imao zaista dovoljno mesta pozadi, cak je i kokpit bio pristojno dizajniran, a eksterijer sasvim korektan, imao sam ga jedno vreme i u vidu za kupovinu. Novi Auris osim eventualno boljeg ogibljenja, mozda aerodinamike nista nema bolje od starog. Posebno ne mesta pozadi. Stavise, osim Megana 3 tesko da u klasi ima modela sa manje mesta za putnike. Kao da to ne moze da se proveri..
A do skoro je imao i iste motore kao i stari. Ipak, buduci da Toyota najvise proda automobila na svetu, a Auris je Toyota, mora da je najbolji na svetu, kao sto je i Justin Bieber verovatno najbolji pevac na svetu, jer proda najvise nosaca zvuka, a sta mi znamo ovde, Toyota ionako nije namenjena nama.. Boze sacuvaj.. Statistika kao koristan idiot nema premca medju iracionalnim "fanovima". Jedan sasvim prosecan model opet nicim zasluzeno uziva na lovorikama brenda. Nista vise. A mnogo je boljih u klasi. 1.33 ne ide dobro ni u Yarisu, a kamoli u tezem Aurisu. Ali objasni ti to zadrtim "japancima".. Licno vozim Japanca, ne Toyotu, i rado bih promenio brend samo kad bi mi neki drugi vise pruzio. Nema potrebe za robovanjem brendu, iako verujem da je jako tesko kad se navuces..

dr Nis

pre 8 godina

Prodajem tojotu Auris novu ili menjam za golfa 7. Šala !
Svi proizvođači automobila prosto izbacuju nove modele koji mnogo liče jedni na druge, ne samo po izgledu nego po tehničkim rešenjime. Znate ono kad je nešto moderno svi ga oblače, eto sad je to baš primetno kod automobila. Svi imaju tač'skren, dvozonsku klimu, alkantra na sedištima, multifunkcionalni volan itd.

Marko

pre 8 godina

Vozim Aurisa 2010.god.i pre neki dan me drug pita : ''Sta ti bi da kupis ovaj auto,pa uvek si vozio dobre automobile''.Ostao sam bez teksta,ne znam sta da odgovorim.Prosecnom Srbinu je i dalje japanski auto nepoznanica.Mozda ima i krivice uvoznika koji treba da agresivnije upoznavaju nase trziste da su japanski automobili najpouzdaniji na svetu,a to je ono sto Srbin ceni.Da ne budem offtopic,ovaj novi Auris je bruka dobar,voleo bih da ga probam u 1.2T verziji,a prica da je ruzan meni ne pije vodu,prelep je.Pozdrav!

misa

pre 8 godina

o izgledu ne bih,nekome se dopada nekome ne...Vozio sam prethodnu verziju sa 1.6 motorom od 132ks,kupljena nova kod nas u najboljem paketu nesto preko 19000...Moram reci,da po meni nije neki auto...Mesta sramotno malo i napred i pozadi,instrument tabla ravna ploca na koju su nakacene svetlece drangulije...Alo ono sto me je najvise razocaralo je voznja,volan kao na losoj video igrici, nikakav osecaj dodira sa autom i asfaltom nemate,motor cista leteragija,niti vuce za svoje konje kako treba niti trosi malo,efekat jako los...Za taj novac,moze bolje da se prodje...

moron

pre 8 godina

Odličan automobil. Baš mi se dopada. I sve pohvale za Toyotu. Ali, pretežno sumanute cene u Srbiji (npr. bazno opremljen HB dizel od samo 1.4 sa 90 ks i 205 Nm za preko 20.000?), ko je tu lud?
Vezano za pominjanje "momenta". Ko god ima ekonomsku mogućnost, ja toplo savetujem turbo (benzin ili dizel), jer turbo daje "bolji moment". A "dobar moment" je čudo. Posle atmosferskih benzinaca prvi dizel mi je imao 205 Nm, sledeći 240 Nm, a sada ga imam paralelno sa 320 Nm (oba su 1.6, prvi 110, drugi 105 ks, HDI i MJ).
Razlika izmedju onog dizela sa 240 Nm i sa 320 Nm je u mnogim prilikama "nebo i zemlja", a to se posebno oseti u vožnji uzbrdo ( kao i pri preticanjima), odnosno, kada vam je to nejpotrebnije. Npr, na auto putu, uzbrdica tipa "Begaljičko brdo", prevoj "Mečka" i sl, onaj sa 240 Nm zna da "jenjava" (oseti se to), dok onaj sa 320 Nm vuče naizgled (subjektivno) bez ikakve promene. A razlika je i kada pretičete.
Naravno, i mali turbo benzinci jako lepo vuku. Idu kao "elektromotori".
I zato turbaše (obe vrste) i toplo preporučujem.
I zato "ne pozdravljam" što Toyota kod nas ne nudi taj 1,2 turbo.
Pozdrav svim ljubiteljima Toyote. I automobila uopšte.

Rendi

pre 8 godina

@perica
Ne znam da li si je samo probao ili si je vozio duze? Ako hoces to o cemu pricas moras da je teras u visoke obrtaje i tad ces dobiti ubrzanje i naravno vecu potrosnju. Auris sa 1.6 132KS sam kupio zato sto mi to bas retko treba, ne lozim se na semaforu, ne lozim se po auto-putu iz trake u traku, ne sviram ovome ko ide po ogranicenju ispred sebe... Kad sam van grada na magistrali ako imam malo prostora za preticanje, brzina dve nize i onda dolazi do izrazaja tih 132KS. Zavrsim preticanje i opet laganica, opustis se u bas udobno sediste i uzivas.

Hm

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)

Posto pominjes moment kao najbitniju stvar, kako objasnjavas da atmosferski benzinac sa 110KS i turbo dizelas sa 110KS, razlika u Nm manje od 200 u korist dizelasa ubrzavaju skoro pa identicno uz nesto vecu maksimalnu brzinu benzinca, motori iste kubikaze?!?

Auris je dobar auto, probao prethodni model i osecaj u voznji je jako dobar. Cena kod nas onako, mozda ovi pocetni paketi sa benzincima budu primamljivi.

Vozač

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)
# Link komentara
Bmw serije 1 ima razmak osovina od skoro 2.70 pa ja i dalje tvrdim da je to 2+2 auto. Nije sve u dužini, ima nešto i u rasporedu motora i prtljažnika. Sve tojote imaju ravan pod ispred zadnjih sedišta, što znači troje, a ne dvoje pozadi.

zns

pre 8 godina

@realno!!!

Realno nisi naveo sta je to osnovna oprema kod Golfa 7 tj sta se dobija za 15600e.
1.2 TSI i 1.33 VVt nisu slicni ni na papiru, a u realnoj voznji su tek dva razlicita sveta.

MI6

pre 8 godina

Dosta ljudi kaze da im se Auris ne dopada, cak da im je ruzan... Postujem svako misljenje, na kraju krajeva, o ukusima se ne raspravlja. Meni se Auris dopada, i mislim da je vise nego ok automobil. Ova restilizovana verzija donosi dosta poboljsanja, i sasvim je opravdana nesto visa cena (ne znacajno). Da trenutno kupujem automobil, sigurno bih razmislio o Aurisu. Pozdrav!

Petar

pre 8 godina

(w, 10. septembar 2015 13:09)
Sedeo sam pozadi u aurisu (HB i karavan), kao i u avensisu, versu ... I baš zato i nemam nameru da "pocepam svoj komentar". Prostor za noge je sramotno mali.
Da je ovde tema "verso", ja bih iskreno pohvalio količinu prostora u drugom redu (i za noge i za glavu), kao i mogućnost podešavanja nagiba naslona zadnjih sedišta (ali bih rekao i da je veličina gepeka verovatno najmanja za taj segment i sa onim čudnim oblikom "dna").
Svejedno. Auris je spolja lep. I dobro motorizovan. Posebno mislim na ovaj 1,2 turbo. Dopada mi se što nije previše navijen. Mada ovih 270 Nm kod dizela odavno nije neko čudo za 1.6 motore ( većina savremenih ima 300-320), a moment je nabitniji.
Pozdrav

Petar

pre 8 godina

Ovo što Toyota "nudi" kao karavan C segmenta ima medjusovinsko rastojanje od samo 260 cm (kao i civic), pri čemu danas vozila B segmentra nude skoro toliko (pogledajte novi Clio). Nema tu komfora koji bi pravdao te pare.
Ali, to je "recept" Toyote. Njoj i Avensis karavan (kao D segment ) ima Wb manji od nekih karavana C segmenta (recimo, novi 308SW ima 273 cm, a i stari je imao viče od avensisa). Takav recept ("tesan unutra", a za "dobre pare") je primenjivao i Accord (pa znamo kako je prošao u Evropi).
Ako se prednje zanemari, ovaj auris lepo izgleda. A, samo nema prostor za putnike srazmeran ceni.

realno!!!

pre 8 godina

@Nikola Stojanovic, osnovna verzija novog modela aurisa je 13.490€ sto je 800€ vise u odnosu na ono sto si pomenuo da je nekada bilo. Kada se pojavi neki novi model normalo je da kosta malo vise u odnosu sa onim cenama koje se nude na sajmu ili sa cenom odlazeceg modela. Poredjenja radi golf (kao perjanica ove klase i model za poredjenje sa svim proizvodjacima) nudi mnogo manje, jer vec u luna paketu (2 nivo opreme, 1.33 100ks) dobijate kameru za voznju u nazad, multimed. sistem.... To je za 15.790€. A od golfa dobijate osnovi paket opreme za 15.500€ i motor 1.2 tsi 86ks. Sto se tice kvaliteta i pouzdanosti, pa to je slicno uz malu prednost tojte narocito posle mnogo predjenih kilometara (pricam o golfu 7, a ne 2).

NikolaBGD

pre 8 godina

@tropa Možda im Srbija nije ciljna grupa. Ili im možda ti nisi ciljna grupa. Meni je auto lep kao i Corolla i novi Avensis. Mislim da je ipak kvalitet ono što prodaje automobile jer da ih prodaje dizajn italijani i francuzi bi bili blizu japanaca i nemaca a po prodaji su smešni u odnosu na njih.Svi masovno hvale Mazdu 3 recimo kao auto koji je najbolji u C segmentu a ona se sa sličnom cenom kao i Corolla prodaje 3 puta manje. Ljudi veruju Toyoti za šta se ona izborila višedecenijskim kvalitetom i pouzdanošću. Nemam ništa protiv Mazde vrhunski je auto samo navodim primer.

tropa

pre 8 godina

nije mi jasno kako je toyota najprodavaniji brend. ne sumnjam u kvalitet, tehnicke performanse i ostalo ali ruzni su bre strasno ovi novi modeli, i unutra i spolja.

Nemanja

pre 8 godina

Posedujem restilizovanu verziju prvog Aurisa. U jednoj rečenici, više mi se dopada unutrašnjost mog automobila (naročito, ako se ne može priuštiti touch screen), dok mi se više dopada spoljašnjost novog Aurisa. Npr, meni se dopada što je stari Auris imao još jednu pregradu koja se zatvara kod suvozača i kul držač za čaše kod izduva klime (u praksi, leti hladi neki osvežavajući napitak, a zimi greje neku kafu za poneti).
Što se tiče dizajna spoljašnosti automobila, nije mi toliko ni bitan (osim japanskog kvaliteta, unutrašnjost me je upravo i privukla - praktično, jednostavno, udobno, komotno), niti sam preterano oduševljen. Recimo da je sada Auris prepoznatljiviji.
Razlike u voznim karakteristikama su mi nepoznanica, mada mogu reći da je i moja verzija Aurisa solidno tiha (motor Valvematic 1.6), tako da mogu pretpostaviti kako je tek u novoj.

Nikola Stojanovic

pre 8 godina

Za sada je dosta skup. Prosli Auris je bio u vreme sajma cenu 12 690 eura(osnovna verzija). Ovaj je osetno skuplji. 1.6 benzin sa srednjim nivoom opreme ide lako na 17 000, sto je vec slozicete se ozbiljan novac. U svakom slucaju smatram da za svaku Toyotu vredi dati novac. Kvalitet, drzi cenu, umerena cena servisa i mozda diskutabilni dizajn sto je subjektivno.

Nikola Stojanovic

pre 8 godina

Za sada je dosta skup. Prosli Auris je bio u vreme sajma cenu 12 690 eura(osnovna verzija). Ovaj je osetno skuplji. 1.6 benzin sa srednjim nivoom opreme ide lako na 17 000, sto je vec slozicete se ozbiljan novac. U svakom slucaju smatram da za svaku Toyotu vredi dati novac. Kvalitet, drzi cenu, umerena cena servisa i mozda diskutabilni dizajn sto je subjektivno.

NikolaBGD

pre 8 godina

@tropa Možda im Srbija nije ciljna grupa. Ili im možda ti nisi ciljna grupa. Meni je auto lep kao i Corolla i novi Avensis. Mislim da je ipak kvalitet ono što prodaje automobile jer da ih prodaje dizajn italijani i francuzi bi bili blizu japanaca i nemaca a po prodaji su smešni u odnosu na njih.Svi masovno hvale Mazdu 3 recimo kao auto koji je najbolji u C segmentu a ona se sa sličnom cenom kao i Corolla prodaje 3 puta manje. Ljudi veruju Toyoti za šta se ona izborila višedecenijskim kvalitetom i pouzdanošću. Nemam ništa protiv Mazde vrhunski je auto samo navodim primer.

Nemanja

pre 8 godina

Posedujem restilizovanu verziju prvog Aurisa. U jednoj rečenici, više mi se dopada unutrašnjost mog automobila (naročito, ako se ne može priuštiti touch screen), dok mi se više dopada spoljašnjost novog Aurisa. Npr, meni se dopada što je stari Auris imao još jednu pregradu koja se zatvara kod suvozača i kul držač za čaše kod izduva klime (u praksi, leti hladi neki osvežavajući napitak, a zimi greje neku kafu za poneti).
Što se tiče dizajna spoljašnosti automobila, nije mi toliko ni bitan (osim japanskog kvaliteta, unutrašnjost me je upravo i privukla - praktično, jednostavno, udobno, komotno), niti sam preterano oduševljen. Recimo da je sada Auris prepoznatljiviji.
Razlike u voznim karakteristikama su mi nepoznanica, mada mogu reći da je i moja verzija Aurisa solidno tiha (motor Valvematic 1.6), tako da mogu pretpostaviti kako je tek u novoj.

Rendi

pre 8 godina

@perica
Ne znam da li si je samo probao ili si je vozio duze? Ako hoces to o cemu pricas moras da je teras u visoke obrtaje i tad ces dobiti ubrzanje i naravno vecu potrosnju. Auris sa 1.6 132KS sam kupio zato sto mi to bas retko treba, ne lozim se na semaforu, ne lozim se po auto-putu iz trake u traku, ne sviram ovome ko ide po ogranicenju ispred sebe... Kad sam van grada na magistrali ako imam malo prostora za preticanje, brzina dve nize i onda dolazi do izrazaja tih 132KS. Zavrsim preticanje i opet laganica, opustis se u bas udobno sediste i uzivas.

tropa

pre 8 godina

nije mi jasno kako je toyota najprodavaniji brend. ne sumnjam u kvalitet, tehnicke performanse i ostalo ali ruzni su bre strasno ovi novi modeli, i unutra i spolja.

MI6

pre 8 godina

Dosta ljudi kaze da im se Auris ne dopada, cak da im je ruzan... Postujem svako misljenje, na kraju krajeva, o ukusima se ne raspravlja. Meni se Auris dopada, i mislim da je vise nego ok automobil. Ova restilizovana verzija donosi dosta poboljsanja, i sasvim je opravdana nesto visa cena (ne znacajno). Da trenutno kupujem automobil, sigurno bih razmislio o Aurisu. Pozdrav!

realno!!!

pre 8 godina

@Nikola Stojanovic, osnovna verzija novog modela aurisa je 13.490€ sto je 800€ vise u odnosu na ono sto si pomenuo da je nekada bilo. Kada se pojavi neki novi model normalo je da kosta malo vise u odnosu sa onim cenama koje se nude na sajmu ili sa cenom odlazeceg modela. Poredjenja radi golf (kao perjanica ove klase i model za poredjenje sa svim proizvodjacima) nudi mnogo manje, jer vec u luna paketu (2 nivo opreme, 1.33 100ks) dobijate kameru za voznju u nazad, multimed. sistem.... To je za 15.790€. A od golfa dobijate osnovi paket opreme za 15.500€ i motor 1.2 tsi 86ks. Sto se tice kvaliteta i pouzdanosti, pa to je slicno uz malu prednost tojte narocito posle mnogo predjenih kilometara (pricam o golfu 7, a ne 2).

misa

pre 8 godina

o izgledu ne bih,nekome se dopada nekome ne...Vozio sam prethodnu verziju sa 1.6 motorom od 132ks,kupljena nova kod nas u najboljem paketu nesto preko 19000...Moram reci,da po meni nije neki auto...Mesta sramotno malo i napred i pozadi,instrument tabla ravna ploca na koju su nakacene svetlece drangulije...Alo ono sto me je najvise razocaralo je voznja,volan kao na losoj video igrici, nikakav osecaj dodira sa autom i asfaltom nemate,motor cista leteragija,niti vuce za svoje konje kako treba niti trosi malo,efekat jako los...Za taj novac,moze bolje da se prodje...

moron

pre 8 godina

Odličan automobil. Baš mi se dopada. I sve pohvale za Toyotu. Ali, pretežno sumanute cene u Srbiji (npr. bazno opremljen HB dizel od samo 1.4 sa 90 ks i 205 Nm za preko 20.000?), ko je tu lud?
Vezano za pominjanje "momenta". Ko god ima ekonomsku mogućnost, ja toplo savetujem turbo (benzin ili dizel), jer turbo daje "bolji moment". A "dobar moment" je čudo. Posle atmosferskih benzinaca prvi dizel mi je imao 205 Nm, sledeći 240 Nm, a sada ga imam paralelno sa 320 Nm (oba su 1.6, prvi 110, drugi 105 ks, HDI i MJ).
Razlika izmedju onog dizela sa 240 Nm i sa 320 Nm je u mnogim prilikama "nebo i zemlja", a to se posebno oseti u vožnji uzbrdo ( kao i pri preticanjima), odnosno, kada vam je to nejpotrebnije. Npr, na auto putu, uzbrdica tipa "Begaljičko brdo", prevoj "Mečka" i sl, onaj sa 240 Nm zna da "jenjava" (oseti se to), dok onaj sa 320 Nm vuče naizgled (subjektivno) bez ikakve promene. A razlika je i kada pretičete.
Naravno, i mali turbo benzinci jako lepo vuku. Idu kao "elektromotori".
I zato turbaše (obe vrste) i toplo preporučujem.
I zato "ne pozdravljam" što Toyota kod nas ne nudi taj 1,2 turbo.
Pozdrav svim ljubiteljima Toyote. I automobila uopšte.

Dikh tu kava

pre 8 godina

"@Petar
Brale, jesi ti sedeo nekad u Aurisu? A, jesi sedeo pozadi? E, uradi to pa onda pocepaj svoj komentar.
(w, 10. septembar 2015 13:09)"

Cisto da ne bude zabune, govorimo o starom ili novom Aurisu? Jer "stari" je imao zaista dovoljno mesta pozadi, cak je i kokpit bio pristojno dizajniran, a eksterijer sasvim korektan, imao sam ga jedno vreme i u vidu za kupovinu. Novi Auris osim eventualno boljeg ogibljenja, mozda aerodinamike nista nema bolje od starog. Posebno ne mesta pozadi. Stavise, osim Megana 3 tesko da u klasi ima modela sa manje mesta za putnike. Kao da to ne moze da se proveri..
A do skoro je imao i iste motore kao i stari. Ipak, buduci da Toyota najvise proda automobila na svetu, a Auris je Toyota, mora da je najbolji na svetu, kao sto je i Justin Bieber verovatno najbolji pevac na svetu, jer proda najvise nosaca zvuka, a sta mi znamo ovde, Toyota ionako nije namenjena nama.. Boze sacuvaj.. Statistika kao koristan idiot nema premca medju iracionalnim "fanovima". Jedan sasvim prosecan model opet nicim zasluzeno uziva na lovorikama brenda. Nista vise. A mnogo je boljih u klasi. 1.33 ne ide dobro ni u Yarisu, a kamoli u tezem Aurisu. Ali objasni ti to zadrtim "japancima".. Licno vozim Japanca, ne Toyotu, i rado bih promenio brend samo kad bi mi neki drugi vise pruzio. Nema potrebe za robovanjem brendu, iako verujem da je jako tesko kad se navuces..

Dejan

pre 8 godina

Imam Auris 2007 godište, 1,6, 132ks benzinac. Vozim ga u Tjumenu – Zapadni Sibir. Spremljen za rusko tržište automatski menjač, grejači sedišta, dvozonska klima, jače grejanje, paljenje na daljinski itd itd. Ukratko bar meni je to auto deri-peri! Od 2007 na ovamo dve sijalice stop svetala i to bi bilo to. Ostalo je samo redovno održavanje! Nemam garažu, stoji napolju. Zimi do -35 stepeni upali kao mina! Trebalo bi da ga promenim da uzmem neku paru za njega dok se još može ali mi se nekako ne da! I dan danas radi kao sat!

Marko

pre 8 godina

Vozim Aurisa 2010.god.i pre neki dan me drug pita : ''Sta ti bi da kupis ovaj auto,pa uvek si vozio dobre automobile''.Ostao sam bez teksta,ne znam sta da odgovorim.Prosecnom Srbinu je i dalje japanski auto nepoznanica.Mozda ima i krivice uvoznika koji treba da agresivnije upoznavaju nase trziste da su japanski automobili najpouzdaniji na svetu,a to je ono sto Srbin ceni.Da ne budem offtopic,ovaj novi Auris je bruka dobar,voleo bih da ga probam u 1.2T verziji,a prica da je ruzan meni ne pije vodu,prelep je.Pozdrav!

Petar

pre 8 godina

(w, 10. septembar 2015 13:09)
Sedeo sam pozadi u aurisu (HB i karavan), kao i u avensisu, versu ... I baš zato i nemam nameru da "pocepam svoj komentar". Prostor za noge je sramotno mali.
Da je ovde tema "verso", ja bih iskreno pohvalio količinu prostora u drugom redu (i za noge i za glavu), kao i mogućnost podešavanja nagiba naslona zadnjih sedišta (ali bih rekao i da je veličina gepeka verovatno najmanja za taj segment i sa onim čudnim oblikom "dna").
Svejedno. Auris je spolja lep. I dobro motorizovan. Posebno mislim na ovaj 1,2 turbo. Dopada mi se što nije previše navijen. Mada ovih 270 Nm kod dizela odavno nije neko čudo za 1.6 motore ( većina savremenih ima 300-320), a moment je nabitniji.
Pozdrav

zns

pre 8 godina

@realno!!!

Realno nisi naveo sta je to osnovna oprema kod Golfa 7 tj sta se dobija za 15600e.
1.2 TSI i 1.33 VVt nisu slicni ni na papiru, a u realnoj voznji su tek dva razlicita sveta.

Vozač

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)
# Link komentara
Bmw serije 1 ima razmak osovina od skoro 2.70 pa ja i dalje tvrdim da je to 2+2 auto. Nije sve u dužini, ima nešto i u rasporedu motora i prtljažnika. Sve tojote imaju ravan pod ispred zadnjih sedišta, što znači troje, a ne dvoje pozadi.

Petar

pre 8 godina

Ovo što Toyota "nudi" kao karavan C segmenta ima medjusovinsko rastojanje od samo 260 cm (kao i civic), pri čemu danas vozila B segmentra nude skoro toliko (pogledajte novi Clio). Nema tu komfora koji bi pravdao te pare.
Ali, to je "recept" Toyote. Njoj i Avensis karavan (kao D segment ) ima Wb manji od nekih karavana C segmenta (recimo, novi 308SW ima 273 cm, a i stari je imao viče od avensisa). Takav recept ("tesan unutra", a za "dobre pare") je primenjivao i Accord (pa znamo kako je prošao u Evropi).
Ako se prednje zanemari, ovaj auris lepo izgleda. A, samo nema prostor za putnike srazmeran ceni.

Alex

pre 8 godina

Kupovao sam novi auto prosle godine. Auris je bio najuzi izbor. Probao 1.33 i taj auto je neverovatno spor. Nisam vozio tromiji auto od toga. 1.6 je malo bolji ali daleko od toga da je brz. Potrebno ga je bas zavrteti da bi kao nesto isao. Unutrasnjost, onaj sat, zvuk zatvaranja vrata stvorili su jako los utisak. Odlucio sam se za konkurenciju.

dr Nis

pre 8 godina

Prodajem tojotu Auris novu ili menjam za golfa 7. Šala !
Svi proizvođači automobila prosto izbacuju nove modele koji mnogo liče jedni na druge, ne samo po izgledu nego po tehničkim rešenjime. Znate ono kad je nešto moderno svi ga oblače, eto sad je to baš primetno kod automobila. Svi imaju tač'skren, dvozonsku klimu, alkantra na sedištima, multifunkcionalni volan itd.

Joca

pre 8 godina

1.2 turbo je sigurno mnogo elastičniji od 1.6 benzinca, ali deklaracije o potrošnji mogu da prevare jer mislim da taj 1.6 nema start stop sistem. Taj sistem me mnogo nervira. Srećom, na 500 L ga isključite jednom i ostaje isključen sve dok ga eventualno opet ne uključite.
Inače, odlično, ali pozadi jezivo tesno vozilo. Što reče jedan, isti megane.

Hm

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)

Posto pominjes moment kao najbitniju stvar, kako objasnjavas da atmosferski benzinac sa 110KS i turbo dizelas sa 110KS, razlika u Nm manje od 200 u korist dizelasa ubrzavaju skoro pa identicno uz nesto vecu maksimalnu brzinu benzinca, motori iste kubikaze?!?

Auris je dobar auto, probao prethodni model i osecaj u voznji je jako dobar. Cena kod nas onako, mozda ovi pocetni paketi sa benzincima budu primamljivi.

cr-v

pre 8 godina

Nisam vlasnik Aurisa, štaviše nikad Toyotu vozio/posedovao nisam. Ne hejtujem, ali mi se baš nikada nije svidjao taj njihov okruglo pa na ćoše, koga briga dizajn. Uistinu ne svidja mi se ni moj CR-V, mada je djavolski kvalitetan auto. Dakle nikad svoje pare ne bih dao za Auris, ipak mi je dizajn auta bitan kod izbora. Naravno sve je stvar ukusa (meni Evropljani više leže) ali kome se svidja i ima love da kupi, good luck i dugo da vozi. Možda nema puno mesta pozadi, ali inženjeri očito računali da se pozadi retko ko vozi a da nije dete, pa ko veli čemu razvlačenje. A u Japanu ima mesta i za odrasle.

E sad, iako podržavam sve nove tehnologije, pitam se čemu služi hibrid na ovom Aurisu. Dobijate mnogo skuplji, komplikovaniji, teži auto, verovatno slabije upravljivosti, pretpostavljam i manjeg gepeka, radi 1 ipo litar manje potrošnje (držim se zvaničnih podataka o potrošnji proizvodjača). Neko ih je gadno zeznuo u proračunima.

parz

pre 8 godina

Ulozene pare i dobijena roba, na ovogodisnjem sajmu, najbolja ponuda je bila toyota 1.33 za 12690 evra. Ova redizajnirana, samo ko zna sta da gleda moze da primeti razlike (sto znaci da je prethodna jako dobra) je skuplja za 800 evra (isti tip motora i oprema). Ovi sto imaju po 20000 za auto, nisu ciljna grupa.

tropa

pre 8 godina

nije mi jasno kako je toyota najprodavaniji brend. ne sumnjam u kvalitet, tehnicke performanse i ostalo ali ruzni su bre strasno ovi novi modeli, i unutra i spolja.

Petar

pre 8 godina

Ovo što Toyota "nudi" kao karavan C segmenta ima medjusovinsko rastojanje od samo 260 cm (kao i civic), pri čemu danas vozila B segmentra nude skoro toliko (pogledajte novi Clio). Nema tu komfora koji bi pravdao te pare.
Ali, to je "recept" Toyote. Njoj i Avensis karavan (kao D segment ) ima Wb manji od nekih karavana C segmenta (recimo, novi 308SW ima 273 cm, a i stari je imao viče od avensisa). Takav recept ("tesan unutra", a za "dobre pare") je primenjivao i Accord (pa znamo kako je prošao u Evropi).
Ako se prednje zanemari, ovaj auris lepo izgleda. A, samo nema prostor za putnike srazmeran ceni.

Alex

pre 8 godina

Kupovao sam novi auto prosle godine. Auris je bio najuzi izbor. Probao 1.33 i taj auto je neverovatno spor. Nisam vozio tromiji auto od toga. 1.6 je malo bolji ali daleko od toga da je brz. Potrebno ga je bas zavrteti da bi kao nesto isao. Unutrasnjost, onaj sat, zvuk zatvaranja vrata stvorili su jako los utisak. Odlucio sam se za konkurenciju.

misa

pre 8 godina

o izgledu ne bih,nekome se dopada nekome ne...Vozio sam prethodnu verziju sa 1.6 motorom od 132ks,kupljena nova kod nas u najboljem paketu nesto preko 19000...Moram reci,da po meni nije neki auto...Mesta sramotno malo i napred i pozadi,instrument tabla ravna ploca na koju su nakacene svetlece drangulije...Alo ono sto me je najvise razocaralo je voznja,volan kao na losoj video igrici, nikakav osecaj dodira sa autom i asfaltom nemate,motor cista leteragija,niti vuce za svoje konje kako treba niti trosi malo,efekat jako los...Za taj novac,moze bolje da se prodje...

cr-v

pre 8 godina

Nisam vlasnik Aurisa, štaviše nikad Toyotu vozio/posedovao nisam. Ne hejtujem, ali mi se baš nikada nije svidjao taj njihov okruglo pa na ćoše, koga briga dizajn. Uistinu ne svidja mi se ni moj CR-V, mada je djavolski kvalitetan auto. Dakle nikad svoje pare ne bih dao za Auris, ipak mi je dizajn auta bitan kod izbora. Naravno sve je stvar ukusa (meni Evropljani više leže) ali kome se svidja i ima love da kupi, good luck i dugo da vozi. Možda nema puno mesta pozadi, ali inženjeri očito računali da se pozadi retko ko vozi a da nije dete, pa ko veli čemu razvlačenje. A u Japanu ima mesta i za odrasle.

E sad, iako podržavam sve nove tehnologije, pitam se čemu služi hibrid na ovom Aurisu. Dobijate mnogo skuplji, komplikovaniji, teži auto, verovatno slabije upravljivosti, pretpostavljam i manjeg gepeka, radi 1 ipo litar manje potrošnje (držim se zvaničnih podataka o potrošnji proizvodjača). Neko ih je gadno zeznuo u proračunima.

Petar

pre 8 godina

(w, 10. septembar 2015 13:09)
Sedeo sam pozadi u aurisu (HB i karavan), kao i u avensisu, versu ... I baš zato i nemam nameru da "pocepam svoj komentar". Prostor za noge je sramotno mali.
Da je ovde tema "verso", ja bih iskreno pohvalio količinu prostora u drugom redu (i za noge i za glavu), kao i mogućnost podešavanja nagiba naslona zadnjih sedišta (ali bih rekao i da je veličina gepeka verovatno najmanja za taj segment i sa onim čudnim oblikom "dna").
Svejedno. Auris je spolja lep. I dobro motorizovan. Posebno mislim na ovaj 1,2 turbo. Dopada mi se što nije previše navijen. Mada ovih 270 Nm kod dizela odavno nije neko čudo za 1.6 motore ( većina savremenih ima 300-320), a moment je nabitniji.
Pozdrav

Marko

pre 8 godina

Vozim Aurisa 2010.god.i pre neki dan me drug pita : ''Sta ti bi da kupis ovaj auto,pa uvek si vozio dobre automobile''.Ostao sam bez teksta,ne znam sta da odgovorim.Prosecnom Srbinu je i dalje japanski auto nepoznanica.Mozda ima i krivice uvoznika koji treba da agresivnije upoznavaju nase trziste da su japanski automobili najpouzdaniji na svetu,a to je ono sto Srbin ceni.Da ne budem offtopic,ovaj novi Auris je bruka dobar,voleo bih da ga probam u 1.2T verziji,a prica da je ruzan meni ne pije vodu,prelep je.Pozdrav!

Dikh tu kava

pre 8 godina

"@Petar
Brale, jesi ti sedeo nekad u Aurisu? A, jesi sedeo pozadi? E, uradi to pa onda pocepaj svoj komentar.
(w, 10. septembar 2015 13:09)"

Cisto da ne bude zabune, govorimo o starom ili novom Aurisu? Jer "stari" je imao zaista dovoljno mesta pozadi, cak je i kokpit bio pristojno dizajniran, a eksterijer sasvim korektan, imao sam ga jedno vreme i u vidu za kupovinu. Novi Auris osim eventualno boljeg ogibljenja, mozda aerodinamike nista nema bolje od starog. Posebno ne mesta pozadi. Stavise, osim Megana 3 tesko da u klasi ima modela sa manje mesta za putnike. Kao da to ne moze da se proveri..
A do skoro je imao i iste motore kao i stari. Ipak, buduci da Toyota najvise proda automobila na svetu, a Auris je Toyota, mora da je najbolji na svetu, kao sto je i Justin Bieber verovatno najbolji pevac na svetu, jer proda najvise nosaca zvuka, a sta mi znamo ovde, Toyota ionako nije namenjena nama.. Boze sacuvaj.. Statistika kao koristan idiot nema premca medju iracionalnim "fanovima". Jedan sasvim prosecan model opet nicim zasluzeno uziva na lovorikama brenda. Nista vise. A mnogo je boljih u klasi. 1.33 ne ide dobro ni u Yarisu, a kamoli u tezem Aurisu. Ali objasni ti to zadrtim "japancima".. Licno vozim Japanca, ne Toyotu, i rado bih promenio brend samo kad bi mi neki drugi vise pruzio. Nema potrebe za robovanjem brendu, iako verujem da je jako tesko kad se navuces..

Hm

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)

Posto pominjes moment kao najbitniju stvar, kako objasnjavas da atmosferski benzinac sa 110KS i turbo dizelas sa 110KS, razlika u Nm manje od 200 u korist dizelasa ubrzavaju skoro pa identicno uz nesto vecu maksimalnu brzinu benzinca, motori iste kubikaze?!?

Auris je dobar auto, probao prethodni model i osecaj u voznji je jako dobar. Cena kod nas onako, mozda ovi pocetni paketi sa benzincima budu primamljivi.

NikolaBGD

pre 8 godina

@tropa Možda im Srbija nije ciljna grupa. Ili im možda ti nisi ciljna grupa. Meni je auto lep kao i Corolla i novi Avensis. Mislim da je ipak kvalitet ono što prodaje automobile jer da ih prodaje dizajn italijani i francuzi bi bili blizu japanaca i nemaca a po prodaji su smešni u odnosu na njih.Svi masovno hvale Mazdu 3 recimo kao auto koji je najbolji u C segmentu a ona se sa sličnom cenom kao i Corolla prodaje 3 puta manje. Ljudi veruju Toyoti za šta se ona izborila višedecenijskim kvalitetom i pouzdanošću. Nemam ništa protiv Mazde vrhunski je auto samo navodim primer.

moron

pre 8 godina

Odličan automobil. Baš mi se dopada. I sve pohvale za Toyotu. Ali, pretežno sumanute cene u Srbiji (npr. bazno opremljen HB dizel od samo 1.4 sa 90 ks i 205 Nm za preko 20.000?), ko je tu lud?
Vezano za pominjanje "momenta". Ko god ima ekonomsku mogućnost, ja toplo savetujem turbo (benzin ili dizel), jer turbo daje "bolji moment". A "dobar moment" je čudo. Posle atmosferskih benzinaca prvi dizel mi je imao 205 Nm, sledeći 240 Nm, a sada ga imam paralelno sa 320 Nm (oba su 1.6, prvi 110, drugi 105 ks, HDI i MJ).
Razlika izmedju onog dizela sa 240 Nm i sa 320 Nm je u mnogim prilikama "nebo i zemlja", a to se posebno oseti u vožnji uzbrdo ( kao i pri preticanjima), odnosno, kada vam je to nejpotrebnije. Npr, na auto putu, uzbrdica tipa "Begaljičko brdo", prevoj "Mečka" i sl, onaj sa 240 Nm zna da "jenjava" (oseti se to), dok onaj sa 320 Nm vuče naizgled (subjektivno) bez ikakve promene. A razlika je i kada pretičete.
Naravno, i mali turbo benzinci jako lepo vuku. Idu kao "elektromotori".
I zato turbaše (obe vrste) i toplo preporučujem.
I zato "ne pozdravljam" što Toyota kod nas ne nudi taj 1,2 turbo.
Pozdrav svim ljubiteljima Toyote. I automobila uopšte.

Nikola Stojanovic

pre 8 godina

Za sada je dosta skup. Prosli Auris je bio u vreme sajma cenu 12 690 eura(osnovna verzija). Ovaj je osetno skuplji. 1.6 benzin sa srednjim nivoom opreme ide lako na 17 000, sto je vec slozicete se ozbiljan novac. U svakom slucaju smatram da za svaku Toyotu vredi dati novac. Kvalitet, drzi cenu, umerena cena servisa i mozda diskutabilni dizajn sto je subjektivno.

Nemanja

pre 8 godina

Posedujem restilizovanu verziju prvog Aurisa. U jednoj rečenici, više mi se dopada unutrašnjost mog automobila (naročito, ako se ne može priuštiti touch screen), dok mi se više dopada spoljašnjost novog Aurisa. Npr, meni se dopada što je stari Auris imao još jednu pregradu koja se zatvara kod suvozača i kul držač za čaše kod izduva klime (u praksi, leti hladi neki osvežavajući napitak, a zimi greje neku kafu za poneti).
Što se tiče dizajna spoljašnosti automobila, nije mi toliko ni bitan (osim japanskog kvaliteta, unutrašnjost me je upravo i privukla - praktično, jednostavno, udobno, komotno), niti sam preterano oduševljen. Recimo da je sada Auris prepoznatljiviji.
Razlike u voznim karakteristikama su mi nepoznanica, mada mogu reći da je i moja verzija Aurisa solidno tiha (motor Valvematic 1.6), tako da mogu pretpostaviti kako je tek u novoj.

MI6

pre 8 godina

Dosta ljudi kaze da im se Auris ne dopada, cak da im je ruzan... Postujem svako misljenje, na kraju krajeva, o ukusima se ne raspravlja. Meni se Auris dopada, i mislim da je vise nego ok automobil. Ova restilizovana verzija donosi dosta poboljsanja, i sasvim je opravdana nesto visa cena (ne znacajno). Da trenutno kupujem automobil, sigurno bih razmislio o Aurisu. Pozdrav!

realno!!!

pre 8 godina

@Nikola Stojanovic, osnovna verzija novog modela aurisa je 13.490€ sto je 800€ vise u odnosu na ono sto si pomenuo da je nekada bilo. Kada se pojavi neki novi model normalo je da kosta malo vise u odnosu sa onim cenama koje se nude na sajmu ili sa cenom odlazeceg modela. Poredjenja radi golf (kao perjanica ove klase i model za poredjenje sa svim proizvodjacima) nudi mnogo manje, jer vec u luna paketu (2 nivo opreme, 1.33 100ks) dobijate kameru za voznju u nazad, multimed. sistem.... To je za 15.790€. A od golfa dobijate osnovi paket opreme za 15.500€ i motor 1.2 tsi 86ks. Sto se tice kvaliteta i pouzdanosti, pa to je slicno uz malu prednost tojte narocito posle mnogo predjenih kilometara (pricam o golfu 7, a ne 2).

Rendi

pre 8 godina

@perica
Ne znam da li si je samo probao ili si je vozio duze? Ako hoces to o cemu pricas moras da je teras u visoke obrtaje i tad ces dobiti ubrzanje i naravno vecu potrosnju. Auris sa 1.6 132KS sam kupio zato sto mi to bas retko treba, ne lozim se na semaforu, ne lozim se po auto-putu iz trake u traku, ne sviram ovome ko ide po ogranicenju ispred sebe... Kad sam van grada na magistrali ako imam malo prostora za preticanje, brzina dve nize i onda dolazi do izrazaja tih 132KS. Zavrsim preticanje i opet laganica, opustis se u bas udobno sediste i uzivas.

Vozač

pre 8 godina

@(Petar, 10. septembar 2015 13:55)
# Link komentara
Bmw serije 1 ima razmak osovina od skoro 2.70 pa ja i dalje tvrdim da je to 2+2 auto. Nije sve u dužini, ima nešto i u rasporedu motora i prtljažnika. Sve tojote imaju ravan pod ispred zadnjih sedišta, što znači troje, a ne dvoje pozadi.

Joca

pre 8 godina

1.2 turbo je sigurno mnogo elastičniji od 1.6 benzinca, ali deklaracije o potrošnji mogu da prevare jer mislim da taj 1.6 nema start stop sistem. Taj sistem me mnogo nervira. Srećom, na 500 L ga isključite jednom i ostaje isključen sve dok ga eventualno opet ne uključite.
Inače, odlično, ali pozadi jezivo tesno vozilo. Što reče jedan, isti megane.

zns

pre 8 godina

@realno!!!

Realno nisi naveo sta je to osnovna oprema kod Golfa 7 tj sta se dobija za 15600e.
1.2 TSI i 1.33 VVt nisu slicni ni na papiru, a u realnoj voznji su tek dva razlicita sveta.

Dejan

pre 8 godina

Imam Auris 2007 godište, 1,6, 132ks benzinac. Vozim ga u Tjumenu – Zapadni Sibir. Spremljen za rusko tržište automatski menjač, grejači sedišta, dvozonska klima, jače grejanje, paljenje na daljinski itd itd. Ukratko bar meni je to auto deri-peri! Od 2007 na ovamo dve sijalice stop svetala i to bi bilo to. Ostalo je samo redovno održavanje! Nemam garažu, stoji napolju. Zimi do -35 stepeni upali kao mina! Trebalo bi da ga promenim da uzmem neku paru za njega dok se još može ali mi se nekako ne da! I dan danas radi kao sat!

parz

pre 8 godina

Ulozene pare i dobijena roba, na ovogodisnjem sajmu, najbolja ponuda je bila toyota 1.33 za 12690 evra. Ova redizajnirana, samo ko zna sta da gleda moze da primeti razlike (sto znaci da je prethodna jako dobra) je skuplja za 800 evra (isti tip motora i oprema). Ovi sto imaju po 20000 za auto, nisu ciljna grupa.

dr Nis

pre 8 godina

Prodajem tojotu Auris novu ili menjam za golfa 7. Šala !
Svi proizvođači automobila prosto izbacuju nove modele koji mnogo liče jedni na druge, ne samo po izgledu nego po tehničkim rešenjime. Znate ono kad je nešto moderno svi ga oblače, eto sad je to baš primetno kod automobila. Svi imaju tač'skren, dvozonsku klimu, alkantra na sedištima, multifunkcionalni volan itd.