WTCC - subjektivni doživljaj

Razmislite o tome da li, i koliko, benzin teče vašim venama. Ukoliko vam se pruži prilika da prisustvujete nekoj od WTCC trka ili F1 trci, ili Šampionatu Evrope u Brdskom usponu, ne razmišljajte dugo. Nesumnjivo ćete se dobro provesti. Ovakvo Iskustvo je zaista neprocenjivo.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 19.05.2012.

21:32

Default images

Na poziv i u organizaciji kompanije Valtec Lubricants koja je generalni i ovlašćeni distributer Valvolina za naše tržište, uputili smo se u Budimpeštu na petu trku WTCC šampionata, odnosno World Touring Car Championship-a.

Sam put je bio organizovan izvanredno i uz potpuni VIP tretman. Od ekskluzivnog prevoza posebnim autobusom koji je potpuno opremljen za pravu „mušku“ zabavu, pa do smeštaja u Hiltonu. „Team building“ večera se podrazumeva i bila je organizovana u tradicionalnom Mađarskom restoranu starom nekoliko stotina godina.

Ideja ovog specijala nije da izvesti o krajnjem poretku i plasmanu na kraju trke kojoj smo prisustvovali, niti da analizira pojedine timove ili vozače. Ideja je da osetite kako je to biti na jednom izvanrednom mestu, direktno uz samu pistu po kojoj jurcaju limeni konji. Kako izgleda biti u padoku i osetitii adrenalin, benzin i vrelinu motora iz prve ruke. Srcem.

Skoro isto kao i u „najvećem cirkusu“ – F1, timovi su vredni više miliona evra, i svaki detalj je veoma važan i gotovo da ništa nije prepušteno slučaju. Od potpune logistike koja prati timove, i zabavnih sadržaja za posetioce, do „na mig“ spremnih timova koji munjevito reaguju u pit stopu i saniraju nastala oštećenja na automobilima.



Privilegije koje nam je priuštio Valtec podrazumevale su i „Grid Walk“, odnosno šetnju na samoj stazi između automobila koji se spremaju za start.

Valvoline, kao zvanični sponzor WTCC-a zadužen je i za čuvene Valvoline grid devojke, koje plene svojim šarmom, ali i obavljaju veoma važnu funkciju, obeležavajuci startne pozicije takmičarima.

Zaista je jedinstven osećaj naći se pored same staze i doživeti brzinu kojom se ovi automobili kreću, kao i oduševljenje okupljenih fanova. Zvuk navijanja sa tribina će učiniti da se naježite - skoro jednako kao i urlik motora koji odzvanja tu, pored vas. Atmosfera u pit stopu je naravno napeta, ali je opšti utisak nekako.. pa, svečan.

Na kraju ćemo samo reći da je ovu trku dobio Norbert Michelisz, vozeći BMW, a isti proizvođač je osvojio i treće mesto u rukama Mehdija Benanija, dok je drugo mesto uzeo Ševrolet Kruz koji je vozio Alan Menu. U video snimku imate priliku da vidite kako, iz prve ruke, izgleda slavlje posle dobijene trke.

Razmislite o tome da li, i koliko, benzin teče vašim venama. Ukoliko vam se pruži prilika da prisustvujete nekoj od WTCC trka ili F1 trci, ili Šampionatu Evrope u Brdskom usponu, ne razmišljajte dugo. Nesumnjivo ćete se dobro provesti. Ovakvo Iskustvo je zaista neprocenjivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: