Stigao je: Volkswagen Polo za 2018.

Bez velikih iznenađenja kada je reč o izgledu spoljašnjosti, novi Polo je očekivano porastao u odnosu na prethodnika, ali i doneo značajne promene u dizajnu enterijera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

12:48

Stigao je: Volkswagen Polo za 2018.
VW Polo GTI za 2018.

Nakon što su se u javnosti pojavile fotografije R Line i GTI verzije, Volkswagen je i zvanično predstavio šestu generaciju jednog od svojih najprodavanijih modela.

Sledeći dosadašnji trend, i najnoviji Polo je porastao u dužinu i širinu u odnosu na prethodnika, pa je sada po veličini u rangu sa, recimo, Golfom 4.
Automobil je dugačak 4.053 mm, širok 1.751 mm i visok 1.446 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.564 mm.

Poređenja radi, još uvek aktuelni Polo pete generacije ima dimenzije 3.972/1.682/1.453 mm, dok je razmak između prednjih i zadnjih točkova 2.470 mm.

S obzirom da je međuosovinsko ratstojanje veće za 10-ak cm nego kod prethodnika, putnici koji se budu vozili na zadnjim sedištima novog Pola imaće znatno više prostora za kolena nego do sada.
Osim toga, silueta automobila je izduženija i zahvaljujući smanjenu visine, a Volkswagen ističe i da je značajno povećao zapreminu prtljažnika (za čak 25%) koja sada iznosi 351 litar.

Nova je i mehanička platforma (modularna MQB arhitektura), koja je pre modela Polo već upotrebljena kao osnova za mnoge modele iz VW grupacije.
Novi Polo opremljen je mnogim tehnologijama koje se obično ne očekuju u modelima iz potkompaktnog segmenta.

Automobil će biti dostupan i sa adaptivnim tempomatom, sistemom automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, kompletnim LED farovima, sistemom upozorenja na vozila u mrtvom uglu, kao i digitalnom instrument tablom.

Pored toga, kupci će moći da naruče verziju sa velikim, 8 inčnim ekranom multimedijalnog sistema, a po prvi put kada je reč o modelu Polo na raspolaganju će biti i opcija beskontaktnog otključavanja vozila i startovanja motora.
U ponudi će biti i široka paleta motora u rasponu od trocilindraskog 1.0 litarskog benzinca sa 65 ks, pa do novog VW benzinskog agregata zapremine 1.5 l sa 150 “konja”.

Na početku, biće dostupna dva 1.6 litarska dizelaša – sa 80 ks i 95 ks.

U startu će na raspolaganju biti i najekstremniji Polo GTI, sa 2.0 turbo benzincem sa 200 ks.
Iako je i eksterijer automobila primetno modernizovan u odnosu na prethodnika, putnička kabina je ta kod koje se primećuje najviše unapređenja.

Kokpit je oblikovan tako da je više orijentisan ka vozaču a površine i forme na komandnoj tabli i dalje su tipične Volkswagenovske, ali izgledaju atraktivnije nego ranije.
Proizvođač je najavio da će kupcima ponuditi široke mogućnosti za personalizaciju automobila – 14 boja spoljašnjosti, 12 opcija alu felni, 13 različitih dekoracija komandne table, 2 osnovne varijante uređenja enterijera i čak 11 različitih verzija presvlaka sedišta.

Za one koju žele nešto više od svog vozila, tu je i opciona Polo Beats verzija koja se, između ostalog, razlikuje po specijalnim 16 inčnim alu felnama i audio sistemu od 300 vati koji lično “potpisuje” Dr Dre.
Prvo pojavljivanje pred sajamskom publikom novi Polo imaće u septembru, na auto-salonu u Frankfurtu, dok će prodaja početi kasnije tokom ove godine.

Početna cena u Nemačkoj iznosiće 12.975 evra.
VW Polo Beats za 2018
.
VW Polo Beats za 2018
.
VW Polo GTI za 2018
.
VW Polo GTI za 2018
.
VW Polo GTI za 2018
.
VW Polo GTI za 2018
.
VW Polo GTI za 2018
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: