FIAT 500 slavi 60. rođendan

Italijanski proizvođač izabrao je Salon automobila u Ženevi kao međunarodnu pozornicu za početak proslave šest decenija legendarnog modela 500.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.03.2017.

10:20

FIAT 500 slavi 60. rođendan

Šezdeseti rođendan automobila koji je premijerno predstavljen u Torinu 4. jula 1957. godine, biće obeležen tokom 2017. kroz razne medije, kao što su Internet, radio i televizija, kao i kroz seriju manifestacija uključujući i obilazak najlepših evropskih trgova, gde će se organizovati susreti sa zaljubljenicima i kolekcionarima modela FIAT 500 iz prošlosti i sadašnjosti.

"Zauvek mlad od 1957. godine"

FIAT 500 je mnogo više od običnog automobila. Za 60 godina postao je autentična pop ikona, simbol italijanskog stila koji nikad ne izlazi iz mode

Tokom cele 2017. godine održavaće se događaji koji će obuhvatiti niz različitih polja. Kako slogan “Zauvek mlad” govori, FIAT 500 je auto koji se tokom godina obnavljao i iznova vraćao u fokus javnosti, delom i kroz umetničke interpretacije.

“Mali veliki automobil” rođen polovinom 50-tih godina 20. veka, danas se direktno obraća generacijama rođenim tokom osamdesetih i devedesetih godina.

Specijalna serija za 60. rođendan

Predstavljanjem specijalne serije aktuelnog FIAT-a 500 na Salonu automobila u Ženevi zvanično je počela proslava jubileja ovog modela.

Dizajn posebnog izdanja ovog automobia povodom 60. rođendana uključuje klasične stilske elemente poput vinilne komandne table, "starinske" oznake na prednjem delu između hromiranih elemenata na prednjoj maski i haubi.
Enterijer takođe donosi retro detalje poput elemenata sedišta prekrivenih kožom u boji slonovače, sa kontrastnim šavovima u burgundi boji, koji odgovaraju centralnom delu instrument table i prilagođenim dvobojnim patosnicama.

Kada je reč o tehnologiji, specijalna serija modela 500 nudi ono najboje od danas dostupnih tehnoloških sadržaja i udobnosti
Standardna oprema uključuje kožom presvučenu ručicu menjača, kao i upravljač sa ugrađenim komandama, 7-inčni Uconnect Radio Live sistem sa Bluetooth konekcijom, satelitskom navigacijom i USB i AUX IN priključcima, 7-inčni TFT, automatsku klimu, zadnje senzore za parkiranje.

Nove funkcije koje donosi model za 2017. godinu uključuju limiter brzine, a na zahtev dostupni su senzori za kišu i sumrak, bi-ksenonski farovi, zatamnjena zadnja stakla, Beats AudioTM sistem.
Linija motora u ponudi za model 500 Sessantesimo obuhvata dva benzinska motora – koji su dostupni i sa robotizovanim Dualogic menjačem – 1.2 sa 69 KS i 0.9 TwinAir sa 85 KS.

Pored toga, na raspolaganju je i turbo dizel verzija 1.3 16v Multijet II sa 95 KS.
Narudžbine za ovaj automobil počinju da se primaju 9. marta, a automobil će se distribuirati na glavnim tržištima regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike u 560 primeraka, od kojih će uz svaki ići odgovarajuća potvrda autentičnosti.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: