EuroNCAP: 5* za Tucson, po 4 za Opel Karl i Mazdu MX-5

U najnovijoj seriji testova bezbednosti koje sprovodi nezavisna agencija EuroNCAP, maksimalnu ocenu dobio je samo novi Hyundai Tucson.

Podeli

Korejski SUV zaradio je 5 zvezdica, jer je u u svim segmentima testa zabeležio dobre rezultate.

Tucson je na polju bezbednosti odraslih putnika osvojio 86%, dok je za zaštitu dece u vozilu dobio 85%. Za bezbednost pešaka nagrađen je sa 71%, a isti skor imao je u oblasti sistema asistencije.

EuroNCAP posebno ističe napredak u novim bezbednosnim sistemima u odnosu na prethodnu generaciju (Hyundai ix35).

Mali gradski automobil, Opel Karl, na testu je dobio četiri zvezdice, ali je navedeno da je rezultat ipak pohvalan za vozilo iz tog segmenta.

Nedostaci su nedovoljno dobra zaštita glave vozača prilikom frontalnog sudara i grudi u slučaju bočnog sudara. Euro NCAP je zaključio da bi optimizacija sistema sigurnosnih pojaseva poboljšala rezultat na testu.

Opel Karl je zabeležio sledeći skor: bezbednost odraslih 74%, dece 72%, pešaka 68%, dok je za sisteme asistencije osvojio 64%.

Poslednji testirani model u ovoj turi bila je nova Mazda MX-5. Četvrta generacija popularnog "roadstera" takođe je ocenjena sa četiri zvezdice.

Iako je pohvaljena za zaštitu pešaka zahvaljujući haubi koja se otvara prilikom sudara i ublažava udarac, Mazda je izgubila petu zvezdicu zbog nedostatka sistema autonomnog kočenja koji služi za prevenciju sudara.

Mazda MX-5 imala je skor 84% kada je u pitanju zaštita odraslih putnika, a 80% kada je reč o bezbednosti dece u vozilu.

Izvanredna zaštita pešaka donela joj je čak 93%, ali je za bezbednosne sisteme asistencije osvojila svega 64%.

Snimke sva tri EuroNCAP testa možete pogledati u nastavku:

Hyundai Tucson

Opel Karl

Mazda MX-5

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Žuto nije isto što i zeleno, pa zašto onda prolazimo?

Kada u Beogradu upadnemo automobilom u saobraćajnu gužvu, nervoza raste i prirodno je da želimo da se što pre izvučemo kako bismo na vreme stigli tamo gde smo krenuli. Ako se kolona sporo pomera, pa ni posle dve-tri smene "zelenog" na semaforu ne uspemo da prođemo kroz raskrsnicu, nervoza kulminira bahatim ponašanjem za volanom. Gubi se strpljenje, saosećanje i solidarnost prema drugim vozačima – iako su i oni u istom problemu koji muči i nas – ulazi se u već zagušene raskrsnice po svaku cenu, na žuto, čak i na crveno, i pravi dodatna pometnja i haos.

Aktuelno utorak 10.10. 10:01 Komentara: 87
strana 1 od 271 idi na stranu