Upoznajte zvanični automobil Olimpijskih igara u Riju

Nissan je za potrebe Olimpijade obezbedio čak 4.200 vozila, među kojima je i novi krosover Kicks kao zvanični automobil ovog sportskog događaja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

09:41

Upoznajte zvanični automobil Olimpijskih igara u Riju
Foto: Nissan

Svake četvrte godine oči svetske javnosti usmerene su ka najmasovnijem savremenom sportskom takmičenju - Olimpijskim igrama. Za sve sportiste koji nastupaju Olimpijadi ovaj događaj je jedinstvena prilika da se afirmišu ili potvrde svoju dominaciju dobrim rezultatima i osvajanjem neke od medalja.
Foto: Nissan
Šansu za promociju na jednoj ovakovoj manifestaciji našli su i brojni sponzori. Kao i na prethodnim Olimpijadama, i u Brazilu važnu ulogu igra zvanični automobilski sponzor koji obezbeđuje vozila za potrebe organizacije takmičenja.

I dok su na igrama u Londonu flotu zvaničnih vozila činili modeli marki BMW i MINI, a na zimskoj Olimpijadi u Sočiju automobili Volkswagen grupe, na čelu sa specijalno prilagođenim pik-ap modelom Amarok, u Riju su na raspolaganju olimpijcima vozila japanskog Nissana.
Foto: Nissan
Za zvanični automobil igara odabran je krosover Kicks, koji ovog leta stiže u brazilske prodajne salone, a nakon toga trebalo bi da se nađe na još 80-tak tržišta širom sveta.

Nissan Kicks imao je premijeru u proleće 2016. iako je konceptna varijanta predstavljena još 2014. godine. Reč je o vozilu koje sa dužinom od oko 4,3 m, širinom 1,8 m i visinom 1,6 m, u gami Nissana zauzima mesto između krosovera Juke i Qashqai. Sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2,62 m, Kicks pruža više komfora u kabini od Nissana Juke, pogotovo za putnike na zadnjim sedištima.
Foto: Nissan
Proizvođač je u maju najavio da će se novi krosover u prodaji naći u avgustu 2016, i to najpre u Brazilu, a zatim i na tržištima ostalih zemalja Latinske Amerike. Da je reč o globalnom modelu, svedoči namera kompanije da Kicks ponudi kupcima u 80-tak zemalja širom sveta.

U početku, Nissan Kicks će se proizvoditi u fabrikama u Brazilu i Meksiku, a za sada nije potvrđeno da li će i kada stići i u Evropu.
Foto: Nissan
Proizvođač je organizatorima Olimpijade u Riju isporučio 200 primeraka ovog modela. Osim krosovera Kicks, Nissan je na korišćenje ustupio još 4.000 vozila, a u pitanju su modeli March (kod nas poznat kao Micra), te Versa, Sentra, Altima i pik-ap Frontier.
Foto: Nissan
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: