Zašto je važno da očistite sav sneg sa auta pre vožnje

Sneg koji niste uklonili sa automobila možda neće stvarati probleme vama, ali može itekako da ugrozi bezbednost drugih vozača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.01.2016.

09:58

Zašto je važno da očistite sav sneg sa auta pre vožnje
YouTube Screenshot

Kao i svake zime i ovih dana na putevima viđamo vozila čiji vlasnici smatraju da je pre vožnje dovoljno očistiti samo sneg sa staklenih površina automobila. Njima očigledno ne smeta to što u vožnji rasipaju snežne naslage na sve strane.

Još je opasnije kada se snežni pokrivač na vašem automobilu stvrdne ili zaledi, jer kada takav komad otpadne sa auta pri velikoj brzini može da prouzrokuje znatna oštećenja na drugim vozilima.

Upravo to se dogodilo jednom vozaču na autoputu u blizini Bostona, kada je zaleđeni sneg sa drugog automobila poput projektila pogodio njegov Saab: Vozač Saab kaže da je u incidentu osim vetrobranskog stakla stradao i spoljni retrovizor, ali na sreću niko nije povređen.

Međutim, s obzirom da su se vozila kretala autoputem, posledice su mogle da budu tragične da je vozač nakon pucanja vetrobrana izgubio kontrolu nad automobilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: