Utorak, 07.07.2015.

19:59

Vozili smo: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDI Allure

Izvor: B92

Vozili smo: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDI Allure IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

pčelica Pavo

pre 8 godina

@Marko
Da li ste probali da sijalice na 308 menjate rukom, a ne "čekićem"? Tada ništa ne biste polomili. Verovatno nema mnogo kola kod kojih je zamena sijalica pristupačnija nego kod 307/308. Ja ih menjam za ukupno 30 sekundi ...
Što se tiče pomena tog BMW serije 3 dizel sa 143 ks, baš je na Autoportal.hr bio "test polovnjaka" ( a ima i sada) i moglo se pročitati koliko je to "zahvalan automobil", pa i zbog zamene seta lanca.
Pametnome dosta.

Oliver

pre 8 godina

@ Marko,
Apsolutno se slazem sa vama. Bolje dobar polovnjak nego los nov auto. Dobar auto je dobar i sa 200hkm, a los pokaze svoje mane jako brzo.
Najbitnije, kupiti od pouzdanog prodavca - npr auto zamenjen staro za novo.

Marko

pre 8 godina

Kupio supruzi Pezo 308 2/3 112KS jos davne 2010 godine. Utisci su bili vise nego losi, Vrata teska i pocela "padati" vec poslije 50000, zvuk limene kante kad se zatvore. Jaca kisa i unutra ne moze niko opstati od udaranja po krovu. Sve je toliko nekvalitetno da je to cudo jedno. "Tepih" unutra nije pricvrcen za pod kako treba, sjedista vrlo losi materijali, habaju se stranice, plus ni potrosnja po gradu ni blizu deklarisane itd. Za novac koji sam potrosio na Pezo sebi 2011 kupim BMW 143ks trica na oko 100000km. Zbog dugih relacija sada je na satu 190000km. Unutra tisina, bilo cega da se dotaknete odise kvalitetom (vrata, tipke, tapacirung), unutrasnjost kao nova u autu koje ima skoro 200000km na satu. Ona dobila nov auto i dobila mnoooogo manje od mene, sada taj auto vrijedi 5000-5200eura. Ja kupio polovan za iti novac, uzivao totalno u njemu i sada kad ga prodajem auto 8000-8500 eura. KO je vozio BMW zna sta znaci taj osjecaj kada ga dovezes iz Beca ‚bez da se stignes umoriti. Pauze osim za WC ti i ne trebaju. U medjuvremenu nas je Pezo u odrzavanj ukostao duplo kao BMW (lezajevi, krajnice, problemi sa anlaserom). Cak i kad sijalicu mijenjas na Pezou moras biti izzetno pazljiv da ne pomjeris leziste i bukvalno odlomis dio unutar fara koji je zaduzen na fokus svjetlosnog snopa. Ima li uopste potreb dokazivati nekome poslije ovoga sta je bolja opcija. U moje ruke Pezo vise nikad.

Aleks

pre 8 godina

Lep je Pezo ali ovako na prvi pogled nepraktican i pomalo skup.
To na stranu perpoznao sam auto sediste Cybex pallas 2 iso fix.
Kod nas je 300e ali smo u Segedinu nasli pallas 1 iso za 170. U sustini su potpuno isti i oba imaju najvece ocene na ADAC.

pčelica Pavo

pre 8 godina

hiavata, 9. jul 2015 18:23)
Istrgao si deo moje rečenice i "zaboravio" onaj deo "iz uvoza", pri čemu se moj komentar ticao pežoa (npr. na "polovni automobili" u ovom trenu imaš u ponudi 169 komada 308-ica, od čega je samo 7 kupljeno u Srbiji, a samo 2 od tih 7 prodaje "prvi vlasnik" ( ili 1,1% od ponudjenih). I sada ti medju tih 1,1% "ubodi" kakav treba ( ili se prepusti sreću medju "preostalim procentima". Nije namera bila da ikoga vredjam, a i sam sam prethodna kola (kupljena nova u Srbiji i redovno održavana) prodao sa manje km nego ti svoja. Što ne znači da "nisam budala". Samo sam rekao da "nije životno" ( nije ekonomski logično) očekivati da neko "napolju" prodaje polovna kola sa malo predjenih km i u fazi u kojoj u njih ne trebaju veća ulaganja. Ja zato i nisam prodao moja kola koja su prešla samo 135 kkm, jer "cenim" (pretpostavljam) da sam sa njima "troškovno miran" još "neku godinu". Ali, kako jesam "besan" (idiot), kupio sam sada još jedna manja. I ima sve te "gedžete" koje pominješ ( stim što je "po razumevanju" nekih, sam automobil kao celina obična "šklopocija" ili "polufabrikat"). Sve to za iste pare koje bi mi bile potrebne da onaj stari 308 SW "zamenim" za novi. "Skromno" ili "neskromno", stvar je slobodne procene ( i sve zavisi kako sam unapred odrediš parametre na osnovu kojih želiš da ceniš svoj ili bilo čiji "lik i delo").
Iskren pozdrav.

Micko

pre 8 godina

Očuvan polovnjak sa malom kilometaražom iz uvoza? Gde to ima da kupim par komada odmah.
Čak i ovi domaći su često groblje iako im je servisna uredno popunjena. Hteo sam pre mesec dana da kupim "odličan" 308 HDI sa samo 50.000 km na satu. Odvezli ga u servis na dijagnostiku, DPF zreo za zsmenu, kao i EGR. Čovek izgleda vozio uglavnom po gradu. Pobegao sam glavom bez obzira. Nema ga više na oglasima. A bio prvi vlasnik. I iz Srbije. Nema dobrog polovnjaka lako, pre detelinu sa pet listova da nadjoš.

Dejan

pre 8 godina

Ovaj beli sa testa je onaj što je bio izložen na sajmu. Posle je bio u Veranu, a na kraju završio kao testni primerak. Toliko o tome kako ide prodaja pežoa. A loše ide zahvaljujući cenama. Novi uvoznik je zato i uveo novu opciju na sajtu - "zatražite ponudu", jer im cenovnici imaju divlje cene. I mislim da je od Nove godine bar pet puta menjao ( dizao ) cene za 308 HB, a ovaj sa testa ( sa starim 1.6 e-HDI ) nikada nije ni bio u cenovniku za SW.
Vozio sam ga, u osnovi dobar automobil, ali sa brdom mana tamo gde je najbitnije:
-nizak volan, stoji vam u krilu (ako ga dignete instrumenti se ne vide), sem da sedite neprirodno;
- udaljena instrument tabla sa veoma sitnim brojkama (ni snajperom da se vidi),
- instrumenti kao da su radjeni da im samo (nekome) dizajn bude lep, a ne da imaju svrhu,
- sve komande na tabletu su smrt za bezbednost (a tablet zna da baguje),
- povećali su zapreminu gepeka pomeranjem zadnje klupe unapred i tamo sada ima značajno manje mesta nego u starom;
- pozadi je sada obična klupa,kao da je običan HB,
- ni kao opcija nema treći red sediša,
- veoma mala nosivost ( stari je imao oko 650 kg ), a ovaj "Zuladung:max. 395 kg" ( ??? ), stari je, naimem imao najveću dozvoljenu masu preko 2.200 kg, ovaj samo 1870 kg, iako je težak skoro kao i pre (1.475) i
- i drugo.
Možda su to nekome sitnice, ali, kada daješ 22-25.000 za karavan u C segmnetu, to je sve, samo ne sitnica.

hiavata

pre 8 godina

ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju ...
(pčelica Pavo, 09. jul 2015 11:16)

Ne znam stvarno da li postoji potreba da se vredja neko ako ga ne razumete. To sto niste ni pokusali da zamislite razlog zasto bi neko prodao automobil u dobrom stanju ne znaci da je automatski neko budala. Mogu da kazem da sam prodao auto o dobrom stanju sa 145.000km na satu, odrzavan iskljucivo u ovlastenom servisu, pazen i mazen, jer sam se odlucio za noviji, udobniji, jaci automobil. Falilo mi je vise snage, sesta brzina posto cesto putujem po inostranim autoputevima, bolja upravljivost, hands-free koji je odlicna stvar i tempomat. Neko se odluci da kupi sto skuplji auto pa i na lizing/kredit, a neko je skroman pa moze da menja cesce.

drugo vreme

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo
(web, 9. jul 2015 08:48)
@
Uz dužno poštovanje mislim da malo živite u prošlosti. Peugeot, Opel, Renault danas veoma teško možete porediti sa KIA Hyundai u odnosu cene i kvaliteta. VW, ford i mazda su druga priča ali bliža Korejancima nego Francuzima i opelu. O statusu francuskih automobila i opela je bespredmetno govoriti.

NIKOLA

pre 8 godina

Meni nije jasno zbog čega nekom smeta što neko komentariše auto,uporedjuje ga sa drugim markama,uočava njegove nedostatke,daje druge predloge,pa valjda zbog toga služe i ovi komentari ili treba svi da pošaljemo komentar Ekstra,Vrh,Prelep i tačka.Ama možda neko baš hoće da kupi nov auto ovog segmenta a nije vezan za jednu marku automobila.Meni da sam taj i te kako bi značili ovi komentari.

realan

pre 8 godina

Ovaj karavan ili Hondu cr-v benz.za 22.900 takodje novu iz salona.Mislim za Peugeota odnos cijene i kvaliteta za duzi vremenski period (preko 100.000km)preskup.

pčelica Pavo

pre 8 godina

Što se tiče navodnog smanjenja mase za 140 kg i toga da ovaj testni 308 SW navodno ima 1.200 kg (što zaista i piše na sajtu pežoa za Srbiju), pogledajte neki ino sajt pežoa ( npr. Nemački), gde piše da ima 1.475 kg (moj stari ima 1.495 kg). Ne postoji ni klot 308 HB sa 1.200 kg.

Vezano za potrošnju novog 308 SW(neki vlasnik je pomenuo malo preko 3 litra, ako se ne varam), meni prosek potrošnje na dosadašnjih oko 135 kkm, iznosi 5,44. Može on, istina, da troši samo 4 litra na otvorenom, pa i manje (uz lagan gas), ali može "u špicu" i "u krugu dvojke", da troši i 9 (taj stari nema S&S). Drugim rečima, HDI nije ništa posebno, već kao i svaki takav dizel.

Oko "pozdanosti", ja nikakve probleme nisam imao, što ne znači da pežo statistički nije "djubar od auta", "dno dna" (kakav ga kod nas glas uglavnom bije, ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju, a naše tržište je preplavljeno "odličnim" i "očuvanim" 308-icama iz uvoza, svaka sa "garantovanom" malom kilometražom).

Mislim i da pežo ima relativno jeftino održavanje (u ovlašćenom servisu, naravno). "Trenutno" imate i akciju (za manje od 10.000 dinara ulje motora (5W-30 Low Saps)i svi filteri, pa gde to još ima?)

Za ove pare nikad

pre 8 godina

Kupio sam nov 308 hatchback 1.6 ali 90ks prosle godine na dva meseca, koga interesuje kako neka izgugla Peugeot Eurolease Australia/Novi Zeland. Auto sam preuzeo sa 11 km na satu a posle dva meseca sam ga vratio sa 8000km. Presao sam pola Evrope i bivse Juge.
Kao prva smesna mi je konstatacija Error404 o nekih 3l prosecne potrosnje. Pa meni je prosecna potrosnja posle tih 8000km sa nekih 70 auto puta bila oko 6l. Pri tome na auto putu sam uvek vozio prema ogranicenju kao i u gradu. A verujem da mu je potrosnja u gradu, pogotovo zimi, mnogo veca od 6l, naravno pricam o evropskim putevima i gorivu ne Srpskom.
Kao drugo ovaj centralni ekran sa klima kontrolom je teska glupost. Kao sto kazu drugi klimu mozes podesiti jedino ako zrtvujes sigurnost u voznji jer moras da gledas u nju ili da zaustavis auto. A veoma se cesto desavalo kad upalis auto da taj ekran ne reaguje po minut dva.
A kao trece polozaj ovog volana i kontrolne table je veliki promasaj. Moj i svih drugih ljudi koji su seli u nega je bilo pa bre volan ko da drzim u krilu, potpuno neprirodan polozaj.
I kao cetvro dva puta me je ESP/ABS toliko neprijatno iznenadio da sam auto oterao i servis na proveru. Mozda je bilo cisto do ovog auta ali ni najednom drugom autu nikada to nisam doziveo.
Na drugi ruku auto je prelep spolja i ovi LED farovi su super ali daleko, daleko od toga da ovaj prikazani karavan vredi 24000EUR!

pčelica Pavo

pre 8 godina

Vozim već 6 godina prethodni 308 SW, sa starim 1.6 HDI od 110 ks. I probao sam dva puta "testni" novi 308 HB sa ovim starim motorom od 115 ks, a i više puta sam sedeo u novom 308 SW ( čak sam krojačkim metrom premeravao razlike u visini prostora za glave putnika napred i nazad ). Bio sam "na korak" da kupim novi, ali je ponudjenom cenom diler uporno hteo od mene da pravi budalu ( sa navodnim popustom od 2.600, nudili su mi srednji paket za 22.700 ), a nisam bio ni siguran da mogu da progutam očite nedostatke novog 308 SW (posebno položaj volana, zbog položaja instrumenata). Srećom, posle 2-3 meseca pregovora odustao sam (i uzeo nešto drugo, sa normalnim instrumentima, normalnim volanom i normalnim komandama klimatizacije i svega ostalog).
Elem, zaista je katastrofalna ergonomska promena i bezbednosni korak unazad to što je uradjeno sa volanom, instrumentima i onim touch screen-om od 9,7". I jako sam srećan što se na mom novom vozilu i dalje sve podešava "normalno", "na slepo", bez da moram da skrećem pogled.
A koliko je korak unazad novi 308 SW, za mene sledi iz toga da i napred i nazad ima po par cm manje za glave putnika ( pozadi i za kolena ), nemate tri modularna sedišta u drugom redu, nemate centralnu klimatizaciju pozadi, imate plastičnu zadnju haubu (ne sme nosač bajsa na nju), nemate više serijski panoramski krov ( čak ni krovne nosače, osim u Allure ). Sada je go kao crkveni miš. A dosta skuplji. Neka hvala. Meni je stari i dalje odličan.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pitanje za autora teksta: da li je dečije sedište vaše ili je stiglo sa autom? U svakom slučaju odličan izbor, Cybex, imamo ga. "Raste" sa detetom tako da se može koristiti od 1-13 godina, a imam utisak da bi se detetu nešto desilo jedino kad bi auto otišao pod presu. Košta oko 30.000 ali vredi svaki dinar, pogotovu kada ga kupite u Mađarskoj pa vratite porez :-) Najtoplija preporuka svima. Što se testa tiče, napokon jedan test koji ne liči na plaćeni oglas proizvođača. Što se cene tiče, nećemo ga mnogo viđati na našim ulicama.


Odgovor:

Cybex sedište se, na žalost, ne dobija uz auto. Pozajmio sam ga od brata jer je i moj dvogodišnji sinovac uživao u vožnji gledajući kroz panorama krov. Cybex Pallas 2 zaista predstavlja pravi izbor kada je bezbednost deteta u pitanju, a tu ne postoji prostor za štednju. Ovaj model je jedan od najskupljih na tržištu, ali je i jedno od najbezbednijih prema ADAC testovima. Predstavlja dobar dugoročni izbor, jer ga mogu koristiti deca uzrasta od 9 meseci do 12 godina.
Kada cenu sedišta (34.000rsd) podelimo sa vremenom korišćenja (11 godina) dolazimo do podatka da košta 3.091 rsd godišnje, odnosno nepunih 258 rsd mesečno. To je, na primer, jedna paklica cigareta mesečno manje...

Pozdrav!

web

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo

srb

pre 8 godina

Kako su naporni ovi ljudi koji na svaku vijest o bilo kom automobilu daju komentar tipa-"Za te pare moze se kupi ovo,za par hiljada manje se moze kupiti hjundai,kia i sl" .O'ladite malo.Vozite svoje hjundaije,kije,mazde,honde...ali nas nemojte opterecivati i NAMETATI svoje misljenje!! Ovaj Pezo je jako lijep.Da li je cijena realna,nisam kompetentan da to kazem.Pozdrav svima

acko

pre 8 godina

Po meni ovo je iskopiran audi a6 4f karavan jedino gde se razlikuje je prednja strana jer naglasava pezoa samo zbog farova, sa boka skoro identican a zadnjica vrlo malo otstupa po izgledu. Sto se tice unutrasnjosti sedista i gepek identicni a komandna tabla ima puno kombinacija od 4f i novije sestice od 2010g. pa navise.

Error404

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.
(Cee'd, 08. jul 2015 22:03)

Sa istim paketom opreme cena je slicna sa konkurencijom. I cee'd sw kosta slicno. Nemoji zaboraviti da ovaj auto ima i navigaciju i full led.

Error404

pre 8 godina

Nije mi jasno za koga su instrumenti iznad volana, kad ih volan (na slici) direktno "seče" i ometa vidljivost!
(Miloje, 08. jul 2015 19:08) sa loseg ugla slikano. U stvarnosti, vozac fenomenalno vidi instrument tablu, nista je ne sece!! (Lepo pise u tekstu).

Cee'd

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.

error404

pre 8 godina

Čudi me samo motor koji nije “euro6“ norme...
(japanac, 8. jul 2015 16:12) Nema sta da te cudi, ovaj motor je napravljen za srpsko trziste, u EU i CH se ne prodaje. Ja imam bas ovaj auto, sa allure opremom ali bez panorama krov, umesto toga sam uzeo masere u sedista, kameru za rikverc, automatsko parkiranje, i automatski drzi rastojanje na autoputu. Imam isti taj motor, mislim 1,6 HDI, koji ima 120 ks i cak 300 nm. Motor je euro 6, zagadjuje 88 g/km, sto mi donosi smanjenje troskove registracije za cak 60%. Fabricka potrosnja je 3,1 na autoputu, 3,4 prosecna, 3,6 kroz grad. U ch kroz grad mi ide najvise 5,5 (i to leti sa ukljucenom klimom, i velike guzve). na autoputu je izmedju 3,7 i 4,5, sve zavisi od stila voznje.

mare

pre 8 godina

Lep je on i sve je to dobro, ali ja francuza vise ne uzimam. Sad cu da dobijem milion negativnih, ali verovali ili ne, ja sam vise para dao na servise za Citroen C4 koji je presao 80.000km, nego moj cale za fabiu koja je presla skoro 300.000km. Jeste Citroen udobniji, to ne mogu da poreknem, ali sto je mnogo, mnogo je. Malo, malo pa mi pisti za nesto, na svim ekranima STOP otkazuju kocnice, zvuk kao da ce da eksplodira i da mi jezivot u opasnosti. Preskocicu ovo cudo od 25.000 evra, sto je mnogo, mnogo je.

NIKOLA

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda a još kad vidim prethodni model čiji je zadnji deo jedan od najružnijih na svetu.PS razljutiću vozače ove marke ali evo za ljubitelje ovog segmenta jedne po meni mnogo bolje ponude auta identičnih dimenzija.Ford fokus karavan 2.0 dizel 150 konja u prevodu,titanijum oprema plus navigacija, metalik boja,alu felne 17 i sve to 23.100evra,možda je nekom ružniji posebno ko ne voli onu aston martin masku ali sve ostalo šije ovu trista osmicu.

miki

pre 8 godina

Zorane vozim polovnu fiat cromu iz 2010. na 17 incha felnama. Auto više klase za tri puta manje para. Panorama krov na otvaranje parking senzori krov crne boje prelep auto. Potrosnja malo nesto visa ali opravdava tri put manju cenu i nikakvo ulaganje u nepredvidjene troskove. Pre njega vozio 5 godina fiat stilo i od troskova sam imao samo redovne servise. Ako crkne nesto moze samo zamajac i dr.oko menjaca. Za 350e se resava sve to. Reno i Peugeot su znatno skuplji za odrzavanje. Naravoučenije polovan automobil što noviji kupiti.

Radovan

pre 8 godina

Kompaktni karavan, šta je to?

Karavanska karoserija po definiciji ima: D stub, peta široka vrata, treći red širokih stakala.

Kompaktni karavan je valjda hatchback.

Tool

pre 8 godina

Dobar je auto, ali je preskup. Ne bih nikad dao 24000 evra za njega, pa čak i da ima najviši paket opreme. Ljudi budite realni, za te pare možeš da kupiš limuzinu D segmenta, recimo Mazdu 6. Kvalitet Mazde i Pežoa se ne može porediti. A i taj Pežo će za 3-4 godine kao polovnjak vredeti maksimum 10 000 evra. Moje mišljenje je da su Pežo i Folksvagen precenjeni automobili.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Touch-screen komande klima uredjaja na centralnom delu instrument-table su definitivno promasaj. Imao sam prilike da ovaj sistem koristim, pa pricam iz licnog iskustva.
Nemam nista protiv ekrana na tabli, ali imam protiv nacina koriscenja sistema klimatizacije, koji je skroz nebezbedan. Prilikom voznje je gotovo nemoguce "nabosti" komande klime - vozac mora da se koncentrise na to gde ce prstom ubosti, a za to vreme ne gleda put. Drugi nacin je da parkira pored puta, da namesti temperaturu, pa da vozi dalje. Ili da saceka sledeci semafor i crveno svetlo.

Bilo bi dobro da Peugeot vrati analogne komande klime (dugmad) u sve pakete opreme, kao sto je to u osnovnom Access.
Lokalni distributer Peugeot automobila bi trebao da prati situaciju na trzistu, a ne da bude autistican, kao sto je to ranije bio Verano. Dakle: cene prilagodjene trzistu, jer VW Golf ovih dana kosta 13.900 EUR, a tu su i Toyota Corolla i Skoda Octavia.

DEKI

pre 8 godina

Ko hoce da potrosi 25.000 EUR na porodicni dizel, kupice najnoviji Skoda Superb 2.0tdi/150ks, ili Peugeot 508 2.0 HDI.
Lokalni distributer Peugeot-a treba da za 308 ponudi savremene dizel-motore iz nove BLUE-HDI game (100KS, odnosno 120KS).
Sve u svemu, karta na koju bi trebali da igraju je Peugeot 308 SW 1.6 blueHDI sa ACTIVE opremom, a to moraju da ponude za oko 16k EUR, kako bi bili konkurent Skodi Octaviji 1.6tdi.

Zoran

pre 8 godina

Peugeot generalno pravi prilicno udobne automobile, ali u mom slucaju kvalitet i nije bas na nekoj zavidnoj visini. Naime, vozim Peugeot 3008 star tri i po godine i na satu je 78000 km. Pre dva meseca morao sam zameniti sve cetiri dizne, a to zadovoljstvo me je kostalo tacno 98.000 dinara. Evo i sad problem, trenutno sam u Grckoj i prilikom putovanja do odredista poceo je da bruji neki od lezajeva. Bio sam ovde u servisu i kazu ljudi da kvar nije veliki, nisu lezajevi tockova, nego verovatno neki peti lezaj sto se nalazi na izlazu iz kutije menjaca prema tockovima ( nisam nikakav strucnjak za te stvari pa sam mozda i lupio, ali tako sam shvatio grckog majstora na problematicnom engleskom jeziku :) ), pa navodno, auto moze jos da se vozi 2000-3000N km bez nekih problema. E sad, sta reci, auto koji je placen 21000 evra, da posle 75-76000 km pravi ovakve probleme.....hm, nisam bas odusevljen. Generalno, kvalitet voznje, udobnost, zvucna izolacija, menjac.....itd., sve je to vrhunski, ali mislim da su ovo ipak veliki kvarovi za ovakvu vrstu automobila....ispravite me ako gresim.

39'C

pre 8 godina

Po meni ovo je realna cena za auto koji moze sluziti kao jedini u porodici. Karavan,diesel,bogata oprema,moderan,lep,kvalitetan,5god garancije...E sad druga je stvar sto ne mozemo ni osnovnu verziju da priustimo,na zalost

Rape

pre 8 godina

Imam 308 SW, 1.6 HDI 112 PS, prethodni model. Jeste malo nezategnut, kad se zatvaraju vrata odzvanja kao na burencetu ali zato ide kao metak, ogroman gepek 670l, stakleni krov, stocici, zavesice za sunce, sve to je teska atrakcija za decu. Posle 14 sati voznje i dalje sam u funkciji. Vrlo je udoban. Sve u svemu da novi model nije primetno skuplji od mog starog, pazario bih ga za jedno par godina. Naravno treba znati da je Peugeot 307 100 000 km bila granica bola. Sada se kvalitet toboze popravio. I ovo sve pise ex-VW fan. Jednostavno posle ovog Pezoa postao sam Pezo fan.

Zoran

pre 8 godina

Peugeot generalno pravi prilicno udobne automobile, ali u mom slucaju kvalitet i nije bas na nekoj zavidnoj visini. Naime, vozim Peugeot 3008 star tri i po godine i na satu je 78000 km. Pre dva meseca morao sam zameniti sve cetiri dizne, a to zadovoljstvo me je kostalo tacno 98.000 dinara. Evo i sad problem, trenutno sam u Grckoj i prilikom putovanja do odredista poceo je da bruji neki od lezajeva. Bio sam ovde u servisu i kazu ljudi da kvar nije veliki, nisu lezajevi tockova, nego verovatno neki peti lezaj sto se nalazi na izlazu iz kutije menjaca prema tockovima ( nisam nikakav strucnjak za te stvari pa sam mozda i lupio, ali tako sam shvatio grckog majstora na problematicnom engleskom jeziku :) ), pa navodno, auto moze jos da se vozi 2000-3000N km bez nekih problema. E sad, sta reci, auto koji je placen 21000 evra, da posle 75-76000 km pravi ovakve probleme.....hm, nisam bas odusevljen. Generalno, kvalitet voznje, udobnost, zvucna izolacija, menjac.....itd., sve je to vrhunski, ali mislim da su ovo ipak veliki kvarovi za ovakvu vrstu automobila....ispravite me ako gresim.

Tool

pre 8 godina

Dobar je auto, ali je preskup. Ne bih nikad dao 24000 evra za njega, pa čak i da ima najviši paket opreme. Ljudi budite realni, za te pare možeš da kupiš limuzinu D segmenta, recimo Mazdu 6. Kvalitet Mazde i Pežoa se ne može porediti. A i taj Pežo će za 3-4 godine kao polovnjak vredeti maksimum 10 000 evra. Moje mišljenje je da su Pežo i Folksvagen precenjeni automobili.

Rape

pre 8 godina

Imam 308 SW, 1.6 HDI 112 PS, prethodni model. Jeste malo nezategnut, kad se zatvaraju vrata odzvanja kao na burencetu ali zato ide kao metak, ogroman gepek 670l, stakleni krov, stocici, zavesice za sunce, sve to je teska atrakcija za decu. Posle 14 sati voznje i dalje sam u funkciji. Vrlo je udoban. Sve u svemu da novi model nije primetno skuplji od mog starog, pazario bih ga za jedno par godina. Naravno treba znati da je Peugeot 307 100 000 km bila granica bola. Sada se kvalitet toboze popravio. I ovo sve pise ex-VW fan. Jednostavno posle ovog Pezoa postao sam Pezo fan.

DEKI

pre 8 godina

Ko hoce da potrosi 25.000 EUR na porodicni dizel, kupice najnoviji Skoda Superb 2.0tdi/150ks, ili Peugeot 508 2.0 HDI.
Lokalni distributer Peugeot-a treba da za 308 ponudi savremene dizel-motore iz nove BLUE-HDI game (100KS, odnosno 120KS).
Sve u svemu, karta na koju bi trebali da igraju je Peugeot 308 SW 1.6 blueHDI sa ACTIVE opremom, a to moraju da ponude za oko 16k EUR, kako bi bili konkurent Skodi Octaviji 1.6tdi.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Touch-screen komande klima uredjaja na centralnom delu instrument-table su definitivno promasaj. Imao sam prilike da ovaj sistem koristim, pa pricam iz licnog iskustva.
Nemam nista protiv ekrana na tabli, ali imam protiv nacina koriscenja sistema klimatizacije, koji je skroz nebezbedan. Prilikom voznje je gotovo nemoguce "nabosti" komande klime - vozac mora da se koncentrise na to gde ce prstom ubosti, a za to vreme ne gleda put. Drugi nacin je da parkira pored puta, da namesti temperaturu, pa da vozi dalje. Ili da saceka sledeci semafor i crveno svetlo.

Bilo bi dobro da Peugeot vrati analogne komande klime (dugmad) u sve pakete opreme, kao sto je to u osnovnom Access.
Lokalni distributer Peugeot automobila bi trebao da prati situaciju na trzistu, a ne da bude autistican, kao sto je to ranije bio Verano. Dakle: cene prilagodjene trzistu, jer VW Golf ovih dana kosta 13.900 EUR, a tu su i Toyota Corolla i Skoda Octavia.

39'C

pre 8 godina

Po meni ovo je realna cena za auto koji moze sluziti kao jedini u porodici. Karavan,diesel,bogata oprema,moderan,lep,kvalitetan,5god garancije...E sad druga je stvar sto ne mozemo ni osnovnu verziju da priustimo,na zalost

NIKOLA

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda a još kad vidim prethodni model čiji je zadnji deo jedan od najružnijih na svetu.PS razljutiću vozače ove marke ali evo za ljubitelje ovog segmenta jedne po meni mnogo bolje ponude auta identičnih dimenzija.Ford fokus karavan 2.0 dizel 150 konja u prevodu,titanijum oprema plus navigacija, metalik boja,alu felne 17 i sve to 23.100evra,možda je nekom ružniji posebno ko ne voli onu aston martin masku ali sve ostalo šije ovu trista osmicu.

miki

pre 8 godina

Zorane vozim polovnu fiat cromu iz 2010. na 17 incha felnama. Auto više klase za tri puta manje para. Panorama krov na otvaranje parking senzori krov crne boje prelep auto. Potrosnja malo nesto visa ali opravdava tri put manju cenu i nikakvo ulaganje u nepredvidjene troskove. Pre njega vozio 5 godina fiat stilo i od troskova sam imao samo redovne servise. Ako crkne nesto moze samo zamajac i dr.oko menjaca. Za 350e se resava sve to. Reno i Peugeot su znatno skuplji za odrzavanje. Naravoučenije polovan automobil što noviji kupiti.

mare

pre 8 godina

Lep je on i sve je to dobro, ali ja francuza vise ne uzimam. Sad cu da dobijem milion negativnih, ali verovali ili ne, ja sam vise para dao na servise za Citroen C4 koji je presao 80.000km, nego moj cale za fabiu koja je presla skoro 300.000km. Jeste Citroen udobniji, to ne mogu da poreknem, ali sto je mnogo, mnogo je. Malo, malo pa mi pisti za nesto, na svim ekranima STOP otkazuju kocnice, zvuk kao da ce da eksplodira i da mi jezivot u opasnosti. Preskocicu ovo cudo od 25.000 evra, sto je mnogo, mnogo je.

Cee'd

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.

srb

pre 8 godina

Kako su naporni ovi ljudi koji na svaku vijest o bilo kom automobilu daju komentar tipa-"Za te pare moze se kupi ovo,za par hiljada manje se moze kupiti hjundai,kia i sl" .O'ladite malo.Vozite svoje hjundaije,kije,mazde,honde...ali nas nemojte opterecivati i NAMETATI svoje misljenje!! Ovaj Pezo je jako lijep.Da li je cijena realna,nisam kompetentan da to kazem.Pozdrav svima

Za ove pare nikad

pre 8 godina

Kupio sam nov 308 hatchback 1.6 ali 90ks prosle godine na dva meseca, koga interesuje kako neka izgugla Peugeot Eurolease Australia/Novi Zeland. Auto sam preuzeo sa 11 km na satu a posle dva meseca sam ga vratio sa 8000km. Presao sam pola Evrope i bivse Juge.
Kao prva smesna mi je konstatacija Error404 o nekih 3l prosecne potrosnje. Pa meni je prosecna potrosnja posle tih 8000km sa nekih 70 auto puta bila oko 6l. Pri tome na auto putu sam uvek vozio prema ogranicenju kao i u gradu. A verujem da mu je potrosnja u gradu, pogotovo zimi, mnogo veca od 6l, naravno pricam o evropskim putevima i gorivu ne Srpskom.
Kao drugo ovaj centralni ekran sa klima kontrolom je teska glupost. Kao sto kazu drugi klimu mozes podesiti jedino ako zrtvujes sigurnost u voznji jer moras da gledas u nju ili da zaustavis auto. A veoma se cesto desavalo kad upalis auto da taj ekran ne reaguje po minut dva.
A kao trece polozaj ovog volana i kontrolne table je veliki promasaj. Moj i svih drugih ljudi koji su seli u nega je bilo pa bre volan ko da drzim u krilu, potpuno neprirodan polozaj.
I kao cetvro dva puta me je ESP/ABS toliko neprijatno iznenadio da sam auto oterao i servis na proveru. Mozda je bilo cisto do ovog auta ali ni najednom drugom autu nikada to nisam doziveo.
Na drugi ruku auto je prelep spolja i ovi LED farovi su super ali daleko, daleko od toga da ovaj prikazani karavan vredi 24000EUR!

error404

pre 8 godina

Čudi me samo motor koji nije “euro6“ norme...
(japanac, 8. jul 2015 16:12) Nema sta da te cudi, ovaj motor je napravljen za srpsko trziste, u EU i CH se ne prodaje. Ja imam bas ovaj auto, sa allure opremom ali bez panorama krov, umesto toga sam uzeo masere u sedista, kameru za rikverc, automatsko parkiranje, i automatski drzi rastojanje na autoputu. Imam isti taj motor, mislim 1,6 HDI, koji ima 120 ks i cak 300 nm. Motor je euro 6, zagadjuje 88 g/km, sto mi donosi smanjenje troskove registracije za cak 60%. Fabricka potrosnja je 3,1 na autoputu, 3,4 prosecna, 3,6 kroz grad. U ch kroz grad mi ide najvise 5,5 (i to leti sa ukljucenom klimom, i velike guzve). na autoputu je izmedju 3,7 i 4,5, sve zavisi od stila voznje.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pitanje za autora teksta: da li je dečije sedište vaše ili je stiglo sa autom? U svakom slučaju odličan izbor, Cybex, imamo ga. "Raste" sa detetom tako da se može koristiti od 1-13 godina, a imam utisak da bi se detetu nešto desilo jedino kad bi auto otišao pod presu. Košta oko 30.000 ali vredi svaki dinar, pogotovu kada ga kupite u Mađarskoj pa vratite porez :-) Najtoplija preporuka svima. Što se testa tiče, napokon jedan test koji ne liči na plaćeni oglas proizvođača. Što se cene tiče, nećemo ga mnogo viđati na našim ulicama.


Odgovor:

Cybex sedište se, na žalost, ne dobija uz auto. Pozajmio sam ga od brata jer je i moj dvogodišnji sinovac uživao u vožnji gledajući kroz panorama krov. Cybex Pallas 2 zaista predstavlja pravi izbor kada je bezbednost deteta u pitanju, a tu ne postoji prostor za štednju. Ovaj model je jedan od najskupljih na tržištu, ali je i jedno od najbezbednijih prema ADAC testovima. Predstavlja dobar dugoročni izbor, jer ga mogu koristiti deca uzrasta od 9 meseci do 12 godina.
Kada cenu sedišta (34.000rsd) podelimo sa vremenom korišćenja (11 godina) dolazimo do podatka da košta 3.091 rsd godišnje, odnosno nepunih 258 rsd mesečno. To je, na primer, jedna paklica cigareta mesečno manje...

Pozdrav!

pčelica Pavo

pre 8 godina

Vozim već 6 godina prethodni 308 SW, sa starim 1.6 HDI od 110 ks. I probao sam dva puta "testni" novi 308 HB sa ovim starim motorom od 115 ks, a i više puta sam sedeo u novom 308 SW ( čak sam krojačkim metrom premeravao razlike u visini prostora za glave putnika napred i nazad ). Bio sam "na korak" da kupim novi, ali je ponudjenom cenom diler uporno hteo od mene da pravi budalu ( sa navodnim popustom od 2.600, nudili su mi srednji paket za 22.700 ), a nisam bio ni siguran da mogu da progutam očite nedostatke novog 308 SW (posebno položaj volana, zbog položaja instrumenata). Srećom, posle 2-3 meseca pregovora odustao sam (i uzeo nešto drugo, sa normalnim instrumentima, normalnim volanom i normalnim komandama klimatizacije i svega ostalog).
Elem, zaista je katastrofalna ergonomska promena i bezbednosni korak unazad to što je uradjeno sa volanom, instrumentima i onim touch screen-om od 9,7". I jako sam srećan što se na mom novom vozilu i dalje sve podešava "normalno", "na slepo", bez da moram da skrećem pogled.
A koliko je korak unazad novi 308 SW, za mene sledi iz toga da i napred i nazad ima po par cm manje za glave putnika ( pozadi i za kolena ), nemate tri modularna sedišta u drugom redu, nemate centralnu klimatizaciju pozadi, imate plastičnu zadnju haubu (ne sme nosač bajsa na nju), nemate više serijski panoramski krov ( čak ni krovne nosače, osim u Allure ). Sada je go kao crkveni miš. A dosta skuplji. Neka hvala. Meni je stari i dalje odličan.

Dejan

pre 8 godina

Ovaj beli sa testa je onaj što je bio izložen na sajmu. Posle je bio u Veranu, a na kraju završio kao testni primerak. Toliko o tome kako ide prodaja pežoa. A loše ide zahvaljujući cenama. Novi uvoznik je zato i uveo novu opciju na sajtu - "zatražite ponudu", jer im cenovnici imaju divlje cene. I mislim da je od Nove godine bar pet puta menjao ( dizao ) cene za 308 HB, a ovaj sa testa ( sa starim 1.6 e-HDI ) nikada nije ni bio u cenovniku za SW.
Vozio sam ga, u osnovi dobar automobil, ali sa brdom mana tamo gde je najbitnije:
-nizak volan, stoji vam u krilu (ako ga dignete instrumenti se ne vide), sem da sedite neprirodno;
- udaljena instrument tabla sa veoma sitnim brojkama (ni snajperom da se vidi),
- instrumenti kao da su radjeni da im samo (nekome) dizajn bude lep, a ne da imaju svrhu,
- sve komande na tabletu su smrt za bezbednost (a tablet zna da baguje),
- povećali su zapreminu gepeka pomeranjem zadnje klupe unapred i tamo sada ima značajno manje mesta nego u starom;
- pozadi je sada obična klupa,kao da je običan HB,
- ni kao opcija nema treći red sediša,
- veoma mala nosivost ( stari je imao oko 650 kg ), a ovaj "Zuladung:max. 395 kg" ( ??? ), stari je, naimem imao najveću dozvoljenu masu preko 2.200 kg, ovaj samo 1870 kg, iako je težak skoro kao i pre (1.475) i
- i drugo.
Možda su to nekome sitnice, ali, kada daješ 22-25.000 za karavan u C segmnetu, to je sve, samo ne sitnica.

pčelica Pavo

pre 8 godina

Što se tiče navodnog smanjenja mase za 140 kg i toga da ovaj testni 308 SW navodno ima 1.200 kg (što zaista i piše na sajtu pežoa za Srbiju), pogledajte neki ino sajt pežoa ( npr. Nemački), gde piše da ima 1.475 kg (moj stari ima 1.495 kg). Ne postoji ni klot 308 HB sa 1.200 kg.

Vezano za potrošnju novog 308 SW(neki vlasnik je pomenuo malo preko 3 litra, ako se ne varam), meni prosek potrošnje na dosadašnjih oko 135 kkm, iznosi 5,44. Može on, istina, da troši samo 4 litra na otvorenom, pa i manje (uz lagan gas), ali može "u špicu" i "u krugu dvojke", da troši i 9 (taj stari nema S&S). Drugim rečima, HDI nije ništa posebno, već kao i svaki takav dizel.

Oko "pozdanosti", ja nikakve probleme nisam imao, što ne znači da pežo statistički nije "djubar od auta", "dno dna" (kakav ga kod nas glas uglavnom bije, ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju, a naše tržište je preplavljeno "odličnim" i "očuvanim" 308-icama iz uvoza, svaka sa "garantovanom" malom kilometražom).

Mislim i da pežo ima relativno jeftino održavanje (u ovlašćenom servisu, naravno). "Trenutno" imate i akciju (za manje od 10.000 dinara ulje motora (5W-30 Low Saps)i svi filteri, pa gde to još ima?)

hiavata

pre 8 godina

ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju ...
(pčelica Pavo, 09. jul 2015 11:16)

Ne znam stvarno da li postoji potreba da se vredja neko ako ga ne razumete. To sto niste ni pokusali da zamislite razlog zasto bi neko prodao automobil u dobrom stanju ne znaci da je automatski neko budala. Mogu da kazem da sam prodao auto o dobrom stanju sa 145.000km na satu, odrzavan iskljucivo u ovlastenom servisu, pazen i mazen, jer sam se odlucio za noviji, udobniji, jaci automobil. Falilo mi je vise snage, sesta brzina posto cesto putujem po inostranim autoputevima, bolja upravljivost, hands-free koji je odlicna stvar i tempomat. Neko se odluci da kupi sto skuplji auto pa i na lizing/kredit, a neko je skroman pa moze da menja cesce.

NIKOLA

pre 8 godina

Meni nije jasno zbog čega nekom smeta što neko komentariše auto,uporedjuje ga sa drugim markama,uočava njegove nedostatke,daje druge predloge,pa valjda zbog toga služe i ovi komentari ili treba svi da pošaljemo komentar Ekstra,Vrh,Prelep i tačka.Ama možda neko baš hoće da kupi nov auto ovog segmenta a nije vezan za jednu marku automobila.Meni da sam taj i te kako bi značili ovi komentari.

Error404

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.
(Cee'd, 08. jul 2015 22:03)

Sa istim paketom opreme cena je slicna sa konkurencijom. I cee'd sw kosta slicno. Nemoji zaboraviti da ovaj auto ima i navigaciju i full led.

Radovan

pre 8 godina

Kompaktni karavan, šta je to?

Karavanska karoserija po definiciji ima: D stub, peta široka vrata, treći red širokih stakala.

Kompaktni karavan je valjda hatchback.

web

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo

Error404

pre 8 godina

Nije mi jasno za koga su instrumenti iznad volana, kad ih volan (na slici) direktno "seče" i ometa vidljivost!
(Miloje, 08. jul 2015 19:08) sa loseg ugla slikano. U stvarnosti, vozac fenomenalno vidi instrument tablu, nista je ne sece!! (Lepo pise u tekstu).

Micko

pre 8 godina

Očuvan polovnjak sa malom kilometaražom iz uvoza? Gde to ima da kupim par komada odmah.
Čak i ovi domaći su često groblje iako im je servisna uredno popunjena. Hteo sam pre mesec dana da kupim "odličan" 308 HDI sa samo 50.000 km na satu. Odvezli ga u servis na dijagnostiku, DPF zreo za zsmenu, kao i EGR. Čovek izgleda vozio uglavnom po gradu. Pobegao sam glavom bez obzira. Nema ga više na oglasima. A bio prvi vlasnik. I iz Srbije. Nema dobrog polovnjaka lako, pre detelinu sa pet listova da nadjoš.

realan

pre 8 godina

Ovaj karavan ili Hondu cr-v benz.za 22.900 takodje novu iz salona.Mislim za Peugeota odnos cijene i kvaliteta za duzi vremenski period (preko 100.000km)preskup.

drugo vreme

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo
(web, 9. jul 2015 08:48)
@
Uz dužno poštovanje mislim da malo živite u prošlosti. Peugeot, Opel, Renault danas veoma teško možete porediti sa KIA Hyundai u odnosu cene i kvaliteta. VW, ford i mazda su druga priča ali bliža Korejancima nego Francuzima i opelu. O statusu francuskih automobila i opela je bespredmetno govoriti.

pčelica Pavo

pre 8 godina

hiavata, 9. jul 2015 18:23)
Istrgao si deo moje rečenice i "zaboravio" onaj deo "iz uvoza", pri čemu se moj komentar ticao pežoa (npr. na "polovni automobili" u ovom trenu imaš u ponudi 169 komada 308-ica, od čega je samo 7 kupljeno u Srbiji, a samo 2 od tih 7 prodaje "prvi vlasnik" ( ili 1,1% od ponudjenih). I sada ti medju tih 1,1% "ubodi" kakav treba ( ili se prepusti sreću medju "preostalim procentima". Nije namera bila da ikoga vredjam, a i sam sam prethodna kola (kupljena nova u Srbiji i redovno održavana) prodao sa manje km nego ti svoja. Što ne znači da "nisam budala". Samo sam rekao da "nije životno" ( nije ekonomski logično) očekivati da neko "napolju" prodaje polovna kola sa malo predjenih km i u fazi u kojoj u njih ne trebaju veća ulaganja. Ja zato i nisam prodao moja kola koja su prešla samo 135 kkm, jer "cenim" (pretpostavljam) da sam sa njima "troškovno miran" još "neku godinu". Ali, kako jesam "besan" (idiot), kupio sam sada još jedna manja. I ima sve te "gedžete" koje pominješ ( stim što je "po razumevanju" nekih, sam automobil kao celina obična "šklopocija" ili "polufabrikat"). Sve to za iste pare koje bi mi bile potrebne da onaj stari 308 SW "zamenim" za novi. "Skromno" ili "neskromno", stvar je slobodne procene ( i sve zavisi kako sam unapred odrediš parametre na osnovu kojih želiš da ceniš svoj ili bilo čiji "lik i delo").
Iskren pozdrav.

pčelica Pavo

pre 8 godina

@Marko
Da li ste probali da sijalice na 308 menjate rukom, a ne "čekićem"? Tada ništa ne biste polomili. Verovatno nema mnogo kola kod kojih je zamena sijalica pristupačnija nego kod 307/308. Ja ih menjam za ukupno 30 sekundi ...
Što se tiče pomena tog BMW serije 3 dizel sa 143 ks, baš je na Autoportal.hr bio "test polovnjaka" ( a ima i sada) i moglo se pročitati koliko je to "zahvalan automobil", pa i zbog zamene seta lanca.
Pametnome dosta.

Marko

pre 8 godina

Kupio supruzi Pezo 308 2/3 112KS jos davne 2010 godine. Utisci su bili vise nego losi, Vrata teska i pocela "padati" vec poslije 50000, zvuk limene kante kad se zatvore. Jaca kisa i unutra ne moze niko opstati od udaranja po krovu. Sve je toliko nekvalitetno da je to cudo jedno. "Tepih" unutra nije pricvrcen za pod kako treba, sjedista vrlo losi materijali, habaju se stranice, plus ni potrosnja po gradu ni blizu deklarisane itd. Za novac koji sam potrosio na Pezo sebi 2011 kupim BMW 143ks trica na oko 100000km. Zbog dugih relacija sada je na satu 190000km. Unutra tisina, bilo cega da se dotaknete odise kvalitetom (vrata, tipke, tapacirung), unutrasnjost kao nova u autu koje ima skoro 200000km na satu. Ona dobila nov auto i dobila mnoooogo manje od mene, sada taj auto vrijedi 5000-5200eura. Ja kupio polovan za iti novac, uzivao totalno u njemu i sada kad ga prodajem auto 8000-8500 eura. KO je vozio BMW zna sta znaci taj osjecaj kada ga dovezes iz Beca ‚bez da se stignes umoriti. Pauze osim za WC ti i ne trebaju. U medjuvremenu nas je Pezo u odrzavanj ukostao duplo kao BMW (lezajevi, krajnice, problemi sa anlaserom). Cak i kad sijalicu mijenjas na Pezou moras biti izzetno pazljiv da ne pomjeris leziste i bukvalno odlomis dio unutar fara koji je zaduzen na fokus svjetlosnog snopa. Ima li uopste potreb dokazivati nekome poslije ovoga sta je bolja opcija. U moje ruke Pezo vise nikad.

acko

pre 8 godina

Po meni ovo je iskopiran audi a6 4f karavan jedino gde se razlikuje je prednja strana jer naglasava pezoa samo zbog farova, sa boka skoro identican a zadnjica vrlo malo otstupa po izgledu. Sto se tice unutrasnjosti sedista i gepek identicni a komandna tabla ima puno kombinacija od 4f i novije sestice od 2010g. pa navise.

Aleks

pre 8 godina

Lep je Pezo ali ovako na prvi pogled nepraktican i pomalo skup.
To na stranu perpoznao sam auto sediste Cybex pallas 2 iso fix.
Kod nas je 300e ali smo u Segedinu nasli pallas 1 iso za 170. U sustini su potpuno isti i oba imaju najvece ocene na ADAC.

Oliver

pre 8 godina

@ Marko,
Apsolutno se slazem sa vama. Bolje dobar polovnjak nego los nov auto. Dobar auto je dobar i sa 200hkm, a los pokaze svoje mane jako brzo.
Najbitnije, kupiti od pouzdanog prodavca - npr auto zamenjen staro za novo.

39'C

pre 8 godina

Po meni ovo je realna cena za auto koji moze sluziti kao jedini u porodici. Karavan,diesel,bogata oprema,moderan,lep,kvalitetan,5god garancije...E sad druga je stvar sto ne mozemo ni osnovnu verziju da priustimo,na zalost

miki

pre 8 godina

Zorane vozim polovnu fiat cromu iz 2010. na 17 incha felnama. Auto više klase za tri puta manje para. Panorama krov na otvaranje parking senzori krov crne boje prelep auto. Potrosnja malo nesto visa ali opravdava tri put manju cenu i nikakvo ulaganje u nepredvidjene troskove. Pre njega vozio 5 godina fiat stilo i od troskova sam imao samo redovne servise. Ako crkne nesto moze samo zamajac i dr.oko menjaca. Za 350e se resava sve to. Reno i Peugeot su znatno skuplji za odrzavanje. Naravoučenije polovan automobil što noviji kupiti.

acko

pre 8 godina

Po meni ovo je iskopiran audi a6 4f karavan jedino gde se razlikuje je prednja strana jer naglasava pezoa samo zbog farova, sa boka skoro identican a zadnjica vrlo malo otstupa po izgledu. Sto se tice unutrasnjosti sedista i gepek identicni a komandna tabla ima puno kombinacija od 4f i novije sestice od 2010g. pa navise.

drugo vreme

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo
(web, 9. jul 2015 08:48)
@
Uz dužno poštovanje mislim da malo živite u prošlosti. Peugeot, Opel, Renault danas veoma teško možete porediti sa KIA Hyundai u odnosu cene i kvaliteta. VW, ford i mazda su druga priča ali bliža Korejancima nego Francuzima i opelu. O statusu francuskih automobila i opela je bespredmetno govoriti.

Cee'd

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.

NIKOLA

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda a još kad vidim prethodni model čiji je zadnji deo jedan od najružnijih na svetu.PS razljutiću vozače ove marke ali evo za ljubitelje ovog segmenta jedne po meni mnogo bolje ponude auta identičnih dimenzija.Ford fokus karavan 2.0 dizel 150 konja u prevodu,titanijum oprema plus navigacija, metalik boja,alu felne 17 i sve to 23.100evra,možda je nekom ružniji posebno ko ne voli onu aston martin masku ali sve ostalo šije ovu trista osmicu.

mare

pre 8 godina

Lep je on i sve je to dobro, ali ja francuza vise ne uzimam. Sad cu da dobijem milion negativnih, ali verovali ili ne, ja sam vise para dao na servise za Citroen C4 koji je presao 80.000km, nego moj cale za fabiu koja je presla skoro 300.000km. Jeste Citroen udobniji, to ne mogu da poreknem, ali sto je mnogo, mnogo je. Malo, malo pa mi pisti za nesto, na svim ekranima STOP otkazuju kocnice, zvuk kao da ce da eksplodira i da mi jezivot u opasnosti. Preskocicu ovo cudo od 25.000 evra, sto je mnogo, mnogo je.

Marko

pre 8 godina

Kupio supruzi Pezo 308 2/3 112KS jos davne 2010 godine. Utisci su bili vise nego losi, Vrata teska i pocela "padati" vec poslije 50000, zvuk limene kante kad se zatvore. Jaca kisa i unutra ne moze niko opstati od udaranja po krovu. Sve je toliko nekvalitetno da je to cudo jedno. "Tepih" unutra nije pricvrcen za pod kako treba, sjedista vrlo losi materijali, habaju se stranice, plus ni potrosnja po gradu ni blizu deklarisane itd. Za novac koji sam potrosio na Pezo sebi 2011 kupim BMW 143ks trica na oko 100000km. Zbog dugih relacija sada je na satu 190000km. Unutra tisina, bilo cega da se dotaknete odise kvalitetom (vrata, tipke, tapacirung), unutrasnjost kao nova u autu koje ima skoro 200000km na satu. Ona dobila nov auto i dobila mnoooogo manje od mene, sada taj auto vrijedi 5000-5200eura. Ja kupio polovan za iti novac, uzivao totalno u njemu i sada kad ga prodajem auto 8000-8500 eura. KO je vozio BMW zna sta znaci taj osjecaj kada ga dovezes iz Beca ‚bez da se stignes umoriti. Pauze osim za WC ti i ne trebaju. U medjuvremenu nas je Pezo u odrzavanj ukostao duplo kao BMW (lezajevi, krajnice, problemi sa anlaserom). Cak i kad sijalicu mijenjas na Pezou moras biti izzetno pazljiv da ne pomjeris leziste i bukvalno odlomis dio unutar fara koji je zaduzen na fokus svjetlosnog snopa. Ima li uopste potreb dokazivati nekome poslije ovoga sta je bolja opcija. U moje ruke Pezo vise nikad.

error404

pre 8 godina

Čudi me samo motor koji nije “euro6“ norme...
(japanac, 8. jul 2015 16:12) Nema sta da te cudi, ovaj motor je napravljen za srpsko trziste, u EU i CH se ne prodaje. Ja imam bas ovaj auto, sa allure opremom ali bez panorama krov, umesto toga sam uzeo masere u sedista, kameru za rikverc, automatsko parkiranje, i automatski drzi rastojanje na autoputu. Imam isti taj motor, mislim 1,6 HDI, koji ima 120 ks i cak 300 nm. Motor je euro 6, zagadjuje 88 g/km, sto mi donosi smanjenje troskove registracije za cak 60%. Fabricka potrosnja je 3,1 na autoputu, 3,4 prosecna, 3,6 kroz grad. U ch kroz grad mi ide najvise 5,5 (i to leti sa ukljucenom klimom, i velike guzve). na autoputu je izmedju 3,7 i 4,5, sve zavisi od stila voznje.

Tool

pre 8 godina

Dobar je auto, ali je preskup. Ne bih nikad dao 24000 evra za njega, pa čak i da ima najviši paket opreme. Ljudi budite realni, za te pare možeš da kupiš limuzinu D segmenta, recimo Mazdu 6. Kvalitet Mazde i Pežoa se ne može porediti. A i taj Pežo će za 3-4 godine kao polovnjak vredeti maksimum 10 000 evra. Moje mišljenje je da su Pežo i Folksvagen precenjeni automobili.

Oliver

pre 8 godina

@ Marko,
Apsolutno se slazem sa vama. Bolje dobar polovnjak nego los nov auto. Dobar auto je dobar i sa 200hkm, a los pokaze svoje mane jako brzo.
Najbitnije, kupiti od pouzdanog prodavca - npr auto zamenjen staro za novo.

Zoran

pre 8 godina

Peugeot generalno pravi prilicno udobne automobile, ali u mom slucaju kvalitet i nije bas na nekoj zavidnoj visini. Naime, vozim Peugeot 3008 star tri i po godine i na satu je 78000 km. Pre dva meseca morao sam zameniti sve cetiri dizne, a to zadovoljstvo me je kostalo tacno 98.000 dinara. Evo i sad problem, trenutno sam u Grckoj i prilikom putovanja do odredista poceo je da bruji neki od lezajeva. Bio sam ovde u servisu i kazu ljudi da kvar nije veliki, nisu lezajevi tockova, nego verovatno neki peti lezaj sto se nalazi na izlazu iz kutije menjaca prema tockovima ( nisam nikakav strucnjak za te stvari pa sam mozda i lupio, ali tako sam shvatio grckog majstora na problematicnom engleskom jeziku :) ), pa navodno, auto moze jos da se vozi 2000-3000N km bez nekih problema. E sad, sta reci, auto koji je placen 21000 evra, da posle 75-76000 km pravi ovakve probleme.....hm, nisam bas odusevljen. Generalno, kvalitet voznje, udobnost, zvucna izolacija, menjac.....itd., sve je to vrhunski, ali mislim da su ovo ipak veliki kvarovi za ovakvu vrstu automobila....ispravite me ako gresim.

srb

pre 8 godina

Kako su naporni ovi ljudi koji na svaku vijest o bilo kom automobilu daju komentar tipa-"Za te pare moze se kupi ovo,za par hiljada manje se moze kupiti hjundai,kia i sl" .O'ladite malo.Vozite svoje hjundaije,kije,mazde,honde...ali nas nemojte opterecivati i NAMETATI svoje misljenje!! Ovaj Pezo je jako lijep.Da li je cijena realna,nisam kompetentan da to kazem.Pozdrav svima

Rape

pre 8 godina

Imam 308 SW, 1.6 HDI 112 PS, prethodni model. Jeste malo nezategnut, kad se zatvaraju vrata odzvanja kao na burencetu ali zato ide kao metak, ogroman gepek 670l, stakleni krov, stocici, zavesice za sunce, sve to je teska atrakcija za decu. Posle 14 sati voznje i dalje sam u funkciji. Vrlo je udoban. Sve u svemu da novi model nije primetno skuplji od mog starog, pazario bih ga za jedno par godina. Naravno treba znati da je Peugeot 307 100 000 km bila granica bola. Sada se kvalitet toboze popravio. I ovo sve pise ex-VW fan. Jednostavno posle ovog Pezoa postao sam Pezo fan.

DEKI

pre 8 godina

Ko hoce da potrosi 25.000 EUR na porodicni dizel, kupice najnoviji Skoda Superb 2.0tdi/150ks, ili Peugeot 508 2.0 HDI.
Lokalni distributer Peugeot-a treba da za 308 ponudi savremene dizel-motore iz nove BLUE-HDI game (100KS, odnosno 120KS).
Sve u svemu, karta na koju bi trebali da igraju je Peugeot 308 SW 1.6 blueHDI sa ACTIVE opremom, a to moraju da ponude za oko 16k EUR, kako bi bili konkurent Skodi Octaviji 1.6tdi.

Radovan

pre 8 godina

Kompaktni karavan, šta je to?

Karavanska karoserija po definiciji ima: D stub, peta široka vrata, treći red širokih stakala.

Kompaktni karavan je valjda hatchback.

web

pre 8 godina

@srb Bravo na komentar.Stvarno preterivanje.Uz duzno postovanje Kia i Hyundai, mnogo ce jos proci dok ovi proizvodjaci ne dobiju status kao Peugeot,Opel,Volksvagen,Renault,Ford... Mazda je vec nesto drugo

Error404

pre 8 godina

Nije mi jasno za koga su instrumenti iznad volana, kad ih volan (na slici) direktno "seče" i ometa vidljivost!
(Miloje, 08. jul 2015 19:08) sa loseg ugla slikano. U stvarnosti, vozac fenomenalno vidi instrument tablu, nista je ne sece!! (Lepo pise u tekstu).

pčelica Pavo

pre 8 godina

Vozim već 6 godina prethodni 308 SW, sa starim 1.6 HDI od 110 ks. I probao sam dva puta "testni" novi 308 HB sa ovim starim motorom od 115 ks, a i više puta sam sedeo u novom 308 SW ( čak sam krojačkim metrom premeravao razlike u visini prostora za glave putnika napred i nazad ). Bio sam "na korak" da kupim novi, ali je ponudjenom cenom diler uporno hteo od mene da pravi budalu ( sa navodnim popustom od 2.600, nudili su mi srednji paket za 22.700 ), a nisam bio ni siguran da mogu da progutam očite nedostatke novog 308 SW (posebno položaj volana, zbog položaja instrumenata). Srećom, posle 2-3 meseca pregovora odustao sam (i uzeo nešto drugo, sa normalnim instrumentima, normalnim volanom i normalnim komandama klimatizacije i svega ostalog).
Elem, zaista je katastrofalna ergonomska promena i bezbednosni korak unazad to što je uradjeno sa volanom, instrumentima i onim touch screen-om od 9,7". I jako sam srećan što se na mom novom vozilu i dalje sve podešava "normalno", "na slepo", bez da moram da skrećem pogled.
A koliko je korak unazad novi 308 SW, za mene sledi iz toga da i napred i nazad ima po par cm manje za glave putnika ( pozadi i za kolena ), nemate tri modularna sedišta u drugom redu, nemate centralnu klimatizaciju pozadi, imate plastičnu zadnju haubu (ne sme nosač bajsa na nju), nemate više serijski panoramski krov ( čak ni krovne nosače, osim u Allure ). Sada je go kao crkveni miš. A dosta skuplji. Neka hvala. Meni je stari i dalje odličan.

pčelica Pavo

pre 8 godina

Što se tiče navodnog smanjenja mase za 140 kg i toga da ovaj testni 308 SW navodno ima 1.200 kg (što zaista i piše na sajtu pežoa za Srbiju), pogledajte neki ino sajt pežoa ( npr. Nemački), gde piše da ima 1.475 kg (moj stari ima 1.495 kg). Ne postoji ni klot 308 HB sa 1.200 kg.

Vezano za potrošnju novog 308 SW(neki vlasnik je pomenuo malo preko 3 litra, ako se ne varam), meni prosek potrošnje na dosadašnjih oko 135 kkm, iznosi 5,44. Može on, istina, da troši samo 4 litra na otvorenom, pa i manje (uz lagan gas), ali može "u špicu" i "u krugu dvojke", da troši i 9 (taj stari nema S&S). Drugim rečima, HDI nije ništa posebno, već kao i svaki takav dizel.

Oko "pozdanosti", ja nikakve probleme nisam imao, što ne znači da pežo statistički nije "djubar od auta", "dno dna" (kakav ga kod nas glas uglavnom bije, ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju, a naše tržište je preplavljeno "odličnim" i "očuvanim" 308-icama iz uvoza, svaka sa "garantovanom" malom kilometražom).

Mislim i da pežo ima relativno jeftino održavanje (u ovlašćenom servisu, naravno). "Trenutno" imate i akciju (za manje od 10.000 dinara ulje motora (5W-30 Low Saps)i svi filteri, pa gde to još ima?)

Kobaja Grande

pre 8 godina

Touch-screen komande klima uredjaja na centralnom delu instrument-table su definitivno promasaj. Imao sam prilike da ovaj sistem koristim, pa pricam iz licnog iskustva.
Nemam nista protiv ekrana na tabli, ali imam protiv nacina koriscenja sistema klimatizacije, koji je skroz nebezbedan. Prilikom voznje je gotovo nemoguce "nabosti" komande klime - vozac mora da se koncentrise na to gde ce prstom ubosti, a za to vreme ne gleda put. Drugi nacin je da parkira pored puta, da namesti temperaturu, pa da vozi dalje. Ili da saceka sledeci semafor i crveno svetlo.

Bilo bi dobro da Peugeot vrati analogne komande klime (dugmad) u sve pakete opreme, kao sto je to u osnovnom Access.
Lokalni distributer Peugeot automobila bi trebao da prati situaciju na trzistu, a ne da bude autistican, kao sto je to ranije bio Verano. Dakle: cene prilagodjene trzistu, jer VW Golf ovih dana kosta 13.900 EUR, a tu su i Toyota Corolla i Skoda Octavia.

Za ove pare nikad

pre 8 godina

Kupio sam nov 308 hatchback 1.6 ali 90ks prosle godine na dva meseca, koga interesuje kako neka izgugla Peugeot Eurolease Australia/Novi Zeland. Auto sam preuzeo sa 11 km na satu a posle dva meseca sam ga vratio sa 8000km. Presao sam pola Evrope i bivse Juge.
Kao prva smesna mi je konstatacija Error404 o nekih 3l prosecne potrosnje. Pa meni je prosecna potrosnja posle tih 8000km sa nekih 70 auto puta bila oko 6l. Pri tome na auto putu sam uvek vozio prema ogranicenju kao i u gradu. A verujem da mu je potrosnja u gradu, pogotovo zimi, mnogo veca od 6l, naravno pricam o evropskim putevima i gorivu ne Srpskom.
Kao drugo ovaj centralni ekran sa klima kontrolom je teska glupost. Kao sto kazu drugi klimu mozes podesiti jedino ako zrtvujes sigurnost u voznji jer moras da gledas u nju ili da zaustavis auto. A veoma se cesto desavalo kad upalis auto da taj ekran ne reaguje po minut dva.
A kao trece polozaj ovog volana i kontrolne table je veliki promasaj. Moj i svih drugih ljudi koji su seli u nega je bilo pa bre volan ko da drzim u krilu, potpuno neprirodan polozaj.
I kao cetvro dva puta me je ESP/ABS toliko neprijatno iznenadio da sam auto oterao i servis na proveru. Mozda je bilo cisto do ovog auta ali ni najednom drugom autu nikada to nisam doziveo.
Na drugi ruku auto je prelep spolja i ovi LED farovi su super ali daleko, daleko od toga da ovaj prikazani karavan vredi 24000EUR!

pčelica Pavo

pre 8 godina

hiavata, 9. jul 2015 18:23)
Istrgao si deo moje rečenice i "zaboravio" onaj deo "iz uvoza", pri čemu se moj komentar ticao pežoa (npr. na "polovni automobili" u ovom trenu imaš u ponudi 169 komada 308-ica, od čega je samo 7 kupljeno u Srbiji, a samo 2 od tih 7 prodaje "prvi vlasnik" ( ili 1,1% od ponudjenih). I sada ti medju tih 1,1% "ubodi" kakav treba ( ili se prepusti sreću medju "preostalim procentima". Nije namera bila da ikoga vredjam, a i sam sam prethodna kola (kupljena nova u Srbiji i redovno održavana) prodao sa manje km nego ti svoja. Što ne znači da "nisam budala". Samo sam rekao da "nije životno" ( nije ekonomski logično) očekivati da neko "napolju" prodaje polovna kola sa malo predjenih km i u fazi u kojoj u njih ne trebaju veća ulaganja. Ja zato i nisam prodao moja kola koja su prešla samo 135 kkm, jer "cenim" (pretpostavljam) da sam sa njima "troškovno miran" još "neku godinu". Ali, kako jesam "besan" (idiot), kupio sam sada još jedna manja. I ima sve te "gedžete" koje pominješ ( stim što je "po razumevanju" nekih, sam automobil kao celina obična "šklopocija" ili "polufabrikat"). Sve to za iste pare koje bi mi bile potrebne da onaj stari 308 SW "zamenim" za novi. "Skromno" ili "neskromno", stvar je slobodne procene ( i sve zavisi kako sam unapred odrediš parametre na osnovu kojih želiš da ceniš svoj ili bilo čiji "lik i delo").
Iskren pozdrav.

Dejan

pre 8 godina

Ovaj beli sa testa je onaj što je bio izložen na sajmu. Posle je bio u Veranu, a na kraju završio kao testni primerak. Toliko o tome kako ide prodaja pežoa. A loše ide zahvaljujući cenama. Novi uvoznik je zato i uveo novu opciju na sajtu - "zatražite ponudu", jer im cenovnici imaju divlje cene. I mislim da je od Nove godine bar pet puta menjao ( dizao ) cene za 308 HB, a ovaj sa testa ( sa starim 1.6 e-HDI ) nikada nije ni bio u cenovniku za SW.
Vozio sam ga, u osnovi dobar automobil, ali sa brdom mana tamo gde je najbitnije:
-nizak volan, stoji vam u krilu (ako ga dignete instrumenti se ne vide), sem da sedite neprirodno;
- udaljena instrument tabla sa veoma sitnim brojkama (ni snajperom da se vidi),
- instrumenti kao da su radjeni da im samo (nekome) dizajn bude lep, a ne da imaju svrhu,
- sve komande na tabletu su smrt za bezbednost (a tablet zna da baguje),
- povećali su zapreminu gepeka pomeranjem zadnje klupe unapred i tamo sada ima značajno manje mesta nego u starom;
- pozadi je sada obična klupa,kao da je običan HB,
- ni kao opcija nema treći red sediša,
- veoma mala nosivost ( stari je imao oko 650 kg ), a ovaj "Zuladung:max. 395 kg" ( ??? ), stari je, naimem imao najveću dozvoljenu masu preko 2.200 kg, ovaj samo 1870 kg, iako je težak skoro kao i pre (1.475) i
- i drugo.
Možda su to nekome sitnice, ali, kada daješ 22-25.000 za karavan u C segmnetu, to je sve, samo ne sitnica.

realan

pre 8 godina

Ovaj karavan ili Hondu cr-v benz.za 22.900 takodje novu iz salona.Mislim za Peugeota odnos cijene i kvaliteta za duzi vremenski period (preko 100.000km)preskup.

hiavata

pre 8 godina

ali se treba upitati i koja bi budala prodala polovan automobil u dobrom stanju ...
(pčelica Pavo, 09. jul 2015 11:16)

Ne znam stvarno da li postoji potreba da se vredja neko ako ga ne razumete. To sto niste ni pokusali da zamislite razlog zasto bi neko prodao automobil u dobrom stanju ne znaci da je automatski neko budala. Mogu da kazem da sam prodao auto o dobrom stanju sa 145.000km na satu, odrzavan iskljucivo u ovlastenom servisu, pazen i mazen, jer sam se odlucio za noviji, udobniji, jaci automobil. Falilo mi je vise snage, sesta brzina posto cesto putujem po inostranim autoputevima, bolja upravljivost, hands-free koji je odlicna stvar i tempomat. Neko se odluci da kupi sto skuplji auto pa i na lizing/kredit, a neko je skroman pa moze da menja cesce.

Error404

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o kvalitetu Pezoa, poslednji njihov auto koji sam vozio je Pezo 205. Medjutim, cini mi se da je cena previsoka. Za skoro 5 hiljada manje mozete uzeti Cee'd SW sa slicnim paketom i motorom. Posto Cee'd vozim vec godinama, mogu da kazem da ne zaostaje mnogo sa kvalitetom (ako uopste), a sigurno ne toliko da se opravda tolika razlika u ceni. Za te pare, koji Euro preko, radije bih uzeo Mazdu 6.
(Cee'd, 08. jul 2015 22:03)

Sa istim paketom opreme cena je slicna sa konkurencijom. I cee'd sw kosta slicno. Nemoji zaboraviti da ovaj auto ima i navigaciju i full led.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pitanje za autora teksta: da li je dečije sedište vaše ili je stiglo sa autom? U svakom slučaju odličan izbor, Cybex, imamo ga. "Raste" sa detetom tako da se može koristiti od 1-13 godina, a imam utisak da bi se detetu nešto desilo jedino kad bi auto otišao pod presu. Košta oko 30.000 ali vredi svaki dinar, pogotovu kada ga kupite u Mađarskoj pa vratite porez :-) Najtoplija preporuka svima. Što se testa tiče, napokon jedan test koji ne liči na plaćeni oglas proizvođača. Što se cene tiče, nećemo ga mnogo viđati na našim ulicama.


Odgovor:

Cybex sedište se, na žalost, ne dobija uz auto. Pozajmio sam ga od brata jer je i moj dvogodišnji sinovac uživao u vožnji gledajući kroz panorama krov. Cybex Pallas 2 zaista predstavlja pravi izbor kada je bezbednost deteta u pitanju, a tu ne postoji prostor za štednju. Ovaj model je jedan od najskupljih na tržištu, ali je i jedno od najbezbednijih prema ADAC testovima. Predstavlja dobar dugoročni izbor, jer ga mogu koristiti deca uzrasta od 9 meseci do 12 godina.
Kada cenu sedišta (34.000rsd) podelimo sa vremenom korišćenja (11 godina) dolazimo do podatka da košta 3.091 rsd godišnje, odnosno nepunih 258 rsd mesečno. To je, na primer, jedna paklica cigareta mesečno manje...

Pozdrav!

NIKOLA

pre 8 godina

Meni nije jasno zbog čega nekom smeta što neko komentariše auto,uporedjuje ga sa drugim markama,uočava njegove nedostatke,daje druge predloge,pa valjda zbog toga služe i ovi komentari ili treba svi da pošaljemo komentar Ekstra,Vrh,Prelep i tačka.Ama možda neko baš hoće da kupi nov auto ovog segmenta a nije vezan za jednu marku automobila.Meni da sam taj i te kako bi značili ovi komentari.

Micko

pre 8 godina

Očuvan polovnjak sa malom kilometaražom iz uvoza? Gde to ima da kupim par komada odmah.
Čak i ovi domaći su često groblje iako im je servisna uredno popunjena. Hteo sam pre mesec dana da kupim "odličan" 308 HDI sa samo 50.000 km na satu. Odvezli ga u servis na dijagnostiku, DPF zreo za zsmenu, kao i EGR. Čovek izgleda vozio uglavnom po gradu. Pobegao sam glavom bez obzira. Nema ga više na oglasima. A bio prvi vlasnik. I iz Srbije. Nema dobrog polovnjaka lako, pre detelinu sa pet listova da nadjoš.

Aleks

pre 8 godina

Lep je Pezo ali ovako na prvi pogled nepraktican i pomalo skup.
To na stranu perpoznao sam auto sediste Cybex pallas 2 iso fix.
Kod nas je 300e ali smo u Segedinu nasli pallas 1 iso za 170. U sustini su potpuno isti i oba imaju najvece ocene na ADAC.

pčelica Pavo

pre 8 godina

@Marko
Da li ste probali da sijalice na 308 menjate rukom, a ne "čekićem"? Tada ništa ne biste polomili. Verovatno nema mnogo kola kod kojih je zamena sijalica pristupačnija nego kod 307/308. Ja ih menjam za ukupno 30 sekundi ...
Što se tiče pomena tog BMW serije 3 dizel sa 143 ks, baš je na Autoportal.hr bio "test polovnjaka" ( a ima i sada) i moglo se pročitati koliko je to "zahvalan automobil", pa i zbog zamene seta lanca.
Pametnome dosta.