Volkswagen C Coupe GTE najavljuje novi Phaeton?

VW je na auto-salonu u Šangaju prikazao koncept nove luksuzne kupe-limuzine. U nemačkom proizvođaču kažu da ovaj automobil pruža uvid u dizajn budućih top modela marke Volkswagen.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

13:19

Default images

Sa dužinom od preko 5 m, koncept C Coupe GTE mogao bi da predstavlja najavu sledeće generacije modela Phaeton, u slučaju da se Volkswagen odluči da nastavi da proizvodi luksuznu limuzinu pod tim imenom.

Automobil sledi stilske obrasce karakteristične za najnoviju gamu VW modela, pre svega za novi Passat, sa naglašenom horizontalnom rešetkom maske hladnjaka i uskim farovima.
U poređenju sa manjim Passatom, koncept C Coupe GTE ima izduženu, nisku siluetu, dugačku haubu i nešto veći prepust preko prednjih točkova.

Izduvni sistem završava se sa dva para simetrično postavljenih trapezoidnih otvora koji su elegantno uklopljeni u zadnji branik.
Da je reč o zaista luksuznom vozilu, najbolje se vidi kada se otvore vrata i zaviri u kabinu.

Automobil je koncipiran tako da ima 4 odvojena sedišta koja više podsećaju na avionska sedišta u biznis klasi.
Posebna pažnja posvećena je putnicima koji će se voziti pozadi. Sa međuosovinskim rastojanjem od 3 metra, vozilo pruža više nego dovoljno mesta za noge, što VIP klijenti u Kini posebno cene.

(Zbog toga mnogi svetski proizvođači automobila prave specijalne verzije svojih limuzina sa produženim razmakom između osovina - samo za kinesko tržište.)
Kokpit je sveden i potpuno digitalizovan, a u naslonima za glavu prednjih sedišta smeštena su dva displeja.

Putnici na zadnjim sedištima mogu da kontrolišu određene funkcije u vozilu (klimu, multimedijalni sistem...) preko "touchscreen" uređaja koji se nalazi u naslonu za ruke.
Za pogon je odabran "Plug-In" hibridni sistem koji se sastoji od četvorocilindarskog TSI turbo-benzinca sa 210 ks (155 kW) i elektromotora sa 124 ks (91 kW).

Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 245 ks (180 kW) a maksimalni obrtni moment 500 Nm.

Uz pomoć osmostepenog automatika, limuzina je u stanju da ubrza iz mesta do 100 km/h za 8,6 s i da dostigne maksimalnih 232 km/h.
Volkswagen je prilikom odabira motora imao u vidu i ekološke karakteristike, pa C Coupe GTE može da se vozi i samo uz pomoć elektromotora, brzinama do 130 km/h, i da pritom pređe do 50 km pre nego što se baterije isprazne.

Kada se koriste kapaciteti obe pogonske jedinice, ukupna autonomija kretanja iznosi preko 800 km.

Prosečna fabrički deklarisana potrošnja je 2,3 l/100 km, a CO2 emisija 55 g/km

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: