Utorak, 07.07.2015.

08:16

Renault Talisman - nova limuzina srednje klase

Izvor: B92

Renault Talisman - nova limuzina srednje klase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

profesionalac

pre 7 godina

Odličan auto,a glavna prednost u odnosu na sve nemačke automobile je udobnost.Kad god sam vozio ili se vozio u nemačkom autu imao sam osećaj da se vozim u gvozdenim kolima bez amortizera.Lično imam lagunu i vozim je duže vreme i to sa dci motorom i uživam u vožnji.Nemački auto je odličan za naše puteve,ali po udobnosti nikada neće stići francuska vozila.A održavanje i jednih i drugih je slična po ceni delova i učestalosti kvarova.

Ciao

pre 8 godina

Svima nesto lici na passata, sta drugo ocekivati od prosecnog srpskog vozaca kome je statusni simbol i pokazatelj uspeha u zivotu jedan VW Passat. U svemu vide passata, uh mukica.

007

pre 8 godina

Divan auto, tipičan Renault. Onanakav kakvog znamo kroz sve prethodne generacije. Veoma maštovit i do sad neviđen dizajn kako eksterijera tako i enterijera. Prosto je zadivljujuće kako se niko do sada nije setio da ponudi ovakav auto?!?!? Pravo oličenje francuskog šarma :)

Car

pre 8 godina

Kičerica. Uporedite Reno 25 ili Safran sa ovim i videćete o čemu govorim. Sa druge strane, uporedite Pasata 3 ili poslednji Audi 100 sa Pasatom ili A6, koliko malo toga se promenilo, ali je išlo u korak s vremenom. Pritom ne sečem vene samo na Nemce, ali priznajem da volim jednostavan dizajn.

Al

pre 8 godina

Trenutno vozim Lagunu 3, 2011 godiste i zaista auto poseduje neverovatnu udobnost i jos neverovatniju stabilnost. Keyless i automatska parkirna kocnica veliki plus. Ali prosto je nepojmljivo da ovakav auto (Talisman srednja klasa ?)recimo nema vreme putovanja na bord kompjuteru, nema utisavanje muzike pri parkiranju unazad sa senzorima, ima nepraktican i ravan prtljaznik u koji ne moze stati vise od 4 putne torbe iako je 4.8 m dugacak. Muzika je veoma tiha i ima "supalj" zvuk, komande multimedije neprakticne, itd. Ipak, pohvale za ovaj auto i iskreno se nadam da ce "talisman" biti mnogo vise inzenjerski a manje estetski koncipiran.

reno limuzina kvarljiva masina

pre 8 godina

Napred pasat nazad A4 sa promenjenim svetlima. Uz tradicionalnu nepouzdanost i visoku prodajnu cenu sa astronomskim servisom nece proci bolje od svog prethodnika lagune. Na srecu tu je dacia da ih odrzi na trzistu.

Pyrex

pre 8 godina

Koliko ja vidim, Renault je dosta truda, vremena, a i novca ulozio u ovaj auto. Nije iskljuceno da ce im bas ovaj auto odrediti na neki nacin buducnost. Ako krene prodaja, super, ako ne, u ozbiljnom su problemu.

ziko

pre 8 godina

komentarisao sam nepouzdanost renault dizel motora, mozda ovi ljudi sto se hvale svojim renalutima nisu imali te probleme, ali ja ne znam neki motor od svih ozbiljnih proizvodjaca( u koje racubam i renalut) da je imao vise havarija od tog dci motora, znaci ljudima koji voze i nenaju problema zelim svu srecu, ali moje je iskustvo takvo, a imam ga.

mister mister

pre 8 godina

Cale je vozio Lagunu 2,sada vozi Lagunu 3,covek voli Renault.Ogromna je razlika izmedju ta dva auta.Pratim auto-moto,nisam laik.Konkurencija je mnooogo jaka,pocev od "japanaca" koji su majka za sve,pa Insignia,Passat,A4,BMW3,Mondeo...Ovo izgleda vrlo dobro na slikama,koketiranje sa visom "klasom" A6,E klasa,videcemo sta nudi i kakav je zaista za 5-7 godina,kad se "izvoza" malo ;)

Bojan

pre 8 godina

Realno, ovako je novi Passat trebao da izgleda :). Cesto vidjam Passat B8 i ne mogu da se nacudim kako su uspeli da ga naprave tako dosadnim. Cak ih i Skoda sije sa novim Superbom sto se izgleda tice.

Tetak

pre 8 godina

Sta trabunjate tu tipa pasat pa pasat i volvo itd. Volvo se vecini ne svidja jer nemaju para da kupe ni polovnjak sa znakom tog brenda, a isto vazi i za pasat. To odavno nije narodno vozilo, jer im cena sve jeste samo nije narodna. I nije mi jasno kako lici na pasat kad pasata samo sminkaju vec decenijama. Mislim da je Reno jedino preostalo narodno vozilo u Evropi, koje se brine da svakome ponudi dosta toga za razumnu cenu.

Replay

pre 8 godina

Moze Mercedes da ponudi njihove jake motore Talismanu.
A samo da se zna, A i B klasa koriste samo 180d i 160d. 200 i.na gore je Mecka, plus nije to samo Renault taj 1.5 nego se skroz proveri i doradi po nemackom standardu.

nlo

pre 8 godina

Ne znam da li sam vise odusevljen ovim autom ili komentarima.Kopija ovog kopija onog,slabi motori,cena ne preko 27000e i sl...Samo cu reci veliko neznanje i nepoznavanje.Za pocetak upoznajte se sa ostalim modelima Renault(enterijer i eksterijer),sa prototipovima zadnjih godina.Procitajte dimenzije ovog auta i sta nudi od opreme,i kojoj klasi ustvari pripada.Da li je neko od vas uopste vozio(namerno ne kazem imao) dci motor pa zna sta je mnogo ili malo snage.Digitalna tabla...Passat za sitnih 50000e u top opremi ima digitalnu inst.tablu, dakle top model,sto znaci da ovi iz Renaulta i nisu bas toliko glupi sto su je ugradili.Passat ima manji gepek,manje medjuosovinsko rastojanje,tj.klasa ispod je.Cena Talismana...realno je da kosta od 30-50000e u top varijanti I.Paris

b.

pre 8 godina

Spoljasnost podseca na Pasata, unutrasnjost na Volvo-a. Automobil nije originalan, ali je dve svetlosne godine ispred Lagune. Mogu da zamislim sebe kako za par godina vozim ovaj auto...

Tool

pre 8 godina

Mnogo je lepši od Lagune, u svakom slučaju. Meni je Laguna 3 jedan od najružnijih automobila napravljenih u prethodnih 20 godina. Tako da Reno je u dizajnu napravio veliki korak napred, a za ostalo ćemo videti kad krene serijska proizvodnja.

Realno

pre 8 godina

Mnogo lep automobil bas me odusevio u svemu sem u motorizaciji koja je malo bzvz za ovoliku limuzinu ali se nadam da ce naknadno ubaciti 2.0 dci... Ako bude normalna cena bice uspesan ali konkurencija nikad jaca u D segmentu... Superb, Passat, A4, DS5, Mazda 6...

iVar79

pre 8 godina

Sto se tice dizel motora neko rece da je 110 i 130 ks malo!? Imam Lagunu 3 sa 110 ks, 1.5dci i veoma sam prijatno iznenađen. Verujte, odlican motor :). Napred Reno ;)

mister

pre 8 godina

Spoljašnost je OK, unutrašnjost mi se ne sviđa, i motorizacija je slaba za limuzinu ovih dimenzija. Ako mu cena bude preko 27-28 hiljada evra, neće se proslaviti.

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda. Jedino je problem što na ovakvim najavnim fotografijama i ilustracijama dominiraju top modeli, verovatno Initiale Paris, koji će sa cenom sigurno zaći u ulazni deo segmenta BMW 5-serie, Audi A6, itd.

Miki

pre 8 godina

Kao po starom dobrom obicaju, negde debelo moraju da kiksnu. Pobogu, pa gde u tu klasu ide digitalni pokazivac brzine, zamislite coveka ozbiljnih godina ,direktora...itd da gleda u digitalni pokazivac brzine, ma dajjjj...instrument tabla totalni promasaj. Videcete, prvo zatezanje
bora i preci ce na kazaljke.

Superstar

pre 8 godina

"Talisman" im i treba za prodaju posle Lagune... Spolja možda nije kopija nekih ali je sve već viđeno... Mislim da su igrali na sigurno... Jedino što "sreću" kvari je motorna grupa koja kaska za konkurencijom.

MadMax

pre 8 godina

Dakle...ja se nadam da ce Evropa konacno poceti da pravi automobile koji imaju smisla u dizajnu.
Kao nekada...
Kad ono sve kopija Americkih limuzina. Chrysler, Buick, Chevrolet...svi jako lice... zatim najnoviji Japanci... nekad pomislim da na autoputu vidim ista vozila, samo drugi znakovi pozadi I napred.
Ako je sedan c klase-90% isti, ako je vise klase 90%isti, ako je SUV 90%isti.

Neinventivno. Dosadno i na zalost to Evropljani sada kopiraju...

XLR8R

pre 8 godina

Po meni, ovako bi trebalo da izgleda redizajniran Pasat, za francuza malo neinventivno. Verovatno, posle par promašaja igraju "ziheraški".

Milojko

pre 8 godina

(ziko, 07. jul 2015 11:09) Poznate nepouzdanosti??? Je l' si to sam smislio ili ti neko rekao? Auto je prelep,nadam se i kvalitetan,ima odlicne motore,samo jos da se dobro prodaje i pun je pogodak. A to da li je nepouzdan,kako mnogi ovde pricaju,zna Mercedes koji ugradjuje njegove motore,ili mozda je po vama poznavaocima i Mercedes krs od auta?

future

pre 8 godina

Jeste malo "pasatovski" al' je pojava u svakom slucaju. Unutrasnjost mi je malo losija u odnosu na eksterijer, al' sve u svemu nije lose.. Ni jedan me motor nije toliko odusevio kao Renaultov novi 1.5 dci, koji smatram trenutno najboljim dizel motorom. Ako bude dobra cjena, mislim da ce se ovaj Talisman bas dobro prodavati.

steta

pre 8 godina

Samo da ga nisu okitili blestavim lajsnicama i umesto zadnjih LED gluposti stavili klasicne svetlosne grupe, bio bi to izuzetno lep automobil.

Urke poslednji krug

pre 8 godina

Svi Vi gospodo koji pisete ovde svakojake negativne komentare u vezi ovog auta koji je realno lep,biste isto tako brzo zaboravili na iste onog trenutka kada biste imali tu cast da auto bude vas. Zato Dobrivoje ne ...

Blake

pre 8 godina

@ziko

Poznata nepouzdanost? A sta je tebe tako poznato mucilo na tvom nepouzdanom Reno-u? Kapiram da si jedan od onih sto i Alfe pljuju zbog prica rekla kazala, a nisi imao u zivotu iskustvo sa nekim od navedenih. Nisam fan Francuza, al mi se zadesilo da imam Megana i auto je odlican, pogotovu u odnosu cena/kvalitet.

Yes

pre 8 godina

Odavno me nije odusevila neka limuzina kao ovaj Talisman,posebno prednji deo.Uzivo na ulici mislim da ce biti impresivan.Enterijer taman onakav kakav i treba da bude u danasnje moderno vreme.Bravo za Renault, Clio-Captur-Kadjar-Talisman-buduci Megane 4... Dizajn nije nikakva kopija Passata,pogledajte koncept Renault Desire od pre neku godinu i sve ce vam biti jasno. Renault i Mazda trenutno najlepsa gama automobila

Vozač

pre 8 godina

...Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka....

Upravo tako, u D segmentu ne možete imati instrument tablu iz video igrice.Takva kola voze ozbiljni ljudi, navikli na kazaljke i krugove.

kris

pre 8 godina

Jos uvek nema komentara "Golf je najbolji, najlepsi, naj..."ovaj Renault je auto koji nema nista viska, sve na svom mestu. Svaka cast!

Vlada Jova

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.
(ziko, 7. jul 2015 11:09)
# Link komentara


Ne znam da li ste Vi ikada seli za volan Renault automobila kada tako pričate o njima? Ja lično vozio Renault Megan II 1.5 dci 7 godina prešao bez ikakvog kvara 180.000 km i sada ga vozi otac bez ikakvih problema a ja sam ponosni vlasnik Megana III. Još kada se doda da Mercedes u svoju A i B klasu ugrađuje 1.5 DCI motore, i hvale stručnjaka o savršenstvu Renaultovog 0.9 TCI malolitražnog motora ne bi rekao ste u pravu g-dine Žiko.

ziko

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.

NEGRO

pre 8 godina

Od pojave Insignije nisam video neki novi model koji je toliko veliki iskorak na bolje u odnosu na prethodnika. Bas lep i skladan.
(zdravko, 07. jul 2015 10:16)

A Sitroen C5 ?

čovek

pre 8 godina

Kako je Renault pobegao sa dizajnom ispred svih evropskih proizvođača automobila (u toj klasi) pa to nije normalno. Jeste, liči na Pasat samo je Talisman lepši.

milanche

pre 8 godina

Lep auto spolja ali enterijer je malo slabiji.Verujem da su materijali ok ali sam koncept,izgled...nekako mi vuce na volvo,sve ravno,pravo bezlicno,ali verujem da ce biti kao laguna,povoljan i kao nov i kao polovnjak pa ce svakako biti primamljiv kupcima

markon

pre 8 godina

renoovi dizajneri su jos jednom dokazali da su operisani od lepog... neka se ugledaju malo na bracu iz citroena i pozoa posto je ovo bas bas bljak

Dejan

pre 8 godina

Kopija Passat-a B8, sa branikom Passat-a B7.
A enterijer je promašen. I posle kažu Škoda ima dosadan i prost enterijer.
Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka.
Reno uvek mora nešto da promaši ili spolja ili iznutra.
Po utisku sa slika, kaska za već ostarelim C5.
Bar je srećom spolja lep

mile

pre 8 godina

lepo i donekle očekivano što se tiče dizajna, ali mi nije jasno zašto su prestali da usavršavaju dci od dve litre. ovaj 1,5 dci od 110 konja će ući i u 22. vek :)

Dejan

pre 8 godina

Višak detalja je nešto što se ne može ignorisati i ceo automobil spolja deluje pomalo kičasto što je u totalnoj suprotnosti sa kopiranim Volvo dizajnom unutrašnjosti.
Iskreno sam razočaran neinventivnošću Renoovih inženjera i dizajnera koji su pre svega svojom umerenošću u dizajnu velikih limuzina nekad privlačili kupce...
Verujem da će cena biti prvi adut Talismana jer izgled to očigledno nije.

čovek

pre 8 godina

Kako je Renault pobegao sa dizajnom ispred svih evropskih proizvođača automobila (u toj klasi) pa to nije normalno. Jeste, liči na Pasat samo je Talisman lepši.

Yes

pre 8 godina

Odavno me nije odusevila neka limuzina kao ovaj Talisman,posebno prednji deo.Uzivo na ulici mislim da ce biti impresivan.Enterijer taman onakav kakav i treba da bude u danasnje moderno vreme.Bravo za Renault, Clio-Captur-Kadjar-Talisman-buduci Megane 4... Dizajn nije nikakva kopija Passata,pogledajte koncept Renault Desire od pre neku godinu i sve ce vam biti jasno. Renault i Mazda trenutno najlepsa gama automobila

mile

pre 8 godina

lepo i donekle očekivano što se tiče dizajna, ali mi nije jasno zašto su prestali da usavršavaju dci od dve litre. ovaj 1,5 dci od 110 konja će ući i u 22. vek :)

NEGRO

pre 8 godina

Od pojave Insignije nisam video neki novi model koji je toliko veliki iskorak na bolje u odnosu na prethodnika. Bas lep i skladan.
(zdravko, 07. jul 2015 10:16)

A Sitroen C5 ?

milanche

pre 8 godina

Lep auto spolja ali enterijer je malo slabiji.Verujem da su materijali ok ali sam koncept,izgled...nekako mi vuce na volvo,sve ravno,pravo bezlicno,ali verujem da ce biti kao laguna,povoljan i kao nov i kao polovnjak pa ce svakako biti primamljiv kupcima

b.

pre 8 godina

Spoljasnost podseca na Pasata, unutrasnjost na Volvo-a. Automobil nije originalan, ali je dve svetlosne godine ispred Lagune. Mogu da zamislim sebe kako za par godina vozim ovaj auto...

ziko

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.

Tool

pre 8 godina

Mnogo je lepši od Lagune, u svakom slučaju. Meni je Laguna 3 jedan od najružnijih automobila napravljenih u prethodnih 20 godina. Tako da Reno je u dizajnu napravio veliki korak napred, a za ostalo ćemo videti kad krene serijska proizvodnja.

Vozač

pre 8 godina

...Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka....

Upravo tako, u D segmentu ne možete imati instrument tablu iz video igrice.Takva kola voze ozbiljni ljudi, navikli na kazaljke i krugove.

iVar79

pre 8 godina

Sto se tice dizel motora neko rece da je 110 i 130 ks malo!? Imam Lagunu 3 sa 110 ks, 1.5dci i veoma sam prijatno iznenađen. Verujte, odlican motor :). Napred Reno ;)

Vlada Jova

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.
(ziko, 7. jul 2015 11:09)
# Link komentara


Ne znam da li ste Vi ikada seli za volan Renault automobila kada tako pričate o njima? Ja lično vozio Renault Megan II 1.5 dci 7 godina prešao bez ikakvog kvara 180.000 km i sada ga vozi otac bez ikakvih problema a ja sam ponosni vlasnik Megana III. Još kada se doda da Mercedes u svoju A i B klasu ugrađuje 1.5 DCI motore, i hvale stručnjaka o savršenstvu Renaultovog 0.9 TCI malolitražnog motora ne bi rekao ste u pravu g-dine Žiko.

Tetak

pre 8 godina

Sta trabunjate tu tipa pasat pa pasat i volvo itd. Volvo se vecini ne svidja jer nemaju para da kupe ni polovnjak sa znakom tog brenda, a isto vazi i za pasat. To odavno nije narodno vozilo, jer im cena sve jeste samo nije narodna. I nije mi jasno kako lici na pasat kad pasata samo sminkaju vec decenijama. Mislim da je Reno jedino preostalo narodno vozilo u Evropi, koje se brine da svakome ponudi dosta toga za razumnu cenu.

nlo

pre 8 godina

Ne znam da li sam vise odusevljen ovim autom ili komentarima.Kopija ovog kopija onog,slabi motori,cena ne preko 27000e i sl...Samo cu reci veliko neznanje i nepoznavanje.Za pocetak upoznajte se sa ostalim modelima Renault(enterijer i eksterijer),sa prototipovima zadnjih godina.Procitajte dimenzije ovog auta i sta nudi od opreme,i kojoj klasi ustvari pripada.Da li je neko od vas uopste vozio(namerno ne kazem imao) dci motor pa zna sta je mnogo ili malo snage.Digitalna tabla...Passat za sitnih 50000e u top opremi ima digitalnu inst.tablu, dakle top model,sto znaci da ovi iz Renaulta i nisu bas toliko glupi sto su je ugradili.Passat ima manji gepek,manje medjuosovinsko rastojanje,tj.klasa ispod je.Cena Talismana...realno je da kosta od 30-50000e u top varijanti I.Paris

Milojko

pre 8 godina

(ziko, 07. jul 2015 11:09) Poznate nepouzdanosti??? Je l' si to sam smislio ili ti neko rekao? Auto je prelep,nadam se i kvalitetan,ima odlicne motore,samo jos da se dobro prodaje i pun je pogodak. A to da li je nepouzdan,kako mnogi ovde pricaju,zna Mercedes koji ugradjuje njegove motore,ili mozda je po vama poznavaocima i Mercedes krs od auta?

mister mister

pre 8 godina

Cale je vozio Lagunu 2,sada vozi Lagunu 3,covek voli Renault.Ogromna je razlika izmedju ta dva auta.Pratim auto-moto,nisam laik.Konkurencija je mnooogo jaka,pocev od "japanaca" koji su majka za sve,pa Insignia,Passat,A4,BMW3,Mondeo...Ovo izgleda vrlo dobro na slikama,koketiranje sa visom "klasom" A6,E klasa,videcemo sta nudi i kakav je zaista za 5-7 godina,kad se "izvoza" malo ;)

Ciao

pre 8 godina

Svima nesto lici na passata, sta drugo ocekivati od prosecnog srpskog vozaca kome je statusni simbol i pokazatelj uspeha u zivotu jedan VW Passat. U svemu vide passata, uh mukica.

Bojan

pre 8 godina

Realno, ovako je novi Passat trebao da izgleda :). Cesto vidjam Passat B8 i ne mogu da se nacudim kako su uspeli da ga naprave tako dosadnim. Cak ih i Skoda sije sa novim Superbom sto se izgleda tice.

Blake

pre 8 godina

@ziko

Poznata nepouzdanost? A sta je tebe tako poznato mucilo na tvom nepouzdanom Reno-u? Kapiram da si jedan od onih sto i Alfe pljuju zbog prica rekla kazala, a nisi imao u zivotu iskustvo sa nekim od navedenih. Nisam fan Francuza, al mi se zadesilo da imam Megana i auto je odlican, pogotovu u odnosu cena/kvalitet.

Pyrex

pre 8 godina

Koliko ja vidim, Renault je dosta truda, vremena, a i novca ulozio u ovaj auto. Nije iskljuceno da ce im bas ovaj auto odrediti na neki nacin buducnost. Ako krene prodaja, super, ako ne, u ozbiljnom su problemu.

007

pre 8 godina

Divan auto, tipičan Renault. Onanakav kakvog znamo kroz sve prethodne generacije. Veoma maštovit i do sad neviđen dizajn kako eksterijera tako i enterijera. Prosto je zadivljujuće kako se niko do sada nije setio da ponudi ovakav auto?!?!? Pravo oličenje francuskog šarma :)

Dejan

pre 8 godina

Kopija Passat-a B8, sa branikom Passat-a B7.
A enterijer je promašen. I posle kažu Škoda ima dosadan i prost enterijer.
Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka.
Reno uvek mora nešto da promaši ili spolja ili iznutra.
Po utisku sa slika, kaska za već ostarelim C5.
Bar je srećom spolja lep

future

pre 8 godina

Jeste malo "pasatovski" al' je pojava u svakom slucaju. Unutrasnjost mi je malo losija u odnosu na eksterijer, al' sve u svemu nije lose.. Ni jedan me motor nije toliko odusevio kao Renaultov novi 1.5 dci, koji smatram trenutno najboljim dizel motorom. Ako bude dobra cjena, mislim da ce se ovaj Talisman bas dobro prodavati.

Urke poslednji krug

pre 8 godina

Svi Vi gospodo koji pisete ovde svakojake negativne komentare u vezi ovog auta koji je realno lep,biste isto tako brzo zaboravili na iste onog trenutka kada biste imali tu cast da auto bude vas. Zato Dobrivoje ne ...

kris

pre 8 godina

Jos uvek nema komentara "Golf je najbolji, najlepsi, naj..."ovaj Renault je auto koji nema nista viska, sve na svom mestu. Svaka cast!

Realno

pre 8 godina

Mnogo lep automobil bas me odusevio u svemu sem u motorizaciji koja je malo bzvz za ovoliku limuzinu ali se nadam da ce naknadno ubaciti 2.0 dci... Ako bude normalna cena bice uspesan ali konkurencija nikad jaca u D segmentu... Superb, Passat, A4, DS5, Mazda 6...

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda. Jedino je problem što na ovakvim najavnim fotografijama i ilustracijama dominiraju top modeli, verovatno Initiale Paris, koji će sa cenom sigurno zaći u ulazni deo segmenta BMW 5-serie, Audi A6, itd.

markon

pre 8 godina

renoovi dizajneri su jos jednom dokazali da su operisani od lepog... neka se ugledaju malo na bracu iz citroena i pozoa posto je ovo bas bas bljak

Miki

pre 8 godina

Kao po starom dobrom obicaju, negde debelo moraju da kiksnu. Pobogu, pa gde u tu klasu ide digitalni pokazivac brzine, zamislite coveka ozbiljnih godina ,direktora...itd da gleda u digitalni pokazivac brzine, ma dajjjj...instrument tabla totalni promasaj. Videcete, prvo zatezanje
bora i preci ce na kazaljke.

Dejan

pre 8 godina

Višak detalja je nešto što se ne može ignorisati i ceo automobil spolja deluje pomalo kičasto što je u totalnoj suprotnosti sa kopiranim Volvo dizajnom unutrašnjosti.
Iskreno sam razočaran neinventivnošću Renoovih inženjera i dizajnera koji su pre svega svojom umerenošću u dizajnu velikih limuzina nekad privlačili kupce...
Verujem da će cena biti prvi adut Talismana jer izgled to očigledno nije.

ziko

pre 8 godina

komentarisao sam nepouzdanost renault dizel motora, mozda ovi ljudi sto se hvale svojim renalutima nisu imali te probleme, ali ja ne znam neki motor od svih ozbiljnih proizvodjaca( u koje racubam i renalut) da je imao vise havarija od tog dci motora, znaci ljudima koji voze i nenaju problema zelim svu srecu, ali moje je iskustvo takvo, a imam ga.

Al

pre 8 godina

Trenutno vozim Lagunu 3, 2011 godiste i zaista auto poseduje neverovatnu udobnost i jos neverovatniju stabilnost. Keyless i automatska parkirna kocnica veliki plus. Ali prosto je nepojmljivo da ovakav auto (Talisman srednja klasa ?)recimo nema vreme putovanja na bord kompjuteru, nema utisavanje muzike pri parkiranju unazad sa senzorima, ima nepraktican i ravan prtljaznik u koji ne moze stati vise od 4 putne torbe iako je 4.8 m dugacak. Muzika je veoma tiha i ima "supalj" zvuk, komande multimedije neprakticne, itd. Ipak, pohvale za ovaj auto i iskreno se nadam da ce "talisman" biti mnogo vise inzenjerski a manje estetski koncipiran.

reno limuzina kvarljiva masina

pre 8 godina

Napred pasat nazad A4 sa promenjenim svetlima. Uz tradicionalnu nepouzdanost i visoku prodajnu cenu sa astronomskim servisom nece proci bolje od svog prethodnika lagune. Na srecu tu je dacia da ih odrzi na trzistu.

XLR8R

pre 8 godina

Po meni, ovako bi trebalo da izgleda redizajniran Pasat, za francuza malo neinventivno. Verovatno, posle par promašaja igraju "ziheraški".

mister

pre 8 godina

Spoljašnost je OK, unutrašnjost mi se ne sviđa, i motorizacija je slaba za limuzinu ovih dimenzija. Ako mu cena bude preko 27-28 hiljada evra, neće se proslaviti.

Superstar

pre 8 godina

"Talisman" im i treba za prodaju posle Lagune... Spolja možda nije kopija nekih ali je sve već viđeno... Mislim da su igrali na sigurno... Jedino što "sreću" kvari je motorna grupa koja kaska za konkurencijom.

MadMax

pre 8 godina

Dakle...ja se nadam da ce Evropa konacno poceti da pravi automobile koji imaju smisla u dizajnu.
Kao nekada...
Kad ono sve kopija Americkih limuzina. Chrysler, Buick, Chevrolet...svi jako lice... zatim najnoviji Japanci... nekad pomislim da na autoputu vidim ista vozila, samo drugi znakovi pozadi I napred.
Ako je sedan c klase-90% isti, ako je vise klase 90%isti, ako je SUV 90%isti.

Neinventivno. Dosadno i na zalost to Evropljani sada kopiraju...

Car

pre 8 godina

Kičerica. Uporedite Reno 25 ili Safran sa ovim i videćete o čemu govorim. Sa druge strane, uporedite Pasata 3 ili poslednji Audi 100 sa Pasatom ili A6, koliko malo toga se promenilo, ali je išlo u korak s vremenom. Pritom ne sečem vene samo na Nemce, ali priznajem da volim jednostavan dizajn.

steta

pre 8 godina

Samo da ga nisu okitili blestavim lajsnicama i umesto zadnjih LED gluposti stavili klasicne svetlosne grupe, bio bi to izuzetno lep automobil.

Replay

pre 8 godina

Moze Mercedes da ponudi njihove jake motore Talismanu.
A samo da se zna, A i B klasa koriste samo 180d i 160d. 200 i.na gore je Mecka, plus nije to samo Renault taj 1.5 nego se skroz proveri i doradi po nemackom standardu.

profesionalac

pre 7 godina

Odličan auto,a glavna prednost u odnosu na sve nemačke automobile je udobnost.Kad god sam vozio ili se vozio u nemačkom autu imao sam osećaj da se vozim u gvozdenim kolima bez amortizera.Lično imam lagunu i vozim je duže vreme i to sa dci motorom i uživam u vožnji.Nemački auto je odličan za naše puteve,ali po udobnosti nikada neće stići francuska vozila.A održavanje i jednih i drugih je slična po ceni delova i učestalosti kvarova.

markon

pre 8 godina

renoovi dizajneri su jos jednom dokazali da su operisani od lepog... neka se ugledaju malo na bracu iz citroena i pozoa posto je ovo bas bas bljak

Dejan

pre 8 godina

Kopija Passat-a B8, sa branikom Passat-a B7.
A enterijer je promašen. I posle kažu Škoda ima dosadan i prost enterijer.
Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka.
Reno uvek mora nešto da promaši ili spolja ili iznutra.
Po utisku sa slika, kaska za već ostarelim C5.
Bar je srećom spolja lep

Dejan

pre 8 godina

Višak detalja je nešto što se ne može ignorisati i ceo automobil spolja deluje pomalo kičasto što je u totalnoj suprotnosti sa kopiranim Volvo dizajnom unutrašnjosti.
Iskreno sam razočaran neinventivnošću Renoovih inženjera i dizajnera koji su pre svega svojom umerenošću u dizajnu velikih limuzina nekad privlačili kupce...
Verujem da će cena biti prvi adut Talismana jer izgled to očigledno nije.

Vozač

pre 8 godina

...Talisman puca na biznis klasu, a kontrolna tabla tehno kič ko sa buvljaka....

Upravo tako, u D segmentu ne možete imati instrument tablu iz video igrice.Takva kola voze ozbiljni ljudi, navikli na kazaljke i krugove.

reno limuzina kvarljiva masina

pre 8 godina

Napred pasat nazad A4 sa promenjenim svetlima. Uz tradicionalnu nepouzdanost i visoku prodajnu cenu sa astronomskim servisom nece proci bolje od svog prethodnika lagune. Na srecu tu je dacia da ih odrzi na trzistu.

ziko

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.

Car

pre 8 godina

Kičerica. Uporedite Reno 25 ili Safran sa ovim i videćete o čemu govorim. Sa druge strane, uporedite Pasata 3 ili poslednji Audi 100 sa Pasatom ili A6, koliko malo toga se promenilo, ali je išlo u korak s vremenom. Pritom ne sečem vene samo na Nemce, ali priznajem da volim jednostavan dizajn.

Miki

pre 8 godina

Kao po starom dobrom obicaju, negde debelo moraju da kiksnu. Pobogu, pa gde u tu klasu ide digitalni pokazivac brzine, zamislite coveka ozbiljnih godina ,direktora...itd da gleda u digitalni pokazivac brzine, ma dajjjj...instrument tabla totalni promasaj. Videcete, prvo zatezanje
bora i preci ce na kazaljke.

ziko

pre 8 godina

komentarisao sam nepouzdanost renault dizel motora, mozda ovi ljudi sto se hvale svojim renalutima nisu imali te probleme, ali ja ne znam neki motor od svih ozbiljnih proizvodjaca( u koje racubam i renalut) da je imao vise havarija od tog dci motora, znaci ljudima koji voze i nenaju problema zelim svu srecu, ali moje je iskustvo takvo, a imam ga.

Replay

pre 8 godina

Moze Mercedes da ponudi njihove jake motore Talismanu.
A samo da se zna, A i B klasa koriste samo 180d i 160d. 200 i.na gore je Mecka, plus nije to samo Renault taj 1.5 nego se skroz proveri i doradi po nemackom standardu.

čovek

pre 8 godina

Kako je Renault pobegao sa dizajnom ispred svih evropskih proizvođača automobila (u toj klasi) pa to nije normalno. Jeste, liči na Pasat samo je Talisman lepši.

NEGRO

pre 8 godina

Od pojave Insignije nisam video neki novi model koji je toliko veliki iskorak na bolje u odnosu na prethodnika. Bas lep i skladan.
(zdravko, 07. jul 2015 10:16)

A Sitroen C5 ?

b.

pre 8 godina

Spoljasnost podseca na Pasata, unutrasnjost na Volvo-a. Automobil nije originalan, ali je dve svetlosne godine ispred Lagune. Mogu da zamislim sebe kako za par godina vozim ovaj auto...

steta

pre 8 godina

Samo da ga nisu okitili blestavim lajsnicama i umesto zadnjih LED gluposti stavili klasicne svetlosne grupe, bio bi to izuzetno lep automobil.

Superstar

pre 8 godina

"Talisman" im i treba za prodaju posle Lagune... Spolja možda nije kopija nekih ali je sve već viđeno... Mislim da su igrali na sigurno... Jedino što "sreću" kvari je motorna grupa koja kaska za konkurencijom.

mister

pre 8 godina

Spoljašnost je OK, unutrašnjost mi se ne sviđa, i motorizacija je slaba za limuzinu ovih dimenzija. Ako mu cena bude preko 27-28 hiljada evra, neće se proslaviti.

MadMax

pre 8 godina

Dakle...ja se nadam da ce Evropa konacno poceti da pravi automobile koji imaju smisla u dizajnu.
Kao nekada...
Kad ono sve kopija Americkih limuzina. Chrysler, Buick, Chevrolet...svi jako lice... zatim najnoviji Japanci... nekad pomislim da na autoputu vidim ista vozila, samo drugi znakovi pozadi I napred.
Ako je sedan c klase-90% isti, ako je vise klase 90%isti, ako je SUV 90%isti.

Neinventivno. Dosadno i na zalost to Evropljani sada kopiraju...

Yes

pre 8 godina

Odavno me nije odusevila neka limuzina kao ovaj Talisman,posebno prednji deo.Uzivo na ulici mislim da ce biti impresivan.Enterijer taman onakav kakav i treba da bude u danasnje moderno vreme.Bravo za Renault, Clio-Captur-Kadjar-Talisman-buduci Megane 4... Dizajn nije nikakva kopija Passata,pogledajte koncept Renault Desire od pre neku godinu i sve ce vam biti jasno. Renault i Mazda trenutno najlepsa gama automobila

Tool

pre 8 godina

Mnogo je lepši od Lagune, u svakom slučaju. Meni je Laguna 3 jedan od najružnijih automobila napravljenih u prethodnih 20 godina. Tako da Reno je u dizajnu napravio veliki korak napred, a za ostalo ćemo videti kad krene serijska proizvodnja.

milanche

pre 8 godina

Lep auto spolja ali enterijer je malo slabiji.Verujem da su materijali ok ali sam koncept,izgled...nekako mi vuce na volvo,sve ravno,pravo bezlicno,ali verujem da ce biti kao laguna,povoljan i kao nov i kao polovnjak pa ce svakako biti primamljiv kupcima

Al

pre 8 godina

Trenutno vozim Lagunu 3, 2011 godiste i zaista auto poseduje neverovatnu udobnost i jos neverovatniju stabilnost. Keyless i automatska parkirna kocnica veliki plus. Ali prosto je nepojmljivo da ovakav auto (Talisman srednja klasa ?)recimo nema vreme putovanja na bord kompjuteru, nema utisavanje muzike pri parkiranju unazad sa senzorima, ima nepraktican i ravan prtljaznik u koji ne moze stati vise od 4 putne torbe iako je 4.8 m dugacak. Muzika je veoma tiha i ima "supalj" zvuk, komande multimedije neprakticne, itd. Ipak, pohvale za ovaj auto i iskreno se nadam da ce "talisman" biti mnogo vise inzenjerski a manje estetski koncipiran.

Milojko

pre 8 godina

(ziko, 07. jul 2015 11:09) Poznate nepouzdanosti??? Je l' si to sam smislio ili ti neko rekao? Auto je prelep,nadam se i kvalitetan,ima odlicne motore,samo jos da se dobro prodaje i pun je pogodak. A to da li je nepouzdan,kako mnogi ovde pricaju,zna Mercedes koji ugradjuje njegove motore,ili mozda je po vama poznavaocima i Mercedes krs od auta?

iVar79

pre 8 godina

Sto se tice dizel motora neko rece da je 110 i 130 ks malo!? Imam Lagunu 3 sa 110 ks, 1.5dci i veoma sam prijatno iznenađen. Verujte, odlican motor :). Napred Reno ;)

Vlada Jova

pre 8 godina

Ne volim renault automobile zbog poznate nepouzdanosti, ali oni sa dizajnom znaju bas da me oduseve, ovaj model je meni totalno ok, ne znam sta je ovde nekom ruzno na ovoj limuzini.
(ziko, 7. jul 2015 11:09)
# Link komentara


Ne znam da li ste Vi ikada seli za volan Renault automobila kada tako pričate o njima? Ja lično vozio Renault Megan II 1.5 dci 7 godina prešao bez ikakvog kvara 180.000 km i sada ga vozi otac bez ikakvih problema a ja sam ponosni vlasnik Megana III. Još kada se doda da Mercedes u svoju A i B klasu ugrađuje 1.5 DCI motore, i hvale stručnjaka o savršenstvu Renaultovog 0.9 TCI malolitražnog motora ne bi rekao ste u pravu g-dine Žiko.

007

pre 8 godina

Divan auto, tipičan Renault. Onanakav kakvog znamo kroz sve prethodne generacije. Veoma maštovit i do sad neviđen dizajn kako eksterijera tako i enterijera. Prosto je zadivljujuće kako se niko do sada nije setio da ponudi ovakav auto?!?!? Pravo oličenje francuskog šarma :)

future

pre 8 godina

Jeste malo "pasatovski" al' je pojava u svakom slucaju. Unutrasnjost mi je malo losija u odnosu na eksterijer, al' sve u svemu nije lose.. Ni jedan me motor nije toliko odusevio kao Renaultov novi 1.5 dci, koji smatram trenutno najboljim dizel motorom. Ako bude dobra cjena, mislim da ce se ovaj Talisman bas dobro prodavati.

Realno

pre 8 godina

Mnogo lep automobil bas me odusevio u svemu sem u motorizaciji koja je malo bzvz za ovoliku limuzinu ali se nadam da ce naknadno ubaciti 2.0 dci... Ako bude normalna cena bice uspesan ali konkurencija nikad jaca u D segmentu... Superb, Passat, A4, DS5, Mazda 6...

XLR8R

pre 8 godina

Po meni, ovako bi trebalo da izgleda redizajniran Pasat, za francuza malo neinventivno. Verovatno, posle par promašaja igraju "ziheraški".

kris

pre 8 godina

Jos uvek nema komentara "Golf je najbolji, najlepsi, naj..."ovaj Renault je auto koji nema nista viska, sve na svom mestu. Svaka cast!

Blake

pre 8 godina

@ziko

Poznata nepouzdanost? A sta je tebe tako poznato mucilo na tvom nepouzdanom Reno-u? Kapiram da si jedan od onih sto i Alfe pljuju zbog prica rekla kazala, a nisi imao u zivotu iskustvo sa nekim od navedenih. Nisam fan Francuza, al mi se zadesilo da imam Megana i auto je odlican, pogotovu u odnosu cena/kvalitet.

nlo

pre 8 godina

Ne znam da li sam vise odusevljen ovim autom ili komentarima.Kopija ovog kopija onog,slabi motori,cena ne preko 27000e i sl...Samo cu reci veliko neznanje i nepoznavanje.Za pocetak upoznajte se sa ostalim modelima Renault(enterijer i eksterijer),sa prototipovima zadnjih godina.Procitajte dimenzije ovog auta i sta nudi od opreme,i kojoj klasi ustvari pripada.Da li je neko od vas uopste vozio(namerno ne kazem imao) dci motor pa zna sta je mnogo ili malo snage.Digitalna tabla...Passat za sitnih 50000e u top opremi ima digitalnu inst.tablu, dakle top model,sto znaci da ovi iz Renaulta i nisu bas toliko glupi sto su je ugradili.Passat ima manji gepek,manje medjuosovinsko rastojanje,tj.klasa ispod je.Cena Talismana...realno je da kosta od 30-50000e u top varijanti I.Paris

Bojan

pre 8 godina

Realno, ovako je novi Passat trebao da izgleda :). Cesto vidjam Passat B8 i ne mogu da se nacudim kako su uspeli da ga naprave tako dosadnim. Cak ih i Skoda sije sa novim Superbom sto se izgleda tice.

Ciao

pre 8 godina

Svima nesto lici na passata, sta drugo ocekivati od prosecnog srpskog vozaca kome je statusni simbol i pokazatelj uspeha u zivotu jedan VW Passat. U svemu vide passata, uh mukica.

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Mnogo lepo izgleda. Jedino je problem što na ovakvim najavnim fotografijama i ilustracijama dominiraju top modeli, verovatno Initiale Paris, koji će sa cenom sigurno zaći u ulazni deo segmenta BMW 5-serie, Audi A6, itd.

Tetak

pre 8 godina

Sta trabunjate tu tipa pasat pa pasat i volvo itd. Volvo se vecini ne svidja jer nemaju para da kupe ni polovnjak sa znakom tog brenda, a isto vazi i za pasat. To odavno nije narodno vozilo, jer im cena sve jeste samo nije narodna. I nije mi jasno kako lici na pasat kad pasata samo sminkaju vec decenijama. Mislim da je Reno jedino preostalo narodno vozilo u Evropi, koje se brine da svakome ponudi dosta toga za razumnu cenu.

mile

pre 8 godina

lepo i donekle očekivano što se tiče dizajna, ali mi nije jasno zašto su prestali da usavršavaju dci od dve litre. ovaj 1,5 dci od 110 konja će ući i u 22. vek :)

Urke poslednji krug

pre 8 godina

Svi Vi gospodo koji pisete ovde svakojake negativne komentare u vezi ovog auta koji je realno lep,biste isto tako brzo zaboravili na iste onog trenutka kada biste imali tu cast da auto bude vas. Zato Dobrivoje ne ...

mister mister

pre 8 godina

Cale je vozio Lagunu 2,sada vozi Lagunu 3,covek voli Renault.Ogromna je razlika izmedju ta dva auta.Pratim auto-moto,nisam laik.Konkurencija je mnooogo jaka,pocev od "japanaca" koji su majka za sve,pa Insignia,Passat,A4,BMW3,Mondeo...Ovo izgleda vrlo dobro na slikama,koketiranje sa visom "klasom" A6,E klasa,videcemo sta nudi i kakav je zaista za 5-7 godina,kad se "izvoza" malo ;)

Pyrex

pre 8 godina

Koliko ja vidim, Renault je dosta truda, vremena, a i novca ulozio u ovaj auto. Nije iskljuceno da ce im bas ovaj auto odrediti na neki nacin buducnost. Ako krene prodaja, super, ako ne, u ozbiljnom su problemu.

profesionalac

pre 7 godina

Odličan auto,a glavna prednost u odnosu na sve nemačke automobile je udobnost.Kad god sam vozio ili se vozio u nemačkom autu imao sam osećaj da se vozim u gvozdenim kolima bez amortizera.Lično imam lagunu i vozim je duže vreme i to sa dci motorom i uživam u vožnji.Nemački auto je odličan za naše puteve,ali po udobnosti nikada neće stići francuska vozila.A održavanje i jednih i drugih je slična po ceni delova i učestalosti kvarova.