Opel objavio spisak noviteta za salon u Frankfurtu

Do početka sajma automobila u Frakfurtu ostale su tri sedmice, a Opel je otkrio koje je nove modele pripremio za posetioce ove manifestacije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

10:33

Opel objavio spisak noviteta za salon u Frankfurtu
Opel Insignia GSi

Predstojeći frankfurtski auto-salon prva je velika međunarodna izložba na kojoj Opel nastupa kao deo PSA Peugeot Citroen grupacije.

Iako su noviteti koji će biti izložen na štandu ovog proizvođača već imali "online" premijere, Opel je za publiku pripremio nekoliko zanimljivih modela koji su predstavljeni između ženevskog i frankfurtskog sajma automobila.

Prva zvezda štanda biće Insignia GSi, sportski sedan za one koji žele vozački auto za maksimum zabave za upravljačem. GSi je opremljen novim osmostepenim automatskim menjačem, koji može da se koristi uz pomoć polugica smeštenih iza volana, kao u trkačkim automobilima, što doprinosi opštem vozačkom doživljaju.

Sportsko oslanjanje, u kombinaciji sa Michelin Pilot Sport 4 S pneumaticima, i veliki točkovi prečnika 20 inča, omogućavaju dobro prijanjanja za asfalt. Veliki doprinos voznim karakteristikama daje i pogon na sva četiri točka sa raspodelom obrtnog momenta, kao standardnim delom opreme automobila. Klasični zadnji diferencijal je zamenjen sa dve spojnice, koje upravljaju okretanjem svakog zadnjeg točka ponaosob u deliću sekunde, zavisno od vozačke situacije.

Insignia GSi pogonjena je benzinskim dvolitarskim turbo motorom koji razvija 260 ks (191 kW) i raspolaže obrtnim momentom od 400 Nm.

Fabrički deklarisana potrošnja je 11,2 litra u gradskim uslovima, 7,1 litara van grada, odnosno 8,6 litara u kombinovanom ciklusu. Emisija ugljen-dioksida je 197 grama po pređenom kilometru.

Četvorocilindarski motor uparen je sa pomenutim automatskim menjačem sa osam brzina, a Opel je najavio da će pored dvolitarskog benzinskog motora, GSi kasnije biti dostupan i sa snažnim novim dizelašem.
Opel Grandland X
Drugi frankfurtski novitet je Grandland X, SUV koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Peugeot i pre nego što je francuski auto-gigant kupio Opel. Grandland X je po dimenzijama pozicioniran iznad Crosslanda X.

Automobil je dugačak 4.477 mm (oko 25 cm duži od modela Crossland X), širok 1.844 mm i visok 1.636 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.675 mm. Iako je vozilo razvijeno u saradnji sa kompanijom Peugeot Citroen, dizajn spoljašnjosti ne odstupa od Opelovog stilskog jezika koji je karakterističan za najnoviju generaciju vozila ovog proizvođača.

Prednji deo automobila dosta podseća na manji Crossland X, naročito kada se posmatra maska hladnjaka i farovi sa prepoznatljivim LED "potpisom", dok su stop svetla sličnija onima na Astri. Opel Grandland X nudi dovoljno prostora u kabini za komforan boravak 5 putnika.

Kada je reč o prtljažnjiku, proizvođač nije saopštio podatak o osnovnoj zapremini, ali se pohvalio da se obaranjem sedišta dobija do 1.652 litra korisne zapremine.

Više tehničkih detalja o ovom vozilu biće poznato tokom održavanja sajma u Frankfurtu.
Opel Insignia Country Tourer
Na ovom auto-salonu posetioci će moći da vide još jedan novi modela iz familije Insignia. Reč je o "cross" karavan varijanti, pod oznakom Country Tourer. Opel tvrdi da je za novi model obezbedio obiman pogonski portfolio – uključujući potpuno novi dizel motor.

Dodatno, novajlija će takođe biti dostupan sa novim osmostepenim automatskim menjačem, dok 20 mm dodatnog rastojanja od tla, zajedno sa pogonom na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta i novim zadnjim ogibljenjem, omogućavaju vozilu da bez problema napusti asfaltni put.

Da bi se neutralisala tendencija ka podupravljanju u oštrim krivinama pri visokim brzinama, ovaj sistem, u zavisnosti od pritiska na papučicu gasa i pokreta na volanu, šalje više obrtnog momenta na zadnji spoljni točak. Ovo se dešava bez bilo kakve intervencije vozača i u deliću sekunde. Sistem na taj način stabilizuje vozilo.

Dodatno unapređeno FlexRide oslanjanje osigurava osnovu za optimalno ponašanje automobila u vožnji, u zavisnosti od uslova. Ona prilagođava amortizere, sistem upravljanja, odziv na papučici gasa i tačke promene stepena prenosa (na automatskim menjačima) nezavisno ili bazirano na režimima „Standard“, „Sport“ ili „Tour“, koje bira sam vozač.

Više tehničkih detalja o novoj generaciji modela Inignia Country Tourer, kao i podaci o motorizaciji, biće dostupni tokom održavanja sajma u Frankfurtu.
Opel Vivaro Tourer
Na kraju, ali ne i manje važno, novi putnički van Vivaro Tourer imaće takođe svoju premijeru na predstojećem međunarodnom auto-salonu.

Zahvaljujući brojnim mogućnostima konfiguracije, Vivaro je već sada najpopularnije Opelovo komercijalno-putničko vozilo.

Salon automobila u Frankfurtu počinje 12. septembra. Prva dva dana rezervisana su za predstavnike medija, a kapije sajma otvaraju se za publiku 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: