Honda NSX - jedna od zvezda predstojećeg auto-salona

Na 53. međunarodnom salonu automobila u našem glavnom gradu japanski proizvođač će premijerno izložiti novi Civic, u hečbek i sedan varijanti, a srpska publika biće u prilici da po prvi put u Beogradu vidi Hondin sportski hibridni superautomobil NSX

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

11:10

Honda NSX - jedna od zvezda predstojećeg auto-salona
Honda NSX

Novi Civic hečbek u potpunosti je redizajniran i iznova projektovan automobil.

Deseta generacija ovog Hondinog modela čak je 130 mm duža, 30 mm šira i 20 mm niža od prethodnika, a proizvođač tvrdi da je, zahvaljujući lakšoj mehaničkoj platformi uspeo da smanji masu vozila uz povećanje krutosti i smanjenje uvijanja u vožnji. Zapremina prtljažnika ostala je na nivou prethodnika i iznosi 478 l u osnovnoj konfiguraciji sa uspravljenim zadnjim naslonima.
Civic heèbek
Novi Civic stiže sa dva nova V-TEC turbo benzinska agregata - sa zapreminom od 1.0 litra (129 ks i 200 Nm) i sa 1.5 litara (182 ks i 260 Nm).

Potpuno novi sistem oslanjanja, niži centar gravitacije i povećana čvrstoća karoserije pomažu automobilu da pruži optimalnu dinamičnost u vožnji. U skladu sa Hondinom filozofijom „Bezbednost za svakoga“, paket pasivnih i aktivnih bezbednosnih sistema HONDA SENSING implementiran je u svim paketima opreme novog modela.
Civic heèbek
Enterijer je jednostavan i minimalistički. Centralna konzola je naglašenija, a ekran multimedijalnog sistema, umesto na vrhu instrument table, nalazi se ispod centralnih ventilacionih otvora.

Instrument tabla sastoji se od trodelnog digitalnog displeja, a najvažniji podaci prikazuju se u formi analognih brojčanika.
Civic sedan
Pored hečbeka, pod kupolama Beogradskog sajma videćemo i novi Civic sedan.

Za razliku od modela sa 5 vrata, koji se proizvodi u Velikoj Britaniji, limuzinska verzija izrađuje se u Turskoj.
Honda NSX
Najveća zvezda Hondinog štanda biće model NSX, tehnološki najnapredniji automobil iz Hondine game vozila, kreiran je sa ciljem da pruži potpuno novi sportski doživljaj.

Novi NSX je dugačak 4.470 mm, širok 1.940 mm i visok 1.215 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.630 mm.
Honda NSX
Superautomobil za pogon koristi hibridni sistem sa V6 bi-turbo benzincem zapremine 3.5 litara sa 507 ks, koji je uparen sa tri električna agregata, pri čemu ukupna snaga hibridnog sistema iznosi 581 ks dok maksimalan obrtni moment dostiže 686 Nm.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistema.

Pored ove tri premijere "na 4 točka", Honda na Motopassion izložbi motocikala prvi put u Srbiji izlaže X Adventure maksi skuter.

Sajam automobila u Beogradu 2017. počinje u petak 24. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: