Nova Škoda Superb Combi

Posle svetske premijere treće generacije Škode Superb, češki proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje karavan verzije ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

11:03

Default images

Nova Škoda Superb Combi bazirana je na limuzinskoj verziji, pa se njen dizajn mogao predvideti i ranije. Praktično, jedina nepoznanica bio je izgled stop svetala.

Za razliku od prethodne generacije, kod koje su se zadnje svetlosne grupe razlikovale od onih na sedan varijanti, Škoda je ovog puta prekopirala dizajn stop svetala sa limuzine tako da se ona duboko zavlače u bočna krila i daju automobilu elegantniji izgled.
Međuosovinsko rastojanje karavana isto je kao kod limuzinske verzije i iznosi 2.841 mm, tako da će putnici uživati u prostranoj i komfornoj kabini.

Zapremina prtljažnika porasla je u poređenju sa prethodnim modelom.

Na raspolaganju je čak 660 l prtljažnog prostora koji se obaranjem naslona sedišta može povećati do maksimalnih 1.950 l.
Škoda Superb Combi biće dostupna sa istim onim motorima koje u svojoj ponudi ima i sedan.

Izbor pogonskih jedinica obuhvata četvorocilindarske turbo-punjene benzince i dizelaše u rasponu od 120 ks (88 kW) do 280 ks (206 kW).
Svi motori zadovoljavaju Euro 6 norme i standardno su opremljeni stop/start sistemom i tehnologijom za rekuperaciju energije kočenja.

Proizvođač tvrdi da je na taj način uspeo da snizi potrošnju goriva i do 30%, u zavisnosti od motora koji pogoni automobil.

Nova Škoda Superb Combi imaće zvaničnu premijeru pred publikom salona automobila u Frankfurtu, u septembru 2015, ali će prodaja početi već do kraja maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: