Fiesta - njen auto?

Fordov kinetički dizajn, kako ga oni inače zovu, u slučaju ove Fieste kreće od simpatične njuškice i zavodljivih očiju. Nastavlja se niskom linijom prozora na prednjim vratima, gde se nalaze i „mačkasti“ retrovizori, a zatim se ta linija lagano podiže ka vrlo atraktivnoj ...“pozadini“.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2011.

13:18

Default images

Ova devojka je dugačka nešto preko 3,90, široka 1,70, a visoka 1,48m. Atraktivan dizajn se nastavlja i u unutrašnjosti vozila

Ova Fiesta se vozi bolje od prethodne između ostalog i zato što je lakša za 40 kilograma. To naravno, donosi i nižu potrošnju koja na otvorenom može iznositi i samo 5 litara na 100 kilometara.



U gradu je realna potrošnja oko 7 litara. Ovo omogućava dizel motor 1.4 TDCi snage 68 konja koji je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem. Njegova kultura rada je za pohvalu, a uz obrtni moment od 160nm, „do stotke“ mu je potrebno 14 sekundi. Maksimalna brzina je 162 kilometra na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: