Pogled u budućnosti BMW-a: Koncept nove Serije 8 / FOTO

Dan nakon što su na Internet “procurili” prvi detalji o ovom automobilu, BMW je objavio čitavu galeriju fotografija koncepta buduće Serije 8.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

11:16

Pogled u budućnosti BMW-a: Koncept nove Serije 8 / FOTO

Posle par decenija, BMW će ponovo u svoju gamu uvrstiti model čija oznaka počinje sa brojem 8.

Doduše, na produkcijsku verziju ćemo sačekati još godinu dana, ali koncept koji je predstavljen na jezeru Komo u Italiji pruža odličan uvid u budući serijski model.

Pogledajte promotivni video: U BMW-u kažu da je prikazani koncept osmišljen kao “luksuzni sportski automobil” koji najavljuje buduću Seriju 8 Coupe.

U odnosu na BMW Gran Lusso Coupe iz 2013. godine, za koji se tada verovalo da predstavlja osnovu za produkcijski BMW Serije 8, a koji je više podsećao na limuzinu, novi koncept ima znatno sportskiji dizajn.
Siluetom, automobil podseća na klasične GT automobile. Na prednjem delu pored ogromne maske hladnjaka vidimo i velike otvore za vazduh, dok se na donjem delu branika nalazi “spliter” izrađen od uglenjičkih vlakana.

BMW se potrudio da ovo reprezentativno vozilo opremi nekim od svojih najsavremenijih tehnologija, pa je umesto standardnih ugradio laserske farove.
Zadnji deo automobila karakterišu originalna dizajnerska rešenja, a posebno su upečatljiva tanka, izdužena LED stop svetla, koja ipak imaju prepoznatljiv BMW pečat. Na masivnom zadnjem braniku nalaze se bočna udubljenja sa otvorima za vazduh, dok se na donjem delu uočavaju dva simetrično postavljena trapezoidna izduva.

I ovaj deo automobila ostavlja utisak sportske agresivnosti, a BMW Serije 8 Concept je postavljen na specijalno dizajnirane 21 inčne ali felne.
Unutrašnjost je takođe oblikovana u maniru GT automobila i u minimalističkom stilu, sa naglašenom centralnom konzolom i dva digitalna displeja – jednim koji menja analognu instrument tablu i drugim koji je deo multimedijalnog sistema.

Utisku da ste zakoračili u veoma luksuzan automobil, dodatno doprinose materijali od kože i Alcantare, kao i ukrasni detalji od ugljeničnih valkana.
BMW za sada nije otkrio specifikacije pogonskog sistema ovog koncepta, ali očekuje se da će produkcijska verzija koja će se pojaviti 2018. u ponudi imati turbo punjene agregate, kao što su 3.0 litarski šestocilindraš, zatim 4.4 V8 i 6.6 V12 koji se koristi u BMW-u M760Li xDrive.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: