FIAT 500: Redizajn posle 8 godina

FIAT je objavio zvanične fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela 500 za 2016.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

11:33

Default images

Duhovni naslednik originalnog FIAT-a 500, koji je od 1957. do 1975. širom sveta prodat u preko 3,8 miliona primeraka, pretrpeo je prvu restilizaciju za 8 godina koliko se nalazi na tržištu.

Redizajn je izveden oprezno kako se ne bi narušio izgled automobila koji je veoma popularan među kupcima (do sada je isporučeno oko 1,5 miliona ovih vozila).
Restilizacija lajfstajl modela koji ima retro dizajn mora da bude diskretna, kako bi se očuvao osnovni koncept vozila.

Iako se FIAT 500 za 2016. na prvi pogled malo razlikuje od aktuelne verzije, proizvođač je saopštio da je izvršio čak 1.800 promena.
Neke su vidljive, dok su druge sakrivene.

Ljubitelji FIAT-a 500 primetiće nova dnevna LED svetla i redizajnirani branik, sa novom maskom i farovima za maglu.

Dizejneri su dodali nove ukrsane detalje - hromirani okvir na donjem delu branika i još jednu lajsnu na maski hladnjaka.
Najuočljivija promena na zadnjem delu dogodila se na stop svetlima.

Zadnje svetlosne grupe sada imaju prstenat oblik, dok je centralni segment u boji karoserije a svetla za maglu su spuštena u preoblikovani zadnji branik.

Kupcima će na raspolaganju biti nove 15 i 16 inčne alu felne, a paleta boja obogaćena je novim nijansama.
Najbitnija novina u enterijeru je uvođenje multimedijanog sistema Uconnect sa petoinčnim ekranom, koji je standardan u paketu Lounge.

Redizajniran je i volan dok se kao doplatan opcija može naručiti sedmoinčni TFT displej u centralnom delu instument table.

FIAT tvrdi da sedišta imaju poboljšanu ergonomiju a u ponudi su i novi dezeni presvlaka i tapacirunga.
Italijanski proizvođač saopštio je da je unapredio zvučnu izolaciju kabine, pa će vožnja na dužim relacijama biti ugodnija za putnike.

Svi motori sada zadovoljavaju Euro 6 standarde. U zavisnosti od vrste pogonske jedinice, FIAT 500 je opremljen manuelnim menjačem sa 5 ili 6 brzina a kao opcija dostupan je Dualogic automatik.
U početku će kupci moći da biraju između 1.2 litarskog benzinca sa 69 ks i dvocilindričnog 0.9 litarskog turbo-punjenog benzinskog motora sa 85 ili 105 ks.

Kasnije će na raspolaganju biti i 1.3 Multijet II turbo-dizelaš sa 95 ks i "Eco" verzija 1.2 litarskog benzinca koja emituje 99 g CO2/km, sa aerodinamičkim poboljšanjima i pneumaticima sa manjim otporom kotrljanja.
FIAT 500 za 2016. u prodajne salone stiže na jesen, kada će biti poznata i cena ovog modela.

Pogledajte galeriju fotografija: FIAT 500 za 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: