Subota, 13.06.2015.

10:36

Kia Rio Sport Sedan 1.25 Urban

Izvor: B92

Kia Rio Sport Sedan 1.25 Urban IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Teodosije III

pre 8 godina

Ima ga moj sin sa nizom opremom. Platio ga je pre 3 godine oko 10300€

Odlicna kola. Meni smeta samo prelak volan, nemam osecaj. I fali mu snage kad je pun a ide uzbrdo.

A neko je komentarisao da su Kie losa kola. Zeni sam 2007 kupio Picanta a poslednjih nekoliko godina ga vozi sin. Presao je 190000 i to sa gasom koji je ugradjen kada je imao 5000km. Samo redovni servisi i na 30000 u garanciji promenjena sajla kvacila.

Pre neki dan sam vozio NS-BG i posto sam zurio drzao sam ga na 150 celim putem iako je padala kisa.

Nikola

pre 8 godina

Izvinite ovo je auto za vozače za koje auto nema baš nikakvo značenje u životu,ni po dizajnu ni po motoru ama jedna velika praznina.Mene bi duša zabolela da dam 12.000 evrića za ovaj smehotres ma nek mu je garancija 100 godina.I nek je novo novo sto puta ali da me neko ubedi da je ovo bolja investicija od npr.Mazde6 ili Akorda benzinaca ovde kupljenih starih 5-6 godina sa malim kilometražama koji su svetlosnu godinu ispred ove kie po svemu,e to malo morgen.

Zoki Pro

pre 8 godina

Produžena B ili C klasa ma hajde molim pojašnjenje razlike. Kao onaj je krači ili duži za 5cm?! Fokus i C4 sa spominjao zato što je po ceni to negde 500-600€ razlike klasa me nije mnogo zanimala KIA se spominje zbog cene a ne koja je klasa. Ko još normalan kupuje Automobil da vozi 10-15 godina, opet je to stvar ukusa ali ko imalo poštuje sebe prodaće taj Auto i kupiti nov za 7-8 godina max. i naravno da Golf ili Fokus će vrediti više u drugoj ruci što je za svakog čoveka bitna stavka. I naravno da sam Amater proenio sam samo 8 vozila Kiju nikada ni kupio ni vozio (kao ni većina u Evropi) a veruj mi nikada ni neću ipak znam šta je dobro po moj novčanik.

Zveki

pre 8 godina

Imam ovaj auto od sajma automobila pa mogu da kazem rec, dve o njemu.
Prvo, pri kupovini gratis sam dobio zimske gume (nisu krs ali zaboravih ime), parking senzore, patosnice i obaveznu opremu. Od ostale opreme ima sve sto mi treba da ne nabrajam stoji u testu. Auto je udoban, prostran (pozadi mesta ihaaaj), prtljaznik odlican. Kvalitet enterijera je na visokom nivou, plastika ne deluje jeftino, sve stoji na mestu, ne skripi i slicno. Auto je poprilicno tih, za vece obrtaje ne znam zbog muzike :) .Ubrzanje je prosecno, terao sam ga 170 ali sve to je nebitno jer se ovakav auto ne kupuje zbog performansi. Potrosnja je feomenalna, da ne pisem o tome, ima sve u tekstu i komentarima. U principu ovo je savrsen auto za porodicu, malo trosi, jeftina registracija, relativno jeftino odrzavanje. Kome treba ovakav auto moja je preporuka za kupovinu. Ako obratite paznju videcete da ih ima dosta po gradu. (BG)

Ivan

pre 8 godina

Ovome autu su najveća mana široki C nosač krova i cijena pogotovo ako ga usporedimo sa drugim modelima iz KIA asortimana. Ostalo su prednosti. 7 godina garancije, visoka kvaliteta izrade (ne nužno i materijala), štedljiv motor i visoka pouzdanost. Ovi što uspoređuju Renault aute ili Citroen nisu nikada imali Hyunadi ili KIA vozilo. Oni kao i Japanci se ne kvare!!! A ovi koji bi htjeli auto, ali im skupo mijenjati ulje i filtere na 10.000km preporučam neka voze bicikl.
Ako im nije skupo podmazivati lanac.

KIARIO

pre 8 godina

Najveća prednost ovih kola su cena za solidan paket opreme plus zimske gume. Nadam se da nisu samo neke bezlične kineske koje će za godinu dana morati da se menjaju. E da i 7 god garancije, mada je to i 7 godina ovlašćenog servisa, što vremenom posteje besmisleno. Kupio sam jefino auto kako bih uštedeo, ali ga održavam na najskuplji način.

Rio je auto za laganu vožnju po gradu. Međutim velike bočne površine i anahroni motor (slabašnih 85 ks za današnje uslove) je vrlo loša kombinacija za vožnju autoputem. Na 130 ks, ima da jurite volanom putanju kao na 24h Le Mana (s tim što se tamo vozi 300 na sat), tako da zaboravite na opuštenu vožnjum, sem na nekom praznom regionalnom putu, kada nije vruće (klima oduzima još jedno 5-6 konja), nije uzbrdica i nemate pun auto. U vozačkom pogledu je auto stvarno na nivou Dačije. Koja btw za ove pare nudi solidan dizel motor i veći gepek. Pa i 7 god garancije.

Ok da zanemarimo Dačiju (mada ne znam zašto), ozbiljna konkurencija Riu su i Fluens, Focus prethodne generacije koji je sada na nekoj akciji pa zatim C-elise (za 4% višu cenu ima i motor od 115ks), 301-ica...

Peki

pre 8 godina

Tek da se zna, ukoliko se zaista prodaje po toj ceni to je zato sto je Rio nedavno restilizovan. Razlike nisu ogromne, Sto se pre svega vidi po prednjoj masci, dok u untrasnjosti nema vise one rupe na centralnoj konsoli. Vozio sam ga nedavno, ali sa slabijim dizelom 1.1 CRDI/75 KS. Licno smatram da je auto sasvim korektan, cak i sa slabasnim motorima. Uostalom za tih par stotina kilometara auto puteva po Srbiji i uz sve strozije propise...

kele

pre 8 godina

Po meni sasvim solidan automobil za sasvim solidnu cijenu i za prosječnu 4-ročlanu porodicu koja pravi 10-15.000 km godišnje.
Za usporedbu, na zvaničnom sajtu VW polo 1.0 bez pola ove opreme, košta 13.000 evra pa naviše.

Aiii

pre 8 godina

Kurble hahahahahaha
Pa nasi ljudi bi zlatnom jajetu nasli manu. Nema jeftino a full oprema. Doplatis pa ti ljubazne tete u salonu prodaju opremu sa 4 podizaca. Ovo je bre auto za ljude koji hoce da se jeftino voze i da im auto traje 10 godina uz redovni servis jednom godisnje, mozda poneka sijalica, bez drugih ulaganja. Ja znam ljude koji su pokupovali Hjundaije i30, Kie Rio i Ceed, Mazde2, Tojote Ajgo i Yaris, vecinom su to neke klot varijante, i svi su zadovoljni jer se jeftino voze sto im je i bio cilj

RAF

pre 8 godina

@Zoran Pro (heheh Pro), vidis ovaj Rio od 11k evra star 6 godina (dakle sa jos 1 godinom garancije) ce vredeti vise nego golf od 20k evra isto 6 godina star. Sto? Pa lepo, fabricka garancije, ima i ceo motor da zamene ako postoji problem a kod golfa je garancija odavno otisla bogu na istinu i tu se kupuje macka u dzaku. A ja bih ipak za moje pare kupio nesto provereno.
Po meni, jedina mana ovog automobila je sto za iste pare moze da se uzme pro ceed koji je i lepsi i veci i kvalitetniji....
Kupite KIA vozilo i nema brige 7 godina. Cena servisa su oko 100e za RIO.

Vozač

pre 8 godina

Kako stoji protiv Cruze i Elantre koji su nesto skuplji?
(Filip, 13. jun 2015 14:53)
# Link komentara
Kruza na žalost više nema u Evropi, ovog mališu bi progutao za doručak, s obzirom da ima 50 ks više i skoro 50 cm je duži, a skuplji je bio samo 1.000 evra.Elantra je u stvari I30 sedan, kreće od 14.000, ali zato Fluens od 11.600 trenutno nudi najviše lima za najmanje para u Srbiji.

tehnobole

pre 8 godina

Da je živa firma u kojoj sam nekada radio...pokupovala bi ova kola jedno 20tak kao službena za komercijalu,po 4 po sektorima,garancija duga-pokriva period lizinga...i to je to.Ništa više,skromno,jednostavno za upotrebu od strane više lica.

Milos

pre 8 godina

@Zoran Pro Obzirom da si svoj komentar ostavio iskljucivo citajuci clanak mozes da se pokrijes usima i promenis nadimak u Amater. Ako si ikada seo u ovaj auto video bi razliku u enterijeru izmedju Dacije i ovog Ria. Usput si ga poredio sa dosta skupljim automobilima iz klase iznad. Ali sve je ok, mi volimo da pljujemo po svemu sto je dobro.

Hehe

pre 8 godina

@(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Hahahaha, al me slatko nasmeja, ovo je auto iz produzenog B segmenta i nema veze sa fokusom ili C4. Konkurencija su mu Pezo 301, Citroen C-Elysse, Aveo sedan, Fabia sedan i tako ti automobili. Unutrasnjost je solidna za taj segment, izbor dugmica je takav kakav je, nekom se to svidja, nekom ne (meni licno ne), kvalitet je osrednji, nije los kao sto pises, ni blizu dacije, tj ovaj auto je za daciju avion. Zagledao sam ga na sajmu i najveca zamerka su mi slab motor i cena, ostalo je sve solidno uradjeno. Al dobro, kao sto si napisao konkurencija je velika u tom segmentu, pa preporucujem da radis kao diler za neku drugu marku automobila, koji je dosao da pljuje ovu kiu. Bolje ponudite nesto vise od onoga sto kia nudi. Takodje, cene juznokorejskih automobila su trenutno nesto jace zbog jakog dolara.

hiavata

pre 8 godina

Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.
(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Fokus i citroen c4 su kompakt, C, tj. golf klasa a ovo je B klasa. I cena govori o tome, nisu za poredjenje. To bi bilo kao da poredimo taj isti c4 sa opel insigniom ili ford mondeom, neporedbeno.

betmen

pre 8 godina

Vidim da mnogi ne shvataju sta ce elektropodizaci nazad. To je zbog finog podesavanja strujanja vazduha kad npr. sprecite kovitlac koji ce da vas udara u potiljak ili smanjite buku koju spusteni prednji prozori uzrokuju. Vec 7-8 godina vozim aute sa 4 podizaca i nema sile da bih kupio auto bez toga.

Zasu

pre 8 godina

@Stole Ne treba mu jaci motor za potrebe porodice ili bilo koga ko uzima ovakav auto. Ovaj motor je odlican, malo trosi, solidno ide.

@Vlaar Meni kurble ne smetaju, sedim samo za vozacevim sedistem. A i realno za ove pare kako sme da nema pozadi podizace ili npr motor od 300 konja i kozna sedista.

Miško

pre 8 godina

@djomla
Cena koja je navedena u tekstu je važila u januaru ili februaru, ne sećam se tačno. Tada su na poklon išle i zimske gume. To su sigurno bila vozila iz 2014-te. Verovatno je ovaj tekst pisan tada a tek sada objavljen. Molim redakciju da pojasni.
A inače, auto kao auto je skroz OK za limuzinu iz B segmenta - i po opremi i po ceni. Elantra i Cruze koje ovde neko pominje su automobili iz C segmenta pa ih ne treba porediti. Njima bi pandan bio Kia Cerato/Forte ali se on ne prodaje u Evropi.

Redakcija:

Automobil je zaista testiran u februaru, kada je bio aktuelan popust od 1.000 evra plus poklon zimske gume, zbog toga što su to bila vozila sa lagera, proizvedena 2014. Sada, na žalost, nema tog popusta ali se u ovom trenutku nudi beskamatno finansiranje, što u februaru nije bio slučaj. Aktuelna cena (12.090 evra) se odnosi na automobile proizvedene 2015.

Aktuelan cenovnik je na: http://www.kia.rs/userfiles/attachments/download.php?file_id=a8cbe7cb86fe200a4a8040b74844af2a

Pozdrav!

Zoran Pro

pre 8 godina

Nekoliko puta sam pročitao članak i komentare i probao sam da shvatim što bi ovo neko kupio, jedino što mi pada na pamet je garancija. Ali i što se toga tiče pitanje je da li ovaj automobil kada napuni 5-6 godina uopšte voziti u ovlašćeni servis jer će njegova cena biti manja od koštanja tog servisa. Spolja izgleda osrednje do loše ali enerijer je grozan, stravičan na nivou jedne Dačije ali sa Dačijom je to očekivano ali ovo je blaga katastrofa, oduševljava me ona rupa pored CDa, kurble i dugmići klime kao da je to moje dete napravilo. Čuj volan malo vuče kada se ubrza, motor živne iznad 3500 obrtaja itd. to nisu sitnice to su katastrofe u nastanku. Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.

prijatelj

pre 8 godina

Pogledajte Kia forte za americko trziste. Ista klasa auta samo mnogo lepsi. Nadam se da ce se uskoro nesto slicno pojaviti i u Evropi.

m

pre 8 godina

vozio sam ga, nudi dosta, osecaj u voznji mi se ne svidja, nemate nikakav osecaj, sto se tice izgleda-previse debelo izgleda iz profila, samo ima moderne farove. mada za te pare nudi dosta, ko ne trazi vozacki auto vec prevozno sredstvo.

cool

pre 8 godina

Stvarno svakakvih razmisljanja. Neki zameraju sto nema dizanje zadnjih stakala na struju, i to u ovoj klasi?! Po meni potpuno nepotrebna stvar. Veci je problem sto prostraniji i kvalitetniji ceed sa jacom motorizacijom skoro isto kosta, jer kod ovog Rio ima carinskog nameta zbog cinjenice da se proizvodi u Aziji. A mislim da je veci problem od kurbli pozadi, motor koji ubrzava za vise od 13s do 100 km.

s

pre 8 godina

Jedina zamerka na ove zakosene modele tipa CLA je da je bolje imati peta vrata nego klasican gepek ovako sve je odlicno i sad se setite da Pezo 308 kosta 4000e vise!!!

dukiVrs

pre 8 godina

U tom segmentu retko koji model ima podizace pozadi, po meni sramota. Varijanta bez gepeka mi je lepsa i tacka, nikako ne mogu da svarim te na silu nabacane gepeke koji imaju vise stete nego koristi.

Vlasnik Rija

pre 8 godina

Jeste malo zbunjujuće što pozadi ima kurble a ovamo opremu koja je u većini stavki iznad konkurencije, po toj ceni. E sad, ko nije vozio auto koji ima sva četiri prozora "na dugme" njemu to neće puno značiti ali ko je navikao, taj će i da zameri, s pravom.
Srećom pa prelazak na viši paket nije preskup a dobija se baš dosta, gotovo pa luks, što kod konkurencije košta papreno.

lepi mara

pre 8 godina

pre dve godine sam hteo da kupim ria, pozovem telefonom kazem sta hoću i kažu mi da to košta 10290 evra iako je na sajtu pisalo 9990. odem kod njih i onda mi izračunaju 12990! probam još u dve auto kuće i isto prodjem. odnos prema kupcu ravan kao prema ovci za za šišanje. i tako kupim polovnu korolu i kažem hvala bogu!

Kobaja Grande

pre 8 godina

Konkurencija u klasi jeftinih limuzina nikad jaca - Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Kia Rio Sedan, Dacia Logan, pa sad jos i nova Fiat Aegea.
Od svih njih, ova KIA mu dodje najvise high-tech, barem se meni tako cini.
Aj' da vidimo da stigne i taj novi Fiat, koja ce mu biti cena...svi su oni tu negde, 10.500-11.000 sa klimom, pa ko sta voli.

Ненад

pre 8 godina

Па стварно, могли су бар да ставе електричне подизаче и на задња врата, а ауто је прелеп!

danda

pre 8 godina

Da, tih 3.8l/100km sam i ja uspeo na magistrali. Sve u svemu simpatican auto. Popusti su verovatno zbog resavanja zaliha jer stize restilizovani model.

maxy

pre 8 godina

@vlaar
kad sam kupovao automobil uslov mi je bio da obavezno ima elekticne podizace nazad. Evo ima 3 godine kako ih nisam koristio, cak sam ih i blokirao.

Stole

pre 8 godina

Samo da je 1.4/100ks motor i nema bolje, to je to za mlade porodice. Odlican i za grad i za odlazak na planinu i letovanje, samo pod uslovom da je pokretan ovim jacim motorom koji mu sjajno lezi.

Darko

pre 8 godina

Ali kurble na zadnjim vratima?!?!
(vlaar, 13. jun 2015 11:25)

Nisu problem kurble, sve dok ne tvrdiš da si bolji od Nemaca. Dakle, svaka roba ima svog kupca i da ovo jeste korektno Korejsko vozilo, ništa više od toga.

djomla

pre 8 godina

Da li je cena tesiranog modela u pomenutom nivou opereme urban tacna? Prema cenovniku na sajtu proizvodjaca radi se o iznosu od 12090 eur bez doplate za metalik boju.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

@vlaar: ne vidim sto je to problem? Jel ti tesko da zavrtis 3 kruga? Kao vozac, nećeš ih ni dirati, a otvoren prozor je otvoren prozor. Mira se negde i ustedeti

Vozač

pre 8 godina

Ne znam zašto Kia kod nas ne nudi i Riovog većeg brata,Cerato, koji je u stvari Sid sedan.Limuzine b segmenta jesu lepe i praktične, ali samo ako imate malu decu, ili ste i sami niski rastom, 4-5 odraslih tu ne mogu duže da se voze.

polo89

pre 8 godina

I kad odes u Kijino predstavnistvo obicno nemaju taj model na lageru koji reklamiraju. Ali uvek je tu skuplja varijanta, i kad napakujes neku solidnu opremu nije bas jeftin. Zato Peugeot 301 kosta koliko i kazu na reklami...

Gazu

pre 8 godina

Odlican auto. Kupili smo ga pre sajma sa sajamskom ponudom. Mnogo je dobar za voznju, menjac je precizan, mesta ima i vise nego dovoljno. Jedino ste trebali mog caleta da pozovete na test voznju posto je on na otvorenom imao potrosnju 3,8.
Svaka preporuka za auto, odlican je i kao porodican auto.

Gazu

pre 8 godina

Odlican auto. Kupili smo ga pre sajma sa sajamskom ponudom. Mnogo je dobar za voznju, menjac je precizan, mesta ima i vise nego dovoljno. Jedino ste trebali mog caleta da pozovete na test voznju posto je on na otvorenom imao potrosnju 3,8.
Svaka preporuka za auto, odlican je i kao porodican auto.

maxy

pre 8 godina

@vlaar
kad sam kupovao automobil uslov mi je bio da obavezno ima elekticne podizace nazad. Evo ima 3 godine kako ih nisam koristio, cak sam ih i blokirao.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

@vlaar: ne vidim sto je to problem? Jel ti tesko da zavrtis 3 kruga? Kao vozac, nećeš ih ni dirati, a otvoren prozor je otvoren prozor. Mira se negde i ustedeti

Kobaja Grande

pre 8 godina

Konkurencija u klasi jeftinih limuzina nikad jaca - Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Kia Rio Sedan, Dacia Logan, pa sad jos i nova Fiat Aegea.
Od svih njih, ova KIA mu dodje najvise high-tech, barem se meni tako cini.
Aj' da vidimo da stigne i taj novi Fiat, koja ce mu biti cena...svi su oni tu negde, 10.500-11.000 sa klimom, pa ko sta voli.

Vlasnik Rija

pre 8 godina

Jeste malo zbunjujuće što pozadi ima kurble a ovamo opremu koja je u većini stavki iznad konkurencije, po toj ceni. E sad, ko nije vozio auto koji ima sva četiri prozora "na dugme" njemu to neće puno značiti ali ko je navikao, taj će i da zameri, s pravom.
Srećom pa prelazak na viši paket nije preskup a dobija se baš dosta, gotovo pa luks, što kod konkurencije košta papreno.

Aiii

pre 8 godina

Kurble hahahahahaha
Pa nasi ljudi bi zlatnom jajetu nasli manu. Nema jeftino a full oprema. Doplatis pa ti ljubazne tete u salonu prodaju opremu sa 4 podizaca. Ovo je bre auto za ljude koji hoce da se jeftino voze i da im auto traje 10 godina uz redovni servis jednom godisnje, mozda poneka sijalica, bez drugih ulaganja. Ja znam ljude koji su pokupovali Hjundaije i30, Kie Rio i Ceed, Mazde2, Tojote Ajgo i Yaris, vecinom su to neke klot varijante, i svi su zadovoljni jer se jeftino voze sto im je i bio cilj

lepi mara

pre 8 godina

pre dve godine sam hteo da kupim ria, pozovem telefonom kazem sta hoću i kažu mi da to košta 10290 evra iako je na sajtu pisalo 9990. odem kod njih i onda mi izračunaju 12990! probam još u dve auto kuće i isto prodjem. odnos prema kupcu ravan kao prema ovci za za šišanje. i tako kupim polovnu korolu i kažem hvala bogu!

danda

pre 8 godina

Da, tih 3.8l/100km sam i ja uspeo na magistrali. Sve u svemu simpatican auto. Popusti su verovatno zbog resavanja zaliha jer stize restilizovani model.

Darko

pre 8 godina

Ali kurble na zadnjim vratima?!?!
(vlaar, 13. jun 2015 11:25)

Nisu problem kurble, sve dok ne tvrdiš da si bolji od Nemaca. Dakle, svaka roba ima svog kupca i da ovo jeste korektno Korejsko vozilo, ništa više od toga.

Zveki

pre 8 godina

Imam ovaj auto od sajma automobila pa mogu da kazem rec, dve o njemu.
Prvo, pri kupovini gratis sam dobio zimske gume (nisu krs ali zaboravih ime), parking senzore, patosnice i obaveznu opremu. Od ostale opreme ima sve sto mi treba da ne nabrajam stoji u testu. Auto je udoban, prostran (pozadi mesta ihaaaj), prtljaznik odlican. Kvalitet enterijera je na visokom nivou, plastika ne deluje jeftino, sve stoji na mestu, ne skripi i slicno. Auto je poprilicno tih, za vece obrtaje ne znam zbog muzike :) .Ubrzanje je prosecno, terao sam ga 170 ali sve to je nebitno jer se ovakav auto ne kupuje zbog performansi. Potrosnja je feomenalna, da ne pisem o tome, ima sve u tekstu i komentarima. U principu ovo je savrsen auto za porodicu, malo trosi, jeftina registracija, relativno jeftino odrzavanje. Kome treba ovakav auto moja je preporuka za kupovinu. Ako obratite paznju videcete da ih ima dosta po gradu. (BG)

betmen

pre 8 godina

Vidim da mnogi ne shvataju sta ce elektropodizaci nazad. To je zbog finog podesavanja strujanja vazduha kad npr. sprecite kovitlac koji ce da vas udara u potiljak ili smanjite buku koju spusteni prednji prozori uzrokuju. Vec 7-8 godina vozim aute sa 4 podizaca i nema sile da bih kupio auto bez toga.

Stole

pre 8 godina

Samo da je 1.4/100ks motor i nema bolje, to je to za mlade porodice. Odlican i za grad i za odlazak na planinu i letovanje, samo pod uslovom da je pokretan ovim jacim motorom koji mu sjajno lezi.

Ivan

pre 8 godina

Ovome autu su najveća mana široki C nosač krova i cijena pogotovo ako ga usporedimo sa drugim modelima iz KIA asortimana. Ostalo su prednosti. 7 godina garancije, visoka kvaliteta izrade (ne nužno i materijala), štedljiv motor i visoka pouzdanost. Ovi što uspoređuju Renault aute ili Citroen nisu nikada imali Hyunadi ili KIA vozilo. Oni kao i Japanci se ne kvare!!! A ovi koji bi htjeli auto, ali im skupo mijenjati ulje i filtere na 10.000km preporučam neka voze bicikl.
Ako im nije skupo podmazivati lanac.

Milos

pre 8 godina

@Zoran Pro Obzirom da si svoj komentar ostavio iskljucivo citajuci clanak mozes da se pokrijes usima i promenis nadimak u Amater. Ako si ikada seo u ovaj auto video bi razliku u enterijeru izmedju Dacije i ovog Ria. Usput si ga poredio sa dosta skupljim automobilima iz klase iznad. Ali sve je ok, mi volimo da pljujemo po svemu sto je dobro.

s

pre 8 godina

Jedina zamerka na ove zakosene modele tipa CLA je da je bolje imati peta vrata nego klasican gepek ovako sve je odlicno i sad se setite da Pezo 308 kosta 4000e vise!!!

kele

pre 8 godina

Po meni sasvim solidan automobil za sasvim solidnu cijenu i za prosječnu 4-ročlanu porodicu koja pravi 10-15.000 km godišnje.
Za usporedbu, na zvaničnom sajtu VW polo 1.0 bez pola ove opreme, košta 13.000 evra pa naviše.

hiavata

pre 8 godina

Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.
(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Fokus i citroen c4 su kompakt, C, tj. golf klasa a ovo je B klasa. I cena govori o tome, nisu za poredjenje. To bi bilo kao da poredimo taj isti c4 sa opel insigniom ili ford mondeom, neporedbeno.

Vozač

pre 8 godina

Ne znam zašto Kia kod nas ne nudi i Riovog većeg brata,Cerato, koji je u stvari Sid sedan.Limuzine b segmenta jesu lepe i praktične, ali samo ako imate malu decu, ili ste i sami niski rastom, 4-5 odraslih tu ne mogu duže da se voze.

Zasu

pre 8 godina

@Stole Ne treba mu jaci motor za potrebe porodice ili bilo koga ko uzima ovakav auto. Ovaj motor je odlican, malo trosi, solidno ide.

@Vlaar Meni kurble ne smetaju, sedim samo za vozacevim sedistem. A i realno za ove pare kako sme da nema pozadi podizace ili npr motor od 300 konja i kozna sedista.

RAF

pre 8 godina

@Zoran Pro (heheh Pro), vidis ovaj Rio od 11k evra star 6 godina (dakle sa jos 1 godinom garancije) ce vredeti vise nego golf od 20k evra isto 6 godina star. Sto? Pa lepo, fabricka garancije, ima i ceo motor da zamene ako postoji problem a kod golfa je garancija odavno otisla bogu na istinu i tu se kupuje macka u dzaku. A ja bih ipak za moje pare kupio nesto provereno.
Po meni, jedina mana ovog automobila je sto za iste pare moze da se uzme pro ceed koji je i lepsi i veci i kvalitetniji....
Kupite KIA vozilo i nema brige 7 godina. Cena servisa su oko 100e za RIO.

dukiVrs

pre 8 godina

U tom segmentu retko koji model ima podizace pozadi, po meni sramota. Varijanta bez gepeka mi je lepsa i tacka, nikako ne mogu da svarim te na silu nabacane gepeke koji imaju vise stete nego koristi.

tehnobole

pre 8 godina

Da je živa firma u kojoj sam nekada radio...pokupovala bi ova kola jedno 20tak kao službena za komercijalu,po 4 po sektorima,garancija duga-pokriva period lizinga...i to je to.Ništa više,skromno,jednostavno za upotrebu od strane više lica.

Vozač

pre 8 godina

Kako stoji protiv Cruze i Elantre koji su nesto skuplji?
(Filip, 13. jun 2015 14:53)
# Link komentara
Kruza na žalost više nema u Evropi, ovog mališu bi progutao za doručak, s obzirom da ima 50 ks više i skoro 50 cm je duži, a skuplji je bio samo 1.000 evra.Elantra je u stvari I30 sedan, kreće od 14.000, ali zato Fluens od 11.600 trenutno nudi najviše lima za najmanje para u Srbiji.

Hehe

pre 8 godina

@(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Hahahaha, al me slatko nasmeja, ovo je auto iz produzenog B segmenta i nema veze sa fokusom ili C4. Konkurencija su mu Pezo 301, Citroen C-Elysse, Aveo sedan, Fabia sedan i tako ti automobili. Unutrasnjost je solidna za taj segment, izbor dugmica je takav kakav je, nekom se to svidja, nekom ne (meni licno ne), kvalitet je osrednji, nije los kao sto pises, ni blizu dacije, tj ovaj auto je za daciju avion. Zagledao sam ga na sajmu i najveca zamerka su mi slab motor i cena, ostalo je sve solidno uradjeno. Al dobro, kao sto si napisao konkurencija je velika u tom segmentu, pa preporucujem da radis kao diler za neku drugu marku automobila, koji je dosao da pljuje ovu kiu. Bolje ponudite nesto vise od onoga sto kia nudi. Takodje, cene juznokorejskih automobila su trenutno nesto jace zbog jakog dolara.

m

pre 8 godina

vozio sam ga, nudi dosta, osecaj u voznji mi se ne svidja, nemate nikakav osecaj, sto se tice izgleda-previse debelo izgleda iz profila, samo ima moderne farove. mada za te pare nudi dosta, ko ne trazi vozacki auto vec prevozno sredstvo.

cool

pre 8 godina

Stvarno svakakvih razmisljanja. Neki zameraju sto nema dizanje zadnjih stakala na struju, i to u ovoj klasi?! Po meni potpuno nepotrebna stvar. Veci je problem sto prostraniji i kvalitetniji ceed sa jacom motorizacijom skoro isto kosta, jer kod ovog Rio ima carinskog nameta zbog cinjenice da se proizvodi u Aziji. A mislim da je veci problem od kurbli pozadi, motor koji ubrzava za vise od 13s do 100 km.

Zoran Pro

pre 8 godina

Nekoliko puta sam pročitao članak i komentare i probao sam da shvatim što bi ovo neko kupio, jedino što mi pada na pamet je garancija. Ali i što se toga tiče pitanje je da li ovaj automobil kada napuni 5-6 godina uopšte voziti u ovlašćeni servis jer će njegova cena biti manja od koštanja tog servisa. Spolja izgleda osrednje do loše ali enerijer je grozan, stravičan na nivou jedne Dačije ali sa Dačijom je to očekivano ali ovo je blaga katastrofa, oduševljava me ona rupa pored CDa, kurble i dugmići klime kao da je to moje dete napravilo. Čuj volan malo vuče kada se ubrza, motor živne iznad 3500 obrtaja itd. to nisu sitnice to su katastrofe u nastanku. Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.

djomla

pre 8 godina

Da li je cena tesiranog modela u pomenutom nivou opereme urban tacna? Prema cenovniku na sajtu proizvodjaca radi se o iznosu od 12090 eur bez doplate za metalik boju.

Peki

pre 8 godina

Tek da se zna, ukoliko se zaista prodaje po toj ceni to je zato sto je Rio nedavno restilizovan. Razlike nisu ogromne, Sto se pre svega vidi po prednjoj masci, dok u untrasnjosti nema vise one rupe na centralnoj konsoli. Vozio sam ga nedavno, ali sa slabijim dizelom 1.1 CRDI/75 KS. Licno smatram da je auto sasvim korektan, cak i sa slabasnim motorima. Uostalom za tih par stotina kilometara auto puteva po Srbiji i uz sve strozije propise...

Ненад

pre 8 godina

Па стварно, могли су бар да ставе електричне подизаче и на задња врата, а ауто је прелеп!

prijatelj

pre 8 godina

Pogledajte Kia forte za americko trziste. Ista klasa auta samo mnogo lepsi. Nadam se da ce se uskoro nesto slicno pojaviti i u Evropi.

Nikola

pre 8 godina

Izvinite ovo je auto za vozače za koje auto nema baš nikakvo značenje u životu,ni po dizajnu ni po motoru ama jedna velika praznina.Mene bi duša zabolela da dam 12.000 evrića za ovaj smehotres ma nek mu je garancija 100 godina.I nek je novo novo sto puta ali da me neko ubedi da je ovo bolja investicija od npr.Mazde6 ili Akorda benzinaca ovde kupljenih starih 5-6 godina sa malim kilometražama koji su svetlosnu godinu ispred ove kie po svemu,e to malo morgen.

polo89

pre 8 godina

I kad odes u Kijino predstavnistvo obicno nemaju taj model na lageru koji reklamiraju. Ali uvek je tu skuplja varijanta, i kad napakujes neku solidnu opremu nije bas jeftin. Zato Peugeot 301 kosta koliko i kazu na reklami...

KIARIO

pre 8 godina

Najveća prednost ovih kola su cena za solidan paket opreme plus zimske gume. Nadam se da nisu samo neke bezlične kineske koje će za godinu dana morati da se menjaju. E da i 7 god garancije, mada je to i 7 godina ovlašćenog servisa, što vremenom posteje besmisleno. Kupio sam jefino auto kako bih uštedeo, ali ga održavam na najskuplji način.

Rio je auto za laganu vožnju po gradu. Međutim velike bočne površine i anahroni motor (slabašnih 85 ks za današnje uslove) je vrlo loša kombinacija za vožnju autoputem. Na 130 ks, ima da jurite volanom putanju kao na 24h Le Mana (s tim što se tamo vozi 300 na sat), tako da zaboravite na opuštenu vožnjum, sem na nekom praznom regionalnom putu, kada nije vruće (klima oduzima još jedno 5-6 konja), nije uzbrdica i nemate pun auto. U vozačkom pogledu je auto stvarno na nivou Dačije. Koja btw za ove pare nudi solidan dizel motor i veći gepek. Pa i 7 god garancije.

Ok da zanemarimo Dačiju (mada ne znam zašto), ozbiljna konkurencija Riu su i Fluens, Focus prethodne generacije koji je sada na nekoj akciji pa zatim C-elise (za 4% višu cenu ima i motor od 115ks), 301-ica...

Teodosije III

pre 8 godina

Ima ga moj sin sa nizom opremom. Platio ga je pre 3 godine oko 10300€

Odlicna kola. Meni smeta samo prelak volan, nemam osecaj. I fali mu snage kad je pun a ide uzbrdo.

A neko je komentarisao da su Kie losa kola. Zeni sam 2007 kupio Picanta a poslednjih nekoliko godina ga vozi sin. Presao je 190000 i to sa gasom koji je ugradjen kada je imao 5000km. Samo redovni servisi i na 30000 u garanciji promenjena sajla kvacila.

Pre neki dan sam vozio NS-BG i posto sam zurio drzao sam ga na 150 celim putem iako je padala kisa.

Miško

pre 8 godina

@djomla
Cena koja je navedena u tekstu je važila u januaru ili februaru, ne sećam se tačno. Tada su na poklon išle i zimske gume. To su sigurno bila vozila iz 2014-te. Verovatno je ovaj tekst pisan tada a tek sada objavljen. Molim redakciju da pojasni.
A inače, auto kao auto je skroz OK za limuzinu iz B segmenta - i po opremi i po ceni. Elantra i Cruze koje ovde neko pominje su automobili iz C segmenta pa ih ne treba porediti. Njima bi pandan bio Kia Cerato/Forte ali se on ne prodaje u Evropi.

Redakcija:

Automobil je zaista testiran u februaru, kada je bio aktuelan popust od 1.000 evra plus poklon zimske gume, zbog toga što su to bila vozila sa lagera, proizvedena 2014. Sada, na žalost, nema tog popusta ali se u ovom trenutku nudi beskamatno finansiranje, što u februaru nije bio slučaj. Aktuelna cena (12.090 evra) se odnosi na automobile proizvedene 2015.

Aktuelan cenovnik je na: http://www.kia.rs/userfiles/attachments/download.php?file_id=a8cbe7cb86fe200a4a8040b74844af2a

Pozdrav!

Zoki Pro

pre 8 godina

Produžena B ili C klasa ma hajde molim pojašnjenje razlike. Kao onaj je krači ili duži za 5cm?! Fokus i C4 sa spominjao zato što je po ceni to negde 500-600€ razlike klasa me nije mnogo zanimala KIA se spominje zbog cene a ne koja je klasa. Ko još normalan kupuje Automobil da vozi 10-15 godina, opet je to stvar ukusa ali ko imalo poštuje sebe prodaće taj Auto i kupiti nov za 7-8 godina max. i naravno da Golf ili Fokus će vrediti više u drugoj ruci što je za svakog čoveka bitna stavka. I naravno da sam Amater proenio sam samo 8 vozila Kiju nikada ni kupio ni vozio (kao ni većina u Evropi) a veruj mi nikada ni neću ipak znam šta je dobro po moj novčanik.

Zoran Pro

pre 8 godina

Nekoliko puta sam pročitao članak i komentare i probao sam da shvatim što bi ovo neko kupio, jedino što mi pada na pamet je garancija. Ali i što se toga tiče pitanje je da li ovaj automobil kada napuni 5-6 godina uopšte voziti u ovlašćeni servis jer će njegova cena biti manja od koštanja tog servisa. Spolja izgleda osrednje do loše ali enerijer je grozan, stravičan na nivou jedne Dačije ali sa Dačijom je to očekivano ali ovo je blaga katastrofa, oduševljava me ona rupa pored CDa, kurble i dugmići klime kao da je to moje dete napravilo. Čuj volan malo vuče kada se ubrza, motor živne iznad 3500 obrtaja itd. to nisu sitnice to su katastrofe u nastanku. Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.

Nikola

pre 8 godina

Izvinite ovo je auto za vozače za koje auto nema baš nikakvo značenje u životu,ni po dizajnu ni po motoru ama jedna velika praznina.Mene bi duša zabolela da dam 12.000 evrića za ovaj smehotres ma nek mu je garancija 100 godina.I nek je novo novo sto puta ali da me neko ubedi da je ovo bolja investicija od npr.Mazde6 ili Akorda benzinaca ovde kupljenih starih 5-6 godina sa malim kilometražama koji su svetlosnu godinu ispred ove kie po svemu,e to malo morgen.

Zoki Pro

pre 8 godina

Produžena B ili C klasa ma hajde molim pojašnjenje razlike. Kao onaj je krači ili duži za 5cm?! Fokus i C4 sa spominjao zato što je po ceni to negde 500-600€ razlike klasa me nije mnogo zanimala KIA se spominje zbog cene a ne koja je klasa. Ko još normalan kupuje Automobil da vozi 10-15 godina, opet je to stvar ukusa ali ko imalo poštuje sebe prodaće taj Auto i kupiti nov za 7-8 godina max. i naravno da Golf ili Fokus će vrediti više u drugoj ruci što je za svakog čoveka bitna stavka. I naravno da sam Amater proenio sam samo 8 vozila Kiju nikada ni kupio ni vozio (kao ni većina u Evropi) a veruj mi nikada ni neću ipak znam šta je dobro po moj novčanik.

Ненад

pre 8 godina

Па стварно, могли су бар да ставе електричне подизаче и на задња врата, а ауто је прелеп!

dukiVrs

pre 8 godina

U tom segmentu retko koji model ima podizace pozadi, po meni sramota. Varijanta bez gepeka mi je lepsa i tacka, nikako ne mogu da svarim te na silu nabacane gepeke koji imaju vise stete nego koristi.

Gazu

pre 8 godina

Odlican auto. Kupili smo ga pre sajma sa sajamskom ponudom. Mnogo je dobar za voznju, menjac je precizan, mesta ima i vise nego dovoljno. Jedino ste trebali mog caleta da pozovete na test voznju posto je on na otvorenom imao potrosnju 3,8.
Svaka preporuka za auto, odlican je i kao porodican auto.

betmen

pre 8 godina

Vidim da mnogi ne shvataju sta ce elektropodizaci nazad. To je zbog finog podesavanja strujanja vazduha kad npr. sprecite kovitlac koji ce da vas udara u potiljak ili smanjite buku koju spusteni prednji prozori uzrokuju. Vec 7-8 godina vozim aute sa 4 podizaca i nema sile da bih kupio auto bez toga.

KIARIO

pre 8 godina

Najveća prednost ovih kola su cena za solidan paket opreme plus zimske gume. Nadam se da nisu samo neke bezlične kineske koje će za godinu dana morati da se menjaju. E da i 7 god garancije, mada je to i 7 godina ovlašćenog servisa, što vremenom posteje besmisleno. Kupio sam jefino auto kako bih uštedeo, ali ga održavam na najskuplji način.

Rio je auto za laganu vožnju po gradu. Međutim velike bočne površine i anahroni motor (slabašnih 85 ks za današnje uslove) je vrlo loša kombinacija za vožnju autoputem. Na 130 ks, ima da jurite volanom putanju kao na 24h Le Mana (s tim što se tamo vozi 300 na sat), tako da zaboravite na opuštenu vožnjum, sem na nekom praznom regionalnom putu, kada nije vruće (klima oduzima još jedno 5-6 konja), nije uzbrdica i nemate pun auto. U vozačkom pogledu je auto stvarno na nivou Dačije. Koja btw za ove pare nudi solidan dizel motor i veći gepek. Pa i 7 god garancije.

Ok da zanemarimo Dačiju (mada ne znam zašto), ozbiljna konkurencija Riu su i Fluens, Focus prethodne generacije koji je sada na nekoj akciji pa zatim C-elise (za 4% višu cenu ima i motor od 115ks), 301-ica...

RAF

pre 8 godina

@Zoran Pro (heheh Pro), vidis ovaj Rio od 11k evra star 6 godina (dakle sa jos 1 godinom garancije) ce vredeti vise nego golf od 20k evra isto 6 godina star. Sto? Pa lepo, fabricka garancije, ima i ceo motor da zamene ako postoji problem a kod golfa je garancija odavno otisla bogu na istinu i tu se kupuje macka u dzaku. A ja bih ipak za moje pare kupio nesto provereno.
Po meni, jedina mana ovog automobila je sto za iste pare moze da se uzme pro ceed koji je i lepsi i veci i kvalitetniji....
Kupite KIA vozilo i nema brige 7 godina. Cena servisa su oko 100e za RIO.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

@vlaar: ne vidim sto je to problem? Jel ti tesko da zavrtis 3 kruga? Kao vozac, nećeš ih ni dirati, a otvoren prozor je otvoren prozor. Mira se negde i ustedeti

Darko

pre 8 godina

Ali kurble na zadnjim vratima?!?!
(vlaar, 13. jun 2015 11:25)

Nisu problem kurble, sve dok ne tvrdiš da si bolji od Nemaca. Dakle, svaka roba ima svog kupca i da ovo jeste korektno Korejsko vozilo, ništa više od toga.

s

pre 8 godina

Jedina zamerka na ove zakosene modele tipa CLA je da je bolje imati peta vrata nego klasican gepek ovako sve je odlicno i sad se setite da Pezo 308 kosta 4000e vise!!!

Zasu

pre 8 godina

@Stole Ne treba mu jaci motor za potrebe porodice ili bilo koga ko uzima ovakav auto. Ovaj motor je odlican, malo trosi, solidno ide.

@Vlaar Meni kurble ne smetaju, sedim samo za vozacevim sedistem. A i realno za ove pare kako sme da nema pozadi podizace ili npr motor od 300 konja i kozna sedista.

Vlasnik Rija

pre 8 godina

Jeste malo zbunjujuće što pozadi ima kurble a ovamo opremu koja je u većini stavki iznad konkurencije, po toj ceni. E sad, ko nije vozio auto koji ima sva četiri prozora "na dugme" njemu to neće puno značiti ali ko je navikao, taj će i da zameri, s pravom.
Srećom pa prelazak na viši paket nije preskup a dobija se baš dosta, gotovo pa luks, što kod konkurencije košta papreno.

Vozač

pre 8 godina

Kako stoji protiv Cruze i Elantre koji su nesto skuplji?
(Filip, 13. jun 2015 14:53)
# Link komentara
Kruza na žalost više nema u Evropi, ovog mališu bi progutao za doručak, s obzirom da ima 50 ks više i skoro 50 cm je duži, a skuplji je bio samo 1.000 evra.Elantra je u stvari I30 sedan, kreće od 14.000, ali zato Fluens od 11.600 trenutno nudi najviše lima za najmanje para u Srbiji.

maxy

pre 8 godina

@vlaar
kad sam kupovao automobil uslov mi je bio da obavezno ima elekticne podizace nazad. Evo ima 3 godine kako ih nisam koristio, cak sam ih i blokirao.

djomla

pre 8 godina

Da li je cena tesiranog modela u pomenutom nivou opereme urban tacna? Prema cenovniku na sajtu proizvodjaca radi se o iznosu od 12090 eur bez doplate za metalik boju.

hiavata

pre 8 godina

Nije ni jeftin, konkurencija je surova u tom segmentu Fokus ili Citroen C4 su jedno 3 koplja ispred i dizajnerski i po motorizaciji ma po svemu.
(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Fokus i citroen c4 su kompakt, C, tj. golf klasa a ovo je B klasa. I cena govori o tome, nisu za poredjenje. To bi bilo kao da poredimo taj isti c4 sa opel insigniom ili ford mondeom, neporedbeno.

kele

pre 8 godina

Po meni sasvim solidan automobil za sasvim solidnu cijenu i za prosječnu 4-ročlanu porodicu koja pravi 10-15.000 km godišnje.
Za usporedbu, na zvaničnom sajtu VW polo 1.0 bez pola ove opreme, košta 13.000 evra pa naviše.

polo89

pre 8 godina

I kad odes u Kijino predstavnistvo obicno nemaju taj model na lageru koji reklamiraju. Ali uvek je tu skuplja varijanta, i kad napakujes neku solidnu opremu nije bas jeftin. Zato Peugeot 301 kosta koliko i kazu na reklami...

danda

pre 8 godina

Da, tih 3.8l/100km sam i ja uspeo na magistrali. Sve u svemu simpatican auto. Popusti su verovatno zbog resavanja zaliha jer stize restilizovani model.

lepi mara

pre 8 godina

pre dve godine sam hteo da kupim ria, pozovem telefonom kazem sta hoću i kažu mi da to košta 10290 evra iako je na sajtu pisalo 9990. odem kod njih i onda mi izračunaju 12990! probam još u dve auto kuće i isto prodjem. odnos prema kupcu ravan kao prema ovci za za šišanje. i tako kupim polovnu korolu i kažem hvala bogu!

Hehe

pre 8 godina

@(Zoran Pro, 14. jun 2015 10:42)

Hahahaha, al me slatko nasmeja, ovo je auto iz produzenog B segmenta i nema veze sa fokusom ili C4. Konkurencija su mu Pezo 301, Citroen C-Elysse, Aveo sedan, Fabia sedan i tako ti automobili. Unutrasnjost je solidna za taj segment, izbor dugmica je takav kakav je, nekom se to svidja, nekom ne (meni licno ne), kvalitet je osrednji, nije los kao sto pises, ni blizu dacije, tj ovaj auto je za daciju avion. Zagledao sam ga na sajmu i najveca zamerka su mi slab motor i cena, ostalo je sve solidno uradjeno. Al dobro, kao sto si napisao konkurencija je velika u tom segmentu, pa preporucujem da radis kao diler za neku drugu marku automobila, koji je dosao da pljuje ovu kiu. Bolje ponudite nesto vise od onoga sto kia nudi. Takodje, cene juznokorejskih automobila su trenutno nesto jace zbog jakog dolara.

Vozač

pre 8 godina

Ne znam zašto Kia kod nas ne nudi i Riovog većeg brata,Cerato, koji je u stvari Sid sedan.Limuzine b segmenta jesu lepe i praktične, ali samo ako imate malu decu, ili ste i sami niski rastom, 4-5 odraslih tu ne mogu duže da se voze.

m

pre 8 godina

vozio sam ga, nudi dosta, osecaj u voznji mi se ne svidja, nemate nikakav osecaj, sto se tice izgleda-previse debelo izgleda iz profila, samo ima moderne farove. mada za te pare nudi dosta, ko ne trazi vozacki auto vec prevozno sredstvo.

prijatelj

pre 8 godina

Pogledajte Kia forte za americko trziste. Ista klasa auta samo mnogo lepsi. Nadam se da ce se uskoro nesto slicno pojaviti i u Evropi.

Milos

pre 8 godina

@Zoran Pro Obzirom da si svoj komentar ostavio iskljucivo citajuci clanak mozes da se pokrijes usima i promenis nadimak u Amater. Ako si ikada seo u ovaj auto video bi razliku u enterijeru izmedju Dacije i ovog Ria. Usput si ga poredio sa dosta skupljim automobilima iz klase iznad. Ali sve je ok, mi volimo da pljujemo po svemu sto je dobro.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Konkurencija u klasi jeftinih limuzina nikad jaca - Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Kia Rio Sedan, Dacia Logan, pa sad jos i nova Fiat Aegea.
Od svih njih, ova KIA mu dodje najvise high-tech, barem se meni tako cini.
Aj' da vidimo da stigne i taj novi Fiat, koja ce mu biti cena...svi su oni tu negde, 10.500-11.000 sa klimom, pa ko sta voli.

cool

pre 8 godina

Stvarno svakakvih razmisljanja. Neki zameraju sto nema dizanje zadnjih stakala na struju, i to u ovoj klasi?! Po meni potpuno nepotrebna stvar. Veci je problem sto prostraniji i kvalitetniji ceed sa jacom motorizacijom skoro isto kosta, jer kod ovog Rio ima carinskog nameta zbog cinjenice da se proizvodi u Aziji. A mislim da je veci problem od kurbli pozadi, motor koji ubrzava za vise od 13s do 100 km.

Zveki

pre 8 godina

Imam ovaj auto od sajma automobila pa mogu da kazem rec, dve o njemu.
Prvo, pri kupovini gratis sam dobio zimske gume (nisu krs ali zaboravih ime), parking senzore, patosnice i obaveznu opremu. Od ostale opreme ima sve sto mi treba da ne nabrajam stoji u testu. Auto je udoban, prostran (pozadi mesta ihaaaj), prtljaznik odlican. Kvalitet enterijera je na visokom nivou, plastika ne deluje jeftino, sve stoji na mestu, ne skripi i slicno. Auto je poprilicno tih, za vece obrtaje ne znam zbog muzike :) .Ubrzanje je prosecno, terao sam ga 170 ali sve to je nebitno jer se ovakav auto ne kupuje zbog performansi. Potrosnja je feomenalna, da ne pisem o tome, ima sve u tekstu i komentarima. U principu ovo je savrsen auto za porodicu, malo trosi, jeftina registracija, relativno jeftino odrzavanje. Kome treba ovakav auto moja je preporuka za kupovinu. Ako obratite paznju videcete da ih ima dosta po gradu. (BG)

Stole

pre 8 godina

Samo da je 1.4/100ks motor i nema bolje, to je to za mlade porodice. Odlican i za grad i za odlazak na planinu i letovanje, samo pod uslovom da je pokretan ovim jacim motorom koji mu sjajno lezi.

Miško

pre 8 godina

@djomla
Cena koja je navedena u tekstu je važila u januaru ili februaru, ne sećam se tačno. Tada su na poklon išle i zimske gume. To su sigurno bila vozila iz 2014-te. Verovatno je ovaj tekst pisan tada a tek sada objavljen. Molim redakciju da pojasni.
A inače, auto kao auto je skroz OK za limuzinu iz B segmenta - i po opremi i po ceni. Elantra i Cruze koje ovde neko pominje su automobili iz C segmenta pa ih ne treba porediti. Njima bi pandan bio Kia Cerato/Forte ali se on ne prodaje u Evropi.

Redakcija:

Automobil je zaista testiran u februaru, kada je bio aktuelan popust od 1.000 evra plus poklon zimske gume, zbog toga što su to bila vozila sa lagera, proizvedena 2014. Sada, na žalost, nema tog popusta ali se u ovom trenutku nudi beskamatno finansiranje, što u februaru nije bio slučaj. Aktuelna cena (12.090 evra) se odnosi na automobile proizvedene 2015.

Aktuelan cenovnik je na: http://www.kia.rs/userfiles/attachments/download.php?file_id=a8cbe7cb86fe200a4a8040b74844af2a

Pozdrav!

tehnobole

pre 8 godina

Da je živa firma u kojoj sam nekada radio...pokupovala bi ova kola jedno 20tak kao službena za komercijalu,po 4 po sektorima,garancija duga-pokriva period lizinga...i to je to.Ništa više,skromno,jednostavno za upotrebu od strane više lica.

Peki

pre 8 godina

Tek da se zna, ukoliko se zaista prodaje po toj ceni to je zato sto je Rio nedavno restilizovan. Razlike nisu ogromne, Sto se pre svega vidi po prednjoj masci, dok u untrasnjosti nema vise one rupe na centralnoj konsoli. Vozio sam ga nedavno, ali sa slabijim dizelom 1.1 CRDI/75 KS. Licno smatram da je auto sasvim korektan, cak i sa slabasnim motorima. Uostalom za tih par stotina kilometara auto puteva po Srbiji i uz sve strozije propise...

Ivan

pre 8 godina

Ovome autu su najveća mana široki C nosač krova i cijena pogotovo ako ga usporedimo sa drugim modelima iz KIA asortimana. Ostalo su prednosti. 7 godina garancije, visoka kvaliteta izrade (ne nužno i materijala), štedljiv motor i visoka pouzdanost. Ovi što uspoređuju Renault aute ili Citroen nisu nikada imali Hyunadi ili KIA vozilo. Oni kao i Japanci se ne kvare!!! A ovi koji bi htjeli auto, ali im skupo mijenjati ulje i filtere na 10.000km preporučam neka voze bicikl.
Ako im nije skupo podmazivati lanac.

Teodosije III

pre 8 godina

Ima ga moj sin sa nizom opremom. Platio ga je pre 3 godine oko 10300€

Odlicna kola. Meni smeta samo prelak volan, nemam osecaj. I fali mu snage kad je pun a ide uzbrdo.

A neko je komentarisao da su Kie losa kola. Zeni sam 2007 kupio Picanta a poslednjih nekoliko godina ga vozi sin. Presao je 190000 i to sa gasom koji je ugradjen kada je imao 5000km. Samo redovni servisi i na 30000 u garanciji promenjena sajla kvacila.

Pre neki dan sam vozio NS-BG i posto sam zurio drzao sam ga na 150 celim putem iako je padala kisa.

Aiii

pre 8 godina

Kurble hahahahahaha
Pa nasi ljudi bi zlatnom jajetu nasli manu. Nema jeftino a full oprema. Doplatis pa ti ljubazne tete u salonu prodaju opremu sa 4 podizaca. Ovo je bre auto za ljude koji hoce da se jeftino voze i da im auto traje 10 godina uz redovni servis jednom godisnje, mozda poneka sijalica, bez drugih ulaganja. Ja znam ljude koji su pokupovali Hjundaije i30, Kie Rio i Ceed, Mazde2, Tojote Ajgo i Yaris, vecinom su to neke klot varijante, i svi su zadovoljni jer se jeftino voze sto im je i bio cilj