Svetska premijera Toyotinog bestselera: Nova Corolla Sedan FOTO

Posle hečbeka i karavana, Toyota je predstavila i limuzinsku verziju dvanaeste generacije Corolle.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

09:04

Svetska premijera Toyotinog bestselera: Nova Corolla Sedan FOTO

Svetska premijera nove Corolle Sedan održana je na sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu.

Očekivano, nova limuzinska verzija najprodavanijeg Toyota modela u istoriji s prednje strane stilski izgleda gotovo identično kao hečbek koji je predstavljen ranije ove godine.

Zadnji deo je dizajniran nešto konzervativnije, s obzirom da Toyota želi da Corollu Sedan ponudi što široj ciljnoj grupi kupaca.
Unutrašnjost automobila takođe je prekopirana od modela sa 5 vrata, kao i oprema, uključujući Entune 3.0 multimedijalni uređaj koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Amazon Alexa sistemima.

Kupci mogu da biraju između dve veličine ekrana multimedijalnog sistema, dijagonale 7 ili 8 inča.
Toyota Corolla Hybrid
Poput ostalih verzija nove Corolle, i limuzina je koncipirana na Toyotinoj novoj globalnoj mehaničkoj platformi (TNGA).

Dimenzije automobila su 4.640/1.780/1.435 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.700 mm, kao kod prethodne generacije.
Toyota Corolla Hybrid
Japanski proizvođač navodi i da je unapredio sistem oslanjanja u poređenju sa aktuelnim modelom Corolle zahvaljujući uvođenju multi-link ogibljenja pozadi, dok je prednji “mekferson” modifikovan.

Sve to doprinosi boljim voznim karakteristikama automobila, a vožnja će putnicima biti udobnija i tiša, tvrde u Toyoti.
Toyota Corolla Hybrid
Na kineskoj prezentaciji japanski proizvođač nije izneo detalje od motorizaciji za evropsko tržište, ali je potvrđeno da će nova Corolla Sedan na odabranim svetskim tržištima biti dostupna u hibridnoj verziji.

Ukoliko se pogonska paleta preslika sa hečbeka, kupci će u Evropi moći da biraju između dve hibridne opcije - slabije sa 1.8 litarskim benzinskim agregatom i 122 ks (91 kW) i jače sa 2.0 litarskom benzinskom jedinicom i 180 ks (134 kW).
Pored toga, na raspolaganju će najverovatnije biti i model sa 1.2 litarskim turbo benzincem sa 116 ks. Dizelaši su, baš kao i kod hečbeka i karavana, isključeni kao opcija.

Toyota Corolla Sedan stiže u prodajne salone u prvoj polovini 2019. godine, a evropska premijera trebalo bi da se održi u martu, na sajmu automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: