Ruska ofanziva: 7 novih lada na moskovskom sajmu

Na aktuelnom auto-salonu u Moskvi, pored već najavljenog krosover koncepta XCode, Lada je izložila još šest vozila koja nagoveštavaju nove produkcijske automobile ovog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

10:29

Ruska ofanziva: 7 novih lada na moskovskom sajmu
Lada XCode na štandu u Moskvi

XCode je mali urbani SUV, u klasi modela Nissan Juke, koji bi u neznatno izmenjenom obliku trebalo da počne da se proizvodi 2017. godine. Tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će motorizacija serijske verzije obuhvatiti i turbo agregate, dok će kupci moći da odaberu i verziju sa pogonom na sva 4 točka, a na raspolaganju će biti i Lada Connect sistem koji omogućava povezivanje smartfona sa multimedijalnim uređajem.
Lada XCode
Osim koncepta XCode, posetioci sajma automobila u Moskvi u prilici su da vide i Vesta Cross Concept Sedan, vozilo sa 4 vrata prilagođeno vožnji van asfalta, a na štandu se našao i Vesta Cross Concept karavan, automobil slične namene koji je prvi put predstavljen 2015. godine.
Lada Vesta Cross Concept Sedan
.
Lada Vesta Cross Concept karavan
Treći koncept iz familije modela Vesta je verzija Vesta Sport, limuzina sa sporskim izgledom i ambicijama. Automobil je opremljen sportskim oslanjanjem, koje vodi poreklo iz trkačkih Lada koje učestvuju u WTCC takmičenju.
Lada Vesta Sport Concept
U Moskvi je prikazana i Lada Vesta Signature, sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

O ovom automobilu pisali smo u maju. Vozilo sa oznakom Signature zamišljeno je kao pristupačan, komforan sedan sa elementima karakterističnim za skuplje, premijum automobile. U odnosu na običnu Vestu, međuosovinsko rastojanje produženo je za 250 mm, iznosi 2.885 mm, i veće je čak i od novog Mercedesa C klase.

Automobil je dugačak 4.660 mm, a najviše koristi od dodatnih centimetara imaju putnici na zadnjim sedištima koji su dobili još 200 mm prostora za noge.
Lada Vesta Signature
Lada je na moskovskom auto-salonu izložila i dva XRay koncepta, zasnovana na istoimenom serijskom krosoveru.
Lada XRay Cross Concept
XRay Cross Concept razlikuje se od obične verzije po zaštitnim dodacima na karoseriji i povećanom rastojanju od tla, dok drugo vozilo, XRay Sport Concept, ima spušteno oslanjanje jači motor i spotrtske karakteristike.
Lada XRay Sport Concept
Ostaje da se vidi koji će od ovih konceptnih automobila dobiti svoje serijske verzije.

Kakvi su vaši utisci o dizajnu nove generacije Lada?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: