Čekanju je došao kraj - stigla je Giulia!

Posle "špijunskih" fotografija koje su preplavile Internet, Alfa Romeo je objavio zvanične tehničke detalje i fotografije novog sedana koji nosi staro, dobro poznato ime - Giulia.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2015.

08:22

Default images

Tvrdokorni fanovi čekali su duže od dve decenije novu Alfinu sportsku limuzinu sa zadnjim pogonom. Giulia je sada pred nama, a na ljubiteljima Alfe je da procene da li je bila vredna čekanja.

Kako bi se na neki način odužio svima onima koji su brojali godine, mesece i dane do pojave novog modela, italijanski proizvođač, koji je 24. juna proslavio 105 rođendan, najpre je predstavio najsnažniju verziju - Quadrifoglio Verde.



Za promociju je odabran obnovljeni muzej Alfa Romea u Arezeu.

„Dom“ ovog brenda će ponovo otvoriti svoja vrata javnosti 30. juna a u renoviranom prostoru nalaze se najpoznatije i najinovativnije kreacije italijanskog proizvođača.
Prema rečima ljudi koji su učestvovali stvaranju novog Alfinog modela, proporcije automobila su zasnovane na tehničkoj arhitekturi - ključni elementi su bili težina raspoređena u odnosu 50/50 i pogon na zadnje točkove.

Da bi se težina pravilno izbalansirala, motor i mehanički delovi u potpunosti su raspoređeni između dve osovine. Zbog toga Giulia ima veoma kratke prepuste, dugačku haubu i prednja krila, povučenu putničku kabinu i naglašena zadnja krila koja simbolično označavaju tačku sa koje se snaga prenosi na put.
Dizajn nove Alfe izražen je kroz liniju utisnutu duž vrata i prepoznatljivi trolisni „nos“. Kako kažu u italijanskom proizvođaču, namera je bila da automobil svojim izgledom podseća na veliku mačku koja se upravo sprema da skoči.

Alfa Romeo za sada nije objavio fotografije enterijera, ali tvrdi da je unutrašnjost fokusirna na vozača, poput komandi "grupisanih na malom upravljaču koji je dizajniran tako da se prilagodi svim stilovima vožnje".

Za oblaganje unutrašnjih površina korišćeni su kvalitatni matrerijali, kao što su ugljenična vlakna, drvo i tkanine koje su prijatne i na oko i na dodir.
Kao što je i najavljeno, najsnažniju, Quadrifoglio Verde verziju pogoni 3.0 litarski turbo-benzinski V6 razvijen u Ferrariju.

Motor proizvodi 510 ks, baš kao i pogonska jedinica jednog od potencijalnih rivala, Mercedesa C63 AMG S.

Alfa Romeo Giulia QV ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3.9 sekundi. Proizvođač, međutim, tvrdi da je i pored svoje velike snage i obrtnog momenta, novi motor je ekonomičan s obzirom da je opremljen elektronski kontrolisanim sistemom za deaktiviranje cilindara.
U cilju smanjenja težine, motor je u potpunosti napravljen od aluminijuma.

Da bi budućim vlasnicima omogućila odgovarajuće vozačko iskustvo koje se očekuje od jednog ovakvog automobila, Alfa je vozilo opremila sistemom za usmeravanje obrtnog momenta sa dvostrukim kvačilom kako bi se zadnjem diferencijalu omogućilo da kontroliše raspodelu obrtnog momenta na svaki pogonski točak zasebno.

Radi poboljšanja aerodinamičkih karakteristika, novi model ima tehnologiju Active Aero Splitter, koja aktivno upravlja aerodinamičkim potiskom.
Svim sistemima upravlja Chassis Demand Control, mozak integrisane elektronike koji ostalim sistemima dodeljuje posebne zadatke u cilju optimizacije performansi u vožnji.

Nova Giulia opremljena je i obnovljenim Alfa DNK sistemom koji menja dinamičko ponašanje automobila u skladu sa vozačevim odabirom režima: Dynamic, Natural, Advanced Efficient (po prvi put neki model brenda Alfa Romeo dolazi sa režimom energetske efikasnosti) i naravno Racing (na verzijama sa visokim performansama).
Pored top verzije Quadrifoglio Verde sa V6 motorom, Giulia će biti dostupna i sa slabijim, četvorocilindarskim turbo-benzinskim jedinicama, a osim zadnjeg pogona, u ponudi će biti i opcioni pogon na sva 4 točka.

Predstavnci Alfa Romea odlučili su da ostale varijante novog modela predstave nekom drugom prilikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: