Pet zvezdica za BMW Serije 5. Doblo nije prošao dobro

Na najnovijem testu bezbednosti koji je sproveo EuroNCAP, BMW-ova limuzina dobila je maksimalnu ocenu, dok je restilizovani FIAT Doblo ocenjen sa svega 3 zvezdice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

11:14

Pet zvezdica za BMW Serije 5. Doblo nije prošao dobro
Foto: EuroNCAP

Sedma generacija BMW-ove "petice" osvojila je na kreš testovima maksimalnih 5 zvezdica, saopštila je nezavisna organizacija za ispitivanje bezbednosti novih modela na evropskom tržištu - EuroNCAP.

Luksuzna bavarska limuzina dobila je u oblasti zaštite odraslih putnika 91% bodova, dok je bezbednost dece u automobilu ocenjena sa 85%.

Nova Serija 5 blistala je i na polju zaštite pešaka, sa ocenom 81%, zahvaljujući specijalnoj aktivnoj haubi, dok su joj bezbednosni sistemi asistencije doneli 59%.
Foto: EuroNCAP
Osim nove BMW limuzine, testiran je FIAT Doblo za 2017. Reč je o redizajniranoj verziji ovog vozila koja je restilizovana još 2015.

Doblo je zabeležio skor od svega 3 zvezdice, uz 75% bodova na polju bezbednosti odraslih i samo 46% u oblasti zaštite dece putnika.

Kada je reč o bezbednosti pešaka, FIAT-ov multifnukcionalni automobili ocenjen je sa 57%, ali je za bezbednosne sisteme asistencije dobio svega 25% poena.

Nešto lošije rezultate koje je ostvario FIAT Doblo, EuroNCAP pripisuje tome što je ovaj model već dugo na tržištu, a kriterijumi testiranja su u međuvremenu pooštreni.

U nastavku možete pogledati snimke kreš testova oba modela:

BMW Serije 5 FIAT Doblo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: