Giulia Veloce jedan od Alfinih aduta za sajam u Parizu

Alfa Romeo će na predstojećem auto-salonu u Parizu predstaviti aktuelni proizvodni program. Posebno mesto zauzeće nova verzija limuzine Giulia, sa oznakom Veloce, koja će u ponudi imati dva nova motora.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

12:33

Giulia Veloce jedan od Alfinih aduta za sajam u Parizu
Alfa Romeo Giulia Veloce

Posetioci ove manifestacije imaće priliku da se upoznaju sa Alfa Romeom Giulia Veloce, koji dolazi sa ekskluzivnim verzijama motora, stilskim posebnostima i novim sadržajima.

Giulia Veloce u ponudi ima dva nova motora, 2.0 litarski turbo benzinac sa 280 ks i 2.2 litarski dizelaš sa 210 ks, oba u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem i Q4 pogonom na sve točkove. U Alfa Romeu kažu da će model sa 2.2 litarskim dizel motorom biti otvoren za narudžbine već nakon prvog novinarskog dana na sajmu, 29. septembra.

Inače, Giulia će u Parizu biti prikazana u pet različitih izdanja: dve Veloce verzije, dve vaijante opcije Super i u najmoćnijoj, Quadrifoglio verziji. Osim toga, posetioci će na Alfinom štandu imati priliku da vide i modele Giulietta Veloce i Mito Veloce, kao i verzije Coupé i Spider sportskog modela Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Veloce je slavno ime koje priziva tradiciju brenda Alfa Romeo, ustanovljenu 1956. godine modelom Giulietta, i koje od tada označava jedinstvene, sportske i originalne verzije modela ove italijanske marke.

Novi model će biti postepeno uvođen na sva tržišta regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa cenama koje će biti naknadno saopštene i koje će se razlikovati od zemlje do zemlje. Na sajmu u Parizu će biti izložene dve nove varijante modela Giulia Veloce - prvi model će biti u potpuno novoj, Blue Misano boji, pogonjen 2.0 litarskim turbo benzinskim motorom, dok je druga Giulia Veloce, sa Silverstone sivom karoserijom, opremljena 2.2 litarskim dizelašem.

Spoljašnjost Veloce verzije ističe se specijalnim stilskim detaljima, poput specifičnih branika, dvostruke izduvne cevi i opcionih 19 inčnih alu felni. Isti sportski osećaj preovlađuje i u unutrašnjosti, gde dominiraju crna kožna sportska sedišta, uz sportski volan i aluminijumske umetke na instrument tabli.

Automobil dolazi da bogatom standardnom opremom, koja, pored ostalog, uključuje dvozonsku klimu, Alfa DNA sistem, 6,5 inčni multimedijalni Connect sistem, kao i nove sisteme aktivne bezbednosti, poput upozorenja na opasnost od čeonog sudara (FCW) sa autonomnim kočenjem u hitnim situacijama (AEB) i prepoznavanjem pešaka, zatim integrisani kočni sistem (IBS), upozorenje na neželjen izlazak iz trake (LDW) i tempomat sa ograničenjem brzine.

Dve nove verzije motora

Giulia Veloce označava debi novog četvorocilindarskog 2.0 litarskog benzinskog motora, u potpunosti proizvedenog od aluminijuma, koji isporučuje 280 ks, pri 5.250 o/min, i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, pri 2.250 o/min.

Za one koji preferiraju dizelaše, Veloce verzija alternativno može biti pogonjena novim 2.2 litarskim dizel agregatom, koji proizvodi 210 ks pri 3.500 o/min, i 470 Nm, pri 1.750 o/min. Ovaj motor je prvi dizelaš u istoriji marke Alfa Romeo koji je u potpunosti proizveden od aluminijuma. Sa četiri redno smeštena cilindra, motor karakteriše najnovija generacija sistema ubrizgavanja sa tehnologijom MultiJet II.

Oba verzije modela Giulia Veloce isporučuju se sa osmobrzinskim automatskim menjačem.

Pogon na sva četiri točka sa tehnologijom Q4

Na svojoj svetskoj premijeri, Giulia Veloce opremljena je novim Q4 sistemom pogona na sve točkove. Konkretno, sistem Q4 kontinuirano prati višestruke parametre kako bi garantovao optimalnu distribuciju obrtnog momenta između dve osovine, u zavisnosti od načina na koji se automobil koristi, kao i od prijanjanja na putnu površinu.

Ova tehnologija ima mogućnost da predvidi gubitak oslanjanja točkova, na osnovu informacija koje prikupljaju senzori bočnog i uzdužnog ubrzanja, te podataka sa upravljača i senzora zanošenja automobila.

U normalnim uslovima, Giulia Veloce sa sistemom Q4 system ponaša se kao vozilo na zadnji pogon: 100% obrtnog momenta se šalje na zadnju osovinu. Kada se dostigne limit oslanjanja točka, sistem prenosi do 60% obrtnog momenta na prednju osovinu.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: