Zvezde Renault štanda: Novi Megane i Talisman

Francuski proizvođač u Frankfurtu je prikazao osveženu gamu sa dva nova modela iz srednje klase i predstavio novi dizajn.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2015.

10:09

Default images
Renault Megane za 2016.

Novi Megane, koji je izložen na štandu Renaulta u Frankfurtu, duži je i širi od prethodnika, ali je istovremeno niži od aktuelnog modela za 25 mm.

Karoserija je u nivou prednjih točkova proširena za 47 mm, a kod zadnjih za 39 mm. Međuosovinsko rastojanje poraslo je za 28 mm, pa će putnici imati više komfora nego u prethodnoj generaciji.

Franck Le Gall, koji potpisuje dizajn spoljašnjosti, dodao je nekoliko hromiranih detalja kako bi auto imao luksuzniji izgled.
Renault Megane za 2016.
Osim standardne verzije, u ponudi će biti i sportska GT verzija, koja je opremljena Renault Sport 18 inčnim alu felnama i ofarbana u posebnu nijansu plave boje.

U odnosu na običan Megane, GT ima i drugačiju masku hladnjaka, branik agresivnijeg dizajna, dve izduvne cevi, zadnji difuzor...

Unutrašnjost nove generacije kompaktnog hečbeka, u kojoj dominira veliki ekran multimedijalnog sistema, praktično je preslikana sa modela Talisman.
Renault Megane za 2016.
U početku, kupcima će biti na raspolaganju šest motora - tri dizelaša i isto toliko benzinaca.

Dizel ponuda obuhvata dCi jedinice sa 90 ks (66 kW), 110 ks (81 kW) i 130 ks (96 kW).

Oni koji se odluče za benzinske motore imaće mogućnost izbora između TCe agregata sa 100 ks (74 kW), 130 ks (96 kW) i 205 ks (151 kW).
Renault Megane za 2016.
Osim standardnog šestobrzinskog manuelnog menjača, dostupna je i EDC transmisija sa duplim kvačilom, i to kod dCi 110 verzije (šest stepeni), kao i u modelima TCe 130 i TCe 205 (sedam stepeni prenosa).

Najsnažniji model (do pojave nove generacije R.S. verzija) biće Megane GT sa 205 ks, koji će imati mogućnost upravljanja na sva 4 točka i sportski podešeno oslanjanje.

Novi Megane u evropske prodajne salone stiže početkom 2016.
Renault Megane za 2016.
Francuski proizvođač u Frankfurtu je izložio i model Talisman (u sedan i Estate karavan verziji), koji će na tržištu odmeniti posustalu Lagunu ali i top limuzinu Latitude.

Automobil je dugačak 4,85 m, širok 1,87 m i visok 1.46 m. Međuosovinsko rastojanje dostiže 2,81 m.

Talisman Estate duži je od sedana za 10 mm (4.860 mm), dok su širina, visina i međuosovinsko rastojanje ostali isti.

Limuzina raspolaže velikim prostorom za odlaganje prtljaga koji dostiže 608 l. Zanimljivo je da karavan zaostaje za limuzinom kada je reč o baznom prtljažnom prostoru.

Naime, Talisman Estate raspolaže sa 572 l, ako se računa samo do pregrade koja se nalazi u visini gornje ivice naslona zadnjih sedišta.
Renault Talisman Estate
Kupcima će na raspolaganju biti dva benzinca i tri dizelaša.

Benzinske opcije uključuju turbo-punjene motore TCe 150 i TCe 200 (sa 150, odnosno 200 ks), koji su povezani isključivo sa sedmobrzinskim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Oni koji se opredele za dizel varijantu, mogu da biraju između dCi 110 i dCi 130 jedinica. Ova dva motora kombinuju se sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmobrzinskim menjačem sa duplim kvačilom.

U ponudi će biti i dCi 160, twin turbo-dizelaš kod koga se snaga na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog automatika sa duplim kvačilom.

Prodaja bi trebalo da počne na jesen, nakon sajma u frankfurtu. Cena za sada nije poznata.

Foto: Newspress i Renault

Više fotografija sa sajma automobila u Frankfurtu pogledajte u Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: